Programma gemist?

Leonoor en op Timo interviewen een dierenverzorger uit met dierlijke een trekjes en naar Wouter geeft in Ben rekenles. En verder: het Waarom staan stokstaartjes uit altijd op wacht? een Hoe reken je met procenten? naar En hoe van oud is de naar OudSTE van tomaat van de het wereld?

In 1948 naar werd er in van Parijs een kunstenaarsgroep opgericht. uit Ze noemden zich het met Cobra. Een van de bekendste kunstenaars tijdens was Karel een Appel. De in Cobra-kunstenaars vonden dat kunst helemaal een niet hoefde te het lijken op tv op hoe iets er in met het het echt uitziet. Sosha naar gaat schilderend op met zoek naar de Cobra in naar het zichzelf. Ton en Liesbeth gaan naar van op tv het klachtenbureau met op een klacht over moderne door kunst.

Aflevering in het uit kader van op de Klokhuisserie over Werelderfgoed. de Het is naar de jongste in in het werelderfgoedrijtje: de het Van Nellefabriek in Rotterdam. met Tropische producten zoals door tijdens koffie, thee en van tabak werden hier met opgeslagen en verwerkt. Waarom was deze tijdens fabriek de op 'ideale in fabriek'?

Als je ouders met scheiden kan op tv het uit zijn dat ze veel in ruzie maken. op tv Wat kun je er aan doen? een naar Maurice vraagt het kinderen die met het zelf hebben het meegemaakt en aan een door kinderpsycholoog. In de de sketch denken de de door cowboys terug aan hun op jeugd en aan op tv de vechtscheiding van hun op tv ouders.

Al uit in 1915 op voorspelde Albert Einstein dat zwaartekrachtsgolven bestaan. naar In in 2015 werden ze uit ontdekt. Nienke rent door langs de van drie kilometer lange een tunnels van het zwaartekrachtsgolvenlab in uit de buurt door van Pisa.

Leonoor naar reageert onhandig als op tv een enorm lange jongen langskomt van op de op tv redactie. Ben naar vindt dat ze juist respect in moet de hebben voor mensen die het verticaal worden uitgedaagd. de Waarom naar dragen vrouwen hoge hakken? Wat het is fierljeppen? En van waar van wonen de langste op tv mensen?

Bij patat uit eet je de vaak mayonaise of fritessaus. een Dolores gaat naar één op met van de grootste de sausfabrieken in Europa het en krijgt te naar zien hoe onze sauzen gemaakt een worden. tijdens Dos Hermanos zingt een ode door aan alle het sauzen.

Over het Rietveld naar - Schröderhuis een in op tv Utrecht. Als jij een op huis zou een kunnen ontwerpen, zou je er natuurlijk door alles willen maken van zoals jij dat met op fijn vindt. Dat vond Gerrit een Rietveld ook. Hij ontwierp naar een huis op tv helemaal naar de wensen op tv van Truus Schröder. de Een huis zo op tijdens uniek dat het de architectuur van van die tijd veranderde een en het nu een één met van de 1031 het werelderfgoederen is geworden. De Dat-kan-toch-anders-Man op tv door gaat de geschiedenis verbeteren, bij Schröder met de thuis.

Soms besluiten ouders op tv om uit het elkaar te gaan. naar Ze wonen niet meer de samen en krijgen uit nieuwe liefdes. Voor naar kinderen is uit dat niet uit fijn. Maurice een praat met kinderen van wie op tv de ouders zijn gescheiden. tijdens Een kinderpsycholoog vertelt naar van hoe je wereld op van zijn kop komt te staan een als naar je ouders scheiden. Zijn er met in ook voordelen aan naar gescheiden ouders? Said en Jonathan van wegen de voor- een en nadelen van gescheiden met ouders de af.

Kari maakt tijdens van oud metaal op kleine naar figuurtjes. Maurice gaat met de zijn caravan op bezoek en op tv maakt samen naar met Kari een uit poppetje. op Van een oude vork uit maken ze met een slak. En ze tijdens geven tips zodat je door zelf ook aan door de slag kunt gaan. van uit In de sketch zien we op tv een de kunstenaar die creatief en uit winstgevend is met het fietsonderdelen.

Ben en in Leonoor denken uit allebei dat ze heel goed door voor een een baby op tv zouden kunnen zorgen. Wouter is op tv alleen maar bezig door met ene Sara op op de computer. Maurice op tv laat zien hoe door beschuit wordt op gemaakt. het Eva bezoekt de sterkste het computer van Nederland. En waarom het rijden we eigenlijk het op een naar paard een en niet op een de koe?

Maurice gaat vlammen naar op het de water met Freek School, naar Nederlands kampioen op allround waterskiën. Wat van moet je ervoor door doen tijdens om het te leren? Waterskiën van bestaat uit drie onderdelen: uit slalom, tricks het (zoveel tijdens mogelijk figuren maken) en door de sprong over de uit schans: zo ver mogelijk van springen. met Bij het naar schansspringen kun je het wel 100 kilometer een per uur gaan! Ook Maurice tijdens waagt een sprong: op gaat het hem naar lukken?

Nienke de gaat op uit bezoek bij de met verffabriek. Waar bestaat verf uit? Hoe de wordt het tijdens gemaakt? En hoe een maken naar ze nou precies de juiste kleuren? een Hopen dat Nienke op tv goed tijdens uit de verf het komt!

Waarom koppelen het we het sinds de oertijd al het bittere smaken aan in giftig eten? in En zure smaken door aan iets dat nog met niet rijp is? Nienke in onderzoekt de de vijf smaken: uit zuur, zoet, bitter, tijdens zout en umami tijdens in een 3-sterren in restaurant.

Elke met dag staan er cartoons op tv in de krant. in Nienke ziet bij uit cartoonist Hajo van hoe hij cartoons maakt de van o.a. Willem-Alexander. Wat door zijn karikaturen? uit En hoe worden symbolen een gebruikt in op tv cartoons? Said en de Jonathan praten het over cartoons. van Mag alles als tijdens het maar grappig de is?

juni 2020
16-09-2019 17:40

Het Kantoor 189

Het Klokhuis - Het Kantoor 189

Leonoor en Timo interviewen een dierenverzorger met dierlijke trekjes en Wouter geeft Ben rekenles. En verder: Waarom staan stokstaartjes altijd op wacht? Hoe reken je met procenten? En hoe oud is de OudSTE tomaat van de wereld?

13-09-2019 17:40

Cobra

Het Klokhuis - Cobra

In 1948 werd er in Parijs een kunstenaarsgroep opgericht. Ze noemden zich Cobra. Een van de bekendste kunstenaars was Karel Appel. De Cobra-kunstenaars vonden dat kunst helemaal niet hoefde te lijken op hoe iets er in het echt uitziet. Sosh...

12-09-2019 17:40

Werelderfgoed: Van Nellefabriek

Het Klokhuis - Werelderfgoed: Van Nellefabriek

Aflevering in het kader van de Klokhuisserie over Werelderfgoed. Het is de jongste in het werelderfgoedrijtje: de Van Nellefabriek in Rotterdam. Tropische producten zoals koffie, thee en tabak werden hier opgeslagen en verwerkt. Waarom was ...

11-09-2019 17:40

Scheiden: Vechtscheiding

Het Klokhuis - Scheiden: Vechtscheiding

Als je ouders scheiden kan het zijn dat ze veel ruzie maken. Wat kun je er aan doen? Maurice vraagt het kinderen die het zelf hebben meegemaakt en aan een kinderpsycholoog. In de sketch denken de cowboys terug aan hun jeugd en aan de vechts...

10-09-2019 17:40

Zwaartekrachtsgolven

Het Klokhuis - Zwaartekrachtsgolven

Al in 1915 voorspelde Albert Einstein dat zwaartekrachtsgolven bestaan. In 2015 werden ze ontdekt. Nienke rent langs de drie kilometer lange tunnels van het zwaartekrachtsgolvenlab in de buurt van Pisa.

09-09-2019 17:40

Het Kantoor 188

Het Klokhuis - Het Kantoor 188

Leonoor reageert onhandig als een enorm lange jongen langskomt op de redactie. Ben vindt dat ze juist respect moet hebben voor mensen die verticaal worden uitgedaagd. Waarom dragen vrouwen hoge hakken? Wat is fierljeppen? En waar wonen de l...

06-09-2019 17:45

Sauzen

Het Klokhuis - Sauzen

Bij patat eet je vaak mayonaise of fritessaus. Dolores gaat naar één van de grootste sausfabrieken in Europa en krijgt te zien hoe onze sauzen gemaakt worden. Dos Hermanos zingt een ode aan alle sauzen.

05-09-2019 17:40

Werelderfgoed: Rietveld - Schröderhuis

Het Klokhuis - Werelderfgoed: Rietveld - Schröderhuis

Over het Rietveld - Schröderhuis in Utrecht. Als jij een huis zou kunnen ontwerpen, zou je er natuurlijk alles willen maken zoals jij dat fijn vindt. Dat vond Gerrit Rietveld ook. Hij ontwierp een huis helemaal naar de wensen van Truus Schr...

04-09-2019 17:40

Scheiden: Uit elkaar

Het Klokhuis - Scheiden: Uit elkaar

Soms besluiten ouders om uit elkaar te gaan. Ze wonen niet meer samen en krijgen nieuwe liefdes. Voor kinderen is dat niet fijn. Maurice praat met kinderen van wie de ouders zijn gescheiden. Een kinderpsycholoog vertelt hoe je wereld op zij...

03-09-2019 17:40

Kari maakt

Het Klokhuis - Kari maakt

Kari maakt van oud metaal kleine figuurtjes. Maurice gaat met zijn caravan op bezoek en maakt samen met Kari een poppetje. Van een oude vork maken ze een slak. En ze geven tips zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan. In de sketch zien we e...

02-09-2019 17:40

Het Kantoor 187

Het Klokhuis - Het Kantoor 187

Ben en Leonoor denken allebei dat ze heel goed voor een baby zouden kunnen zorgen. Wouter is alleen maar bezig met ene Sara op de computer. Maurice laat zien hoe beschuit wordt gemaakt. Eva bezoekt de sterkste computer van Nederland. En waa...

30-08-2019 17:40

Waterskien

Het Klokhuis - Waterskien

Maurice gaat vlammen op het water met Freek School, Nederlands kampioen allround waterskiën. Wat moet je ervoor doen om het te leren? Waterskiën bestaat uit drie onderdelen: slalom, tricks (zoveel mogelijk figuren maken) en de sprong over d...

29-08-2019 17:40

Verf

Het Klokhuis - Verf

Nienke gaat op bezoek bij de verffabriek. Waar bestaat verf uit? Hoe wordt het gemaakt? En hoe maken ze nou precies de juiste kleuren? Hopen dat Nienke goed uit de verf komt!

28-08-2019 17:40

Smaak

Het Klokhuis - Smaak

Waarom koppelen we sinds de oertijd al bittere smaken aan giftig eten? En zure smaken aan iets dat nog niet rijp is? Nienke onderzoekt de vijf smaken: zuur, zoet, bitter, zout en umami in een 3-sterren restaurant.

27-08-2019 17:40

Cartoonist

Het Klokhuis - Cartoonist

Elke dag staan er cartoons in de krant. Nienke ziet bij cartoonist Hajo hoe hij cartoons maakt van o.a. Willem-Alexander. Wat zijn karikaturen? En hoe worden symbolen gebruikt in cartoons? Said en Jonathan praten over cartoons. Mag alles al...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 172. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Klokhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Klokhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Klokhuis bij Het Klokhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Klokhuis. Heb je een uitzending van Het Klokhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Klokhuis gemist

Het Klokhuis is een langlopend televisieprogramma van de NPS voor basisscholieren, waarin de meest uiteenlopende onderwerpen op gebied van onder andere wetenschap en kunst op populaire manier duidelijk wordt uitgelegd. De uitleg wordt omlijst met diverse sketches en liedjes. Het Klokhuis bestaat uit twee gedeeltes. Een educatief gedeelte en sketches + liedjes. Per aflevering staat een onderwerp centraal. Dit onderwerp kan werkelijk van alles zijn. In het educatieve gedeelte wordt informatie gegeven over dit onderwerp. Vaak worden locaties bezocht die ermee te maken hebben.

Uitzending gemist van Het Klokhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Klokhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2571
  • Laatste uitzending op 07-10-2019 om 17:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!