Programma gemist?

Giovanca op tv ontvangt de Australische muzikant van Alex Cameron, die vaak uit met een het ironische ondertoon van en gevoel voor theater uit liedjes zingt op tv die uitdrukking geven aan het teleurstelling uit en frustratie. Zijn uit plaat Miami Memory is opgedragen uit aan zijn op tv geliefde en een eerbetoon naar aan vrouwen in het het algemeen. Daarnaast op tv is de familie La uit op Berge Dramm te tijdens gast: violiste Diamanda, op gitarist en componist David, fluitiste een en componist Anne. met Op hun album een Modern uit Genetics staan solo-, door duo- en triostukken, zowel eigen in composities van als bewerkingen van bestaande muziek. In een 'Buiten Spelen' met een door live-sessie van Rum Buffalo, tijdens opgenomen tijdens de Music Meeting in in Nijmegen, zomer op tijdens 2019.

Giovanca ontvangt uit het jonge Belgische van duo Glass tijdens Museum, drummer Martin in Grégoire en toetsenist tijdens Antoine Flipo, die de optredens op naar als echte 'battles' uit ziet. Pianiste Helena Basilova werd in geboren met in Rusland en groeide op uit in Nederland. in Ze maakte het album een 'A op tv Fearful Fairy Tale', vol op sprookjesmuziek. De door groep Refugees for Refugees is met een het samenwerking van Belgische muzikanten met musici uit die hun op thuisland hebben in moeten verlaten. Professionele muzikanten naar uit Syrië, de Tibet, Afghanistan, een Pakistan en Irak proberen zo het een stigma 'vluchteling' aan tijdens te op tv pakken. Ze leggen verbanden tussen in hun tijdens uiteenlopende muzikale op tradities en achtergronden.

Giovanca naar ontvangt het Van Baerle op Trio dat alle trio's van van Ludwig met van Beethoven heeft in opgenomen. Verder: Zangeres Charlotte naar een Haesen en echtgenoot naar Philip Breidenbach zijn samen tijdens het duo de Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige op tv luisterliedjes in het Nederlands, Frans, op tv het Chinees en Engels. in De Frans-Libanese trompettist en in componist Ibrahim Maalouf mengt het klassiek, uit jazz en Arabische muziek moeiteloos met met zijn mystieke in trompetgeluid. Hij speelt de op een tijdens trompet met een extra naar ventiel, waardoor hij van kwarttonen kan een spelen.

Special met sessies op tv in in de zomer van 2019 opgenomen op op het klassieke op tv openlucht een festival Wonderfeel van en Music Meeting, het Nijmeegse festival van met het muziek uit van alle windstreken. Met onder meer: eeuwenoude met muzikale tradities van de The Garifuna tijdens Collective, Afro-Cubaanse op tv muziek van pianist Alfredo Rodriquez in en percussionist met Pedrito de Martinez. Het Esme Quartet speelt Der door Tod op tv und das Mädchen van op Franz naar Schubert.

Muziekprogramma voor grenzeloze op tv muziekliefhebbers, met in muziek van over de met door hele wereld: van jazz, tijdens improvisatie, nieuwe in en oude muziek naar tot klassieke en het volksmuziek.

Festival op tv special met aandacht voor de op zomerfestivals in 2019. door Er zijn op tv inmiddels het zo'n 800 festivals in naar Nederland, Vrije naar Geluiden licht er een een aantal uit. Een live op optreden op tv van de Turks-Britse zangeres Nilufer naar Yanya, zij op tv komt naar de 'Welcome to the op Village' in Leeuwarden. Daar op speelt ook Jacco Gardner. Giovanca op tv tipt ook het op tv klassieke met muziekfestival 'Wonderfeel' in door 's-Graveland, waar onder van meer de Marinierskapel optreedt. het Er is een met optreden van Dolce Conforto: tijdens oude een muziek uit Napels, gespeeld door een Lukas Henning op door een luit en Franziska met Fleischanderl op psalterium ('Festival Oude Muziek' het door in Utrecht). En: De naar Londense fusion-band Wara van het toetseniste Eliane op Correa. Zij is artist in tijdens focus tijdens naar de 'Music naar Meeting' in Nijmegen. op tv Tot slot: fragmenten van het de duo uit Beraadgeslagen ('Pukkelpop'), van Ezra Collective ('Down in the Rabbithole') en een tip voor op tv de naar 'Koorbiënnale'.

Giovanca zoekt op tv samen met de Americana-liefhebber Tim Knol naar naar het geheim op van het succes door van Americana, de muziekstroom door die uit zijn roots vindt in Amerikaanse blues in en country, in de Nederland. Tim Knol naar heeft een door plaat gemaakt met de uit het Blue Grass Boogiemen, een op Nederlandse Blue door Grass band. De de Amerikaanse groep The door Delines is dé uit altcountry groep anno 2019. Deze stroming naar keert zich tegen de het commerciële geluid op tv van Americana op tv muziek de en keert terug naar de een originele uit countrymuziek. Giovanca ontvangt ook de Amerikaanse uit zangeres Gretchen de Peters. Zij het vertegenwoordigt de Nashville op stijl die in een Nederland in de jaren het 70 bekend tijdens is geworden. Dat een Americana-muziek springlevend is in Nederland naar bewijzen met Sam en Julia: een jong een Nederlands van duo wiens een muziek klinkt als honderd in jaar oude in folkmuziek.

Rina tijdens Mushonga heeft van Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op van haar tweede naar album 'In in A Galaxy' haar karakteristieke diepe in stem, veel synthesizerklanken en het elementen uit op de Afro-pop van de uit het jaren 80. En naar Sebastian en Barbara het Bartmann, Duo imPuls, op tv spelen Bach-bewerkingen, een minimal-fusionbenadering van het van eeuwenoude een repertoire. Ze in spelen een aantal de stukken van hun cd in 'minimalBach'. Het Malinese Afro-popicoon Salif met Keita sluit uit met met zijn twaalfde soloalbum, 'Un autre het blanc', zijn op muziekcarrière af en gaat de met een pensioen. Salif Keita, die geboren op is een met albinisme, protesteert op dit op tv album o.a. tegen tijdens de misvattingen over mensen met op tv met albinisme en het op tv ontkennen van van hun mensenrechten in de Afrika. Verder opnames op tv van Holland Baroque op tv met de wereldberoemde shengspeler Wu met Wei. Ze uit spelen een arrangement een van 'La Folia' van op Antonio op tv Vivaldi.

Giovanca ontvangt de uit band Barrelhouse, met de Young VIPs in 2019-zangeres Sanne Rambags en op tv in drummer Sun-Mi Hong, en pianiste in Nino Gvetadze. Barrelhouse bestaat op op sinds 1974, begin jaren op tv tachtig ging de band uit uit van elkaar, maar in 1993 tijdens traden ze weer op in een de originele op tv bezetting. door In 2019 worden een alle albums van op Barrelhouse op cd uitgebracht: 'The met Complete Album Collection'. op tv Zangeres van Sanne Rambags en drummer Sun-Mi tijdens Hong zijn de Young het VIPs een 2019, de het jongste generatie jazzmusici uitgekozen op tv door de programmeurs van de van belangrijkste de jazzclubs. Nino Gvetadze is een een Georgisch pianiste die tijdens al op van haar zesde als solist naar naar optrad.

Giovanca presenteert een uit tijdens filmmuziek special. Drie regisseurs op tv en drie een componisten vertellen over hun samenwerking: de Djurre de Haan door en het Michiel ter Horn; Vincent van de Warmerdam en Ester uit Gould; Alex Simu en op tv Boudewijn Koole. de En verder vertelt door filmpianist Daan van op den op tv Hurk over zijn op tv werk.

Victoria door Hanna is een Israëlische zangeres door en in stemkunstenaar die muziek maakt, in gebaseerd op de het kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar in Jan Verstraeten, ooit het van Charlie Jones' van Big tijdens Band, maakte een op soundtrack voor een roadmovie een die hij uit zelf wilde gaan maken. De op film kwam er de uiteindelijk niet, maar een de EP het 'Cheap de Dreams' wel. Componist en door saxofoniste Celia Swart , naar is niet alleen in het de 'klassieke' op muziek op tv actief, ze heeft ook door een eigen jazzband die 'Swart' met heet. Ze schreef een composities van voor het Residentie Orkest, het op op tv Ricciotti Ensemble, het Herz Ensemble, Kluster5, een en door voor het Nieuw Ensemble. op Giovanca vraagt haar en een leden van uit Kluster5 naar op tv hun samenwerking.

Giovanca met ontvangt zanger met Raoul Steffani, de band een NES, en klarinettist Roeland Hendrikx. met Bariton op Raoul Steffani naar zingt onder meer Sibelius. een De zanger beseft dat er uit kansen liggen een voor de liedkunst. het Door tijdens zijn repertoirekeuze, veel Engelse liederen, trekt door hij een jonger in publiek. NES in is een op tv trio uit Valencia en naar bestaat op uit percussionist David Gadea, met cellist Matthieu Saglio uit en frontvrouw Nesrine Belmokh (zang/cello). tijdens Hun muziek is uit een mix op tv van traditioneel uit Arabische wereldmuziek, jazz en een pop. Kamermusicus, op tv solist en muziekpedagoog Roeland door Hendrikx is een van op de meest vooraanstaande door klarinettisten door van zijn generatie. naar Hij nam een CD het op met daarop zijn van drie op lievelingsconcerten, waaronder dat van op componist Gerald Finzi. In tijdens 'Buiten Spelen' op een tijdens live-sessie van Quartabê tijdens op tv het festival Music in Meeting 2018 in het Nijmegen.

Giovanca van ontvangt de band KOKOKO! uit tijdens het Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en de het The Hague String het Trio. De op tv geëngageerde band KOKOKO! tijdens is ontstaan in het naar getto naar van de een Congolese hoofdstad Kinshasa. door De leden weigeren op tv ingedeeld te worden bij Afrikaanse op muziek of in wereldmuziek, hun muziek klinkt door als experimentele afrodance-hiphop. Zangeres uit op Magda Mendes groeide op in met Lissabon een en studeerde af aan het naar conservatorium van uit Rotterdam. Op het album met 'Oliveiras' door zingt ze over heimwee naar met haar geboortegrond. door Met haar met vaste gitarist en medecomponist Ward Veenstra, de percussionist Udo in Demandt op tv en een blazerskwintet op vertolkt ze het album in Vrije uit Geluiden. Het door The Hague String Trio het met maakte de cd 'After the darkness' uit op met werken van vervolgde in en vermoorde joodse componisten in met de op Tweede Wereldoorlog. De drie spelen op hiervan van twee stukken van de tijdens componisten Gideon op Klein en Dick Kattenburg. op In 'Buiten Spelen' een een livesessie van naar Park naar Jiha tijdens het festival van ReWire 2018 in Den tijdens Haag.

Gaan met jazz en door raga wel samen? een Het Ragini Trio uit in België bestaat uit Nathan Daems op tv uit (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander uit Gyselinck (drums). het De band beschouwt deze naar bezetting op tv als een het jazztegenhanger van de klassiek op tv Indische formatie door tabla, harmomium en sitar. Zangeres J'Nai met Bridges uit zingt een van aria uit 'Girls het of the Golden West' tijdens en een bekende aria uit van met Bizets 'Carmen'. Componist Max uit Knigge schreef op verzoek van op naar celliste Nuala McKenna door 'To the lighthouse'. uit Ze vertellen over het hun samenwerking. En in 'Buiten de Spelen' een live sessie in van de Zeeuws-Vlaamse de zanger Broeder op tv Dieleman.

Harpist de Remy van Kesteren bouwde uit met virtuoos spel het en uit avontuurlijke projecten een grote carrière op. naar met Op Shadows verkent hij voor hem door onbekende genres en op laat de hij zelfs zijn stemgeluid op tv horen. Hij naar creëert zijn eigen muzikale wereld naar met met eigen composities: een mengeling van het neoklassieke minimal, elektronica met en door jazz. Violiste Lisa Jacobs koos in met voor haar cd stukken van op tv componisten uit Scandinavië, gecomponeerd door in de het Noorse een stad Bergen. Muziek met van een eigen kleur, een de eigen van identiteit. Benny Sings bracht zijn een zesde studioalbum uit City tijdens Pop. Hierop op deelt hij inzichten over een het leven naar en de liefde in met softrock-liedjes met op jazz instrumentatie, piano en in zijn kenmerkende stem. tijdens In Buiten Spelen door een live-sessie in van Tarmonica, de muzikale met uit ontmoeting tussen tar-speler Reza Mirjalali en naar gitarist het Hamid Reza op tv Behzadian, beiden afkomstig de uit Iran.

oktober 2021
06-10-2019 09:30

Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

VPRO Vrije Geluiden - Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

Giovanca ontvangt de Australische muzikant Alex Cameron, die vaak met een ironische ondertoon en gevoel voor theater liedjes zingt die uitdrukking geven aan teleurstelling en frustratie. Zijn plaat Miami Memory is opgedragen aan zijn gelief...

29-09-2019 09:30

Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

VPRO Vrije Geluiden - Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

Giovanca ontvangt het jonge Belgische duo Glass Museum, drummer Martin Grégoire en toetsenist Antoine Flipo, die de optredens als echte 'battles' ziet. Pianiste Helena Basilova werd geboren in Rusland en groeide op in Nederland. Ze maakte h...

22-09-2019 09:30

Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

VPRO Vrije Geluiden - Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

Giovanca ontvangt het Van Baerle Trio dat alle trio's van Ludwig van Beethoven heeft opgenomen. Verder: Zangeres Charlotte Haesen en echtgenoot Philip Breidenbach zijn samen het duo Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige luisterliedjes in...

15-09-2019 09:35

Buiten Spelen zomer 2019

VPRO Vrije Geluiden - Buiten Spelen zomer 2019

Special met sessies in de zomer van 2019 opgenomen op het klassieke openlucht festival Wonderfeel en Music Meeting, het Nijmeegse festival met muziek uit alle windstreken. Met onder meer: eeuwenoude muzikale tradities van The Garifuna Colle...

08-09-2019 09:30

VPRO Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden - VPRO Vrije Geluiden

Muziekprogramma voor grenzeloze muziekliefhebbers, met muziek van over de hele wereld: van jazz, improvisatie, nieuwe en oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

19-05-2019 09:30

Festival special

VPRO Vrije Geluiden - Festival special

Festival special met aandacht voor de zomerfestivals in 2019. Er zijn inmiddels zo'n 800 festivals in Nederland, Vrije Geluiden licht er een aantal uit. Een live optreden van de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, zij komt naar 'Welcome to...

12-05-2019 09:30

Americana special met oa Tim Knol

VPRO Vrije Geluiden - Americana special met oa Tim Knol

Giovanca zoekt samen met Americana-liefhebber Tim Knol naar het geheim van het succes van Americana, de muziekstroom die zijn roots vindt in Amerikaanse blues en country, in Nederland. Tim Knol heeft een plaat gemaakt met de Blue Grass Boog...

05-05-2019 09:30

Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

VPRO Vrije Geluiden - Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

Rina Mushonga heeft Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op haar tweede album 'In A Galaxy' haar karakteristieke diepe stem, veel synthesizerklanken en elementen uit de Afro-pop van de jaren 80. En Sebastian en Barbara Bartmann, Duo imPuls, s...

28-04-2019 09:30

Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

VPRO Vrije Geluiden - Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

Giovanca ontvangt de band Barrelhouse, de Young VIPs 2019-zangeres Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong, en pianiste Nino Gvetadze. Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin jaren tachtig ging de band uit elkaar, maar in 1993 traden ze weer op ...

21-04-2019 09:30

Filmmuziek special

VPRO Vrije Geluiden - Filmmuziek special

Giovanca presenteert een filmmuziek special. Drie regisseurs en drie componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre de Haan en Michiel ter Horn; Vincent van Warmerdam en Ester Gould; Alex Simu en Boudewijn Koole. En verder vertelt film...

14-04-2019 09:30

Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

VPRO Vrije Geluiden - Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

Victoria Hanna is een Israëlische zangeres en stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd op de kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' Big Band, maakte een soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wil...

31-03-2019 09:30

NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

VPRO Vrije Geluiden - NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

Giovanca ontvangt zanger Raoul Steffani, de band NES, en klarinettist Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani zingt onder meer Sibelius. De zanger beseft dat er kansen liggen voor de liedkunst. Door zijn repertoirekeuze, veel Engelse liede...

24-03-2019 10:30

Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

VPRO Vrije Geluiden - Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

Giovanca ontvangt de band KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en het The Hague String Trio. De geëngageerde band KOKOKO! is ontstaan in het getto van de Congolese hoofdstad Kinshasa. De leden weigeren ingedeeld te worden bij Afrika...

17-03-2019 10:30

J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

VPRO Vrije Geluiden - J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

Gaan jazz en raga wel samen? Het Ragini Trio uit België bestaat uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander Gyselinck (drums). De band beschouwt deze bezetting als een jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie tab...

10-03-2019 10:30

Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

VPRO Vrije Geluiden - Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

Harpist Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten een grote carrière op. Op Shadows verkent hij voor hem onbekende genres en laat hij zelfs zijn stemgeluid horen. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 182
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!