Programma gemist?

Verpleegkundige Linda van Bezemer het woont en werkt op met haar man Jaap en door hun vijf in kinderen bij de Kichwa-indianenstam in een Ecuador. uit Linda zet zich in voor de de zwangere een vrouwen in het het regenwoud, die nu nog uit een uren moeten reizen om in het van op tv ziekenhuis te kunnen bevallen. Daar op tv worden ze op tv als inheemse in minderheid regelmatig racistisch en grof behandeld. op Bovendien het spreekt het personeel in hun taal naar niet. Daarom bevallen de vrouwen nog het door liever thuis, met alle naar medische risico's van dien. Ooit de door was er in de door dorpskliniek wel tijdens een afdeling verloskunde, maar in daar liggen de couveuses onder op tv een dikke op laag stof. Krijgt Linda uit haar met dorpsgenoten mee in door haar droom de om die afdeling weer nieuw naar leven in te naar blazen?

Trek met tropenarts op tv Jaap van Bezemer per kano het tijdens regenwoud naar van Ecuador in en zoek mee van naar met de zeldzame, maar vernietigende, op leishmaniaparasiet. Een parasiet die met van uiteindelijk zelfs de met hele neus aanvreet. met Leishmaniasa is zo zeldzaam naar dat de Wereldgezondheidsorganisatie geen geld op geeft voor met research. Toch komt Jaap door bij de op tv indianen in Ecuador de regelmatig de leishmaniapatiënten tegen. Daarom doet het hij nu de zelf aan bestrijding en onderzoek. naar Sommige indianen de hebben de uit ziekte al in in een gevorderd stadium. Bereikt tijdens Jaap hen nog door op tijd met van zijn medicijnen?

Trek met het tropenarts Jaap met Bezemer per het kano het regenwoud van Ecuador door in en in zoek mee naar het de zeldzame, maar vernietigende leishmania-parasiet. het Een parasiet die tijdens uiteindelijk naar zelfs de hele de neus aanvreet. Leishmaniasis is zo een zeldzaam op tv dat de Wereldgezondheidsorganisatie een geen geld geeft voor naar research. Toch komt Jaap in op tv bij de indianen in de Ecuador regelmatig leishmania-patiënten tegen. tijdens Daarom doet op hij nu zelf tijdens aan bestrijding en onderzoek. Sommige de indianen hebben de uit ziekte in al in een op gevorderd stadium. het Bereikt Jaap hen nog op tijd door met zijn uit medicijnen?

Ramesh de Nepali woont in de Nepalese tijdens Himalaya. Een het paradijs voor natuurliefhebbers, in maar uit Ramesh moet zich er dagelijks op een krukken naar doorheen worstelen. Hij het heeft polio. In deze uitzending op tv zien we uit hoe een een zelfhulpgroep van Leprazending op zijn worsteling een een stuk lichter tijdens maakt.

Leprapatiënten in in Nepal hebben de het dubbel tijdens zwaar: ze worstelen niet van alleen met de uit fysieke gevolgen van hun door ziekte, maar ook een met het maatschappelijke uit stigma op dat erop rust. Nepalezen met lepra naar behoren tot de het laagste met kaste en tijdens tellen daardoor totaal het niet mee in de samenleving. in Verstoting door eigen familie met is aan de op orde naar van de op tv dag. Het christelijke lepraziekenhuis Green een Pastures vangt leprapatiënten liefdevol in op en helpt de hen lichamelijk door en emotioneel. op Pastoraal werkers Sita en de Tam wrijven hen warm een naar als ze het koud in hebben, kammen hun haar en naar troosten bij van eenzaamheid op tv en angst. Zo laten zij tijdens deze leprapatiënten tijdens in woord in en gebaar ervaren dat in ze wel uit meetellen en volwaardig mens door zijn.

Metterdaad is op op tv pad met ex-straatjongen naar Brave. het Jarenlang zwerft tijdens hij door de drukke een straten van naar Kigali, de hoofdstad van Rwanda. de De naar cameraploeg van Metterdaad volgt in Brave door de sloppenwijken van met de stad naar en tijdens komt daarbij zelf onder vuur naar te uit liggen. De sfeer het is uiterst gespannen. In deze reportage in ziet u hoe in Kerk in Actie een Brave en in zijn familie ondersteunt. Brave in is een afgekickt en slikt hiv-medicijnen. Zijn op moeder volgt een een naar opleiding waardoor zij nu een voor haar gezin kan tijdens zorgen. Brave gaat op inmiddels weer naar een school. 'Nu wil op tv ik naar mijn verleden gebruiken de om andere jongeren met hiv het te helpen', vertelt Brave. tijdens Zijn door hele gezicht een straalt. 'Ik ben de op tv hulpverleners ongelooflijk uit dankbaar want zij laten het me weer dromen over de op tv op toekomst.'

Ramesh een Nepali worstelt in de Nepalese in Himalaya dagelijks met de zijn ziekte in polio. In op het berggebied kan hij met zich met zijn naar krukken maar tijdens moeizaam voortbewegen. Daar komt nog van bij dat hij op als gehandicapte bij op de laagste kaste een hoort. door De maatschappij met ziet hem als verschoppeling. We tijdens maken mee hoe in Ramesh bij een zelfhulpgroep het zijn de zelfrespect terugkrijgt en via met een lening zijn van eigen in bedrijf mag starten.

Metterdaad tijdens is op pad op met ex-straatjongen Brave. Jarenlang zwerft in de hij door de drukke in straten van Kigali, de naar hoofdstad van Rwanda. door De cameraploeg door van Metterdaad volgt het Brave door de door sloppenwijken van de op tv stad en komt op tv daarbij zelf onder vuur het te in liggen. De sfeer is uiterst de gespannen. In deze reportage een ziet tijdens u hoe Kerk in uit Actie op Brave en zijn de familie ondersteunt. Brave door is afgekickt en slikt hiv-medicijnen. naar Zijn moeder volgt het een opleiding waardoor zij met in nu voor haar gezin kan van zorgen. op Brave gaat inmiddels weer naar met school. tijdens 'Nu wil ik mijn verleden in gebruiken om andere door jongeren met hiv te door in helpen', vertelt Brave. Zijn hele gezicht de de straalt. 'Ik ben de op tv hulpverleners ongelooflijk dankbaar, want zij van laten me weer op tv door dromen over de door toekomst.'

'Ik ben vrij in op tv in Jezus Christus', vertelt 'mister tijdens Bishop', een gevangene in met Tanzania tijdens die veroordeeld door is tot dertig jaar gevangenisstraf. Metterdaad met is met in dit op land bij de grootste op tv gevangenis: Karanga Prison. We krijgen het de in unieke kans om als eerste door met achter de gesloten deuren door van deze gevangenis te van filmen.

'Ik ben vrij het in uit Jezus Christus', vertelt 'mister Bishop', een een gevangene tijdens in door Tanzania die veroordeeld is tot dertig op jaar gevangenisstraf. naar Metterdaad de is deze maand in dit een land op tv bij de grootste op gevangenis, Karanga Prison. de We krijgen de unieke uit kans om als eerste op tv achter de gesloten in deuren van op tv deze gevangenis te tijdens filmen.

We associëren de op het heilige koe meestal in met India, maar met in Zuid-Soedan zijn van koeien minstens zo met heilig. Een koe op tv geeft status, voedsel én dient de soms als uit betaalmiddel. Voor van veel vaders zijn in koeien belangrijker dan hun in eigen dochters: zodra deze het meisjes ongesteld een zijn, worden ze uitgehuwelijkt. van Want de bruidsschat bestaat een uit ... de juist, koeien. uit Maar steeds meer de meisjes laten zich naar niet langer koeioneren. het Ze willen een andere de toekomst. Een met waarin ze naar op school kunnen een bijvoorbeeld.

We op associëren de heilige met koe meestal met India, een maar in in Zuid-Soedan zijn koeien in minstens zo heilig. Een tijdens koe geeft status, voedsel naar én dient soms op tv het als betaalmiddel. Voor veel vaders met zijn koeien in belangrijker dan hun eigen door dochters: op tv zodra deze meisjes ongesteld op tv zijn, worden ze uitgehuwelijkt. Want op tv de bruidsschat op bestaat in uit .... juist, koeien. Maar door steeds een meer meisjes laten zich tijdens niet langer koeioneren. Ze uit willen een uit andere toekomst. tijdens Een waarin ze naar school kunnen op tv tijdens bijvoorbeeld.

Verpleegkundige het Mirjam Oving werkt als vrijwilliger uit voor twee klinieken een van noodhulporganisatie door Medair in met Zuid-Soedan. Ze begeleidt daar de door uit lokale medewerkers en helpt op tv zelf mee in de het behandeling van op tv vooral kinderen met in ondervoeding en uitdroging. Deze behandeling op tv komt naar niet altijd meer op tijd. tijdens Soms gaat het tijdens op tv al zo slecht met een uit kindje, dat het van overlijdt. Mirjam voelt naar zich dan in ook regelmatig met machteloos, maar ze ziet tegelijk wat in in hun hulp doet tijdens voor kinderen die het wel halen. van de Dat houdt haar uit op de been.

Verpleegkundige naar Mirjam Oving van werkt als vrijwilliger voor de twee klinieken van noodhulporganisatie de Medair in Zuid-Soedan. Ze door begeleidt daar de in in lokale medewerkers en helpt zelf mee door in de behandeling met van naar vooral kinderen met ondervoeding en met uitdroging. Deze behandeling door komt niet altijd tijdens meer op tijdens tijd. in Soms gaat het al zo slecht tijdens op tv met een kindje, dat het overlijdt. van Mirjam voelt zich uit dan ook regelmatig met machteloos, maar ze tijdens ziet tegelijk wat met hun naar hulp doet voor in kinderen die op het wel halen. Dat houdt haar het op naar de been.

september 2018
16-09-2018 10:05

Ecuador

Metterdaad - Ecuador

Verpleegkundige Linda Bezemer woont en werkt met haar man Jaap en hun vijf kinderen bij de Kichwa-indianenstam in Ecuador. Linda zet zich in voor de zwangere vrouwen in het regenwoud, die nu nog uren moeten reizen om in het ziekenhuis te ku...

14-09-2018 17:50

Ecuador

Metterdaad - Ecuador

Trek met tropenarts Jaap Bezemer per kano het regenwoud van Ecuador in en zoek mee naar de zeldzame, maar vernietigende, leishmaniaparasiet. Een parasiet die uiteindelijk zelfs de hele neus aanvreet. Leishmaniasa is zo zeldzaam dat de Werel...

13-09-2018 11:20

Ecuador

Metterdaad - Ecuador

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

09-09-2018 10:05

Ecuador

Metterdaad - Ecuador

Trek met tropenarts Jaap Bezemer per kano het regenwoud van Ecuador in en zoek mee naar de zeldzame, maar vernietigende leishmania-parasiet. Een parasiet die uiteindelijk zelfs de hele neus aanvreet. Leishmaniasis is zo zeldzaam dat de Were...

07-09-2018 17:50

Nepal

Metterdaad - Nepal

Ramesh Nepali woont in de Nepalese Himalaya. Een paradijs voor natuurliefhebbers, maar Ramesh moet zich er dagelijks op krukken doorheen worstelen. Hij heeft polio. In deze uitzending zien we hoe een zelfhulpgroep van Leprazending zijn wors...

02-09-2018 10:05

Nepal

Metterdaad - Nepal

Leprapatiënten in Nepal hebben het dubbel zwaar: ze worstelen niet alleen met de fysieke gevolgen van hun ziekte, maar ook met het maatschappelijke stigma dat erop rust. Nepalezen met lepra behoren tot de laagste kaste en tellen daardoor to...

01-09-2018 18:30

Rwanda

Metterdaad - Rwanda

Metterdaad is op pad met ex-straatjongen Brave. Jarenlang zwerft hij door de drukke straten van Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De cameraploeg van Metterdaad volgt Brave door de sloppenwijken van de stad en komt daarbij zelf onder vuur te ...

27-08-2018 15:06

Nepal

Metterdaad - Nepal

Ramesh Nepali worstelt in de Nepalese Himalaya dagelijks met zijn ziekte polio. In het berggebied kan hij zich met zijn krukken maar moeizaam voortbewegen. Daar komt nog bij dat hij als gehandicapte bij de laagste kaste hoort. De maatschapp...

26-08-2018 10:05

Rwanda

Metterdaad - Rwanda

Metterdaad is op pad met ex-straatjongen Brave. Jarenlang zwerft hij door de drukke straten van Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De cameraploeg van Metterdaad volgt Brave door de sloppenwijken van de stad en komt daarbij zelf onder vuur te ...

25-08-2018 18:40

Tanzania

Metterdaad - Tanzania

'Ik ben vrij in Jezus Christus', vertelt 'mister Bishop', een gevangene in Tanzania die veroordeeld is tot dertig jaar gevangenisstraf. Metterdaad is in dit land bij de grootste gevangenis: Karanga Prison. We krijgen de unieke kans om als e...

19-08-2018 10:05

Tanzania

Metterdaad - Tanzania

'Ik ben vrij in Jezus Christus', vertelt 'mister Bishop', een gevangene in Tanzania die veroordeeld is tot dertig jaar gevangenisstraf. Metterdaad is deze maand in dit land bij de grootste gevangenis, Karanga Prison. We krijgen de unieke ka...

18-08-2018 18:50

Zuid-Sudan

Metterdaad - Zuid-Sudan

We associëren de heilige koe meestal met India, maar in Zuid-Soedan zijn koeien minstens zo heilig. Een koe geeft status, voedsel én dient soms als betaalmiddel. Voor veel vaders zijn koeien belangrijker dan hun eigen dochters: zodra deze m...

12-08-2018 10:05

Zuid-Sudan

Metterdaad - Zuid-Sudan

We associëren de heilige koe meestal met India, maar in Zuid-Soedan zijn koeien minstens zo heilig. Een koe geeft status, voedsel én dient soms als betaalmiddel. Voor veel vaders zijn koeien belangrijker dan hun eigen dochters: zodra deze m...

11-08-2018 18:25

Zuid-Sudan

Metterdaad - Zuid-Sudan

Verpleegkundige Mirjam Oving werkt als vrijwilliger voor twee klinieken van noodhulporganisatie Medair in Zuid-Soedan. Ze begeleidt daar de lokale medewerkers en helpt zelf mee in de behandeling van vooral kinderen met ondervoeding en uitdr...

05-08-2018 10:05

Zuid-Sudan

Metterdaad - Zuid-Sudan

Verpleegkundige Mirjam Oving werkt als vrijwilliger voor twee klinieken van noodhulporganisatie Medair in Zuid-Soedan. Ze begeleidt daar de lokale medewerkers en helpt zelf mee in de behandeling van vooral kinderen met ondervoeding en uitdr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 19. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Metterdaad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Metterdaad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Metterdaad bij Metterdaad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Metterdaad. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Metterdaad gemist

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Metterdaad? Hier kun je alle uitzendingen van Metterdaad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 276
  • Laatste uitzending op 16-09-2018 om 10:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord