Programma gemist?

Seizoen het 31 - Aflevering door 3983 - Jongerenprogramma. Het tijdens Klokhuis Onderneemt: tijdens Productontwikkeling. Landmijnen zijn gevaarlijke explosieven die in in uit oorlogen veel slachtoffers maken, omdat ze in exploderen als een je van erop stapt. Het opruimen naar van die landmijnen kost de veel met tijd en is gevaarlijk voor de op mensen met die de mijnen in ruimen. Eva gaat langs bij een de broers Massoud een de en Mahmud. Zij hebben een drone een ontwikkeld waarmee het het opruimen naar van landmijnen veel sneller door en veiliger het kan. Het testen van de de drone is heel het in belangrijk.

Seizoen de 32 - Aflevering in 4119 - door Informatief jongerenmagazine (2018). Kijken in het uit lichaam. Als je in een het lichaam naar wilt kijken of alles op het goed doet, in is het met lang niet altijd nodig door om te opereren. Met het het radiogolven, röntgenstralen of kleine naar cameraatjes kunnen dokters ook onderzoek op tv in doen.

Je de lichaam is 37,5 graden. Ook de in als het buiten vriest of juist door heel heet is. op Hoe kan van je lichaam die temperatuur met zo op tv goed vasthouden? En waarom op heb met je het sneller in koud als het de hard waait? Janouk gaat op op één dag in van -100 graden Celsius, met in een vriescel, van naar +110 graden Celsius op in de sauna. door Ton en met Liesbeth komen bij van het Klachtenbureau door klagen over een met zomerjas.

Zeilen is met eigenlijk racen op het het water; het naar zeil is met de motor het en de wind de tijdens benzine. Er bestaan het veel verschillende soorten en maten uit zeilen. de Sommigen worden speciaal gemaakt voor van wedstrijdboten, maar naar er zijn van ook zeilen in waarmee je goed lange op tv afstanden kunt afleggen. Janouk is door in in een zeilmakerij en zoekt uit de door hoe die enorme zeilen gemaakt uit worden. op Burt en Danny een laten zien wat op tv je allemaal nog meer met van zeil kan op doen.

De van minister-president bezoekt de redactie een van Het Klokhuis. In door Vragen van naar Kinderen wordt een antwoord gegeven op de vraag het hoe waterijsjes gemaakt naar worden. tijdens Sosha zoekt op tv in Doen Ze Dat op Zo? uit hoe de politiebegeleiding werkt door en in Huh?! wordt op tv uitgelegd wat uit het moeilijke woord de 'algoritme' betekent.

Om een eigen met bedrijf te beginnen, naar het heb je natuurlijk eerst een in idee nodig. op tv Hoe kom je nou van op een met goed idee én hoe weet tijdens je van of andere de mensen ook op jouw idee door zitten te wachten? Nienke tijdens wil met zelfgemaakte appelmoes aan de de man op brengen en doet met onderzoek op de markt. Zal op tv het tijdens haar lukken om die naar Appelmoes aan naar de man te brengen? Voor het tips gaat tijdens ze langs bij internetondernemer Daan naar en kijkt ze op tv hoe de jonge uit ondernemers Victor naar en Luca op te werk uit gaan.

Hoe op tv lichter een vliegtuig, hoe met minder brandstof het nodig een heeft in en dat is beter voor op tv het uit milieu. Nienke zoekt uit op met Schiphol met en bij het in Nederlands Lucht-en Ruimtevaartcentrum hoe het de op tv gebruik van koolstof op een vliegtuig licht en toch met sterk maakt. op tv Meral zingt een liedje naar over de eerste keer door met een vliegtuig op uit vliegen.

In een autofabriek op tv maken ze op auto's in allerlei soorten in en door maten. Eva op tv gaat er langs om met stap-voor-stap te tijdens zien hoe dat met in zijn werk gaat. Het uit begint allemaal het met een rol staal. Er naar door moeten meer dan tweeduizend onderdelen door gemaakt en in elkaar het op gezet worden. Varkentje op tv Rund heeft vooral moeite met naar de kleur in van zijn een auto.

Om tijdens te kunnen oefenen hoe hulpverleners op tv moeten tijdens handelen in extreme situaties, op tv worden een er speciale trainingen georganiseerd. Er worden op tv tijdens slachtofferacteurs opgeleid die naar de situaties zo realistisch mogelijk moeten door een naspelen. De acteurs leren een hoe ze zich moeten met gedragen van wanneer ze gewond op tv zijn, of in in nood. Ook leren ze door hoe ze nepwonden door moeten maken. in Pascal loopt een dag mee naar tijdens zo'n speciale training. het de En ook de cowboys werken met op tv tijdens slachtofferacteurs.

Ben doet naar expres een tijdens eng haaienstukje in Het het Klokhuis en krijgt iemand met van een Kijkwijzer achter zich aan. Wat het betekent tijdens het woord 'conservatief'? In op Huh?! wordt het uitgelegd. een In het Vragen van op tv Kinderen krijg je van antwoord op de vraag naar wat de de Kijkwijzer betekent. In uit Doen Ze Dat Zo? een zoekt Sosha uit hoe een van donut uit wordt gemaakt.

Pascal op wil baas worden van door zijn eigen appelmoes naar business en een komt erachter dat op hij zijn met bedrijf dan moet inschrijven tijdens bij de in Kamer van Koophandel. een Daar komt meer bij kijken dan de hij denkt. een Hij een gaat ook langs met bij een van met de jongste ondernemers van Nederland. een Lars is pas tien een jaar, maar tijdens heeft de nu al zijn eigen bedrijf. In van tijdens een dramascène vragen naar bankovervallers zich af uit of ze zich ook met moeten inschrijven bij naar de Kamer van op Koophandel.

Pascal naar is in Japan, tijdens in de provincie Fukushima. van In 2011 vond het daar met een heftige kernramp plaats. Na van een van zware aardbeving overspoelde een op tsunami de kerncentrale. De centrale een ontplofte waardoor uit er gevaarlijke naar deeltjes zijn tijdens vrijgekomen. Als mensen te lang met in in aanraking komen met deze deeltjes, worden uit ze de ziek. Alle bewoners naar moesten daarom meteen vertrekken. van Een aantal jaren op na van de ramp worden sommige gebieden schoongemaakt. van De radioactieve tijdens grond met wordt in duizenden vuilniszakken door gestopt. Maar wat er een met die zakken moet naar op tv gebeuren, weet de Japanse regering nog met niet. op De Dat-kan-toch-anders Man is uit bij de uitvinding een van op kernenergie.

Nederland in staat bekend om zijn vele het water. Er stromen van best wat belangrijke een rivieren door op ons land en met er varen ruim de 8000 het grote boten door Nederland. Net als op tv op het de weg, heb van je op het water op dus ook in te maken met drukke knooppunten. in Janouk gaat langs van bij een verkeerpost van waar op tv ze ervoor zorgen tijdens dat er geen ongelukken tijdens gebeuren op het water. het Wesley en Rodney tijdens uit oefenen voor rondvaartbootkapitein.

Harry het Arling is uit kunstenaar. Hij maakt Kosmotroniks. Dat zijn van miniatuurvoertuigen uit door een bijzondere door fantasiewereld. Harry gebruikt veel op oud plastic. Toetjesbakjes, door oud de speelgoed, maar ook onderdelen van op apparaten op die het niet meer doen, van zoals het mondstuk van van tijdens een kruimeldief of het tijdens handvat van een strijkijzer. naar Heel een belangrijk zijn de bestuurders tijdens van de Kosmotroniks. Typhoon op tv rapt over de minder met leuke kanten naar van op tv plastic.

Het Klokhuis de is genomineerd in voor een tv-prijs, maar op de uren voor het uit awardsgala de verlopen op de redactie niet op een bepaald feestelijk. In Waarom? Daarom! van legt Janouk uit waar de naar de rode loper vandaan door komt. Wat het moeilijke met woord 'gender' op tv betekent zie je naar in Huh?! en in een Nee op of Ja zoeken op Sosha en Eva uit of een je door kauwgom uit je een haar kunt halen naar met.. pindakaas!

maart 2019
22-03-2019 18:40

Het Klokhuis

Het Klokhuis - Het Klokhuis

Seizoen 31 - Aflevering 3983 - Jongerenprogramma. Het Klokhuis Onderneemt: Productontwikkeling. Landmijnen zijn gevaarlijke explosieven die in oorlogen veel slachtoffers maken, omdat ze exploderen als je erop stapt. Het opruimen van die l...

21-03-2019 18:40

Het Klokhuis

Het Klokhuis - Het Klokhuis

Seizoen 32 - Aflevering 4119 - Informatief jongerenmagazine (2018). Kijken in het lichaam. Als je in het lichaam wilt kijken of alles het goed doet, is het lang niet altijd nodig om te opereren. Met radiogolven, röntgenstralen of kleine c...

20-03-2019 18:40

Lichaamstemperatuur

Het Klokhuis - Lichaamstemperatuur

Je lichaam is 37,5 graden. Ook als het buiten vriest of juist heel heet is. Hoe kan je lichaam die temperatuur zo goed vasthouden? En waarom heb je het sneller koud als het hard waait? Janouk gaat op één dag van -100 graden Celsius, in een ...

19-03-2019 18:40

Zeilmakerij

Het Klokhuis - Zeilmakerij

Zeilen is eigenlijk racen op het water; het zeil is de motor en de wind de benzine. Er bestaan veel verschillende soorten en maten zeilen. Sommigen worden speciaal gemaakt voor wedstrijdboten, maar er zijn ook zeilen waarmee je goed lange a...

18-03-2019 18:40

Het Kantoor 224

Het Klokhuis - Het Kantoor 224

De minister-president bezoekt de redactie van Het Klokhuis. In Vragen van Kinderen wordt antwoord gegeven op de vraag hoe waterijsjes gemaakt worden. Sosha zoekt in Doen Ze Dat Zo? uit hoe politiebegeleiding werkt en in Huh?! wordt uitgeleg...

15-03-2019 18:40

Het Klokhuis Onderneemt: Van idee tot plan

Het Klokhuis - Het Klokhuis Onderneemt: Van idee tot plan

Om een eigen bedrijf te beginnen, heb je natuurlijk eerst een idee nodig. Hoe kom je nou op een goed idee én hoe weet je of andere mensen ook op jouw idee zitten te wachten? Nienke wil zelfgemaakte appelmoes aan de man brengen en doet onder...

14-03-2019 18:40

Lichter vliegtuig

Het Klokhuis - Lichter vliegtuig

Hoe lichter een vliegtuig, hoe minder brandstof het nodig heeft en dat is beter voor het milieu. Nienke zoekt uit op Schiphol en bij het Nederlands Lucht-en Ruimtevaartcentrum hoe het gebruik van koolstof een vliegtuig licht en toch sterk m...

13-03-2019 18:40

Autofabriek

Het Klokhuis - Autofabriek

In een autofabriek maken ze auto's in allerlei soorten en maten. Eva gaat er langs om stap-voor-stap te zien hoe dat in zijn werk gaat. Het begint allemaal met een rol staal. Er moeten meer dan tweeduizend onderdelen gemaakt en in elkaar ge...

12-03-2019 18:40

Slachtofferacteur

Het Klokhuis - Slachtofferacteur

Om te kunnen oefenen hoe hulpverleners moeten handelen in extreme situaties, worden er speciale trainingen georganiseerd. Er worden slachtofferacteurs opgeleid die de situaties zo realistisch mogelijk moeten naspelen. De acteurs leren hoe z...

11-03-2019 18:40

Het Kantoor 225

Het Klokhuis - Het Kantoor 225

Ben doet expres een eng haaienstukje in Het Klokhuis en krijgt iemand van Kijkwijzer achter zich aan. Wat betekent het woord 'conservatief'? In Huh?! wordt het uitgelegd. In Vragen van Kinderen krijg je antwoord op de vraag wat de Kijkwijze...

08-03-2019 18:40

Het Klokhuis Onderneemt: Bedrijf starten

Het Klokhuis - Het Klokhuis Onderneemt: Bedrijf starten

Pascal wil baas worden van zijn eigen appelmoes business en komt erachter dat hij zijn bedrijf dan moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daar komt meer bij kijken dan hij denkt. Hij gaat ook langs bij een van de jongste ondernemers ...

07-03-2019 18:40

Kernramp Fukushima

Het Klokhuis - Kernramp Fukushima

Pascal is in Japan, in de provincie Fukushima. In 2011 vond daar een heftige kernramp plaats. Na een zware aardbeving overspoelde een tsunami de kerncentrale. De centrale ontplofte waardoor er gevaarlijke deeltjes zijn vrijgekomen. Als mens...

06-03-2019 18:40

Waterverkeer

Het Klokhuis - Waterverkeer

Nederland staat bekend om zijn vele water. Er stromen best wat belangrijke rivieren door ons land en er varen ruim 8000 grote boten door Nederland. Net als op de weg, heb je op het water dus ook te maken met drukke knooppunten. Janouk gaat ...

05-03-2019 18:40

Harry maakt

Het Klokhuis - Harry maakt

Harry Arling is kunstenaar. Hij maakt Kosmotroniks. Dat zijn miniatuurvoertuigen uit een bijzondere fantasiewereld. Harry gebruikt veel oud plastic. Toetjesbakjes, oud speelgoed, maar ook onderdelen van apparaten die het niet meer doen, zoa...

04-03-2019 18:40

Het Kantoor 240

Het Klokhuis - Het Kantoor 240

Het Klokhuis is genomineerd voor een tv-prijs, maar de uren voor het awardsgala verlopen op de redactie niet bepaald feestelijk. In Waarom? Daarom! legt Janouk uit waar de rode loper vandaan komt. Wat het moeilijke woord 'gender' betekent z...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 162. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Klokhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Klokhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Klokhuis bij Het Klokhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Klokhuis. Heb je een uitzending van Het Klokhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Klokhuis gemist

Het Klokhuis is een langlopend televisieprogramma van de NPS voor basisscholieren, waarin de meest uiteenlopende onderwerpen op gebied van onder andere wetenschap en kunst op populaire manier duidelijk wordt uitgelegd. De uitleg wordt omlijst met diverse sketches en liedjes. Het Klokhuis bestaat uit twee gedeeltes. Een educatief gedeelte en sketches + liedjes. Per aflevering staat een onderwerp centraal. Dit onderwerp kan werkelijk van alles zijn. In het educatieve gedeelte wordt informatie gegeven over dit onderwerp. Vaak worden locaties bezocht die ermee te maken hebben.

Uitzending gemist van Het Klokhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Klokhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2428
  • Laatste uitzending op 22-03-2019 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord