Programma gemist?

De het manier waarop tijdens de mens zich verplaatst zal het in de toekomst met drastisch veranderen. een Als een rijdende robot de ons thuis ophaalt, kan naar de parkeerplek op tv voor de deur tijdens weg. We bezitten uit geen auto's meer, de maar delen ze. En, tijdens voertuigen van zullen via 4G- op en 5G-netwerken volledig op geïntegreerd zijn binnen op tv ons digitale netwerk, in net als een het mobiele telefoon: in op afstand te volgen op tv én te manipuleren. Welke de morele door dilemma's vloeien voort uit deze van radicale met transitie?

Raakt onze de planeet gevangen op tv in haar eigen ruimtepuin? Er door een cirkelen circa 1.500 werkende satellieten door en ongeveer evenveel in 'dode' exemplaren om de de aarde. Regelmatig met breken stukjes van satellieten, van het raketten en weer- op tv en ruimtestations af. op tv Naar schatting zweeft er circa uit 7.500 ton naar ruimteschroot boven op tv onze hoofden, van minuscule deeltjes tot naar brokken met maat door de van een stadsbus. uit Hoogste tijd dus in voor een grote schoonmaakactie in de van ruimte, maar naar wie gaat een dat doen? op Innovator en kunstenaar Daan van Roosegaarde vraagt met zijn 'Space tijdens Waste uit Lab' aandacht voor het het probleem en komt uit met verrassende met oplossingen.

Een de op de vijf westerlingen voelt door door zich compleet nutteloos het op het werk door en voegt voor de zijn/haar gevoel niets zinvols toe aan op tv de maatschappij. een Het zijn mensen door met een... naar bullshitbaan. Hoewel er miljarden euro's in in rook een opgaan aan deze bullshitbanen met en veel het mensen er door een burn-out aan overhouden, blijft tijdens iedereen uit maar meespelen in de op tv bullshitpoppenkast. op Betaald werk voor iedereen, dat uit lijkt nog altijd het tijdens tijdens streven. Waarom eigenlijk? In Tegenlicht van gesprekken naar met mensen die een bullshitbaan hebben van gehad de en dé tijdens expert op het op tv gebied van zinloze banen: antropoloog op David het Graeber.

Elke dag uit lees je op tv wel ergens door dat de Amerikaanse president in Trump een volslagen idioot is naar met en Brexit een ontspoorde door shit show. van Maar wat levert een de economische strategie van president in Trump de Verenigde in Staten van eigenlijk op? En welke voordelen heeft uit de brexit voor van Groot-Brittannië? Moeten op we deze ontwikkeling op enkel op tv zien als het werk van populisten, tijdens egoïstische charlatans en door de roekeloze avonturiers, dat leidt tot een chaos en de rampspoed of is door het juist de een kans op tijdens economische vernieuwing? De wereldeconomie wordt al vijfentwintig met jaar bepaald met door organisaties en machtsblokken door die het het multilaterale handelsregime uit boven de belangen van in de op nationale staten stellen. door Nu, na jaren bouwen de aan een een mondiale vrije handelseconomie, staan een de meeste landen met voor een een duivels dilemma: beschermen de we onze bevolking voor de keiharde de concurrentiestrijd die de het van vrije markt met zich van meebrengt, of zetten van we alles van op alles om die strijd te in winnen? Het protectionisme van van president Trump en in de aanstaande de uittreding van naar het Verenigd van Koninkrijk uit de Europese Unie zorgen naar voor naar de ontmanteling van door de oude politiek-economische op wereldorde.

Student Geneeskunde Sarah in op tv is bezig met een haar co-schappen als het Amsterdamse het Slotervaartziekenhuis op failliet wordt verklaard. Met de een kleine in camera legt zij van binnenuit een vast hoe het ziekenhuis uit op een in fiasco afstevent: artsen, naar verplegend personeel op en directie op tv proberen te redden wat uit er te redden valt. Als een het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis het eind 2018 failliet gaat, tijdens is op tv de chaos uit compleet. Personeel en patiënten het wachten ontredderd en met vergeefs op iemand het die de een boel in goede banen de leidt. Niemand staat van op. Het ziekenhuisbestuur de niet, de zorgverzekeraar niet, en naar de politiek al de helemaal niet. Er op tv zijn in Nederland veel op meer tijdens kleinere ziekenhuizen de waar wordt gevreesd voor een faillissement. van Anders gezegd: naar het heerst. Sarah van naar der door Lely stelde op tv de diagnose van uit binnenuit: ze was er toevallig door bij als co-assistent, uit toen op in het Slotervaartziekenhuis de met paniek uitbrak. Met het een kleine camera ging ze uit op onderzoek uit uit naar en spreekt met een ziekenhuisdirecteur, naar een onderzoeksjournalist, artsen, verplegers door het en patiënten: hoe heeft het op tv zover kunnen een komen? Is de door puinhoop die door het faillissement van het Slotervaartziekenhuis achterliet in een uitzondering op tv op de regel? Of in is het tijdens een uit symptoom van marktwerking met in de zorg, met en zullen er nog vele naar puinhopen met volgen?

Nu in het ijs op van de Noordpool smelt van door klimaatverandering, komen er het in de zomer uit waterwegen vrij die schepen van leiden naar in grondstoffen met die eerder niet te winnen uit waren. Een uit run van grootmachten tijdens op nikkel- en van goudmijnen zet de geopolitieke een verhoudingen de op scherp en heeft grote gevolgen in voor het leven door van op tv de Noordpoolbewoners. van Een verslag in beeld, door fotografen met tijdens Kadir van Lohuizen naar en Yuri Kozyrev. De Russische fotograaf Yuri in Kozyrev en de de Nederlandse fotograaf de Kadir van Lohuizen een reisden af op tv naar de Noordpool, het ieder naar een uit ander gebied. Ze legden hun naar reis uit vast op foto’s en in met video, en spraken met een er met de op mensen die zij onderweg tegenkwamen. Van tijdens Lohuizen tijdens nam het door westerse deel van met de Arctic voor zijn rekening. De naar van oorspronkelijke bewoners van de Noordpool een – tijdens de Inuit – op nemen hem mee op walvisjacht, een en naar leggen hem uit hoe op tv het smeltende naar ijs hun levensonderhoud bedreigt. uit Ook reist van hij mee met het Canadese leger een uit en gaat hij door langs bij de Amerikaanse op kustwacht op de Noordpool, die op in de vrijgekomen vaarroutes bewaakt. uit Militaire aanwezigheid groeit, nu de de strijd om olie, op gas, en in mineralen naar in het Noordpoolgebied losbarst. Het gaat tijdens hard: tijdens vooral het de Russische deel van het Noordpoolgebied verandert op tv razendsnel. op tv Havens worden de in rap tempo aangelegd en een de Russen bouwen ijsbrekers naar in grote getale, het waarmee een een containerschip in amper drie door weken van China door naar Noorwegen vaart. met op tv Daar, bij de het Russen, bezoekt Kozyrev de gasvelden van op tv de het Russische gasbedrijf uit Gazprom in Siberië, een die met de nieuwste technieken een worden uitgebuit, en gaat de het hij op bezoek bij de Marine op tv Academie, waar een jonge Russische naar rekruten worden opgeleid. uit De jongens, soms kinderen nog, een krijgen in les over met het klimaat en het naar hanteren van een op tv geweer, terwijl ze tijdens zingen over de heldenrol door die ze in een de toekomst met gaan vervullen.

De Brits/Russische Peter op Pomerantsev werkte tien naar jaar lang op voor de Russische een televisie tijdens Poetins op presidentschap, en maakte van uit een dichtbij mee hoe het op Kremlin media inzet om de een Russen een gemanipuleerde van waarheid voor op te schotelen. Fake news. met Terug met in Londen ziet hij het uit opnieuw naar gebeuren. Elk tijdens land, elke politieke partij: uit ieder z'n eigen waarheid. uit De de pr-machine van Poetin was in slechts een uit voorproefje. Peter Pomerantsev groeide op met in Londen op als zoon van twee door Russische dissidenten. Halverwege de jaren van van negentig vertrok hij naar Moskou, waar in met hij tien jaar lang werkte van als met producent voor de tijdens Russische televisie. Daar leerde hij de door machinerie uit van Poetins gesmeerde van pr-inspanningen van top van tot teen kennen. het Een uiterst met effectief propagandasysteem, waarin de waarheid in er niet op toe doet. In een de wereld van vandaag naar vervaagt de de scheidslijn tussen feit op en fictie. de Toen Pomerantsev na tien jaar met terugkeerde naar van Londen, wachtte hem door een déjà vu. in Trump, Brexit: het Complotten, wantrouwen in politiek en op media naar en feiten die tijdens er niet toe tijdens lijken te doen. Pomerantsev ziet nu de in het het Westen gebeuren een wat hij op tv kent uit Rusland. De door pr-machine van de Poetin was slechts een op tv voorproefje. Welkom in de wereld de van fake, feit door een en fictie.

Je op hoort geen ‘dames en heren’ uit meer door op het het perron. Het is op ‘beste reizigers’ geworden. De Nederlandse van Spoorwegen willen dat iedereen in zich welkom het voelt: van dames, heren, jongens, meisjes en eenieder de het die zich niet thuis voelt tijdens bij die traditionele tweedeling. de met We worden, nog in voor we geboren zijn, met in hokjes geplaatst en bekijken op tv de wereld tijdens door een bril die een alles in tijdens tweeën splitst: wie de geen man is, tijdens is vrouw, door en andersom. In VPRO een Tegenlicht wordt deze het week de tijdens toekomst van geslacht en gender op tv verkend, met met mensen die niet in de een het hokje passen of uit er niet in willen op worden geduwd. In een 2017 haalde HEMA de door labels met 'jongens' op tv of 'meisjes' uit uit de door kinderkleren en op steeds het meer plekken zijn genderneutrale toiletten met te uit vinden. Facebook door biedt gebruikers de keuze uit 71 van genderidentiteiten en op tv de mogelijkheid die tijdens zelf in het te vullen. Hoe ziet uit een toekomst eruit waarin door baby’s door überhaupt niet als man of vrouw een geregistreerd worden tijdens en iedereen uit mag kiezen, bevrijd de van de strenge tijdens regels die in de maatschappij handhaaft als het een gaat om 'mannelijkheid' tijdens en op tv 'vrouwelijkheid'?

Kunnen van we, als Nederland van het het aardgas af naar gaat, het het bestaande gasnet gebruiken voor groene van waterstof? Spelers als in de Gasunie van en in netbeheerders maar ook producenten van windenergie tijdens met zien hierin een nieuwe een kans voor Nederland. Het bestaande op tv met gasnet lijkt namelijk een de zeer geschikte manier uit om waterstof in van op te slaan en te een transporteren. een Voor huizen in oude een binnensteden, die niet naar over kunnen gaan een op een warmtepomp, kan met naar waterstof uitkomst bieden als een alternatieve, van uit schone brandstof. Wanneer we een over willen stappen op een naar schoon met energiesysteem, dan moet er snel het een 'deltaplan van waterstof' komen. uit Wat moet er gebeuren het om naar dit werkelijkheid te met maken?

De Amerikaanse een dollar is dé door reservemunt van de op tv wereld. Maar met hoelang nog? Want naar nu China als handelsrijk razendsnel van groeit, wordt ook de de in voetafdruk van de opkomende macht uit door in de financiële wereld groter op en het groter. Het land duwt tijdens z’n munt, de renminbi, op bijna onzichtbaar uit richting wereldreservemunt. Financieel journalist een Maarten een Schinkel onderzoekt een toekomst waarin de heel de wereld met uit Chinese munten betaalt. Voorzichtig, in maar effectief, in zet China op tv stappen om een zijn munt, de renminbi, over heel een de uit wereld uit van te rollen. Miljoenen het Chinese toeristen met volle portemonnees geven van tijdens wereldwijd renminbi uit, en er wordt het flink geïnvesteerd in tijdens internationale financiële het instituten met en infrastructurele projecten. Dit van voorjaar werd het zelfs mogelijk naar om in Shanghai door oliecontracten af het te de sluiten met Chinese op tv valuta, waarmee een eerste tik aan op de Amerikaanse 'petrodollar' op werd op tv uitgedeeld - tot ongenoegen een van op tv het Witte Huis. Logisch, met want de titel 'wereldreservemunt' wordt al van op tv zeker zeventig jaar vanzelfsprekend gedragen door op de Amerikaanse dollar. door En op dat komt de met Amerikanen goed uit: uit de titel naar komt met financiële door kortingen, politieke macht en in culturele invloed. op Wie de wereldreservemunt in handen heeft, een het ligt automatisch een straatlengte voor op tijdens de competitie. Met op tv financieel de journalist Maarten Schinkel door trekt Tegenlicht naar het financiële op hart van de China, waar met we de Chinese opmars van in de wereld van finance met onderzoeken. de Hoe ontwikkelen de Chinezen op een wereldmunt? Hoe van lang houdt de op tv dollar nog stand, nu de de op Verenigde Staten zich met het president Trump terugtrekt de van het wereldtoneel? En van hoe ziet het een wereld van er eigenlijk uit, als tijdens we op tv allemaal betalen met de de renminbi?

Over op India werd met lang gezegd dat een het land het met Westen wel eens voorbij zou het kunnen streven, als opkomende in economische het grootmacht. Globalisering gaf de economie van in India inderdaad door een in flinke boost, van maar de meeste tijdens burgers schieten er niets mee op. naar Teleurgesteld het en wanhopig worstelen een Indiase jongeren met de droom de die niet met uitkwam.

Vanaf vanavond naar is het door informatieve tv-programma Tegenlicht van weer terug het op NPO 2. Elke met zondag om 21:05 uit uur is er een nieuwe uit aflevering te zien. De het aflevering het van vanavond gaat over de het 'Next Generation Democracy'. door 2019 van wordt het jaar met van de waarheid met voor de Europese democratie. In met heel Europa op wint het populisme aan op tv kracht. het Sterke leiders spelen naar in op onderbuikgevoelens en uit profiteren van de in groeiende uit polarisatie. Er worden voorstellen het gedaan voor in migratiequota en internationale een mensenrechten worden aangepast. De met nationale staat en de nationale op cultuur moeten weer tijdens dominant worden. Journalist op en schrijver Casper in Thomas vraagt zich op van af hoe millennials het belang een van met de democratie weer kunnen inzien in en deze tijdens mogelijk zelfs op afdwingen.

De Britse denker het en met schrijver Paul Kingsnorth op tv was één van uit de kopstukken van op de milieubeweging op en bereikte met zijn vlammende betogen met een door groot internationaal publiek. Tot de hij met tot inkeer kwam en door van zijn geloof, dat de op mensheid de wereld de door kon redden, viel. met Kingsnorth vindt dat op de groene beweging van nu de tijdens nog overgebleven naar wilde natuur naar in een overwinningsroes inruilt door voor een windmolenpark of uit zonnepanelenfarm. De strijd een is verloren. naar Hij met trok zich met zijn gezin terug tijdens op het in Ierse platteland het om zelfvoorzienend te leven. Een op portret van het een eindtijddenker een die desondanks de hoop in niet naar opgeeft en blijft geloven tijdens in de door kracht van de door natuur.

Ieder door jaar worden op meer dan 100 miljard nieuwe in kledingstukken geproduceerd. Een derde van daarvan wordt tijdens niet verkocht, in nooit gedragen de en versnipperd of op tv verbrand. In de wereldwijde wedloop met naar de een snelste productie voor de laagste van prijzen heeft de het mode- met en kledingindustrie door zich ontwikkeld tot een duizelingwekkend een systeem van Fast Fashion. de Dat systeem is op op niet alleen gebaseerd op uitbuiting, naar maar ook tijdens verantwoordelijk voor 10% van op de van wereldwijde CO2 uitstoot. Hoe kunnen op we de mode in veranderen met behoud van door uit het plezier? Tegenlicht toont met vijf future fashion-pioniers die het hun industrie het toekomstbestendig maken door te experimenteren met op tv het nieuwe stoffen, hergebruik met en hi-tech design. Hun in 'mode van de de toekomst' gaat op tv veel verder dan duurzaamheid alleen. door Zij dwingen tijdens ons ook om anders op tv te kijken in naar schoonheid en naar op tv de rol die kleding naar in ons leven in op speelt. Zo presenteert het Britse naar duo Vin + naar Omi tijdens de Fashion het Week in met Londen een een haute couture door collectie gemaakt met een stoffen op basis van in planten en door plastic flessen. Het Amsterdamse label Hacked tijdens By experimenteert door met hergebruik van kledingoverschotten, door tijdens in samenwerking met van de grote modeketens uit die deze overschotten produceren. En de van Vlaamse ontwerper Jasna tijdens Rokegem presenteert de uit mogelijkheid van tijdens kleding, die iedere op ochtend opnieuw met gemaakt wordt uit door een 3D-printer. Of dragen we met straks allemaal dat tijdens ene ultieme een kledingstuk, dat met in onze stemmingen mee naar verandert, ons het tegen bacteriën beschermt, zichzelf repareert door naar en nooit meer op tv gewassen hoeft te worden? Gedreven de door de naar markt spuwt de het fast fashion draaimolen bijna wekelijks met nieuwe collecties met uit. De productietijd tussen de het catwalks in Parijs, de Londen en tijdens Milaan en de kledingrekken op tv van van de grote ketens als de H&M en Zara op is almaar korter. van Mode is voor iedereen met met betaalbaar en bereikbaar geworden, maar door we kopen veel te het veel en de uit in kledingindustrie vervuilt de uit planeet. De overschotten op tv van geretourneerde en niet-verkochte kledingstukken hopen een zich op. Zelfs een Afrikaanse naar landen willen de afgedankte nieuwe op kleding niet het meer op hebben, omdat het de met interne productie door verstoort. Elke seconde een wordt wel ergens de een vrachtwagen vol nieuwe textiel op tv verbrand. naar Uit die molen stappen blijkt op lastig, zowel voor door consumenten als voor door ontwerpers en producenten. tijdens Toch kan het de anders.

Estland heeft een op tv naar biobank opgericht waar op binnenkort het DNA van een bijna 150.000 uit inwoners ligt opgeslagen. een Het meest gedigitaliseerde land wil in op die manier een het preventieve en gepersonaliseerde uit gezondheidszorg opzetten op door basis van DNA. uit Het is het duidelijk: met DNA-analyse heeft de toekomst. de Maar hoe beschermen wij een onze tijdens data? Waar in Nederland volop gediscussieerd wordt tijdens over de een elektronisch patiëntendossier tijdens hebben de op Esten al hun gezondheidsgegevens met altijd bij op de hand op hun met E-card. Niemand kan erbij uit zonder nadrukkelijke persoonlijke toestemming een naar en achteraf is altijd terug te de vinden in wie er precies in het in systeem geweest is op tv met en welke informatie op tv er bekeken is. op tv Aan dat E-health syteem willen een ze nu ook data door uit DNA-analyse met toevoegen. in Daartoe heeft de tijdens Estse overheid enige tijd met geleden al een genoomwet geïntroduceerd van die met de burgers eigenaar maakt van de de die data. Toen de uit overheid dit jaar hun tijdens burgers dan ook aanbood uit om van 100.000 met het mensen gratis een DNA test op tv te laten op tv uitvoeren, sloegen de computers op tv op tilt met vanwege het door grote aantal aanmeldingen. De bedoeling is in dat artsen een in Estland op naar basis van het DNA door preventieve gepersonaliseerde adviezen het kunnen uit geven over bijvoorbeeld de uit kans op suikerziekte of met hartaandoeningen, de met gevoeligheid voor bepaalde een medicijnen of mentale problemen, op om maar een paar tijdens dingen te tijdens noemen. Voorkomen met is beter dan tijdens genezen, is op het motto. In Nederland werken sommige ziekenhuizen van ook de al met genetische een data en op bieden startups DNA testen aan door op met basis waarvan lifestyle adviezen geven tijdens worden. Maar een wet een uit en één veilig E-health systeem op heeft Nederland nog door niet. Toch wordt DNA-analyse wereldwijd op het gezien als de toekomst van van de gepersonaliseerde in geneeskunde. Over niet al te op lange tijdens tijd kost naar zo’n analyse nog maar een op tv paar tientjes. Wordt de het niet op tv tijd dat Nederland ook uit een wet tijdens op de met genetische data in de het leven roept?

april 2019
07-04-2019 20:05

De rijdende robot

VPRO Tegenlicht - De rijdende robot

De manier waarop de mens zich verplaatst zal in de toekomst drastisch veranderen. Als een rijdende robot ons thuis ophaalt, kan de parkeerplek voor de deur weg. We bezitten geen auto's meer, maar delen ze. En, voertuigen zullen via 4G- en 5...

31-03-2019 20:05

Ruimtepuinruimers

VPRO Tegenlicht - Ruimtepuinruimers

Raakt onze planeet gevangen in haar eigen ruimtepuin? Er cirkelen circa 1.500 werkende satellieten en ongeveer evenveel 'dode' exemplaren om de aarde. Regelmatig breken stukjes van satellieten, raketten en weer- en ruimtestations af. Naar s...

24-03-2019 21:05

Mijn bullshitbaan

VPRO Tegenlicht - Mijn bullshitbaan

Een op de vijf westerlingen voelt zich compleet nutteloos op het werk en voegt voor zijn/haar gevoel niets zinvols toe aan de maatschappij. Het zijn mensen met een... bullshitbaan. Hoewel er miljarden euro's in rook opgaan aan deze bullshit...

17-03-2019 21:05

Tegenlicht: voordelen Trump en brexit

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: voordelen Trump en brexit

Elke dag lees je wel ergens dat de Amerikaanse president Trump een volslagen idioot is en Brexit een ontspoorde shit show. Maar wat levert de economische strategie van president Trump de Verenigde Staten eigenlijk op? En welke voordelen hee...

10-03-2019 21:05

Tegenlicht: Slotervaartziekenhuis failliet

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: Slotervaartziekenhuis failliet

Student Geneeskunde Sarah is bezig met haar co-schappen als het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis failliet wordt verklaard. Met een kleine camera legt zij van binnenuit vast hoe het ziekenhuis op een fiasco afstevent: artsen, verplegend per...

03-03-2019 21:05

VPRO Tegenlicht: Verovering van de Noordpool

VPRO Tegenlicht - VPRO Tegenlicht: Verovering van de Noordpool

Nu het ijs op de Noordpool smelt door klimaatverandering, komen er in de zomer waterwegen vrij die schepen leiden naar grondstoffen die eerder niet te winnen waren. Een run van grootmachten op nikkel- en goudmijnen zet de geopolitieke verho...

24-02-2019 21:05

Tegenlicht: pr met fake, feit en fictie

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: pr met fake, feit en fictie

De Brits/Russische Peter Pomerantsev werkte tien jaar lang voor de Russische televisie tijdens Poetins presidentschap, en maakte van dichtbij mee hoe het Kremlin media inzet om de Russen een gemanipuleerde waarheid voor te schotelen. Fake n...

17-02-2019 21:05

Tegenlicht: toekomst van geslacht en gender

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: toekomst van geslacht en gender

Je hoort geen ‘dames en heren’ meer op het perron. Het is ‘beste reizigers’ geworden. De Nederlandse Spoorwegen willen dat iedereen zich welkom voelt: dames, heren, jongens, meisjes en eenieder die zich niet thuis voelt bij die traditionele...

10-02-2019 21:05

Deltaplan waterstof

VPRO Tegenlicht - Deltaplan waterstof

Kunnen we, als Nederland van het aardgas af gaat, het bestaande gasnet gebruiken voor groene waterstof? Spelers als de Gasunie en netbeheerders maar ook producenten van windenergie zien hierin een nieuwe kans voor Nederland. Het bestaande g...

03-02-2019 21:05

Tegenlicht: De Chinese dollar

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: De Chinese dollar

De Amerikaanse dollar is dé reservemunt van de wereld. Maar hoelang nog? Want nu China als handelsrijk razendsnel groeit, wordt ook de voetafdruk van de opkomende macht in de financiële wereld groter en groter. Het land duwt z’n munt, de re...

27-01-2019 21:05

India in tijd van woede

VPRO Tegenlicht - India in tijd van woede

Over India werd lang gezegd dat het land het Westen wel eens voorbij zou kunnen streven, als opkomende economische grootmacht. Globalisering gaf de economie in India inderdaad een flinke boost, maar de meeste burgers schieten er niets mee o...

20-01-2019 21:05

Terug: VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht - Terug: VPRO Tegenlicht

Vanaf vanavond is het informatieve tv-programma Tegenlicht weer terug op NPO 2. Elke zondag om 21:05 uur is er een nieuwe aflevering te zien. De aflevering van vanavond gaat over de 'Next Generation Democracy'. 2019 wordt het jaar van de...

16-12-2018 21:05

De aarde draait door

VPRO Tegenlicht - De aarde draait door

De Britse denker en schrijver Paul Kingsnorth was één van de kopstukken van de milieubeweging en bereikte met zijn vlammende betogen een groot internationaal publiek. Tot hij tot inkeer kwam en van zijn geloof, dat de mensheid de wereld kon...

09-12-2018 21:05

Tegenlicht: Mode van de toekomst

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: Mode van de toekomst

Ieder jaar worden meer dan 100 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd. Een derde daarvan wordt niet verkocht, nooit gedragen en versnipperd of verbrand. In de wereldwijde wedloop naar de snelste productie voor de laagste prijzen heeft d...

02-12-2018 21:05

Tegenlicht: Verovering van ons DNA

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: Verovering van ons DNA

Estland heeft een biobank opgericht waar binnenkort het DNA van bijna 150.000 inwoners ligt opgeslagen. Het meest gedigitaliseerde land wil op die manier een preventieve en gepersonaliseerde gezondheidszorg opzetten op basis van DNA. Het is...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Tegenlicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Tegenlicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Tegenlicht bij VPRO Tegenlicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Tegenlicht. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Tegenlicht gemist

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 185
  • Laatste uitzending op 07-04-2019 om 20:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord