Programma gemist?

Carolina Lo de Galbo spreekt een met Pauline Slot over met haar boek een 'Eerste Liefde, laatste hart. Memoires naar over uit een jeugdliefde' en door met Nicolien een Mizee over haar roman 'Moord op een met de moestuin'. Pauline Slot schrijft op tv openhartig over haar de jonggestorven eerste geliefde, met Erik, met van wie ze jarenlang verkering door had in haar de tienerjaren. Wat met beloofden zij elkaar en op wat werd op tv daarvan waargemaakt? Decennia later het merkt ze dat oude van illusies door hun kracht nog op tv niet verloren hebben. uit Nicolien Mizee praat met over haar roman 'Moord op in de van moestuin'. Thijs en Judith in zijn amper getrouwd op wanneer Thijs een op hartaanval krijgt. Op een de dag dat hij van thuiskomt uit het met een ziekenhuis slaan de op tv buren aan het verbouwen. Om uit een te uit kunnen rusten wordt een de boswachterswoning op een in landgoed gehuurd. Eenmaal uit daar aangekomen blijkt er met een verbeten strijd op tv gaande, met ogenschijnlijk over een uit boom.

Jeroen door van Kan spreekt met met Tommy de Wieringa over 'Dit is mijn moeder'. de door In deze verhalenbundel schetst Wieringa naar een levendig portret van op zijn moeder, met die in een 2015 aan kanker het overleed, én de vele van paradijsvogels het in haar hofhouding. de Toen Wieringa twaalf op tv jaar oud was, vertrok de zij plotseling door uit zijn bestaan voor naar een avontuurlijker leven elders. met De relatie tussen een moeder naar en zoon bleef door intact, maar werd getekend tijdens door conflicten. Ook op te gast is schrijver door en door bedenker van de tijdens Berberbibliotheek Asis Aynan. Hij naar praat over van de bundel 'Vallende tijd' die naar hij heeft samengesteld. Dit op sluitstuk met van de Berberbibliotheek bevat de een door selectie uit het werk met van de met vier grootste dichters uit op de Rif. De dichters een Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, van Fadma het el Ouariachi en Mimoun el naar Walid uit hebben met gevaar voor uit verstoting en op tv verbanning hun tijdens leven gewijd aan de een poëzie. In de gedichten door wordt de liefde in bezongen, de migratie verfoeid een met en om emancipatie de geschreeuwd.

Carolina met Lo Galbo naar spreekt met Saskia de Coster met over haar roman 'Nachtouders'. tijdens Hoofdpersonen naar Saskia en Juli gaan het met hun zoontje naar in de het Canadese hippie-eiland waar tijdens Karl, de biologische vader van van het jongetje, op opgroeide. De eilandbewoners tijdens delen een pijnlijk in geheim op over hem. Voor Saskia het komt alles onder spanning te op van staan: haar relatie, haar vriendschap met in Karl, haar in schrijverschap en haar van moederschap. naar Neerlandicus en journalist naar Elsbeth Etty sprak voor 'In tijdens de man zit door nog op een jongen - op Willem Wilmink - naar de biografie' met tientallen tijdgenoten en in intimi van Wilmink het (1936-2003). Hij met is één van tijdens de meest op tv geliefde dichters naar van Nederland en schreef voor tv-programma's van als De Stratemakeropzeeshow de uit en De film van van Ome Willem. Hij een hertaalde Middeleeuwse klassiekers en op tv was een groot kenner een van een poëzie.

Jeroen van van Kan spreekt op met Wanda Reisel over 'Adam', tijdens een het roman over iemand die naar vindt tijdens dat de wet niet voor de hém geldt en door daarmee met weg denkt te komen. door Adam Landau wil het uit de fatale cirkel van van zijn met bestaan breken. Als er op onder zijn ogen op tv een aanslag wordt een gepleegd, komt in hij tot een drastisch het besluit om een zijn geluk met af te dwingen. Wat tijdens is goed en tijdens kwaad in op een wereld die zijn tijdens morele grenzen de almaar oprekt? Ook te gast is een Marc Reugebrink, hij tijdens praat over zijn door boek een 'Zout'. Baron van Rudersdorf op Helmstadt graaft in het het landelijke Lende van put na put op een zoek naar door zuiver water met om de plaatselijke bevolking van te verlossen van de het naar ziekten en de algehele een lamlendigheid waardoor zij wordt geplaagd. naar Maar al wat de omhoog komt is op pekel. Het van drijft hem eerst uit tot wanhoop en tijdens uiteindelijk tot het waanzin.

Carolina door Lo Galbo spreekt met door Hester den van Boer over haar boek op 'Onderdrukt door de naar verlosser. Een van zoektocht naar het Stalins erfenis in een het Rusland van nu'. Tijdens het uit bewind in van Stalin werden met miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, een geëxecuteerd of tijdens verbannen. Toch is een Stalin uitgegroeid tot uit de populairste historische een figuur de onder de Russen. het Hester den Boer sprak met oud-gevangenen door die Stalin zijn in blijven vereren, met met van nabestaanden van slachtoffers die uit nog steeds niet weten wat op tv er met hun op uit familie is gebeurd en op met onderzoekers van de Stalin-terreur van een die nu worden in vervolgd. Hoe kan het dat een mensen bleven geloven uit in van een leider die miljoenen mensen de op tv dood naar in stuurde? tijdens Ook te gast is het Elisabeth van Nimwegen, van zij praat over haar op tv roman 'Onderdak', waarin zij uit een beeld op tv schetst van op een vrouw die toegeeft aan naar het universele op tv verlangen om de uit het uit eigen leven te door verdwijnen. Van Nimwegen ontleedt een het leven van haar in hoofdpersoon tot op tv op het de bot.

Jeroen van Kan van het spreekt met Edzard Mik over zijn door uit roman 'Mea Culpa'. Waar zijn we van verantwoordelijk voor op in ons tijdens leven? En wat door betekent het ergens tijdens verantwoordelijkheid voor een te nemen? Marten Landman in raakte in zijn jeugd een betrokken bij door een vechtpartij een tussen twee Turkse families, naar waardoor een jongen de invalide werd. Als Marten tijdens terugkeert naar met de stad naar waarin hij opgroeide, ontdekt hij het hoezeer de vechtpartij zijn op tv met leven heeft getekend. Ook te door gast is een Daniël Rovers, hij op praat over een zijn leesautobiografie 'Bakvis'. Rovers een schrijft over boeken als 'Pluk naar van de Petteflet', met de jeugdromans van uit Thea Beckman, het het dagboek van Anne de Frank, van die hem in zijn jongste uit op jeugd hebben gevormd en tot schrijver in hebben gemaakt. Daarnaast door gaat zijn boek de over fundamentele de vragen in de de literatuur als waarom geldt van het als een diepzinnig om cynische in boeken uit te schrijven? En: zijn tv-series werkelijk door op tv de romans van een nu?

Carolina Lo Galbo met van spreekt met Martine door de Jong over op tv haar roman 'De aanloopjongen'. Johanna met leidt uit een teruggetrokken bestaan door op het Groninger platteland. Op door een winterdag staat er op tv een in man voor haar van deur. Ze laat hem uit niet alleen in haar uit op huis, maar ook op tv in haar leven. Ook te op gast is Auke Hulst op tv uit met zijn boek in 'Zoeklicht op het gazon', de een psychologisch portret een van Richard Nixon. Hulst op tv onderzoekt de mysterieuze verdwijning van uit van deze vicepresident in 1960. tijdens Nadat Nixon zijn in stem uit heeft van gebracht de voor de presidentsverkiezingen, waarin het hij het met opneemt tegen John F. op tv Kennedy, gaat Nixon tijdens onverwacht op een roadtrip de naar Tijuana, Mexico. Vanwaar van dat op impulsieve vluchtgedrag? En welke van beschadigingen, opgelopen in zijn naar op tv leven, zijn bepalend voor van Nixons carrière?

Jeroen het van Kan spreekt een met András naar Forgách over zijn roman 'De akte op tv van mijn moeder'. een tijdens András Forgách komt er bijna dertig op jaar na de van val naar van het communistische regime door in op Hongarije achter dat van zijn geliefde moeder tien jaar lang door als 'Mevrouw in Pápai' informatie aan op tv de in geheime dienst rapporteerde. Niet alleen over tijdens bekenden, maar ook de op over vrienden, haar man en het haar kinderen. Hoe kon van ze op tegelijkertijd een met liefdevolle moeder, echtgenote én informant zijn? uit op Ook te gast is Arno Geiger, uit hij spreekt over met met zijn roman 'Onder de door Drachenwand'. Het is naar 1944. Veit Kolbe uit is een gewonde soldaat met op verlof. in Hij ontmoet in de Mondsee twee vrouwen. Allen delen op een de hoop dat het ze ooit weer een op gewoon leven kunnen leiden. door Een roman over de van kracht van van verhalen, over het in individu en de op oorlog, over de dood met het en de overlevenden, met en over liefde de in duistere tijden.

Carolina Lo een Galbo spreekt met uit poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice van Notenboom over door 'Arctica, tijdens een biografie over de met Noordpool'. Zij ondernam drie expedities uit uit naar de Noordpool op tv en is besmet met naar het poolvirus. naar Ze is gefascineerd door op tv de adembenemende op schoonheid en stilte, de door intense fysieke ervaringen uit van reizen in de vrieskou tijdens door onvoorspelbaar terrein, op tv op tv maar ook door uit de zichtbare effecten van naar de opwarming van van de aarde. de Ilja Leonard Pfeijffer is ook op tv te gast. Hij praat de over zijn van roman 'Grand een Hotel Europa', waarin hij de met tijdens tijdgeest diagnosticeert met Europa een als speelveld. Een met van zijn personages typeert door Europa als de het recreatiegebied voor de een rest van de met wereld. Geschiedenis is het het voornaamste dat de Europa nog te bieden in met heeft. En geschiedenis trekt in toerisme.

Hanns Albin Rauter naar was tijdens de op tv Tweede Wereldoorlog de op meest gevreesde de vertegenwoordiger van de Duitse met bezetting in Nederland. een Hij de sloeg de Februaristaking en de tijdens door April-meistakingen neer, hij maakte jacht op tv op verzetsstrijders en regisseerde naar de van deportatie van uit Joden. Gerritse schetst naar het gitzwarte beeld een van een man die opklom uit van een kleine straatvechter van in van Oostenrijk tot de de belichaming van het de kwaad als naar de rechterhand van Himmler. Ook door te gast is met Philo Bregstein, hij praat de een over 'De gestolen van tijd. Op zoek naar mijn Joodse met familie'. door Tijdens zijn de zoektocht naar zijn Joodse door voorgeschiedenis, ontdekte van Bregstein verloren gewaande familieleden met op tv onthullende verhalen. met Zijn grootvader was in tijdens mei 1940, op de met de dag dat Nederland capituleerde, naar uit een raam gesprongen. tijdens Deze ontdekking bracht op de schrijver uiteindelijk tot uit een van postume verzoening met door zijn door de oorlog getraumatiseerde de van ouders.

Carolina lo Galbo naar spreekt met schrijver naar en klinisch psycholoog van Paul Verhaeghe door over naar zijn boek 'Intimiteit'. Ben op tv je een lichaam of tijdens heb je een een lichaam? Volgens op Verhaeghe berust intimiteit tussen van mensen in de eerste de plaats op met de verhouding in tot ons eigen tijdens lichaam. Helaas wordt die van tegenwoordig gekenmerkt door naar schaamte, van veroorzaakt door de overtuiging in dat we door nooit mooi en gezond genoeg de zijn. Ook te naar gast is Babah Tarawally, op tv hij naar praat over zijn boek 'Gevangen uit op in zwart wit denken'. 23 met jaar geleden kwam Tarawally op door als vluchteling uit Sierra Leone naar door Nederland. Voor uit het eerst wordt hij op tv in zich ervan bewust van hoe zijn huidskleur zijn het identiteit bepaalt.

Jeroen op van Kan spreekt uit met Aminatta naar Forna over haar een roman 'De paradox naar van geluk'. Atilla, een Ghanese door traumapsychiater en Jean, een uit Amerikaanse op tv die stadsvossen uit bestudeert ontmoeten elkaar het in Londen, toevallig. Wanneer Atilla's uit neefje een vermist blijkt, mobiliseert naar Jean haar netwerk van op vrijwilligers en gaan ze een samen op in zoek. Gaandeweg ontvouwt zich tussen tijdens van Atilla en Jean een bijzondere vriendschap. uit Ook te op tv gast in is dichter Ingmar Heytze. Hij vertelt naar de over zijn gedichtenbundel 'Ik tijdens wil je iets van moois vertellen'. 's op Avonds als het zijn gezin slaapt, trekt de een dichter tijdens zich terug op zolder. een Met uitzicht het op de groene muur de van een door monumentaal kerkhof, een gitaar op de schoot en een borrel op tv onder het handbereik neemt hij afscheid in van de zijn jeugd en van overleden collega's een en vrienden. de Zo ontstaat met er ruimte om in te reiken naar wat op het menselijk verstand in te boven op gaat.

Carolina Lo Galbo uit spreekt met Hanneke door Hendrix over tijdens haar roman naar 'Aswoensdag'. Hoofdpersoon op Marit is ongewenst kinderloos en tijdens keert gedwongen terug de naar naar haar Limburgse geboortedorp om met daar voor haar moeder uit met door alzheimer te gaan zorgen. Ze ziet op op in tegen de uit confrontatie met haar kille tijdens moeder, die ze sinds een de dood van van haar vader tijdens niet heeft gesproken. in Onverwacht groeit het er toch een band met een haar. Verder een met gesprek met Thomas Rueb het tijdens over zijn boek de 'Laura H.' over de eerste tijdens vrouw die op vanuit het kalifaat van terugkeerde naar Nederland. op Ze werd in met de zomer op van 2016 even een buiten het kalifaat van Islamitische een Staat aangetroffen: Laura tijdens uit Zoetermeer. Ze wordt de 'gered', maar op de Schiphol het direct gearresteerd. Is ze gestuurd tijdens met de met opdracht om een met aanslag door te plegen namens door IS? En waar is Ibrahim, de naar het jihadist uit Alkmaar voor op tv wie ze alles door opgaf?

Jeroen een van Kan spreekt tijdens met Nora Krug over haar op boek 'Heimat. Terug een naar het land op tv een van herkomst'. Krug groeide op op in het Duitse door Karlsruhe en wist weinig uit van de haar familie tijdens de Tweede tijdens Wereldoorlog, omdat in er nooit over werd het de gesproken. Als zij het al meer dan tien jaar op in uit Amerika woont, beseft ze de door noodzaak de vragen op tv te op stellen die zij op tv als kind nooit durfde in te stellen. uit Ze keert terug naar Duitsland en de ontrafelt door het verontrustende verhaal van op haar familie. Literatuurwetenschapper Maaike door door Meijer spreekt over de 'Hemelse mevrouw Frederike: Leven en van werk een van F. Harmsen van Beek'. in Deze schrijver, dichter en het tekenaar was ook op tv het creatieve middelpunt uit van van Villa Jagtlust, de legendarische verzamelplaats naar voor de grensverleggende schrijvers in de jaren op het vijftig. 'Fritzi' werd lang afgeschilderd als tijdens spilzieke naar 'flodderdiva', maar de kunstenaarsbiografie een van Meijer vertelt naar een ander in verhaal.

Carolina naar Lo Galbo een spreekt met A.N. Ryst over door zijn boek 'De nadagen'. van Haak en Juan een naar Ellerts de Wit wonen in een tijdens afgelegen huis in op Friesland. Hun naar zoon Niek met beschrijft de de laatste jaren van hun huwelijk: een een emotionele periode van met confrontaties, naar van herinneringen en van afscheid, een omlijst door uit het met woeste land waarin zij op zich, ooit, hadden teruggetrokken. tijdens Een vertelling over het tijdens onvermogen van mensen op tv om elkaar te op bereiken, over wat van vergankelijk is, van en over naar dat wat blijft. En te de gast het is Gregor Verwijmeren, hij praat door over zijn op tv roman 'De vorm van door geluid'. Verwijmeren uit onderzoekt in zijn op tv boek het effect naar van tinnitus uit op de de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van van zijn hoofdpersoon op en diens omgeving. op De intens storende, voortdurende van piep is voor door niemand goed te in hebben, maar voor een wie naar zijn dagen en denken vult met op tv muziek is het door een elementair van dieptepunt.

juli 2019
10-02-2019 11:20

Pauline Slot en Nicolien Mizee

VPRO Boeken - Pauline Slot en Nicolien Mizee

Carolina Lo Galbo spreekt met Pauline Slot over haar boek 'Eerste Liefde, laatste hart. Memoires over een jeugdliefde' en met Nicolien Mizee over haar roman 'Moord op de moestuin'. Pauline Slot schrijft openhartig over haar jonggestorven ee...

03-02-2019 11:20

Tommy Wieringa en Asis Aynan

VPRO Boeken - Tommy Wieringa en Asis Aynan

Jeroen van Kan spreekt met Tommy Wieringa over 'Dit is mijn moeder'. In deze verhalenbundel schetst Wieringa een levendig portret van zijn moeder, die in 2015 aan kanker overleed, én de vele paradijsvogels in haar hofhouding. Toen Wieringa ...

27-01-2019 10:30

Saskia de Coster en Elsbeth Etty

VPRO Boeken - Saskia de Coster en Elsbeth Etty

Carolina Lo Galbo spreekt met Saskia de Coster over haar roman 'Nachtouders'. Hoofdpersonen Saskia en Juli gaan met hun zoontje naar het Canadese hippie-eiland waar Karl, de biologische vader van het jongetje, opgroeide. De eilandbewoners d...

20-01-2019 11:20

Wanda Reisel en Marc Reugebrink

VPRO Boeken - Wanda Reisel en Marc Reugebrink

Jeroen van Kan spreekt met Wanda Reisel over 'Adam', een roman over iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen. Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn bestaan breken. Als er onder zijn ogen een aans...

13-01-2019 11:20

Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

VPRO Boeken - Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

Carolina Lo Galbo spreekt met Hester den Boer over haar boek 'Onderdrukt door de verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu'. Tijdens het bewind van Stalin werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, geëx...

06-01-2019 11:20

Daniël Rovers en Edzard Mik

VPRO Boeken - Daniël Rovers en Edzard Mik

Jeroen van Kan spreekt met Edzard Mik over zijn roman 'Mea Culpa'. Waar zijn we verantwoordelijk voor in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? Marten Landman raakte in zijn jeugd betrokken bij een vechtpa...

30-12-2018 11:20

Martine de Jong en Auke Hulst

VPRO Boeken - Martine de Jong en Auke Hulst

Carolina Lo Galbo spreekt met Martine de Jong over haar roman 'De aanloopjongen'. Johanna leidt een teruggetrokken bestaan op het Groninger platteland. Op een winterdag staat er een man voor haar deur. Ze laat hem niet alleen in haar huis, ...

23-12-2018 11:20

András Forgách en Arno Geiger

VPRO Boeken - András Forgách en Arno Geiger

Jeroen van Kan spreekt met András Forgách over zijn roman 'De akte van mijn moeder'. András Forgách komt er bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije achter dat zijn geliefde moeder tien jaar lang als 'Mevrouw P...

16-12-2018 11:20

Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

VPRO Boeken - Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

Carolina Lo Galbo spreekt met poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice Notenboom over 'Arctica, een biografie over de Noordpool'. Zij ondernam drie expedities naar de Noordpool en is besmet met het poolvirus. Ze is gefascineerd door de ...

09-12-2018 11:20

Theo Gerritse en Philo Bregstein

VPRO Boeken - Theo Gerritse en Philo Bregstein

Hanns Albin Rauter was tijdens de Tweede Wereldoorlog de meest gevreesde vertegenwoordiger van de Duitse bezetting in Nederland. Hij sloeg de Februaristaking en de April-meistakingen neer, hij maakte jacht op verzetsstrijders en regisseerde...

02-12-2018 11:20

Paul Verhaeghe en Babah Tarawally

VPRO Boeken - Paul Verhaeghe en Babah Tarawally

Carolina lo Galbo spreekt met schrijver en klinisch psycholoog Paul Verhaeghe over zijn boek 'Intimiteit'. Ben je een lichaam of heb je een lichaam? Volgens Verhaeghe berust intimiteit tussen mensen in de eerste plaats op de verhouding tot ...

25-11-2018 11:20

Aminatta Forna en Ingmar Heytze

VPRO Boeken - Aminatta Forna en Ingmar Heytze

Jeroen van Kan spreekt met Aminatta Forna over haar roman 'De paradox van geluk'. Atilla, een Ghanese traumapsychiater en Jean, een Amerikaanse die stadsvossen bestudeert ontmoeten elkaar in Londen, toevallig. Wanneer Atilla's neefje vermis...

18-11-2018 11:20

Hanneke Hendrix en Thomas Rueb

VPRO Boeken - Hanneke Hendrix en Thomas Rueb

Carolina Lo Galbo spreekt met Hanneke Hendrix over haar roman 'Aswoensdag'. Hoofdpersoon Marit is ongewenst kinderloos en keert gedwongen terug naar haar Limburgse geboortedorp om daar voor haar moeder met alzheimer te gaan zorgen. Ze ziet ...

04-11-2018 11:20

Maaike Meijer en Nora Krug

VPRO Boeken - Maaike Meijer en Nora Krug

Jeroen van Kan spreekt met Nora Krug over haar boek 'Heimat. Terug naar het land van herkomst'. Krug groeide op in het Duitse Karlsruhe en wist weinig van haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog, omdat er nooit over werd gesproken. Als ...

28-10-2018 12:20

A.N.Ryst en Gregor Verwijmeren

VPRO Boeken - A.N.Ryst en Gregor Verwijmeren

Carolina Lo Galbo spreekt met A.N. Ryst over zijn boek 'De nadagen'. Haak en Juan Ellerts de Wit wonen in een afgelegen huis in Friesland. Hun zoon Niek beschrijft de laatste jaren van hun huwelijk: een emotionele periode van confrontaties,...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 214
  • Laatste uitzending op 02-06-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord