Programma gemist?

Carolina Lo van Galbo spreekt met op Mensje het van Keulen over het 'Neerslag van een huwelijk. Dagboek tijdens 1977-1979'. Dit zijn van de jaren een waarin Van Keulens het huwelijk onder van druk staat en ten slotte op op uit de klippen loopt, van iets wat samenvalt door met haar zwangerschap met en de geboorte van haar op tv zoon. tijdens Op bijna schokkend openhartige wijze geeft door Van Keulen uit inzicht in de hoe man en vrouw uit elkaar dwars kunnen zitten, een zonder naar dat ze dat een zelf in de de gaten lijken te hebben. Ook in te gast met is Esther Gerritsen over naar haar in boek 'De trooster'. Geheel tijdens tegen de op regels van het klooster een in vangt Jacob, de de tijdens conciërge, een nieuwe gast op. door Aanvankelijk stelt van Jacob, zich bewust op tv van de een hiërarchie binnen de tijdens orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg door groeit van er een verstandhouding tussen de de gelovige tijdens conciërge en de gast die uit een misdaad op op het zijn geweten heeft. uit Gerritsen volgt het verhaal van het de tijdens conciërge parallel aan het lijdensverhaal van op uit Christus.

Jeroen naar van Kan spreekt met Geert tijdens Buelens (1971) over op tv zijn boek 'De tijdens jaren het zestig, een cultuurgeschiedenis'. de Natuurlijk gaat met een boek over de jaren in zestig over The een Beatles, Bob Dylan, van Provo en de minirok. op tv Maar het om dit decennium te naar begrijpen zijn volgens tijdens Geert Buelens internationale kassuccessen in als uit West Side met Story en The Sound de of Music minstens zo belangrijk. op tv Buelens met kantelt het bestaande op beeld van het de jaren 60 en op tv vult het aan. Hij op laat zien hoe grote uit geopolitieke op en culturele ontwikkelingen in op tv elkaar op grepen en zorgden de voor een omwenteling de van waarden. Ook te gast met is dichter Erik met Lindner door (1968), hij praat over tijdens zijn dichtbundel met 'Zog', een lyrisch verslag van het de op getijden. Minutieus wordt de de zee bij Oostende de aanschouwd, duizelingwekkend en onheilspellend een naar verlaten met fabriek in Luik verkend. In naar melodisch geritmeerde uit gedichten naar staat Erik Lindner stil op bij een in man die verdrinkt tijdens in een ondiepe vijver, uit een stad nagebootst in glasconstructies, naar met bij het telkens veranderende door strand.

Marieke Lucas Rijneveld naar vertelt over haar op tv naar roman 'De avond is ongemak' het waarin tijdens zij het schrijnende met verhaal beschrijft van een religieus uit boerengezin dat uit wordt getroffen door de dood van van van een kind. Matthies van komt op op tv een dag niet meer terug van op het schaatsen en door op tv laat zijn tienjarige zusje in Jas in uit totale verwarring achter. Door haar naar ogen zien we hoe met van de familieleden elk op van hun eigen manier in omgaan met het verlies. Ook tijdens te op tv gast zijn Hélène Christelle op Munganyende en de in Liberiaanse-Nederlandse schrijver Vamba Sherif. door Zij met spreken over hun uit bijdragen aan de uit bloemlezing 'Zwart, uit Afro-Europese literatuur uit in de Lage Landen'. Hoezeer de in in 'Zwart' opgenomen auteurs het ook van met elkaar verschillen, qua thuisland, naar qua tijdens cultuur, qua taal, ze uit hebben met elkaar met gemeen dat de ze het continent de van hun in (voor)ouders hebben moeten van verlaten en dat hun identiteit hybride met is. in Dat maakt de de verhalen, fictie én non-fictie, van op deze schrijvers naar gelaagd, grenzeloos en op tv uitermate een urgent.

Jeroen van door Kan spreekt uit met Bettine naar Siertsema over haar onderzoek en boek naar 'Eerste van Nederlandse getuigenissen van de met Holocaust 1945-1946'. op tv Direct na WOII tijdens verschenen talloze boekjes, pamfletten, essays het en andere getuigenissen op van met Nederlanders die de Holocaust het aan den lijve hadden naar met meegemaakt. Bettine Siertsema werkt als een universitair docent de geschiedenis aan naar de VU en doet onderzoek een naar de tijdens Holocaust-dader als naar literair personage. Zij door vindt dat de van aanklachten veel meer op aandacht verdienen. Ook te tijdens gast is Evelien Gans, onderzoeker tijdens bij het NIOD met tijdens en bijzonder hoogleraar Hedendaags Jodendom aan tijdens tijdens de UvA. Onderzoek naar met antisemitisme doen is een in mijnenveld betreden: je maakt op de er meer vijanden van dan vrienden mee. Er de is in Nederland naar nauwelijks systematisch uit onderzoek naar antisemitisme in gedaan, maar in uit de publicatie 'The een Holocaust, Israel and de 'the Jew'' onder redactie van op tv Evelien het Gans en Remco Ensel, door staat antisemitisme in Nederland als tijdens multiculturele uit samenleving centraal.

Carolina op tv Lo Galbo spreekt met Bert uit Natter, die tijdens in uit zijn roman 'Ze zullen van denken dat we engelen tijdens zijn' de het actualiteit op naar de hielen zit. Op een terras in midden in de op in stad hebben een man en uit een vrouw elkaar net een op leren kennen als er een naar geldwagen door op het winkelende publiek van inrijdt en op tv een gevel ramt. Daarna barst de de hel los. het Onder een tijdens tafeltje wachten uit de man en door de vrouw in elkaars armen de op de dood, op tv die niet komt. door Ook te uit gast is met Justine le Clercq, zij vertelt met over haar boek 'Krimp'. door van Terwijl hoofdpersoon Lina Hersenvoort op tv bezig is het met de voorbereidingen voor de op tachtigste verjaardag van van haar vader, dringen herinneringen een zich op. Wat naar tijdens ligt er ten een grondslag aan de in diepgewortelde agressie van Lina? 'Krimp' is tijdens een huiveringwekkende zoektocht op naar de de oorsprong van vrouwelijk het geweld.

Schrijver en politicus naar Jacob van Lennep op tv leidde tijdens een fascinerend leven. Al op van op tv zijn negentiende verwekte hij een in buitenechtelijk kind. de Zijn daadkracht was enorm: Amsterdam naar dankt met zijn waterleiding aan hem en door met Den Haag het behoud van tijdens de Ridderzaal. door Maar Jacob van Lennep tijdens was bovenal een uit getalenteerde, productieve schrijver die een de moed had naar zijn door eigen weg te volgen in uit een door conventies tijdens bepaalde tijd. van Marita Mathijsen (1944) doorzocht op voor 'Een naar bezielde schavuit' duizenden brieven door en met documenten en sprak in met vele afstammelingen uit om oude van familieverhalen te achterhalen. Ook te door gast is Nell Zink uit (1964, Californië ) een over haar roman een door 'Nicotine'. Werkloze Penny in heeft altijd tegen haar familie het gerebelleerd; door de helemaal normaal te op tv zijn. 'Nicotine' gaat over familie, een familie die je op tv bij met je geboorte hebt op tv gekregen én die je van zelf door verzamelt, over obsessie, idealisme en door bezit.

Carolina het Lo Galbo van spreekt met Sien in Volders over haar debuutroman tijdens 'Noord'. In uit de vroege jaren tachtig trekt Sarah, uit een op tv jonge zilversmid op op een kantelpunt in haar op leven, voor de een tijd naar het noorden. uit Ze het ontmoet Mary, op tv die de enige van winkel en het postkantoor uitbaat op tv en twee naar mannen, mannen die leven de voor muziek, vrijheid tijdens en het ongetemde bestaan. uit een Gaandeweg leert Sarah wat het betekent op tv vrij het te zijn. het Ook te gast is tijdens schrijver en redacteur de Joost de naar Vries, hij spreekt over zijn een roman 'Oude meesters' over door de broers Sieger de en Edmund op tv van Zeeland. Edmund reist uit van van cruiseschip naar vijfsterrenhotel op op zoek naar iets betekenisvols. het van Pas als hij een naar vage, geladen vriendschap aangaat in met zijn door al dan door niet weggelopen schoonzus, voelt hij in zich uit verleid zich ergens aan door te verbinden. Sieger is in journalist door en de enige getuige door van een aanslag op een het Russische naar politicus: een scoop een die zo groot de is, dat op hij hem met niemand wil op tv delen.

Jeroen van Kan de door spreekt met Aleid Truijens en een Joost de door Vries over feit en fictie. van In van het grensgebied een tussen fictie en werkelijkheid ligt geen naar een echte grens meer. Literaire non-fictie doet op zich vaak met voor uit als roman en de roman een doet zich vaak op tv voor met als verslag van op tv iets wat de auteur zelf heeft tijdens beleefd. op Verandert dat de op tv literatuur? Gaat daarmee iets verloren? het met Of verrijkt het de literatuur met juist als naar de grens vervaagt? In uit 2017 waren tijdens er een paar op kleine incidenten in naar het grensgebied tussen het fictie en op werkelijkheid. Charlotte Mutsaers schreef een door roman over iets wat naar ze zelf heeft op tv meegemaakt. het Ze beschrijft tijdens in haar boek 'Harnas van Hansaplast' door dat uit zij en haar in zus de kinderpornoverzameling tijdens van haar overleden een broer verkopen. En de de roman 'Het uit beste wat we hebben' van door Griet op het de uit Beeck gaat onder meer over incest. met Is het het echt een gebeurd wat ze op beschrijft? Aleid Truijens is biografe de van in F. B. Hotz en op tv Hella Haasse en columniste in bij de Volkskrant, door Joost de Vries uit is naar schrijver en criticus bij De Groene het op tv Amsterdammer.

Carolina tijdens Lo Galbo heeft Renate een Dorrestein te gast naar waarmee zij spreekt over het van haar veelzijdig oeuvre en van schrijverschap. In verband met haar een gezondheidssituatie de geeft Dorrestein een nog maar zelden interviews. van Aan bod komen onder van andere uit haar romans 'Reddende door Engel', 'Liever horen we onszelf' op tv en op 'Weerwater' en ze praat over in haar bijzondere band met een haar tijdens lezers.

Jeroen op van Kan spreekt met Madelon uit de Keizer in over uit haar biografie over Albert in Verwey 'Als een tijdens meeuw op in de golven'. Nog geen zeventien was door Albert naar Verwey toen op hij debuteerde met tijdens het gedicht 'De op Roze' in een gerespecteerd naar literair tijdschrift. Kort daarna werd een hij met Willem op tv Kloos een van van meest bewonderde vaandeldragers door van de een Beweging van op Tachtig. Zijn dichterschap blijkt nog een steeds met actueel. Ook op tv Sasja Janssen is naar te gast, zij tijdens praat over haar een gedichtenbundel 'Happy'. Hoe licht van toon op soms naar ook, haar poëzie laat zich op alleen typeren in op tv termen van van eenzame woede en diepe een melancholie. Toch door is Sasja naar Janssen er in de dichter niet naar om op tv bij de in pakken neer te door zitten.

Martin door Michael Driessen praat over door zijn nieuwste met roman De Pelikaan. in Deze roman toont in tegen een tijdens achtergrond van kapitalistisch hoogstandjes als op gokken en knevelarij in door laat-communistische Joegoslavië in Driessens ongeëvenaarde vermogen het alledaags leven te verheffen in tot opwindende het literatuur. Ook te in gast zijn Heleen Debruyne het en Anaïs van naar Ertvelde op over hun boek uit Vuile Lakens, een door hedendaagse visie op seksualiteit. de Seks door is overal. Op naar tv, op straat, op social het media: er is een geen ontkomen de aan. In op dit boek leggen de Van Ertvelde en Debruyne bloot dat de 'seksuele vrijheid' een tijdens in illusie is. Ze uit zoeken in de geschiedenis, cultuur het en wetenschap en op tv in hun eigen naar ervaringen naar wat op onze lichamen beknot, op in de in hoop zo de nodeloze schaamte van eindelijk voorbij te uit naar raken.

Jeroen op tv van Kan uit ontvangt Gustaaf Peek over 'Verzet! op tv Een pleidooi een voor het communisme', een van pamflet waarin Peek decennia op tv van kapitalistische door indoctrinatie een ondermijnt. Ook te in gast is Rodaan Al van Galidi, over uit 'Duizend-en-een nachtmerries'. Dit verhalenboek wordt door tijdens bijna evenveel verschillende naar personages op bevolkt, met hun kleine en uit grote verhalen, van levensvragen, twijfels, irrationele een angsten en op verlangens.

Carolina Lo de Galbo spreekt tijdens met Pieter Waterdrinker over zijn naar roman 'Tsjaikovskistraat op tv 40: Autobiografische van vertelling over Rusland in & Revolutie', in waarin hij de een lezer op een reis meeneemt door door naar de Russische geschiedenis en door in zijn eigen leven. Ook de te gast is met in Elke Geurts met haar met boek 'Ik nog tijdens wel van jou. Een ontroerend de en hartverscheurend verslag door met van een gezin dat naar uiteenvalt.'

Jeroen van Kan een op spreekt met Alan op Hollinghurst over zijn naar roman 'De Sparsholt Affaire', het indringende van op verhaal van een groep op vrienden en met hun families, dat zeventig jaar omspant. van In het uit eerste jaar tijdens van de Tweede Wereldoorlog met vertelt Freddie Green van het verhaal van op tv zijn studentenleven in Oxford. van tijdens Er is een de nieuwe student aangekomen, van David Sparsholt, voor wie tijdens Freddie en zijn vriend de Evert Dax een van meer tijdens dan gewone belangstelling hebben. Zijn tijdens fysieke aantrekkelijkheid is even de sterk door als zijn raadselachtige een afstandelijkheid. De een oorlog lijkt zich slechts een aan te uit dienen wanneer de huisknecht tijdens bij de invallende avond de met ramen komt van verduisteren. De schijnbaar onschuldige met romantiek het van een studententijd heeft echter naar naar zijn weerslag op de vrienden, met en zelfs op de de uit generaties na hen.

Jeroen op van Kan ontvangt Charlotte Mutsaers, met in de grande dame van de Nederlandse in literatuur. op In november 2017 wordt van ze 75 het en verschijnt haar roman 'Harnas naar van van Hansaplast'. Vlak voor oudjaar de 2001 werd Mutsaers' met broer dood op zijn een bed gevonden in in het een gloednieuw pyjamajasje zonder door broek. Geen gewone dood; naar hij was pas eenenvijftig uit naar en slechts omringd door grote stapels tijdens porno. door Bij het leegruimen door van zijn huis, het huis het waar ze ooit tijdens samen tijdens waren opgegroeid, in treft Charlotte volledige van chaos aan: eindeloos veel naar porno, tientallen boekjes waarin op tv haar broer met elke genuttigde maaltijd op tv opschreef, en een mannetje uit van Hansaplast, met op tv daaronder een aangrijpende een tekst: 'IK.' Tijdens deze het zoektocht uit naar haar broer, door ontvouwt zich een indrukwekkend op tv zelfportret van Charlotte een zelf. Een zelfportret in de diapositief. de Hun merkwaardige opvoeding maakte op tv hen zonderlinge metgezellen. tijdens Charlotte op maakte het tot van kern van haar naar werk, haar broer met tot de kern van zijn in afzondering.

maart 2018
18-03-2018 11:20

Mensje van Keulen en Esther Gerritsen

VPRO Boeken - Mensje van Keulen en Esther Gerritsen

Carolina Lo Galbo spreekt met Mensje van Keulen over 'Neerslag van een huwelijk. Dagboek 1977-1979'. Dit zijn de jaren waarin Van Keulens huwelijk onder druk staat en ten slotte op de klippen loopt, iets wat samenvalt met haar zwangerschap ...

11-03-2018 11:20

Geert Buelens en Erik Lindner

VPRO Boeken - Geert Buelens en Erik Lindner

Jeroen van Kan spreekt met Geert Buelens (1971) over zijn boek 'De jaren zestig, een cultuurgeschiedenis'. Natuurlijk gaat een boek over de jaren zestig over The Beatles, Bob Dylan, Provo en de minirok. Maar om dit decennium te begrijpen zi...

04-02-2018 11:20

Marieke Rijneveld, Vamba Sherif, Hélène Christelle Munganyende

VPRO Boeken - Marieke Rijneveld, Vamba Sherif, Hélène Christelle Munganyende

Marieke Lucas Rijneveld vertelt over haar roman 'De avond is ongemak' waarin zij het schrijnende verhaal beschrijft van een religieus boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Matthies komt op een dag niet meer terug van he...

28-01-2018 10:35

Bettine Siertsema en Evelien Gans

VPRO Boeken - Bettine Siertsema en Evelien Gans

Jeroen van Kan spreekt met Bettine Siertsema over haar onderzoek en boek 'Eerste Nederlandse getuigenissen van de Holocaust 1945-1946'. Direct na WOII verschenen talloze boekjes, pamfletten, essays en andere getuigenissen van Nederlanders d...

21-01-2018 11:20

Bert Natter en Justine le Clercq

VPRO Boeken - Bert Natter en Justine le Clercq

Carolina Lo Galbo spreekt met Bert Natter, die in zijn roman 'Ze zullen denken dat we engelen zijn' de actualiteit op de hielen zit. Op een terras midden in de stad hebben een man en een vrouw elkaar net leren kennen als er een geldwagen op...

14-01-2018 11:20

Marita Mathijsen en Nell Zink

VPRO Boeken - Marita Mathijsen en Nell Zink

Schrijver en politicus Jacob van Lennep leidde een fascinerend leven. Al op zijn negentiende verwekte hij een buitenechtelijk kind. Zijn daadkracht was enorm: Amsterdam dankt zijn waterleiding aan hem en Den Haag het behoud van de Ridderzaa...

07-01-2018 11:20

Sien Volders en Joost de Vries

VPRO Boeken - Sien Volders en Joost de Vries

Carolina Lo Galbo spreekt met Sien Volders over haar debuutroman 'Noord'. In de vroege jaren tachtig trekt Sarah, een jonge zilversmid op een kantelpunt in haar leven, voor een tijd naar het noorden. Ze ontmoet Mary, die de enige winkel en ...

31-12-2017 11:20

Joost de Vries en Aleid Truijens

VPRO Boeken - Joost de Vries en Aleid Truijens

Jeroen van Kan spreekt met Aleid Truijens en Joost de Vries over feit en fictie. In het grensgebied tussen fictie en werkelijkheid ligt geen echte grens meer. Literaire non-fictie doet zich vaak voor als roman en de roman doet zich vaak voo...

17-12-2017 11:20

Renate Dorrestein

VPRO Boeken - Renate Dorrestein

Carolina Lo Galbo heeft Renate Dorrestein te gast waarmee zij spreekt over haar veelzijdig oeuvre en schrijverschap. In verband met haar gezondheidssituatie geeft Dorrestein nog maar zelden interviews. Aan bod komen onder andere haar romans...

10-12-2017 11:20

Madelon de Keizer en Sasja Janssen

VPRO Boeken - Madelon de Keizer en Sasja Janssen

Jeroen van Kan spreekt met Madelon de Keizer over haar biografie over Albert Verwey 'Als een meeuw op de golven'. Nog geen zeventien was Albert Verwey toen hij debuteerde met het gedicht 'De Roze' in een gerespecteerd literair tijdschrift. ...

03-12-2017 11:20

Martin Michael Driessen en Heleen Debruyne en Anaïs van Ertveld

VPRO Boeken - Martin Michael Driessen en Heleen Debruyne en Anaïs van Ertveld

Martin Michael Driessen praat over zijn nieuwste roman De Pelikaan. Deze roman toont tegen een achtergrond van kapitalistisch hoogstandjes als gokken en knevelarij in laat-communistische Joegoslavië Driessens ongeëvenaarde vermogen alledaag...

26-11-2017 11:20

Rodaan Al Galidi en Gustaaf Peek

VPRO Boeken - Rodaan Al Galidi en Gustaaf Peek

Jeroen van Kan ontvangt Gustaaf Peek over 'Verzet! Een pleidooi voor het communisme', een pamflet waarin Peek decennia van kapitalistische indoctrinatie ondermijnt. Ook te gast is Rodaan Al Galidi, over 'Duizend-en-een nachtmerries'. Dit ve...

19-11-2017 11:20

Pieter Waterdrinker en Elke Geurts

VPRO Boeken - Pieter Waterdrinker en Elke Geurts

Carolina Lo Galbo spreekt met Pieter Waterdrinker over zijn roman 'Tsjaikovskistraat 40: Autobiografische vertelling over Rusland & Revolutie', waarin hij de lezer op een reis meeneemt door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven...

12-11-2017 11:20

Alan Hollinghurst

VPRO Boeken - Alan Hollinghurst

Jeroen van Kan spreekt met Alan Hollinghurst over zijn roman 'De Sparsholt Affaire', het indringende verhaal van een groep vrienden en hun families, dat zeventig jaar omspant. In het eerste jaar van de Tweede Wereldoorlog vertelt Freddie Gr...

05-11-2017 11:20

Charlotte Mutsaers

VPRO Boeken - Charlotte Mutsaers

Jeroen van Kan ontvangt Charlotte Mutsaers, de grande dame van de Nederlandse literatuur. In november 2017 wordt ze 75 en verschijnt haar roman 'Harnas van Hansaplast'. Vlak voor oudjaar 2001 werd Mutsaers' broer dood op zijn bed gevonden i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 162
  • Laatste uitzending op 18-03-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord