Programma gemist?

Aflevering 27 uit - Religieus magazine: door Rust: naar Iedere week geeft met een bekende voorganger of dominee een het door prikkelende overdenking bij een op passage uit door de Bijbel.

Waarom een iets aantrekken door van de vervuiling van een de aarde als God tijdens straks toch het alles nieuw maakt? Predikant op tv Jasper Klapwijk op snapt deze de vraag, maar vindt de redenering toch uit een beetje vreemd. van Dat zouden in we nooit zeggen als tijdens op tv het gaat over liefhebben, over vechten in tegen uit de zonde en met over heiliging. Waarom dan wel naar als het uit gaat om het uit omgaan met een de schepping? Hij vertelt naar waarom wij christenen ons de juist zouden op moeten inzetten voor de Gods het schepping.

In van de Bijbel heeft de in apostel tijdens Paulus het over het met aandoen van kleren. En met om het maar naar even het simpel te zeggen: uit het jasje dat een we als mensen allemaal een aan hebben, dat zit gegoten. met Het is op tv het de jasje waarin je je eigen gang door gaat. in Dat jasje, zegt van Paulus, dat moet uit. op Als je God kent, door in dan wil je van niet meer leven met die door oude kleren. Er van moet wat nieuws de voor tijdens in de plaats uit komen. Je 'oude mens' leg de je af. tijdens Evangelist Jurjen ten Brinke vertelt de je hoe op je dat kunt op doen.

In Israël naar hoor je kinderen Abba, in papa, roepen, wanneer van het ze op straat spelen het en even op tv zijn aandacht nodig hebben. Wat uit is een het mooi, dat uit de Here Jezus ons ook heeft het geleerd om Abba door Vader in of Papa tegen God het te zeggen. Zoals op in dat prachtige gebed de dat op Jezus ons heeft geleerd: het tijdens het Onze Vader. Maar om hem Vader de te een kunnen noemen, moet je een wel uit door Hem geboren zijn. Wedergeboren het noemt op tv de Bijbel dat.

Het uit is schrijnend met te bedenken hoeveel mensen de onder terreur van regimes te uit naar lijden hebben. Het tijdens roept allerlei vragen de op. Hoe ga je hiermee in om?

Het is misschien de wel een op tv van door de bekendste verhalen naar in de Bijbel: uit Petrus die, op uitnodiging van van de een Here Jezus, uit de op boot stapt en over het op tv water met loopt.

Soms maken met we plannen en op tv hebben we van dromen, maar loopt het toch in anders naar in het leven. uit Dat overkwam ook ds. op tv Bottenbley.

Soms kan een het uit voorkomen dat je uit je enthousiasme voor de je geloof verliest. Herkenbaar? Dan heeft van naar ds. Paul Visser een naar bemoedigende boodschap.

De op Here Jezus beloofde op zijn discipelen dat hij hen uit niet zou tijdens achterlaten. van Wanneer Hij de aarde zou tijdens verlaten tijdens Hemelvaart tijdens zou op tv hij zorgen voor een andere met trooster. Namelijk de de Heilige met Geest. Daardoor worden wij nog tijdens meer verbonden aan uit de Vader de en de de Zoon in de hemel. met Ds. Orlando Bottenbley vertelt hoe het door wij de Heilige Geest mogen een ontvangen.

Ds. de Jasper Klapwijk neemt ons naar mee in naar een absurd een verhaal. In Mattheüs vertelt Jezus een de een gelijkenis van de arbeiders in de op wijngaard. De een landheer deed iets van wat in niet redelijk voelt en toch op tv had hij het de recht.

Ds. tijdens Arie van der Veer het kwam op Facebook het een uit bijzonder verhaal tegen van een een man uit naar Irak. Hij was ter tijdens dood de veroordeeld, maar niet op bang om te sterven. Jezus op tv had hem bezocht een in zijn cel. op tv Ds. de Arie van der met Veer deelt een meditatie over in dit in thema.

Ds. uit Orlando Bottenbley is christelijk uit opgevoed, zat van op christelijke scholen de en ging naar door de kerk. Hij naar noemde zichzelf christen, maar het kwam er de pas later van achter dat hij niet leefde als op een volgeling het van van Jezus. Hij ervaart in een verandering als God hem erop met wijst dat op hij zijn een koers moet wijzigen. de Ds. Orlando Bottenbley vertelt daar van meer op over.

Zegen in betekent in de tijdens Bijbel niet zozeer door dat het je in alles een voor de een wind het gaat. Zegen betekent in het de Bijbel niet zozeer het dat het je uit in alles voor de de wind gaat. Het de is meer een in met belofte dat God je nabij zal tijdens zijn. in Hoe het met ook met je in gaat. God zegent ons op tv graag. Zijn verlangen om ons van nabij te komen van uit is groot. Daarover vertelt ds. tijdens Paul de Visser.

Soms maken op omstandigheden het moeilijk het om naar te geloven. Soms op tv maken omstandigheden het moeilijk om te met geloven. de We zouden dan meer naar geloof willen met hebben.

Heb met je weleens op meegemaakt dat de bodem met onder je voeten wordt met weggeslagen? Ds. Orlando Bottenbley naar vertelt in op tv zijn meditatie naar hoe God tot steun is. in met Ds. Orlando Bottenbley vertelt het in De Kapel over op tv moeilijke fases in het naar door leven.

september 2017
24-09-2017 09:55

De Kapel

De Kapel - De Kapel

Aflevering 27 - Religieus magazine: Rust: Iedere week geeft een bekende voorganger of dominee een prikkelende overdenking bij een passage uit de Bijbel.

17-09-2017 09:55

Wat doen we met Gods schepping?

De Kapel - Wat doen we met Gods schepping?

Waarom iets aantrekken van de vervuiling van de aarde als God straks toch alles nieuw maakt? Predikant Jasper Klapwijk snapt deze vraag, maar vindt de redenering toch een beetje vreemd. Dat zouden we nooit zeggen als het gaat over liefhebbe...

10-09-2017 09:55

Weet wat je erft

De Kapel - Weet wat je erft

In de Bijbel heeft de apostel Paulus het over het aandoen van kleren. En om het maar even simpel te zeggen: het jasje dat we als mensen allemaal aan hebben, dat zit gegoten. Het is het jasje waarin je je eigen gang gaat. Dat jasje, zegt Pau...

03-09-2017 09:55

Je mag papa tegen Hem zeggen

De Kapel - Je mag papa tegen Hem zeggen

In Israël hoor je kinderen Abba, papa, roepen, wanneer ze op straat spelen en even zijn aandacht nodig hebben. Wat is het mooi, dat de Here Jezus ons ook heeft geleerd om Abba Vader of Papa tegen God te zeggen. Zoals in dat prachtige gebed ...

27-08-2017 09:50

Een belofte in het lijden

De Kapel - Een belofte in het lijden

Het is schrijnend te bedenken hoeveel mensen onder terreur van regimes te lijden hebben. Het roept allerlei vragen op. Hoe ga je hiermee om?

20-08-2017 09:55

Lopen op het water

De Kapel - Lopen op het water

Het is misschien wel een van de bekendste verhalen in de Bijbel: Petrus die, op uitnodiging van de Here Jezus, uit de boot stapt en over het water loopt.

13-08-2017 09:55

God bepaalt je weg

De Kapel - God bepaalt je weg

Soms maken we plannen en hebben we dromen, maar loopt het toch anders in het leven. Dat overkwam ook ds. Bottenbley.

06-08-2017 09:55

Als je het geloven beu bent

De Kapel - Als je het geloven beu bent

Soms kan het voorkomen dat je je enthousiasme voor je geloof verliest. Herkenbaar? Dan heeft ds. Paul Visser een bemoedigende boodschap.

30-07-2017 09:55

Nog niet...

De Kapel - Nog niet...

De Here Jezus beloofde zijn discipelen dat hij hen niet zou achterlaten. Wanneer Hij de aarde zou verlaten tijdens Hemelvaart zou hij zorgen voor een andere trooster. Namelijk de Heilige Geest. Daardoor worden wij nog meer verbonden aan de ...

23-07-2017 09:55

Een absurd verhaal

De Kapel - Een absurd verhaal

Ds. Jasper Klapwijk neemt ons mee in een absurd verhaal. In Mattheüs vertelt Jezus de gelijkenis van de arbeiders in de wijngaard. De landheer deed iets wat niet redelijk voelt en toch had hij het recht.

16-07-2017 09:55

God ontmoeten

De Kapel - God ontmoeten

Ds. Arie van der Veer kwam op Facebook een bijzonder verhaal tegen van een man uit Irak. Hij was ter dood veroordeeld, maar niet bang om te sterven. Jezus had hem bezocht in zijn cel. Ds. Arie van der Veer deelt een meditatie over dit thema...

09-07-2017 09:55

Een christen is een volgeling van Jezus

De Kapel - Een christen is een volgeling van Jezus

Ds. Orlando Bottenbley is christelijk opgevoed, zat op christelijke scholen en ging naar de kerk. Hij noemde zichzelf christen, maar kwam er pas later achter dat hij niet leefde als een volgeling van Jezus. Hij ervaart een verandering als G...

02-07-2017 09:55

Zegenen doe je knielend

De Kapel - Zegenen doe je knielend

Zegen betekent in de Bijbel niet zozeer dat het je in alles voor de wind gaat. Zegen betekent in de Bijbel niet zozeer dat het je in alles voor de wind gaat. Het is meer een belofte dat God je nabij zal zijn. Hoe het ook met je gaat. God ze...

25-06-2017 09:55

Heer, geef ons meer geloof!

De Kapel - Heer, geef ons meer geloof!

Soms maken omstandigheden het moeilijk om te geloven. Soms maken omstandigheden het moeilijk om te geloven. We zouden dan meer geloof willen hebben.

18-06-2017 09:55

God is altijd bij ons!

De Kapel - God is altijd bij ons!

Heb je weleens meegemaakt dat de bodem onder je voeten wordt weggeslagen? Ds. Orlando Bottenbley vertelt in zijn meditatie hoe God tot steun is. Ds. Orlando Bottenbley vertelt in De Kapel over moeilijke fases in het leven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Kapel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Kapel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Kapel bij De Kapel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Kapel. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Kapel gemist

Uitzending gemist van De Kapel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Kapel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Kapel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Kapel? Hier kun je alle uitzendingen van De Kapel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 148
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 09:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord