Programma gemist?

Terugblik op het de hoogtepunten en door een interregionale door kerstdis. In de allerlaatste aflevering de van Landinwaarts bereiden op tv Dieuwertje en Janny het een van kerstmaaltijd gebaseerd op de tijdens gerechten op waarmee Janny ons het afgelopen naar jaar tijdens liet kennismaken. Die uit maaltijd is zo samengesteld dat naar alle provincies het aan bod komen. door Daarnaast kijkt Dieuwertje terug door op hoogtepunten van een het afgelopen op tv jaar. Zij bezocht van alle uithoeken van Nederland, met wandelde met artiesten van langs plekken die hen een inspireren en maakte naar met kennis met onbekende van tradities. Welke zijn haar met op name de bijgebleven?

Dieuwertje duikt uit in de Hindelooper cultuur tijdens en op Lenette van Dongens passie op tv voor het Concertgebouw. het Met: Dieuwertje duikt tijdens in de Hindelooper op cultuur. Het Friese van stadje Hindeloopen kent met een heel eigen een cultuur door zijn roemrucht in tijdens verleden als handelsstad en haven. De op decoratieve schilderkunst, het uit in eigen dialect, de op tv bonte klederdracht en schaatscultuur zijn hier op tv voorbeelden op van. De Hindelooper cultuur staat in tijdens op de lijst van een immaterieel cultureel erfgoed. * Cabaretière het Lenette van Dongen met uit deelt haar passie voor het Concertgebouw uit door in Amsterdam met met Dieuwertje Blok en vertelt over de haar vlucht uit op tv de een grote stad naar een klein dorp op aan zee, met waar ze het rust, natuur en nieuw geluk tijdens de vond.

Dieuwertje van Blok bezoekt Peter tijdens Slager, bassist en de tekstschrijver van Bløf. in En de Vinex-wijk bestaat 25 op tv jaar. het Dieuwertje wandelt met door de grootste Vinex-lo... Met naar o.a.: Dieuwertje met Blok bezoekt Peter op Slager, bassist en tekstschrijver van op tv Bløf, die een het uit bijzonder album heeft uit gemaakt: nummers volledig in naar het Zeeuws. Dieuwertje op gaat met hem uit naar de plekken die hem uit hiertoe inspireerden. * door De uit Vinex-wijk bestaat met 25 jaar. Dieuwertje wandelt tijdens met stedenbouwkundige het Paul Kurstjens door de grootste Vinex-locatie tijdens van Nederland: de Leidsche van Rijn. Hij schreef samen met omgevingshistoricus met Kees Volkers de uit de wandelgids 'De mooiste tijdens vinexwandelingen'. Daarin rekenen ze van af met door de hardnekkigste vooroordelen die over naar de Vinex-wijk bestaan. door Saai? Vergeet op het maar. naar De wijken zijn leuker, levendiger en van verrassender dan in je met denkt.

Lennaert Nijghs kotter met en koken van in kop tot kont. op tv Met: Lennaert Nijgh van op schreef zijn liedjes aan boord door van zijn met kotter, die al jaren een in de tijdens Urker haven ligt. in Fokke Hoekstra en zangeres door Josee op Koning, Nijghs ex-vrouw, willen voorkomen dat uit het schip wegroest. van Daarom geven ze in een van benefietconcert. * In de naar duinen van Schoorl ontmoet van naar Dieuwertje voormalig zwemmer tijdens en Olympisch kampioen Maarten van op der uit Weijden. Dit is de de plek waar hij de inspiratie vond voor zijn theatervoorstelling tijdens 'BETER: het Olympisch kampioen na kanker'. tijdens * Janny de van der Heijden gaat op in jacht het bij Winterswijk en ontmoet daar door Nel Schellekens, op tv specialist in 'van uit kop tot een kont'-koken.

Een met bezoek aan op tv 's Graveland, van Meegerens twaalfjarig door meisje en met een sigarenmaakster. Met: op Naar aanleiding van op tv Geert Maks boek 'De levens het van Jan met Six' het gaat Dieuwertje met deze auteur op tv naar buitenplaatsen in 's op tv een Graveland. * Het twaalfjarig meisje, echt tijdens geportretteerd door tijdens meestervervalser Han met van Meegeren, is nu op tv een op mevrouw van in de op tachtig en Dieuwertje zoekt haar de op. * Janny uit van der Heijden in van ontmoet Ria Bos, de enige tijdens vrouw in Nederland naar die nog met op tv de hand de sigaren draait. * tijdens De Groningse kunstenares Rachel van uit Balen tovert op tv de vuurtoren van op Ameland om met tot een kunstwerk. Fotografe Willemke uit Bulder legt uit het proces op tv vast.

Historicus op Maarten van Rossem neemt van Dieuwertje mee naar het het Teylers Museum uit in Haarlem. op tv Janny van der van Heijden leert door deze week van in alles over whisky en ee... Komende uit maand verschijnt tijdens voor het uit eerst sinds tijdens het overlijden van Marten Toonder in een op nieuw boek met Tom Poes en van 'heer een van stand' Olivier B. Bommel. naar op Aanleiding is het feit dat door het eerste Tom Poes uit boek op tv 75 jaar geleden verscheen. De het een tekst van de nieuwe strip op is van geschreven door schrijver Henk Hardeman op tv en de tekeningen zijn tijdens van de illustratrice Henrieke Goorhuis. Dieuwertje Blok op bezoekt de 26-jarige tijdens illustratrice en door vraagt waarom juist haar uit de eer is door een toebedeeld de beroemde stripfiguren opnieuw tot op op tv leven te wekken. het Kleindochter Milou Toonder staat tijdens er in op elk geval helemaal achter. * uit Historicus Maarten van van Rossem met neemt Dieuwertje mee naar met het Teylers Museum in uit Haarlem, waar één van tijdens zijn favoriete tijdens schilderijen hangt. Het is het van de het 19e-eeuwse schilder naar Jan Weissenbruch het en het is getiteld 'Aan de op tv Lek bij Elshout'. de naar * Janny van tijdens der Heijden leert deze week van een met alles over whiskey. Ze in gaat naar Vroomshoop en door ontmoet in de jonge whisky-destillateur van Lisanne Benus.

Dieuwertje met bezoekt het festival Circolo, met dat van dit jaar voor tijdens de zesde keer gehouden wordt op door Landgoed Velder van in van Brabant, en Janny gaat naar in Yerseke op bezoe... Dieuwertje uit Blok naar bezoekt het op tv festival Circolo, dat dit naar jaar voor de met zesde keer naar gehouden wordt op Landgoed Velder in van door Brabant; een cross-over van circus, moderne van op dans, muziek en vormgeving. in Dit jaar de is Jheronimus Bosch als thema naar gekozen. van Dieuwertje volgt Nick van van der Heijden, een jonge een Nederlandse het circusartiest tijdens zijn voorstelling. van Janny van door der Heijden verdiept zich in op de het cultuur van de Nederlandse oesters. Wat van is het uit verschil in tussen de platte tijdens oester en de Japanse oester op en naar hoe staat er met ervoor met de het Nederlandse oesterteelt? Janny gaat in Yerseke op (Zeeland) met op bezoek in de op kraamkamer van uit de Nederlandse oesters. van Zangeres Frédérique naar Spigt leidt Dieuwertje door 'haar' de Rotterdam. Frédérique heeft iets naar op tv met dieren, die op uiteenlopende manieren op een rol in spelen in in haar leven.

Dieuwertje Blok op tv op zoek naar in pareltjes van lokale op tv cultuur en met traditie. Compilatie de van afgelopen seizoen.

Dieuwertje Blok de gaat op naar zoek naar pareltjes van lokale uit cultuur en van traditie.

Dieuwertje Blok het gaat op zoek het naar pareltjes van door lokale cultuur en de traditie: Remco uit Veldhuis en Volksopera Van der op tv Pekbuurt.Meer Met: van Remco op Veldhuis vormt al vijftien jaar in met zijn goede vriend van door Richard Kemper een duo als de Veldhuis door & Kemper. Vanaf september met gaan de twee tijdelijk door uit elkaar en staat naar in Remco alleen op de planken met op zijn van voorstelling 'Lang verhaal kort'. uit Bij natuurgebied de Kennemerduinen in komt Remco graag de op tv om na te denken en inspiratie op tv door op te doen. in Daarom neemt hij door Dieuwertje mee naar deze plek en van tijdens vertelt haar over de spannende tijden door van die hij alleen tegemoet zal naar gaan. naar Daarna laat Remco aan Dieuwertje tijdens het openluchttheater Caprera zien, door dat aan naar de op tv rand van de op tv Kennemerduinen ligt. Dit met openluchttheater is zijn met favoriete plek om op te tijdens treden; onder de sterren de met een fantastische in akoestiek. * In het de naar Van der Pekbuurt in van Amsterdam-Noord wordt een de echte volksopera opgevoerd op van 10 in en 11 juni. Deze een opera op tv wordt gezongen en uitgevoerd door de op bewoners tijdens van de wijk. Landinwaarts volgt het het door reilen en zeilen in door aanloop naar deze grootse tijdens uitvoering. In januari het ging Dieuwertje het al op tv kijken bij de van repetities. Nu, drie in maanden later, komt Dieuwertje weer inventariseren het welke het vorderingen de Van Der de Pekkers hebben met gemaakt. De tijdens volksopera Van der met Pek bestaat uit beroemde aria's, duetten naar en koorzangen die tijdens vertaald zijn met naar het Nederlands. Niet uit letterlijk, maar op naar een eigentijds in verhaal, een met speciaal op het de wijk geschreven libretto, waarin de hoogte- en op tv dieptepunten uit heden naar en verleden van de wijk de verwerkt door worden.Minder

Dieuwertje Blok de gaat naar op zoek naar pareltjes een van lokale cultuur door en traditie. In deze uit uitzending: Draaksteken in het met Limburgse van Beesel en Noraly Beyer bezoekt naar tentoonstelling Haar!Meer met Draaksteken in Limburgse Beesel. de met Dieuwertje gaat opnieuw naar het tijdens Limburgse met Beesel om de een stand van zaken het te bekijken bij de op voorbereidingen van het de draaksteken. Een op keer in de zeven jaar met wordt uit dit openluchtspektakel georganiseerd. Het met is een middeleeuws volksspel in over de legende van een Sint Joris en tijdens de Draak de waarin de overwinning een van het goede op een het kwade wordt uit uitgebeeld. naar In augustus is met het zo ver, inmiddels staat naar op tv het hele dorp op scherp. De tijdens door draak is bijna een klaar, de drakenstaart met inmiddels onthuld. Zou het in paard ook ver genoeg zijn een met zijn training? op door En de grote vraag: Is de er reeds tijdens een prinses die het 'geofferd' kan worden? Er wordt het al druk het geoefend met met de vele acteurs die in het door dorp rijk is. in De kostuums zijn vrijwel klaar van en er uit is een uit heuse tentoonstelling over met de historie van op tv het draaksteken te bezoeken. De een 'jonge Joris' kent zijn op tv teksten van al uit zijn hoofd, tijdens maar van van de twaalfjarige wordt ook door verwacht dat hij uit kan de fluiten. Dat vereist echter nog wel de enige oefening... Dieuwertje de gaat op onderzoek! uit * Noraly Beyer in het bezoekt tentoonstelling Haar! het Een ode aan het 'haar' van én een ode door aan op de beroemde Nederlandse haarstylist op tv Chris Houtenbos, de dat is wat met het Centraal Museum een in Utrecht met de tentoonstelling op Haar! het beloofd. Noraly Beyer is al van jaren gefascineerd door haar de het en is reuze benieuwd naar deze op tv expositie die ze in van samen met Dieuwertje bezoekt. Beyer - de oud- nieuwslezeres van de het het Journaal - is tegenwoordig het regelmatig in van het theater te naar zien waar op ze onder meer voor het het Noord Nederlands de Toneel werkt en momenteel speelt met ze een in de met Wijksafari in de Bijlmer. De het tentoonstelling het Haar! laat allerlei creaties zien, die op tijdens met haar gemaakt zijn. Christiaan Houtenbos een vindt haar het tijdens 'fijnste' in materiaal om mee te werken. een Hij op knipte over de met hele wereld beroemde sterren naar en bedacht en in creëerde ooit het fameuze het met blokkapsel van Grace Jones. in Ook knipte hij onder andere op Brad door Pitt, Blondie, Doutzen Kroes en uit de Lady Gaga. Dieuwertje en Noraly zoeken tijdens het met haarfijn uit!Minder

Paul tijdens Witteman en de orgels van in naar Haarlem, landschapsopera bij Maastricht, messekleverkaas en naar Rijksmuseum Twente.Meer Met: uit Presentator, journalist van en naar Bach-kenner Paul Witteman neemt Dieuwertje alsnog de door mee naar de Josephkerk in in Haarlem. de Deze opnames voor Landinwaarts de waren al eerder gepland, maar een de pastoor van door de kerk door weigerde medewerking aan het tijdens programma omdat het van een niet-religieus door doel door diende. Na bemiddeling van van de bisschop gaan de uit opnames alsnog een door. In door de Josephkerk vond Witteman op tv zijn grote een liefde voor klassieke muziek en met naar op tv name het orgel. Die liefde uit werd overigens met de uit paplepel ingegoten; Witteman de een is een telg uit het een beroemde muzikale Andriessen-geslacht. naar Zowel de zijn opa als zijn oom van waren organist van naar de van Josephkerk. Jarenlang genoot Witteman samen het met zijn naar broer vrijwel van iedere zondag van het orgelspel. Met een name met de improvisaties konden uit de broers van zeer waarderen. Witteman op tv vertelt over de mooie in herinneringen die hij op hier koestert. Voor deze gelegenheid door zal in ook de huidige door organiste van uit de kerk, Gemma Coebergh, acte van de présence geven. * door naar Voor het eerst wordt een er in Limburg een met Landschapsopera op tv uitgevoerd! 'De Grensmaas vertelt...' de is een muzikaal-theatrale naar ontdekkingsreis die in het centrum naar van Maastricht uit begint en via een in boottocht de en een wandeling verder het gaat naar naar de grindafgraving het in Itteren. Het is een de nieuwe tijdens manier om het met landschap te ervaren, vertelt artistiek leider naar en initiatiefnemer uit Paul Coenjaarts. de Momenteel wordt er tijdens in het gebied ruim 100 uit uit miljoen ton zand en naar grind verzet, zodat de Maas het meer naar ruimte krijgt en op de omwonende bij tijdens hoog water veiliger zijn. Coenjaarts door door zoekt een nieuwe naar manier om het naar landschap te ervaren door middel van in geluidskunst en muziek. van van Bezoekers ondergaan een unieke ervaring. met Op naar diverse locaties in het landschap uit horen ze onder met meer een zang op een grindberg, muziek tijdens van een strijkorkest op tv in naar een tunnel en 'dansende' graafmachines op uit van de klanken van Pavarotti. Landinwaarts neemt het op tv alvast een kijkje voordat het bijzondere van het spektakel losbarst. * van Nederland is een land waar door veel met kaas gemaakt wordt. Janny van gaat op bezoek bij met een kleine en het unieke een kaasmakerij in Noord-Holland. Hier wordt de naar zogenoemde het messekleverkaas gemaakt. Deze kaas was op op tv bijna uitgestorven, maar de familie tijdens Uitentuis van heeft de oude in traditie opgepakt en zij zijn de met enigen tijdens die deze kaas tijdens maken. Het unieke van is dat de kaas een van van binnenuit moet rijpen en van het rijpingsproces relatief kort tijdens is. Janny neemt door een kijkje van in de keuken met én natuurlijk de op proef op de uit som! * Voor uit het topstuk met bezoeken we het Rijksmuseum Twenthe. op tv Dit op tv museum herbergt een ruime collectie van beeldende een en toegepaste kunst het van de middeleeuwen tot nu. Medewerkster in van de huishoudelijke op tv dienst, Thea, leidt in ons op rond in het een museum. Zij waardeert het nieuwe uit werk, uit maar koestert de tijdens oude kunst. Over tijdens het topstuk tijdens heeft ze niet lang na hoeven het denken; ze een kiest voor een portretschilderij. in 'Toen ik hier door begon met werken naar vlak nadat uit ik mijn uit man verloor, zat ik midden een tijdens in mijn rouwperiode. De ogen van in de afgebeelde naar man in het door schilderij gaven van me rust en troost'. een Elke keer tijdens als ze door in de zaal komt waar het het, door haar zo met met geliefde schilderij, hangt op groet ze de geportretteerde de en voelt ze zich op het haar van gemak.Minder

Met: De een emotionele band uit van politicus de Ahmed Marcouch met de Deltawerken, een foto-actie voor uw naar koninklijke foto, Janny maakt met worstenbroodjes van en het Topstuk.Meer Ahmed Marcouch door met neemt Dieuwertje mee naar de op Deltawerken door in Zeeland. Volgens op hem een zeer een geschikte plek om mensen in onder te in dompelen in de Nederlandse cultuur. Verder van bezoekt Dieuwertje Blok in naar Paleis Het Loo voor de naar fotoexpositie van van Vincent Mentzel rond Het Koninklijk uit Huis, maakt Janny de worstenbroodjes tijdens met Robèrt tijdens van Beckhoven en kiest Anneke het Keur van Museum Nagele op als haar uit topstuk de door tekening van een berceau op van Mien uit Ruys.Minder

juni 2020
16-12-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Terugblik op de hoogtepunten en een interregionale kerstdis. In de allerlaatste aflevering van Landinwaarts bereiden Dieuwertje en Janny een kerstmaaltijd gebaseerd op de gerechten waarmee Janny ons het afgelopen jaar liet kennismaken. Die ...

09-12-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje duikt in de Hindelooper cultuur en Lenette van Dongens passie voor het Concertgebouw. Met: Dieuwertje duikt in de Hindelooper cultuur. Het Friese stadje Hindeloopen kent een heel eigen cultuur door zijn roemrucht verleden als han...

02-12-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok bezoekt Peter Slager, bassist en tekstschrijver van Bløf. En de Vinex-wijk bestaat 25 jaar. Dieuwertje wandelt door de grootste Vinex-lo... Met o.a.: Dieuwertje Blok bezoekt Peter Slager, bassist en tekstschrijver van Bløf, ...

25-11-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Lennaert Nijghs kotter en koken van kop tot kont. Met: Lennaert Nijgh schreef zijn liedjes aan boord van zijn kotter, die al jaren in de Urker haven ligt. Fokke Hoekstra en zangeres Josee Koning, Nijghs ex-vrouw, willen voorkomen dat het sc...

18-11-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Een bezoek aan 's Graveland, van Meegerens twaalfjarig meisje en een sigarenmaakster. Met: Naar aanleiding van Geert Maks boek 'De levens van Jan Six' gaat Dieuwertje met deze auteur naar buitenplaatsen in 's Graveland. * Het twaalfjarig me...

28-10-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Historicus Maarten van Rossem neemt Dieuwertje mee naar het Teylers Museum in Haarlem. Janny van der Heijden leert deze week van alles over whisky en ee... Komende maand verschijnt voor het eerst sinds het overlijden van Marten Toonder een ...

21-10-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje bezoekt het festival Circolo, dat dit jaar voor de zesde keer gehouden wordt op Landgoed Velder in Brabant, en Janny gaat in Yerseke op bezoe... Dieuwertje Blok bezoekt het festival Circolo, dat dit jaar voor de zesde keer gehoud...

30-09-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Landinwaarts!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Kijk deze dan hier terug!

23-09-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Landinwaarts!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Kijk deze dan hier terug!

27-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. Compilatie van afgelopen seizoen.

20-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok gaat op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie.

13-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok gaat op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie: Remco Veldhuis en Volksopera Van der Pekbuurt.Meer Met: Remco Veldhuis vormt al vijftien jaar met zijn goede vriend Richard Kemper een duo als Veldhuis & Kemper. Va...

06-05-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Dieuwertje Blok gaat op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. In deze uitzending: Draaksteken in het Limburgse Beesel en Noraly Beyer bezoekt tentoonstelling Haar!Meer Draaksteken in Limburgse Beesel. Dieuwertje gaat opnieuw n...

29-04-2016 19:20

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Paul Witteman en de orgels in Haarlem, landschapsopera bij Maastricht, messekleverkaas en Rijksmuseum Twente.Meer Met: Presentator, journalist en Bach-kenner Paul Witteman neemt Dieuwertje alsnog mee naar de Josephkerk in Haarlem. Deze opna...

22-04-2016 19:25

Landinwaarts

Landinwaarts! - Landinwaarts

Met: De emotionele band van politicus Ahmed Marcouch met de Deltawerken, foto-actie voor uw koninklijke foto, Janny maakt worstenbroodjes en het Topstuk.Meer Ahmed Marcouch neemt Dieuwertje mee naar de Deltawerken in Zeeland. Volgens hem ee...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Landinwaarts! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Landinwaarts! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Landinwaarts! bij Landinwaarts! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Landinwaarts!. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Landinwaarts! gemist

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Landinwaarts!, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Landinwaarts! gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Landinwaarts!? Hier kun je alle uitzendingen van Landinwaarts! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 63
  • Laatste uitzending op 16-12-2016 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!