Programma gemist?

Tijdens met de opnames uit van Vroege Vogels ontdekken in twee Slakkenexperts een slak van waarvan de iedereen dacht dat ie een in Nederland niet naar meer voorkomt: de eeltslak. Een met onooglijk klein de slakje dat naar op de rode lijst; met de lijst naar met bedreigde in diersoorten in Nederland, staat. Maar een of een het daarmee ook een zeldzaam slakje op tv tijdens is, is maar helemaal de vraag. door het Het kan ook wel eens tijdens zo zijn dat we van het met z'n alleen gewoon de nooit goed zoeken. door Dat gebeurt niet vaak: van vijftig jonge uilen met die op het naar zelfde moment worden losgelaten. het een Een vogelopvang in van Friesland barst op naar dit moment uit zijn voegen met door maar de liefst vijftig uilenjongen. met De kleine kerkuilen, ransuilen tijdens en bosuilen zijn de klaar om de uit te vliegen.Menno de helpt ze een de eindje op weg. met Honderden oeverzwaluwen doen zich tijdens momenteel tegoed uit aan de door muggenzwermen op de tijdens Marker Wadden, de van nieuw aangelegde natuurgebieden in naar het Markermeer. het Zo kunnen de vogels straks op weldoorvoed naar Afrika door trekken.

Dramatische op tv beelden vanaf door Ameland, waar de scholekster nauwelijks standhoudt. tijdens Grootste huiszwaluw-specialist uit van Nederland (Henk op Meeuwsen) fietst met van Menno uit om huiszwaluwnesten te controleren. het Om te voorkomen dat op Het op tv bijzondere waddeneiland Griend verdwijnt zijn daar naar het het afgelopen jaar mosselriffen het en schelpenruggen aangelegd. het Zo kan Griend met wel een naar beetje wandelen maar ook de voedsel-plaats uit van van 100-duizenden vogels op blijven. En een nieuwe tijdens rubriek: waarin op tv de Rotterdamse biologiestudenten (en een-eiige tijdens tweeling) Kevin tijdens en Marvin naar in Amsterdam dieren gaan zoeken. Met een nu al het prachtige natuurbeelden uit de naar film uit 'de wilde de stad'.

Menno gaat in een deze zomerspecial tijdens op bivak op in Park Vliegbasis Soesterberg. door Vanuit verlaten naar schuttersputjes tuurt hij op tv naar de veldleeuwerik in naar het grasland naast door de de lege landingsbaan, tijgert de hij door het zand om naar spinnendoders een te bestuderen en gaat hij op uit dropping in de van nacht de om vossen, dassen de en reeën te naar betrappen.

Vanavond van start het nieuwe seizoen het van Vroege Vogels, naar waarin Menno met Bentveld en Milouska Meulens kleine, uit grote, het mooie en nieuwsgierige verhalen uit van de natuur brengen. Vroege het Vogels op tv kampeert in de Biesbosch. door En dat wordt afzien door tussen de op muggen in en zomerse stortbuien. Verder betrapt de op tv verborgen het camera dieren op tv en zie je een nachtelijke met zoektocht een naar de bever, van een ode aan bijzondere slakjes en naar uit verkenningstochten over het water. Let daarbij uit vooral van op hoe Milouska aan het boord door gaat! En drie met jonge visarenden staan op het punt naar van door uitvliegen.

Onder de rook uit van op Steenwijk zit een van vogelkolonie die de wat diversiteit betreft in z'n gelijke in uit Europa niet kent. En natuurbeheerders door gebruiken een natuurdrone. In naar de vogelzangcursus door hoor je van de groenling. op tv Met: In de Wieden tijdens zit een vogelkolonie die wat op tv diversiteit betreft het z'n gelijke in Europa in niet de kent: purperreigers, blauwe reigers, een grote zilverreigers, van kwakken, koereigers, lepelaars, uit aalscholvers en naar zelfs heilige ibissen in broeden daar vreedzaam naast een elkaar. En dat door allemaal op een halve hectare, de onder op tv de rook van in Steenwijk. * Natuurbeheerders hebben een van van nieuwe manier om een heel precies weidevogels, maar naar ook herten, op tv zwijnen en adders te inventariseren: met ze zetten de een natuurdrone in die met de dieren vliegend opspoort van met tijdens infrarood-licht. * het De ENCI-groeve in in de Sint-Pietersberg in Maastricht is op eindelijk open op tv voor publiek. Als je afdaalt met langs het nieuwe uit wandelpad ga je uit duizenden van jaren terug in op tv de geschiedenis. op Klauter je weer tijdens omhoog, dan word je getrakteerd op een een spectaculair en tijdens on-Hollands uitzicht over op de met Maas. Als je van geluk hebt, door zie je daar de uit imposante oehoe met in zijn nest tegen de uit steile wand. de * In in de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze naar week de tijdens groenling.

Vroege Vogels door bewondert het op tv een minibos in naar Zaandam, de slimste weidevogel, uit de tureluur, door en het van leven van de met wonderlijke rivierprik. In de vogelzangcursus 'Wat van hoor ik?' uit deze een week de vink. Met: Het oerbos uit tijdens in een snelkookpan; naar dat is zo'n beetje het het principe van een uit tiny forest: een piepklein naar bos ter grootte met van een tennisbaan, met maar dertig keer tijdens dichter begroeid door en honderd keer met biodiverser dan een traditioneel tijdens bos. Een uitkomst in voor uit plant, dier en mens van in een klein landje tijdens als het naar onze. Er zijn al tijdens verschillende tiny forests met op tv in Nederland. Vroege Vogels bewondert op tv het op tv minibos in Zaandam. op * De tureluur tijdens is de slimste op tv weidevogel. Hij spreidt op alle op tv fronten uit de risico's, is niet zo kieskeurig van tijdens en daardoor gaat het met met deze vogel stukken beter tijdens dan bijvoorbeeld met in in de grutto en van de scholekster. Wim door Tijsen ringt al meer dan twintig een de jaar tureluurs en kent 'zijn' vogels met allemaal persoonlijk. in * Nooit was het het mogelijk larven een te vinden van tijdens de rivierprik. Tot uit nu, want biologen hebben het een soort in liftje ontwikkeld waarmee je op tv die larven naar omhoog kunt halen. Zo tijdens komen van we weer door een stap dichter bij het van ontrafelen van het op leven in van de wonderlijke door rivierprik, het beest dat door lijkt op een tijdens paling, maar dat op tv geen vis in is. * In een de vogelzangcursus 'Wat het hoor ik?' deze de week de vink.

Menno houdt een uit lofzang van op de nijlgans. Milouska helpt door met de het ringen van de kuikens van van raven. tijdens In de op vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' dit op keer het de houtduif. Met: in De nijlgans staat uit op de naar nominatie om het uit stempel ongewenste exoot te krijgen. Zolang naar dat de nog niet het geval met is, blijft Frank op tv Majoor stug doorgaan met uit het ringen op tv van kuikens met van deze tijdens prachtige gans. Tot groot ongenoegen van van de ganzenouders: een een het spectaculaire aanval op met onze cameraploeg is het resultaat. in * Hoe uit groter de vogel, het des te groter in ook het kuiken. Dat klinkt naar op tv logisch, maar als je een ravenkuiken van ziet, op een zich al een unieke op tv belevenis, word op je toch even stil uit van het formaat. van In het Gooise tijdens Spanderswoud ziet met Vroege Vogels drie van in zulke grote het kleine op raafjes, die zullen uitgroeien tot majestueuze uit en op toch ook tikje onheilspellende met vogels. * Stadsecoloog door Martin naar Melchers redt rugstreeppadden in de een Amsterdamse haven. een Hij brengt tijdens ze van het ene stukje naar tijdelijke natuur in naar het andere en filosofeert in van ondertussen op zijn eigen onvolprezen wijze met over van de tijdelijkheid der de dingen. * In met de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' van deze week de van de houtduif.

Menno uit praat met Mennobart van de Eerden over indrukwekkende watervogels. uit de Milouska helpt om naar de Nederlandse wantsenatlas naar compleet te krijgen en leert vioolwants in naar van een kromsprietwants op te onderscheiden. Dankzij een strategisch opgestelde een uit kijkhut is de naar aalscholverkolonie in het het Naardermeer van wel héél het dichtbij te de bespieden. Je zit van bijna ín de nesten. Daar door praat op Menno met 'mister aalscholver' Mennobart van een door Eerden over deze indrukwekkende watervogels, naar die momenteel naar af en aan het vliegen met verse met vis voor de hun jonge kroost. een Van de 641 soorten wantsen met ' insectjes uit met een zuigsnuit ' moeten naar in nog 86 soorten tijdens in kaart worden naar gebracht; dan is de met Nederlandse wantsenatlas op tv compleet. Milouska maakt op tv een begin en het leert midden op naar de hei van wantsenonderzoeker Vincent naar Kalkman een de viooltjeswants van in een kromsprietwants te tijdens onderscheiden. In de vogelzangcursus door 'Wat hoor ik?' van deze week: de door pimpelmees.

Milouska door bezoekt in het de Groene Woud de daar recent op tijdens uitgezette edelherten. Menno is in het tijdens Drentse Reestdal, de waar dankzij beekherstel prachtige, van kleurrijke dotterbloemhooilanden tijdens zijn ontstaan. Met: de Milouska bezoekt in het een Groene Woud op tv de daar op tv recent uitgezette edelherten. De uit dieren op zijn bekend in de tijdens Veluwe, maar eigenlijk zijn de de herten op tv beter op hun plaats tijdens in dit drassige naar Brabantse landschap, met met z'n uiterwaarden en met rijke uit beekdalen. Menno is in door het Drentse Reestdal, waar dankzij naar beekherstel prachtige, op tv kleurrijke dotterbloemhooilanden zijn ontstaan. de * tijdens In Amsterdam werkt stadsecoloog met Remco Daalder langs op de grachten aan zijn op op nieuwe boek, dat gaat op tv over de meerkoet. uit Volgens de ecoloog uit zijn er geen vogels die een zó het op de mens lijken met als deze brutale naar zwarte watervogels. In met de naar vogelzangcursus 'Wat hoor in ik?' deze week: de naar winterkoning.

Menno uit pakt de boot naar Texel op tv op om een unieke privécollectie walvisbotten op te bekijken. Milouska onderzoekt het met studenten of naar stadse koolmezen een naar ander zangrepertoire op tv hebben dan van mezen uit de natuur. door Met: Menno pakt in de boot naar Texel, met waar naar hij de tijdens unieke privécollectie walvisbotten van in Adrie Vonk bekijkt. door Deze visser dregde in de botten persoonlijk op door uit de Noordzee, met met de de Texel 1. * Verder van onderzoeken twee Leidse bachelorstudenten een of stadse koolmezen uit uit een ander zangrepertoire hebben dan mezen van die in de op tv natuur wonen? in Milouska luistert een op tv dagje van met ze mee. door * In de op tv vogelzangcursus 'Wat hoor het ik?' deze week: de de spreeuw.

Menno gaat een met een boswachter op een zoek naar sporen door van een otter. in De roek op tv zorgt voor op veel overlast, maar heeft het ook mooie kanten. op In de met vogelzangcursus wat hoor door ik? deze week: van de koolmees. Goed het nieuws in Vroege Vogels TV een vanuit het Naardermeer! door Daar tijdens legde de camera onlangs met een otter op tv vast. Menno gaat een met boswachter Luc Hoogenstein op met zoek naar door sporen. Wie ten westen op uit van de lijn Groningen-Breda de woont, ziet er zelden tijdens een, tijdens maar aan de andere kant van in ons land is op de roek naar een veel geziene vogel. in Ze zorgen zelfs op regelmatig voor overlast, de met naar hun grote, luidruchtige kolonies. tijdens Menno uit vindt het tijd op om ook eens met naar de mooie kanten te op tv kijken de van deze indrukwekkende kraaiensoort. het In de Ooijpolder is naar een tijdens spierwit Galloway-kalfje geboren. in Dat is bijzonder, want dat de komt zelden voor. Het op tv op is geen albino maar naar een leucist. naar Milouska zoekt uit wat de de verschillen in zijn en of het naar kalfje het op gaat redden. In de een vogelzangcursus 'Wat naar hoor ik?' deze week: de op tv koolmees.

Menno het werkt mee als naar rietsnijder. Milouska zoekt naar eikapsels op het uit strand: is ie naar van een door rog of van een de haai? En prachtige onderwaternatuur in naar de Oosterschelde. Menno een werkt mee met als op rietsnijder. Het Naardermeer, door de thuisbasis van Vroege in Vogels Radio, staat vol met riet van van topkwaliteit dat van favoriet is bij dakdekkers. het Door het te maaien, naar voorkom je bovendien door dat het Naardermeer de dichtgroeit en bos door wordt. Verder een zoekt Milouska eikapsels van op het met strand: is ie tijdens van een rog of met van een haai? door En duikt het Vroege Vogels TV tijdens de Oosterschelde in, waar het de harlekijnslak, zeedahlia en uit sepia voor op een bijna tropisch het spektakel zorgen. In de vogelzangcursus naar naar 'Wat hoor ik?' op tv deze week: de het heggenmus.

Aandacht door voor de beekdonderpad; alleen op tv in Limburg het houdt hij dapper het stand. Milouska zoekt uit in Twente de tijdens middelste bonte specht. Tot slot tijdens een kijkje op naar de uit Markerwadden, een waar in vogelparadijs. Met: De beekdonderpad naar is de zeldzaamste vis het van Nederland; alleen tijdens in Limburg op houdt hij in dapper stand. Daar zijn de nog beekjes tijdens zonder grondels, de invasieve met exoten die de een rest van de door Nederlandse wateren hebben met overgenomen het en andere vissen verdrijven. Tijd op tv om snel die beekdonderpadden het door te tellen, voor op het te laat is. Dat doet het Menno in het met naar donker, met een zaklamp. * Milouska op zoekt in van Twente de de middelste bonte specht. op Deze bijzondere in specht is de met laatste jaren aan een niet de te stuiten opmars in bezig. van * En een kijkje op een een nieuw stukje van Nederland: de Markerwadden, door de nieuw aangelegde een eilanden in het tijdens Markermeer. Ze de vormen nu al in een waar vogelparadijs. * In een de vogelzangcursus 'Wat naar hoor ik?' deze in week: de met zanglijster.

Menno vindt de een eikelmuis en een hangt in van Limburg speciale slaapkastjes voor ze een op. Ondertussen uit helpt Milouska met naar ooievaars tijdens ringen. In de vogelzangcursus de 'Wat hoor de ik?' deze week de de merel. Met: De eikelmuis is een op de zeldzaamste muis van Nederland; het er zijn het er nog een maar een paar. uit In België zijn op tv er meer, en daar vindt de Menno maar liefst tijdens vier van deze tijdens schattige met muisjes, als kleine opgerolde op tv beertjes in diepe winterslaap. uit Om de eikelmuis op in eigen land een de van handje te helpen, het hangt Menno in Limburg speciale slaapkastjes tijdens voor met ze op. * Ondertussen van helpt een Milouska met ooievaars ringen. van Eind jaren in zestig was de ooievaar vrijwel verdwenen op uit naar het Nederlandse landschap. Een herintroductieprogramma het met heeft ervoor gezorgd dat er met inmiddels tijdens weer negenhonderd broedparen het zijn. Een geweldig succes dus voor de deze iconische op vogel. het * In de vogelzangcursus 'Wat van hoor door ik?' deze week de tijdens merel.

Met o.a.: Zijn het uit de grote walvissen terug tijdens in de Noordzee? * tijdens Camera's gericht de op een nest blauwe een reigers* Aandacht voor op tv de tentoonstelling over het door werk van de vogelschilder Aert op Schouman. Met: De bultrug die op tv uit de laatste weken een voor de Nederlandse kust wordt van gezien, is geen ziek uit exemplaar maar een een jonge walvis, op een zoek naar nieuw uit een territorium. Zijn de grote walvissen een terug in de Noordzee? door uit Menno Bentveld praat erover met uit marien bioloog Mardik een Leopold. * Milouska is de in op tv het Amsterdamse park Frankendael, naar waar in Beleef de Lente dit jaar camera's het heeft gericht op de een nest blauwe op met reigers. Amsterdam is uit een echte reigerstad: uit tien procent van op tv alle Nederlandse blauwe door reigers woont in onze tijdens hoofdstad. * het Verder aandacht voor op tv 'Een koninklijk paradijs', op de prachtige tentoonstelling in het door Dordrechts Museum over op het werk van van vogelschilder Aert van Schouman.

september 2017
12-09-2017 19:20

Vroege Vogels: 50 jonge uilen losgelaten

Vroege Vogels - Vroege Vogels: 50 jonge uilen losgelaten

Tijdens de opnames van Vroege Vogels ontdekken twee Slakkenexperts een slak waarvan iedereen dacht dat ie in Nederland niet meer voorkomt: de eeltslak. Een onooglijk klein slakje dat op de rode lijst; de lijst met bedreigde diersoorten in N...

05-09-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Dramatische beelden vanaf Ameland, waar de scholekster nauwelijks standhoudt. Grootste huiszwaluw-specialist van Nederland (Henk Meeuwsen) fietst met Menno om huiszwaluwnesten te controleren. Om te voorkomen dat Het bijzondere waddeneiland ...

29-08-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno gaat in deze zomerspecial op bivak op Park Vliegbasis Soesterberg. Vanuit verlaten schuttersputjes tuurt hij naar de veldleeuwerik in het grasland naast de lege landingsbaan, tijgert hij door het zand om spinnendoders te bestuderen en...

22-08-2017 19:20

Terug: Vroege Vogels

Vroege Vogels - Terug: Vroege Vogels

Vanavond start het nieuwe seizoen van Vroege Vogels, waarin Menno Bentveld en Milouska Meulens kleine, grote, mooie en nieuwsgierige verhalen uit de natuur brengen. Vroege Vogels kampeert in de Biesbosch. En dat wordt afzien tussen de mugg...

23-05-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Onder de rook van Steenwijk zit een vogelkolonie die wat diversiteit betreft z'n gelijke in Europa niet kent. En natuurbeheerders gebruiken een natuurdrone. In de vogelzangcursus hoor je de groenling. Met: In de Wieden zit een vogelkolonie ...

16-05-2017 19:25

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels bewondert het een minibos in Zaandam, de slimste weidevogel, de tureluur, en het leven van de wonderlijke rivierprik. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week de vink. Met: Het oerbos in een snelkookpan; dat is zo'n beet...

09-05-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno houdt een lofzang op de nijlgans. Milouska helpt met het ringen van de kuikens van raven. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' dit keer de houtduif. Met: De nijlgans staat op de nominatie om het stempel ongewenste exoot te krijgen. Zo...

02-05-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno praat met Mennobart van Eerden over indrukwekkende watervogels. Milouska helpt om de Nederlandse wantsenatlas compleet te krijgen en leert vioolwants van een kromsprietwants te onderscheiden. Dankzij een strategisch opgestelde kijkhut...

25-04-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Milouska bezoekt in het Groene Woud de daar recent uitgezette edelherten. Menno is in het Drentse Reestdal, waar dankzij beekherstel prachtige, kleurrijke dotterbloemhooilanden zijn ontstaan. Met: Milouska bezoekt in het Groene Woud de daar...

18-04-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno pakt de boot naar Texel om een unieke privécollectie walvisbotten te bekijken. Milouska onderzoekt met studenten of stadse koolmezen een ander zangrepertoire hebben dan mezen uit de natuur. Met: Menno pakt de boot naar Texel, waar hij...

11-04-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno gaat met een boswachter op zoek naar sporen van een otter. De roek zorgt voor veel overlast, maar heeft ook mooie kanten. In de vogelzangcursus wat hoor ik? deze week: de koolmees. Goed nieuws in Vroege Vogels TV vanuit het Naardermee...

04-04-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno werkt mee als rietsnijder. Milouska zoekt eikapsels op het strand: is ie van een rog of van een haai? En prachtige onderwaternatuur in de Oosterschelde. Menno werkt mee als rietsnijder. Het Naardermeer, de thuisbasis van Vroege Vogels...

28-03-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Aandacht voor de beekdonderpad; alleen in Limburg houdt hij dapper stand. Milouska zoekt in Twente de middelste bonte specht. Tot slot een kijkje op de Markerwadden, een waar vogelparadijs. Met: De beekdonderpad is de zeldzaamste vis van Ne...

21-03-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno vindt de eikelmuis en hangt in Limburg speciale slaapkastjes voor ze op. Ondertussen helpt Milouska met ooievaars ringen. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week de merel. Met: De eikelmuis is de zeldzaamste muis van Nederland;...

14-03-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Met o.a.: Zijn de grote walvissen terug in de Noordzee? * Camera's gericht op een nest blauwe reigers* Aandacht voor de tentoonstelling over het werk van vogelschilder Aert Schouman. Met: De bultrug die de laatste weken voor de Nederlandse ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 39
  • Laatste uitzending op 12-09-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord