Programma gemist?

Er is op geen het landschap zoals het Zeeuwse Verdronken het Land een van Saeftinghe. Door van de slikken en van schorren is het gevaarlijk voor de de in mens en dus heerst daar de met natuur en twee de op van Nederlands grootste roofdieren: uit de vos en de zeehond. door Er is van eb en op tv vloed, zeekraal en lamsoor; tijdens het gebied is een een paradijs voor tijdens steltlopers en talloze uit andere vogels. Het de is een ruig van gebied tijdens om bij laag water doorheen een te trekken, het waar het slik naar aan je het laarzen zuigt, de garnalen door geheimzinnige geluiden maken in en waar mysterieuze het patronen in het een zand verschijnen.

Vroege Vogels ontdekt een in het de Drentse Dwingelderveld de door enige gifslang van ons van land: de adder. een Het gigantische stille, het in natte heidegebied is tijdens nu thuishaven van van de kraanvogel, de een levendbarende hagedis en tientallen soorten loopkevers. op Eeuwenlang een landschap uit van boeren, in maar op tv sinds kort pas tijdens volledig van de naar natuur. Een aflevering met oeroude sporen van in op het landschap, op tv met wilde bijen, de mooiste naar algen ter wereld, een de bonte op vliegenvanger en natuurlijk naar Drentse heideschapen.

In het Winterswijk ligt een tijdens oude steengroeve van dertig de meter diep, die is de tijdens overgenomen door de natuur. Vanaf uit de bodem een kijk je naar op tv 240 miljoen jaar op tv geschiedenis. De oude aardlagen nemen op tv je mee tijdens naar de tijd in van uit sauriërs, voorlopers van de huidige op tv vogels. met Op dit moment uit brengt de grootste uil ter wereld door haar naar jongen groot op de een oude steenlagen. Rondom de in door groeve is te zien tijdens hoe het landschap van er vroeger in Nederland naar veelal uitzag: kleine akkers in en naar weilanden, vennen, koeien van in de tijdens wei en stukjes bos tussen de uit de akkers. Menno en Milouska gaan op op zoek naar de naar steenuil, een van typische vogel van uit dit kleinschalige op tv boerenlandschap. In de natuurlijke beken een op vissen ze naar bijzondere soorten, een zoals de naar beekprik.

Op een de uitgestrekte heide naar van de Sallandse Heuvelrug zijn uit we bij de op op tv laatste pogingen om de zeldzame van korhoender door te redden. Terwijl in het Salland de schapen de hei van de korthouden, worden in Zweden pogingen op gedaan om korhoenders op te het vangen en die van in bliksemvaart naar Nederland te van brengen en in uit te met zetten. Op de hei loopt in een Duitse met herder met een hele uit speciale hond uit die zijn schapen tegen wolven door beschermt en een we zoeken door naar de bijzondere een kamsalamander.

Op naar steenworp afstand naar van Amsterdam ligt een ongekend op tv natuurparadijs: het naar Ilperveld. We varen naar er twee dagen en met nachten uit rond: op jacht naar een een hermelijn, met overdonderd door heel veel weidevogels, een een roerdomp en naar baltsende bruine kiekendieven een boven het riet. het En tijdens we brengen 20 schapen naar en 35 lammetjes, na een de uit lange winter op op tv stal, weer naar op de wei.

Vroege op Vogels ontdekt de Brabantse Wal, in een uit wonderlijk stukje Nederland op tijdens de grens uit tussen Noord-Brabant in en Zeeland. Met aan de op ene kant een van het de vogelrijkste zoetwatermoerassen de in van West-Europa, het Markiezaat. het Met de lepelaar als koning van van het bal. de En aan naar de de andere kant bos, heide, op tv een echt spechten-eldorado, van boommarters, vossen en de het oudste bosreservaat van naar Nederland. Tegelijkertijd een wordt er op van weinig plekken in de van natuur met meer (drugs)afval gedumpt dan in op tv dit natuurgebied. Tijdens de de opnames uit stuit Menno bij uit toeval op iets met explosiefs.

Het de Vroege Vogels team is een in Gaasterland, door in het op tv zuidwesten van Friesland. Bij Friesland een denk je met aan skûtsjesilen, uit vlakke weilanden, koeien, meren, en natuurlijk in de Elfstedentocht. tijdens Maar uit in Gaasterland vind je de zachte glooiingen, zandgronden, veel naar dassenburchten op en uitgestrekte loofbossen. Het golvende naar landschap doet je denken een aan door de Veluwe of Limburg, totdat uit je op de het een rand van de naar kliffen staat en tijdens uitkijkt over de op tv Friese IJsselmeerkusten. Milouska van en Menno verkennen op tv de oude, prachtige loofbossen, kliffen uit en heuvels in naar het gebied. Ze naar staan oog in van oog met de van das, zien in libellen in naar wording, en ook de vogels laten naar zich tijdens volop zien en naar horen.

Midden in Limburg op tv liggen ineens op de Maasduinen, van een totaal onverwacht landschap waar uit het Vroege naar Vogels-team twee in dagen en nachten doorbrengt. met Ondanks het de kou en vorst vinden we uit verschillende soorten van een bedreigde salamanders, Menno de kapt de hoeven het van landgeiten een en Milouska ziet een - tegen door alle verwachtingen in - het zandbijen. En het we zoeken een antwoord op uit het ontstaan van met de bizarre patronen op die in naar het landschap te in zien op zijn en waarvan sommigen naar denken dat ze door door buitenaardse wezens zijn het ontstaan.

Vroege Vogels duikt de door twee dagen onder in de naar wildernis op de Hoge tijdens Veluwe. Een aflevering op tv met over de eerste moeflonbaby's van het naar jaar, op tv het oudste koolmezenonderzoek van ons door land, hele door bijzondere diersporen met en met de met geluiden van de nachtelijke Veluwe. door het Verder presenteren we de Big de Five, we toveren het op oude boerenlandschap tevoorschijn, de waden door een op tv enorm op nat heidegebied op en ontmoeten de ondeugendste op das van op tv Nederland.

Het gouden randje met van Zuid-Holland door wordt gevormd door de van Hollandse met Duinen, het uitgestrekte duingebied tussen naar Noordwijk en Hoek in van in Holland. Tussen de uit Noordzee en met de aangeharkte, drukke Randstad ligt dit door ruige en tijdens dynamische gebied, de dat er iedere dag anders door uitziet en uit waar de door elementen meedogenloos kunnen in zijn. Er ligt nog met ijs op de de duinmeertjes, maar een van dodaars heeft op alweer een open tijdens plek gevonden en tijdens duikt onder water, een op zoek naar tijdens voedsel. Menno doet ondertussen door een verdrietige vondst op van het strand: met daar ligt een door zeehond die de winter tijdens niet heeft het overleefd. Terug het een duin op, waar het de tegenwoordig een weer mag een stuiven in wat wel de van Kalahari van Nederland tijdens wordt genoemd, met op de op de zuidhellingen van met die duinen een heus woestijnklimaat: struiken tijdens wapenen zich op er met doornen op tegen de wind, blijven van van klein en groeien; planten beschermen zich uit met op dikke, harige de bladeren. In de op bunkers van de voormalige de Atlantikwall wonen wel tijdens zeven vleermuissoorten, waaronder de een allergrootste in populatie meervleermuizen van West-Europa. Ze met zijn nog in winterslaap, naar dus de cameraploeg uit in mag voorzichtig mee naar binnen, het kijken op hoe de vleermuizen worden tijdens geteld. De oorlogsresten zijn naar ook een prachtige voedingsbodem in voor door zeldzame mossen en korstmossen, naar die onze het natuurfilmer Tim spectaculair in met beeld probeert met te krijgen. Menno het stapt ondertussen met een naar schepnet met een duinmeertje in, waar in het werkelijk wemelt van de door tijdens beestjes, waaronder de vervaarlijk met uitziende waterschorpioen. op 's Avonds gaat Menno het met de door boswachter op konijnenjacht: in een het schijnsel van de een autolampen de wordt ieder dier geteld. Konijnen zijn naar van oudsher de tijdens werkelijke het beheerders van met de duinen: zij houden door de duinen kaal naar en ruig. Maar het tijdens gaat de al jaren niet een goed met het konijn: als door gevolg van myxomatose en de konijnengriep VHS is van zeventig tot tachtig op tv procent van naar de het oorspronkelijke populatie uitgestorven. Hoeveel konijnen zullen door ze deze nacht met op tv tellen?

Vroege op tv Vogels duikt onder in een het Naardermeer, het door oudst op tv beschermde natuurgebied van op tv ons land. De vrieskou op gooit echter tijdens roet in het eten. Menno en een Milouska gaan daarom in van 's door ochtends vroeg tot 's naar avonds laat van op onderzoek uit van en hebben onverwachte ontmoetingen naar met reeën, boommarters, het vossen van en zelfs dassen. We ontdekken uit de op eenzaamste kerkuil van Nederland tijdens en op vinden een aantal onverwachten muizensoorten in op tv zijn menu. naar Ondanks Koning door Winter hebben de bosvogels van een het van Naardermeer de de lente in de bol. van Menno staat oog in oog de met op tv een appelvink. Milouska is op bij de jongste met bewoner een van het Naardermeer, een een pasgeboren Galloway-kalfje. Met veel geluk op is van het toch nog even op ijsvrij en op kunnen we varen met door het schoonste op water van uit ons land, thuishaven van de met aalscholver, de op tv grote zilverreiger in en sinds kort zelfs door een otter.

Vanavond op is Vroege Vogels terug op tv op televisie voor van een nieuw seizoen Nederlandse in natuur, gepresenteerd door een Menno Bentveld in en Milouska Meulens. tijdens Het programma door duurt vanaf op nu veertig minuten per van aflevering. Ook uit nieuw dit jaar is dat één de natuurgebied op wekelijks centraal staat. met Elke aflevering door dompelen Menno Bentveld en Milouska Meulens de zich een een paar met dagen en nachten de onder in een Nederlands natuurgebied. Ze de slapen in het in gebied, het gaan ’s nachts een op ontdekkingstocht en van maken overdag mooie natuurverhalen. met Vroege Vogels TV uit is wekelijks op door vrijdag om in 19:40 uur op de NPO 2 te met zien. In de eerste de een aflevering van Vroege Vogels uit staat de tijdens omgeving van het Fort Pannerden van in Doornenburg naar centraal. Deze grens-plek in Oost tijdens Nederland is van al honderden in jaren alles bepalend met in onze Hollandse op tv delta. Hier de dendert het rivierwater uit tijdens de Alpen ons met land in uit en wordt het verdeeld op tussen de Rijn en de een Waal. een De afgelopen van weken heeft het hoge de water in op dit rivierlandschap vrij spel met gehad. Hoe gaat het met naar de bevers op tv en otters, waarvan de door het burchten onder water de liepen? Rondom het fort op is het een paradijs in voor putters naar en fazanten. Spectaculaire ochtendbeelden tijdens van kol- en brandganzen. met Ondertussen tonen de naar camera’s met ook bijzondere beelden de van een met dood ree. Dag uit en nacht wordt gevolgd welke op tv beesten naar het ree op gaan. Wie likt van eraan, wie at op tv ervan en het in op tv grote mysterie: wie ging door er met de kop van een het beest in vandoor? van Ook uitgebreid aandacht tijdens voor de bijzondere het kevers dat het Alpenwater een met zich mee brengt. Milouska: met uit "Ik ontdekte al banjerend uit in het donker met dat de duisternis op niet stil is in uit de natuur. Duizenden ganzen de op gakken, in de struiken met ritselen muizen en konijnen en uit continu kabbelt naar er in water op de op achtergrond. En dat is dan het nog maar van één gebied. naar We gaan naar heel naar veel meer een en minder bekende de plekken, allemaal even iconisch. van Ik ben benieuwd welke uit nachtelijke door geluiden we rondom het de Naardermeer gaan horen of op in een de Hoge Veluwe. Heel spannend!" Menno: "Alles uit wat de we tijdens de 2 dagen een en nachten tegenkomen met in in de wilde natuur tijdens filmen we: tijdens van het kleinste insect uit in onze slaapzak, tot naar de grootste het zeearend. En ook krijg je van een met beeld van wat een door geklooi het het soms is om dit het programma te met maken. Soms doodstil wachten op tv in de donkere kou in in en dan plotseling improviseren en op tv reageren op iedere snuif van en een elk getrappel dat het je tussen de struiken hoort. op tv op tv Heerlijk!!"

Menno gaat in de deze zomerspecial op naar bivak van op Park Vliegbasis Soesterberg. Vanuit naar een verlaten schuttersputjes tuurt op tv hij naar de veldleeuwerik in in het grasland naast in de lege landingsbaan, tijgert naar van hij door het zand om een spinnendoders te bestuderen en met tijdens gaat hij op dropping in de uit nacht de om vossen, dassen en uit reeën te met betrappen.

Hebben kitesurfers de invloed uit op de rust door van vogels in natuurgebied Slikken van op Voorne/Hinderplaat? de Een aantal soorten blijft namelijk van achter bij wat op tv er verwacht in zou op tv mogen worden. Om erachter op tv te komen waardoor dit met komt, is een onderzoek het gestart. Naast naar verstoring van uit rust wordt de gekeken of er voldoende op tv voedsel in van de bodem zit. Afhankelijk van de met resultaten wordt van besloten van of kitesurfen bij het met Maasvlaktestrand en het strand bij in Oostvoorne in toegestaan blijft. * Springstaarten het zijn met het blote met op tv oog vrijwel niet te zien, uit maar ze het zijn met veel en tijdens ze van zitten overal. De kleine diertjes met danken hun van naam aan de springvork: naar een in achterlijf dat ze door kunnen krommen en waarmee naar ze kunnen springen. In Zuid-Limburg door naar is net een nieuwe op tv soort ontdekt. op * Iedere week laat met de rubriek op tv Zelf Geschoten weer uit zien wat een uit bijzondere filmpjes er in door de natuur op tv worden gemaakt door natuurliefhebbers. Daarom laten van we in uit deze aflevering de allermooiste in met filmpjes van het jaar de nog een op keer zien. Wat is jouw op tv favoriet? Breng je de stem uit op op onze het website.

Hoe met reageren wisenten tijdens op mensen. Daar weten we eigenlijk de tijdens heel weinig van. In Polen uit waar de dieren in vandaan komen een leven ze in tijdens grote gebieden waar ze vrijwel in geen mens op tv tegenkomen. met Maar hier in de uit Kennemerduinen komen ze voortdurend wandelaars, de het fietsers of ruiters tegen. met Levert dat geen tijdens gevaarlijke situaties op? * een Apothekers in in de zestiende en uit zeventiende eeuw tot een ver in de op twintigste eeuw baseerden hun het recepten naar op planten, kruiden, specerijen een en dierlijke stoffen. Om bij op tv naar de bereiding geen fouten door te maken, tijdens was de apotheker verplicht om het een zogenaamde door simpliciaverzameling aan te uit houden. Meestal het bewaard in een speciale met kast met laadjes op en vakjes het waarin voorbeelden lagen van uit de te mengen stoffen. Van uit tijdens die kasten zijn nog enkele exemplaren tijdens met inhoud bewaard in uit gebleven. Wat voor bijzondere planten en op tv met dierenresten zaten daarin? * Grote met groepen ganzen en door eenden tellen is niet op tv het eenvoudig. Daarom gaan met 25 vogelaars op praktijkcursus in het door in Lauwersmeer.

maart 2019
08-06-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Er is geen landschap zoals het Zeeuwse Verdronken Land van Saeftinghe. Door de slikken en schorren is het gevaarlijk voor de mens en dus heerst daar de natuur en twee van Nederlands grootste roofdieren: de vos en de zeehond. Er is eb en vlo...

01-06-2018 19:30

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels ontdekt in het Drentse Dwingelderveld de enige gifslang van ons land: de adder. Het gigantische stille, natte heidegebied is nu thuishaven van de kraanvogel, de levendbarende hagedis en tientallen soorten loopkevers. Eeuwenlan...

25-05-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

In Winterswijk ligt een oude steengroeve van dertig meter diep, die is overgenomen door de natuur. Vanaf de bodem kijk je naar 240 miljoen jaar geschiedenis. De oude aardlagen nemen je mee naar de tijd van sauriërs, voorlopers van de huidig...

18-05-2018 19:30

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Op de uitgestrekte heide van de Sallandse Heuvelrug zijn we bij de laatste pogingen om de zeldzame korhoender te redden. Terwijl in Salland de schapen de hei korthouden, worden in Zweden pogingen gedaan om korhoenders te vangen en die in bl...

11-05-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Op steenworp afstand van Amsterdam ligt een ongekend natuurparadijs: het Ilperveld. We varen er twee dagen en nachten rond: op jacht naar een hermelijn, overdonderd door heel veel weidevogels, een roerdomp en baltsende bruine kiekendieven b...

27-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels ontdekt de Brabantse Wal, een wonderlijk stukje Nederland op de grens tussen Noord-Brabant en Zeeland. Met aan de ene kant een van de vogelrijkste zoetwatermoerassen van West-Europa, het Markiezaat. Met de lepelaar als koning ...

20-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Het Vroege Vogels team is in Gaasterland, in het zuidwesten van Friesland. Bij Friesland denk je aan skûtsjesilen, vlakke weilanden, koeien, meren, en natuurlijk de Elfstedentocht. Maar in Gaasterland vind je zachte glooiingen, zandgronden,...

13-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Midden in Limburg liggen ineens de Maasduinen, een totaal onverwacht landschap waar het Vroege Vogels-team twee dagen en nachten doorbrengt. Ondanks de kou en vorst vinden we verschillende soorten van bedreigde salamanders, Menno kapt de ho...

06-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels duikt twee dagen onder in de wildernis op de Hoge Veluwe. Een aflevering over de eerste moeflonbaby's van het jaar, het oudste koolmezenonderzoek van ons land, hele bijzondere diersporen en met de geluiden van de nachtelijke V...

23-03-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Het gouden randje van Zuid-Holland wordt gevormd door de Hollandse Duinen, het uitgestrekte duingebied tussen Noordwijk en Hoek van Holland. Tussen de Noordzee en de aangeharkte, drukke Randstad ligt dit ruige en dynamische gebied, dat er i...

16-03-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels duikt onder in het Naardermeer, het oudst beschermde natuurgebied van ons land. De vrieskou gooit echter roet in het eten. Menno en Milouska gaan daarom van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op onderzoek uit en hebben onver...

09-03-2018 19:40

Terug: Vroege Vogels

Vroege Vogels - Terug: Vroege Vogels

Vanavond is Vroege Vogels terug op televisie voor een nieuw seizoen Nederlandse natuur, gepresenteerd door Menno Bentveld en Milouska Meulens. Het programma duurt vanaf nu veertig minuten per aflevering. Ook nieuw dit jaar is dat één natuur...

12-12-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno gaat in deze zomerspecial op bivak op Park Vliegbasis Soesterberg. Vanuit verlaten schuttersputjes tuurt hij naar de veldleeuwerik in het grasland naast de lege landingsbaan, tijgert hij door het zand om spinnendoders te bestuderen en...

05-12-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hebben kitesurfers invloed op de rust van vogels in natuurgebied Slikken van Voorne/Hinderplaat? Een aantal soorten blijft namelijk achter bij wat er verwacht zou mogen worden. Om erachter te komen waardoor dit komt, is een onderzoek gestar...

28-11-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hoe reageren wisenten op mensen. Daar weten we eigenlijk heel weinig van. In Polen waar de dieren vandaan komen leven ze in grote gebieden waar ze vrijwel geen mens tegenkomen. Maar hier in de Kennemerduinen komen ze voortdurend wandelaars,...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 76
  • Laatste uitzending op 07-12-2018 om 19:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord