Programma gemist?

Vroege een Vogels ontdekt de op tv groene parels met van de voormalige Brabantse textielstad Tilburg. het door Met Schotse Hooglanders op middenin een woonwijk, zeldzame door varens in de haven, op exotische eekhoorns in in het bos uit en lieveheersbeestjes in de klimop. uit We gaan naar op pad tijdens met de grootste plantenzadenverzamelaar van op tv ons het land en ruimen van afval met een tienjarige van milieubeschermer. met Verder zien we hoe een de bewoonster ambassadeur is op geworden van de laatste het van stukjes heide van uit Tilburg en wat het met op tv je doet als in je in veertig jaar lang van de vogels bestudeert in een stadspark tijdens in de in kruikenstad.

In op de ruige duinen van naar Zuid-Kennemerland sta je oog van in oog met naar indrukwekkende hooglanders op tv en koniks. in Door sleuven van in de duinenrij stuiven zout uit en een zand het gebied in in en verandert het landschap van uit dit gebied tijdens continu. Terwijl Menno op getuige uit is van het imposante geburl op van de damherten, door dwaalt Milouska tijdens over oude tijdens buitenplaatsen met wonderschone moshellingen. de We tellen de vogels uit die op tv naar warme oorden vertrekken en we de zien in in de duinen de de restanten van de met Tweede met Wereldoorlog.

In de de herfst is tijdens de polder van Botshol, de net onder op tv Amsterdam, een vogelwalhalla. op tv In het moeras zoeken zeldzame tijdens watersnippen naar eten een en een baardmannetjes verstoppen met zich in het wuivende riet. Terwijl een Menno de aalscholvers door achterna reist uit naar op het centrum van Amsterdam, helpt Milouska de met in de aanleg op van een nieuw moeras in van een van een de laagste polders van Nederland. uit het Maar het water een van Botshol is met te troebel. Is tijdens de exotische Amerikaanse naar rivierkreeft de schuldige?

Rondom met Radio Kootwijk op de naar Veluwe is de edelhertenbronst met in een volle gang. Met unieke met beelden van een dodelijk een gevecht in tussen het dominante hert en naar zijn op tv gevaarlijke uitdager. Milouska krijgt tijdens een kijkje in het van leven de van twee jonge wespendieven uit en vanuit op het historische zendgebouw ziet een Menno het door uitgestrekte Kootwijkerzand, een soort Sahara de in in Nederland. We onderzoeken de zuurgraad tijdens in het de bodem, met van een verontrustend resultaat. Verder op tv zorgen wilde zwijnen voor door tijdens flink wat overlast in het het dorp.

Vroege Vogels ontdekt tijdens Nationaal op Park de Meinweg, een groot de natuurgebied op met de grens van naar Limburg met Duitsland. naar We speuren het naar adders en gladde op tv slangen, komen in erachter wat zakdragers zijn, luisteren uit naar sprinkhanen op en vleermuizen en volgen naar een de trek van verschillende vissoorten door in een van in de mooiste in beekjes van ons de land. Uiteraard gaan we ook het op zoek door naar de enige legale het zwijnen van Nederland, op naast door de exemplaren op de een Veluwe.

Vroege Vogels het ontdekt een het immense Drents-Friese Wold, met z'n in majestueuze Spaanse in sayaguesa's, met door korstmossen op met Drentse hunebedden en met de tijdens laatste tijdens heidevogels van dit vogelseizoen. tijdens Verder holt op tv Menno achter de door korstmosrenspin aan, staat Milouska oog in in tijdens oog met een bunzing, struikelen we uit over paddenstoelen, met botsen door we tegen een weidemierbult aan naar en een proberen we erachter tijdens te komen hoe de een Drentse geschiedenis van schapen en een uit paupers het landschap heeft van gevormd.

Verborgen naar tussen de bomen het in de het Flevopolder ligt een met oud laboratorium, waar op tv havens, sluizen en dammen door uit de tijdens hele wereld zijn met nagebouwd. Nu is dit spectaculaire een gebied overwoekerd door door de natuur en is met het tijdens het domein van heel veel met soorten roofvogels. met En uit we vinden er duizenden bijzondere paddenstoelen. op tv Een tijdens bijzondere Vroege Vogels dus waarin een uit Menno door de haven van Libië naar dwaalt en Milouska met de giftigste paddenstoel op tv van Nederland door vindt.

Aan door de Duitse grens ligt op tv het spectaculaire Bergherbos, met naar de op oeroude heuvels van Montferland en met 't Peeske. een Hier huizen gladde in slangen, hazelwormen in en zandhagedissen, die uit nu hun een eigen snelweg krijgen. Boeren en tijdens jagers uit willen de verdreven patrijs weer op tv teruglokken met mooie, bloemrijke op de stukken land.

Wat op tv heeft de droge zomer gedaan het met uit de natuur? Op de de Brabantse Kampina ziet Milouska in wat de de gevolgen door zijn van de hitte aan met verbrande door heideplanten. Menno onderzoekt naar waar de vissen naartoe gaan als van uit de beek droogvalt. Verderop een de heide leeft een kudde op tv op koeien bijna geheel in zelfstandig, ook als door de temperatuur oploopt.

Na op de Waddeneilanden gaat Vroege Vogels uit nu echt een het op wad op. Eerst de naar Griend, paradijs voor uit vogels en vogelonderzoekers op tv - en naar zeer lastig te naar bereiken, ondervindt Milouska. Vanuit met een vliegtuigje tellen met we zeehonden op en krijg je met weer een heel andere kijk op op tv het het gebied. Menno gaat in de tijdens uitgestrekte naar kwelder op zoek naar een in klein scholeksterjong met en hoort van ondertussen waarom het op zo slecht met uit deze prachtvogel gaat. En waar door komen die duizenden de naar kwallen op de waddenstranden naar vandaan?

Het laatste bewoonde tijdens eiland in naar het oosten van van de met Wadden is Schiermonnikoog. Bestookt door door meeuwen op tv bezoeken we een lepelaarskolonie. We uit komen erachter dat uit elke de sprinkhaan zijn eigen stem heeft door en we met volgen de lompe sporen het van de imposante sayaguesarunderen. van Op in dit kleine eiland maken de met inwoners een van vuist een tegen de verzuring, naar en Menno vaart uit naar de meest het afgelegen plekken om door (plastic) afval te tijdens verzamelen.

Het meest door eigenzinnige waddeneiland is met Ameland, met de mooiste van libellenhuidjes die we op in ooit hebben gefilmd. van Milouska ploegt door een een jungle van door riet om hartveroverende bruine met kiekendiefduikens te ringen. met Oeverzwaluwen profiteren van een de afgeslagen kust. De koster met van de het kerk houdt heel van veel van insecten, op tv behalve van naar een regendaas. En van Menno trekt z'n broek uit, een allemaal het voor de naar natuur.

Het team door van op Vroege Vogels komt per zeilboot op aan op met Terschelling, het derde uit eiland van hun waddentour. Milouska tijdens neemt een duik de in het water van de bij de haven, van op zoek naar het het leven op de naar steigerpalen. Ook telt ze in het alle vroegte door de vogels naar die het eiland rijk op tv is. Menno is bij de op een biologische weidevogelboer en gaat de het wad op om het naar een fuik te legen. het Verder zijn ze volop met op het strand te met op vinden, waar er meer diertjes de zijn dan je in op het tijdens eerste gezicht zou de denken.

Op door Vlieland, het kleinste en op tv droogste eilandje uit van de uit Wadden, vliegen de straaljagers de je om de oren, een de irritatiebron voor rustzoekende uit wandelaars, op tv maar een zegen voor tijdens de het vogels. Op dit een eiland grazen eigenwijze soayschapen de in het wild en op tv verstoppen op tv rugstreeppadden zich achter welriekende nachtorchideeën. tijdens We tijdens zien scholeksters, lepelaars, tijdens de bruine kiekendief, mezen. En dat door allemaal op op nog geen steenworp tijdens afstand in van de Vliehors, tijdens de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, oftewel uit de Sahara met van met Nederland.

Vroege uit Vogels ontdekt de uit natuur op Texel, het op grootste Nederlandse Waddeneiland met door de het langste vogelboulevard een van Europa, die bomvol zit met op grote sterns. op Verder het het eidereendenparadijs in naar de wereldberoemde Slufter. We gaan van wilde bijen tellen in de insectenreservaat van het Jac. P. Thijsse en de bezoeken het een pas een ontdekt platte-oestermassagraf. Ook ontdekt Vroege Vogels door waar de in beroemde meeuwen van op Texel op tv overdag heenvliegen en welke de bewoners er naar diep in het het wad leven. En een we zijn erbij als door de laatste opgevangen zeehond op tv van dit in voorjaar wordt teruggezet in met de in zee.

februari 2019
07-12-2018 19:35

Tilburg

Vroege Vogels - Tilburg

Vroege Vogels ontdekt de groene parels van de voormalige Brabantse textielstad Tilburg. Met Schotse Hooglanders middenin een woonwijk, zeldzame varens in de haven, exotische eekhoorns in het bos en lieveheersbeestjes in de klimop. We gaan o...

30-11-2018 19:35

Zuid-Kennemerland

Vroege Vogels - Zuid-Kennemerland

In de ruige duinen van Zuid-Kennemerland sta je oog in oog met indrukwekkende hooglanders en koniks. Door sleuven in de duinenrij stuiven zout en zand het gebied in en verandert het landschap van dit gebied continu. Terwijl Menno getuige is...

23-11-2018 19:35

Botshol

Vroege Vogels - Botshol

In de herfst is de polder van Botshol, net onder Amsterdam, een vogelwalhalla. In het moeras zoeken zeldzame watersnippen naar eten en baardmannetjes verstoppen zich in het wuivende riet. Terwijl Menno de aalscholvers achterna reist naar he...

16-11-2018 19:35

Radio Kootwijk

Vroege Vogels - Radio Kootwijk

Rondom Radio Kootwijk op de Veluwe is de edelhertenbronst in volle gang. Met unieke beelden van een dodelijk gevecht tussen het dominante hert en zijn gevaarlijke uitdager. Milouska krijgt een kijkje in het leven van twee jonge wespendieven...

09-11-2018 19:35

Meinweg

Vroege Vogels - Meinweg

Vroege Vogels ontdekt Nationaal Park de Meinweg, een groot natuurgebied op de grens van Limburg met Duitsland. We speuren naar adders en gladde slangen, komen erachter wat zakdragers zijn, luisteren naar sprinkhanen en vleermuizen en volgen...

26-10-2018 19:35

Drents-Friese Wold

Vroege Vogels - Drents-Friese Wold

Vroege Vogels ontdekt het immense Drents-Friese Wold, met z'n majestueuze Spaanse sayaguesa's, met korstmossen op Drentse hunebedden en met de laatste heidevogels van dit vogelseizoen. Verder holt Menno achter de korstmosrenspin aan, staat ...

19-10-2018 19:35

Waterloopbos

Vroege Vogels - Waterloopbos

Verborgen tussen de bomen in de Flevopolder ligt een oud laboratorium, waar havens, sluizen en dammen uit de hele wereld zijn nagebouwd. Nu is dit spectaculaire gebied overwoekerd door de natuur en is het het domein van heel veel soorten ro...

12-10-2018 19:35

Bergherbos

Vroege Vogels - Bergherbos

Aan de Duitse grens ligt het spectaculaire Bergherbos, met de oeroude heuvels van Montferland en 't Peeske. Hier huizen gladde slangen, hazelwormen en zandhagedissen, die nu hun eigen snelweg krijgen. Boeren en jagers willen de verdreven pa...

05-10-2018 19:35

De Kampina

Vroege Vogels - De Kampina

Wat heeft de droge zomer gedaan met de natuur? Op de Brabantse Kampina ziet Milouska wat de gevolgen zijn van de hitte aan verbrande heideplanten. Menno onderzoekt waar de vissen naartoe gaan als de beek droogvalt. Verderop de heide leeft e...

28-09-2018 19:35

Wadplaten

Vroege Vogels - Wadplaten

Na de Waddeneilanden gaat Vroege Vogels nu echt het wad op. Eerst naar Griend, paradijs voor vogels en vogelonderzoekers - en zeer lastig te bereiken, ondervindt Milouska. Vanuit een vliegtuigje tellen we zeehonden en krijg je weer een heel...

21-09-2018 19:35

Schiermonnikoog

Vroege Vogels - Schiermonnikoog

Het laatste bewoonde eiland in het oosten van de Wadden is Schiermonnikoog. Bestookt door meeuwen bezoeken we een lepelaarskolonie. We komen erachter dat elke sprinkhaan zijn eigen stem heeft en we volgen de lompe sporen van de imposante sa...

14-09-2018 19:35

Ameland

Vroege Vogels - Ameland

Het meest eigenzinnige waddeneiland is Ameland, met de mooiste libellenhuidjes die we ooit hebben gefilmd. Milouska ploegt door een jungle van riet om hartveroverende bruine kiekendiefduikens te ringen. Oeverzwaluwen profiteren van de afges...

07-09-2018 19:35

Terschelling

Vroege Vogels - Terschelling

Het team van Vroege Vogels komt per zeilboot aan op Terschelling, het derde eiland van hun waddentour. Milouska neemt een duik in het water bij de haven, op zoek naar het leven op de steigerpalen. Ook telt ze in alle vroegte de vogels die h...

31-08-2018 19:40

Vlieland

Vroege Vogels - Vlieland

Op Vlieland, het kleinste en droogste eilandje van de Wadden, vliegen de straaljagers je om de oren, een irritatiebron voor rustzoekende wandelaars, maar een zegen voor de vogels. Op dit eiland grazen eigenwijze soayschapen in het wild en v...

24-08-2018 19:30

Texel

Vroege Vogels - Texel

Vroege Vogels ontdekt de natuur op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland met de langste vogelboulevard van Europa, die bomvol zit met grote sterns. Verder het eidereendenparadijs in de wereldberoemde Slufter. We gaan wilde bijen tell...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 76
  • Laatste uitzending op 07-12-2018 om 19:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord