Programma gemist?
februari 2017
04-09-2010 22:15

Aflevering 1965

NOVA - Aflevering 1965

Nieuws- en actualiteitenprogramma. -Job Cohen: Rutte mag het niet alleen doen. Informateur Opstelten heeft vandaag aan de koningin zijn eindverslag aangeboden. Daarin concludeert ook hij dat samenwerking in een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV niet mogelijk is. De koningin moet dus dit weekend een keuze gaan maken. Geeft ze Mark Rutte de opdracht een concept-regeerakkoord te schrijven of besluit ze iets anders? In de allerlaatste NOVA vanavond het laatste nieuws uit Den Haag. In de studio reageert PvdA-leider Job Cohen, hij wil dat Rutte samen met hem een concept-regeerakkoord schrijft. -Piloten zoeken werk. Wel een brevet, maar geen werk. Het vinden van een baan is voor piloten een hels karwei. Er worden te veel piloten opgeleid en door de economische crisis is er een tekort aan arbeidsplaatsen. Om de rente van hun torenhoge studieschuld te kunnen betalen, nemen ze hun toevlucht tot ander werk. Presentatie: Clairy Polak.

03-09-2010 22:15

Aflevering 1964

NOVA - Aflevering 1964

Nieuws- en actualiteitenprogramma. -Formatieperikelen: wat vindt de VVD/CDA-kiezer? Mark Rutte en Geert Wilders denken er nog over na. Gaan de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV nog door na de crisis binnen het CDA? Bureau Synovate peilde de mening van de VVD- en CDA-kiezers. En wat blijkt? Een grote meerderheid is voor het doorgaan van de onderhandelingen. -Daisy Khan vreest anti-moskee stemming. Daisy Khan, initiatiefnemer van het omstreden islamitische centrum dat moet verrijzen nabij Ground Zero, vreest een anti-moskee stemming in de VS. Ze sluit niet uit dat het project wordt gestaakt. Maar Geert Wilders moet zich er niet mee bemoeien. Een gesprek met de vrouw achter het project. -De Slaapkamergeheimen. De restauratie van het beroemde schilderij 'De Slaapkamer' van Vincent van Gogh heeft opmerkelijke geheimen van het schilderij blootgelegd. Vijf maanden is er minitieus gewerkt aan het schilderij dat een stuk groter blijkt te zijn. Exclusieve beelden van het schilderij in zijn oorspronkelijke omvang. Presentatie: Ferry Mingelen, Clairy Polak.

02-09-2010 22:15

Aflevering 1963

NOVA - Aflevering 1963

Actualiteitenprogramma. -CDA bezweert crisis voorlopig. Na twee dagen vergaderen is de CDA-fractie weer eensgezind: het onderhandelingsproces met VVD en PVV gaat door. De crisis binnen het CDA bereikte gisteren een hoogtepunt. Ab Klink, medeonderhandelaar namens het CDA, zag geen heil meer het hele proces en stond hiermee lijnrecht tegenover fractievoorzitter Maxime Verhagen. -OM wil nieuw onderzoek schietincident Uruzgan. Het OM wil een nieuw onderzoek naar het schietincident in Uruzgan in januari 2008, waarbij twee Nederlandse militairen om het leven kwamen door 'friendly fire'. Een exclusief gesprek met de ouders van de omgekomen militairen. Eerder kwam het OM tot de conclusie dat de betrokken leidinggevende militairen niets te verwijten valt. De ouders van de omgekomen militairen accepteerden deze conclusie niet en stapten naar de rechter. Presentatie: Clairy Polak, Ferry Mingelen.

01-09-2010 22:15

Aflevering 1962

NOVA - Aflevering 1962

Actualiteitenprogramma. -CDA in crisissfeer. Het CDA is nog steeds in crisis. Nadat gisteren spoedberaad geen oplossing bracht, is de CDA-fractie vandaag al de hele dag in overleg. Aan het begin van de middag met de gehele fractie, en later in individuele gesprekken. Later vandaag komt de fractie weer plenair bijeen. De crisis ontstond gisteren toen bleek dat de CDA-onderhandelaars Verhagen en demissionair minister Ab Klink in de kabinetsformatie niet op dezelfde lijn zitten. Klink wil de onderhandelingen met VVD en PVV stoppen, Verhagen wil juist doorgaan. Vanavond het laatste nieuws over de crisis in het CDA. Presentatie: Twan Huys, Ferry Mingelen.

31-08-2010 22:15

Aflevering 1961

NOVA - Aflevering 1961

Actualiteitenprogramma. -Aanhoudingen Schiphol in verband met terrorisme. Maandagochtend zijn op Schiphol twee mannen aangehouden. In ieder geval één van hen wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. In de bagage van één van de mannen werden verdachte spullen aangetroffen, maar hij mocht toch doorvliegen. In de studio zit Edwin Bakker van het Instituut Clingendael. -CDA'er Schinkelshoek stopt vanwege PVV. CDA'er Jan Schinkelshoek stapt uit de nationale poiltiek uit onvrede over de onderhandelingen van zijn partij met de PVV. Hij acht een coalitie die gedoogd wordt door de PVV 'heilloos' voor 'zowel het land als de partij'. De nummer 27 van de CDA-lijst maakte nog kans op het Kamerlidmaatschap. -Piloten zoeken werk. Wel een brevet, maar geen werk. Het vinden van een baan is voor piloten een hels karwei. Er worden te veel piloten opgeleid, en door de economische crisis is er een tekort aan arbeidsplaatsen. Om de rente van hun torenhoge studieschuld te kunnen betalen, nemen ze hun toevlucht tot ander werk. -Vanaf 6 september: Nieuwsuur. Nog zes dagen en dan gaat NOVA over in Nieuwsuur. In Nieuwsuur vormen nieuws, sport en achtergronden, zonder onderbreking door reclame of promo's, één geheel. Niet alleen de studio, maar ook het uiterlijk van deze nieuwsbrief zal dan veranderen.

30-08-2010 22:15

Aflevering 1960

NOVA - Aflevering 1960

Actualiteitenprogramma. -Onderzoek naar werkwijze IPCC afgerond. Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) ligt al geruimde tijd onder vuur door fouten in het IPCC-rapport over de opwarming van de aarde en de gevolgen hiervan. De InterAcademy Council (IAC) is door de Verenigde Naties gevraagd de werkwijze van het IPCC te onderzoeken. Het resultaat van het onderzoek wordt vandaag aangeboden aan de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon. -Formatie: het milieubeleid vergeleken. De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zijn weer bijeen om te onderhandelen over de vorming van een minderheidskabinet. Vandaag: het energiebeleid. Wat zeggen de partijprogramma's over de standpunten van de onderhandelende partijen? Een vergelijking van de standpunten van VVD, CDA en PVV op het gebied van energiebeleid. -'Deutschland Schafft Sich Ab'. In Duitsland is grote ophef ontstaan door het boek 'Deutschland Schafft Sich Ab', dat vandaag verschijnt. Schrijver en topbankier bij de Duitse centrale bank, Thilo Sarrazin, fileert in zijn boek de integratie van moslims in Duitsland en zegt dat immigratie meer kost dan het oplevert. Presentatie: Twan Huys.

28-08-2010 22:15

Aflevering 1958

NOVA - Aflevering 1958

Nieuws- en actualiteitenprogramma.

27-08-2010 22:15

Aflevering 1955

NOVA - Aflevering 1955

Nieuws- en actualiteitenprogramma.

26-08-2010 22:15

Aflevering 1954

NOVA - Aflevering 1954

Actualiteitenprogramma. -Regeerakkoord in de ijskast? Terwijl het aantal prominente CDA'ers dat zich uitspreekt tegen samenwerking met de PVV nog steeds groeit, meldt nu ook oud-informateur Ruud Lubbers dat hij een time-out wil in de kabinetsformatie. De bom onder het gedoogkabinet lijkt daarmee gelegd. Nova volgt de ontwikkelingen op de voet en doet vanavond verslag. -Actie voor Pakistan. Vandaag is het landelijke actiedag voor Pakistan. De Hulporganisaties hebben geen streefbedrag in gedachten, ze zijn blij met alles. Maar volgens Ahmed Rashid, een vooraanstaande Pakistaanse journalist, zal bij onvoldoende hulp van de internationale gemeenschap de Taliban profiteren. Nova spreekt met Ahmed Rashid én met Sophie Hilbrand over het eindbedrag. -Stedelijk Museum 'even' open. Het Stedelijk Museum opent nog eenmaal tijdelijk de 'oudbouw' voor publiek. De nieuwe directeur van het museum, Ann Goldstein, brengt twee tentoonstellingen. Nova kijkt alvast rond in het museum en spreekt met Ann Goldstein. Presentatie: Twan Huys, Ferry Mingelen.

25-08-2010 22:15

Aflevering 1952

NOVA - Aflevering 1952

Actualiteitenprogramma.

24-08-2010 22:15

Aflevering 1950

NOVA - Aflevering 1950

Actualiteitenprogramma. -Nederlandse in Iraanse gevangenis. De Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami is volgens Iran een vijand van God. Ze zit al sinds eind vorig jaar in de gevangenis. Een week geleden moest zij voor de rechter verschijnen. Nederland vreest dat zij zal worden veroordeeld, tot levenslang danwel de doodstraf, en dat ze wordt gemarteld. De ambassadeur in Teheran heeft om opheldering gevraagd. -Nieuwe dreiging in Pakistan. In het zuiden van Pakistan dreigt de rivier de Indus buiten zijn oevers te treden. Aan de Indus ligt de stad Hyderabad, met bijna 1,6 miljoen inwoners een van de grootste steden van Pakistan. De autoriteiten werken met man en macht om de dijken in de regio te versterken. VRT-verslaggever Stefan Blommaert is net terug uit Pakistan en is vanavond te gast. -Onrust over pensioenen. De fors gedaalde rente is een van de oorzaken van de problemen waarmee de pensioenfondsen kampen. Minister Donner moet de Tweede Kamer vandaag uitleggen hoe de problemen kunnen worden opgelost. Vanavond het laatste nieuws. Presentatie: Clairy Polak, Ferry Mingelen.

23-08-2010 22:15

Aflevering 1949

NOVA - Aflevering 1949

Actualiteitenprogramma.

21-08-2010 22:45

Aflevering 1948

NOVA - Aflevering 1948

Nieuws- en actualiteitenprogramma. -Wat willen VVD, CDA en PVV met de veiligheid? De hoogste baas van het Openbaar Ministerie, Harm Brouwer, wil dat er één nieuwe Nederlandse politieorganisatie komt. De politiebonden zijn het met Brouwer eens maar veel burgemeesters zijn tegen. NOVA vergelijkt de plannen in de verkiezings-programma's van VVD, CDA en PVV. Te gast is de Groningse burgemeester Peter Rehwinkel. -CDA-moslims zeer bezorgd. Verschillende islamitische CDA-leden hebben grote moeite met regeringssamenwerking met de PVV. Zij hebben veel kritiek op de partijleiding. Bij de laatste verkiezingen scoorde de partij al slecht onder moslims. De moslims die nog wel lid zijn van de partij en actief zijn in de lokale politiek, zien het somber in. NOVA maakt vanavond de balans op. Presentatie: Clairy Polak.

20-08-2010 22:15

Aflevering 1947

NOVA - Aflevering 1947

Nieuws- en actualiteitenprogramma. -Dissident binnen het CDA? Een Kamerlid van het CDA zou, volgens dagblad Trouw, twijfelen over instemming met een regeerakkoord van VVD, CDA en gedoogsteun van de PVV. Daardoor zou de coalitie niet aan de vereiste meederheid van 76 zetels in de Tweede Kamer komen. -Pensioenfondsen in zwaar weer. Volgens gast Dick Sluimers, beheerder van onder meer pensioenfonds ABP, moeten de spelregels voor pensioenfondsen worden veranderd. De pensioenen hoeven dan niet omlaag. Volgens Sluimers zijn pensioenfondsen in 2010 rijker geworden en is korten onnodig.

19-08-2010 22:15

Aflevering 1946

NOVA - Aflevering 1946

Actualiteitenprogramma. -35 jaar Sail Amsterdam. Vandaag is Sail Amsterdam 2010 van start gegaan. Tijdens het nautische evenement zijn honderden oude en nieuwe schepen, replica's en marineschepen te zien rond het IJ in de hoofdstad. De eerste editie was in 1975, ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam en sindsdien wordt Sail elke vijf jaar georganiseerd. De vorige editie trok 1,8 miljoen bezoekers en de organisatie hoopt dat aantal dit jaar te evenaren. -Pakistan: vier miljoen mensen dakloos. De Algemene Vergadering van de VN komt vandaag bijeen om te praten over de situatie in Pakistan. Het land werd drie weken geleden getroffen door een buitengewoon zware moesson. Overstromingen en aardverschuivingen hebben er voor gezorgd dat vier miljoen mensen dakloos zijn geworden. In totaal zijn zeker 15,3 miljoen mensen getroffen door de ramp. Presentatie: Clairy Polak.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 22. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

NOVA gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOVA de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOVA bij NOVA liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOVA. Heb je een uitzending van NOVA gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOVA gemist

NOVA is een Nederlandse actualiteitenrubriek, gemaakt door VARA en NPS, in samenwerking met NOS Den Haag Vandaag. Het wordt als NOVA/Den Haag Vandaag uitgezonden op weekdagen van 22.20 tot ± 22.45 uur en op zaterdag van 22.10 tot 22.35 uur op Nederland 2.

Uitzending gemist van NOVA? Hier kun je alle uitzendingen van NOVA kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 327
  • Laatste uitzending op 04-09-2010 om 22:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord