Programma gemist?

Special naar met sessies in een de zomer van 2019 naar opgenomen op tv op het klassieke openlucht festival Wonderfeel naar en Music uit Meeting, het Nijmeegse festival uit met muziek naar uit alle naar windstreken. Met onder meer: op tv eeuwenoude muzikale naar tradities van door The Garifuna Collective, Afro-Cubaanse muziek van een pianist Alfredo op tv Rodriquez en op percussionist Pedrito Martinez. Het uit Esme naar Quartet speelt Der Tod und das het Mädchen van in Franz de Schubert.

Muziekprogramma van voor grenzeloze muziekliefhebbers, de met muziek van over de in hele wereld: uit van jazz, improvisatie, nieuwe op tv en door oude muziek tot in klassieke en uit volksmuziek.

Festival special in met aandacht voor de uit zomerfestivals in met 2019. Er zijn inmiddels uit op zo'n 800 festivals in Nederland, een Vrije een Geluiden licht er een op aantal uit. Een live door optreden van in de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, de zij op komt naar de 'Welcome to the tijdens Village' in Leeuwarden. Daar speelt ook uit Jacco Gardner. Giovanca van tipt tijdens ook het klassieke muziekfestival 'Wonderfeel' het de in 's-Graveland, waar onder meer de naar Marinierskapel optreedt. naar Er is het een optreden van Dolce Conforto: op oude muziek uit uit Napels, door gespeeld door Lukas op Henning op van luit en Franziska een Fleischanderl op psalterium ('Festival Oude Muziek' uit in naar Utrecht). En: De Londense met fusion-band Wara met van toetseniste Eliane Correa. in Zij op tv is artist in focus tijdens de uit 'Music Meeting' in het Nijmegen. Tot slot: het fragmenten van uit het duo een Beraadgeslagen ('Pukkelpop'), Ezra Collective ('Down tijdens the Rabbithole') uit en een uit tip voor door de 'Koorbiënnale'.

Giovanca uit zoekt samen tijdens met Americana-liefhebber Tim Knol naar naar het geheim uit van het succes van Americana, de de muziekstroom die tijdens op tv zijn roots vindt in Amerikaanse een blues en country, in in uit Nederland. Tim Knol heeft een plaat naar van gemaakt met de een Blue Grass Boogiemen, een Nederlandse met Blue Grass band. De door naar Amerikaanse groep The Delines met is dé van altcountry groep anno 2019. Deze stroming op tv keert met zich tegen het het commerciële geluid naar van Americana muziek en met keert terug naar een de originele countrymuziek. uit Giovanca ontvangt ook de de Amerikaanse zangeres Gretchen van Peters. Zij vertegenwoordigt tijdens de Nashville stijl die van in met Nederland in uit de jaren 70 bekend is geworden. naar Dat Americana-muziek van springlevend is in in Nederland bewijzen op Sam en Julia: uit een jong Nederlands duo op tv wiens muziek klinkt als van het honderd jaar oude uit folkmuziek.

Rina naar Mushonga heeft Nederlandse tijdens en Zimbabwaanse door roots. Op haar tweede album tijdens 'In A Galaxy' haar uit de karakteristieke diepe stem, veel synthesizerklanken met en elementen uit de door Afro-pop tijdens van de jaren op 80. En Sebastian met en Barbara naar Bartmann, Duo imPuls, spelen Bach-bewerkingen, uit een minimal-fusionbenadering van van het eeuwenoude door repertoire. Ze spelen een aantal het in stukken van hun cd de 'minimalBach'. Het Malinese een Afro-popicoon Salif Keita sluit met met zijn twaalfde op soloalbum, in 'Un autre blanc', van zijn muziekcarrière af en tijdens gaat met naar pensioen. Salif Keita, die geboren is in met albinisme, het protesteert naar op dit album o.a. tegen de van misvattingen uit over mensen met albinisme het en het ontkennen met van hun mensenrechten tijdens in op Afrika. Verder opnames van met Holland Baroque met de wereldberoemde het shengspeler tijdens Wu Wei. Ze spelen op tv een arrangement van 'La tijdens naar Folia' van Antonio met Vivaldi.

Giovanca ontvangt de op tv band Barrelhouse, in de Young VIPs 2019-zangeres naar Sanne Rambags en naar drummer Sun-Mi Hong, met en pianiste in Nino Gvetadze. Barrelhouse met bestaat sinds 1974, uit begin jaren door tachtig ging de band uit uit elkaar, maar in op 1993 traden uit ze door weer op in de originele tijdens bezetting. door In 2019 worden door alle albums van Barrelhouse op op tv cd met uitgebracht: 'The Complete Album tijdens Collection'. Zangeres door Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong door tijdens zijn de Young VIPs 2019, de de jongste een generatie jazzmusici uitgekozen door van de programmeurs van de van van belangrijkste jazzclubs. Nino Gvetadze is een in Georgisch tijdens pianiste die al op een haar zesde als solist uit op optrad.

Giovanca uit presenteert een filmmuziek special. in Drie regisseurs en drie het uit componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre op tv de Haan uit en Michiel naar ter Horn; Vincent op tv van Warmerdam en Ester uit Gould; Alex uit Simu en naar Boudewijn Koole. En een verder vertelt filmpianist Daan van het den Hurk de over zijn het werk.

Victoria Hanna een is een Israëlische zangeres een en stemkunstenaar die in muziek maakt, naar gebaseerd de op de kabbala. Vlaamse beeldend een kunstenaar Jan Verstraeten, uit ooit uit van Charlie Jones' Big Band, maakte door een soundtrack door voor een roadmovie de die op hij zelf wilde door gaan maken. De een film kwam er het uiteindelijk niet, maar de EP door 'Cheap een Dreams' wel. Componist met en saxofoniste Celia Swart , op is niet naar alleen in de tijdens 'klassieke' muziek actief, op tv ze heeft ook tijdens een eigen jazzband die met 'Swart' op tv heet. Ze schreef composities voor op tv het de Residentie Orkest, het Ricciotti Ensemble, het het Herz naar Ensemble, Kluster5, en voor het een Nieuw door Ensemble. Giovanca vraagt in haar en leden van Kluster5 de naar hun in samenwerking.

Giovanca ontvangt naar zanger Raoul Steffani, met de band NES, op tv en tijdens klarinettist Roeland Hendrikx. op Bariton Raoul Steffani zingt onder meer het in Sibelius. De zanger beseft op tv dat er kansen liggen voor de de de liedkunst. Door tijdens zijn repertoirekeuze, veel Engelse liederen, uit trekt hij in een jonger publiek. NES naar is een uit trio uit van Valencia en bestaat uit percussionist de David uit Gadea, cellist Matthieu Saglio een en frontvrouw uit Nesrine Belmokh (zang/cello). Hun in muziek is de een mix van traditioneel naar Arabische wereldmuziek, de jazz en pop. Kamermusicus, solist tijdens en muziekpedagoog Roeland met Hendrikx is een van tijdens de meest vooraanstaande op tv klarinettisten met van zijn generatie. Hij uit nam een CD op door met daarop zijn tijdens de drie lievelingsconcerten, waaronder naar dat van componist Gerald Finzi. een In 'Buiten Spelen' een op tv live-sessie van Quartabê op van tijdens het festival Music Meeting 2018 naar in in Nijmegen.

Giovanca van ontvangt de band het KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres tijdens Magda Mendes, en op tv het The Hague String de Trio. van De geëngageerde band KOKOKO! is in ontstaan in het de getto van de het Congolese hoofdstad van Kinshasa. De leden in weigeren het ingedeeld te worden bij Afrikaanse naar muziek de of wereldmuziek, hun muziek klinkt naar als experimentele de afrodance-hiphop. Zangeres Magda Mendes groeide een op in een Lissabon in en studeerde af aan het conservatorium op van Rotterdam. Op in het album het 'Oliveiras' zingt ze over op tv heimwee naar tijdens haar geboortegrond. Met haar de vaste gitarist en van medecomponist Ward Veenstra, een percussionist Udo Demandt het met en een blazerskwintet naar vertolkt ze het album in Vrije een Geluiden. Het The door het Hague String Trio het maakte de cd 'After the darkness' naar met werken een van van vervolgde en vermoorde joodse van componisten in de Tweede Wereldoorlog. op een De drie spelen hiervan twee naar stukken door van de componisten Gideon van Klein en Dick Kattenburg. in In 'Buiten een Spelen' een tijdens livesessie van Park Jiha tijdens naar het naar festival ReWire 2018 in Den de Haag.

Gaan het jazz en raga naar wel samen? Het Ragini Trio een uit uit België bestaat uit Nathan een Daems (baritonsax), naar Marco Bardoscia (bas) en Lander door Gyselinck de (drums). De band met beschouwt deze het bezetting als een jazztegenhanger van de op tv klassiek Indische formatie op tv tabla, door harmomium en sitar. van Zangeres J'Nai Bridges op zingt een aria uit op 'Girls of the uit Golden West' en een door bekende aria uit een Bizets 'Carmen'. Componist met Max Knigge schreef een op verzoek in van op celliste Nuala McKenna 'To the lighthouse'. in Ze op tv vertellen over hun met samenwerking. En in 'Buiten een Spelen' een live sessie naar van de tijdens Zeeuws-Vlaamse het zanger Broeder Dieleman.

Harpist Remy in van Kesteren de bouwde met virtuoos tijdens spel en avontuurlijke projecten een het grote het carrière op. Op Shadows verkent naar hij voor naar hem onbekende genres en op tv laat hij zelfs uit zijn stemgeluid op tv horen. Hij creëert in zijn eigen in muzikale wereld op tv met eigen composities: op een mengeling van de neoklassieke minimal, elektronica in en jazz. Violiste Lisa op tv Jacobs koos voor haar cd met op tv stukken van componisten uit Scandinavië, gecomponeerd door in de een Noorse stad Bergen. uit Muziek met een op tv eigen kleur, door een eigen identiteit. Benny Sings een bracht zijn zesde tijdens studioalbum uit met City Pop. tijdens Hierop deelt hij een inzichten over het leven en uit de naar liefde in met softrock-liedjes met jazz instrumentatie, piano en op zijn kenmerkende stem. op In Buiten de Spelen een live-sessie de van Tarmonica, de muzikale de ontmoeting tussen het tar-speler Reza Mirjalali en tijdens gitarist naar Hamid Reza Behzadian, beiden naar afkomstig uit uit Iran.

Het op Noorse trio Rymden het bestaat uit met toetsenist Bugge Wesseltoft , in bassist Dan Berglund en drummer op tv Magnus Öström. In het januari met 2019 bracht het trio hun met eerste album door uit. Pianist op tv Alexander Ullman een won het Franz tijdens Liszt Concours in door 2017 en heeft over de naar hele wereld opgetreden uit met beroemde door orkesten. Zijn debuut-cd bevat transcripties tijdens van op balletstukken: Stravinsky, Tsjaikovski op tv en Prokofjev. door De Belgische zanger Tamino van heeft een op Egyptische vader. In 2017 uit brak Tamino door door met Habibi een traag, donker tijdens en van lang nummer. In in 2018 verscheen zijn debuutalbum Amir. op In door de serie Buiten Spelen uit een opname van door de Amerikaanse vocale band van tijdens Roomful Of Teeth, gemaakt tijdens door de Music Meeting in uit het Nijmegen.

Giovanca ontvangt op het de oude muziek-gezelschap Holland Baroque met naar solisten op tv Dorothee Mields (sopraan) een en Marco Ambrosini (nyckelharpa). uit Zij spelen barokmuziek met als met thema de op liefde in door al haar op facetten. De Palestijns-Syrische pianist Aeham Ahmad naar speelt piano van met op tv invloeden uit klassieke naar en arabische muziek, door waarbij hij ook zingt. Singer-songwriter door Tim Knol speelt een tijdens het lied uit zijn theaterprogramma op tv en zingt van samen met Gregory Page het het duet 'Whatever een Keeps You Dreaming'. op tv In de de serie 'Buiten Spelen' een sessie-opname van van Laura Agnusdei (saxofoon met en elektronica). tijdens Zij creëert geluidslandschappen waarvan naar de met focus voortdurend wisselt de van melodie naar textuur, uit en tijdens van vormvast naar door geïmproviseerd.

De plaat naar 'Canyons of My Mind' in van de Amerikaanse met de singer-songwriter Andrew Combs werd in internationaal geprezen. op Giovanca ontvangt Andrew naar Combs. De Marinierskapel heeft een op cd opgenomen met door werken van met Russische componisten tijdens die oorspronkelijk geschreven zijn een voor harmonieorkest. Dirigent op tv Arjan Tien op wil laten horen dat grote tijdens componisten wel degelijk voor op tv harmonieorkest schreven en tijdens niet alleen voor het het symfonieorkest. De van Belgische naar toetsenist Bram door Weijters neemt de experimentele jazzrockplaat een 'Here Comes The met Crazy op Man!' van de Koen De Bruyne met uit 1974 op als vertrekpunt op voor een eigen plaat, die met hij door opnam met vijf toonaangevende musici door uit de het Vlaamse jazz. In van 'Buiten Spelen' een op tv sessie van Arp het Frique met van Niels Nieuborg met een dansbare naar cocktail van afrobeat, in disco en in funk.

september 2019
15-09-2019 09:35

Buiten Spelen zomer 2019

VPRO Vrije Geluiden - Buiten Spelen zomer 2019

Special met sessies in de zomer van 2019 opgenomen op het klassieke openlucht festival Wonderfeel en Music Meeting, het Nijmeegse festival met muziek uit alle windstreken. Met onder meer: eeuwenoude muzikale tradities van The Garifuna Colle...

08-09-2019 09:30

VPRO Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden - VPRO Vrije Geluiden

Muziekprogramma voor grenzeloze muziekliefhebbers, met muziek van over de hele wereld: van jazz, improvisatie, nieuwe en oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

19-05-2019 09:30

Festival special

VPRO Vrije Geluiden - Festival special

Festival special met aandacht voor de zomerfestivals in 2019. Er zijn inmiddels zo'n 800 festivals in Nederland, Vrije Geluiden licht er een aantal uit. Een live optreden van de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, zij komt naar 'Welcome to...

12-05-2019 09:30

Americana special met oa Tim Knol

VPRO Vrije Geluiden - Americana special met oa Tim Knol

Giovanca zoekt samen met Americana-liefhebber Tim Knol naar het geheim van het succes van Americana, de muziekstroom die zijn roots vindt in Amerikaanse blues en country, in Nederland. Tim Knol heeft een plaat gemaakt met de Blue Grass Boog...

05-05-2019 09:30

Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

VPRO Vrije Geluiden - Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

Rina Mushonga heeft Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op haar tweede album 'In A Galaxy' haar karakteristieke diepe stem, veel synthesizerklanken en elementen uit de Afro-pop van de jaren 80. En Sebastian en Barbara Bartmann, Duo imPuls, s...

28-04-2019 09:30

Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

VPRO Vrije Geluiden - Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

Giovanca ontvangt de band Barrelhouse, de Young VIPs 2019-zangeres Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong, en pianiste Nino Gvetadze. Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin jaren tachtig ging de band uit elkaar, maar in 1993 traden ze weer op ...

21-04-2019 09:30

Filmmuziek special

VPRO Vrije Geluiden - Filmmuziek special

Giovanca presenteert een filmmuziek special. Drie regisseurs en drie componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre de Haan en Michiel ter Horn; Vincent van Warmerdam en Ester Gould; Alex Simu en Boudewijn Koole. En verder vertelt film...

14-04-2019 09:30

Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

VPRO Vrije Geluiden - Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

Victoria Hanna is een Israëlische zangeres en stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd op de kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' Big Band, maakte een soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wil...

31-03-2019 09:30

NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

VPRO Vrije Geluiden - NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

Giovanca ontvangt zanger Raoul Steffani, de band NES, en klarinettist Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani zingt onder meer Sibelius. De zanger beseft dat er kansen liggen voor de liedkunst. Door zijn repertoirekeuze, veel Engelse liede...

24-03-2019 10:30

Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

VPRO Vrije Geluiden - Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

Giovanca ontvangt de band KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en het The Hague String Trio. De geëngageerde band KOKOKO! is ontstaan in het getto van de Congolese hoofdstad Kinshasa. De leden weigeren ingedeeld te worden bij Afrika...

17-03-2019 10:30

J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

VPRO Vrije Geluiden - J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

Gaan jazz en raga wel samen? Het Ragini Trio uit België bestaat uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander Gyselinck (drums). De band beschouwt deze bezetting als een jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie tab...

10-03-2019 10:30

Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

VPRO Vrije Geluiden - Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

Harpist Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten een grote carrière op. Op Shadows verkent hij voor hem onbekende genres en laat hij zelfs zijn stemgeluid horen. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen ...

03-03-2019 10:35

Tamino, Rymden, Alexander Ullman

VPRO Vrije Geluiden - Tamino, Rymden, Alexander Ullman

Het Noorse trio Rymden bestaat uit toetsenist Bugge Wesseltoft , bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström. In januari 2019 bracht het trio hun eerste album uit. Pianist Alexander Ullman won het Franz Liszt Concours in 2017 en heeft ove...

24-02-2019 10:30

Aeham Ahmad, Holland Baroque, Tim Knol met Gregory Page

VPRO Vrije Geluiden - Aeham Ahmad, Holland Baroque, Tim Knol met Gregory Page

Giovanca ontvangt het oude muziek-gezelschap Holland Baroque met solisten Dorothee Mields (sopraan) en Marco Ambrosini (nyckelharpa). Zij spelen barokmuziek met als thema de liefde in al haar facetten. De Palestijns-Syrische pianist Aeham A...

17-02-2019 10:40

Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

VPRO Vrije Geluiden - Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

De plaat 'Canyons of My Mind' van de Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs werd internationaal geprezen. Giovanca ontvangt Andrew Combs. De Marinierskapel heeft een cd opgenomen met werken van Russische componisten die oorspronkelijk g...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 180
  • Laatste uitzending op 15-09-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord