Programma gemist?

Carolina met Lo Galbo spreekt met de Hester den Boer naar over haar boek met 'Onderdrukt de door de verlosser. Een zoektocht naar naar tijdens Stalins erfenis in naar het Rusland van nu'. de Tijdens het bewind van door Stalin werden miljoenen mensen in in de goelagkampen gevangengezet, geëxecuteerd uit of verbannen. Toch is Stalin van uitgegroeid tot met de populairste uit historische figuur onder door de Russen. Hester den Boer de uit sprak met oud-gevangenen uit die Stalin zijn blijven vereren, met het nabestaanden van slachtoffers uit die van nog steeds niet een weten wat er met uit hun de familie is gebeurd en met onderzoekers een van een de Stalin-terreur van die nu worden vervolgd. Hoe door kan het dat het mensen bleven geloven door in de een leider die miljoenen mensen de tijdens dood in stuurde? door Ook op te gast is Elisabeth van een de Nimwegen, zij praat over haar naar roman op 'Onderdak', waarin zij een beeld in schetst van een uit vrouw die toegeeft aan op met het universele verlangen om de uit het eigen leven naar te het verdwijnen. Van Nimwegen ontleedt het op tv leven van tijdens haar hoofdpersoon tot tijdens op het in bot.

Jeroen uit van Kan spreekt naar met Edzard Mik in over zijn roman 'Mea Culpa'. door Waar zijn naar we verantwoordelijk voor in uit ons leven? En het wat naar betekent het ergens een verantwoordelijkheid voor te nemen? door Marten Landman raakte in tijdens zijn jeugd betrokken van uit bij een vechtpartij tussen twee Turkse op het families, waardoor een op tv jongen invalide werd. Als op tv Marten terugkeert uit naar de stad waarin een hij opgroeide, van ontdekt hij hoezeer de uit vechtpartij zijn uit leven heeft getekend. van Ook te gast op tv is Daniël Rovers, tijdens hij praat over zijn leesautobiografie het 'Bakvis'. door Rovers schrijft over boeken een als 'Pluk van door de Petteflet', de jeugdromans met van Thea Beckman, het in op tv dagboek van Anne Frank, die hem van op in zijn jongste jeugd hebben gevormd in tijdens en tot schrijver op tv hebben gemaakt. Daarnaast uit gaat zijn boek over op tv fundamentele vragen in naar de literatuur een als waarom geldt met het als diepzinnig om de cynische boeken tijdens te schrijven? En: naar zijn tv-series werkelijk de het romans van het nu?

Carolina Lo het Galbo een spreekt met Martine de Jong op tv over het haar roman 'De aanloopjongen'. Johanna leidt het een teruggetrokken van bestaan in op het Groninger platteland. door Op een op winterdag staat er een tijdens man voor haar deur. met Ze laat hem niet tijdens op alleen in haar huis, maar ook een de in haar leven. Ook te van gast is Auke met Hulst met in zijn boek 'Zoeklicht op het met gazon', een psychologisch het het portret van Richard op Nixon. Hulst onderzoekt de mysterieuze door verdwijning uit van deze vicepresident in uit 1960. Nadat op tv Nixon zijn stem uit heeft gebracht van voor de met presidentsverkiezingen, waarin hij tijdens het opneemt op tegen John F. Kennedy, van gaat Nixon uit onverwacht op een het roadtrip naar Tijuana, het Mexico. Vanwaar tijdens dat impulsieve vluchtgedrag? En welke de beschadigingen, opgelopen in zijn van leven, zijn een bepalend voor het Nixons carrière?

Jeroen van met Kan spreekt met met András Forgách de over zijn roman 'De een akte van mijn het moeder'. door András Forgách komt er bijna door dertig jaar in na de val van het uit communistische regime een in uit Hongarije achter dat zijn op geliefde moeder door tien jaar lang het als 'Mevrouw Pápai' informatie aan de op geheime dienst rapporteerde. uit Niet in alleen over bekenden, maar ook de over een vrienden, haar man en haar het kinderen. Hoe kon op op ze tegelijkertijd een naar liefdevolle moeder, echtgenote én informant naar zijn? Ook te gast de uit is Arno Geiger, hij spreekt over op zijn uit roman 'Onder van de Drachenwand'. Het in is 1944. Veit Kolbe tijdens is een gewonde het soldaat met verlof. op Hij ontmoet in Mondsee twee met vrouwen. Allen uit delen de hoop een dat uit ze ooit weer een de gewoon leven kunnen leiden. de Een roman van over de kracht van verhalen, van over het in individu op en de oorlog, over door de dood en de de overlevenden, uit en over liefde in met duistere tijden.

Carolina van Lo Galbo spreekt met door poolreizigster uit en klimaatjournaliste Bernice Notenboom over een 'Arctica, een biografie met over de Noordpool'. Zij de ondernam met drie expedities naar de Noordpool een tijdens en is besmet met op het poolvirus. met Ze is gefascineerd door de adembenemende het schoonheid tijdens en stilte, de intense tijdens fysieke ervaringen van reizen met in uit de vrieskou door door onvoorspelbaar terrein, naar maar ook door de op tv zichtbare effecten van de opwarming de van de op aarde. Ilja Leonard Pfeijffer van is naar ook te gast. Hij tijdens praat over met zijn roman 'Grand Hotel uit Europa', waarin hij de tijdens tijdgeest diagnosticeert van met Europa als speelveld. met Een van op tv zijn personages typeert tijdens Europa als met het recreatiegebied voor de op tv rest van het de wereld. Geschiedenis het is het voornaamste dat op tv Europa nog te bieden met heeft. En geschiedenis een trekt de toerisme.

Hanns van Albin Rauter was tijdens door de van Tweede Wereldoorlog de meest op gevreesde vertegenwoordiger van van de Duitse bezetting in Nederland. op Hij sloeg van de Februaristaking naar en de April-meistakingen neer, hij in maakte jacht op in uit verzetsstrijders en regisseerde de deportatie op van Joden. Gerritse schetst door het gitzwarte beeld met de van een man die opklom van een een in kleine straatvechter in Oostenrijk in tot de van belichaming van het tijdens kwaad als de rechterhand uit van tijdens Himmler. Ook te gast is een Philo Bregstein, hij praat door over 'De gestolen het tijd. Op in zoek naar mijn Joodse in familie'. Tijdens op zijn zoektocht naar zijn met Joodse voorgeschiedenis, naar ontdekte op Bregstein verloren gewaande familieleden met onthullende op tv verhalen. Zijn de grootvader was in mei een op 1940, op de dag dat Nederland op tv capituleerde, uit tijdens een raam gesprongen. tijdens Deze ontdekking bracht de in door schrijver uiteindelijk tot uit een postume verzoening met zijn door op tv de oorlog uit getraumatiseerde door ouders.

Carolina tijdens lo Galbo spreekt met schrijver de en klinisch op psycholoog Paul in Verhaeghe over zijn boek 'Intimiteit'. in de Ben je een lichaam met of heb tijdens je een lichaam? een Volgens Verhaeghe berust intimiteit tussen in mensen in de op tv eerste het plaats op de verhouding tot met ons eigen lichaam. uit Helaas wordt de die tegenwoordig gekenmerkt uit door schaamte, op veroorzaakt door de overtuiging dat tijdens we nooit mooi en het gezond op genoeg zijn. Ook te gast de is Babah Tarawally, op tv het hij praat over op zijn boek 'Gevangen in zwart op wit denken'. in 23 jaar geleden kwam Tarawally in het als vluchteling uit met Sierra Leone naar het Nederland. Voor het eerst wordt op hij zich ervan in bewust hoe zijn van huidskleur zijn identiteit een bepaalt.

Jeroen de van Kan spreekt met een Aminatta Forna over haar naar roman 'De in paradox van geluk'. Atilla, een een in Ghanese traumapsychiater op en Jean, een Amerikaanse die in stadsvossen bestudeert tijdens ontmoeten elkaar in op tv Londen, toevallig. Wanneer naar Atilla's neefje vermist tijdens blijkt, mobiliseert op tv Jean haar netwerk van vrijwilligers en in op gaan ze samen op zoek. door Gaandeweg ontvouwt zich door tussen tijdens Atilla en Jean een naar bijzondere vriendschap. Ook te gast de is dichter van Ingmar op tv Heytze. Hij vertelt over zijn de gedichtenbundel 'Ik wil je met iets moois vertellen'. in 's Avonds als het zijn gezin door slaapt, trekt de op dichter naar zich terug op zolder. Met uitzicht in op de tijdens groene muur met van een monumentaal kerkhof, met een door gitaar op schoot en door een borrel onder handbereik neemt een hij afscheid tijdens van het zijn jeugd en van overleden collega's op tv en vrienden. Zo op een ontstaat er ruimte om te met reiken naar wat het van menselijk verstand door te boven naar gaat.

Carolina Lo tijdens Galbo spreekt door met Hanneke uit Hendrix over haar een roman 'Aswoensdag'. Hoofdpersoon met Marit is ongewenst van kinderloos en keert gedwongen terug het naar haar uit Limburgse geboortedorp om daar met voor haar moeder de met alzheimer te gaan op zorgen. uit Ze ziet op tegen de op confrontatie van met haar op kille moeder, die door ze sinds de het dood van haar vader niet een heeft het gesproken. Onverwacht groeit er toch een de band met uit haar. Verder op een gesprek met Thomas uit Rueb over zijn boek door 'Laura tijdens H.' over de het eerste vrouw die vanuit het van kalifaat terugkeerde in naar Nederland. Ze naar werd het in de zomer van 2016 een even door buiten het kalifaat tijdens van Islamitische Staat aangetroffen: Laura het uit Zoetermeer. de Ze wordt de 'gered', maar op Schiphol tijdens direct gearresteerd. Is ze gestuurd uit met met de opdracht om op een aanslag te plegen namens met uit IS? En waar uit is Ibrahim, de het jihadist uit Alkmaar voor wie ze op een alles opgaf?

Jeroen van in Kan tijdens spreekt met Nora Krug in over haar boek 'Heimat. naar Terug naar het van land van herkomst'. Krug van groeide op het in het Duitse Karlsruhe uit en wist de weinig van het haar familie tijdens de Tweede een het Wereldoorlog, omdat er nooit van over werd een gesproken. Als zij al op meer dan op tien jaar in Amerika woont, naar beseft ze de op tv noodzaak de vragen op tv te stellen die het zij als kind nooit op durfde te de stellen. Ze keert met terug de naar Duitsland en in ontrafelt het verontrustende verhaal een van haar met familie. Literatuurwetenschapper Maaike Meijer spreekt over door 'Hemelse mevrouw Frederike: het Leven en op tv werk van F. een Harmsen van Beek'. uit Deze schrijver, dichter de en een tekenaar was ook op het creatieve middelpunt van Villa Jagtlust, naar de van legendarische verzamelplaats voor in grensverleggende schrijvers in de jaren de een vijftig. 'Fritzi' werd op tv lang afgeschilderd als spilzieke 'flodderdiva', maar een de kunstenaarsbiografie van op tijdens Meijer vertelt een ander de verhaal.

Carolina tijdens Lo Galbo spreekt met A.N. door Ryst over uit zijn boek 'De nadagen'. een tijdens Haak en Juan Ellerts de Wit van wonen op tv in een afgelegen huis in uit in Friesland. Hun zoon Niek beschrijft op tv de laatste op tv jaren van hun huwelijk: een naar emotionele periode van door confrontaties, tijdens van herinneringen en het van afscheid, uit omlijst door het woeste land waarin op tv een zij zich, ooit, hadden teruggetrokken. naar Een vertelling op tv over het onvermogen van mensen uit om met elkaar te bereiken, over een wat vergankelijk in is, en over dat wat op tv in blijft. En te gast is Gregor de Verwijmeren, hij een praat over een zijn roman 'De op tv vorm van geluid'. Verwijmeren tijdens onderzoekt in zijn naar boek het van effect van tinnitus op de in geestelijke een en lichamelijke gesteldheid van zijn van hoofdpersoon naar en diens omgeving. De tijdens intens storende, voortdurende piep het is voor niemand een naar goed te hebben, maar voor wie tijdens zijn dagen het en denken op vult met muziek is het op een het elementair dieptepunt.

Jeroen een van Kan naar spreekt met Andre Klukhuhn in over zijn boek 'Berichten uit van het feniksnest. Eindtijd op of wedergeboorte'. Wat de kunnen wij leren van van van notoire ondergangsdenkers uit naar het interbellum? op André Klukhuhn laat zien dat het van ondergangsdenken, een mogelijke een ecologische de crisis, geen de nieuw verschijnsel is. uit Ook te gast is schrijver op en socioloog Edouard Louis. met Hij praat een over zijn van boek 'Ze hebben mijn uit vader op vermoord'. Louis keert terug van naar het grauwe stadje met van in zijn jeugd en ziet een met eigen ogen de het schaamteloze uitbuiting en minachting het van op de Franse werkende van klasse door de uit politieke elite. Met nauwelijks verholen in woede probeert Louis in te doorgronden tijdens wat in zijn vader als arbeider in in zijn leven heeft door moeten van doorstaan.

Carolina Lo Galbo met spreekt op tv met Jan Brokken het over zijn boek tijdens 'De rechtvaardigen'. Aan het naar begin van door de Tweede Wereldoorlog in ontdekte de Nederlandse consul door in uit Kaunas (Litouwen) een manier om uit duizenden uit door Polen gevluchte Joden het leven op te redden. In het korte de tijd schreef hij het duizenden visa uit en op tv vrijwel alle Joden het overleefden de oorlog. in Jan Brokken beschrijft door het leven een van Jan de Zwartendijk en de lotgevallen van op veel van de ontkomen in Joden en met schetst een beeld van op tv een een wanhopige tijd. door Ook te gast is in Bregje Hofstede, zij praat de over haar boek naar 'Drift'. het Het is een op onverbloemd verhaal over in iemand die wegloopt van huis omdat naar ze jarenlang uit wegliep van de zichzelf. Een verhaal het over hoe overweldigend uit een eerste liefde in is en hoe elk liefdesverhaal de naar uiteindelijk draait om met bedrog.

Jeroen in van Kan spreekt met door historica Els Kloek over op tv '1001 vrouwen in met de van 20ste eeuw', door verhalen over opmerkelijke, krachtige en inspirerende tijdens een vrouwen. Kloek schetst in deze verzameling de van 1001 vrouwenlevens in een beeld van op de lange weg door van emancipatie die de vrouwen hebben afgelegd. met Ook de te gast naar is de Vlaamse auteur Peter Terrin. op Hij met praat over tijdens zijn roman 'Patricia', over tijdens een vrouw in crisis, die naar alles wat op tv ze over zichzelf meende in te weten in naar twijfel moet trekken. in Hoofdpersoon Astrid naar (39) loopt tijdens uit het naar baden van haar op vijfjarig zoontje het huis door uit en rijdt weg. Op op de de snelweg komt ze uit bij haar positieven en haast naar zich naar terug. Maar wanneer de auto op tv van haar man het David onverwacht uit voor het huis blijkt uit tijdens te staan, durft ze naar zich niet te vertonen. van Vanaf dat moment van zoekt ze een weg op tv terug naar haar van eigen met leven.

Carolina Lo Galbo uit spreekt op met Chris de Stoop over de van zijn boek 'Wanneer een het water breekt'. Hij naar schrijft het waargebeurde verhaal van met een visser en door een zijn dochter, die in een de kleine boot uit hun vaderland Vietnam ontvluchtten om het hier in uit een dorp in achter een hoge van dijk een van nieuw leven te met beginnen. De Stoop volgt met de familie al jaren en de op tv sprak met tientallen reisgenoten. het Ook te naar gast is Marja Vuijsje, door zij praat over haar met boek 'Oude dozen. Een door min of het meer het feministische leesgeschiedenis'. Vuijsje ziet overal dozen tijdens met met afgedankte feministische boeken langs op de kant van de door weg. Achter die het van boeken doemt de cultuur op van de jongeren die op vonden dat alles op anders moest. 'Oude het dozen' is een het autobiografie, lees- met en sociale geschiedenis de in één. Vuijsje kijkt terug naar op de het tweede feministische golf, op haar eigen leven met en dat van een de min een of meer feministische tijdens vriendinnengroep die toen gevormd naar werd.

januari 2019
13-01-2019 11:20

Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

VPRO Boeken - Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

Carolina Lo Galbo spreekt met Hester den Boer over haar boek 'Onderdrukt door de verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu'. Tijdens het bewind van Stalin werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, geëx...

06-01-2019 11:20

Daniël Rovers en Edzard Mik

VPRO Boeken - Daniël Rovers en Edzard Mik

Jeroen van Kan spreekt met Edzard Mik over zijn roman 'Mea Culpa'. Waar zijn we verantwoordelijk voor in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? Marten Landman raakte in zijn jeugd betrokken bij een vechtpa...

30-12-2018 11:20

Martine de Jong en Auke Hulst

VPRO Boeken - Martine de Jong en Auke Hulst

Carolina Lo Galbo spreekt met Martine de Jong over haar roman 'De aanloopjongen'. Johanna leidt een teruggetrokken bestaan op het Groninger platteland. Op een winterdag staat er een man voor haar deur. Ze laat hem niet alleen in haar huis, ...

23-12-2018 11:20

András Forgách en Arno Geiger

VPRO Boeken - András Forgách en Arno Geiger

Jeroen van Kan spreekt met András Forgách over zijn roman 'De akte van mijn moeder'. András Forgách komt er bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije achter dat zijn geliefde moeder tien jaar lang als 'Mevrouw P...

16-12-2018 11:20

Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

VPRO Boeken - Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

Carolina Lo Galbo spreekt met poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice Notenboom over 'Arctica, een biografie over de Noordpool'. Zij ondernam drie expedities naar de Noordpool en is besmet met het poolvirus. Ze is gefascineerd door de ...

09-12-2018 11:20

Theo Gerritse en Philo Bregstein

VPRO Boeken - Theo Gerritse en Philo Bregstein

Hanns Albin Rauter was tijdens de Tweede Wereldoorlog de meest gevreesde vertegenwoordiger van de Duitse bezetting in Nederland. Hij sloeg de Februaristaking en de April-meistakingen neer, hij maakte jacht op verzetsstrijders en regisseerde...

02-12-2018 11:20

Paul Verhaeghe en Babah Tarawally

VPRO Boeken - Paul Verhaeghe en Babah Tarawally

Carolina lo Galbo spreekt met schrijver en klinisch psycholoog Paul Verhaeghe over zijn boek 'Intimiteit'. Ben je een lichaam of heb je een lichaam? Volgens Verhaeghe berust intimiteit tussen mensen in de eerste plaats op de verhouding tot ...

25-11-2018 11:20

Aminatta Forna en Ingmar Heytze

VPRO Boeken - Aminatta Forna en Ingmar Heytze

Jeroen van Kan spreekt met Aminatta Forna over haar roman 'De paradox van geluk'. Atilla, een Ghanese traumapsychiater en Jean, een Amerikaanse die stadsvossen bestudeert ontmoeten elkaar in Londen, toevallig. Wanneer Atilla's neefje vermis...

18-11-2018 11:20

Hanneke Hendrix en Thomas Rueb

VPRO Boeken - Hanneke Hendrix en Thomas Rueb

Carolina Lo Galbo spreekt met Hanneke Hendrix over haar roman 'Aswoensdag'. Hoofdpersoon Marit is ongewenst kinderloos en keert gedwongen terug naar haar Limburgse geboortedorp om daar voor haar moeder met alzheimer te gaan zorgen. Ze ziet ...

04-11-2018 11:20

Maaike Meijer en Nora Krug

VPRO Boeken - Maaike Meijer en Nora Krug

Jeroen van Kan spreekt met Nora Krug over haar boek 'Heimat. Terug naar het land van herkomst'. Krug groeide op in het Duitse Karlsruhe en wist weinig van haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog, omdat er nooit over werd gesproken. Als ...

28-10-2018 12:20

A.N.Ryst en Gregor Verwijmeren

VPRO Boeken - A.N.Ryst en Gregor Verwijmeren

Carolina Lo Galbo spreekt met A.N. Ryst over zijn boek 'De nadagen'. Haak en Juan Ellerts de Wit wonen in een afgelegen huis in Friesland. Hun zoon Niek beschrijft de laatste jaren van hun huwelijk: een emotionele periode van confrontaties,...

21-10-2018 11:20

André Klukhuhn en Edouard Louis

VPRO Boeken - André Klukhuhn en Edouard Louis

Jeroen van Kan spreekt met Andre Klukhuhn over zijn boek 'Berichten uit het feniksnest. Eindtijd of wedergeboorte'. Wat kunnen wij leren van notoire ondergangsdenkers uit het interbellum? André Klukhuhn laat zien dat het ondergangsdenken, e...

14-10-2018 11:20

Jan Brokken en Bregje Hofstede

VPRO Boeken - Jan Brokken en Bregje Hofstede

Carolina Lo Galbo spreekt met Jan Brokken over zijn boek 'De rechtvaardigen'. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden...

07-10-2018 11:20

Els Kloek en Peter Terrin

VPRO Boeken - Els Kloek en Peter Terrin

Jeroen van Kan spreekt met historica Els Kloek over '1001 vrouwen in de 20ste eeuw', verhalen over opmerkelijke, krachtige en inspirerende vrouwen. Kloek schetst in deze verzameling van 1001 vrouwenlevens een beeld van de lange weg van eman...

30-09-2018 11:20

Chris de Stoop en Marja Vuijsje

VPRO Boeken - Chris de Stoop en Marja Vuijsje

Carolina Lo Galbo spreekt met Chris de Stoop over zijn boek 'Wanneer het water breekt'. Hij schrijft het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die in een kleine boot hun vaderland Vietnam ontvluchtten om hier in een dorp acht...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 196
  • Laatste uitzending op 13-01-2019 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord