Programma gemist?

Seizoen in 29 - Aflevering 3809 een - Jongerenmagazine. Kungfu. Kung Fu van komt uit China de en is al in meer dan 1500 met jaar oud. Wij kennen tijdens het vooral van als vechtkunst, met spectaculaire op trappen, door luchtsprongen en vechten met verschillende van soorten uit wapens.

Seizoen 29 door - Aflevering 3811 op tv - de Jongerenmagazine. IJslands paard. Wat maakt het de IJslands paard zo bijzonder? Nienke met stelt op die vraag aan Jaap naar en Yvonne, die op tv een in IJslandersstoeterij hebben. Wat komt er allemaal een kijken op bij het fokken van de een uit stoere, sterke IJslandse de paarden? Nienke ontdekt in deze aflevering door ook wat het de tölt met en de telgang uit zijn en een wat het karakter van in het IJslands paard zo speciaal op tv maakt. Ze op maakt kennis met twee op bijzondere de hengsten en met mag mee naar de speelweide een van de op tv veulens. Het IJslands tijdens paard is prompt de nieuwe het hobby van Bert het in en Joke in uit de quiz!

Veel met kerken zijn versierd met glas-in-loodramen. van uit Nienke kijkt mee in het de atelier van Marc het Mulders een hoe het nieuwe glasraam naar voor de Goudse Sint-Janskerk gemaakt door wordt. naar Daarbij maak Marc een gebruik van een brandschilderen. Ard en Fjodor maken een uit in glas-in-lood-disco.

Het met is misschien wel op tv het gevaarlijkste met dier dat vrij rondloopt naar in Nederland: de teek! een Als hij tenminste in besmet is met het de borelia-bacterie, want naar dan kan hij de van ziekte tijdens van Lyme op met ons overbrengen. Er door zijn in Nederland door steeds meer teken; hoe met kan dat? Wat naar weten we allemaal over uit de van teek en wat moet je uit doen als je in met besmet wordt? Saïd en Jonathan voelen door ook een teek de kriebelen. op Of is het een door vlieg?

Op het met kantoor op van de redactie maken ze een zich zorgen. Kijken het kinderen nog wel de genoeg tv? Verder antwoord een op de vraag de hoe in een 3D-plaatje wordt van gemaakt, waarom Het Klokhuis de Het Klokhuis heet door en hoe een veldspuitmachine op een werkt.

Maurice gaat vlammen uit op van het water met Freek een School, de Nederlands kampioen allround waterskiën. Wat tijdens moet je ervoor in doen om het leren? een Waterskiën bestaat in uit drie van onderdelen: slalom, tricks (zoveel op mogelijk figuren maken) van en uit de sprong over de op schans: zo ver door mogelijk springen. Bij het schansspringen het kun je wel op op tv 100 kilometer per uur gaan! Ook in Maurice waagt op tv een sprong: met gaat het hem een lukken?

Wanneer door is iets van grappig en hoe maak je op tv nou een de goeie grap? op Nienke zoekt het uit. Onverwacht uit wordt tijdens ze ook nog door Bart de in de maling op genomen. In van een dramascène vraagt de van ober in geld voor moppen die hij meent met zelf bedacht een te hebben. op tv Dat wordt door lachen!

Schrijver door Simon van der Geest en de in illustratrice Karst-Janneke Rogaar hebben het kinderboekenweekgeschenk de 2015 van gemaakt. Ze het vertellen aan Nienke hoe ze het het boek Per een Ongelukt samen op tv hebben gemaakt. Ze zijn allebei op dol op toevallige door in ontdekkingen.

De luchtkwaliteit op in naar Nederland is op sommige plekken niet de al te best. uit Hoe het meet je dat? Nienke laat op tv zien met met welke methodes dat in gebeurt. Het blijkt tijdens dat je met je met mobieltje zelf kunt de meedoen aan luchtonderzoek. het Hoe naar is de het luchtkwaliteit in de cabine van met de naar vrachtwagenchauffeuses?

Ben tijdens is door het zijn boeddhistische cursus helemaal in in balans. Totdat Leonoor met met een koekoeksklok in aankomt. de Verder wordt uitgelegd hoe een naar schoffelmachine werkt, hoe het naar komt dat met een specht geen uit hoofdpijn krijgt en wat uit de stilste kamer op van naar Nederland is.

Een door nijlpaard is het zo sterk dat het hij een mens in één tijdens keer doormidden door kan bijten. En dat de op een tijdens ontbijt van brood met appeltjes! met Het uit is een in van de grootste het landzoogdieren ter wereld. Hoe lang een kan tijdens een nijlpaard onder water het blijven? Waarom verbrandt hij niet op in de zon op tv en waarom laten van nijlpaarden door hun poep met in het rond in vliegen? Maurice gaat op naar onderzoek uit. Weet jij de van antwoorden bij met de bijzondere quiz over in naar nijlpaarden?

Claudy Jongstra is op tv op tv kunstenaar en gebruikt de materialen uit de een natuur. Nienke ziet hoe Claudy van tijdens schapenwol vilt in maakt. Zo maakt ze een in enorme kunstwerken voor aan in de muur in musea. door En ze verbouwt haar de eigen het verf! Wist in je bijvoorbeeld dat je van uienschillen de goudkleurige verf kan naar tijdens maken?

Een natuurfilm maken tijdens is lastig. Hoe een krijg je de het shots het die je wilt uit hebben? De tijdens makers van de film 'Holland, door natuur in de delta' van de laten aan Dolores een aantal tips van en trucs in zien die ze tijdens gebruiken. Gaat het uit lukken om onder water door een zwemmende een koe te filmen? Saïd met en Jonathan kijken naar graag naar tijdens hun uit eigen sloot.

Met ruimtetelescopen kun het je het de heelal op verschillende manieren een van bestuderen. Maurice gaat op onderzoek op uit door en ziet welke uit fantastische ontdekkingen ruimtetelescoop Hubble al heeft van gedaan. op Wat kun je met infrarood uit licht over op de sterren in leren? Er wordt nu van zelfs op een röntgentelescoop gebouwd. Verder presenteert van Klokko een de spectaculaire reclame voor een op tv ruimtereis.

Ben op en Timo doen naar een poging om het langste de tijdens schilderij ter wereld te maken. het In 'STE' een portret door het van het grootSTE schilderij van het Nederland. In door 'Waarom? Daarom!' krijg je antwoord tijdens op met de vraag waarom je in met uit een museum niet mag flitsen. In op 'Boer Zoekt met Machine' is de aardappelpootmachine tijdens aan van de beurt.

mei 2018
25-05-2018 18:40

Het Klokhuis

Het Klokhuis - Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3809 - Jongerenmagazine. Kungfu. Kung Fu komt uit China en is al meer dan 1500 jaar oud. Wij kennen het vooral als vechtkunst, met spectaculaire trappen, luchtsprongen en vechten met verschillende soorten wapens.

24-05-2018 18:40

Het Klokhuis

Het Klokhuis - Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3811 - Jongerenmagazine. IJslands paard. Wat maakt het IJslands paard zo bijzonder? Nienke stelt die vraag aan Jaap en Yvonne, die een IJslandersstoeterij hebben. Wat komt er allemaal kijken bij het fokken van de s...

23-05-2018 18:40

Brandschilderen

Het Klokhuis - Brandschilderen

Veel kerken zijn versierd met glas-in-loodramen. Nienke kijkt mee in het atelier van Marc Mulders hoe het nieuwe glasraam voor de Goudse Sint-Janskerk gemaakt wordt. Daarbij maak Marc gebruik van brandschilderen. Ard en Fjodor maken een gla...

22-05-2018 18:40

Ziekte van Lyme

Het Klokhuis - Ziekte van Lyme

Het is misschien wel het gevaarlijkste dier dat vrij rondloopt in Nederland: de teek! Als hij tenminste besmet is met de borelia-bacterie, want dan kan hij de ziekte van Lyme op ons overbrengen. Er zijn in Nederland steeds meer teken; hoe k...

21-05-2018 18:40

Het Kantoor 176

Het Klokhuis - Het Kantoor 176

Op het kantoor van de redactie maken ze zich zorgen. Kijken kinderen nog wel genoeg tv? Verder antwoord op de vraag hoe een 3D-plaatje wordt gemaakt, waarom Het Klokhuis Het Klokhuis heet en hoe een veldspuitmachine werkt.

18-05-2018 18:40

Waterskien

Het Klokhuis - Waterskien

Maurice gaat vlammen op het water met Freek School, Nederlands kampioen allround waterskiën. Wat moet je ervoor doen om het leren? Waterskiën bestaat uit drie onderdelen: slalom, tricks (zoveel mogelijk figuren maken) en de sprong over de s...

17-05-2018 18:40

Humor

Het Klokhuis - Humor

Wanneer is iets grappig en hoe maak je nou een goeie grap? Nienke zoekt het uit. Onverwacht wordt ze ook nog door Bart in de maling genomen. In een dramascène vraagt de ober geld voor moppen die hij meent zelf bedacht te hebben. Dat wordt l...

16-05-2018 18:40

Kinderboek maken

Het Klokhuis - Kinderboek maken

Schrijver Simon van der Geest en illustratrice Karst-Janneke Rogaar hebben het kinderboekenweekgeschenk 2015 gemaakt. Ze vertellen aan Nienke hoe ze het boek Per Ongelukt samen hebben gemaakt. Ze zijn allebei dol op toevallige ontdekkingen.

15-05-2018 18:40

Luchtkwaliteit

Het Klokhuis - Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in Nederland is op sommige plekken niet al te best. Hoe meet je dat? Nienke laat zien met welke methodes dat gebeurt. Het blijkt dat je met je mobieltje zelf kunt meedoen aan luchtonderzoek. Hoe is de luchtkwaliteit in de ...

14-05-2018 18:40

Het Kantoor 174

Het Klokhuis - Het Kantoor 174

Ben is door zijn boeddhistische cursus helemaal in balans. Totdat Leonoor met een koekoeksklok aankomt. Verder wordt uitgelegd hoe een schoffelmachine werkt, hoe het komt dat een specht geen hoofdpijn krijgt en wat de stilste kamer van Nede...

11-05-2018 18:40

Nijlpaard

Het Klokhuis - Nijlpaard

Een nijlpaard is zo sterk dat hij een mens in één keer doormidden kan bijten. En dat op een ontbijt van brood met appeltjes! Het is een van de grootste landzoogdieren ter wereld. Hoe lang kan een nijlpaard onder water blijven? Waarom verbra...

10-05-2018 18:40

Viltkunst

Het Klokhuis - Viltkunst

Claudy Jongstra is kunstenaar en gebruikt materialen uit de natuur. Nienke ziet hoe Claudy van schapenwol vilt maakt. Zo maakt ze enorme kunstwerken voor aan de muur in musea. En ze verbouwt haar eigen verf! Wist je bijvoorbeeld dat je van ...

09-05-2018 18:40

Natuurfilm: tips en trucs

Het Klokhuis - Natuurfilm: tips en trucs

Een natuurfilm maken is lastig. Hoe krijg je de shots die je wilt hebben? De makers van de film 'Holland, natuur in de delta' laten aan Dolores een aantal tips en trucs zien die ze gebruiken. Gaat het lukken om onder water een zwemmende koe...

08-05-2018 18:40

Ruimtetelescoop

Het Klokhuis - Ruimtetelescoop

Met ruimtetelescopen kun je het heelal op verschillende manieren bestuderen. Maurice gaat op onderzoek uit en ziet welke fantastische ontdekkingen ruimtetelescoop Hubble al heeft gedaan. Wat kun je met infrarood licht over de sterren leren?...

07-05-2018 18:40

Het Kantoor 173

Het Klokhuis - Het Kantoor 173

Ben en Timo doen een poging om het langste schilderij ter wereld te maken. In 'STE' een portret van het grootSTE schilderij van Nederland. In 'Waarom? Daarom!' krijg je antwoord op de vraag waarom je in een museum niet mag flitsen. In 'Boer...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 148. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Klokhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Klokhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Klokhuis bij Het Klokhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Klokhuis. Heb je een uitzending van Het Klokhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Klokhuis gemist

Het Klokhuis is een langlopend televisieprogramma van de NPS voor basisscholieren, waarin de meest uiteenlopende onderwerpen op gebied van onder andere wetenschap en kunst op populaire manier duidelijk wordt uitgelegd. De uitleg wordt omlijst met diverse sketches en liedjes. Het Klokhuis bestaat uit twee gedeeltes. Een educatief gedeelte en sketches + liedjes. Per aflevering staat een onderwerp centraal. Dit onderwerp kan werkelijk van alles zijn. In het educatieve gedeelte wordt informatie gegeven over dit onderwerp. Vaak worden locaties bezocht die ermee te maken hebben.

Uitzending gemist van Het Klokhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Klokhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2211
  • Laatste uitzending op 25-05-2018 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord