Programma gemist?

In naar de lente op van 1918 zet het Duitse Rijk tijdens het grootste de offensief in sinds het de start van op tv de oorlog. De Duitse naar een uitputting is te groot, de materiële een met overmacht van de bondgenoten te het overweldigend. In augustus lanceren tijdens de Fransen de en Britten, versterkt door een troepen een uit de VS, hun tegenoffensief. in Vier het jaar na het uitbreken uit van tijdens de oorlog valt het Duitse leger. naar Alle deelnemers, ook van de overwinnaars, zien in uit in dat de wereld waarvoor zij op tv gevochten met hebben volkomen veranderd tijdens is.

De oorlog is in naar nu zelf de in vijand. De soldaten willen niet van langer zinloos hun leven van opofferen. In van de zomer een en herfst van 1917 breekt van er een tijdens opstand uit onder op bijna alle met deelnemers aan de het oorlog. De mensen beginnen zich met tegen in de levensomstandigheden en tijdens de nutteloze opofferingen die de een oorlog met van hen eist een te verzetten. In mei is uit er een met golf van stakingen in op de munitiefabrieken in de Engeland in en Frankrijk.

Het vooruitzicht door om naar huis te een door gaan is de sterkste reden om tijdens door te met vechten. Thuis op tv betekent veiligheid op in een tijd waarin in dood en een vernietiging de levens van zo tijdens veel mensen op beheersen. In de Eerste het Wereldoorlog uit de door geschiedenis met is een nieuwe uitdrukking op tv ontstaan: het thuisfront. Het naar gevecht is niet op tv alleen gaande in de tijdens loopgraven maar ook tijdens in de fabrieken, in velden de en scholen. uit Het aantal dode of gewonde het soldaten maar in ook vrouwen, in kinderen en ouderen loopt in met de op miljoenen.

1916 is het het jaar van het de meest het gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, tijdens vliegtuigen, tanks en gifgas een worden mensen een vernietigd als de ongedierte. De westerse machten proberen door uit de Duitse grens te doorbreken, in terwijl het ondertussen de Russen op tv druk zetten op Oostenrijk/Hongarije aan het op tv de oosterse front. Succes blijft uit uit en het dodental overschrijdt een van alle verwachtingen. De landen door in oorlog bloedden uit, op maar voor de in strategen is door een vredesakkoord ondenkbaar. Alleen de uit vernietiging van hun door vijanden op kan hun grote verlies uit rechtvaardigen.

Miljoenen vrouwen zijn tijdens naar gedwongen om jarenlang zonder hun mannen/zonen op tv te leven. Ze in worden het gekweld door de onzekerheid dat een uit ze niet weten of een hun geliefden nog wel leven, door terwijl anderen moeten op accepteren tijdens dat ze tijdens hun man of zoon van voor altijd kwijt zijn. uit De mannen op in de loopgraven moeten een zich focussen om het te overleven en proberen een naar alle gedachtes over hun de vrouwen en geliefden met uit hun hoofd uit te krijgen. van De Eerste Wereldoorlog met vernietigt het leven uit en gezondheid van vele naar soldaten. Het van verwoest families, relaties, partnerschap tijdens en burgerlijk de moraal.

De gevechtsliederen op van het op tv begin van de oorlog op tv hebben plaatsgemaakt voor op de pijnkreten. Het naar aantal gewonde soldaten uit stijgt dagelijks. het Er zijn veel te naar weinig artsen en naar verpleegkundigen om de van gewonden tijdens te verzorgen en daarom met worden er in verpleeghulpen aangenomen. Hun training is kort, de hun naar opvatting van de realiteit door van de oorlog wazig. in Ze op moeten werken onder in omstandigheden waar op tv ze niet op de voorbereid werden.

Een met Europees conflict groeit uit tot de een wereldoorlog. Griekenland, met Bulgarije, Japan op tv en het op tv Ottomaanse Rijk mengen in zich in van de veldslag. De gevechten de vinden plaats in Europa, Afrika, op tv op de van Falklandeilanden en in tijdens de tijdens Pacific. Meer dan twintig miljoen mensen het voeren oorlog. Het met gebruik tijdens van nieuwe, de moderne wapens botst de met de traditionele oorlogsvoering. Het naar aantal naar slachtoffers is immens. Geconfronteerd met de in talloze doden een wil geen van de de partijen de zich terugtrekken. Integendeel, ze van houden vol uit dat grotere op tv legers en meer tijdens wapens nodig zijn om naar te overwinnen.

In 1914 een is Europa een de gespannen en door zwaarbewapend continent. op Veertig jaar na de uit Frans-Duitse oorlog is Europa een naar groot web van in vijanden. De grootste het machthebbers tijdens vormen bondgenootschappen en doen zo het tijdens een poging elkaar in toom te naar houden. uit Maar als de Oostenrijkse naar troonopvolger en zijn het vrouw in Sarajevo naar vermoord de worden, verandert de sfeer tussen de de bondgenoten onvermijdelijk. De naar oorlog begint en op tv van met naïeve opwinding het vertrekken de soldaten naar het naar front.

20:20),In de uit lente van 1918 door zet het naar Duitse Rijk het grootste offensief het sinds een de start van in de oorlog in. De Duitse in uitputting de is te groot, in de materiële overmacht van de door bondgenoten te van overweldigend.

20:20),De tijdens oorlog is van nu zelf de vijand. De soldaten op willen niet langer tijdens met zinloos hun leven opofferen. In tijdens de zomer en herfst de van 1917 naar breekt er een het opstand uit onder naar bijna alle deelnemers uit van de op tv oorlog.

20:20),Het vooruitzicht in om tijdens naar huis te gaan is de een van sterkste reden om op tv door te vechten. door Thuis betekent veiligheid in een tijd op tv waarin van dood en vernietiging door de levens van door zo veel het mensen beheersen.

20:20),1916 met is het jaar een van de uit meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, uit vliegtuigen, op tv tanks en gifgas het worden mensen vernietigd als van ongedierte.

20:20),Miljoenen op tv vrouwen zijn de gedwongen om jarenlang tijdens zonder hun mannen/zonen te leven. De de mannen door in de loopgraven moeten in zich focussen om de te overleven en proberen naar alle gedachtes aan naar hun op vrouwen en geliefden uit door te in bannen.

20:20),De op gevechtsliederen van het begin van tijdens tijdens de oorlog hebben plaatsgemaakt de voor de met pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt op tv dagelijks. Er zijn de veel een te weinig artsen een en verpleegkundigen.

20:20),Een Europees conflict op tv groeit uit tot op een wereldoorlog. Griekenland, uit Bulgarije, Japan en van door het Ottomaanse Rijk mengen zich in naar de op tv veldslag.

januari 2020
20-08-2019 22:50

Het omslagpunt

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het omslagpunt

In de lente van 1918 zet het Duitse Rijk het grootste offensief in sinds de start van de oorlog. De Duitse uitputting is te groot, de materiële overmacht van de bondgenoten te overweldigend. In augustus lanceren de Fransen en Britten, verst...

13-08-2019 22:50

De opstand

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De opstand

De oorlog is nu zelf de vijand. De soldaten willen niet langer zinloos hun leven opofferen. In de zomer en herfst van 1917 breekt er een opstand uit onder bijna alle deelnemers aan de oorlog. De mensen beginnen zich tegen de levensomstandig...

06-08-2019 22:45

Het thuisfront

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het thuisfront

Het vooruitzicht om naar huis te gaan is de sterkste reden om door te vechten. Thuis betekent veiligheid in een tijd waarin dood en vernietiging de levens van zo veel mensen beheersen. In de Eerste Wereldoorlog uit de geschiedenis is een ni...

30-07-2019 22:30

De vernietiging

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De vernietiging

1916 is het jaar van de meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, vliegtuigen, tanks en gifgas worden mensen vernietigd als ongedierte. De westerse machten proberen de Duitse grens te doorbreken, terwijl ondertussen de Russen druk zetten...

23-07-2019 23:15

De hunkering

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De hunkering

Miljoenen vrouwen zijn gedwongen om jarenlang zonder hun mannen/zonen te leven. Ze worden gekweld door de onzekerheid dat ze niet weten of hun geliefden nog wel leven, terwijl anderen moeten accepteren dat ze hun man of zoon voor altijd kwi...

16-07-2019 22:45

De verwondingen

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De verwondingen

De gevechtsliederen van het begin van de oorlog hebben plaatsgemaakt voor de pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt dagelijks. Er zijn veel te weinig artsen en verpleegkundigen om de gewonden te verzorgen en daarom worden er verplee...

09-07-2019 22:40

De aanval

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De aanval

Een Europees conflict groeit uit tot een wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, Japan en het Ottomaanse Rijk mengen zich in de veldslag. De gevechten vinden plaats in Europa, Afrika, op de Falklandeilanden en in de Pacific. Meer dan twintig ...

02-07-2019 22:20

De afgrond

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De afgrond

In 1914 is Europa een gespannen en zwaarbewapend continent. Veertig jaar na de Frans-Duitse oorlog is Europa een groot web van vijanden. De grootste machthebbers vormen bondgenootschappen en doen zo een poging elkaar in toom te houden. Maar...

07-06-2014 20:20

Het Omslagpunt (za 7 jun 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het Omslagpunt (za 7 jun 2014

20:20),In de lente van 1918 zet het Duitse Rijk het grootste offensief sinds de start van de oorlog in. De Duitse uitputting is te groot, de materiële overmacht van de bondgenoten te overweldigend.

31-05-2014 20:20

De Opstand (za 31 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De Opstand (za 31 mei 2014

20:20),De oorlog is nu zelf de vijand. De soldaten willen niet langer zinloos hun leven opofferen. In de zomer en herfst van 1917 breekt er een opstand uit onder bijna alle deelnemers uit de oorlog.

24-05-2014 20:20

Het thuisfront (za 24 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het thuisfront (za 24 mei 2014

20:20),Het vooruitzicht om naar huis te gaan is de sterkste reden om door te vechten. Thuis betekent veiligheid in een tijd waarin dood en vernietiging de levens van zo veel mensen beheersen.

17-05-2014 20:20

De vernietiging (za 17 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De vernietiging (za 17 mei 2014

20:20),1916 is het jaar van de meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, vliegtuigen, tanks en gifgas worden mensen vernietigd als ongedierte.

03-05-2014 20:20

De Hunkering (za 3 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De Hunkering (za 3 mei 2014

20:20),Miljoenen vrouwen zijn gedwongen om jarenlang zonder hun mannen/zonen te leven. De mannen in de loopgraven moeten zich focussen om te overleven en proberen alle gedachtes aan hun vrouwen en geliefden uit te bannen.

26-04-2014 20:20

De angst (za 26 apr 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De angst (za 26 apr 2014

20:20),De gevechtsliederen van het begin van de oorlog hebben plaatsgemaakt voor de pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt dagelijks. Er zijn veel te weinig artsen en verpleegkundigen.

19-04-2014 20:20

De aanval (za 19 apr 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De aanval (za 19 apr 2014

20:20),Een Europees conflict groeit uit tot een wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, Japan en het Ottomaanse Rijk mengen zich in de veldslag.

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog bij 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog. Heb je een uitzending van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist

In de internationale productie 14–18, Dagboeken van de Eerste Wereldoorlog komt het grote verhaal van de Eerste Wereldoorlog dichtbij door het te vertellen aan de hand van de lotgevallen van individuen. Via gedramatiseerde scènes, gebaseerd op dagboeken en correspondentie, komt de oorlog tot leven.

Uitzending gemist van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 15
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!