Programma gemist?

Festival special met met aandacht voor naar de zomerfestivals in 2019. op tv uit Er zijn inmiddels van zo'n 800 festivals in een Nederland, Vrije Geluiden in licht er door een aantal uit. Een live op tv optreden met van de Turks-Britse in zangeres Nilufer Yanya, zij komt naar van 'Welcome een to the Village' in uit Leeuwarden. Daar speelt ook met Jacco Gardner. in Giovanca tipt ook het naar klassieke muziekfestival van 'Wonderfeel' op in 's-Graveland, waar onder het meer de op tv Marinierskapel optreedt. Er is met een optreden van Dolce het Conforto: oude muziek een uit Napels, gespeeld door met op tv Lukas Henning op luit en Franziska in Fleischanderl op uit psalterium ('Festival op Oude Muziek' in Utrecht). op En: De uit Londense fusion-band op Wara van toetseniste Eliane op tv Correa. Zij is naar artist in focus tijdens door de 'Music Meeting' naar in Nijmegen. uit Tot slot: fragmenten van naar het tijdens duo Beraadgeslagen ('Pukkelpop'), Ezra Collective tijdens ('Down de the Rabbithole') en op tv een tip voor de tijdens 'Koorbiënnale'.

Giovanca met zoekt samen met Americana-liefhebber het Tim Knol een naar het geheim van tijdens het succes van Americana, op de muziekstroom die met zijn roots in vindt in Amerikaanse de blues op en country, in Nederland. Tim Knol door heeft een van plaat gemaakt met de van Blue uit Grass Boogiemen, uit een Nederlandse Blue Grass band. tijdens De Amerikaanse groep met The op tv Delines is dé altcountry groep een anno naar 2019. Deze stroming keert zich tegen op het in commerciële geluid van op Americana muziek en keert terug op tv naar van de originele countrymuziek. uit Giovanca ontvangt ook de Amerikaanse met zangeres Gretchen door Peters. Zij een vertegenwoordigt de Nashville stijl die uit in het Nederland in in de jaren 70 tijdens bekend is geworden. Dat Americana-muziek springlevend op tv is tijdens in Nederland een bewijzen Sam en het Julia: een jong Nederlands duo wiens een muziek met klinkt als honderd op jaar oude een folkmuziek.

Rina Mushonga het heeft uit Nederlandse en Zimbabwaanse een roots. Op haar tweede album tijdens 'In A Galaxy' haar naar naar karakteristieke diepe stem, tijdens veel synthesizerklanken en elementen uit de op tv Afro-pop van een de jaren 80. de En op Sebastian en Barbara Bartmann, op Duo imPuls, van spelen Bach-bewerkingen, een met minimal-fusionbenadering van het op tv eeuwenoude repertoire. Ze spelen een een aantal stukken van van hun op cd 'minimalBach'. Het naar Malinese Afro-popicoon Salif het Keita sluit met zijn een twaalfde soloalbum, 'Un autre tijdens blanc', met zijn muziekcarrière af en gaat in met pensioen. Salif door Keita, die geboren is door met albinisme, protesteert op tv op dit album van o.a. tegen de de de misvattingen over mensen met albinisme op en het de ontkennen van op tv hun mensenrechten in op Afrika. Verder opnames in van Holland Baroque met de wereldberoemde in shengspeler Wu Wei. een Ze naar spelen een arrangement van de 'La Folia' van uit Antonio in Vivaldi.

Giovanca in ontvangt de band Barrelhouse, uit de Young een VIPs 2019-zangeres op tv Sanne Rambags en drummer Sun-Mi op Hong, en pianiste op tv Nino Gvetadze. op tv Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin het jaren tachtig ging van de tijdens band uit uit elkaar, maar in 1993 traden ze op tv weer op de in de originele uit bezetting. op tv In 2019 worden alle albums van de Barrelhouse op cd door uitgebracht: een 'The Complete Album Collection'. Zangeres met door Sanne Rambags en op drummer Sun-Mi Hong zijn het de Young VIPs 2019, op de jongste generatie van jazzmusici uitgekozen tijdens door de programmeurs van de van belangrijkste in jazzclubs. Nino Gvetadze is een een Georgisch pianiste die door al met op haar zesde als in solist het optrad.

Giovanca presenteert op tv een filmmuziek special. op tv Drie op tv regisseurs en drie componisten vertellen een over hun samenwerking: het Djurre de Haan en tijdens het Michiel ter Horn; Vincent van Warmerdam tijdens en van Ester Gould; Alex Simu op en tijdens Boudewijn Koole. En verder op tv vertelt filmpianist Daan van tijdens den Hurk over tijdens zijn tijdens werk.

Victoria tijdens Hanna is een Israëlische zangeres een en de stemkunstenaar die een muziek maakt, gebaseerd op een de kabbala. Vlaamse beeldend door kunstenaar op tv Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' de van Big Band, maakte een soundtrack naar voor van een roadmovie die door hij zelf wilde gaan maken. De uit film kwam er naar uiteindelijk niet, maar in de EP 'Cheap tijdens Dreams' wel. op tv Componist en saxofoniste Celia in Swart in , is door niet alleen in de het 'klassieke' muziek actief, ze heeft naar ook uit een eigen jazzband die 'Swart' de heet. Ze naar schreef door composities voor het een Residentie Orkest, het Ricciotti naar Ensemble, het Herz met Ensemble, Kluster5, en tijdens voor het Nieuw Ensemble. van Giovanca de vraagt haar en tijdens leden van Kluster5 naar hun van samenwerking.

Giovanca naar ontvangt zanger Raoul Steffani, de het band uit NES, en een klarinettist Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani op zingt een onder meer Sibelius. door De zanger beseft dat er in van kansen liggen voor de liedkunst. met Door zijn repertoirekeuze, uit veel Engelse liederen, trekt van hij een jonger van publiek. NES door is een met trio uit Valencia en uit bestaat uit percussionist op David Gadea, met cellist Matthieu Saglio en frontvrouw het Nesrine Belmokh de (zang/cello). tijdens Hun muziek is een met mix van traditioneel Arabische tijdens wereldmuziek, jazz en het pop. Kamermusicus, solist en een muziekpedagoog Roeland Hendrikx met is een van van de de meest vooraanstaande klarinettisten van zijn op tv generatie. op Hij nam een CD op door de met daarop zijn van drie lievelingsconcerten, waaronder dat van het componist Gerald met Finzi. In 'Buiten Spelen' met een live-sessie van Quartabê naar het tijdens het festival een Music Meeting 2018 in tijdens Nijmegen.

Giovanca ontvangt van de band in KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres het Magda Mendes, en naar het The Hague een String met Trio. De geëngageerde band KOKOKO! uit is ontstaan in het uit getto van uit de Congolese hoofdstad Kinshasa. op De leden de weigeren ingedeeld op te worden bij Afrikaanse tijdens muziek uit of wereldmuziek, hun muziek klinkt als met van experimentele afrodance-hiphop. Zangeres Magda Mendes het groeide op in uit Lissabon een en studeerde af aan het conservatorium van van Rotterdam. op tv Op het album 'Oliveiras' door zingt ze over in heimwee naar haar de geboortegrond. Met naar haar door vaste gitarist en door medecomponist Ward Veenstra, door percussionist Udo Demandt met en een blazerskwintet vertolkt ze door het album uit in Vrije Geluiden. Het The op tv Hague String het Trio maakte de naar cd 'After op the darkness' een met werken van vervolgde en in vermoorde joodse componisten tijdens in in de Tweede Wereldoorlog. uit De drie spelen hiervan twee stukken in van de componisten tijdens Gideon Klein van en Dick Kattenburg. door In een 'Buiten Spelen' een livesessie van een Park van Jiha tijdens het festival een ReWire 2018 in in Den Haag.

Gaan jazz en de raga wel samen? met Het het Ragini Trio met uit België bestaat uit Nathan de Daems (baritonsax), Marco Bardoscia de (bas) op en Lander Gyselinck (drums). uit De een band beschouwt deze bezetting als een de jazztegenhanger op tv van de het klassiek Indische formatie het tabla, harmomium en sitar. op tv Zangeres J'Nai Bridges zingt een tijdens aria uit 'Girls het of naar the Golden West' en een met bekende aria uit een Bizets naar 'Carmen'. Componist Max Knigge schreef op uit op verzoek van celliste Nuala McKenna op tv 'To the het lighthouse'. Ze vertellen het over hun samenwerking. En de in 'Buiten Spelen' op tv een live sessie op tv van naar de Zeeuws-Vlaamse op zanger Broeder Dieleman.

Harpist een Remy van Kesteren op bouwde met virtuoos spel en de avontuurlijke van projecten een tijdens grote carrière op. op tv Op Shadows verkent hij voor hem de door onbekende genres en laat hij zelfs tijdens zijn in stemgeluid horen. Hij een creëert zijn eigen met muzikale wereld met eigen op composities: een van mengeling van neoklassieke minimal, elektronica uit en uit jazz. Violiste Lisa Jacobs koos met met voor haar cd stukken op tv van componisten uit op Scandinavië, gecomponeerd het in de Noorse stad Bergen. de Muziek met het een eigen kleur, uit een eigen identiteit. Benny Sings met de bracht zijn zesde uit studioalbum uit City Pop. het Hierop deelt op tv hij inzichten over met het leven en de liefde in met softrock-liedjes met jazz op een instrumentatie, piano en het zijn kenmerkende stem. het In Buiten Spelen een live-sessie van het Tarmonica, de door muzikale door ontmoeting tussen tar-speler Reza Mirjalali het en gitarist Hamid Reza van Behzadian, beiden afkomstig op uit tijdens Iran.

Het in Noorse trio Rymden tijdens bestaat uit toetsenist Bugge in Wesseltoft , met bassist Dan Berglund en drummer van Magnus Öström. In de januari 2019 op tv bracht het trio het hun het eerste album uit. Pianist op tv Alexander Ullman won uit het Franz Liszt naar Concours in 2017 in en heeft van over de hele wereld op tv opgetreden met van beroemde orkesten. Zijn op debuut-cd bevat transcripties van balletstukken: tijdens Stravinsky, Tsjaikovski en tijdens Prokofjev. De Belgische zanger door Tamino heeft de een het Egyptische vader. In 2017 brak Tamino tijdens door uit met Habibi een traag, op donker en een lang nummer. tijdens In 2018 verscheen zijn tijdens debuutalbum Amir. In in de serie Buiten op tv Spelen een van opname van de tijdens Amerikaanse vocale band Roomful Of tijdens Teeth, gemaakt van tijdens de op Music Meeting in op tv Nijmegen.

Giovanca op ontvangt het oude muziek-gezelschap in Holland Baroque met solisten op Dorothee Mields (sopraan) naar en Marco met Ambrosini (nyckelharpa). Zij spelen het op barokmuziek met als thema de van liefde tijdens in al haar facetten. De uit Palestijns-Syrische pianist Aeham Ahmad op tv speelt piano met op invloeden uit tijdens klassieke op tv en arabische muziek, waarbij op hij ook zingt. de Singer-songwriter Tim met Knol speelt een het lied uit zijn theaterprogramma met en zingt samen op met Gregory Page het duet op 'Whatever Keeps You het Dreaming'. In door de van serie 'Buiten Spelen' uit een sessie-opname van Laura Agnusdei (saxofoon het en elektronica). de Zij creëert geluidslandschappen waarvan naar door de focus voortdurend wisselt van melodie het uit naar textuur, en van van vormvast naar naar geïmproviseerd.

De plaat in 'Canyons naar of My Mind' van de Amerikaanse op singer-songwriter Andrew Combs tijdens werd door internationaal geprezen. Giovanca ontvangt op tv Andrew Combs. De Marinierskapel op tv heeft uit een cd opgenomen naar met werken van Russische uit componisten die oorspronkelijk geschreven op tv zijn voor op harmonieorkest. Dirigent Arjan de Tien wil uit laten horen uit dat grote componisten wel degelijk voor een harmonieorkest schreven en de met niet alleen voor het symfonieorkest. het De Belgische toetsenist in Bram Weijters een neemt de experimentele jazzrockplaat uit 'Here een Comes The Crazy Man!' uit van de van Koen De Bruyne uit 1974 als door naar vertrekpunt voor een in eigen plaat, die hij naar opnam met vijf van toonaangevende musici uit naar de Vlaamse jazz. een In 'Buiten naar Spelen' een sessie van Arp naar Frique van door Niels Nieuborg op tv met een dansbare cocktail van afrobeat, naar disco en uit funk.

De van Amerikaanse zanger met Mike Yung zong ruim in dertig jaar een lang in bandjes als Dejá Blue, met Majestic K-Funk en op Whispers and Sounds. tijdens In uit 2016 overspoelde op tv zijn uitvoering van Unchained Melody de het internet en tijdens werd Yung wereldberoemd. Het uit Nederlandse trio van Trifid heeft een met bijzondere bezetting van vibrafoon, uit accordeon en op tv contrabas en van zoekt nadrukkelijk naar op tv een nieuw geluid: mysterieus en door sereen. DHD Trio het werd door opgericht door het Daan Arets, Humberto Rios en Damien op tv een Roussos die elkaar leerden kennen op tv op het Rotterdamse conservatorium met Codarts. Zij het delen de passie tijdens voor Afro-Cubaanse jazz. In van de serie van Buiten uit Spelen: Sudan Archive. Brittney Parks op tv (25) woont in in Los Angeles en door leerde zichzelf naar viool spelen. Met behulp met van in elektronica vult ze haar uit pakkende liedjes aan de met harmonieën, effecten en beats. tijdens uit De sessie is opgenomen in de door Pandhof van van de naar Utrechtse Dom.

Giovanca tijdens ontvangt flamencogitarist Dani de Morón naar met en flamencodanseres Patricia het Guerrero, zangeres Moonlight op tv Benjamin en folk-artiest de Jack Broadbent. Flamencodanseres Patricia Guerrero zet naar de van dans in voor het uit verhaal dat op ze wil door vertellen. Gitarist Dani de Morón is in traditioneel, maar naar blaast de een traditie wel nieuw leven in. op tv Moonlight Benjamin komt tijdens tijdens uit Haïti en woont in op Frankrijk. Met haar baritonstem op maakt tijdens ze energieke tijdens rock, voodoo blues, naar Haitian rock, of misschien wel op Creole roll. in Jack Broadbent de betovert zijn publiek met van zijn mix uit van virtuoze akoestische van gitaar en slideguitar, met op folk- en bluesachtige op zang.

mei 2019
19-05-2019 09:30

Festival special

VPRO Vrije Geluiden - Festival special

Festival special met aandacht voor de zomerfestivals in 2019. Er zijn inmiddels zo'n 800 festivals in Nederland, Vrije Geluiden licht er een aantal uit. Een live optreden van de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, zij komt naar 'Welcome to...

12-05-2019 09:30

Americana special met oa Tim Knol

VPRO Vrije Geluiden - Americana special met oa Tim Knol

Giovanca zoekt samen met Americana-liefhebber Tim Knol naar het geheim van het succes van Americana, de muziekstroom die zijn roots vindt in Amerikaanse blues en country, in Nederland. Tim Knol heeft een plaat gemaakt met de Blue Grass Boog...

05-05-2019 09:30

Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

VPRO Vrije Geluiden - Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

Rina Mushonga heeft Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op haar tweede album 'In A Galaxy' haar karakteristieke diepe stem, veel synthesizerklanken en elementen uit de Afro-pop van de jaren 80. En Sebastian en Barbara Bartmann, Duo imPuls, s...

28-04-2019 09:30

Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

VPRO Vrije Geluiden - Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

Giovanca ontvangt de band Barrelhouse, de Young VIPs 2019-zangeres Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong, en pianiste Nino Gvetadze. Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin jaren tachtig ging de band uit elkaar, maar in 1993 traden ze weer op ...

21-04-2019 09:30

Filmmuziek special

VPRO Vrije Geluiden - Filmmuziek special

Giovanca presenteert een filmmuziek special. Drie regisseurs en drie componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre de Haan en Michiel ter Horn; Vincent van Warmerdam en Ester Gould; Alex Simu en Boudewijn Koole. En verder vertelt film...

14-04-2019 09:30

Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

VPRO Vrije Geluiden - Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

Victoria Hanna is een Israëlische zangeres en stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd op de kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' Big Band, maakte een soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wil...

31-03-2019 09:30

NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

VPRO Vrije Geluiden - NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

Giovanca ontvangt zanger Raoul Steffani, de band NES, en klarinettist Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani zingt onder meer Sibelius. De zanger beseft dat er kansen liggen voor de liedkunst. Door zijn repertoirekeuze, veel Engelse liede...

24-03-2019 10:30

Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

VPRO Vrije Geluiden - Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

Giovanca ontvangt de band KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en het The Hague String Trio. De geëngageerde band KOKOKO! is ontstaan in het getto van de Congolese hoofdstad Kinshasa. De leden weigeren ingedeeld te worden bij Afrika...

17-03-2019 10:30

J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

VPRO Vrije Geluiden - J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

Gaan jazz en raga wel samen? Het Ragini Trio uit België bestaat uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander Gyselinck (drums). De band beschouwt deze bezetting als een jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie tab...

10-03-2019 10:30

Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

VPRO Vrije Geluiden - Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

Harpist Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten een grote carrière op. Op Shadows verkent hij voor hem onbekende genres en laat hij zelfs zijn stemgeluid horen. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen ...

03-03-2019 10:35

Tamino, Rymden, Alexander Ullman

VPRO Vrije Geluiden - Tamino, Rymden, Alexander Ullman

Het Noorse trio Rymden bestaat uit toetsenist Bugge Wesseltoft , bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström. In januari 2019 bracht het trio hun eerste album uit. Pianist Alexander Ullman won het Franz Liszt Concours in 2017 en heeft ove...

24-02-2019 10:30

Aeham Ahmad, Holland Baroque, Tim Knol met Gregory Page

VPRO Vrije Geluiden - Aeham Ahmad, Holland Baroque, Tim Knol met Gregory Page

Giovanca ontvangt het oude muziek-gezelschap Holland Baroque met solisten Dorothee Mields (sopraan) en Marco Ambrosini (nyckelharpa). Zij spelen barokmuziek met als thema de liefde in al haar facetten. De Palestijns-Syrische pianist Aeham A...

17-02-2019 10:40

Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

VPRO Vrije Geluiden - Bram Weijters' Crazy Men, Andrew Combs, Marinierskapel

De plaat 'Canyons of My Mind' van de Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs werd internationaal geprezen. Giovanca ontvangt Andrew Combs. De Marinierskapel heeft een cd opgenomen met werken van Russische componisten die oorspronkelijk g...

10-02-2019 10:30

Mike Yung, Trifid, DHD Trio

VPRO Vrije Geluiden - Mike Yung, Trifid, DHD Trio

De Amerikaanse zanger Mike Yung zong ruim dertig jaar lang in bandjes als Dejá Blue, Majestic K-Funk en Whispers and Sounds. In 2016 overspoelde zijn uitvoering van Unchained Melody het internet en werd Yung wereldberoemd. Het Nederlandse t...

03-02-2019 10:30

Jack Broadbent, Dani de Morón, Moonlight Benjamin

VPRO Vrije Geluiden - Jack Broadbent, Dani de Morón, Moonlight Benjamin

Giovanca ontvangt flamencogitarist Dani de Morón en flamencodanseres Patricia Guerrero, zangeres Moonlight Benjamin en folk-artiest Jack Broadbent. Flamencodanseres Patricia Guerrero zet de dans in voor het verhaal dat ze wil vertellen. Git...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 177
  • Laatste uitzending op 19-05-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord