Programma gemist?
mei 2017
04-11-2015 20:32

Profiel

Profiel - Profiel

Een documentaire over Gerard Joling.Meer Gerard Joling, de ogenschijnlijk excentrieke, uitbundige zanger en tv-presentator, is ten diepste een 'burgerlijke huismus' die zijn geliefde Noord-Holland nooit zal verlaten. Trouw aan zijn omgeving, trouw aan zijn jeugdvrienden, trouw aan zijn familie: het loopt als een rode draad door zijn leven en carrière, zo blijkt uit deze uitzending. 'Die hunkering naar het thuisgevoel heeft hem zelfs belemmerd in zijn internationale ambities', zegt oud-manager Jan van Doorn in de uitzending. In de jaren 90 van de vorige eeuw verkocht Joling miljoenen platen in voornamelijk Azië. Van Doorn wilde van de zanger de nieuwe Julio Iglesias maken, maar moest gaandeweg concluderen dat zijn populaire pupil niets voelde voor internationale tournees. 'Gerard was soms gewoon onvindbaar, zat her en der ondergedoken, ik werd er gek van', zegt Van Doorn, die een droom in duigen zag vallen. 'Gerard wil alleen maar thuis slapen'. Gerard Joling vertelt uitvoerig over zijn jeugd, gelukkige jaren in een christelijk gezin. Zijn homoseksuele gevoelens heeft hij tegenover zijn vader verborgen gehouden, zelfs op diens sterfbed was het geen onderwerp. 'Hij was hartpatiënt. Ik was bang dat het hem zou kunnen belasten'. Zijn woning in Aalsmeer staat misschien wel model voor wie Joling is: 'Het is mijn baarmoeder', zegt hij in een woonkamer vol gouden platen, engelen, spiegels en opgezette panters. Hij heeft in zijn leven een enkele langere relatie gehad, maar heeft er voor gekozen om er in zijn eentje te wonen. 'Niks fijner dan een avondje thuis', zegt de zanger die nog altijd een leven leidt van talrijke optredens, 'van de megaconcerten van de Toppers tot een half uurtje in een plaatselijke discotheek. Het maakt voor mij geen verschil. Waar ik ook sta wil ik het publiek alles geven dat in mij zit'.Minder

29-04-2015 21:20

Profiel

Profiel - Profiel

Reclamemakers, muziekjournalisten en hun eigen managers ontleden het 'product Nick en Simon'.Meer Reclamemakers, muziekjournalisten en hun eigen managers ontleden het 'product Nick en Simon'. De Volendamse zangers die in amper acht jaar tijd uitgroeiden tot een succesrijk duo. Hoe werden Nick en Simon onze nationale troubadours? KRO Profiel volgt het carrièrepad van Nick en Simon. Hoe ze er aanvankelijk individueel niet in slaagden om in het programma Idols naar de eeuwige roem te grijpen, maar vervolgens als duo worden begeleid door de legendarische manager Jaap Buijs. Het lukt Buijs om het duo te betrekken in televisieseries rondom Jan Smit. Het werkt als een lanceerinrichting: Nick en Simon worden in recordtijd de huisvrienden van miljoenen. Zoals Albert Verlinde het in KRO Profiel uitdrukt: 'Iedere jongen zou Nick of Simon willen zijn en alle vrouwen willen thuis best een Nick of Simon op de bank'. Inmiddels maken Nick en Simon deel uit van een miljoenenbedrijf. Honderden optredens per jaar. Theatertours, uitverkochte stadions, reclame- en sponsorprojecten en de wanden behangen met goud en platina. Zelf zijn ze enigszins beduusd over dat ongekende succes, blijkt in KRO Profiel. Aardige jongens op zoek naar harmonie in leven en muziek. Het is letterlijk hun core-business geworden.Minder

10-04-2015 15:20

Profiel

Profiel - Profiel

Vanwege de geboortedag van Leo Vroman (10 april 1915 - 22 februari 2014): Het leven van dichtersechtpaar Leo (94) en Tineke Vroman.Meer Vanwege de geboortedag van Leo Vroman (10 april 1915 - 22 februari 2014). In het leven van dichtersechtpaar Leo (94) en Tineke Vroman (88) staan de liefde, het leven en de dood centraal. Op de vraag naar de voorwaarde om samen zo gelukkig oud te worden hoeft Leo niet na te denken: 'Liefde'.Minder

08-04-2015 21:20

Profiel

Profiel - Profiel

Gerard Joling, de ogenschijnlijk excentrieke, uitbundige zanger en tv-presentator, is ten diepste een 'burgerlijke huismus' die zijn geliefde Noord-Holland nooit zal verlaten.Meer Gerard Joling, de ogenschijnlijk excentrieke, uitbundige zanger en tv-presentator, is ten diepste een 'burgerlijke huismus' die zijn geliefde Noord-Holland nooit zal verlaten. Trouw aan zijn omgeving, trouw aan zijn jeugdvrienden, trouw aan zijn familie: het loopt als een rode draad door zijn leven en carrière. 'Die hunkering naar het thuisgevoel heeft hem zelfs belemmerd in zijn internationale ambities', zegt oud-manager Jan van Doorn in de uitzending. In de jaren 90 van de vorige eeuw verkocht Joling miljoenen platen in voornamelijk Azië. Van Doorn wilde van de zanger de nieuwe Julio Iglesias maken, maar moest gaandeweg concluderen dat zijn populaire pupil niets voelde voor internationale tournees. 'Gerard was soms gewoon onvindbaar, zat her en der ondergedoken, ik werd er gek van', zegt Van Doorn, die een droom in duigen zag vallen. 'Gerard wil alleen maar thuis slapen.' Gerard Joling vertelt uitvoerig over zijn jeugd, gelukkige jaren in een christelijk gezin. Zijn homoseksuele gevoelens heeft hij tegenover zijn vader verborgen gehouden, zelfs op diens sterfbed was het geen onderwerp. 'Hij was hartpatiënt. Ik was bang dat het hem zou kunnen belasten.' Zijn woning in Aalsmeer staat misschien wel model voor wie Joling is: 'Het is mijn baarmoeder', zegt hij in een woonkamer vol gouden platen, engelen, spiegels en opgezette panters. Hij heeft in zijn leven een enkele langere relatie gehad, maar heeft ervoor gekozen om er in zijn eentje te wonen. 'Niks fijner dan een avondje thuis', zegt de zanger die nog altijd een leven leidt van talrijke optredens, 'van de megaconcerten van de Toppers tot een half uurtje in een plaatselijke discotheek. Het maakt voor mij geen verschil. Waar ik ook sta wil ik het publiek alles geven wat in mij zit.'Minder

03-12-2014 21:11

Profiel

Profiel - Profiel

Biografieënprogramma dat het leven van belangrijke binnen- en buitenlandse personen als onderwerp heeft.

26-06-2014 20:58

do 26 jun 2014

Profiel - do 26 jun 2014

20:58

18-01-2014 20:55

Postmen (za 18 jan 2014

Profiel - Postmen (za 18 jan 2014

20:55),Biografieënprogramma dat het leven van belangrijke binnen- en buitenlandse personen als onderwerp heeft. Een portret van Remon Stotijn, alias 'Postman' alias 'Anonymous Mis'.

24-11-2012 21:00

Kane

Profiel - Kane

Bij schrijven, opnemen en mixen van de nummers voor het nieuwe album, de audities voor nieuwe bandleden, bij clip-opnames op het strand van Ibiza en de zangopnames in het tuinhuisje van voorman Dinand.

03-11-2012 20:55

Gers Pardoel

Profiel - Gers Pardoel

Portret Gers Pardoel: de smaak van succes. Hoe een hyperactief jongetje dat niet stil kon zitten in de klas de grootste Nederlandstalige top-40 hit ooit scoorde. Een inkijkje in het leven van een nieuw idool.

25-10-2012 21:40

Rutger Castricum

Profiel - Rutger Castricum

Portret Rutger Castricum, de enige parlementaire verslaggever ooit die een politicus vroeg 'of hij nog geneukt had' en daarmee alle geschreven en ongeschreven regels van het Binnenhof aan zijn laars lapte.

07-10-2012 23:35

Fons Orie

Profiel - Fons Orie

Documentaire Als rechter bij het Joegoslavië-tribunaal zit Fons Orie de Kamer voor die Mladic, 'de beul van Srebrenica', gaat berechten. Hoe gaat Orie om met de kritiek van Mladic op het tribunaal?

19-06-2012 21:05

Diederik Stapel

Profiel - Diederik Stapel

Documentaire Sociaal psycholoog Diederik Stapel kon in zijn honger naar roem en erkenning de verleiding om onderzoeken naar zijn hand te zetten niet weerstaan.

12-06-2012 21:05

Keith Bakker

Profiel - Keith Bakker

Documentaire Tv-persoonlijkheid Keith Bakker kon als seksverslaafde geen weerstand bieden aan zijn patiënten - drugsafhankelijke kinderen.

18-03-2012 23:40

Edith Schippers

Profiel - Edith Schippers

Portret Portret van Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wie is Edith Schippers en wat is haar visie op de toekomst van de zorg?

11-03-2012 23:30

Mark Rutte

Profiel - Mark Rutte

De weifelende partijleider die in 2006 niet met z'n foto op de verkiezingsposters mocht, is nu hét gezicht van de BV Nederland: Mark Rutte. We volgen de route vanaf de JOVD naar 'het torentje'.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Profiel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Profiel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Profiel bij Profiel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Profiel. Heb je een uitzending van Profiel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Profiel gemist

Profiel is een Nederlands biografieënprogramma van de KRO, HUMAN en IKON dat het leven van belangrijke binnen- en buitenlandse personen beschrijft. Het televisieprogramma startte in 2002 en is nog steeds actief. Sommige mensen, waaronder Patty Brard, waren niet blij dat de makers van het programma een profiel over hen maakten. Brard die juni 2008 geprofileerd werd, vertelde later op radiozender Q-music niet blij te zijn met haar profiel, omdat zij zelf geen input voor het programma mocht geven. In haar profiel werd ze door Hans van Hemert beschuldigd van "diva-gedrag".

Uitzending gemist van Profiel? Hier kun je alle uitzendingen van Profiel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 68
  • Laatste uitzending op 04-11-2015 om 20:32 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord