Programma gemist?
maart 2017
27-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met o.a.: Tom Egbers en Erik Dijkstra over het ontslag van KNVB bondscoach Danny Blind. * Hans Boland maakte een nieuwe vertaling van 'Anna Karenina' van Tolstoi. * Racoon! zit 20 jaar in het vak. Met: Gisteravond ontsloeg de KNVB bondscoach Danny Blind na de dramatische 2-0 nederlaag tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie. Hoe nu verder? Tom Egbers en Erik Dijkstra zijn te gast. * Onlangs verscheen een nieuwe vertaling van 'Anna Karenina' van Tolstoi door de vertaler Hans Boland. De vertaling van deze wereldberoemde roman is verrassend en anders dan eerdere vertalingen. Aan tafel: Hans Boland. * Al 20 jaar in het vak, maar nog altijd springlevend: Racoon! Zijn de heren na die 20 jaar nog even goede vrienden? We testen het aan de hand van beroemde quotes van collega-muzikanten. * Muziek is er van Shishani & The Namibian Tales. * Tafeldame is Daphne Bunskoek.

24-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met Heleen van Royen, Georgina Verbaan, Marjan Berk, Hanna Bervoets, Lucas & Arthur Jussen, Johan Kramer en De Partizanen Het is zo langzamerhand traditie geworden: de officieuze pre-opening van het Boekenbal bij ons aan tafel. Vanavond met Heleen van Royen, Georgina Verbaan, Hanna Bervoets en Marjan Berk * Het vijfde album van pianogeniën Lucas & Arthur Jussen is vandaag verschenen met onder meer het voor hen speciaal geschreven stuk: 'Night' van de Turkse componist Fazil Say. Aan tafel: Lucas & Arthur Jussen * Vandaag precies een jaar geleden overleed de grote Johan Cruijf. Geïnspireerd door de foto's van sportfotograaf Horacio Seguí maakte filmmaker Johan Kramer de korte film 'Horacio & Johan'. Vanavond in zijn geheel te zien in DWDD * Muziek is er vanavond van Sef, Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts en onze huiscomedians De Partizanen zijn er met een nieuwe sketch

23-03-2017 19:00

Hier is.......Adriaan van Dis

De Wereld Draait Door - Hier is.......Adriaan van Dis

Hier is... Adriaan van Dis met Paul Beatty, Hilary Mantel, Jaap Robben en Adriaan van Dis. DWDD presenteert voor de vijfde keer haar eigen boekenweekgeschenk. Vanavond, aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt DWDD plaats voor Adriaan van Dis. Hij ontvangt in deze uitzending Paul Beatty, Hilary Mantel en Jaap Robben. 'Hier is... Adrian van Dis' is het legendarische Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.

22-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met o.a.: Connie Palmen, Patrick Laureij, muziek van Rachèl Louise, Nico Dijkshoorn dicht en tafeldame is Evi Hanssen. Met: Connie Palmen schreef het Boekenweekessay bij het thema van de Boekenweek 2017: Verboden vruchten. In het essay 'De Zonde van de vrouw' onderzoekt Palmen aan de hand van de levens van vier vrouwen het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie. Wat hadden actrice Marilyn Monroe en schrijfsters Marguerite Duras, Jane Bowles en Patricia Highsmith met elkaar gemeen? Aan tafel: Connie Palmen. * Dekking Hoog is het eerste avondvullende programma van cabaretier Patrick Laureij. Hij speelde in het voorprogramma van Theo Maassen en is de winnaar van de publieks- en juryprijs van cabaretfestival Cameretten 2013. Zijn debuutvoorstelling kreeg al lovende recensies in onder andere de Volkskrant en het AD. Aanstaande vrijdag geeft Theo Maassen, na zijn eigen voorstelling, het woord aan Patrick Laureij. Hij speelt dan zijn eigen late night show in Koninklijk Theater Carré. Vanavond is Patrick Laureij te gast. * Muziek van singer-songwriter Rachèl Louise. Vanavond speelt ze haar single 'Big Girls'. * Nico Dijkshoorn met een gedicht en tafeldame is Evi Hanssen.

21-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met o.a.: Octave 'Okkie' Durham roofde in 2002 twee Van Goghs, die vandaag terugkeerden in het museum. * De Dijk presenteert Groef. * Peter Vandermeersch over het boek 'Maart 1917' van Will Englund. Met: Octave 'Okkie' Durham roofde in 2002 twee Van Goghs, die vandaag weer terugkeerden in het museum. * Een nieuw album én een theatertour: De Dijk presenteert Groef. * Peter Vandermeersch geeft een klein college over het boek 'Maart 1917' van Will Englund. * Een live theatertrailer van De Marathon, de musical. * Tafelheer is Erben Wennemars.

20-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met: Twan Huys, Adriaan van Dis, Diggy Dex, Jayh, Coely, I Am Aisha, Hef en Akwasi. Muziek is er van Future Islands en tafelheer is Ali B. Met: De FBI bevestigde vandaag dat er een onderzoek loopt naar het vermeende contact tussen leden van het campagneteam van Trump en Rusland. Aan tafel: Twan Huys. * DWDD Heimwee is terug! Aanstaande donderdag maken we voor de vijfde keer plaats voor het legendarische boekenprogramma 'Hier is... Adriaan van Dis'. Adriaan van Dis maakt zijn gasten bekend. * In de muziekbibliotheek van Harvard, die alle invloedrijke albums archiveert, bleek dat één genre ontbrak: hiphop. Daarom vertellen Diggy Dex, Jayh, Coely, Aisha, Hef en Akwasi welke legendarische albums nooit vergeten mogen worden. * Muziek is er van de Amerikaanse synthpopband Future Islands en Ali B is tafelheer.

17-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met Herman de Pleij, Wende Snijders, Twan Huys, Tijl Beckand, Lauren Verster en Anniko van Santen en De Partizanen. Muziek is er van Lucas Hamming en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts. Dat de Britten nogal obsessief omgaan met hun koningshuis wisten we. Maar de protocollen die in gang gezet worden als de nu 90-jarige Queen Elizabeth overlijdt, overtreffen onze stoutste verwachtingen. Aan tafel: Herman Pleij * In haar theatervoorstelling 'MENS' speelt Wende Snijders het nummer 'Au Suivant' van Brel. Het lied is een terugkerende factor in haar carrière, vanavond bespreken we het uitvoerig en speelt ze het live in de studio * Kijkcijferexpert René van Dammen is overleden. Voor DWDD is hij van onschatbaar belang geweest, zo ook voor vele andere programma's. Aan tafel: Twan Huys, Tijl Beckand, Lauren Verster en Anniko van Santen * Muziek is er vanavond van Lucas Hamming, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts en onze huiscomedians De Partizanen zijn er met een nieuwe sketch

16-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met Barbara Baarsma, Tim Hofman, Özcan Akyol, Prem Radhakishun, Tom-Jan Meeus en Maurice de Hond. Tafelheer is Paul Witteman. Het is de dag na de verkiezingen. De officiële uitslag is nog niet bekend, maar volgens de prognoses zal de VVD de grootste worden, alhoewel de partij 8 zetels moest inleveren. GroenLinks stijgt naar 14 zetels, een historische overwinning, de PvdA werd gedecimeerd tot slechts 9 zetels en de PVV staat nu op 20, een winst van 5. De gekozen lijsttrekkers overlegden vandaag met Kamervoorzitter Arib over hoe de formatie aangepakt moet worden. Het puzzelen kan beginnen! We blikken terug én vooruit met Barbara Baarsma, Tim Hofman, Özcan Akyol, Prem Radhakishun, Tom-Jan Meeus en Maurice de Hond. Tafelheer is Paul Witteman.

15-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met: Sander van de Pavert, Onno Blom, Herman Finkers, Nico Dijkshoorn, muziek van My Baby en tafeldame is Halina Reijn. Met: Nederland gaat naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. We kijken met Sander van de Pavert (LuckyTV) terug op de afgelopen politieke weken. * Jan Wolkers was een politiek betrokken schrijver die ook ooit aan een politieke roman begon. Zijn biograaf Onno Blom kreeg het materiaal van deze onvoltooide roman onder ogen. Aan tafel: Onno Blom. * Herman Finkers is te gast om te praten over de verrassende zoektocht naar zijn familieverleden in het programma 'Verborgen Verleden'. * Muziek is er van My Baby, tafeldame is Halina Reijn en Nico Dijkshoorn dicht.

14-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.

13-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

De laatste aflevering van DWDD Heimwee: Het Lagerhuis. Wederom gepresenteerd door Paul Witteman, en met het Lagerhuis panel. Te gast: Emile Roemer en Alexander Pechtold. Deze avond de laatste aflevering van DWDD Heimwee: Het Lagerhuis, wederom gepresenteerd door Paul Witteman, en uiteraard met het Lagerhuis panel. Uit alle lagen van de Nederlandse samenleving zijn twintig geboren debaters geselecteerd. Ook sluiten iedere aflevering twee lijsttrekkers bij dit panel aan. Deze keer zijn dit Emile Roemer en Alexander Pechtold.

10-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met Thijs Niemantsverdriet, Tim Hofman, Barbara Baarsma, Beatrice de Graaf, Chantal Janzen, Gijs Naber, Alex Klaasen. Muziek: The Elementary Penguins. Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. We nemen de politieke stand van het land door met: Thijs Niemantsverdriet, Tim Hofman en Barbara Baarsma. Maurice de Hond geeft zijn laatste peilingen. * Terrorisme-expert Beatrice de Graaf is te gast om te praten over veiligheid en de verkiezingen. Dit lijkt in de campagnes nauwelijks een issue, terwijl juist op dat gebied veel te kiezen valt. * 'Het Verlangen' is de nieuwe komische film van regisseur Joram Lürsen (bekend van 'Alles is Familie'). Aan tafel: Chantal Janzen, Gijs Naber en Alex Klaasen. * Muziek is er van The Elementary Penguins, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts en onze huiscomedians De Partizanen zijn er met een nieuwe sketch.

09-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met: Jeroen Wollaars, Ben Feringa, Linde Schöne en Guus Meeuwis. Muziek is er van Delv!s en tafelheer is Jamie Trenité. Jeroen Wollaars is te gast om te praten over de documentaire 'Ausgerechnet Holland', waarin de makers op zoek gaan naar een antwoord op de vraag waarom nu 'uitgerekend' in Nederland het populisme zo aan het groeien is. * Hoogleraar chemie Ben Feringa werd in december onderscheiden met de Nobelprijs voor de scheikunde. Hoog tijd voor een terugblik op de afgelopen hectische periode en een vooruitblik op 'slimme medicijnen'. Aan tafel: Ben Feringa. * Een gloednieuwe editie van onze rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook' met Linde Schöne en Guus Meeuwis. * Muziek is er ook van Delv!s en tafelheer is Jamie Trenité.

08-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met: Katja Schuurman, Freek de Jonge en David van Reybrouck. Muziek is er van Amber Gomaa, tafeldame is Daphne Bunskoek en Nico Dijkshoorn dicht. Met: Freek de Jonge is te gast over zijn vijfde verkiezingsconference. Hij grijpt de aanloop naar de verkiezingen aan om de staat van het land te duiden en de stemming te peilen. * Geïnspireerd door het thema van de Boekenweek stelde Katja Schuurman een bundel samen met erotische gedichten en verhalen, getiteld 'Verboden Vruchten'. * David van Reybrouck schreef het boek 'Een jihad van liefde' waarin hij het tragische en bijzondere verhaal van de Belgische Mohamed El Bachiri beschrijft die zijn echtgenote verloor bij de aanslagen in Brussel. David van Reybrouck zit vanavond aan tafel. * Muziek is er vanavond van Amber Gomaa, tafeldame is Daphne Bunskoek en Nico Dijkshoorn dicht.

07-03-2017 19:00

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door - De Wereld Draait Door

Met o.a.: Tom-Jan Meeus, Tim Hofman en Lodewijk Asscher over de laatste ontwikkelingen in politiek Den Haag. * André van Duin en Joop van den Ende bespreken het imposante oeuvre van Guus Verstraete. Met: Twee dagen na het Carré-debat bespreken we met Tom-Jan Meeus, Tim Hofman en Lodewijk Asscher de laatste ontwikkelingen in politiek Den Haag. Maurice de Hond geeft zijn laatste peilingen. * Afgelopen vrijdag overleed onverwacht tv-regisseur Guus Verstraete op 69-jarige leeftijd. Collega's én vrienden André van Duin, van wie hij theatershows en de film 'Ik ben Joep Meloen' regisseerde, en Joop van den Ende bespreken zijn imposante oeuvre. * Schrijver en dichter Maya Angelou (1928-2014) was een prominent figuur in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Stephanie Afrifa vertelt waarom zij nog altijd zo belangrijk is. * Muziek is er van Thijs Boontjes & Roxeanne Hazes. * Tafelheer is Erik Dijkstra.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Wereld Draait Door gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Wereld Draait Door de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Wereld Draait Door bij De Wereld Draait Door liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Wereld Draait Door. Heb je een uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Wereld Draait Door gemist

De Wereld Draait Door is een dagelijks Nederlands televisieprogramma van de VARA op Nederland 3, dat live wordt uitgezonden vanuit Studio Plantage in Amsterdam. Het programma wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en is een mengeling van nieuws, informatie en amusement.

Uitzending gemist van De Wereld Draait Door? Hier kun je alle uitzendingen van De Wereld Draait Door kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 106
  • Laatste uitzending op 27-03-2017 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord