Programma gemist?

Herken je die op tv tijd nog van van je eerste liefde de voor God? op tv Hoe de enthousiast je over Hem was? naar Je nam naar de tijd voor gebed. Je op vond op tv het heerlijk om uit op tv de Bijbel te uit lezen. naar Je liet je in door God leiden en sprak met graag de over Hem met anderen. Toch kwam op tv ongemerkt de klad door in je geloofsleven. de naar Te druk. Te moe. de En daarom is volgens van ds. Paul Visser de juist die zevende de dag zo belangrijk. naar De dag met waarop alle op tv focus naar God door uitgaat.

Boetedoening, het klinkt tijdens op wellicht heel zwaar, maar wist je het dat dit in juist heel uit bevrijdend kan in werken? Dat zonden belijden door vaak de van weg is tot het hernieuwde vreugde? Ds. Arie tijdens van der Veer op gaat hier op dieper op in de en dat doet hij aan naar de hand van een door de psalm die zijn naar moeder altijd graag door zong.

Herken een je dat je een opeens verrast op kan worden door van een Bijbeltekst? En dat uit die tekst van je iets van God op laat zien? Een stukje met van Gods hart? Andries de Knevel vond een zo'n door onverwacht moment in Micha 6:3. op 'Mijn volk, wat door heb ik je door misdaan, waarmee heb ik tijdens je op gekweld, antwoord in mij!' Deze woorden zeggen op namelijk heel veel over God op tv met en Zijn hart, met zo legt de presentator en op tv theoloog de uit.

'Er een zal geen dood het meer zijn, geen rouw, met geen jammerklacht, geen in pijn, want door wat er tijdens eerst was, is voorbij.' Deze troostvolle door woorden op tv komen uit tijdens Openbaringen 21:3-5. Ds. Orlando op tv Bottenbley laat met je onder andere over deze Bijbeltekst het nadenken. van Hij neemt door je mee naar die met dag waarop alles door nieuw wordt.

In Nederland in kennen we het met spreekwoord: 'Wat gij de niet wilt dat van u het geschiedt, doe dat ook tijdens een ander niet.' een Maar de Bijbel tijdens zegt: 'Wat gij met wilt dat aan jou wordt een op tv gedaan, doe dat aan een tijdens ander!' door Deze woorden roepen van op tot activiteit. in Roepen op om goed een te doen. Hoe de dan? Dat een hoor je van evangelist het Jurjen ten in Brinke.

Het einde van tijdens de op tijden, wat is dat eigenlijk in op precies? vraagt Mirjam het Kollenstaart zich af. Zullen hemel door en een aarde dan vergaan? naar Wordt de aarde dan door vernietigd? En hoe een merken we dat het zover door is? door Zei Jezus niet dat we de op de tekenen met van de van tijd moeten met letten? Soms is het net op tv met alsof die angstwekkende in dag van de op tv Heer al gekomen een is voor sommige van delen van deze wereld. Denk door maar aan een hongersnood in of een natuurramp. uit Toch uit mogen we zonder met te vrezen met uitzien naar het moment van verlossing. in Luister van maar.

Er van zijn van die teksten op tv in in de bijbel die soms op tv een heel op eigen leven zijn gaan leiden. Eén door met van de bekendste of uit misschien wel door beruchtste is een woord van Jezus: op tv een 'Velen zijn geroepen, maar van slechts weinigen tijdens uitverkoren.' Misschien vraag jij op je ook wel af met hoe het de precies zit tijdens met deze boodschap. Dan helpt ds. naar een Paul Visser je graag uit naar je een vertwijfeling in zijn overdenking in van vandaag.

Ds. in Arie van der Veer van woont aan een door plas. Daar ziet hij de regelmatig bijzondere vissers uit van zitten. Bijzonder omdat ze hun op gevangen vis de niet houden. Ze tijdens vangen om vrij te van laten. Dat kan op tv ook bij tijdens mensen. Al naar vindt ds. Arie uit van der Veer 'mensen vangen' niet in zo fijn klinken, van het doet de hem toch door erg aan Jezus op tv denken.

Mirjam Kollenstaart het neemt ons mee een langs het verhaal door van Abraham en Sara. naar Het bijzondere op tv aan tijdens dit echtpaar is dat het jarenlang op tv uit leeft met een belofte: de hun ongewenste kinderloosheid is niet door voor altijd. op tv God heeft Abraham tijdens gezegd de dat hij de het vader van vele volken van zou worden. Abraham heeft uit laten zien wat met geloven is: in wat je niet kunt door beredeneren, wat je niet op kunt met verklaren toch voor mogelijk houden. de op Wil jij dat ook met leren? Laat je dan bemoedigen een door deze in overdenking.

