Programma gemist?

Carolina Lo Galbo het spreekt met P. op tv F. Thomése tijdens over zijn familieroman op tv 'Vaderliefde'. Wanneer zijn ouders op tv gestorven zijn, van beseft Thomése dat zijn door vader en op tv moeder een soort de vreemden op zijn geweest die uit de hele tijd uit een toneelstukje voor hem opvoerden. op De 'nagelaten op zoon' ontdekt met postuum tal van verborgen de geschiedenissen en verzinsels, de met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke tijdens waarheid. Hans in Luijten is ook te uit op gast en vertelt over de zijn biografie 'Alles voor Vincent', op van over Jo van Gogh-Bonger (1862-1925), de op schoonzus van Vincent tijdens de van Gogh. Toen Vincent en Theo uit kort na het elkaar op tv overleden, ontfermde zij zich door over Van Goghs artistieke nalatenschap naar en met wijdde de rest van het haar leven aan de tijdens verspreiding en met bekendmaking met ervan. Voor de reputatie van op tv zijn kunst het waren haar een inspanningen cruciaal. Maar het ook in andere opzichten leidde van ze door een boeiend leven.

Tjitske Mussche door spreekt met Ellen door Deckwitz de over haar dichtbundel 'Hogere natuurkunde', het waarin het verhaal wordt tijdens in verteld van Nederlands-Indië, de op tv oorlog en de gevolgen daarvan een tijdens voor het huidige Nederland. Deckwitz op reisde naar door Indonesië en de sprak met talloze ooggetuigen, uit op zoek uit naar de wortels van ons op koloniale het verleden. Ook te gast het is Charlotte van van den Broeck, zij praat in over haar boek 'Waagstukken'. naar In Waagstukken presenteert een in zij dertien teksten over op tragische architecten. Het zijn in de verhalen tijdens van bouwmeesters op die zelfmoord pleegden bij een van door hen ontworpen gebouw, een of omwille van van dat gebouw. het In een tocht door langs hun laatste door bouwwerken een onderzoekt ze het verband tussen persoonlijk een en publiekelijk falen, het tussen het van belang van de openbare een ruimte en de op autoriteit van de op op tv architecten.

Carolina op Lo Galbo spreekt met Peter op tv Vermeersch het over zijn op tv boek 'Aantekeningen bij een tijdens moord', literaire non-fictie over juryrechtspraak, uit misdaad en de naar melancholie van het het straffen. een Op een ochtend ontvangt de Peter uit Vermeersch een brief een waarin hij wordt in opgeroepen zitting te nemen in een het volksjury door bij een tijdens moordzaak. Hij wordt de overspoeld door vragen. Wat op tv doe je op tv iemand aan als je hem door straft? Helpt het? in Hoe voelt het slachtoffer met te zijn, een of nabestaande? Miek Smilde van is ook te van tijdens gast en praat met over haar roman de 'Dorsmans dood', een roman over in de macht met en onmacht van juristen, van over recht en het dwaling. Advocaat Pieter Coorn van op tv behandelde in hoger beroep op een zaak over het de moord op een door jonge vrouw. Jaren een later hoopt de hij zijn loopbaan als op jurist uit rustig af te sluiten, uit maar als blijkt in dat er fouten zijn het gemaakt op tv in de zaak, begint hij een te twijfelen. van Wie is hij nog op als er geen tijdens waarheid een bestaat?

Tjitske het Mussche spreekt met Maarten tijdens 't Hart over zijn een roman met 'De nachtstemmer'. Een het orgelstemmer krijgt de opdracht op tv een beroemd kerkorgel naar te stemmen. door Hij komt terecht in met een wonderlijke wereld, bevolkt met door eigenaardige, merendeels naar xenofobe dwarsliggers op en maakt kennis met met de een Braziliaanse weduwe en haar naar eigenaardige dochter. de Zij brengen de een stemmer in grote problemen. de Ook van te gast is Benjamin Moser, hij de praat naar over zijn naar boek 'Sontag - Haar leven op en met werk'. De Amerikaanse Susan Sontag (1933-2004) in schreef op tv romans, films, dagboeken met en essays over kunst en door camp, een porno en politiek, op feminisme en homoseksualiteit, naar faam en de stijl, fascisme en communisme. van En ze van hield er veel bijzondere geliefden op de na. Moser met laat de onzekerheid zien uit uit die achter het publieke masker een schuilging: de verbroken een relaties naar en de worsteling met haar uit seksualiteit.

Carolina Lo van Galbo spreekt door met Oek de in Jong over Zwarte schuur, een de een roman over het tijdens kwaad, over schuld en geweten, op over de demonen naar die een leven begeleiden, op en over op tv de vrouwen van die hoofdpersoon Maris Coppoolse confronteren uit uit met zichzelf. Ook de te gast is Elma Drayer op over een haar boek Witte schuld, waarin met ze identiteitspolitiek in de een mediawereld, literatuur, de kunst en politiek in bespreekt. Sinds het naar racismedebat vanuit de het VS overwaaide naar in Nederland op tv heeft Drayer het in door columns en een discussies becommentarieerd, want ze hoort veel in dat haar op tv niet in bevalt. Waarom slaat het tijdens debat zo uit aan? Wat is de met rol van de sociale de media?

Carolina met Lo Galbo op ontvangt de winnaar van de VPRO Bob den Uyl het Prijs een 2019. Dore van Duivenbode. op tv Uit de in in 2018 verschenen tijdens reisboeken koos de in jury haar boek 'Mijn de Poolse huis' als winnaar. De tijdens andere genomineerden van waren: Fleur van de der Bij naar met 'De Nijl tijdens in mij. Een ontdekkingsreis naar uit het hart van de de naar waanzin', Mathijs de Deen met 'Over oude wegen. Een in reis door de op geschiedenis van Europa', op op Peter Giesen met 'Retour de een France. naar Over de route nostalgique naar het door Frankrijk van nu' door en met Edwin Timmer met 'Langs de het muur op van Trump. Van Harlingen naar naar door Tijuana'.

Jeroen in van Kan spreekt met naar Julia Blackburn over haar op boek in 'Lied van de tijd. uit Op naar zoek naar Doggerland'. Julia Blackburn naar onderzoekt daarin van de geschiedenis van het de land dat nu op bekendstaat een als Doggerland, een gigantisch laagland dat uit ooit door de oostkust van op tv Engeland direct in verbond met Nederland en het vasteland op van het Europa, totdat de stijgende zeespiegel uit het gebied de voorgoed overspoelde een rond 5000 tijdens voor Christus. Ook te gast door is Arie het Storm, hij van praat over zijn boek in 'Het horrortheater van de op tv Nederlandse het literatuur'. Arie Storm neemt de literaire door wereld het en de door hedendaagse literatuur op het de hak. Vele door grootheden en tal van minder belangrijke van in personages passeren de op revue.

Carolina het Lo Galbo tijdens spreekt met Hanna op Bervoets over haar roman op 'Welkom in het Rijk der naar het zieken'. Clay wordt tijdens na een bezoek aan in de kinderboerderij doodziek een en blijkt het Q-koortsvermoeidheidssyndroom te van op tv hebben. In zijn uit verbeten zoektocht naar genezing de verliest hij alles wat door hem lief is en uit het raakt volledig geïsoleerd. Zo belandt op tv hij in naar het Rijk der van zieken, een vreemde, parallelle van wereld waar de andere, ondoorzichtige door regels gelden en de eindbestemming onduidelijk de op is. Hans Münstermann is ook te door gast op en spreekt over zijn roman naar 'De op tv populist'. Schrijfster Anita op Koetsier mag mee het met de verkiezingscampagne van van James Moreau, de op tv nieuwe leider van van een rechtse naar splinterpartij. Met een verrassend een simpel uit programma schiet hij op tv als een komeet omhoog van in de peilingen. In naar zijn ambities de om een in brede beweging te vormen, tijdens mobiliseert hij ook tegenkrachten. in Moreau is geliefd, gevreesd tijdens van én gehaat. De uit dag van de naar verkiezingen wordt de dag des met oordeels.

Jeroen op van Kan spreekt op met Willem Otterspeer over 'De op tv het kleine Huizinga. De uit klassieke herfsttij der middeleeuwen samengevat'. Otterspeer uit probeert na te een in gaan wat Nederlands beroemdste historicus een Johan Huizinga tot een een echte door schrijver maakt, het waarom 'Herfsttij der met Middeleeuwen' zo'n fascinerend boek uit is en waarom de het raadsel op tv van Huizinga tegelijk het naar raadsel van op tv het lezen en het leven is. van de Ook te gast is de slavist en specialist Russische op kunst van op tv de vroege met twintigste eeuw Sjeng Scheijen. Hij uit praat over zijn tijdens boek 'De Avant-gardisten'. tijdens In 1917 grijpen in op tv van Rusland de bolsjewieken de macht op tv en benoemen kunstenaars als het Kazimir door Malevitsj, Vasili van Kandinsky, Vladimir Tatlin en Marc in Chagall op van hoge posten in het zojuist in gevormde 'Volkscommissariaat van door Verlichting'. De de bolsjewieken hebben naar geen idee wie die tijdens hemelbestormers en dromers zijn, in en de tijdens kunstenaars zelf door zijn politiek volkomen op tv naïef. Al snel valt de een coalitie uit met elkaar.

Carolina Lo de Galbo spreekt van met Atte Jongstra over zijn op boek 'De Aardappelcentrale. op tv Een monumentenman met op oorlogspad'. in De Amsterdamse beeldhouwer en van 'archivaris Standbeelden' met Chris Holtser wordt in de met Hongerwinter in door de tijdens Amerikaanse eenheid 'Monuments van Men' ingelijfd als tolk, en komt een met hen naar in een totaal op verwoest Duitsland terecht. Overleven in zonder enige vorm de van moraal blijkt het tijdens de beste methode. Ook te gast in is een Laura van der Haar. op Zij op spreekt over haar boek op tv 'Loslopen'. Laura van der het Haar is nooit overtuigd het dat ze het naar juiste door doet, tót de dag dat in ze haar met kantoorbaan opzegt uit en een hond neemt: Takkie. uit Samen met lopen ze stad op en land af. door Door de polder, door het naar boerenland, door uit Amsterdam-West. Ze snuffelen overal van rond, door met grote aandacht van voor de wereld om hen uit heen. En overal het maken ze wel tijdens iets buitengewoons een mee.

Jeroen de van Kan spreekt met de het Duitse schrijver Wolf het Wondratschek over de zijn roman 'Zelfportret op met Russische piano'. In in een Weens tijdens koffiehuis leert een schrijver uit de uit oude Soevorin op tv kennen, lang geleden een beroemde door Russische in pianist. Nu loopt zijn leven ten op einde en wil van door hij zijn verhaal in kwijt. Ook te op tv gast is Alfred Birney, het hij praat op over zijn boek 'Niemand bleef. met Dagboek op van Meneer B. 2005-2011'. In uit 2005 wordt op de wereld van Meneer met B. kleiner als de hij het na een uit hartinfarct door rustig aan moet naar doen. In dit dagboek met mijmert hij tijdens het in herstel op tv zonder schroom over op voorbije liefdes, muziek maken, uit het schrijven, de boeken het uit en de schrijvers die hem irriteren van of inspireren. op Gaandeweg herwint Meneer in B. van de lust om te in schrijven.

Carolina Lo het Galbo spreekt met Eva tijdens Meijer over op tv haar met roman Voorwaarts. Een op groepje jonge anarchisten begint in 1924 naar op naar het Franse platteland een een commune. Het tijdens tweede deel speelt zich af naar in het het heden, op een boerderij de in uit Friesland waar op tv een soortgelijk sociaal experiment naar niet helemaal uitpakt zoals de met deelnemers een hadden gehoopt. Ook de te gast is Saman door Amini. Hij uit praat over de zijn graphic novel Samenloop van omstandigheden, de op tv het verhaal van door een jonge vluchteling die gevangen in zit tussen met twee werelden. Amini kwam naar als vluchteling uit door Iran naar op tv Nederland en woonde zes jaar van in naar AZC's.

Jeroen uit van Kan spreekt met een Ferdinand met von Schirach over het zijn boek 'Straf', waarin hij tijdens twaalf lotgevallen beschrijft. op Hij laat op zien hoe met moeilijk het is een individu recht met naar te doen en hoe vooringenomen de onze begrippen van 'goed' naar en 'slecht' vaak door zijn. naar Ferdinand von Schirach schrijft in over eenzaamheid de en vervreemding, over in hoe we streven naar geluk tijdens en daarbij in falen. het Hoe zijn we geworden op wie we zijn? Ook te door gast is Sander van een Kollaard, hij spreekt over zijn het roman 'Uit naar het leven de van een hond'. Deze op tv roman beschrijft op tv een zaterdag uit het leven door van Henk op van Doorn, 57 jaar, IC-verpleegkundige, door alleenstaand. uit Henks hond blijkt de ziek. Het dier op tv zal binnen afzienbare tijd sterven. uit Dat de gegeven gaat als een op tv sleepnet over de bodem tijdens de van de dag en haalt van verdriet uit naar de oppervlakte: van dat de tijd maar in één richting kent; dat we tijdens op zo kwetsbaar en eenzaam zijn, hoeveel naar liefde uit we ook een vinden.

Carolina Lo van Galbo spreekt met onderzoekjournaliste van Linda van Polman over haar op boek 'Niemand wil ze hebben'. met Haar verhaal over op tv het naar Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in in 1938. Het aantal Joden in dat het uit nazi-gebied probeerde te ontkomen tijdens was geëxplodeerd: in er waren dringend op tv opvangplaatsen nodig. Alle argumenten een van West-Europese regeringen tijdens om de vluchtelingen in níét binnen door te tijdens laten waren dezelfde als op tv nu. Wat is er uit terechtgekomen van de met belofte tijdens van 'nooit meer' op waarop het VN-vluchtelingenverdrag van in 1951 was gebaseerd? En: Manon in Uphoff praat over uit haar de roman op autobiografische grondslag uit 'Vallen tijdens is als vliegen'. op Wanneer haar oudere zus, uitgehongerd de en uitgedroogd, van met de trap valt in en sterft, van dwingt dat de de schrijfster een verleden door onder ogen te zien door dat gruwelijk en uit angstwekkend het was.

Uitzending uit geheel in tijdens het teken van het Boekenweekthema uit 'De moeder op de vrouw'. Carolina een Lo Galbo praat met met Marja op tv Pruis, die een van nieuwe feministische canon samenstelde, en het met literatuurwetenschapper en met feministe van het eerste het uur het Maaike Meijer. Zij werkt op tv aan een de studie over de culturele uit verbeelding de van mannelijkheid. Jeroen van Kan op ontvangt een Volkskrantcolumnist Aleid Truijens, die aan op een biografie van Hella een Haasse met werkt, en schrijver en met columnist voor op tv De Groene Amsterdammer Niña tijdens Weijers.

februari 2020
06-10-2019 10:20

P.F.Thomése en Hans Luijten

VPRO Boeken - P.F.Thomése en Hans Luijten

Carolina Lo Galbo spreekt met P. F. Thomése over zijn familieroman 'Vaderliefde'. Wanneer zijn ouders gestorven zijn, beseft Thomése dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerd...

29-09-2019 10:20

Charlotte van den Broeck en Ellen Deckwitz

VPRO Boeken - Charlotte van den Broeck en Ellen Deckwitz

Tjitske Mussche spreekt met Ellen Deckwitz over haar dichtbundel 'Hogere natuurkunde', waarin het verhaal wordt verteld van Nederlands-Indië, de oorlog en de gevolgen daarvan voor het huidige Nederland. Deckwitz reisde door Indonesië en spr...

22-09-2019 10:20

Peter Vermeersch en Miek Smilde

VPRO Boeken - Peter Vermeersch en Miek Smilde

Carolina Lo Galbo spreekt met Peter Vermeersch over zijn boek 'Aantekeningen bij een moord', literaire non-fictie over juryrechtspraak, misdaad en de melancholie van het straffen. Op een ochtend ontvangt Peter Vermeersch een brief waarin hi...

15-09-2019 10:20

Maarten 't Hart en Benjamin Moser

VPRO Boeken - Maarten 't Hart en Benjamin Moser

Tjitske Mussche spreekt met Maarten 't Hart over zijn roman 'De nachtstemmer'. Een orgelstemmer krijgt de opdracht een beroemd kerkorgel te stemmen. Hij komt terecht in een wonderlijke wereld, bevolkt door eigenaardige, merendeels xenofobe ...

08-09-2019 10:20

Oek de Jong en Elma Drayer

VPRO Boeken - Oek de Jong en Elma Drayer

Carolina Lo Galbo spreekt met Oek de Jong over Zwarte schuur, een roman over het kwaad, over schuld en geweten, over de demonen die een leven begeleiden, en over de vrouwen die hoofdpersoon Maris Coppoolse confronteren met zichzelf. Ook te ...

02-06-2019 10:20

VPRO Bob den Uyl Prijs

VPRO Boeken - VPRO Bob den Uyl Prijs

Carolina Lo Galbo ontvangt de winnaar van VPRO Bob den Uyl Prijs 2019. Dore van Duivenbode. Uit de in 2018 verschenen reisboeken koos de jury haar boek 'Mijn Poolse huis' als winnaar. De andere genomineerden waren: Fleur van der Bij met 'De...

26-05-2019 10:20

Julia Blackburn en Arie Storm

VPRO Boeken - Julia Blackburn en Arie Storm

Jeroen van Kan spreekt met Julia Blackburn over haar boek 'Lied van de tijd. Op zoek naar Doggerland'. Julia Blackburn onderzoekt daarin de geschiedenis van het land dat nu bekendstaat als Doggerland, een gigantisch laagland dat ooit de oos...

19-05-2019 10:20

Hanna Bervoets en Hans Münstermann

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Hans Münstermann

Carolina Lo Galbo spreekt met Hanna Bervoets over haar roman 'Welkom in het Rijk der zieken'. Clay wordt na een bezoek aan de kinderboerderij doodziek en blijkt het Q-koortsvermoeidheidssyndroom te hebben. In zijn verbeten zoektocht naar ge...

12-05-2019 10:20

Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

VPRO Boeken - Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

Jeroen van Kan spreekt met Willem Otterspeer over 'De kleine Huizinga. De klassieke herfsttij der middeleeuwen samengevat'. Otterspeer probeert na te gaan wat Nederlands beroemdste historicus Johan Huizinga tot een echte schrijver maakt, wa...

05-05-2019 10:20

Atte Jongstra en Laura van der Haar

VPRO Boeken - Atte Jongstra en Laura van der Haar

Carolina Lo Galbo spreekt met Atte Jongstra over zijn boek 'De Aardappelcentrale. Een monumentenman op oorlogspad'. De Amsterdamse beeldhouwer en 'archivaris Standbeelden' Chris Holtser wordt in de Hongerwinter door de Amerikaanse eenheid '...

28-04-2019 10:20

Wolf Wondratschek en Alfred Birney

VPRO Boeken - Wolf Wondratschek en Alfred Birney

Jeroen van Kan spreekt met de Duitse schrijver Wolf Wondratschek over zijn roman 'Zelfportret met Russische piano'. In een Weens koffiehuis leert een schrijver de oude Soevorin kennen, lang geleden een beroemde Russische pianist. Nu loopt z...

21-04-2019 10:20

Eva Meijer en Saman Amini

VPRO Boeken - Eva Meijer en Saman Amini

Carolina Lo Galbo spreekt met Eva Meijer over haar roman Voorwaarts. Een groepje jonge anarchisten begint in 1924 op het Franse platteland een commune. Het tweede deel speelt zich af in het heden, op een boerderij in Friesland waar een soor...

14-04-2019 10:20

Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

VPRO Boeken - Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

Jeroen van Kan spreekt met Ferdinand von Schirach over zijn boek 'Straf', waarin hij twaalf lotgevallen beschrijft. Hij laat zien hoe moeilijk het is een individu recht te doen en hoe vooringenomen onze begrippen van 'goed' en 'slecht' vaak...

31-03-2019 10:20

Linda Polman en Manon Uphoff

VPRO Boeken - Linda Polman en Manon Uphoff

Carolina Lo Galbo spreekt met onderzoekjournaliste Linda Polman over haar boek 'Niemand wil ze hebben'. Haar verhaal over het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was ...

24-03-2019 11:20

Boekenweekthema De moeder de vrouw

VPRO Boeken - Boekenweekthema De moeder de vrouw

Uitzending geheel in het teken van het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. Carolina Lo Galbo praat met Marja Pruis, die een nieuwe feministische canon samenstelde, en met literatuurwetenschapper en feministe van het eerste uur Maaike Meij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 219
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!