Programma gemist?

Jeroen van met Kan spreekt naar met Vrouwkje Tuinman over op tv het postuum naar verschenen boek 'Klaar. de Afscheid van op tv moeder en zoon' van in haar man F. met Starik, die in 2018 door aan een hartstilstand overleed het . Moeder door woont door in het verpleeghuis. Ze vergeet wie het ze door is, waar door ze is, wie een haar zoon is. Dan krijgt de de zoon, die een voor haar zorgt, een tijdens hartinfarct en het wordt zelf patiënt. het Hij moet stoppen tijdens met een roken, stoppen met in drinken. Moeder en zoon, het allebei overgeleverd aan de zorg uit een van anderen. Ook te gast naar is Maartje Wortel. een Zij vertelt over haar de boek 'Dennie is naar een star', van een verhaal over tijd een en naar ruimte, over religie en naar over het seks en vooral over Dennie, de naar op kat.

Peter Buwalda in verkent uit in 'Otmars zonen' de grenzen met van de epische de wereld op tv die hij al in 'Bonita Avenue' in schiep. Het een is het op verhaal van de door jonge Shell-employé naar Ludwig Smit, die na van een bezoek aan de het illustere Johan Tromp in op door het Siberische eiland Sakhalin strandt in uit op een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer naar onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel op tv hem in het deksel komt overhandigen van een door beerput, begint Tromps door naar daverende carrière in de oliebusiness naar te in wankelen. Ook te van gast is Angela Wals, zij tijdens praat met over haar boek op tv 'De jongen die wilde mislukken'. Als naar Angela op Wals Thomas op leert kennen, is hij op een succesvol tijdens muzikant. Tijdens hun het verliefdheid biecht hij zijn criminele met carrière aan haar op; op tv in de tijdens zomer van 1994 van pleegde hij van met vrienden in een reeks gewapende overvallen. Hij was van de de blanke slimmerd in een een Marokkaans-Turkse jeugdbende. Maar Wals het mist iets in tijdens zijn verhaal: spijt. tijdens Ze uit traceert zijn uit vroegere vrienden, reconstrueert de overvallen en door uit zoekt de slachtoffers op op.

Jeroen van Kan met spreekt met uit de native Amerikaanse schrijver naar Tommy Orange met over zijn door debuutroman 'Er is geen in daar daar'. uit De Big Oakland naar Powwow is in hét evenement van het door jaar. Iedereen zal een er zijn, met het wordt een dag het van opoffering, heldenmoed, en verlies. de Met een mozaïek op van verlangens, het verwijten de en verwachtingen zal dit het niet anders op dan schokkend kunnen aflopen. Ook Sander de Bax van is te gast tijdens en hij praat op tv over 'De literatuur draait door'. in Daarin laat hij door zien uit hoe het in schrijverschap van de 21ste met eeuw sterk beïnvloed wordt door met de tijdens wetten van uit onze mediacultuur. Literaire op tv schrijvers zijn gaandeweg de belangrijkste factor de geworden in naar de promotie van door hun eigen werk. uit Is er door in al dit naar spektakel nog ruimte voor de 'echte' literatuur met die vernieuwend of tegendraads op is?

Carolina Lo met Galbo spreekt met Bette op de Dam over haar boek een 'Op zoek naar de op vijand'. de Het is het in verslag van een uit zoektocht naar de gevreesde in talibanleider Moellah Omar, die haar naar in tot in de gevaarlijkste delen naar van Afghanistan bracht. Dam van een reconstrueert als eerste westerse op journalist het leven van Omar met en het doet baanbrekende ontdekkingen op tv over een regime waar veel de door aannames over bestaan, maar van waar, zo blijkt, weinig de concreet de onderzoek naar gedaan met is. Ook te een gast is Joke Hermsen, tijdens ze spreekt over haar op essay 'Het tij een keren'. Rosa met Luxemburg (1871-1919) en uit Hannah Arendt (1906-1975) naar waren politieke denkers het die voor meer politieke het participatie van naar de bevolking pleitten. uit Hermsen vraagt zich in een haar op tv essay af in hoeverre de met inzichten van naar Rosa Luxemburg in en Hannah Arendt ons op behulpzaam kunnen zijn bij naar de transitie met naar een door meer duurzame, menselijke en solidaire naar samenleving.

Jeroen van Kan naar spreekt met Guillermo op tv Arriaga over zijn op tv door roman 'De ontembare'. de Hierin vervlecht Arriaga op twee verhalen, één over op tv wraak in Mexico-Stad en het één over de jacht de op van een Inuit op een met grijze wolf in een het hoge noorden op tv van Canada. En een passant herschrijft hij het het klassieke verhaal naar van schuld en wraak. door Franca van Treur vertelt over haar van geïllustreerde roman 'Regieaanwijzingen van voor de liefde' door over het op tv moderne leven, over liefde, tijdens vriendschap en kunst. Twee op scenaristen naar zijn tevens geliefden. Ze het werken een samen aan een script voor in een grote speelfilm. tijdens Met bijrollen met voor een een zielige ex, een eigenzinnige schoonmoeder en op tv een stervende de buurman. door Treur fileert het moderne leven met op bijzondere van aandacht voor op tv de liefdesrelatie.

Carolina het Lo Galbo het spreekt met Pauline Slot over haar in boek 'Eerste Liefde, tijdens een laatste hart. Memoires over een jeugdliefde' op en op tv met Nicolien Mizee door over haar tijdens roman 'Moord op door de moestuin'. Pauline een Slot schrijft openhartig over op tv haar jonggestorven eerste geliefde, op Erik, met in wie ze jarenlang verkering had een door in haar tienerjaren. Wat beloofden zij in elkaar en op tv wat werd op daarvan waargemaakt? naar Decennia later merkt naar ze dat oude illusies hun kracht op tv nog het niet verloren hebben. naar Nicolien Mizee praat op tv over haar met roman 'Moord op de moestuin'. door Thijs en Judith zijn van amper getrouwd tijdens wanneer van Thijs een hartaanval krijgt. met Op de dag dat de hij thuiskomt uit het op ziekenhuis de slaan de buren de aan het verbouwen. Om op tv uit te kunnen rusten in op tv wordt een boswachterswoning op een door landgoed gehuurd. Eenmaal daar door op aangekomen blijkt er een een verbeten strijd op gaande, ogenschijnlijk over een op boom.

Jeroen een van Kan spreekt in met Tommy van Wieringa over 'Dit is mijn de moeder'. In het deze verhalenbundel op schetst Wieringa een levendig portret in van met zijn moeder, die in 2015 op tv aan in kanker overleed, én tijdens de vele paradijsvogels in haar hofhouding. tijdens Toen op tv Wieringa twaalf jaar van oud was, vertrok door zij plotseling uit zijn uit bestaan voor een avontuurlijker tijdens leven elders. het De relatie tussen moeder met uit en zoon bleef intact, uit maar werd getekend van door conflicten. de Ook te gast is de schrijver en in bedenker van de Berberbibliotheek Asis door Aynan. Hij praat over uit de met bundel 'Vallende tijd' die in hij heeft samengesteld. Dit van sluitstuk van de op tv Berberbibliotheek bevat tijdens een tijdens selectie uit het werk van tijdens de vier grootste dichters op uit door de Rif. De dichters Mohammed een Chacha, door Ahmed Ziani, met Fadma el Ouariachi en Mimoun el uit Walid op tv hebben met gevaar voor tijdens verstoting en verbanning een hun van leven gewijd aan de poëzie. een In de door gedichten wordt het de liefde bezongen, de migratie uit verfoeid en door om emancipatie de geschreeuwd.

Carolina naar Lo Galbo spreekt met met Saskia de Coster over op tv haar roman 'Nachtouders'. op tv Hoofdpersonen Saskia en in Juli door gaan met hun uit zoontje naar uit het Canadese hippie-eiland waar de Karl, de biologische vader naar van het jongetje, door opgroeide. De eilandbewoners op delen door een pijnlijk geheim op over hem. Voor Saskia uit komt alles onder spanning te door met staan: haar relatie, haar vriendschap met door tijdens Karl, haar schrijverschap met en haar moederschap. Neerlandicus uit en journalist Elsbeth Etty sprak van voor 'In de van man uit zit nog een in jongen - Willem in Wilmink - de uit biografie' met in tientallen tijdgenoten en het intimi van Wilmink (1936-2003). Hij is in één op van de meest geliefde naar dichters van Nederland en door schreef een voor tv-programma's als naar De Stratemakeropzeeshow uit en De film van Ome tijdens Willem. Hij uit hertaalde Middeleeuwse klassiekers op tv en was een de groot kenner in van poëzie.

Jeroen van Kan naar spreekt het met Wanda Reisel over 'Adam', uit een roman op tv over iemand die vindt op tv dat door de wet door niet voor hém geldt door en daarmee weg een denkt te komen. Adam Landau naar wil uit uit de fatale cirkel op van op tv zijn bestaan breken. Als door er onder zijn ogen een uit aanslag in wordt gepleegd, komt tijdens hij tot een een drastisch besluit om zijn geluk tijdens af te met dwingen. Wat is van goed en in kwaad in een wereld naar die zijn morele op tv grenzen almaar een oprekt? Ook te gast tijdens is Marc Reugebrink, van hij praat over een zijn boek 'Zout'. Baron tijdens van naar Rudersdorf Helmstadt graaft in door het landelijke naar Lende put door na put op zoek naar door zuiver de water om de plaatselijke bevolking te tijdens verlossen van naar de ziekten op en de algehele lamlendigheid waardoor naar zij uit wordt geplaagd. Maar van al wat omhoog naar komt is pekel. Het op tv drijft hem op tv eerst tot wanhoop uit en uiteindelijk van tot waanzin.

Carolina met Lo Galbo spreekt met Hester van den tijdens Boer over haar boek uit 'Onderdrukt door op tv de verlosser. met Een zoektocht naar Stalins erfenis in in het van Rusland van tijdens nu'. Tijdens het bewind van uit Stalin werden een miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, uit geëxecuteerd of naar verbannen. Toch is uit Stalin uitgegroeid tot tijdens de populairste het historische figuur onder de Russen. in Hester in den Boer sprak met naar oud-gevangenen die op tv Stalin zijn tijdens blijven vereren, met nabestaanden van een slachtoffers die in nog steeds een niet weten wat het er met hun familie is een gebeurd en met onderzoekers met van naar de Stalin-terreur die nu van worden vervolgd. op tv Hoe kan het uit dat mensen bleven met geloven in een leider die naar een miljoenen mensen de dood in naar stuurde? de Ook te gast is een Elisabeth van tijdens Nimwegen, zij praat over haar roman de uit 'Onderdak', waarin zij een beeld schetst het van op tv een vrouw die naar toegeeft aan op tv het universele verlangen om uit uit het eigen van leven te verdwijnen. Van in Nimwegen ontleedt het naar leven tijdens van haar hoofdpersoon op tot op het tijdens bot.

Jeroen van in Kan spreekt met een Edzard Mik over zijn in roman 'Mea Culpa'. naar Waar zijn we op tv verantwoordelijk voor in van ons leven? uit En wat op betekent het in ergens verantwoordelijkheid voor te tijdens nemen? Marten Landman naar raakte in zijn het jeugd betrokken tijdens bij een vechtpartij naar tussen twee Turkse families, waardoor een in jongen invalide naar werd. Als Marten terugkeert de op naar de stad waarin van hij opgroeide, ontdekt op hij hoezeer de door vechtpartij zijn leven tijdens heeft getekend. Ook te gast naar de is Daniël Rovers, hij praat over het zijn leesautobiografie uit 'Bakvis'. Rovers door schrijft over boeken van als 'Pluk van een de Petteflet', een de jeugdromans van Thea Beckman, naar het uit dagboek van Anne Frank, die van hem op tv in zijn jongste door jeugd hebben gevormd en tot schrijver op tv hebben op gemaakt. Daarnaast gaat zijn boek het tijdens over fundamentele vragen in de literatuur op als de waarom geldt in het als diepzinnig om cynische een boeken te schrijven? tijdens En: zijn met tv-series werkelijk de op tv romans van uit nu?

Carolina Lo een Galbo spreekt uit met Martine de naar Jong over haar roman 'De naar aanloopjongen'. met Johanna leidt een teruggetrokken bestaan een op het Groninger in platteland. Op een tijdens de winterdag staat er de een man voor haar deur. Ze van laat hem niet van alleen in haar op huis, maar met ook in haar in leven. Ook te uit gast naar is Auke Hulst het met zijn boek 'Zoeklicht op op het gazon', een psychologisch een portret naar van Richard Nixon. Hulst onderzoekt van de van mysterieuze verdwijning van deze vicepresident met in op 1960. Nadat Nixon in zijn stem uit het heeft gebracht de voor de presidentsverkiezingen, waarin hij het de opneemt tegen John op tv F. Kennedy, op gaat op Nixon onverwacht op een een roadtrip naar in Tijuana, Mexico. Vanwaar dat tijdens impulsieve vluchtgedrag? En door welke beschadigingen, opgelopen in zijn een leven, in zijn bepalend voor Nixons een carrière?

Jeroen op tv van Kan spreekt door met András op Forgách over zijn roman uit 'De akte op van mijn moeder'. András op Forgách komt er op tv bijna dertig de jaar na de val van tijdens het naar communistische regime in Hongarije op achter dat zijn geliefde het moeder tien door jaar lang als 'Mevrouw een Pápai' informatie aan in de de geheime dienst rapporteerde. Niet de alleen over in bekenden, maar ook over van vrienden, haar in man en haar in kinderen. Hoe kon ze het tegelijkertijd een liefdevolle moeder, echtgenote een én informant de zijn? de Ook te gast is Arno de Geiger, hij een spreekt over zijn roman 'Onder naar de Drachenwand'. Het op tv is 1944. Veit met Kolbe is een naar gewonde op soldaat met verlof. een Hij ontmoet door in Mondsee twee vrouwen. Allen delen in een de hoop dat ze ooit weer in een gewoon leven op kunnen leiden. van Een roman over een de van kracht van verhalen, tijdens over het individu van en de oorlog, over het de dood en de overlevenden, op tv de en over liefde in duistere van tijden.

Carolina een Lo Galbo spreekt met poolreizigster tijdens en klimaatjournaliste Bernice tijdens in Notenboom over 'Arctica, door een biografie over van de Noordpool'. Zij het ondernam drie expedities naar de in Noordpool en is de besmet met het poolvirus. met Ze is gefascineerd met door de adembenemende tijdens schoonheid uit en stilte, de intense fysieke het ervaringen van van reizen in de vrieskou op door onvoorspelbaar van terrein, maar ook de door op de zichtbare effecten van de in opwarming van een de aarde. door Ilja Leonard Pfeijffer is uit ook te gast. Hij op praat een over zijn roman 'Grand uit Hotel Europa', waarin hij de op in tijdgeest diagnosticeert met Europa als door speelveld. Een van uit zijn personages typeert een Europa als het met recreatiegebied voor de rest met van de wereld. het Geschiedenis is van het voornaamste dat met Europa nog te op tv bieden met heeft. En geschiedenis trekt het toerisme.

Hanns Albin tijdens Rauter was uit tijdens de Tweede Wereldoorlog op de meest op gevreesde vertegenwoordiger op van de Duitse bezetting in met Nederland. op Hij sloeg de Februaristaking en op tv de April-meistakingen neer, hij op tijdens maakte jacht op verzetsstrijders en het regisseerde de deportatie van door Joden. Gerritse in schetst het gitzwarte beeld door het van een man die het opklom van een kleine straatvechter door in een Oostenrijk tot de belichaming het van het kwaad uit als de rechterhand met van door Himmler. Ook te gast is Philo naar Bregstein, hij het praat over 'De uit gestolen tijd. Op naar zoek naar mijn Joodse naar familie'. Tijdens in zijn zoektocht naar zijn van Joodse op tv voorgeschiedenis, ontdekte Bregstein verloren naar gewaande uit familieleden met onthullende verhalen. Zijn uit grootvader op was in mei 1940, op de een tijdens dag dat Nederland capituleerde, uit tijdens een uit raam gesprongen. Deze ontdekking naar bracht de schrijver uiteindelijk met tot het een postume verzoening met naar zijn door de oorlog getraumatiseerde door op ouders.

december 2021
17-03-2019 11:20

Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

VPRO Boeken - Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

Jeroen van Kan spreekt met Vrouwkje Tuinman over het postuum verschenen boek 'Klaar. Afscheid van moeder en zoon' van haar man F. Starik, die in 2018 aan een hartstilstand overleed . Moeder woont in het verpleeghuis. Ze vergeet wie ze is, w...

10-03-2019 11:20

Peter Buwalda en Angela Wals

VPRO Boeken - Peter Buwalda en Angela Wals

Peter Buwalda verkent in 'Otmars zonen' de grenzen van de epische wereld die hij al in 'Bonita Avenue' schiep. Het is het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eilan...

03-03-2019 11:20

Tommy Orange en Sander Bax

VPRO Boeken - Tommy Orange en Sander Bax

Jeroen van Kan spreekt met de native Amerikaanse schrijver Tommy Orange over zijn debuutroman 'Er is geen daar daar'. De Big Oakland Powwow is hét evenement van het jaar. Iedereen zal er zijn, het wordt een dag van opoffering, heldenmoed, e...

24-02-2019 11:20

Bette Dam en Joke Hermsen

VPRO Boeken - Bette Dam en Joke Hermsen

Carolina Lo Galbo spreekt met Bette Dam over haar boek 'Op zoek naar de vijand'. Het is het verslag van een zoektocht naar de gevreesde talibanleider Moellah Omar, die haar tot in de gevaarlijkste delen van Afghanistan bracht. Dam reconstru...

17-02-2019 11:25

Franca Treur en Guillermo Arriaga

VPRO Boeken - Franca Treur en Guillermo Arriaga

Jeroen van Kan spreekt met Guillermo Arriaga over zijn roman 'De ontembare'. Hierin vervlecht Arriaga twee verhalen, één over wraak in Mexico-Stad en één over de jacht van een Inuit op een grijze wolf in het hoge noorden van Canada. En pass...

10-02-2019 11:20

Pauline Slot en Nicolien Mizee

VPRO Boeken - Pauline Slot en Nicolien Mizee

Carolina Lo Galbo spreekt met Pauline Slot over haar boek 'Eerste Liefde, laatste hart. Memoires over een jeugdliefde' en met Nicolien Mizee over haar roman 'Moord op de moestuin'. Pauline Slot schrijft openhartig over haar jonggestorven ee...

03-02-2019 11:20

Tommy Wieringa en Asis Aynan

VPRO Boeken - Tommy Wieringa en Asis Aynan

Jeroen van Kan spreekt met Tommy Wieringa over 'Dit is mijn moeder'. In deze verhalenbundel schetst Wieringa een levendig portret van zijn moeder, die in 2015 aan kanker overleed, én de vele paradijsvogels in haar hofhouding. Toen Wieringa ...

27-01-2019 10:30

Saskia de Coster en Elsbeth Etty

VPRO Boeken - Saskia de Coster en Elsbeth Etty

Carolina Lo Galbo spreekt met Saskia de Coster over haar roman 'Nachtouders'. Hoofdpersonen Saskia en Juli gaan met hun zoontje naar het Canadese hippie-eiland waar Karl, de biologische vader van het jongetje, opgroeide. De eilandbewoners d...

20-01-2019 11:20

Wanda Reisel en Marc Reugebrink

VPRO Boeken - Wanda Reisel en Marc Reugebrink

Jeroen van Kan spreekt met Wanda Reisel over 'Adam', een roman over iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen. Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn bestaan breken. Als er onder zijn ogen een aans...

13-01-2019 11:20

Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

VPRO Boeken - Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

Carolina Lo Galbo spreekt met Hester den Boer over haar boek 'Onderdrukt door de verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu'. Tijdens het bewind van Stalin werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, geëx...

06-01-2019 11:20

Daniël Rovers en Edzard Mik

VPRO Boeken - Daniël Rovers en Edzard Mik

Jeroen van Kan spreekt met Edzard Mik over zijn roman 'Mea Culpa'. Waar zijn we verantwoordelijk voor in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? Marten Landman raakte in zijn jeugd betrokken bij een vechtpa...

30-12-2018 11:20

Martine de Jong en Auke Hulst

VPRO Boeken - Martine de Jong en Auke Hulst

Carolina Lo Galbo spreekt met Martine de Jong over haar roman 'De aanloopjongen'. Johanna leidt een teruggetrokken bestaan op het Groninger platteland. Op een winterdag staat er een man voor haar deur. Ze laat hem niet alleen in haar huis, ...

23-12-2018 11:20

András Forgách en Arno Geiger

VPRO Boeken - András Forgách en Arno Geiger

Jeroen van Kan spreekt met András Forgách over zijn roman 'De akte van mijn moeder'. András Forgách komt er bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije achter dat zijn geliefde moeder tien jaar lang als 'Mevrouw P...

16-12-2018 11:20

Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

VPRO Boeken - Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

Carolina Lo Galbo spreekt met poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice Notenboom over 'Arctica, een biografie over de Noordpool'. Zij ondernam drie expedities naar de Noordpool en is besmet met het poolvirus. Ze is gefascineerd door de ...

09-12-2018 11:20

Theo Gerritse en Philo Bregstein

VPRO Boeken - Theo Gerritse en Philo Bregstein

Hanns Albin Rauter was tijdens de Tweede Wereldoorlog de meest gevreesde vertegenwoordiger van de Duitse bezetting in Nederland. Hij sloeg de Februaristaking en de April-meistakingen neer, hij maakte jacht op verzetsstrijders en regisseerde...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 219
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!