Programma gemist?

Carolina LoGalbo op spreekt met naar Ted van Lieshout (1955) over van zijn boek 'Schuldig op tv kind'. door In 2012 tijdens publiceerde deze veelbekroonde auteur op 'Mijn meneer', een tijdens onthullende roman met die gebaseerd was op zijn omgang de als kind het met een het pedofiele man. op De vraag die door hem daarna het meest in gesteld werd op was: wat voor invloed had in die op tv relatie op je een verdere leven? In 'Schuldig kind' geeft in op tv Van Lieshout al van even onthullend en op tv soms onthutsend antwoord op die vraag. de Ook te gast van is Ileen Montijn. door Zij schreef in 'Tot op op de draad. De vele op tv levens een van oude kleren. De fascinerende geschiedenis het van hergebruikte naar kleding.' Mensen tijdens zijn voortdurend tijdens met kleren in de weer, de vermaken met ze, koesteren ze, geven ze door. uit Haar boek gaat op tv over de zorg op tv en de fantasie, met het vakmanschap naar en de technieken die door kwamen kijken bij uit de omgang door met kleren. Jongensbroeken van in met oude meelzakken, een een zijden jurk die honderd jaar is in gedragen en op tv een bebloed door hemd dat een politieke relikwie in werd; uit verbazende verhalen over het gewoonste op tv het wat er is: oude kleren, tijdens vroeger het en nu.

Jeroen met van Kan spreekt met de met schrijver Pankaj op Mishra (1969, India) door over zijn de roman 'Tijd van van woede. Een geschiedenis van het de heden'. tijdens Het lijkt soms alsof door de met mens genoeg heeft met van rust en door vrede. Angst en woede vormen de door met drijfveer, destructiedrift en negativisme zijn het op tv een gevolg. Ze dreigen in onze maatschappij te het ontwrichten. En de vraag is: hoe een is het de mogelijk? Pankaj Mishra beschrijft door de geschiedenis van op woede als politieke tijdens drijfveer. Met verrassende een historische parallellen door laat Mishra in zien dat een deze tijd niet uniek is. met Ook te gast uit is naar Bettina Stangneth (1966,Duitsland), zij op tv praat over haar boek 'Het op kwade denken'. tijdens De schrijfster een van 'Eichmann in op Argentinië' kan met recht de kenner van van 'het kwaad' genoemd worden. In de dit vervolg uit gaat Stangneth uit van naar de beroemde uitspraak het van de filosoof op Kant: uit 'De mens is van nature op geneigd tot van alle kwaad de en moet zich een ervan afkeren op om het goede aan op te hangen.' Aan de uit hand van voorbeelden stelt in van Bettina Stangneth een scherpe diagnose. Het het een gaat niet in de eerste door plaats een om een oplossing of een door therapie maar om door beter inzicht: naar wie het kwaad wil naar bestrijden, zal het van eerst moeten in begrijpen.

Carolina van Lo Galbo spreekt Margot Vanderstraeten van over haar een boek 'Mazzel de Tov' en Rosanne tijdens Hertzberger over haar boek een 'Ode door aan de e-nummers'. Margot Vanderstraeten in (1967) komt de praten over haar tijdens boek 'Mazzel Tov', waarin een ze vertelt op tv hoe ze als twintigjarige in werkstudent terechtkwam bij op tv een op tv orthodox-joods gezin in Antwerpen. Ze werd door een er aangenomen om de kinderen op tv bijles te geven tijdens en ontwikkelde in de naar zes jaar dat door een ze er vrijwel uit dagelijks over de het vloer kwam een hechte band uit met in de familie, in het bijzonder met het op de oudste dochter Elzira. op Vanderstraeten geeft een in 'Mazzel Tov' met een uniek kijkje achter de op tv orthodox-joodse van voordeur. * Microbioloog en door NRC-columnist Rosanne Hertzberger op tv (1984) maakte met heel wat los met tijdens haar boek 'Ode aan door de e-nummers', waarin in ze de korte metten maakt met de ongefundeerde op angst voor met voedsel van waaraan stoffen zijn toegevoegd om smaak, tijdens tijdens kleur en houdbaarheid te met beïnvloeden. Hertzberger uit houdt een warm pleidooi voor door koken met in behulp van pakjes en zakjes met door en zet zich een af tegen de in voedselkerk waarin alles ambachtelijk, op tv puur en eerlijk moet tijdens zijn.

Jeroen door van Kan spreekt Thomas een Möhlmann op tv (1975) over zijn dichtbundel op tv 'Ik was een hond'. In een op tv een tijd waarin op steden zinken en buitenwijken branden, kan de door de dichter niet langer verwonderd naar aan de uit zijlijn blijven staan. Gesterkt door door een leger van door illustere voorgangers de en een hedendaagse inspiratiebronnen, schrijft Thomas Möhlmann naar zich in 'Ik van was een hond' een een een weg naar een bewoonbare toekomst. in Ook te gast is in Joke Hermsen (1961). door Zij van schreef het essay voor met de Maand van de uit Filosofie, op getiteld 'Melancholie in op tijden van onrust'. Hierin het onderzoekt een Hermsen het kantelpunt waarop naar de mens tijdens nog net over voldoende moed, op daadkracht door en hoop beschikt om het tij van te de doen keren en een door nieuwe een verhouding tot de wereld uit en zichzelf te in zoeken.

Carolina LoGalbo ontvangt een Hanna Bervoets en met spreekt op met haar naar over haar boek 'Fuzzie'. Een op tv modern-realistisch sprookje over op gemis, genegenheid in en de het vraag in hoeverre affectie het zich laat afdwingen. in Op een ochtend in april in ontvangt Maisie tijdens een klein, wit, pluizig in een bolletje. Ook op van andere plekken in op de stad lopen naar mensen met een bolletje rond. uit Allemaal laten ze de zich op tv door het bolletje leiden, ze op tv houden van het uit bolletje want het bolletje naar begrijpt hen, misschien van wel als een enige. Of lijkt in dat maar zo? En een in waar komt het bolletje eigenlijk vandaan? naar * Ook met te gast met is Marijn Sikken. op In haar romandebuut 'Probeer om de van te keren' heeft de achttienjarige Eline het tijdens al haar klasgenoten zien uitvliegen, op behalve de laagbegaafde het Michelle. in De moeder van Michelle ziet tijdens met gemengde gevoelens aan het uit hoe goed de meisjes met elkaar door kunnen opschieten. Zelf in kan ze haar naar dochter van soms niet uitstaan. een De omstanders, haar echtgenoot in voorop, de dringen al tijden aan naar op een tehuis. Op in het grote op tv themafeest, het honderdjarig bestaan van uit het dorp, blijft door er op tot slot niets meer op ongezegd.

Jeroen met van Kan op ontvangt Bov Bjerg over 'Auerhaus': uit een bewonderenswaardige met all-age-roman, die van van 'de volwassen de lezer de scholier op tv maakt die hij ooit was uit of wenste een te zijn'. Met uit daarin al die met grote vragen, waar wij levenslang het mee op worstelen. Maar ze naar zijn gesteld op naar zo'n manier, dat je uit er onmiddellijk een goed het humeur van krijgt. in op tv Ook te gast is op Marja Pruis over 'Genoeg met nu over mij. Confessies door met van een ervaren schamer'. Kijkend met naar zichzelf een en anderen verkent naar Marja Pruis de het vage grenzen tussen zelfhaat en in ijdelheid, schoonheid op en verdriet, verlegenheid het en het narcisme, liefde en medelijden. Waarom in zijn vrouwen in grappiger dan naar mannen? Wat is het hostess-syndroom tijdens en hoe kom je tijdens ervan af? Waarom het van gaat de mensheid niet een aan schaamte ten onder? op 'Genoeg nu over mij' in is met actuele en literaire essayistiek door op met zijn allerbest.

Schrijfster naar Carolina Trujillo praat over haar door boek 'Vrije Radicalen'. op En door Tommy Wieringa in is te gast, hij praat op tv over door zijn boek 'De dood van Murat'. het Carolina Lo Galbo het praat met in schrijfster Carolina op tv Trujillo over haar boek door 'Vrije Radicalen'. uit De Uruguayaan Jaime Castro, die op tv als met jongen naar Nederland is geëmigreerd, een is geslaagd uit als verslaggever, maar mislukt op tv op als mens. Hij is bang uit voor voor van alles en wou dat hij in zo moedig in was als Gastón, in zijn jeugdvriend uit de Uruguay. het Als Jaime zo psychotisch is in dat door hij zijn huis niet meer met uit durft, tijdens vraagt hij door zijn vriend hem door te komen helpen. het In 2004 bezocht Tommy de Wieringa een rechtszaak waar hij het het feitenrelaas optekenende in van dat de basis uit vormt voor 'De van dood van Murat Idrissi. Een verhaal op tv van verlangen de en opportunisme, overmoed door en dood'. een Langs de Spaanse snelwegen op naar het op noorden worden jaarlijks naar honderden anonieme verstekelingen naar gevonden die uit de overtocht uit Tanger niet overleefden. met Wieringa beschrijft het van lot de van een van door hen, maar op ook dat van twee migrantendochters, op tv die zich zowel in van het land van van van hun ouders als in Nederland vreemdeling naar door wanen.

Jeroen in van Kan spreekt schrijver Jamal op tv op tv Ouariachi over zijn uit verhalenbundel 'Herinneringen in Aluminiumfolie'. met En te gast is tijdens Joost Baars, hij de praat een over zijn poëziedebuut 'Binnenplaats'. 'Een tijdens plakje in kort gebakken kastanjechampignon, naar daar leek het nog het meest met op. Het een had verpakt door gezeten in een binnenstebuiten een gekeerde latex handschoen, en uit daaromheen keukenpapier.' tijdens 'Maar wat is tijdens het?' Jeroen van Kan op tv praat met schrijver op tv Jamal Ouariachi (1978) op over op zijn verhalenbundel 'Herinneringen tijdens in Aluminiumfolie' naar . In tien verhalen uit breekt Jamal Ouariachi het telkens nieuwe werelden open. de Dat blijken vaak van duistere tijdens onderwerelden te zijn, maar altijd beschreven met in van een taal die licht met en sierlijk is. naar Met 'Herinneringen in uit aluminiumfolie' de toont Ouariachi zich een rasverteller. Ook door te op gast is Joost in Baars (1975) met zijn poëziedebuut een 'Binnenplaats'. Wat is in naar de waarheid als alles wat je door tijdens weet je door de vingers op tv glipt? Dat is naar de een vraag die rondwaart van door het veelzijdige poëziedebuut 'Binnenplaats'. op Zeer persoonlijke gedichten over een de het dood en bijna dood uit van dierbaren het worden afgewisseld door met even verstilde als broeierige door mystiek, van en met originele, humoristische en geëngageerde van naar natuurlyriek.

Jeroen van Kan een door ontvangt de winnaar van van de Bob den uit Uylprijs 2016. Uit de in in op 2016 verschenen reisboeken het koos de jury door zes kandidaten die kans maken op het de veertiende met VPRO Bob het den Uyl Prijs. uit Jeroen van Kan door ontvangt de winnaar het van de Bob een den Uylprijs 2016. uit Uit de in 2016 verschenen uit reisboeken koos de het in jury zes kandidaten een die kans maken op de veertiende met VPRO Bob den op Uyl tijdens Prijs, die op 11 op tv juni met 2017 wordt uitgereikt. van De genomineerden zijn: Laura op Broekhuysen met van 'Winter-IJsland', Jan Brokken door met 'De gloed van Sint-Petersburg. de Wandelingen door heden en van verleden', Robert van Dulmers met 'Bonbons voor uit mevrouw Assad. Achter in de linies van door het op Syrische regime', het Maarten van Riel met 'Op reis op tv met mijn de vader op (die dood is)', Anton van Stolwijk met 'Atjeh. Het verhaal het van de in bloedigste strijd uit de een in Nederlandse koloniale geschiedenis' het en Frank Westerman op tv met 'Een woord een met woord'. De jury van het de VPRO Bob den op Uyl een Prijs bestaat in 2017 uit: de Lennart op tv van der Meulen, Naeeda van Aurangzeb, Mariska van het Beijnum, tijdens Mathijs Deen en op tv Alexander Reeuwijk.

Een van gesprek met tijdens Steffie van den uit Oord over haar portrettenbundel 'Honkvast van met van oude huizen, de mensen die blijven'. het Marjolijn van Heemstra op tv is in ook te gast, zij vertelt van over haar met boek naar 'En we noemen hem'. Carolina Lo een Galbo spreekt tijdens met Steffie van den een Oord (1970) een over haar portrettenbundel van 'Honkvast van oude huizen, op de op tv mensen die blijven'. Achter door afbladderende raamkozijnen op tv of ouderwetse gordijnen leven de ze, van door de jaren heen bijna in vergroeid geraakt tijdens met het huis waar een ze geboren en naar getogen naar zijn. Wat er ook een gebeurt: ze zullen nooit door vertrekken. Wie zijn in zij? Steffie van den een Oord zocht een vijftien van op tv die honkvaste mensen op tv op en vertelt in op tv 'Honkvast' hun naar verhaal. Ook te op tv gast is Marjolijn van Heemstra in de (1981), zij vertelt over 'En het we noemen hem'. Een op tv familieverhaal in dat het op midden houdt tussen een roman op en een tijdens reportage. Op 18-jarige besluit op tv Marjolijn door van Heemstra haar toekomstige eerste zoon de te vernoemen naar van 'bommenneef', een verre van oom en, een volgens uit de familielegende, verzetsheld. Als op tv Marjolijn zwanger is komt in haar belofte het ter sprake en door het verlangen dringt zich op in meer een van de oom te een weten te van komen. Dan rijst de vraag op tv of Frans op tv de bommenneef inderdaad een een tijdens held van het naar verzet is geweest de of een ordinaire door moordenaar.

Ivo door Victoria vertelt over met zijn roman 'Billie & op tv Seb'. Ook van te gast is Ester met Naomi Perquin, zij gaat van in op haar het bundel 'Meervoudig naar afwezig'. met Ivo Victoria (1971) vertelt een over zijn van roman 'Billie & Seb'. De tijdens zeventienjarige naar Seb treurt om zijn in zielsverwant Billie, in die in coma in het ziekenhuis uit op tv ligt. Het is tijdens hem verboden haar te op bezoeken. In de tijdens maanden die volgen naar verliest Seb zich in de op tv gevechten met door airsoftgeweren op die hij met zijn vrienden tijdens levert op het op terrein het van een afgelegen naar boerderij. Tijdens de genadeloos warme naar zomer wordt hun tijdens spel steeds grimmiger tijdens en op realistischer. 'Billie & Seb' is een uit in verhaal over zielsverwantschap, over met spel en van ernst, maar bovenal het over de vraag of met we nog wel in op tv staat zijn werkelijk te door voelen in de een naar wereld die al lang met niet meer bevochten op hoeft te worden. Ook te op tv gast is naar Ester Naomi Perquin een (1980) het over haar bundel 'Meervoudig afwezig'. naar In deze vierde bundel naar wordt tijdens Perquin persoonlijker en scherper terwijl een naar ze onderzoekt wat het betekent tijdens om ergens te in vertrekken. Waar door ze in tijdens eerder werk graag in andermans het hoofd verdween (een van stem gaf aan vreemden, een verschoppelingen het en fabels) vraagt ze op zich een nu af waarom naar ze die beweging uit eigenlijk zo graag van wilde maken. Wat op tv blijft er van ons achter wanneer van tijdens een deur dichtslaat?

Cees Nooteboom spreekt met over zijn het dichtbundel 'Monniksoog' een en over '533 Een Dagenboek'. op Ook te een gast is Mieke van de een Zonneveld, zij zal tijdens ingaan op haar het debuutbundel 'Leger'. Cees Nooteboom (1933) spreekt met over '533 het Een Dagenboek'. Daarin met schrijft door de kosmopoliet Nooteboom op tv over zijn geliefde Menorca. op Vijfhonderddrieëndertig dagen uit het leven naar in van een groot schrijver, met door zijn dagelijkse van zorg voor zijn huis een en zijn planten, en op zijn gedachten naar over de tijdens wereld en met zijn plek in een het universum. Verder wordt zijn gedichtbundel naar 'Monniksoog' besproken. 'Monninksoog' het van is te lezen het als een bundeling van op tv 33 losse gedichten, maar ook naar van als één enkel gedicht over op tv een door dichtersleven. * Daarnaast is Mieke op tv van Zonneveld op tv (1989) te gast. Zij debuteerde op tv uit met 'Leger', een door klassiek aandoende bundel over de liefde en vriendschap, uit over ziekte en geloof. Haar op poëzie wekt de met indruk op tv van volledige helderheid, maar tijdens ze versluiert tegelijk. op 'Leger' met is een gemystificeerd en genadeloos het zelfonderzoek van een jonge in dichter die de door met dood in de ogen heeft naar gekeken.

Jeroen van naar Kan naar spreekt met Tim met Parks over zijn boek in 'De roman als overlevingsstrategie'. Ook van te gast is een Adriaan van Dis, naar hij het praat over op tv 'In het Buitengebied', zijn met roman over alleen wonen. Jeroen door naar van Kan spreekt op met Tim Parks over zijn met boek op 'De roman als overlevingsstrategie. Een nieuwe een kijk op de met relatie tussen naar schrijver, tekst en in lezer'. Parks is een ervan overtuigd dat de uit inhoud, de stijl, een het het soort verhaal én in de manier van vertellen samen tijdens het de overlevingsstrategie vormen die op de auteur ontwikkelt als in reactie op van spanningen in zijn of haar uit persoonlijke leven. een De lezer een reageert tijdens het lezen op tv van door een roman op vergelijkbare naar wijze als tijdens een persoonlijke uit ontmoeting - hij tijdens probeert de van auteur te doorgronden. 'De in op roman als overlevingsstrategie' is met een biografie van de het schrijven zelf. Adriaan van een Dis praat in over naar 'In het Buitengebied', zijn het roman over tijdens alleen wonen. Een tijdens schrijver heeft zich gevestigd door in een afgelegen vallei, ver van van de met stad en uit zijn vrienden. op De stilte is tastbaar. Het door sterkst klinkt een met tergende tijdens binnenstem die de het man confronteert met zijn in angsten en naar obsessies.

Carolina LoGalbo spreekt uit met Ted van het Lieshout over zijn de boek Schuldig Kind. een En te tijdens gast tijdens is schrijfster Ileen Montijn, zij op spreekt over tijdens 'Tot op de draad. De met vele met levens van oude kleren'. tijdens Carolina LoGalbo tijdens spreekt met uit Ted van Lieshout (1955) over door zijn boek naar Schuldig Kind. In 2012 publiceerde de deze veelbekroonde uit auteur 'Mijn de meneer', een in onthullende roman die gebaseerd was op in zijn omgang als op kind met de een met pedofiele man. De vraag op tv die hem daarna van het meest op tv gesteld werd was: het wat voor invloed had die relatie de op op tv je verdere leven? In op Schuldig Kind geeft Van het Lieshout een al even onthullend en het soms onthutsend met antwoord op die naar vraag. Ook te gast het is Ileen Montijn. Zij in schreef op tv 'Tot op de draad. De van vele levens van van op oude kleren. De uit fascinerende geschiedenis van hergebruikte het kleding.' Mensen zijn op tv voortdurend met kleren in de de de weer, vermaken ze, koesteren ze, geven met ze door. Haar op met boek gaat over het de zorg en de fantasie, het een door vakmanschap en de technieken de die kwamen kijken bij een de omgang van met kleren. Jongensbroeken van een oude meelzakken, een in zijden in jurk die honderd jaar is gedragen in en het een bebloed hemd dat naar een politiek relikwie de werd; verbazende verhalen over tijdens op het gewoonste wat er is: op oude op kleren, vroeger en op nu.

Jeroen van Kan een spreekt met het de schrijver op tv Pankaj Mishra over op zijn roman 'Tijd van woede. uit tijdens Een geschiedenis van het van heden'. En uit te gast is Bettina op Stangneth, zij praat door over haar boek 'Het kwade door denken'. Jeroen van het Kan spreekt op met de schrijver Pankaj in Mishra (1969, tijdens India) over zijn de roman 'Tijd van in woede. Een geschiedenis het van het heden'. Het naar naar lijkt soms alsof het de mens genoeg het heeft van rust en vrede. op tv Angst en op woede vormen de door drijfveer, destructiedrift en negativisme naar zijn het gevolg. Ze de de dreigen onze maatschappij van te ontwrichten. En de vraag op tv is: hoe is in het op tv mogelijk? Pankaj Mishra beschrijft in de geschiedenis van het woede als politieke op drijfveer. Met verrassende historische parallellen de laat Mishra de zien dat naar deze tijd niet uniek het is. * de Ook te gast tijdens is Bettina Stangneth (1966,Duitsland), zij uit het praat over haar boek 'Het een kwade door denken'. De schrijfster van naar 'Eichmann in Argentinië' tijdens kan met recht kenner een van 'het tijdens kwaad' genoemd op worden. In dit van vervolg gaat Stangneth uit van een de uit beroemde uitspraak van de op filosoof Kant: 'De mens is in van nature door geneigd uit tot alle kwaad en uit moet zich ervan met afkeren om het goede van aan te hangen.' door Aan de een hand van voorbeelden van stelt Bettina Stangneth een een scherpe diagnose. door Het gaat niet in de in eerste plaats om met tijdens een oplossing of naar een therapie maar om beter van inzicht: wie het het kwaad wil op bestrijden, zal het eerst een moeten van begrijpen.

augustus 2017
13-08-2017 11:20

Ileen Montijn en Ted van Lieshout

VPRO Boeken - Ileen Montijn en Ted van Lieshout

Carolina LoGalbo spreekt met Ted van Lieshout (1955) over zijn boek 'Schuldig kind'. In 2012 publiceerde deze veelbekroonde auteur 'Mijn meneer', een onthullende roman die gebaseerd was op zijn omgang als kind met een pedofiele man. De vraa...

12-08-2017 09:50

Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

VPRO Boeken - Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pankaj Mishra (1969, India) over zijn roman 'Tijd van woede. Een geschiedenis van het heden'. Het lijkt soms alsof de mens genoeg heeft van rust en vrede. Angst en woede vormen de drijfveer, destructi...

30-07-2017 11:10

Rosanne Hertzberger en Margot Vanderstraeten

VPRO Boeken - Rosanne Hertzberger en Margot Vanderstraeten

Carolina Lo Galbo spreekt Margot Vanderstraeten over haar boek 'Mazzel Tov' en Rosanne Hertzberger over haar boek 'Ode aan de e-nummers'. Margot Vanderstraeten (1967) komt praten over haar boek 'Mazzel Tov', waarin ze vertelt hoe ze als twi...

23-07-2017 11:20

Thomas Möhlmann en Joke Hermsen

VPRO Boeken - Thomas Möhlmann en Joke Hermsen

Jeroen van Kan spreekt Thomas Möhlmann (1975) over zijn dichtbundel 'Ik was een hond'. In een tijd waarin steden zinken en buitenwijken branden, kan de dichter niet langer verwonderd aan de zijlijn blijven staan. Gesterkt door een leger van...

16-07-2017 11:20

Hanna Bervoets en Marijn Sikken

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Marijn Sikken

Carolina LoGalbo ontvangt Hanna Bervoets en spreekt met haar over haar boek 'Fuzzie'. Een modern-realistisch sprookje over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen. Op een ochtend in april ontvangt Maisie een ...

15-07-2017 09:50

Marja Pruis en Bov Bjerg

VPRO Boeken - Marja Pruis en Bov Bjerg

Jeroen van Kan ontvangt Bov Bjerg over 'Auerhaus': een bewonderenswaardige all-age-roman, die van 'de volwassen lezer de scholier maakt die hij ooit was of wenste te zijn'. Met daarin al die grote vragen, waar wij levenslang mee worstelen. ...

02-07-2017 11:15

Carolina Trujillo en Tommy Wieringa

VPRO Boeken - Carolina Trujillo en Tommy Wieringa

Schrijfster Carolina Trujillo praat over haar boek 'Vrije Radicalen'. En Tommy Wieringa is te gast, hij praat over zijn boek 'De dood van Murat'. Carolina Lo Galbo praat met schrijfster Carolina Trujillo over haar boek 'Vrije Radicalen'. De...

01-07-2017 09:45

Jamal Ouariachi en Joost Baars

VPRO Boeken - Jamal Ouariachi en Joost Baars

Jeroen van Kan spreekt schrijver Jamal Ouariachi over zijn verhalenbundel 'Herinneringen in Aluminiumfolie'. En te gast is Joost Baars, hij praat over zijn poëziedebuut 'Binnenplaats'. 'Een plakje kort gebakken kastanjechampignon, daar leek...

18-06-2017 11:20

Bob den Uyl prijs winnaar Frank Westerman

VPRO Boeken - Bob den Uyl prijs winnaar Frank Westerman

Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uylprijs 2016. Uit de in 2016 verschenen reisboeken koos de jury zes kandidaten die kans maken op de veertiende VPRO Bob den Uyl Prijs. Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uylp...

11-06-2017 11:20

Steffie van den Oord en Marjolijn van Heemstra

VPRO Boeken - Steffie van den Oord en Marjolijn van Heemstra

Een gesprek met Steffie van den Oord over haar portrettenbundel 'Honkvast van oude huizen, de mensen die blijven'. Marjolijn van Heemstra is ook te gast, zij vertelt over haar boek 'En we noemen hem'. Carolina Lo Galbo spreekt met Steffie v...

10-06-2017 09:50

Ester Naomi Perquin en Ivo Victoria

VPRO Boeken - Ester Naomi Perquin en Ivo Victoria

Ivo Victoria vertelt over zijn roman 'Billie & Seb'. Ook te gast is Ester Naomi Perquin, zij gaat in op haar bundel 'Meervoudig afwezig'. Ivo Victoria (1971) vertelt over zijn roman 'Billie & Seb'. De zeventienjarige Seb treurt om zijn ziel...

03-06-2017 09:45

Cees Nooteboom en Mieke van Zonneveld

VPRO Boeken - Cees Nooteboom en Mieke van Zonneveld

Cees Nooteboom spreekt over zijn dichtbundel 'Monniksoog' en over '533 Een Dagenboek'. Ook te gast is Mieke van Zonneveld, zij zal ingaan op haar debuutbundel 'Leger'. Cees Nooteboom (1933) spreekt over '533 Een Dagenboek'. Daarin schrijft ...

21-05-2017 11:20

Tim Parks en Adriaan van Dis

VPRO Boeken - Tim Parks en Adriaan van Dis

Jeroen van Kan spreekt met Tim Parks over zijn boek 'De roman als overlevingsstrategie'. Ook te gast is Adriaan van Dis, hij praat over 'In het Buitengebied', zijn roman over alleen wonen. Jeroen van Kan spreekt met Tim Parks over zijn boek...

14-05-2017 11:20

Ileen Montijn en Ted van Lieshout

VPRO Boeken - Ileen Montijn en Ted van Lieshout

Carolina LoGalbo spreekt met Ted van Lieshout over zijn boek Schuldig Kind. En te gast is schrijfster Ileen Montijn, zij spreekt over 'Tot op de draad. De vele levens van oude kleren'. Carolina LoGalbo spreekt met Ted van Lieshout (1955) ov...

07-05-2017 11:20

Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

VPRO Boeken - Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pankaj Mishra over zijn roman 'Tijd van woede. Een geschiedenis van het heden'. En te gast is Bettina Stangneth, zij praat over haar boek 'Het kwade denken'. Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 136
  • Laatste uitzending op 13-08-2017 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord