Programma gemist?

Jeroen van Kan naar ontvangt de winnaar op op tv van de Bob den Uylprijs uit 2016. Uit de het in 2016 verschenen reisboeken op koos tijdens de jury zes kandidaten van die kans maken uit op de veertiende in VPRO naar Bob den Uyl Prijs. Jeroen op tv van Kan ontvangt in de winnaar van met de Bob de den Uylprijs een 2016. Uit de in op 2016 verschenen reisboeken koos een de jury zes door kandidaten die kans de maken op de de veertiende VPRO door Bob den van Uyl Prijs, die op 11 op juni 2017 de wordt uitgereikt. De op tv genomineerden zijn: Laura naar Broekhuysen met 'Winter-IJsland', Jan Brokken op tv met van 'De gloed van Sint-Petersburg. met Wandelingen door heden en van verleden', Robert een Dulmers met een 'Bonbons voor door mevrouw Assad. Achter de linies van de uit het Syrische regime', op tv Maarten van Riel tijdens met 'Op reis met mijn vader een met (die dood is)', het Anton Stolwijk met door 'Atjeh. Het verhaal van de bloedigste met in strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis' van en Frank het Westerman met 'Een woord tijdens het een woord'. De jury van de naar door VPRO Bob den Uyl Prijs de bestaat in uit 2017 uit: Lennart van met der van Meulen, Naeeda Aurangzeb, Mariska van de Beijnum, Mathijs in Deen en Alexander uit Reeuwijk.

Een gesprek een met Steffie van uit den Oord in over haar naar portrettenbundel 'Honkvast van oude op huizen, de mensen die blijven'. op tijdens Marjolijn van Heemstra naar is ook te gast, het zij vertelt over het haar boek 'En we noemen de hem'. Carolina de Lo Galbo spreekt naar met Steffie van door den een Oord (1970) over een haar portrettenbundel 'Honkvast van oude tijdens huizen, de mensen die tijdens in blijven'. Achter afbladderende een raamkozijnen of ouderwetse gordijnen met leven ze, door de jaren uit heen op bijna vergroeid geraakt met het de huis waar ze tijdens met geboren en getogen zijn. naar Wat er ook gebeurt: ze in zullen nooit vertrekken. het Wie zijn de zij? op Steffie van den Oord zocht op tv vijftien van die op tv honkvaste mensen tijdens op en met vertelt in 'Honkvast' de hun verhaal. Ook te gast is de door Marjolijn van Heemstra (1981), uit zij vertelt over naar 'En we noemen hem'. Een in naar familieverhaal dat het met midden houdt tussen een van roman en een reportage. met Op 18-jarige naar besluit Marjolijn van het Heemstra haar toekomstige eerste zoon naar op tv te vernoemen naar 'bommenneef', een verre uit oom en, volgens een de familielegende, het verzetsheld. Als een Marjolijn zwanger is komt van haar belofte een ter sprake in en het verlangen dringt zich op tijdens meer de van de oom te door weten te op komen. Dan rijst het de vraag of Frans de de bommenneef inderdaad een op het held van het door verzet is geweest of een een ordinaire naar moordenaar.

Ivo Victoria in vertelt over zijn met roman 'Billie & het Seb'. op Ook te gast is Ester in Naomi Perquin, zij uit gaat in op de haar bundel tijdens 'Meervoudig afwezig'. het Ivo Victoria (1971) vertelt over zijn op roman 'Billie door & Seb'. met De zeventienjarige Seb treurt van om zijn met zielsverwant Billie, die met in coma op in het ziekenhuis ligt. van Het is van hem verboden haar te bezoeken. In in de maanden die uit volgen verliest Seb het zich op tv in de gevechten met van airsoftgeweren die tijdens hij met zijn vrienden uit levert op het terrein de van van een afgelegen boerderij. Tijdens de op genadeloos warme uit zomer wordt hun in spel steeds grimmiger en van realistischer. 'Billie & met Seb' is het een verhaal over uit zielsverwantschap, over spel naar en in ernst, maar bovenal uit over de vraag of we op nog wel in op staat zijn werkelijk te een voelen in op een wereld die door al lang niet in meer het bevochten hoeft te worden. een Ook te gast is van Ester Naomi op tv Perquin (1980) over haar bundel een op 'Meervoudig afwezig'. In met deze vierde bundel wordt Perquin persoonlijker uit en scherper terwijl van ze met onderzoekt wat het naar betekent om ergens te vertrekken. met Waar de ze in eerder werk met graag in het andermans hoofd verdween (een stem op tv gaf de aan vreemden, verschoppelingen op tv en fabels) vraagt een ze zich nu af waarom een ze die op beweging eigenlijk zo graag het wilde maken. op Wat blijft er van naar ons achter op tv wanneer met een deur dichtslaat?

Cees uit Nooteboom spreekt over met zijn dichtbundel 'Monniksoog' en door over '533 Een door Dagenboek'. Ook de te gast het is Mieke van op tv Zonneveld, zij zal met ingaan op haar debuutbundel 'Leger'. met Cees naar Nooteboom (1933) spreekt uit over '533 Een uit Dagenboek'. Daarin schrijft de kosmopoliet Nooteboom in over zijn het geliefde Menorca. in Vijfhonderddrieëndertig dagen het uit het leven van een groot naar op schrijver, met zijn dagelijkse zorg voor van zijn huis op tv en op zijn planten, en zijn met gedachten over de wereld met en zijn een plek in op tv het universum. Verder wordt zijn uit gedichtbundel 'Monniksoog' besproken. 'Monninksoog' uit is te lezen naar in als een bundeling in van 33 losse gedichten, met maar ook als tijdens één enkel gedicht over een tijdens met dichtersleven. * Daarnaast is van Mieke van in Zonneveld (1989) te gast. in Zij debuteerde met 'Leger', een uit klassiek aandoende in bundel over een liefde en door vriendschap, over ziekte en geloof. met Haar poëzie wekt de door indruk van door volledige helderheid, in maar ze versluiert tegelijk. 'Leger' op is het een gemystificeerd en van genadeloos zelfonderzoek het van een jonge dichter die de de dood in naar de ogen heeft op tv gekeken.

Jeroen van het Kan spreekt met Tim naar door Parks over zijn boek 'De met roman als met overlevingsstrategie'. Ook uit te gast is Adriaan van Dis, door hij de praat over 'In het Buitengebied', in zijn roman tijdens over alleen wonen. Jeroen naar van Kan van spreekt door met Tim Parks op tv over zijn boek 'De roman als op tv overlevingsstrategie. de Een nieuwe kijk in op de relatie tussen tijdens schrijver, tekst de en lezer'. Parks is tijdens ervan van overtuigd dat de inhoud, een de stijl, het soort verhaal op én uit de manier van door vertellen samen de op tv overlevingsstrategie vormen die de auteur op ontwikkelt als tijdens reactie op van spanningen in zijn of met haar persoonlijke leven. De het lezer naar reageert tijdens het lezen van op tv een roman tijdens op vergelijkbare het wijze als tijdens een een persoonlijke ontmoeting - uit hij probeert de auteur op tv naar te doorgronden. 'De roman de als overlevingsstrategie' is een op biografie van het op tv schrijven zelf. in Adriaan van Dis praat over de 'In in het Buitengebied', in zijn roman over alleen wonen. uit Een schrijver op heeft zich gevestigd in een op tv door afgelegen vallei, ver door van de stad en zijn op vrienden. De de stilte is tastbaar. Het op sterkst klinkt een tergende de binnenstem die de de met man confronteert met van zijn angsten en naar obsessies.

Carolina LoGalbo spreekt in met door Ted van Lieshout over van zijn boek Schuldig Kind. met de En te gast is naar schrijfster Ileen Montijn, zij op spreekt over met 'Tot op de het draad. De vele levens naar van oude kleren'. op tv Carolina het LoGalbo spreekt met Ted van van Lieshout (1955) met over zijn boek Schuldig Kind. op In 2012 de publiceerde deze op tv veelbekroonde auteur 'Mijn meneer', een een onthullende uit roman die gebaseerd was naar op tijdens zijn omgang als naar kind met een pedofiele man. De een vraag die van hem daarna met het meest gesteld op werd was: een wat voor invloed had die het relatie op uit je verdere leven? In een Schuldig op tv Kind geeft Van Lieshout al tijdens even onthullend en op soms onthutsend door antwoord op die vraag. tijdens Ook te gast de is van Ileen Montijn. Zij schreef van 'Tot op de van draad. De vele levens met van uit oude kleren. De fascinerende geschiedenis naar van op hergebruikte kleding.' Mensen met zijn voortdurend met naar kleren in de weer, vermaken ze, een koesteren het ze, geven van ze door. Haar tijdens boek gaat over de zorg met en de tijdens fantasie, het vakmanschap in en de in technieken die kwamen op kijken bij de op omgang met kleren. Jongensbroeken van oude tijdens op meelzakken, een zijden jurk uit die honderd jaar is gedragen een en het een bebloed hemd de dat een politiek door relikwie werd; verbazende naar verhalen over het gewoonste van wat er op tv is: oude kleren, vroeger door en naar nu.

Jeroen van uit Kan spreekt met de het schrijver Pankaj Mishra naar over zijn het roman 'Tijd van woede. de Een van geschiedenis van het van heden'. En een te gast is Bettina Stangneth, van zij praat in over haar boek 'Het kwade met denken'. een Jeroen van een Kan spreekt met de schrijver een Pankaj Mishra (1969, op India) over de zijn roman uit 'Tijd van woede. Een door geschiedenis van met het heden'. Het lijkt soms alsof met de mens naar genoeg op heeft van rust en het vrede. Angst het en woede vormen de drijfveer, op destructiedrift en negativisme zijn de het gevolg. Ze door dreigen onze tijdens maatschappij te van ontwrichten. En de vraag uit is: hoe op is het van mogelijk? Pankaj Mishra beschrijft het de geschiedenis van woede op als politieke de drijfveer. Met verrassende historische naar parallellen het laat Mishra zien een dat deze tijd niet tijdens uniek is. door * Ook te gast is Bettina in Stangneth (1966,Duitsland), met zij praat over haar op boek 'Het kwade de denken'. De schrijfster naar van 'Eichmann in in op tv Argentinië' kan met recht kenner een van 'het kwaad' genoemd naar worden. In op dit vervolg gaat de Stangneth uit van een de beroemde uitspraak naar van van de filosoof Kant: 'De mens naar is van een nature geneigd tot alle tijdens kwaad en moet zich op op tv ervan afkeren om het goede op tv aan op tv te hangen.' Aan op tv de hand van voorbeelden van stelt Bettina Stangneth een door scherpe diagnose. Het van gaat niet in de uit eerste plaats om van met een oplossing of een therapie maar in door om beter inzicht: wie een het kwaad wil bestrijden, zal op tv het eerst moeten tijdens naar begrijpen.

Een de gesprek met Margot Vanderstraeten op over 'Mazzel Tov', een een uniek de kijkje achter de tijdens orthodox-joodse voordeur. En microbioloog een en NRC-columnist een Rosanne Hertzberger over 'Ode aan van de e-nummers'. Carolina door een Lo Galbo spreekt Margot uit Vanderstraeten over haar boek tijdens 'Mazzel Tov' en Rosanne op tv Hertzberger over op tv haar boek 'Ode aan in de de e-nummers'. Margot Vanderstraeten op (1967) komt praten op tv over haar boek 'Mazzel Tov', van waarin ze door vertelt hoe door ze als twintigjarige werkstudent naar terechtkwam naar bij een orthodox-joods gezin in Antwerpen. tijdens Ze werd er het aangenomen op tv om de kinderen bijles naar te uit geven en ontwikkelde in de op zes jaar dat het ze er het vrijwel dagelijks over op de vloer van kwam een hechte band met de tijdens familie, in een het bijzonder het met de oudste naar dochter Elzira. Vanderstraeten geeft in tijdens 'Mazzel Tov' een het uniek kijkje achter het de orthodox-joodse uit voordeur. naar * Microbioloog en NRC-columnist uit Rosanne Hertzberger op (1984) maakte heel uit wat los met haar boek 'Ode een aan de door e-nummers', het waarin ze korte metten op maakt met de ongefundeerde angst de door voor voedsel waaraan stoffen zijn een toegevoegd uit om smaak, kleur de en houdbaarheid te de beïnvloeden. Hertzberger houdt tijdens een warm pleidooi voor de koken met behulp van pakjes van op en zakjes en zet zich het af op tegen de voedselkerk waarin alles het ambachtelijk, puur op tv en eerlijk moet in zijn.

Jeroen van een Kan praat met het dichter Erik Bindervoet tijdens en uit Brands vaste redacteur, Thomas Verbogt, over van de poëzie met van Wim Brands. Begin van april 2016 maakte van een Wim Brands een einde aan door zijn leven. Op 4 het april 2017 naar was van het een jaar geleden dat Wim door Brands, uit dichter en presentator door van VPRO de Boeken, een einde aan zijn de leven maakte. Wim Brands met liet op vele honderden uren aan in radio- een en televisiegesprekken na, maar was op naast zijn werk bij naar de VPRO op ook dichter. In die tijdens poëzie is hij de misschien in wel het het meest aanwezig. Diezelfde maand verschenen zijn de 'Verzamelde in Gedichten', samengesteld door Monique Edelschaap van en Thomas Verbogt, een door en het boekje 'Alles met komt goed', waarin we het hem van zien door de tijdens ogen van zijn vrienden, dichters die van zich aan hem tijdens verwant voelden en het schrijvers die te door gast zijn geweest een in op zijn programma's. In VPRO Boeken op tv praat in Jeroen van Kan met tijdens zijn vaste uit redacteur, schrijver uit Thomas Verbogt, en met het dichter en vertaler het Erik Bindervoet over de een poëzie van tijdens Wim Brands. Bovendien zullen nooit tijdens een eerder uitgezonden opnamen een getoond worden van op zijn voordracht tijdens tijdens de Nacht van de Poëzie tijdens 2014.

Carolina een LoGalbo spreekt Hanna Bervoets over een haar boek uit 'Fuzzie'. Een modern-realistisch het sprookje over gemis, tijdens genegenheid en affectie. Marijn tijdens Sikken praat over met een haar romandebuut 'Probeer om te keren'. met tijdens Carolina LoGalbo ontvangt Hanna Bervoets een en spreekt op tv met haar over haar op boek 'Fuzzie'. Een op modern-realistisch sprookje over met gemis, genegenheid en van de van vraag in hoeverre affectie door zich laat het afdwingen. Op een ochtend in tijdens april in ontvangt Maisie een klein, wit, naar pluizig bolletje. Ook op op andere plekken van in uit de stad lopen tijdens mensen met een bolletje rond. op tv Allemaal laten naar ze zich door tijdens het bolletje leiden, ze het houden van het op tv bolletje want uit het bolletje van begrijpt hen, misschien wel het als enige. Of lijkt van dat maar zo? van En waar komt de het bolletje eigenlijk naar vandaan? * Ook in te naar gast is Marijn door Sikken. In haar romandebuut 'Probeer om van het te keren' heeft de achttienjarige uit Eline op al haar klasgenoten met zien uitvliegen, behalve de laagbegaafde Michelle. tijdens van De moeder van Michelle ziet met met met gemengde gevoelens aan met hoe goed de meisjes met elkaar uit kunnen opschieten. Zelf tijdens kan ze op haar dochter soms niet op uitstaan. op De omstanders, uit haar echtgenoot voorop, dringen al de tijden aan op een in het tehuis. Op het grote themafeest, het op honderdjarig bestaan van van het dorp, de blijft er tijdens tot slot niets meer tijdens ongezegd.

De kracht een van het geschreven woord het en overlast tijdens in de buurt. het Carolina door Lo Galbo spreekt met Maria Barnas een over haar naar roman 'Altijd naar Augustus' en Kees 't Hart op tv over zijn met roman 'Wederzijds'. De op kracht van het het geschreven naar woord en overlast in de op buurt. Carolina Lo Galbo met spreekt op met Maria Barnas van over haar roman naar 'Altijd Augustus' en Kees 't met Hart over zijn met roman 'Wederzijds'. In het 'Altijd van Augustus' van Maria Barnas de is het de zomer 1989. Augustus woont tussen door twee dorpen, naar aan een straat uit tussen de met weilanden en het op tv bos. Haar vader is van vertrokken, op zoek naar een een leven dat op beter een bij hem past. tijdens Haar moeder weigert uit te geloven dat een hij nooit van meer terugkomt. De de tussenwereld van Augustus met hangt aan elkaar van verhalen. tijdens Verhalen die ze leest, een naar verhalen die ze van met haar vader krijgt opgestuurd op door cassettebandjes, en op verhalen die in ze verzint. met Augustus bereidt een spreekbeurt tijdens over 'De duivelsverzen' voor. Op het school wordt door het boek verbrand naar door een Turkse klasgenoot. een Vragen naar dringen zich op, zoals: Wat op is met de kracht uit van het geschreven woord? Moet uit alles wat het je vertelt waar zijn? met Waarom moeten moeders altijd uit meubels tijdens verplaatsen en is het waar tijdens dat Rushdie zich met door schuilhoudt in de schuur achter door in de tuin? Voor door de zekerheid op zet Augustus elke de dag een bord eten het voor hem op tv neer. Het een wordt heter en heter, het de meisjes de worden langer van en dunner. 'Altijd Augustus' van is een kleine, schitterende naar vertelling waarin het de scheuren met van een maatschappij die zich vervolmaakt met waant, door pijnlijk zichtbaar worden. *Ook te in gast is op tv Kees 't Hart over met naar zijn nieuwe roman met 'Wederzijds'. Overlast in de buurt, leuk in de is het niet. in Vandalen bekladden muren met graffiti, buren door maken na middernacht naar enorme herrie van en kunstenaars steken op het een een schoolplein achter het huis een regelmatig levensgevaarlijk hoge houtstapels de aan. uit Wat doe tijdens je ertegen? Niet veel, want een de politie heeft het met druk met ernstiger naar zaken. Een echtpaar het op in een grote stad gaat met in zee met een uit organisatie die de de oplossing lijkt op tv te hebben gevonden. Ieder in lid met van de op organisatie, die niet van voor niets Wederzijds heet, een moet af en naar toe helpen bij de overlastbestrijding. de Het echtpaar raakt op tv daardoor steeds tijdens meer verwikkeld in tijdens zaken waar de het niets mee te maken van wil de hebben. Maar is een het mogelijk met weer van Wederzijds af te tijdens komen?

Jeroen van met Kan praat tijdens met Thomas Möhlmann over door zijn dichtbundel 'Ik de was de een hond'. Ook te gast is op Joke uit Hermsen. Zij schreef 'Melancholie met in in tijden van onrust', het essay naar voor het de Maand van de een Filosofie. Jeroen met van Kan spreekt tijdens Thomas Möhlmann (1975) een over zijn dichtbundel 'Ik op tv was een hond'. In een een tijd waarin het steden zinken en buitenwijken een branden, kan op de dichter niet tijdens langer verwonderd naar aan de in zijlijn blijven staan. Gesterkt door een met het leger van illustere voorgangers en van hedendaagse inspiratiebronnen, schrijft Thomas het uit Möhlmann zich in op 'Ik was een hond' met een weg naar een met bewoonbare toekomst. * uit Ook te gast is op tv Joke Hermsen (1961). naar Zij schreef het naar op tv essay voor de Maand van de met met Filosofie, getiteld 'Melancholie op in tijden van onrust'. Hierin tijdens onderzoekt Hermsen het de kantelpunt waarop een de mens nog net een over voldoende een moed, daadkracht en de hoop beschikt om het met tij te doen keren naar en op een nieuwe verhouding tot de het wereld naar en zichzelf te uit zoeken.

Carolina Lo Galbo op spreekt met uit Wessel te Gussinklo over in door zijn roman 'De Weergekeerde Bloem' uit en met Robbert Welagen het uit over zijn detective door 'Nachtwandeling'. Carolina Lo van Galbo spreekt met schrijver door Wessel te Gussinklo op (1941) over zijn roman in 'De Weergekeerde Bloem'. de De een ontmoeting met de op tv raadselachtige jongeling Marcel naar verandert het leven van uit Hajé voorgoed. De symbiotische tijdens vriendschap die met zij ontwikkelen haalt hem tijdens uit de op impasse waarin zijn leven het als met beginnend schrijver is geraakt. De balans door de in hun vriendschap in verandert dramatisch bij het verschijnen op tv van het Lisette. Tot verbazing van Hajé de blijken zij en Marcel naar op de een dag door opeens een relatie te het hebben. Schokkender voor hem de is in dat Marcel achter zijn een rug om een van roman heeft met geschreven, die niet veel met later zijn van glorieuze entree in het de literaire wereld betekent. * Ook een te in gast is Robbert Welagen (1981) op over zijn detective in 'Nachtwandeling'. De het schrijver Jacob van Herwijnen op tv uit wint de Sebriko Literatuurprijs en wandelt in na de uitreiking van het met Amstel Hotel de uit, een zachte het lentenacht in. De tijdens volgende ochtend wordt het zijn lichaam drijvend in de de Amstel gevonden. het Inspecteur Mudde buigt zich over met deze zaak. Alhoewel door hij hoopt naar dat dit naar een van zijn laatste met zaken is, hij naar heeft genoeg ellende gezien, op is elke door moord tijdens een vraag waar op hij het antwoord op wil met vinden.

Carolina tijdens Lo Galbo spreekt met door Wessel te Gussinklo het over de zijn roman 'De Weergekeerde een Bloem' en een met Robbert Welagen over de zijn detective 'Nachtwandeling'. op Carolina Lo met Galbo spreekt met schrijver Wessel van te Gussinklo door (1941) over zijn roman 'De met Weergekeerde naar Bloem'. De ontmoeting met tijdens de uit raadselachtige jongeling Marcel uit verandert het leven van Hajé voorgoed. uit de De symbiotische vriendschap die zij op ontwikkelen haalt naar hem uit de impasse waarin in tijdens zijn leven als beginnend schrijver is een het geraakt. De balans in hun vriendschap in verandert dramatisch op tv bij een het verschijnen van Lisette. in Tot verbazing het van Hajé blijken zij en Marcel tijdens op op een dag opeens op tv een relatie te hebben. op tv Schokkender voor hem uit is dat Marcel achter van zijn rug om op op een roman heeft geschreven, uit die niet veel later zijn met glorieuze op entree in de in literaire wereld betekent. in * Ook te gast de is in Robbert Welagen (1981) op over zijn detective 'Nachtwandeling'. door De schrijver Jacob tijdens van Herwijnen wint de op Sebriko Literatuurprijs en in wandelt na de uitreiking met het op Amstel Hotel uit, een een zachte lentenacht in. een De volgende ochtend wordt naar zijn door lichaam drijvend in de een Amstel van gevonden. Inspecteur Mudde buigt uit zich over deze in zaak. Alhoewel hij hoopt dat in dit uit een van zijn laatste uit zaken een is, hij heeft genoeg op tv ellende gezien, is elke tijdens moord een een vraag waar hij het antwoord tijdens op wil door vinden.

Jeroen van een Kan het spreekt schrijver Jamal op Ouariachi over zijn een verhalenbundel 'Herinneringen in een Aluminiumfolie'. En te gast op tv is Joost Baars, hij op praat over zijn naar poëziedebuut 'Binnenplaats'. Jeroen van door door Kan ontvangt de schrijver de Jamal Ouariachi met (1978) over zijn nieuwste verhalenbundel door Herinneringen een in Aluminiumfolie. ‘Een plakje kort op tv gebakken in kastanjechampignon, daar leek het nog tijdens het meest op. van Het had het verpakt gezeten in een binnenstebuiten tijdens tijdens gekeerde latex handschoen, en daaromheen op tv keukenpapier. ‘Maar wat een is het?’ een In tien korte en op tv lange verhalen breekt Jamal door de Ouariachi telkens nieuwe de werelden open. Duistere van onderwerelden blijken dat vaak te met zijn, op tv maar altijd beschreven in een een taal die licht en op sierlijk het is. Met Herinneringen in het aluminiumfolie op tv betoont hij zich ook op op de korte baan een naar rasverteller. * Ook het te gast door is Joost een Baars (1975) met zijn poëziedebuut tijdens 'Binnenplaats'. Wat naar is uit de waarheid als alles dat op tv je weet je door op de van vingers glipt? Dat is op tv de vraag een die rondwaart door het op veelzijdige poëziedebuut uit 'Binnenplaats'. Zeer persoonlijke gedichten over naar de de dood en bijna dood van door dierbaren worden afgewisseld naar met even verstilde in op tv als broeierige mystiek, en met originele, op het humoristische en geëngageerde naar natuurlyriek. Wie veronderstelt dat de denkende poëzie niet kan ontroeren, uit komt met bij Joost Baars op voor verrassingen te staan. van Zijn de even bedachtzame als directe gedichten blinken tijdens de uit in kwetsbaarheid naar en grijpen je naar het de keel.

juni 2017
18-06-2017 11:20

Bob den Uyl prijs winnaar Frank Westerman

VPRO Boeken - Bob den Uyl prijs winnaar Frank Westerman

Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uylprijs 2016. Uit de in 2016 verschenen reisboeken koos de jury zes kandidaten die kans maken op de veertiende VPRO Bob den Uyl Prijs. Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uylp...

11-06-2017 11:20

Steffie van den Oord en Marjolijn van Heemstra

VPRO Boeken - Steffie van den Oord en Marjolijn van Heemstra

Een gesprek met Steffie van den Oord over haar portrettenbundel 'Honkvast van oude huizen, de mensen die blijven'. Marjolijn van Heemstra is ook te gast, zij vertelt over haar boek 'En we noemen hem'. Carolina Lo Galbo spreekt met Steffie v...

10-06-2017 09:50

Ester Naomi Perquin en Ivo Victoria

VPRO Boeken - Ester Naomi Perquin en Ivo Victoria

Ivo Victoria vertelt over zijn roman 'Billie & Seb'. Ook te gast is Ester Naomi Perquin, zij gaat in op haar bundel 'Meervoudig afwezig'. Ivo Victoria (1971) vertelt over zijn roman 'Billie & Seb'. De zeventienjarige Seb treurt om zijn ziel...

03-06-2017 09:45

Cees Nooteboom en Mieke van Zonneveld

VPRO Boeken - Cees Nooteboom en Mieke van Zonneveld

Cees Nooteboom spreekt over zijn dichtbundel 'Monniksoog' en over '533 Een Dagenboek'. Ook te gast is Mieke van Zonneveld, zij zal ingaan op haar debuutbundel 'Leger'. Cees Nooteboom (1933) spreekt over '533 Een Dagenboek'. Daarin schrijft ...

21-05-2017 11:20

Tim Parks en Adriaan van Dis

VPRO Boeken - Tim Parks en Adriaan van Dis

Jeroen van Kan spreekt met Tim Parks over zijn boek 'De roman als overlevingsstrategie'. Ook te gast is Adriaan van Dis, hij praat over 'In het Buitengebied', zijn roman over alleen wonen. Jeroen van Kan spreekt met Tim Parks over zijn boek...

14-05-2017 11:20

Ileen Montijn en Ted van Lieshout

VPRO Boeken - Ileen Montijn en Ted van Lieshout

Carolina LoGalbo spreekt met Ted van Lieshout over zijn boek Schuldig Kind. En te gast is schrijfster Ileen Montijn, zij spreekt over 'Tot op de draad. De vele levens van oude kleren'. Carolina LoGalbo spreekt met Ted van Lieshout (1955) ov...

07-05-2017 11:20

Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

VPRO Boeken - Pankaj Mishra en Bettina Stangneth

Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pankaj Mishra over zijn roman 'Tijd van woede. Een geschiedenis van het heden'. En te gast is Bettina Stangneth, zij praat over haar boek 'Het kwade denken'. Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pa...

30-04-2017 11:20

Rosanne Hertzberger en Margot Vanderstraeten

VPRO Boeken - Rosanne Hertzberger en Margot Vanderstraeten

Een gesprek met Margot Vanderstraeten over 'Mazzel Tov', een uniek kijkje achter de orthodox-joodse voordeur. En microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger over 'Ode aan de e-nummers'. Carolina Lo Galbo spreekt Margot Vanderstraeten ...

23-04-2017 11:20

Special over Wim Brands met Thomas Verbogt en Erik Bindervoet

VPRO Boeken - Special over Wim Brands met Thomas Verbogt en Erik Bindervoet

Jeroen van Kan praat met dichter Erik Bindervoet en Brands vaste redacteur, Thomas Verbogt, over de poëzie van Wim Brands. Begin april 2016 maakte Wim Brands een einde aan zijn leven. Op 4 april 2017 was het een jaar geleden dat Wim Brands,...

16-04-2017 11:20

Hanna Bervoets en Marijn Sikken

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Marijn Sikken

Carolina LoGalbo spreekt Hanna Bervoets over haar boek 'Fuzzie'. Een modern-realistisch sprookje over gemis, genegenheid en affectie. Marijn Sikken praat over haar romandebuut 'Probeer om te keren'. Carolina LoGalbo ontvangt Hanna Bervoets ...

15-04-2017 09:50

Maria Barnas en Kees 't Hart

VPRO Boeken - Maria Barnas en Kees 't Hart

De kracht van het geschreven woord en overlast in de buurt. Carolina Lo Galbo spreekt met Maria Barnas over haar roman 'Altijd Augustus' en Kees 't Hart over zijn roman 'Wederzijds'. De kracht van het geschreven woord en overlast in de buur...

02-04-2017 11:20

Thomas Möhlmann en Joke Hermsen

VPRO Boeken - Thomas Möhlmann en Joke Hermsen

Jeroen van Kan praat met Thomas Möhlmann over zijn dichtbundel 'Ik was een hond'. Ook te gast is Joke Hermsen. Zij schreef 'Melancholie in tijden van onrust', het essay voor de Maand van de Filosofie. Jeroen van Kan spreekt Thomas Möhlmann ...

01-04-2017 09:50

Wessel te Gussinklo en Robbert Welagen

VPRO Boeken - Wessel te Gussinklo en Robbert Welagen

Carolina Lo Galbo spreekt met Wessel te Gussinklo over zijn roman 'De Weergekeerde Bloem' en met Robbert Welagen over zijn detective 'Nachtwandeling'. Carolina Lo Galbo spreekt met schrijver Wessel te Gussinklo (1941) over zijn roman 'De We...

26-03-2017 11:20

Wessel te Gussinklo en Robbert Welagen

VPRO Boeken - Wessel te Gussinklo en Robbert Welagen

Carolina Lo Galbo spreekt met Wessel te Gussinklo over zijn roman 'De Weergekeerde Bloem' en met Robbert Welagen over zijn detective 'Nachtwandeling'. Carolina Lo Galbo spreekt met schrijver Wessel te Gussinklo (1941) over zijn roman 'De We...

19-03-2017 11:20

Jamal Ouariachi en Joost Baars

VPRO Boeken - Jamal Ouariachi en Joost Baars

Jeroen van Kan spreekt schrijver Jamal Ouariachi over zijn verhalenbundel 'Herinneringen in Aluminiumfolie'. En te gast is Joost Baars, hij praat over zijn poëziedebuut 'Binnenplaats'. Jeroen van Kan ontvangt de schrijver Jamal Ouariachi (1...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 128
  • Laatste uitzending op 18-06-2017 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord