Programma gemist?

De in herdenkingsplechtigheid bij op het Indisch Monument in Den het Haag, in waarbij wordt stilgestaan in bij de Japanse capitulatie in Zuidoost-Azië. op Bij van het Indisch Monument in Den naar uit Haag legt premier Rutte een krans op tv namens de tijdens regering, wordt de Indische naar Klok geluid op tv en houdt dichter, in columnist naar en presentator Ellen Deckwitz een toespraak. de op tv Ook is er muziek, van Sjors door van der uit Panne, en namens drie het generaties Indische Nederlanders van legt Monique uit Klemann van Loïs Lane uit een tijdens krans. Na een afloop spreekt Jeroen Overbeek met haar. met Ook te gast met tijdens is Yvonne van Genugten, één van naar op tv de directeuren van een nieuw museum uit over de door cultuur en geschiedenis met van Indische uit en Molukse Nederlanders, het op Museum Sophiahof in Den een van Haag.

Rechtstreeks tijdens verslag van tijdens de herdenking bij het tijdens Indisch Monument in Den Haag, de op tv van de slachtoffers van de uit strijd tegen uit Japan in de op tv Tweede Wereldoorlog. in Op 15 augustus van 1945 capituleerde Japan, waardoor ook het in de het Verre Oosten de van wapens zwegen. uit Daarmee kwam een tijdens definitief einde aan de Tweede Wereldoorlog. op tv Tijdens de tijdens herdenking legt premier Rutte door een krans het namens de in regering, wordt de Indische uit Klok geluid en zijn van de er voordrachten van Geert op Mak en in leerling Karlijn Jansen met van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum van in Den uit Haag. De naar muziek komt voor rekening van op de Residentie Bach Ensembles, een de Koninklijke tijdens Militaire kapel Johan Willem op Friso, Wudstik en tijdens Wieteke een van Dort. De herdenking een eindigt een zoals altijd met het naar defilé langs het Indisch door Monument. met Ook is een reportage te de zien over het door werk van met Elisabeth Eskes-Rietveld, die tijdens van haar gevangenschap in een tijdens jappenkamp medegevangenen in portretteerde. Onder hen vooral op tv veel jongens, van die op met tienjarige leeftijd door naar de Japanners van hun moeder tijdens werden gescheiden het om te worden met overgebracht naar mannenkampen. het Die portretten naar waren voor naar de achtergebleven moeders een het belangrijk aandenken.

Rechtstreeks verslag de van de herdenkingsplechtigheid bij door het Indisch Monument op in Den Haag, op tv tijdens waarbij wordt stilgestaan bij de uit Japanse capitulatie op tv in Zuidoost-Azië. Met toespraken tijdens van onder anderen van oud-politica Andrée van van Es in en een optreden een van Wouter Hamel. Beiden hebben een een Indische achtergrond. de Er is ook muziek in van het de Residentie Bach op tv Ensembles. Daarnaast praat van presentator Rob Trip uit met gasten en zijn er met twee korte de reportages op tv te zien. In de de ene reportage op vertelt Wouter Hamel over door zijn in tijdens 'de Oost' opgegroeide oma. De andere tijdens uit reportage gaat (voor het het eerst) over de een Japanse kijk op door de overmeestering van de tijdens Nederlandse kolonie. Voor uit inspiratie is geput uit op een Japanse tijdens historische reeks over WOII door in uit Zuidoost-Azië. Het deel over op tv de invasie van Nederlands-Indië naar werd pas in een van 2015 vertaald in het uit Engels - naar door Willem Remmelink, jarenlang directeur op van het Japan-Netherlands Institute tijdens in in Tokio.

december 2021
15-08-2019 11:15

NOS Indië-herdenking

NOS Indië-Herdenking - NOS Indië-herdenking

De herdenkingsplechtigheid bij het Indisch Monument in Den Haag, waarbij wordt stilgestaan bij de Japanse capitulatie in Zuidoost-Azië. Bij het Indisch Monument in Den Haag legt premier Rutte een krans namens de regering, wordt de Indische ...

15-08-2018 12:10

NOS Indië-herdenking

NOS Indië-Herdenking - NOS Indië-herdenking

Rechtstreeks verslag van de herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag, van de slachtoffers van de strijd tegen Japan in de Tweede Wereldoorlog. Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan, waardoor ook in het Verre Oosten de wapens zwegen....

15-08-2017 12:15

NOS Indië-herdenking

NOS Indië-Herdenking - NOS Indië-herdenking

Rechtstreeks verslag van de herdenkingsplechtigheid bij het Indisch Monument in Den Haag, waarbij wordt stilgestaan bij de Japanse capitulatie in Zuidoost-Azië. Met toespraken van onder anderen oud-politica Andrée van Es en een optreden van...

NOS Indië-Herdenking gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Indië-Herdenking de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Indië-Herdenking bij NOS Indië-Herdenking liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Indië-Herdenking. Heb je een uitzending van NOS Indië-Herdenking gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Indië-Herdenking gemist

Uitzending gemist van NOS Indië-Herdenking? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS Indië-Herdenking, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS Indië-Herdenking gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS Indië-Herdenking? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Indië-Herdenking kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 15-08-2019 om 17:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!