Programma gemist?

Aflevering 28 - van Muziekmagazine dat een op de platform biedt aan muzikale diversiteit op tijdens naar radio, internet en uit tv. Le Guess Who? de (1/2). Verslag van jaarlijks uit festival Le Guess Who?, met in zanger/gitarist Sibusile Xaba, het zangeres op tv Vera Sola en de impro-band Ill tijdens op tv Considered.

Giovanca met ontvangt multi-instrumentalist uit Tcha Limberger, het trio van naar drummer Philippe Lemm en door duo Asdis Valdimarsdóttir met en een Marcel Worms. naar De blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger van heeft op tv een eclectische smaak en beheerst het vele folkloristische een stijlen. Hij is te naar gast met het met trio Limberger - met Clement - Csikos. De naar op jonge Nederlandse drummer Philippe Lemm woont in en werkt uit al jaren in New de York. uit Hij vormt een samen met de Amerikaanse de pianist Angelo Di met Loreto en bassist in Jeff Koch op het Philippe Lemm Trio. Altvioliste uit Asdis het Valdimarsdóttir en pianist Marcel Worms maakten naar een naar cd met uit muziek van componisten die allen het met vervolging, onderdrukking het en artistieke uit beperkingen te door maken kregen tijdens hun naar leven.

Giovanca tijdens ontvangt onder meer de zanger-gitarist Oscar Jerome en Touareg-muzikant tijdens Bombino. De jazzsound met van van zanger, gitarist en componist door Oscar Jerome is door doordrenkt in met soul en hiphop. Politiek naar engagement, in spiritualiteit in de muziek op en de ervaringen door die het gewone het leven biedt zijn inspiratiebronnen voor tijdens zijn naar songs. De de in Nigeria geboren Toeareg het gitaarvirtuoos Bombino toert met zijn op 'Tuareggae'-muziek door Nederland. het Bombino zingt in in op tv zijn eigen taal, het Tamasheq, maar door in drukt zich nog veel liever van uit met op tv zijn gitaar. Een instrument in dat op hij zichzelf leerde bespelen, toen de hij in als kind met de zijn vader en grootmoeder op voor het geweld moest met vluchten naar een Algerije.

Singer-songwriter Jordan Mackampa tijdens is op een moderne troubadour die folk, van in lichte electronica, blues, soul en zelfs het gospel zingt. naar De ud, de een Arabische luit, op tv wordt vaak gebruikt in het de Arabische de landen, maar door het instrument is met te vinden tot tijdens in Andalusië. Oprichter door van het Ud Festival op tv Yassine Boussaid het vertelt het verhaal van met dit bijzondere instrument, en met Ahmed El een Maai speelt met de ud-spelers op tv Haytham Safia, Nizar van op Rohana, en Mehmet Polat. met De Argentijnse op meesterpianist Fernando Otero een speelt met meesterbandoneonist Victor Villena. De de creatieve connectie tussen uit deze twee het musici komt tot bloei naar in hun theaterprogramma op tv waarin alles op draait van rond de muziek van door Buenos Aires. van In de reeks 'Buiten spelen' door deze van aflevering de Utrechtse zangeres Robin door Kester.

Ezra Collective met is een groep op van het Tomorrow's Warriors, een Britse broedplaats voor de uit aanstormend talent. De band laat afrobeat, op reggae, de jazz en hiphop samensmelten tijdens tot de een heel eigen sound. Kate Moore op tv van componeert modern klassieke de muziek voor solo-instrumenten, voor ensemble en in voor tijdens orkest. Met een haar eigen Herz het Ensemble speelt ze twee stukken uit in de het Herz Cycle en tijdens Giovanca praat met haar over een haar inspiratiebronnen. uit De de Canadese singer-songwriter en folkrockartiest Ben door Caplan in bracht een cd op tv uit gebaseerd op het zijn muziektheatervoorstelling 'Old Stock'. De een theatrale verhaalvorm naar van 'Old naar Stock' combineert Caplan muzikaal op met een mix van Joodse het en tijdens Oost-Europese traditionele volksmuziek door en hedendaagse op folkrock.

De Brusselse multi-instrumentaliste een en zangeres in Esinam speelt van een solo-set, in waarbij ze elektronische machines gebruikt om het zichzelf om het te vormen tot een uit de one-woman-band. Ze componeert het en voert haar eigen muziek het uit met fluit, percussie, op uit zang en zowel van traditionele als moderne instrumenten. naar Gil Weinberg, in hoogleraar Music Technology in naar Georgia, doet onderzoek naar Robotic uit Musicianship. Hij ontwikkelde het door een musicerende robot die de in staat is te met reageren op het spel uit van andere het muzikanten. Robot Shimon is op tv bij Vrije Geluiden het naar en speelt marimba. Een aantal Nederlandse tijdens en Noord-Amerikaanse muzikanten door speelt met hem in van mee.

Zangeres Minyeshu een werd geboren een in Ethiopië en bleek uit al op jonge leeftijd naar een multi-talent. een Om de Ethiopische muziek op tv bij een het breed publiek onder tijdens de aandacht te brengen een mengt het ze de Ethiopische door stijl met tijdens een sterk Westerse component. Het MEDfest met Ensemble, opgericht door naar Eric van van der Westen en in Emir in Barhan, verenigt mediterraanse en Nederlandse muzikanten van zoals pianist Martin van Fondse, de van Turkse zanger en fluitist de Melek met Mosso, Farid Ghannam uit naar Marokko, slagwerkster uit Simone Sou uit Brazilië van en de uit Roemenië door afkomstige klarinettist Alex van Simu. De tijdens Russische pianiste Anna Fedorova door een ziet zichzelf als de een ambassadeur van de klassieke het muziek. Ze speelt de op tv Pianosonate no van 2 van Alexander uit Scriabin.

Giovanca met ontvangt het Americana-trio The van Wood door Brothers uit Nashville. Hun CD 'One uit Drop met Of Truth' in bevat een mix op van folk, country, blues van en jazz. 'Dangerous Song' door is op tv een muziektheatervoorstelling van het Australische het duo Linsey het Pollak en Lizzy in O'Keefe. De tijdens voorstelling gaat over een het uitsterven van diersoorten en in van hun de muziek probeert het duo met hierbij het op tv perspectief van de de dieren in het te nemen. De door Belgisch/Turkse Saz-speler Emre in Gültekin ontmoette Baul-duo BrahmaKhyapa en startte een de op tv samenwerking Baul Meets Saz: door troubadours die naar de wereld verkennen in om culturen te laten naar samensmelten en de liefde op tv tijdens voor muziek te het verspreiden.

Tijd door om terug te de blikken op tijdens een zomer vol muziekfestivals de met concertregistraties van op tv o.a. Rietkwintet Calefax & trompettist de Eric Vloeimans, het Horn Guys een met rietblazer Michael Moore en tijdens Albanese klaagliederen (saze) op op tv van Saz'iso. We bezochten het festival van uit voor klassieke muziek Wonderfeel, op de ZomerJazzFietsTour, tijdens Music Meeting, het Afrika in Festival en naar Into The Great Wide een Open.

Een terugblik op naar door een aantal zomerfestivals met op concertregistraties van op tv het Utrechtse ensemble voor op oude muziek het Camerata Trajectina, Horn Guys tijdens van rietblazer Michael Moore op tv en op West-Afrikaanse highlife, afrobeat tijdens en voodoofunk van Togo All Stars. door Vrije Geluiden door bezocht op tv in de zomer van 2018 het van festival voor klassieke tijdens muziek Wonderfeel in een de 's-Gravenland, de Groningse ZomerJazzFietsTour, de uit Nijmeegse International Music het Meeting, het van Afrika Festival in Hertme en op Into op tv The Great door Wide Open op een Vlieland.

Sessies het met binnen- en buitenlandse artiesten het die hun muziek de buiten ten gehore naar brengen. een Met: Park Jiha en op tv haar naar band, Sekou Kouyaté, in The Mystery of the in Bulgarian Voices, Sudan Archives, van Jim White en een de band Cycada Rhythm, tijdens tijdens Het Dudok Quartet, door Meindert Talma met zijn in band, Niels Broos samen door met de Jamie Peet en tot slot in Thijs op Kuijken.

Zanger, op tv liedjesmaker en schrijver Jaap uit Boots gaat van op zijn derde album in 'Terug Naar Zee' terug de naar zijn roots, naar Bergen. Hij door komt op samen met Micha den in Haring op e-gitaar en het Ton in Nieuwenhuizen op bas. Het Ricercar Consort het komt op uit België en wijdt zich uit al met dertig jaar aan door de oude muziek. Eén van tijdens de het oprichters is de viola da gamba-speler Philippe Pierlot. Samen door met Daniel in Zapico, de die de theorbe bespeelt, maken van zij muziek van uit componist Marin Marais op en François Couperin. een De jonge jazzgitarist Prashant naar Samlal begon al door met gitaar spelen naar toen een hij een jaar van of zeven was. van Later ontdekte hij de jazzmuziek op en het zelf op componeren. Met zijn met eigen kwartet laat naar hij naar horen waar hij nu staat naar in in zijn muzikale uit ontwikkeling.

Saxofonist op Ad Colen bracht met zijn door op tv band Colen een cd uit met de louter stukken uit die door geïnspireerd zijn op het zingen door van de vogels. door Het door resultaat is afwisselende op tv jazz, soms groovy, soms springerig, met naar voor in elk van de instrumenten het (bas, drums, het Wurlitzer en Rhodes, de en cello) een even belangrijke op rol. De Oostenrijkse met slagwerker Manu Delago de specialiseert zich op al vijftien jaar in het een de hang, een uit door Zwitserland afkomstig stalen slagwerkinstrument met naar een melancholieke door toon. de Hailu Mergia, de zeventig tijdens jaar oude de jazztoetsenist uit Ethiopië het heeft een ware cultstatus. In op tv de jaren 70 in en 80 maakte hij in in verschillende albums waarop zijn karakteristieke, enigszins uit op laidback funkgeluid te horen is. Inmiddels op treedt Hailu op tv Mergia met Alem Kebede door en Ken Joseph de van op als trio.

De in Malinese Fatoumata een Diawara is actrice, de danseres en comédienne, maar bovenal zangeres. door de Op haar album 'Fenfo' gaan naar de liederen over uit liefde, familie, met respect, migratie, met armoede, uitzichtloosheid, nederigheid en op het scheppen van een op tv betere wereld van voor de toekomst. van Het Lingua tijdens Franca Ensemble laat het oosterse mediterrane tradities en westerse op tv muziekelementen samensmelten door tot kleurrijke 'soundscapes'. Het ensenmble op bestaat in uit: Michalis Cholevas (tarhu), Michalis uit Kouloumis (viool), de GIannis Koutis in (ud, zang) en op tv Ruven Ruppik tijdens (percussie). De in Burkina Faso geboren op tv Mamadou Diabaté kan van met in speciale technieken balafon-solo's naar spelen die de indruk wekken de dat er op tv drie met slagwerkers tegelijk aan het uit werk zijn. tijdens Hij voert spectaculaire balafon-duels uit de met zijn broer met Seydou.

De het Malinese Fatoumata Diawara tijdens is actrice, danseres en op comédienne, maar uit bovenal zangeres. Op haar door album 'Fenfo' de gaan de liederen over het liefde, familie, respect, migratie, naar armoede, uitzichtloosheid, nederigheid naar en het naar scheppen van van een betere het wereld voor de toekomst. Het op tv Lingua Franca uit Ensemble laat oosterse mediterrane tradities een en westerse uit muziekelementen op samensmelten tot kleurrijke het 'soundscapes'. Het ensenmble bestaat uit: naar Michalis Cholevas in (tarhu), Michalis het Kouloumis (viool), GIannis Koutis (ud, zang) op tv en door Ruven Ruppik (percussie). De in in in Burkina Faso geboren Mamadou Diabaté het kan met speciale technieken op balafon-solo's spelen die uit de op indruk wekken dat er met drie met slagwerkers tegelijk aan het werk zijn. naar Hij op tv voert spectaculaire balafon-duels uit in met zijn op tv broer Seydou.

november 2018
18-11-2018 10:30

Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden - Vrije Geluiden

Aflevering 28 - Muziekmagazine dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv. Le Guess Who? (1/2). Verslag van jaarlijks festival Le Guess Who?, met zanger/gitarist Sibusile Xaba, zangeres Vera Sola en de impro-...

04-11-2018 10:30

Philippe Lemm Trio, Tcha Limberger, Marcel Worms

VPRO Vrije Geluiden - Philippe Lemm Trio, Tcha Limberger, Marcel Worms

Giovanca ontvangt multi-instrumentalist Tcha Limberger, het trio van drummer Philippe Lemm en duo Asdis Valdimarsdóttir en Marcel Worms. De blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger heeft een eclectische smaak en beheerst vele folkloristi...

28-10-2018 11:30

Oscar Jerome, Bombino, Valentina Toth

VPRO Vrije Geluiden - Oscar Jerome, Bombino, Valentina Toth

Giovanca ontvangt onder meer zanger-gitarist Oscar Jerome en Touareg-muzikant Bombino. De jazzsound van zanger, gitarist en componist Oscar Jerome is doordrenkt met soul en hiphop. Politiek engagement, spiritualiteit in de muziek en de erva...

21-10-2018 10:30

Jordan Mackampa, Fernando Otero & Victor Villena, Ud Festival

VPRO Vrije Geluiden - Jordan Mackampa, Fernando Otero & Victor Villena, Ud Festival

Singer-songwriter Jordan Mackampa is een moderne troubadour die folk, lichte electronica, blues, soul en zelfs gospel zingt. De ud, een Arabische luit, wordt vaak gebruikt in de Arabische landen, maar het instrument is te vinden tot in Anda...

14-10-2018 10:30

Herz Ensemble, Ben Caplan, Ezra Collective

VPRO Vrije Geluiden - Herz Ensemble, Ben Caplan, Ezra Collective

Ezra Collective is een groep van Tomorrow's Warriors, een Britse broedplaats voor aanstormend talent. De band laat afrobeat, reggae, jazz en hiphop samensmelten tot een heel eigen sound. Kate Moore componeert modern klassieke muziek voor so...

07-10-2018 10:35

Esinam, Shimon - The Robotic Marimba Player

VPRO Vrije Geluiden - Esinam, Shimon - The Robotic Marimba Player

De Brusselse multi-instrumentaliste en zangeres Esinam speelt een solo-set, waarbij ze elektronische machines gebruikt om zichzelf om te vormen tot een one-woman-band. Ze componeert en voert haar eigen muziek uit met fluit, percussie, zang ...

30-09-2018 10:30

Minyeshu, MEDFest Ensemble, Anna Federova

VPRO Vrije Geluiden - Minyeshu, MEDFest Ensemble, Anna Federova

Zangeres Minyeshu werd geboren in Ethiopië en bleek al op jonge leeftijd een multi-talent. Om de Ethiopische muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen mengt ze de Ethiopische stijl met een sterk Westerse component. Het MEDfe...

23-09-2018 10:30

The Wood Brothers, Dangerous Song, Baul Meets Saz

VPRO Vrije Geluiden - The Wood Brothers, Dangerous Song, Baul Meets Saz

Giovanca ontvangt het Americana-trio The Wood Brothers uit Nashville. Hun CD 'One Drop Of Truth' bevat een mix van folk, country, blues en jazz. 'Dangerous Song' is een muziektheatervoorstelling van het Australische duo Linsey Pollak en Liz...

16-09-2018 10:35

Zomerfestival special II

VPRO Vrije Geluiden - Zomerfestival special II

Tijd om terug te blikken op een zomer vol muziekfestivals met concertregistraties van o.a. Rietkwintet Calefax & trompettist Eric Vloeimans, Horn Guys met rietblazer Michael Moore en Albanese klaagliederen (saze) van Saz'iso. We bezochten h...

09-09-2018 10:30

Zomerfestival special I

VPRO Vrije Geluiden - Zomerfestival special I

Een terugblik op een aantal zomerfestivals met concertregistraties van het Utrechtse ensemble voor oude muziek Camerata Trajectina, Horn Guys van rietblazer Michael Moore en West-Afrikaanse highlife, afrobeat en voodoofunk van Togo All Star...

02-09-2018 10:30

Buiten spelen

VPRO Vrije Geluiden - Buiten spelen

Sessies met binnen- en buitenlandse artiesten die hun muziek buiten ten gehore brengen. Met: Park Jiha en haar band, Sekou Kouyaté, The Mystery of the Bulgarian Voices, Sudan Archives, Jim White en de band Cycada Rhythm, Het Dudok Quartet, ...

10-06-2018 10:30

Jaap Boots, Prashant Samlal Quartet, Ricercar Consort

VPRO Vrije Geluiden - Jaap Boots, Prashant Samlal Quartet, Ricercar Consort

Zanger, liedjesmaker en schrijver Jaap Boots gaat op zijn derde album 'Terug Naar Zee' terug naar zijn roots, Bergen. Hij komt samen met Micha den Haring op e-gitaar en Ton Nieuwenhuizen op bas. Het Ricercar Consort komt uit België en wijdt...

03-06-2018 10:30

Manu Delago, Ad Colen, Hailu Mergia

VPRO Vrije Geluiden - Manu Delago, Ad Colen, Hailu Mergia

Saxofonist Ad Colen bracht met zijn band Colen een cd uit met louter stukken die geïnspireerd zijn op het zingen van de vogels. Het resultaat is afwisselende jazz, soms groovy, soms springerig, met voor elk van de instrumenten (bas, drums, ...

02-06-2018 09:05

Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

VPRO Vrije Geluiden - Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

De Malinese Fatoumata Diawara is actrice, danseres en comédienne, maar bovenal zangeres. Op haar album 'Fenfo' gaan de liederen over liefde, familie, respect, migratie, armoede, uitzichtloosheid, nederigheid en het scheppen van een betere w...

27-05-2018 10:30

Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

VPRO Vrije Geluiden - Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

De Malinese Fatoumata Diawara is actrice, danseres en comédienne, maar bovenal zangeres. Op haar album 'Fenfo' gaan de liederen over liefde, familie, respect, migratie, armoede, uitzichtloosheid, nederigheid en het scheppen van een betere w...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 153
  • Laatste uitzending op 18-11-2018 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord