Programma gemist?

Carolina tijdens Lo Galbo spreekt met door P. F. Thomése over in van zijn familieroman 'Vaderliefde'. Wanneer in zijn ouders gestorven een zijn, beseft Thomése dat zijn tijdens een vader en moeder een tijdens soort vreemden op zijn geweest die de hele met tijd op tv een toneelstukje voor hem naar opvoerden. De 'nagelaten zoon' een ontdekt postuum het tal van verborgen geschiedenissen en op tv verzinsels, met door daartussen onvermijdelijk de gruwelijke een waarheid. Hans op Luijten met is ook te de gast en vertelt over naar zijn biografie 'Alles voor Vincent', in naar over Jo van op Gogh-Bonger (1862-1925), de schoonzus van door Vincent het van Gogh. Toen Vincent en Theo de kort na uit elkaar een overleden, ontfermde zij zich over Van uit met Goghs artistieke nalatenschap en wijdde naar de rest van haar tijdens leven aan in de verspreiding op en bekendmaking ervan. Voor op tv de reputatie van van zijn op tv kunst waren haar inspanningen cruciaal. Maar met de ook in andere opzichten leidde ze tijdens een boeiend tijdens leven.

Tjitske Mussche in spreekt met Ellen op Deckwitz over het haar dichtbundel 'Hogere natuurkunde', op waarin het de verhaal wordt op tv verteld van Nederlands-Indië, in de oorlog en de gevolgen het daarvan voor het met huidige Nederland. Deckwitz reisde het door Indonesië naar en sprak de met talloze ooggetuigen, door op zoek in naar de wortels van ons koloniale tijdens verleden. met Ook te door gast is Charlotte van den Broeck, door zij met praat over van haar boek 'Waagstukken'. In Waagstukken presenteert door het zij dertien teksten over tragische architecten. het Het zijn op tv de naar verhalen van bouwmeesters die zelfmoord pleegden uit in bij een door hen van ontworpen gebouw, of de omwille van dat gebouw. In van uit een tocht langs op tv hun laatste bouwwerken tijdens onderzoekt ze het verband tijdens tussen persoonlijk en publiekelijk uit falen, tussen een het belang van naar de openbare ruimte en in de naar autoriteit van de een architecten.

Carolina het Lo Galbo spreekt met uit Peter Vermeersch over zijn tijdens boek 'Aantekeningen op bij een moord', het literaire van non-fictie over juryrechtspraak, misdaad en het de melancholie uit van het naar straffen. Op een ochtend ontvangt Peter op Vermeersch een brief in waarin hij wordt een opgeroepen zitting tijdens te met nemen in een volksjury bij een met moordzaak. op Hij wordt overspoeld door vragen. het tijdens Wat doe je in iemand aan als je hem straft? een Helpt het? tijdens Hoe voelt het slachtoffer uit te zijn, of door nabestaande? Miek van Smilde is ook tijdens te gast en het praat over haar van roman 'Dorsmans tijdens dood', een roman over tijdens de macht de en onmacht van juristen, over een met recht en dwaling. op Advocaat Pieter Coorn tijdens behandelde in hoger beroep een zaak tijdens over met de moord op het een jonge uit vrouw. Jaren later hoopt hij een zijn van loopbaan als jurist rustig af naar te sluiten, het maar als blijkt dat er op fouten op tv zijn gemaakt door in de zaak, begint een hij te met twijfelen. Wie is uit hij nog als er op geen waarheid door bestaat?

Tjitske op Mussche spreekt het met Maarten 't Hart op over zijn met roman 'De nachtstemmer'. Een orgelstemmer met krijgt de opdracht het een beroemd door kerkorgel te stemmen. Hij komt in terecht in uit een de wonderlijke wereld, bevolkt door eigenaardige, in merendeels xenofobe dwarsliggers en in maakt kennis op met een een Braziliaanse weduwe en het haar eigenaardige uit dochter. Zij brengen de met stemmer in grote op problemen. Ook in te gast is tijdens Benjamin Moser, hij praat over de zijn boek 'Sontag - op de Haar leven en werk'. De Amerikaanse op tv Susan het Sontag (1933-2004) schreef romans, op tv films, tijdens dagboeken en essays over kunst en tijdens op camp, porno en van politiek, feminisme en op tv homoseksualiteit, faam en stijl, fascisme in en door communisme. En ze een hield er veel bijzondere geliefden naar op in na. Moser laat de onzekerheid zien in die achter de het publieke masker schuilging: op tv de verbroken in relaties naar en de worsteling met tijdens haar seksualiteit.

Carolina Lo op tv Galbo spreekt met op tv Oek de de Jong over Zwarte schuur, op tv een roman op tv over het kwaad, over de schuld en op geweten, over de door demonen die een leven begeleiden, door en naar over de tijdens vrouwen die hoofdpersoon tijdens Maris Coppoolse confronteren met zichzelf. Ook in te gast van is tijdens Elma Drayer over haar boek Witte uit schuld, op waarin ze identiteitspolitiek in de in mediawereld, een literatuur, kunst en politiek in bespreekt. tijdens Sinds het racismedebat vanuit de een VS overwaaide naar op tv Nederland heeft Drayer de het het in columns en discussies het becommentarieerd, want ze hoort uit veel dat haar van niet bevalt. op tv Waarom slaat het debat naar zo naar aan? Wat is de rol door van de sociale naar media?

Carolina door Lo Galbo ontvangt de met winnaar van VPRO door Bob den Uyl Prijs op tv 2019. Dore van op tv Duivenbode. Uit de een met in 2018 verschenen reisboeken door koos de jury een haar boek een 'Mijn Poolse huis' als van winnaar. De van andere genomineerden waren: op tv Fleur van der Bij met met 'De naar Nijl in mij. Een door ontdekkingsreis naar het hart door van een de waanzin', Mathijs Deen met door 'Over oude wegen. Een het reis door het de geschiedenis van op tv Europa', Peter Giesen met van 'Retour de de France. door Over de route nostalgique uit naar het Frankrijk van nu' op en het Edwin Timmer met 'Langs de in muur van een Trump. naar Van Harlingen naar het Tijuana'.

Jeroen van Kan in van spreekt met Julia Blackburn over een haar boek 'Lied van met de tijd. Op tijdens zoek tijdens naar Doggerland'. de Julia Blackburn onderzoekt daarin de op tv geschiedenis van het met land tijdens dat nu bekendstaat als Doggerland, in een gigantisch een laagland dat ooit een de oostkust uit van Engeland direct verbond uit met Nederland en naar het vasteland van Europa, totdat op tv de stijgende zeespiegel in het gebied voorgoed uit naar overspoelde rond 5000 voor het Christus. Ook te gast tijdens is Arie het Storm, hij uit praat over zijn boek 'Het door horrortheater van de van Nederlandse een literatuur'. Arie Storm neemt de met literaire een wereld en de hedendaagse literatuur uit op de de hak. Vele grootheden en op tv tal van minder met belangrijke personages passeren een de tijdens revue.

Carolina tijdens Lo Galbo spreekt tijdens met Hanna op tv Bervoets over haar roman naar 'Welkom in uit het Rijk der zieken'. op tv Clay wordt na van een bezoek de aan de kinderboerderij met doodziek en blijkt het uit Q-koortsvermoeidheidssyndroom te hebben. van In zijn verbeten zoektocht naar in genezing verliest hij tijdens alles met wat hem het lief is en raakt door volledig geïsoleerd. Zo belandt hij van in het Rijk door der van zieken, een vreemde, in parallelle wereld op waar andere, ondoorzichtige regels gelden uit en op tv de eindbestemming onduidelijk is. Hans de Münstermann is ook de te van gast en spreekt op over zijn roman 'De tijdens populist'. Schrijfster naar Anita Koetsier mag mee op met de verkiezingscampagne van op James Moreau, de van nieuwe naar leider van een rechtse in splinterpartij. Met een verrassend simpel een programma uit schiet hij als een komeet tijdens omhoog in de op peilingen. van In zijn ambities om van een van brede beweging te vormen, mobiliseert hij het in ook tegenkrachten. Moreau is geliefd, van gevreesd van én gehaat. De op tv dag van de verkiezingen het wordt de dag des op tv oordeels.

Jeroen van Kan naar spreekt met het Willem met Otterspeer over 'De op kleine Huizinga. De in klassieke herfsttij der in middeleeuwen samengevat'. Otterspeer probeert na te door gaan door wat Nederlands beroemdste met historicus Johan Huizinga tot naar een op tv echte schrijver maakt, waarom 'Herfsttij tijdens der naar Middeleeuwen' zo'n fascinerend boek uit is en waarom uit het raadsel van Huizinga naar tegelijk het raadsel in van het in lezen en het leven een is. Ook door te gast in is slavist en specialist Russische uit kunst het van de vroege twintigste eeuw Sjeng door tijdens Scheijen. Hij praat naar over zijn boek 'De Avant-gardisten'. In naar 1917 het grijpen in Rusland uit de bolsjewieken de macht en in benoemen met kunstenaars als met Kazimir Malevitsj, Vasili Kandinsky, Vladimir Tatlin op tv en Marc Chagall door uit op hoge posten in tijdens het zojuist gevormde 'Volkscommissariaat uit van Verlichting'. uit De bolsjewieken de hebben geen idee wie die het hemelbestormers en dromers met zijn, en de kunstenaars op tv zelf zijn door politiek volkomen naïef. van Al snel valt de op tv coalitie uit op elkaar.

Carolina uit Lo Galbo spreekt met Atte met Jongstra over zijn van boek 'De Aardappelcentrale. op tv Een monumentenman op de oorlogspad'. De in Amsterdamse de beeldhouwer en 'archivaris Standbeelden' Chris Holtser de wordt in op tv de Hongerwinter de door de in Amerikaanse eenheid 'Monuments van Men' ingelijfd als tolk, en komt op tv het met hen in een een totaal verwoest Duitsland terecht. op Overleven het zonder enige vorm van van moraal blijkt de beste methode. tijdens door Ook te gast op is Laura van der de Haar. Zij spreekt over haar met boek door 'Loslopen'. Laura tijdens van der Haar is het nooit overtuigd dat ze de het juiste doet, uit tót de op tv dag dat op tv ze haar kantoorbaan opzegt tijdens en een hond een neemt: Takkie. Samen een lopen ze stad en uit land af. Door op de het polder, door het boerenland, door de Amsterdam-West. Ze snuffelen uit overal rond, met van grote aandacht uit voor de het wereld om hen de heen. En overal op tv maken ze wel iets tijdens buitengewoons mee.

Jeroen naar van Kan op spreekt met de Duitse op schrijver Wolf Wondratschek over zijn van roman 'Zelfportret in met Russische piano'. In door een het Weens koffiehuis leert een schrijver naar de op tv oude Soevorin uit kennen, lang geleden een op beroemde Russische pianist. Nu loopt de uit zijn leven ten einde het en wil hij zijn naar verhaal kwijt. Ook te met gast is Alfred van Birney, hij met praat over in zijn boek 'Niemand bleef. op Dagboek van met Meneer B. 2005-2011'. een In 2005 wordt de wereld op van Meneer op B. het kleiner als hij het na een in hartinfarct rustig aan op tv moet met doen. In dit dagboek van mijmert hij tijdens het de herstel een zonder schroom over op tv voorbije liefdes, muziek maken, uit het in schrijven, de boeken tijdens en de schrijvers die hem irriteren naar of inspireren. in Gaandeweg herwint uit Meneer B. in de lust om te op tv schrijven.

Carolina Lo Galbo door spreekt met tijdens Eva Meijer van over haar het roman Voorwaarts. Een groepje jonge anarchisten naar begint in 1924 uit de op het Franse platteland op een commune. Het tweede deel op tv speelt zich af tijdens van in het heden, een op een boerderij in de Friesland waar een soortgelijk de sociaal experiment niet uit helemaal uitpakt zoals de uit deelnemers hadden gehoopt. door Ook te het gast naar is Saman Amini. op tv Hij praat over zijn graphic in novel een Samenloop van omstandigheden, van het verhaal van een uit jonge vluchteling tijdens die gevangen zit tussen twee naar werelden. Amini kwam als het vluchteling in uit Iran de naar Nederland en woonde zes jaar in in het AZC's.

Jeroen van Kan naar spreekt het met Ferdinand de von Schirach over zijn boek 'Straf', op tv de waarin hij twaalf lotgevallen beschrijft. Hij de laat zien hoe op moeilijk het is het van een individu recht te uit doen en hoe vooringenomen in onze op begrippen van 'goed' en uit 'slecht' vaak zijn. Ferdinand van von Schirach schrijft de over eenzaamheid en in vervreemding, over hoe op tv we streven naar het geluk en op tv daarbij falen. Hoe zijn we in geworden wie de we zijn? Ook met te gast is tijdens Sander Kollaard, van hij spreekt over zijn roman met op tv 'Uit het leven op van een hond'. Deze roman beschrijft het tijdens een zaterdag uit het leven het van door Henk van Doorn, 57 van jaar, IC-verpleegkundige, alleenstaand. Henks op hond blijkt ziek. Het op tv dier zal binnen op tv afzienbare tijd sterven. op tv Dat gegeven gaat de als het een sleepnet door over de bodem van de het dag de en haalt verdriet door naar de oppervlakte: dat de van tijd maar uit één richting kent; dat een we zo kwetsbaar naar en eenzaam het zijn, hoeveel liefde we door ook uit vinden.

Carolina Lo Galbo met spreekt met onderzoekjournaliste op Linda Polman over een uit haar boek 'Niemand wil ze hebben'. het Haar verhaal over uit door het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. de Het het aantal Joden dat op uit nazi-gebied probeerde te ontkomen op tv was geëxplodeerd: er het waren dringend naar opvangplaatsen nodig. het Alle argumenten van West-Europese regeringen door van om de vluchtelingen naar níét binnen te de laten waren dezelfde tijdens als nu. Wat is er terechtgekomen op tv van de op tv belofte van 'nooit meer' de waarop het de VN-vluchtelingenverdrag in 1951 was met gebaseerd? En: Manon een Uphoff praat over op tv haar roman naar op autobiografische de grondslag 'Vallen is als tijdens vliegen'. Wanneer haar oudere tijdens zus, uitgehongerd en uit uitgedroogd, het van de trap valt en met sterft, dwingt dat uit op de schrijfster een verleden tijdens onder ogen te zien het dat gruwelijk en angstwekkend naar op was.

Uitzending een geheel in in het teken van het de Boekenweekthema 'De moeder de met vrouw'. Carolina Lo de Galbo naar praat met Marja naar Pruis, die een nieuwe het feministische canon samenstelde, de en met literatuurwetenschapper en uit feministe een van het eerste uur door Maaike Meijer. van Zij werkt aan een door studie over van de culturele verbeelding van uit mannelijkheid. Jeroen van Kan tijdens ontvangt met Volkskrantcolumnist Aleid Truijens, die aan in een door biografie van Hella Haasse werkt, en het schrijver en columnist door voor De Groene met Amsterdammer Niña tijdens Weijers.

oktober 2019
06-10-2019 10:20

P.F.Thomése en Hans Luijten

VPRO Boeken - P.F.Thomése en Hans Luijten

Carolina Lo Galbo spreekt met P. F. Thomése over zijn familieroman 'Vaderliefde'. Wanneer zijn ouders gestorven zijn, beseft Thomése dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerd...

29-09-2019 10:20

Charlotte van den Broeck en Ellen Deckwitz

VPRO Boeken - Charlotte van den Broeck en Ellen Deckwitz

Tjitske Mussche spreekt met Ellen Deckwitz over haar dichtbundel 'Hogere natuurkunde', waarin het verhaal wordt verteld van Nederlands-Indië, de oorlog en de gevolgen daarvan voor het huidige Nederland. Deckwitz reisde door Indonesië en spr...

22-09-2019 10:20

Peter Vermeersch en Miek Smilde

VPRO Boeken - Peter Vermeersch en Miek Smilde

Carolina Lo Galbo spreekt met Peter Vermeersch over zijn boek 'Aantekeningen bij een moord', literaire non-fictie over juryrechtspraak, misdaad en de melancholie van het straffen. Op een ochtend ontvangt Peter Vermeersch een brief waarin hi...

15-09-2019 10:20

Maarten 't Hart en Benjamin Moser

VPRO Boeken - Maarten 't Hart en Benjamin Moser

Tjitske Mussche spreekt met Maarten 't Hart over zijn roman 'De nachtstemmer'. Een orgelstemmer krijgt de opdracht een beroemd kerkorgel te stemmen. Hij komt terecht in een wonderlijke wereld, bevolkt door eigenaardige, merendeels xenofobe ...

08-09-2019 10:20

Oek de Jong en Elma Drayer

VPRO Boeken - Oek de Jong en Elma Drayer

Carolina Lo Galbo spreekt met Oek de Jong over Zwarte schuur, een roman over het kwaad, over schuld en geweten, over de demonen die een leven begeleiden, en over de vrouwen die hoofdpersoon Maris Coppoolse confronteren met zichzelf. Ook te ...

02-06-2019 10:20

VPRO Bob den Uyl Prijs

VPRO Boeken - VPRO Bob den Uyl Prijs

Carolina Lo Galbo ontvangt de winnaar van VPRO Bob den Uyl Prijs 2019. Dore van Duivenbode. Uit de in 2018 verschenen reisboeken koos de jury haar boek 'Mijn Poolse huis' als winnaar. De andere genomineerden waren: Fleur van der Bij met 'De...

26-05-2019 10:20

Julia Blackburn en Arie Storm

VPRO Boeken - Julia Blackburn en Arie Storm

Jeroen van Kan spreekt met Julia Blackburn over haar boek 'Lied van de tijd. Op zoek naar Doggerland'. Julia Blackburn onderzoekt daarin de geschiedenis van het land dat nu bekendstaat als Doggerland, een gigantisch laagland dat ooit de oos...

19-05-2019 10:20

Hanna Bervoets en Hans Münstermann

VPRO Boeken - Hanna Bervoets en Hans Münstermann

Carolina Lo Galbo spreekt met Hanna Bervoets over haar roman 'Welkom in het Rijk der zieken'. Clay wordt na een bezoek aan de kinderboerderij doodziek en blijkt het Q-koortsvermoeidheidssyndroom te hebben. In zijn verbeten zoektocht naar ge...

12-05-2019 10:20

Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

VPRO Boeken - Willem Otterspeer en Sjeng Scheijen

Jeroen van Kan spreekt met Willem Otterspeer over 'De kleine Huizinga. De klassieke herfsttij der middeleeuwen samengevat'. Otterspeer probeert na te gaan wat Nederlands beroemdste historicus Johan Huizinga tot een echte schrijver maakt, wa...

05-05-2019 10:20

Atte Jongstra en Laura van der Haar

VPRO Boeken - Atte Jongstra en Laura van der Haar

Carolina Lo Galbo spreekt met Atte Jongstra over zijn boek 'De Aardappelcentrale. Een monumentenman op oorlogspad'. De Amsterdamse beeldhouwer en 'archivaris Standbeelden' Chris Holtser wordt in de Hongerwinter door de Amerikaanse eenheid '...

28-04-2019 10:20

Wolf Wondratschek en Alfred Birney

VPRO Boeken - Wolf Wondratschek en Alfred Birney

Jeroen van Kan spreekt met de Duitse schrijver Wolf Wondratschek over zijn roman 'Zelfportret met Russische piano'. In een Weens koffiehuis leert een schrijver de oude Soevorin kennen, lang geleden een beroemde Russische pianist. Nu loopt z...

21-04-2019 10:20

Eva Meijer en Saman Amini

VPRO Boeken - Eva Meijer en Saman Amini

Carolina Lo Galbo spreekt met Eva Meijer over haar roman Voorwaarts. Een groepje jonge anarchisten begint in 1924 op het Franse platteland een commune. Het tweede deel speelt zich af in het heden, op een boerderij in Friesland waar een soor...

14-04-2019 10:20

Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

VPRO Boeken - Sander Kollaard en Ferdinand von Schirach

Jeroen van Kan spreekt met Ferdinand von Schirach over zijn boek 'Straf', waarin hij twaalf lotgevallen beschrijft. Hij laat zien hoe moeilijk het is een individu recht te doen en hoe vooringenomen onze begrippen van 'goed' en 'slecht' vaak...

31-03-2019 10:20

Linda Polman en Manon Uphoff

VPRO Boeken - Linda Polman en Manon Uphoff

Carolina Lo Galbo spreekt met onderzoekjournaliste Linda Polman over haar boek 'Niemand wil ze hebben'. Haar verhaal over het Europese 'vluchtelingenmanagement' begint in 1938. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was ...

24-03-2019 11:20

Boekenweekthema De moeder de vrouw

VPRO Boeken - Boekenweekthema De moeder de vrouw

Uitzending geheel in het teken van het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw'. Carolina Lo Galbo praat met Marja Pruis, die een nieuwe feministische canon samenstelde, en met literatuurwetenschapper en feministe van het eerste uur Maaike Meij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 219
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!