Woorden. Ze kunnen op tv uit goed doen. Ze kunnen met kwaad doen. Ben het jij je bewust van wat op je door spreekt? Ook de minder mooie op op tv woorden? De roddels die jouw mond op tv een verlaten wellicht? Woorden met zijn vaak moeilijk een terug te draaien. Daarom is door het belangrijk om op goed te met leren spreken. Gelukkig vertelt Paul van Visser over het het perfecte voorbeeld van tijdens tijdens wie we mogen leren: Onze met God.

Daar een sta je op dan, in een wereld met die afgelopen nacht niet van veranderd is, in een een levenssituatie die de niet anders is. een Met toch de bewuste tijdens of onbewuste vraag: met Hoe ga op ik dit nieuwe een jaar in? met Jurjen ten van Brinke denkt graag op tv met je mee over een dit onderwerp.

Vandaag is het het de laatste in dag van het tijdens jaar. Er wordt vooruitgekeken van naar wat in het komende op tv jaar ons wel of niet uit zal naar brengen. Maar er met wordt ook in teruggeblikt. Een terugblik naar uit de mooie en minder mooie het op momenten in ons leven. uit Ds. Orlando Bottenbley uit heeft zich voor deze uit overdenking laten inspireren door een 2 op tv Korinthe hoofdstuk 4 vers 7: met 'Maar tijdens wij zijn slechts een aarden door pot van voor deze schat; het moet het duidelijk van zijn dat in onze overweldigende kracht niet van met onszelf komt, maar tijdens van God.' met Een bemoedigende boodschap door voor het nieuwe met jaar.

Er was een voor de hoogzwangere Maria op tv door en haar man Jozef op tv geen plaats in naar de herberg. Ds. de Paul Visser vertelt dat door het bijna lijkt alsof van uit God zelf voor een gesloten het deur tijdens staat. Hij komt zo op tv ongezien. Logisch dat naar de mensen met Hem niet zien op tv staan. Vandaag is naar dat vaak ook nog zo. Wat op zien we naar van Hem in het op journaal, om je het heen van en bij tijdens jezelf? God dringt op tv zich niet op. Als naar hij bij op de voordeur niet uit welkom is, komt Hij wel achterom. naar Dat kan ook een jou het gebeuren, onverwacht.

Het kerstverhaal uit is echt niet het van enige verhaal door over tijdens de geboorte van een godenzoon. De een de Griekse mythologie staat er bijvoorbeeld vol op naar mee. Toch is het door verhaal over de de geboorte van Jezus anders. op tv Geen bliksemschichten een vanaf de van Olympus, maar een op tv stal in Bethlehem. Jezus op is geen op tv mythe, geen sprookje. het Paulus schrijft aan Titus naar op Kreta over onze redder uit Jezus. En dan de niet als een tijdens 'Er was de eens...', maar van als een historisch feit. op tv We vieren met het kerstfeest, tijdens de Zoon van op God die geboren werd op op de aarde. de Ds. Arie van der Veer naar vertelt over dit de wonderlijke een kerstverhaal.

Op met God vertrouwen kan moeilijk op zijn. Om uit hoopvol te blijven, om te tijdens blijven van wachten. Want, waar door blijft Gods bevrijding? op tv En hoe lang moeten op tv we nog wachten op de het zijn recht? Maar van dan is daar de geboorte van het een de kind. Een geboorte die de alles anders in maakt. Advent is leven vol op tv uit verwachting. Is hopen op de kracht op tv op van God. Vind je door dat lastig? een Luister dan vandaag naar de tijdens hoopvolle woorden van met Mirjam van Kollenstaart.

maart 2018
18-03-2018 09:55

Focussen!

De Kapel - Focussen!

Herken je die tijd nog van je eerste liefde voor God? Hoe enthousiast je over Hem was? Je nam de tijd voor gebed. Je vond het heerlijk om uit de Bijbel te lezen. Je liet je door God leiden en sprak graag over Hem met anderen. Toch kwam onge...

11-03-2018 09:55

Schuld belijden maakt je blij

De Kapel - Schuld belijden maakt je blij

Boetedoening, het klinkt wellicht heel zwaar, maar wist je dat dit juist heel bevrijdend kan werken? Dat zonden belijden vaak de weg is tot hernieuwde vreugde? Ds. Arie van der Veer gaat hier dieper op in en dat doet hij aan de hand van een...

04-03-2018 09:55

Het hart van God

De Kapel - Het hart van God

Herken je dat je opeens verrast kan worden door een Bijbeltekst? En dat die tekst je iets van God laat zien? Een stukje van Gods hart? Andries Knevel vond zo'n onverwacht moment in Micha 6:3. 'Mijn volk, wat heb ik je misdaan, waarmee heb i...

25-02-2018 09:55

Perspectief voor je leven

De Kapel - Perspectief voor je leven

'Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was, is voorbij.' Deze troostvolle woorden komen uit Openbaringen 21:3-5. Ds. Orlando Bottenbley laat je onder andere over deze Bijbeltekst nadenken. Hi...

18-02-2018 09:55

Wat God verlangt

De Kapel - Wat God verlangt

In Nederland kennen we het spreekwoord: 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.' Maar de Bijbel zegt: 'Wat gij wilt dat aan jou wordt gedaan, doe dat aan een ander!' Deze woorden roepen op tot activiteit. Roepen op o...

11-02-2018 09:55

Vreselijk einde, of een hoopvol begin?

De Kapel - Vreselijk einde, of een hoopvol begin?

Het einde van de tijden, wat is dat eigenlijk precies? vraagt Mirjam Kollenstaart zich af. Zullen hemel en aarde dan vergaan? Wordt de aarde dan vernietigd? En hoe merken we dat het zover is? Zei Jezus niet dat we op de tekenen van de tijd ...

04-02-2018 09:55

Anders dan gedacht

De Kapel - Anders dan gedacht

Er zijn van die teksten in de bijbel die soms een heel eigen leven zijn gaan leiden. Eén van de bekendste of misschien wel beruchtste is een woord van Jezus: 'Velen zijn geroepen, maar slechts weinigen uitverkoren.' Misschien vraag jij je o...

28-01-2018 09:55

Mensen vangen

De Kapel - Mensen vangen

Ds. Arie van der Veer woont aan een plas. Daar ziet hij regelmatig bijzondere vissers zitten. Bijzonder omdat ze hun gevangen vis niet houden. Ze vangen om vrij te laten. Dat kan ook bij mensen. Al vindt ds. Arie van der Veer 'mensen vangen...

14-01-2018 09:55

De kiemkracht van genade

De Kapel - De kiemkracht van genade

Mirjam Kollenstaart neemt ons mee langs het verhaal van Abraham en Sara. Het bijzondere aan dit echtpaar is dat het jarenlang leeft met een belofte: hun ongewenste kinderloosheid is niet voor altijd. God heeft Abraham gezegd dat hij de vade...

07-01-2018 09:55

Goed leren spreken

De Kapel - Goed leren spreken

Woorden. Ze kunnen goed doen. Ze kunnen kwaad doen. Ben jij je bewust van wat je spreekt? Ook de minder mooie woorden? De roddels die jouw mond verlaten wellicht? Woorden zijn vaak moeilijk terug te draaien. Daarom is het belangrijk om goed...

01-01-2018 10:00

Een vruchtdragende boom

De Kapel - Een vruchtdragende boom

Daar sta je dan, in een wereld die afgelopen nacht niet veranderd is, in een levenssituatie die niet anders is. Met toch de bewuste of onbewuste vraag: Hoe ga ik dit nieuwe jaar in? Jurjen ten Brinke denkt graag met je mee over dit onderwer...

31-12-2017 09:55

De schat in een aarden pot

De Kapel - De schat in een aarden pot

Vandaag is het de laatste dag van het jaar. Er wordt vooruitgekeken naar wat het komende jaar ons wel of niet zal brengen. Maar er wordt ook teruggeblikt. Een terugblik naar de mooie en minder mooie momenten in ons leven. Ds. Orlando Botten...

26-12-2017 09:50

God komt achterom

De Kapel - God komt achterom

Er was voor de hoogzwangere Maria en haar man Jozef geen plaats in de herberg. Ds. Paul Visser vertelt dat het bijna lijkt alsof God zelf voor een gesloten deur staat. Hij komt zo ongezien. Logisch dat de mensen Hem niet zien staan. Vandaag...

24-12-2017 09:55

Er was eens...

De Kapel - Er was eens...

Het kerstverhaal is echt niet het enige verhaal over de geboorte van een godenzoon. De Griekse mythologie staat er bijvoorbeeld vol mee. Toch is het verhaal over de geboorte van Jezus anders. Geen bliksemschichten vanaf de Olympus, maar een...

17-12-2017 09:55

In afwachting van het feest

De Kapel - In afwachting van het feest

Op God vertrouwen kan moeilijk zijn. Om hoopvol te blijven, om te blijven wachten. Want, waar blijft Gods bevrijding? En hoe lang moeten we nog wachten op zijn recht? Maar dan is daar de geboorte van een kind. Een geboorte die alles anders ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 172
  • Laatste uitzending op 18-03-2018 om 09:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord