Programma gemist?

De klassiek geschoolde op tijdens Becca Stevens uit een New York toerde over de hele door wereld en werkte een met musici tijdens als Brad Mehldau, op tv Esperanza Spalding, naar Ambrose Akinmusire op tv en Snarky Puppy. Op haar het album 'Regina' zijn ook naar Laura Mvula, Jacob met Collier tijdens en David Crosby op te horen. in Paco Peña is de beroemdste flamencogitarist uit tijdens van de wereld. Hij geeft het met zijn 75 jaar het een nog altijd concerten en is docent door aan de de opleiding Wereldmuziek van met Codarts. Componist, zanger naar en acteur een Antonio Castrignanò uit op Salento (Italië) ziet zichzelf een als ambassadeur van de met tarantella uit door Salento. Tarantella is op tv opzwepende dansmuziek die wordt op aangedreven door door geroffel op de tijdens tamburello (tamboerijn). Castrignanò geeft tijdens met het een stevige dosis rock en op tv een keltische twist van met een eigentijdse draai aan van de tarantella.

Jessica op Manuputty is op een Nederlandse zangeres, van Molukse afkomst. tijdens van Ze bracht in op 2017 een plaat door uit met Molukse liedjes van die ze met haar tijdens familie in speelde. In de jaren uit zestig brak pianist tijdens en componist Reinbert de de Leeuw een in lans voor de destijds nagenoeg in vergeten Franse componist de Erik Satie. Satie uit schreef een korte, uitgeklede muziek. De Leeuw in speelt de zes van Gnossiennes van met Satie. 'Shapes of Time' de is een door project van bassist uit Marc Haanstra, het altviolist Oene van Geel, beeldmaker de Udo Prinsen uit en gitarist in Raphael Vanoli. Vertrekpunt van het door project waren de van foto's van in een met pinhole camera die twee maanden op in Spitsbergen stond. van Haanstra en Van tijdens Geel hoorden de daar muziek het bij.

Zangeres Agnes Gosling van heeft het zich verdiept tijdens in de Musica Populair Brasileira met van de jaren zeventig op tv op tv vanwege de bijzondere harmonieën. Haar uit album 'Caçador' (jager) een laat op horen dat ze niet alleen een met Braziliaanse kant naar heeft maar het ook een tijdens popkant door de op tv invloeden van electronics een en drum en bass. met De Utrechtse band The de Old Ditch in Riverhoppers maakt de typisch Amerikaanse muziek; 'old in time bluegrass'. Frontman Jabe Piter het Faber (zang, in banjo) van reisde door een naar aantal zuidelijke staten op tv van Amerika om inspiratie en ervaring op tv op te in doen. De het Zwitserse pianist een en componist Nik Bärtsch uit is de tijdens oprichter van de band Ronin. op Hun door geluid wordt wel 'zen-funk' genoemd, of in 'ritual groove uit music': instrumentale met muziek, zo streng vormgegeven het als een een zen-tuin, maar ook door ritmisch en een groovy.

Saxofonist van Benjamin Herman speelt al 25 op tv jaar met de op tv New Cool op Collective, met wie hij op tv de jazz tijdens met succes de introduceert bij een nieuw publiek. een Maar Herman is naar te uit veelzijdig om met zich alleen op naar deze band te concentreren. Hij komt het in 2018 uit met een de aantal albums, o.a. Project op S en Bughouse. Met van de een twee bands de waarmee hij die albums maakt het treedt hij bij ons uit op. Joseph uit Moog is van een jonge Duitse van pianist die zijn een sporen al ruim heeft door verdiend. Naast het ijzeren op tv repertoire heeft tijdens Moog een grote liefde op tv voor onbekende, met weinig naar gespeelde composities. Joseph op tv Moog speelt twee Petrarca op sonnetten van het Franz Liszt.

Studenten van de de een afdeling Wereldmuziek van Codarts bekwamen een zich in met de Braziliaanse uit samba en in tijdens de Cubaanse latinjazz. Het door Codarts-ensemble Edu Lobo Projecto speelt de een stukken van beide genres. De door Marokkaanse Sanaa Marahati in is een begaafde het malhoun zangeres en een populair in de Maghreb. naar Ze wordt in beschouwd als een muzikale tijdens bruggenbouwer tussen Arabische met uit en Joodse muziek en wil de uit malhoun-muziek het meer bekendheid geven van in Europese steden. Pianist, toetsenist een en componist het Cameron Graves van bracht in februari door 2017 zijn debuut tijdens 'Planetary Prince' uit. In Vrije de Geluiden treedt tijdens hij op het als leider van zijn eigen op tv Cameron Graves uit Trio.

Het Malinese Trio naar in da Kali bestaat uit: zangeres Hawa tijdens Kasse Mady met Diabaté, haar stem wordt op wel vergeleken tijdens met die van gospelzangeres door Mahalia Jackson, Lassana met Diabaté bespeelt de uit balafon naar en de bas-gnoni wordt de bespeeld door met Mamadou Kouyaté. Hij wordt het beschouwd als uit een van de meest met creatieve muzikanten van zijn op generatie in het Mali. De Schotse door harpiste Maeve Gilchrist op is dé ambassadeur van een de Keltische door harp. een Ze speelt niet alleen traditionals en in folksongs, maar heeft van in ook eigen composities geschreven een om de mogelijkheden door van deze kleine harp uit door naar te breiden. Tin Men and the op naar Telephone verraste met optredens door waarin dankzij een zelf ontwikkelde op een app de mobiele naar telefoons van het publiek op tv vrolijk meededen in de met muziek. Op hun op album 'Furie' spelen populistische uit wereldleiders een het hoofdrol: speeches van op Trump en in Poetin worden tijdens muzikaal materiaal. In Vrije Geluiden pianist op tv Tony door Roe met Pat Cleaver op de de met contrabas, en Bobby het Petrov op het drums.

Percussionist de en componist Vernon Chatlein studeerde op muziek op Cuba in en volgde met in het Nederland lessen bij een van de uit grondleggers van de op Curaçaose jazz: het pianist Randal tijdens Corsen. In zijn door voetsporen heeft Vernon door het debuutalbum 'Peace, door Love & Music' opgenomen met door typische Curaçaose ritmes. van Pianist de Koen Schalkwijk heeft zijn op piano verruild voor een in Wurlitzer, een elektro-mechanisch tijdens tijdens toetsinstrument dat vooral in de popmuziek naar het wordt gebruikt als begeleidingsinstrument. Koen was uit naar meteen verknocht aan de donkere, mysterieuze in klanken. in In 2016 richtte Koen de het trio uit Koeniverse 3 het op. Aan het trio de is nu basklarinettist tijdens Joris Roelofs toegevoegd. De met veelzijdige naar celliste Maya Fridman vertelt over uit haar in cd 'The Fiery Angel', naar de in met gelijknamige opera van Sergei Prokofjev. Op op tv uit de cd speelt Maya een arrangement de van op tv delen uit deze opera, het met aan de met piano Artem het Belogurov. In Vrije het Geluiden speelt ze ook op het stuk in 'Dedication' van de Estlandse componiste een door Erkki-Sven Tüür.

Saxofoniste uit Kika Sprangers en pianist met Sebastiaan van van Bavel zijn de Young VIPs door jazztalenten 2018. Kleurrijke een composities, sterke tijdens melodieën en van solide grooves vormen het handelsmerk naar van Kika Sprangers naar (1994). In de naar muziek van pianist van en componist in Sebastiaan uit van Bavel (1992) uit is zijn liefde voor zowel een jazz als klassiek te de horen. uit Verder speelt de Russische meesterpianist het uit Alexander Melnikov werken van van de Franse componist Claude van Debussy. Melnikov heeft een op bijzondere naar belangstelling voor de historische uitvoeringspraktijk naar van en geniet bekendheid vanwege zijn het soms de onconventionele muzikale en programmatische keuzes. Het uit festival Klassifest in tijdens Paradiso beoogt met een nieuw publiek voor op klassieke muziek te tijdens bereiken op tv onder meer door bijzondere muzikale in op tv samenwerkingen. De gelegenheidsformatie van sopraan van Bernadette Astari, met gitarist Reinier tijdens Baas, cellist Geneviève Verhage op tv en violist Jeffrey Bruinsma de komt naar laten zien hoe dat het werkt.

De tijdens Noorse jazzmuzikant, in pianist, componist en in producer Bugge Wesseltoft tijdens (1964) komt solo tijdens improviseren met piano uit en elektronica. Wesseltoft werd beroemd in uit de jaren negentig, in door op de mengvorm van een jazz en elektronica die tijdens ook wel Nu-Jazz wordt uit van genoemd. In zijn op tv werk vermengt de tijdens muzikale allesvreter Wesseltoft naar invloeden uit de tijdens dance, techno, world, door jazz, ambient, noise, van pop en rock. Gisela João tijdens uit Portugal het zingt fado. Volgens João gaat het op tv het bij fado om door intensiteit: intens verdriet en een intense vreugde. Haar debuutalbum tijdens met in 2013 sloeg in als van een bom en haar op rauwe, oprechte op tv zang en Do-It-Yourself-attitude een slaan aan bij jongeren. van Op het haar album 'Nua' brengt een ze een de ode aan het verschillende dichters uit zowel het verleden door als tijdens het heden. Het Delta Piano door Trio: een Gerard Spronk met op viool, Irene Enzlin op cello in in en Vera Kooper op piano, door speelt muziek van in Dmitri Sjostakovitsj en in Lera met Auerbach.

Khruangbin is een op tv ongewoon met trio uit Houston, dat exotische, tijdens slow-motion-funk een maakt. Met open oren de en een uit avontuurlijke geest laat Khruangbin door de op tv speelstijl beïnvloeden door jaren van zestig en zeventig funk, dub, uit psychedelica en boogie, een vooral in uit exotische oorden als de Thailand en het Midden-Oosten. tijdens Het met Oostenrijkse Hathor door Consort heeft een concertprogramma ontwikkeld op dat met inzoomt op het hof de van James I: Jacobijnse Consortmuziek. in met Met daarin dansen, door folksongs, madrigalen en fantasia's het van Alfonso in Ferrabosco de Jongere, maar ook in werk van de componisten als Orlando de Gibbons en Giovanni Coprario. Dick tijdens de Graaf op is een Nederlands jazzsaxofonist, met het die zich verdiept heeft in 'goede de improvisatie' van en daar zelfs met promotieonderzoek naar tijdens deed. Een uitdagend kader een voor zijn onderzoeksvraag vond hij de in door de gecomponeerde muziek van de een Nederlandse componist door Peter op Schat en de Franse componist Olivier op tv een Messiaen.

De Ierse een singer-songwriter tijdens Adrian Crowley met het zijn diepe bariton in en melancholieke teksten wordt van vaak vergeleken op met mensen als Leonard Cohen en door op tv Bill Callahan. 'Dark Eyed tijdens Messenger' is zijn achtste plaat, uit waarop hij tijdens voor het eerst in met zijn naar carrière geen gitaar tijdens speelt. In met Vrije Geluiden speelt van Crowley wel een op track op de het gitaar, en neemt hij plaats het achter piano door en mellotron. Het Nederlandse jazztrio in Kapok de speelde jarenlang in eigen composities. Die composities werden van keurig op tv uitgeschreven, uitgewerkt en nagespeeld. tijdens Maar de bandleden de Morris Kliphuis (hoorn), Timon Koomen op tv (gitaar) en Remco op de Menting (slagwerk) wilden iets nieuws. Ze uit hebben de tijd van genomen om naar te het experimenteren met nieuwe vormen, instrumenten en in de technieken. Een eerste van kennismaking. De Kaapverdische Miroca de Paris komt naar uit een muzikale familie en in speelde al met op jonge leeftijd het mee met op batucada's tijdens carnaval. Hij door startte al een eigen bandje op toen van hij veertien op tv was.

Zanger, gitarist en door liedjesschrijver Frank op tv Boeijen speelt met door Peter van van Benthem (elektrische gitaar, backing naar vocals), in Charles Nagtzaam (basgitaar, backing vocals), in Mark Stoop (drums) uit en Ton een Snijders (toetsen) liedjes van met zijn album uit 'Palermo'. Daarop staan naar zeventien liedjes over op tv vriendschap, het leven, op tv en muziek. Verder: drie van musici op uit drie Afrikaanse landen, de op bijzondere uit instrumenten. 3MA wordt naar gevormd door Ballaké op Sissoko (Mali) op kora, Driss El het tijdens Maloumi (Marokko) op ud het en Rajery (Madagaskar) met op valiha. Zij met spelen stukken van tijdens de cd 'Anarouz'. in Violiste Diamanda Dramm speelt het in Vrije geluiden door solo en op vertelt over haar door strijkkwartet-avontuur. Speciaal voor de Strijkkwartet de Biënnale vroeg in ze drie naar bevriende strijkers om op tv samen te op spelen.

De Nederlandse in jazzpianist met Jorn Swart van het trio Malnoia door woont het en werkt al met een tijd door in New York, als muzikant, de componist en arrangeur. Hij met speelt door met altviolist Benni van von Gutzeit en basklarinettist Lucas van Pino. Gitarist en in met componist Johannes Möller brengt een ode uit aan met de muziek van China: transcripties naar met en arrangementen van de Chinese traditionele muziek naar in combinatie met eigen composities. door Psallentes is een zanggroep in uit België, in onder leiding van Hendrik van Vanden Abeele, op die een zich vooral richt op tv op het Gregoriaans en het verwante zangstijlen van uit de late middeleeuwen en de op door Renaissance.

Fink op tv (Fin Greenall) speelt na lange naar tijd weer uit eens solo: akoestische de nummers met minimale gitaarbegeleiding, met gezongen met een uit met donkere, gonzende stem, van en met teksten die tegelijk op tv heel persoonlijk en geëngageerd met zijn. de De Russisch-Nederlandse pianiste op Helena Basilova met eert haar vader, de Russische de componist, pianist en muziekpedagoog van Alexander de Basilov. Ze speelt uit een pianostuk van haar vader op van en, samen met Maya met Fridman, een stuk voor met cello en op piano. Verder: De uit Beren Gieren, een pianotrio in uit Gent van met Fulco Ottervanger (piano), uit Lieven Van Pée in (bas) en Simon Segers de (drums). Met subtiele van elektronische effecten uit halen ze met de geheimste klanken van uit hun akoestische instrumenten. Het het naar is jazz, maar de de invloeden van de klassieke muziek en rockmuziek met zijn evengoed op herkenbaar.

Compilatie in van optredens op van de Vrije Geluiden naar concertavond op 9 uit mei 2017 in uit TivoliVredenburg met DAAU / naar Die Anarchistische het Abent Unterhaltung die in niet-alledaagse popmuziek op speelt, doorspekt met invloeden uit jazz in en klassieke door muziek. Verder trad saxofonist de en klarinettist in Steven Kamperman op uit met Valentin Clastrier, op de Franse het meester op de draailier. Het tijdens Ebonit uit Saxophone Quartet voerde werken tijdens van Maurice Ravel en uit Mieczyslaw Weinberg uit. op tv En uit het Dominic de J Marshall Trio speelde avontuurlijke de pianojazz.

mei 2018
20-05-2018 10:30

Becca Stevens & The Chambertones, Paco Peña, Antonio Castrignanò

VPRO Vrije Geluiden - Becca Stevens & The Chambertones, Paco Peña, Antonio Castrignanò

De klassiek geschoolde Becca Stevens uit New York toerde over de hele wereld en werkte met musici als Brad Mehldau, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy. Op haar album 'Regina' zijn ook Laura Mvula, Jacob Collier en David ...

13-05-2018 10:35

Jessica Manuputty, Reinbert de Leeuw, Mark Haanstra en Oene van Geel

VPRO Vrije Geluiden - Jessica Manuputty, Reinbert de Leeuw, Mark Haanstra en Oene van Geel

Jessica Manuputty is een Nederlandse zangeres, van Molukse afkomst. Ze bracht in 2017 een plaat uit met Molukse liedjes die ze met haar familie speelde. In de jaren zestig brak pianist en componist Reinbert de Leeuw een lans voor de destijd...

06-05-2018 10:30

Agnes Gosling, The Old Ditch Riverhoppers, Nik Bärtsch's Ronin

VPRO Vrije Geluiden - Agnes Gosling, The Old Ditch Riverhoppers, Nik Bärtsch's Ronin

Zangeres Agnes Gosling heeft zich verdiept in de Musica Populair Brasileira van de jaren zeventig vanwege de bijzondere harmonieën. Haar album 'Caçador' (jager) laat horen dat ze niet alleen een Braziliaanse kant heeft maar ook een popkant ...

29-04-2018 10:30

Joseph Moog en Benjamin Herman

VPRO Vrije Geluiden - Joseph Moog en Benjamin Herman

Saxofonist Benjamin Herman speelt al 25 jaar met de New Cool Collective, met wie hij de jazz met succes introduceert bij een nieuw publiek. Maar Herman is te veelzijdig om zich alleen op deze band te concentreren. Hij komt in 2018 met een a...

22-04-2018 10:30

Cameron Graves Trio, Edu Lobo Projecto, Sanaa Marahati & Amsterdams Andalusisch Orkest

VPRO Vrije Geluiden - Cameron Graves Trio, Edu Lobo Projecto, Sanaa Marahati & Amsterdams Andalusisch Orkest

Studenten van de afdeling Wereldmuziek van Codarts bekwamen zich in de Braziliaanse samba en in de Cubaanse latinjazz. Het Codarts-ensemble Edu Lobo Projecto speelt stukken van beide genres. De Marokkaanse Sanaa Marahati is een begaafde mal...

15-04-2018 10:30

Trio Da Kali, Tin Man and the Telephone, Maeve Gilchrist

VPRO Vrije Geluiden - Trio Da Kali, Tin Man and the Telephone, Maeve Gilchrist

Het Malinese Trio da Kali bestaat uit: zangeres Hawa Kasse Mady Diabaté, haar stem wordt wel vergeleken met die van gospelzangeres Mahalia Jackson, Lassana Diabaté bespeelt de balafon en de bas-gnoni wordt bespeeld door Mamadou Kouyaté. Hij...

01-04-2018 10:30

Koeniverse 3, Vernon Chatlein, Maya Fridman

VPRO Vrije Geluiden - Koeniverse 3, Vernon Chatlein, Maya Fridman

Percussionist en componist Vernon Chatlein studeerde muziek op Cuba en volgde in Nederland lessen bij een van de grondleggers van de Curaçaose jazz: pianist Randal Corsen. In zijn voetsporen heeft Vernon het debuutalbum 'Peace, Love & Music...

25-03-2018 10:30

Alexander Melnikov, Young VIPs, Trio Bruinsma.Baas.Verhage

VPRO Vrije Geluiden - Alexander Melnikov, Young VIPs, Trio Bruinsma.Baas.Verhage

Saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel zijn de Young VIPs jazztalenten 2018. Kleurrijke composities, sterke melodieën en solide grooves vormen het handelsmerk van Kika Sprangers (1994). In de muziek van pianist en compon...

18-03-2018 10:30

Bugge Wesseltoft, Gisela João, Delta Piano Trio

VPRO Vrije Geluiden - Bugge Wesseltoft, Gisela João, Delta Piano Trio

De Noorse jazzmuzikant, pianist, componist en producer Bugge Wesseltoft (1964) komt solo improviseren met piano en elektronica. Wesseltoft werd beroemd in de jaren negentig, door de mengvorm van jazz en elektronica die ook wel Nu-Jazz wordt...

11-03-2018 10:30

Khruangbin, Dick de Graaf, Hathor Consort

VPRO Vrije Geluiden - Khruangbin, Dick de Graaf, Hathor Consort

Khruangbin is een ongewoon trio uit Houston, dat exotische, slow-motion-funk maakt. Met open oren en een avontuurlijke geest laat Khruangbin de speelstijl beïnvloeden door jaren zestig en zeventig funk, dub, psychedelica en boogie, vooral u...

04-02-2018 10:30

Kapok, Adrian Crowley, Miroca Paris

VPRO Vrije Geluiden - Kapok, Adrian Crowley, Miroca Paris

De Ierse singer-songwriter Adrian Crowley met zijn diepe bariton en melancholieke teksten wordt vaak vergeleken met mensen als Leonard Cohen en Bill Callahan. 'Dark Eyed Messenger' is zijn achtste plaat, waarop hij voor het eerst in zijn ca...

21-01-2018 10:30

Frank Boeijen, 3MA, Diamanda Dramm

VPRO Vrije Geluiden - Frank Boeijen, 3MA, Diamanda Dramm

Zanger, gitarist en liedjesschrijver Frank Boeijen speelt met Peter van Benthem (elektrische gitaar, backing vocals), Charles Nagtzaam (basgitaar, backing vocals), Mark Stoop (drums) en Ton Snijders (toetsen) liedjes van zijn album 'Palermo...

14-01-2018 10:30

Malnoia, Johannes Möller, Psallentes

VPRO Vrije Geluiden - Malnoia, Johannes Möller, Psallentes

De Nederlandse jazzpianist Jorn Swart van het trio Malnoia woont en werkt al een tijd in New York, als muzikant, componist en arrangeur. Hij speelt met altviolist Benni von Gutzeit en basklarinettist Lucas Pino. Gitarist en componist Johann...

07-01-2018 10:30

Fink, De Beren Gieren, Helena Bassilova

VPRO Vrije Geluiden - Fink, De Beren Gieren, Helena Bassilova

Fink (Fin Greenall) speelt na lange tijd weer eens solo: akoestische nummers met minimale gitaarbegeleiding, gezongen met een donkere, gonzende stem, en met teksten die tegelijk heel persoonlijk en geëngageerd zijn. De Russisch-Nederlandse ...

31-12-2017 10:30

Vrije Geluiden LIVE

VPRO Vrije Geluiden - Vrije Geluiden LIVE

Compilatie van optredens op de Vrije Geluiden concertavond op 9 mei 2017 in TivoliVredenburg met DAAU / Die Anarchistische Abent Unterhaltung die niet-alledaagse popmuziek speelt, doorspekt met invloeden uit jazz en klassieke muziek. Verder...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 138
  • Laatste uitzending op 20-05-2018 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord