Programma gemist?

Carolina Lo Galbo in spreekt met P. van F. Thomése over met zijn familieroman in 'Vaderliefde'. Wanneer tijdens zijn ouders gestorven zijn, van beseft Thomése op tv dat zijn vader en moeder met een soort in vreemden zijn geweest het die de door hele tijd uit een toneelstukje voor uit hem opvoerden. De de 'nagelaten zoon' ontdekt postuum een tal van verborgen geschiedenissen op en verzinsels, naar met daartussen onvermijdelijk met de gruwelijke waarheid. een Hans Luijten is ook een te gast door en vertelt op over zijn biografie 'Alles voor Vincent', van over met Jo van Gogh-Bonger met (1862-1925), de schoonzus van van Vincent van Gogh. het Toen Vincent en uit Theo kort na elkaar het op overleden, ontfermde zij zich tijdens over Van Goghs artistieke nalatenschap van en uit wijdde de op rest van haar leven aan door de verspreiding en het bekendmaking ervan. Voor de de reputatie op tv van zijn kunst op waren haar inspanningen cruciaal. Maar door ook in andere op opzichten leidde ze in naar een boeiend leven.

Tjitske Mussche spreekt uit met door Ellen Deckwitz naar over haar dichtbundel door 'Hogere natuurkunde', waarin het in verhaal wordt verteld van Nederlands-Indië, met van de oorlog en de gevolgen daarvan uit voor het huidige de van Nederland. Deckwitz reisde door met Indonesië en uit sprak met talloze ooggetuigen, in op zoek naar naar de wortels van ons in koloniale op verleden. Ook te gast is de Charlotte van den tijdens Broeck, zij praat over met haar een boek 'Waagstukken'. In uit Waagstukken presenteert zij op tv dertien teksten over tragische met architecten. Het van zijn de verhalen van in bouwmeesters de die zelfmoord pleegden bij een de door met hen ontworpen gebouw, of omwille het van dat gebouw. tijdens In een tocht uit langs hun op tv laatste bouwwerken met onderzoekt ze het verband tussen naar persoonlijk en publiekelijk naar falen, tussen het van belang van de openbare van ruimte naar en de autoriteit van de door van architecten.

Carolina Lo Galbo door spreekt met van Peter Vermeersch op tv over zijn boek een 'Aantekeningen bij een moord', door literaire op tv non-fictie over juryrechtspraak, met misdaad en de melancholie door van het op tv straffen. Op een ochtend in ontvangt Peter Vermeersch een een brief waarin hij het wordt opgeroepen zitting te tijdens nemen in een een met volksjury bij een moordzaak. het Hij wordt naar overspoeld door vragen. Wat doe je tijdens iemand aan uit als je op hem straft? Helpt het? door Hoe voelt op tv het slachtoffer met te zijn, of nabestaande? Miek door Smilde is ook te uit uit gast en praat over een haar roman 'Dorsmans dood', uit een roman over de door macht op en onmacht tijdens van juristen, over met recht en dwaling. Advocaat Pieter uit Coorn in behandelde in hoger beroep tijdens een zaak over de moord op tv op een tijdens jonge vrouw. Jaren van later een hoopt hij zijn loopbaan als een jurist rustig af te van sluiten, maar de als blijkt dat er van fouten zijn gemaakt met in de zaak, een begint hij van te twijfelen. naar Wie is hij nog als van er geen op tv waarheid tijdens bestaat?

Tjitske in Mussche spreekt met Maarten 't het Hart over een zijn roman 'De nachtstemmer'. een Een op tv orgelstemmer krijgt de opdracht in een met beroemd kerkorgel te tijdens stemmen. Hij komt op tv terecht in een wonderlijke op wereld, bevolkt door naar eigenaardige, merendeels op tv xenofobe dwarsliggers en maakt kennis het met een een Braziliaanse weduwe het en haar eigenaardige naar dochter. Zij brengen de naar stemmer in in grote problemen. Ook te gast is uit Benjamin Moser, tijdens hij praat over zijn het boek een 'Sontag - Haar leven en het werk'. De in Amerikaanse Susan Sontag door (1933-2004) schreef romans, films, de dagboeken en uit essays over kunst en uit camp, porno de en politiek, feminisme in en een homoseksualiteit, faam en uit stijl, fascisme en communisme. En ze de naar hield er veel met bijzondere geliefden op uit na. Moser laat de naar onzekerheid zien die achter van het publieke masker schuilging: een de in verbroken relaties en de de worsteling op tv met haar seksualiteit.

Carolina op Lo Galbo spreekt met Oek op tv een de Jong over de Zwarte schuur, een een roman over het de kwaad, over schuld het en geweten, over het de demonen die door een leven begeleiden, en over van de vrouwen die hoofdpersoon met Maris Coppoolse confronteren een met de zichzelf. Ook te gast is op tv in Elma Drayer over haar uit boek Witte schuld, waarin de ze identiteitspolitiek in de op tv mediawereld, een literatuur, kunst en op politiek bespreekt. op Sinds het racismedebat vanuit de de VS het overwaaide naar Nederland heeft door Drayer het in columns de en discussies becommentarieerd, van want ze het hoort veel dat haar het niet bevalt. Waarom tijdens slaat het op tv debat zo aan? het Wat is de rol van naar de de sociale media?

Carolina Lo Galbo door ontvangt op tv de winnaar op tv van VPRO Bob den Uyl een Prijs in 2019. Dore van Duivenbode. Uit de in in 2018 verschenen de reisboeken koos van de jury haar op tv boek 'Mijn Poolse tijdens huis' als winnaar. door De naar andere genomineerden waren: op tv Fleur van der Bij naar met 'De Nijl van in mij. Een ontdekkingsreis naar tijdens de het hart van de de waanzin', Mathijs met Deen met 'Over oude wegen. tijdens Een reis tijdens door de geschiedenis van met Europa', Peter tijdens Giesen met 'Retour de op tv France. Over uit de route op nostalgique naar het Frankrijk met van nu' en op tv Edwin Timmer met door 'Langs de de muur van Trump. Van Harlingen van naar uit Tijuana'.

Jeroen naar van Kan van spreekt met Julia Blackburn in over haar boek op 'Lied van van de tijd. Op met zoek naar Doggerland'. Julia Blackburn tijdens onderzoekt daarin de geschiedenis tijdens door van het land dat nu op tv bekendstaat als Doggerland, op tv een gigantisch laagland dat door de ooit de oostkust van op tv Engeland direct verbond in met Nederland van en het vasteland van van Europa, totdat de stijgende van zeespiegel het van gebied voorgoed overspoelde de rond 5000 het voor Christus. Ook te op tv gast is Arie Storm, uit hij praat over naar zijn boek 'Het uit horrortheater van de de Nederlandse literatuur'. Arie Storm van neemt de literaire van een wereld en de uit hedendaagse literatuur op de hak. op Vele grootheden op tv en tal in van minder belangrijke in personages passeren de door revue.

Carolina de Lo Galbo van spreekt met Hanna op tv Bervoets over haar roman 'Welkom van in het Rijk der de zieken'. door Clay wordt door na een bezoek aan een de kinderboerderij doodziek de en blijkt het Q-koortsvermoeidheidssyndroom op te hebben. In van zijn verbeten tijdens zoektocht naar genezing verliest door hij met alles wat hem lief is tijdens en raakt in volledig geïsoleerd. Zo naar belandt hij tijdens in het Rijk der zieken, uit een vreemde, parallelle wereld door waar andere, een ondoorzichtige de regels gelden en het de eindbestemming onduidelijk is. met Hans Münstermann op is ook te gast en spreekt uit over zijn uit roman 'De populist'. Schrijfster tijdens Anita op Koetsier mag mee op met de verkiezingscampagne van op James door Moreau, de nieuwe leider van een van rechtse splinterpartij. door Met een verrassend tijdens simpel programma een schiet hij als op tv een komeet het omhoog in de in peilingen. In zijn ambities een om een brede naar beweging te vormen, mobiliseert van hij ook in tegenkrachten. Moreau is geliefd, de gevreesd én gehaat. De naar dag tijdens van de verkiezingen van wordt de dag des op oordeels.

Jeroen op van Kan spreekt uit met Willem Otterspeer over op tv 'De naar kleine Huizinga. De klassieke in herfsttij der tijdens middeleeuwen samengevat'. Otterspeer probeert na te met gaan wat Nederlands de beroemdste op historicus Johan Huizinga op tot een uit echte schrijver maakt, waarom de 'Herfsttij der Middeleeuwen' zo'n van fascinerend boek is en met waarom op tv het raadsel van Huizinga tegelijk uit het raadsel door van de het lezen en het leven van is. Ook te gast van is slavist en uit het specialist Russische kunst van uit de vroege uit twintigste eeuw Sjeng Scheijen. Hij praat tijdens over zijn op boek 'De Avant-gardisten'. door In 1917 grijpen in het Rusland de op bolsjewieken de macht en door benoemen een kunstenaars als Kazimir in Malevitsj, Vasili Kandinsky, Vladimir Tatlin op en Marc Chagall op tijdens op hoge posten van in het zojuist gevormde 'Volkscommissariaat een van Verlichting'. De bolsjewieken uit tijdens hebben geen idee wie van die hemelbestormers en dromers zijn, van en uit de kunstenaars zelf zijn een politiek op volkomen naïef. Al snel valt de op coalitie uit met elkaar.

Carolina de Lo Galbo spreekt met naar Atte Jongstra over tijdens zijn boek de 'De Aardappelcentrale. uit Een monumentenman op tijdens oorlogspad'. De Amsterdamse beeldhouwer en 'archivaris de Standbeelden' Chris Holtser een wordt op tv in de Hongerwinter door de op Amerikaanse tijdens eenheid 'Monuments Men' ingelijfd van als tolk, en op komt met door hen in een een totaal verwoest Duitsland uit terecht. Overleven door zonder enige vorm van moraal blijkt van de beste naar methode. Ook uit te gast op tv is Laura van de der Haar. Zij spreekt over het haar met boek 'Loslopen'. Laura van van der Haar naar is nooit overtuigd dat ze met het naar juiste doet, tót in de dag dat ze haar tijdens kantoorbaan de opzegt en een de hond neemt: Takkie. op Samen lopen ze op tv stad en land met af. Door de polder, uit door het boerenland, door tijdens Amsterdam-West. Ze snuffelen overal met rond, op tv met grote door aandacht voor de op wereld om hen een heen. En overal maken ze wel in in iets buitengewoons mee.

Jeroen van Kan op tv op tv spreekt met de de Duitse schrijver Wolf Wondratschek in over zijn roman 'Zelfportret met door Russische piano'. met In een Weens tijdens koffiehuis het leert een schrijver in de oude Soevorin kennen, lang met geleden een beroemde van Russische pianist. Nu van loopt zijn leven op ten door einde en wil tijdens hij zijn verhaal kwijt. Ook te een gast is Alfred een Birney, tijdens hij praat over zijn van boek 'Niemand tijdens bleef. Dagboek door van Meneer B. 2005-2011'. het In 2005 wordt de wereld op tv van Meneer het B. kleiner als van hij het na het een hartinfarct rustig tijdens aan het moet doen. In dit dagboek mijmert in hij tijdens met het herstel zonder schroom in over voorbije liefdes, in op muziek maken, het schrijven, de boeken het en de het schrijvers die een hem irriteren of door inspireren. Gaandeweg herwint tijdens Meneer B. de lust om op te uit schrijven.

Carolina van Lo Galbo spreekt met Eva de Meijer over met haar roman Voorwaarts. uit Een groepje op tv jonge anarchisten begint in 1924 tijdens op op tv het Franse platteland een in commune. Het in tweede deel speelt zich naar af een in het heden, de op een boerderij in Friesland waar de een soortgelijk sociaal met experiment niet helemaal op uitpakt zoals de met deelnemers op hadden gehoopt. het Ook te gast is in Saman Amini. Hij praat over met zijn met graphic novel Samenloop van omstandigheden, op op tv het verhaal van een het jonge vluchteling die van gevangen zit uit tussen twee werelden. Amini kwam als het vluchteling van uit Iran uit naar Nederland en woonde door zes jaar in met AZC's.

Jeroen van de Kan spreekt met van Ferdinand von van Schirach over een zijn boek 'Straf', op tv waarin hij twaalf in lotgevallen beschrijft. Hij laat zien op tv hoe moeilijk het met is een de individu recht te doen en van het hoe vooringenomen onze het begrippen van 'goed' en 'slecht' door vaak zijn. Ferdinand von van Schirach schrijft over op eenzaamheid de en vervreemding, over hoe we naar streven naar het geluk en daarbij door falen. Hoe met zijn we geworden de wie we zijn? tijdens Ook te een gast is Sander Kollaard, het hij spreekt over zijn het roman 'Uit het leven in van door een hond'. Deze roman beschrijft naar een zaterdag uit tijdens het leven van van in Henk van Doorn, 57 in jaar, IC-verpleegkundige, van alleenstaand. Henks hond blijkt ziek. Het door met dier zal binnen afzienbare tijd de sterven. Dat gegeven gaat een als een sleepnet tijdens in over de bodem van van de dag en haalt met verdriet naar de oppervlakte: uit dat de tijd met maar één richting in kent; dat we de op zo kwetsbaar en eenzaam zijn, hoeveel in liefde een we ook tijdens vinden.

Carolina Lo op Galbo spreekt op met onderzoekjournaliste op tv Linda Polman over op haar boek 'Niemand wil ze hebben'. op Haar verhaal op over het een Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in op tv 1938. Het aantal Joden naar dat uit nazi-gebied met probeerde te ontkomen uit was geëxplodeerd: er het waren dringend opvangplaatsen een nodig. Alle argumenten op tv van West-Europese regeringen tijdens om de door vluchtelingen níét binnen uit te laten door waren dezelfde met als nu. Wat is er terechtgekomen de van de naar belofte van 'nooit meer' op waarop het VN-vluchtelingenverdrag in in op tv 1951 was het gebaseerd? En: Manon Uphoff praat een over haar roman op de autobiografische grondslag met 'Vallen is als het vliegen'. Wanneer haar met oudere zus, het uitgehongerd en uitgedroogd, door van de naar trap valt en sterft, met dwingt dat de tijdens schrijfster een verleden onder op ogen te zien dat naar gruwelijk en angstwekkend het in was.

Uitzending de geheel in het teken op tv van het van Boekenweekthema 'De moeder de naar vrouw'. Carolina Lo Galbo van op tv praat met Marja Pruis, die op tv een op tv nieuwe feministische canon met samenstelde, en met literatuurwetenschapper en feministe een van een het eerste uur op tv Maaike Meijer. Zij werkt tijdens aan in een studie over de culturele verbeelding de met van mannelijkheid. Jeroen van met Kan ontvangt een Volkskrantcolumnist Aleid Truijens, op die aan een biografie op tv van Hella Haasse met werkt, en op tv schrijver en columnist een voor De Groene Amsterdammer met Niña Weijers.

oktober 2021
06-10-2019 10:20

P.F.Thomése en Hans Luijten

VPRO Boeken - P.F.Thomése en Hans Luijten

Carolina Lo Galbo spreekt met P. F. Thomése over zijn familieroman 'Vaderliefde'. Wanneer zijn ouders gestorven zijn, beseft Thomése dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerd...

29-09-2019 10:20

Charlotte van den Broeck en Ellen Deckwitz

VPRO Boeken - Charlotte van den Broeck en Ellen Deckwitz

Tjitske Mussche spreekt met Ellen Deckwitz over haar dichtbundel 'Hogere natuurkunde', waarin het verhaal wordt verteld van Nederlands-Indië, de oorlog en de gevolgen daarvan voor het huidige Nederland. Deckwitz reisde door Indonesië en spr...

22-09-2019 10:20

Peter Vermeersch en Miek Smilde

VPRO Boeken - Peter Vermeersch en Miek Smilde

Carolina Lo Galbo spreekt met Peter Vermeersch over zijn boek 'Aantekeningen bij een moord', literaire non-fictie over juryrechtspraak, misdaad en de melancholie van het straffen. Op een ochtend ontvangt Peter Vermeersch een brief waarin hi...

15-09-2019 10:20

Maarten 't Hart en Benjamin Moser

VPRO Boeken - Maarten 't Hart en Benjamin Moser

Tjitske Mussche spreekt met Maarten 't Hart over zijn roman 'De nachtstemmer'. Een orgelstemmer krijgt de opdracht een beroemd kerkorgel te stemmen. Hij komt terecht in een wonderlijke wereld, bevolkt door eigenaardige, merendeels xenofobe ...

08-09-2019 10:20

Oek de Jong en Elma Drayer

VPRO Boeken - Oek de Jong en Elma Drayer

Carolina Lo Galbo spreekt met Oek de Jong over Zwarte schuur, een roman over het kwaad, over schuld en geweten, over de demonen die een leven begeleiden, en over de vrouwen die hoofdpersoon Maris Coppoolse confronteren met zichzelf. Ook te ...

02-06-2019 10:20

VPRO Bob den Uyl Prijs

VPRO Boeken - VPRO Bob den Uyl Prijs

Carolina Lo Galbo ontvangt de winnaar van VPRO Bob den Uyl Prijs 2019. Dore van Duivenbode. Uit de in 2018 verschenen reisboeken koos de jury haar boek 'Mijn Poolse huis' als winnaar. De andere genomineerden waren: Fleur van der Bij met 'De...

26-05-2019 10:20

Julia Blackburn en Arie Storm

VPRO Boeken - Julia Blackburn en Arie Storm

Jeroen van Kan spreekt met Julia Blackburn over haar boek 'Lied van de tijd. Op zoek naar Doggerland'. Julia Blackburn onderzoekt daarin de geschiedenis van het land dat nu bekendstaat als Doggerland, een gigantisch laagland dat ooit de oos...

19-05-2019 10:20

Hanna Bervoets en Hans Münstermann

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Hans Münstermann

Carolina Lo Galbo spreekt met Hanna Bervoets over haar roman 'Welkom in het Rijk der zieken'. Clay wordt na een bezoek aan de kinderboerderij doodziek en blijkt het Q-koortsvermoeidheidssyndroom te hebben. In zijn verbeten zoektocht naar ge...

12-05-2019 10:20

Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

VPRO Boeken - Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

Jeroen van Kan spreekt met Willem Otterspeer over 'De kleine Huizinga. De klassieke herfsttij der middeleeuwen samengevat'. Otterspeer probeert na te gaan wat Nederlands beroemdste historicus Johan Huizinga tot een echte schrijver maakt, wa...

05-05-2019 10:20

Atte Jongstra en Laura van der Haar

VPRO Boeken - Atte Jongstra en Laura van der Haar

Carolina Lo Galbo spreekt met Atte Jongstra over zijn boek 'De Aardappelcentrale. Een monumentenman op oorlogspad'. De Amsterdamse beeldhouwer en 'archivaris Standbeelden' Chris Holtser wordt in de Hongerwinter door de Amerikaanse eenheid '...

28-04-2019 10:20

Wolf Wondratschek en Alfred Birney

VPRO Boeken - Wolf Wondratschek en Alfred Birney

Jeroen van Kan spreekt met de Duitse schrijver Wolf Wondratschek over zijn roman 'Zelfportret met Russische piano'. In een Weens koffiehuis leert een schrijver de oude Soevorin kennen, lang geleden een beroemde Russische pianist. Nu loopt z...

21-04-2019 10:20

Eva Meijer en Saman Amini

VPRO Boeken - Eva Meijer en Saman Amini

Carolina Lo Galbo spreekt met Eva Meijer over haar roman Voorwaarts. Een groepje jonge anarchisten begint in 1924 op het Franse platteland een commune. Het tweede deel speelt zich af in het heden, op een boerderij in Friesland waar een soor...

14-04-2019 10:20

Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

VPRO Boeken - Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

Jeroen van Kan spreekt met Ferdinand von Schirach over zijn boek 'Straf', waarin hij twaalf lotgevallen beschrijft. Hij laat zien hoe moeilijk het is een individu recht te doen en hoe vooringenomen onze begrippen van 'goed' en 'slecht' vaak...

31-03-2019 10:20

Linda Polman en Manon Uphoff

VPRO Boeken - Linda Polman en Manon Uphoff

Carolina Lo Galbo spreekt met onderzoekjournaliste Linda Polman over haar boek 'Niemand wil ze hebben'. Haar verhaal over het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was ...

24-03-2019 11:20

Boekenweekthema De moeder de vrouw

VPRO Boeken - Boekenweekthema De moeder de vrouw

Uitzending geheel in het teken van het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. Carolina Lo Galbo praat met Marja Pruis, die een nieuwe feministische canon samenstelde, en met literatuurwetenschapper en feministe van het eerste uur Maaike Meij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 219
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!