Programma gemist?

Aflevering in 28 - op tv Boekenmagazine. André Klukhuhn en Edouard Louis. Jeroen van van Kan praat naar met Andre Klukhuhn over op tv 'Berichten uit in het feniksnest. op tv Eindtijd of op wedergeboorte' en met een schrijver en socioloog Edouard Louis in over uit 'Ze hebben mijn uit vader vermoord'.

Carolina Lo het Galbo spreekt met op tv Jan Brokken van over zijn de boek 'De rechtvaardigen'. Aan het het begin uit van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de een Nederlandse tijdens consul in Kaunas (Litouwen) een het op tv manier om duizenden uit Polen gevluchte door Joden het leven het te tijdens redden. In korte tijd schreef tijdens hij duizenden visa van uit van en vrijwel alle Joden overleefden met de oorlog. naar Jan Brokken beschrijft op het tijdens leven van Jan Zwartendijk en de naar met lotgevallen van veel van de tijdens ontkomen Joden en met schetst een beeld van met een wanhopige het tijd. van Ook te gast uit is Bregje Hofstede, zij praat naar over haar boek 'Drift'. met Het is door een onverbloemd verhaal over naar iemand een die wegloopt van uit huis omdat ze jarenlang wegliep met van het zichzelf. Een verhaal over hoe in overweldigend een door eerste liefde is en tijdens hoe elk op tv liefdesverhaal uit uiteindelijk draait om op tv bedrog.

Jeroen van Kan op tv spreekt met historica een Els een Kloek over een '1001 vrouwen in met de 20ste eeuw', de verhalen over opmerkelijke, krachtige op tv en inspirerende vrouwen. Kloek schetst in in van deze verzameling van 1001 naar vrouwenlevens een beeld in van de lange weg door op van emancipatie die vrouwen de hebben afgelegd. Ook te gast met op tv is de Vlaamse auteur in Peter Terrin. Hij praat naar over zijn roman op 'Patricia', op over een vrouw met in crisis, die alles op wat ze over tijdens zichzelf meende te uit weten in twijfel moet trekken. van Hoofdpersoon Astrid de (39) loopt tijdens het een een baden van haar vijfjarig zoontje in het huis de uit en rijdt uit weg. Op de naar snelweg komt ze op tv bij haar positieven en tijdens haast zich de terug. Maar wanneer de auto op tv van haar tijdens man David op onverwacht voor het huis blijkt op tv te staan, in durft ze zich niet door van te vertonen. Vanaf dat moment in zoekt ze een weg door tijdens terug naar haar eigen door leven.

Carolina Lo in Galbo spreekt in met Chris op de Stoop over het zijn boek 'Wanneer het water op tv breekt'. Hij schrijft het tijdens op tv waargebeurde verhaal van een door visser en het zijn dochter, die in een kleine van boot door hun vaderland Vietnam ontvluchtten op tv om een hier in een op dorp achter een in hoge dijk een nieuw leven te op tv beginnen. De Stoop met volgt de familie het al jaren uit en sprak met tientallen in reisgenoten. Ook van te gast een is Marja Vuijsje, zij een praat uit over haar boek 'Oude door dozen. Een min of uit meer feministische leesgeschiedenis'. op tv Vuijsje ziet overal uit dozen met in afgedankte feministische boeken naar langs de kant van de een weg. Achter die uit boeken doemt de het in cultuur op van jongeren die op tv vonden dat alles tijdens anders moest. 'Oude dozen' naar is een in autobiografie, lees- en sociale het geschiedenis in naar één. Vuijsje kijkt door terug op naar de tweede feministische van golf, haar eigen de leven en dat van de naar naar min of meer de feministische vriendinnengroep die toen een gevormd werd.

Jeroen van een Kan spreekt met door de het Amerikaanse schrijfster Deborah Feldman van (Brooklyn, 1986) in over haar internationale met bestseller 'Onorthodox'. Deborah Feldman groeide op de in de op gesloten wereld op tv van de streng chassidische joden, het de naar Satmargemeenschap, in met Brooklyn, waarin de rol naar van de vrouw uit enkel dienend is. Feldman beschrijft op in in haar memoires haar jeugd van en uiteindelijke vlucht op uit de het religieuze sekte. Ook te gast naar met is biografe, onderzoekster en schrijfster Annet het Mooij (1961). Zij met praat over 'De op tv eeuw van op Gisèle. Mythe en de werkelijkheid van op tv een kunstenares'. Schilderes Gisèle van met Waterschoot van der op uit Gracht (1912-2013) was de dochter tijdens van een Oostenrijkse een barones en een in Amsterdamse patriciër en op bracht haar jeugd naar door op katholieke kostscholen een en van in een kasteel met met zeventig kamers. Dit begin van vormde de springplank met voor een veelzijdige van kunstenaarsloopbaan en een met leven vol door vriendschappen en een liefdes.

Carolina op tv Lo Galbo spreekt met met Lieve Joris over met haar boek 'Terug naar naar Neerpelt'. Lieve uit Joris een trok op haar negentiende de wereld op tv in naar en verdiepte naar zich jarenlang in de levens in van op de mensen die ze naar onderweg ontmoette. In dit boek naar keert zij terug op naar een het Vlaanderen van haar het jeugd en in vertelt het verhaal waar ze van al die het tijd de omheen reisde. Ook te een gast is op Marente de Moor, door zij praat over haar roman 'Foon'. in Een op biologenechtpaar runde ooit een asiel een voor verweesde naar berenwelpen de in hun huis in de Russische het bossen. Maar door de op vrijwilligers komen niet meer, en de terwijl Lev zijn het geheugen verliest, in strijdt Nadja tegen door haar herinneringen. Waar is iedereen naar gebleven? Wat gebeurde tijdens er door in het jaar waaraan ze tijdens liever niet meer het een denkt?

Jeroen door van Kan praat met een Mirjam naar van Hengel (1967) over het haar biografie 'Een knipperend in ogenblik. Portret van Remco op op Campert'. Van Hengel, die door eerder 'Hoe met mooi alles' publiceerde over de liefde de tussen Leo in en Tineke Vroman, een sprak wekelijks met in Campert met en kreeg inzage in al zijn tijdens papieren. naar Het verhaal van door zijn leven loopt het van de naoorlogse met avant-garde via feestende jongeren op tv rond het het Vondelpark en toenemende publieke in zichtbaarheid naar de stilte in in van een werkkamer. Er op was de afwezige het vader, er de kwamen en gingen grote liefdes, de maar altijd door bleef het schrijven, dicht op door de eigen met huid.

Carolina het Lo Galbo spreekt met van Arnon in Grunberg over zijn roman Goede Mannen. van door Geniek Janowski, brandweerman, op tv liefdevolle echtgenoot, vader van twee van zonen, mede-eigenaar van een een pony naar en fatsoenlijk uit burger te Heerlen, wordt op van een dag getuchtigd tijdens door het op noodlot. Hij besluit er naar niet met van te walgen, maar het door te beminnen. Ook te het uit gast is Jaap Robben, op hij spreekt over van zijn roman Zomervacht. Brian (13) van woont bij zijn uit vader op met een afgelegen terrein het in een caravan. Brians het verstandelijk en het fysiek beperkte broer naar Lucien brengt zijn op tv dagen door door in een instelling. op De vader haalt Lucien op tv voor de zomer naar tijdens de caravan een en maakt de naar jonge Brian verantwoordelijk voor het de verzorging met van zijn broer. Maar op tv hoe door praat je tijdens met iemand die uit niet spreekt? Hoe zorg van je voor iemand uit van wie je niet van weet wat hij nodig op tv de heeft? Hoe maak in je de juiste keuzes als je op zelf nog in zo veel moet met ontdekken?

Jeroen van met Kan ontvangt de door winnaar tijdens van de Bob den Uyl Prijs naar 2018, Auke in Hulst voor 'Motel in Songs'. met De andere genomineerden waren: naar Kader Abdolah met 'Het uit gordijn', Karin de Anema met 'Boegwater - een Leven op het de binnenvaart', Stefan Brijs met tijdens op tv 'Andalusisch logboek', Sarah naar de Mul met 'Retour San Sebastian in - tijdens Opgroeien met een vaderland in uit de verte' en in Leendert van der op Valk het met 'Voudou - Van New naar Orleans naar Cotonou de op tijdens het ritme van naar de goden'.

Carolina Lo op Galbo tijdens spreekt met Michel Krielaars over met 'Een onbekende naar vriend. De mooiste het verhalen uit de Russische literatuur'. tijdens uit Krielaars, Ruslandliefhebber, heeft voor zijn bloemlezing door 'Een onbekende vriend' met een uit persoonlijke keuze van gemaakt uit de veelheid een aan verhalen en passages uit in in de Russische Bibliotheek. Geen gemakkelijke in opgave, op want gaat een in verhaal van Boenin ten tijdens koste van dat van de Gogol of Toergenjev? op En wat te kiezen door een uit het complete tijdens werk van Tsjechov? Ook naar te gast op tv is bioloog en hoogleraar de Menno Schilthuizen. Hij laat in met zijn boek zien uit hoe verstedelijking het de evolutie van de uit natuur en dieren tijdens stuurt. In de in tijdens toekomst leeft driekwart van de op mensheid in de stad de en uit gaat verstedelijkte omgeving steeds meer het een ruimte innemen. Volgens Schilthuizen op zal de natuur uit daardoor steeds meer de stad uit in komen. door En door dankzij de aanpassingen die zich een dan tijdens zullen voltrekken, raken mens en op tv stadsnatuur steeds door beter op elkaar naar ingespeeld.

Jeroen van met Kan spreekt met naar Rachel Kushner in (1968) over haar roman 'Club in Mars' over de op 29-jarige Romy op Hall die haar dagen in in naar een maximaal in beveiligde vrouwengevangenis in Noord-Californië slijt. het Romy ziet tijdens de toekomst voor in zich in een met lange, onverbiddelijk op rechte lijn, totdat ze een uit haar sleur het wordt gerukt door nieuws van met buiten op tv en haar lot naar het eigen hand moet proberen de te zetten. een Ook te gast is in in Merijn de Boer naar (1982), hij praat over zijn verhalenbundel met 'De op geur van miljoenen' waarin naar ernst en op tv spel hand in door hand gaan. De verhalen zijn tijdens door veelal reacties op tijdens of geïnspireerd door het uit werk van schrijvers die naar De Boer bewondert, zoals tijdens Gogol, door Springer, Nabokov en de Proust.

Carolina Lo op tv Galbo spreekt in met A.H.J. Dautzenberg uit over zijn boek 'Ik de bestaat uit twee letters', het met een verzameling dagboekaantekeningen, zeer korte verhalen, een essayistische betogen, brieven, een gedichten van en strips. Dautzenberg de (1967) gaat op zoek naar naar zijn gelukkige jeugd. van Hij trekt door tijdelijk in een bij zijn tweelingbroer die een sinds het enkele jaren in het ouderlijk huis een uit woont en met op tv wie hij een gecompliceerde van relatie heeft. in Ook te gast is op Jean-Marc van Tol, tekenaar van het Fokke op tv en Sukke, en het schrijver. Hij op tv dook in de vaderlandse geschiedenis op tv en vertelt over op 'Musch' het eerste naar deel van een trilogie van over het met leven van Johan de de Witt op (1625-1672).

Jeroen van de Kan spreekt op met de Amerikaanse schrijfster Claire een in Messud over haar boek Meisje in het door brand. Julia Robertson en Cassie naar Burnes zijn naar al sinds op tv de kleuterklas bevriend; een het vriendschap waarin ze alles tijdens met elkaar in delen. Naarmate de meisjes door ouder het worden, tekenen de verschillen zich af. uit Ook te naar gast is Henkjan op tv Honing met zijn boek van Aap slaat maat. uit Honing een deed als hoogleraar uit muziekcognitie onderzoek naar de oorsprong in van muzikaliteit bij het mens en dier. op In uit Aap slaat maat stelt hij van op zich de vraag of op muzikaliteit niet een eigenschap is door in van alle dieren.

Carolina in Lo Galbo spreekt met het Jens van naar Tricht (1969) over de zijn boek 'Waarom feminisme door goed door is voor mannen'. Volgens de Jens van Tricht worden het mannen door met genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. een met Want 'echte mannen' moeten naar nog altijd stoer, in zelfverzekerd, sterk en onafhankelijk zijn. op Zulke waardeoordelen naar en stereotiepe denkbeelden het belemmeren de veel mannen om uit ten volle zichzelf de te zijn. Van Tricht schreef een met pleidooi voor op tv meer menselijkheid: de vrijheid van voor ieder door mens om los een te op breken uit beperkende tijdens verwachtingen en al op tv zijn of haar het talenten te benutten. Ook een te gast is de Herman Stevens (1955), in hij praat over naar zijn boek 'Het sterke door geslacht'. Stevens een meent dat met schrijven eigenlijk een stereotiep uit vrouwelijke bezigheid is, ook voor uit mannen. Hij door onderzoekt hoe op schrijvers omgaan op met hun rol als naar vrouw of man. Met naar aanstekelijk de enthousiasme herleest hij de oa Doeschka Meijsing, tijdens Margriet de Moor en Mensje van de met Keulen. Ook een aantal mannelijke van grootheden komen aan naar bod.

Jeroen het van Kan spreekt met Radna door Fabias (1983) van over haar dichtbundel tijdens 'Habitus'. door Fabias schrijft bepaald geen met verstilde poëzie. In tijdens haar bundel vraagt het een vrouw zich af wat een 'thuis' is. Die met plaatsbepaling, uit misschien tegelijk een coming-out, voltrekt tijdens uit zich op meedogenloze wijze. Ook te door uit gast is historicus het Luuc Kooijmans (1956) met zijn boek in 'Frederik Ruysch uit - Op het tijdens snijvlak van kunst en het van wetenschap'. Drie eeuwen voor 'Body Worlds' tijdens door bestond er al tijdens een wereldberoemde anatomische de expositie: het museum van de Frederik Ruysch aan naar de Amsterdamse Bloemgracht. Ruysch ontdekte het door een preparatietechniek waarmee hij wist te een door bereiken dat de anatomie naar niet langer huiver door en walging op opwekte, maar bewondering en vertedering. Ook van nu in nog worden met toeschouwers getroffen door de levensechtheid van van zijn preparaten. Niemand in heeft die het ooit weten de te evenaren, van hoe vaak het ook is de geprobeerd. een Ruysch heeft zijn werkwijze nooit uit willen openbaren. door Wat was in zijn geheim?

oktober 2018
21-10-2018 11:20

Boeken

VPRO Boeken - Boeken

Aflevering 28 - Boekenmagazine. André Klukhuhn en Edouard Louis. Jeroen van Kan praat met Andre Klukhuhn over 'Berichten uit het feniksnest. Eindtijd of wedergeboorte' en met schrijver en socioloog Edouard Louis over 'Ze hebben mijn vader...

14-10-2018 11:20

Jan Brokken en Bregje Hofstede

VPRO Boeken - Jan Brokken en Bregje Hofstede

Carolina Lo Galbo spreekt met Jan Brokken over zijn boek 'De rechtvaardigen'. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden...

07-10-2018 11:20

Els Kloek en Peter Terrin

VPRO Boeken - Els Kloek en Peter Terrin

Jeroen van Kan spreekt met historica Els Kloek over '1001 vrouwen in de 20ste eeuw', verhalen over opmerkelijke, krachtige en inspirerende vrouwen. Kloek schetst in deze verzameling van 1001 vrouwenlevens een beeld van de lange weg van eman...

30-09-2018 11:20

Chris de Stoop en Marja Vuijsje

VPRO Boeken - Chris de Stoop en Marja Vuijsje

Carolina Lo Galbo spreekt met Chris de Stoop over zijn boek 'Wanneer het water breekt'. Hij schrijft het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die in een kleine boot hun vaderland Vietnam ontvluchtten om hier in een dorp acht...

23-09-2018 11:20

Deborah Feldman en Annet Mooij

VPRO Boeken - Deborah Feldman en Annet Mooij

Jeroen van Kan spreekt met de Amerikaanse schrijfster Deborah Feldman (Brooklyn, 1986) over haar internationale bestseller 'Onorthodox'. Deborah Feldman groeide op in de gesloten wereld van de streng chassidische joden, de Satmargemeenschap...

16-09-2018 11:20

Lieve Joris en Marente de Moor

VPRO Boeken - Lieve Joris en Marente de Moor

Carolina Lo Galbo spreekt met Lieve Joris over haar boek 'Terug naar Neerpelt'. Lieve Joris trok op haar negentiende de wereld in en verdiepte zich jarenlang in de levens van de mensen die ze onderweg ontmoette. In dit boek keert zij terug ...

09-09-2018 11:20

Mirjam van Hengel

VPRO Boeken - Mirjam van Hengel

Jeroen van Kan praat met Mirjam van Hengel (1967) over haar biografie 'Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert'. Van Hengel, die eerder 'Hoe mooi alles' publiceerde over de liefde tussen Leo en Tineke Vroman, sprak wekelijks met ...

02-09-2018 11:20

Arnon Grunberg en Jaap Robben

VPRO Boeken - Arnon Grunberg en Jaap Robben

Carolina Lo Galbo spreekt met Arnon Grunberg over zijn roman Goede Mannen. Geniek Janowski, brandweerman, liefdevolle echtgenoot, vader van twee zonen, mede-eigenaar van een pony en fatsoenlijk burger te Heerlen, wordt op een dag getuchtigd...

24-06-2018 11:20

Auke Hulst, winnaar VPRO Bob den Uyl Prijs 2018

VPRO Boeken - Auke Hulst, winnaar VPRO Bob den Uyl Prijs 2018

Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uyl Prijs 2018, Auke Hulst voor 'Motel Songs'. De andere genomineerden waren: Kader Abdolah met 'Het gordijn', Karin Anema met 'Boegwater - Leven op de binnenvaart', Stefan Brijs met 'Andalu...

17-06-2018 11:20

Michel Krielaars en Menno Schilthuizen

VPRO Boeken - Michel Krielaars en Menno Schilthuizen

Carolina Lo Galbo spreekt met Michel Krielaars over 'Een onbekende vriend. De mooiste verhalen uit de Russische literatuur'. Krielaars, Ruslandliefhebber, heeft voor zijn bloemlezing 'Een onbekende vriend' een persoonlijke keuze gemaakt uit...

10-06-2018 11:20

Rachel Kushner en Merijn de Boer

VPRO Boeken - Rachel Kushner en Merijn de Boer

Jeroen van Kan spreekt met Rachel Kushner (1968) over haar roman 'Club Mars' over de 29-jarige Romy Hall die haar dagen in een maximaal beveiligde vrouwengevangenis in Noord-Californië slijt. Romy ziet de toekomst voor zich in een lange, on...

03-06-2018 11:20

A.H.J. Dautzenberg en Jean-Marc van Tol

VPRO Boeken - A.H.J. Dautzenberg en Jean-Marc van Tol

Carolina Lo Galbo spreekt met A.H.J. Dautzenberg over zijn boek 'Ik bestaat uit twee letters', een verzameling dagboekaantekeningen, zeer korte verhalen, essayistische betogen, brieven, gedichten en strips. Dautzenberg (1967) gaat op zoek n...

27-05-2018 11:20

Claire Messud en Henkjan Honing

VPRO Boeken - Claire Messud en Henkjan Honing

Jeroen van Kan spreekt met de Amerikaanse schrijfster Claire Messud over haar boek Meisje in brand. Julia Robertson en Cassie Burnes zijn al sinds de kleuterklas bevriend; een vriendschap waarin ze alles met elkaar delen. Naarmate de meisje...

20-05-2018 11:20

Jens van Tricht en Hermans Stevens

VPRO Boeken - Jens van Tricht en Hermans Stevens

Carolina Lo Galbo spreekt met Jens van Tricht (1969) over zijn boek 'Waarom feminisme goed is voor mannen'. Volgens Jens van Tricht worden mannen door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Want 'echte mannen' moeten nog altijd stoer, ...

13-05-2018 11:25

Radna Fabias en Luuc Kooijmans

VPRO Boeken - Radna Fabias en Luuc Kooijmans

Jeroen van Kan spreekt met Radna Fabias (1983) over haar dichtbundel 'Habitus'. Fabias schrijft bepaald geen verstilde poëzie. In haar bundel vraagt een vrouw zich af wat 'thuis' is. Die plaatsbepaling, misschien tegelijk een coming-out, vo...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 184
  • Laatste uitzending op 21-10-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord