Programma gemist?

Het een team van Vroege Vogels is met in de Biesbosch, de waar uit we op tijdens een eilandje slapen, midden in het op tv uit gebied. Vanuit de van boot zien we een visarend met op tv een gigantische van vis een in zijn klauwen, van maar ook de zeearend, zandhommel en het talloze moerasvogels passeren in de op tv revue. Vanuit op ons griendhuisje horen we in de roerdompen, zien we ijsvogels een af door en aan tijdens vliegen met een de visje en zwemmen er meerdere het bevers voorbij. Dit op uitgestrekte van natuurgebied is de enige naar plek in op tv Nederland waar er een in zoetwatergetij is en dit brengt met van bijzondere natuur en soorten op tv met zich op mee.

De een Maasheggen, op de met grens van Brabant en Limburg, met is een naar uitzonderlijk gebied waar dankzij door die heggen volop naar dassen leven op en het van buitengewoon goed met steenuilen gaat. door op De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap naar met van Nederland en in heeft sinds 2018 een Unesco-status door en wij gaan ontdekken het waarom. De eeuwenoude in heggen zijn naast met oude cultuur ook het op fantastische natuur. Bovendien is het het de grond waar naar de bekendste ooievaar van van Nederland van voedsel zoekt voor de zijn jongen. In in deze aflevering begraaft Menno een van jonge, dode door ooievaar.

Vanuit op tv het Friese op Skrok gaat Vroege met Vogels op zoek het naar de laatste overlevingskansen op van de grutto. Hoe kan door de naar nationale vogel in overleven tussen koeien, in vossen, steenmarters en een de mens? Ecoloog naar Theunis Piersma wil daarvoor de hele een landbouw een veranderen. Boeren laten ons van zien een hoe grutto's en koeien naar ook samen kunnen gaan. naar We zien de het grutto arriveren, het broeden en we kijken wat de er met de het kleine door kuikens gebeurt.

Vroege Vogels op tv slaapt letterlijk midden in naar de in natuur, op een onbewoond eilandje op in de de IJsseldelta. We worden het wakker van van het geluid van op de zeearend, terwijl de ratten uit om onze op tenten knagen en de in naar kou van de nacht langzaam op verdwijnt. We zijn in de een de IJsselvallei, tussen Deventer en tijdens Kampen, waar duizenden op tv kievitsbloemen door bloeien, de slechtvalk huist in de een steenfabriek van Fortmond uit een en waar de grote een modderkruiper een heel graafproject in heeft uit gedwarsboomd. En we varen naar uit IJsseloog, een eiland uit vol 'vieze' uit bagger, maar van dat rijk is op tv aan enorme aantallen uit vogels.

De met zeldzame knoflookpad komt pas door in op tv de schemering uit het zand op tv naar boven. Het is naar dus in een waanzinnige bijzonderheid dat Vroege het Vogels hem kon van horen met en zien in op de Hatertse op tv en Overasseltse vennen. Met het maar liefst tijdens 28 vennen is De Hatertse en een Overasseltse vennen bij met Nijmegen een de uniek natuurgebied. in In de zandige rivierduinen naast van uit het ven leven dassen in in een burcht van op tv vele honderden op tv jaren oud. van Ook de schuwe het das proberen we in vast te leggen. uit Ver voor zonsopgang wachten we een hem op bij naar zijn burcht. Er wordt naar een klein feestje een gevierd door als de das uit zich eindelijk laat de zien. Even verderop springen op jonge een sprinkhaantjes met de meest bijzondere van naam van op Nederland, de wrattenbijter, door het in met veld.

Op de stormachtigste in dagen van dit een van voorjaar verblijft Vroege Vogels op en met rond de Afsluitdijk. van De dijk was een met een triomfantelijk staaltje het waterbouwkundig vakmanschap toen naar hij werd aangelegd, maar bleek door al snel een tijdens ecologische naar ramp. Vroege Vogels het zoekt naar natuur op op tv en rond dit iconische bouwwerk door vanaf het land, uit de zee en tijdens vanuit de in lucht. Onderwater van botsen trekvissen als paling, de zalm en steur letterlijk tijdens tijdens hun neus tegen het op beton. We naar kijken naar de maatregelen van die tijdens de komende tijdens renovatie naar worden genomen om deze ramp het te een herstellen. We kijken een waar duizenden vogels schuilen voor de de storm en het en tellen ree├źn en door boommarters bij op het tijdens voormalige waddeneiland Wieringen. uit Milouska waait bijna van de door dijk als ze op met zoek is naar in de zeldzame oervader met van onze in rode de kool. Menno trotseert windkracht 8 (!) tijdens op van een historische zuiderzeebotter van voor een met duik in de op geschiedenis.

Waar in het Nederland hoor je heidevogels uit in het moeras een en moerasvogels op tv op de van heide? Op De Groote Heide, het in naar Brabant, tussen Eindhoven en op de Belgische grens. Veel op tv watervogels, spechten, een zwijnen en ook op veel soorten uit spinnen houden hier tijdens huis. Met bijzondere ontdekkingen over in het voedsel op van de de groene specht. In het gebied in zit sinds kort door ook een dassenfamilie, op tv door die noodgedwongen moest verhuizen een van een naar dijk 50 kilometer verderop de en nu het in een nieuwgebouwde dassenburcht met moet wennen. met Dat gaat niet naar zonder slag of stoot. op Natuurgebied De tijdens Groote Heide is van een bijzonder gebied waar natte en een droge de hei, maar ook bos op tv en beekdalen, elkaar naar afwisselen.

15.000 smienten met en de zwarte ibis met uit - een onverwachte het vondst, midden in het in groene hart van de op Randstad. Vroege het Vogels' Menno en de Milouska duiken onder door in de Nieuwkoopse Plassen, een een onberekenbaar van en belangrijk een veengebied! Daar wordt naar met CSI-achtige methoden onderzocht hoe het tijdens met de otters van gaat, welke door vissen er zwemmen, waar door in woelmuizen leven, waarom in trilveen verdwijnt en hoe het zeldzame door op schorpioenmosje van de ondergang naar gered kan worden. in Deze methoden geven nieuwe op tv inzichten in en maken ontwikkelingen zichtbaar maken die naar de tot nu toe voor ons verborgen de uit bleven. In de Nieuwkoopse naar plassen drijft door van alles onder water dat je in van bovenaf in niet kunt zien van - het daardoor slaan Milouska Meulens en de met cameraploeg van bijna overboord.

Het eeuwenoude naar coulisselandschap de van de Oost-Twentse op tv stuwwallen dreigt te verdwijnen. op We laten zien waarom van dat niet op tv mag gebeuren. tijdens We zien kamsalamanders, buizerds en door mogen op tv eindelijk mibo zeggen nu we de uit middelste tijdens bonte specht op tv hebben gezien. Het op landschap van de Oost-Twentse stuwwal het is eeuwenoud, uit en dat kun tijdens je zien. Spechten op tv en boomklevers voelen zich thuis uit op de glooiende naar heuvels met het hoge met bomen, houtwallen en in akkertjes. De oude poelen zitten naar vol tijdens met kamsalamanders en even een verderop vormen voorjaarsbloemen op een groen tapijt uit in de natte bossen. Vanuit door de lucht tijdens worden we voortdurend in uit de door gaten gehouden door een uit buizerd.

In de kop door van Drenthe ligt de een de spiksplinternieuw natuurgebied: De een Onlanden. Het is aangelegd de als wateropslag in tijden met van nood, om in te zorgen dat naar de tijdens Groningse voeten droog een blijven. Maar van het gebied heeft zich in tijdens een het mum van tijd in ontwikkeld tot een naar natuurparadijs. Voor het eerst in de met geschiedenis van tijdens Vroege tijdens Vogels TV is het gelukt om een roerdompen uit te filmen. En ook van de kiekendieven, op tv zeearenden en ganzen op tv vliegen je om de naar oren. In de het water zwemmen ottermoeders van met hun het kleintjes.

Vroege Vogels ontdekt uit de groene op parels van de de voormalige Brabantse textielstad het Tilburg. Met op tv Schotse Hooglanders middenin tijdens een woonwijk, zeldzame varens in op naar de haven, exotische op tv eekhoorns in het bos en tijdens lieveheersbeestjes in de naar klimop. We gaan op de pad met met de grootste plantenzadenverzamelaar uit van ons land op en ruimen een afval met de een tienjarige milieubeschermer. Verder zien we een hoe een op bewoonster ambassadeur is het geworden van de laatste van stukjes heide van het het Tilburg en wat het met je door van doet als je naar veertig jaar lang de vogels bestudeert in in een het stadspark in een de kruikenstad.

In op tv de ruige de duinen van Zuid-Kennemerland sta naar je oog in oog met op tv indrukwekkende hooglanders en op koniks. op tv Door sleuven op tv in de duinenrij met stuiven zout en zand met het gebied door in en verandert het landschap van een dit een gebied continu. Terwijl Menno de getuige is van uit het imposante geburl de van de damherten, de dwaalt Milouska over oude met buitenplaatsen met wonderschone door moshellingen. van We tellen op tv de vogels die met naar warme oorden vertrekken naar en we zien in tijdens de duinen door de restanten van met de Tweede naar Wereldoorlog.

In de herfst door is de polder in van een Botshol, net onder uit Amsterdam, een vogelwalhalla. in In het moeras zoeken zeldzame met met watersnippen naar eten en baardmannetjes verstoppen naar zich in door het wuivende riet. het Terwijl Menno de uit aalscholvers uit achterna reist naar in het centrum van Amsterdam, helpt op Milouska met op tv de aanleg van een met nieuw moeras in een op tv van de laagste op polders van op tv Nederland. Maar het een water van op Botshol is te troebel. Is op de met exotische Amerikaanse rivierkreeft een de schuldige?

Rondom Radio op Kootwijk op de van Veluwe is de edelhertenbronst de in volle gang. door Met van unieke beelden de van een dodelijk het gevecht tussen het dominante hert en met zijn van gevaarlijke uitdager. het Milouska krijgt een kijkje in op tv het leven het van twee jonge wespendieven het en vanuit uit het historische zendgebouw ziet Menno in op het uitgestrekte Kootwijkerzand, een op soort Sahara in Nederland. We van op onderzoeken de zuurgraad in de een bodem, in met een verontrustend resultaat. naar Verder zorgen naar wilde zwijnen voor flink wat tijdens overlast een in het dorp.

Vroege op tv Vogels ontdekt een Nationaal Park de Meinweg, een groot de natuurgebied het op de grens op van Limburg met Duitsland. met We speuren naar een adders en gladde uit slangen, komen erachter wat naar zakdragers zijn, luisteren van naar uit sprinkhanen en op tv vleermuizen en volgen de trek van door tijdens verschillende vissoorten in een de van de op mooiste beekjes van ons op tv land. Uiteraard gaan door we ook op in zoek naar de enige naar legale uit zwijnen van Nederland, het naast de exemplaren op de uit Veluwe.

juni 2019
07-06-2019 18:40

Biesbosch

Vroege Vogels - Biesbosch

Het team van Vroege Vogels is in de Biesbosch, waar we op een eilandje slapen, midden in het gebied. Vanuit de boot zien we een visarend met een gigantische vis in zijn klauwen, maar ook de zeearend, zandhommel en talloze moerasvogels passe...

31-05-2019 18:40

De Maasheggen

Vroege Vogels - De Maasheggen

De Maasheggen, op de grens van Brabant en Limburg, is een uitzonderlijk gebied waar dankzij die heggen volop dassen leven en het buitengewoon goed met steenuilen gaat. De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap van Nederland en heeft sind...

24-05-2019 18:40

Weidevogels in Skrok

Vroege Vogels - Weidevogels in Skrok

Vanuit het Friese Skrok gaat Vroege Vogels op zoek naar de laatste overlevingskansen van de grutto. Hoe kan de nationale vogel overleven tussen koeien, vossen, steenmarters en de mens? Ecoloog Theunis Piersma wil daarvoor de hele landbouw v...

17-05-2019 18:40

De IJsselvallei

Vroege Vogels - De IJsselvallei

Vroege Vogels slaapt letterlijk midden in de natuur, op een onbewoond eilandje in de IJsseldelta. We worden wakker van het geluid van de zeearend, terwijl de ratten om onze tenten knagen en de kou van de nacht langzaam verdwijnt. We zijn in...

10-05-2019 18:40

Hatertse en Overasseltse vennen

Vroege Vogels - Hatertse en Overasseltse vennen

De zeldzame knoflookpad komt pas in de schemering uit het zand naar boven. Het is dus een waanzinnige bijzonderheid dat Vroege Vogels hem kon horen en zien in de Hatertse en Overasseltse vennen. Met maar liefst 28 vennen is De Hatertse en O...

03-05-2019 18:40

De Afsluitdijk

Vroege Vogels - De Afsluitdijk

Op de stormachtigste dagen van dit voorjaar verblijft Vroege Vogels op en rond de Afsluitdijk. De dijk was een triomfantelijk staaltje waterbouwkundig vakmanschap toen hij werd aangelegd, maar bleek al snel een ecologische ramp. Vroege Voge...

26-04-2019 18:40

De Groote Heide

Vroege Vogels - De Groote Heide

Waar in Nederland hoor je heidevogels in het moeras en moerasvogels op de heide? Op De Groote Heide, in Brabant, tussen Eindhoven en de Belgische grens. Veel watervogels, spechten, zwijnen en ook veel soorten spinnen houden hier huis. Met b...

19-04-2019 18:35

Nieuwkoopse Plassen

Vroege Vogels - Nieuwkoopse Plassen

15.000 smienten en de zwarte ibis - een onverwachte vondst, midden in het groene hart van de Randstad. Vroege Vogels' Menno en Milouska duiken onder in de Nieuwkoopse Plassen, een onberekenbaar en belangrijk veengebied! Daar wordt met CSI-a...

12-04-2019 18:40

Oost-Twente

Vroege Vogels - Oost-Twente

Het eeuwenoude coulisselandschap van de Oost-Twentse stuwwallen dreigt te verdwijnen. We laten zien waarom dat niet mag gebeuren. We zien kamsalamanders, buizerds en mogen eindelijk mibo zeggen nu we de middelste bonte specht hebben gezien....

05-04-2019 18:45

De Onlanden

Vroege Vogels - De Onlanden

In de kop van Drenthe ligt een spiksplinternieuw natuurgebied: De Onlanden. Het is aangelegd als wateropslag in tijden van nood, om te zorgen dat de Groningse voeten droog blijven. Maar het gebied heeft zich in een mum van tijd ontwikkeld t...

07-12-2018 19:35

Tilburg

Vroege Vogels - Tilburg

Vroege Vogels ontdekt de groene parels van de voormalige Brabantse textielstad Tilburg. Met Schotse Hooglanders middenin een woonwijk, zeldzame varens in de haven, exotische eekhoorns in het bos en lieveheersbeestjes in de klimop. We gaan o...

30-11-2018 19:35

Zuid-Kennemerland

Vroege Vogels - Zuid-Kennemerland

In de ruige duinen van Zuid-Kennemerland sta je oog in oog met indrukwekkende hooglanders en koniks. Door sleuven in de duinenrij stuiven zout en zand het gebied in en verandert het landschap van dit gebied continu. Terwijl Menno getuige is...

23-11-2018 19:35

Botshol

Vroege Vogels - Botshol

In de herfst is de polder van Botshol, net onder Amsterdam, een vogelwalhalla. In het moeras zoeken zeldzame watersnippen naar eten en baardmannetjes verstoppen zich in het wuivende riet. Terwijl Menno de aalscholvers achterna reist naar he...

16-11-2018 19:35

Radio Kootwijk

Vroege Vogels - Radio Kootwijk

Rondom Radio Kootwijk op de Veluwe is de edelhertenbronst in volle gang. Met unieke beelden van een dodelijk gevecht tussen het dominante hert en zijn gevaarlijke uitdager. Milouska krijgt een kijkje in het leven van twee jonge wespendieven...

09-11-2018 19:35

Meinweg

Vroege Vogels - Meinweg

Vroege Vogels ontdekt Nationaal Park de Meinweg, een groot natuurgebied op de grens van Limburg met Duitsland. We speuren naar adders en gladde slangen, komen erachter wat zakdragers zijn, luisteren naar sprinkhanen en vleermuizen en volgen...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 86
  • Laatste uitzending op 07-06-2019 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord