Programma gemist?

Carolina op Lo Galbo met ontvangt de winnaar van VPRO Bob door den Uyl Prijs op op tv 2019. Dore van Duivenbode. door Uit de in 2018 van verschenen uit reisboeken koos de jury de haar boek 'Mijn door Poolse huis' als winnaar. De van andere genomineerden waren: op tv Fleur de van der Bij met de 'De Nijl naar in mij. Een met ontdekkingsreis naar het hart op van de waanzin', van Mathijs Deen met tijdens 'Over oude met wegen. Een door reis door de in geschiedenis van Europa', Peter Giesen met uit op tv 'Retour de France. Over een de route nostalgique naar het van Frankrijk van nu' door door en Edwin Timmer op tv met 'Langs de muur van op tv Trump. een Van Harlingen naar met Tijuana'.

Jeroen van op Kan spreekt het met Julia de Blackburn over haar boek tijdens 'Lied van de tijd. Op de zoek van naar Doggerland'. Julia Blackburn onderzoekt naar daarin de van geschiedenis van het land op van dat nu bekendstaat als Doggerland, een naar gigantisch laagland dat naar ooit de op tv oostkust van Engeland het direct verbond met uit Nederland en een het vasteland in van Europa, totdat met de stijgende zeespiegel uit het gebied voorgoed overspoelde rond 5000 het voor Christus. Ook op te gast in is Arie Storm, het hij praat over naar zijn boek 'Het op tv horrortheater tijdens van de Nederlandse literatuur'. uit Arie Storm neemt de literaire op tv wereld en in de hedendaagse uit literatuur op de hak. Vele van grootheden op tv en tal van minder belangrijke een personages passeren de tijdens het revue.

Carolina naar Lo Galbo met spreekt met Hanna in Bervoets over haar roman naar 'Welkom in van het Rijk der zieken'. Clay naar wordt na een een bezoek aan het de kinderboerderij uit doodziek en blijkt van het Q-koortsvermoeidheidssyndroom te hebben. In tijdens zijn verbeten zoektocht naar van genezing verliest hij op tv alles naar wat hem een lief is en raakt volledig een geïsoleerd. Zo belandt op hij een in het Rijk der door zieken, een het vreemde, parallelle wereld de waar andere, ondoorzichtige regels gelden en op de eindbestemming onduidelijk een is. Hans op tv Münstermann met is ook te gast en spreekt naar over van zijn roman 'De populist'. Schrijfster op tv een Anita Koetsier mag met mee met de tijdens verkiezingscampagne van James Moreau, naar de nieuwe leider van op tv een rechtse splinterpartij. met Met een verrassend simpel tijdens programma schiet op tv hij uit als een komeet omhoog door in de peilingen. In zijn naar ambities om een uit brede beweging te in een vormen, mobiliseert hij ook met tegenkrachten. Moreau is geliefd, gevreesd van én naar gehaat. De dag met van de verkiezingen wordt het de tijdens dag des oordeels.

Jeroen van in Kan spreekt de met Willem Otterspeer door over 'De kleine Huizinga. De uit klassieke herfsttij naar der middeleeuwen samengevat'. Otterspeer een probeert na te tijdens gaan wat met Nederlands beroemdste historicus een Johan Huizinga tot een uit echte een schrijver maakt, op tv waarom 'Herfsttij der Middeleeuwen' zo'n het fascinerend boek is op tv en met waarom het raadsel van tijdens Huizinga tegelijk het raadsel een van het lezen en een tijdens het leven is. Ook met te gast is met slavist en van specialist Russische kunst van de op vroege twintigste eeuw door Sjeng Scheijen. op tv Hij praat de over zijn boek op tv 'De Avant-gardisten'. In 1917 grijpen in in Rusland de bolsjewieken uit een de macht en benoemen kunstenaars tijdens als Kazimir Malevitsj, Vasili van op Kandinsky, Vladimir Tatlin en Marc Chagall een op op tv hoge posten door in het zojuist gevormde de 'Volkscommissariaat van Verlichting'. De met bolsjewieken hebben geen idee van wie tijdens die hemelbestormers en dromers naar zijn, met en de kunstenaars van zelf zijn politiek het volkomen naïef. Al van snel valt de coalitie uit de elkaar.

Carolina Lo Galbo met spreekt met in Atte Jongstra over zijn het het boek 'De Aardappelcentrale. Een door monumentenman op oorlogspad'. De in Amsterdamse beeldhouwer en 'archivaris uit Standbeelden' Chris op Holtser wordt in de met Hongerwinter door de door Amerikaanse eenheid 'Monuments op tv in Men' ingelijfd als de tolk, en komt met door hen in een totaal verwoest uit Duitsland terecht. Overleven in zonder enige vorm een in van moraal blijkt uit de beste methode. Ook te gast op naar is Laura van der Haar. de Zij spreekt over met haar de boek 'Loslopen'. Laura het van der Haar is nooit overtuigd op tv dat een ze het juiste doet, tót het de dag dat uit ze haar kantoorbaan het opzegt in en een hond neemt: naar Takkie. het Samen lopen ze stad door en land af. tijdens Door de polder, door het door boerenland, door in Amsterdam-West. Ze snuffelen overal in in rond, met grote op tv aandacht voor de wereld om hen de heen. En overal het maken ze wel uit iets de buitengewoons mee.

Jeroen met van Kan in spreekt met de Duitse schrijver door Wolf Wondratschek over zijn tijdens roman in 'Zelfportret met Russische het piano'. In tijdens een Weens koffiehuis leert een schrijver door de oude Soevorin naar naar kennen, lang geleden een beroemde Russische in op tv pianist. Nu loopt een zijn leven ten in einde en wil hij zijn naar verhaal kwijt. in Ook te gast is uit Alfred op Birney, hij praat over van zijn boek 'Niemand bleef. op Dagboek van Meneer door B. op tv 2005-2011'. In 2005 wordt de wereld het van van Meneer B. van kleiner als hij het na op een tijdens hartinfarct rustig aan naar moet doen. In dit dagboek op mijmert hij in tijdens het herstel zonder schroom naar over voorbije met liefdes, met muziek maken, het schrijven, de in boeken en de op schrijvers tijdens die hem irriteren door of inspireren. Gaandeweg herwint een Meneer B. de tijdens lust om te op schrijven.

Carolina een Lo Galbo op spreekt met Eva Meijer over haar tijdens roman Voorwaarts. Een de groepje jonge de anarchisten begint in in 1924 op het Franse de platteland een door commune. Het tweede van deel speelt op zich af in met het heden, op door een boerderij in Friesland waar uit een in soortgelijk sociaal experiment niet helemaal in uitpakt zoals de met deelnemers hadden gehoopt. de Ook te gast naar is Saman Amini. naar Hij praat over een zijn graphic op tv novel Samenloop van op omstandigheden, op het verhaal van door een jonge vluchteling die gevangen de zit tussen twee naar werelden. Amini kwam als van vluchteling uit Iran van naar Nederland en naar woonde tijdens zes jaar in een AZC's.

Jeroen door van Kan spreekt van met Ferdinand von Schirach over op tv met zijn boek 'Straf', waarin hij twaalf van lotgevallen beschrijft. tijdens Hij laat zien hoe op moeilijk het in is een individu recht op tv te doen en door door hoe vooringenomen onze begrippen van het 'goed' van en 'slecht' vaak in zijn. Ferdinand von Schirach schrijft een over eenzaamheid en een vervreemding, naar over hoe we streven naar geluk het en daarbij falen. een Hoe op zijn we door geworden wie we op tv zijn? Ook te het gast is Sander van Kollaard, hij spreekt over zijn roman door 'Uit het door leven in van een hond'. Deze roman beschrijft tijdens een zaterdag uit uit het naar leven van Henk van naar Doorn, van 57 jaar, IC-verpleegkundige, alleenstaand. Henks door hond een blijkt ziek. Het dier van zal binnen afzienbare uit tijd sterven. Dat naar gegeven gaat als een sleepnet een over op de bodem van het de dag naar en haalt verdriet naar de in oppervlakte: dat met de tijd maar met één richting kent; tijdens dat we met zo kwetsbaar en eenzaam zijn, hoeveel een liefde we ook in van vinden.

Carolina uit Lo Galbo spreekt met onderzoekjournaliste door van Linda Polman over haar boek 'Niemand van wil ze hebben'. naar Haar uit verhaal over met het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. van Het aantal tijdens Joden dat uit naar nazi-gebied probeerde te door ontkomen was met geëxplodeerd: er waren naar dringend opvangplaatsen nodig. Alle argumenten de van West-Europese in regeringen om de het vluchtelingen de níét binnen te laten waren dezelfde naar als nu. door Wat is uit er terechtgekomen van in de belofte door van 'nooit meer' waarop het in VN-vluchtelingenverdrag in uit 1951 was gebaseerd? En: Manon door uit Uphoff praat over haar roman op uit autobiografische grondslag in 'Vallen tijdens is als vliegen'. Wanneer haar oudere een zus, uitgehongerd naar en uitgedroogd, naar van de het trap valt en sterft, dwingt dat op tv de schrijfster een een verleden onder ogen een te uit zien dat gruwelijk en angstwekkend naar naar was.

Uitzending uit geheel in het teken van op tv van het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. met Carolina het Lo Galbo praat tijdens met Marja Pruis, tijdens die een nieuwe op feministische canon samenstelde, en van met literatuurwetenschapper door en feministe van het het eerste uur Maaike een Meijer. Zij werkt op aan een in studie over de door culturele verbeelding een van mannelijkheid. Jeroen van Kan uit ontvangt Volkskrantcolumnist Aleid Truijens, uit naar die aan een tijdens biografie van Hella naar Haasse werkt, en schrijver tijdens en columnist voor door De Groene Amsterdammer Niña op Weijers.

Jeroen op van Kan spreekt met met Vrouwkje Tuinman over het van postuum op verschenen boek 'Klaar. een Afscheid van moeder en door zoon' van naar haar man F. Starik, die een in 2018 aan tijdens een hartstilstand naar overleed . op Moeder woont in het verpleeghuis. op de Ze vergeet wie ze is, waar naar ze is, naar wie haar tijdens zoon is. Dan krijgt de tijdens zoon, die voor een door haar zorgt, een hartinfarct en wordt tijdens zelf patiënt. Hij op tv moet stoppen met een roken, stoppen een met drinken. Moeder en met zoon, op tv allebei overgeleverd aan op de zorg van anderen. naar Ook te gast uit is een Maartje Wortel. Zij vertelt over haar de in boek 'Dennie is op tv een star', een verhaal naar over tijd en op ruimte, over religie de en over seks op en vooral door over Dennie, de naar kat.

Peter de Buwalda verkent in 'Otmars zonen' op tv de grenzen van uit de epische wereld door die hij al op in het 'Bonita Avenue' schiep. Het met is het het verhaal van tijdens de jonge Shell-employé het Ludwig Smit, die na naar een bezoek van aan de illustere uit Johan Tromp op het Siberische het eiland Sakhalin met strandt in een de sneeuwstorm. Juist nu, de wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het het deksel komt in overhandigen van op een beerput, begint Tromps naar daverende carrière in op tv de het oliebusiness te wankelen. naar Ook te gast is Angela door uit Wals, zij praat over haar met boek een 'De jongen die wilde mislukken'. Als naar Angela op tv Wals Thomas leert kennen, door is hij een op tv succesvol muzikant. Tijdens hun het verliefdheid een biecht hij zijn criminele carrière op tv het aan haar op; op in de zomer uit van 1994 pleegde hij met vrienden met door een reeks gewapende overvallen. van Hij was de de blanke slimmerd in met een Marokkaans-Turkse jeugdbende. Maar Wals op tv mist iets op in zijn van verhaal: spijt. Ze traceert van zijn vroegere van vrienden, reconstrueert de overvallen en uit zoekt de slachtoffers het door op.

Jeroen door van Kan spreekt met met de native naar Amerikaanse schrijver tijdens Tommy Orange over zijn debuutroman 'Er naar is geen met daar een daar'. De Big op Oakland Powwow is van hét evenement van op het jaar. Iedereen zal er in zijn, met het wordt een uit dag van opoffering, heldenmoed, en met verlies. op tv Met een mozaïek van verlangens, verwijten op tv het en verwachtingen zal dit niet anders naar uit dan schokkend kunnen aflopen. Ook met Sander door Bax is te gast en hij naar op tv praat over 'De literatuur draait door'. uit Daarin laat hij naar zien hoe op het met schrijverschap van de 21ste eeuw sterk het beïnvloed wordt op door de wetten van met onze mediacultuur. naar Literaire schrijvers zijn gaandeweg in uit de belangrijkste factor geworden door in de uit promotie van hun met eigen werk. Is er in al op een dit spektakel nog ruimte voor door 'echte' tijdens literatuur die vernieuwend of tegendraads van is?

Carolina de Lo Galbo spreekt met een Bette Dam over van haar boek het 'Op zoek naar naar de vijand'. Het op is het verslag van op tv een zoektocht naar uit de gevreesde talibanleider uit Moellah Omar, die op tv haar tot in door de gevaarlijkste in delen van Afghanistan bracht. Dam uit reconstrueert als eerste in westerse met journalist het leven van op tv Omar op en doet baanbrekende naar ontdekkingen over een regime waar uit veel aannames over bestaan, tijdens door maar waar, zo de blijkt, weinig concreet onderzoek naar gedaan op is. door Ook te gast is Joke op Hermsen, ze op spreekt over haar op tv essay 'Het met tij keren'. Rosa Luxemburg (1871-1919) op tv en het Hannah Arendt op tv (1906-1975) waren politieke denkers die voor met meer politieke participatie van van de bevolking tijdens pleitten. van Hermsen vraagt op zich in haar essay af in een hoeverre de in inzichten van Rosa Luxemburg op tv en Hannah in Arendt ons behulpzaam kunnen met zijn bij een de transitie naar een de meer duurzame, in menselijke en solidaire naar samenleving.

Jeroen op van Kan naar spreekt met Guillermo door Arriaga over zijn op tv roman 'De ontembare'. Hierin vervlecht de Arriaga twee verhalen, één met door over wraak in Mexico-Stad en op tv één over het de jacht van door een Inuit op een op tv grijze tijdens wolf in het hoge tijdens noorden van Canada. in En passant herschrijft hij het naar het klassieke verhaal van schuld van en wraak. Franca een Treur vertelt over een haar geïllustreerde roman 'Regieaanwijzingen een voor de liefde' over de met het moderne leven, over liefde, van vriendschap van en kunst. Twee scenaristen de zijn tevens geliefden. Ze het werken samen aan op een script voor een naar grote tijdens speelfilm. Met bijrollen door voor een zielige ex, op een eigenzinnige naar schoonmoeder en een stervende van buurman. Treur met fileert het moderne leven door met bijzondere aandacht voor in de naar liefdesrelatie.

juni 2019
02-06-2019 10:20

VPRO Bob den Uyl Prijs

VPRO Boeken - VPRO Bob den Uyl Prijs

Carolina Lo Galbo ontvangt de winnaar van VPRO Bob den Uyl Prijs 2019. Dore van Duivenbode. Uit de in 2018 verschenen reisboeken koos de jury haar boek 'Mijn Poolse huis' als winnaar. De andere genomineerden waren: Fleur van der Bij met 'De...

26-05-2019 10:20

Julia Blackburn en Arie Storm

VPRO Boeken - Julia Blackburn en Arie Storm

Jeroen van Kan spreekt met Julia Blackburn over haar boek 'Lied van de tijd. Op zoek naar Doggerland'. Julia Blackburn onderzoekt daarin de geschiedenis van het land dat nu bekendstaat als Doggerland, een gigantisch laagland dat ooit de oos...

19-05-2019 10:20

Hanna Bervoets en Hans Münstermann

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Hans Münstermann

Carolina Lo Galbo spreekt met Hanna Bervoets over haar roman 'Welkom in het Rijk der zieken'. Clay wordt na een bezoek aan de kinderboerderij doodziek en blijkt het Q-koortsvermoeidheidssyndroom te hebben. In zijn verbeten zoektocht naar ge...

12-05-2019 10:20

Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

VPRO Boeken - Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

Jeroen van Kan spreekt met Willem Otterspeer over 'De kleine Huizinga. De klassieke herfsttij der middeleeuwen samengevat'. Otterspeer probeert na te gaan wat Nederlands beroemdste historicus Johan Huizinga tot een echte schrijver maakt, wa...

05-05-2019 10:20

Atte Jongstra en Laura van der Haar

VPRO Boeken - Atte Jongstra en Laura van der Haar

Carolina Lo Galbo spreekt met Atte Jongstra over zijn boek 'De Aardappelcentrale. Een monumentenman op oorlogspad'. De Amsterdamse beeldhouwer en 'archivaris Standbeelden' Chris Holtser wordt in de Hongerwinter door de Amerikaanse eenheid '...

28-04-2019 10:20

Wolf Wondratschek en Alfred Birney

VPRO Boeken - Wolf Wondratschek en Alfred Birney

Jeroen van Kan spreekt met de Duitse schrijver Wolf Wondratschek over zijn roman 'Zelfportret met Russische piano'. In een Weens koffiehuis leert een schrijver de oude Soevorin kennen, lang geleden een beroemde Russische pianist. Nu loopt z...

21-04-2019 10:20

Eva Meijer en Saman Amini

VPRO Boeken - Eva Meijer en Saman Amini

Carolina Lo Galbo spreekt met Eva Meijer over haar roman Voorwaarts. Een groepje jonge anarchisten begint in 1924 op het Franse platteland een commune. Het tweede deel speelt zich af in het heden, op een boerderij in Friesland waar een soor...

14-04-2019 10:20

Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

VPRO Boeken - Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

Jeroen van Kan spreekt met Ferdinand von Schirach over zijn boek 'Straf', waarin hij twaalf lotgevallen beschrijft. Hij laat zien hoe moeilijk het is een individu recht te doen en hoe vooringenomen onze begrippen van 'goed' en 'slecht' vaak...

31-03-2019 10:20

Linda Polman en Manon Uphoff

VPRO Boeken - Linda Polman en Manon Uphoff

Carolina Lo Galbo spreekt met onderzoekjournaliste Linda Polman over haar boek 'Niemand wil ze hebben'. Haar verhaal over het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was ...

24-03-2019 11:20

Boekenweekthema De moeder de vrouw

VPRO Boeken - Boekenweekthema De moeder de vrouw

Uitzending geheel in het teken van het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. Carolina Lo Galbo praat met Marja Pruis, die een nieuwe feministische canon samenstelde, en met literatuurwetenschapper en feministe van het eerste uur Maaike Meij...

17-03-2019 11:20

Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

VPRO Boeken - Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

Jeroen van Kan spreekt met Vrouwkje Tuinman over het postuum verschenen boek 'Klaar. Afscheid van moeder en zoon' van haar man F. Starik, die in 2018 aan een hartstilstand overleed . Moeder woont in het verpleeghuis. Ze vergeet wie ze is, w...

10-03-2019 11:20

Peter Buwalda en Angela Wals

VPRO Boeken - Peter Buwalda en Angela Wals

Peter Buwalda verkent in 'Otmars zonen' de grenzen van de epische wereld die hij al in 'Bonita Avenue' schiep. Het is het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eilan...

03-03-2019 11:20

Tommy Orange en Sander Bax

VPRO Boeken - Tommy Orange en Sander Bax

Jeroen van Kan spreekt met de native Amerikaanse schrijver Tommy Orange over zijn debuutroman 'Er is geen daar daar'. De Big Oakland Powwow is hét evenement van het jaar. Iedereen zal er zijn, het wordt een dag van opoffering, heldenmoed, e...

24-02-2019 11:20

Bette Dam en Joke Hermsen

VPRO Boeken - Bette Dam en Joke Hermsen

Carolina Lo Galbo spreekt met Bette Dam over haar boek 'Op zoek naar de vijand'. Het is het verslag van een zoektocht naar de gevreesde talibanleider Moellah Omar, die haar tot in de gevaarlijkste delen van Afghanistan bracht. Dam reconstru...

17-02-2019 11:25

Franca Treur en Guillermo Arriaga

VPRO Boeken - Franca Treur en Guillermo Arriaga

Jeroen van Kan spreekt met Guillermo Arriaga over zijn roman 'De ontembare'. Hierin vervlecht Arriaga twee verhalen, één over wraak in Mexico-Stad en één over de jacht van een Inuit op een grijze wolf in het hoge noorden van Canada. En pass...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 214
  • Laatste uitzending op 02-06-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord