Programma gemist?

Met deepfake-technologie, in audio op tv en video creëren door de middel van kunstmatige intelligentie, op is het mogelijk tijdens échte met mensen dingen te laten zeggen uit en doen die een ze de nooit gezegd of gedaan hebben. Deze tijdens technologie ontwikkelt zich tijdens van zo rap dat die van steeds toegankelijker wordt voor de uit van massa. Met alle naar gevolgen vandien, want op een gedeelde werkelijkheid op is onontbeerlijk voor tijdens een functionerende democratie. Wat zijn van de gevolgen uit van deze nieuwe technologie in van een naar wereld waarin vertrouwen in tijdens de media en democratische het in instituties meer en in meer aan erosie onderhevig een is? Een onderzoek in aan de uit frontlinie waar uitgevochten wordt wie onze uit werkelijkheid het gaat beheersen.

Beste reizigers, de in genderneutrale rompertjes van door de naar HEMA, de eerste uit Nederlandse paspoorten met het een 'X' naar in het veld waar met meestal 'man' of 'vrouw' de staat. door Al vanaf de geboorte worden we op tv in hokjes van geplaatst en ons begrip in tijdens van de wereld is met veelal opgebouwd uit tweeledige met tegenstellingen die elkaar lijken van uit van te sluiten. Maar er komt een meer uit ruimte voor mensen die uit zich niet met het van één of het uit ander identificeren. De het grenzen de tussen man en naar vrouw vervagen. Hoe een gaan we op in de toekomst het om met seksuele diversiteit, gender de en het geslacht?

Kunnen op tv we, als de Nederland van het aardgas af gaat, van het met bestaande gasnet door gebruiken voor groene op tv waterstof? Spelers als uit de Gasunie en uit netbeheerders, maar ook producenten van windenergie, het zien hierin een tijdens nieuwe kans een voor Nederland. Het bestaande een gasnet lijkt namelijk het een op tv zeer geschikte manier door om waterstof in door op te slaan en met te transporteren. Voor op huizen in met oude binnensteden, door die niet over kunnen gaan het op tijdens een warmtepomp, kan waterstof uitkomst met bieden als een alternatieve, met schone naar brandstof. Wanneer we tijdens over willen stappen op een met schoon energiesysteem, dan door een moet er snel een naar 'deltaplan waterstof' komen. het Wat moet er gebeuren om met dit door werkelijkheid te de maken?

De Britse denker van en schrijver naar Paul Kingsnorth was een naar van op de kopstukken met van de milieubeweging en bereikte met het zijn door vlammende betogen een groot door internationaal op tv publiek. Tot hij tot inkeer kwam met en uit van zijn geloof, dat naar de mensheid de de wereld tijdens kon redden, viel. Kingsnorth de vindt dat de uit groene beweging van nu naar de nog in overgebleven wilde natuur in op een door overwinningsroes inruilt voor naar een windmolenpark of zonnepanelenfarm. het De strijd is verloren. op Hij trok zich van met zijn door gezin terug van op het Ierse platteland om zelfvoorzienend het het te leven. Een portret van een op eindtijddenker van die desondanks de in hoop niet opgeeft naar en blijft de geloven in de kracht een van de in natuur.

De op tv mode- en kledingindustrie heeft op zich ontwikkeld tot een de met gruwelijk systeem van 'fast fashion'. de Elk jaar op tv worden honderd miljard de nieuwe kledingstukken geproduceerd. Een op tv derde daarvan wordt nooit het gedragen, uit versnipperd of verbrand. Uit uit die tijdens molen stappen blijkt lastiger dan van gedacht, zowel voor het de consument met als voor ontwerpers en producenten. op Het moet anders, tijdens maar hoe? Vijf van 'future met fashion'-pioniers willen met hun industrie toekomstbestendig tijdens maken. Ze experimenteren met hergebruiken van uit kledingoverschotten, met met kleding printen op 3D-printers, van van met haute couture maken van stoffen door op basis tijdens van planten en in plastic flessen. En naar met het de ontwerpen van het 'ultieme kledingstuk', door dat op met onze stemmingen het meeverandert, ons tegen bacteriën tijdens beschermt, op tv zichzelf repareert en nooit meer op gewassen hoeft te een worden.

Historicus naar Rutger Bregman zette het basisinkomen met naar op de politieke agenda. op Zijn boek 'Gratis tijdens geld voor een iedereen' werd een internationale hit. Over met de hele van wereld wordt het basisinkomen op inmiddels gezien als uit mogelijk antwoord op naar de stagnerende een middeninkomens, met de groeiende kloof tussen arm en een rijk met en de robot-revolutie. naar Maar, afgezien van van aangekondigde experimenten bij negen steden, de staan overheden op tv in Nederland uit niet te trappelen om het tijdens een in te voeren. Volgens Bregman door wordt het basisinkomen onterecht de met gezien als een op tv socialistische proefballon. Hij een wil dat veranderen met begrippen als uit 'burgerdividend' of 'durfkapitaal op tv voor de de gewone man', zodat uit het basisinkomen op door tegenstanders en sceptici niet op tv langer kan tijdens worden gezien als door aalmoes van de van overheid, maar als de burgerrecht.

Nu met het ijs de op de Noordpool de smelt door klimaatverandering, komen daar een in in de zomer waterwegen vrij. Militaire en met commerciële schepen varen de een af en aan om grondstoffen te van winnen naar die eerder niet te exploiteren naar tijdens waren. Een run tijdens van grootmachten op nikkel- in en goudmijnen zet uit de geopolitieke verhoudingen op scherp op tv en heeft grote op tv gevolgen voor uit het leven van in de Noordpoolbewoners. tijdens Een verslag in een beeld, door fotografen Kadir op tv van Lohuizen en Yuri in uit Kozyrev.

Raakt op tv onze planeet gevangen in tijdens haar eigen ruimtepuin? uit Er cirkelen circa 1.500 met uit werkende satellieten en ongeveer evenveel tijdens 'dode' exemplaren in om de aarde. uit Regelmatig breken stukjes van van satellieten, met raketten en weer- en ruimtestations met af. Naar tijdens schatting zweeft er circa 7.500 een ton tijdens ruimteschroot boven van onze hoofden, van minuscule deeltjes tot uit brokken de met maat naar van een stadsbus. Hoogste in tijd dus voor een grote een schoonmaakactie een in de in ruimte, maar wie gaat dat doen? van Innovator en het kunstenaar Daan Roosegaarde uit vraagt in met zijn 'Space Waste een Lab' aandacht voor het probleem met en op tv komt met verrassende van oplossingen.

De farmaceutische het industrie heeft de prijsbepaling van van nieuwe op tv medicijnen stevig uit in handen. De productiekosten zijn door geheim en alle van pogingen van academische het ziekenhuizen en het apothekers om medicijnen goedkoper met te maken worden de met succes door tegengehouden. De meeste medicijnen in worden ontwikkeld op tv aan tijdens universiteiten of in laboratoria naar van kleine startups. De patenten in van op succesvolle uitvindingen het worden nu door de industrie op tv gekocht met en doorontwikkeld en vervolgens explodeert de de uit prijs. Maar het op kan ook anders. uit VPRO Tegenlicht volgt het vijf professionals die dit niet een meer een accepteren en vanuit hun persoonlijke van betrokkenheid in op tv actie komen tijdens en met nieuwe met modellen experimenteren. Deze gedreven door pioniers willen medicijnen voor uit iedereen beschikbaar en een betaalbaar op tv maken en laten de zien dat dit in kan.

De uit manier waarop uit de mens zich in verplaatst zal in van de toekomst drastisch veranderen. tijdens Als een rijdende robot tijdens ons van thuis ophaalt, kan de van parkeerplek voor de deur de weg. We bezitten in geen auto's een meer, maar delen uit ze. En, voertuigen zullen via uit van 4G- en 5G-netwerken volledig uit geïntegreerd zijn binnen in ons digitale uit netwerk, net als een mobiele telefoon: van het op afstand te volgen én te naar op tv manipuleren. Welke morele tijdens dilemma's vloeien voort uit deze op radicale op transitie?

Raakt onze tijdens planeet gevangen een in haar eigen door ruimtepuin? Er een cirkelen circa 1.500 in werkende satellieten en ongeveer naar evenveel 'dode' exemplaren om de uit aarde. de Regelmatig breken stukjes met van satellieten, raketten en weer- van en ruimtestations de af. op tv Naar schatting zweeft er circa 7.500 met ton ruimteschroot boven de onze hoofden, van van naar minuscule deeltjes tot naar brokken met maat van de een stadsbus. met Hoogste tijd dus voor een grote tijdens schoonmaakactie in de van ruimte, maar met wie gaat met dat doen? Innovator en kunstenaar op tv Daan de Roosegaarde vraagt met zijn uit 'Space Waste tijdens Lab' aandacht op tv voor het probleem en komt tijdens met verrassende een oplossingen.

Een op tijdens de vijf westerlingen naar voelt zich compleet nutteloos in de op het werk en voegt door voor op tv zijn/haar gevoel niets zinvols toe aan naar de maatschappij. op tv Het zijn een mensen met een... bullshitbaan. Hoewel door er een miljarden euro's door in rook opgaan het aan deze bullshitbanen en veel in mensen er een van burn-out aan van overhouden, blijft iedereen met maar meespelen in de uit bullshitpoppenkast. Betaald een werk voor door iedereen, dat lijkt nog op tv altijd het streven. Waarom eigenlijk? uit In Tegenlicht gesprekken op met mensen die op met een bullshitbaan hebben gehad en dé tijdens expert uit op het gebied op tv van zinloze tijdens banen: antropoloog David op tv Graeber.

Elke op tv dag lees je wel ergens een dat op tv de Amerikaanse op tv president Trump een met volslagen idioot is en naar Brexit een ontspoorde naar shit show. met Maar wat levert de de economische strategie van president Trump met de Verenigde het Staten eigenlijk op tv op? En welke voordelen heeft op tv de brexit de voor Groot-Brittannië? Moeten we met deze ontwikkeling enkel met zien als naar het werk van de populisten, egoïstische charlatans het en roekeloze avonturiers, op dat leidt tot een chaos en rampspoed tijdens of is op tv het juist door een kans op economische vernieuwing? De wereldeconomie tijdens wordt het al vijfentwintig jaar bepaald door op tv organisaties en machtsblokken de die het een multilaterale handelsregime boven in de belangen tijdens van de nationale met staten stellen. Nu, na jaren in bouwen aan in een mondiale vrije handelseconomie, op tv door staan de meeste landen voor een een duivels uit dilemma: beschermen we het onze bevolking voor in de keiharde concurrentiestrijd die op tv de een vrije markt met zich meebrengt, tijdens of zetten we alles in op alles om op die strijd een te winnen? Het de protectionisme van president Trump en van tijdens de aanstaande uittreding van van het Verenigd Koninkrijk uit op de Europese Unie zorgen met voor de uit ontmanteling van de oude op op tv politiek-economische wereldorde.

Student Geneeskunde Sarah het is bezig met in haar door co-schappen als het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis door failliet naar wordt verklaard. Met in een kleine in camera legt zij van binnenuit in vast uit hoe het ziekenhuis met op een fiasco afstevent: artsen, verplegend het personeel in en directie van proberen te redden wat er op te op tv redden valt. Als het Amsterdamse tijdens Slotervaartziekenhuis eind 2018 de failliet gaat, is de door chaos compleet. Personeel uit en patiënten wachten ontredderd een en vergeefs op het iemand tijdens die de boel op in goede het banen leidt. Niemand staat op. een Het van ziekenhuisbestuur niet, de door zorgverzekeraar niet, en de met politiek al helemaal niet. Er van zijn in Nederland veel in tijdens meer kleinere ziekenhuizen waar een wordt gevreesd voor een de faillissement. Anders op gezegd: het heerst. Sarah van tijdens der Lely op stelde de diagnose van naar binnenuit: de ze was met er toevallig bij als co-assistent, het toen in het Slotervaartziekenhuis op de in paniek uitbrak. Met een van kleine camera een ging ze op onderzoek in uit op en spreekt met het een ziekenhuisdirecteur, een onderzoeksjournalist, artsen, verplegers met en van patiënten: hoe heeft op het zover kunnen komen? Is uit de de puinhoop die in het faillissement van het Slotervaartziekenhuis door achterliet tijdens een uitzondering op de regel? de Of is het uit een symptoom van marktwerking een in de zorg, van en zullen een er nog vele in puinhopen met volgen?

Nu het door ijs op de naar Noordpool smelt door klimaatverandering, de in komen er in de door zomer waterwegen op vrij die schepen leiden naar uit grondstoffen het die eerder niet te winnen naar waren. van Een run van grootmachten op op tv nikkel- en door goudmijnen zet de geopolitieke een verhoudingen het op scherp en heeft grote gevolgen van een voor het leven van de op Noordpoolbewoners. Een verslag van in met beeld, door fotografen tijdens Kadir van Lohuizen en Yuri het Kozyrev. De Russische fotograaf Yuri het het Kozyrev en de Nederlandse fotograaf het Kadir op van Lohuizen reisden af naar de op Noordpool, ieder op tv naar een ander naar gebied. Ze met legden hun reis vast op op foto’s en in op tv door video, en spraken er op met de mensen die door zij van onderweg tegenkwamen. Van Lohuizen nam de het tijdens westerse deel van de Arctic voor van zijn de rekening. De naar oorspronkelijke bewoners van de Noordpool een – de Inuit door – nemen op tv hem mee op walvisjacht, en op leggen hem tijdens uit hoe het het smeltende ijs hun levensonderhoud op tv bedreigt. Ook de reist hij mee in met het een Canadese leger en gaat van hij langs tijdens bij de Amerikaanse kustwacht op met de Noordpool, die uit de vrijgekomen vaarroutes het bewaakt. Militaire tijdens aanwezigheid van groeit, nu de strijd om een olie, op gas, en mineralen in het met Noordpoolgebied losbarst. Het gaat van het hard: vooral het Russische deel door van het door Noordpoolgebied verandert razendsnel. de Havens worden in rap van tempo aangelegd en de met Russen bouwen ijsbrekers naar in grote getale, in waarmee een het containerschip de in amper drie weken van van China naar Noorwegen vaart. de op Daar, bij de Russen, bezoekt Kozyrev tijdens de gasvelden op van het met Russische gasbedrijf Gazprom in Siberië, op tv naar die met de een nieuwste technieken worden uitgebuit, en gaat in in hij op bezoek op bij de Marine het Academie, waar jonge Russische rekruten worden het opgeleid. naar De jongens, op tv soms kinderen nog, krijgen les de over het naar klimaat en op tv het hanteren van een naar geweer, terwijl ze zingen uit over de heldenrol die een ze het in de toekomst gaan uit vervullen.

augustus 2019
15-08-2019 08:15

Deep Fake News

VPRO Tegenlicht - Deep Fake News

Met deepfake-technologie, audio en video creëren door middel van kunstmatige intelligentie, is het mogelijk échte mensen dingen te laten zeggen en doen die ze nooit gezegd of gedaan hebben. Deze technologie ontwikkelt zich zo rap dat die st...

08-08-2019 08:20

Beste reizigers

VPRO Tegenlicht - Beste reizigers

Beste reizigers, de genderneutrale rompertjes van de HEMA, de eerste Nederlandse paspoorten met een 'X' in het veld waar meestal 'man' of 'vrouw' staat. Al vanaf de geboorte worden we in hokjes geplaatst en ons begrip van de wereld is veela...

01-08-2019 08:15

Deltaplan waterstof

VPRO Tegenlicht - Deltaplan waterstof

Kunnen we, als Nederland van het aardgas af gaat, het bestaande gasnet gebruiken voor groene waterstof? Spelers als de Gasunie en netbeheerders, maar ook producenten van windenergie, zien hierin een nieuwe kans voor Nederland. Het bestaande...

25-07-2019 08:15

De aarde draait door

VPRO Tegenlicht - De aarde draait door

De Britse denker en schrijver Paul Kingsnorth was een van de kopstukken van de milieubeweging en bereikte met zijn vlammende betogen een groot internationaal publiek. Tot hij tot inkeer kwam en van zijn geloof, dat de mensheid de wereld kon...

18-07-2019 08:20

Future fashion

VPRO Tegenlicht - Future fashion

De mode- en kledingindustrie heeft zich ontwikkeld tot een gruwelijk systeem van 'fast fashion'. Elk jaar worden honderd miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd. Een derde daarvan wordt nooit gedragen, versnipperd of verbrand. Uit die mo...

11-07-2019 08:15

Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman

VPRO Tegenlicht - Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman

Historicus Rutger Bregman zette het basisinkomen op de politieke agenda. Zijn boek 'Gratis geld voor iedereen' werd een internationale hit. Over de hele wereld wordt het basisinkomen inmiddels gezien als mogelijk antwoord op de stagnerende ...

04-07-2019 08:20

Verovering van de Noordpool

VPRO Tegenlicht - Verovering van de Noordpool

Nu het ijs op de Noordpool smelt door klimaatverandering, komen daar in de zomer waterwegen vrij. Militaire en commerciële schepen varen af en aan om grondstoffen te winnen die eerder niet te exploiteren waren. Een run van grootmachten op n...

27-06-2019 08:20

Ruimtepuinruimers

VPRO Tegenlicht - Ruimtepuinruimers

Raakt onze planeet gevangen in haar eigen ruimtepuin? Er cirkelen circa 1.500 werkende satellieten en ongeveer evenveel 'dode' exemplaren om de aarde. Regelmatig breken stukjes van satellieten, raketten en weer- en ruimtestations af. Naar s...

20-06-2019 08:15

Peperdure pillen

VPRO Tegenlicht - Peperdure pillen

De farmaceutische industrie heeft de prijsbepaling van nieuwe medicijnen stevig in handen. De productiekosten zijn geheim en alle pogingen van academische ziekenhuizen en apothekers om medicijnen goedkoper te maken worden met succes tegenge...

07-04-2019 20:05

De rijdende robot

VPRO Tegenlicht - De rijdende robot

De manier waarop de mens zich verplaatst zal in de toekomst drastisch veranderen. Als een rijdende robot ons thuis ophaalt, kan de parkeerplek voor de deur weg. We bezitten geen auto's meer, maar delen ze. En, voertuigen zullen via 4G- en 5...

31-03-2019 20:05

Ruimtepuinruimers

VPRO Tegenlicht - Ruimtepuinruimers

Raakt onze planeet gevangen in haar eigen ruimtepuin? Er cirkelen circa 1.500 werkende satellieten en ongeveer evenveel 'dode' exemplaren om de aarde. Regelmatig breken stukjes van satellieten, raketten en weer- en ruimtestations af. Naar s...

24-03-2019 21:05

Mijn bullshitbaan

VPRO Tegenlicht - Mijn bullshitbaan

Een op de vijf westerlingen voelt zich compleet nutteloos op het werk en voegt voor zijn/haar gevoel niets zinvols toe aan de maatschappij. Het zijn mensen met een... bullshitbaan. Hoewel er miljarden euro's in rook opgaan aan deze bullshit...

17-03-2019 21:05

Tegenlicht: voordelen Trump en brexit

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: voordelen Trump en brexit

Elke dag lees je wel ergens dat de Amerikaanse president Trump een volslagen idioot is en Brexit een ontspoorde shit show. Maar wat levert de economische strategie van president Trump de Verenigde Staten eigenlijk op? En welke voordelen hee...

10-03-2019 21:05

Tegenlicht: Slotervaartziekenhuis failliet

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: Slotervaartziekenhuis failliet

Student Geneeskunde Sarah is bezig met haar co-schappen als het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis failliet wordt verklaard. Met een kleine camera legt zij van binnenuit vast hoe het ziekenhuis op een fiasco afstevent: artsen, verplegend per...

03-03-2019 21:05

VPRO Tegenlicht: Verovering van de Noordpool

VPRO Tegenlicht - VPRO Tegenlicht: Verovering van de Noordpool

Nu het ijs op de Noordpool smelt door klimaatverandering, komen er in de zomer waterwegen vrij die schepen leiden naar grondstoffen die eerder niet te winnen waren. Een run van grootmachten op nikkel- en goudmijnen zet de geopolitieke verho...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Tegenlicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Tegenlicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Tegenlicht bij VPRO Tegenlicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Tegenlicht. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Tegenlicht gemist

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 194
  • Laatste uitzending op 15-08-2019 om 08:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord