Programma gemist?

Aflevering 2 - door op Muziekprogramma dat een platform biedt naar aan muzikale op diversiteit op op radio, internet en tv: Malnoia, Johannes in op tv Möller, Psallentes: De Nederlandse uit jazzpianist Jorn een Swart van het een trio Malnoia woont en werkt al naar een op tijd in op New York, als de muzikant, componist en op arrangeur. Hij speelt met van altviolist Benni von Gutzeit het en basklarinettist Lucas Pino. een uit Gitarist en componist Johannes naar Möller brengt een ode tijdens aan de met muziek van China: transcripties een en naar arrangementen van Chinese traditionele van muziek in combinatie met eigen het composities. naar Psallentes is een zanggroep in uit België, onder leiding in van Hendrik door Vanden Abeele, tijdens die zich in vooral richt op het met Gregoriaans en verwante zangstijlen een uit de uit late middeleeuwen tijdens en de Renaissance.

Fink in (Fin Greenall) speelt na uit lange tijd weer tijdens eens door solo: akoestische nummers met minimale de gitaarbegeleiding, tijdens gezongen met een donkere, op tv gonzende stem, en met teksten in die door tegelijk heel persoonlijk en geëngageerd tijdens zijn. De een Russisch-Nederlandse pianiste Helena op Basilova eert haar uit vader, het de Russische componist, pianist van en muziekpedagoog Alexander Basilov. door Ze een speelt een pianostuk van haar vader in en, samen met in Maya een Fridman, een uit stuk voor cello en piano. een Verder: met De Beren Gieren, een pianotrio uit door Gent met Fulco uit Ottervanger (piano), uit Lieven Van Pée (bas) naar en Simon naar Segers (drums). Met het subtiele van elektronische effecten halen ze de tijdens geheimste klanken op uit hun met akoestische instrumenten. Het naar is jazz, maar de de invloeden van met klassieke muziek en rockmuziek zijn een evengoed op herkenbaar.

Compilatie van op tv optredens op de op Vrije Geluiden concertavond het op tijdens 9 mei 2017 in door TivoliVredenburg met de DAAU / Die het Anarchistische Abent Unterhaltung die niet-alledaagse het popmuziek speelt, doorspekt met een invloeden uit door jazz en tijdens klassieke muziek. Verder trad op saxofonist en klarinettist Steven in Kamperman op met met Valentin Clastrier, de door Franse meester van op de tijdens draailier. Het Ebonit Saxophone door Quartet voerde werken uit van Maurice tijdens Ravel en Mieczyslaw met Weinberg uit. En door het Dominic J Marshall Trio op tv speelde avontuurlijke van pianojazz.

Yuri Honing het is een gevierd op tv Nederlands jazzsaxofonist. Zijn album op tv 'Goldbrunn' is uit opgezet als uit een klassiek suite, uit met verschillende invloeden. Madrigalen van op tv Gesualdo werden op tv door de Amerikaanse componist in Patrick tijdens Higgins bewerkt, met als opvallende op tv een verandering dat de zangers zijn vervangen het door strijkers. in Tijdens op tv festival Le Guess door Who? werd de bewerkte versie de uitgevoerd door strijkers van de in het Nederlands Kamerorkest. Het optreden de was zo bijzonder met dat er nog door een uitvoering volgt met voor Vrije Geluiden. op tv De Nederlandse zangeres op Sevdaliza uit maakt elektronische muziek, met uit invloeden uit triphop en r&b. door Pakkende ritmes, uit goede structuren, met betoverende melodieën. Sevdaliza heeft de een uit Iraanse achtergrond, woont in Rotterdam en met bracht in de 2017 haar in debuutalbum 'ISON' tijdens uit.

Componist, violist de en producer Myrthe van de de Weetering is met een met echte allesvreter als het om met muziek gaat. naar Ze op speelt net zo makkelijk de klassiek als jazz en bracht van in het 2017 haar naar debuutalbum 'Degout' uit. Jazzgitarist Marzio de Scholten op speelt mee in verschillende ensembles, tijdens maar heeft geen andere de een muzikanten nodig om een fraai een rond van geluid te produceren. Klarinettist door Diederik Ornée en de pianist Olga Pashchenko spelen delen in uit de uit klarinetsonate van naar Felix Mendelssohn. Opvallend daarbij een is dat Ornée speelt op tv naar op historische klarinet in en dat Pashchenko de naar fortepiano bespeelt.

Pianist, blazer, componist het en in arrangeur Martin Fondse naar krijgt op 6 uit december 2017 de Buma Boy het Edgar Prijs uitgereikt, het de met belangrijkste prijs op het door gebied van jazz en naar geïmproviseerde muziek in op Nederland. Fondse speelt in met piano en vibrandoneon (de barokke tijdens versie van de melodica), in maar een is ook bekend als componist het en de arrangeur van naar jazz en hedendaagse muziek. met En verder: de Amerikaanse op tv singer-songwriter Jim White door heeft tijdens inmiddels een gevestigde op naam als muzikant in de hedendaagse naar alt-country en roots in door scene.

Een samenwerking van tussen Dorantes en naar het Taksim Trio onder uit de gezamelijke op tv naam met Mediterranean Gypsies en het van multidisciplinaire gezelschap Graindelavoix, onder leiding tijdens van een antropoloog en etnomusicoloog Björn Schmelzer. naar de Vanuit TivoliVredenburg in Utrecht, gepresenteerd de door naar Giovanca.

Op zondag uit 12 november een presenteert Giovanca in Vrije Geluiden de op NPO1 een de uit Europees-Afrikaanse kruisbestuiving door het trio tijdens Tamala, zangeres ALA.NI en op tv slagwerker Tatiana op tv Koleva. Mola Sylla van (zang, kleine percussie), Bao een op Sissoko (kora) en Wouter Vandenabeele de (viool) vonden elkaar tijdens in het uit trio Tamala op tv - ?reizigers?. De op tv drie musici balanceren de tussen vernieuwing en door traditie, tussen kracht en verfijning, tussen van de droom en realiteit. De chemie tussen een de uit drie beperkt zich niet tot van hun spel, maar door tijdens herken je ook door in gedeeld idealisme: in ze steunen een op schooltje in Senegal. tijdens Zangeres ALA.NI heeft op tv een volstrekt eigen met sound en is door daarmee trouw aan van zichzelf. ?Ik zocht niet naar uit een bepaalde stijl of op tv trend?, zegt in ze zelf, op ?I was just trying to het op tv be me.? Kleine, fijne muziek, maar de ingebed in een van groot charisma, met tijdens ruimte voor de improvisatie tijdens en zelfs voor liedjes die met spontaan ter plekke, een met woorden tijdens die het publiek roept, van ontstaan. In naar haar muziek het hoor je de jaren ?30 van met de de vorige eeuw weerklinken: pure en door oude soul in en jazz. De oorspronkelijk van uit Bulgarije het afkomstige, maar al jaren uit op in Nederland wonende en door werkende Tatiana Koleva op wordt gezien als een van tijdens de beste uit marimbaspelers het ter wereld. Onlangs bracht op tv zij haar eerste eigen CD het uit Songs het for Marimba. Nieuwe uit stukken door en nieuwe bewerkingen voor een marimba. In de de uitzending neemt ze ons een mee naar Bulgarije met op tv haar eigen in stuk Way Home, waarin in ze de in marimba strijkt. Of het uit door verrassende Soleá, waarin de marimba tijdens zich laat op horen als een met vurig flamenco-instrument, en speciaal uit voor haar tijdens geschreven door Florian Magnus in Maier.

De Italiaans-Amerikaanse het ambient-artiest van Suzanne Ciani had al op jonge door op tv leeftijd succes met haar elektronische muziek. uit Ze van richtte haar een eigen bedrijf op, waarmee ze met naar het behulp van een Buchla synthesizer muziekjes in ontwierp tijdens voor televisiecommercials. Verder maakte naar ze muziek voor films van en tal van van platen tijdens met elektronische muziek. tijdens Ze heeft een met haar gebruik in van synthesizers nieuwe klanken ontworpen een en daarmee van de oren geopend voor de elektronische op tv muziek als een volwaardige kunstvorm. door Componist op en pianist Bill Laurance op laat horen hoe het klassiek en jazz een elkaar kunnen ontmoeten. Laurance is in mede-oprichter van met Snarky Puppy met en verzamelaar van toetsenborden. Hij uit is met klassiek getraind, op maar het is de tijdens 'soulfulness' waardoor hij wordt aangetrokken, in niet alleen het in de soul, uit maar in alle muziek. in Laurance tijdens maakte drie met solo-albums, waarvan het op tv meest recente 'Live at Union tijdens Chapel' het heet.

'The uit Secret Diary door of Nora Plain' is uit een stuk van Morris Kliphuis uit op in teksten van Lucky Fonz de III met o.a. in zangeres Nora op tv Fischer. Een liedcyclus over op tv de op tv verhoudingen tussen maatschappij, privacy, in paranoia en erotiek, met de op tv broeierige klanken van naar het een Ragazze Quartet en de onvoorspelbare een ritmiek van tijdens jazzdrummer van Remco Menting. Verder: Farida Mohammed Ali van is het zingende een boegbeeld van de door een Iraakse klassieke muziek genoemd. van De gracieus met zingende Farida brengt de 'maqam al door Iraqi' met haar de tijdens complexe melodieën en diep filosofische betekenis door tot leven. de En pianist Camiel tijdens Boomsma wordt op gezien als een gevoelig van musicus die met zijn op naar spel een grote diepte door weet te bereiken. Als de hij speelt, door vertelt hij een verhaal. In een Vrije Geluiden speelt van hij een deel naar op tv uit de 21e op tv Sonate, D 960, van in Franz Schubert.

Het op debuutalbum 'Blue' van de 10-koppige het de band Camilla Blue met van zangeres Joyce in Deijnen (23) werd opgenomen in Kytopia de in Utrecht. Camilla met naar Blue maakt bluesy popsongs op met een van jazzy inslag, gezongen op een authentieke, met geheel eigen het manier. Paolo Angeli bespeelt een een Sardijnse gitaar een die tijdens omgebouwd is tot een 'draagbaar door orkest'. Zijn muziek het is een fraaie van combinatie van folklore een en vernieuwing, een van eigen een composities en traditionele het songs. Met zijn eigenzinnige, op tv enigszins op nasale zangstem roept hij een sfeer op tv op van die tegelijk de dromerig en meeslepend is. Jazzpianist met Martin op Joey Dine begon op zijn zesde met met pianospelen, en door al snel naar bleek met zijn enorme talent: met hij studeerde aan het conservatorium van tijdens Parijs op tv en trad regelmatig op met door door rapper Taïpan. Hij treedt op met op tv op tenorist Nicolo Ricci, een contrabassist Pierre Balda, en drummer in Roope in Kantonen.

Cellist in Joachim Eijlander tijdens speelt op zijn op soloalbum 'Sequentia!' muziek van de relatief het onbekende met Italiaanse componisten Joseph Dall'Abaco en het Alfredo in Piatti. De stukken zijn zogeheten in 'caprices': expressieve, door grillige, levendige muziek op tv die geen vaste vorm van heeft zoals de de sonate met of suite. Blues-, folk-, rock-, uit gospel-, in americana en soulzangeres Ruthie Foster in van werd geboren in Texas en door was op tv op haar veertiende soliste in het naar van plaatselijke gospelkoor. Haar album 'Joy Comes van Back' is een een reflectie door op een moeilijke tijdens periode in haar leven. op Hoewel de in meeste songs niet tijdens door Foster het zelf zijn geschreven, gaan naar ze over verlies, de door helende kracht van muziek, naar en op hoop op betere tijden. Gitarist het Jan-Wouter door Oostenrijk liet zijn gitaar door ombouwen tot quarter-tone guitar, het een met uniek instrument waarmee hij met precies de goeie noten het op kan spelen om de met klankwereld van van de Noord-Afrikaanse muziek waarmee hij het vergroeid is te kunnen op tv door laten horen. Hij ontwikkelde de door crossover 'Magreb jazz' naar en uit 'Sharqi Blues', geheel op tv eigen muzieksoorten waarmee hij al bezig in is sinds door zijn op tijd op het op conservatorium.

Driemansformatie met My Blue Van bracht op in september 2017 hun het derde album een 'Robot' uit. Met met wortels in blues, soul het door en underground hiphop speelt My in Blue Van energieke door songs, soms rauw, soms een melancholiek. Meesterklavecinist op Pierre op tv Hantaï kiest het liefst naar ter plekke uit werken uit de ruim met 500 klavecimbelsonates die met zijn favoriete componist naar Domenico Scarlatti uit (1685-1757) schreef. Klavecimbelmuziek waarin je op tv dans, op theater, volksmuziek, en natuurscenes hoort naar doorklinken. Meridian Brothers uit maakt muziek die op tv klinkt als op een bizar sprookje uit in de jungle van het Colombia: minimal met psychedelische een lo-fi de elektronica, met flarden het Peruaanse muziek, cumbia, salsa, de rock-'n-roll, reggaeton, jazz en van nog naar veel meer.

Drie in uiterst verschillende uit artiesten in Vrije Geluiden. De Noorse de band het Rohey (Arabisch voor de 'mijn ziel') op speelt nummers van het debuutalbum met 'A Million Things'. Jazzband tijdens Phronesis is een op tv Scandinavisch-Brits tijdens trio: piano, bas de en drums van in een steeds wisselende op machtsverhouding. Drie los van elkaar in op tv swingende musici vormen samen het een eenheid een met een herkenbare, eigen sound. de Hun album heet 'The met Behemoth'. Het Ebony op Quartet op tv is een onderdeel van van de van Ebony Band, opgericht in 1990 door door uit Werner Herbers, oud solo hoboïst van op van het Koninklijk Concertgebouworkest. De cd 'Unheard' de bevat muziek van uit van componisten die tussen de twee op tv wereldoorlogen het monddood werden gemaakt door op het Duitse van nationaalsocialisme.

januari 2018
14-01-2018 10:30

Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden - Vrije Geluiden

Aflevering 2 - Muziekprogramma dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv: Malnoia, Johannes Möller, Psallentes: De Nederlandse jazzpianist Jorn Swart van het trio Malnoia woont en werkt al een tijd in New York...

07-01-2018 10:30

Fink, De Beren Gieren, Helena Bassilova

VPRO Vrije Geluiden - Fink, De Beren Gieren, Helena Bassilova

Fink (Fin Greenall) speelt na lange tijd weer eens solo: akoestische nummers met minimale gitaarbegeleiding, gezongen met een donkere, gonzende stem, en met teksten die tegelijk heel persoonlijk en geëngageerd zijn. De Russisch-Nederlandse ...

31-12-2017 10:30

Vrije Geluiden LIVE

VPRO Vrije Geluiden - Vrije Geluiden LIVE

Compilatie van optredens op de Vrije Geluiden concertavond op 9 mei 2017 in TivoliVredenburg met DAAU / Die Anarchistische Abent Unterhaltung die niet-alledaagse popmuziek speelt, doorspekt met invloeden uit jazz en klassieke muziek. Verder...

17-12-2017 10:30

Yuri Honing, Sevdaliza, Ensemble NL Kamerorkest

VPRO Vrije Geluiden - Yuri Honing, Sevdaliza, Ensemble NL Kamerorkest

Yuri Honing is een gevierd Nederlands jazzsaxofonist. Zijn album 'Goldbrunn' is opgezet als een klassiek suite, met verschillende invloeden. Madrigalen van Gesualdo werden door de Amerikaanse componist Patrick Higgins bewerkt, met als opval...

10-12-2017 10:30

Myrthe van de Weetering, Marzio Scholten, Olga Pashchenko & Diederik Ornee

VPRO Vrije Geluiden - Myrthe van de Weetering, Marzio Scholten, Olga Pashchenko & Diederik Ornee

Componist, violist en producer Myrthe van de Weetering is een echte allesvreter als het om muziek gaat. Ze speelt net zo makkelijk klassiek als jazz en bracht in 2017 haar debuutalbum 'Degout' uit. Jazzgitarist Marzio Scholten speelt mee in...

03-12-2017 10:30

Martin Fondse en Jim White

VPRO Vrije Geluiden - Martin Fondse en Jim White

Pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse krijgt op 6 december 2017 de Buma Boy Edgar Prijs uitgereikt, de belangrijkste prijs op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Fondse speelt piano en vibrandoneon (d...

26-11-2017 10:30

Colin Vallon Trio, Dobrinka Tabakova, Songhoy Blues

VPRO Vrije Geluiden - Colin Vallon Trio, Dobrinka Tabakova, Songhoy Blues

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

19-11-2017 10:30

Dorantes + Taksim Trio, Graindelavoix

VPRO Vrije Geluiden - Dorantes + Taksim Trio, Graindelavoix

Een samenwerking tussen Dorantes en het Taksim Trio onder de gezamelijke naam Mediterranean Gypsies en het multidisciplinaire gezelschap Graindelavoix, onder leiding van antropoloog en etnomusicoloog Björn Schmelzer. Vanuit TivoliVredenburg...

12-11-2017 10:30

ALA.NI, Tamala, Tatiana Koleva

VPRO Vrije Geluiden - ALA.NI, Tamala, Tatiana Koleva

Op zondag 12 november presenteert Giovanca in Vrije Geluiden op NPO1 de Europees-Afrikaanse kruisbestuiving door het trio Tamala, zangeres ALA.NI en slagwerker Tatiana Koleva. Mola Sylla (zang, kleine percussie), Bao Sissoko (kora) en Woute...

05-11-2017 10:30

Bill Laurance, Suzanne Ciani

VPRO Vrije Geluiden - Bill Laurance, Suzanne Ciani

De Italiaans-Amerikaanse ambient-artiest Suzanne Ciani had al op jonge leeftijd succes met haar elektronische muziek. Ze richtte haar eigen bedrijf op, waarmee ze met behulp van een Buchla synthesizer muziekjes ontwierp voor televisiecommer...

29-10-2017 10:30

Nora Fischer, Farida Mohammed Ali, Camiel Boomsma

VPRO Vrije Geluiden - Nora Fischer, Farida Mohammed Ali, Camiel Boomsma

'The Secret Diary of Nora Plain' is een stuk van Morris Kliphuis op teksten van Lucky Fonz III met o.a. zangeres Nora Fischer. Een liedcyclus over de verhoudingen tussen maatschappij, privacy, paranoia en erotiek, met de broeierige klanken ...

22-10-2017 10:30

Camilla Blue, Paolo Angeli, Martin Joey Dine

VPRO Vrije Geluiden - Camilla Blue, Paolo Angeli, Martin Joey Dine

Het debuutalbum 'Blue' van de 10-koppige band Camilla Blue van zangeres Joyce Deijnen (23) werd opgenomen in Kytopia in Utrecht. Camilla Blue maakt bluesy popsongs met een jazzy inslag, gezongen op een authentieke, geheel eigen manier. Paol...

15-10-2017 10:30

Jan Wouter Oostenrijk, Ruthie Foster, Joachim Eijlander

VPRO Vrije Geluiden - Jan Wouter Oostenrijk, Ruthie Foster, Joachim Eijlander

Cellist Joachim Eijlander speelt op zijn soloalbum 'Sequentia!' muziek van de relatief onbekende Italiaanse componisten Joseph Dall'Abaco en Alfredo Piatti. De stukken zijn zogeheten 'caprices': expressieve, grillige, levendige muziek die g...

08-10-2017 10:30

My Blue Van, Pierre Hantaï, Meridian Brothers

VPRO Vrije Geluiden - My Blue Van, Pierre Hantaï, Meridian Brothers

Driemansformatie My Blue Van bracht in september 2017 hun derde album 'Robot' uit. Met wortels in blues, soul en underground hiphop speelt My Blue Van energieke songs, soms rauw, soms melancholiek. Meesterklavecinist Pierre Hantaï kiest het...

01-10-2017 10:30

Rohey, Ebony Quartet, Phronesis

VPRO Vrije Geluiden - Rohey, Ebony Quartet, Phronesis

Drie uiterst verschillende artiesten in Vrije Geluiden. De Noorse band Rohey (Arabisch voor 'mijn ziel') speelt nummers van het debuutalbum 'A Million Things'. Jazzband Phronesis is een Scandinavisch-Brits trio: piano, bas en drums in een s...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 126
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord