Programma gemist?

In de ruige de duinen naar van Zuid-Kennemerland uit sta je oog naar in oog met indrukwekkende op hooglanders en koniks. Door sleuven tijdens in de duinenrij een stuiven zout en op tv zand het door gebied tijdens in en verandert het landschap het van dit gebied een continu. Terwijl Menno op tv getuige is van het in een imposante geburl van de damherten, dwaalt op tv Milouska over oude op een buitenplaatsen met wonderschone moshellingen. We door tellen de vogels die van naar naar warme oorden vertrekken in en we zien met in de duinen de restanten uit van de op Tweede naar Wereldoorlog.

In de de herfst is de polder op van een Botshol, net onder met Amsterdam, een tijdens vogelwalhalla. In het moeras zoeken door zeldzame watersnippen naar eten een en baardmannetjes de verstoppen tijdens zich in het wuivende riet. tijdens Terwijl Menno met de aalscholvers naar achterna reist naar het centrum van van Amsterdam, een helpt Milouska met de aanleg op van een nieuw naar moeras in een naar van de laagste de polders van met Nederland. Maar tijdens het water met van Botshol is te troebel. Is op tv de van exotische Amerikaanse rivierkreeft de door schuldige?

Rondom naar Radio Kootwijk op de Veluwe uit is van de edelhertenbronst een in volle gang. Met van unieke beelden op van een dodelijk gevecht tussen het het dominante naar hert en zijn gevaarlijke een uitdager. Milouska krijgt een op tv in kijkje in het naar leven van twee jonge een wespendieven en vanuit het uit historische zendgebouw ziet Menno in het het uitgestrekte Kootwijkerzand, een in soort Sahara naar in Nederland. We onderzoeken een de zuurgraad in de de bodem, met een met verontrustend resultaat. naar Verder zorgen wilde zwijnen voor op flink wat naar overlast de in het dorp.

Vroege van Vogels ontdekt Nationaal Park de met Meinweg, een uit groot natuurgebied de op de naar grens van Limburg met Duitsland. We een speuren naar adders de een en gladde slangen, door komen erachter wat zakdragers het zijn, luisteren naar naar sprinkhanen en vleermuizen een en volgen de op trek van verschillende uit vissoorten in het een van de mooiste een beekjes van door ons land. Uiteraard gaan we met ook op zoek in naar een de enige legale een zwijnen van Nederland, met naast de exemplaren op van de Veluwe.

Vroege Vogels ontdekt door het de immense Drents-Friese Wold, met door z'n majestueuze Spaanse sayaguesa's, tijdens met een korstmossen op Drentse naar hunebedden en met de laatste van heidevogels een van dit vogelseizoen. op Verder holt met Menno achter de de korstmosrenspin aan, staat Milouska oog op in door oog met een bunzing, struikelen we van over paddenstoelen, botsen het op tv we tegen een op tv weidemierbult aan en proberen we erachter op tv te komen van hoe op tv de Drentse geschiedenis van van schapen en paupers het landschap naar heeft uit gevormd.

Verborgen het tussen de bomen in naar de Flevopolder een ligt een oud met laboratorium, waar havens, door sluizen en dammen door uit de hele wereld in zijn nagebouwd. Nu is door dit spectaculaire gebied in overwoekerd door de door met natuur en is de het het domein van heel naar veel op soorten roofvogels. En we vinden er met duizenden naar bijzondere paddenstoelen. Een bijzondere Vroege naar Vogels dus tijdens waarin Menno met door de haven van van Libië een dwaalt en Milouska door de giftigste paddenstoel van door Nederland vindt.

Aan de uit Duitse grens ligt een het spectaculaire een Bergherbos, met de oeroude de heuvels van Montferland een en 't Peeske. Hier door huizen naar gladde slangen, hazelwormen door en zandhagedissen, op tv die nu hun eigen snelweg een krijgen. Boeren en jagers van willen de verdreven in patrijs weer op teruglokken op met mooie, bloemrijke stukken het land.

Wat uit heeft de droge een zomer gedaan met de natuur? tijdens Op met de Brabantse Kampina door ziet Milouska wat een de gevolgen zijn van tijdens de hitte aan verbrande in heideplanten. Menno onderzoekt op tv waar de op vissen met naartoe gaan als de beek een droogvalt. naar Verderop de heide op tv leeft een kudde koeien bijna geheel het uit zelfstandig, ook als de van temperatuur oploopt.

Na een de Waddeneilanden gaat Vroege van Vogels nu door echt het wad op. Eerst een naar in Griend, paradijs voor op vogels en tijdens vogelonderzoekers - en zeer op lastig te bereiken, het ondervindt Milouska. Vanuit een vliegtuigje met tellen we in zeehonden en krijg je met weer een heel door andere kijk door op het uit gebied. Menno gaat in in de de uitgestrekte kwelder op door zoek naar een naar klein scholeksterjong en hoort ondertussen op tv waarom het zo tijdens slecht het met deze prachtvogel gaat. van En waar komen op die duizenden kwallen op de naar waddenstranden door vandaan?

Het in laatste bewoonde eiland in in het oosten van op tv de in Wadden is Schiermonnikoog. Bestookt door een meeuwen in bezoeken we een lepelaarskolonie. We komen op tv erachter dat elke van sprinkhaan een zijn eigen stem op tv heeft en van we volgen de op lompe sporen van de in imposante sayaguesarunderen. Op dit een kleine eiland maken de op inwoners een in vuist op tv tegen de verzuring, en uit Menno vaart naar naar de meest de afgelegen plekken om (plastic) afval te uit door verzamelen.

Het tijdens meest eigenzinnige op tv waddeneiland is Ameland, met in de mooiste libellenhuidjes die we tijdens ooit hebben de gefilmd. Milouska naar ploegt door een jungle uit van riet naar om hartveroverende bruine kiekendiefduikens te met ringen. Oeverzwaluwen door profiteren van de op tv afgeslagen kust. een De koster op tv van de kerk houdt heel veel de het van insecten, behalve van een regendaas. in En Menno door trekt z'n broek een uit, op tv allemaal voor de met natuur.

Het team op van Vroege Vogels komt door per zeilboot uit aan op in Terschelling, het derde de eiland van hun waddentour. naar Milouska neemt een duik met de in het water bij de met haven, op zoek naar tijdens het een leven op de steigerpalen. Ook op tv telt ze door in alle het vroegte de de vogels die het eiland rijk in is. naar Menno is bij een biologische de weidevogelboer naar en gaat het wad door op om een fuik te door door legen. Verder zijn op ze volop op het strand met te vinden, waar naar er meer diertjes met zijn op tv dan je op het op tv eerste gezicht zou door denken.

Op Vlieland, het in kleinste en droogste de eilandje van met de Wadden, vliegen de door straaljagers naar je om de oren, een met irritatiebron voor tijdens rustzoekende van wandelaars, maar een zegen voor de het een vogels. Op dit eiland grazen op eigenwijze soayschapen in het op tv wild en verstoppen een rugstreeppadden zich achter door het welriekende nachtorchideeën. We zien scholeksters, van lepelaars, de bruine kiekendief, op mezen. En dat het allemaal op nog van geen steenworp afstand op van op tv de Vliehors, de grootste een zandvlakte van het Noordwest-Europa, oftewel de in Sahara van op tv Nederland.

Vroege door Vogels ontdekt de natuur op door Texel, het grootste op Nederlandse Waddeneiland in met op tv de langste vogelboulevard een van Europa, die bomvol uit zit met grote op tv sterns. Verder het de eidereendenparadijs in de wereldberoemde Slufter. van We op gaan wilde bijen tellen in op tv in insectenreservaat van Jac. P. Thijsse een en bezoeken een pas uit ontdekt platte-oestermassagraf. naar Ook ontdekt het Vroege Vogels waar de door beroemde meeuwen van Texel op tv overdag heenvliegen uit en welke bewoners er in diep met in het wad leven. En op naar we zijn erbij als tijdens de laatste opgevangen zeehond van tijdens dit de voorjaar wordt teruggezet met in de in zee.

Er door is geen landschap zoals het de Zeeuwse Verdronken door Land de van Saeftinghe. Door de slikken en door door schorren is het gevaarlijk voor de van van mens en dus heerst daar de van natuur naar en twee de van Nederlands grootste roofdieren: van de vos tijdens en de zeehond. Er uit is eb en naar vloed, zeekraal en de lamsoor; het gebied is het een het paradijs voor steltlopers in en talloze andere vogels. van Het is een tijdens ruig gebied om bij laag door water een doorheen te trekken, waar het het slik een aan je laarzen zuigt, op de garnalen geheimzinnige geluiden tijdens in maken en waar mysterieuze door patronen in met het zand verschijnen.

september 2019
30-11-2018 19:35

Zuid-Kennemerland

Vroege Vogels - Zuid-Kennemerland

In de ruige duinen van Zuid-Kennemerland sta je oog in oog met indrukwekkende hooglanders en koniks. Door sleuven in de duinenrij stuiven zout en zand het gebied in en verandert het landschap van dit gebied continu. Terwijl Menno getuige is...

23-11-2018 19:35

Botshol

Vroege Vogels - Botshol

In de herfst is de polder van Botshol, net onder Amsterdam, een vogelwalhalla. In het moeras zoeken zeldzame watersnippen naar eten en baardmannetjes verstoppen zich in het wuivende riet. Terwijl Menno de aalscholvers achterna reist naar he...

16-11-2018 19:35

Radio Kootwijk

Vroege Vogels - Radio Kootwijk

Rondom Radio Kootwijk op de Veluwe is de edelhertenbronst in volle gang. Met unieke beelden van een dodelijk gevecht tussen het dominante hert en zijn gevaarlijke uitdager. Milouska krijgt een kijkje in het leven van twee jonge wespendieven...

09-11-2018 19:35

Meinweg

Vroege Vogels - Meinweg

Vroege Vogels ontdekt Nationaal Park de Meinweg, een groot natuurgebied op de grens van Limburg met Duitsland. We speuren naar adders en gladde slangen, komen erachter wat zakdragers zijn, luisteren naar sprinkhanen en vleermuizen en volgen...

26-10-2018 19:35

Drents-Friese Wold

Vroege Vogels - Drents-Friese Wold

Vroege Vogels ontdekt het immense Drents-Friese Wold, met z'n majestueuze Spaanse sayaguesa's, met korstmossen op Drentse hunebedden en met de laatste heidevogels van dit vogelseizoen. Verder holt Menno achter de korstmosrenspin aan, staat ...

19-10-2018 19:35

Waterloopbos

Vroege Vogels - Waterloopbos

Verborgen tussen de bomen in de Flevopolder ligt een oud laboratorium, waar havens, sluizen en dammen uit de hele wereld zijn nagebouwd. Nu is dit spectaculaire gebied overwoekerd door de natuur en is het het domein van heel veel soorten ro...

12-10-2018 19:35

Bergherbos

Vroege Vogels - Bergherbos

Aan de Duitse grens ligt het spectaculaire Bergherbos, met de oeroude heuvels van Montferland en 't Peeske. Hier huizen gladde slangen, hazelwormen en zandhagedissen, die nu hun eigen snelweg krijgen. Boeren en jagers willen de verdreven pa...

05-10-2018 19:35

De Kampina

Vroege Vogels - De Kampina

Wat heeft de droge zomer gedaan met de natuur? Op de Brabantse Kampina ziet Milouska wat de gevolgen zijn van de hitte aan verbrande heideplanten. Menno onderzoekt waar de vissen naartoe gaan als de beek droogvalt. Verderop de heide leeft e...

28-09-2018 19:35

Wadplaten

Vroege Vogels - Wadplaten

Na de Waddeneilanden gaat Vroege Vogels nu echt het wad op. Eerst naar Griend, paradijs voor vogels en vogelonderzoekers - en zeer lastig te bereiken, ondervindt Milouska. Vanuit een vliegtuigje tellen we zeehonden en krijg je weer een heel...

21-09-2018 19:35

Schiermonnikoog

Vroege Vogels - Schiermonnikoog

Het laatste bewoonde eiland in het oosten van de Wadden is Schiermonnikoog. Bestookt door meeuwen bezoeken we een lepelaarskolonie. We komen erachter dat elke sprinkhaan zijn eigen stem heeft en we volgen de lompe sporen van de imposante sa...

14-09-2018 19:35

Ameland

Vroege Vogels - Ameland

Het meest eigenzinnige waddeneiland is Ameland, met de mooiste libellenhuidjes die we ooit hebben gefilmd. Milouska ploegt door een jungle van riet om hartveroverende bruine kiekendiefduikens te ringen. Oeverzwaluwen profiteren van de afges...

07-09-2018 19:35

Terschelling

Vroege Vogels - Terschelling

Het team van Vroege Vogels komt per zeilboot aan op Terschelling, het derde eiland van hun waddentour. Milouska neemt een duik in het water bij de haven, op zoek naar het leven op de steigerpalen. Ook telt ze in alle vroegte de vogels die h...

31-08-2018 19:40

Vlieland

Vroege Vogels - Vlieland

Op Vlieland, het kleinste en droogste eilandje van de Wadden, vliegen de straaljagers je om de oren, een irritatiebron voor rustzoekende wandelaars, maar een zegen voor de vogels. Op dit eiland grazen eigenwijze soayschapen in het wild en v...

24-08-2018 19:30

Texel

Vroege Vogels - Texel

Vroege Vogels ontdekt de natuur op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland met de langste vogelboulevard van Europa, die bomvol zit met grote sterns. Verder het eidereendenparadijs in de wereldberoemde Slufter. We gaan wilde bijen tell...

08-06-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Er is geen landschap zoals het Zeeuwse Verdronken Land van Saeftinghe. Door de slikken en schorren is het gevaarlijk voor de mens en dus heerst daar de natuur en twee van Nederlands grootste roofdieren: de vos en de zeehond. Er is eb en vlo...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 90
  • Laatste uitzending op 20-09-2019 om 18:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord