Programma gemist?

Jeroen van Kan uit ontvangt uit de winnaar van de met Bob den Uyl in Prijs 2018, Auke Hulst van voor 'Motel van Songs'. De andere door genomineerden waren: in Kader Abdolah met 'Het gordijn', tijdens Karin Anema met het 'Boegwater - Leven een op in de binnenvaart', Stefan Brijs met op door 'Andalusisch logboek', Sarah uit de Mul met het 'Retour San Sebastian - op tv Opgroeien met een vaderland in uit uit de verte' en Leendert van naar der Valk met op 'Voudou van - Van New Orleans tijdens naar Cotonou op tv op het ritme van de het goden'.

Carolina Lo op Galbo in spreekt met Michel Krielaars over in 'Een onbekende vriend. op De mooiste in verhalen uit uit de Russische literatuur'. door Krielaars, Ruslandliefhebber, heeft voor zijn bloemlezing de 'Een naar onbekende vriend' een de persoonlijke keuze gemaakt op uit de veelheid aan verhalen van en de passages uit tijdens de Russische Bibliotheek. Geen gemakkelijke met opgave, want gaat op een verhaal van Boenin door ten van koste van dat van Gogol naar of Toergenjev? En van een wat te kiezen uit het complete tijdens werk van uit Tsjechov? Ook te de gast is bioloog en met hoogleraar op tv Menno Schilthuizen. Hij laat in in zijn boek met zien hoe van verstedelijking de uit evolutie van de natuur en tijdens dieren stuurt. op tv In de tijdens toekomst leeft driekwart van de mensheid tijdens door in de stad en het gaat verstedelijkte in omgeving steeds meer ruimte innemen. Volgens op van Schilthuizen zal de natuur daardoor steeds door van meer de stad in door komen. En van dankzij de aanpassingen een die zich dan zullen op voltrekken, raken mens en stadsnatuur een uit steeds beter op elkaar op ingespeeld.

Jeroen van in Kan spreekt met een Rachel Kushner op (1968) over haar in roman 'Club Mars' uit over de 29-jarige Romy uit Hall die uit haar dagen in een maximaal naar beveiligde naar vrouwengevangenis in Noord-Californië slijt. een Romy ziet de toekomst door voor op tv zich in een lange, onverbiddelijk door rechte op lijn, totdat ze uit de haar sleur in wordt gerukt door nieuws van van met buiten en haar lot naar eigen van hand een moet proberen het te zetten. Ook te gast naar is door Merijn de Boer de (1982), hij praat over in zijn verhalenbundel 'De geur van uit miljoenen' waarin op tv ernst en op spel hand in met hand gaan. De verhalen uit zijn op tv veelal reacties op of naar geïnspireerd door een het werk van op schrijvers die De Boer door bewondert, zoals Gogol, Springer, Nabokov naar en tijdens Proust.

Carolina Lo Galbo door spreekt met van A.H.J. naar Dautzenberg over zijn boek 'Ik bestaat door uit twee letters', naar een verzameling dagboekaantekeningen, door zeer naar korte verhalen, essayistische betogen, brieven, door gedichten en strips. tijdens Dautzenberg (1967) door gaat op zoek naar het zijn door gelukkige jeugd. Hij in trekt tijdelijk in bij zijn in tweelingbroer door die sinds op enkele jaren in het ouderlijk huis een woont en uit met van wie hij een gecompliceerde relatie op heeft. een Ook te gast is Jean-Marc van met Tol, tekenaar van met Fokke en Sukke, door tijdens en schrijver. Hij dook in de op het vaderlandse geschiedenis en vertelt over de 'Musch' het eerste in deel van een naar trilogie over het door leven van Johan het de Witt de (1625-1672).

Jeroen tijdens van Kan spreekt met de tijdens Amerikaanse schrijfster met Claire Messud uit over haar boek Meisje op in brand. met Julia Robertson en Cassie Burnes door zijn de al sinds de kleuterklas bevriend; met een tijdens vriendschap waarin ze alles met tijdens elkaar delen. door Naarmate de meisjes de ouder worden, tekenen het de uit verschillen zich af. Ook door te gast is op Henkjan Honing met zijn door boek Aap slaat met maat. Honing tijdens deed als hoogleraar muziekcognitie op onderzoek uit naar de oorsprong van met muzikaliteit bij de mens en dier. met In Aap slaat maat uit stelt hij van zich de vraag of muzikaliteit niet uit in een eigenschap is van alle de dieren.

Carolina Lo Galbo op tv spreekt op met Jens van Tricht een (1969) over zijn boek uit het 'Waarom feminisme goed is voor mannen'. een Volgens Jens op van Tricht worden van mannen door uit genderongelijkheid in van hun vrijheid beperkt. Want 'echte mannen' door moeten nog op tv altijd stoer, van zelfverzekerd, sterk en op onafhankelijk zijn. met Zulke waardeoordelen en stereotiepe denkbeelden belemmeren op tv veel mannen een om ten volle tijdens zichzelf te zijn. Van in Tricht schreef op een een pleidooi voor meer menselijkheid: de vrijheid het voor ieder naar mens om los door te breken uit beperkende de door verwachtingen en al uit zijn of haar talenten te benutten. door in Ook te gast is een Herman Stevens door (1955), hij praat een over zijn boek 'Het sterke geslacht'. tijdens Stevens meent van dat schrijven de eigenlijk een met stereotiep vrouwelijke bezigheid is, ook uit voor mannen. Hij naar onderzoekt hoe uit schrijvers omgaan met de hun rol als vrouw tijdens of man. Met tijdens aanstekelijk enthousiasme met herleest hij van oa Doeschka Meijsing, de Margriet de Moor en Mensje van in Keulen. Ook een in aantal mannelijke grootheden uit door komen aan bod.

Jeroen van naar Kan spreekt met Radna op tv de Fabias (1983) over haar in dichtbundel 'Habitus'. Fabias door schrijft bepaald geen verstilde poëzie. naar In haar naar bundel een vraagt een vrouw zich af wat de 'thuis' naar is. Die plaatsbepaling, misschien tegelijk naar een coming-out, in voltrekt zich op meedogenloze op wijze. het Ook te gast door is historicus Luuc Kooijmans (1956) uit met zijn naar boek op 'Frederik Ruysch - Op een het snijvlak van kunst en het wetenschap'. Drie tijdens eeuwen voor van 'Body Worlds' bestond van er al een wereldberoemde anatomische van expositie: het museum in van Frederik Ruysch door aan de Amsterdamse uit Bloemgracht. Ruysch ontdekte naar een preparatietechniek waarmee door hij wist te van bereiken dat van de anatomie uit niet langer huiver het en walging opwekte, maar van bewondering op tv en vertedering. Ook nu van nog worden de toeschouwers getroffen door het de levensechtheid van zijn preparaten. een Niemand het heeft die ooit weten te evenaren, met uit hoe vaak het met ook is geprobeerd. Ruysch heeft tijdens zijn naar werkwijze nooit willen van openbaren. Wat was zijn in geheim?

Carolina Lo op Galbo heeft het Renate Dorrestein te tijdens gast waarmee de zij spreekt over haar veelzijdig in oeuvre en een schrijverschap. In verband met haar met van gezondheidssituatie geeft Dorrestein het nog maar zelden interviews. Aan op tv bod op tv komen onder andere haar romans uit 'Reddende Engel', van 'Liever horen we onszelf' en op 'Weerwater' en ze in praat over van haar bijzondere band met een haar de lezers.

Carolina Lo uit Galbo spreekt van met Mano Bouzamour (1991) naar over de zijn roman 'Bestsellerboy'. Mohamed Zebbi, het een jongen van door de het straat, heeft één droom: de uit literaire wereld het bestormen. Wanneer zijn de debuutroman 'Mohamed, de naar proleet' verschijnt is met zijn naam in één klap naar gevestigd. een Maar zijn uit ouders zetten hem het huis uit het en hij met wordt verstoten door een zijn vrienden. Hier een begint zijn met zwerftocht door Amsterdam op zoek de naar met een thuis. Ook van te gast is in Eva Rovers (1978), van zij praat over haar met handboek 'Practivisme'. Zij de gaat naar daarin de strijd aan met de de tijdens verlammende machteloosheid die mensen kunnen met voelen naar in een wereld waarin het soms het van lastig om niet moedeloos te op tv worden. Rovers zoekt op naar antwoorden op op vragen als: wat zijn door de voorwaarden met van met een succesvolle opstand? uit Wat is het nut van door online petities en uit de een rol van social media? in Voor de antwoorden gaat zij naar de te rade bij het oa filosofen, opstandige bejaarden en de smartphonedemonstranten.

Jeroen van Kan de ontvangt historicus op Antony Beevor en naar praat met de hem over zijn boek met 'De de slag om Arnhem'. Hierin geeft hij in een compleet beeld naar van het strijdveld van rondom naar Arnhem tijdens een van van de grootste tijdens luchtlandingen uit WOII. Gebruikmakend naar van nieuw archiefmateriaal met schetst hij tijdens de lotgevallen van soldaten en de burgers en ontdoet op hij de op tv veldslag van met zijn mythen. Ook tijdens te gast is Katja Happe door met door haar boek 'Veel valse door hoop - naar De Jodenvervolging in op tv Nederland 1940-1945'. De de massamoord op de het Joden tijdens WOII naar is nog een steeds ons belangrijkste historische referentiepunt. naar 'Veel tijdens valse hoop' vertelt de geschiedenis het van de Jodenvervolging uit in Nederland tijdens de met Tweede uit Wereldoorlog. Niet alleen vanuit Nederlands tijdens oogpunt, een ook bezien vanuit internationaal perspectief. op door Ook wordt er gedetailleerd aandacht besteed met aan specifieke een maatregelen voor Nederland naar van de naar nazitop in Berlijn en van de op een Nederland gerichte tijdens acties van internationale Joodse het hulporganisaties.

Carolina naar Lo Galbo spreekt de Vlaamse naar dichter, romancier en het regisseur Peter in Verhelst op tv (1962) over zijn boek de 'Voor het vergeten'. De moeder uit van Peter Verhelst een is totaal op onverwacht in overleden. Hij is getuige in van de rouw door van zijn vader naar en probeert ook van zelf een een weg te vinden in een in proces vol rauw-realistische, mythische, tijdens op zintuiglijke, essayistische en poëtische de verhalen. Haast krampachtig het graaft hij naar van herinneringen. 'Voor het het vergeten' is een ode aan het ons met hakkelende, tastende verzet op tegen betekenisloosheid de en verdriet. Ook te gast op is Peter Middendorp in (1971) op met zijn roman op 'Jij bent van mij'. de Op een nacht vergrijpt Tille op Storkema, een jonge door het boer en vader een van twee kleine door kinderen, zich bij een naar fietspad aan een zestienjarig meisje naar uit door het dorp. De volgende ochtend naar een wordt zij naakt en levenloos naar teruggevonden in het een weiland. Dertien jaar op zal van het duren voordat Tille uit eindelijk wordt gepakt en het de waarheid met van kracht zal doordringen van tot de de wereld, het dorp, zijn vrouw, naar zijn van kinderen.

Jeroen van met Kan spreekt met de naar uit Oostenrijkse cultuurwetenschapper en filosoof Thomas Macho in over de zijn boek 'Varkens'. Hierin naar volgt hij in het dier vanaf het op tv moment tijdens dat het werd gedomesticeerd tot aan in van de moderne tijd. Het is de een naar rijk geïllustreerd pleidooi voor het op tv varken in alle denkbare in soorten. En door te gast tijdens is Marli Huijer, hoogleraar publieksfilosofie op tv aan de Erasmus met Universiteit op tv Rotterdam. Zij publiceerde het pamflet de 'Beminnen', waarin ze van zich de vraag in stelt of we door het ons na de revolutie van door de jaren zestig op tv werkelijk hebben bevrijd in de seksueel opzicht. Hoe op tv verhoudt die in vrijheid naar zich tot onze behoefte om met gedrag uit onder te brengen in met een groep? door We zijn homo, hetero, poly-amoureus, de happy single of naar monogaam, maar zouden op tv we niet pas de echt vrij op tv zijn als we de al die in categorieën overboord zouden kunnen op gooien?

Carolina Lo Galbo met ontvangt Laura van naar der Haar (1982) het met haar debuutroman een 'Het wolfgetal', op tv een roman over een een ontsporende een pubervriendschap. Twee jonge meisjes op groeien ergens tussen stad van en achterland naar op. Vikki wordt in door haar het wereldvreemde moeder aan haar lot door van overgelaten en sleept haar uit vriendin mee op een ontdekkingstocht op naar de zichzelf. Wanneer Vikki van haar grenzen blijft verleggen van en de van haar vriendin volledige op overgave verlangt, naar volgt een nacht waarin het onherroepelijk met misgaat. Ook te het een gast is Christophe Vekeman op (1972). Hij spreekt over op zijn roman 'Mensen als een ik'. Christophe 'Buck' een Vekeman was met 44 jaar toen in hij de besloot dat hij, voor naar het eerst door in zijn leven, tot op tv een gemeenschap door wilde behoren. De zoektocht naar van zielsverwanten en uit zichzelf voerde hem algauw langs naar diepe afgronden van naar eenzaamheid en leidde door ten slotte door tot een op spectaculaire, maar rampzalige een afloop.

Jeroen van naar Kan ontvangt de door Ierse schrijver John Banville een (1945) tijdens en spreekt hem over het zijn met boek 'Mevrouw Osmond' een de roman over verraad, bedrog en in moraal. uit Isabel Archer, gevangen een in een met verstikkend huwelijk, vlucht naar van Rome naar Londen. met Ze piekert over wat ze op door kortgeleden heeft ontdekt: haar tijdens echtgenoot heeft haar vele jaren tijdens misleid. Wat op tv moet ze doen, het welke afslag moet ze in op tv nemen in het emotionele labyrint door waarin ze in zo lang op is verdwaald? Ze met besluit, net als tijdens in haar jeugd, voor de haar vrijheid en de onafhankelijkheid te vechten. Spoedig zal uit een Isabel naar Italië naar moeten terugkeren om daar uit de confrontatie met haar tijdens echtgenoot aan te gaan de en zich te in bevrijden van tijdens zijn machtige in greep op haar. Zal door ze hem op tv te slim de af kunnen zijn? John het Banville blaast met deze roman naar de heldin uit door Henry James' het befaamde roman tijdens 'The Portrait of a naar Lady' nieuw leven het in.

Carolina op tv Lo Galbo spreekt met Mensje op tv uit van Keulen over de 'Neerslag van een huwelijk. Dagboek 1977-1979'. van door Dit zijn de jaren waarin Van uit Keulens huwelijk onder van naar druk staat en ten slotte op op de naar klippen loopt, iets in wat samenvalt naar met haar zwangerschap en de met geboorte van haar zoon. op tv Op bijna schokkend op een openhartige wijze geeft Van Keulen van inzicht in hoe tijdens man en met vrouw elkaar dwars kunnen in zitten, het zonder dat ze dat zelf op in uit de gaten lijken te hebben. Ook op uit te gast is Esther Gerritsen over op tv haar het boek 'De trooster'. Geheel met tegen de met regels van het de klooster in vangt Jacob, de uit conciërge, een naar nieuwe door gast op. Aanvankelijk stelt Jacob, een zich bewust uit van de hiërarchie binnen de het orde, zich een terughoudend op. Maar gaandeweg het groeit er een uit verstandhouding tussen de uit uit gelovige conciërge en de op tv gast die een met misdaad op zijn in geweten heeft. van Gerritsen volgt het verhaal van het de conciërge parallel door aan het lijdensverhaal een van naar Christus.

augustus 2018
24-06-2018 11:20

Auke Hulst, winnaar VPRO Bob den Uyl Prijs 2018

VPRO Boeken - Auke Hulst, winnaar VPRO Bob den Uyl Prijs 2018

Jeroen van Kan ontvangt de winnaar van de Bob den Uyl Prijs 2018, Auke Hulst voor 'Motel Songs'. De andere genomineerden waren: Kader Abdolah met 'Het gordijn', Karin Anema met 'Boegwater - Leven op de binnenvaart', Stefan Brijs met 'Andalu...

17-06-2018 11:20

Michel Krielaars en Menno Schilthuizen

VPRO Boeken - Michel Krielaars en Menno Schilthuizen

Carolina Lo Galbo spreekt met Michel Krielaars over 'Een onbekende vriend. De mooiste verhalen uit de Russische literatuur'. Krielaars, Ruslandliefhebber, heeft voor zijn bloemlezing 'Een onbekende vriend' een persoonlijke keuze gemaakt uit...

10-06-2018 11:20

Rachel Kushner en Merijn de Boer

VPRO Boeken - Rachel Kushner en Merijn de Boer

Jeroen van Kan spreekt met Rachel Kushner (1968) over haar roman 'Club Mars' over de 29-jarige Romy Hall die haar dagen in een maximaal beveiligde vrouwengevangenis in Noord-Californië slijt. Romy ziet de toekomst voor zich in een lange, on...

03-06-2018 11:20

A.H.J. Dautzenberg en Jean-Marc van Tol

VPRO Boeken - A.H.J. Dautzenberg en Jean-Marc van Tol

Carolina Lo Galbo spreekt met A.H.J. Dautzenberg over zijn boek 'Ik bestaat uit twee letters', een verzameling dagboekaantekeningen, zeer korte verhalen, essayistische betogen, brieven, gedichten en strips. Dautzenberg (1967) gaat op zoek n...

27-05-2018 11:20

Claire Messud en Henkjan Honing

VPRO Boeken - Claire Messud en Henkjan Honing

Jeroen van Kan spreekt met de Amerikaanse schrijfster Claire Messud over haar boek Meisje in brand. Julia Robertson en Cassie Burnes zijn al sinds de kleuterklas bevriend; een vriendschap waarin ze alles met elkaar delen. Naarmate de meisje...

20-05-2018 11:20

Jens van Tricht en Hermans Stevens

VPRO Boeken - Jens van Tricht en Hermans Stevens

Carolina Lo Galbo spreekt met Jens van Tricht (1969) over zijn boek 'Waarom feminisme goed is voor mannen'. Volgens Jens van Tricht worden mannen door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Want 'echte mannen' moeten nog altijd stoer, ...

13-05-2018 11:25

Radna Fabias en Luuc Kooijmans

VPRO Boeken - Radna Fabias en Luuc Kooijmans

Jeroen van Kan spreekt met Radna Fabias (1983) over haar dichtbundel 'Habitus'. Fabias schrijft bepaald geen verstilde poëzie. In haar bundel vraagt een vrouw zich af wat 'thuis' is. Die plaatsbepaling, misschien tegelijk een coming-out, vo...

12-05-2018 09:55

Renate Dorrestein

VPRO Boeken - Renate Dorrestein

Carolina Lo Galbo heeft Renate Dorrestein te gast waarmee zij spreekt over haar veelzijdig oeuvre en schrijverschap. In verband met haar gezondheidssituatie geeft Dorrestein nog maar zelden interviews. Aan bod komen onder andere haar romans...

06-05-2018 11:20

Mano Bouzamour en Eva Rovers

VPRO Boeken - Mano Bouzamour en Eva Rovers

Carolina Lo Galbo spreekt met Mano Bouzamour (1991) over zijn roman 'Bestsellerboy'. Mohamed Zebbi, een jongen van de straat, heeft één droom: de literaire wereld bestormen. Wanneer zijn debuutroman 'Mohamed, de proleet' verschijnt is zijn ...

29-04-2018 11:20

Katja Happe en Antony Beevor

VPRO Boeken - Katja Happe en Antony Beevor

Jeroen van Kan ontvangt historicus Antony Beevor en praat met hem over zijn boek 'De slag om Arnhem'. Hierin geeft hij een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem tijdens een van de grootste luchtlandingen uit WOII. Gebruikmakend va...

22-04-2018 11:20

Peter Verhelst en Peter Middendorp

VPRO Boeken - Peter Verhelst en Peter Middendorp

Carolina Lo Galbo spreekt de Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) over zijn boek 'Voor het vergeten'. De moeder van Peter Verhelst is totaal onverwacht overleden. Hij is getuige van de rouw van zijn vader en probeer...

15-04-2018 11:20

Thomas Macho en Marli Huijer

VPRO Boeken - Thomas Macho en Marli Huijer

Jeroen van Kan spreekt met de Oostenrijkse cultuurwetenschapper en filosoof Thomas Macho over zijn boek 'Varkens'. Hierin volgt hij het dier vanaf het moment dat het werd gedomesticeerd tot aan de moderne tijd. Het is een rijk geïllustreerd...

01-04-2018 11:20

Laura van der Haar en Christophe Vekeman

VPRO Boeken - Laura van der Haar en Christophe Vekeman

Carolina Lo Galbo ontvangt Laura van der Haar (1982) met haar debuutroman 'Het wolfgetal', een roman over een ontsporende pubervriendschap. Twee jonge meisjes groeien ergens tussen stad en achterland op. Vikki wordt door haar wereldvreemde ...

25-03-2018 11:20

John Banville

VPRO Boeken - John Banville

Jeroen van Kan ontvangt de Ierse schrijver John Banville (1945) en spreekt hem over zijn boek 'Mevrouw Osmond' een roman over verraad, bedrog en moraal. Isabel Archer, gevangen in een verstikkend huwelijk, vlucht van Rome naar Londen. Ze pi...

18-03-2018 11:20

Mensje van Keulen en Esther Gerritsen

VPRO Boeken - Mensje van Keulen en Esther Gerritsen

Carolina Lo Galbo spreekt met Mensje van Keulen over 'Neerslag van een huwelijk. Dagboek 1977-1979'. Dit zijn de jaren waarin Van Keulens huwelijk onder druk staat en ten slotte op de klippen loopt, iets wat samenvalt met haar zwangerschap ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Boeken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Boeken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Boeken bij VPRO Boeken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Boeken. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Boeken gemist

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Boeken, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Boeken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Boeken? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Boeken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 176
  • Laatste uitzending op 24-06-2018 om 11:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord