Programma gemist?

Onze tijdens aarde heeft dringend een door toekomstbestendig met scenario voor natuurbehoud en -beheer door nodig. de Er gaan stemmen het op om het natuurbeheer bedrijfsmatig aan van op tv te pakken: om natuur te op behouden wil uit men er letterlijk waarde naar aan toekennen. met In de Verenigde het Staten heeft de nationale tijdens tegenvoeter van onze Vereniging op tv Natuurmonumenten de samenwerking een op met banken en financiële de instellingen opgezocht. van Die gaan nu het jaarlijkse 'financieringstekort' de van de op natuur wegwerken. Gaat uit dat ten koste van naar iets? Wat is op het rendement? En door wat een is nog een 'natuur'? In Nederland zijn op mens en natuur, misschien tijdens méér uit dan elders, onlosmakelijk met elkaar op tv verbonden. Nergens door is de invloed van op de mens op niét zichtbaar. op Door de Universiteit Wageningen en het op Centraal van Bureau voor de Statistiek het wordt de waarde van met in de Nederlandse natuur een tot op de van vierkante meter in met kaart gebracht. Maar hoe het bepaal je de van prijs van 'natuurlijk de kapitaal'?

In Birmingham, de naar op tv tweede stad van een Engeland, is een op de vijf op inwoners van moslim. Stigmatisering en uitsluiting de zorgen ervoor dat het jonge naar moslims er gevoelig zijn voor uit de boodschap van jihadrekruteerders. door Om tijdens radicalisering te voorkomen start de door Britse regering in tijdens 2003 met een het anti-radicaliseringprogramma 'Prevent'. Onderwijzers, op tv welzijnswerkers, geestelijk leiders een en ouders in in de op tv moslimgemeenschap worden ingeschakeld om op tv de eerste uit signalen van radicalisering te herkennen met en tijdens te melden. Bewerkstelligt dit beleid, met gericht op het het door voorkomen van radicalisering, niet het het tegenovergestelde? En ondermijnt de het daarmee het niet het tijdens vertrouwen en de sociale cohesie op tv in plaats van het naar te versterken? op tv We spreken met ex-jihadi's, een op tv jongerenwerkers en moeders het over de aantrekkingskracht op tv van de jihad en het belang met van van vertrouwen en naar verzet.

Van op wie is de de stad van de toekomst het eigenlijk? Alle grote steden door in de de wereld zijn een magneet naar geworden met voor nieuwkomers, op tv toeristen, expats en laptop-nomaden. de Ook in Nederland barsten steden een op tv als Groningen en Eindhoven uit hun op tv een voegen. In onze hoofdstad Amsterdam is naar de van druk het grootst. De komende uit vijftien in jaar moet de stad door doorgroeien naar het magische van het getal van 1 miljoen inwoners. op tv Gaan het we in Amsterdam van daarmee Londen of Parijs een achterna, waar de middenklasse de verdwijnt? Wat doet op dat met met de hoofdstad en is er het wat door tegen te naar doen? Bewoners, winkeliers, de vastgoedontwikkelaars en stedenbouwkundigen analyseren van wat de druk op tv op de stad in de van praktijk betekent. het Is de tijdens stad over de tien jaar nog wel aantrekkelijk en uit leefbaar of in is het een tijdens soort op tv decor geworden en hooguit een op verdienmachine voor tijdens vastgoedontwikkelaars? Is het tij het nog te keren en het kan de ziel op van van de stad op tv behouden worden?

Niemand weet naar hoe de onze wereld er over vijfentwintig jaar een een uitziet. Misschien wordt op ons werk overgenomen door naar autonome robots uit en worden wij met daarmee de slaven op van de door onszelf een gecreëerde technologie. Mogelijk loopt een het op tv niet zo'n vaart, worden we onsterfelijk in in en kunnen we naar onszelf daarmee tot goden verklaren in met ons zelfgecreëerde in hoog het intelligent systeem. De grote uit vragen over uit de toekomst van de mens door en zijn in verhouding tot technologie legt VPRO een Tegenlicht voor aan door uit drie belangrijke denkers anno 2017: Kevin van Kelly, naar Yuval Noah Harari en Koert in van een Mensvoort. Gesprekken op hoog niveau een van over de betekenis van het leven naar in een door naar technologie vormgegeven een nabije in toekomst.

Tegenwoordig droomt bijna de ieder tijdens kind ervan om rijk het en beroemd te worden van op de YouTube. Het videoplatform de is in sneltreinvaart uitgegroeid van tot een van de een een machtigste online platforms uit ter wereld. Welk uitgekiend verdienmodel schuilt op tv er achter op tv dit de succesverhaal en hoe zal dit ons tijdens toekomstige een medialandschap bepalen? op tv Een blik in de wondere wereld met op van de YouTubers, door de marketeers en de door managers en op de op psychologische consequenties in van een online verdienmodel uit met 'You' een als unique sellingpoint. tijdens YouTube heeft in haar naar twaalfjarige bestaan het traditionele van medialandschap op zijn door kop op tv gezet en roem en uit rijkdom voor velen de binnen door handbereik gebracht. Dagelijks beginnen door hordes jongeren een eigen tijdens kanaal, in de uit hoop zoveel mogelijk 'views' tijdens en 'YouTube money' met op te scoren. VPRO Tegenlicht bezoekt door met Kwebbelkop, de meest de succesvolle Nederlandse YouTuber, door VidCon in Los met Angeles, de belangrijkste van naar bijeenkomst voor fans, 'online influencers' naar en de in platformindustrie.

Het naar Nederlandse zorgstelsel op staat onder druk. De kosten voor met van de zorg blijven maar stijgen. Jos naar de Blok, oprichter het op tv van Buurtzorg, wil daar voor eens van en voor een altijd verandering in brengen. een ‘Zorgeloos’ de is de naam van met zijn nieuwste project: een op naar collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder in managers. Een persoonlijk portret het van de de man met de een missie. Jos de Blok heeft op tv een speciale door gave. Hij doorziet systemen, ziet door waar het mis tijdens gaat en het hoe een dat op te lossen. op De Blok ontdekte zijn talent met toen hij zelf een in de zorg van werkte de en ervoer dat de sector naar zowel organisatorisch als door financieel uit vastgelopen was. in Uit frustratie en met van de overtuiging dat naar hij wist hoe het naar beter kon, richtte op hij Buurtzorg op, een naar thuiszorgorganisatie zonder managers. Het door werd de een eclatant succes naar met navolging in meer naar dan veertig landen; een van Canada tot op tv Zuid tijdens Korea. En De tijdens Blok werd de onverwachte van winnaar van internationale ondernemersprijzen. naar Nu wordt hij naar gevraagd de tijdens organisatie-systemen van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, uit de politie en in de het rechterlijke macht door te lichten. En met is hij begonnen door om de volgens de door Buurtzorg-principes een ziektekostenverzekering, tijdens genaamd Zorgeloos, op een te richten. Een intiem portret van de de een grote veranderaar van vastgelopen een en alleen op het rendement ingerichte organisaties. Hoe een zou het uit nieuwe, zorgeloos Nederland van Jos de de Blok het eruit van zien?

De economische naar grootmacht Duitsland ontpopt tijdens zich een met Merkel als naar morele leider van het vrije met westen. Wat betekent dat uit op voor het Duitsland van de toekomst? op tv Tegenlicht gaat uit op reis met de op uit spraakmakende Duitse komiek Jan Böhmermann. Böhmermann het (36) neemt tijdens geen blad voor op tv de mond. uit Dat werd door eens te meer duidelijk toen het hij met internationaal bekend werd met met zijn spotgedicht over in de Turkse president Erdogan. Hij door heeft in een eigenzinnige op visie op het op huidige Duitsland. Hoe kan het een land dat twee naar wereldoorlogen naar begon en verloor, nu uitgeroepen worden tijdens tot leider van tijdens het tijdens vrije westen? Duitsland lijkt in de verlegenheid gebracht tijdens met die op nieuwe rol en zoekt in naar haar identiteit. een Weinig mensen zijn geschikter de om de het grootmacht van onder de loep te tijdens nemen dan Jan met Böhmermann.

Na de op tv golf van verkiezingen in de van Europa lijkt de euro anno in 2017 gered. met Maar is dat wel zo? het tijdens Waar de Italianen al door voorzichtig nadenken over een op tv leven door na de euro, lijkt de het onderwerp naar in Noord-Europa haast onbespreekbaar. tijdens Desondanks schetst financieel met journalist Maarten Schinkel de een eerste contouren van een op uit Nederland na de euro. met Schinkel reist van op het economisch gehavende zuiden, de waar het verzet tegen naar de met euro met de dag groeit, van naar het het noorden van op tv Europa. De door tocht begint in in Napels, waar de overblijfselen van het muntunies het uit het verleden meer gekoesterd worden met dan uit onze huidige op tv euro en leidt naar de een motor van de Eurozone: op uit Duitsland. In gesprekken tijdens met economen, ondernemers, een politici en bankiers vormt van zich een nieuw beeld van naar de toekomst van de de een Europese economie. Wordt die op met of met zonder euro?

Fake news, van gehackte verkiezingen en de regelrechte leugens van wereldleiders het maken tijdens dat het vertrouwen op in politici, op tv media en bedrijven een een dieptepunt heeft bereikt. tijdens Harde feiten op hebben concurrentie gekregen van 'alternative een facts' op en Twitterbots en buitenlandse hackers blijken naar verkiezingen te hebben de gemanipuleerd. De een vraag is uit of vertrouwensverlies inherent is aan op tv in ons huidige bestaan naar in de 'infosphere'. Als wij van toestaan dat we de een op tv verzameling data worden, op tv dan zijn we daarmee een uiteraard manipuleerbaar. En als direct uit gerichte door reclame op sociale naar media op het met onderbewustzijn kan inspelen, dan met kan dat met het politieke met beïnvloeding tijdens verkiezingen ook. Een analyse naar over het een verlies van een vertrouwen en hoe in dit weer tijdens terug te winnen. Met: tijdens Ran Cohen, Richard Edelman, Luciano tijdens op Floridi, Arent Jan Hesselink, Michal in Kosinski en James naar Williams.

Steeds uit meer zelfstandigen verenigen zich in door broodfondsen. met Het zijn groepen van twintig uit tot uit maximaal vijftig mensen op tv met heel diverse de beroepen, die de elkaar financieel ondersteunen bij langdurige ziekte op tv of in een ongeval. Wederzijds het vertrouwen staat centraal. in VPRO Tegenlicht kijkt bij drie met verschillende broodfondsen hoe door zij op tv hier een in eigen invulling aan geven. Neemt het men potentieel op tv misbruik voor lief, of tijdens zijn de leden de ervan naar overtuigd dat degene die je op tv kent je niet zal op tv tijdens bedriegen?

Angela Merkel is uit het langstzittende door staatshoofd van Europa. uit Op op haar schouders rust de loodzware met taak om autoritaire door staatshoofden als tijdens Poetin, Erdogan en Trump het een hoofd te tijdens bieden. De door chemicus uit het de voormalig Oost-Duitsland werd van van onopvallend een 'meisje van bondskanselier Kohl' uit de machtigste vrouw van de naar wereld. Zij is tijdens de een bewaker van de naoorlogse democratische tijdens naar Europese orde en weet door haar de eigen DDR-achtergrond heel tijdens goed dat systemen in uit van de ene in op de andere dag ten onder uit kunnen gaan. een Merkel staat voor tijdens vertrouwen en zekerheid. in Juist nu op tv alle politieke verhoudingen in naar Europa op losse schroeven de een staan en populistisch het rechts in verkiezingsjaar 2017 grote winst de uit lijkt te boeken, kiezen de de Duitsers hoogstwaarschijnlijk toch door voor de Merkel. Wat kan een herkozen bondskanselier door voor de de toekomst de van Europa betekenen? Volgens in haar biograaf op Bollmann 'is haar grootste vijand tijdens Merkel zelf, als ze de er echt in in gaat naar geloven dat ze onmisbaar uit is.'

Elke een zondagavond kijken miljoenen Arabische een mannen en vrouwen op naar de tijdens gedurfde talkshow Kalam Nawaem, letterlijk op tv 'vrouwenpraat'. Al vijftien een jaar staat deze op tv talkshow in de van van top tien van best bekeken programma's op in tijdens de Arabische wereld naar en de met populaire presentatrices hebben naar een vaste plek uit in talloze harten en met huiskamers veroverd. In 2007 maakte door Tegenlicht een uitzending het over deze met unieke talkshow. Hoe ziet de een het Midden-Oosten er tien op tv jaar later uit uit in de ogen van in Muna, van Nadia en Rania?

In op een tijd van toenemende van polarisatie, politiek geharrewar door en een in dalend vertrouwen in overheid en met de instituties, zijn mensen die op een naar op tv positieve manier verandering in proberen te organiseren van groter belang uit dan in ooit. Via de in VPRO Tegenlicht-webapp met konden bezoekers uitdagers met en aanpakkers aandragen. Mensen die van met initiatieven op tv in eigen buurt of door netwerk de wereld een op tv de zetje in de goede richting geven. naar In deze aflevering uit worden van vijf van deze uitdagers en een aanpakkers geportretteerd. Welke de veranderingen weten zij, van een los van instellingen en op overheid, voor elkaar van te krijgen? Allemaal hebben ze het met elkaar een gemeen dat ze niet naar naar de door politiek wijzen voor oplossingen. met naar Dat ze niet houden van lang de vergaderen en van van op tv klagen op sociale media. Maar naar dat tijdens ze, allemaal op hun eigen met manier, op tv met hun inventiviteit in en met de met mogelijkheden die hen ter beschikking staan, het een op tv bijdrage leveren een aan de samenleving. Door buiten gebaande het uit paden gewoon aan de slag het te tijdens gaan.

Waarom kijkt de tijdens Belgische met minister van het Veiligheid, Jan Jambon, in een Tel Aviv naar 'city tanks'? met Zelfmoordaanslagen in in Parijs, Brussel, naar Nice en Berlijn hebben de het door aandacht voor burgerveiligheid in tijdens Europa sterk door vergroot. Steeds vaker verwijzen politici, veiligheidsexperts tijdens en media in naar Israël als uit het voorbeeld van goed op tv op georganiseerde burgerveiligheid. Maar uit wat is dat Israëlische veiligheidsmodel precies? door Is het het toepasbaar op Europa de en welk wereldbeeld in importeert ons het continent daarmee?

Wereldwijd de wordt geëxperimenteerd met 'vertical farming', met op tv 'rooftop gardening' en zelfs landbouw door op in zee. Op dit moment door is ons voedselsysteem op inefficiënt georganiseerd. tijdens Ons voedsel legt vele kilometers af, de door gebruikt veel water, wordt verspild en uit vervuilt het met milieu. Toch moeten de in zeven tijdens miljard aardbewoners, op tv veelal in grote steden woonachtig, gevoed op worden. Om dat in op in een duurzame op manier te doen, moet een voedselproductie voor een aanzienlijk van deel geïntegreerd worden in een de stedelijke een infrastructuur. Voedselflats een en stadslandbouw zijn daarvoor van belangrijke alternatieven. Nederland op is, na de van Verenigde Staten, met de tweede landbouwexporteur ter een wereld. het Van overal komen boeren, een tuinders, onderzoekers en burgemeesters van naar ons land om de zich te op informeren. Maar door komt onze positie als het exportland een onder druk te staan de als steeds meer op tv bedrijven van over van de hele wereld met onze in kennis door zelf hun groente en sla een verticaal en naar lokaal op tv gaan verbouwen?

november 2017
19-11-2017 22:05

Hoe duur is natuur

VPRO Tegenlicht - Hoe duur is natuur

Onze aarde heeft dringend een toekomstbestendig scenario voor natuurbehoud en -beheer nodig. Er gaan stemmen op om het natuurbeheer bedrijfsmatig aan te pakken: om natuur te behouden wil men er letterlijk waarde aan toekennen. In de Verenig...

12-11-2017 21:05

Radicaal in Birmingham

VPRO Tegenlicht - Radicaal in Birmingham

In Birmingham, de tweede stad van Engeland, is een op de vijf inwoners moslim. Stigmatisering en uitsluiting zorgen ervoor dat jonge moslims er gevoelig zijn voor de boodschap van jihadrekruteerders. Om radicalisering te voorkomen start de ...

05-11-2017 21:05

City for sale

VPRO Tegenlicht - City for sale

Van wie is de stad van de toekomst eigenlijk? Alle grote steden in de wereld zijn een magneet geworden voor nieuwkomers, toeristen, expats en laptop-nomaden. Ook in Nederland barsten steden als Groningen en Eindhoven uit hun voegen. In onze...

29-10-2017 21:10

Mensen, goden en technologie

VPRO Tegenlicht - Mensen, goden en technologie

Niemand weet hoe onze wereld er over vijfentwintig jaar uitziet. Misschien wordt ons werk overgenomen door autonome robots en worden wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie. Mogelijk loopt het niet zo'n vaart, worde...

22-10-2017 21:05

Goudzoekers in YouTube-land

VPRO Tegenlicht - Goudzoekers in YouTube-land

Tegenwoordig droomt bijna ieder kind ervan om rijk en beroemd te worden op YouTube. Het videoplatform is in sneltreinvaart uitgegroeid tot een van de machtigste online platforms ter wereld. Welk uitgekiend verdienmodel schuilt er achter dit...

15-10-2017 21:05

Tegenlicht: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

VPRO Tegenlicht - Tegenlicht: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen. ‘Zorgeloos’ is de naam van zijn nieuwste project: een...

24-09-2017 21:05

Sonntag mit Böhmermann

VPRO Tegenlicht - Sonntag mit Böhmermann

De economische grootmacht Duitsland ontpopt zich met Merkel als morele leider van het vrije westen. Wat betekent dat voor het Duitsland van de toekomst? Tegenlicht gaat op reis met de spraakmakende Duitse komiek Jan Böhmermann. Böhmermann (...

17-09-2017 21:05

Laatste kans voor de euro

VPRO Tegenlicht - Laatste kans voor de euro

Na de golf van verkiezingen in Europa lijkt de euro anno 2017 gered. Maar is dat wel zo? Waar de Italianen al voorzichtig nadenken over een leven na de euro, lijkt het onderwerp in Noord-Europa haast onbespreekbaar. Desondanks schetst finan...

10-09-2017 21:05

Kwestie van vertrouwen

VPRO Tegenlicht - Kwestie van vertrouwen

Fake news, gehackte verkiezingen en regelrechte leugens van wereldleiders maken dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven een dieptepunt heeft bereikt. Harde feiten hebben concurrentie gekregen van 'alternative facts' en Twitterbot...

03-09-2017 21:05

Ons dagelijks brood

VPRO Tegenlicht - Ons dagelijks brood

Steeds meer zelfstandigen verenigen zich in broodfondsen. Het zijn groepen van twintig tot maximaal vijftig mensen met heel diverse beroepen, die elkaar financieel ondersteunen bij langdurige ziekte of een ongeval. Wederzijds vertrouwen sta...

31-08-2017 09:15

Frau Merkel

VPRO Tegenlicht - Frau Merkel

Angela Merkel is het langstzittende staatshoofd van Europa. Op haar schouders rust de loodzware taak om autoritaire staatshoofden als Poetin, Erdogan en Trump het hoofd te bieden. De chemicus uit het voormalig Oost-Duitsland werd van onopva...

21-08-2017 11:30

Terug naar de Satellite Queens

VPRO Tegenlicht - Terug naar de Satellite Queens

Elke zondagavond kijken miljoenen Arabische mannen en vrouwen naar de gedurfde talkshow Kalam Nawaem, letterlijk 'vrouwenpraat'. Al vijftien jaar staat deze talkshow in de top tien van best bekeken programma's in de Arabische wereld en de p...

17-08-2017 09:15

Uitdagers en aanpakkers

VPRO Tegenlicht - Uitdagers en aanpakkers

In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar en een dalend vertrouwen in overheid en instituties, zijn mensen die op een positieve manier verandering proberen te organiseren van groter belang dan ooit. Via de VPRO Tegenlicht-...

14-08-2017 11:35

Staat van paraatheid volgens Israël

VPRO Tegenlicht - Staat van paraatheid volgens Israël

Waarom kijkt de Belgische minister van Veiligheid, Jan Jambon, in Tel Aviv naar 'city tanks'? Zelfmoordaanslagen in Parijs, Brussel, Nice en Berlijn hebben de aandacht voor burgerveiligheid in Europa sterk vergroot. Steeds vaker verwijzen p...

10-08-2017 09:20

Boer zoekt voedselflat

VPRO Tegenlicht - Boer zoekt voedselflat

Wereldwijd wordt geëxperimenteerd met 'vertical farming', 'rooftop gardening' en zelfs landbouw op zee. Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Tegenlicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Tegenlicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Tegenlicht bij VPRO Tegenlicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Tegenlicht. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Tegenlicht gemist

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Tegenlicht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Tegenlicht? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Tegenlicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 127
  • Laatste uitzending op 19-11-2017 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord