Programma gemist?
mei 2017
16-12-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Terugblik op de hoogtepunten en een interregionale kerstdis. In de allerlaatste aflevering van Landinwaarts bereiden Dieuwertje en Janny een kerstmaaltijd gebaseerd op de gerechten waarmee Janny ons het afgelopen jaar liet kennismaken. Die maaltijd is zo samengesteld dat alle provincies aan bod komen. Daarnaast kijkt Dieuwertje terug op hoogtepunten van het afgelopen jaar. Zij bezocht alle uithoeken van Nederland, wandelde met artiesten langs plekken die hen inspireren en maakte kennis met onbekende tradities. Welke zijn haar met name bijgebleven?

09-12-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje duikt in de Hindelooper cultuur en Lenette van Dongens passie voor het Concertgebouw. Met: Dieuwertje duikt in de Hindelooper cultuur. Het Friese stadje Hindeloopen kent een heel eigen cultuur door zijn roemrucht verleden als handelsstad en haven. De decoratieve schilderkunst, het eigen dialect, de bonte klederdracht en schaatscultuur zijn hier voorbeelden van. De Hindelooper cultuur staat op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. * Cabaretière Lenette van Dongen deelt haar passie voor het Concertgebouw in Amsterdam met Dieuwertje Blok en vertelt over haar vlucht uit de grote stad naar een klein dorp aan zee, waar ze rust, natuur en nieuw geluk vond.

02-12-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok bezoekt Peter Slager, bassist en tekstschrijver van Bløf. En de Vinex-wijk bestaat 25 jaar. Dieuwertje wandelt door de grootste Vinex-lo... Met o.a.: Dieuwertje Blok bezoekt Peter Slager, bassist en tekstschrijver van Bløf, die een bijzonder album heeft gemaakt: nummers volledig in het Zeeuws. Dieuwertje gaat met hem naar de plekken die hem hiertoe inspireerden. * De Vinex-wijk bestaat 25 jaar. Dieuwertje wandelt met stedenbouwkundige Paul Kurstjens door de grootste Vinex-locatie van Nederland: Leidsche Rijn. Hij schreef samen met omgevingshistoricus Kees Volkers de wandelgids 'De mooiste vinexwandelingen'. Daarin rekenen ze af met de hardnekkigste vooroordelen die over de Vinex-wijk bestaan. Saai? Vergeet het maar. De wijken zijn leuker, levendiger en verrassender dan je denkt.

25-11-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Lennaert Nijghs kotter en koken van kop tot kont. Met: Lennaert Nijgh schreef zijn liedjes aan boord van zijn kotter, die al jaren in de Urker haven ligt. Fokke Hoekstra en zangeres Josee Koning, Nijghs ex-vrouw, willen voorkomen dat het schip wegroest. Daarom geven ze een benefietconcert. * In de duinen van Schoorl ontmoet Dieuwertje voormalig zwemmer en Olympisch kampioen Maarten van der Weijden. Dit is de plek waar hij inspiratie vond voor zijn theatervoorstelling 'BETER: Olympisch kampioen na kanker'. * Janny van der Heijden gaat op jacht bij Winterswijk en ontmoet daar Nel Schellekens, specialist in 'van kop tot kont'-koken.

18-11-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Een bezoek aan 's Graveland, van Meegerens twaalfjarig meisje en een sigarenmaakster. Met: Naar aanleiding van Geert Maks boek 'De levens van Jan Six' gaat Dieuwertje met deze auteur naar buitenplaatsen in 's Graveland. * Het twaalfjarig meisje, echt geportretteerd door meestervervalser Han van Meegeren, is nu een mevrouw van in de tachtig en Dieuwertje zoekt haar op. * Janny van der Heijden ontmoet Ria Bos, de enige vrouw in Nederland die nog met de hand sigaren draait. * De Groningse kunstenares Rachel van Balen tovert de vuurtoren van Ameland om tot een kunstwerk. Fotografe Willemke Bulder legt het proces vast.

28-10-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Historicus Maarten van Rossem neemt Dieuwertje mee naar het Teylers Museum in Haarlem. Janny van der Heijden leert deze week van alles over whisky en ee... Komende maand verschijnt voor het eerst sinds het overlijden van Marten Toonder een nieuw boek met Tom Poes en 'heer van stand' Olivier B. Bommel. Aanleiding is het feit dat het eerste Tom Poes boek 75 jaar geleden verscheen. De tekst van de nieuwe strip is geschreven door schrijver Henk Hardeman en de tekeningen zijn van illustratrice Henrieke Goorhuis. Dieuwertje Blok bezoekt de 26-jarige illustratrice en vraagt waarom juist haar de eer is toebedeeld de beroemde stripfiguren opnieuw tot leven te wekken. Kleindochter Milou Toonder staat er in elk geval helemaal achter. * Historicus Maarten van Rossem neemt Dieuwertje mee naar het Teylers Museum in Haarlem, waar één van zijn favoriete schilderijen hangt. Het is van de 19e-eeuwse schilder Jan Weissenbruch en het is getiteld 'Aan de Lek bij Elshout'. * Janny van der Heijden leert deze week van alles over whiskey. Ze gaat naar Vroomshoop en ontmoet de jonge whisky-destillateur Lisanne Benus.

21-10-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje bezoekt het festival Circolo, dat dit jaar voor de zesde keer gehouden wordt op Landgoed Velder in Brabant, en Janny gaat in Yerseke op bezoe... Dieuwertje Blok bezoekt het festival Circolo, dat dit jaar voor de zesde keer gehouden wordt op Landgoed Velder in Brabant; een cross-over van circus, moderne dans, muziek en vormgeving. Dit jaar is Jheronimus Bosch als thema gekozen. Dieuwertje volgt Nick van der Heijden, een jonge Nederlandse circusartiest tijdens zijn voorstelling. Janny van der Heijden verdiept zich in de cultuur van de Nederlandse oesters. Wat is het verschil tussen de platte oester en de Japanse oester en hoe staat er ervoor met de Nederlandse oesterteelt? Janny gaat in Yerseke (Zeeland) op bezoek in de kraamkamer van de Nederlandse oesters. Zangeres Frédérique Spigt leidt Dieuwertje door 'haar' Rotterdam. Frédérique heeft iets met dieren, die op uiteenlopende manieren een rol spelen in haar leven.

30-09-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Landinwaarts!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Kijk deze dan hier terug!

23-09-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Landinwaarts!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Kijk deze dan hier terug!

27-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. Compilatie van afgelopen seizoen.

20-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok gaat op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie.

13-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok gaat op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie: Remco Veldhuis en Volksopera Van der Pekbuurt.Meer Met: Remco Veldhuis vormt al vijftien jaar met zijn goede vriend Richard Kemper een duo als Veldhuis & Kemper. Vanaf september gaan de twee tijdelijk uit elkaar en staat Remco alleen op de planken met zijn voorstelling 'Lang verhaal kort'. Bij natuurgebied de Kennemerduinen komt Remco graag om na te denken en inspiratie op te doen. Daarom neemt hij Dieuwertje mee naar deze plek en vertelt haar over de spannende tijden die hij alleen tegemoet zal gaan. Daarna laat Remco aan Dieuwertje het openluchttheater Caprera zien, dat aan de rand van de Kennemerduinen ligt. Dit openluchttheater is zijn favoriete plek om op te treden; onder de sterren met een fantastische akoestiek. * In de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord wordt een echte volksopera opgevoerd op 10 en 11 juni. Deze opera wordt gezongen en uitgevoerd door de bewoners van de wijk. Landinwaarts volgt het reilen en zeilen in aanloop naar deze grootse uitvoering. In januari ging Dieuwertje al kijken bij de repetities. Nu, drie maanden later, komt Dieuwertje weer inventariseren welke vorderingen de Van Der Pekkers hebben gemaakt. De volksopera Van der Pek bestaat uit beroemde aria's, duetten en koorzangen die vertaald zijn naar het Nederlands. Niet letterlijk, maar naar een eigentijds verhaal, een speciaal op de wijk geschreven libretto, waarin hoogte- en dieptepunten uit heden en verleden van de wijk verwerkt worden.Minder

06-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok gaat op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. In deze uitzending: Draaksteken in het Limburgse Beesel en Noraly Beyer bezoekt tentoonstelling Haar!Meer Draaksteken in Limburgse Beesel. Dieuwertje gaat opnieuw naar het Limburgse Beesel om de stand van zaken te bekijken bij de voorbereidingen van het draaksteken. Een keer in de zeven jaar wordt dit openluchtspektakel georganiseerd. Het is een middeleeuws volksspel over de legende van Sint Joris en de Draak waarin de overwinning van het goede op het kwade wordt uitgebeeld. In augustus is het zo ver, inmiddels staat het hele dorp op scherp. De draak is bijna klaar, de drakenstaart inmiddels onthuld. Zou het paard ook ver genoeg zijn met zijn training? En de grote vraag: Is er reeds een prinses die 'geofferd' kan worden? Er wordt al druk geoefend met de vele acteurs die het dorp rijk is. De kostuums zijn vrijwel klaar en er is een heuse tentoonstelling over de historie van het draaksteken te bezoeken. De 'jonge Joris' kent zijn teksten al uit zijn hoofd, maar van de twaalfjarige wordt ook verwacht dat hij kan fluiten. Dat vereist echter nog wel enige oefening... Dieuwertje gaat op onderzoek! * Noraly Beyer bezoekt tentoonstelling Haar! Een ode aan het 'haar' én een ode aan de beroemde Nederlandse haarstylist Chris Houtenbos, dat is wat het Centraal Museum in Utrecht met de tentoonstelling Haar! beloofd. Noraly Beyer is al jaren gefascineerd door haar en is reuze benieuwd naar deze expositie die ze samen met Dieuwertje bezoekt. Beyer - oud- nieuwslezeres van het Journaal - is tegenwoordig regelmatig in het theater te zien waar ze onder meer voor het Noord Nederlands Toneel werkt en momenteel speelt ze in de Wijksafari in de Bijlmer. De tentoonstelling Haar! laat allerlei creaties zien, die met haar gemaakt zijn. Christiaan Houtenbos vindt haar het 'fijnste' materiaal om mee te werken. Hij knipte over de hele wereld beroemde sterren en bedacht en creëerde ooit het fameuze blokkapsel van Grace Jones. Ook knipte hij onder andere Brad Pitt, Blondie, Doutzen Kroes en Lady Gaga. Dieuwertje en Noraly zoeken het haarfijn uit!Minder

29-04-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Paul Witteman en de orgels in Haarlem, landschapsopera bij Maastricht, messekleverkaas en Rijksmuseum Twente.Meer Met: Presentator, journalist en Bach-kenner Paul Witteman neemt Dieuwertje alsnog mee naar de Josephkerk in Haarlem. Deze opnames voor Landinwaarts waren al eerder gepland, maar de pastoor van de kerk weigerde medewerking aan het programma omdat het een niet-religieus doel diende. Na bemiddeling van de bisschop gaan de opnames alsnog door. In de Josephkerk vond Witteman zijn grote liefde voor klassieke muziek en met name het orgel. Die liefde werd overigens met de paplepel ingegoten; Witteman is een telg uit het beroemde muzikale Andriessen-geslacht. Zowel zijn opa als zijn oom waren organist van de Josephkerk. Jarenlang genoot Witteman samen met zijn broer vrijwel iedere zondag van het orgelspel. Met name de improvisaties konden de broers zeer waarderen. Witteman vertelt over de mooie herinneringen die hij hier koestert. Voor deze gelegenheid zal ook de huidige organiste van de kerk, Gemma Coebergh, acte de présence geven. * Voor het eerst wordt er in Limburg een Landschapsopera uitgevoerd! 'De Grensmaas vertelt...' is een muzikaal-theatrale ontdekkingsreis die in het centrum van Maastricht begint en via een boottocht en een wandeling verder gaat naar de grindafgraving in Itteren. Het is een nieuwe manier om het landschap te ervaren, vertelt artistiek leider en initiatiefnemer Paul Coenjaarts. Momenteel wordt er in het gebied ruim 100 miljoen ton zand en grind verzet, zodat de Maas meer ruimte krijgt en de omwonende bij hoog water veiliger zijn. Coenjaarts zoekt een nieuwe manier om het landschap te ervaren door middel van geluidskunst en muziek. Bezoekers ondergaan een unieke ervaring. Op diverse locaties in het landschap horen ze onder meer zang op een grindberg, muziek van een strijkorkest in een tunnel en 'dansende' graafmachines op de klanken van Pavarotti. Landinwaarts neemt alvast een kijkje voordat het bijzondere spektakel losbarst. * Nederland is een land waar veel kaas gemaakt wordt. Janny gaat op bezoek bij een kleine en unieke kaasmakerij in Noord-Holland. Hier wordt de zogenoemde messekleverkaas gemaakt. Deze kaas was bijna uitgestorven, maar de familie Uitentuis heeft de oude traditie opgepakt en zij zijn de enigen die deze kaas maken. Het unieke is dat de kaas van binnenuit moet rijpen en het rijpingsproces relatief kort is. Janny neemt een kijkje in de keuken én natuurlijk de proef op de som! * Voor het topstuk bezoeken we het Rijksmuseum Twenthe. Dit museum herbergt een ruime collectie beeldende en toegepaste kunst van de middeleeuwen tot nu. Medewerkster van de huishoudelijke dienst, Thea, leidt ons rond in het museum. Zij waardeert het nieuwe werk, maar koestert de oude kunst. Over het topstuk heeft ze niet lang na hoeven denken; ze kiest voor een portretschilderij. 'Toen ik hier begon met werken vlak nadat ik mijn man verloor, zat ik midden in mijn rouwperiode. De ogen van de afgebeelde man in het schilderij gaven me rust en troost'. Elke keer als ze in de zaal komt waar het, door haar zo geliefde schilderij, hangt groet ze de geportretteerde en voelt ze zich op haar gemak.Minder

22-04-2016 19:25

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Met: De emotionele band van politicus Ahmed Marcouch met de Deltawerken, foto-actie voor uw koninklijke foto, Janny maakt worstenbroodjes en het Topstuk.Meer Ahmed Marcouch neemt Dieuwertje mee naar de Deltawerken in Zeeland. Volgens hem een zeer geschikte plek om mensen onder te dompelen in de Nederlandse cultuur. Verder bezoekt Dieuwertje Blok Paleis Het Loo voor de fotoexpositie van Vincent Mentzel rond Het Koninklijk Huis, maakt Janny worstenbroodjes met Robèrt van Beckhoven en kiest Anneke Keur van Museum Nagele als haar topstuk de tekening van een berceau van Mien Ruys.Minder

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Landinwaarts! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Landinwaarts! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Landinwaarts! bij Landinwaarts! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Landinwaarts!. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Landinwaarts! gemist

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Landinwaarts!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Hier kun je alle uitzendingen van Landinwaarts! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 63
  • Laatste uitzending op 16-12-2016 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord