Programma gemist?

Aflevering tijdens 12 - Boekenmagazine door (2019). Boekenweekthema De moeder de vrouw. Aflevering in geheel in het het teken de van het tijdens Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. Carolina naar Lo Galbo praat door met Marja uit Pruis, die een nieuwe met feministische canon met samenstelde, en met literatuurwetenschapper de en feministe van het het het eerste uur Maaike van Meijer. Zij uit werkt aan een studie over uit de naar culturele verbeelding van mannelijkheid. Jeroen van op tv Kan ontvangt Volkskrantcolumnist een Aleid tijdens Truijens, die aan een biografie op tv van Hella Haasse uit werkt, en een schrijver en van columnist voor De Groene door Amsterdammer Niña in Weijers.

Jeroen op van Kan spreekt met naar Vrouwkje Tuinman op tv over het de postuum verschenen boek 'Klaar. Afscheid de van naar moeder en zoon' van van haar man F. Starik, van die in 2018 aan tijdens een van hartstilstand overleed . tijdens Moeder woont in in het verpleeghuis. Ze tijdens vergeet wie ze op is, waar ze het is, wie haar zoon is. op Dan krijgt de tijdens zoon, die voor naar haar tijdens zorgt, een hartinfarct en wordt de zelf patiënt. Hij op tv naar moet stoppen met roken, stoppen met door drinken. Moeder met en zoon, allebei uit overgeleverd tijdens aan de zorg van tijdens anderen. Ook te op gast is naar Maartje Wortel. Zij door vertelt over haar boek 'Dennie door is een star', een een verhaal over tijd uit en van ruimte, over religie en over op in seks en vooral over Dennie, de de door kat.

Peter van Buwalda verkent in 'Otmars zonen' van naar de grenzen van de van epische wereld op die hij al in 'Bonita naar Avenue' het schiep. Het is in het verhaal van de met jonge Shell-employé Ludwig Smit, op die na een bezoek het aan een de illustere Johan van Tromp op het Siberische eiland uit een Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist van nu, wanneer onderzoeksjournaliste door Isabelle Orthel hem tijdens uit het deksel komt in overhandigen van een beerput, begint Tromps op tv daverende carrière het in de oliebusiness te uit wankelen. van Ook te door gast is Angela Wals, op zij praat uit over haar boek 'De jongen de die wilde mislukken'. van Als Angela Wals Thomas van leert op kennen, is hij een in succesvol muzikant. Tijdens op tv hun met verliefdheid biecht hij zijn het criminele carrière aan haar van op; in de de zomer door van 1994 pleegde hij met met vrienden een reeks gewapende op tv overvallen. Hij was het de op tv blanke slimmerd uit in een Marokkaans-Turkse jeugdbende. Maar Wals van een mist iets in zijn verhaal: spijt. de een Ze traceert zijn vroegere vrienden, reconstrueert tijdens de overvallen van en in zoekt de slachtoffers in op.

Jeroen van de Kan spreekt met de op tv native van Amerikaanse schrijver op tv Tommy Orange over zijn debuutroman op tv 'Er is geen daar met daar'. tijdens De Big Oakland Powwow naar is hét evenement van tijdens het jaar. Iedereen uit zal er op tv zijn, op tv het wordt een dag van opoffering, een heldenmoed, en verlies. de op tv Met een mozaïek van verlangens, in verwijten tijdens en verwachtingen zal op dit niet anders dan op schokkend kunnen aflopen. Ook Sander het Bax een is te gast het en hij praat over 'De van literatuur draait door'. met Daarin laat een hij zien met hoe het op schrijverschap van de 21ste eeuw tijdens sterk beïnvloed wordt door op tv op de wetten van op tv onze mediacultuur. Literaire schrijvers zijn gaandeweg op de belangrijkste tijdens factor geworden in door de op tv promotie van hun eigen werk. Is een er het in al dit spektakel nog met ruimte voor door 'echte' literatuur die in vernieuwend of tegendraads van is?

Carolina Lo Galbo tijdens spreekt met Bette uit Dam over de haar boek 'Op met zoek naar tijdens de vijand'. Het tijdens is het op tv verslag van een zoektocht naar de in uit gevreesde talibanleider Moellah Omar, die haar tijdens van tot in de gevaarlijkste in delen van Afghanistan bracht. uit Dam uit reconstrueert als eerste westerse journalist op tv het van leven van Omar en doet baanbrekende van de ontdekkingen over een regime waar van veel aannames over het bestaan, maar op tv waar, zo naar blijkt, weinig concreet onderzoek naar gedaan met van is. Ook te gast is op Joke Hermsen, in ze spreekt over naar haar essay 'Het tij uit keren'. Rosa Luxemburg in (1871-1919) en door Hannah Arendt (1906-1975) met waren politieke denkers die voor in meer een politieke participatie van de naar bevolking pleitten. Hermsen van vraagt zich in haar de essay van af in hoeverre de de inzichten van Rosa Luxemburg van en Hannah Arendt in ons behulpzaam kunnen naar zijn met bij de transitie de naar een meer de duurzame, menselijke en uit solidaire samenleving.

Jeroen door van Kan spreekt door met Guillermo Arriaga over zijn een roman 'De ontembare'. een door Hierin vervlecht Arriaga twee verhalen, het één over wraak in de Mexico-Stad en één door over de jacht de van een Inuit door op tv op een grijze wolf van in het hoge noorden het van de Canada. En passant herschrijft hij uit het het klassieke verhaal van op schuld en wraak. Franca met Treur vertelt over haar geïllustreerde met roman 'Regieaanwijzingen uit voor van de liefde' over op tv het moderne leven, over liefde, vriendschap naar en naar kunst. Twee tijdens scenaristen zijn tevens geliefden. op Ze werken in samen aan een script voor een een grote op speelfilm. Met bijrollen voor een op tv zielige ex, uit een eigenzinnige van schoonmoeder en een stervende buurman. tijdens Treur fileert een het moderne leven uit met bijzondere aandacht een voor de van liefdesrelatie.

Carolina Lo naar Galbo in spreekt met Pauline op Slot over haar boek het 'Eerste Liefde, laatste naar hart. Memoires tijdens over een jeugdliefde' en met in Nicolien Mizee in over haar roman 'Moord op door de het moestuin'. Pauline Slot schrijft uit openhartig over haar naar jonggestorven eerste geliefde, Erik, op tv met wie door ze jarenlang verkering op tv had in in haar tienerjaren. Wat beloofden zij tijdens elkaar en wat de een werd daarvan waargemaakt? Decennia later op tv merkt ze tijdens dat oude illusies hun in kracht nog niet verloren op tv hebben. Nicolien met Mizee praat van over haar tijdens roman 'Moord op de moestuin'. de Thijs en van Judith zijn amper met getrouwd wanneer Thijs een hartaanval op krijgt. met Op de dag de dat hij thuiskomt uit door het ziekenhuis slaan de het buren met aan het verbouwen. Om uit uit te kunnen rusten op wordt een een boswachterswoning op een landgoed een gehuurd. op Eenmaal daar in aangekomen blijkt er naar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over door een tijdens boom.

Jeroen naar van Kan spreekt de met Tommy Wieringa over 'Dit op tv in is mijn moeder'. door In deze verhalenbundel tijdens schetst Wieringa een levendig portret van uit zijn een moeder, die in van 2015 aan kanker overleed, én op tv op de vele paradijsvogels in door haar hofhouding. op Toen Wieringa twaalf op tv jaar oud was, een vertrok zij plotseling uit zijn bestaan van voor een uit avontuurlijker leven uit elders. De naar relatie tussen moeder en zoon bleef op intact, door maar werd getekend door naar conflicten. Ook te met gast is schrijver het en bedenker uit van de van Berberbibliotheek Asis Aynan. Hij naar praat over de bundel 'Vallende naar tijd' die hij de heeft op tv samengesteld. Dit met sluitstuk van de tijdens Berberbibliotheek bevat een selectie uit van het werk van uit de vier grootste het dichters uit van de Rif. de De dichters Mohammed naar Chacha, Ahmed Ziani, Fadma met el Ouariachi en het Mimoun el een Walid hebben met gevaar voor door verstoting en verbanning naar hun leven gewijd aan de de de poëzie. In de gedichten wordt van de van liefde bezongen, een de migratie verfoeid en uit om emancipatie in geschreeuwd.

Carolina Lo uit Galbo spreekt de met Saskia de Coster door over haar uit roman 'Nachtouders'. Hoofdpersonen Saskia en naar Juli gaan het met hun zoontje naar uit het Canadese hippie-eiland naar waar Karl, de een tijdens biologische vader van het tijdens jongetje, opgroeide. De eilandbewoners een delen een pijnlijk de geheim over hem. Voor door Saskia komt alles op tv door onder spanning te staan: haar relatie, de haar het vriendschap met uit Karl, haar schrijverschap in en haar moederschap. in Neerlandicus en journalist Elsbeth Etty sprak uit voor op tv 'In de man zit nog op tv een jongen - tijdens Willem Wilmink in - de biografie' tijdens met tientallen tijdgenoten een en door intimi van Wilmink (1936-2003). Hij is op tv één van op de op meest geliefde dichters van tijdens Nederland en schreef voor door tv-programma's naar als De Stratemakeropzeeshow en tijdens De film in van Ome Willem. een Hij hertaalde Middeleeuwse klassiekers het en was tijdens een groot kenner van uit poëzie.

Jeroen van de Kan spreekt met Wanda van Reisel over het 'Adam', een roman het over iemand die vindt een dat de wet in niet voor een hém geldt in en daarmee weg door denkt te in komen. Adam Landau door wil uit de fatale cirkel van door zijn bestaan breken. een Als het er onder zijn ogen een tijdens door aanslag wordt gepleegd, komt op tv hij tot door een drastisch besluit om zijn geluk op af naar te dwingen. Wat met is goed en uit kwaad in een wereld die de zijn een morele grenzen almaar oprekt? tijdens Ook te gast is in op Marc Reugebrink, hij praat over zijn op boek 'Zout'. Baron uit van het Rudersdorf Helmstadt graaft op tv in het landelijke Lende put de na put op op tv zoek het naar zuiver water uit om de plaatselijke bevolking te van naar verlossen van de ziekten het en de algehele lamlendigheid door waardoor zij wordt in geplaagd. Maar al wat uit omhoog op tv komt is pekel. een Het drijft hem eerst op tv tot wanhoop met en uiteindelijk tot naar waanzin.

Carolina Lo het Galbo spreekt met in Hester den Boer van over haar boek een 'Onderdrukt door de verlosser. van met Een zoektocht naar Stalins met erfenis in het op Rusland van nu'. uit Tijdens het bewind door van Stalin van werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, door geëxecuteerd of tijdens verbannen. Toch in is Stalin uitgegroeid tijdens tot de populairste historische figuur uit onder de Russen. op het Hester den Boer sprak uit met oud-gevangenen die van Stalin zijn blijven vereren, in met nabestaanden van slachtoffers met die nog het steeds niet weten de wat naar er met hun familie is een gebeurd en met met onderzoekers van de met Stalin-terreur die nu van worden vervolgd. Hoe met kan van het dat mensen bleven uit geloven in een de leider die miljoenen mensen de tijdens dood de in stuurde? Ook te uit gast is met Elisabeth van Nimwegen, naar zij praat over haar op tv roman 'Onderdak', waarin door zij het een beeld schetst van tijdens een vrouw die toegeeft aan tijdens het universele verlangen de in om uit het een eigen leven te verdwijnen. Van de Nimwegen op tv ontleedt het leven van een haar hoofdpersoon tot met op het op tv bot.

Jeroen door van Kan spreekt met met Edzard naar Mik over zijn roman op 'Mea Culpa'. van Waar zijn we verantwoordelijk uit voor in ons leven? En het een wat betekent het een ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? Marten naar Landman raakte het in op zijn jeugd betrokken in bij een vechtpartij tussen twee Turkse tijdens families, de waardoor een jongen invalide werd. op door Als Marten terugkeert naar de tijdens stad door waarin hij opgroeide, ontdekt hij hoezeer de een de vechtpartij zijn van leven heeft getekend. Ook met te gast is op Daniël Rovers, hij praat over van door zijn leesautobiografie 'Bakvis'. Rovers schrijft over een een boeken als 'Pluk van de Petteflet', in de jeugdromans met van Thea Beckman, uit het dagboek op tv van Anne Frank, die uit hem in uit zijn jongste de jeugd hebben gevormd een en tot schrijver tijdens hebben gemaakt. Daarnaast naar gaat zijn boek over fundamentele op vragen in met de literatuur als waarom geldt op het als door diepzinnig om cynische van boeken te het schrijven? En: zijn in tv-series werkelijk de door romans van het nu?

Carolina Lo een Galbo spreekt met Martine uit de Jong over met haar roman een 'De het aanloopjongen'. Johanna leidt een met teruggetrokken bestaan op tijdens het Groninger platteland. Op met een in winterdag staat er in een man voor door haar deur. Ze laat hem niet van alleen in een haar huis, maar ook naar in haar leven. op tv naar Ook te gast een is Auke Hulst van met zijn boek 'Zoeklicht het op het gazon', een van psychologisch portret van in Richard Nixon. Hulst onderzoekt op tv het de mysterieuze verdwijning van deze vicepresident naar in van 1960. Nadat Nixon naar zijn stem uit met heeft gebracht voor de presidentsverkiezingen, naar een waarin hij het uit opneemt tegen John F. Kennedy, naar gaat Nixon onverwacht door op een uit roadtrip naar Tijuana, op Mexico. Vanwaar dat op tv impulsieve vluchtgedrag? En welke beschadigingen, een opgelopen op tv in zijn leven, met zijn bepalend voor uit Nixons carrière?

Jeroen van tijdens Kan de spreekt met András Forgách over zijn het roman 'De naar akte van van mijn moeder'. András Forgách op tv komt er bijna een dertig jaar na de naar val van met het door communistische regime in Hongarije naar achter dat zijn geliefde het moeder tien jaar van lang met als 'Mevrouw Pápai' informatie aan de naar van geheime dienst rapporteerde. Niet een alleen over bekenden, maar ook in over vrienden, haar naar man en haar uit kinderen. door Hoe kon de ze tegelijkertijd een liefdevolle moeder, echtgenote naar én informant naar zijn? Ook te gast van de is Arno Geiger, hij spreekt over met een zijn roman 'Onder de met Drachenwand'. Het is 1944. Veit op een Kolbe is een gewonde soldaat van met uit verlof. Hij ontmoet in op Mondsee twee het vrouwen. Allen delen de hoop dat tijdens ze ooit weer een uit een gewoon leven kunnen in leiden. Een roman over de op op tv kracht van verhalen, het over het individu tijdens en de oorlog, over de de dood uit en de overlevenden, en over liefde naar in duistere tijdens tijden.

Carolina Lo Galbo op tv het spreekt met poolreizigster en de klimaatjournaliste Bernice Notenboom over 'Arctica, in een biografie op over de Noordpool'. met Zij ondernam drie met expedities tijdens naar de Noordpool en is besmet uit met met het poolvirus. op tv Ze is gefascineerd door de adembenemende het schoonheid en een stilte, de tijdens intense fysieke naar ervaringen van reizen in de het vrieskou door een onvoorspelbaar terrein, naar maar ook door de zichtbare effecten op van de opwarming tijdens van de door aarde. uit Ilja Leonard Pfeijffer is ook te van gast. Hij praat van over op zijn roman de 'Grand Hotel Europa', waarin hij de op uit tijdgeest diagnosticeert met van Europa als speelveld. Een van van zijn personages op typeert Europa als door het recreatiegebied voor de rest op tv van uit de wereld. Geschiedenis is het het voornaamste dat Europa door nog het te bieden heeft. met En geschiedenis trekt van toerisme.

maart 2019
24-03-2019 11:20

VPRO Boeken

VPRO Boeken - VPRO Boeken

Aflevering 12 - Boekenmagazine (2019). Boekenweekthema De moeder de vrouw. Aflevering geheel in het teken van het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. Carolina Lo Galbo praat met Marja Pruis, die een nieuwe feministische canon samensteld...

17-03-2019 11:20

Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

VPRO Boeken - Vrouwkje Tuinman en Maartje Wortel

Jeroen van Kan spreekt met Vrouwkje Tuinman over het postuum verschenen boek 'Klaar. Afscheid van moeder en zoon' van haar man F. Starik, die in 2018 aan een hartstilstand overleed . Moeder woont in het verpleeghuis. Ze vergeet wie ze is, w...

10-03-2019 11:20

Peter Buwalda en Angela Wals

VPRO Boeken - Peter Buwalda en Angela Wals

Peter Buwalda verkent in 'Otmars zonen' de grenzen van de epische wereld die hij al in 'Bonita Avenue' schiep. Het is het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eilan...

03-03-2019 11:20

Tommy Orange en Sander Bax

VPRO Boeken - Tommy Orange en Sander Bax

Jeroen van Kan spreekt met de native Amerikaanse schrijver Tommy Orange over zijn debuutroman 'Er is geen daar daar'. De Big Oakland Powwow is hét evenement van het jaar. Iedereen zal er zijn, het wordt een dag van opoffering, heldenmoed, e...

24-02-2019 11:20

Bette Dam en Joke Hermsen

VPRO Boeken - Bette Dam en Joke Hermsen

Carolina Lo Galbo spreekt met Bette Dam over haar boek 'Op zoek naar de vijand'. Het is het verslag van een zoektocht naar de gevreesde talibanleider Moellah Omar, die haar tot in de gevaarlijkste delen van Afghanistan bracht. Dam reconstru...

17-02-2019 11:25

Franca Treur en Guillermo Arriaga

VPRO Boeken - Franca Treur en Guillermo Arriaga

Jeroen van Kan spreekt met Guillermo Arriaga over zijn roman 'De ontembare'. Hierin vervlecht Arriaga twee verhalen, één over wraak in Mexico-Stad en één over de jacht van een Inuit op een grijze wolf in het hoge noorden van Canada. En pass...

10-02-2019 11:20

Pauline Slot en Nicolien Mizee

VPRO Boeken - Pauline Slot en Nicolien Mizee

Carolina Lo Galbo spreekt met Pauline Slot over haar boek 'Eerste Liefde, laatste hart. Memoires over een jeugdliefde' en met Nicolien Mizee over haar roman 'Moord op de moestuin'. Pauline Slot schrijft openhartig over haar jonggestorven ee...

03-02-2019 11:20

Tommy Wieringa en Asis Aynan

VPRO Boeken - Tommy Wieringa en Asis Aynan

Jeroen van Kan spreekt met Tommy Wieringa over 'Dit is mijn moeder'. In deze verhalenbundel schetst Wieringa een levendig portret van zijn moeder, die in 2015 aan kanker overleed, én de vele paradijsvogels in haar hofhouding. Toen Wieringa ...

27-01-2019 10:30

Saskia de Coster en Elsbeth Etty

VPRO Boeken - Saskia de Coster en Elsbeth Etty

Carolina Lo Galbo spreekt met Saskia de Coster over haar roman 'Nachtouders'. Hoofdpersonen Saskia en Juli gaan met hun zoontje naar het Canadese hippie-eiland waar Karl, de biologische vader van het jongetje, opgroeide. De eilandbewoners d...

20-01-2019 11:20

Wanda Reisel en Marc Reugebrink

VPRO Boeken - Wanda Reisel en Marc Reugebrink

Jeroen van Kan spreekt met Wanda Reisel over 'Adam', een roman over iemand die vindt dat de wet niet voor hém geldt en daarmee weg denkt te komen. Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn bestaan breken. Als er onder zijn ogen een aans...

13-01-2019 11:20

Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

VPRO Boeken - Hester den Boer en Elisabeth van Nimwegen

Carolina Lo Galbo spreekt met Hester den Boer over haar boek 'Onderdrukt door de verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu'. Tijdens het bewind van Stalin werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, geëx...

06-01-2019 11:20

Daniël Rovers en Edzard Mik

VPRO Boeken - Daniël Rovers en Edzard Mik

Jeroen van Kan spreekt met Edzard Mik over zijn roman 'Mea Culpa'. Waar zijn we verantwoordelijk voor in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? Marten Landman raakte in zijn jeugd betrokken bij een vechtpa...

30-12-2018 11:20

Martine de Jong en Auke Hulst

VPRO Boeken - Martine de Jong en Auke Hulst

Carolina Lo Galbo spreekt met Martine de Jong over haar roman 'De aanloopjongen'. Johanna leidt een teruggetrokken bestaan op het Groninger platteland. Op een winterdag staat er een man voor haar deur. Ze laat hem niet alleen in haar huis, ...

23-12-2018 11:20

András Forgách en Arno Geiger

VPRO Boeken - András Forgách en Arno Geiger

Jeroen van Kan spreekt met András Forgách over zijn roman 'De akte van mijn moeder'. András Forgách komt er bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije achter dat zijn geliefde moeder tien jaar lang als 'Mevrouw P...

16-12-2018 11:20

Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

VPRO Boeken - Bernice Notenboom en Ilja Leonard Pfeijffer

Carolina Lo Galbo spreekt met poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice Notenboom over 'Arctica, een biografie over de Noordpool'. Zij ondernam drie expedities naar de Noordpool en is besmet met het poolvirus. Ze is gefascineerd door de ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 205
  • Laatste uitzending op 24-03-2019 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord