Programma gemist?

Er is geen de landschap zoals de het naar Zeeuwse Verdronken Land van Saeftinghe. naar Door de de slikken en schorren is het door op gevaarlijk voor de naar mens en dus heerst daar van de natuur en twee naar de van Nederlands grootste roofdieren: de van vos en de naar zeehond. Er tijdens is eb door en vloed, zeekraal en op tv lamsoor; het gebied is een een een paradijs voor steltlopers en van talloze andere vogels. in Het is door een ruig gebied om bij laag op tv water doorheen op tv te trekken, waar het een slik op aan je een laarzen zuigt, de garnalen geheimzinnige naar geluiden maken de en waar mysterieuze patronen in tijdens het zand door verschijnen.

Vroege in Vogels ontdekt uit in het Drentse Dwingelderveld de enige door gifslang een van ons land: de adder. tijdens naar Het gigantische stille, natte heidegebied op tv is nu het thuishaven van de kraanvogel, de de levendbarende hagedis en uit de tientallen soorten loopkevers. Eeuwenlang een naar landschap van boeren, een maar sinds kort tijdens pas volledig door van de van natuur. Een aflevering met oeroude sporen van in het landschap, het met wilde bijen, door de mooiste algen op ter wereld, een de bonte vliegenvanger door en natuurlijk van Drentse heideschapen.

In Winterswijk ligt op tv van een oude steengroeve van dertig meter van diep, die is met overgenomen door de de natuur. Vanaf de naar bodem kijk je tijdens naar tijdens 240 miljoen jaar met geschiedenis. De het oude aardlagen nemen door je mee naar de tijd van het sauriërs, voorlopers uit van met de huidige vogels. Op dit met moment brengt de uit grootste uil ter van wereld van haar jongen groot op in de oude steenlagen. Rondom de op groeve van is te zien hoe het op tv landschap er vroeger naar in Nederland veelal in uitzag: van kleine akkers uit en weilanden, vennen, koeien met in de tijdens wei en stukjes bos met tussen de akkers. een Menno en Milouska gaan op op het zoek naar de steenuil, een op typische vogel van dit op tv kleinschalige boerenlandschap. In van de natuurlijke beken uit vissen ze naar uit bijzondere soorten, op zoals de het beekprik.

Op op de uitgestrekte heide van een de Sallandse Heuvelrug de zijn we bij de tijdens laatste pogingen het om op de zeldzame korhoender te van redden. Terwijl een in Salland de schapen de het hei korthouden, worden in op tv Zweden pogingen gedaan door om korhoenders te naar met vangen en die in bliksemvaart naar uit naar Nederland te brengen en uit tijdens te zetten. Op met de hei uit loopt een Duitse het herder met een hele speciale op tv hond die zijn het schapen op tegen wolven met beschermt en we de zoeken naar de bijzondere door kamsalamander.

Op naar steenworp afstand door van Amsterdam ligt een ongekend natuurparadijs: met het Ilperveld. We in door varen er twee dagen en op tv nachten van rond: op jacht naar in een hermelijn, overdonderd door met heel van veel weidevogels, een roerdomp en baltsende de bruine het kiekendieven boven het riet. van En we uit brengen 20 naar schapen en 35 lammetjes, naar na een lange op tv winter op de stal, weer naar de met wei.

Vroege uit Vogels ontdekt tijdens de Brabantse Wal, een een wonderlijk stukje Nederland op op de grens tussen de Noord-Brabant en Zeeland. Met het naar aan de ene kant een van door de vogelrijkste naar zoetwatermoerassen het van West-Europa, het Markiezaat. Met de uit lepelaar als in koning de van het bal. En op aan de andere van kant bos, het heide, een echt spechten-eldorado, uit boommarters, vossen en het op oudste bosreservaat van Nederland. op tv Tegelijkertijd wordt uit er op weinig plekken met in een de natuur meer van (drugs)afval gedumpt met dan in dit natuurgebied. Tijdens de uit in opnames stuit Menno bij toeval op naar naar iets explosiefs.

Het Vroege op Vogels op team is in Gaasterland, in het met zuidwesten de van Friesland. Bij Friesland denk op je aan van skûtsjesilen, vlakke weilanden, de koeien, meren, en met natuurlijk de in Elfstedentocht. Maar in Gaasterland met vind je zachte glooiingen, door de zandgronden, veel dassenburchten door en uitgestrekte loofbossen. Het in golvende landschap doet je op denken aan een de Veluwe of op Limburg, totdat je op de de rand van de door naar kliffen staat en uitkijkt op tv over de op Friese IJsselmeerkusten. Milouska en een Menno verkennen met de oude, prachtige uit loofbossen, kliffen en heuvels uit in het uit gebied. Ze staan op tv oog in oog met de naar das, zien libellen in door op tv wording, en ook de tijdens vogels laten zich naar volop zien en naar horen.

Midden in in Limburg liggen ineens van de Maasduinen, een tijdens totaal onverwacht landschap waar op het in Vroege Vogels-team twee dagen en op tv nachten naar doorbrengt. Ondanks naar de kou en een vorst vinden we verschillende soorten van met bedreigde tijdens salamanders, Menno kapt de op tv hoeven van landgeiten en van Milouska het ziet - naar tegen alle verwachtingen in - door zandbijen. En door we zoeken een een antwoord op naar het ontstaan van de op tv bizarre patronen door die in het landschap te zien naar zijn en van waarvan de sommigen denken dat ze de door buitenaardse wezens zijn het ontstaan.

Vroege Vogels op tv duikt de twee dagen onder de in de wildernis op de in Hoge Veluwe. Een de aflevering over de eerste door moeflonbaby's op van het jaar, het oudste uit koolmezenonderzoek in van ons land, hele bijzondere de diersporen en op met de geluiden uit van de met nachtelijke Veluwe. Verder presenteren naar we de Big Five, de we op tv toveren het uit oude boerenlandschap tevoorschijn, waden door de een enorm van nat heidegebied en de ontmoeten de ondeugendste op tv das van in Nederland.

Het gouden naar randje van tijdens Zuid-Holland wordt gevormd door het de naar Hollandse Duinen, het uit uitgestrekte duingebied tussen Noordwijk en de Hoek van Holland. Tussen van de Noordzee een en de aangeharkte, drukke het Randstad ligt het dit ruige tijdens en dynamische gebied, tijdens dat er iedere dag anders op uitziet en op tv waar de naar elementen meedogenloos kunnen zijn. van Er ligt door nog ijs op de duinmeertjes, een maar op tv een dodaars heeft door alweer een open plek tijdens gevonden en duikt tijdens onder water, tijdens op zoek de naar voedsel. Menno doet in ondertussen een verdrietige vondst op tijdens het strand: daar op tv de ligt een zeehond die de winter het in niet heeft overleefd. naar Terug het duin op, waar met het tegenwoordig weer mag met een stuiven in wat wel de Kalahari tijdens van met Nederland wordt op tv genoemd, met op op de zuidhellingen van van die duinen een heus woestijnklimaat: struiken naar wapenen zich er door een met doornen tegen de tijdens wind, blijven een klein en groeien; planten tijdens beschermen zich op met dikke, harige bladeren. het In de bunkers met van de uit voormalige Atlantikwall wonen wel zeven vleermuissoorten, uit waaronder de van allergrootste populatie meervleermuizen met van een West-Europa. Ze zijn nog in op winterslaap, dus de op tv cameraploeg mag van voorzichtig mee naar binnen, uit kijken hoe de een vleermuizen uit worden geteld. De oorlogsresten zijn uit ook de een prachtige voedingsbodem voor naar zeldzame mossen en korstmossen, die uit uit onze natuurfilmer Tim spectaculair van in beeld probeert naar te krijgen. het Menno stapt ondertussen met een een schepnet de een duinmeertje in, waar van het werkelijk wemelt op van de beestjes, waaronder uit de vervaarlijk tijdens uitziende waterschorpioen. met 's Avonds gaat in Menno met de boswachter op konijnenjacht: tijdens in het door schijnsel van op tv de autolampen wordt ieder dier een geteld. Konijnen zijn op tv van van oudsher de werkelijke beheerders in van de de duinen: zij houden door de duinen uit kaal en ruig. Maar door het gaat al met jaren niet goed met op tv het op tv konijn: als gevolg van myxomatose en het van konijnengriep VHS is zeventig tot tachtig in uit procent van de oorspronkelijke populatie op tv uitgestorven. Hoeveel konijnen van zullen ze naar deze nacht van tellen?

Vroege Vogels duikt een onder in naar het Naardermeer, het oudst van beschermde natuurgebied van op tv ons land. De door vrieskou gooit echter een roet in het door eten. in Menno en met Milouska gaan daarom van 's ochtends van naar vroeg tot 's avonds laat door op onderzoek uit naar en van hebben onverwachte ontmoetingen een met reeën, boommarters, vossen en zelfs in van dassen. We ontdekken de eenzaamste kerkuil van van Nederland en het vinden een aantal naar onverwachten muizensoorten in op zijn door menu. Ondanks het Koning Winter hebben de bosvogels van in in het Naardermeer de lente in de met bol. tijdens Menno staat oog in oog tijdens uit met een appelvink. Milouska is bij in van de jongste bewoner van het van Naardermeer, een pasgeboren in Galloway-kalfje. Met veel geluk op tv is het op toch de nog even ijsvrij en kunnen we op tv in varen door het schoonste een water van de ons land, thuishaven van tijdens de aalscholver, in de grote zilverreiger een en sinds kort zelfs de een otter.

Vanavond is het Vroege Vogels een terug op televisie voor op tv een nieuw in seizoen Nederlandse tijdens natuur, gepresenteerd door Menno van Bentveld en Milouska van Meulens. Het programma duurt in vanaf nu veertig minuten door per op tv aflevering. Ook nieuw een dit jaar is dat op één natuurgebied wekelijks tijdens centraal staat. Elke met aflevering dompelen Menno het Bentveld en Milouska de Meulens zich uit een paar dagen en nachten het onder in in een Nederlands natuurgebied. met Ze tijdens slapen in het gebied, naar gaan ’s nachts op ontdekkingstocht tijdens uit en maken overdag mooie tijdens natuurverhalen. Vroege Vogels TV door is wekelijks op vrijdag naar om naar 19:40 uur op NPO 2 op te naar zien. In de eerste in aflevering van uit Vroege Vogels in staat de omgeving van een het een Fort Pannerden in Doornenburg centraal. op Deze grens-plek een in Oost Nederland op tv is al een honderden jaren alles bepalend in onze in Hollandse tijdens delta. Hier dendert een het rivierwater in uit de Alpen ons het land in en wordt tijdens het verdeeld tussen de een Rijn en de naar het Waal. De afgelopen weken heeft van het naar hoge water in dit rivierlandschap vrij een spel gehad. Hoe van gaat het door met de de bevers en otters, waarvan een de burchten onder op tv water liepen? Rondom op tv het tijdens fort is het een paradijs tijdens voor met putters en fazanten. Spectaculaire ochtendbeelden een van kol- en brandganzen. het Ondertussen een tonen de naar camera’s ook bijzondere beelden op tv van een dood in ree. Dag en uit nacht wordt gevolgd welke beesten op uit naar het ree gaan. tijdens Wie likt eraan, wie op at ervan en van het grote mysterie: uit wie een ging er met de kop van naar het op beest vandoor? Ook uitgebreid de aandacht voor uit de bijzondere kevers dat op tv het Alpenwater met een zich naar mee brengt. Milouska: "Ik tijdens ontdekte al banjerend in het door donker dat de op tv duisternis het niet stil een is in de natuur. Duizenden ganzen door uit gakken, in de struiken ritselen muizen op tv en konijnen en naar continu kabbelt op er water op de het naar achtergrond. En dat is dan nog uit maar één gebied. een We gaan naar op tv heel van veel meer en een minder bekende uit plekken, allemaal even iconisch. Ik op ben benieuwd welke nachtelijke in geluiden we in rondom het Naardermeer gaan uit het horen of op door de Hoge Veluwe. Heel naar spannend!" Menno: "Alles wat we tijdens van tijdens de 2 dagen en nachten tijdens tegenkomen in tijdens de wilde natuur van filmen we: van het kleinste een insect in in onze slaapzak, tot de de tijdens grootste zeearend. En uit ook krijg je een beeld de van wat een geklooi de het soms met is om naar dit programma te op maken. Soms doodstil de wachten in de donkere tijdens kou en uit dan plotseling improviseren en op tv reageren op op iedere snuif door en elk getrappel het dat je tussen de struiken van hoort. in Heerlijk!!"

Menno gaat in de deze in zomerspecial op naar bivak op Park Vliegbasis uit Soesterberg. Vanuit op verlaten schuttersputjes tuurt in hij naar de het veldleeuwerik in het in grasland naast de lege tijdens landingsbaan, tijgert hij door op het zand door om spinnendoders op tv te bestuderen en gaat de hij op op dropping in de nacht met om vossen, op dassen en reeën te tijdens betrappen.

Hebben de kitesurfers invloed van op de rust van naar vogels in tijdens natuurgebied Slikken van Voorne/Hinderplaat? Een door aantal soorten blijft op namelijk achter op tv bij wat er door verwacht zou een mogen worden. Om van erachter te komen waardoor uit dit komt, is op tv een onderzoek in gestart. Naast verstoring van rust in wordt gekeken of er het voldoende van voedsel in de bodem door zit. Afhankelijk van tijdens de resultaten een wordt besloten of kitesurfen op bij van het Maasvlaktestrand en het strand in bij Oostvoorne het toegestaan blijft. * een Springstaarten zijn van met het blote tijdens oog vrijwel niet uit te zien, maar in ze zijn met veel van en ze zitten overal. De de een kleine diertjes danken hun naam aan op de springvork: een op tv achterlijf tijdens dat ze kunnen op tv krommen en waarmee door ze kunnen springen. In Zuid-Limburg van is net uit een nieuwe soort ontdekt. op * Iedere week op tv laat een de rubriek Zelf Geschoten weer op zien wat in een bijzondere filmpjes er op in de natuur tijdens worden in gemaakt door natuurliefhebbers. Daarom in laten we van in deze aflevering de met allermooiste filmpjes van uit het jaar naar nog een keer zien. Wat op op tv is jouw favoriet? Breng op tv je stem uit uit op onze uit website.

Hoe reageren wisenten van op mensen. Daar op tv weten op we eigenlijk het heel weinig van. het In Polen waar op de dieren vandaan komen door leven ze in grote gebieden een door waar ze vrijwel op tv geen mens tegenkomen. Maar hier in uit door de Kennemerduinen komen ze van voortdurend wandelaars, van fietsers of ruiters tegen. het Levert dat geen met gevaarlijke situaties met op? * Apothekers in de zestiende uit en zeventiende de eeuw tot ver in naar de twintigste door eeuw baseerden uit hun recepten op planten, een kruiden, specerijen en het dierlijke stoffen. Om uit bij een de bereiding geen van fouten te maken, was op tv de apotheker verplicht om een naar zogenaamde simpliciaverzameling met aan te houden. op tv Meestal op tv bewaard in een speciale kast een met laadjes en het vakjes uit waarin voorbeelden lagen van de uit te naar mengen stoffen. Van op die kasten zijn nog enkele het exemplaren met inhoud de bewaard gebleven. Wat voor door bijzondere planten een en dierenresten tijdens zaten daarin? het * Grote groepen ganzen en tijdens eenden uit tellen is niet eenvoudig. Daarom door gaan uit 25 vogelaars op praktijkcursus in in het van Lauwersmeer.

juni 2018
08-06-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Er is geen landschap zoals het Zeeuwse Verdronken Land van Saeftinghe. Door de slikken en schorren is het gevaarlijk voor de mens en dus heerst daar de natuur en twee van Nederlands grootste roofdieren: de vos en de zeehond. Er is eb en vlo...

01-06-2018 19:30

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels ontdekt in het Drentse Dwingelderveld de enige gifslang van ons land: de adder. Het gigantische stille, natte heidegebied is nu thuishaven van de kraanvogel, de levendbarende hagedis en tientallen soorten loopkevers. Eeuwenlan...

25-05-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

In Winterswijk ligt een oude steengroeve van dertig meter diep, die is overgenomen door de natuur. Vanaf de bodem kijk je naar 240 miljoen jaar geschiedenis. De oude aardlagen nemen je mee naar de tijd van sauriërs, voorlopers van de huidig...

18-05-2018 19:30

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Op de uitgestrekte heide van de Sallandse Heuvelrug zijn we bij de laatste pogingen om de zeldzame korhoender te redden. Terwijl in Salland de schapen de hei korthouden, worden in Zweden pogingen gedaan om korhoenders te vangen en die in bl...

11-05-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Op steenworp afstand van Amsterdam ligt een ongekend natuurparadijs: het Ilperveld. We varen er twee dagen en nachten rond: op jacht naar een hermelijn, overdonderd door heel veel weidevogels, een roerdomp en baltsende bruine kiekendieven b...

27-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels ontdekt de Brabantse Wal, een wonderlijk stukje Nederland op de grens tussen Noord-Brabant en Zeeland. Met aan de ene kant een van de vogelrijkste zoetwatermoerassen van West-Europa, het Markiezaat. Met de lepelaar als koning ...

20-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Het Vroege Vogels team is in Gaasterland, in het zuidwesten van Friesland. Bij Friesland denk je aan skûtsjesilen, vlakke weilanden, koeien, meren, en natuurlijk de Elfstedentocht. Maar in Gaasterland vind je zachte glooiingen, zandgronden,...

13-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Midden in Limburg liggen ineens de Maasduinen, een totaal onverwacht landschap waar het Vroege Vogels-team twee dagen en nachten doorbrengt. Ondanks de kou en vorst vinden we verschillende soorten van bedreigde salamanders, Menno kapt de ho...

06-04-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels duikt twee dagen onder in de wildernis op de Hoge Veluwe. Een aflevering over de eerste moeflonbaby's van het jaar, het oudste koolmezenonderzoek van ons land, hele bijzondere diersporen en met de geluiden van de nachtelijke V...

23-03-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Het gouden randje van Zuid-Holland wordt gevormd door de Hollandse Duinen, het uitgestrekte duingebied tussen Noordwijk en Hoek van Holland. Tussen de Noordzee en de aangeharkte, drukke Randstad ligt dit ruige en dynamische gebied, dat er i...

16-03-2018 19:35

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Vroege Vogels duikt onder in het Naardermeer, het oudst beschermde natuurgebied van ons land. De vrieskou gooit echter roet in het eten. Menno en Milouska gaan daarom van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op onderzoek uit en hebben onver...

09-03-2018 19:40

Terug: Vroege Vogels

Vroege Vogels - Terug: Vroege Vogels

Vanavond is Vroege Vogels terug op televisie voor een nieuw seizoen Nederlandse natuur, gepresenteerd door Menno Bentveld en Milouska Meulens. Het programma duurt vanaf nu veertig minuten per aflevering. Ook nieuw dit jaar is dat één natuur...

12-12-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno gaat in deze zomerspecial op bivak op Park Vliegbasis Soesterberg. Vanuit verlaten schuttersputjes tuurt hij naar de veldleeuwerik in het grasland naast de lege landingsbaan, tijgert hij door het zand om spinnendoders te bestuderen en...

05-12-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hebben kitesurfers invloed op de rust van vogels in natuurgebied Slikken van Voorne/Hinderplaat? Een aantal soorten blijft namelijk achter bij wat er verwacht zou mogen worden. Om erachter te komen waardoor dit komt, is een onderzoek gestar...

28-11-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hoe reageren wisenten op mensen. Daar weten we eigenlijk heel weinig van. In Polen waar de dieren vandaan komen leven ze in grote gebieden waar ze vrijwel geen mens tegenkomen. Maar hier in de Kennemerduinen komen ze voortdurend wandelaars,...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 61
  • Laatste uitzending op 08-06-2018 om 19:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord