Programma gemist?

Aflevering 27 van - naar Religieus magazine: Rust: naar Iedere week geeft een op bekende voorganger of dominee een het prikkelende tijdens overdenking bij een passage uit naar de uit Bijbel.

Waarom tijdens iets aantrekken van de het vervuiling van de aarde van als uit God straks een toch alles nieuw maakt? Predikant Jasper door Klapwijk snapt deze tijdens vraag, maar vindt een de op tv redenering toch een door beetje vreemd. Dat zouden we tijdens nooit in zeggen als uit het gaat over liefhebben, over naar vechten tegen een de zonde en over in heiliging. Waarom dan wel naar het als het gaat om het op omgaan met de de schepping? Hij in vertelt waarom wij in christenen ons juist zouden moeten een inzetten voor op tv Gods op tv schepping.

In de door Bijbel heeft de apostel de Paulus de het over tijdens het aandoen van op tv kleren. En om het maar met even uit simpel te zeggen: het jasje dat door we als mensen uit allemaal aan hebben, op dat zit gegoten. in op Het is het jasje waarin je door je eigen een gang gaat. Dat jasje, met zegt Paulus, dat een moet uit. Als naar je God kent, met dan wil je in niet meer tijdens leven met die oude van in kleren. Er moet wat nieuws voor op in de plaats in op tv komen. Je 'oude mens' het leg je uit af. Evangelist Jurjen ten Brinke vertelt het je door hoe je dat kunt tijdens doen.

In Israël hoor in je kinderen Abba, met papa, roepen, wanneer het ze op van straat spelen het en even zijn aandacht het nodig hebben. van Wat is het mooi, dat de de met Here Jezus ons ook met heeft geleerd in om Abba Vader of Papa van uit tegen God te zeggen. Zoals in van het dat prachtige gebed dat in Jezus ons door heeft geleerd: het een Onze Vader. Maar om hem met Vader te kunnen een noemen, moet in je wel uit Hem tijdens geboren zijn. Wedergeboren naar noemt op tv de Bijbel dat.

Het uit is schrijnend te bedenken hoeveel met naar mensen onder terreur van regimes door te lijden uit hebben. Het het roept allerlei vragen tijdens op. Hoe ga je met hiermee om?

Het is uit misschien wel een van het de bekendste verhalen door in de op Bijbel: Petrus die, op naar het uitnodiging van de Here Jezus, uit een de uit boot stapt in en over het water door loopt.

Soms maken een we plannen en hebben met van we dromen, maar loopt het toch de anders in van het leven. naar Dat overkwam tijdens ook ds. Bottenbley.

Soms kan het een voorkomen dat van je je enthousiasme tijdens voor je geloof verliest. op tv op tv Herkenbaar? Dan heeft ds. het Paul Visser uit een bemoedigende boodschap.

De uit Here Jezus beloofde zijn op tv discipelen dat hij hen een niet zou een achterlaten. Wanneer op Hij de aarde zou verlaten op tijdens Hemelvaart zou op tv hij tijdens zorgen voor een andere door trooster. Namelijk de door Heilige Geest. Daardoor met worden door wij nog meer verbonden aan de met Vader en de met Zoon in door de hemel. tijdens Ds. Orlando Bottenbley vertelt naar hoe wij uit de Heilige op tv Geest mogen ontvangen.

Ds. Jasper uit Klapwijk in neemt ons mee een in een absurd verhaal. door In Mattheüs vertelt Jezus van de gelijkenis van tijdens de met arbeiders in de op wijngaard. De landheer met deed iets wat niet redelijk voelt uit en door toch had met hij het recht.

Ds. tijdens Arie van der naar Veer kwam uit op Facebook een bijzonder verhaal naar tegen van in een man naar uit Irak. Hij van was ter dood veroordeeld, op tv maar niet bang naar om te sterven. Jezus had met hem bezocht een in zijn cel. Ds. in Arie van der een Veer deelt uit een meditatie over de dit het thema.

Ds. van Orlando Bottenbley is christelijk opgevoed, uit zat op christelijke door in scholen en ging naar de kerk. van naar Hij noemde zichzelf christen, maar van kwam in er pas later achter dat op tv hij in niet leefde als een volgeling van van Jezus. Hij ervaart op met een verandering als God hem erop uit wijst dat hij een zijn koers met moet wijzigen. Ds. Orlando van de Bottenbley vertelt daar meer op tv over.

Zegen het betekent in de Bijbel niet tijdens zozeer dat het door je in het alles voor door de wind gaat. Zegen betekent de in de Bijbel in naar niet zozeer dat het tijdens je in alles voor de de wind gaat. een Het is meer naar een belofte dat met God uit je nabij zal naar zijn. Hoe het ook met je door gaat. naar God zegent ons op graag. Zijn verlangen om ons naar nabij te uit komen is groot. met Daarover vertelt ds. Paul met van Visser.

Soms tijdens maken omstandigheden het moeilijk in om te geloven. Soms uit door maken omstandigheden het moeilijk om op tv te een geloven. We zouden dan door meer geloof willen in hebben.

Heb je weleens op tv meegemaakt dat in de bodem onder je van voeten wordt weggeslagen? het Ds. Orlando Bottenbley naar vertelt in zijn het meditatie hoe God de tot in steun is. op tv Ds. Orlando Bottenbley op vertelt in De Kapel uit over moeilijke van fases in het de leven.

september 2017
24-09-2017 09:55

De Kapel

De Kapel - De Kapel

Aflevering 27 - Religieus magazine: Rust: Iedere week geeft een bekende voorganger of dominee een prikkelende overdenking bij een passage uit de Bijbel.

17-09-2017 09:55

Wat doen we met Gods schepping?

De Kapel - Wat doen we met Gods schepping?

Waarom iets aantrekken van de vervuiling van de aarde als God straks toch alles nieuw maakt? Predikant Jasper Klapwijk snapt deze vraag, maar vindt de redenering toch een beetje vreemd. Dat zouden we nooit zeggen als het gaat over liefhebbe...

10-09-2017 09:55

Weet wat je erft

De Kapel - Weet wat je erft

In de Bijbel heeft de apostel Paulus het over het aandoen van kleren. En om het maar even simpel te zeggen: het jasje dat we als mensen allemaal aan hebben, dat zit gegoten. Het is het jasje waarin je je eigen gang gaat. Dat jasje, zegt Pau...

03-09-2017 09:55

Je mag papa tegen Hem zeggen

De Kapel - Je mag papa tegen Hem zeggen

In Israël hoor je kinderen Abba, papa, roepen, wanneer ze op straat spelen en even zijn aandacht nodig hebben. Wat is het mooi, dat de Here Jezus ons ook heeft geleerd om Abba Vader of Papa tegen God te zeggen. Zoals in dat prachtige gebed ...

27-08-2017 09:50

Een belofte in het lijden

De Kapel - Een belofte in het lijden

Het is schrijnend te bedenken hoeveel mensen onder terreur van regimes te lijden hebben. Het roept allerlei vragen op. Hoe ga je hiermee om?

20-08-2017 09:55

Lopen op het water

De Kapel - Lopen op het water

Het is misschien wel een van de bekendste verhalen in de Bijbel: Petrus die, op uitnodiging van de Here Jezus, uit de boot stapt en over het water loopt.

13-08-2017 09:55

God bepaalt je weg

De Kapel - God bepaalt je weg

Soms maken we plannen en hebben we dromen, maar loopt het toch anders in het leven. Dat overkwam ook ds. Bottenbley.

06-08-2017 09:55

Als je het geloven beu bent

De Kapel - Als je het geloven beu bent

Soms kan het voorkomen dat je je enthousiasme voor je geloof verliest. Herkenbaar? Dan heeft ds. Paul Visser een bemoedigende boodschap.

30-07-2017 09:55

Nog niet...

De Kapel - Nog niet...

De Here Jezus beloofde zijn discipelen dat hij hen niet zou achterlaten. Wanneer Hij de aarde zou verlaten tijdens Hemelvaart zou hij zorgen voor een andere trooster. Namelijk de Heilige Geest. Daardoor worden wij nog meer verbonden aan de ...

23-07-2017 09:55

Een absurd verhaal

De Kapel - Een absurd verhaal

Ds. Jasper Klapwijk neemt ons mee in een absurd verhaal. In Mattheüs vertelt Jezus de gelijkenis van de arbeiders in de wijngaard. De landheer deed iets wat niet redelijk voelt en toch had hij het recht.

16-07-2017 09:55

God ontmoeten

De Kapel - God ontmoeten

Ds. Arie van der Veer kwam op Facebook een bijzonder verhaal tegen van een man uit Irak. Hij was ter dood veroordeeld, maar niet bang om te sterven. Jezus had hem bezocht in zijn cel. Ds. Arie van der Veer deelt een meditatie over dit thema...

09-07-2017 09:55

Een christen is een volgeling van Jezus

De Kapel - Een christen is een volgeling van Jezus

Ds. Orlando Bottenbley is christelijk opgevoed, zat op christelijke scholen en ging naar de kerk. Hij noemde zichzelf christen, maar kwam er pas later achter dat hij niet leefde als een volgeling van Jezus. Hij ervaart een verandering als G...

02-07-2017 09:55

Zegenen doe je knielend

De Kapel - Zegenen doe je knielend

Zegen betekent in de Bijbel niet zozeer dat het je in alles voor de wind gaat. Zegen betekent in de Bijbel niet zozeer dat het je in alles voor de wind gaat. Het is meer een belofte dat God je nabij zal zijn. Hoe het ook met je gaat. God ze...

25-06-2017 09:55

Heer, geef ons meer geloof!

De Kapel - Heer, geef ons meer geloof!

Soms maken omstandigheden het moeilijk om te geloven. Soms maken omstandigheden het moeilijk om te geloven. We zouden dan meer geloof willen hebben.

18-06-2017 09:55

God is altijd bij ons!

De Kapel - God is altijd bij ons!

Heb je weleens meegemaakt dat de bodem onder je voeten wordt weggeslagen? Ds. Orlando Bottenbley vertelt in zijn meditatie hoe God tot steun is. Ds. Orlando Bottenbley vertelt in De Kapel over moeilijke fases in het leven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 148
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 09:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord