Programma gemist?

In met de lente van 1918 zet tijdens het in Duitse Rijk het grootste op tv offensief in sinds van de start van op de oorlog. De op tv Duitse op tv uitputting is te groot, de in materiële overmacht van de de bondgenoten te overweldigend. op tv In augustus lanceren op tv de Fransen met en een Britten, versterkt door troepen op uit de VS, tijdens hun tegenoffensief. Vier jaar na het het uitbreken van door de door oorlog valt tijdens het Duitse leger. in Alle deelnemers, ook de overwinnaars, zien met in op tv dat de wereld naar waarvoor zij gevochten hebben in volkomen veranderd door is.

De het oorlog is nu zelf de het een vijand. De soldaten willen niet langer op tv zinloos hun leven naar opofferen. In de met zomer tijdens en herfst van 1917 op tv breekt er een opstand uit uit onder bijna van alle deelnemers aan het de het oorlog. De mensen beginnen het zich tegen op de levensomstandigheden en de nutteloze in opofferingen die door de oorlog van van hen eist te op verzetten. In mei is tijdens tijdens er een golf van stakingen in in de in munitiefabrieken in Engeland en op Frankrijk.

Het vooruitzicht naar om naar in huis te gaan is de een sterkste reden op tv om door van te vechten. Thuis het betekent veiligheid in een tijdens tijd het waarin dood en vernietiging de levens van van zo de veel mensen beheersen. tijdens In de Eerste Wereldoorlog door uit de in geschiedenis is een nieuwe naar uitdrukking een ontstaan: het thuisfront. de Het gevecht de is niet alleen gaande op in de loopgraven maar ook door in de fabrieken, een velden door en scholen. Het aantal een dode van of gewonde soldaten maar ook op tv vrouwen, kinderen en met ouderen loopt in in de op miljoenen.

1916 naar is het jaar van de de meest gruwelijke van gevechten. Met onderzeeërs, de vliegtuigen, tanks en op gifgas in worden mensen vernietigd als van ongedierte. De westerse van machten proberen de Duitse grens het te op tv doorbreken, terwijl van ondertussen de Russen druk door zetten op Oostenrijk/Hongarije op tv aan het oosterse op front. Succes blijft een uit en het dodental overschrijdt naar alle verwachtingen. door De landen in door oorlog bloedden het uit, maar voor de naar strategen is een uit vredesakkoord ondenkbaar. Alleen de een vernietiging van hun op tv vijanden kan in hun grote verlies uit rechtvaardigen.

Miljoenen vrouwen het zijn gedwongen om jarenlang op in zonder hun mannen/zonen te op tv leven. Ze worden door gekweld door de naar onzekerheid dat ze niet weten het of naar hun geliefden nog het wel leven, terwijl op anderen moeten accepteren een dat ze hun man of van zoon voor naar altijd kwijt zijn. De door mannen tijdens in de door loopgraven moeten zich focussen van om te overleven en proberen een alle gedachtes het over hun vrouwen van en geliefden een uit hun hoofd van te krijgen. De Eerste de Wereldoorlog vernietigt het leven tijdens en gezondheid een van vele soldaten. uit Het op verwoest families, relaties, naar partnerschap en burgerlijk naar moraal.

De naar gevechtsliederen van het begin van met de uit oorlog hebben plaatsgemaakt op voor de met pijnkreten. Het aantal gewonde met soldaten stijgt dagelijks. Er door zijn veel te weinig naar artsen op en verpleegkundigen om de gewonden naar op te verzorgen en daarom in worden er verpleeghulpen aangenomen. Hun tijdens training is kort, op tv hun opvatting van in de uit realiteit van de van oorlog wazig. Ze moeten van werken onder omstandigheden de waar ze niet de op door voorbereid werden.

Een Europees tijdens conflict groeit uit tot tijdens een in wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, Japan met en tijdens het Ottomaanse Rijk mengen door zich in de veldslag. De op gevechten vinden op tv plaats in Europa, op tv Afrika, op naar de Falklandeilanden met en in de Pacific. Meer uit dan twintig miljoen een mensen voeren oorlog. Het tijdens gebruik tijdens van nieuwe, moderne wapens met botst met naar de traditionele oorlogsvoering. Het in aantal op tv slachtoffers is immens. Geconfronteerd naar met de van talloze doden wil geen van een de partijen zich op terugtrekken. Integendeel, ze de houden vol het dat grotere legers en van meer van wapens nodig zijn om te op overwinnen.

In een 1914 is Europa een gespannen op tv en zwaarbewapend door continent. van Veertig jaar na tijdens de Frans-Duitse oorlog is met Europa een groot web van het vijanden. De van grootste machthebbers vormen naar bondgenootschappen een en doen zo een poging elkaar door in een toom te houden. met Maar als uit de Oostenrijkse troonopvolger in en zijn vrouw in Sarajevo vermoord op worden, in verandert de op sfeer tussen de bondgenoten onvermijdelijk. tijdens De oorlog begint en met met van naïeve opwinding het vertrekken de soldaten het naar het front.

20:20),In de lente op tv van in 1918 zet door het Duitse Rijk het uit grootste offensief sinds de op tv start van de oorlog tijdens op tv in. De Duitse de uitputting is te een groot, de materiële overmacht van een de bondgenoten te tijdens overweldigend.

20:20),De oorlog is met nu zelf de met vijand. De door soldaten in willen niet langer door zinloos hun leven opofferen. In de op tv zomer en herfst op van 1917 in breekt er met een opstand uit onder op tv bijna alle deelnemers de uit de een oorlog.

20:20),Het tijdens vooruitzicht om naar huis de te gaan is de op tv door sterkste reden om door te met vechten. met Thuis betekent veiligheid in van een tijd waarin dood door en vernietiging door de levens van op tv zo veel mensen tijdens beheersen.

20:20),1916 in is het jaar op van de met meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, vliegtuigen, naar tanks met en gifgas worden mensen de vernietigd door als ongedierte.

20:20),Miljoenen vrouwen zijn naar gedwongen een om jarenlang zonder hun mannen/zonen in te leven. De het mannen in de een loopgraven moeten zich naar focussen van om te op tv overleven en proberen alle gedachtes aan een hun vrouwen en met geliefden uit te uit met bannen.

20:20),De het gevechtsliederen van het met begin van de oorlog hebben een plaatsgemaakt voor naar de pijnkreten. Het aantal op gewonde uit soldaten stijgt uit dagelijks. Er zijn veel op tv te weinig artsen en door verpleegkundigen.

20:20),Een Europees de conflict groeit uit tot naar een wereldoorlog. op Griekenland, Bulgarije, de Japan en het Ottomaanse het Rijk op tv mengen zich in de naar veldslag.

juni 2021
20-08-2019 22:50

Het omslagpunt

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het omslagpunt

In de lente van 1918 zet het Duitse Rijk het grootste offensief in sinds de start van de oorlog. De Duitse uitputting is te groot, de materiële overmacht van de bondgenoten te overweldigend. In augustus lanceren de Fransen en Britten, verst...

13-08-2019 22:50

De opstand

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De opstand

De oorlog is nu zelf de vijand. De soldaten willen niet langer zinloos hun leven opofferen. In de zomer en herfst van 1917 breekt er een opstand uit onder bijna alle deelnemers aan de oorlog. De mensen beginnen zich tegen de levensomstandig...

06-08-2019 22:45

Het thuisfront

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het thuisfront

Het vooruitzicht om naar huis te gaan is de sterkste reden om door te vechten. Thuis betekent veiligheid in een tijd waarin dood en vernietiging de levens van zo veel mensen beheersen. In de Eerste Wereldoorlog uit de geschiedenis is een ni...

30-07-2019 22:30

De vernietiging

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De vernietiging

1916 is het jaar van de meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, vliegtuigen, tanks en gifgas worden mensen vernietigd als ongedierte. De westerse machten proberen de Duitse grens te doorbreken, terwijl ondertussen de Russen druk zetten...

23-07-2019 23:15

De hunkering

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De hunkering

Miljoenen vrouwen zijn gedwongen om jarenlang zonder hun mannen/zonen te leven. Ze worden gekweld door de onzekerheid dat ze niet weten of hun geliefden nog wel leven, terwijl anderen moeten accepteren dat ze hun man of zoon voor altijd kwi...

16-07-2019 22:45

De verwondingen

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De verwondingen

De gevechtsliederen van het begin van de oorlog hebben plaatsgemaakt voor de pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt dagelijks. Er zijn veel te weinig artsen en verpleegkundigen om de gewonden te verzorgen en daarom worden er verplee...

09-07-2019 22:40

De aanval

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De aanval

Een Europees conflict groeit uit tot een wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, Japan en het Ottomaanse Rijk mengen zich in de veldslag. De gevechten vinden plaats in Europa, Afrika, op de Falklandeilanden en in de Pacific. Meer dan twintig ...

02-07-2019 22:20

De afgrond

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De afgrond

In 1914 is Europa een gespannen en zwaarbewapend continent. Veertig jaar na de Frans-Duitse oorlog is Europa een groot web van vijanden. De grootste machthebbers vormen bondgenootschappen en doen zo een poging elkaar in toom te houden. Maar...

07-06-2014 20:20

Het Omslagpunt (za 7 jun 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het Omslagpunt (za 7 jun 2014

20:20),In de lente van 1918 zet het Duitse Rijk het grootste offensief sinds de start van de oorlog in. De Duitse uitputting is te groot, de materiële overmacht van de bondgenoten te overweldigend.

31-05-2014 20:20

De Opstand (za 31 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De Opstand (za 31 mei 2014

20:20),De oorlog is nu zelf de vijand. De soldaten willen niet langer zinloos hun leven opofferen. In de zomer en herfst van 1917 breekt er een opstand uit onder bijna alle deelnemers uit de oorlog.

24-05-2014 20:20

Het thuisfront (za 24 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - Het thuisfront (za 24 mei 2014

20:20),Het vooruitzicht om naar huis te gaan is de sterkste reden om door te vechten. Thuis betekent veiligheid in een tijd waarin dood en vernietiging de levens van zo veel mensen beheersen.

17-05-2014 20:20

De vernietiging (za 17 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De vernietiging (za 17 mei 2014

20:20),1916 is het jaar van de meest gruwelijke gevechten. Met onderzeeërs, vliegtuigen, tanks en gifgas worden mensen vernietigd als ongedierte.

03-05-2014 20:20

De Hunkering (za 3 mei 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De Hunkering (za 3 mei 2014

20:20),Miljoenen vrouwen zijn gedwongen om jarenlang zonder hun mannen/zonen te leven. De mannen in de loopgraven moeten zich focussen om te overleven en proberen alle gedachtes aan hun vrouwen en geliefden uit te bannen.

26-04-2014 20:20

De angst (za 26 apr 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De angst (za 26 apr 2014

20:20),De gevechtsliederen van het begin van de oorlog hebben plaatsgemaakt voor de pijnkreten. Het aantal gewonde soldaten stijgt dagelijks. Er zijn veel te weinig artsen en verpleegkundigen.

19-04-2014 20:20

De aanval (za 19 apr 2014

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog - De aanval (za 19 apr 2014

20:20),Een Europees conflict groeit uit tot een wereldoorlog. Griekenland, Bulgarije, Japan en het Ottomaanse Rijk mengen zich in de veldslag.

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog bij 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog. Heb je een uitzending van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog gemist

In de internationale productie 14–18, Dagboeken van de Eerste Wereldoorlog komt het grote verhaal van de Eerste Wereldoorlog dichtbij door het te vertellen aan de hand van de lotgevallen van individuen. Via gedramatiseerde scènes, gebaseerd op dagboeken en correspondentie, komt de oorlog tot leven.

Uitzending gemist van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 14-18 dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 15
  • Laatste uitzending op 20-08-2019 om 22:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!