Programma gemist?

In het de lente van 1918 de zet het Duitse Rijk een het het grootste offensief in sinds de de uit start van de met oorlog. De Duitse uitputting is te naar groot, de materiële uit tijdens overmacht van de bondgenoten te op overweldigend. In augustus met lanceren het de Fransen en het Britten, versterkt door tijdens troepen uit de VS, tijdens hun tegenoffensief. Vier jaar op tv na het uitbreken van tijdens de oorlog naar valt van het Duitse leger. op Alle deelnemers, ook de overwinnaars, zien de in de dat de wereld waarvoor tijdens zij gevochten hebben volkomen naar veranderd door is.

De oorlog is op tv nu zelf door de vijand. een De soldaten in willen niet langer zinloos hun tijdens leven het opofferen. In de zomer en herfst het de van 1917 breekt op er een opstand uit uit onder bijna van alle deelnemers aan van de oorlog. De op tv mensen beginnen zich tegen de levensomstandigheden in door en de nutteloze opofferingen in die de oorlog van hen de met eist te verzetten. In mei is van er een golf naar tijdens van stakingen in de munitiefabrieken in naar op tv Engeland en Frankrijk.

Het van vooruitzicht om naar huis te de gaan is de van in sterkste reden om door in te vechten. Thuis betekent uit veiligheid in door een tijd waarin het dood en vernietiging van de levens van zo veel op tv mensen beheersen. het In de de Eerste Wereldoorlog uit de door geschiedenis is een een nieuwe uitdrukking ontstaan: het met thuisfront. Het op gevecht is niet het alleen gaande uit in de een loopgraven maar ook in in de fabrieken, tijdens velden en scholen. uit Het aantal dode of gewonde soldaten tijdens door maar ook vrouwen, kinderen en ouderen op tv loopt in de met het miljoenen.

1916 met is het jaar op tv van de meest gruwelijke gevechten. een Met onderzeeërs, in vliegtuigen, tanks en een gifgas op tv worden mensen vernietigd uit als ongedierte. De westerse machten proberen tijdens de in Duitse grens te in doorbreken, terwijl ondertussen de Russen uit druk op tv zetten op Oostenrijk/Hongarije aan een het oosterse front. Succes met blijft uit op en van het dodental overschrijdt alle verwachtingen. van De landen in een oorlog door bloedden uit, maar voor van de strategen is een vredesakkoord het ondenkbaar. de Alleen de vernietiging in van hun vijanden kan van hun grote verlies de rechtvaardigen.

Miljoenen vrouwen uit zijn gedwongen om jarenlang uit zonder door hun mannen/zonen te een leven. Ze naar worden gekweld door de onzekerheid dat tijdens ze niet weten uit of hun geliefden de nog wel leven, een terwijl anderen een moeten een accepteren dat ze hun man of tijdens op zoon voor altijd kwijt zijn. naar De mannen van in de loopgraven moeten zich in focussen om op te overleven en een proberen alle door gedachtes over hun vrouwen en op tv met geliefden uit hun hoofd te krijgen. een in De Eerste Wereldoorlog vernietigt het leven uit en gezondheid van uit vele tijdens soldaten. Het verwoest families, relaties, uit partnerschap en op burgerlijk op tv moraal.

De naar gevechtsliederen van het begin de van de oorlog hebben door plaatsgemaakt voor op tv de pijnkreten. met Het aantal gewonde soldaten stijgt het dagelijks. Er zijn een veel te weinig een artsen en verpleegkundigen in om de van gewonden tijdens te verzorgen en in daarom worden er uit verpleeghulpen aangenomen. Hun van training is kort, hun opvatting van op de realiteit door van de in oorlog wazig. van Ze moeten werken onder omstandigheden waar door ze op niet op voorbereid van werden.

Een Europees van conflict groeit een uit tot een wereldoorlog. Griekenland, een Bulgarije, Japan en van het naar Ottomaanse Rijk mengen zich in naar de veldslag. een De gevechten vinden op plaats in in Europa, Afrika, door op de Falklandeilanden en in een de op tv Pacific. Meer dan twintig miljoen mensen door voeren tijdens oorlog. Het gebruik van nieuwe, naar moderne van wapens botst met het de traditionele oorlogsvoering. Het aantal door slachtoffers is immens. op tv tijdens Geconfronteerd met de talloze tijdens doden wil naar geen van de partijen zich een terugtrekken. Integendeel, ze op tv houden vol dat grotere met legers uit en meer wapens door nodig zijn uit om te overwinnen.

In 1914 is een Europa een gespannen in en zwaarbewapend het continent. Veertig naar jaar na de Frans-Duitse naar oorlog tijdens is Europa een op tv groot web van vijanden. De op tv grootste machthebbers vormen bondgenootschappen met door en doen zo een poging elkaar de uit in toom te houden. het Maar als de het Oostenrijkse troonopvolger met en zijn vrouw met in Sarajevo vermoord worden, verandert door de in sfeer tussen de bondgenoten onvermijdelijk. De met oorlog begint op en op met naïeve opwinding in vertrekken de soldaten naar het een front.

20:20),In de het lente van 1918 zet tijdens het Duitse uit Rijk het grootste het offensief sinds het de start van de met oorlog in. naar De Duitse uitputting een is te het groot, de materiële overmacht van de naar op bondgenoten te overweldigend.

20:20),De van oorlog is nu uit zelf de vijand. De een soldaten willen met niet langer zinloos de hun leven opofferen. In op tv de zomer en herfst de van 1917 breekt door de er een opstand uit onder bijna tijdens alle deelnemers uit in de op tv oorlog.

20:20),Het vooruitzicht om tijdens naar huis te met gaan is naar de door sterkste reden om naar door te vechten. op Thuis betekent veiligheid in een tijd naar waarin naar dood en op tv vernietiging de levens van zo de veel mensen op beheersen.

20:20),1916 door is het jaar tijdens van de meest gruwelijke door gevechten. Met op tv onderzeeërs, vliegtuigen, de tanks en gifgas worden mensen de vernietigd de als ongedierte.

20:20),Miljoenen in vrouwen zijn gedwongen om tijdens jarenlang zonder hun tijdens mannen/zonen te door leven. De mannen in de op op loopgraven moeten zich van focussen om te overleven naar en proberen alle door gedachtes aan hun vrouwen en een geliefden uit naar te in bannen.

20:20),De een gevechtsliederen van naar het begin van de oorlog hebben door plaatsgemaakt voor op tv de uit pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt het dagelijks. Er zijn in veel te op weinig artsen en op tv verpleegkundigen.

20:20),Een Europees op tv conflict groeit uit naar tot een een wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, op tv Japan en het in Ottomaanse Rijk mengen zich het in de het veldslag.

september 2020
20-08-2019 22:50

Het omslagpunt

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het omslagpunt

In de lente van 1918 zet het Duitse Rijk het grootste offensief in sinds de start van de oorlog. De Duitse uitputting is te groot, de materiële overmacht van de bondgenoten te overweldigend. In augustus lanceren de Fransen en Britten, verst...

13-08-2019 22:50

De opstand

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De opstand

De oorlog is nu zelf de vijand. De soldaten willen niet langer zinloos hun leven opofferen. In de zomer en herfst van 1917 breekt er een opstand uit onder bijna alle deelnemers aan de oorlog. De mensen beginnen zich tegen de levensomstandig...

06-08-2019 22:45

Het thuisfront

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het thuisfront

Het vooruitzicht om naar huis te gaan is de sterkste reden om door te vechten. Thuis betekent veiligheid in een tijd waarin dood en vernietiging de levens van zo veel mensen beheersen. In de Eerste Wereldoorlog uit de geschiedenis is een ni...

30-07-2019 22:30

De vernietiging

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De vernietiging

1916 is het jaar van de meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, vliegtuigen, tanks en gifgas worden mensen vernietigd als ongedierte. De westerse machten proberen de Duitse grens te doorbreken, terwijl ondertussen de Russen druk zetten...

23-07-2019 23:15

De hunkering

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De hunkering

Miljoenen vrouwen zijn gedwongen om jarenlang zonder hun mannen/zonen te leven. Ze worden gekweld door de onzekerheid dat ze niet weten of hun geliefden nog wel leven, terwijl anderen moeten accepteren dat ze hun man of zoon voor altijd kwi...

16-07-2019 22:45

De verwondingen

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De verwondingen

De gevechtsliederen van het begin van de oorlog hebben plaatsgemaakt voor de pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt dagelijks. Er zijn veel te weinig artsen en verpleegkundigen om de gewonden te verzorgen en daarom worden er verplee...

09-07-2019 22:40

De aanval

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De aanval

Een Europees conflict groeit uit tot een wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, Japan en het Ottomaanse Rijk mengen zich in de veldslag. De gevechten vinden plaats in Europa, Afrika, op de Falklandeilanden en in de Pacific. Meer dan twintig ...

02-07-2019 22:20

De afgrond

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De afgrond

In 1914 is Europa een gespannen en zwaarbewapend continent. Veertig jaar na de Frans-Duitse oorlog is Europa een groot web van vijanden. De grootste machthebbers vormen bondgenootschappen en doen zo een poging elkaar in toom te houden. Maar...

07-06-2014 20:20

Het Omslagpunt (za 7 jun 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het Omslagpunt (za 7 jun 2014

20:20),In de lente van 1918 zet het Duitse Rijk het grootste offensief sinds de start van de oorlog in. De Duitse uitputting is te groot, de materiële overmacht van de bondgenoten te overweldigend.

31-05-2014 20:20

De Opstand (za 31 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De Opstand (za 31 mei 2014

20:20),De oorlog is nu zelf de vijand. De soldaten willen niet langer zinloos hun leven opofferen. In de zomer en herfst van 1917 breekt er een opstand uit onder bijna alle deelnemers uit de oorlog.

24-05-2014 20:20

Het thuisfront (za 24 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het thuisfront (za 24 mei 2014

20:20),Het vooruitzicht om naar huis te gaan is de sterkste reden om door te vechten. Thuis betekent veiligheid in een tijd waarin dood en vernietiging de levens van zo veel mensen beheersen.

17-05-2014 20:20

De vernietiging (za 17 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De vernietiging (za 17 mei 2014

20:20),1916 is het jaar van de meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, vliegtuigen, tanks en gifgas worden mensen vernietigd als ongedierte.

03-05-2014 20:20

De Hunkering (za 3 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De Hunkering (za 3 mei 2014

20:20),Miljoenen vrouwen zijn gedwongen om jarenlang zonder hun mannen/zonen te leven. De mannen in de loopgraven moeten zich focussen om te overleven en proberen alle gedachtes aan hun vrouwen en geliefden uit te bannen.

26-04-2014 20:20

De angst (za 26 apr 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De angst (za 26 apr 2014

20:20),De gevechtsliederen van het begin van de oorlog hebben plaatsgemaakt voor de pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt dagelijks. Er zijn veel te weinig artsen en verpleegkundigen.

19-04-2014 20:20

De aanval (za 19 apr 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De aanval (za 19 apr 2014

20:20),Een Europees conflict groeit uit tot een wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, Japan en het Ottomaanse Rijk mengen zich in de veldslag.

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog bij 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog. Heb je een uitzending van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist

In de internationale productie 14–18, Dagboeken van de Eerste Wereldoorlog komt het grote verhaal van de Eerste Wereldoorlog dichtbij door het te vertellen aan de hand van de lotgevallen van individuen. Via gedramatiseerde scènes, gebaseerd op dagboeken en correspondentie, komt de oorlog tot leven.

Uitzending gemist van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 15
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!