Programma gemist?

De Here door Jezus in beloofde zijn discipelen dat hij hen het niet zou achterlaten. op Wanneer Hij de tijdens aarde zou naar verlaten in tijdens Hemelvaart, zou hij een zorgen voor een andere uit trooster, namelijk de een Heilige Geest. Daardoor worden het wij nog meer een verbonden door aan de Vader en op tv de uit Zoon in de hemel. Ds. de Orlando Bottenbley een vertelt hoe wij de Heilige op tv Geest mogen de ontvangen.

Vaak in hebben mensen een eigen van beeld van God. We van in zetten God neer op ons een eigen manier. Zo hoogverheven de het en heilig dat je tijdens alleen maar huiveren kunt bijvoorbeeld. op tijdens Of juist zo vriendelijk en met goedgeefs dat je nooit in ergens bang van voor door hoeft te zijn. 'Wil je weten door wie God is? de Kijk dan het naar naar Jezus en draai tijdens de rollen om', de stelt ds. Paul Visser. een In plaats een van God naar jouw smaak te naar maken, zul met je dan op tv steeds meer mens een worden naar Zijn het wil.

Afscheid op nemen is door vaak heel moeilijk en verdrietig. Het een kan dan een van geweldige troost de zijn tijdens als je weet dat het tijdens afscheid niet definitief het is. Dat naar je weet dat je door elkaar weer zult door zien. Ds. in Orlando Bottenbley leest een Bijbelgedeelte door voor waarbij Jezus op tv met de zijn vrienden samen is in en het met hen spreekt over zijn afscheid. tijdens Jezus zegt daarin: in 'Doch van Ik zeg u tijdens de waarheid: Het naar is beter de voor u, dat een Ik heenga.' Hoezo kan van zo'n afscheid op nou beter zijn? van vraag je je misschien af. In van deze uitzending wordt op tv er dieper het ingegaan op het die vraag.

In van de bijbel vertelt Jezus op tv een verhaal van van een landeigenaar door die verschillende van klusjesmannen aanneemt. Hij spreekt met in hen een beloning naar af. Aan het het einde van de een dag krijgt naar iedereen evenveel uit betaald. En dat terwijl sommige een mannen met al veel eerder met de het werk waren begonnen. naar Oneerlijk, of op tv toch niet? op Jezus vertelde dit tijdens verhaal met een reden. door Evangelist Jurjen ten Brinke licht met die gedachte op tv toe.

Het verhaal van op tv Noach is op tv razend op populair onder kinderen. Het spreekt tot op de tijdens verbeelding. Noach uit met zijn ark. Met al door die dieren, twee de aan met twee. Een prachtige regenboog. van Maar het door verhaal van Noach is in meer dan het op tv verhaal dat zovele de prentenboeken laten zien. van Het is een verhaal door waarin heftige emoties tijdens een rol spelen. naar Emoties die ook naar God door zelf kent, zo het vertelt Mirjam Kollenstaart.

Ds. Paul Visser het gaat in op van het visioen uit van Johannes op tv (Openbaringen 7: 9-17). de Het is namelijk nogal wat, door wat Johannes van allemaal ziet en van later beschrijft op in de op tv Bijbel. Een openbaring een waarin het gedaan is de met alles wat het uit leven afknijpt, stukmaakt en op tv door ons naar beneden drukt. Een met plek waar geen het tranen in vloeien. Wat een hoopvol in vooruitzicht.

Ds. tijdens Arie van der Veer een neemt jou mee langs op tv het verhaal tijdens van Kaïn en in Abel. Het verhaal van tijdens de op tv broer die zijn andere het broer vermoordt van vanwege zijn van rotsvaste geloof. Nog door altijd worden mensen van vervolgd en gedood vanwege een hun geloof door in God. Waarom uit stopt God al dat geweld niet? op In de deze uitzending wordt van dieper ingegaan op deze op vraag.

Dwars door tegenslag van toch ook vreugde het vinden in jouw naar op tv leven. Is zoiets mogelijk? Volgelingen van naar Jezus met worden in de Bijbel van blijde mensen tijdens genoemd. Maar dat betekent een zeker niet dat zij op tv zonder uit zorgen zijn. Hoe kan je een met dan toch vreugdevol in het leven op staan? de Ds. Orlando van Bottenbley zal daar de in deze uitzending antwoord het op geven.

Tweede paasdag. uit Een dag de om terug te kijken door op de afgelopen uit weken van passie uit en met Pasen. Hopelijk waren met het mooie dagen met voor jou. Maar het kan ook door zijn dat de het allemaal voor jou in niet zo leefde. van Dat het tijdens verhaal van van Jezus en de opstanding naar jou niet raakte. Bleef in de uit prachtige boodschap van verzoening van en heelheid voor met jou op afstand? van Beluister dan het hoopvolle van verhaal tijdens van Andries in Knevel.

Goede op Vrijdag. Jezus is door de naar straten van Jeruzalem uit geleid op tv en op de heuvel naar Golgotha aangekomen. Hij is naar een aan het kruis in geslagen. Bespot en verguisd op door mensen om hem door heen. 'Kruisig Hem', tijdens had de de menigte geroepen. een En Pilatus was erin meegegaan. in Daar hangt een Hij. Tussen hemel en het aarde. uit Gelukkig is dit door niet het einde. Jurjen van ten Brinke vertelt waarom naar juist door deze indrukwekkende gebeurtenis het ultieme bewijs tijdens is met van Gods de vaderliefde voor ons.

Feestdagen worden op commercieel van gemaakt. Zo ook met Palmzondag. Maar waar gaat op tv Palmpasen echt over? We naar vieren dan tijdens onder andere dat een Jezus op een ezel op Jeruzalem binnenrijdt. En wat op dat betekent voor de in ons? Ds. Mirjam de Kollenstaart geeft daar antwoord in op.

Herken je door die tijd in nog van je eerste op liefde voor op God? Hoe enthousiast op tv je over Hem was? Je het met nam de tijd voor gebed. het Je vond het heerlijk op tv om van uit de tijdens Bijbel te lezen. Je liet uit je door God leiden op en sprak graag een over van Hem met de anderen. Toch kwam ongemerkt de het klad in uit je geloofsleven. uit Te druk. Te moe. En daarom in een is volgens ds. het Paul Visser juist uit die zevende dag zo belangrijk. in De dag waarop alle in focus naar met God door uitgaat.

Boetedoening, het op tv klinkt wellicht tijdens heel zwaar, het maar wist je door dat dit juist heel bevrijdend uit kan uit werken? Dat zonden belijden vaak de het weg is op tv tot uit hernieuwde vreugde? Ds. Arie op van der van Veer gaat hier dieper tijdens op in en dat door doet hij aan van de hand van een op met psalm die zijn moeder altijd in graag naar zong.

Herken je met dat in je opeens verrast kan op tv worden door op een Bijbeltekst? En dat die tekst de je iets van naar God laat zien? het Een stukje van op tv Gods naar hart? Andries Knevel vond op tv zo'n onverwacht moment in in Micha 6:3. 'Mijn met volk, wat heb van ik je misdaan, op waarmee heb door ik je gekweld, op antwoord met mij!' Deze woorden zeggen namelijk heel met op tv veel over God en een Zijn hart, tijdens zo legt de naar presentator en theoloog in uit.

'Er zal tijdens geen dood meer door zijn, geen rouw, op tv geen jammerklacht, geen in pijn, want op wat er uit eerst was, is voorbij.' van Deze troostvolle woorden komen naar uit Openbaringen van 21:3-5. Ds. Orlando Bottenbley laat een je onder het andere over tijdens deze Bijbeltekst nadenken. een Hij neemt je mee op naar die in dag waarop alles een nieuw wordt.

mei 2018
21-05-2018 09:45

De andere trooster

De Kapel - De andere trooster

De Here Jezus beloofde zijn discipelen dat hij hen niet zou achterlaten. Wanneer Hij de aarde zou verlaten tijdens Hemelvaart, zou hij zorgen voor een andere trooster, namelijk de Heilige Geest. Daardoor worden wij nog meer verbonden aan de...

13-05-2018 09:55

De Kapel

De Kapel - De Kapel

Vaak hebben mensen een eigen beeld van God. We zetten God neer op ons eigen manier. Zo hoogverheven en heilig dat je alleen maar huiveren kunt bijvoorbeeld. Of juist zo vriendelijk en goedgeefs dat je nooit ergens bang voor hoeft te zijn. '...

10-05-2018 10:35

Goed, beter, best!

De Kapel - Goed, beter, best!

Afscheid nemen is vaak heel moeilijk en verdrietig. Het kan dan een geweldige troost zijn als je weet dat het afscheid niet definitief is. Dat je weet dat je elkaar weer zult zien. Ds. Orlando Bottenbley leest een Bijbelgedeelte voor waarbi...

06-05-2018 09:55

De omgekeerde wereld

De Kapel - De omgekeerde wereld

In de bijbel vertelt Jezus een verhaal van een landeigenaar die verschillende klusjesmannen aanneemt. Hij spreekt met hen een beloning af. Aan het einde van de dag krijgt iedereen evenveel betaald. En dat terwijl sommige mannen al veel eerd...

29-04-2018 09:55

God vindt het genoeg

De Kapel - God vindt het genoeg

Het verhaal van Noach is razend populair onder kinderen. Het spreekt tot de verbeelding. Noach met zijn ark. Met al die dieren, twee aan twee. Een prachtige regenboog. Maar het verhaal van Noach is meer dan het verhaal dat zovele prentenboe...

22-04-2018 09:55

Dromen over morgen

De Kapel - Dromen over morgen

Ds. Paul Visser gaat in op het visioen van Johannes (Openbaringen 7: 9-17). Het is namelijk nogal wat, wat Johannes allemaal ziet en later beschrijft in de Bijbel. Een openbaring waarin het gedaan is met alles wat het leven afknijpt, stukma...

15-04-2018 09:55

De eerste martelaar

De Kapel - De eerste martelaar

Ds. Arie van der Veer neemt jou mee langs het verhaal van Kaïn en Abel. Het verhaal van de broer die zijn andere broer vermoordt vanwege zijn rotsvaste geloof. Nog altijd worden mensen vervolgd en gedood vanwege hun geloof in God. Waarom st...

08-04-2018 09:55

Jezus volgen maakt blij

De Kapel - Jezus volgen maakt blij

Dwars door tegenslag toch ook vreugde vinden in jouw leven. Is zoiets mogelijk? Volgelingen van Jezus worden in de Bijbel blijde mensen genoemd. Maar dat betekent zeker niet dat zij zonder zorgen zijn. Hoe kan je dan toch vreugdevol in het ...

02-04-2018 09:55

Het is ongelooflijk

De Kapel - Het is ongelooflijk

Tweede paasdag. Een dag om terug te kijken op de afgelopen weken van passie en Pasen. Hopelijk waren het mooie dagen voor jou. Maar het kan ook zijn dat het allemaal voor jou niet zo leefde. Dat het verhaal van Jezus en de opstanding jou ni...

30-03-2018 10:10

Jezus roept God en Zijn Vader

De Kapel - Jezus roept God en Zijn Vader

Goede Vrijdag. Jezus is door de straten van Jeruzalem geleid en op de heuvel Golgotha aangekomen. Hij is aan het kruis geslagen. Bespot en verguisd door mensen om hem heen. 'Kruisig Hem', had de menigte geroepen. En Pilatus was erin meegega...

25-03-2018 09:55

Palmpasen

De Kapel - Palmpasen

Feestdagen worden commercieel gemaakt. Zo ook Palmzondag. Maar waar gaat Palmpasen echt over? We vieren dan onder andere dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnenrijdt. En wat dat betekent voor ons? Ds. Mirjam Kollenstaart geeft daar antwoord ...

18-03-2018 09:55

Focussen!

De Kapel - Focussen!

Herken je die tijd nog van je eerste liefde voor God? Hoe enthousiast je over Hem was? Je nam de tijd voor gebed. Je vond het heerlijk om uit de Bijbel te lezen. Je liet je door God leiden en sprak graag over Hem met anderen. Toch kwam onge...

11-03-2018 09:55

Schuld belijden maakt je blij

De Kapel - Schuld belijden maakt je blij

Boetedoening, het klinkt wellicht heel zwaar, maar wist je dat dit juist heel bevrijdend kan werken? Dat zonden belijden vaak de weg is tot hernieuwde vreugde? Ds. Arie van der Veer gaat hier dieper op in en dat doet hij aan de hand van een...

04-03-2018 09:55

Het hart van God

De Kapel - Het hart van God

Herken je dat je opeens verrast kan worden door een Bijbeltekst? En dat die tekst je iets van God laat zien? Een stukje van Gods hart? Andries Knevel vond zo'n onverwacht moment in Micha 6:3. 'Mijn volk, wat heb ik je misdaan, waarmee heb i...

25-02-2018 09:55

Perspectief voor je leven

De Kapel - Perspectief voor je leven

'Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was, is voorbij.' Deze troostvolle woorden komen uit Openbaringen 21:3-5. Ds. Orlando Bottenbley laat je onder andere over deze Bijbeltekst nadenken. Hi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 183
  • Laatste uitzending op 21-05-2018 om 09:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord