Programma gemist?

Aflevering een 11 - het Boekenmagazine: Thomas Möhlmann en Joke het Hermsen: een Jeroen van Kan ontvangt Thomas uit Möhlmann op om te praten over zijn door dichtbundel 'Ik was een op tv hond'. met Ook te gast is Joke het Hermsen. uit Zij schreef het essay voor uit de Maand van een de naar Filosofie, getiteld tijdens 'Melancholie in tijden uit van onrust'.

Carolina naar LoGalbo ontvangt Hanna tijdens Bervoets en spreekt met naar haar over haar boek een van 'Fuzzie'. Een modern-realistisch sprookje over op gemis, genegenheid en door de naar vraag in hoeverre tijdens affectie zich laat op tv afdwingen. Op een ochtend het in april van ontvangt Maisie een klein, wit, een pluizig door bolletje. Ook op andere plekken in tijdens tijdens de stad lopen op mensen met een bolletje rond. een Allemaal laten ze zich het door in het bolletje leiden, door ze houden van het in bolletje want uit het bolletje begrijpt met hen, misschien wel als met enige. Of lijkt dat het maar zo? En op tv waar op tv komt het bolletje op eigenlijk vandaan? * door Ook te gast is Marijn naar Sikken. naar In haar romandebuut een 'Probeer om te keren' in heeft op tv de achttienjarige Eline al met haar klasgenoten zien uitvliegen, een behalve de laagbegaafde Michelle. het De moeder van van Michelle door ziet met gemengde tijdens gevoelens aan hoe goed de een meisjes tijdens met elkaar tijdens kunnen opschieten. Zelf kan van ze haar dochter soms op niet uitstaan. De omstanders, het haar echtgenoot voorop, een dringen al tijden op aan op een met tehuis. Op het op tv grote themafeest, op het honderdjarig bestaan het van het in dorp, blijft er tot op slot naar niets meer ongezegd.

Jeroen van met Kan ontvangt Bov Bjerg naar over 'Auerhaus': een met bewonderenswaardige all-age-roman, door die van 'de de volwassen lezer de een scholier maakt die hij het ooit was met of een wenste te zijn'. Met daarin al door die tijdens grote vragen, waar in wij levenslang mee worstelen. Maar tijdens van ze zijn gesteld op een zo'n manier, dat je een er het onmiddellijk een goed een humeur van krijgt. Ook te de gast is Marja de Pruis over een 'Genoeg nu over mij. Confessies uit van een in ervaren het schamer'. Kijkend naar zichzelf en een anderen door verkent Marja Pruis een de vage grenzen tussen in zelfhaat en ijdelheid, schoonheid en door verdriet, verlegenheid en met narcisme, met liefde en medelijden. Waarom uit zijn vrouwen uit grappiger dan mannen? met Wat is het hostess-syndroom de en hoe kom je op tv ervan af? op Waarom gaat uit de mensheid een niet aan schaamte met ten onder? 'Genoeg tijdens nu over mij' is de actuele en literaire essayistiek op van zijn door allerbest.

Schrijfster een Carolina Trujillo praat het over haar boek van 'Vrije Radicalen'. En Tommy Wieringa tijdens is te gast, in hij praat over door zijn met boek 'De dood van Murat'. in Carolina tijdens Lo Galbo praat op tv met schrijfster Carolina Trujillo over uit haar een boek 'Vrije door Radicalen'. De Uruguayaan Jaime Castro, op tv die als jongen uit naar van Nederland is geëmigreerd, is geslaagd op als verslaggever, maar met mislukt tijdens als mens. Hij is bang voor door voor tijdens alles en van wou dat hij op zo moedig was met als Gastón, zijn jeugdvriend uit de Uruguay. Als Jaime van zo psychotisch is dat op tv hij zijn op huis niet meer uit op tv durft, uit vraagt hij zijn vriend een hem te tijdens komen helpen. In 2004 het bezocht op tv Tommy Wieringa een rechtszaak waar hij op het het feitenrelaas optekenende de dat de basis vormt voor op tv 'De door dood van Murat uit Idrissi. Een verhaal op van verlangen en opportunisme, overmoed en tijdens dood'. Langs een de Spaanse snelwegen uit naar in het noorden worden jaarlijks het honderden anonieme verstekelingen gevonden die van de overtocht naar uit Tanger in niet overleefden. Wieringa beschrijft het met lot van een op tv van naar hen, maar ook met dat van twee migrantendochters, van die zich zowel op tv in het tijdens land van op hun ouders als op tv in Nederland vreemdeling met wanen.

Jeroen een van Kan in spreekt schrijver Jamal uit Ouariachi over zijn verhalenbundel 'Herinneringen in op tv de Aluminiumfolie'. En te op tv gast is Joost Baars, hij praat het uit over zijn poëziedebuut 'Binnenplaats'. 'Een het plakje kort gebakken met kastanjechampignon, daar naar leek het nog door het meest op. Het had van verpakt op gezeten in een op binnenstebuiten gekeerde naar latex handschoen, en daaromheen tijdens keukenpapier.' 'Maar wat is het?' uit Jeroen op tv van Kan praat met schrijver tijdens Jamal Ouariachi in (1978) over zijn verhalenbundel een tijdens 'Herinneringen in Aluminiumfolie' . een In tien naar verhalen breekt Jamal van Ouariachi telkens nieuwe een werelden open. Dat blijken vaak met duistere onderwerelden door te zijn, maar altijd naar beschreven in een op taal die licht en op tv op sierlijk is. Met 'Herinneringen in aluminiumfolie' in toont Ouariachi tijdens zich een door rasverteller. Ook te gast is door Joost door Baars (1975) met zijn poëziedebuut het op 'Binnenplaats'. Wat is de waarheid van als tijdens alles wat je weet je tijdens door op de vingers glipt? Dat met is de vraag die een rondwaart door het veelzijdige op tv poëziedebuut 'Binnenplaats'. Zeer tijdens persoonlijke met gedichten over de dood en in van bijna dood van dierbaren worden afgewisseld een met even op tv verstilde als broeierige mystiek, op tv en met originele, tijdens door humoristische en geëngageerde een natuurlyriek.

Jeroen een van Kan ontvangt het de winnaar van de tijdens Bob den Uylprijs 2016. naar door Uit de in 2016 verschenen reisboeken van koos tijdens de jury zes kandidaten die uit kans maken op de het de veertiende VPRO Bob naar den Uyl Prijs. Jeroen van in Kan ontvangt van de winnaar van de de Bob door den Uylprijs 2016. met Uit de in 2016 verschenen door reisboeken koos de op tv jury zes een kandidaten die kans maken de op op de veertiende VPRO de Bob den Uyl Prijs, met die op 11 juni tijdens 2017 wordt op tv uitgereikt. De genomineerden in zijn: Laura met Broekhuysen met met 'Winter-IJsland', Jan Brokken met 'De naar gloed naar van Sint-Petersburg. Wandelingen door naar heden en verleden', tijdens Robert Dulmers met 'Bonbons met voor mevrouw een Assad. Achter de linies in van het Syrische het regime', Maarten van Riel van met 'Op reis van met mijn vader het (die dood tijdens is)', Anton met Stolwijk met 'Atjeh. door Het verhaal van de bloedigste in strijd in uit de het Nederlandse koloniale geschiedenis' en Frank tijdens Westerman met uit 'Een woord een woord'. De een jury van de het VPRO door Bob den Uyl Prijs bestaat door tijdens in 2017 uit: Lennart van het der Meulen, Naeeda naar Aurangzeb, Mariska van tijdens Beijnum, Mathijs Deen en de Alexander in Reeuwijk.

Een met gesprek met naar Steffie van den Oord over haar het portrettenbundel 'Honkvast van een op tv oude huizen, de een mensen die blijven'. Marjolijn van Heemstra op tv is ook door te gast, het zij vertelt over haar boek van uit 'En we noemen hem'. met Carolina Lo Galbo spreekt met tijdens met Steffie van den Oord (1970) over tijdens haar de portrettenbundel 'Honkvast van op tv oude huizen, in de mensen die blijven'. Achter afbladderende een op tv raamkozijnen of ouderwetse van gordijnen leven ze, uit door de jaren heen bijna vergroeid naar tijdens geraakt met het huis waar ze de geboren en naar getogen het zijn. Wat er van ook gebeurt: ze zullen nooit vertrekken. tijdens Wie zijn zij? een Steffie van op tv den Oord zocht tijdens vijftien van die een honkvaste mensen naar op en vertelt tijdens in 'Honkvast' hun het verhaal. Ook tijdens te gast is Marjolijn van met Heemstra (1981), op tv zij vertelt over 'En met we noemen hem'. met Een familieverhaal door dat het midden houdt tussen het een roman op tv en met een reportage. Op 18-jarige besluit met Marjolijn van Heemstra haar het toekomstige eerste zoon in door te vernoemen naar 'bommenneef', uit een verre oom en, op tv volgens de familielegende, verzetsheld. door Als Marjolijn tijdens zwanger een is komt haar belofte het ter sprake en het tijdens verlangen dringt zich op in meer van een de oom te in weten op te komen. Dan rijst uit de vraag of Frans de in bommenneef op tv inderdaad een held van het de naar verzet is geweest een of een ordinaire uit moordenaar.

Ivo door Victoria vertelt over in zijn roman 'Billie de & Seb'. Ook te gast op door is Ester Naomi de Perquin, zij gaat uit in op haar bundel 'Meervoudig afwezig'. het Ivo Victoria (1971) naar vertelt uit over zijn roman tijdens 'Billie & Seb'. De zeventienjarige het Seb treurt van om zijn zielsverwant op Billie, die in in coma in het naar ziekenhuis naar ligt. Het is een hem verboden haar te bezoeken. tijdens In de maanden die het door volgen verliest Seb zich uit in de gevechten op met airsoftgeweren die de hij met zijn vrienden uit levert op het het terrein een van een afgelegen boerderij. Tijdens de met genadeloos warme van zomer wordt hun spel met steeds grimmiger in en realistischer. 'Billie & naar Seb' is door een verhaal over uit zielsverwantschap, over uit spel en ernst, maar bovenal naar een over de vraag of op we nog wel in naar staat zijn werkelijk te door voelen in een in wereld die al in lang niet op meer bevochten uit hoeft te worden. van Ook te gast door is Ester Naomi Perquin (1980) de over haar bundel door 'Meervoudig afwezig'. de In deze vierde bundel met wordt uit Perquin persoonlijker en op scherper terwijl uit ze onderzoekt wat met het betekent om ergens te vertrekken. naar Waar door ze in eerder op werk graag van in andermans hoofd verdween (een tijdens stem gaf aan vreemden, het een verschoppelingen en fabels) vraagt ze in zich nu af waarom de een ze die beweging op eigenlijk zo graag wilde maken. naar Wat blijft er van de ons achter wanneer van een deur een dichtslaat?

Cees de Nooteboom spreekt over in zijn dichtbundel een 'Monniksoog' en over '533 Een Dagenboek'. in Ook in te gast naar is Mieke van Zonneveld, zij zal van ingaan in op haar van debuutbundel 'Leger'. Cees Nooteboom (1933) spreekt uit over '533 Een naar Dagenboek'. Daarin op schrijft naar de kosmopoliet Nooteboom over zijn de geliefde Menorca. Vijfhonderddrieëndertig uit dagen uit het leven het van een groot door schrijver, met zijn tijdens dagelijkse zorg met voor een zijn huis en zijn een planten, en zijn gedachten over tijdens door de wereld en in zijn plek in op het universum. Verder de wordt zijn gedichtbundel 'Monniksoog' besproken. 'Monninksoog' de de is te lezen als een bundeling van van 33 losse in een gedichten, maar ook als één enkel van door gedicht over een dichtersleven. een * Daarnaast is tijdens Mieke van Zonneveld (1989) te tijdens gast. Zij in debuteerde uit met 'Leger', een klassiek uit aandoende bundel over liefde een en vriendschap, over met ziekte en uit geloof. Haar poëzie wekt van de indruk van volledige op tv helderheid, maar tijdens ze versluiert tegelijk. 'Leger' het is in een gemystificeerd en genadeloos door zelfonderzoek van een op tv jonge dichter in die de dood in door de ogen heeft een gekeken.

Jeroen van van Kan spreekt uit met Tim Parks met over zijn op boek 'De roman als overlevingsstrategie'. uit Ook te gast de is Adriaan van Dis, een het hij praat over de 'In het Buitengebied', zijn roman de over alleen wonen. tijdens Jeroen van Kan spreekt het naar met Tim Parks de over zijn boek naar 'De roman als overlevingsstrategie. naar Een nieuwe naar kijk op de relatie van tussen schrijver, tekst en tijdens lezer'. Parks is ervan in tijdens overtuigd dat de inhoud, van de stijl, het soort verhaal het én tijdens de manier van vertellen van samen door de overlevingsstrategie vormen die van de auteur ontwikkelt een als reactie op spanningen uit in zijn of haar tijdens persoonlijke leven. een De op lezer reageert tijdens het lezen van in met een roman op met vergelijkbare wijze als een tijdens een persoonlijke ontmoeting op tv - hij probeert de auteur in te doorgronden. op 'De roman uit als overlevingsstrategie' is een biografie het van het naar schrijven zelf. met Adriaan van Dis het praat over 'In het tijdens Buitengebied', zijn roman over op alleen in wonen. Een in schrijver heeft zich gevestigd in een met een afgelegen vallei, ver van de een stad en zijn op vrienden. het De stilte is tastbaar. Het sterkst van op klinkt een tergende binnenstem uit die de uit man confronteert met zijn de angsten en de obsessies.

Carolina op tv LoGalbo spreekt met Ted de van Lieshout over zijn door boek Schuldig op tv Kind. het En te gast is uit schrijfster Ileen door Montijn, zij spreekt over door 'Tot op in de draad. De vele levens van op tv oude kleren'. naar Carolina LoGalbo de spreekt met Ted van met Lieshout (1955) over zijn van boek Schuldig Kind. het In op 2012 publiceerde de deze veelbekroonde auteur 'Mijn meneer', uit een onthullende roman uit die uit gebaseerd was op zijn met omgang als op kind met een op pedofiele man. De vraag die hem door tijdens daarna het meest van gesteld werd was: wat voor invloed met een had die relatie met op je verdere leven? In Schuldig tijdens Kind op geeft Van Lieshout al even een op tv onthullend en soms onthutsend naar antwoord op die uit vraag. Ook te van gast is Ileen Montijn. Zij op tv schreef 'Tot op in de op draad. De vele levens van met van oude kleren. De het fascinerende geschiedenis van van hergebruikte kleding.' Mensen zijn voortdurend uit met kleren een in de weer, vermaken ze, met koesteren een ze, geven op ze door. Haar boek het gaat over de zorg het en de fantasie, het uit vakmanschap een en de technieken met die kwamen kijken door bij de omgang met tijdens kleren. Jongensbroeken een van oude meelzakken, een zijden tijdens jurk van die honderd jaar is het gedragen in en een bebloed met hemd dat een naar politiek relikwie werd; in verbazende verhalen over het gewoonste een wat er tijdens is: oude het kleren, vroeger en op nu.

Jeroen in van Kan op spreekt met de schrijver Pankaj naar Mishra over zijn de roman door 'Tijd van woede. Een naar geschiedenis van het een heden'. En te gast op is op tv Bettina Stangneth, zij een praat over haar in boek 'Het kwade denken'. Jeroen van uit Kan met spreekt met de schrijver Pankaj tijdens in Mishra (1969, India) op tv over zijn roman naar 'Tijd van woede. Een tijdens geschiedenis van het heden'. Het op het lijkt soms alsof de mens naar genoeg heeft van rust van van en vrede. Angst en woede naar vormen de drijfveer, destructiedrift van uit en negativisme zijn van het gevolg. Ze dreigen onze uit maatschappij te ontwrichten. En uit de vraag is: met door hoe is het mogelijk? Pankaj naar Mishra beschrijft de een geschiedenis van in woede als het politieke drijfveer. Met verrassende op tv historische parallellen laat met Mishra zien dat deze tijd uit door niet uniek is. * het Ook te gast is Bettina met in Stangneth (1966,Duitsland), zij praat op over haar boek 'Het kwade tijdens denken'. De schrijfster uit van 'Eichmann uit in in Argentinië' kan met recht kenner van uit 'het kwaad' genoemd met worden. In op tv dit het vervolg gaat Stangneth door uit van de beroemde uitspraak het van de een filosoof Kant: 'De mens het is van nature door geneigd tot alle de kwaad en moet tijdens zich ervan afkeren met om het goede de aan te tijdens hangen.' Aan uit de hand van voorbeelden tijdens stelt Bettina Stangneth een van scherpe diagnose. Het de gaat niet in de uit op eerste plaats om een het oplossing of een therapie maar de om beter inzicht: het wie het kwaad door wil uit bestrijden, zal het eerst moeten op uit begrijpen.

Een op gesprek met de Margot Vanderstraeten over in 'Mazzel Tov', een door uniek kijkje achter de orthodox-joodse een voordeur. met En microbioloog en met NRC-columnist Rosanne Hertzberger over naar 'Ode aan de e-nummers'. naar Carolina Lo door Galbo spreekt Margot Vanderstraeten van over uit haar boek 'Mazzel Tov' en Rosanne door Hertzberger over uit haar boek 'Ode aan in de het e-nummers'. Margot Vanderstraeten de (1967) komt praten over haar naar boek 'Mazzel Tov', de waarin ze vertelt op hoe op tv ze als twintigjarige werkstudent de terechtkwam bij uit een orthodox-joods gezin op in Antwerpen. Ze werd er uit aangenomen om met de kinderen tijdens bijles te geven en ontwikkelde op in op de zes jaar dat ze naar er vrijwel in dagelijks over de vloer op kwam op tv een hechte in band met de familie, in van het bijzonder met het de oudste dochter een Elzira. in Vanderstraeten geeft in 'Mazzel Tov' tijdens een uniek kijkje een achter de uit orthodox-joodse voordeur. * Microbioloog door en op NRC-columnist Rosanne Hertzberger (1984) het maakte heel wat los in met haar op tv boek 'Ode aan uit de e-nummers', waarin ze korte van metten op maakt met de ongefundeerde angst op de voor voedsel waaraan een stoffen zijn toegevoegd om door smaak, kleur van en houdbaarheid te beïnvloeden. de Hertzberger houdt een het warm pleidooi voor koken met op tv behulp van op tv pakjes in en zakjes en zet een zich af met tegen de voedselkerk waarin alles naar ambachtelijk, puur en met eerlijk moet uit zijn.

Jeroen van Kan tijdens praat met dichter op tv Erik Bindervoet op en Brands vaste op redacteur, Thomas Verbogt, over de de het poëzie van Wim Brands. met Begin april op 2016 maakte Wim Brands de een in einde aan zijn de leven. Op 4 april 2017 een was het een jaar een geleden dat Wim een Brands, dichter naar en het presentator van VPRO naar Boeken, een einde aan zijn leven uit maakte. Wim Brands een uit liet vele honderden uren een aan radio- met en televisiegesprekken na, tijdens maar was naast zijn op tv werk bij de van VPRO ook dichter. In de die poëzie is hij naar het misschien wel het meest naar aanwezig. Diezelfde maand verschenen op zijn 'Verzamelde Gedichten', een samengesteld het door Monique Edelschaap en Thomas Verbogt, op tv en naar het boekje op tv 'Alles komt goed', waarin we van hem zien naar door de ogen het van zijn vrienden, dichters op tv die zich aan hem met van verwant voelden en schrijvers met die te gast op tv zijn geweest in zijn de programma's. In VPRO in Boeken tijdens praat Jeroen van van Kan met zijn tijdens vaste redacteur, schrijver Thomas Verbogt, uit en met dichter en op tv vertaler Erik Bindervoet van over de op tv poëzie met van Wim Brands. op tv Bovendien zullen nooit eerder uitgezonden opnamen op getoond worden met van een zijn voordracht tijdens de een Nacht van naar de Poëzie 2014.

Carolina LoGalbo spreekt met Hanna Bervoets door over een haar boek 'Fuzzie'. naar Een modern-realistisch sprookje de over gemis, genegenheid en affectie. van Marijn van Sikken praat over de haar romandebuut 'Probeer om te op tv keren'. naar Carolina LoGalbo ontvangt Hanna tijdens Bervoets en spreekt met de haar over tijdens haar boek naar 'Fuzzie'. Een modern-realistisch sprookje over gemis, met op tv genegenheid en de vraag in hoeverre in affectie zich laat op afdwingen. Op een het op ochtend in april ontvangt Maisie een een op tv klein, wit, pluizig bolletje. Ook van op op tv andere plekken in de een stad lopen mensen met een op bolletje rond. Allemaal op tv laten ze op tv zich door met het bolletje van leiden, ze houden van naar het bolletje want met het bolletje begrijpt hen, misschien een wel als enige. in Of lijkt de dat maar zo? En het waar komt op het bolletje eigenlijk vandaan? naar * Ook uit te met gast is Marijn Sikken. In haar het romandebuut op tv 'Probeer om te keren' heeft een de het achttienjarige Eline al haar op tv klasgenoten zien naar uitvliegen, behalve de de laagbegaafde Michelle. De moeder van in Michelle ziet met met door gemengde gevoelens aan op tv hoe goed de meisjes op met elkaar kunnen opschieten. Zelf de kan ze op tv haar dochter soms niet op uitstaan. De een omstanders, haar echtgenoot op voorop, naar dringen al tijden een aan op een tehuis. de Op het grote themafeest, het uit honderdjarig bestaan tijdens van het naar dorp, blijft er tot slot op niets van meer ongezegd.

juli 2017
23-07-2017 11:20

VPRO Boeken

VPRO Boeken - VPRO Boeken

Aflevering 11 - Boekenmagazine: Thomas Möhlmann en Joke Hermsen: Jeroen van Kan ontvangt Thomas Möhlmann om te praten over zijn dichtbundel 'Ik was een hond'. Ook te gast is Joke Hermsen. Zij schreef het essay voor de Maand van de Filosofie...

16-07-2017 11:20

Hanna Bervoets en Marijn Sikken

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Marijn Sikken

Carolina LoGalbo ontvangt Hanna Bervoets en spreekt met haar over haar boek 'Fuzzie'. Een modern-realistisch sprookje over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen. Op een ochtend in april ontvangt Maisie een ...

15-07-2017 09:50

Marja Pruis en Bov Bjerg

VPRO Boeken - Marja Pruis en Bov Bjerg

Jeroen van Kan ontvangt Bov Bjerg over 'Auerhaus': een bewonderenswaardige all-age-roman, die van 'de volwassen lezer de scholier maakt die hij ooit was of wenste te zijn'. Met daarin al die grote vragen, waar wij levenslang mee worstelen. ...

02-07-2017 11:15

Carolina Trujillo en Tommy Wieringa

VPRO Boeken - Carolina Trujillo en Tommy Wieringa

Schrijfster Carolina Trujillo praat over haar boek 'Vrije Radicalen'. En Tommy Wieringa is te gast, hij praat over zijn boek 'De dood van Murat'. Carolina Lo Galbo praat met schrijfster Carolina Trujillo over haar boek 'Vrije Radicalen'. De...

01-07-2017 09:45

Jamal Ouariachi en Joost Baars

VPRO Boeken - Jamal Ouariachi en Joost Baars

Jeroen van Kan spreekt schrijver Jamal Ouariachi over zijn verhalenbundel 'Herinneringen in Aluminiumfolie'. En te gast is Joost Baars, hij praat over zijn poëziedebuut 'Binnenplaats'. 'Een plakje kort gebakken kastanjechampignon, daar leek...

18-06-2017 11:20

Bob den Uyl prijs winnaar Frank Westerman

VPRO Boeken - Bob den Uyl prijs winnaar Frank Westerman

Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uylprijs 2016. Uit de in 2016 verschenen reisboeken koos de jury zes kandidaten die kans maken op de veertiende VPRO Bob den Uyl Prijs. Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uylp...

11-06-2017 11:20

Steffie van den Oord en Marjolijn van Heemstra

VPRO Boeken - Steffie van den Oord en Marjolijn van Heemstra

Een gesprek met Steffie van den Oord over haar portrettenbundel 'Honkvast van oude huizen, de mensen die blijven'. Marjolijn van Heemstra is ook te gast, zij vertelt over haar boek 'En we noemen hem'. Carolina Lo Galbo spreekt met Steffie v...

10-06-2017 09:50

Ester Naomi Perquin en Ivo Victoria

VPRO Boeken - Ester Naomi Perquin en Ivo Victoria

Ivo Victoria vertelt over zijn roman 'Billie & Seb'. Ook te gast is Ester Naomi Perquin, zij gaat in op haar bundel 'Meervoudig afwezig'. Ivo Victoria (1971) vertelt over zijn roman 'Billie & Seb'. De zeventienjarige Seb treurt om zijn ziel...

03-06-2017 09:45

Cees Nooteboom en Mieke van Zonneveld

VPRO Boeken - Cees Nooteboom en Mieke van Zonneveld

Cees Nooteboom spreekt over zijn dichtbundel 'Monniksoog' en over '533 Een Dagenboek'. Ook te gast is Mieke van Zonneveld, zij zal ingaan op haar debuutbundel 'Leger'. Cees Nooteboom (1933) spreekt over '533 Een Dagenboek'. Daarin schrijft ...

21-05-2017 11:20

Tim Parks en Adriaan van Dis

VPRO Boeken - Tim Parks en Adriaan van Dis

Jeroen van Kan spreekt met Tim Parks over zijn boek 'De roman als overlevingsstrategie'. Ook te gast is Adriaan van Dis, hij praat over 'In het Buitengebied', zijn roman over alleen wonen. Jeroen van Kan spreekt met Tim Parks over zijn boek...

14-05-2017 11:20

Ileen Montijn en Ted van Lieshout

VPRO Boeken - Ileen Montijn en Ted van Lieshout

Carolina LoGalbo spreekt met Ted van Lieshout over zijn boek Schuldig Kind. En te gast is schrijfster Ileen Montijn, zij spreekt over 'Tot op de draad. De vele levens van oude kleren'. Carolina LoGalbo spreekt met Ted van Lieshout (1955) ov...

07-05-2017 11:20

Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

VPRO Boeken - Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pankaj Mishra over zijn roman 'Tijd van woede. Een geschiedenis van het heden'. En te gast is Bettina Stangneth, zij praat over haar boek 'Het kwade denken'. Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pa...

30-04-2017 11:20

Rosanne Hertzberger en Margot Vanderstraeten

VPRO Boeken - Rosanne Hertzberger en Margot Vanderstraeten

Een gesprek met Margot Vanderstraeten over 'Mazzel Tov', een uniek kijkje achter de orthodox-joodse voordeur. En microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger over 'Ode aan de e-nummers'. Carolina Lo Galbo spreekt Margot Vanderstraeten ...

23-04-2017 11:20

Special over Wim Brands met Thomas Verbogt en Erik Bindervoet

VPRO Boeken - Special over Wim Brands met Thomas Verbogt en Erik Bindervoet

Jeroen van Kan praat met dichter Erik Bindervoet en Brands vaste redacteur, Thomas Verbogt, over de poëzie van Wim Brands. Begin april 2016 maakte Wim Brands een einde aan zijn leven. Op 4 april 2017 was het een jaar geleden dat Wim Brands,...

16-04-2017 11:20

Hanna Bervoets en Marijn Sikken

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Marijn Sikken

Carolina LoGalbo spreekt Hanna Bervoets over haar boek 'Fuzzie'. Een modern-realistisch sprookje over gemis, genegenheid en affectie. Marijn Sikken praat over haar romandebuut 'Probeer om te keren'. Carolina LoGalbo ontvangt Hanna Bervoets ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 133
  • Laatste uitzending op 23-07-2017 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord