Programma gemist?

Vroege Vogels duikt in in tijdens het water van de Zeeuwse het en met Zuid-Hollandse delta. Terwijl de bruinvissen in naar ons enthousiast begeleiden, gaan we op op tv naar zoek naar haaien en op tv zeehonden. We maken kennis een met de wondere wereld door van van de algen en verbazen ons tijdens over naar het rijke onderwaterleven. We het zetten van alles op alles om een glimp door op van te vangen van de tijdens zeer zeldzame naar kuifaalscholver.

Ooit was door er hier op de zoute zee met getijden uit en door dynamiek. Nu, na uit de Deltawerken, een een zoet meer, waar blauwalg tijdens een probleem het werd: het van Krammer Volkerak. Toch is dit de gebied onverwacht veranderd in in uit een heus vogelparadijs. En van nu zijn er plannen met om dit tijdens paradijs weer te op tv veranderen. Verder een is Vroege Vogels bij van het zenderen van een jonge tijdens zeearend, we zien met mantelmeeuwen die glas(!) een eten en we met zien van hoe een nieuw type uit windmolen de levens redt op tv van naar de zeearenden.

De Westerschelde is de de de enige openzeeverbinding in uit Zeeland. Grote een sterns leven in crèches op de op tv zandplaten (met van een echte juf met die op tv de kleintjes leert op vliegen), torenvalken worden geringd, een baardmannetjes hebben zich in het een riet verstopt door en in natuurlijk enorme groepen zeehonden op en met rond het water. naar naar We slaan ons kamp op uit in een Fort Rammekens (het oudste door zeefort van West-Europa), waar van we een bijzondere populatie uit uit zandhagedissen filmen.

Al de van afstand ruik de je het zout. De uit Grevelingen, op de grens uit van Zeeland en het Zuid-Holland, de is het grootste zoutwatermeer uit van Europa. Het zoute met van water is er helderder dan waar van ook in van Nederland. Menno bekijkt de De Grevelingen onder water, het terwijl Milouska zich naar uit tussen de vechtende van stieren begeeft. We blijven de een nachtje slapen bij tijdens Kees de Kraker op van het de Hompelvoet, de beroemdste vogelwachter van op tv Nederland. Onder tijdens water gaat met het niet goed met het het van Grevelingenmeer en om tijdens dat tij te keren op tv wordt er juist weer getijde van op tv teruggebracht. En samen in met het planten van zeegras en naar het aanleggen uit van vogeleilandjes op moet de natuur in onder en boven water weer uit mooier van worden.

We zien op een de verbluffend spectaculaire opleving van de natuur een op op tv het eiland Tiengemeten in in het Haringvliet. Op uit dit eiland werd op tv twaalf jaar een geleden een ingrijpende beslissing genomen: het boeren die van het eiland gebruikten van voor aardappelteelt moesten in vertrekken zodat de tijdens natuur zijn tijdens gang kon gaan. Nu tijdens zijn op de eerste resultaten te zien. door Maar liefst 75 van nieuwe vogelsoorten de hebben het op tv langzaam veranderende Tiengemeten ontdekt en gebruiken door deze oase de van natuur op tv als vluchtheuvel op tv in een woestijn van in landbouwgronden.

Na de bouw met in van de kering werd de Oosterschelde het tijdens het grootste Nationaal Park van het Nederland. Menno trekt zijn op duikpak aan en de gaat de kijken hoe in het ervoor staat met in de natuur onder water. Boven tijdens naar water bezoekt Milouska een waar paradijs een met voor vogels en ziet op ze waar de trek- het en broedvogels naar hun eten vandaan halen. van Overnachten naar doen we bovenop de toren het die het op tv landschap heeft een zien veranderen: de iconische Plompe met Toren.

Het op tv team van Vroege door Vogels is in de een Biesbosch, waar we op tijdens een eilandje slapen, de in midden in het op tv gebied. Vanuit de op boot zien we een visarend met van een met gigantische vis in zijn klauwen, met maar ook van de zeearend, zandhommel uit en talloze moerasvogels passeren met de revue. Vanuit door ons griendhuisje horen in met we de roerdompen, zien we naar ijsvogels af en aan met vliegen met met een visje en de zwemmen er meerdere naar bevers een voorbij. Dit uitgestrekte op natuurgebied is de enige plek in het Nederland waar van er een de zoetwatergetij is van en dit brengt bijzondere natuur de en met soorten met zich de mee.

De Maasheggen, op de de grens van van in Brabant en Limburg, is met een uitzonderlijk tijdens gebied waar dankzij die heggen volop een dassen leven en van het buitengewoon goed tijdens met steenuilen door gaat. De door Maasheggen is het oudste cultuurlandschap met in van Nederland en heeft sinds 2018 naar een op tv Unesco-status en wij gaan uit ontdekken op tv waarom. De eeuwenoude heggen tijdens zijn naast oude cultuur ook door uit fantastische natuur. Bovendien is het in de grond waar de op tv bekendste ooievaar in van op tv Nederland voedsel zoekt voor op zijn jongen. In met deze aflevering begraaft Menno tijdens een jonge, door dode ooievaar.

Vanuit het Friese in de Skrok gaat Vroege Vogels door op zoek de naar de laatste overlevingskansen van de het grutto. Hoe kan op op tv de nationale vogel de overleven tussen koeien, vossen, een steenmarters en tijdens de mens? Ecoloog de Theunis Piersma wil daarvoor op tv de hele landbouw veranderen. tijdens Boeren laten ons tijdens zien door hoe grutto's en naar koeien ook samen kunnen gaan. We een zien het de grutto arriveren, het broeden en we op kijken wat er de met de kleine met kuikens gebeurt.

Vroege in Vogels slaapt letterlijk midden in in van de natuur, op een onbewoond eilandje uit in de een IJsseldelta. We uit worden wakker van naar het geluid van naar de zeearend, terwijl de uit ratten om van onze tenten knagen uit en de kou het van de nacht langzaam verdwijnt. naar een We zijn in de IJsselvallei, van tussen van Deventer en Kampen, waar met duizenden kievitsbloemen bloeien, de op tv slechtvalk tijdens huist in de steenfabriek van de Fortmond door en waar de grote modderkruiper uit een heel graafproject heeft door gedwarsboomd. En uit we varen naar het IJsseloog, in een eiland vol 'vieze' bagger, door maar dat rijk is op aan van enorme aantallen van vogels.

De op tv zeldzame knoflookpad tijdens komt pas in de schemering uit op tv het het zand naar in boven. Het is tijdens dus een waanzinnige bijzonderheid van dat Vroege Vogels hem kon op op horen en zien in in de Hatertse en Overasseltse naar vennen. Met maar liefst met 28 op tv vennen is De Hatertse een en Overasseltse vennen bij het Nijmegen een door uniek natuurgebied. In de tijdens zandige rivierduinen in naast het ven op tv leven dassen in op een burcht van vele het op honderden jaren oud. Ook door de schuwe de das proberen we vast op te leggen. Ver voor met zonsopgang wachten we hem met op bij op zijn burcht. Er van wordt door een klein feestje gevierd als de op das zich eindelijk met laat zien. een Even verderop op springen jonge sprinkhaantjes met de tijdens meest bijzondere naam op van Nederland, uit de wrattenbijter, door naar het uit veld.

Op de uit stormachtigste dagen van het dit voorjaar van verblijft Vroege Vogels op en op rond de de Afsluitdijk. De dijk was op een triomfantelijk met staaltje waterbouwkundig vakmanschap naar toen hij werd door aangelegd, maar uit bleek al door snel een ecologische op ramp. Vroege Vogels zoekt van naar natuur op en van rond dit iconische met bouwwerk vanaf het land, op de zee en een in vanuit de lucht. naar Onderwater botsen trekvissen als paling, zalm op tv op en steur letterlijk hun neus de tegen de het beton. We door kijken naar de de maatregelen die tijdens met de komende renovatie worden genomen met om deze ramp te het herstellen. We op tv kijken waar duizenden vogels uit schuilen voor op tv de storm en en het tellen de reeën en door boommarters bij het voormalige waddeneiland Wieringen. naar met Milouska waait bijna van de dijk met als ze door op zoek tijdens is naar de zeldzame oervader een van onze op rode tijdens kool. Menno trotseert een windkracht 8 (!) op uit een historische zuiderzeebotter voor op tv een duik op in de naar geschiedenis.

Waar het in Nederland hoor je naar heidevogels in het door moeras en moerasvogels naar op de op heide? Op De Groote Heide, het in Brabant, door tussen Eindhoven in en de op tv Belgische grens. Veel watervogels, spechten, uit zwijnen en ook door veel soorten spinnen houden de hier huis. Met naar bijzondere ontdekkingen over uit tijdens het voedsel van een de groene specht. op tv In het gebied zit sinds kort naar ook een dassenfamilie, het die noodgedwongen moest het verhuizen uit van een dijk 50 kilometer uit in verderop en nu in tijdens een nieuwgebouwde dassenburcht moet wennen. het Dat gaat niet van zonder slag van of stoot. de Natuurgebied De het Groote Heide is uit een bijzonder gebied waar natte tijdens en op droge hei, maar ook bos en op tv beekdalen, van elkaar afwisselen.

15.000 tijdens smienten en de met zwarte ibis - een op tv onverwachte vondst, midden in van de het groene hart van de Randstad. op tv het Vroege Vogels' Menno en Milouska in duiken onder een in de Nieuwkoopse Plassen, een de onberekenbaar en belangrijk een veengebied! Daar wordt van met CSI-achtige methoden in onderzocht hoe van het met op de otters gaat, welke vissen naar er tijdens zwemmen, waar het woelmuizen leven, waarom de trilveen verdwijnt en door hoe het zeldzame de schorpioenmosje van de met ondergang gered kan door worden. Deze methoden uit geven nieuwe inzichten en maken in ontwikkelingen zichtbaar maken het die een tot nu toe voor ons verborgen uit bleven. door In de Nieuwkoopse plassen drijft van van alles onder op tv water dat je tijdens van het bovenaf niet uit kunt zien - van daardoor slaan Milouska Meulens naar en de cameraploeg bijna met overboord.

Het eeuwenoude coulisselandschap een door van de Oost-Twentse stuwwallen dreigt te de verdwijnen. We naar laten een zien waarom dat niet mag gebeuren. op We in zien kamsalamanders, buizerds en van mogen eindelijk op mibo zeggen nu we de de middelste uit bonte specht van hebben gezien. Het landschap van de uit op Oost-Twentse stuwwal is uit eeuwenoud, en dat kun je in zien. Spechten en van boomklevers voelen zich op tv thuis op naar de glooiende heuvels met hoge van bomen, de houtwallen en akkertjes. op De oude op poelen zitten vol met kamsalamanders en naar uit even verderop vormen voorjaarsbloemen een groen tijdens tapijt in het de op natte bossen. Vanuit de op tv lucht worden we voortdurend in het een de gaten gehouden door door een buizerd.

oktober 2019
04-10-2019 18:35

De Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren

Vroege Vogels - De Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren

Vroege Vogels duikt in het water van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse delta. Terwijl de bruinvissen ons enthousiast begeleiden, gaan we op zoek naar haaien en zeehonden. We maken kennis met de wondere wereld van de algen en verbazen ons over he...

27-09-2019 18:35

Krammer Volkerak

Vroege Vogels - Krammer Volkerak

Ooit was er hier de zoute zee met getijden en dynamiek. Nu, na de Deltawerken, een zoet meer, waar blauwalg een probleem werd: het Krammer Volkerak. Toch is dit gebied onverwacht veranderd in een heus vogelparadijs. En nu zijn er plannen om...

20-09-2019 18:35

De Westerschelde

Vroege Vogels - De Westerschelde

De Westerschelde is de enige openzeeverbinding in Zeeland. Grote sterns leven in crèches op de zandplaten (met een echte juf die de kleintjes leert vliegen), torenvalken worden geringd, baardmannetjes hebben zich in het riet verstopt en nat...

13-09-2019 18:35

De Grevelingen

Vroege Vogels - De Grevelingen

Al van afstand ruik je het zout. De Grevelingen, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het zoute water is er helderder dan waar ook in Nederland. Menno bekijkt De Grevelingen onder water, terwijl...

06-09-2019 18:35

Tiengemeten

Vroege Vogels - Tiengemeten

We zien een verbluffend spectaculaire opleving van de natuur op het eiland Tiengemeten in het Haringvliet. Op dit eiland werd twaalf jaar geleden een ingrijpende beslissing genomen: boeren die het eiland gebruikten voor aardappelteelt moest...

30-08-2019 18:35

Oosterschelde

Vroege Vogels - Oosterschelde

Na de bouw van de kering werd de Oosterschelde het grootste Nationaal Park van Nederland. Menno trekt zijn duikpak aan en gaat kijken hoe het ervoor staat met de natuur onder water. Boven water bezoekt Milouska een waar paradijs voor vogels...

07-06-2019 18:40

Biesbosch

Vroege Vogels - Biesbosch

Het team van Vroege Vogels is in de Biesbosch, waar we op een eilandje slapen, midden in het gebied. Vanuit de boot zien we een visarend met een gigantische vis in zijn klauwen, maar ook de zeearend, zandhommel en talloze moerasvogels passe...

31-05-2019 18:40

De Maasheggen

Vroege Vogels - De Maasheggen

De Maasheggen, op de grens van Brabant en Limburg, is een uitzonderlijk gebied waar dankzij die heggen volop dassen leven en het buitengewoon goed met steenuilen gaat. De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap van Nederland en heeft sind...

24-05-2019 18:40

Weidevogels in Skrok

Vroege Vogels - Weidevogels in Skrok

Vanuit het Friese Skrok gaat Vroege Vogels op zoek naar de laatste overlevingskansen van de grutto. Hoe kan de nationale vogel overleven tussen koeien, vossen, steenmarters en de mens? Ecoloog Theunis Piersma wil daarvoor de hele landbouw v...

17-05-2019 18:40

De IJsselvallei

Vroege Vogels - De IJsselvallei

Vroege Vogels slaapt letterlijk midden in de natuur, op een onbewoond eilandje in de IJsseldelta. We worden wakker van het geluid van de zeearend, terwijl de ratten om onze tenten knagen en de kou van de nacht langzaam verdwijnt. We zijn in...

10-05-2019 18:40

Hatertse en Overasseltse vennen

Vroege Vogels - Hatertse en Overasseltse vennen

De zeldzame knoflookpad komt pas in de schemering uit het zand naar boven. Het is dus een waanzinnige bijzonderheid dat Vroege Vogels hem kon horen en zien in de Hatertse en Overasseltse vennen. Met maar liefst 28 vennen is De Hatertse en O...

03-05-2019 18:40

De Afsluitdijk

Vroege Vogels - De Afsluitdijk

Op de stormachtigste dagen van dit voorjaar verblijft Vroege Vogels op en rond de Afsluitdijk. De dijk was een triomfantelijk staaltje waterbouwkundig vakmanschap toen hij werd aangelegd, maar bleek al snel een ecologische ramp. Vroege Voge...

26-04-2019 18:40

De Groote Heide

Vroege Vogels - De Groote Heide

Waar in Nederland hoor je heidevogels in het moeras en moerasvogels op de heide? Op De Groote Heide, in Brabant, tussen Eindhoven en de Belgische grens. Veel watervogels, spechten, zwijnen en ook veel soorten spinnen houden hier huis. Met b...

19-04-2019 18:35

Nieuwkoopse Plassen

Vroege Vogels - Nieuwkoopse Plassen

15.000 smienten en de zwarte ibis - een onverwachte vondst, midden in het groene hart van de Randstad. Vroege Vogels' Menno en Milouska duiken onder in de Nieuwkoopse Plassen, een onberekenbaar en belangrijk veengebied! Daar wordt met CSI-a...

12-04-2019 18:40

Oost-Twente

Vroege Vogels - Oost-Twente

Het eeuwenoude coulisselandschap van de Oost-Twentse stuwwallen dreigt te verdwijnen. We laten zien waarom dat niet mag gebeuren. We zien kamsalamanders, buizerds en mogen eindelijk mibo zeggen nu we de middelste bonte specht hebben gezien....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 92
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 18:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!