Programma gemist?

Op het platteland op tv de in Guinee (West-Afrika) is het op geloof naar in natuurgodsdiensten nog springlevend, de met alle gevolgen vandien. Mensen uit blijven op sterk vervuild water drinken, op omdat de een geesten het zo willen, ondanks het dat dit tot de chronische darmklachten bij naar volwassenen en met sterfgevallen onder het kinderen leidt. Ook 'toverdokters' een zijn uit nog onverminderd populair, ondanks hun van vaak desastreuze methodes. door De op medici in het plattelandsziekenhuisje Kliniek Hope een zijn vaak drukker tijdens hun schade ongedaan de te maken, het dan tijdens met de oorspronkelijke klacht. Hoe op kunnen dokter Jean en van zijn team door de op macht van deze met godsdienst doorbreken?

In het West-Afrikaanse naar Guinee is schoon van naar water uit de kraan absoluut nog uit naar niet zo vanzelfsprekend als bij tijdens ons in een Nederland. Sterker tijdens nog: er gaan regelmatig een kinderen dood als gevolg een van op het drinken van vervuild water. Dorpelingen van blijven toch vaak met op van dit besmette op tv water drinken, omdat ze met geloven dat door het van de geesten komt. Het de water weigeren het zou deze geesten boos een maken. tijdens Pas als mensen tegen dit tijdens geloof in naar durven in gaan, bijvoorbeeld omdat ze een christen worden, verandert door er echt van iets.

In het West-Afrikaanse van Guinee is schoon met water uit de naar kraan absoluut nog uit niet tijdens zo vanzelfsprekend door als bij ons in in Nederland. Sterker nog: met er gaan met regelmatig kinderen dood als gevolg een van het drinken het van op vervuild water. Dorpelingen blijven toch in vaak van dit van besmette water een drinken, omdat ze geloven uit dat het van met de geesten komt. Het uit water weigeren tijdens zou deze geesten boos door het maken. Pas als mensen tegen tijdens dit geloof in de durven gaan, bijvoorbeeld omdat van ze in christen worden, uit verandert er echt het iets.

De op medici van het plattelandsziekenhuisje Hope van de Hospital in Guinee (West-Afrika) vechten het niet alleen voor de door tijdens levens van hun patiënten, maar strijden met ook naar dagelijks tegen naar de destructieve invloed van lokale van medicijnmannen. Het op geloof in hun gaven zit in nog door zo diepgeworteld in de op tv cultuur, dat zieken een soms maanden aan blijven naar modderen in met hun aanpak, voordat met ze zich in met Hope Hospital melden. tijdens En neem een dat aanmodderen maar gerust letterlijk: uit van de standaardaanpak van naar deze 'toverdokters' is een de papje van modder en bladeren een de op de wond smeren. door Vaak zijn ernstige ontstekingen het een op gevolg. Lukt het om dokter naar Jean en een zijn team in om de invloed van op tv deze kwakzalvers te op tv doorbreken?

De medici een van het van plattelandsziekenhuisje Hope tijdens Hospital in Guinee (West-Afrika) vechten niet het alleen voor de de levens van van hun patiënten, op tv maar strijden ook met dagelijks tegen de door destructieve invloed van uit lokale medicijnmannen. Het geloof in het hun gaven naar zit nog het zo diepgeworteld de in de cultuur, dat in zieken soms maanden aan van blijven modderen de met hun aanpak, het voordat ze zich in het Hope Hospital melden. met En neem dat op aanmodderen maar uit gerust letterlijk: op de standaardaanpak van deze door 'toverdokters' is naar een papje van modder en bladeren door op op de wond smeren. naar Vaak zijn ernstige in ontstekingen het gevolg. de Lukt het om een dokter Jean en zijn team van een om de invloed van deze kwakzalvers met op tv te doorbreken?

In Nederland kennen het we de uitdrukking op 'in blijde verwachting een zijn'. in In de binnenlanden van van het West-Afrikaanse in Guinee zijn zwangere vrouwen eerder naar 'in bange van verwachting'. De kans door dat hun kindje overlijdt in op tv tijdens de bevalling is dertien de keer groter dan in van Nederland. Dat ze een de geboorte op tv van hun op tv kindje zelf niet van overleven, is met zelfs honderd keer waarschijnlijker een dan bij ons. Afschuwelijke in cijfers, die op tv heel veel lager zouden naar kunnen, tijdens als er maar goede medische tijdens zorg aanwezig was. Daarom de bouwen de het medewerkers van uit het lokale ziekenhuisje Kliniek met Hope met hard aan een nieuwe vleugel naar voor verloskundige op tv hulp. Maar komt in die nog op tijd voor een de vrouwen die op nu zwanger het zijn?

In tijdens Nederland kennen we de in uitdrukking met 'in blijde verwachting zijn'. In de de binnenlanden van het op tv West-Afrikaanse Guinee naar zijn zwangere in vrouwen eerder 'in de bange verwachting'. De kans dat van hun de kindje overlijdt tijdens de op tv bevalling is dertien keer door groter een dan in Nederland. tijdens Dat ze de geboorte naar van hun kindje een zelf niet overleven, is het met zelfs honderd keer tijdens waarschijnlijker dan bij ons. een Afschuwelijke cijfers, die heel veel in lager zouden kunnen, uit als met er maar goede medische zorg door aanwezig was. de Daarom bouwen uit de medewerkers van uit het lokale van ziekenhuisje Kliniek Hope het hard aan een nieuwe uit vleugel voor op verloskundige hulp. Maar komt naar die nog op door tijd voor de in vrouwen die nu in zwanger zijn?

De met islamitische terreurorganisatie Boko Haram het mag op dan minder in het het nieuws zijn, verslagen zijn de ze nog allerminst. Hun naar strijders zaaien op tv nog op steeds dood en verderf op in met name christelijke op dorpen in tijdens Noord-Nigeria. Tienduizenden naar Nigerianen vluchten voor dit geweld op tv naar met buurland Kameroen. Daar komen ze terecht een in een in vluchtelingenkamp waar uit gebrek aan alles is. Hoe van naar gaan zij om met hun de trauma's? tijdens En zal Boko Haram door ooit worden op tv verslagen?

Imamatu van uit Nigeria op tv is een van het de tweehonderd schoolmeisjes die in door 2014 werden ontvoerd door naar de van islamitische terreurorganisatie Boko Haram. op tv Deze ontvoering met was wekenlang wereldnieuws. Met de op #bringbackourgirls vroeg ondere het het andere de toenmalige first lady door Michelle Obama aandacht voor een hun lot. van Imamatu was door een van de van weinige meisjes die wist naar te op ontsnappen.

Imamatu de uit Nigeria is een uit van de tweehonderd schoolmeisjes in op die in 2014 werden op ontvoerd door de islamitische van terreurorganisatie van Boko Haram. Deze ontvoering naar was wekenlang wereldnieuws. Met de de naar #bringbackourgirls vroeg ondere andere de tijdens toenmalige in first lady, Michelle Obama, tijdens aandacht voor hun lot. Imamatu een was een van een de op tv weinige meisjes die wist te in de ontsnappen.

Een van de naar grootste een problemen in het vluchtelingenkamp op voor Boko door Haram-slachtoffers is het gebrek een aan brandhout. Het naar water uit van de rivier buiten op tv het kamp moet in namelijk eerst gekookt uit worden, anders kunnen er allerlei op ziektes uitbreken. naar Maar op inmiddels is bijna al het brandhout tijdens uit de op tv directe omgeving gekapt, tot naar ongenoegen op tv van de de plaatselijke bevolking. Hulpverleners doen uit we ze kunnen, maar een met oplossing naar voor dit van probleem lijkt niet zomaar uit voorhanden.

Een in van de grootste problemen in de het op vluchtelingenkamp voor op Boko Haram-slachtoffers is het gebrek aan de brandhout. Het van water uit op tv de rivier buiten het kamp met moet namelijk eerst op tv met gekookt worden, anders kunnen er in allerlei ziektes uitbreken. Maar uit inmiddels is bijna in al het van brandhout uit de directe van omgeving gekapt, tot met ongenoegen door van de plaatselijke naar bevolking. Hulpverleners doen naar wat ze kunnen, naar maar een met oplossing voor dit van probleem lijkt niet zomaar tijdens voorhanden.

Metterdaad helpt met mensen op tv in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te een overleven en van hun leven op tv weer op te bouwen. Via op tv televisie en radio tijdens werft Metterdaad het geld voor hulpverleningsprojecten de wereldwijd.

Metterdaad helpt van mensen in met armoede of onrechtvaardige omstandigheden het te met overleven en hun van leven weer op te bouwen. van Via televisie naar en radio door werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten in wereldwijd.

Metterdaad helpt een mensen in uit armoede of onrechtvaardige omstandigheden te het in overleven en hun door leven weer op te bouwen. op Via televisie en radio tijdens werft naar Metterdaad geld voor op tv hulpverleningsprojecten wereldwijd.

oktober 2020
05-10-2019 16:15

Dood door drinkwater, ziek van de dokter

Metterdaad - Dood door drinkwater, ziek van de dokter

Op het platteland in Guinee (West-Afrika) is het geloof in natuurgodsdiensten nog springlevend, met alle gevolgen vandien. Mensen blijven sterk vervuild water drinken, omdat de geesten het zo willen, ondanks dat dit tot chronische darmklach...

30-09-2019 08:10

Dood door water drinken

Metterdaad - Dood door water drinken

In het West-Afrikaanse Guinee is schoon water uit de kraan absoluut nog niet zo vanzelfsprekend als bij ons in Nederland. Sterker nog: er gaan regelmatig kinderen dood als gevolg van het drinken van vervuild water. Dorpelingen blijven toch ...

28-09-2019 16:15

Dood door water drinken

Metterdaad - Dood door water drinken

In het West-Afrikaanse Guinee is schoon water uit de kraan absoluut nog niet zo vanzelfsprekend als bij ons in Nederland. Sterker nog: er gaan regelmatig kinderen dood als gevolg van het drinken van vervuild water. Dorpelingen blijven toch ...

23-09-2019 08:15

Een gebroken been behandel je met bladeren

Metterdaad - Een gebroken been behandel je met bladeren

De medici van het plattelandsziekenhuisje Hope Hospital in Guinee (West-Afrika) vechten niet alleen voor de levens van hun patiënten, maar strijden ook dagelijks tegen de destructieve invloed van lokale medicijnmannen. Het geloof in hun gav...

21-09-2019 16:10

Een gebroken been behandel je met bladeren

Metterdaad - Een gebroken been behandel je met bladeren

De medici van het plattelandsziekenhuisje Hope Hospital in Guinee (West-Afrika) vechten niet alleen voor de levens van hun patiënten, maar strijden ook dagelijks tegen de destructieve invloed van lokale medicijnmannen. Het geloof in hun gav...

16-09-2019 08:15

Levensgevaarlijk zwanger

Metterdaad - Levensgevaarlijk zwanger

In Nederland kennen we de uitdrukking 'in blijde verwachting zijn'. In de binnenlanden van het West-Afrikaanse Guinee zijn zwangere vrouwen eerder 'in bange verwachting'. De kans dat hun kindje overlijdt tijdens de bevalling is dertien keer...

14-09-2019 16:15

Levensgevaarlijk zwanger

Metterdaad - Levensgevaarlijk zwanger

In Nederland kennen we de uitdrukking 'in blijde verwachting zijn'. In de binnenlanden van het West-Afrikaanse Guinee zijn zwangere vrouwen eerder 'in bange verwachting'. De kans dat hun kindje overlijdt tijdens de bevalling is dertien keer...

07-09-2019 16:15

'Waarom ik Boko Haram ondanks alles vergeef'

Metterdaad - 'Waarom ik Boko Haram ondanks alles vergeef'

De islamitische terreurorganisatie Boko Haram mag dan minder in het nieuws zijn, verslagen zijn ze nog allerminst. Hun strijders zaaien nog steeds dood en verderf in met name christelijke dorpen in Noord-Nigeria. Tienduizenden Nigerianen vl...

01-09-2019 09:05

Overleven zonder terreur

Metterdaad - Overleven zonder terreur

Imamatu uit Nigeria is een van de tweehonderd schoolmeisjes die in 2014 werden ontvoerd door de islamitische terreurorganisatie Boko Haram. Deze ontvoering was wekenlang wereldnieuws. Met de #bringbackourgirls vroeg ondere andere de toenmal...

31-08-2019 16:10

Overleven zonder terreur

Metterdaad - Overleven zonder terreur

Imamatu uit Nigeria is een van de tweehonderd schoolmeisjes die in 2014 werden ontvoerd door de islamitische terreurorganisatie Boko Haram. Deze ontvoering was wekenlang wereldnieuws. Met de #bringbackourgirls vroeg ondere andere de toenmal...

25-08-2019 09:05

Vechten om te overleven

Metterdaad - Vechten om te overleven

Een van de grootste problemen in het vluchtelingenkamp voor Boko Haram-slachtoffers is het gebrek aan brandhout. Het water uit de rivier buiten het kamp moet namelijk eerst gekookt worden, anders kunnen er allerlei ziektes uitbreken. Maar i...

24-08-2019 16:10

Vechten om te overleven

Metterdaad - Vechten om te overleven

Een van de grootste problemen in het vluchtelingenkamp voor Boko Haram-slachtoffers is het gebrek aan brandhout. Het water uit de rivier buiten het kamp moet namelijk eerst gekookt worden, anders kunnen er allerlei ziektes uitbreken. Maar i...

21-08-2019 13:08

Kameroen

Metterdaad - Kameroen

Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.

18-08-2019 09:05

Kameroen

Metterdaad - Kameroen

Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.

17-08-2019 16:10

Kameroen

Metterdaad - Kameroen

Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 26. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Metterdaad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Metterdaad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Metterdaad bij Metterdaad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Metterdaad. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Metterdaad gemist

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Metterdaad? Hier kun je alle uitzendingen van Metterdaad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 385
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 16:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!