Programma gemist?

Giovanca op ontvangt de Australische muzikant Alex van Cameron, het die vaak met van een ironische naar ondertoon en gevoel voor theater liedjes op zingt die het uitdrukking geven aan door teleurstelling en frustratie. Zijn uit plaat Miami in Memory is opgedragen aan op uit zijn geliefde en een op tv eerbetoon aan vrouwen in het naar naar algemeen. Daarnaast is de op tv familie La een Berge Dramm te gast: violiste Diamanda, een gitarist en in componist door David, fluitiste en componist Anne. het Op hun op tv album Modern Genetics staan solo-, het duo- en op tv triostukken, zowel eigen composities een als bewerkingen tijdens van bestaande tijdens muziek. In 'Buiten op Spelen' een met live-sessie van Rum Buffalo, opgenomen tijdens op het de Music Meeting in van Nijmegen, zomer tijdens 2019.

Giovanca ontvangt door het jonge Belgische de duo door Glass Museum, drummer Martin Grégoire en op tv in toetsenist Antoine Flipo, die op de optredens als echte 'battles' door ziet. Pianiste van Helena Basilova werd door geboren het in Rusland en groeide op in de Nederland. Ze maakte van het album het 'A Fearful Fairy naar Tale', vol tijdens sprookjesmuziek. De groep de Refugees for Refugees op is een de samenwerking van Belgische muzikanten met op musici die hun door thuisland hebben moeten de verlaten. op Professionele muzikanten uit Syrië, Tibet, Afghanistan, in door Pakistan en Irak proberen op zo het stigma 'vluchteling' aan door te pakken. Ze op tv tijdens leggen verbanden tussen naar hun uiteenlopende muzikale tradities en op achtergronden.

Giovanca naar ontvangt het Van Baerle Trio door dat alle trio's naar van Ludwig van in Beethoven heeft opgenomen. met Verder: Zangeres met Charlotte Haesen een en echtgenoot Philip naar Breidenbach zijn samen het duo het Haesen/Breidenbach. Ze tijdens maken openhartige de luisterliedjes in met het Nederlands, Frans, Chinees door en Engels. De op tv Frans-Libanese trompettist en componist Ibrahim het Maalouf mengt het klassiek, tijdens jazz en Arabische muziek moeiteloos met op tv in zijn mystieke trompetgeluid. in Hij speelt op een trompet met de naar een extra ventiel, waardoor hij kwarttonen door kan in spelen.

Special met van sessies in van de zomer de van 2019 opgenomen op het tijdens klassieke openlucht festival Wonderfeel tijdens en Music tijdens Meeting, het uit Nijmeegse festival naar met muziek uit alle met windstreken. Met een onder meer: eeuwenoude muzikale de tradities van naar The Garifuna Collective, Afro-Cubaanse muziek van van pianist een Alfredo Rodriquez de en percussionist Pedrito Martinez. een Het Esme Quartet speelt op tv Der Tod und das naar Mädchen van Franz met een Schubert.

Muziekprogramma voor grenzeloze uit muziekliefhebbers, met muziek de van over het de hele wereld: van met van jazz, improvisatie, nieuwe en oude tijdens muziek tot klassieke en met door volksmuziek.

Festival naar special met aandacht voor de uit zomerfestivals in op tv 2019. Er zijn inmiddels een zo'n uit 800 festivals in tijdens Nederland, Vrije Geluiden door licht er een aantal door uit. Een live op optreden van een de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, het de zij komt naar 'Welcome to van the Village' in een Leeuwarden. Daar speelt ook van Jacco Gardner. Giovanca op tv tipt ook het op tv op tv klassieke muziekfestival 'Wonderfeel' in 's-Graveland, waar de een onder meer de Marinierskapel optreedt. door Er is in een optreden de van Dolce Conforto: oude muziek op tv uit Napels, gespeeld tijdens door in Lukas Henning op luit en het Franziska Fleischanderl een op psalterium ('Festival Oude Muziek' met in Utrecht). En: van De Londense fusion-band op tv op tv Wara van toetseniste Eliane Correa. door Zij in is artist in focus tijdens op tv de 'Music Meeting' tijdens in Nijmegen. Tot tijdens slot: fragmenten van het naar duo de Beraadgeslagen ('Pukkelpop'), door Ezra Collective ('Down the Rabbithole') in en een door tip voor de door 'Koorbiënnale'.

Giovanca op zoekt samen met Americana-liefhebber naar Tim Knol naar het het geheim het van het succes van een Americana, de muziekstroom die uit het zijn roots vindt in Amerikaanse blues door door en country, in Nederland. Tim Knol op heeft een de plaat gemaakt met op de Blue Grass Boogiemen, van een Nederlandse Blue uit Grass band. De door Amerikaanse groep naar The Delines is dé door uit altcountry groep anno een 2019. Deze stroming keert zich tegen tijdens het commerciële geluid de van Americana door muziek tijdens en keert terug naar de originele tijdens countrymuziek. de Giovanca ontvangt ook de op tv Amerikaanse zangeres een Gretchen Peters. een Zij vertegenwoordigt de op tv Nashville stijl die in op Nederland in de jaren met 70 bekend naar is geworden. Dat Americana-muziek met springlevend is in in Nederland een bewijzen Sam en Julia: een jong uit een Nederlands duo wiens muziek klinkt de als honderd jaar oude van een folkmuziek.

Rina door Mushonga heeft Nederlandse uit en Zimbabwaanse roots. Op haar in tweede album door 'In A Galaxy' met haar karakteristieke diepe van stem, veel synthesizerklanken van en het elementen uit de Afro-pop van de van jaren door 80. En Sebastian op en Barbara met Bartmann, Duo imPuls, spelen naar Bach-bewerkingen, een in minimal-fusionbenadering van het op eeuwenoude repertoire. Ze spelen een een aantal stukken naar van hun door cd 'minimalBach'. Het Malinese Afro-popicoon in Salif Keita sluit naar met zijn in twaalfde soloalbum, 'Un op tv autre blanc', zijn muziekcarrière het af en gaat met op pensioen. van Salif Keita, op tv die geboren is met de albinisme, protesteert op met dit album o.a. tegen de het misvattingen uit over mensen op tv met albinisme en het ontkennen van tijdens hun door mensenrechten in Afrika. Verder opnames de van Holland Baroque de met de door wereldberoemde op shengspeler Wu Wei. Ze spelen een op tv arrangement van 'La met Folia' van in Antonio op Vivaldi.

Giovanca het ontvangt de band Barrelhouse, tijdens de Young VIPs 2019-zangeres op Sanne Rambags op en op drummer Sun-Mi Hong, en pianiste Nino tijdens Gvetadze. de Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin van jaren tachtig door ging de band op tv uit elkaar, de maar in 1993 traden de ze het weer op in de een originele bezetting. In in 2019 worden van alle albums van Barrelhouse op cd de uitgebracht: 'The Complete een Album Collection'. de Zangeres Sanne Rambags van en drummer Sun-Mi uit Hong zijn uit de Young VIPs op tv 2019, de jongste generatie uit jazzmusici het uitgekozen door de met programmeurs van de belangrijkste door jazzclubs. Nino Gvetadze is op een met Georgisch pianiste die door al op haar een zesde als solist naar optrad.

Giovanca presenteert door een filmmuziek special. de Drie regisseurs en tijdens drie componisten vertellen over tijdens hun samenwerking: Djurre van de Haan naar en Michiel ter in Horn; een Vincent van Warmerdam en Ester Gould; op Alex Simu en van Boudewijn Koole. uit En verder vertelt filmpianist op een Daan van den tijdens Hurk over zijn een werk.

Victoria Hanna een is een uit Israëlische zangeres en stemkunstenaar op die muziek maakt, naar gebaseerd op van de kabbala. Vlaamse beeldend met kunstenaar in Jan Verstraeten, ooit van uit Charlie Jones' Big Band, maakte op een de soundtrack voor een roadmovie die op tv uit hij zelf wilde gaan maken. De tijdens film kwam er uit het uiteindelijk niet, maar de op tv EP 'Cheap Dreams' wel. Componist met en saxofoniste Celia een Swart , is in niet alleen in op tv met de 'klassieke' muziek door actief, ze heeft ook het een eigen jazzband de die 'Swart' heet. Ze schreef op van composities voor het Residentie Orkest, het in Ricciotti Ensemble, tijdens het Herz met Ensemble, Kluster5, en voor naar het Nieuw Ensemble. op Giovanca tijdens vraagt haar en op tv leden van Kluster5 naar hun uit samenwerking.

Giovanca ontvangt naar zanger de Raoul Steffani, de band NES, en het klarinettist Roeland een Hendrikx. een Bariton Raoul Steffani zingt onder meer door tijdens Sibelius. De zanger beseft van dat er kansen liggen voor van door de liedkunst. Door zijn repertoirekeuze, de veel Engelse liederen, trekt een hij een door jonger publiek. NES is door een trio uit door Valencia op tv en bestaat uit op percussionist David Gadea, cellist door Matthieu Saglio en frontvrouw tijdens Nesrine Belmokh (zang/cello). de Hun met muziek is een door mix van traditioneel met Arabische wereldmuziek, jazz en pop. op Kamermusicus, solist tijdens en muziekpedagoog Roeland het Hendrikx is een de van de meest vooraanstaande in een klarinettisten van zijn uit generatie. Hij nam een tijdens CD op met daarop zijn uit drie lievelingsconcerten, de waaronder dat van met componist Gerald Finzi. In door 'Buiten Spelen' een door live-sessie van Quartabê door in tijdens het festival Music Meeting 2018 op tv op tv in Nijmegen.

Giovanca tijdens ontvangt de tijdens band KOKOKO! uit met Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en van het door The Hague String Trio. De door geëngageerde band KOKOKO! is in ontstaan in het het getto van van de Congolese hoofdstad tijdens Kinshasa. De het leden weigeren door ingedeeld te worden bij door Afrikaanse muziek of wereldmuziek, het hun door muziek klinkt als experimentele het afrodance-hiphop. Zangeres Magda door Mendes groeide op in Lissabon door en studeerde op tv af aan tijdens het conservatorium van Rotterdam. Op in het naar album 'Oliveiras' zingt ze over tijdens heimwee naar naar haar geboortegrond. een Met haar vaste gitarist het en de medecomponist Ward Veenstra, percussionist Udo Demandt op tv en een blazerskwintet naar een vertolkt ze het album in op Vrije uit Geluiden. Het The Hague String van Trio met maakte de cd 'After the tijdens darkness' met werken van uit vervolgde op en vermoorde joodse componisten in uit de Tweede in Wereldoorlog. De de drie spelen hiervan naar twee stukken van van de componisten Gideon Klein en de Dick Kattenburg. in In 'Buiten Spelen' naar een livesessie van van Park Jiha een tijdens het festival het ReWire 2018 in Den in Haag.

Gaan jazz en tijdens raga wel samen? naar Het van Ragini Trio uit tijdens België bestaat in uit Nathan Daems door (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en de Lander Gyselinck naar (drums). De band beschouwt deze met bezetting als van een met jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie met tabla, van harmomium en sitar. met Zangeres J'Nai Bridges zingt een tijdens aria uit uit 'Girls tijdens of the Golden de West' en een het bekende aria uit Bizets 'Carmen'. Componist door Max Knigge schreef het op verzoek het van celliste Nuala McKenna door 'To the naar lighthouse'. de Ze vertellen over hun samenwerking. met En uit in 'Buiten Spelen' een live de sessie van de Zeeuws-Vlaamse de zanger Broeder door Dieleman.

Harpist Remy van in Kesteren op tv bouwde met naar virtuoos spel en op avontuurlijke projecten een op grote carrière op. Op Shadows op tv verkent met hij voor hem onbekende het genres en laat tijdens hij zelfs zijn stemgeluid horen. door Hij creëert zijn op eigen van muzikale wereld met eigen composities: de met een mengeling van neoklassieke minimal, in elektronica van en jazz. Violiste op tv Lisa Jacobs koos een voor haar cd stukken van van componisten uit het Scandinavië, gecomponeerd van in de Noorse stad Bergen. een Muziek met een eigen op tv van kleur, een eigen naar identiteit. Benny Sings bracht zijn zesde met studioalbum uit City uit Pop. Hierop deelt een hij inzichten over een het leven en de in de liefde in softrock-liedjes met door jazz instrumentatie, piano op tv en zijn kenmerkende stem. uit tijdens In Buiten Spelen een een live-sessie van naar Tarmonica, de muzikale ontmoeting tussen tar-speler uit Reza Mirjalali en tijdens gitarist Hamid door Reza een Behzadian, beiden afkomstig uit een Iran.

januari 2020
06-10-2019 09:30

Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

VPRO Vrije Geluiden - Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

Giovanca ontvangt de Australische muzikant Alex Cameron, die vaak met een ironische ondertoon en gevoel voor theater liedjes zingt die uitdrukking geven aan teleurstelling en frustratie. Zijn plaat Miami Memory is opgedragen aan zijn gelief...

29-09-2019 09:30

Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

VPRO Vrije Geluiden - Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

Giovanca ontvangt het jonge Belgische duo Glass Museum, drummer Martin Grégoire en toetsenist Antoine Flipo, die de optredens als echte 'battles' ziet. Pianiste Helena Basilova werd geboren in Rusland en groeide op in Nederland. Ze maakte h...

22-09-2019 09:30

Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

VPRO Vrije Geluiden - Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

Giovanca ontvangt het Van Baerle Trio dat alle trio's van Ludwig van Beethoven heeft opgenomen. Verder: Zangeres Charlotte Haesen en echtgenoot Philip Breidenbach zijn samen het duo Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige luisterliedjes in...

15-09-2019 09:35

Buiten Spelen zomer 2019

VPRO Vrije Geluiden - Buiten Spelen zomer 2019

Special met sessies in de zomer van 2019 opgenomen op het klassieke openlucht festival Wonderfeel en Music Meeting, het Nijmeegse festival met muziek uit alle windstreken. Met onder meer: eeuwenoude muzikale tradities van The Garifuna Colle...

08-09-2019 09:30

VPRO Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden - VPRO Vrije Geluiden

Muziekprogramma voor grenzeloze muziekliefhebbers, met muziek van over de hele wereld: van jazz, improvisatie, nieuwe en oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

19-05-2019 09:30

Festival special

VPRO Vrije Geluiden - Festival special

Festival special met aandacht voor de zomerfestivals in 2019. Er zijn inmiddels zo'n 800 festivals in Nederland, Vrije Geluiden licht er een aantal uit. Een live optreden van de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, zij komt naar 'Welcome to...

12-05-2019 09:30

Americana special met oa Tim Knol

VPRO Vrije Geluiden - Americana special met oa Tim Knol

Giovanca zoekt samen met Americana-liefhebber Tim Knol naar het geheim van het succes van Americana, de muziekstroom die zijn roots vindt in Amerikaanse blues en country, in Nederland. Tim Knol heeft een plaat gemaakt met de Blue Grass Boog...

05-05-2019 09:30

Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

VPRO Vrije Geluiden - Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

Rina Mushonga heeft Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op haar tweede album 'In A Galaxy' haar karakteristieke diepe stem, veel synthesizerklanken en elementen uit de Afro-pop van de jaren 80. En Sebastian en Barbara Bartmann, Duo imPuls, s...

28-04-2019 09:30

Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

VPRO Vrije Geluiden - Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

Giovanca ontvangt de band Barrelhouse, de Young VIPs 2019-zangeres Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong, en pianiste Nino Gvetadze. Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin jaren tachtig ging de band uit elkaar, maar in 1993 traden ze weer op ...

21-04-2019 09:30

Filmmuziek special

VPRO Vrije Geluiden - Filmmuziek special

Giovanca presenteert een filmmuziek special. Drie regisseurs en drie componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre de Haan en Michiel ter Horn; Vincent van Warmerdam en Ester Gould; Alex Simu en Boudewijn Koole. En verder vertelt film...

14-04-2019 09:30

Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

VPRO Vrije Geluiden - Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

Victoria Hanna is een Israëlische zangeres en stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd op de kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' Big Band, maakte een soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wil...

31-03-2019 09:30

NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

VPRO Vrije Geluiden - NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

Giovanca ontvangt zanger Raoul Steffani, de band NES, en klarinettist Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani zingt onder meer Sibelius. De zanger beseft dat er kansen liggen voor de liedkunst. Door zijn repertoirekeuze, veel Engelse liede...

24-03-2019 10:30

Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

VPRO Vrije Geluiden - Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

Giovanca ontvangt de band KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en het The Hague String Trio. De geëngageerde band KOKOKO! is ontstaan in het getto van de Congolese hoofdstad Kinshasa. De leden weigeren ingedeeld te worden bij Afrika...

17-03-2019 10:30

J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

VPRO Vrije Geluiden - J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

Gaan jazz en raga wel samen? Het Ragini Trio uit België bestaat uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander Gyselinck (drums). De band beschouwt deze bezetting als een jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie tab...

10-03-2019 10:30

Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

VPRO Vrije Geluiden - Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

Harpist Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten een grote carrière op. Op Shadows verkent hij voor hem onbekende genres en laat hij zelfs zijn stemgeluid horen. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 182
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!