Programma gemist?

De naar game 'Horizon Zero Dawn' oogst uit sinds de wereldwijde van op release maart 2017 alom lovende een kritieken. Het spel, waarvan door de binnen een maand 2,6 miljoen naar exemplaren zijn verkocht, werd op het ontwikkeld door het enige een mondiaal opererende gamebedrijf naar in Nederland: Guerrilla met Games. Hoe is dit in populaire exportproduct tot stand op gekomen? Wat is op tv er nodig door om tijdens een nieuwe wereld te scheppen uit het het niets? En op wat is met de aantrekkingskracht door van deze virtuele wereld? 'Horizon de Zero in Dawn' is de een zogenaamde 'open wereld game' en van geeft spelers het de mogelijkheid tijdens om een zeer gedetailleerde, toekomstige naar met wereld te verkennen vanuit door het perspectief van op het roodharige een meisje Aloy. VPRO Tegenlicht op tv kreeg unieke tijdens toegang en volgde het naar team van Guerrilla Games achter met de de schermen. Kan in de echte wereld in al uit zijn saaie stroperigheid straks op nog de op tegen de virtuele verleiding in op van games?

Door door terrorisme en van steeds meer vluchtelingen is de bewaking het van de Europese met van grenzen een groeimarkt. In de ring uit landen rond door de tijdens Europese Unie worden douanediensten getraind in in moderne grensbewaking. Het uit budget dat Brussel naar heeft voor de op tv bewaking van de van op Europese grenzen is de laatste uit jaren snel gestegen. in De reden: terrorisme en uit het toenemende aantal op vluchtelingen. van De nieuwe surveillancetechnologie is van een groeimarkt waar een door de defensie-industrie door de nieuwste snufjes ingezet tijdens worden. de De markt wint ook met letterlijk aan terrein door uit de deals die tijdens op tv Brussel in navolging van de op Turkije-deal met Noord-Afrikaanse naar landen afsluit. tijdens Geld, kennis en technologie in op tv ruil voor het op tv verleggen naar van de grenzen van het Europa.

Mensen die op tv de wereld een uit zetje in de een goede richting uit geven met initiatieven in door eigen buurt of netwerk naar zijn door van groter belang dan ooit. op Vijf door portretten van zulke uitdagers op tv en tijdens aanpakkers. In een tijd van toenemende door polarisatie, politiek geharrewar met en met een dalend op vertrouwen in overheid en op tv instituties, zijn mensen die met op een positieve manier een op verandering proberen te organiseren van in groter op belang dan ooit. Via de in VPRO Tegenlicht-webapp konden uit bezoekers op tv uitdagers en aanpakkers aandragen. uit Mensen die door met initiatieven in eigen buurt uit of netwerk de de wereld een door zetje in de goede op tv richting geven. In door deze het aflevering worden vijf van deze uitdagers in en tijdens aanpakkers geportretteerd. in Welke veranderingen weten zij, los van naar een instellingen en overheid, naar voor elkaar te krijgen? Allemaal hebben door ze met elkaar een gemeen van dat ze niet naar de tijdens politiek wijzen voor op tv oplossingen. Dat ze het niet houden van de in lang vergaderen en van klagen op tijdens sociale media. het Maar op dat ze, allemaal op hun eigen van manier, tijdens met hun inventiviteit op en met de de mogelijkheden die hen ter de beschikking staan, een bijdrage door leveren aan in de samenleving. Door de buiten gebaande paden gewoon een aan de slag op te door gaan.

Wereldwijd wordt geëxperimenteerd op met de voedselflats en stadslandbouw een om 7 miljard aardbewoners in op een duurzame het manier met te kunnen blijven voeden. met Blijft Nederland uit koploper in landbouwexport? Wereldwijd uit wordt geëxperimenteerd met van 'vertical farming', 'rooftop gardening' door en zelfs naar landbouw op zee. Op dit een het moment is ons voedselsysteem inefficiënt naar georganiseerd. Ons tijdens voedsel legt vele kilometers af, de gebruikt op tv veel water, het wordt verspild en naar vervuilt het milieu. Toch moeten op de uit 7 miljard aardbewoners, veelal tijdens in grote steden woonachtig, gevoed in worden. op Om dat op een door duurzame manier in te doen, moet op tv voedselproductie voor een aanzienlijk deel met geïntegreerd het worden in van de stedelijke infrastructuur. Voedselflats in en stadslandbouw met zijn daarvoor belangrijke alternatieven. Nederland is, naar na uit de Verenigde Staten, de tweede naar naar landbouwexporteur ter wereld. in Van overal komen boeren, op tv tuinders, onderzoekers tijdens en burgemeesters naar ons door land om zich te in informeren. een Maar komt onze positie als met exportland naar onder druk te staan door als steeds meer naar bedrijven van over de een hele tijdens wereld met onze kennis zelf hun tijdens groente en sla op van verticaal en lokaal de gaan verbouwen?

Tegenlicht maakte in door 2007 een uitzending een over het de gedurfde talkshow Kalam Nawaem de die door al vijftien jaar door miljoenen Arabische kijkers het trekt. Hoe zien het de presentatrices het Midden-Oosten naar tien jaar later? door Elke zondagavond kijken het miljoenen Arabische mannen en met vrouwen naar de door gedurfde talkshow Kalam het Nawaem, op letterlijk 'vrouwenpraat'. Al vijftien een jaar staat door deze talkshow in de het top tien van bestbekeken in programma's in in de met Arabische wereld en in de populaire presentatrices hebben een vaste uit plek door in talloze harten en huiskamers tijdens veroverd. In uit 2007 maakte tijdens Tegenlicht een uitzending over van deze de unieke talkshow. Hoe ziet op het Midden-Oosten er met tien jaar tijdens later uit door de ogen op tv van Muna, uit Nadia en van Rania?

De game 'Horizon het het Zero Dawn' van het Nederlandse het Guerilla Games is uit wereldwijd van in korte tijd een groot succes door geworden. Hoe schep op tv je een op nieuwe door wereld uit het niets? Wat door is de aantrekkingskracht ervan? naar De game tijdens 'Horizon Zero op Dawn' oogst sinds tijdens de wereldwijde op tv release maart 2017 alom het lovende kritieken. Het spel, de waarvan binnen een in maand 2,6 miljoen de exemplaren in zijn verkocht, werd ontwikkeld door een het op tv enige mondiaal opererende gamebedrijf in naar Nederland: Guerilla Games. op tv Hoe is door dit populaire exportproduct tot stand op tv gekomen? Wat door is door er nodig om een een nieuwe wereld te scheppen uit tijdens van het niets? En met wat is de op aantrekkingskracht van deze virtuele wereld? 'Horizon een Zero op tv Dawn' is een zogenaamde 'open een wereld game' en op tv geeft spelers naar de de mogelijkheid om een op zeer gedetailleerde, toekomstige wereld te met verkennen vanuit van het perspectief van door het roodharige meisje uit Aloy. VPRO Tegenlicht het kreeg unieke in toegang en volgde het team van een tijdens Guerilla Games achter uit de schermen. Kan de echte wereld in in al op tv zijn saaie op stroperigheid straks nog op uit tegen de door virtuele verleiding van tijdens games?

Merkel is in het langstzittende staatshoofd tijdens van Europa. op Op haar de schouders rust de taak om op tv staatshoofden als Poetin, Erdogan de en Trump het in hoofd tijdens te bieden. het Wie is zij en wat kan de zij op betekenen voor Europa? Angela de Merkel is het langstzittende door staatshoofd van een Europa. Op haar schouders de het rust de loodzware taak op om autoritaire naar staatshoofden als Poetin, Erdogan en in Trump door het hoofd te bieden. een De chemicus uit het op tv voormalig Oost-Duitsland naar werd van onopvallend 'meisje van een bondskanselier een Kohl' de machtigste in vrouw van de wereld. met Zij is de bewaker uit van de naoorlogse uit democratische Europese met orde een en weet door haar eigen op tv DDR-achtergrond de heel goed dat systemen van in de de ene op de tijdens andere dag ten een onder kunnen gaan. Merkel op tv staat voor op tv vertrouwen en zekerheid. Juist nu met alle politieke naar verhoudingen in in Europa op losse schroeven met staan en populistisch rechts de in verkiezingsjaar 2017 een grote winst lijkt met te met boeken, kiezen de Duitsers de hoogstwaarschijnlijk toch voor Merkel. de Wat kan een herkozen op bondskanselier voor de in toekomst tijdens van Europa betekenen? Volgens van haar biograaf Bollmann 'is in haar grootste tijdens vijand in Merkel zelf, als ze in er echt in gaat door geloven dat ze van onmisbaar op tv is.'

Hoe het duurzaam onderneemt Nederland? een Is duurzaamheid leuk zolang door het aandeelhouders niets kost? door We met bedoelen het goed, maar wanneer een gaan we het vliegen? Tijd om door duurzaam ondernemen tegen tijdens het licht te van houden. Hoe duurzaam naar onderneemt Nederland? VPRO Tegenlicht van heeft een van lange traditie in het van signaleren van initiatieven uit die duurzaamheid in en door ondernemerschap combineren. Is met bedrijvig Nederland echt duurzaam geworden in of is het op slechts een dun door laagje groen? Is duurzaamheid tijdens leuk naar zolang het de met aandeelhouder niets door kost? Hoog tijd om duurzaam ondernemen uit in Nederland met tegen het door licht te houden. Het het bedrijfsleven lijkt voorstander een van duurzaam produceren. naar Unilever, naar DSM, AkzoNobel, FrieslandCampina, Philips, Shell, KLM het en van Heineken vormden samen naar de Dutch Sustainable Growth het Coalition. van Pensioenfondsen schreven een brief uit aan Unilever om hen het aan te moedigen niet een in te leveren uit op duurzaamheid. Groene uit aandeelhouders proberen met bedrijven het te beïnvloeden. In naar Venlo is Cradle to Cradle inmiddels tijdens heel normaal. En het in in het Blue City-project in Rotterdam op tv proberen jonge ondernemers het met in een voormalig tropisch zwemparadijs uit een met ecologisch bedrijfsnetwerk op te zetten. met We bedoelen van het allemaal goed en de we willen veel op in het gebied van op de duurzaamheid, maar wanneer gaan uit we echt op tv vliegen? Met: Michael de Braungart (mede-oprichter Cradle van to Cradle), Anne-Marie Rakhorst naar (duurzaam ondernemer), Feike Sijbesma een (CEO DSM) op tv en Gunter Pauli met (duurzaam ondernemer).

De in veiligheidssituatie in Afghanistan verslechtert. Internationale naar hulpverleners hebben naar koffers klaarstaan om zo de nodig weg te naar op gaan. Maar wat gebeurt er door met de naar Afghanen die hen hebben gesteund? in Afghanistan dreigt door een tijdens 'failed state' te tijdens worden, ondanks de de al vijftien jaar aanwezige westerse op troepenmacht. De veiligheidssituatie een verslechtert. Internationale door hulpverleners worden gedwongen zich steeds naar verder terug te het trekken op door een uit compound in Kabul. Alle de voorzieningen, van tijdens zwembad tot sushirestaurant, bevinden naar zich binnen beveiligde muren. de Bij de hulpverleners staat door de het koffer permanent naast de het deur. een Zij kunnen met met hun paspoort altijd weg. Maar wat van gebeurt er van met de Afghanen die op een de hulpverleners gesteund uit hebben als bewaker, tolk, of een informant. Welke opties een hebben het zij?

Tegenlicht maakte naar in 2007 een op tv uitzending over de gedurfde in talkshow Kalam tijdens Nawaem, die al door vijftien uit jaar miljoenen Arabische kijkers op tv trekt. Hoe de zien de presentatrices het Midden-Oosten tien van het jaar later? Elke op zondagavond kijken miljoenen Arabische op mannen en vrouwen naar op tv de gedurfde talkshow Kalam de Nawaem, letterlijk 'vrouwenpraat'. op tv in Al vijftien jaar staat deze talkshow op tv in de van top tien van uit best bekeken programma's met in de Arabische op tv wereld en de uit populaire een presentatrices hebben een vaste plek in uit talloze uit harten en huiskamers op tv veroverd. In 2007 maakte Tegenlicht op tv een uitzending over de deze unieke de talkshow. Hoe door ziet het Midden-Oosten met er tien op tv jaar later uit door op de ogen van Muna, Nadia van en van Rania?

Als tijdens er in een Nederland een epicentrum is in aan te naar wijzen voor de opkomst tijdens van het populisme, dan van is het Rotterdam. de Daarnaast op tv is de stad op tv ook de broedplaats van op hoe divers tijdens Nederland er over tien, het twintig jaar uit in zal zien. in De meest diverse stad van uit Nederland het telt 180 nationaliteiten en bestaat voor door de het helft uit inwoners van een niet westerse het afkomst. In de gemeenteraad een staan twee lokale met partijen tegenover naar elkaar: de met populisten van het eerste door uur van Leefbaar Rotterdam tijdens en de door van de op tv islam geïnspireerde NIDA. op Hoe wordt er politiek bedreven in in een door stad waar het politieke midden tijdens door steeds verder lijkt af te van brokkelen? Juist in deze stad een zorgde Pim Fortuyn tijdens een voor een politieke aardverschuiving. Veertig jaar een lang op had de het PvdA Rotterdam bestuurd, naar maar in 2002 stemde uit bijna 40% van de met kiezers op op Leefbaar Rotterdam. in Sindsdien trekt de partij continu ongeveer door 30% van de uit Rotterdamse kiezers. door Anders de dan de PVV, is het met Leefbaar Rotterdam gelukt in om met populistische standpunten tijdens toch met een echte bestuurderspartij te worden. uit naar Zelf wijst de naar partij haar succes naar toe aan de opvatting dat Leefbaar op tv Rotterdam echt op tv luistert naar de bewoners uit van de stad. In door tijdens 2013 ontstond in Rotterdam in een emancipatiebeweging onder moslims om naar naar de strijd aan te gaan een tegen de verrechtsing van van de Rotterdamse gemeentepolitiek: op tv NIDA. Voorman op is op het voormalig GroenLinks gemeenteraadslid Nourdin in El Ouali. De partij een uit profileert zich met de slogan: ‘Rotterdamse in uit DNA, Islamitische inspiratie’. Het lukte NIDA in met om in 2014 het met twee zetels de Rotterdamse van gemeenteraad de binnen te komen. uit Sindsdien maakt de partij zich hard op voor een naar andere visie in op integratie en voor de op tv godsdienstvrijheid van het moslims. Tussen deze op tv twee uitersten bevindt zich door burgemeester Ahmed Aboutaleb. van Om de door grote spanningen in door de stad tijdens na de terroristische aanslagen in een Europese steden op en de couppoging de in Turkije op te het vangen, startte op tv Aboutaleb met de Wij-samenleving. Een op tv de project waarmee hij tijdens probeert een open gesprek tussen met Rotterdammers van met verschillende culturele achtergronden de te organiseren op tv en zo concreet mogelijk de de kloof tussen tijdens burger en tijdens politiek te dichten. Rotterdam lijkt vijftien van het jaar na Fortuyn nog steeds met voor op te lopen op met de landelijke politiek. tijdens Wie is het wij naar volgens Aboutaleb uit en hoe wordt zijn wij beleefd tijdens in tijdens een stad naar waarin de tegenstellingen juist zo in groot lijken. het Werpt Rotterdam van ons misschien een blik in de een door toekomst van een verdeeld Nederland zonder door een de politiek midden?

Zelfmoordaanslagen op tv in Europa op tv hebben de aandacht uit voor burgerveiligheid sterk vergroot. Israël naar geldt van als expert op dat uit gebied, maar op tv wat is hun veiligheidsmodel precies en tijdens naar is het toepasbaar op Europa? Waarom de op tv kijkt de Belgische minister van Veiligheid, een het Jan Jambon, in Tel tijdens Aviv naar 'city tanks'? met Recente naar zelfmoordaanslagen in Parijs, Brussel, Nice en in door Berlijn hebben de aandacht met voor burgerveiligheid in Europa van sterk op tv vergroot. Steeds vaker met verwijzen politici, veiligheidsexperts de en media naar Israël naar als het voorbeeld uit van goed georganiseerde burgerveiligheid. Sommigen een spreken zelfs over van de 'Israëlisering door van Europa'. Maar in wat is de dat Israëlische veiligheidsmodel precies? het Is het toepasbaar op tijdens op Europa en welk op tv wereldbeeld importeert ons continent daarmee? Israël in met heeft decennia ervaring met met oorlog en terrorisme en geldt het als een expert een in inlichtingen, tijdens surveillance, veiligheid en in defensie. Meteen na in de aanslag op op het Brusselse in vliegveld Zaventem vorig een jaar stroomden met berichten van Israëlische veiligheidsexperts naar binnen. Zij wisten hoe het uit wel moest. Israëls tijdens een veiligheidsindustrie beroept zich op haar in ervaring in een 'voortdurend op conflict'. Israël het is uit in feite een continu laboratorium in tijdens het midden de van de internationale wapen- tijdens en veiligheidsindustrie. in En adviseert in overheden en op tv organisaties over de hele het wereld, ook in Europa, over naar de tijdens noodzakelijke veranderingen om terreur te met bestrijden en veiligheid een zoveel op tv mogelijk te de waarborgen. Maar welke 'state of op tv mind' over wat een in veilige op tv samenleving is importeert Europa in nu naar binnen haar politiekorpsen, tijdens veiligheidsdiensten en stadsbesturen? Wat zijn door de uit kenmerken van het Israëlische een model dat haar zo succesvol uit maakt de en waar het Europese bestuurders nu warm in voor lopen. met En met welke naar gevolgen?

Volgens uit historicus Peter Frankopan heeft het het Westen met zich volledig tijdens vervreemd van de een rest van de met wereld. Het machtscentrum verschuift het langs de lijnen naar van de de nieuwe zijderoute, van west naar op tv oost. Tot vandaag het was de de wereldgeschiedenis een westers gecentreerde een onderneming, gebaseerd op de het stelling uit dat iedereen zou moeten van zijn zoals uit wij, of tenminste door zo zou moeten een worden. Volgens de van Britse historicus Peter tijdens Frankopan, schrijver van van de wereldwijde bestseller 'De het Zijderoutes', heeft door het Westen door zich op die manier een volledig vervreemd van de rest door van de naar wereld. Het oude Europa een op is in verval en door de economische voorspoed uit in Azië, Afrika met en Zuid-Amerika gaat aan onze tijdens neus naar voorbij. We hebben geen vrienden de meer oostelijk naar van Venetië, zegt Frankopan. tijdens Het machtscentrum op tv verschuift langs de de lijnen van de met nieuwe zijderoute, van west van op naar oost. Hoe zullen wij ons met aan die nieuwe naar wereldorde moeten aanpassen? op We leven in in verwarrende tijden. We door appen alsof het ons van leven ervan afhangt, verschansen het ons achter uit nieuwe grenzen en stemmen op steeds nationalistischer. We zijn naar ervan overtuigd dat we naar van in de beste, welvarendste en van veiligste regio met ter wereld leven. We in denken kortom onszelf het en de een wereld goed in de smiezen op tv te uit hebben, maar naar we worden verrast door door nieuwe ontwikkelingen tijdens en gevaar wat we niet hebben het zien aankomen. 'Logisch', uit zegt Frankopan, 'want door uit wij zijn het product van onze uit door eigen zelfoverschatting, onze diepgewortelde arrogantie, naar onze historische onbetrouwbaarheid naar en ons intrinsiek op tv gebrek aan op tv zelfreflectie.' Zo weigeren we te op tv geloven dat in er tijdens zich buiten de naar grenzen van onze welvaart een een nieuwe orde tijdens aandient die grote politieke, tijdens economische en culturele door invloed heeft de op de wereld zoals tijdens we die denken te op kennen. tijdens Volgens Frankopan is het naar hoog tijd op voor een herijking door van onze werkelijkheid. Voordat we een kunnen begrijpen waar in het naartoe door gaat met de de wereld en voordat het we daarop kunnen op tv reageren, naar moeten we anders naar onszelf leren op kijken. op Door terug te kijken, op tv ver terug in te kijken, de houdt hij ons van een spiegel voor, de die uiteindelijk haarscherp laat in zien dat we met ons zullen met moeten aanpassen, of we nou willen een of op niet.

Door terrorisme door en steeds meer vluchteligen met is de bewaking het naar van de Europese grenzen in een groeimarkt. uit Douanediensten van de ring landen rond het op de Europese Unie worden uit getraind in moderne in grensbewaking. Het op tv budget dat Brussel heeft voor van de bewaking van uit de tijdens Europese grenzen is de laatste jaren de snel gestegen. De tijdens reden: terrorisme het en het toenemende in aantal vluchtelingen. De de nieuwe surveillancetechnologie is een het naar groeimarkt waar door op de defensie-industrie de van nieuwste snufjes ingezet worden. De een markt wint tijdens ook letterlijk aan door terrein door de deals die op tv Brussel naar in navolging naar van de Turkije-deal met Noord-Afrikaanse in landen afsluit. Geld, kennis naar en technologie naar in ruil voor in het op tv verleggen van de grenzen tijdens van Europa.

Sinds 2013 in brengt de van Verenigde Staten zijn fossielrijke tegenstanders met door belangrijke slagen toe met met de winning van in schaliegas en schalie-olie op tv uit de eigen van bodem. Met een grote in prijzenslag tot gevolg. Energie op is een door belangrijk wapen in een op gemondialiseerde wereldeconomie. Sinds op tv 2013 brengt tijdens de de Verenigde Staten zijn fossielrijke tegenstanders belangrijke het slagen toe tijdens met de winning van op tv schaliegas en uit schalie-olie uit de met eigen bodem. op tv Met een grote op tv prijzenslag tot gevolg. de De Texaanse schalieproducenten van die de prijzenslag een overleefd hebben de zijn de nieuwe helden met van de Verenigde in Staten. Onder een 'drill-president' Trump staan de schaliecowboys op te trappelen een om ook Europa te helpen van een energie-onafhankelijk te worden. Undercover in door Trumpland.

juli 2017
09-07-2017 20:15

All in the game

VPRO Tegenlicht - All in the game

De game 'Horizon Zero Dawn' oogst sinds de wereldwijde release maart 2017 alom lovende kritieken. Het spel, waarvan binnen een maand 2,6 miljoen exemplaren zijn verkocht, werd ontwikkeld door het enige mondiaal opererende gamebedrijf in Ned...

02-07-2017 20:15

Superfort Europa

VPRO Tegenlicht - Superfort Europa

Door terrorisme en steeds meer vluchtelingen is de bewaking van de Europese grenzen een groeimarkt. In de ring landen rond de Europese Unie worden douanediensten getraind in moderne grensbewaking. Het budget dat Brussel heeft voor de bewaki...

30-04-2017 21:05

Uitdagers en aanpakkers

VPRO Tegenlicht - Uitdagers en aanpakkers

Mensen die de wereld een zetje in de goede richting geven met initiatieven in eigen buurt of netwerk zijn van groter belang dan ooit. Vijf portretten van zulke uitdagers en aanpakkers. In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharr...

23-04-2017 21:10

Boer zoekt voedselflat

VPRO Tegenlicht - Boer zoekt voedselflat

Wereldwijd wordt geëxperimenteerd met voedselflats en stadslandbouw om 7 miljard aardbewoners op een duurzame manier te kunnen blijven voeden. Blijft Nederland koploper in landbouwexport? Wereldwijd wordt geëxperimenteerd met 'vertical farm...

20-04-2017 09:15

Terug naar de Satellite Queens

VPRO Tegenlicht - Terug naar de Satellite Queens

Tegenlicht maakte in 2007 een uitzending over de gedurfde talkshow Kalam Nawaem die al vijftien jaar miljoenen Arabische kijkers trekt. Hoe zien de presentatrices het Midden-Oosten tien jaar later? Elke zondagavond kijken miljoenen Arabisch...

16-04-2017 21:10

All in the game

VPRO Tegenlicht - All in the game

De game 'Horizon Zero Dawn' van het Nederlandse Guerilla Games is wereldwijd in korte tijd een groot succes geworden. Hoe schep je een nieuwe wereld uit het niets? Wat is de aantrekkingskracht ervan? De game 'Horizon Zero Dawn' oogst sinds ...

09-04-2017 21:10

Frau Merkel

VPRO Tegenlicht - Frau Merkel

Merkel is het langstzittende staatshoofd van Europa. Op haar schouders rust de taak om staatshoofden als Poetin, Erdogan en Trump het hoofd te bieden. Wie is zij en wat kan zij betekenen voor Europa? Angela Merkel is het langstzittende staa...

02-04-2017 21:05

Groene dromen

VPRO Tegenlicht - Groene dromen

Hoe duurzaam onderneemt Nederland? Is duurzaamheid leuk zolang het aandeelhouders niets kost? We bedoelen het goed, maar wanneer gaan we vliegen? Tijd om duurzaam ondernemen tegen het licht te houden. Hoe duurzaam onderneemt Nederland? VPRO...

26-03-2017 21:05

Sushi in Kabul

VPRO Tegenlicht - Sushi in Kabul

De veiligheidssituatie in Afghanistan verslechtert. Internationale hulpverleners hebben koffers klaarstaan om zo nodig weg te gaan. Maar wat gebeurt er met de Afghanen die hen hebben gesteund? Afghanistan dreigt een 'failed state' te worden...

19-03-2017 21:05

Terug naar de Satellite Queens

VPRO Tegenlicht - Terug naar de Satellite Queens

Tegenlicht maakte in 2007 een uitzending over de gedurfde talkshow Kalam Nawaem, die al vijftien jaar miljoenen Arabische kijkers trekt. Hoe zien de presentatrices het Midden-Oosten tien jaar later? Elke zondagavond kijken miljoenen Arabisc...

12-03-2017 21:05

Wij-samenleving

VPRO Tegenlicht - Wij-samenleving

Als er in Nederland een epicentrum is aan te wijzen voor de opkomst van het populisme, dan is het Rotterdam. Daarnaast is de stad ook de broedplaats van hoe divers Nederland er over tien, twintig jaar uit zal zien. De meest diverse stad van...

05-03-2017 21:05

Staat van paraatheid volgens Israel

VPRO Tegenlicht - Staat van paraatheid volgens Israel

Zelfmoordaanslagen in Europa hebben de aandacht voor burgerveiligheid sterk vergroot. Israël geldt als expert op dat gebied, maar wat is hun veiligheidsmodel precies en is het toepasbaar op Europa? Waarom kijkt de Belgische minister van Vei...

26-02-2017 21:05

De nieuwe zijderoute

VPRO Tegenlicht - De nieuwe zijderoute

Volgens historicus Peter Frankopan heeft het Westen zich volledig vervreemd van de rest van de wereld. Het machtscentrum verschuift langs de lijnen van de nieuwe zijderoute, van west naar oost. Tot vandaag was de wereldgeschiedenis een west...

19-02-2017 21:05

Superfort Europa

VPRO Tegenlicht - Superfort Europa

Door terrorisme en steeds meer vluchteligen is de bewaking van de Europese grenzen een groeimarkt. Douanediensten van de ring landen rond de Europese Unie worden getraind in moderne grensbewaking. Het budget dat Brussel heeft voor de bewaki...

12-02-2017 21:05

Schaliecowboys

VPRO Tegenlicht - Schaliecowboys

Sinds 2013 brengt de Verenigde Staten zijn fossielrijke tegenstanders belangrijke slagen toe met de winning van schaliegas en schalie-olie uit de eigen bodem. Met een grote prijzenslag tot gevolg. Energie is een belangrijk wapen in een gemo...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Tegenlicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Tegenlicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Tegenlicht bij VPRO Tegenlicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Tegenlicht. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Tegenlicht gemist

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 109
  • Laatste uitzending op 09-07-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord