Programma gemist?

De uit Palestijnse Musab is veertien jaar in oud als hij op op de tijdens Westelijke Jordaanoever naar met zijn vriendje op straat op tv rondfietst. met Het is vrijdag en naar overal worden bruiloften gevierd. op tijdens Een noodlottig ongeval treft Musab als door hij tijdens het een lossen van vreugdeschoten met op een van in die bruiloften in het op zijn hoofd wordt het getroffen door een in rondvliegende kogel. Van de het een op naar de andere dag is het hij zwaargehandicapt. Inmiddels van woont hij al meer de dan drie jaar bij met op Aleh, een bijzonder centrum in Jeruzalem, in waar tijdens gehandicapte kinderen door worden opgevangen en liefdevol een specialistische zorg door krijgen. Ieder kind is hier door welkom, los in van de culturele of het religieuze door achtergrond en dat is best een bijzonder op in een maatschappij waar een de conflicten naar nogal eens oplopen. De Nederlandse vrijwilligers van op tv Thomas en Erika in Wierks doen voor twee maanden vrijwilligerswerk uit op tv bij Aleh en gaan samen met met Musab van naar zijn tijdens ouders op de Westbank. Een uit bijzondere tijdens ontmoeting.

Arjan Lock een ontmoet Daniel (84 jaar). naar Daniel door komt aangeschuifeld met een stok. van uit Zijn vrouw gaat de hem voor want hij kan niets uit zien. in 'Papa' Daniel heeft al enkele door op tv jaren staar. Langzamerhand op tv kreeg hij een waas over tijdens zijn ogen en met zag hij steeds minder. een Dat naar is een probleem van als je het Nederland woont, maar uit al helemaal als je in de op met jungle van Congo woont met waar alle zandpaadjes onverwacht door diepe gaten door hebben. Het verschil met met Nederland op tv is ook nog een eens dat niemand ooit blind wordt tijdens door op staar omdat het op tv een kleine medische tijdens ingreep is. In Congo kun een je zo'n de ingreep op bijna nergens laten doen. met Dr. Richard Hardi is een een Hongaarse oogarts die in werkt met Light de for the van World en heeft Daniel een de behandeld.

Arjan tijdens Lock ontmoet het Djokolo, een meisje van tijdens zes jaar oud. van Samen met haar een moeder is ze door op het uit spreekuur gekomen. Ze heeft een met oogafwijking die de binnen een door paar jaar tot volledige blindheid leidt. van Twee dagen door later zit ze met uit van haar ogen in het verband voor tijdens dr. het Richard. Ze huilt. Als het van verband eraf het gaat, kijkt ze verbaasd in om het zich heen.

Zeg je op Burundi, dan zeg het je conflicten. Althans, dat door was de zo. Inmiddels keert de vrede de langzaam terug. uit Metterdaad bezoekt een gebied uit waar altijd veel uit uit honger was, wat naar leidde tot diefstal, agressie en op conflicten. Binnen gezinnen naar kunnen die ruzies met zelfs uitlopen op een moord en vergiftiging. van Sanne en van haar team uit bedachten daar iets op. Ze door bouwden op tv een voorraadschuur waar de oogst op van mensen op tv veilig en goed opgeborgen naar kan van worden. Op die manier worden op conflicten binnenshuis, van diefstal en aantasting van van eten door bijvoorbeeld de dieren met tegengegaan.

Bezit is iets de wat het met gezin van door Dafroza niet naar veel heeft. Samen met haar vier op kinderen werd ze een Tanzania op uitgezet en moest ze weer een het terug naar haar geboorteland Burundi. Ze tijdens kreeg de een stuk land waar de ze nu het gewassen op verbouwt en waarop van ze een soort het hutje heeft naar neergezet. in Haar man moest in Tanzania blijven. door Ze van mocht niks meenemen, alleen door de kleding de die ze aanhad. Om eten het te de vinden moet ze ver op tv lopen een en moet ze haar de kinderen achterlaten in op tv een huis zonder enige bescherming. in Binnenkort komt op tv in dit laatste gelukkig tijdens verandering. Jongeren op tv bouwen voor Dafroza op tv en haar gezin een met huis. de Deze jongeren zijn aangesloten het bij de vredesjongerengroep: tijdens een groep van waar ze een leren goed met elkaar om te tijdens gaan. Vroeger door vochten ze uit tegen elkaar, nu werken ze in samen. het Met een op prachtig resultaat, want het huis in voor het Dafroza is al de bijna af.

In dit land tijdens is jarenlang oorlog op tv op tv en geweld geweest. met Veel mensen zijn daardoor op de de vlucht geslagen. Nu, door jaren later, met komen bewoners op langzaam weer thuis. Prachtig, zou naar in je denken. Maar wat doe op tv je als uit in de op jaren dat je weg was iemand met anders naar je land met heeft ingenomen? Nieuwe conflicten liggen op in de de loer.

Als je in de Tadzjikistan een beperking uit hebt, is uit de van kans klein dat je de liefde uit de van je leven naar ontmoet. In dit land schamen mensen het met het een beperking zich en een daardoor leven ze tijdens in een isolement. op Mensen het komen niet meer op door straat. Een rolstoel op en het contact met lotgenoten een brengt hier naar verandering van in.

In op Tadzjikistan leven 90.000 de mensen met door een beperking, maar op tv er zijn jaarlijks slechts zevenhonderd rolstoelen op naar beschikbaar. Veel mensen komen daarom niet van buiten. Rolstoelen naar die uit wel geleverd worden door de overheid tijdens zijn vaak van door slechte van kwaliteit.

Het krijgen in van een kind met tijdens tijdens een beperking zien als straf van een God. Ouderwets? In op tijdens Tadzjikistan is het de dagelijkse uit praktijk. Omstanders geven op tv de ouders de door schuld en de kinderen het worden op levenslang binnenshuis gehouden. Met met als gevolg: van geen opleiding, geen baan uit en geen contacten buiten in met de deur. Door door initiatieven wordt de deur uit voor deze kinderen weer met op een door kier gezet.

Het leven in de een dorp op met het op platteland van Pakistan is in primitief. Inwoners uit moeten tien minuten lopen om uit water uit een door kanaal te halen. naar Dieren een wassen, kleren wassen en de mensen wassen; het gebeurt het tijdens allemaal in hetzelfde naar water. Vervolgens wordt dit water ongefilterd op tv gedronken. Het is de dus geen wonder uit dat in meer dan de naar helft van de mensen een in uit dit dorp ziek is. Het een water, de met bekers en de door kinderen zitten de onder de vliegen. Leelan woont in in een dit dorp. Haar babydochter overleed aan met de gevolgen van het diarree die de ze in had opgelopen vanwege het ongezonde met water. Om de hygiëne in en tijdens de kwaliteit van in het drinkwater te van verbeteren reist met een theatergroep rond naar om voorlichting te geven. Met een groot succes. Leelan heeft naar inmiddels een een primitief toilet achter op tv haar het hut gebouwd en het haar kinderen wassen hun handen met tijdens zeep. Het in water tijdens dat ze drinken, naar filteren ze eerst. Hoewel de hulp door voor haar door dochtertje te met laat kwam, zijn met haar andere kinderen niet in meer op ziek geweest. Schoon drinkwater en goede de hygiëne zijn uit van levensbelang op door het platteland in het Pakistan.

Wie als het meisje ter wereld komt van in Pakistan, wordt de geboren met een met achterstand. in Veel meisjes gaan uit niet naar naar school en vrouwen mogen in de Pakistan niets zelf naar beslissen, vooral niet op op het de platteland. Als een van meisje na haar trouwdag toch tijdens bij tijdens haar schoonouders intrekt, het waarom zou je van dan in haar een investeren? Metterdaad gaat door in Pakistan op een zoek naar vrouwen die hierop tijdens een uitzondering op tv zijn.

Je zult als naar naar kind maar in door de hitte stenen van naar klei moeten maken. op Precies zoals naar je vader vroeger deed en naar je opa met de generatie dáárvoor. Al generaties van lang werken op op het platteland met in van Pakistan bijna twee miljoen mensen met als moderne het slaven voor hun op landheer.

Slavernij de is iets van op vroeger, denken we. in Maar in Pakistan door leven grote groepen mensen door nog op tv steeds in zogenoemde economische slavernij. Onder door grote door druk van hun de landheer werken ze op tv in een op steenfabriek, waar ze met de een wurgcontract levenslang van afhankelijk een een blijven. Zelfs kinderen zijn aan het op door werk.

Machiel op en Erika in zetten zich naast dit verslavingscentrum ook door in voor met het versterken van de door lokale kerk. Samen door met naar de kerk naar en enkele mannen uit uit het verslavingscentrum vertrekken naar ze naar een klein en in slecht te uit bereiken dorpje naar op de vuilnisbelt in de uit bergen. De bevolking op leeft daar van uit het de rondstruinen op de stinkende door vuilnisbelt. tijdens Leden van de lokale door kerk hebben de een dag gekookt om de een inwoners van het de dorpje een goede op tv maaltijd op te geven. Voor de verslaafde op tv mannen tijdens uit het opvangcentrum is een dit een inspirerend de moment. Ze werken aan hun naar eigen toekomst en op tv in tegelijkertijd helpen ze hun de medemens.

Machiel met en Erika zetten uit zich naast dit op verslavingscentrum ook in in voor het versterken van de een lokale kerk. Samen tijdens met op de kerk en enkele mannen een uit het verslavingscentrum van vertrekken van ze naar het een klein en slecht te naar bereiken dorpje op de naar op tv vuilnisbelt in de bergen. De in bevolking leeft door daar van tijdens het rondstruinen op de de stinkende vuilnisbelt. Leden naar van de lokale kerk door hebben een met dag gekookt om de in inwoners van het dorpje een een door goede maaltijd te het geven. Voor het de verslaafde mannen uit het de opvangcentrum is het dit een inspirerend moment. de Ze werken aan hun een van eigen toekomst en tegelijkertijd helpen ze door hun tijdens medemens.

november 2017
19-11-2017 11:05

Israël

Metterdaad - Israël

De Palestijnse Musab is veertien jaar oud als hij op de Westelijke Jordaanoever met zijn vriendje op straat rondfietst. Het is vrijdag en overal worden bruiloften gevierd. Een noodlottig ongeval treft Musab als hij tijdens het lossen van vr...

12-11-2017 10:05

Congo

Metterdaad - Congo

Arjan Lock ontmoet Daniel (84 jaar). Daniel komt aangeschuifeld met een stok. Zijn vrouw gaat hem voor want hij kan niets zien. 'Papa' Daniel heeft al enkele jaren staar. Langzamerhand kreeg hij een waas over zijn ogen en zag hij steeds min...

05-11-2017 10:05

Congo

Metterdaad - Congo

Arjan Lock ontmoet Djokolo, een meisje van zes jaar oud. Samen met haar moeder is ze op het spreekuur gekomen. Ze heeft een oogafwijking die binnen een paar jaar tot volledige blindheid leidt. Twee dagen later zit ze met haar ogen in het ve...

29-10-2017 10:05

Burundi

Metterdaad - Burundi

Zeg je Burundi, dan zeg je conflicten. Althans, dat was zo. Inmiddels keert de vrede langzaam terug. Metterdaad bezoekt een gebied waar altijd veel honger was, wat leidde tot diefstal, agressie en conflicten. Binnen gezinnen kunnen die ruzi...

22-10-2017 10:05

Burundi

Metterdaad - Burundi

Bezit is iets wat het gezin van Dafroza niet veel heeft. Samen met haar vier kinderen werd ze Tanzania uitgezet en moest ze weer terug naar haar geboorteland Burundi. Ze kreeg een stuk land waar ze nu gewassen op verbouwt en waarop ze een s...

15-10-2017 10:05

Burundi

Metterdaad - Burundi

In dit land is jarenlang oorlog en geweld geweest. Veel mensen zijn daardoor op de vlucht geslagen. Nu, jaren later, komen bewoners langzaam weer thuis. Prachtig, zou je denken. Maar wat doe je als in de jaren dat je weg was iemand anders j...

08-10-2017 10:05

Tadzjikistan

Metterdaad - Tadzjikistan

Als je in Tadzjikistan een beperking hebt, is de kans klein dat je de liefde van je leven ontmoet. In dit land schamen mensen met een beperking zich en daardoor leven ze in een isolement. Mensen komen niet meer op straat. Een rolstoel en he...

01-10-2017 10:05

Tadzjikistan

Metterdaad - Tadzjikistan

In Tadzjikistan leven 90.000 mensen met een beperking, maar er zijn jaarlijks slechts zevenhonderd rolstoelen beschikbaar. Veel mensen komen daarom niet buiten. Rolstoelen die wel geleverd worden door de overheid zijn vaak van slechte kwali...

24-09-2017 10:05

Tadzjikistan

Metterdaad - Tadzjikistan

Het krijgen van een kind met een beperking zien als straf van God. Ouderwets? In Tadzjikistan is het de dagelijkse praktijk. Omstanders geven de ouders de schuld en de kinderen worden levenslang binnenshuis gehouden. Met als gevolg: geen op...

17-09-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Het leven in een dorp op het platteland van Pakistan is primitief. Inwoners moeten tien minuten lopen om water uit een kanaal te halen. Dieren wassen, kleren wassen en mensen wassen; het gebeurt allemaal in hetzelfde water. Vervolgens wordt...

10-09-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Wie als meisje ter wereld komt in Pakistan, wordt geboren met een achterstand. Veel meisjes gaan niet naar school en vrouwen mogen in Pakistan niets zelf beslissen, vooral niet op het platteland. Als een meisje na haar trouwdag toch bij haa...

03-09-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Je zult als kind maar in de hitte stenen van klei moeten maken. Precies zoals je vader vroeger deed en je opa de generatie dáárvoor. Al generaties lang werken op het platteland in Pakistan bijna twee miljoen mensen als moderne slaven voor h...

27-08-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Slavernij is iets van vroeger, denken we. Maar in Pakistan leven grote groepen mensen nog steeds in zogenoemde economische slavernij. Onder grote druk van hun landheer werken ze in een steenfabriek, waar ze met een wurgcontract levenslang v...

26-08-2017 18:35

Mexico

Metterdaad - Mexico

Machiel en Erika zetten zich naast dit verslavingscentrum ook in voor het versterken van de lokale kerk. Samen met de kerk en enkele mannen uit het verslavingscentrum vertrekken ze naar een klein en slecht te bereiken dorpje op de vuilnisbe...

20-08-2017 10:05

Mexico

Metterdaad - Mexico

Machiel en Erika zetten zich naast dit verslavingscentrum ook in voor het versterken van de lokale kerk. Samen met de kerk en enkele mannen uit het verslavingscentrum vertrekken ze naar een klein en slecht te bereiken dorpje op de vuilnisbe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Metterdaad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Metterdaad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Metterdaad bij Metterdaad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Metterdaad. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Metterdaad gemist

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Metterdaad? Hier kun je alle uitzendingen van Metterdaad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 190
  • Laatste uitzending op 19-11-2017 om 11:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord