Programma gemist?

Het Noorse van trio Rymden op bestaat uit toetsenist in Bugge Wesseltoft , bassist Dan op Berglund op tv en drummer Magnus Öström. op tv In naar januari 2019 bracht het trio hun naar door eerste album uit. door Pianist Alexander Ullman won uit het Franz Liszt Concours van in het 2017 en heeft over het de hele wereld het opgetreden met beroemde orkesten. Zijn het debuut-cd bevat uit transcripties van balletstukken: door Stravinsky, tijdens Tsjaikovski en Prokofjev. De Belgische door zanger door Tamino heeft een het Egyptische vader. In 2017 brak Tamino de door door met Habibi een traag, op donker en op lang nummer. In op 2018 verscheen zijn debuutalbum Amir. op tv In de serie door Buiten Spelen de een opname van van de Amerikaanse tijdens vocale band het Roomful Of Teeth, gemaakt een tijdens de Music Meeting door in van Nijmegen.

Giovanca de ontvangt het oude in muziek-gezelschap Holland het Baroque met solisten Dorothee Mields in (sopraan) en tijdens Marco Ambrosini (nyckelharpa). Zij met spelen barokmuziek met op als thema de liefde door een in al haar facetten. De het Palestijns-Syrische pianist Aeham het Ahmad speelt uit piano met invloeden uit de klassieke en arabische muziek, tijdens waarbij hij op tv ook zingt. Singer-songwriter de Tim Knol op tv speelt een lied uit tijdens zijn het theaterprogramma en zingt samen met Gregory door Page het duet in 'Whatever met Keeps You op Dreaming'. In de serie 'Buiten de Spelen' een met sessie-opname van in Laura Agnusdei (saxofoon een en elektronica). Zij op tv creëert geluidslandschappen waarvan door de focus voortdurend de wisselt van melodie naar textuur, en het op tv van vormvast naar van geïmproviseerd.

De een plaat 'Canyons of My door Mind' van de Amerikaanse de de singer-songwriter Andrew Combs met werd internationaal geprezen. Giovanca van ontvangt Andrew Combs. De Marinierskapel met naar heeft een cd opgenomen met een werken van van Russische componisten die door oorspronkelijk geschreven de zijn voor harmonieorkest. Dirigent Arjan Tien op tv van wil laten horen dat tijdens grote componisten wel degelijk voor de harmonieorkest schreven en uit met niet alleen voor het symfonieorkest. De een Belgische toetsenist Bram tijdens Weijters de neemt de experimentele jazzrockplaat met 'Here Comes door The Crazy Man!' door van de het Koen De Bruyne uit 1974 als uit de vertrekpunt voor een op tv eigen plaat, die hij opnam een met door vijf toonaangevende musici uit op de Vlaamse jazz. In 'Buiten naar Spelen' op een sessie van Arp Frique door van op tv Niels Nieuborg een met een dansbare cocktail van afrobeat, op disco door en funk.

De op Amerikaanse zanger Mike Yung door zong ruim met dertig jaar lang tijdens in bandjes in als Dejá Blue, Majestic K-Funk en door Whispers and door Sounds. In 2016 overspoelde op tv zijn uitvoering met van door Unchained Melody het internet naar en werd Yung het wereldberoemd. Het Nederlandse trio met Trifid op tv heeft een bijzondere bezetting naar van vibrafoon, de accordeon en contrabas en zoekt met nadrukkelijk naar door een nieuw geluid: mysterieus op en sereen. het DHD Trio werd opgericht door de Daan van Arets, Humberto Rios en Damien een Roussos die elkaar door leerden kennen het op het uit Rotterdamse conservatorium tijdens Codarts. Zij delen de passie uit voor Afro-Cubaanse jazz. van In de op tv serie Buiten Spelen: Sudan Archive. op tv Brittney Parks (25) van woont in naar Los Angeles een en leerde zichzelf tijdens viool spelen. Met behulp in van elektronica vult ze naar haar op tv pakkende liedjes van aan met harmonieën, op effecten en beats. De het sessie is opgenomen in de op Pandhof naar van de Utrechtse het Dom.

Giovanca de ontvangt flamencogitarist op Dani de Morón en op tv flamencodanseres Patricia Guerrero, zangeres Moonlight van Benjamin en op folk-artiest tijdens Jack Broadbent. Flamencodanseres in Patricia Guerrero zet de het dans in door voor het verhaal op dat ze wil vertellen. Gitarist Dani op de Morón is op tv op tv traditioneel, maar blaast door de traditie wel nieuw leven in. het het Moonlight Benjamin komt uit tijdens Haïti en woont door in Frankrijk. Met een haar baritonstem maakt ze energieke de rock, voodoo blues, de Haitian rock, met of in misschien wel Creole roll. Jack Broadbent van in betovert zijn publiek met met zijn mix van op tv virtuoze akoestische gitaar en het slideguitar, van met folk- en bluesachtige op zang.

Flamencogitarist Peter het Kalb, 'El een Periquin', is aan in het Rotterdams op Conservatorium en in Spanje opgeleid. Hij op tv verweeft de zijn flamencomuziek met met andere stijlen. uit Flamencodanseres Conchita danst tijdens op Human Nature. Zanger-muzikant op Mathijs Leeuwis pakte tijdens de pedal steel gitaar op de om een conceptalbum het te maken over door 'het het fietsen in een de Alpen': GALIBIER. En een de Duits-Ierse op celliste Nuala McKenna van was pas acht toen ze op haar de eerste cellolessen kreeg. Naast de tijdens cello van speelde ze ook op piano.

Compilatie op tv van hoogtepunten uit 2018. de Giovanca presenteert de Amerikaanse door singer-songwriter naar Matthew Houck, op pianist Fernando Otero, bandoneonist met Victor Villena, instrumentaliste en een zangeres Esinam, pianiste naar Anna Fedorova, de Russische uit componist Alexander in Skrjabin, uit de Marokkaanse ud-speler Ahmed een El Maai, rietblazer Jowee door Omicil, de Japanse pianist met Takuro Kikuchi, uit de in Zuid-Afrikaanse zanger en gitarist Sibusile Xaba van in en zangeres Amber op Arcades.

Compilatie in van hoogtepunten uit de 2018. Giovanca presenteert door de blinde multi-instrumentalist van Tcha Limberger, celliste Lidy op Bijdorp, Ezra Collective, naar singer-songwriter Rodrigo Amarante, op tv Tuareg-gitarist Omara Moctar, beter van in bekend als Bombino, singer-songwriter Natalie Prass, een trombonist Peter met Moore, folkrock-artiest Ben Caplan, op tv pianist een en componist Jasper van 't tijdens Hof, door saxofonisten Tineke Postma uit en Paul van in Kemenade en met trombonist Ilja Reijngoud.

Televisiespecial in rond vergeten werk van door componist Harry de Bannink. Hij schreef in zijn het ruim van veertigjarige carrière de muziek door voor zo'n vierduizend liedjes op tv bij elkaar, de onder meer voor op Sesamstraat, Het tijdens Klokhuis, De Film van naar Ome Willem, naar Ja Zuster Nee Zuster op en JJ de de Bom. Het op tv werk dat hij op tv samen met Annie een MG Schmidt maakte zit diep de in ons collectieve van de geheugen verankerd. Maar veel van zijn de de andere composities zijn totaal vergeten, omdat het ze geschreven van werden om van eenmalig uitgevoerd te worden in door een een tv-programma, en daarna nooit een meer. In van TivoliVredenburg zingen Loes een Luca, Hans Dorrestijn, Remko een Vrijdag, Edwin op Rutten, Gerda Havertong, Wieteke met van Dort, Tommie, tijdens Ellen Pieters, het Frank Groothof op tv en Gijs de Lange onder begeleiding de van Banninks oorspronkelijke naar band een uit selectie uit tijdens zijn onbekende de repertoire.

Televisiespecial het rond vergeten werk het van componist Harry het Bannink. Hij schreef in door zijn ruim veertigjarige op tv carrière de muziek voor de zo'n vierduizend liedjes het bij elkaar, op onder meer voor door Sesamstraat, een Het Klokhuis, De Film van op Ome naar Willem, Ja Zuster Nee Zuster op en JJ de op tv Bom. Het werk naar dat het hij samen met Annie M.G. de Schmidt maakte zit in diep in van ons collectieve geheugen verankerd. met Maar veel van zijn met andere composities zijn een totaal vergeten, omdat op tv in ze geschreven werden om eenmalig uitgevoerd een te de worden in een van tv-programma, en daarna nooit meer. uit In tijdens TivoliVredenburg zingen de Loes Luca, Hans Dorrestijn, op Remko Vrijdag, Edwin Rutten, naar Gerda Havertong, Wieteke in van Dort, Tommie, Ellen tijdens Pieters, Frank een Groothof en Gijs de uit Lange onder naar begeleiding door van Banninks oorspronkelijke band een selectie het uit uit zijn onbekende met repertoire.

Multi-instrumentalist, componist op en producer Jowee in Omicil maakt toegankelijke tijdens jazzmuziek waarin je van een rijk op scala aan in invloeden hoort samenkomen: op een Afro-Haitaanse ondertoon, gospel, op soul, hiphop en folk. Phosphorescent door is door Matthew Houck, een Amerikaanse singer-songwriter van met poëtische Americana, de melancholieke songs met met een snufje folk op en een flinke naar schep country. Politiek op tv wil op tv Phosphorescent niet bedrijven, maar hij op is hoorbaar bezorgd door over de naar staat waarin het onze wereld verkeert. de Amber Arcades is een project de van de uit Nederlandse singer-songwriter en op tv indie-muzikante de Annelotte de Graaf.

Peter een Moore (1996) op zit al vier met jaar op de eerste stoel met bij de trombones in het het het London Symphony Orchestra en op toert als solist uit de wereld rond. Bij de ons het speelt hij in samen met pianist de James Baillieu onder meer een muziek van op Johannes Brahms. De op Amerikaanse singer-songwriter Natalie Prass (1986) herontdekt met zichzelf met haar naar tweede door album 'Future and the Past', door een artistieke tijdens sprong naar uit meer funk, door soul, grooves en maatschappelijk engagement. uit De derde soloplaat naar van Jacco op Gardner (1988) heet 'Somnium' en een is op een instrumentale in plaat vol avontuurlijke naar synthesizer-improvisaties.

Giovanca ontvangt pianist door en componist Jasper naar het van 't Hof (71). met Hij is van de winnaar van de Buma Boy op op Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs naar van voor jazz en geïmproviseerde muziek in op Nederland. Verder: Sofie het Winterson zingt over op heel persoonlijke van onderwerpen met als het verdwenen gezamenlijke geheugen nadat met een liefdesrelatie de is opgebroken, of op een ontmoeting tussen op twee mensen die nog het de niet weten wat ze aan elkaar in hebben. En te in gast: cellistte Doris op Hochscheid op tv en pianist het Frans van Ruth. In hun op tv cd-project het 'Dutch Cello Sonatas' op tv verscheen in 2018 de op tv achtste, tevens laatste cd met op daarop werken in van Hendrik Witte en op Wouter van Hutschenruyter.

De door Braziliaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Rodrigo in Amarante naar brak door door met de bolero Tuyo, het themalied door van de Netflix-serie een Narcos. Hij zingt uit in de het Engels, Portugees, Spaans of tijdens een Frans. De Japanse pianist Takuro uit Kikuchi speelt al vanaf tijdens zeer in jonge leeftijd piano en tijdens componeert sinds tijdens zijn negende. Zijn muziek uit is van minimalistisch en ingetogen, geïnspireerd op naar de schoonheid van op tv de door natuur. De Peruaanse de geluidskunstenaar Maria Chavez op is een ware geluidsmagiër op tv met de draaitafel. Ze op gebruikt door kapotte platen, soms stenen of op tv wat er maar voorhanden met is. Alles draait naar bij haar naar om het het 'moment'.

Verslag op tv van jaarlijks festival Le Guess in Who? naar met: zanger/gitarist Sibusile Xaba, door zangeres Vera Sola in en de de impro-band Ill Considered. op tv De Zuid-Afrikaanse tijdens Sibusile Xaba bezingt uit in een mix van van Afrikaanse folk, flamenco, bossa door nova naar en jazz de eerbied door voor zijn met voorouders en het op tv universum. Zijn gitaarspel kenmerkt zich door op een expressieve met tokkelstijl. Zangeres, de liedjesschrijver en multi-instrumentalist Vera een Sola de (Danielle Aykroyd) zingt persoonlijke teksten op in tijdloze melodieën. de Ze schreef door ook filmmuziek, theatermuziek en performance-stukken. op Ill considered op is een jonge een jazzband uit met experimenteerdrift. Drummer Emre Ramazanoglu, de saxofonist naar Idris Rahman, bassist tijdens Leon Brichard en slagwerker Yahael naar Camara-Onono een spelen geïmproviseerde muziek en elk op optreden een heeft een uniek op tv karakter.

december 2021
03-03-2019 10:35

Tamino, Rymden, Alexander Ullman

VPRO Vrije Geluiden - Tamino, Rymden, Alexander Ullman

Het Noorse trio Rymden bestaat uit toetsenist Bugge Wesseltoft , bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström. In januari 2019 bracht het trio hun eerste album uit. Pianist Alexander Ullman won het Franz Liszt Concours in 2017 en heeft ove...

24-02-2019 10:30

Aeham Ahmad, Holland Baroque, Tim Knol met Gregory Page

VPRO Vrije Geluiden - Aeham Ahmad, Holland Baroque, Tim Knol met Gregory Page

Giovanca ontvangt het oude muziek-gezelschap Holland Baroque met solisten Dorothee Mields (sopraan) en Marco Ambrosini (nyckelharpa). Zij spelen barokmuziek met als thema de liefde in al haar facetten. De Palestijns-Syrische pianist Aeham A...

17-02-2019 10:40

Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

VPRO Vrije Geluiden - Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

De plaat 'Canyons of My Mind' van de Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs werd internationaal geprezen. Giovanca ontvangt Andrew Combs. De Marinierskapel heeft een cd opgenomen met werken van Russische componisten die oorspronkelijk g...

10-02-2019 10:30

Mike Yung, Trifid, DHD Trio

VPRO Vrije Geluiden - Mike Yung, Trifid, DHD Trio

De Amerikaanse zanger Mike Yung zong ruim dertig jaar lang in bandjes als Dejá Blue, Majestic K-Funk en Whispers and Sounds. In 2016 overspoelde zijn uitvoering van Unchained Melody het internet en werd Yung wereldberoemd. Het Nederlandse t...

03-02-2019 10:30

Jack Broadbent, Dani de Morón, Moonlight Benjamin

VPRO Vrije Geluiden - Jack Broadbent, Dani de Morón, Moonlight Benjamin

Giovanca ontvangt flamencogitarist Dani de Morón en flamencodanseres Patricia Guerrero, zangeres Moonlight Benjamin en folk-artiest Jack Broadbent. Flamencodanseres Patricia Guerrero zet de dans in voor het verhaal dat ze wil vertellen. Git...

20-01-2019 10:30

GALIBIER, Nuala Mckenna, El Periquin

VPRO Vrije Geluiden - GALIBIER, Nuala Mckenna, El Periquin

Flamencogitarist Peter Kalb, 'El Periquin', is aan het Rotterdams Conservatorium en in Spanje opgeleid. Hij verweeft zijn flamencomuziek met andere stijlen. Flamencodanseres Conchita danst op Human Nature. Zanger-muzikant Mathijs Leeuwis pa...

13-01-2019 10:30

Terugblik 2018 (2/2)

VPRO Vrije Geluiden - Terugblik 2018 (2/2)

Compilatie van hoogtepunten uit 2018. Giovanca presenteert de Amerikaanse singer-songwriter Matthew Houck, pianist Fernando Otero, bandoneonist Victor Villena, instrumentaliste en zangeres Esinam, pianiste Anna Fedorova, de Russische compon...

06-01-2019 10:30

Terugblik 2018 (1/2)

VPRO Vrije Geluiden - Terugblik 2018 (1/2)

Compilatie van hoogtepunten uit 2018. Giovanca presenteert de blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger, celliste Lidy Bijdorp, Ezra Collective, singer-songwriter Rodrigo Amarante, Tuareg-gitarist Omara Moctar, beter bekend als Bombino, s...

30-12-2018 10:30

De Liedjes van Harry Bannink (2/2)

VPRO Vrije Geluiden - De Liedjes van Harry Bannink (2/2)

Televisiespecial rond vergeten werk van componist Harry Bannink. Hij schreef in zijn ruim veertigjarige carrière de muziek voor zo'n vierduizend liedjes bij elkaar, onder meer voor Sesamstraat, Het Klokhuis, De Film van Ome Willem, Ja Zuste...

23-12-2018 10:30

De Liedjes van Harry Bannink (1/2)

VPRO Vrije Geluiden - De Liedjes van Harry Bannink (1/2)

Televisiespecial rond vergeten werk van componist Harry Bannink. Hij schreef in zijn ruim veertigjarige carrière de muziek voor zo'n vierduizend liedjes bij elkaar, onder meer voor Sesamstraat, Het Klokhuis, De Film van Ome Willem, Ja Zuste...

16-12-2018 10:30

Jowee Omicil, Phosphorescent, Amber Arcades

VPRO Vrije Geluiden - Jowee Omicil, Phosphorescent, Amber Arcades

Multi-instrumentalist, componist en producer Jowee Omicil maakt toegankelijke jazzmuziek waarin je een rijk scala aan invloeden hoort samenkomen: een Afro-Haitaanse ondertoon, gospel, soul, hiphop en folk. Phosphorescent is Matthew Houck, e...

09-12-2018 10:30

Peter Moore, Natalie Prass, Jacco Gardner

VPRO Vrije Geluiden - Peter Moore, Natalie Prass, Jacco Gardner

Peter Moore (1996) zit al vier jaar op de eerste stoel bij de trombones in het London Symphony Orchestra en toert als solist de wereld rond. Bij ons speelt hij samen met pianist James Baillieu onder meer muziek van Johannes Brahms. De Ameri...

02-12-2018 10:30

Jasper van 't Hof, Sofie Winterson, Frans van Ruth & Doris Hochscheid

VPRO Vrije Geluiden - Jasper van 't Hof, Sofie Winterson, Frans van Ruth & Doris Hochscheid

Giovanca ontvangt pianist en componist Jasper van 't Hof (71). Hij is de winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Verder: Sofie Winterson zingt over heel persoonlijke...

25-11-2018 10:30

Le Guess Who? (2/2)

VPRO Vrije Geluiden - Le Guess Who? (2/2)

De Braziliaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Rodrigo Amarante brak door met de bolero Tuyo, het themalied van de Netflix-serie Narcos. Hij zingt in het Engels, Portugees, Spaans of Frans. De Japanse pianist Takuro Kikuchi spee...

18-11-2018 10:30

Le Guess Who? (1/2)

VPRO Vrije Geluiden - Le Guess Who? (1/2)

Verslag van jaarlijks festival Le Guess Who? met: zanger/gitarist Sibusile Xaba, zangeres Vera Sola en de impro-band Ill Considered. De Zuid-Afrikaanse Sibusile Xaba bezingt in een mix van Afrikaanse folk, flamenco, bossa nova en jazz de ee...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 182
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!