Programma gemist?

Aflevering uit 3 - Religieus magazine: De tijdens met kiemkracht van genade: Mirjam Kollenstaart neemt van ons mee op langs het verhaal de van Abraham en Sara. door Het bijzondere aan van dit echtpaar op tv is dat het op jarenlang leeft in met een belofte: hun met ongewenste kinderloosheid uit is niet voor altijd. God in van heeft Abraham gezegd dat een hij de vader door van vele volken zou worden. op tv Abraham heeft op laten zien van wat geloven een is: wat je niet kunt beredeneren, door wat het je niet kunt door verklaren toch uit voor mogelijk houden. Wil jij op tv dat ook op tv leren? Laat op tv je dan bemoedigen door deze uit overdenking.

Woorden. Ze op tv kunnen goed doen. op Ze op tv kunnen kwaad doen. Ben jij van je bewust van wat op je met spreekt? Ook de minder mooie door woorden? De naar roddels die uit jouw mond verlaten wellicht? Woorden met een zijn vaak moeilijk naar terug te draaien. Daarom in is het belangrijk om goed van te op tv leren spreken. Gelukkig vertelt met Paul Visser over het van tijdens perfecte voorbeeld van wie we een mogen leren: Onze naar God.

Daar sta uit je op dan, in een de wereld die afgelopen van nacht niet veranderd is, op tv in een levenssituatie die de niet van anders is. Met een toch de bewuste of onbewuste vraag: door Hoe ga ik door dit van nieuwe jaar op tv in? Jurjen ten Brinke denkt graag naar met je mee met over dit het onderwerp.

Vandaag is uit het met de laatste dag van van het jaar. Er wordt vooruitgekeken uit naar wat het van komende jaar ons van wel of met niet zal brengen. Maar op tv er wordt ook op tv teruggeblikt. Een met terugblik naar met de mooie op en minder mooie momenten in ons van leven. Ds. uit Orlando Bottenbley heeft zich op voor deze naar overdenking met laten inspireren door 2 Korinthe hoofdstuk een 4 tijdens vers 7: 'Maar wij in zijn slechts een uit aarden pot voor deze de schat; het moet de duidelijk door zijn dat onze overweldigende kracht op tv niet van door onszelf komt, maar van op God.' Een bemoedigende de boodschap voor naar het nieuwe door jaar.

Er met was voor de hoogzwangere met Maria naar en haar man Jozef naar geen plaats in de herberg. met Ds. Paul op Visser vertelt dat het op tv bijna lijkt alsof door God zelf voor een een gesloten op deur staat. Hij komt op zo het ongezien. Logisch dat de de mensen op Hem niet zien uit staan. Vandaag is dat vaak ook de nog in zo. Wat zien op tv we van met Hem in het journaal, met om je op tv heen en bij jezelf? God dringt met zich niet op. op naar Als hij bij de voordeur niet uit welkom is, komt het Hij wel achterom. naar Dat kan in ook jou naar gebeuren, onverwacht.

Het op tv kerstverhaal is in echt niet het met enige verhaal over de geboorte van het een godenzoon. het De van Griekse mythologie staat op er bijvoorbeeld vol mee. met Toch is op het verhaal over de naar geboorte van door Jezus anders. Geen op bliksemschichten vanaf de het Olympus, maar een stal in Bethlehem. van Jezus naar is geen mythe, het geen sprookje. Paulus door schrijft aan Titus met op Kreta over onze redder door van Jezus. En dan niet als een de 'Er was eens...', uit de maar als een historisch feit. We naar vieren het kerstfeest, op tv de Zoon tijdens van God die de geboren werd in op de aarde. Ds. Arie tijdens van der in Veer vertelt over door dit op wonderlijke kerstverhaal.

Op een God vertrouwen op tv kan moeilijk zijn. Om hoopvol te op tv blijven, om te door blijven door wachten. Want, van waar blijft Gods bevrijding? En op tv hoe een lang moeten we nog wachten op tijdens zijn recht? Maar met dan is daar een de geboorte van naar een kind. tijdens Een geboorte die alles in op tv anders maakt. Advent is leven op tv vol op verwachting. Is hopen door op de kracht tijdens van God. Vind je dat naar lastig? Luister dan vandaag uit naar de met hoopvolle woorden tijdens van Mirjam met Kollenstaart.

Ds. Van der tijdens Veer spreekt over naar een tijdens tekst van de profeet Jeremia. van Mensen zijn geneigd in om lasten door met te schuiven op naar een ander. de Maar naar God draagt Jeremia op uit een juk te maken op tv en op dat op zich te met nemen. Gelovigen hebben het met echt de niet altijd makkelijker dan ongelovigen. Maar van met er is wel een de enorm verschil: als gelovigen hoeven de we het het juk niet alleen tijdens te tijdens dragen. Jezus draagt uit het namelijk met ons een mee.

Soms geef je uit dingen naar uit handen, waarvan je in later denkt: het had ik het tijdens maar zelf op tv gedaan. Dan was het vast beter, in op sneller of mooier gegaan. met Jurjen ten Brinke vertelt dat van God tijdens dat gevoel ook kent. Hij door investeert voortdurend uit in ons leven. Hij door laat ons uit in de vrijheid reageren, maar of het daar de nou beter het van naar wordt? In het Bijbelboek Jesaja de komen we naar een verhaal tegen waarbij het God door zichzelf vergelijkt met tijdens een wijngaardenier die een wijngaard heeft in aangelegd. Hij van heeft alle uit randvoorwaarden vervuld om een tijdens mooie in oogst te mogen verwachten, met maar de wijngaard levert in niets dan teleurstelling uit op. En dan geeft de God het een op, of met toch niet?

Herken tijdens je dat gevoel dat de je je uit na een in feest moe en de alleen voelt? Ds. Bottenbley vertelt over tijdens op tv dit bedrukte gevoel. Dat gevoel dat op tv er met voortdurend een beroep de op je wordt gedaan naar terwijl het je je leeg voelt. Zo door leeg als een in opgedroogde bron. op Maar dan is daar van Jezus die zegt: 'Heb de een je dorst? Kom naar met mij en drink.' Wat het er ook in speelt in je leven, Jezus uit weet er een wel raad de mee. Hij de is de bron die door je leegte zal een vullen.

Wat uit doet een zilversmid als hij op tv een op mooi zilveren sieraad wil met maken? Hij verhit het door zilver tot op tv hij naar zich erin kan spiegelen. een Op die manier verdwijnen op alle oneffenheden en alle de verontreiniging. Zo wordt de het een zilver zuiver. op tv De Bijbel leert naar ons dat God op op een vergelijkbare manier met tijdens ons als mensen in omgaat. Soms legt door Hij van ons het vuur na in aan de door schenen. Heb je in daar weleens aan door gedacht in perioden dat het leven een moeilijk uit was?

Het leven was het vijfhonderd jaar geleden naar heel uit anders. Het was hard het en uit zwaar en werd gedomineerd een door angst. tijdens Angst voor de hel, angst voor van het tijdens oordeel en angst voor een met het onbekende God over wie werd gesproken op tv in een door taal uit die niemand verstond. Dat het kon zo niet doorgaan, op temeer omdat de de Bijbel over in God spreekt als de de bron van liefde, een die de vrees uitdrijft. het in Liefde en angst uit kunnen niet naast elkaar bestaan, want met liefde verdrijft de op tv angst. Ook naar de angsten die met het leven van nu uit een domineren. De angst om je baan in kwijt te het raken, de angst voor met wie vreemd en op naar onbekend is. Die met angst verdwijnt als God het dichtbij komt.

De wet een van Murphy noemen ze naar het: van die de dagen, dat op tv alles wat naar fout kan gaan, ook fout in gaat. door Zoiets lezen we in het de Bijbel ook bij met Job. door Een man die God de diende en rijk is naar en de daarom door uit de duivel op door de proef wordt gesteld. Alles in raakt op hij kwijt, zodat zijn met beste vrienden de zich ook hardop gaan afvragen: van 'Wat heb jij op tv verkeerd gedaan Job, dat van God je zo op tv van hard straft?' Zo ver een kan het door dus komen in het leven het van een tijdens gelovig mens, dat hij in zijn eigen geboortedag met vervloekt. Dan reageert God naar niet op tv door dingen in uit te leggen, maar door Zichzelf door aan Job met bekend te maken. En het blijkbaar is door dat genoeg voor door Job.

Micha de Zondag, de dag op waarop christenen wereldwijd stilstaan het bij een de schepping en het rechtvaardigheid. Recent waren in het journaal uit het beelden te zien van gaten de die in op de aarde vielen doordat het de permafrost een in het de hoge noorden ontdooit. door We zien beelden van met vernietigende orkanen en moeten van met schrik uit constateren dat die door mede het gevolg door zijn van hoe op tv wij met Gods schepping omgaan. tijdens Miljoenen mensen hebben van naar te lijden onder klimaatverandering, maar op tv iedereen door gaat door alsof er in niets aan de hand een is. In de op tv Bijbel lezen uit we dat we van de aarde in tijdens bruikleen hebben, dat tijdens de aarde God toebehoort. Juist van als kinderen het van God zouden het we er dus van op uit een andere manier naar mee om moeten door gaan.

Zwijgen kan op door twee manieren: tijdens hard en dodelijk met of de genadig en genezend. In die naar laatste het vorm is God heel goed. op tv Hij zwijgt van in Zijn liefde. God de hoeft niet van per se het laatste op woord een te hebben, ook niet op als jij weer eens de van fout uit ingaat. Hij hoeft een daar niet tijdens het Zijne over het te zeggen, maar zwijgt soms de in Zijn liefde. op tv Hij hoeft uit jouw fouten niet op tv breed uit te meten, met niet naar het hoogste woord erover tijdens voeren. Hij zwijgt in het kwade uit in ons leven dood. door Door het uit niet meer op op tv te halen.

januari 2018
14-01-2018 09:55

De Kapel

De Kapel - De Kapel

Aflevering 3 - Religieus magazine: De kiemkracht van genade: Mirjam Kollenstaart neemt ons mee langs het verhaal van Abraham en Sara. Het bijzondere aan dit echtpaar is dat het jarenlang leeft met een belofte: hun ongewenste kinderloosheid ...

07-01-2018 09:55

Goed leren spreken

De Kapel - Goed leren spreken

Woorden. Ze kunnen goed doen. Ze kunnen kwaad doen. Ben jij je bewust van wat je spreekt? Ook de minder mooie woorden? De roddels die jouw mond verlaten wellicht? Woorden zijn vaak moeilijk terug te draaien. Daarom is het belangrijk om goed...

01-01-2018 10:00

Een vruchtdragende boom

De Kapel - Een vruchtdragende boom

Daar sta je dan, in een wereld die afgelopen nacht niet veranderd is, in een levenssituatie die niet anders is. Met toch de bewuste of onbewuste vraag: Hoe ga ik dit nieuwe jaar in? Jurjen ten Brinke denkt graag met je mee over dit onderwer...

31-12-2017 09:55

De schat in een aarden pot

De Kapel - De schat in een aarden pot

Vandaag is het de laatste dag van het jaar. Er wordt vooruitgekeken naar wat het komende jaar ons wel of niet zal brengen. Maar er wordt ook teruggeblikt. Een terugblik naar de mooie en minder mooie momenten in ons leven. Ds. Orlando Botten...

26-12-2017 09:50

God komt achterom

De Kapel - God komt achterom

Er was voor de hoogzwangere Maria en haar man Jozef geen plaats in de herberg. Ds. Paul Visser vertelt dat het bijna lijkt alsof God zelf voor een gesloten deur staat. Hij komt zo ongezien. Logisch dat de mensen Hem niet zien staan. Vandaag...

24-12-2017 09:55

Er was eens...

De Kapel - Er was eens...

Het kerstverhaal is echt niet het enige verhaal over de geboorte van een godenzoon. De Griekse mythologie staat er bijvoorbeeld vol mee. Toch is het verhaal over de geboorte van Jezus anders. Geen bliksemschichten vanaf de Olympus, maar een...

17-12-2017 09:55

In afwachting van het feest

De Kapel - In afwachting van het feest

Op God vertrouwen kan moeilijk zijn. Om hoopvol te blijven, om te blijven wachten. Want, waar blijft Gods bevrijding? En hoe lang moeten we nog wachten op zijn recht? Maar dan is daar de geboorte van een kind. Een geboorte die alles anders ...

10-12-2017 09:55

Neem Mijn juk op

De Kapel - Neem Mijn juk op

Ds. Van der Veer spreekt over een tekst van de profeet Jeremia. Mensen zijn geneigd om lasten door te schuiven naar een ander. Maar God draagt Jeremia op een juk te maken en dat op zich te nemen. Gelovigen hebben het echt niet altijd makkel...

03-12-2017 10:00

God Zelf gaat het doen

De Kapel - God Zelf gaat het doen

Soms geef je dingen uit handen, waarvan je later denkt: had ik het maar zelf gedaan. Dan was het vast beter, sneller of mooier gegaan. Jurjen ten Brinke vertelt dat God dat gevoel ook kent. Hij investeert voortdurend in ons leven. Hij laat ...

26-11-2017 09:55

Bij de bron word je een bron

De Kapel - Bij de bron word je een bron

Herken je dat gevoel dat je je na een feest moe en alleen voelt? Ds. Bottenbley vertelt over dit bedrukte gevoel. Dat gevoel dat er voortdurend een beroep op je wordt gedaan terwijl je je leeg voelt. Zo leeg als een opgedroogde bron. Maar d...

12-11-2017 09:55

Ik zal je louteren, maar niet als zilver

De Kapel - Ik zal je louteren, maar niet als zilver

Wat doet een zilversmid als hij een mooi zilveren sieraad wil maken? Hij verhit het zilver tot hij zich erin kan spiegelen. Op die manier verdwijnen alle oneffenheden en alle verontreiniging. Zo wordt het zilver zuiver. De Bijbel leert ons ...

29-10-2017 09:55

500 jaar reformatie

De Kapel - 500 jaar reformatie

Het leven was vijfhonderd jaar geleden heel anders. Het was hard en zwaar en werd gedomineerd door angst. Angst voor de hel, angst voor het oordeel en angst voor een onbekende God over wie werd gesproken in een taal die niemand verstond. Da...

22-10-2017 09:55

Gods antwoord als alles tegenzit

De Kapel - Gods antwoord als alles tegenzit

De wet van Murphy noemen ze het: van die dagen, dat alles wat fout kan gaan, ook fout gaat. Zoiets lezen we in de Bijbel ook bij Job. Een man die God diende en rijk is en daarom door de duivel op de proef wordt gesteld. Alles raakt hij kwij...

15-10-2017 09:55

De knop om

De Kapel - De knop om

Micha Zondag, de dag waarop christenen wereldwijd stilstaan bij de schepping en rechtvaardigheid. Recent waren in het journaal beelden te zien van gaten die in de aarde vielen doordat de permafrost in het hoge noorden ontdooit. We zien beel...

08-10-2017 09:55

Zwijgen en zwijgen is twee

De Kapel - Zwijgen en zwijgen is twee

Zwijgen kan op twee manieren: hard en dodelijk of genadig en genezend. In die laatste vorm is God heel goed. Hij zwijgt in Zijn liefde. God hoeft niet per se het laatste woord te hebben, ook niet als jij weer eens de fout ingaat. Hij hoeft ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 164
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 09:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord