Programma gemist?

Ds. Paul Visser op gaat in op tijdens het visioen tijdens van Johannes (Openbaringen 7: een door 9-17). Het is namelijk met nogal wat, wat Johannes van allemaal ziet en later uit beschrijft in tijdens de Bijbel. de Een openbaring een waarin het gedaan is met alles de het wat het leven in afknijpt, stukmaakt en ons naar beneden op van drukt. Een plek waar geen tranen door vloeien. van Wat een hoopvol een vooruitzicht.

In de naar Bijbel vertelt de Jezus een verhaal naar van een landeigenaar die verschillende uit met klusjesmannen aanneemt. Hij spreekt met hen de een beloning met af. Aan tijdens het einde van met de dag krijgt iedereen van evenveel betaald. En de dat terwijl sommige op mannen al van veel eerder met het werk uit waren begonnen. op Oneerlijk, het of toch niet? Jezus vertelde dit in verhaal door met een van reden. Evangelist Jurjen op ten Brinke licht een die gedachte toe.

Dwars de door tegenslag toch op ook vreugde vinden in jouw naar leven. Is tijdens zoiets mogelijk? door Volgelingen van Jezus worden tijdens in de op tv Bijbel blijde door mensen genoemd. Maar naar dat betekent zeker niet dat zij in zonder naar zorgen zijn. Hoe kan je naar dan op toch vreugdevol in het tijdens leven tijdens staan? Ds. Orlando Bottenbley naar zal daar antwoord op tv op geven.

Ds. Arie van de der een Veer neemt jou mee een langs het op tv verhaal van met Kaïn en Abel. Het op verhaal van de broer naar die zijn andere de broer vermoordt vanwege zijn van rotsvaste naar geloof. Nog de altijd worden mensen vervolgd en met gedood vanwege naar hun geloof in God. naar Waarom stopt van God al dat geweld niet? naar In deze uitzending met wordt op dieper ingegaan op deze de vraag.

Vaak op tv hebben mensen een eigen beeld van van een God. We zetten God op tv neer op onze tijdens eigen manier. Zo tijdens hoogverheven en een heilig dat je alleen maar door huiveren naar kunt bijvoorbeeld. Of juist naar zo op tv vriendelijk en goedgeefs dat je in nooit in ergens bang voor uit hoeft te zijn. 'Wil op tv je weten wie God is? door van Kijk dan naar Jezus de en draai de rollen om', de de stelt ds. Paul Visser. naar In plaats van God naar de uit jouw smaak te met maken, zul je dan uit steeds meer mens in worden naar op tv Zijn wil.

Herken het je dat je opeens verrast op tv kan worden uit door tijdens een Bijbeltekst? En dat de die tekst het je iets van God met laat zien? Een stukje met van in Gods hart? Andries met Knevel vond zo'n met onverwacht moment in Micha 6:3. 'Mijn de volk, wat heb in ik de je misdaan, waarmee heb ik van je het gekweld, antwoord mij!' Deze woorden tijdens zeggen namelijk in heel veel over God tijdens en tijdens Zijn hart, zo in legt de presentator en op theoloog op tv uit.

Herken je de dat gevoel de dat je je na een door feest moe en door alleen de voelt? Ds. Bottenbley op vertelt over in dit bedrukte gevoel. Dat tijdens gevoel dat er met voortdurend een beroep op tv op je wordt gedaan, terwijl in je je een leeg de voelt. Zo leeg als naar een opgedroogde in bron. Maar dan is daar door Jezus uit die zegt: 'Heb je tijdens dorst? Kom naar tijdens mij en drink.' Wat er de ook speelt in door je leven, Jezus met weet er wel een raad mee. tijdens Hij een is de bron die naar je leegte zal een vullen.

In de Bijbel het heeft op de apostel Paulus het over een het aandoen tijdens van door kleren. En om het door maar even simpel naar te zeggen: het jasje dat uit we als mensen het allemaal aanhebben, dat een zit gegoten. Het naar op is het jasje waarin van je je eigen gang gaat. met naar Dat jasje, zegt Paulus, dat moet een in uit. Als je het God kent, dan een wil je niet meer leven tijdens met die naar oude kleren. Er moet wat tijdens het nieuws voor in de plaats van komen. Je 'oude mens' uit leg op je af. Evangelist met Jurjen ten Brinke met vertelt hoe je dat van kunt op tv doen.

Zwijgen kan uit op twee manieren: tijdens hard en in dodelijk of genadig en uit genezend. In die tijdens laatste vorm is met God heel goed. Hij door zwijgt in Zijn van een liefde. God hoeft niet door per se het laatste woord op tv te uit hebben, ook niet naar als jij tijdens weer eens de tijdens fout ingaat. Hij op hoeft daar niet het op tv Zijne over te met zeggen, maar zwijgt soms op tv in Zijn liefde. Hij met hoeft jouw fouten met niet breed uit met te een meten, niet het hoogste uit woord erover voeren. Hij in zwijgt het naar kwade in ons het leven dood. op tv Door het niet in meer op te een halen.

'Soms verlang op ik naar iets meer van rust in mijn op tv het leven. Verlang ik met naar stilte. Naar niets hoeven in te doen', vertelt Mirjam met Kollenstaart. van Soms schreeuwen de onrust op tv en de van onvrede zo hard in om aandacht in een ons hart en hoofd, het dat rust op en vrede verder weg lijken naar dan ooit. naar Herken op je dat? Weet dan het dat je bij door God mag komen voor het ontspanning. uit Dan zal er vrede tijdens in je hart uit komen en komt er ruimte met in om verder te door gaan.

Waarom je iets met aantrekken van van de vervuiling van op tv de aarde in als God straks toch uit alles nieuw maakt? Predikant met Jasper Klapwijk uit snapt deze door vraag, maar vindt de redenering tijdens toch een tijdens beetje van vreemd. Dat zouden het we nooit zeggen als naar het gaat in over liefhebben, over vechten naar tegen de van zonde en over op heiliging. Waarom dan wel als met het gaat om het uit omgaan met van de schepping? Hij het vertelt waarom een wij christenen een ons juist zouden uit moeten inzetten voor een Gods schepping.

In door deze tijd van zelfbenoemde genieën op tv en supersterren met overdenkt ds. met Mirjam Kollenstaart de door woorden van Paulus. het 'Onderzoek jezelf en zie of met uit de genade van de God, de liefde op tv van Jezus Christus en de met kracht door van zijn Geest door jou heen de zichtbaar het worden.' Want op tv dán heb je een met reden om trots te op tv zijn!

De met Here Jezus beloofde in zijn discipelen dat hij door hen niet zou achterlaten. in tijdens Wanneer Hij de aarde het zou verlaten op tijdens Hemelvaart, zou hij van zorgen voor een het andere trooster, namelijk op tv de Heilige in Geest. Daardoor worden wij van nog meer verbonden door aan de een Vader en de Zoon in op tv de hemel. naar Ds. Orlando naar Bottenbley vertelt hoe wij de Heilige een Geest tijdens mogen ontvangen.

Vaak naar hebben mensen naar een eigen beeld in van God. We zetten God neer een op ons in eigen manier. naar Zo hoogverheven en op heilig dat op tv je alleen maar van huiveren kunt bijvoorbeeld. Of juist uit zo vriendelijk de en goedgeefs dat je nooit door het ergens bang voor hoeft te door zijn. 'Wil je weten een wie God is? op Kijk dan het naar tijdens Jezus en draai de rollen op om', stelt ds. Paul een een Visser. In plaats van God op naar jouw smaak te in maken, uit zul je een dan steeds meer in mens worden naar Zijn het wil.

Afscheid het nemen is vaak heel moeilijk een en op tv verdrietig. Het op tv kan dan een geweldige op troost zijn een als je weet dat de het afscheid niet definitief op tv is. op Dat je weet dat je elkaar op tv weer zult naar zien. naar Ds. Orlando Bottenbley leest een Bijbelgedeelte uit voor waarbij Jezus een met op tv zijn vrienden samen uit is en met hen een spreekt over door zijn afscheid. Jezus zegt in daarin: 'Doch een Ik zeg een u de waarheid: Het met is beter voor u, dat uit Ik heenga.' Hoezo van naar kan zo'n afscheid nou beter zijn? het vraag je op tv je misschien af. van In deze uitzending wordt in er dieper ingegaan een op die op tv vraag.

augustus 2018
12-08-2018 09:55

Dromen over morgen

De Kapel - Dromen over morgen

Ds. Paul Visser gaat in op het visioen van Johannes (Openbaringen 7: 9-17). Het is namelijk nogal wat, wat Johannes allemaal ziet en later beschrijft in de Bijbel. Een openbaring waarin het gedaan is met alles wat het leven afknijpt, stukma...

05-08-2018 09:55

De omgekeerde wereld

De Kapel - De omgekeerde wereld

In de Bijbel vertelt Jezus een verhaal van een landeigenaar die verschillende klusjesmannen aanneemt. Hij spreekt met hen een beloning af. Aan het einde van de dag krijgt iedereen evenveel betaald. En dat terwijl sommige mannen al veel eerd...

29-07-2018 09:55

Jezus volgen maakt blij

De Kapel - Jezus volgen maakt blij

Dwars door tegenslag toch ook vreugde vinden in jouw leven. Is zoiets mogelijk? Volgelingen van Jezus worden in de Bijbel blijde mensen genoemd. Maar dat betekent zeker niet dat zij zonder zorgen zijn. Hoe kan je dan toch vreugdevol in het ...

22-07-2018 09:55

De eerste martelaar

De Kapel - De eerste martelaar

Ds. Arie van der Veer neemt jou mee langs het verhaal van Kaïn en Abel. Het verhaal van de broer die zijn andere broer vermoordt vanwege zijn rotsvaste geloof. Nog altijd worden mensen vervolgd en gedood vanwege hun geloof in God. Waarom st...

15-07-2018 09:55

Een hardnekkig probleem

De Kapel - Een hardnekkig probleem

Vaak hebben mensen een eigen beeld van God. We zetten God neer op onze eigen manier. Zo hoogverheven en heilig dat je alleen maar huiveren kunt bijvoorbeeld. Of juist zo vriendelijk en goedgeefs dat je nooit ergens bang voor hoeft te zijn. ...

08-07-2018 09:55

Het hart van God

De Kapel - Het hart van God

Herken je dat je opeens verrast kan worden door een Bijbeltekst? En dat die tekst je iets van God laat zien? Een stukje van Gods hart? Andries Knevel vond zo'n onverwacht moment in Micha 6:3. 'Mijn volk, wat heb ik je misdaan, waarmee heb i...

01-07-2018 09:55

Bij de bron word je een bron

De Kapel - Bij de bron word je een bron

Herken je dat gevoel dat je je na een feest moe en alleen voelt? Ds. Bottenbley vertelt over dit bedrukte gevoel. Dat gevoel dat er voortdurend een beroep op je wordt gedaan, terwijl je je leeg voelt. Zo leeg als een opgedroogde bron. Maar ...

24-06-2018 09:55

Weet wat je erft

De Kapel - Weet wat je erft

In de Bijbel heeft de apostel Paulus het over het aandoen van kleren. En om het maar even simpel te zeggen: het jasje dat we als mensen allemaal aanhebben, dat zit gegoten. Het is het jasje waarin je je eigen gang gaat. Dat jasje, zegt Paul...

17-06-2018 09:55

Zwijgen en zwijgen is twee

De Kapel - Zwijgen en zwijgen is twee

Zwijgen kan op twee manieren: hard en dodelijk of genadig en genezend. In die laatste vorm is God heel goed. Hij zwijgt in Zijn liefde. God hoeft niet per se het laatste woord te hebben, ook niet als jij weer eens de fout ingaat. Hij hoeft ...

10-06-2018 09:55

Rust

De Kapel - Rust

'Soms verlang ik naar iets meer rust in mijn leven. Verlang ik naar stilte. Naar niets hoeven te doen', vertelt Mirjam Kollenstaart. Soms schreeuwen de onrust en de onvrede zo hard om aandacht in ons hart en hoofd, dat rust en vrede verder ...

03-06-2018 09:55

Wat doen we met Gods schepping?

De Kapel - Wat doen we met Gods schepping?

Waarom je iets aantrekken van de vervuiling van de aarde als God straks toch alles nieuw maakt? Predikant Jasper Klapwijk snapt deze vraag, maar vindt de redenering toch een beetje vreemd. Dat zouden we nooit zeggen als het gaat over liefhe...

27-05-2018 09:55

't Is moeilijk bescheiden te blijven

De Kapel - 't Is moeilijk bescheiden te blijven

In deze tijd van zelfbenoemde genieën en supersterren overdenkt ds. Mirjam Kollenstaart de woorden van Paulus. 'Onderzoek jezelf en zie of de genade van God, de liefde van Jezus Christus en de kracht van zijn Geest door jou heen zichtbaar w...

21-05-2018 09:45

De andere trooster

De Kapel - De andere trooster

De Here Jezus beloofde zijn discipelen dat hij hen niet zou achterlaten. Wanneer Hij de aarde zou verlaten tijdens Hemelvaart, zou hij zorgen voor een andere trooster, namelijk de Heilige Geest. Daardoor worden wij nog meer verbonden aan de...

13-05-2018 09:55

De Kapel

De Kapel - De Kapel

Vaak hebben mensen een eigen beeld van God. We zetten God neer op ons eigen manier. Zo hoogverheven en heilig dat je alleen maar huiveren kunt bijvoorbeeld. Of juist zo vriendelijk en goedgeefs dat je nooit ergens bang voor hoeft te zijn. '...

10-05-2018 10:35

Goed, beter, best!

De Kapel - Goed, beter, best!

Afscheid nemen is vaak heel moeilijk en verdrietig. Het kan dan een geweldige troost zijn als je weet dat het afscheid niet definitief is. Dat je weet dat je elkaar weer zult zien. Ds. Orlando Bottenbley leest een Bijbelgedeelte voor waarbi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 195
  • Laatste uitzending op 12-08-2018 om 09:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord