Programma gemist?

Aflevering door 30 - de Goededoelenprogramma: Suriname

Een hulpverlener treft een in door een kapotgeschoten gebouw in van Libanon drie met Syrische kinderen aan. In een op tv ruimte zonder bedden, met tijdens zonder deuren, zonder iets. Het met is op dat op moment de van vraag waar de het ouders van de naar kinderen zijn. Metterdaad met is deze door maand in Libanon om u de op tv verhalen van Syrische uit vluchtelingen tijdens te laten van zien.

Beeld het het je tijdens eens in: omringd door niks anders uit dan water, op een op een boot die een langzaam leegloopt. Mensen de zijn in paniek. Jij, je door echtgenoot het en twee kinderen zijn de in enigen een die het overleven. De andere 51 tijdens uit mensen niet. Dat doet de oorlog door in Syrië. door Er van zijn schrijnende situaties door en er is hoop. uit Arjan Lock was deze maand met de in Libanon om deze met verhalen te door vertellen.

Zes jaar van oorlog van heeft Syrië in puin op tv achtergelaten en op tv miljoenen mensen zijn het land ontvlucht. het naar De meesten van het hen verblijven in buurlanden als Libanon. in In de op gezamenlijke campagne geloof, hoop de en Syrië op vragen we samen de met in Dorcas, Kerk in Actie in en Word Vision aandacht voor tijdens de in toekomst van Syrië. Naast tijdens geloof en hoop is de het geld onmisbaar om een op tv nieuw leven op te bouwen: van van onderwijs voor kinderen, herbouw van door huizen naar en verwerking van met trauma's.

Arjan van Lock is met in Libanon om op tv verhalen van hoop op tv te vertellen over Syrische vluchtelingen. In in de kerstcampagne Geloof, van Hoop in en Syrië vraagt naar EO Metterdaad door samen met Dorcas, een Kerk in Actie een en World Vision aandacht voor het Syrische vluchtelingen die op tv in de de regio zijn tijdens gebleven. Mensen die in van hun eigen land of op in buurlanden als van Libanon werken uit aan hun van toekomst. Ze houden hoop en geloven op in op tv een nieuw leven op tv voor zichzelf en hun families. de In in Geloof, Hoop en Syrië vragen op op we Nederlanders de naar hoop van deze Syrische op tv mensen werkelijkheid het te maken.

Hila is van zeventien en houdt tijdens van zingen, door hiphopdansen en fietsen. het Dat klinkt als een een doorsneemeid. tijdens Het grote verschil is met alleen dat Hila op tv haar hobby's niet meer kan in van uitoefenen. Tijdens het fietsen werd ze naar geschept door op tv een auto, waardoor ze met ernstig een hersenletsel opliep en in uit coma raakte. van Ze kon een niet eens meer met uit haar familie en vrienden op tv praten. In de zorginstelling in Aleh, waar door Hila woont, hebben ze in op tv een nieuwe speciale computer. Ze uit kan 'praten' op tv door haar het ogen naar de juiste letter op uit het scherm naar te bewegen. De in hulpverlener vertelt met trots: 'Gisteren heeft ze uit dat door voor het eerst gebruikt en in het eerste woord was op 'papa'. Haar in vader glundert bij het van in weerzien van zijn in mooie meid. De situatie raakt in hem het en is pijnlijk, van maar de nieuwe mogelijkheid tot van communicatie maakt hem blij. de Hij tijdens hoopt op verdere ontwikkeling. op tv 'We geven op de moed niet naar op met Hila. tijdens Hila is door een vechter.'

Vader en zoon met staan samen voor van de Klaagmuur, een door bijzonder moment. van Shmuel uit stopt het briefje het met onder andere de op vraag om gezondheid en met voorspoed uit in de muur. Zijn zoon, Chaim, het probeert een hem te met helpen, maar zijn hand valt van al snel naar beneden. met Hij en door zijn zus Sury hebben met sinds hun door geboorte op tv een beperking. Ze tijdens kunnen niet lopen in en praten en hun door organen worden steeds zwakker. tijdens De twee kinderen wonen de in verzorgingstehuis de Aleh, door waar ze de naar zorg krijgen die ze nodig van hebben. Moeder Miri vertelt van naar dat zij die naar zorg zelf niet het konden geven. In het naar begin vond ze dat met pijnlijk, nu de ziet ze tijdens dat de plek haar kinderen een in reden tijdens geeft om tijdens te bestaan. Bij de uit Klaagmuur vertelt Shmuel in dat hij het grootbrengen van uit op zijn kinderen ziet als de met opdracht van God: tijdens 'Het is in onze taak om van ze een goed leven te van in geven.'

De het Palestijnse Musab is veertien jaar de oud als op tv hij een op de Westelijke Jordaanoever met van zijn een vriendje op straat rondfietst. Het op tv is vrijdag tijdens en overal worden bruiloften gevierd. met Een noodlottig uit ongeval op treft Musab als het hij tijdens het lossen een van vreugdeschoten tijdens op een van uit die bruiloften in zijn hoofd op wordt op getroffen door een rondvliegende tijdens kogel. Van tijdens de een op in de andere dag is hij zwaargehandicapt. de in Inmiddels woont hij al meer dan in drie jaar de bij Aleh, van een bijzonder centrum in tijdens Jeruzalem, door waar gehandicapte kinderen worden opgevangen op en liefdevol van specialistische zorg krijgen. op tv Ieder kind is hier welkom, van op tv los van de tijdens culturele of religieuze achtergrond op tv en dat een is best bijzonder in een een maatschappij waar de een conflicten nogal eens de oplopen. De uit Nederlandse vrijwilligers Thomas door en Erika Wierks de doen voor op twee maanden vrijwilligerswerk bij op tv Aleh en gaan op samen met Musab naar tijdens zijn ouders met op de Westbank. Een bijzondere uit de ontmoeting.

Arjan Lock uit ontmoet op tv Daniel (84 jaar). Daniel komt aangeschuifeld uit met een een stok. Zijn vrouw tijdens gaat hem voor want de hij door kan niets zien. door 'Papa' Daniel heeft al enkele naar jaren van staar. Langzamerhand kreeg hij in een waas over zijn in ogen en tijdens zag hij steeds op minder. Dat een is een op tv probleem als je Nederland van woont, maar in al helemaal als je in de de jungle van van Congo woont waar door alle zandpaadjes in onverwacht diepe gaten hebben. Het uit met verschil met Nederland door is ook nog door eens dat niemand ooit blind wordt op tv door staar een omdat op tv het een kleine door medische ingreep is. In Congo naar kun het je zo'n ingreep bijna nergens het laten doen. Dr. op Richard Hardi is naar een Hongaarse naar oogarts die van werkt met Light for the in World een en heeft Daniel de behandeld.

Arjan Lock van ontmoet Djokolo, een op meisje van zes door jaar oud. Samen met door haar uit moeder is ze op uit het spreekuur met gekomen. Ze heeft een naar oogafwijking in die binnen een paar jaar van tot tijdens volledige blindheid leidt. Twee dagen naar later zit op ze met haar ogen in een het verband op voor dr. tijdens Richard. Ze huilt. Als het een verband eraf gaat, op kijkt op ze verbaasd om zich een heen.

Zeg naar je Burundi, op dan zeg je conflicten. Althans, naar dat was zo. Inmiddels door op tv keert de vrede langzaam terug. de Metterdaad de bezoekt een gebied waar altijd een veel honger naar was, wat leidde naar tot diefstal, op tv agressie en conflicten. Binnen door gezinnen kunnen die ruzies op tv zelfs uitlopen de op moord en vergiftiging. Sanne het en haar team naar bedachten daar uit iets op. Ze bouwden de een door voorraadschuur waar de oogst van een mensen veilig en door goed opgeborgen het kan worden. Op die tijdens manier tijdens worden conflicten een binnenshuis, diefstal en aantasting in van eten door bijvoorbeeld dieren naar op tegengegaan.

januari 2018
14-01-2018 10:05

Metterdaad

Metterdaad - Metterdaad

Aflevering 30 - Goededoelenprogramma: Suriname

12-01-2018 17:50

Suriname

Metterdaad - Suriname

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

07-01-2018 10:05

Suriname

Metterdaad - Suriname

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

31-12-2017 10:05

Vluchtelingen M-O

Metterdaad - Vluchtelingen M-O

Een hulpverlener treft in een kapotgeschoten gebouw in Libanon drie Syrische kinderen aan. In een ruimte zonder bedden, zonder deuren, zonder iets. Het is op dat moment de vraag waar de ouders van de kinderen zijn. Metterdaad is deze maand ...

25-12-2017 16:53

Vluchtelingen M-O

Metterdaad - Vluchtelingen M-O

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

24-12-2017 17:35

Geloof, Hoop en Syrië

Metterdaad - Geloof, Hoop en Syrië

Beeld het je eens in: omringd door niks anders dan water, op een boot die langzaam leegloopt. Mensen zijn in paniek. Jij, je echtgenoot en twee kinderen zijn de enigen die het overleven. De andere 51 mensen niet. Dat doet de oorlog in Syrië...

24-12-2017 10:05

Vluchtelingen M-O

Metterdaad - Vluchtelingen M-O

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

17-12-2017 10:05

Vluchtelingen M-O

Metterdaad - Vluchtelingen M-O

Zes jaar oorlog heeft Syrië in puin achtergelaten en miljoenen mensen zijn het land ontvlucht. De meesten van hen verblijven in buurlanden als Libanon. In de gezamenlijke campagne geloof, hoop en Syrië vragen we samen met Dorcas, Kerk in Ac...

10-12-2017 10:05

Libanon

Metterdaad - Libanon

Arjan Lock is in Libanon om verhalen van hoop te vertellen over Syrische vluchtelingen. In de kerstcampagne Geloof, Hoop en Syrië vraagt EO Metterdaad samen met Dorcas, Kerk in Actie en World Vision aandacht voor Syrische vluchtelingen die ...

03-12-2017 10:10

Israël

Metterdaad - Israël

Hila is zeventien en houdt van zingen, hiphopdansen en fietsen. Dat klinkt als een doorsneemeid. Het grote verschil is alleen dat Hila haar hobby's niet meer kan uitoefenen. Tijdens het fietsen werd ze geschept door een auto, waardoor ze er...

26-11-2017 10:05

Israël

Metterdaad - Israël

Vader en zoon staan samen voor de Klaagmuur, een bijzonder moment. Shmuel stopt het briefje met onder andere de vraag om gezondheid en voorspoed in de muur. Zijn zoon, Chaim, probeert hem te helpen, maar zijn hand valt al snel naar beneden....

19-11-2017 10:05

Israël

Metterdaad - Israël

De Palestijnse Musab is veertien jaar oud als hij op de Westelijke Jordaanoever met zijn vriendje op straat rondfietst. Het is vrijdag en overal worden bruiloften gevierd. Een noodlottig ongeval treft Musab als hij tijdens het lossen van vr...

12-11-2017 10:05

Congo

Metterdaad - Congo

Arjan Lock ontmoet Daniel (84 jaar). Daniel komt aangeschuifeld met een stok. Zijn vrouw gaat hem voor want hij kan niets zien. 'Papa' Daniel heeft al enkele jaren staar. Langzamerhand kreeg hij een waas over zijn ogen en zag hij steeds min...

05-11-2017 10:05

Congo

Metterdaad - Congo

Arjan Lock ontmoet Djokolo, een meisje van zes jaar oud. Samen met haar moeder is ze op het spreekuur gekomen. Ze heeft een oogafwijking die binnen een paar jaar tot volledige blindheid leidt. Twee dagen later zit ze met haar ogen in het ve...

29-10-2017 10:05

Burundi

Metterdaad - Burundi

Zeg je Burundi, dan zeg je conflicten. Althans, dat was zo. Inmiddels keert de vrede langzaam terug. Metterdaad bezoekt een gebied waar altijd veel honger was, wat leidde tot diefstal, agressie en conflicten. Binnen gezinnen kunnen die ruzi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Metterdaad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Metterdaad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Metterdaad bij Metterdaad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Metterdaad. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Metterdaad gemist

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Metterdaad? Hier kun je alle uitzendingen van Metterdaad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 201
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 10:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord