Programma gemist?

Aflevering tijdens 8 - Documentairemagazine: Sonntag de mit Böhmermann: Nederlandse documentaire met (2017) van Britta de Hosman waarin de in Duitse komiek door Jan Böhmermann zijn eigenzinnige in visie met geeft op het huidige naar Duitsland. De met economische grootmacht ontpopte zich onder naar Mutti Merkel als door de morele leider van het op vrije westen. in Die nieuwe rol van zit Jan Böhmermann uit niet lekker. Hoe kan een met land op tv dat twee wereldoorlogen in uitlokte, nu uitgeroepen worden tot grote met tijdens voorbeeld?

Na de met golf van verkiezingen uit in Europa van lijkt de euro uit anno 2017 gered. van Maar is dat op tv wel zo? Waar in de Italianen al voorzichtig in nadenken over op tv een leven na de euro, een lijkt het onderwerp de in op tv Noord-Europa haast onbespreekbaar. op Desondanks schetst financieel van journalist Maarten op tv Schinkel de eerste contouren van een het Nederland na de op tv euro. de Schinkel reist uit van het economisch van gehavende zuiden, waar door het verzet tegen de tijdens euro met de dag groeit, in naar het op noorden van een Europa. De in tocht begint in Napels, waar de op overblijfselen uit van muntunies uit het uit verleden meer uit gekoesterd worden dan onze huidige van euro en leidt een naar de tijdens motor naar van de Eurozone: Duitsland. In tijdens gesprekken op tv met economen, ondernemers, uit politici en bankiers vormt op zich een nieuw beeld naar van de uit toekomst van door de Europese economie. Wordt die in met of zonder met euro?

Fake news, gehackte de verkiezingen op tv en regelrechte leugens van wereldleiders tijdens een maken dat het vertrouwen in politici, met media en door bedrijven een dieptepunt heeft de een bereikt. Harde feiten hebben door concurrentie gekregen van 'alternative de facts' en op Twitterbots en buitenlandse met hackers blijken verkiezingen het te hebben gemanipuleerd. De tijdens vraag is of vertrouwensverlies door inherent is een aan ons huidige bestaan de in de van 'infosphere'. Als wij op tv toestaan dat een we een verzameling een data worden, dan zijn we de daarmee op tv uiteraard manipuleerbaar. En als door direct gerichte naar reclame op sociale media uit op het onderbewustzijn kan tijdens inspelen, door dan kan dat met politieke met beïnvloeding tijdens een verkiezingen op tv ook. Een analyse over uit het verlies van vertrouwen en op tijdens hoe dit weer terug te uit winnen. Met: Ran Cohen, tijdens Richard een Edelman, Luciano Floridi, het Arent Jan Hesselink, uit Michal Kosinski op en James Williams.

Steeds het meer zelfstandigen verenigen het zich in broodfondsen. Het zijn het groepen van van twintig in tot maximaal vijftig met mensen met heel de diverse beroepen, die tijdens elkaar financieel ondersteunen bij tijdens langdurige ziekte door of een ongeval. Wederzijds van vertrouwen staat van centraal. VPRO Tegenlicht door kijkt bij drie verschillende broodfondsen een hoe zij in hier een eigen invulling het aan naar geven. Neemt men potentieel een misbruik voor de lief, of zijn de leden ervan uit een overtuigd dat degene die je kent de je niet de zal naar bedriegen?

Angela Merkel is het op tv het langstzittende staatshoofd van Europa. Op in een haar schouders rust de loodzware taak met om autoritaire in staatshoofden naar als Poetin, Erdogan het en Trump het hoofd op te bieden. in De chemicus uit het voormalig een Oost-Duitsland uit werd van onopvallend 'meisje van bondskanselier door Kohl' de de machtigste vrouw tijdens van de wereld. Zij is door de tijdens bewaker van de naoorlogse op democratische Europese van orde en door weet door haar eigen DDR-achtergrond heel de tijdens goed dat systemen tijdens van de ene op de andere uit dag het ten onder kunnen gaan. Merkel uit een staat voor vertrouwen en zekerheid. het Juist nu alle politieke op verhoudingen in in Europa op losse van schroeven in staan en populistisch rechts naar in verkiezingsjaar tijdens 2017 grote winst lijkt te boeken, in kiezen de Duitsers op tv hoogstwaarschijnlijk tijdens toch voor Merkel. Wat kan met een in herkozen bondskanselier naar voor de toekomst van Europa op betekenen? Volgens van haar biograaf Bollmann 'is haar tijdens grootste vijand Merkel op zelf, uit als ze door er echt in gaat geloven het dat tijdens ze onmisbaar is.'

Elke door zondagavond kijken uit miljoenen Arabische mannen en vrouwen naar op door de gedurfde talkshow Kalam Nawaem, letterlijk de 'vrouwenpraat'. Al tijdens vijftien jaar staat in deze talkshow de in de naar top tien van best bekeken programma's tijdens in uit de Arabische wereld en op de populaire het presentatrices hebben een vaste plek met in het talloze harten en met huiskamers veroverd. In 2007 de maakte van Tegenlicht een uitzending de over deze unieke in talkshow. Hoe ziet het Midden-Oosten met er tien jaar door later uit in op tv de ogen van het Muna, uit Nadia en Rania?

In een een tijd van toenemende uit polarisatie, politiek geharrewar en door een een dalend vertrouwen in overheid op tv en instituties, zijn mensen in die het op een positieve manier verandering tijdens proberen te organiseren door van groter op tv belang een dan ooit. Via de VPRO Tegenlicht-webapp in konden bezoekers uitdagers op tv en de aanpakkers aandragen. de Mensen die met in initiatieven in eigen op buurt of netwerk de wereld op een zetje uit in de goede richting uit geven. door In deze aflevering worden vijf van met deze door uitdagers en aanpakkers uit geportretteerd. Welke veranderingen een weten zij, los van instellingen door en overheid, uit voor elkaar op tv te krijgen? op tv Allemaal hebben ze met naar elkaar gemeen dat ze niet met naar de op politiek wijzen voor oplossingen. op tv Dat ze tijdens niet houden uit van lang vergaderen op en van klagen op het sociale media. Maar door dat door ze, allemaal op hun eigen uit manier, van met hun inventiviteit en met op tv de mogelijkheden met die hen ter beschikking op tv staan, een bijdrage leveren door aan de met samenleving. Door buiten gebaande met paden gewoon aan het de slag naar te uit gaan.

Waarom kijkt de de Belgische minister het van uit Veiligheid, Jan Jambon, in Tel Aviv de naar 'city tanks'? op tv Zelfmoordaanslagen in van Parijs, tijdens Brussel, Nice en Berlijn het hebben de aandacht voor burgerveiligheid tijdens in Europa de sterk vergroot. Steeds van vaker verwijzen politici, een veiligheidsexperts en media door naar Israël op tv als het van voorbeeld van goed georganiseerde burgerveiligheid. Maar met wat is naar dat met Israëlische veiligheidsmodel precies? Is het tijdens toepasbaar op uit Europa en welk wereldbeeld op tv importeert ons op tv continent daarmee?

Wereldwijd tijdens wordt geëxperimenteerd met naar 'vertical farming', 'rooftop gardening' en van zelfs landbouw op het zee. het Op dit moment is ons een door voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt door vele naar kilometers af, tijdens gebruikt veel water, wordt verspild uit en vervuilt van het milieu. Toch moeten door de zeven de miljard aardbewoners, de veelal in grote steden woonachtig, gevoed het worden. Om dat op tv met op een duurzame manier te doen, uit moet voedselproductie voor uit van een aanzienlijk deel tijdens geïntegreerd worden in de de stedelijke infrastructuur. in Voedselflats en stadslandbouw zijn door daarvoor belangrijke uit alternatieven. Nederland is, na de Verenigde het Staten, de tweede in landbouwexporteur op ter wereld. Van overal komen in boeren, de tuinders, onderzoekers en burgemeesters in naar ons land het om zich te door informeren. Maar komt onze in positie tijdens als exportland op tv onder druk te staan uit als steeds meer bedrijven van een over de het hele wereld met naar onze kennis het zelf hun tijdens groente en sla tijdens verticaal en lokaal gaan het verbouwen?

Tot vandaag van was de in wereldgeschiedenis een westers het gecentreerde onderneming, gebaseerd op de uit stelling dat iedereen de zou moeten een zijn zoals wij, de of tenminste naar zo zou met moeten worden. Volgens de Britse historicus op Peter Frankopan, de schrijver het van de wereldwijde het bestseller 'De Zijderoutes', heeft het door Westen zich in op die manier volledig uit vervreemd van de de rest uit van de wereld. Het oude Europa de is naar in verval van en de economische voorspoed in Azië, in Afrika en Zuid-Amerika op gaat aan door onze neus voorbij. Het op tv machtscentrum op verschuift langs de met lijnen van de op nieuwe zijderoute, van west naar het oost. Hoe zullen met wij op tv ons aan die op nieuwe wereldorde een moeten aanpassen? Volgens het Frankopan is het hoog tijd voor van een van herijking van onze werkelijkheid. het Voordat we kunnen begrijpen met waar het naartoe op gaat met op de wereld uit en voordat we daarop een kunnen reageren, op moeten we van anders naar onszelf leren kijken. Door naar op terug te kijken, ver de terug te kijken, houdt van hij ons een een spiegel voor, die uiteindelijk in haarscherp laat in zien met dat we ons het zullen moeten aanpassen, of door we nou naar willen of niet.

Burgemeester Leoluca Orlando de met van Palermo, beroemd de en geliefd als bestrijder van de door maffia, van is een de man met een missie. Hij wil op dat mobiliteit naar als een mensenrecht wordt erkend. In zijn de stad heeft Orlando uit de verblijfsvergunning afgeschaft. uit Afrikaanse gelukszoekers een heet hij persoonlijk welkom in tijdens de de haven. Hij het kwam in 2016 naar Den Haag tijdens in om zijn aanpak te lanceren tijdens een de eerste met vergadering het van het Global door Parliament of Mayors. Kan door één burgemeester uit het verschil maken?

Energie is een op belangrijk wapen in naar een gemondialiseerde in wereldeconomie. Sinds 2013 brengt tijdens op de Verenigde Staten zijn met fossielrijke tegenstanders belangrijke slagen van toe met in de winning van schaliegas en het schalieolie uit de tijdens eigen de bodem. Met een grote de prijzenslag tot op gevolg. De Texaanse tijdens schalieproducenten die de prijzenslag de overleefd hebben op tv zijn de nieuwe helden van van de naar Verenigde Staten. Onder de 'drill-president' Trump staan de in schaliecowboys te in trappelen om ook een Europa te helpen energie-onafhankelijk te het worden. Undercover het in naar Trumpland.

De het game 'Horizon op Zero Dawn' oogst sinds de met wereldwijde release maart 2017 een alom lovende kritieken. naar Het het spel, waarvan binnen met een maand 2,6 miljoen exemplaren door zijn verkocht, tijdens werd ontwikkeld van door het de enige mondiaal opererende gamebedrijf uit in Nederland: Guerrilla een Games. Hoe is dit populaire op exportproduct tot op tv stand gekomen? Wat in is er nodig om met in een nieuwe wereld te scheppen uit op het niets? En een wat op tv is de door aantrekkingskracht van deze virtuele wereld? van 'Horizon van Zero Dawn' is een zogenaamde door 'open uit wereld game' en geeft spelers van de mogelijkheid om een uit zeer gedetailleerde, naar toekomstige wereld te het verkennen vanuit op het perspectief van in het roodharige meisje Aloy. VPRO op in Tegenlicht kreeg unieke toegang en volgde van door het team van Guerrilla Games achter door de schermen. in Kan de echte wereld door in de al zijn saaie de stroperigheid straks nog een op tegen op de virtuele verleiding van in games?

Door tijdens terrorisme en steeds meer vluchtelingen op is uit de bewaking van de Europese met grenzen een de groeimarkt. op In de ring landen rond een de Europese Unie worden door douanediensten door getraind in naar moderne grensbewaking. Het het budget dat Brussel op tv heeft voor de bewaking van de de op Europese grenzen is op de laatste jaren het snel gestegen. De het reden: terrorisme en het toenemende op tv aantal tijdens vluchtelingen. De nieuwe surveillancetechnologie is een een groeimarkt waar in door de van defensie-industrie de nieuwste snufjes naar ingezet worden. De de markt wint ook het letterlijk de aan terrein door de deals die uit Brussel in door navolging van de Turkije-deal op tv met Noord-Afrikaanse op landen het afsluit. Geld, kennis en van technologie in op ruil voor het op tv verleggen van de tijdens grenzen van Europa.

Mensen die het de wereld door een zetje in op tv de goede richting op geven met initiatieven uit in eigen buurt of de netwerk zijn op van groter belang dan op ooit. Vijf het portretten van zulke uitdagers naar en naar aanpakkers. In een een tijd van toenemende polarisatie, politiek op geharrewar met en een dalend vertrouwen in overheid met het en instituties, zijn mensen die op op een een positieve manier met verandering proberen te organiseren de van groter door belang dan ooit. Via de VPRO een een Tegenlicht-webapp konden bezoekers uitdagers in en aanpakkers aandragen. door Mensen die met initiatieven met in naar eigen buurt of netwerk de wereld tijdens uit een zetje in de goede op tv richting met geven. In deze aflevering worden uit vijf van deze uitdagers naar en aanpakkers geportretteerd. met Welke veranderingen de weten zij, uit los van instellingen het en overheid, voor elkaar van te krijgen? Allemaal hebben op op tv ze met elkaar op tv gemeen dat ze niet naar op de met politiek wijzen voor oplossingen. Dat ze een op tv niet houden van lang uit vergaderen en de van klagen op uit sociale media. Maar een dat ze, allemaal uit op hun eigen manier, een met hun een inventiviteit en met de mogelijkheden die van hen ter beschikking in staan, een met bijdrage leveren aan met de samenleving. de Door buiten gebaande paden de gewoon aan de het slag te in gaan.

september 2017
24-09-2017 21:05

Tegenlicht

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht

Aflevering 8 - Documentairemagazine: Sonntag mit Böhmermann: Nederlandse documentaire (2017) van Britta Hosman waarin de Duitse komiek Jan Böhmermann zijn eigenzinnige visie geeft op het huidige Duitsland. De economische grootmacht ontpopte...

17-09-2017 21:05

Laatste kans voor de euro

VPRO Tegenlicht - Laatste kans voor de euro

Na de golf van verkiezingen in Europa lijkt de euro anno 2017 gered. Maar is dat wel zo? Waar de Italianen al voorzichtig nadenken over een leven na de euro, lijkt het onderwerp in Noord-Europa haast onbespreekbaar. Desondanks schetst finan...

10-09-2017 21:05

Kwestie van vertrouwen

VPRO Tegenlicht - Kwestie van vertrouwen

Fake news, gehackte verkiezingen en regelrechte leugens van wereldleiders maken dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven een dieptepunt heeft bereikt. Harde feiten hebben concurrentie gekregen van 'alternative facts' en Twitterbot...

03-09-2017 21:05

Ons dagelijks brood

VPRO Tegenlicht - Ons dagelijks brood

Steeds meer zelfstandigen verenigen zich in broodfondsen. Het zijn groepen van twintig tot maximaal vijftig mensen met heel diverse beroepen, die elkaar financieel ondersteunen bij langdurige ziekte of een ongeval. Wederzijds vertrouwen sta...

31-08-2017 09:15

Frau Merkel

VPRO Tegenlicht - Frau Merkel

Angela Merkel is het langstzittende staatshoofd van Europa. Op haar schouders rust de loodzware taak om autoritaire staatshoofden als Poetin, Erdogan en Trump het hoofd te bieden. De chemicus uit het voormalig Oost-Duitsland werd van onopva...

21-08-2017 11:30

Terug naar de Satellite Queens

VPRO Tegenlicht - Terug naar de Satellite Queens

Elke zondagavond kijken miljoenen Arabische mannen en vrouwen naar de gedurfde talkshow Kalam Nawaem, letterlijk 'vrouwenpraat'. Al vijftien jaar staat deze talkshow in de top tien van best bekeken programma's in de Arabische wereld en de p...

17-08-2017 09:15

Uitdagers en aanpakkers

VPRO Tegenlicht - Uitdagers en aanpakkers

In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar en een dalend vertrouwen in overheid en instituties, zijn mensen die op een positieve manier verandering proberen te organiseren van groter belang dan ooit. Via de VPRO Tegenlicht-...

14-08-2017 11:35

Staat van paraatheid volgens Israël

VPRO Tegenlicht - Staat van paraatheid volgens Israël

Waarom kijkt de Belgische minister van Veiligheid, Jan Jambon, in Tel Aviv naar 'city tanks'? Zelfmoordaanslagen in Parijs, Brussel, Nice en Berlijn hebben de aandacht voor burgerveiligheid in Europa sterk vergroot. Steeds vaker verwijzen p...

10-08-2017 09:20

Boer zoekt voedselflat

VPRO Tegenlicht - Boer zoekt voedselflat

Wereldwijd wordt geëxperimenteerd met 'vertical farming', 'rooftop gardening' en zelfs landbouw op zee. Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild ...

07-08-2017 11:35

De nieuwe zijderoute

VPRO Tegenlicht - De nieuwe zijderoute

Tot vandaag was de wereldgeschiedenis een westers gecentreerde onderneming, gebaseerd op de stelling dat iedereen zou moeten zijn zoals wij, of tenminste zo zou moeten worden. Volgens de Britse historicus Peter Frankopan, schrijver van de w...

31-07-2017 11:35

Italiaanse lente

VPRO Tegenlicht - Italiaanse lente

Burgemeester Leoluca Orlando van Palermo, beroemd en geliefd als bestrijder van de maffia, is een man met een missie. Hij wil dat mobiliteit als mensenrecht wordt erkend. In zijn stad heeft Orlando de verblijfsvergunning afgeschaft. Afrikaa...

27-07-2017 09:15

Schaliecowboys

VPRO Tegenlicht - Schaliecowboys

Energie is een belangrijk wapen in een gemondialiseerde wereldeconomie. Sinds 2013 brengt de Verenigde Staten zijn fossielrijke tegenstanders belangrijke slagen toe met de winning van schaliegas en schalieolie uit de eigen bodem. Met een gr...

09-07-2017 20:15

All in the game

VPRO Tegenlicht - All in the game

De game 'Horizon Zero Dawn' oogst sinds de wereldwijde release maart 2017 alom lovende kritieken. Het spel, waarvan binnen een maand 2,6 miljoen exemplaren zijn verkocht, werd ontwikkeld door het enige mondiaal opererende gamebedrijf in Ned...

02-07-2017 20:15

Superfort Europa

VPRO Tegenlicht - Superfort Europa

Door terrorisme en steeds meer vluchtelingen is de bewaking van de Europese grenzen een groeimarkt. In de ring landen rond de Europese Unie worden douanediensten getraind in moderne grensbewaking. Het budget dat Brussel heeft voor de bewaki...

30-04-2017 21:05

Uitdagers en aanpakkers

VPRO Tegenlicht - Uitdagers en aanpakkers

Mensen die de wereld een zetje in de goede richting geven met initiatieven in eigen buurt of netwerk zijn van groter belang dan ooit. Vijf portretten van zulke uitdagers en aanpakkers. In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Tegenlicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Tegenlicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Tegenlicht bij VPRO Tegenlicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Tegenlicht. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Tegenlicht gemist

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 121
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord