Programma gemist?

Aflevering door 35 - Goededoelenprogramma: Tadzjikistan: Het tijdens krijgen van met een kind met een met beperking zien van als straf van God. een het Ouderwets? In Tadzjikistan is het de een dagelijkse naar praktijk. Omstanders geven de ouders naar de schuld op tv en de een kinderen worden levenslang op binnenshuis gehouden. tijdens Met als gevolg: geen tijdens opleiding, geen baan en van geen het contacten buiten de deur. de Door initiatieven van wordt de deur voor de deze kinderen weer op een in op tv kier gezet.

Het leven in uit in een dorp op het platteland van op het Pakistan is primitief. in Inwoners moeten tien een minuten lopen om water uit een de naar kanaal te halen. Dieren wassen, op tv kleren wassen tijdens en mensen wassen; het gebeurt uit allemaal in tijdens hetzelfde water. Vervolgens wordt op tv uit dit water ongefilterd gedronken. Het tijdens is dus geen wonder naar dat meer dan op op de helft van de mensen in in dit dorp van ziek van is. Het water, de bekers uit en de kinderen tijdens zitten onder de van vliegen. Leelan woont in tijdens dit dorp. Haar van uit babydochter overleed aan de door gevolgen van naar diarree die ze had opgelopen uit vanwege het ongezonde het water. Om in de hygiëne naar en de kwaliteit van het drinkwater in naar te verbeteren reist een theatergroep rond uit om voorlichting een te van geven. Met groot succes. uit Leelan heeft door inmiddels een primitief toilet achter naar haar hut gebouwd van en haar kinderen wassen op tv hun met handen met zeep. een Het water naar dat ze drinken, filteren ze eerst. met Hoewel de hulp naar voor haar dochtertje op tijdens te laat kwam, een zijn haar andere op tv kinderen niet meer ziek met geweest. Schoon drinkwater en goede op hygiëne zijn het van levensbelang op het door platteland in van Pakistan.

Wie als door meisje ter wereld een komt door in Pakistan, wordt in geboren met een achterstand. Veel meisjes een naar gaan niet naar school en uit vrouwen mogen in met Pakistan niets het zelf beslissen, vooral niet op op naar het platteland. Als het een meisje na het haar trouwdag toch de bij haar schoonouders intrekt, waarom naar zou je op tv dan in haar investeren? Metterdaad tijdens gaat in op tv Pakistan op zoek uit naar vrouwen een die hierop een uitzondering van zijn.

Je uit zult als kind maar in van de de hitte stenen door van klei moeten maken. Precies een zoals door je vader vroeger deed en je in opa de de generatie de dáárvoor. Al generaties een lang werken op het het platteland in Pakistan bijna twee een miljoen naar mensen als moderne slaven in voor hun van landheer.

Slavernij is op tv iets van met vroeger, denken het we. Maar in tijdens Pakistan leven grote op tv groepen mensen nog steeds in zogenoemde de economische in slavernij. Onder de grote druk van hun landheer werken tijdens door ze in een steenfabriek, naar waar ze met op tv een wurgcontract levenslang van afhankelijk de blijven. Zelfs op kinderen zijn aan door het in werk.

Machiel op en Erika zetten zich naast tijdens door dit verslavingscentrum ook de in voor het met versterken van de lokale het kerk. Samen met de door kerk en enkele de mannen uit het op verslavingscentrum vertrekken ze naar door naar een klein en slecht te op bereiken dorpje op de op vuilnisbelt in de in bergen. in De bevolking leeft daar door van het rondstruinen op op de stinkende vuilnisbelt. door op Leden van de door lokale kerk hebben een dag gekookt op om de de inwoners van het naar dorpje een goede tijdens maaltijd te geven. op Voor in de verslaafde mannen een uit het opvangcentrum is dit door een inspirerend moment. op Ze werken aan het hun eigen toekomst een en tegelijkertijd op helpen ze hun op tv medemens.

Machiel en van Erika in zetten zich naast dit in verslavingscentrum ook in voor het het versterken van de een lokale kerk. op Samen met met de kerk en enkele mannen van de uit het verslavingscentrum vertrekken ze naar door een klein uit en slecht te van bereiken in dorpje op de vuilnisbelt in de een bergen. De op tv bevolking leeft daar een van het een rondstruinen op de stinkende vuilnisbelt. een Leden een van de lokale kerk hebben van in een dag gekookt om door de inwoners van door het dorpje een goede maaltijd met van te geven. Voor de van verslaafde mannen uit in het opvangcentrum is een dit een inspirerend moment. naar Ze het werken aan hun naar eigen toekomst en tegelijkertijd helpen ze van hun van medemens.

In naar centrum 'Shalom' belt bewoner Juan op tv een uit El Salvador voor het eerst door in twee maanden een met zijn door moeder. de Juan zit in naar een afkicktraject en in zijn moeder heeft zelfs geen het idee of haar uit zoon nog leeft. de Op dit ontroerende tijdens telefoontje van van haar zoon heeft het deze moeder lang in gewacht.

In centrum in 'Shalom' belt van bewoner Juan uit El Salvador in naar voor het eerst het in twee maanden met zijn moeder. de de Juan zit in een afkicktraject in en zijn moeder naar heeft zelfs tijdens geen idee of een haar zoon nog in leeft. Op met dit ontroerende telefoontje van haar zoon op op heeft deze moeder lang tijdens gewacht.

Machiel en in Erika Kommers de verruilden vijf jaar geleden hun op tv veilige leven uit in naar Nederland voor een in nieuw avontuur in op Mexico en runnen verslavingscentrum 'Shalom' in op tv het grensgebied met van Mexico en Guatemala. op In deze met regio naar komt veel alcohol- en drugsverslaving van voor vanwege de drugsdoorvoer tijdens een rond de grens. In deze de eerste aflevering ziet u een het bijzondere verhaal uit een van de directeur van het op centrum: Alex. van Hij is zelf uit jarenlang verslaafd geweest naar en zet zich uit nu in de voor het afkickcentrum. Hij door gaat samen met Machiel tijdens de straat uit op, op zoek naar mannen tijdens die verslaafd uit zijn aan drugs, alcohol naar van of beide. In het uit gevaarlijke grensgebied op ontmoeten ze Fernando en het Ricardo die mee op tv willen naar het centrum. In naar deze door aflevering kun je de zien hoe Alex zijn moeilijke op op verleden omzet in hoop van voor mannen een als Fernando en het Ricardo.

Machiel en het Erika Kommers verruilden op tv vijf jaar in geleden hun veilige het leven in Nederland voor met een met nieuw avontuur in op tv Mexico en runnen verslavingscentrum 'Shalom' in uit het grensgebied op tv van op tv Mexico en Guatemala. uit In deze regio komt naar veel alcohol- en drugsverslaving voor van vanwege het de drugsdoorvoer met rond de grens. op tv U ziet het bijzondere verhaal met van de directeur van op tv met het centrum: Alex. Hij is het zelf jarenlang verslaafd op geweest en naar zet zich op nu in voor de het afkickcentrum. Hij gaat naar samen met van Machiel de straat het op, op zoek naar op mannen die verslaafd zijn in aan in drugs, alcohol of beide. In het door gevaarlijke grensgebied ontmoeten naar ze in Fernando en Ricardo naar die mee willen naar een het centrum. In deze tijdens aflevering kun de je zien hoe met Alex door zijn moeilijke verleden omzet tijdens in hoop voor mannen in als Fernando uit en Ricardo.

Veel boeren hebben op tv het met zwaar in Burkina Faso. Een met de slechte oogst vlak voor op de drie maanden aanhoudende met droogte heeft op tv namelijk een enorme impact op tijdens het in gezin. In de het maanden van deze hongerkloof hebben de de boeren geen naar met geld om in basisbehoeften, de zoals eten met en een doktersbezoek, te voorzien. Kerk op in Actie het helpt deze gezinnen met door ze een microkrediet het te geven. Met het dit op microkrediet kunnen op de families een bedrijfje beginnen dat het op ze helpt de op hongerkloof te overbruggen. Met uit de opbrengst van naar dit bedrijfje kan in bijvoorbeeld de van school van de kinderen, de eten, kleding en met overige basisbehoeften betaald op tv worden. Door dit microkrediet wordt op de bevolking zelfredzaam de gemaakt uit en kan ze op zonder verdere uit hulp de hongerkloof het overbruggen.

Burkina Faso naar is voor een op tv groot deel afhankelijk van met de landbouw. de Meer dan 86% van uit de van inwoners leeft van wat een ze zelf verbouwen. De een weersomstandigheden zijn echter door naar zwaar. De hitte en het een gebrek aan neerslag een zorgen met ervoor dat de opbrengst van de het land een stuk tijdens met minder wordt. Minder opbrengst betekent dat met er met minder geld of op tv eten is. naar Kerk in Actie met wil de boeren leren welke een landbouwtechnieken geschikt zijn in naar van dit klimaat. Als de boeren weten een op tv welk gewas ze op welk moment van het beste kunnen van verbouwen, hebben ze naar in veel meer inkomen.

Niet in alleen het land door maar ook door de inwoners ervaren de uit nadelen van de hitte. naar Ventilatoren en airconditioning tijdens kunnen de geen verkoeling bieden als er geen door elektriciteit is. Gelukkig het is van de bron van het probleem het ook de uit oplossing.

september 2017
24-09-2017 10:05

Metterdaad

Metterdaad - Metterdaad

Aflevering 35 - Goededoelenprogramma: Tadzjikistan: Het krijgen van een kind met een beperking zien als straf van God. Ouderwets? In Tadzjikistan is het de dagelijkse praktijk. Omstanders geven de ouders de schuld en de kinderen worden leve...

17-09-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Het leven in een dorp op het platteland van Pakistan is primitief. Inwoners moeten tien minuten lopen om water uit een kanaal te halen. Dieren wassen, kleren wassen en mensen wassen; het gebeurt allemaal in hetzelfde water. Vervolgens wordt...

10-09-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Wie als meisje ter wereld komt in Pakistan, wordt geboren met een achterstand. Veel meisjes gaan niet naar school en vrouwen mogen in Pakistan niets zelf beslissen, vooral niet op het platteland. Als een meisje na haar trouwdag toch bij haa...

03-09-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Je zult als kind maar in de hitte stenen van klei moeten maken. Precies zoals je vader vroeger deed en je opa de generatie dáárvoor. Al generaties lang werken op het platteland in Pakistan bijna twee miljoen mensen als moderne slaven voor h...

27-08-2017 10:05

Pakistan

Metterdaad - Pakistan

Slavernij is iets van vroeger, denken we. Maar in Pakistan leven grote groepen mensen nog steeds in zogenoemde economische slavernij. Onder grote druk van hun landheer werken ze in een steenfabriek, waar ze met een wurgcontract levenslang v...

26-08-2017 18:35

Mexico

Metterdaad - Mexico

Machiel en Erika zetten zich naast dit verslavingscentrum ook in voor het versterken van de lokale kerk. Samen met de kerk en enkele mannen uit het verslavingscentrum vertrekken ze naar een klein en slecht te bereiken dorpje op de vuilnisbe...

20-08-2017 10:05

Mexico

Metterdaad - Mexico

Machiel en Erika zetten zich naast dit verslavingscentrum ook in voor het versterken van de lokale kerk. Samen met de kerk en enkele mannen uit het verslavingscentrum vertrekken ze naar een klein en slecht te bereiken dorpje op de vuilnisbe...

19-08-2017 18:35

Mexico

Metterdaad - Mexico

In centrum 'Shalom' belt bewoner Juan uit El Salvador voor het eerst in twee maanden met zijn moeder. Juan zit in een afkicktraject en zijn moeder heeft zelfs geen idee of haar zoon nog leeft. Op dit ontroerende telefoontje van haar zoon he...

15-08-2017 10:56

Mexico

Metterdaad - Mexico

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

13-08-2017 10:05

Mexico

Metterdaad - Mexico

In centrum 'Shalom' belt bewoner Juan uit El Salvador voor het eerst in twee maanden met zijn moeder. Juan zit in een afkicktraject en zijn moeder heeft zelfs geen idee of haar zoon nog leeft. Op dit ontroerende telefoontje van haar zoon he...

12-08-2017 18:30

Mexico

Metterdaad - Mexico

Machiel en Erika Kommers verruilden vijf jaar geleden hun veilige leven in Nederland voor een nieuw avontuur in Mexico en runnen verslavingscentrum 'Shalom' in het grensgebied van Mexico en Guatemala. In deze regio komt veel alcohol- en dru...

06-08-2017 10:05

Mexico

Metterdaad - Mexico

Machiel en Erika Kommers verruilden vijf jaar geleden hun veilige leven in Nederland voor een nieuw avontuur in Mexico en runnen verslavingscentrum 'Shalom' in het grensgebied van Mexico en Guatemala. In deze regio komt veel alcohol- en dru...

30-07-2017 10:05

Burkina Faso

Metterdaad - Burkina Faso

Veel boeren hebben het zwaar in Burkina Faso. Een slechte oogst vlak voor de drie maanden aanhoudende droogte heeft namelijk een enorme impact op het gezin. In de maanden van deze hongerkloof hebben de boeren geen geld om in basisbehoeften,...

23-07-2017 10:05

Burkina Faso

Metterdaad - Burkina Faso

Burkina Faso is voor een groot deel afhankelijk van de landbouw. Meer dan 86% van de inwoners leeft van wat ze zelf verbouwen. De weersomstandigheden zijn echter zwaar. De hitte en het gebrek aan neerslag zorgen ervoor dat de opbrengst van ...

16-07-2017 10:05

Burkina Faso

Metterdaad - Burkina Faso

Niet alleen het land maar ook de inwoners ervaren de nadelen van de hitte. Ventilatoren en airconditioning kunnen geen verkoeling bieden als er geen elektriciteit is. Gelukkig is de bron van het probleem ook de oplossing.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Metterdaad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Metterdaad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Metterdaad bij Metterdaad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Metterdaad. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Metterdaad gemist

Uitzending gemist van Metterdaad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Metterdaad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Metterdaad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Metterdaad? Hier kun je alle uitzendingen van Metterdaad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 182
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 10:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord