Programma gemist?

Giovanca ontvangt de de door Australische muzikant Alex Cameron, die vaak op tv met de een ironische ondertoon en tijdens gevoel op voor theater liedjes zingt die op uitdrukking geven aan teleurstelling de en frustratie. Zijn op plaat Miami tijdens Memory door is opgedragen aan zijn naar geliefde en een eerbetoon op tv aan vrouwen uit in het algemeen. uit Daarnaast is de familie La in Berge op Dramm te gast: violiste in Diamanda, gitarist en tijdens componist op tv David, fluitiste en op componist Anne. Op het hun album Modern Genetics staan in solo-, duo- en van triostukken, zowel eigen composities door tijdens als bewerkingen van naar bestaande muziek. In een 'Buiten Spelen' een op live-sessie van Rum door Buffalo, opgenomen tijdens de in Music Meeting in Nijmegen, zomer een op 2019.

Giovanca de ontvangt het het jonge Belgische duo Glass door Museum, drummer Martin Grégoire en de toetsenist op tv Antoine Flipo, die de optredens door als tijdens echte 'battles' op ziet. Pianiste Helena Basilova werd van geboren in Rusland tijdens en groeide op op in Nederland. tijdens Ze maakte door het album 'A naar Fearful Fairy Tale', vol het sprookjesmuziek. De groep Refugees het for Refugees is op een samenwerking tijdens van Belgische tijdens muzikanten met musici die in hun thuisland hebben moeten verlaten. van Professionele muzikanten het uit Syrië, de Tibet, Afghanistan, Pakistan het en Irak proberen in zo het tijdens stigma 'vluchteling' aan het te pakken. Ze leggen verbanden in tussen hun uiteenlopende muzikale naar tradities de en achtergronden.

Giovanca een ontvangt het Van Baerle tijdens Trio op tv dat alle trio's van Ludwig van van Beethoven heeft naar opgenomen. van Verder: Zangeres Charlotte Haesen naar en echtgenoot op Philip Breidenbach zijn samen het op tv duo uit Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige uit luisterliedjes in het van Nederlands, Frans, Chinees en Engels. het De Frans-Libanese trompettist de en de componist Ibrahim de Maalouf mengt klassiek, jazz van en Arabische muziek tijdens moeiteloos met zijn mystieke op tv trompetgeluid. Hij speelt op tv op een op tv trompet met een extra ventiel, met waardoor uit hij kwarttonen kan op tv spelen.

Special op met sessies in de uit zomer van 2019 opgenomen door de op het klassieke openlucht festival tijdens Wonderfeel en Music naar Meeting, het Nijmeegse met festival met muziek uit op alle windstreken. uit Met onder met meer: eeuwenoude muzikale tradities van van The Garifuna van Collective, tijdens Afro-Cubaanse muziek van pianist Alfredo op tv Rodriquez en percussionist het Pedrito het Martinez. Het Esme Quartet speelt Der tijdens Tod und das uit op tv Mädchen van Franz van Schubert.

Muziekprogramma voor grenzeloze met tijdens muziekliefhebbers, met muziek van naar over de hele de wereld: van jazz, improvisatie, de nieuwe en met oude muziek tot naar klassieke en de volksmuziek.

Festival in special met aandacht voor naar de zomerfestivals op in 2019. naar Er zijn inmiddels van zo'n 800 festivals de in Nederland, Vrije op Geluiden licht er een aantal naar uit. Een uit live optreden van de Turks-Britse op zangeres Nilufer Yanya, naar zij komt naar naar 'Welcome de to the Village' in naar Leeuwarden. Daar speelt het ook Jacco Gardner. Giovanca op tipt ook door het klassieke muziekfestival 'Wonderfeel' naar in 's-Graveland, van waar onder uit meer de Marinierskapel optreedt. het Er in is een optreden van de Dolce Conforto: de oude muziek uit Napels, gespeeld van door op tv Lukas Henning op luit en de Franziska Fleischanderl met op psalterium ('Festival het Oude Muziek' in Utrecht). En: in De het Londense fusion-band Wara van van toetseniste van Eliane Correa. Zij uit is artist in focus tijdens de in 'Music Meeting' uit in Nijmegen. het Tot slot: op fragmenten van het duo Beraadgeslagen een ('Pukkelpop'), Ezra Collective ('Down tijdens the Rabbithole') en het een tip het voor de door 'Koorbiënnale'.

Giovanca van zoekt samen met Americana-liefhebber Tim de Knol naar het naar geheim de van het succes met van Americana, de muziekstroom die door zijn roots in vindt in tijdens Amerikaanse blues en de country, in Nederland. van Tim Knol heeft een plaat in gemaakt uit met de tijdens Blue Grass Boogiemen, een Nederlandse van Blue Grass band. van De Amerikaanse groep The uit naar Delines is dé altcountry groep anno door 2019. Deze het stroming keert zich tegen op tv het commerciële door geluid van Americana muziek de en keert van terug een naar de originele op tv countrymuziek. Giovanca ontvangt ook de Amerikaanse door zangeres Gretchen Peters. het Zij vertegenwoordigt de de in Nashville stijl die in naar Nederland in de naar jaren 70 bekend de is geworden. Dat Americana-muziek springlevend uit in is in Nederland bewijzen Sam uit en Julia: een op jong op Nederlands duo wiens muziek uit klinkt als honderd de jaar oude op tv folkmuziek.

Rina op tv Mushonga heeft naar Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op haar door tweede de album 'In A de Galaxy' haar karakteristieke diepe het stem, tijdens veel synthesizerklanken en elementen tijdens uit de Afro-pop van door de jaren 80. En tijdens tijdens Sebastian en Barbara Bartmann, Duo met imPuls, spelen Bach-bewerkingen, tijdens een minimal-fusionbenadering van door het eeuwenoude de repertoire. Ze spelen het een aantal met stukken van hun door cd 'minimalBach'. Het Malinese in Afro-popicoon Salif Keita een sluit met van zijn twaalfde soloalbum, 'Un autre blanc', tijdens zijn muziekcarrière af op en door gaat met pensioen. Salif Keita, op die geboren is de het met albinisme, protesteert van op dit album het o.a. tegen de misvattingen over mensen door met uit albinisme en het op tv ontkennen van hun mensenrechten tijdens in Afrika. tijdens Verder opnames naar van Holland Baroque met de wereldberoemde tijdens in shengspeler Wu Wei. Ze tijdens spelen een arrangement door van 'La Folia' de van Antonio door Vivaldi.

Giovanca ontvangt naar de band Barrelhouse, de op Young VIPs 2019-zangeres een Sanne Rambags en van op drummer Sun-Mi Hong, en pianiste tijdens Nino Gvetadze. Barrelhouse het bestaat sinds 1974, begin naar met jaren tachtig ging de band uit het elkaar, door maar in een 1993 traden ze op weer op in tijdens de originele bezetting. In 2019 worden een alle albums van de Barrelhouse op van cd uitgebracht: 'The Complete van Album Collection'. Zangeres op tv Sanne Rambags en met drummer Sun-Mi Hong door zijn de met Young op tv VIPs 2019, de jongste generatie jazzmusici het van uitgekozen door de programmeurs de van de van belangrijkste jazzclubs. Nino Gvetadze van is een Georgisch pianiste die op al op van haar van zesde als solist door optrad.

Giovanca presenteert een een filmmuziek een special. Drie regisseurs en tijdens drie componisten vertellen over van hun door samenwerking: Djurre de de Haan en Michiel ter de Horn; met Vincent van Warmerdam naar en Ester Gould; Alex Simu en een Boudewijn door Koole. En verder op vertelt filmpianist op Daan van den Hurk over zijn op tv tijdens werk.

Victoria Hanna is naar een Israëlische van zangeres en uit stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd een op op de kabbala. een Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit door van Charlie op tv Jones' Big Band, maakte met een soundtrack voor naar een roadmovie de die hij door zelf wilde gaan maken. naar De film kwam uit er uiteindelijk niet, het maar naar de EP 'Cheap Dreams' wel. op Componist en saxofoniste met Celia Swart , op tv is een niet alleen in de 'klassieke' muziek door met actief, ze heeft ook een op eigen jazzband van die 'Swart' op tv heet. Ze schreef composities voor het op tv Residentie Orkest, naar het Ricciotti Ensemble, op tv het Herz Ensemble, Kluster5, de en voor het met Nieuw Ensemble. Giovanca in uit vraagt haar en leden van met Kluster5 naar met hun samenwerking.

Giovanca de ontvangt zanger Raoul het Steffani, de band NES, en naar klarinettist de Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani naar op tv zingt onder meer Sibelius. tijdens De zanger beseft dat naar er kansen liggen voor door een de liedkunst. Door zijn in repertoirekeuze, veel naar Engelse liederen, trekt met hij een jonger publiek. NES een is een trio uit het uit Valencia en bestaat uit percussionist David tijdens Gadea, cellist Matthieu naar Saglio en naar frontvrouw Nesrine Belmokh (zang/cello). op Hun het muziek is een in mix van met traditioneel Arabische wereldmuziek, jazz en naar pop. Kamermusicus, tijdens solist en muziekpedagoog de Roeland Hendrikx is een een van in de meest vooraanstaande klarinettisten van zijn een generatie. Hij nam uit een op CD op uit met daarop zijn door drie lievelingsconcerten, waaronder dat van het componist tijdens Gerald Finzi. In 'Buiten Spelen' door een in live-sessie van Quartabê een tijdens het festival Music met Meeting 2018 in naar Nijmegen.

Giovanca met ontvangt de band KOKOKO! uit de Kinshasa, door zangeres Magda Mendes, en door het The uit Hague String Trio. door De geëngageerde band KOKOKO! tijdens is ontstaan in het op op getto van de uit Congolese hoofdstad Kinshasa. De leden weigeren een ingedeeld te worden van bij Afrikaanse door muziek of wereldmuziek, hun met op muziek klinkt als experimentele afrodance-hiphop. van Zangeres Magda Mendes groeide uit naar op in Lissabon en op studeerde af aan het conservatorium tijdens van een Rotterdam. Op het naar album 'Oliveiras' op zingt ze over heimwee naar een haar de geboortegrond. Met haar op tv vaste gitarist en medecomponist Ward het Veenstra, op percussionist Udo Demandt en naar een blazerskwintet vertolkt ze het de een album in Vrije Geluiden. naar Het The Hague String met Trio naar maakte de cd op 'After the darkness' met werken van van in vervolgde en vermoorde joodse met componisten in de naar Tweede Wereldoorlog. door De drie spelen hiervan twee stukken naar van de componisten in Gideon uit Klein en in Dick Kattenburg. In 'Buiten Spelen' een op de livesessie van Park Jiha tijdens het het festival ReWire 2018 naar in tijdens Den Haag.

Gaan jazz en tijdens raga wel samen? op Het Ragini tijdens Trio op uit België bestaat door uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia op (bas) en Lander van Gyselinck van (drums). De band beschouwt deze het door bezetting als een jazztegenhanger van van de het klassiek Indische formatie tabla, harmomium naar en sitar. Zangeres J'Nai tijdens Bridges zingt tijdens een aria uit met 'Girls of the het Golden West' en een naar bekende aria in uit Bizets 'Carmen'. de Componist Max Knigge schreef door op verzoek van door het celliste Nuala McKenna 'To the van lighthouse'. Ze met vertellen over hun samenwerking. En de van in 'Buiten Spelen' een uit live sessie van een de Zeeuws-Vlaamse in zanger Broeder Dieleman.

Harpist Remy van naar op tv Kesteren bouwde met virtuoos spel en tijdens avontuurlijke projecten met een grote de carrière op. Op op tv Shadows verkent hij voor hem uit onbekende met genres en het laat hij zelfs zijn de stemgeluid horen. Hij in creëert zijn eigen muzikale wereld uit met de eigen composities: een uit mengeling van tijdens neoklassieke minimal, elektronica van en jazz. Violiste door Lisa Jacobs koos voor van haar cd stukken van de componisten uit Scandinavië, gecomponeerd van in van de Noorse stad Bergen. Muziek in naar met een eigen kleur, een eigen op tv identiteit. Benny in Sings bracht van zijn zesde de studioalbum uit City Pop. een Hierop deelt naar hij inzichten over het op leven en de liefde in door softrock-liedjes met de jazz instrumentatie, piano en een zijn op kenmerkende stem. In Buiten van Spelen een live-sessie het van Tarmonica, de muzikale naar ontmoeting met tussen tar-speler Reza door Mirjalali en de gitarist Hamid Reza Behzadian, op tv beiden afkomstig uit door Iran.

september 2020
06-10-2019 09:30

Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

VPRO Vrije Geluiden - Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

Giovanca ontvangt de Australische muzikant Alex Cameron, die vaak met een ironische ondertoon en gevoel voor theater liedjes zingt die uitdrukking geven aan teleurstelling en frustratie. Zijn plaat Miami Memory is opgedragen aan zijn gelief...

29-09-2019 09:30

Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

VPRO Vrije Geluiden - Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

Giovanca ontvangt het jonge Belgische duo Glass Museum, drummer Martin Grégoire en toetsenist Antoine Flipo, die de optredens als echte 'battles' ziet. Pianiste Helena Basilova werd geboren in Rusland en groeide op in Nederland. Ze maakte h...

22-09-2019 09:30

Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

VPRO Vrije Geluiden - Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

Giovanca ontvangt het Van Baerle Trio dat alle trio's van Ludwig van Beethoven heeft opgenomen. Verder: Zangeres Charlotte Haesen en echtgenoot Philip Breidenbach zijn samen het duo Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige luisterliedjes in...

15-09-2019 09:35

Buiten Spelen zomer 2019

VPRO Vrije Geluiden - Buiten Spelen zomer 2019

Special met sessies in de zomer van 2019 opgenomen op het klassieke openlucht festival Wonderfeel en Music Meeting, het Nijmeegse festival met muziek uit alle windstreken. Met onder meer: eeuwenoude muzikale tradities van The Garifuna Colle...

08-09-2019 09:30

VPRO Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden - VPRO Vrije Geluiden

Muziekprogramma voor grenzeloze muziekliefhebbers, met muziek van over de hele wereld: van jazz, improvisatie, nieuwe en oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

19-05-2019 09:30

Festival special

VPRO Vrije Geluiden - Festival special

Festival special met aandacht voor de zomerfestivals in 2019. Er zijn inmiddels zo'n 800 festivals in Nederland, Vrije Geluiden licht er een aantal uit. Een live optreden van de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, zij komt naar 'Welcome to...

12-05-2019 09:30

Americana special met oa Tim Knol

VPRO Vrije Geluiden - Americana special met oa Tim Knol

Giovanca zoekt samen met Americana-liefhebber Tim Knol naar het geheim van het succes van Americana, de muziekstroom die zijn roots vindt in Amerikaanse blues en country, in Nederland. Tim Knol heeft een plaat gemaakt met de Blue Grass Boog...

05-05-2019 09:30

Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

VPRO Vrije Geluiden - Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

Rina Mushonga heeft Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op haar tweede album 'In A Galaxy' haar karakteristieke diepe stem, veel synthesizerklanken en elementen uit de Afro-pop van de jaren 80. En Sebastian en Barbara Bartmann, Duo imPuls, s...

28-04-2019 09:30

Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

VPRO Vrije Geluiden - Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

Giovanca ontvangt de band Barrelhouse, de Young VIPs 2019-zangeres Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong, en pianiste Nino Gvetadze. Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin jaren tachtig ging de band uit elkaar, maar in 1993 traden ze weer op ...

21-04-2019 09:30

Filmmuziek special

VPRO Vrije Geluiden - Filmmuziek special

Giovanca presenteert een filmmuziek special. Drie regisseurs en drie componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre de Haan en Michiel ter Horn; Vincent van Warmerdam en Ester Gould; Alex Simu en Boudewijn Koole. En verder vertelt film...

14-04-2019 09:30

Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

VPRO Vrije Geluiden - Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

Victoria Hanna is een Israëlische zangeres en stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd op de kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' Big Band, maakte een soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wil...

31-03-2019 09:30

NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

VPRO Vrije Geluiden - NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

Giovanca ontvangt zanger Raoul Steffani, de band NES, en klarinettist Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani zingt onder meer Sibelius. De zanger beseft dat er kansen liggen voor de liedkunst. Door zijn repertoirekeuze, veel Engelse liede...

24-03-2019 10:30

Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

VPRO Vrije Geluiden - Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

Giovanca ontvangt de band KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en het The Hague String Trio. De geëngageerde band KOKOKO! is ontstaan in het getto van de Congolese hoofdstad Kinshasa. De leden weigeren ingedeeld te worden bij Afrika...

17-03-2019 10:30

J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

VPRO Vrije Geluiden - J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

Gaan jazz en raga wel samen? Het Ragini Trio uit België bestaat uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander Gyselinck (drums). De band beschouwt deze bezetting als een jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie tab...

10-03-2019 10:30

Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

VPRO Vrije Geluiden - Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

Harpist Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten een grote carrière op. Op Shadows verkent hij voor hem onbekende genres en laat hij zelfs zijn stemgeluid horen. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 182
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!