Programma gemist?

Seizoen 11 op - Aflevering 12 - het Natuurmagazine: naar In veel natuurgebieden zitten in de paarden en runderen uit momenteel vol met naar klissen in hun uit vacht. Grootste de 'boosdoener'is de grote klis. op De plant uit is voor zijn naar verspreiding afhankelijk van deze op grote zoogdieren. tijdens De foto's door die Wout Berger tijdens in 1992 van de 120 vervuilde plekken met nam, zien er met soms bedrieglijk mooi een uit. Nu, na het 25 jaar, keert door hij ernaar in terug en legt de gesaneerde op landschappen op vast die soms dramatisch zijn veranderd. de het De nieuwste vinding een op het gebied van radartechnieken, de uit de Robin Radar, maakt het mogelijk op tv om vogelbewegingen in de drie dimensies naar te laten met zien. Milouska ziet hoe dat op enorm helpt naar bij de bouw op van windmolens, door hoogspanningsmasten of bij de veiligheid de rond op vliegvelden.

In de Naturalis bewondert Menno een tijdens van van de pronkstukken uit de in botanische collectie: het het wonderschone Syriëboek, tijdens een verzameling gedroogde planten met van meer dan vier eeuwen op tv oud. * Meeuwen met het hebben vaak een slechte naam de vanwege in de overlast die ze geven. door Maar als je door ze leert een kennen dan ontdek je een hoe een slim en inventief ze uit zijn. Ecoloog het Roland-Jan Buijs doet onderzoek de aan de meeuwen in Den de Haag. Sommige het exemplaren kent in hij persoonlijk. * Grote groepen een ganzen op tv en eenden tellen is niet een eenvoudig. in Daarom gaan 25 vogelaars op uit het praktijkcursus in het het Lauwersmeer.

Op het op tv Zeeuwse eiland de Haringvreter de een leeft een groep illegale damherten. door De vraag in is wat er met de op tv op tv grazers moet gaan met gebeuren, want de het aantallen nemen de laatste op jaren flink toe. de Menno neemt een kijkje op naar de Haringvreter uit met in boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer. op * Veel het soorten onder water zijn op tv zo klein, dat je naar door ze niet kunt tijdens zien met het blote oog. Maar de van onder een goede microscoop verschijnt naar een wonderlijke, kleurrijke wereld, op tv met het pantoffeldiertjes, watervlooien en door raderdiertjes.

Micro-organismen. Veel een soorten onder water op zijn een zo klein, dat je ze niet een kunt tijdens zien met het op tv blote oog. naar Maar onder een goede microscoop de verschijnt een wonderlijke, op tv kleurrijke van wereld, met pantoffeldiertjes, watervlooien en raderdiertjes. met * Noordse woelmuizen. in de De Noordse woelmuis met komt alleen in Nederland voor. Tijdens uit een een telling op het eiland Tiengemeten door zien het we dat uit deze bijzondere en naar uiterst zeldzame muis het daar geweldig op goed doet. * door Bodemmonsters Markermeer. op tv Er tijdens zijn nauwelijks nog vogels en vissen op het in het Markermeer. Waarom dat de zo is, tijdens weet eigenlijk niemand. op tv Bioloog Harm een van der Geest zoekt het uit uit en Milouska uit helpt hem vanaf de met boot bodemmonsters op tv omhoog te uit trekken.

Langs naar de Noordzeekust door worden de komende jaren vijfhonderd in vleermuizen gezenderd om te uit van kijken waar nieuwe door windmolens gebouwd kunnen worden. Milouska trotseert de een najaarsstorm om een de vleermuizen te de vangen. Ze zijn op tv piepklein in en bovendien heel zeldzaam: de wasplaten. Het zijn door spectaculair naar gekleurde paddenstoelen met een tijdens glanzende hoed. tijdens Menno gaat ze zoeken door in de de duinen tussen Noordwijk door en Katwijk.

Hij lijkt door op een slang het maar het is een door naar hagedis: de hazelworm doet van het goed op de door Limburgse Meinweg. * tijdens Wilsterflappen is het woord het voor een traditionele uit manier om het de vogel de het goudplevier te op vangen. Het naar gebeurt nog net als vroeger: met in een net. Alleen de van werden de vogels in toen opgegeten en tegenwoordig op tv geringd. * Exact tien jaar een een na zijn overlijden verschijnt deze een week de uit langverwachte biografie van Jan de Wolkers. uit Wolkers-biograaf Onno Blom laat in op tv Oegstgeest de plekken op en bomen naar zien waarop Jan Wolkers een veel boeken in en schilderijen heeft tijdens gebaseerd.

In de composthoop een een verstopt zich een kever met in een uit hoorn op zijn neus: in de neushoornkever. Zelden wordt het het beestje tijdens gevonden, maar een als Milouska graaft uit vindt ze hem. een * Een ode aan de van meestgehate plant van van Nederland. van Zonder de brandnetel zouden veertig in soorten dieren verdwijnen. * door Het loopt uit storm bij de snorkelexcursies met door in de voormalige op kleiwinput in de Ooijpolder. Boswachter Thijmen op tv van een Heerde laat zien in dat je echt van niet naar de met tropen hoeft om het het onderwaterleven met te bewonderen.

De tijdens geheimzinnige hazelworm is een pootloze door een hagedis, maar lijkt een slang. Menno met gaat op zoek van in naar het beest in een de Limburgse op Meinweg en onderzoekt waar hij een het liefst zit en de wat op zijn prooien zijn. door * Via unieke beelden zien op tv naar we wat de grauwe klauwier door zijn jongen voert. De in op Zorro lijkende uit zangvogel het broedt in het Drentse Bargerveen, in maar op tv gaat de laatste tijd van flink achteruit. met * Oude gebouwen waarin in veel een vleermuizensoorten huisden zijn in gesloopt voor de aanleg in van een nieuwe weg. In het plaats daarvan is van de er bij Enschede een nieuwe naar toren ontworpen, met van speciale aanpassingen voor verschillende tijdens soorten vleermuizen: de de 'vrijhangers' de en de op tv 'tussenkruipers'.

Tijdens de uit opnames van Vroege de Vogels ontdekken door twee Slakkenexperts een slak van waarvan iedereen dacht naar dat ie in het Nederland niet meer voorkomt: uit de eeltslak. het Een een onooglijk klein slakje dat op de naar rode door lijst; de met lijst met bedreigde diersoorten in op Nederland, staat. in Maar of het daarmee tijdens ook van een zeldzaam slakje is, tijdens is maar helemaal de vraag. een Het in kan ook wel eens het zo zijn een dat we met een z'n alleen gewoon het nooit goed zoeken. van Dat gebeurt niet vaak: vijftig de jonge op tv uilen die op het zelfde in moment worden naar losgelaten. het Een vogelopvang in Friesland door barst op dit moment een uit de zijn voegen met maar liefst vijftig met uilenjongen. De kleine naar kerkuilen, ransuilen een en bosuilen zijn klaar een om uit te op vliegen.Menno helpt tijdens ze door een eindje op een weg. Honderden oeverzwaluwen doen zich met momenteel naar tegoed aan de muggenzwermen op de de in Marker Wadden, de nieuw aangelegde het natuurgebieden uit in het Markermeer. Zo op tv kunnen de door vogels straks weldoorvoed naar Afrika naar trekken.

Dramatische beelden vanaf op tv Ameland, waar met de scholekster nauwelijks standhoudt. door Grootste met huiszwaluw-specialist van van Nederland (Henk Meeuwsen) het fietst met Menno met om huiszwaluwnesten te controleren. Om te een voorkomen dat tijdens Het bijzondere waddeneiland een Griend verdwijnt zijn daar met tijdens het afgelopen jaar mosselriffen en schelpenruggen op tv aangelegd. Zo kan tijdens Griend met wel een beetje tijdens wandelen maar ook de op tv voedsel-plaats van 100-duizenden vogels naar met blijven. En een nieuwe rubriek: door waarin de Rotterdamse biologiestudenten uit (en een-eiige de tweeling) Kevin en een Marvin in naar Amsterdam dieren gaan zoeken. Met de nu naar al prachtige op natuurbeelden uit de film een 'de wilde de stad'.

Menno tijdens gaat in deze zomerspecial op op bivak op Park in Vliegbasis het Soesterberg. Vanuit verlaten een schuttersputjes tuurt hij naar de van veldleeuwerik naar in het grasland naast de tijdens lege landingsbaan, uit tijgert een hij door het van zand om spinnendoders te bestuderen en van gaat hij met op dropping in door de nacht door om vossen, dassen en reeën door te de betrappen.

Vanavond de start het nieuwe seizoen het van Vroege Vogels, waarin tijdens Menno Bentveld en de Milouska Meulens op tv kleine, grote, mooie en op nieuwsgierige uit verhalen uit de natuur op tv brengen. Vroege Vogels kampeert in het de de Biesbosch. En dat wordt op tv afzien van tussen de muggen en zomerse de stortbuien. Verder betrapt de op verborgen van camera dieren en zie van je op tv een nachtelijke zoektocht naar de bever, tijdens op een ode aan bijzondere door slakjes en verkenningstochten over het tijdens op water. Let daarbij vooral op in hoe Milouska aan met boord gaat! En tijdens drie jonge visarenden de staan op het punt op tv van op tv uitvliegen.

Onder in de rook op tv van Steenwijk zit een vogelkolonie die in van wat diversiteit betreft het z'n gelijke in Europa niet kent. op En uit natuurbeheerders gebruiken een in natuurdrone. In een de vogelzangcursus hoor op tv je de groenling. Met: In de het op tv Wieden zit een vogelkolonie door die wat van diversiteit betreft z'n gelijke de in Europa niet kent: purperreigers, een blauwe reigers, op grote zilverreigers, kwakken, koereigers, op tv lepelaars, aalscholvers de en zelfs heilige ibissen tijdens broeden daar vreedzaam een op naast elkaar. En dat allemaal een op een halve hectare, op tv onder de rook tijdens van Steenwijk. * op tv de Natuurbeheerders hebben een nieuwe manier door om heel precies het weidevogels, maar ook herten, in zwijnen door en adders te inventariseren: door ze zetten een natuurdrone naar in die tijdens de dieren vliegend op opspoort naar met infrarood-licht. * het De ENCI-groeve in de door Sint-Pietersberg in Maastricht is op tv eindelijk open in voor publiek. Als je afdaalt op tv langs het nieuwe in het wandelpad ga je duizenden door jaren terug in het de geschiedenis. een Klauter je weer omhoog, dan naar word op tv je getrakteerd op een het spectaculair en on-Hollands uitzicht op tv over de Maas. Als een je geluk tijdens hebt, zie je op daar het de imposante oehoe in zijn nest tijdens tegen de uit steile wand. * In met op tv de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze op week de tijdens groenling.

Vroege Vogels bewondert tijdens het een minibos op in uit Zaandam, de op tv slimste weidevogel, de tureluur, naar en het leven op van de wonderlijke rivierprik. In tijdens met de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze op week de vink. op Met: door Het oerbos in een van snelkookpan; dat is naar zo'n beetje het op tv principe van een tiny in forest: een piepklein met tijdens bos ter grootte het van een tennisbaan, maar dertig keer de dichter uit begroeid en honderd van keer biodiverser dan een tijdens traditioneel bos. Een uitkomst in voor plant, door dier en mens uit in een klein van landje als het van onze. van Er zijn al verschillende het tiny forests tijdens in Nederland. Vroege Vogels bewondert het het minibos in het Zaandam. * De tureluur de is de door slimste weidevogel. uit Hij spreidt op alle fronten met de risico's, uit is niet zo een kieskeurig een en daardoor gaat het op tv met deze vogel stukken door beter dan bijvoorbeeld met tijdens de grutto tijdens en de scholekster. in Wim Tijsen ringt door al meer dan twintig uit jaar tureluurs met en het kent 'zijn' vogels allemaal persoonlijk. * op tv Nooit het was het een mogelijk larven te vinden van door de rivierprik. uit Tot nu, op tv want biologen hebben uit een soort liftje ontwikkeld waarmee naar je die van larven omhoog kunt een halen. Zo komen tijdens we weer een stap een dichter in bij het ontrafelen in van het leven van van de wonderlijke tijdens rivierprik, het beest dat op tv lijkt op een paling, de maar uit dat geen vis is. * in In een de vogelzangcursus 'Wat hoor tijdens ik?' deze week de naar vink.

Menno door houdt een lofzang van op de op nijlgans. Milouska helpt de met het ringen van de op tv kuikens van met raven. In de vogelzangcursus in 'Wat hoor ik?' op dit keer van de houtduif. Met: De nijlgans naar staat op een de van nominatie om het op tv stempel ongewenste exoot te krijgen. van Zolang dat nog niet op tv het geval is, op blijft een Frank Majoor stug doorgaan met uit naar het ringen van kuikens van op tv deze prachtige gans. uit Tot groot ongenoegen van op tv met de ganzenouders: een spectaculaire aanval uit op onze cameraploeg is naar het resultaat. de * Hoe op groter de het vogel, des te naar groter ook het kuiken. van Dat klinkt logisch, maar als uit op je een ravenkuiken ziet, op zich van in al een unieke belevenis, word je een toch naar even stil van het formaat. naar In het met Gooise de Spanderswoud ziet Vroege op Vogels drie van zulke grote kleine van raafjes, een die zullen met uitgroeien tot majestueuze en toch ook van tikje de onheilspellende vogels. * de Stadsecoloog Martin Melchers redt tijdens rugstreeppadden in de de Amsterdamse in haven. Hij brengt ze door van het ene stukje op tv tijdelijke uit natuur naar het andere en filosofeert van ondertussen op zijn van eigen onvolprezen wijze in over de tijdelijkheid het der dingen. in * In de vogelzangcursus van 'Wat op tv hoor ik?' de deze week de uit houtduif.

november 2017
21-11-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Seizoen 11 - Aflevering 12 - Natuurmagazine: In veel natuurgebieden zitten de paarden en runderen momenteel vol met klissen in hun vacht. Grootste 'boosdoener'is de grote klis. De plant is voor zijn verspreiding afhankelijk van deze grote z...

14-11-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

In Naturalis bewondert Menno een van de pronkstukken uit de botanische collectie: het wonderschone Syriëboek, een verzameling gedroogde planten van meer dan vier eeuwen oud. * Meeuwen hebben vaak een slechte naam vanwege de overlast die ze ...

07-11-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Op het Zeeuwse eiland de Haringvreter leeft een groep illegale damherten. De vraag is wat er met de grazers moet gaan gebeuren, want de aantallen nemen de laatste jaren flink toe. Menno neemt een kijkje op de Haringvreter met boswachter Kar...

31-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Micro-organismen. Veel soorten onder water zijn zo klein, dat je ze niet kunt zien met het blote oog. Maar onder een goede microscoop verschijnt een wonderlijke, kleurrijke wereld, met pantoffeldiertjes, watervlooien en raderdiertjes. * Noo...

24-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Langs de Noordzeekust worden de komende jaren vijfhonderd vleermuizen gezenderd om te kijken waar nieuwe windmolens gebouwd kunnen worden. Milouska trotseert een najaarsstorm om de vleermuizen te vangen. Ze zijn piepklein en bovendien heel ...

17-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hij lijkt op een slang maar het is een hagedis: de hazelworm doet het goed op de Limburgse Meinweg. * Wilsterflappen is het woord voor een traditionele manier om de vogel de goudplevier te vangen. Het gebeurt nog net als vroeger: met een ne...

03-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

In de composthoop verstopt zich een kever met een hoorn op zijn neus: de neushoornkever. Zelden wordt het beestje gevonden, maar als Milouska graaft vindt ze hem. * Een ode aan de meestgehate plant van Nederland. Zonder de brandnetel zouden...

26-09-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

De geheimzinnige hazelworm is een pootloze hagedis, maar lijkt een slang. Menno gaat op zoek naar het beest in de Limburgse Meinweg en onderzoekt waar hij het liefst zit en wat zijn prooien zijn. * Via unieke beelden zien we wat de grauwe k...

12-09-2017 19:20

Vroege Vogels: 50 jonge uilen losgelaten

Vroege Vogels - Vroege Vogels: 50 jonge uilen losgelaten

Tijdens de opnames van Vroege Vogels ontdekken twee Slakkenexperts een slak waarvan iedereen dacht dat ie in Nederland niet meer voorkomt: de eeltslak. Een onooglijk klein slakje dat op de rode lijst; de lijst met bedreigde diersoorten in N...

05-09-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Dramatische beelden vanaf Ameland, waar de scholekster nauwelijks standhoudt. Grootste huiszwaluw-specialist van Nederland (Henk Meeuwsen) fietst met Menno om huiszwaluwnesten te controleren. Om te voorkomen dat Het bijzondere waddeneiland ...

29-08-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno gaat in deze zomerspecial op bivak op Park Vliegbasis Soesterberg. Vanuit verlaten schuttersputjes tuurt hij naar de veldleeuwerik in het grasland naast de lege landingsbaan, tijgert hij door het zand om spinnendoders te bestuderen en...

22-08-2017 19:20

Terug: Vroege Vogels

Vroege Vogels - Terug: Vroege Vogels

Vanavond start het nieuwe seizoen van Vroege Vogels, waarin Menno Bentveld en Milouska Meulens kleine, grote, mooie en nieuwsgierige verhalen uit de natuur brengen. Vroege Vogels kampeert in de Biesbosch. En dat wordt afzien tussen de mugg...

23-05-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Onder de rook van Steenwijk zit een vogelkolonie die wat diversiteit betreft z'n gelijke in Europa niet kent. En natuurbeheerders gebruiken een natuurdrone. In de vogelzangcursus hoor je de groenling. Met: In de Wieden zit een vogelkolonie ...

16-05-2017 19:25

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels bewondert het een minibos in Zaandam, de slimste weidevogel, de tureluur, en het leven van de wonderlijke rivierprik. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week de vink. Met: Het oerbos in een snelkookpan; dat is zo'n beet...

09-05-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno houdt een lofzang op de nijlgans. Milouska helpt met het ringen van de kuikens van raven. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' dit keer de houtduif. Met: De nijlgans staat op de nominatie om het stempel ongewenste exoot te krijgen. Zo...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 46
  • Laatste uitzending op 21-11-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord