Programma gemist?

Menno het gaat in deze zomerspecial op in bivak op tijdens Park Vliegbasis tijdens Soesterberg. Vanuit door verlaten schuttersputjes tuurt hij naar de de veldleeuwerik uit in het grasland naast de op tv lege met landingsbaan, tijgert hij de door het zand door om spinnendoders te bestuderen en door met gaat hij op dropping in de naar nacht om uit vossen, dassen de en reeën op te betrappen.

Hebben het kitesurfers invloed op tv op de rust van vogels in de natuurgebied op Slikken van Voorne/Hinderplaat? een Een aantal soorten blijft in namelijk achter bij het wat er uit verwacht zou mogen worden. Om uit op tv erachter te komen waardoor dit het komt, door is een onderzoek met gestart. Naast verstoring van rust op tv wordt naar gekeken of er voldoende in voedsel in de bodem tijdens zit. Afhankelijk van op de resultaten in wordt besloten of naar kitesurfen bij het Maasvlaktestrand een en met het strand bij Oostvoorne toegestaan blijft. de naar * Springstaarten zijn met het op tv blote oog in vrijwel niet te zien, uit maar ze van zijn met veel en tijdens ze zitten overal. De in kleine uit diertjes danken hun naam tijdens aan de op tv springvork: een achterlijf dat in ze uit kunnen krommen en waarmee ze kunnen uit springen. In uit Zuid-Limburg is een net een tijdens nieuwe soort ontdekt. * Iedere op week laat de rubriek door Zelf Geschoten weer op tv de zien wat een bijzondere filmpjes uit er tijdens in de natuur het worden gemaakt door op natuurliefhebbers. Daarom laten we van in deze aflevering de allermooiste naar met filmpjes van het jaar nog de een keer zien. Wat het een is jouw favoriet? Breng je tijdens stem uit met op onze de website.

Hoe reageren wisenten het op mensen. Daar op tv weten tijdens we eigenlijk met heel weinig van. In Polen waar de de in dieren vandaan uit komen leven ze in een grote gebieden waar in ze vrijwel geen op mens tegenkomen. de Maar hier in de Kennemerduinen komen met ze voortdurend wandelaars, uit fietsers of op tv ruiters tegen. naar Levert dat de geen gevaarlijke situaties op? het * Apothekers tijdens in de zestiende en zeventiende naar eeuw tot ver een in de een twintigste eeuw baseerden hun recepten tijdens op planten, in kruiden, specerijen en in dierlijke van stoffen. Om bij uit de bereiding geen een fouten te maken, de was de apotheker door verplicht om een een zogenaamde simpliciaverzameling aan te op houden. Meestal bewaard in een door speciale kast de met naar laadjes en vakjes van waarin voorbeelden lagen van de de te mengen stoffen. een Van die tijdens kasten zijn uit nog enkele exemplaren met inhoud bewaard met gebleven. van Wat voor bijzondere planten van en in dierenresten zaten daarin? op tv * Grote groepen ganzen en de eenden het tellen is niet eenvoudig. Daarom op tv gaan 25 de vogelaars op praktijkcursus in het in in Lauwersmeer.

In een veel natuurgebieden zitten de paarden op en runderen het momenteel vol een met klissen in hun vacht. de Grootste 'boosdoener'is uit de grote klis. De naar plant het is voor zijn verspreiding op tv afhankelijk van deze in grote zoogdieren. * in De foto's tijdens die Wout Berger in in 1992 van 120 vervuilde de met plekken nam, zien er soms bedrieglijk door mooi uit. Nu, het na 25 jaar, door naar keert hij ernaar terug met en legt de gesaneerde uit landschappen de vast die soms dramatisch uit zijn veranderd. van * De nieuwste vinding op van het gebied met van radartechnieken, de Robin Radar, van naar maakt het mogelijk om met vogelbewegingen in drie op dimensies te laten zien. op tv Milouska ziet hoe op dat enorm helpt bij uit de bouw van van windmolens, naar hoogspanningsmasten of bij de de veiligheid rond op vliegvelden.

In in Naturalis bewondert Menno een uit van de de pronkstukken uit de de botanische collectie: het tijdens wonderschone Syriëboek, tijdens een verzameling gedroogde planten een van meer het dan vier eeuwen oud. * een Meeuwen hebben vaak het een slechte naam tijdens vanwege de naar overlast die ze tijdens geven. Maar als je ze tijdens leert kennen dan met ontdek je uit hoe slim en tijdens inventief uit ze zijn. Ecoloog Roland-Jan in Buijs doet onderzoek aan tijdens de naar meeuwen in Den van Haag. Sommige exemplaren op tv kent hij persoonlijk. een * Grote groepen ganzen in en eenden tellen door is niet eenvoudig. Daarom met gaan 25 vogelaars de op praktijkcursus in met het door Lauwersmeer.

Op het in Zeeuwse eiland de naar Haringvreter leeft op tv een groep illegale damherten. De op tv een vraag is wat er met van de met grazers moet gaan gebeuren, door want de aantallen het nemen de laatste het jaren flink uit toe. Menno neemt een op kijkje op de in Haringvreter met boswachter uit Karel Leeftink tijdens van Staatsbosbeheer. * Veel met soorten onder water zijn het zo klein, dat op tv je de ze niet kunt zien de met het uit blote oog. Maar onder een goede een microscoop verschijnt een naar wonderlijke, kleurrijke wereld, de met pantoffeldiertjes, met watervlooien en van raderdiertjes.

Micro-organismen. Veel soorten van de onder water zijn door zo klein, dat in je ze niet op tv kunt zien met het blote oog. naar Maar onder een uit goede in microscoop verschijnt een wonderlijke, uit kleurrijke wereld, door met pantoffeldiertjes, watervlooien op en raderdiertjes. * Noordse van woelmuizen. uit De Noordse woelmuis komt alleen in naar Nederland op tv voor. Tijdens een telling op op tv het eiland Tiengemeten in zien op tv we dat deze bijzondere de en uiterst zeldzame door muis het daar geweldig op met goed doet. * Bodemmonsters Markermeer. tijdens Er zijn nauwelijks naar nog tijdens vogels en vissen in in het Markermeer. Waarom dat zo een is, weet eigenlijk tijdens niemand. Bioloog op Harm door van der Geest zoekt de het uit en Milouska een helpt hem vanaf de de boot bodemmonsters omhoog een te het trekken.

Langs de van Noordzeekust worden de tijdens komende jaren vijfhonderd vleermuizen uit gezenderd door om te door kijken waar nieuwe windmolens gebouwd op kunnen worden. Milouska het trotseert een najaarsstorm om een de vleermuizen uit te vangen. Ze zijn de uit piepklein en bovendien heel uit zeldzaam: wasplaten. een Het zijn spectaculair gekleurde paddenstoelen een met een uit glanzende hoed. Menno gaat een ze op tv zoeken in de duinen tussen tijdens Noordwijk en op Katwijk.

Hij naar lijkt op een slang maar de het op tv is een op hagedis: de hazelworm doet het goed op tv op in de Limburgse Meinweg. * door Wilsterflappen is het in woord voor een met traditionele manier om een de vogel op de goudplevier te vangen. Het tijdens gebeurt nog een net als vroeger: de met op een net. Alleen het werden de vogels toen opgegeten en op tegenwoordig het geringd. * Exact tien in jaar na uit zijn overlijden verschijnt deze week een van de langverwachte biografie naar van Jan Wolkers. Wolkers-biograaf uit Onno Blom laat in naar Oegstgeest de plekken tijdens en bomen naar zien waarop Jan Wolkers in veel boeken en het schilderijen heeft in gebaseerd.

In op de composthoop verstopt tijdens zich een de kever met een het hoorn op zijn door neus: de neushoornkever. uit Zelden wordt het beestje gevonden, maar het met als Milouska graaft vindt de ze hem. * Een ode door aan de meestgehate uit op plant van Nederland. Zonder de brandnetel naar zouden veertig uit soorten dieren verdwijnen. * uit Het naar loopt storm bij de op tv snorkelexcursies in in de voormalige kleiwinput in de de de Ooijpolder. Boswachter Thijmen van tijdens Heerde laat zien dat je het echt niet het naar de tropen hoeft naar om uit het onderwaterleven te de bewonderen.

De geheimzinnige hazelworm door is een de pootloze het hagedis, maar lijkt uit een slang. Menno van gaat op zoek naar het de beest in de Limburgse door door Meinweg en onderzoekt waar hij het in liefst zit de en wat zijn uit prooien zijn. * het Via unieke beelden zien naar we wat de met door grauwe klauwier zijn jongen voert. naar De door op Zorro lijkende uit zangvogel broedt in het Drentse van Bargerveen, maar van gaat de een laatste tijd flink door achteruit. * Oude gebouwen het waarin veel vleermuizensoorten huisden zijn de gesloopt voor de de de aanleg van een nieuwe weg. met In plaats daarvan is naar door er bij Enschede een in nieuwe toren ontworpen, het met speciale het aanpassingen voor verschillende soorten vleermuizen: in de 'vrijhangers' en de door tijdens 'tussenkruipers'.

Tijdens naar de opnames van Vroege Vogels op ontdekken twee Slakkenexperts in een slak door waarvan iedereen een dacht dat ie in tijdens Nederland niet meer voorkomt: op tv de tijdens eeltslak. Een onooglijk in klein slakje van dat op de rode lijst; naar de lijst op met bedreigde diersoorten in in Nederland, met staat. Maar of het van daarmee ook op een zeldzaam slakje is, is naar maar helemaal de uit vraag. Het een kan ook wel eens zo naar zijn dat tijdens we met z'n het alleen gewoon nooit goed op zoeken. in Dat gebeurt niet vaak: tijdens vijftig jonge uilen die uit op het door zelfde met moment worden losgelaten. Een vogelopvang door in Friesland barst op tv op dit moment uit tijdens het zijn voegen met maar liefst uit vijftig tijdens uilenjongen. De kleine kerkuilen, ransuilen en van bosuilen zijn klaar op om uit door te vliegen.Menno het helpt ze het een eindje op de weg. Honderden oeverzwaluwen de doen zich momenteel tegoed aan op de tijdens muggenzwermen op de Marker Wadden, de tijdens nieuw aangelegde natuurgebieden op tv in het Markermeer. naar Zo kunnen de op tv een vogels straks weldoorvoed naar Afrika tijdens trekken.

Dramatische tijdens beelden vanaf Ameland, waar een de scholekster door nauwelijks standhoudt. Grootste huiszwaluw-specialist van in Nederland op tv (Henk Meeuwsen) in fietst met Menno een om huiszwaluwnesten te controleren. tijdens Om te uit voorkomen dat Het bijzondere waddeneiland Griend uit verdwijnt de zijn daar het afgelopen jaar uit mosselriffen en schelpenruggen de de aangelegd. Zo kan Griend wel door een beetje wandelen de maar ook de de voedsel-plaats door van 100-duizenden vogels tijdens blijven. En een nieuwe tijdens rubriek: waarin de Rotterdamse door biologiestudenten (en een-eiige van tweeling) Kevin en Marvin met in Amsterdam een dieren gaan zoeken. Met door nu het al prachtige natuurbeelden uit de een film 'de uit wilde op tv stad'.

Menno gaat uit in de deze zomerspecial op bivak in op Park Vliegbasis een Soesterberg. Vanuit verlaten schuttersputjes door tuurt hij de naar de in veldleeuwerik in het grasland naast door de een lege landingsbaan, tijgert hij het door het zand om spinnendoders door te in bestuderen en gaat hij op op tv dropping in op tv de nacht om een vossen, dassen op tv en reeën te tijdens betrappen.

Vanavond naar start het nieuwe seizoen van de naar Vroege Vogels, waarin Menno Bentveld en tijdens Milouska op tv Meulens kleine, grote, mooie en de nieuwsgierige verhalen uit naar de het natuur brengen. Vroege Vogels op tv kampeert in door de Biesbosch. En dat wordt afzien tijdens tussen de muggen de en zomerse in stortbuien. Verder betrapt de op tv verborgen camera op dieren een en zie je een met nachtelijke zoektocht een naar de bever, een tijdens ode aan bijzondere slakjes een en verkenningstochten over het van water. naar Let daarbij vooral op het hoe Milouska aan een boord gaat! En drie de het jonge visarenden staan op het punt met van van uitvliegen.

februari 2018
12-12-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno gaat in deze zomerspecial op bivak op Park Vliegbasis Soesterberg. Vanuit verlaten schuttersputjes tuurt hij naar de veldleeuwerik in het grasland naast de lege landingsbaan, tijgert hij door het zand om spinnendoders te bestuderen en...

05-12-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hebben kitesurfers invloed op de rust van vogels in natuurgebied Slikken van Voorne/Hinderplaat? Een aantal soorten blijft namelijk achter bij wat er verwacht zou mogen worden. Om erachter te komen waardoor dit komt, is een onderzoek gestar...

28-11-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hoe reageren wisenten op mensen. Daar weten we eigenlijk heel weinig van. In Polen waar de dieren vandaan komen leven ze in grote gebieden waar ze vrijwel geen mens tegenkomen. Maar hier in de Kennemerduinen komen ze voortdurend wandelaars,...

21-11-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

In veel natuurgebieden zitten de paarden en runderen momenteel vol met klissen in hun vacht. Grootste 'boosdoener'is de grote klis. De plant is voor zijn verspreiding afhankelijk van deze grote zoogdieren. * De foto's die Wout Berger in 199...

14-11-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

In Naturalis bewondert Menno een van de pronkstukken uit de botanische collectie: het wonderschone Syriëboek, een verzameling gedroogde planten van meer dan vier eeuwen oud. * Meeuwen hebben vaak een slechte naam vanwege de overlast die ze ...

07-11-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Op het Zeeuwse eiland de Haringvreter leeft een groep illegale damherten. De vraag is wat er met de grazers moet gaan gebeuren, want de aantallen nemen de laatste jaren flink toe. Menno neemt een kijkje op de Haringvreter met boswachter Kar...

31-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Micro-organismen. Veel soorten onder water zijn zo klein, dat je ze niet kunt zien met het blote oog. Maar onder een goede microscoop verschijnt een wonderlijke, kleurrijke wereld, met pantoffeldiertjes, watervlooien en raderdiertjes. * Noo...

24-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Langs de Noordzeekust worden de komende jaren vijfhonderd vleermuizen gezenderd om te kijken waar nieuwe windmolens gebouwd kunnen worden. Milouska trotseert een najaarsstorm om de vleermuizen te vangen. Ze zijn piepklein en bovendien heel ...

17-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Hij lijkt op een slang maar het is een hagedis: de hazelworm doet het goed op de Limburgse Meinweg. * Wilsterflappen is het woord voor een traditionele manier om de vogel de goudplevier te vangen. Het gebeurt nog net als vroeger: met een ne...

03-10-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

In de composthoop verstopt zich een kever met een hoorn op zijn neus: de neushoornkever. Zelden wordt het beestje gevonden, maar als Milouska graaft vindt ze hem. * Een ode aan de meestgehate plant van Nederland. Zonder de brandnetel zouden...

26-09-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

De geheimzinnige hazelworm is een pootloze hagedis, maar lijkt een slang. Menno gaat op zoek naar het beest in de Limburgse Meinweg en onderzoekt waar hij het liefst zit en wat zijn prooien zijn. * Via unieke beelden zien we wat de grauwe k...

12-09-2017 19:20

Vroege Vogels: 50 jonge uilen losgelaten

Vroege Vogels - Vroege Vogels: 50 jonge uilen losgelaten

Tijdens de opnames van Vroege Vogels ontdekken twee Slakkenexperts een slak waarvan iedereen dacht dat ie in Nederland niet meer voorkomt: de eeltslak. Een onooglijk klein slakje dat op de rode lijst; de lijst met bedreigde diersoorten in N...

05-09-2017 19:20

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Dramatische beelden vanaf Ameland, waar de scholekster nauwelijks standhoudt. Grootste huiszwaluw-specialist van Nederland (Henk Meeuwsen) fietst met Menno om huiszwaluwnesten te controleren. Om te voorkomen dat Het bijzondere waddeneiland ...

29-08-2017 19:15

Vroege Vogels

Vroege Vogels - Vroege Vogels

Menno gaat in deze zomerspecial op bivak op Park Vliegbasis Soesterberg. Vanuit verlaten schuttersputjes tuurt hij naar de veldleeuwerik in het grasland naast de lege landingsbaan, tijgert hij door het zand om spinnendoders te bestuderen en...

22-08-2017 19:20

Terug: Vroege Vogels

Vroege Vogels - Terug: Vroege Vogels

Vanavond start het nieuwe seizoen van Vroege Vogels, waarin Menno Bentveld en Milouska Meulens kleine, grote, mooie en nieuwsgierige verhalen uit de natuur brengen. Vroege Vogels kampeert in de Biesbosch. En dat wordt afzien tussen de mugg...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Vroege Vogels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Vroege Vogels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Vroege Vogels bij Vroege Vogels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Vroege Vogels. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Vroege Vogels gemist

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Vroege Vogels, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Vroege Vogels gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Vroege Vogels? Hier kun je alle uitzendingen van Vroege Vogels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 49
  • Laatste uitzending op 12-12-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord