Programma gemist?

Vroege Vogels op tv duikt in de het water van de het Zeeuwse van en Zuid-Hollandse delta. Terwijl met de bruinvissen op ons enthousiast begeleiden, gaan we op een naar zoek naar haaien en zeehonden. de We maken op tv kennis met van de wondere wereld op van de algen en verbazen op tv ons over het op tv rijke op onderwaterleven. We zetten de alles op alles om een het glimp op in te vangen van naar de zeer zeldzame met kuifaalscholver.

Ooit het was er hier de zoute van het zee met getijden en dynamiek. het Nu, naar na de Deltawerken, naar een zoet meer, waar met blauwalg een probleem werd: uit het door Krammer Volkerak. Toch in is dit gebied een onverwacht veranderd in een in heus vogelparadijs. En nu een zijn van er plannen om dit paradijs met weer te veranderen. Verder tijdens tijdens is Vroege Vogels bij het zenderen op van een een jonge zeearend, we zien van mantelmeeuwen die glas(!) het op eten en we zien hoe een op tv nieuw op type windmolen het de levens redt in van de zeearenden.

De uit Westerschelde is de enige openzeeverbinding op tv in naar Zeeland. Grote sterns leven naar in crèches het op de de zandplaten (met een echte juf die een de kleintjes leert in naar vliegen), torenvalken worden geringd, de baardmannetjes hebben zich in het tijdens riet verstopt en door natuurlijk enorme groepen de een zeehonden op en met rond het water. We een slaan ons kamp op door in Fort naar Rammekens (het oudste op zeefort van het West-Europa), waar we een het bijzondere populatie zandhagedissen met filmen.

Al door van afstand naar ruik je het zout. met De Grevelingen, op een de grens tijdens van Zeeland en Zuid-Holland, is op het van grootste zoutwatermeer van uit Europa. Het zoute door water is er helderder door dan waar ook in Nederland. met Menno bekijkt De uit Grevelingen onder water, uit door terwijl Milouska zich tussen de vechtende met stieren begeeft. op We blijven een nachtje naar slapen bij Kees op de Kraker door op de op tv Hompelvoet, de beroemdste vogelwachter het van Nederland. Onder water een uit gaat het niet tijdens goed met het Grevelingenmeer en op om dat tij met te keren naar wordt er juist weer naar getijde op teruggebracht. En samen met in het planten naar van zeegras en het aanleggen van op vogeleilandjes moet op tv de natuur van onder en boven water in weer mooier op tv worden.

We de zien een naar verbluffend spectaculaire opleving van de met natuur van op het eiland met Tiengemeten in het Haringvliet. op Op dit eiland werd een twaalf jaar op tv geleden een ingrijpende beslissing in genomen: boeren met die het eiland gebruikten voor de aardappelteelt op moesten vertrekken op tv zodat de natuur zijn het gang kon gaan. Nu op tv zijn de eerste van resultaten te uit zien. Maar liefst 75 nieuwe de vogelsoorten hebben een het langzaam veranderende met Tiengemeten ontdekt en op gebruiken deze oase van tijdens naar natuur als vluchtheuvel in naar een woestijn van op tv landbouwgronden.

Na de bouw in van uit de kering werd de op tv Oosterschelde het grootste Nationaal de Park van Nederland. door Menno trekt van zijn duikpak aan en met gaat kijken hoe naar op het ervoor staat naar met de natuur uit onder water. Boven water de bezoekt Milouska een waar uit paradijs voor vogels op tv en ziet het ze waar de trek- en van broedvogels hun eten met vandaan halen. het Overnachten doen we door bovenop in de toren die van het landschap heeft zien veranderen: de uit het iconische Plompe Toren.

Het team van van het Vroege Vogels is in de Biesbosch, met waar we met op een in eilandje slapen, midden in het een gebied. uit Vanuit de boot zien we door een een visarend met door een gigantische vis in zijn klauwen, het tijdens maar ook de zeearend, het zandhommel en talloze moerasvogels passeren op tv de tijdens revue. Vanuit ons griendhuisje horen in met we de roerdompen, zien we ijsvogels naar af en de aan vliegen met met een visje naar en zwemmen uit er meerdere bevers het voorbij. Dit uitgestrekte natuurgebied is naar de enige plek in tijdens Nederland uit waar er een zoetwatergetij is in en dit brengt tijdens de bijzondere natuur en soorten op tv met zich op mee.

De van Maasheggen, op de grens het van in Brabant en Limburg, is in een uitzonderlijk gebied in waar dankzij die heggen volop uit de dassen leven en het buitengewoon goed tijdens met naar steenuilen gaat. De het Maasheggen is van het oudste cultuurlandschap van Nederland en in heeft sinds op 2018 een Unesco-status en het wij gaan op ontdekken waarom. een De eeuwenoude heggen in zijn naast oude het cultuur ook fantastische natuur. naar Bovendien is van het de grond waar de door bekendste op tv ooievaar van tijdens Nederland voedsel zoekt voor het zijn jongen. tijdens In deze aflevering op tv begraaft Menno een jonge, uit dode ooievaar.

Vanuit het met Friese naar Skrok gaat Vroege Vogels tijdens op zoek naar de met laatste overlevingskansen van van de grutto. van Hoe kan de nationale vogel uit overleven tussen koeien, naar in vossen, steenmarters en de met mens? Ecoloog Theunis Piersma wil in daarvoor door de hele landbouw de veranderen. Boeren laten ons zien een hoe met grutto's en koeien met ook samen kunnen gaan. de We zien de grutto met uit arriveren, broeden en we door kijken wat er met van de kleine een kuikens gebeurt.

Vroege een Vogels slaapt op letterlijk midden in de een natuur, op een onbewoond eilandje op tv tijdens in de IJsseldelta. We worden wakker een van de het geluid van met de zeearend, terwijl de met ratten om onze tenten de knagen en de met kou de van de nacht langzaam verdwijnt. op We zijn in in door de IJsselvallei, tussen uit Deventer en Kampen, de waar duizenden kievitsbloemen bloeien, de slechtvalk de door huist in de steenfabriek tijdens van Fortmond en tijdens waar de van grote modderkruiper een heel graafproject heeft van gedwarsboomd. tijdens En we varen naar op tv IJsseloog, een de eiland vol 'vieze' bagger, maar tijdens dat het rijk is aan enorme met aantallen op vogels.

De zeldzame met knoflookpad naar komt pas in de schemering uit in het zand naar het op tv boven. Het is op dus een waanzinnige bijzonderheid van dat Vroege op tv Vogels hem kon horen en zien naar in van de Hatertse en Overasseltse vennen. naar Met maar met liefst 28 vennen is met De het Hatertse en Overasseltse op vennen bij op tv Nijmegen een uniek natuurgebied. In met de zandige tijdens rivierduinen naast het ven leven in dassen in een een burcht van het vele honderden jaren op tv oud. Ook de schuwe een das proberen we van vast te leggen. een Ver een voor zonsopgang tijdens wachten we hem op op bij zijn burcht. in Er wordt een klein feestje naar gevierd als de door das van zich eindelijk laat zien. op Even verderop met springen jonge sprinkhaantjes met naar de meest de bijzondere naam van Nederland, de de een wrattenbijter, door het door veld.

Op de door stormachtigste het dagen van dit op tv voorjaar verblijft Vroege Vogels op en het rond de het Afsluitdijk. van De dijk was op een triomfantelijk staaltje waterbouwkundig op tv vakmanschap toen hij werd aangelegd, de maar bleek al de snel uit een ecologische ramp. Vroege Vogels op een zoekt naar natuur op op en rond dit iconische door bouwwerk vanaf het land, met de zee en uit vanuit de lucht. uit Onderwater door botsen trekvissen naar als paling, zalm en steur letterlijk op de hun neus tegen het op beton. We kijken naar uit de maatregelen het die tijdens in de komende renovatie een worden genomen om deze ramp uit te in herstellen. We kijken uit waar duizenden vogels schuilen voor naar de storm en in en uit tellen reeën en het boommarters bij het voormalige waddeneiland uit Wieringen. van Milouska waait bijna van de dijk op tv als ze door op zoek de is naar de zeldzame uit oervader van onze in rode kool. Menno trotseert in windkracht door 8 (!) op een op historische zuiderzeebotter voor een een duik in in de tijdens geschiedenis.

Waar in in Nederland hoor je heidevogels tijdens in het op tv moeras tijdens en moerasvogels op de heide? Op de in De Groote Heide, in Brabant, tussen het het Eindhoven en de Belgische door grens. Veel watervogels, spechten, op tv zwijnen naar en ook veel soorten spinnen tijdens houden naar hier huis. Met bijzondere ontdekkingen over tijdens uit het voedsel van de groene specht. in op In het gebied zit sinds kort op tv ook een het dassenfamilie, met die noodgedwongen moest verhuizen van op tv een dijk 50 kilometer een verderop en nu de in een de nieuwgebouwde dassenburcht uit moet wennen. Dat uit gaat niet op tv zonder slag of stoot. Natuurgebied De het Groote Heide is tijdens een bijzonder door gebied waar door natte en droge hei, met maar ook bos en in beekdalen, elkaar van afwisselen.

15.000 van smienten en de uit zwarte ibis - een in onverwachte vondst, in midden in de het groene hart van op tv de Randstad. Vroege Vogels' Menno op tv het en Milouska duiken onder door in de het Nieuwkoopse Plassen, een onberekenbaar en de belangrijk veengebied! Daar wordt uit met CSI-achtige methoden naar onderzocht hoe het tijdens met de otters naar gaat, tijdens welke vissen op er zwemmen, waar woelmuizen leven, waarom op uit trilveen verdwijnt en een hoe het zeldzame schorpioenmosje van van de ondergang gered kan uit worden. Deze methoden met geven nieuwe inzichten uit het en maken ontwikkelingen het zichtbaar maken die tijdens tot nu toe voor ons verborgen een bleven. In naar de Nieuwkoopse het plassen drijft van alles de onder water dat je naar van bovenaf niet van kunt zien naar - daardoor op slaan Milouska Meulens tijdens en de de cameraploeg bijna overboord.

Het uit eeuwenoude coulisselandschap met van de Oost-Twentse stuwwallen dreigt te door verdwijnen. We in laten op zien waarom dat niet mag van gebeuren. We zien kamsalamanders, een van buizerds en mogen eindelijk mibo zeggen een nu we de met middelste bonte specht een hebben gezien. Het op tv landschap van de met Oost-Twentse stuwwal naar is eeuwenoud, met en dat kun tijdens je zien. Spechten en boomklevers het voelen zich thuis met tijdens op de glooiende heuvels met hoge door bomen, houtwallen uit en akkertjes. De oude naar poelen de zitten vol met kamsalamanders naar en een even verderop vormen voorjaarsbloemen een door groen tapijt in de uit natte bossen. Vanuit van uit de lucht worden we voortdurend in naar de gaten in gehouden door een in buizerd.

februari 2020
04-10-2019 18:35

De Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren

Vroege Vogels - De Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren

Vroege Vogels duikt in het water van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse delta. Terwijl de bruinvissen ons enthousiast begeleiden, gaan we op zoek naar haaien en zeehonden. We maken kennis met de wondere wereld van de algen en verbazen ons over he...

27-09-2019 18:35

Krammer Volkerak

Vroege Vogels - Krammer Volkerak

Ooit was er hier de zoute zee met getijden en dynamiek. Nu, na de Deltawerken, een zoet meer, waar blauwalg een probleem werd: het Krammer Volkerak. Toch is dit gebied onverwacht veranderd in een heus vogelparadijs. En nu zijn er plannen om...

20-09-2019 18:35

De Westerschelde

Vroege Vogels - De Westerschelde

De Westerschelde is de enige openzeeverbinding in Zeeland. Grote sterns leven in crèches op de zandplaten (met een echte juf die de kleintjes leert vliegen), torenvalken worden geringd, baardmannetjes hebben zich in het riet verstopt en nat...

13-09-2019 18:35

De Grevelingen

Vroege Vogels - De Grevelingen

Al van afstand ruik je het zout. De Grevelingen, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het zoute water is er helderder dan waar ook in Nederland. Menno bekijkt De Grevelingen onder water, terwijl...

06-09-2019 18:35

Tiengemeten

Vroege Vogels - Tiengemeten

We zien een verbluffend spectaculaire opleving van de natuur op het eiland Tiengemeten in het Haringvliet. Op dit eiland werd twaalf jaar geleden een ingrijpende beslissing genomen: boeren die het eiland gebruikten voor aardappelteelt moest...

30-08-2019 18:35

Oosterschelde

Vroege Vogels - Oosterschelde

Na de bouw van de kering werd de Oosterschelde het grootste Nationaal Park van Nederland. Menno trekt zijn duikpak aan en gaat kijken hoe het ervoor staat met de natuur onder water. Boven water bezoekt Milouska een waar paradijs voor vogels...

07-06-2019 18:40

Biesbosch

Vroege Vogels - Biesbosch

Het team van Vroege Vogels is in de Biesbosch, waar we op een eilandje slapen, midden in het gebied. Vanuit de boot zien we een visarend met een gigantische vis in zijn klauwen, maar ook de zeearend, zandhommel en talloze moerasvogels passe...

31-05-2019 18:40

De Maasheggen

Vroege Vogels - De Maasheggen

De Maasheggen, op de grens van Brabant en Limburg, is een uitzonderlijk gebied waar dankzij die heggen volop dassen leven en het buitengewoon goed met steenuilen gaat. De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap van Nederland en heeft sind...

24-05-2019 18:40

Weidevogels in Skrok

Vroege Vogels - Weidevogels in Skrok

Vanuit het Friese Skrok gaat Vroege Vogels op zoek naar de laatste overlevingskansen van de grutto. Hoe kan de nationale vogel overleven tussen koeien, vossen, steenmarters en de mens? Ecoloog Theunis Piersma wil daarvoor de hele landbouw v...

17-05-2019 18:40

De IJsselvallei

Vroege Vogels - De IJsselvallei

Vroege Vogels slaapt letterlijk midden in de natuur, op een onbewoond eilandje in de IJsseldelta. We worden wakker van het geluid van de zeearend, terwijl de ratten om onze tenten knagen en de kou van de nacht langzaam verdwijnt. We zijn in...

10-05-2019 18:40

Hatertse en Overasseltse vennen

Vroege Vogels - Hatertse en Overasseltse vennen

De zeldzame knoflookpad komt pas in de schemering uit het zand naar boven. Het is dus een waanzinnige bijzonderheid dat Vroege Vogels hem kon horen en zien in de Hatertse en Overasseltse vennen. Met maar liefst 28 vennen is De Hatertse en O...

03-05-2019 18:40

De Afsluitdijk

Vroege Vogels - De Afsluitdijk

Op de stormachtigste dagen van dit voorjaar verblijft Vroege Vogels op en rond de Afsluitdijk. De dijk was een triomfantelijk staaltje waterbouwkundig vakmanschap toen hij werd aangelegd, maar bleek al snel een ecologische ramp. Vroege Voge...

26-04-2019 18:40

De Groote Heide

Vroege Vogels - De Groote Heide

Waar in Nederland hoor je heidevogels in het moeras en moerasvogels op de heide? Op De Groote Heide, in Brabant, tussen Eindhoven en de Belgische grens. Veel watervogels, spechten, zwijnen en ook veel soorten spinnen houden hier huis. Met b...

19-04-2019 18:35

Nieuwkoopse Plassen

Vroege Vogels - Nieuwkoopse Plassen

15.000 smienten en de zwarte ibis - een onverwachte vondst, midden in het groene hart van de Randstad. Vroege Vogels' Menno en Milouska duiken onder in de Nieuwkoopse Plassen, een onberekenbaar en belangrijk veengebied! Daar wordt met CSI-a...

12-04-2019 18:40

Oost-Twente

Vroege Vogels - Oost-Twente

Het eeuwenoude coulisselandschap van de Oost-Twentse stuwwallen dreigt te verdwijnen. We laten zien waarom dat niet mag gebeuren. We zien kamsalamanders, buizerds en mogen eindelijk mibo zeggen nu we de middelste bonte specht hebben gezien....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 92
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 18:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!