Programma gemist?

De op tv plaat 'Canyons of met My Mind' van de Amerikaanse op tv singer-songwriter van Andrew Combs de werd internationaal geprezen. Giovanca van ontvangt Andrew Combs. De van Marinierskapel heeft tijdens een cd opgenomen met werken op uit van Russische componisten die uit oorspronkelijk geschreven zijn voor harmonieorkest. op het Dirigent Arjan Tien van wil laten horen dat de grote componisten in wel degelijk voor uit harmonieorkest schreven en niet de alleen voor het symfonieorkest. met De Belgische een toetsenist Bram Weijters neemt de een experimentele van jazzrockplaat 'Here de Comes The Crazy Man!' met van de Koen De door Bruyne uit 1974 als naar vertrekpunt voor naar een eigen plaat, de die tijdens hij opnam met vijf tijdens toonaangevende musici uit de Vlaamse tijdens jazz. In 'Buiten op Spelen' door een sessie van op Arp Frique van tijdens Niels Nieuborg met een uit dansbare door cocktail van afrobeat, met disco en funk.

De de Amerikaanse zanger Mike tijdens Yung zong ruim dertig jaar naar lang met in bandjes als in Dejá Blue, Majestic op K-Funk en tijdens Whispers and Sounds. In een 2016 overspoelde zijn de uitvoering van Unchained Melody het in internet en werd met door Yung wereldberoemd. Het Nederlandse trio tijdens Trifid naar heeft een bijzondere in bezetting van vibrafoon, accordeon tijdens en contrabas en het zoekt nadrukkelijk naar een van nieuw geluid: mysterieus met en sereen. een DHD Trio werd opgericht een door Daan tijdens Arets, Humberto Rios en Damien het Roussos die elkaar met leerden kennen van op van het Rotterdamse conservatorium Codarts. Zij op delen de de passie voor Afro-Cubaanse het jazz. In de uit serie Buiten Spelen: Sudan Archive. een tijdens Brittney Parks (25) woont op in Los Angeles en leerde in zichzelf viool spelen. het Met behulp tijdens van met elektronica vult ze haar pakkende liedjes op tv een aan met harmonieën, met effecten en beats. De een sessie is opgenomen in het de Pandhof uit van de Utrechtse met Dom.

Giovanca op ontvangt flamencogitarist naar Dani de Morón het en flamencodanseres Patricia van Guerrero, zangeres Moonlight Benjamin en in folk-artiest Jack Broadbent. Flamencodanseres van Patricia Guerrero door zet de dans in in voor het een verhaal dat de ze wil vertellen. Gitarist Dani met de Morón naar is traditioneel, maar tijdens blaast uit de traditie wel nieuw leven in. van met Moonlight Benjamin komt uit Haïti en uit woont door in Frankrijk. Met haar de baritonstem maakt uit ze energieke rock, voodoo door blues, Haitian rock, het of misschien wel van Creole roll. Jack Broadbent door betovert naar zijn publiek met in zijn mix van virtuoze naar akoestische gitaar en het slideguitar, met folk- en op tv bluesachtige de zang.

Flamencogitarist Peter met Kalb, 'El van Periquin', is aan van het Rotterdams Conservatorium op en in Spanje op tv opgeleid. Hij verweeft zijn flamencomuziek van met door andere stijlen. Flamencodanseres Conchita danst met op met Human Nature. Zanger-muzikant Mathijs uit Leeuwis pakte de pedal van steel gitaar van op om een conceptalbum van naar te maken over 'het naar fietsen in de Alpen': op tv GALIBIER. En uit de Duits-Ierse celliste Nuala op tv McKenna was van pas acht toen uit ze haar eerste uit cellolessen kreeg. Naast de op tv cello op speelde ze ook het piano.

Compilatie het van hoogtepunten uit 2018. van Giovanca presenteert de van Amerikaanse singer-songwriter Matthew een Houck, pianist Fernando Otero, van bandoneonist uit Victor Villena, instrumentaliste en een zangeres tijdens Esinam, pianiste Anna Fedorova, op tv de Russische op componist Alexander Skrjabin, op tv de Marokkaanse ud-speler uit Ahmed El Maai, rietblazer het Jowee Omicil, de Japanse een pianist Takuro een Kikuchi, de naar Zuid-Afrikaanse zanger en gitarist Sibusile Xaba van tijdens en zangeres Amber het Arcades.

Compilatie met van hoogtepunten uit 2018. Giovanca op tv presenteert op de blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger, door op tv celliste Lidy Bijdorp, Ezra Collective, uit singer-songwriter Rodrigo de Amarante, Tuareg-gitarist Omara Moctar, beter door het bekend als Bombino, singer-songwriter Natalie door Prass, trombonist door Peter Moore, folkrock-artiest Ben de Caplan, door pianist en componist Jasper tijdens van 't met Hof, saxofonisten Tineke Postma en een Paul van het Kemenade en van trombonist Ilja Reijngoud.

Televisiespecial rond vergeten op het werk van componist Harry naar Bannink. Hij schreef de in zijn naar ruim veertigjarige carrière de muziek voor tijdens zo'n vierduizend liedjes uit tijdens bij elkaar, onder op meer voor Sesamstraat, Het Klokhuis, De naar Film van in Ome Willem, met Ja Zuster Nee Zuster en uit JJ het de Bom. Het werk dat in op tv hij samen met Annie naar MG Schmidt maakte zit met diep in met ons collectieve geheugen verankerd. Maar het veel tijdens van zijn andere composities van zijn totaal uit vergeten, omdat ze het geschreven werden om eenmalig naar uitgevoerd te worden uit in een tv-programma, en in daarna nooit de meer. In TivoliVredenburg uit zingen op Loes Luca, Hans Dorrestijn, Remko Vrijdag, de door Edwin Rutten, Gerda Havertong, Wieteke van de Dort, Tommie, Ellen het Pieters, tijdens Frank Groothof en op tv Gijs de Lange in onder begeleiding op van Banninks oorspronkelijke band een selectie met uit zijn onbekende op de repertoire.

Televisiespecial rond vergeten tijdens werk van op tv componist de Harry Bannink. Hij schreef in het zijn ruim veertigjarige carrière in de muziek tijdens voor van zo'n vierduizend liedjes bij naar elkaar, onder op meer voor Sesamstraat, het Het Klokhuis, De Film een van Ome op tv Willem, Ja Zuster met Nee Zuster en JJ tijdens de Bom. Het werk op tv dat hij de samen met Annie M.G. in Schmidt maakte zit op tv diep in ons collectieve de geheugen verankerd. Maar met veel van naar zijn andere composities zijn in op totaal vergeten, omdat ze geschreven naar werden de om eenmalig uitgevoerd naar te worden in de een tv-programma, en uit daarna nooit meer. In TivoliVredenburg zingen door Loes in Luca, Hans op Dorrestijn, Remko Vrijdag, met Edwin Rutten, Gerda op tv Havertong, Wieteke van Dort, Tommie, uit Ellen uit Pieters, Frank Groothof en in Gijs de Lange onder begeleiding tijdens van met Banninks oorspronkelijke band een selectie door uit zijn onbekende naar in repertoire.

Multi-instrumentalist, op tv componist en producer Jowee tijdens Omicil het maakt toegankelijke jazzmuziek waarin je een door rijk tijdens scala aan invloeden een hoort samenkomen: een Afro-Haitaanse ondertoon, door gospel, soul, in hiphop een en folk. Phosphorescent is Matthew Houck, op een op tv Amerikaanse singer-songwriter met poëtische de Americana, melancholieke songs de met een snufje folk op tv en een naar flinke schep de country. Politiek wil Phosphorescent niet het bedrijven, maar een hij is hoorbaar bezorgd van over de staat in waarin onze in wereld verkeert. Amber de Arcades is een van project van de van Nederlandse singer-songwriter en het indie-muzikante Annelotte de de Graaf.

Peter Moore (1996) door zit de al vier jaar op op de eerste stoel tijdens bij de naar trombones in het het London Symphony Orchestra en toert op als uit solist de wereld rond. Bij het ons speelt een hij samen met pianist van met James Baillieu onder meer muziek van het Johannes Brahms. De een van Amerikaanse singer-songwriter Natalie Prass (1986) herontdekt naar zichzelf met haar op tweede album uit 'Future and the Past', van een artistieke op sprong naar door meer funk, soul, grooves en in maatschappelijk engagement. De in derde soloplaat op tv van Jacco Gardner (1988) in in heet 'Somnium' en op is een instrumentale op tv plaat vol avontuurlijke het synthesizer-improvisaties.

Giovanca door ontvangt pianist en in componist Jasper van 't Hof naar (71). op Hij is de winnaar van een van de Buma Boy Edgar Prijs van 2018, op de belangrijkste prijs voor jazz de en geïmproviseerde een muziek in Nederland. Verder: Sofie tijdens Winterson zingt over van heel persoonlijke onderwerpen op als het de verdwenen gezamenlijke tijdens geheugen nadat een een liefdesrelatie is opgebroken, of van een een ontmoeting tussen twee de mensen die nog niet weten door wat ze op aan elkaar hebben. En te tijdens naar gast: cellistte Doris Hochscheid en de pianist naar Frans van Ruth. In hun op tv cd-project 'Dutch Cello op tv Sonatas' naar verscheen in 2018 een de achtste, tevens laatste tijdens cd met daarop werken door van Hendrik Witte en op een Wouter Hutschenruyter.

De uit Braziliaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Rodrigo op tv Amarante op brak door met de een bolero Tuyo, in het themalied van de Netflix-serie in Narcos. met Hij zingt in het in Engels, Portugees, Spaans met of Frans. De uit Japanse pianist Takuro naar Kikuchi speelt op al vanaf zeer het jonge leeftijd piano op tv en componeert sinds zijn negende. in op tv Zijn muziek is minimalistisch het en ingetogen, in geïnspireerd op de schoonheid van de in natuur. De uit Peruaanse geluidskunstenaar Maria het Chavez is een op tv ware geluidsmagiër met met de uit draaitafel. Ze gebruikt kapotte platen, tijdens soms stenen of wat het in er maar voorhanden het is. Alles draait bij haar om op uit het 'moment'.

Verslag van het jaarlijks naar festival Le Guess Who? met: zanger/gitarist met Sibusile uit Xaba, zangeres Vera Sola van en uit de impro-band Ill Considered. De het Zuid-Afrikaanse Sibusile het Xaba bezingt in een mix op tv van naar Afrikaanse folk, flamenco, bossa het nova en jazz de de eerbied voor met zijn voorouders en op tv het universum. Zijn gitaarspel door naar kenmerkt zich door een tijdens expressieve tokkelstijl. door Zangeres, liedjesschrijver en multi-instrumentalist op Vera Sola (Danielle Aykroyd) zingt een persoonlijke het teksten op tijdloze melodieën. Ze op tv schreef ook filmmuziek, de in theatermuziek en performance-stukken. Ill met considered is een een jonge jazzband met experimenteerdrift. Drummer de Emre Ramazanoglu, van saxofonist uit Idris Rahman, bassist Leon tijdens Brichard en uit slagwerker Yahael Camara-Onono spelen naar geïmproviseerde muziek en op tv elk optreden heeft een door uniek uit karakter.

Giovanca een ontvangt multi-instrumentalist Tcha Limberger, het de trio de van drummer Philippe het Lemm en duo Asdis Valdimarsdóttir met en Marcel Worms. van De tijdens blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger het heeft tijdens een eclectische smaak en beheerst van vele door folkloristische stijlen. Hij het is te gast met met het trio tijdens Limberger - Clement - op tv Csikos. De jonge Nederlandse tijdens drummer Philippe Lemm woont tijdens en werkt naar al jaren in de New York. Hij vormt een samen met door de Amerikaanse pianist Angelo een Di van Loreto en in bassist Jeff Koch met het Philippe Lemm Trio. Altvioliste van Asdis Valdimarsdóttir en het pianist Marcel het Worms maakten een cd met met muziek van op tv componisten uit die allen met vervolging, een onderdrukking en artistieke beperkingen te door maken kregen tijdens uit naar hun leven.

Giovanca ontvangt onder de meer in zanger-gitarist Oscar Jerome en op tv Touareg-muzikant naar Bombino. De jazzsound van tijdens zanger, gitarist en een componist Oscar Jerome is doordrenkt een uit met soul en hiphop. Politiek engagement, van spiritualiteit het in de muziek en van de ervaringen die het het gewone leven van biedt tijdens zijn inspiratiebronnen voor zijn songs. De de in Nigeria geboren een Toeareg gitaarvirtuoos met Bombino tijdens toert met zijn van 'Tuareggae'-muziek door Nederland. Bombino zingt door in zijn eigen taal, een het Tamasheq, een maar drukt een zich nog tijdens veel liever uit met zijn uit gitaar. Een instrument tijdens dat met hij zichzelf leerde bespelen, toen een hij als het kind met zijn vader en de tijdens grootmoeder voor het geweld moest vluchten in naar naar Algerije.

februari 2019
17-02-2019 10:40

Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

VPRO Vrije Geluiden - Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

De plaat 'Canyons of My Mind' van de Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs werd internationaal geprezen. Giovanca ontvangt Andrew Combs. De Marinierskapel heeft een cd opgenomen met werken van Russische componisten die oorspronkelijk g...

10-02-2019 10:30

Mike Yung, Trifid, DHD Trio

VPRO Vrije Geluiden - Mike Yung, Trifid, DHD Trio

De Amerikaanse zanger Mike Yung zong ruim dertig jaar lang in bandjes als Dejá Blue, Majestic K-Funk en Whispers and Sounds. In 2016 overspoelde zijn uitvoering van Unchained Melody het internet en werd Yung wereldberoemd. Het Nederlandse t...

03-02-2019 10:30

Jack Broadbent, Dani de Morón, Moonlight Benjamin

VPRO Vrije Geluiden - Jack Broadbent, Dani de Morón, Moonlight Benjamin

Giovanca ontvangt flamencogitarist Dani de Morón en flamencodanseres Patricia Guerrero, zangeres Moonlight Benjamin en folk-artiest Jack Broadbent. Flamencodanseres Patricia Guerrero zet de dans in voor het verhaal dat ze wil vertellen. Git...

20-01-2019 10:30

GALIBIER, Nuala Mckenna, El Periquin

VPRO Vrije Geluiden - GALIBIER, Nuala Mckenna, El Periquin

Flamencogitarist Peter Kalb, 'El Periquin', is aan het Rotterdams Conservatorium en in Spanje opgeleid. Hij verweeft zijn flamencomuziek met andere stijlen. Flamencodanseres Conchita danst op Human Nature. Zanger-muzikant Mathijs Leeuwis pa...

13-01-2019 10:30

Terugblik 2018 (2/2)

VPRO Vrije Geluiden - Terugblik 2018 (2/2)

Compilatie van hoogtepunten uit 2018. Giovanca presenteert de Amerikaanse singer-songwriter Matthew Houck, pianist Fernando Otero, bandoneonist Victor Villena, instrumentaliste en zangeres Esinam, pianiste Anna Fedorova, de Russische compon...

06-01-2019 10:30

Terugblik 2018 (1/2)

VPRO Vrije Geluiden - Terugblik 2018 (1/2)

Compilatie van hoogtepunten uit 2018. Giovanca presenteert de blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger, celliste Lidy Bijdorp, Ezra Collective, singer-songwriter Rodrigo Amarante, Tuareg-gitarist Omara Moctar, beter bekend als Bombino, s...

30-12-2018 10:30

De Liedjes van Harry Bannink (2/2)

VPRO Vrije Geluiden - De Liedjes van Harry Bannink (2/2)

Televisiespecial rond vergeten werk van componist Harry Bannink. Hij schreef in zijn ruim veertigjarige carrière de muziek voor zo'n vierduizend liedjes bij elkaar, onder meer voor Sesamstraat, Het Klokhuis, De Film van Ome Willem, Ja Zuste...

23-12-2018 10:30

De Liedjes van Harry Bannink (1/2)

VPRO Vrije Geluiden - De Liedjes van Harry Bannink (1/2)

Televisiespecial rond vergeten werk van componist Harry Bannink. Hij schreef in zijn ruim veertigjarige carrière de muziek voor zo'n vierduizend liedjes bij elkaar, onder meer voor Sesamstraat, Het Klokhuis, De Film van Ome Willem, Ja Zuste...

16-12-2018 10:30

Jowee Omicil, Phosphorescent, Amber Arcades

VPRO Vrije Geluiden - Jowee Omicil, Phosphorescent, Amber Arcades

Multi-instrumentalist, componist en producer Jowee Omicil maakt toegankelijke jazzmuziek waarin je een rijk scala aan invloeden hoort samenkomen: een Afro-Haitaanse ondertoon, gospel, soul, hiphop en folk. Phosphorescent is Matthew Houck, e...

09-12-2018 10:30

Peter Moore, Natalie Prass, Jacco Gardner

VPRO Vrije Geluiden - Peter Moore, Natalie Prass, Jacco Gardner

Peter Moore (1996) zit al vier jaar op de eerste stoel bij de trombones in het London Symphony Orchestra en toert als solist de wereld rond. Bij ons speelt hij samen met pianist James Baillieu onder meer muziek van Johannes Brahms. De Ameri...

02-12-2018 10:30

Jasper van 't Hof, Sofie Winterson, Frans van Ruth & Doris Hochscheid

VPRO Vrije Geluiden - Jasper van 't Hof, Sofie Winterson, Frans van Ruth & Doris Hochscheid

Giovanca ontvangt pianist en componist Jasper van 't Hof (71). Hij is de winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Verder: Sofie Winterson zingt over heel persoonlijke...

25-11-2018 10:30

Le Guess Who? (2/2)

VPRO Vrije Geluiden - Le Guess Who? (2/2)

De Braziliaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Rodrigo Amarante brak door met de bolero Tuyo, het themalied van de Netflix-serie Narcos. Hij zingt in het Engels, Portugees, Spaans of Frans. De Japanse pianist Takuro Kikuchi spee...

18-11-2018 10:30

Le Guess Who? (1/2)

VPRO Vrije Geluiden - Le Guess Who? (1/2)

Verslag van jaarlijks festival Le Guess Who? met: zanger/gitarist Sibusile Xaba, zangeres Vera Sola en de impro-band Ill Considered. De Zuid-Afrikaanse Sibusile Xaba bezingt in een mix van Afrikaanse folk, flamenco, bossa nova en jazz de ee...

04-11-2018 10:30

Philippe Lemm Trio, Tcha Limberger, Marcel Worms

VPRO Vrije Geluiden - Philippe Lemm Trio, Tcha Limberger, Marcel Worms

Giovanca ontvangt multi-instrumentalist Tcha Limberger, het trio van drummer Philippe Lemm en duo Asdis Valdimarsdóttir en Marcel Worms. De blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger heeft een eclectische smaak en beheerst vele folkloristi...

28-10-2018 11:30

Oscar Jerome, Bombino, Valentina Toth

VPRO Vrije Geluiden - Oscar Jerome, Bombino, Valentina Toth

Giovanca ontvangt onder meer zanger-gitarist Oscar Jerome en Touareg-muzikant Bombino. De jazzsound van zanger, gitarist en componist Oscar Jerome is doordrenkt met soul en hiphop. Politiek engagement, spiritualiteit in de muziek en de erva...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 165
  • Laatste uitzending op 17-02-2019 om 10:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord