Programma gemist?

Aflevering 8 door - Documentairemagazine: Sonntag mit op tv Böhmermann: uit Nederlandse documentaire (2017) door van Britta een Hosman waarin de Duitse komiek Jan door Böhmermann de zijn eigenzinnige visie geeft het op het met huidige Duitsland. De economische grootmacht in ontpopte zich onder uit Mutti Merkel als op tv morele op tv leider van het op vrije westen. Die nieuwe rol in zit tijdens Jan Böhmermann niet lekker. Hoe in kan met een land dat op twee wereldoorlogen uitlokte, nu op uitgeroepen worden tot de grote naar voorbeeld?

Na op de golf van van verkiezingen in Europa in lijkt de euro anno op tv 2017 gered. op Maar is dat een wel zo? Waar de met Italianen al tijdens voorzichtig nadenken over een leven op tv het na de euro, lijkt het uit onderwerp een in Noord-Europa haast onbespreekbaar. Desondanks de schetst met financieel journalist Maarten Schinkel de tijdens eerste contouren van uit een Nederland na op de euro. uit Schinkel reist van van het economisch gehavende door zuiden, waar tijdens het verzet tegen de euro tijdens met de het dag groeit, in naar het noorden van het Europa. De tocht in begint in in Napels, waar de overblijfselen van op muntunies uit het uit verleden meer gekoesterd worden door dan op onze huidige euro door en leidt naar de motor de van van de Eurozone: Duitsland. op tv In gesprekken met economen, ondernemers, op tv politici in en bankiers vormt zich het een nieuw beeld van de de toekomst van op de door Europese economie. een Wordt die met van of zonder euro?

Fake news, van gehackte verkiezingen en regelrechte met leugens van de wereldleiders maken dat het een vertrouwen in in politici, media van en bedrijven een dieptepunt de heeft van bereikt. Harde feiten tijdens hebben concurrentie gekregen van 'alternative het facts' op tv en Twitterbots en buitenlandse op tv hackers blijken door verkiezingen te hebben gemanipuleerd. De vraag op tv naar is of vertrouwensverlies inherent is naar aan ons het huidige bestaan uit in de 'infosphere'. Als wij toestaan uit het dat we een verzameling van data worden, van dan zijn we daarmee uiteraard manipuleerbaar. de En als direct door gerichte reclame op het het sociale media op het onderbewustzijn een kan inspelen, dan kan van dat met met politieke beïnvloeding tijdens op tv verkiezingen ook. op Een analyse over het verlies met een van vertrouwen en naar hoe dit weer uit terug te winnen. Met: Ran naar Cohen, Richard tijdens Edelman, Luciano Floridi, de Arent Jan Hesselink, Michal in Kosinski en met James Williams.

Steeds meer zelfstandigen tijdens verenigen zich in de de broodfondsen. Het zijn groepen van twintig door tot maximaal vijftig op tv mensen met in heel diverse beroepen, die uit op elkaar financieel ondersteunen bij in langdurige ziekte of een ongeval. door Wederzijds het vertrouwen staat centraal. VPRO Tegenlicht met kijkt bij drie het verschillende broodfondsen hoe met zij met hier een van eigen invulling aan geven. Neemt men op potentieel misbruik voor op lief, of zijn uit de leden door ervan overtuigd dat degene door die je kent op je niet zal tijdens het bedriegen?

Angela Merkel met is de het langstzittende staatshoofd op tv van Europa. Op door haar schouders rust de loodzware van taak om autoritaire staatshoofden in als Poetin, in Erdogan op tv en Trump het hoofd te bieden. het uit De chemicus uit het voormalig het Oost-Duitsland werd van onopvallend door 'meisje van bondskanselier het Kohl' de de machtigste in vrouw van de wereld. Zij uit is de bewaker van in de naar naoorlogse democratische Europese orde op en in weet door haar eigen op tv DDR-achtergrond heel goed uit dat systemen van met de ene door op de andere in dag ten onder kunnen in gaan. Merkel staat voor op tv vertrouwen en zekerheid. uit Juist nu alle in politieke het verhoudingen in Europa op losse in schroeven staan en in populistisch rechts uit in verkiezingsjaar door 2017 grote winst lijkt met te boeken, kiezen de de Duitsers tijdens hoogstwaarschijnlijk toch voor Merkel. Wat kan uit door een herkozen bondskanselier voor de toekomst op tv van tijdens Europa betekenen? Volgens tijdens haar biograaf Bollmann in 'is haar een grootste vijand Merkel zelf, als ze de naar er echt in gaat geloven naar dat ze onmisbaar met is.'

Elke met zondagavond kijken een miljoenen Arabische mannen en van vrouwen naar de van gedurfde talkshow Kalam Nawaem, naar letterlijk naar 'vrouwenpraat'. Al vijftien een jaar staat deze talkshow in de de top tijdens tien van tijdens best bekeken programma's in de uit Arabische wereld op tv en de een populaire presentatrices hebben op een vaste plek in talloze op tv harten in en huiskamers veroverd. In 2007 met maakte van Tegenlicht een uitzending over deze met unieke talkshow. Hoe met ziet het naar Midden-Oosten er tien jaar later de uit in tijdens de ogen van Muna, met Nadia en van Rania?

In een tijd op van toenemende polarisatie, de politiek geharrewar en op een dalend naar vertrouwen in overheid door en instituties, zijn mensen het die op een tijdens positieve uit manier verandering proberen te organiseren naar van naar groter belang dan ooit. een Via van de VPRO Tegenlicht-webapp konden een bezoekers uitdagers en op tv aanpakkers aandragen. Mensen die met de naar initiatieven in eigen buurt of netwerk het de wereld naar een de zetje in de goede het richting geven. In de deze aflevering tijdens worden vijf van deze tijdens uitdagers en aanpakkers geportretteerd. Welke naar veranderingen weten zij, het los van instellingen een en de overheid, voor elkaar te krijgen? in de Allemaal hebben ze met op elkaar gemeen een dat ze niet naar op de politiek wijzen voor oplossingen. met het Dat ze niet houden van de lang op vergaderen en van klagen met op sociale media. Maar in dat naar ze, allemaal op hun eigen manier, tijdens met hun inventiviteit het en met de op mogelijkheden het die hen het ter beschikking staan, van een bijdrage leveren aan de van samenleving. Door buiten gebaande van paden op gewoon aan de slag door te het gaan.

Waarom met kijkt de Belgische op tv minister van Veiligheid, door Jan Jambon, van in Tel Aviv naar op tv 'city tanks'? Zelfmoordaanslagen in Parijs, op tv Brussel, Nice van en Berlijn hebben tijdens de aandacht van voor burgerveiligheid in Europa sterk het vergroot. Steeds naar vaker verwijzen een politici, veiligheidsexperts door en media naar Israël de als het door voorbeeld van goed de georganiseerde burgerveiligheid. Maar wat naar is dat naar Israëlische veiligheidsmodel precies? Is het toepasbaar uit op Europa een en welk op wereldbeeld importeert ons continent door daarmee?

Wereldwijd uit wordt geëxperimenteerd door met 'vertical farming', 'rooftop gardening' en van op zelfs landbouw op door zee. Op dit tijdens moment is ons voedselsysteem de inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt uit vele kilometers af, een naar gebruikt veel water, wordt verspild en uit vervuilt het een milieu. Toch met moeten de zeven miljard naar aardbewoners, veelal in door grote steden woonachtig, gevoed op worden. Om uit dat op uit een duurzame manier het te doen, moet door voedselproductie voor door een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in in de in stedelijke infrastructuur. Voedselflats en tijdens stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke een alternatieven. Nederland tijdens is, na op tv de Verenigde Staten, de in tweede landbouwexporteur naar ter wereld. Van naar overal komen boeren, tijdens tuinders, onderzoekers en door burgemeesters naar ons een land om met zich te informeren. Maar tijdens komt onze positie als met exportland onder in druk te uit staan als steeds het meer bedrijven van over de tijdens hele wereld met een onze kennis zelf de hun groente van en sla verticaal en lokaal op tv gaan in verbouwen?

Tot vandaag naar was op tv de wereldgeschiedenis een westers gecentreerde onderneming, een in gebaseerd op de stelling dat in iedereen zou moeten door zijn zoals van wij, of tenminste zo in zou moeten worden. in Volgens een de Britse historicus Peter van Frankopan, schrijver van de het wereldwijde bestseller 'De Zijderoutes', naar heeft het naar Westen zich op tijdens die manier volledig vervreemd een de van de rest op van de wereld. Het oude een Europa is in verval op en de uit economische voorspoed in naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika naar gaat aan onze naar neus op tv voorbij. Het machtscentrum op tv verschuift langs uit de lijnen van de nieuwe het zijderoute, op van west naar oost. op tv Hoe zullen de wij ons aan die nieuwe tijdens wereldorde moeten aanpassen? Volgens van Frankopan op tv is het hoog tijd op voor op een herijking van een onze werkelijkheid. Voordat we op tv kunnen begrijpen waar het naartoe in gaat tijdens met de het wereld en voordat we daarop uit kunnen reageren, moeten door we anders naar uit onszelf leren kijken. op tv Door terug te een kijken, ver op terug te kijken, door houdt hij op ons een spiegel voor, die uiteindelijk naar haarscherp laat een zien dat we tijdens ons zullen moeten in aanpassen, of op tv we nou willen of uit niet.

Burgemeester Leoluca Orlando de uit van Palermo, beroemd en van geliefd als het bestrijder van de maffia, naar is een man met in een missie. Hij wil tijdens dat mobiliteit een als mensenrecht wordt tijdens erkend. met In zijn stad heeft Orlando de op tv door verblijfsvergunning afgeschaft. Afrikaanse gelukszoekers op heet hij persoonlijk welkom in van de haven. Hij het kwam in het 2016 de naar Den Haag om door zijn aanpak te lanceren tijdens een de in eerste vergadering van het Global met Parliament van of Mayors. Kan één burgemeester naar op tv het verschil maken?

Energie is tijdens een belangrijk wapen in in een op gemondialiseerde wereldeconomie. Sinds van 2013 brengt de de Verenigde Staten door zijn fossielrijke tegenstanders belangrijke slagen op tv toe met de met winning van schaliegas met en schalieolie uit de tijdens eigen bodem. van Met een van grote prijzenslag op tot gevolg. De Texaanse naar schalieproducenten die de prijzenslag van overleefd hebben zijn de tijdens naar nieuwe helden van de het Verenigde Staten. Onder met 'drill-president' Trump op staan de schaliecowboys te trappelen om op tv tijdens ook Europa te de helpen energie-onafhankelijk te worden. tijdens Undercover in in Trumpland.

De game een 'Horizon Zero Dawn' het oogst sinds de een wereldwijde tijdens release maart 2017 alom de lovende kritieken. Het naar spel, waarvan binnen een maand van 2,6 miljoen exemplaren door zijn verkocht, werd naar ontwikkeld door naar het enige van mondiaal opererende gamebedrijf in Nederland: op tv Guerrilla in Games. Hoe is dit populaire op exportproduct tot de stand gekomen? de Wat is er nodig om door een nieuwe met wereld te door scheppen uit het niets? En op tv wat door is de van aantrekkingskracht van deze virtuele wereld? 'Horizon van op Zero Dawn' is een een zogenaamde 'open wereld game' en uit geeft spelers de op tv mogelijkheid om het een zeer gedetailleerde, toekomstige in in wereld te verkennen vanuit door het perspectief van van het roodharige meisje Aloy. met VPRO Tegenlicht tijdens kreeg unieke toegang naar en volgde in het team van tijdens Guerrilla Games achter de op schermen. Kan de echte wereld het in al met zijn met saaie stroperigheid straks nog op van tegen de virtuele op tv verleiding van door games?

Door terrorisme naar en steeds meer een vluchtelingen is de bewaking met door van de Europese grenzen een groeimarkt. tijdens In de naar ring een landen rond de naar Europese Unie worden uit douanediensten getraind in moderne grensbewaking. Het tijdens budget dat Brussel het heeft voor op de bewaking het van de het Europese grenzen is de laatste jaren een snel een gestegen. De reden: uit terrorisme en het toenemende tijdens aantal vluchtelingen. De nieuwe het surveillancetechnologie het is een groeimarkt uit waar door met de defensie-industrie de nieuwste snufjes met ingezet worden. De het markt wint ook met letterlijk uit aan terrein door de deals op die Brussel in navolging naar de van de Turkije-deal met de Noord-Afrikaanse landen afsluit. Geld, kennis door en naar technologie in ruil voor het op tv verleggen van met de naar grenzen van Europa.

Mensen door die de wereld met een zetje op in de goede door richting geven met initiatieven in eigen door in buurt of netwerk zijn naar van groter belang tijdens dan ooit. Vijf portretten van op zulke uitdagers en tijdens aanpakkers. door In een uit tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar op tv en een dalend met vertrouwen in naar overheid en instituties, van zijn mensen die op op tv een naar positieve manier verandering op proberen te organiseren tijdens van groter belang in dan ooit. Via de in VPRO Tegenlicht-webapp konden bezoekers uit uitdagers en aanpakkers een aandragen. door Mensen die met initiatieven in door eigen buurt of uit netwerk de wereld van een zetje in de op de goede richting geven. op In deze aflevering worden een vijf van in deze uitdagers op en aanpakkers geportretteerd. Welke veranderingen door weten zij, los van een naar instellingen en overheid, voor elkaar in te krijgen? Allemaal tijdens hebben ze in met elkaar gemeen dat naar ze niet naar de door politiek wijzen in voor naar oplossingen. Dat ze met niet houden van lang vergaderen naar en een van klagen op sociale media. de Maar dat de ze, allemaal op hun met eigen manier, de met hun inventiviteit en naar met de mogelijkheden het die hen ter naar beschikking staan, een bijdrage door leveren aan de in samenleving. in Door buiten gebaande met paden gewoon aan het de slag op te gaan.

september 2017
24-09-2017 21:05

Tegenlicht

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht

Aflevering 8 - Documentairemagazine: Sonntag mit Böhmermann: Nederlandse documentaire (2017) van Britta Hosman waarin de Duitse komiek Jan Böhmermann zijn eigenzinnige visie geeft op het huidige Duitsland. De economische grootmacht ontpopte...

17-09-2017 21:05

Laatste kans voor de euro

VPRO Tegenlicht - Laatste kans voor de euro

Na de golf van verkiezingen in Europa lijkt de euro anno 2017 gered. Maar is dat wel zo? Waar de Italianen al voorzichtig nadenken over een leven na de euro, lijkt het onderwerp in Noord-Europa haast onbespreekbaar. Desondanks schetst finan...

10-09-2017 21:05

Kwestie van vertrouwen

VPRO Tegenlicht - Kwestie van vertrouwen

Fake news, gehackte verkiezingen en regelrechte leugens van wereldleiders maken dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven een dieptepunt heeft bereikt. Harde feiten hebben concurrentie gekregen van 'alternative facts' en Twitterbot...

03-09-2017 21:05

Ons dagelijks brood

VPRO Tegenlicht - Ons dagelijks brood

Steeds meer zelfstandigen verenigen zich in broodfondsen. Het zijn groepen van twintig tot maximaal vijftig mensen met heel diverse beroepen, die elkaar financieel ondersteunen bij langdurige ziekte of een ongeval. Wederzijds vertrouwen sta...

31-08-2017 09:15

Frau Merkel

VPRO Tegenlicht - Frau Merkel

Angela Merkel is het langstzittende staatshoofd van Europa. Op haar schouders rust de loodzware taak om autoritaire staatshoofden als Poetin, Erdogan en Trump het hoofd te bieden. De chemicus uit het voormalig Oost-Duitsland werd van onopva...

21-08-2017 11:30

Terug naar de Satellite Queens

VPRO Tegenlicht - Terug naar de Satellite Queens

Elke zondagavond kijken miljoenen Arabische mannen en vrouwen naar de gedurfde talkshow Kalam Nawaem, letterlijk 'vrouwenpraat'. Al vijftien jaar staat deze talkshow in de top tien van best bekeken programma's in de Arabische wereld en de p...

17-08-2017 09:15

Uitdagers en aanpakkers

VPRO Tegenlicht - Uitdagers en aanpakkers

In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar en een dalend vertrouwen in overheid en instituties, zijn mensen die op een positieve manier verandering proberen te organiseren van groter belang dan ooit. Via de VPRO Tegenlicht-...

14-08-2017 11:35

Staat van paraatheid volgens Israël

VPRO Tegenlicht - Staat van paraatheid volgens Israël

Waarom kijkt de Belgische minister van Veiligheid, Jan Jambon, in Tel Aviv naar 'city tanks'? Zelfmoordaanslagen in Parijs, Brussel, Nice en Berlijn hebben de aandacht voor burgerveiligheid in Europa sterk vergroot. Steeds vaker verwijzen p...

10-08-2017 09:20

Boer zoekt voedselflat

VPRO Tegenlicht - Boer zoekt voedselflat

Wereldwijd wordt geëxperimenteerd met 'vertical farming', 'rooftop gardening' en zelfs landbouw op zee. Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild ...

07-08-2017 11:35

De nieuwe zijderoute

VPRO Tegenlicht - De nieuwe zijderoute

Tot vandaag was de wereldgeschiedenis een westers gecentreerde onderneming, gebaseerd op de stelling dat iedereen zou moeten zijn zoals wij, of tenminste zo zou moeten worden. Volgens de Britse historicus Peter Frankopan, schrijver van de w...

31-07-2017 11:35

Italiaanse lente

VPRO Tegenlicht - Italiaanse lente

Burgemeester Leoluca Orlando van Palermo, beroemd en geliefd als bestrijder van de maffia, is een man met een missie. Hij wil dat mobiliteit als mensenrecht wordt erkend. In zijn stad heeft Orlando de verblijfsvergunning afgeschaft. Afrikaa...

27-07-2017 09:15

Schaliecowboys

VPRO Tegenlicht - Schaliecowboys

Energie is een belangrijk wapen in een gemondialiseerde wereldeconomie. Sinds 2013 brengt de Verenigde Staten zijn fossielrijke tegenstanders belangrijke slagen toe met de winning van schaliegas en schalieolie uit de eigen bodem. Met een gr...

09-07-2017 20:15

All in the game

VPRO Tegenlicht - All in the game

De game 'Horizon Zero Dawn' oogst sinds de wereldwijde release maart 2017 alom lovende kritieken. Het spel, waarvan binnen een maand 2,6 miljoen exemplaren zijn verkocht, werd ontwikkeld door het enige mondiaal opererende gamebedrijf in Ned...

02-07-2017 20:15

Superfort Europa

VPRO Tegenlicht - Superfort Europa

Door terrorisme en steeds meer vluchtelingen is de bewaking van de Europese grenzen een groeimarkt. In de ring landen rond de Europese Unie worden douanediensten getraind in moderne grensbewaking. Het budget dat Brussel heeft voor de bewaki...

30-04-2017 21:05

Uitdagers en aanpakkers

VPRO Tegenlicht - Uitdagers en aanpakkers

Mensen die de wereld een zetje in de goede richting geven met initiatieven in eigen buurt of netwerk zijn van groter belang dan ooit. Vijf portretten van zulke uitdagers en aanpakkers. In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Tegenlicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Tegenlicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Tegenlicht bij VPRO Tegenlicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Tegenlicht. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Tegenlicht gemist

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 121
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord