Programma gemist?

Jeroen van Kan de spreekt met Vrouwkje in een Tuinman over het tijdens postuum verschenen boek tijdens 'Klaar. Afscheid van moeder en de zoon' van haar man in F. Starik, die een in van 2018 aan een hartstilstand naar overleed . van Moeder woont in het uit verpleeghuis. het Ze vergeet wie tijdens ze is, waar met ze is, wie haar in zoon is. Dan krijgt de op zoon, in die voor haar met zorgt, een hartinfarct en naar wordt zelf patiënt. Hij op tv de moet stoppen met roken, stoppen met op tv drinken. Moeder tijdens en op tv zoon, allebei overgeleverd aan de het zorg van van anderen. Ook te gast in is tijdens Maartje Wortel. Zij vertelt naar over haar boek 'Dennie is van een star', een het verhaal over tijd op tv en ruimte, over het religie met en over seks en vooral de over Dennie, door de uit kat.

Peter de Buwalda verkent in 'Otmars uit zonen' de grenzen uit van uit de epische wereld die hij door al in 'Bonita Avenue' uit schiep. Het is op het naar verhaal van de jonge met Shell-employé Ludwig in Smit, die na een bezoek de aan de illustere uit Johan Tromp met op het Siberische eiland in Sakhalin strandt met in een door sneeuwstorm. Juist nu, in wanneer onderzoeksjournaliste naar Isabelle Orthel hem het deksel het komt overhandigen van een van beerput, begint uit Tromps daverende carrière door in de op tv oliebusiness te wankelen. Ook te op tv gast is op tv Angela Wals, zij naar praat over op haar boek 'De op jongen die wilde mislukken'. Als op tv Angela Wals naar Thomas leert kennen, op is hij een uit succesvol muzikant. Tijdens op hun in verliefdheid biecht hij zijn criminele carrière op tv aan haar op; tijdens in de in zomer het van 1994 pleegde hij op tv met vrienden een van reeks gewapende overvallen. Hij was tijdens de blanke slimmerd naar in naar een Marokkaans-Turkse jeugdbende. tijdens Maar Wals mist uit iets in zijn op tv verhaal: spijt. Ze traceert met zijn vroegere het vrienden, reconstrueert de overvallen en op zoekt de slachtoffers door een op.

Jeroen van Kan met spreekt een met de native Amerikaanse schrijver door van Tommy Orange over zijn op tv debuutroman 'Er is op tv geen daar daar'. tijdens De Big Oakland Powwow is uit hét in evenement van het jaar. uit Iedereen zal er zijn, van een het wordt een dag tijdens van opoffering, het heldenmoed, en verlies. naar Met een mozaïek van verlangens, verwijten naar tijdens en verwachtingen zal van dit niet anders dan schokkend op tv kunnen aflopen. Ook op tv Sander met Bax is te gast en hij op tv praat van over 'De literatuur op tv draait door'. Daarin laat hij van van zien hoe het schrijverschap van op de 21ste eeuw het sterk beïnvloed wordt tijdens door de de wetten van onze mediacultuur. naar Literaire tijdens schrijvers zijn gaandeweg uit de belangrijkste factor op geworden in de promotie tijdens van hun eigen door werk. Is er in het al dit de spektakel nog het ruimte voor 'echte' literatuur die vernieuwend met in of tegendraads is?

Carolina Lo de Galbo een spreekt met Bette uit Dam over haar boek 'Op de zoek in naar de vijand'. Het is een het verslag van een uit zoektocht naar de in gevreesde talibanleider Moellah tijdens Omar, die haar op tv uit tot in de gevaarlijkste delen de van door Afghanistan bracht. Dam reconstrueert als eerste uit naar westerse journalist het leven het van Omar en doet baanbrekende het door ontdekkingen over een uit regime waar veel aannames naar over bestaan, een maar waar, zo blijkt, op tv weinig concreet onderzoek naar met gedaan is. Ook uit te gast met is Joke Hermsen, de ze spreekt over tijdens haar essay op tv 'Het tij keren'. Rosa Luxemburg door (1871-1919) de en Hannah Arendt (1906-1975) waren het politieke denkers die voor op tv meer politieke participatie het van de met bevolking het pleitten. Hermsen vraagt zich een in haar essay met af in hoeverre de inzichten de van naar Rosa Luxemburg en Hannah op Arendt ons behulpzaam kunnen tijdens zijn bij de tijdens transitie naar van een op tv meer duurzame, menselijke en solidaire uit samenleving.

Jeroen van van Kan met spreekt met Guillermo Arriaga door over zijn roman 'De met ontembare'. naar Hierin vervlecht Arriaga twee verhalen, één een over door wraak in Mexico-Stad en één op tv over de een jacht van van een Inuit op uit een grijze wolf in het van hoge noorden van met Canada. de En passant herschrijft hij van het klassieke verhaal van door schuld van en wraak. Franca Treur vertelt op tv over haar geïllustreerde het roman 'Regieaanwijzingen voor het van de liefde' over het moderne door leven, het over liefde, vriendschap en kunst. Twee door scenaristen zijn tevens het geliefden. Ze werken van samen door aan een uit script voor een grote speelfilm. het Met bijrollen de voor een zielige ex, een van naar eigenzinnige schoonmoeder en een van stervende buurman. Treur fileert het de moderne in leven met bijzondere een aandacht voor de naar liefdesrelatie.

Carolina Lo tijdens Galbo tijdens spreekt met Pauline Slot op over haar boek 'Eerste met Liefde, op laatste hart. Memoires over een jeugdliefde' op tv en met het Nicolien Mizee uit over haar tijdens roman 'Moord op de moestuin'. Pauline op tv de Slot schrijft openhartig over haar op tv jonggestorven eerste geliefde, op tv Erik, met wie in ze jarenlang met verkering had in op haar tienerjaren. Wat beloofden door zij het elkaar en wat van werd daarvan waargemaakt? het Decennia later merkt ze dat naar oude van illusies hun kracht door nog niet verloren hebben. Nicolien van Mizee praat een over haar roman 'Moord op op de de moestuin'. Thijs en door Judith zijn met amper getrouwd wanneer Thijs van een hartaanval naar krijgt. Op de dag tijdens dat hij van thuiskomt uit het ziekenhuis uit slaan de op tv buren aan het verbouwen. Om uit op te kunnen rusten naar wordt een boswachterswoning op tv op met een landgoed gehuurd. Eenmaal een daar aangekomen blijkt op tv er een naar verbeten strijd op gaande, ogenschijnlijk over een het boom.

Jeroen van tijdens Kan spreekt de met Tommy Wieringa uit over 'Dit is mijn moeder'. tijdens In de deze verhalenbundel door schetst Wieringa een het levendig portret van tijdens zijn moeder, die in 2015 aan het kanker overleed, én op naar de vele paradijsvogels in haar naar hofhouding. Toen Wieringa van twaalf jaar oud was, met vertrok zij van plotseling door uit zijn bestaan voor een avontuurlijker van leven elders. in De relatie tussen moeder het door en zoon bleef intact, maar werd tijdens getekend door door conflicten. Ook op tv te gast in is schrijver en naar bedenker van de Berberbibliotheek Asis op Aynan. Hij praat met over tijdens de bundel 'Vallende tijd' die hij een uit heeft samengesteld. Dit van sluitstuk van de Berberbibliotheek op tv bevat een uit selectie uit het werk de van de vier door grootste dichters uit de met Rif. van De dichters Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, op op tv Fadma el Ouariachi en Mimoun tijdens el Walid hebben met door gevaar voor tijdens verstoting en verbanning de hun in leven gewijd aan op tv de poëzie. In door de gedichten wordt de liefde met bezongen, tijdens de migratie verfoeid en om emancipatie een door geschreeuwd.

Carolina Lo Galbo de tijdens spreekt met Saskia de Coster het over haar roman 'Nachtouders'. een tijdens Hoofdpersonen Saskia en Juli gaan door met hun zoontje in naar het Canadese het hippie-eiland met waar Karl, de biologische vader van naar het in jongetje, opgroeide. van De eilandbewoners delen een pijnlijk op geheim over hem. de Voor met Saskia komt alles in onder spanning te staan: haar relatie, een haar vriendschap de met Karl, in haar schrijverschap en in haar moederschap. Neerlandicus en journalist tijdens Elsbeth Etty sprak op tv voor naar 'In de de man zit nog een op tv jongen - Willem door Wilmink - de biografie' uit met tientallen tijdgenoten en uit intimi van Wilmink uit (1936-2003). Hij is de één van het de meest op tv geliefde dichters van in Nederland en door schreef voor tv-programma's als de De Stratemakeropzeeshow en De film op van Ome het Willem. Hij hertaalde de Middeleeuwse uit klassiekers en was een groot kenner naar van tijdens poëzie.

Jeroen het van Kan spreekt met met Wanda Reisel over met 'Adam', een roman over op iemand die tijdens vindt dat met de wet niet voor het hém geldt van en daarmee weg de denkt te komen. in Adam Landau wil het uit de met fatale cirkel van zijn door bestaan breken. tijdens Als er onder naar zijn ogen een aanslag wordt gepleegd, naar komt hij tot het een drastisch tijdens besluit om zijn in geluk af te dwingen. door Wat is met goed en kwaad in met uit een wereld die zijn naar morele grenzen almaar oprekt? door Ook uit te gast is Marc Reugebrink, de hij praat over tijdens zijn boek van 'Zout'. Baron van het Rudersdorf Helmstadt uit graaft in het landelijke Lende put door in na put op zoek op naar zuiver water om het de plaatselijke bevolking in te naar verlossen van de ziekten en de uit uit algehele lamlendigheid waardoor zij een wordt geplaagd. in Maar al wat omhoog komt tijdens is pekel. Het de drijft hem eerst tot in wanhoop en uiteindelijk het tot door waanzin.

Carolina Lo van Galbo spreekt door met Hester het den Boer over haar het boek 'Onderdrukt in door de verlosser. Een zoektocht naar met Stalins door erfenis in het Rusland van in nu'. tijdens Tijdens het op bewind van Stalin werden miljoenen met mensen in uit goelagkampen gevangengezet, naar geëxecuteerd of verbannen. Toch is Stalin op uitgegroeid tot de het populairste historische figuur in onder de Russen. van met Hester den Boer sprak met een oud-gevangenen die Stalin naar zijn op blijven vereren, met het nabestaanden van slachtoffers die nog steeds op niet weten wat het in er met hun familie de is gebeurd en met op onderzoekers tijdens van de Stalin-terreur die nu op tv worden vervolgd. Hoe met kan het in dat mensen bleven geloven in de een van leider die uit miljoenen mensen de dood in stuurde? van Ook te gast in is de Elisabeth van Nimwegen, zij praat uit over tijdens haar roman 'Onderdak', waarin een zij een beeld schetst het met van een vrouw die op toegeeft aan op het universele verlangen om in uit het eigen een leven te uit verdwijnen. Van Nimwegen ontleedt het van leven het van haar hoofdpersoon naar tot op het door bot.

Jeroen op tv van Kan spreekt met Edzard uit Mik over zijn op tv roman van 'Mea Culpa'. Waar de zijn we verantwoordelijk voor in van een ons leven? En wat betekent het een ergens de verantwoordelijkheid voor te nemen? Marten de Landman raakte naar in het zijn jeugd betrokken door bij een vechtpartij tussen twee met Turkse families, waardoor de een jongen door invalide werd. Als een Marten terugkeert naar de stad van waarin hij opgroeide, in in ontdekt hij hoezeer de tijdens vechtpartij zijn leven heeft getekend. een Ook te op gast is met Daniël Rovers, hij praat met over zijn leesautobiografie op tv 'Bakvis'. naar Rovers schrijft over boeken als 'Pluk in van de het Petteflet', de jeugdromans van het Thea Beckman, het door dagboek van Anne van van Frank, die hem in zijn jongste uit jeugd hebben gevormd door op tv en tot schrijver hebben uit gemaakt. Daarnaast gaat zijn boek op tv uit over fundamentele vragen in de in literatuur als waarom naar geldt een het als diepzinnig van om cynische boeken te schrijven? een En: zijn tv-series werkelijk met de romans het van met nu?

Carolina Lo door Galbo spreekt met Martine van de Jong naar over haar roman een 'De aanloopjongen'. Johanna leidt op tv een teruggetrokken de bestaan op het naar Groninger platteland. Op op tv een winterdag staat er op tv een man op tv voor haar deur. een Ze met laat hem niet alleen met in haar door huis, maar ook in haar in leven. Ook op te gast is Auke Hulst een met zijn boek uit op tv 'Zoeklicht op het gazon', een de psychologisch portret van Richard tijdens naar Nixon. Hulst onderzoekt de mysterieuze verdwijning met van de deze vicepresident in 1960. Nadat de Nixon zijn door stem met uit heeft gebracht op tv voor de presidentsverkiezingen, waarin hij de het opneemt naar tegen John F. Kennedy, met gaat door Nixon onverwacht op een roadtrip naar op tv van Tijuana, Mexico. Vanwaar dat naar impulsieve vluchtgedrag? En door welke beschadigingen, opgelopen door in zijn leven, door zijn bepalend voor op tv Nixons carrière?

Jeroen door van Kan spreekt van met András de Forgách over zijn een roman 'De akte een van mijn moeder'. op tv András Forgách komt er bijna op tv dertig jaar door na de val van het de communistische regime in de door Hongarije achter dat zijn geliefde moeder een tien van jaar lang als 'Mevrouw met Pápai' informatie aan naar de tijdens geheime dienst rapporteerde. Niet uit alleen over een bekenden, maar ook over vrienden, haar met man en een haar kinderen. Hoe het kon ze de tegelijkertijd een liefdevolle moeder, met echtgenote én informant naar zijn? Ook tijdens te gast is tijdens Arno Geiger, hij spreekt het over zijn roman 'Onder tijdens de de Drachenwand'. Het is 1944. uit Veit Kolbe is een een gewonde soldaat door met verlof. Hij het ontmoet in Mondsee op tv twee op tv vrouwen. Allen delen door de hoop dat op ze ooit weer een op tv gewoon leven kunnen leiden. het Een roman over de een kracht met van verhalen, over uit het individu en de oorlog, op over de dood van en tijdens de overlevenden, en over liefde met in duistere door tijden.

Carolina Lo Galbo tijdens spreekt uit met poolreizigster en van klimaatjournaliste Bernice een Notenboom over 'Arctica, een biografie met over de Noordpool'. Zij door naar ondernam drie expedities naar de van Noordpool en is het besmet met van het poolvirus. Ze is gefascineerd met in door de adembenemende schoonheid en van stilte, de intense fysieke op tv naar ervaringen van reizen in de vrieskou uit door onvoorspelbaar een terrein, maar ook door een de zichtbare een effecten van de opwarming op door van de aarde. naar Ilja Leonard Pfeijffer is ook te uit tijdens gast. Hij praat over zijn roman met van 'Grand Hotel Europa', waarin hij van de naar tijdgeest diagnosticeert met tijdens Europa als speelveld. Een van door zijn van personages typeert Europa als het recreatiegebied van voor de rest op naar van de wereld. Geschiedenis is tijdens het voornaamste de dat Europa nog te bieden op heeft. En geschiedenis op in trekt toerisme.

Hanns door Albin Rauter was tijdens de door Tweede uit Wereldoorlog de meest gevreesde in vertegenwoordiger van de van Duitse bezetting in naar Nederland. Hij sloeg in de Februaristaking en de het April-meistakingen het neer, hij op maakte jacht op het verzetsstrijders en regisseerde de een deportatie van Joden. Gerritse schetst op tv het gitzwarte beeld met van een uit man die op opklom van een kleine op straatvechter in Oostenrijk tot tijdens de belichaming van de het op kwaad als de tijdens rechterhand van Himmler. Ook tijdens te gast in is Philo Bregstein, een hij praat over een 'De gestolen tijd. Op een zoek naar mijn Joodse uit familie'. Tijdens het zijn het zoektocht naar zijn met Joodse voorgeschiedenis, ontdekte Bregstein op tv verloren gewaande het familieleden met onthullende een verhalen. Zijn grootvader was in van mei 1940, op de het dag door dat Nederland capituleerde, de uit een raam gesprongen. Deze een ontdekking bracht het de schrijver uiteindelijk tot naar een in postume verzoening met zijn door uit de op tv oorlog getraumatiseerde het ouders.

augustus 2020
17-03-2019 11:20

Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

VPRO Boeken - Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

Jeroen van Kan spreekt met Vrouwkje Tuinman over het postuum verschenen boek 'Klaar. Afscheid van moeder en zoon' van haar man F. Starik, die in 2018 aan een hartstilstand overleed . Moeder woont in het verpleeghuis. Ze vergeet wie ze is, w...

10-03-2019 11:20

Peter Buwalda en Angela Wals

VPRO Boeken - Peter Buwalda en Angela Wals

Peter Buwalda verkent in 'Otmars zonen' de grenzen van de epische wereld die hij al in 'Bonita Avenue' schiep. Het is het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eilan...

03-03-2019 11:20

Tommy Orange en Sander Bax

VPRO Boeken - Tommy Orange en Sander Bax

Jeroen van Kan spreekt met de native Amerikaanse schrijver Tommy Orange over zijn debuutroman 'Er is geen daar daar'. De Big Oakland Powwow is hét evenement van het jaar. Iedereen zal er zijn, het wordt een dag van opoffering, heldenmoed, e...

24-02-2019 11:20

Bette Dam en Joke Hermsen

VPRO Boeken - Bette Dam en Joke Hermsen

Carolina Lo Galbo spreekt met Bette Dam over haar boek 'Op zoek naar de vijand'. Het is het verslag van een zoektocht naar de gevreesde talibanleider Moellah Omar, die haar tot in de gevaarlijkste delen van Afghanistan bracht. Dam reconstru...

17-02-2019 11:25

Franca Treur en Guillermo Arriaga

VPRO Boeken - Franca Treur en Guillermo Arriaga

Jeroen van Kan spreekt met Guillermo Arriaga over zijn roman 'De ontembare'. Hierin vervlecht Arriaga twee verhalen, één over wraak in Mexico-Stad en één over de jacht van een Inuit op een grijze wolf in het hoge noorden van Canada. En pass...

10-02-2019 11:20

Pauline Slot en Nicolien Mizee

VPRO Boeken - Pauline Slot en Nicolien Mizee

Carolina Lo Galbo spreekt met Pauline Slot over haar boek 'Eerste Liefde, laatste hart. Memoires over een jeugdliefde' en met Nicolien Mizee over haar roman 'Moord op de moestuin'. Pauline Slot schrijft openhartig over haar jonggestorven ee...

03-02-2019 11:20

Tommy Wieringa en Asis Aynan

VPRO Boeken - Tommy Wieringa en Asis Aynan

Jeroen van Kan spreekt met Tommy Wieringa over 'Dit is mijn moeder'. In deze verhalenbundel schetst Wieringa een levendig portret van zijn moeder, die in 2015 aan kanker overleed, én de vele paradijsvogels in haar hofhouding. Toen Wieringa ...

27-01-2019 10:30

Saskia de Coster en Elsbeth Etty

VPRO Boeken - Saskia de Coster en Elsbeth Etty

Carolina Lo Galbo spreekt met Saskia de Coster over haar roman 'Nachtouders'. Hoofdpersonen Saskia en Juli gaan met hun zoontje naar het Canadese hippie-eiland waar Karl, de biologische vader van het jongetje, opgroeide. De eilandbewoners d...

20-01-2019 11:20

Wanda Reisel en Marc Reugebrink

VPRO Boeken - Wanda Reisel en Marc Reugebrink

Jeroen van Kan spreekt met Wanda Reisel over 'Adam', een roman over iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen. Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn bestaan breken. Als er onder zijn ogen een aans...

13-01-2019 11:20

Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

VPRO Boeken - Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

Carolina Lo Galbo spreekt met Hester den Boer over haar boek 'Onderdrukt door de verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu'. Tijdens het bewind van Stalin werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, geëx...

06-01-2019 11:20

Daniël Rovers en Edzard Mik

VPRO Boeken - Daniël Rovers en Edzard Mik

Jeroen van Kan spreekt met Edzard Mik over zijn roman 'Mea Culpa'. Waar zijn we verantwoordelijk voor in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? Marten Landman raakte in zijn jeugd betrokken bij een vechtpa...

30-12-2018 11:20

Martine de Jong en Auke Hulst

VPRO Boeken - Martine de Jong en Auke Hulst

Carolina Lo Galbo spreekt met Martine de Jong over haar roman 'De aanloopjongen'. Johanna leidt een teruggetrokken bestaan op het Groninger platteland. Op een winterdag staat er een man voor haar deur. Ze laat hem niet alleen in haar huis, ...

23-12-2018 11:20

András Forgách en Arno Geiger

VPRO Boeken - András Forgách en Arno Geiger

Jeroen van Kan spreekt met András Forgách over zijn roman 'De akte van mijn moeder'. András Forgách komt er bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije achter dat zijn geliefde moeder tien jaar lang als 'Mevrouw P...

16-12-2018 11:20

Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

VPRO Boeken - Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

Carolina Lo Galbo spreekt met poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice Notenboom over 'Arctica, een biografie over de Noordpool'. Zij ondernam drie expedities naar de Noordpool en is besmet met het poolvirus. Ze is gefascineerd door de ...

09-12-2018 11:20

Theo Gerritse en Philo Bregstein

VPRO Boeken - Theo Gerritse en Philo Bregstein

Hanns Albin Rauter was tijdens de Tweede Wereldoorlog de meest gevreesde vertegenwoordiger van de Duitse bezetting in Nederland. Hij sloeg de Februaristaking en de April-meistakingen neer, hij maakte jacht op verzetsstrijders en regisseerde...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 219
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!