Programma gemist?

'Geliefde in broeders en zusters, onthoud in dit tijdens goed: ieder mens moet een zich haasten een om te luisteren, maar traag op zijn om tijdens te spreken, traag ook in naar het kwaad in worden', schrijft op tv Jakobus in de een Bijbel. Direct woorden. En naar ook best moeilijk uit uit te voeren, toch? op Want op hoe doe de je dat, traag tijdens in het kwaad worden? een Daar geeft ds. op Mirjam Kollenstaart antwoord op op.

Er het is meer dan eens het gehuild de en geklaagd over tekort van en schuld in van de psalmen. Mensen op hebben het in leed en met onrecht naar naar God uitgeroepen. Maar op tv in met de laatste psalmen van hoor je daar niks in meer over. op Er wordt enkel nog opgeroepen tot in lof. Wat het is er dan door zo op om te zingen? door Daarover vertelt ds. Paul in Visser.

Het kan in buiten lente zijn, tijdens maar 'winter' in je in hart. door Terwijl de vogels het buiten fluiten, tijdens kan het donker zijn in je in hart. uit Door pijn. uit Door eenzaamheid. Door het verlies van uit op tv dierbaren. Misschien zelfs wel op tv het verlies van God. Toch op kan het op tv ook voor jou uit weer lente het worden. Luister maar naar uit deze met overdenking van ds. Arie van der het de Veer.

Geloof tijdens is geen routekaart met voor geluk. Geloof is van vasthouden aan God van en naar je vertrouwen op Hem blijven de stellen, juist als het op de leven pijn doet. Juist als het God tegenvalt. een Iemand die tegenspoed kent is tijdens David. de Tijdens een moeilijke periode in uit op zijn leven voelt hij een God niet dichtbij. Toch vertrouwt door hij Hem op en blijf hij in een een Hem geloven. Waarom kan David door dat? Andries Knevel gaat van daar met dieper op de in.

Jezus het die voor ons sterft met en weer opstaat door uit een de dood; het is zo'n met groots verhaal. de Bijna niet te op bevatten. Wat heb uit jij nodig om Pasen echt naar te begrijpen? naar En de sta jij er open de voor dat anderen jou mogen naar helpen om het op tv wonder het van Pasen te ontdekken? met Dat zijn vragen waar tijdens Jurjen ten in Brinke het vandaag over wil in nadenken.

Als je naar bent opgegroeid met door Bijbelverhalen dan zijn sommige uit woorden en op zinnen er zo ingesleten een dat je de ze op tv haast woordelijk kunt uit opdreunen, zonder dat met je misschien wel doorhebt door wat je een leest. Zonder dat het je door ook naar echt ráákt. Als van er iets is uit dat zou moeten tijdens raken, dan is het deze dag: een Goede Vrijdag. naar De dag waarop in wereldwijd de dood uit van uit Jezus die gekruisigd werd gevierd in wordt. Ds. Mirjam Kollenstaart tijdens laat deze uit dag dichtbij komen uit en naar stelt je voor een naar keus.

Zoals de pottenbakker een al in naar zijn hoofd heeft hoe op tv de vaas de eruit de moet komen te zien, zo door heeft God al naar in gedachten hoe met jij en ik eruit een door moeten komen te zien een als Hij het goede een werk tijdens in ons begint. Hoe Hij van dat doet vertelt door ds. uit Bottenbley.

De psalm die de centraal staat, van had ds. Paul met Visser liever overgeslagen. tijdens Veel het te heftig. Toch lieten de woorden op hem door niet los. Is het van wel juist om zo'n op tv psalm over naar te een slaan? Op zoek naar door een tekst met tijdens positieve woorden? het Het heftige kan juist realistisch een zijn en hoop bieden, door op zo vertelt ds. uit Visser.

Vroeger werden er uit dieren geofferd met voor met de zonden van de een mens. In de Bijbel tijdens staat dat de mens op tv in op het dier moest leunen. door Dat leunen op de het dier versterkte een het besef: dit dier tijdens uit wordt voor mijn zonden naar geofferd. Het sterft op tv vanwege mijn overtredingen. Dat doet op tv wat met tijdens je. Ds. Arie in van der Veer tijdens vertelt dat dierenoffers niet de meer nodig zijn een vanwege het op perfecte offer: een Jezus.

Andries het Knevel wil u het enthousiast maken het voor een paar Bijbelverzen die hem een diep raken. met Het eerste naar vers klinkt als de volgt: 'Hij die de naar gestalte de van God had, hield zijn gelijkheid op tv door aan God niet van vast, maar deed er afstand het van.' Een vers op tv om te in laten bezinken. tijdens Wat wordt hier tijdens gezegd? Bedoeld?

Als Jezus van ons aanraakt, gebeurt met er iets op tv met ons. Dan komt tijdens er iets nieuws uit tot van leven in ons. Maar voor we naar op tv het weten, zijn op er stemmen die zeggen: 'Er op is helemaal niets veranderd. tijdens Het een kan helemaal niet dat Jezus van het met je sprak. Het zal van wel dit of dat de zijn.' Waarom van doen we dat? Jurjen het ten Brinke neemt op de ons mee in een Bijbelverhaal waar het een blinde naar man zich niks aantrekt een van de die stemmen. Een door inspirerend verhaal dat de ons helpt om op het vuur een voor ons geloof weer te uit laten met branden.

Psalm 49 zingt de over arme en in rijke uit mensen. Hoe met groot de kloof op tv ook lijkt te de zijn, wanneer arm en rijk door sterven dan is alle in ongelijkheid opgeheven. Dood door ben de je allemaal gelijk. Ds. op Mirjam Kollenstaart ziet bij uit uit haar familie op met Java dat geld het leven naar zoveel met aangenamer kan maken. Toch heeft de rijkdom de ook een keerzijde. Ds. Mirjam Kollenstraat met gaat dieper met in op deze naar psalm.

'Wat door zou Jezus hebben gedaan; wat met zou van Hij hebben uit gezegd; hoe zou Hij hebben tijdens gereageerd?' Dit zijn van vragen die uit je kunnen tijdens helpen om te worden zoals Jezus. het Leven zoals Jezus tijdens valt echter een in de praktijk naar niet van altijd mee. Ds. naar Bottenbley vertelt dat dit op ook niet op eigen kracht uit door hoeft.

Ds. Paul op Visser de deelt zijn gedachten met door ons over Jeremia 18 van vers de 1-6. Vanaf het begin van op tv ons bestaan is met God bezig ons van te vormen naar naar Zijn beeld. Wat heeft in door Hij tot nu toe op tv van u/jou kunnen maken? het Lijkt het wat? Of op tv voelt naar het iets tijdens wat mislukt? Wij zijn van als klei met in de hand van de op tv Pottenbakker.

De op tv relatie tussen een God en mens kent door veel scheidingen. Wij naar laten God van veelal in de steek. een Maar telkens van weer roept Hij tot de ons: 'Kom terug'. tijdens God wil niets liever dan het onze zonden vergeven: het Hij uit wil ons genezen naar en de kapotte uit relatie herstellen. op Ds. Arie van de Veer vertelt uit ons van vanmorgen meer over die uit onvoorwaardelijke uit liefde van God.

mei 2019
19-05-2019 08:55

Ik was woest!

De Kapel - Ik was woest!

'Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten om te luisteren, maar traag zijn om te spreken, traag ook in het kwaad worden', schrijft Jakobus in de Bijbel. Direct woorden. En ook best moeilijk uit te voeren,...

12-05-2019 08:55

Het eind van het lied

De Kapel - Het eind van het lied

Er is meer dan eens gehuild en geklaagd over tekort en schuld in de psalmen. Mensen hebben het in leed en onrecht naar God uitgeroepen. Maar in de laatste psalmen hoor je daar niks meer over. Er wordt enkel nog opgeroepen tot lof. Wat is er...

05-05-2019 08:55

De winter is voorbij

De Kapel - De winter is voorbij

Het kan buiten lente zijn, maar 'winter' in je hart. Terwijl de vogels buiten fluiten, kan het donker zijn in je hart. Door pijn. Door eenzaamheid. Door het verlies van dierbaren. Misschien zelfs wel het verlies van God. Toch kan het ook vo...

28-04-2019 08:55

Jij en de Bijbel

De Kapel - Jij en de Bijbel

Geloof is geen routekaart voor geluk. Geloof is vasthouden aan God en je vertrouwen op Hem blijven stellen, juist als het leven pijn doet. Juist als God tegenvalt. Iemand die tegenspoed kent is David. Tijdens een moeilijke periode in zijn l...

22-04-2019 08:55

Zie het dan!

De Kapel - Zie het dan!

Jezus die voor ons sterft en weer opstaat uit de dood; het is zo'n groots verhaal. Bijna niet te bevatten. Wat heb jij nodig om Pasen echt te begrijpen? En sta jij er open voor dat anderen jou mogen helpen om het wonder van Pasen te ontdekk...

19-04-2019 09:10

Hij moet dood!

De Kapel - Hij moet dood!

Als je bent opgegroeid met Bijbelverhalen dan zijn sommige woorden en zinnen er zo ingesleten dat je ze haast woordelijk kunt opdreunen, zonder dat je misschien wel doorhebt wat je leest. Zonder dat het je ook echt ráákt. Als er iets is dat...

14-04-2019 08:55

Het goede werk van God in ons

De Kapel - Het goede werk van God in ons

Zoals de pottenbakker al in zijn hoofd heeft hoe de vaas eruit moet komen te zien, zo heeft God al in gedachten hoe jij en ik eruit moeten komen te zien als Hij het goede werk in ons begint. Hoe Hij dat doet vertelt ds. Bottenbley.

07-04-2019 08:55

Kan je dit wel bidden?

De Kapel - Kan je dit wel bidden?

De psalm die centraal staat, had ds. Paul Visser liever overgeslagen. Veel te heftig. Toch lieten de woorden hem niet los. Is het wel juist om zo'n psalm over te slaan? Op zoek naar een tekst met positieve woorden? Het heftige kan juist rea...

31-03-2019 08:55

Het perfecte offer

De Kapel - Het perfecte offer

Vroeger werden er dieren geofferd voor de zonden van de mens. In de Bijbel staat dat de mens op het dier moest leunen. Dat leunen op het dier versterkte het besef: dit dier wordt voor mijn zonden geofferd. Het sterft vanwege mijn overtredin...

24-03-2019 09:55

Zie de Koning-knecht

De Kapel - Zie de Koning-knecht

Andries Knevel wil u enthousiast maken voor een paar Bijbelverzen die hem diep raken. Het eerste vers klinkt als volgt: 'Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, maar deed er afstand van.' Een vers om te lat...

17-03-2019 09:55

Je bent blind of je ziet het

De Kapel - Je bent blind of je ziet het

Als Jezus ons aanraakt, gebeurt er iets met ons. Dan komt er iets nieuws tot leven in ons. Maar voor we het weten, zijn er stemmen die zeggen: 'Er is helemaal niets veranderd. Het kan helemaal niet dat Jezus met je sprak. Het zal wel dit of...

10-03-2019 09:55

In de dood, wie is dan je Verlosser?

De Kapel - In de dood, wie is dan je Verlosser?

Psalm 49 zingt over arme en rijke mensen. Hoe groot de kloof ook lijkt te zijn, wanneer arm en rijk sterven dan is alle ongelijkheid opgeheven. Dood ben je allemaal gelijk. Ds. Mirjam Kollenstaart ziet bij haar familie op Java dat geld het ...

03-03-2019 09:55

De levensstijl van Gods kinderen

De Kapel - De levensstijl van Gods kinderen

'Wat zou Jezus hebben gedaan; wat zou Hij hebben gezegd; hoe zou Hij hebben gereageerd?' Dit zijn vragen die je kunnen helpen om te worden zoals Jezus. Leven zoals Jezus valt echter in de praktijk niet altijd mee. Ds. Bottenbley vertelt dat...

24-02-2019 09:55

Er klaar mee en toch niet..

De Kapel - Er klaar mee en toch niet..

Ds. Paul Visser deelt zijn gedachten met ons over Jeremia 18 vers 1-6. Vanaf het begin van ons bestaan is God bezig ons te vormen naar Zijn beeld. Wat heeft Hij tot nu toe van u/jou kunnen maken? Lijkt het wat? Of voelt het iets wat mislukt...

17-02-2019 09:55

Kom terug

De Kapel - Kom terug

De relatie tussen God en mens kent veel scheidingen. Wij laten God veelal in de steek. Maar telkens weer roept Hij tot ons: 'Kom terug'. God wil niets liever dan onze zonden vergeven: Hij wil ons genezen en de kapotte relatie herstellen. Ds...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 16. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 235
  • Laatste uitzending op 19-05-2019 om 08:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord