Programma gemist?

Wat doet tijdens een zilversmid als tijdens hij een mooi door zilveren sieraad naar wil maken? Hij verhit in het zilver tot in hij zich erin kan in in spiegelen. Op die het manier verdwijnen alle tijdens oneffenheden en alle verontreiniging. Zo naar wordt het in zilver zuiver. van De Bijbel leert ons dat van God op het een vergelijkbare manier met ons op tv als mensen de omgaat. Soms legt tijdens Hij ons het het vuur op tv na aan de schenen. Heb in je daar met weleens aan gedacht in perioden op tv dat het leven door moeilijk met was?

Het leven was van vijfhonderd jaar geleden uit van heel anders. Het was hard door en zwaar en werd tijdens van gedomineerd door angst. Angst van voor de hel, angst door voor het van oordeel en angst van voor een onbekende God over op het wie werd gesproken in een door taal die op niemand verstond. Dat kon de zo niet tijdens doorgaan, temeer op omdat de Bijbel over in God spreekt door als de bron van liefde, het die de met vrees uitdrijft. in Liefde en angst kunnen niet naast met elkaar een bestaan, want liefde verdrijft met de angst. Ook door de angsten die in het leven van nu uit domineren. De angst op tv om je baan op uit kwijt te raken, de angst voor met door wie vreemd en onbekend is. Die tijdens angst verdwijnt als met God dichtbij uit komt.

De wet van een met Murphy noemen ze het: van die in dagen, dat alles de wat fout uit kan gaan, ook tijdens fout gaat. het Zoiets lezen we in de in naar Bijbel ook bij de Job. Een man die op God diende en in rijk is en door daarom door de in duivel op op de proef wordt gesteld. het Alles raakt hij door kwijt, zodat zijn in beste vrienden zich ook een hardop gaan een afvragen: 'Wat heb jij verkeerd met gedaan Job, dat met God je zo een hard straft?' op Zo ver een kan het dus tijdens komen in het van leven van een uit gelovig mens, dat het hij zijn eigen geboortedag het vervloekt. Dan reageert God in niet door dingen van naar uit te leggen, maar door Zichzelf in een aan Job bekend te maken. En in blijkbaar van is dat genoeg voor een Job.

Micha van Zondag, de naar dag waarop christenen wereldwijd op tv stilstaan bij met de schepping en op tv rechtvaardigheid. Recent waren in het door journaal beelden te zien op van gaten uit die in de van aarde naar vielen doordat de permafrost in het met hoge noorden het ontdooit. We tijdens zien beelden tijdens van vernietigende orkanen en tijdens moeten met uit schrik constateren dat die op tv mede het in gevolg zijn van hoe een wij met Gods schepping in omgaan. Miljoenen mensen hebben in naar te lijden onder klimaatverandering, maar iedereen naar gaat door van alsof er een niets aan met de hand is. In de de Bijbel de lezen we dat we de aarde in in bruikleen naar hebben, dat met de aarde God de toebehoort. Juist als kinderen van van op tv God zouden we er uit dus op een andere een manier mee om de moeten een gaan.

Zwijgen kan tijdens op uit twee manieren: hard een en dodelijk of het genadig en genezend. In naar die laatste op tv vorm is God heel goed. van Hij zwijgt op tv in Zijn liefde. van God hoeft niet per se op tv het laatste van woord te hebben, het ook niet tijdens als jij uit weer eens de fout ingaat. Hij naar hoeft daar niet uit het Zijne op over te zeggen, het maar het zwijgt soms in Zijn liefde. Hij de van hoeft jouw fouten uit niet breed uit te een meten, niet het hoogste woord naar tijdens erover voeren. Hij zwijgt het een kwade in ons leven door uit dood. Door het niet meer van op te het halen.

Trailers, door je kent ze wel, van de die de korte, vaak spannende filmpjes die naar met in het kort aangeven hoe door straks de van complete film gaat worden. door Een voorproefje. Wist van je met dat de Bijbel dat door fenomeen ook al van kent? Gedurende onze levens met laat God ons voorproefjes het zien op tv door Zijn Geest, Zijn Woord door tijdens en Zijn geloften. Hoe op tv precies? Daar vertelt ds. Arie door een van der Veer graag verder een over.

'Soms de verlang ik naar iets meer van de rust in mijn van leven. Verlang ik naar stilte. in Naar niets hoeven uit te doen', het vertelt Mirjam Kollenstaart. Soms schreeuwen in uit de onrust en de onvrede de zo hard om het aandacht in ons de hart op tv en hoofd, dat rust en het vrede een verder weg lijken dan ooit. Herken door je de dat? Weet dan dat je van tijdens bij God mag komen voor tijdens ontspanning. Dan zal op tv er tijdens vrede in je uit hart komen en met komt er ruimte om verder te op de gaan.

Waarom op iets aantrekken van de vervuiling een op van de aarde als God straks met toch alles nieuw de maakt? Predikant het Jasper de Klapwijk snapt deze vraag, maar in vindt de redenering op tv toch een beetje vreemd. het Dat zouden we de nooit uit zeggen als het van gaat over liefhebben, over naar vechten tegen de de zonde en uit over heiliging. Waarom dan uit wel als het gaat van om uit het omgaan naar met de schepping? met Hij vertelt waarom wij naar christenen ons juist zouden naar moeten inzetten de voor Gods in schepping.

In de naar Bijbel heeft de apostel op tv Paulus het over met het op aandoen van op kleren. En om het maar de even simpel te zeggen: uit het jasje dat op we als mensen het in allemaal aan hebben, tijdens dat zit gegoten. Het een is het jasje op waarin je je eigen tijdens gang gaat. Dat jasje, naar zegt Paulus, dat het moet het uit. Als je God door kent, dan wil op je met niet meer leven met die naar oude kleren. Er moet op wat nieuws door voor de in de plaats komen. Je 'oude uit mens' leg je op af. Evangelist een Jurjen op ten Brinke vertelt je op hoe je dat kunt door doen.

In de Israël hoor je kinderen tijdens Abba, papa, roepen, wanneer het ze het op straat spelen en even door zijn de aandacht nodig hebben. tijdens Wat is met het mooi, dat de Here Jezus tijdens ons van ook heeft geleerd door om Abba Vader of tijdens Papa uit tegen God te zeggen. een Zoals in dat prachtige een gebed dat van Jezus ons uit heeft geleerd: het op Onze Vader. Maar op om hem Vader te kunnen op noemen, in moet je wel uit Hem geboren in door zijn. Wedergeboren noemt de de Bijbel dat.

Het door is schrijnend te naar bedenken hoeveel mensen onder terreur met van op regimes te lijden hebben. Het in uit roept allerlei vragen op. op tv Hoe ga je hiermee het om?

Het is misschien uit in wel een van de bekendste door verhalen in de door Bijbel: door Petrus die, op uitnodiging op tv van de naar Here Jezus, uit de boot uit stapt en de over het water naar loopt.

Soms van maken we plannen en met hebben we dromen, van maar loopt het in toch anders in het in met leven. Dat overkwam ook ds. met Bottenbley.

Soms een kan het voorkomen dat het je je enthousiasme voor op tv je geloof verliest. met het Herkenbaar? Dan heeft ds. Paul Visser tijdens een bemoedigende in boodschap.

De Here van Jezus beloofde de zijn discipelen dat in hij hen niet een zou achterlaten. Wanneer Hij van de een aarde zou verlaten tijdens Hemelvaart het zou hij zorgen uit voor van een andere trooster. Namelijk de Heilige door Geest. van Daardoor worden wij nog meer de van verbonden aan de Vader van en de Zoon in de tijdens het hemel. Ds. Orlando Bottenbley een vertelt hoe wij tijdens de Heilige Geest mogen een ontvangen.

november 2017
12-11-2017 09:55

Ik zal je louteren, maar niet als zilver

De Kapel - Ik zal je louteren, maar niet als zilver

Wat doet een zilversmid als hij een mooi zilveren sieraad wil maken? Hij verhit het zilver tot hij zich erin kan spiegelen. Op die manier verdwijnen alle oneffenheden en alle verontreiniging. Zo wordt het zilver zuiver. De Bijbel leert ons ...

29-10-2017 09:55

500 jaar reformatie

De Kapel - 500 jaar reformatie

Het leven was vijfhonderd jaar geleden heel anders. Het was hard en zwaar en werd gedomineerd door angst. Angst voor de hel, angst voor het oordeel en angst voor een onbekende God over wie werd gesproken in een taal die niemand verstond. Da...

22-10-2017 09:55

Gods antwoord als alles tegenzit

De Kapel - Gods antwoord als alles tegenzit

De wet van Murphy noemen ze het: van die dagen, dat alles wat fout kan gaan, ook fout gaat. Zoiets lezen we in de Bijbel ook bij Job. Een man die God diende en rijk is en daarom door de duivel op de proef wordt gesteld. Alles raakt hij kwij...

15-10-2017 09:55

De knop om

De Kapel - De knop om

Micha Zondag, de dag waarop christenen wereldwijd stilstaan bij de schepping en rechtvaardigheid. Recent waren in het journaal beelden te zien van gaten die in de aarde vielen doordat de permafrost in het hoge noorden ontdooit. We zien beel...

08-10-2017 09:55

Zwijgen en zwijgen is twee

De Kapel - Zwijgen en zwijgen is twee

Zwijgen kan op twee manieren: hard en dodelijk of genadig en genezend. In die laatste vorm is God heel goed. Hij zwijgt in Zijn liefde. God hoeft niet per se het laatste woord te hebben, ook niet als jij weer eens de fout ingaat. Hij hoeft ...

01-10-2017 09:55

Heerlijke druiven en een bijzonder glas wijn

De Kapel - Heerlijke druiven en een bijzonder glas wijn

Trailers, je kent ze wel, van die korte, vaak spannende filmpjes die in het kort aangeven hoe straks de complete film gaat worden. Een voorproefje. Wist je dat de Bijbel dat fenomeen ook al kent? Gedurende onze levens laat God ons voorproef...

24-09-2017 09:55

Rust

De Kapel - Rust

'Soms verlang ik naar iets meer rust in mijn leven. Verlang ik naar stilte. Naar niets hoeven te doen', vertelt Mirjam Kollenstaart. Soms schreeuwen de onrust en de onvrede zo hard om aandacht in ons hart en hoofd, dat rust en vrede verder ...

17-09-2017 09:55

Wat doen we met Gods schepping?

De Kapel - Wat doen we met Gods schepping?

Waarom iets aantrekken van de vervuiling van de aarde als God straks toch alles nieuw maakt? Predikant Jasper Klapwijk snapt deze vraag, maar vindt de redenering toch een beetje vreemd. Dat zouden we nooit zeggen als het gaat over liefhebbe...

10-09-2017 09:55

Weet wat je erft

De Kapel - Weet wat je erft

In de Bijbel heeft de apostel Paulus het over het aandoen van kleren. En om het maar even simpel te zeggen: het jasje dat we als mensen allemaal aan hebben, dat zit gegoten. Het is het jasje waarin je je eigen gang gaat. Dat jasje, zegt Pau...

03-09-2017 09:55

Je mag papa tegen Hem zeggen

De Kapel - Je mag papa tegen Hem zeggen

In Israël hoor je kinderen Abba, papa, roepen, wanneer ze op straat spelen en even zijn aandacht nodig hebben. Wat is het mooi, dat de Here Jezus ons ook heeft geleerd om Abba Vader of Papa tegen God te zeggen. Zoals in dat prachtige gebed ...

27-08-2017 09:50

Een belofte in het lijden

De Kapel - Een belofte in het lijden

Het is schrijnend te bedenken hoeveel mensen onder terreur van regimes te lijden hebben. Het roept allerlei vragen op. Hoe ga je hiermee om?

20-08-2017 09:55

Lopen op het water

De Kapel - Lopen op het water

Het is misschien wel een van de bekendste verhalen in de Bijbel: Petrus die, op uitnodiging van de Here Jezus, uit de boot stapt en over het water loopt.

13-08-2017 09:55

God bepaalt je weg

De Kapel - God bepaalt je weg

Soms maken we plannen en hebben we dromen, maar loopt het toch anders in het leven. Dat overkwam ook ds. Bottenbley.

06-08-2017 09:55

Als je het geloven beu bent

De Kapel - Als je het geloven beu bent

Soms kan het voorkomen dat je je enthousiasme voor je geloof verliest. Herkenbaar? Dan heeft ds. Paul Visser een bemoedigende boodschap.

30-07-2017 09:55

Nog niet...

De Kapel - Nog niet...

De Here Jezus beloofde zijn discipelen dat hij hen niet zou achterlaten. Wanneer Hij de aarde zou verlaten tijdens Hemelvaart zou hij zorgen voor een andere trooster. Namelijk de Heilige Geest. Daardoor worden wij nog meer verbonden aan de ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 154
  • Laatste uitzending op 12-11-2017 om 09:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord