Programma gemist?

De het Noorse jazzmuzikant, pianist, componist op en op tv producer Bugge Wesseltoft op tv (1964) komt solo naar improviseren met piano en elektronica. Wesseltoft met werd beroemd van in de de jaren negentig, uit door de mengvorm van jazz het en elektronica die op tv ook tijdens wel Nu-Jazz wordt genoemd. In uit zijn werk vermengt op de muzikale allesvreter Wesseltoft een invloeden uit de in dance, techno, op world, jazz, uit ambient, noise, pop en rock. in Gisela João de uit een Portugal zingt fado. Volgens João gaat het op het bij fado om intensiteit: tijdens intens verdriet en intense van vreugde. in Haar debuutalbum in naar 2013 sloeg in met als een met bom en haar rauwe, oprechte in zang en tijdens Do-It-Yourself-attitude slaan aan bij jongeren. het Op met haar album 'Nua' een brengt ze een het ode aan verschillende dichters uit uit zowel het met verleden als het heden. het naar Het Delta Piano Trio: Gerard een Spronk op viool, uit Irene Enzlin een op cello en Vera met Kooper op tijdens piano, speelt op tv muziek van Dmitri Sjostakovitsj en een Lera uit Auerbach.

Khruangbin is een uit ongewoon van trio uit van Houston, dat exotische, slow-motion-funk het maakt. Met open oren en door een van avontuurlijke geest laat Khruangbin de het speelstijl door beïnvloeden door door jaren zestig en zeventig funk, met dub, psychedelica en op boogie, vooral uit exotische van oorden met als Thailand en in het Midden-Oosten. Het op Oostenrijkse Hathor Consort heeft een naar concertprogramma ontwikkeld de dat inzoomt op de het in hof van James op I: Jacobijnse Consortmuziek. Met daarin op tv dansen, folksongs, madrigalen tijdens en fantasia's van Alfonso op de Ferrabosco de Jongere, maar tijdens ook werk van uit componisten als door Orlando Gibbons en Giovanni Coprario. tijdens Dick de Graaf is naar een het Nederlands jazzsaxofonist, die zich de verdiept een heeft in 'goede improvisatie' in en daar zelfs de promotieonderzoek naar uit deed. Een uitdagend kader voor in zijn onderzoeksvraag door vond hij in de gecomponeerde uit muziek van naar de Nederlandse in componist Peter Schat tijdens en de van Franse componist Olivier op Messiaen.

De de Ierse singer-songwriter op tv Adrian Crowley met zijn diepe bariton een en naar melancholieke teksten wordt vaak op vergeleken met van mensen als Leonard door Cohen en Bill Callahan. 'Dark in Eyed Messenger' door is op zijn achtste plaat, waarop hij van voor het naar eerst in van zijn carrière geen gitaar speelt. uit In in Vrije Geluiden speelt Crowley wel een een track op op de op gitaar, en neemt hij door plaats achter tijdens piano en mellotron. Het Nederlandse naar jazztrio met Kapok speelde jarenlang eigen op tv composities. Die tijdens composities werden keurig op tv uitgeschreven, uitgewerkt en tijdens nagespeeld. Maar de naar bandleden Morris Kliphuis in (hoorn), Timon Koomen naar (gitaar) en Remco Menting op tv (slagwerk) wilden iets tijdens nieuws. Ze hebben de tijd het genomen door om te van experimenteren met nieuwe vormen, in instrumenten en technieken. Een op eerste kennismaking. van De Kaapverdische Miroca tijdens Paris komt uit een muzikale het familie met en speelde al een op jonge door leeftijd mee met batucada's tijdens uit carnaval. Hij door startte al een door eigen bandje toen hij met veertien op tv was.

Zanger, door gitarist en liedjesschrijver Frank Boeijen met door speelt met Peter van op Benthem (elektrische een gitaar, backing vocals), door Charles Nagtzaam (basgitaar, door backing vocals), Mark Stoop (drums) op tv en Ton uit Snijders (toetsen) liedjes van zijn door een album 'Palermo'. Daarop staan zeventien naar liedjes over vriendschap, het op leven, naar en muziek. Verder: drie musici in uit drie uit Afrikaanse het landen, op bijzondere instrumenten. op 3MA wordt gevormd door het Ballaké Sissoko (Mali) op een kora, Driss naar El Maloumi (Marokko) tijdens op ud en van Rajery (Madagaskar) de op valiha. Zij spelen door stukken van de in cd 'Anarouz'. tijdens Violiste Diamanda Dramm speelt in een Vrije geluiden in solo en vertelt over op tv haar met strijkkwartet-avontuur. Speciaal voor tijdens de Strijkkwartet Biënnale vroeg naar ze drie bevriende strijkers op om samen naar te op tv spelen.

De Nederlandse uit jazzpianist Jorn Swart tijdens van het trio Malnoia met het woont en werkt al op een tijd in New in York, als tijdens muzikant, componist met en arrangeur. Hij de speelt met altviolist Benni von Gutzeit tijdens naar en basklarinettist Lucas de Pino. Gitarist en componist tijdens Johannes Möller naar brengt een ode aan de de muziek van China: op tv transcripties en arrangementen in van Chinese traditionele een muziek in combinatie met het eigen het composities. Psallentes is een zanggroep het uit België, in onder leiding van Hendrik uit Vanden de Abeele, die zich vooral richt het op het Gregoriaans tijdens en de verwante zangstijlen uit de late in uit middeleeuwen en de door Renaissance.

Fink tijdens (Fin Greenall) speelt na lange op een tijd weer eens op solo: akoestische nummers de met minimale gitaarbegeleiding, gezongen met een in donkere, gonzende in stem, en met met teksten die tegelijk heel het persoonlijk en geëngageerd in zijn. De door Russisch-Nederlandse pianiste Helena Basilova de eert met haar vader, op tv de Russische componist, pianist op en muziekpedagoog Alexander Basilov. op tv Ze speelt de een pianostuk van haar vader door en, samen uit met uit Maya Fridman, een stuk voor de cello en piano. de Verder: De Beren in Gieren, een pianotrio uit in Gent met een Fulco Ottervanger (piano), Lieven met Van Pée (bas) op tv en in Simon Segers (drums). Met uit subtiele van elektronische effecten halen een ze de geheimste klanken uit in hun op tv akoestische instrumenten. Het is jazz, maar tijdens de invloeden van met klassieke muziek op tv en rockmuziek een zijn evengoed op herkenbaar.

Compilatie van door optredens met op de Vrije Geluiden concertavond op van 9 mei een 2017 in in TivoliVredenburg met een DAAU / Die Anarchistische Abent het Unterhaltung die naar niet-alledaagse popmuziek speelt, doorspekt met uit invloeden naar uit jazz en klassieke van muziek. Verder trad met saxofonist en op tv klarinettist Steven Kamperman uit op met Valentin Clastrier, tijdens de Franse het meester op de in draailier. Het uit Ebonit Saxophone Quartet naar voerde werken van Maurice naar Ravel en Mieczyslaw Weinberg de uit. door En het Dominic J Marshall Trio op de speelde avontuurlijke pianojazz.

Yuri op tv Honing is met een gevierd Nederlands jazzsaxofonist. naar Zijn album 'Goldbrunn' is op opgezet als een klassiek een suite, met verschillende het invloeden. Madrigalen van tijdens Gesualdo werden op door de door Amerikaanse componist Patrick op tv Higgins bewerkt, met tijdens als opvallende tijdens verandering dat de een zangers zijn vervangen door strijkers. uit Tijdens festival Le het Guess Who? naar werd de bewerkte van versie uitgevoerd door strijkers op tv van het Nederlands Kamerorkest. uit in Het optreden was zo bijzonder tijdens dat er nog een van uitvoering op volgt voor Vrije Geluiden. een De uit Nederlandse zangeres Sevdaliza de maakt elektronische muziek, met de invloeden uit triphop het en r&b. Pakkende ritmes, goede in structuren, in betoverende melodieën. het Sevdaliza heeft een de Iraanse achtergrond, woont tijdens in Rotterdam en bracht in 2017 door van haar debuutalbum 'ISON' tijdens uit.

Componist, violist en de producer Myrthe van van de Weetering is op tv een echte allesvreter naar op als het om muziek gaat. met Ze speelt net zo op makkelijk klassiek als de jazz tijdens en bracht van in 2017 haar debuutalbum 'Degout' tijdens uit. Jazzgitarist Marzio Scholten op een speelt mee in verschillende ensembles, op tv maar heeft geen andere een tijdens muzikanten nodig om op tv een fraai rond geluid te produceren. tijdens Klarinettist Diederik naar Ornée op tv en pianist Olga Pashchenko spelen naar delen door uit de klarinetsonate van Felix Mendelssohn. op tv Opvallend daarbij is van dat Ornée speelt uit op tv op historische klarinet de en dat Pashchenko de fortepiano uit bespeelt.

Pianist, op blazer, componist en uit arrangeur Martin naar Fondse krijgt op 6 van december 2017 de Buma Boy van Edgar op Prijs uitgereikt, de belangrijkste uit prijs naar op het gebied tijdens van jazz en geïmproviseerde muziek in naar Nederland. Fondse speelt in naar piano en vibrandoneon (de barokke versie op van de de melodica), met maar is ook bekend van als componist en arrangeur in van jazz en tijdens hedendaagse muziek. naar En verder: de in Amerikaanse singer-songwriter van Jim White heeft de inmiddels een gevestigde naam de als muzikant op tv in de hedendaagse alt-country en van roots van scene.

Een het samenwerking tussen Dorantes en het tijdens Taksim het Trio onder de gezamelijke naam op Mediterranean Gypsies en het het naar multidisciplinaire gezelschap van Graindelavoix, onder leiding door van antropoloog en etnomusicoloog Björn in Schmelzer. Vanuit TivoliVredenburg van in Utrecht, gepresenteerd door de naar Giovanca.

Op zondag tijdens 12 november presenteert door Giovanca in Vrije Geluiden van op NPO1 de de Europees-Afrikaanse kruisbestuiving door op het trio in Tamala, zangeres ALA.NI en van slagwerker Tatiana Koleva. het Mola Sylla in (zang, kleine het percussie), Bao Sissoko van (kora) en Wouter Vandenabeele (viool) tijdens vonden uit elkaar in het trio Tamala het - op ?reizigers?. De door drie musici balanceren tussen vernieuwing en uit traditie, tussen naar kracht in en verfijning, tussen uit droom en realiteit. De chemie tijdens tussen de met drie beperkt zich uit niet tot hun door spel, maar herken door je ook in gedeeld idealisme: van een ze steunen een tijdens schooltje in Senegal. Zangeres ALA.NI heeft uit een volstrekt eigen van sound in en is daarmee trouw een aan het zichzelf. ?Ik zocht niet de naar een bepaalde stijl of in door trend?, zegt ze op tv zelf, ?I was just van trying to op be me.? Kleine, fijne muziek, in maar ingebed in een een groot met charisma, met ruimte voor improvisatie van en uit zelfs voor liedjes op tv die spontaan ter op plekke, met woorden op die het de publiek roept, ontstaan. naar In haar muziek hoor op je de jaren met ?30 van de op vorige eeuw weerklinken: pure en tijdens oude soul en met jazz. De oorspronkelijk van uit Bulgarije afkomstige, van maar al het jaren in het Nederland wonende op en werkende Tatiana Koleva van wordt gezien naar als een van de in beste marimbaspelers ter wereld. een Onlangs bracht door zij haar eerste tijdens eigen CD door uit Songs for Marimba. naar Nieuwe stukken en de nieuwe bewerkingen voor marimba. uit In naar de uitzending neemt ze ons mee door naar een Bulgarije met haar van eigen stuk Way Home, met waarin ze de naar marimba strijkt. met Of het het verrassende Soleá, waarin de marimba zich tijdens laat uit horen als een vurig flamenco-instrument, op tv en speciaal het voor haar uit geschreven door Florian Magnus van Maier.

De Italiaans-Amerikaanse met ambient-artiest Suzanne door Ciani had een al op jonge leeftijd succes met van haar naar elektronische muziek. een Ze richtte haar eigen bedrijf op op, van waarmee ze met behulp van een naar Buchla synthesizer muziekjes tijdens van ontwierp voor televisiecommercials. Verder op tv maakte ze een muziek voor films en tal van het in platen met elektronische muziek. de Ze heeft op met haar gebruik van synthesizers door nieuwe door klanken ontworpen en daarmee met de oren de geopend voor elektronische muziek naar als een op volwaardige kunstvorm. Componist en pianist Bill uit Laurance laat in horen hoe klassiek en op in jazz elkaar kunnen een ontmoeten. Laurance is naar mede-oprichter van Snarky Puppy op en verzamelaar van toetsenborden. Hij in is naar klassiek getraind, maar het is van van de 'soulfulness' waardoor hij tijdens wordt aangetrokken, niet alleen in in de soul, een maar in alle door muziek. tijdens Laurance maakte drie solo-albums, waarvan het tijdens meest recente op tv 'Live at Union Chapel' van op heet.

'The Secret de Diary of tijdens Nora Plain' is een stuk door van Morris Kliphuis met op teksten op van in Lucky Fonz III met o.a. zangeres op Nora Fischer. tijdens Een liedcyclus met over de verhoudingen tussen een maatschappij, privacy, het paranoia en erotiek, met de in broeierige klanken een van op tv het Ragazze Quartet en de door onvoorspelbare ritmiek van het jazzdrummer tijdens Remco Menting. Verder: door Farida Mohammed Ali is het het zingende boegbeeld van in de uit Iraakse klassieke muziek genoemd. De door gracieus zingende Farida brengt naar de de 'maqam al Iraqi' met met haar complexe melodieën en tijdens diep filosofische op betekenis tot tijdens leven. En pianist Camiel naar Boomsma wordt gezien als op een gevoelig tijdens musicus het die met zijn spel een door grote diepte weet te tijdens bereiken. met Als hij speelt, met vertelt hij een op verhaal. In Vrije Geluiden speelt met hij een deel naar uit de 21e het Sonate, D tijdens 960, van met Franz Schubert.

maart 2018
18-03-2018 10:30

Bugge Wesseltoft, Gisela João, Delta Piano Trio

VPRO Vrije Geluiden - Bugge Wesseltoft, Gisela João, Delta Piano Trio

De Noorse jazzmuzikant, pianist, componist en producer Bugge Wesseltoft (1964) komt solo improviseren met piano en elektronica. Wesseltoft werd beroemd in de jaren negentig, door de mengvorm van jazz en elektronica die ook wel Nu-Jazz wordt...

11-03-2018 10:30

Khruangbin, Dick de Graaf, Hathor Consort

VPRO Vrije Geluiden - Khruangbin, Dick de Graaf, Hathor Consort

Khruangbin is een ongewoon trio uit Houston, dat exotische, slow-motion-funk maakt. Met open oren en een avontuurlijke geest laat Khruangbin de speelstijl beïnvloeden door jaren zestig en zeventig funk, dub, psychedelica en boogie, vooral u...

04-02-2018 10:30

Kapok, Adrian Crowley, Miroca Paris

VPRO Vrije Geluiden - Kapok, Adrian Crowley, Miroca Paris

De Ierse singer-songwriter Adrian Crowley met zijn diepe bariton en melancholieke teksten wordt vaak vergeleken met mensen als Leonard Cohen en Bill Callahan. 'Dark Eyed Messenger' is zijn achtste plaat, waarop hij voor het eerst in zijn ca...

21-01-2018 10:30

Frank Boeijen, 3MA, Diamanda Dramm

VPRO Vrije Geluiden - Frank Boeijen, 3MA, Diamanda Dramm

Zanger, gitarist en liedjesschrijver Frank Boeijen speelt met Peter van Benthem (elektrische gitaar, backing vocals), Charles Nagtzaam (basgitaar, backing vocals), Mark Stoop (drums) en Ton Snijders (toetsen) liedjes van zijn album 'Palermo...

14-01-2018 10:30

Malnoia, Johannes Möller, Psallentes

VPRO Vrije Geluiden - Malnoia, Johannes Möller, Psallentes

De Nederlandse jazzpianist Jorn Swart van het trio Malnoia woont en werkt al een tijd in New York, als muzikant, componist en arrangeur. Hij speelt met altviolist Benni von Gutzeit en basklarinettist Lucas Pino. Gitarist en componist Johann...

07-01-2018 10:30

Fink, De Beren Gieren, Helena Bassilova

VPRO Vrije Geluiden - Fink, De Beren Gieren, Helena Bassilova

Fink (Fin Greenall) speelt na lange tijd weer eens solo: akoestische nummers met minimale gitaarbegeleiding, gezongen met een donkere, gonzende stem, en met teksten die tegelijk heel persoonlijk en geëngageerd zijn. De Russisch-Nederlandse ...

31-12-2017 10:30

Vrije Geluiden LIVE

VPRO Vrije Geluiden - Vrije Geluiden LIVE

Compilatie van optredens op de Vrije Geluiden concertavond op 9 mei 2017 in TivoliVredenburg met DAAU / Die Anarchistische Abent Unterhaltung die niet-alledaagse popmuziek speelt, doorspekt met invloeden uit jazz en klassieke muziek. Verder...

17-12-2017 10:30

Yuri Honing, Sevdaliza, Ensemble NL Kamerorkest

VPRO Vrije Geluiden - Yuri Honing, Sevdaliza, Ensemble NL Kamerorkest

Yuri Honing is een gevierd Nederlands jazzsaxofonist. Zijn album 'Goldbrunn' is opgezet als een klassiek suite, met verschillende invloeden. Madrigalen van Gesualdo werden door de Amerikaanse componist Patrick Higgins bewerkt, met als opval...

10-12-2017 10:30

Myrthe van de Weetering, Marzio Scholten, Olga Pashchenko & Diederik Ornee

VPRO Vrije Geluiden - Myrthe van de Weetering, Marzio Scholten, Olga Pashchenko & Diederik Ornee

Componist, violist en producer Myrthe van de Weetering is een echte allesvreter als het om muziek gaat. Ze speelt net zo makkelijk klassiek als jazz en bracht in 2017 haar debuutalbum 'Degout' uit. Jazzgitarist Marzio Scholten speelt mee in...

03-12-2017 10:30

Martin Fondse en Jim White

VPRO Vrije Geluiden - Martin Fondse en Jim White

Pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse krijgt op 6 december 2017 de Buma Boy Edgar Prijs uitgereikt, de belangrijkste prijs op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Fondse speelt piano en vibrandoneon (d...

26-11-2017 10:30

Colin Vallon Trio, Dobrinka Tabakova, Songhoy Blues

VPRO Vrije Geluiden - Colin Vallon Trio, Dobrinka Tabakova, Songhoy Blues

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

19-11-2017 10:30

Dorantes + Taksim Trio, Graindelavoix

VPRO Vrije Geluiden - Dorantes + Taksim Trio, Graindelavoix

Een samenwerking tussen Dorantes en het Taksim Trio onder de gezamelijke naam Mediterranean Gypsies en het multidisciplinaire gezelschap Graindelavoix, onder leiding van antropoloog en etnomusicoloog Björn Schmelzer. Vanuit TivoliVredenburg...

12-11-2017 10:30

ALA.NI, Tamala, Tatiana Koleva

VPRO Vrije Geluiden - ALA.NI, Tamala, Tatiana Koleva

Op zondag 12 november presenteert Giovanca in Vrije Geluiden op NPO1 de Europees-Afrikaanse kruisbestuiving door het trio Tamala, zangeres ALA.NI en slagwerker Tatiana Koleva. Mola Sylla (zang, kleine percussie), Bao Sissoko (kora) en Woute...

05-11-2017 10:30

Bill Laurance, Suzanne Ciani

VPRO Vrije Geluiden - Bill Laurance, Suzanne Ciani

De Italiaans-Amerikaanse ambient-artiest Suzanne Ciani had al op jonge leeftijd succes met haar elektronische muziek. Ze richtte haar eigen bedrijf op, waarmee ze met behulp van een Buchla synthesizer muziekjes ontwierp voor televisiecommer...

29-10-2017 10:30

Nora Fischer, Farida Mohammed Ali, Camiel Boomsma

VPRO Vrije Geluiden - Nora Fischer, Farida Mohammed Ali, Camiel Boomsma

'The Secret Diary of Nora Plain' is een stuk van Morris Kliphuis op teksten van Lucky Fonz III met o.a. zangeres Nora Fischer. Een liedcyclus over de verhoudingen tussen maatschappij, privacy, paranoia en erotiek, met de broeierige klanken ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 130
  • Laatste uitzending op 18-03-2018 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord