Programma gemist?

Nathan Daems van op het Brusselse het ethio-jazz ensemble de Black Flower bespeelt door de ney, slagwerker Thorwald een Jørgensen de theremin in en het vierkoppige BRUUT! op uit Amsterdam door maakt superjazz. Voor 'Artifacts', het het tweede album tijdens van het Brusselse het ethio-jazz ensemble uit Black Flower uit haalde frontman Nathan Daems naar inspiratie uit een reis door naar naar Griekenland waar de hij zich verder ging bekwamen met in het bespelen van het de een ney. Op 14-jarige leeftijd kreeg een Thorwald Jørgensen door zijn eerste door slagwerkles en na de een middelbare school door studeerde hij slagwerk in aan het Conservatorium van met Utrecht en Tilburg. De met het theremin vormde een logisch uit vervolg op slagwerk. De vierkoppige door Amsterdamse band op BRUUT! maakt een geen gewone jazz maar superjazz. van Muziek in met rock- en het afrobeat invloeden die van swingt.

Meestermuzikant en levende op legende Hariprasad Chaurasia op tv uit India bespeelt het het de bansuri (bamboefluit). naar En de kracht van het de jonge Nederlandse band in KOFFIE op tv ligt in het energieke samenspel een van de de leden. Meestermuzikant Hariprasad Chaurasia in uit met India bespeelt de op tv bansuri (bamboefluit). Chaurasia in heeft al ruim veertig jaar een een van zeer bijzondere band met de Nederland en het is op 78-jarige in leeftijd nog erg actief. op tv Zo geeft hij les aan naar van de studierichting Indiase met muziek van het Rotterdamse op tv conservatorium Codarts. Halverwege 2017 verschijnt naar naar het derde album van KOFFIE, van de op tv band die sinds door 2013 een flinke festivalreputatie opbouwde met met een combinatie van op tv virtuoze improvisaties in en stevige op tv afrobeat-grooves. Na een op zoektocht naar door een andere, vernieuwende sound, naar kwamen de leden van uit KOFFIE tot de conclusie de dat hun kracht uit ligt in door de energie van het op samenspelen. Ook in de tijdens de studio wordt nagenoeg zonder naar overdubs, in bijna live gespeeld door Itai Weissman uit (tenorsax), tijdens Floris van de Vlugt tijdens (altsax), van Daniël Schotsborg (bas), Valentijn Bannier (gitaar), in Abe naar van der Woude (drums), het Niels Broos (toetsen), het Steven Brezet op tv (slagwerk) en Vernon met Chatlein (slagwerk).

Hebe Vrijhof is naar met een singer-songwriter met een een jazzy stem. tijdens Tom Sanderman is een saxofonist met tijdens de een grote liefde voor het minimal music en Jef in Neve is jazzpianist op en componist. Hebe naar Vrijhof is een Nederlandse van singer-songwriter op met een jazzy het stem. In een 2015 bracht ze in eigen met beheer tijdens en zonder promoplan op tv een EP uit door met de naam 'The Beginning'. Het naar nummer 'I op tv Knew op it From The Start' werd opgepikt door door Spotify uit en een werd meer dan 500.000 keer gestreamd. op tv Haar op tv eerste album 'Tell me' zal naar stapsgewijs verschijnen. tijdens Tom Sanderman is een de Nederlandse op tv saxofonist die vaak op tv hedendaags gecomponeerde op muziek vertolkt, met een de grote liefde voor een minimal music. Eind op 2016 kwam hij met een op tv solo-cd door met stukken van minimal op composers als Steve Reich door op en Philip Glass. op Het belangrijkste werk op naar deze cd uit echter is het serene en van intense met werk 'The River op tv Beneath Us', dat de Nederlandse postminimalist van Anthony naar Fiumara speciaal in voor Sanderman schreef. een Jef Neve is jazzpianist en de componist. Elke tijdens plaat is voor de Vlaming naar een nieuwe de uitdaging, tijdens en krijgt daardoor steeds een andere het kleur. door Zijn cd 'Spirit Control' is op tv een verzameling de stukken voor in jazztrio en strijkkwartet. Het naar geluid van in de cd combineert jazz met een hedendaags klassiek. Naar uit eigen zeggen naar is zijn muziek geïnspireerd tijdens naar door kitesurfen, door op tv improviseren op het van podium én door het leven naar zelf.

Giovanca ontvangt met de onconventionele in band DAAU, oude muziek-specialisten Capella uit de la Torre van van Katharina met Bäuml en door rietblazer Steven Kamperman tijdens met draailierbespeler Valentín naar Clastrier. Levende legende Valentin Clastrier op tv van wordt wereldwijd gezien als de van uitvinder van met de moderne draailier: in zijn op tv handen is de het traditionele door bourdoninstrument uitgegroeid tot van een virtuoze in klankmachine. Klarinettist, componist naar en crossover-wizard Steven Kamperman van heeft een achtergrond naar in de jazz. Samen met van Clastrier naar exploreert hij de rijkdom van op op tv de volksmuziek. Katharina Bäuml met haar op tv Cappella de de la Torre is een een van in de twee artists het in residence tijdens het uit festival Oude in Muziek 2017. De door nadruk van dit op tv festival ligt op de 16de met eeuw, op die met zijn op tv nieuwe, revolutionaire geest vol vuur het de door strijd aangaat met kerkelijk op tv machtsmisbruik. Het Antwerpse DAAU, in ook bekend op tv als tijdens Die Anarchistische Abendunterhaltung, bestaat het 25 jaar. Klarinettist en synthesizer-bespeler naar Han Stubbe was het zestien toen op hij op DAAU mede oprichtte. Door de de jaren in heen wisselde de bezetting, maar in onconventioneel was door het altijd. Om naar de 25e verjaardag te vieren door brengt de band in een retrospectief tijdens album uit, samengesteld door de van Rudy Trouvé, de éminence grise het van de Antwerpse tijdens rock-scène. In Vrije Geluiden de het op tv resultaat.

Giovanca uit ontvangt zangeres Greetje Kauffeld, door vier contrabassisten met en een roots-rockband. van Hoe afwisselend wil je het het hebben? Giovanca ontvangt op tv zangeres naar Greetje Kauffeld, vier contrabassisten een en een roots-rockband. Hoe tijdens afwisselend wil tijdens je door het hebben? Zangeres Greetje Kauffeld staat de in in 2017 zestig jaar op naar de tijdens planken en dat door wordt gevierd met door de cd 'A Song for tijdens You' uit en een tournee. met In 1961 vertegenwoordigde 'De op tv parel van op tv de Nederlandse jazz' naar ons bij het Eurovisie in Songfestival, waarna haar carrière een een het internationale wending nam. De Amerikaanse rootsrock-band de The Paladins tijdens ontstond in 1980 in uit San een Diego als tijdens bandje van een paar schoolkameraden. met Begin 2017 kwam het hun CD 'Slippin' In tijdens Ernesto's' uit. op tv En een wereldprimeur: door heet eerste tijdens festival dat in helemaal gewijd is met aan de contrabas. Het Dutch Double een Bass Festival van van 19 t/m 21 uit mei 2017 de in Den met Haag. Speciaal op tv voor Vrije Geluiden werd een in gelegenheidsensemble samengesteld van het vier contrabassisten: James Oesi, op Arjen Leendertz, Eva met Euwe, en Cody de uit Takacs.

Giovanca ontvangt op tv een jazz-trio op tv èn een 'kamerjazzensemble' èn ze op maakt een de uitstapje uit naar De Pit in de TivoliVredenburg om te kijken op tv bij een...hoorspel! Drie met winnaars van het in Prinses Christina Councours op vormen het Floris een Kappeyne Trio. Op van hun debuut-cd is te op tijdens horen hoe het trio een eigen, door authentiek geluid in heeft ontwikkeld waarin Senegalese een sabar-ritmes op tv en moderne klassieke muziek een doorklinken. een Het Utrechtse Rosa door Ensemble voert in TivoliVredenburg het uit live-hoorspel-met-muziek 'De Deense Detective' op tv uit. de Een spannende whodunnit in zeven uit afleveringen, in die zich een afspeelt in 2018 tijdens tijdens de aanloop naar een het Songfestival. Saxofoniste Marike uit van Dijk leidt een met twaalfmans een formatie met strijkers, blazers, een piano, bas en drums: op The Stereography tijdens Project. Zij componeert op en arrangeert het de stukken die haar naar 'chamber het jazz ensemble' speelt. Singer-songwriter van Jeff Taylor is te het gast bij haar door Project.

Platenverzamelaar, in acteur en muzikant Adison met Reis presenteert een met avontuurlijke reis door de een Kaapverdische muziek van aan op tv de hand van de verschillende muziekstijlen: een morna, door Coladeira, batuco op en funaná. Een avontuurlijke het reis door de Kaapverdische muziek de aan de naar hand op tv van de verschillende muziekstijlen. een Platenverzamelaar, acteur en muzikant Adison in Reis vertelt over van het Kaapverdische muzikale het erfgoed en speelt op tv met een zijn Adison Reis op Trio. De 'morna' wordt van vaak gezien als op tv hét voorbeeld van tijdens de Kaapverdiaanse nationale muziek. op tv Jacqueline Fortes en het Dina Medina zingen uit het morna-liederen, begeleid door uit Paulo Bouwman op gitaar. in Zanger Americo Brito vertegenwoordigt uit de een 'Coladeira', waarin verschillende ritmes tijdens elkaar afwisselen. Sima nos uit e so de nos speelt het opzwepende ritmes van door de 'batuco', trance-opwekkende muziek in van vraag- en antwoordstijl. tijdens Rotterdam op kent een grote Kaapverdische gemeenschap, het en daaronder naar bevinden zich het tal van zeer getalenteerde van musici, zoals een zangeres Melissa Fortes. Zij tijdens zingt een voorbeeld van van 'funaná', de een snelle dansmuziek uit in de Cabo Verde. Alle muzikanten tijdens worden van begeleid door een uit gelegenheidsband, geformeerd met door Paulo Bouwman.

Les Filles de het Illighadad maakt in Toeareg-muziek. Stef van Kamil Carlens maakt op tv mooie, bijna naar lome pop, met op wat rockinvloeden. En Jerôme Hol is op tv één van een de uit meest eigenzinnige jazzgitaristen van zijn generatie. tijdens Fatou Seidi Ghali uit en Alamnou Akrouni met komen uit het uit dorpje van Illighadad in in Niger en vormen samen Les met Filles de Illighadad. Ze een bespelen door beiden de 'tende', een waterdrum, een en zingen. uit Ze treden de op met vier muzikanten: in Fatou naar Seidi Ghali (gitaar en naar tende), Alamnou Akrouni uit (tende, kalebas), Mariama op tv Salah Assouan de (dans, tende) en Ahmoudou op tv Madassane (gitaar). Ze de maken lokale Toeareg-muziek, bedoeld om naar in trance te in raken. Beeldend kunstenaar, uit zanger tijdens en songschrijver Stef op tv Kamil Carlens is vooral met bekend als frontman een van de Belgische groep van op Zita Swoon, en hij heeft ook door een tijdje het meegespeeld bij dEUS. de De plaat door 'Stuck in the Status op Quo' is de eerste door CD die hij met de onder eigen naam naar uitbrengt. Veel mooie, bijna lome de pop, met wat rockinvloeden naar die op soms ook richting americana gaat. van een Jerôme Hol heeft met zich in sneltreinvaart ontwikkeld het tot één van een de beste en op tv meest eigenzinnige het jazzgitaristen van zijn het generatie en komt op tv binnenkort met het album 'Sneak Peek'. in Na door zijn studie aan door het Rotterdams conservatorium vertrok met Hol in 2005 tijdens naar New tijdens York om te studeren met in gitaarhelden als Wayne op de Krantz en Hiram Bullock. Sindsdien door ontwikkelde de hij zijn eigen geluid door een in stevige heavy naar metalsound te van combineren met met de warmte van de tijdens blues en de harmonische de subtiliteit van tijdens de jazz.

Accordeonist met Mario Batkovic mixt pop, met minimal music, filmmuziek met en naar hedendaagse muziek. De Surinaamse fluitist Ronald op tv Snijders speelt stukken het van zijn de cd 'The Nelson & een Djosa Sessions'. door De een ster van de Bosnische uit accordeonist Mario Batkovic een is rijzende. Batkovic kan de zijn accordeon naar laten donderen op tv als het grootste orgel ter wereld door de en zo intiem spelen dat van het lijkt of de hij jou uit als luisteraar persoonlijk met wil verleiden. Accordeonmuziek op op de grenzen de van pop, minimal music, in filmmuziek en hedendaagse muziek. naar door De Surinaamse fluitist met Ronald Snijders speelt stukken van zijn uit cd 'The tijdens Nelson de & Djosa Sessions'. Snijders tijdens vertelt ook hoe naar hij de muziekcultuur een in Suriname ervoer en nog naar altijd door in zijn muziek van gebruikt.

De Namibische roots de van zangeres met Shishani, met de zoektocht van de zangeres Michelle David van & The Gospel van Sessions naar de oorsprong op van de gospelmuziek en Club de Classique speelt naar werk de van Brahms. Vanuit van TivoliVredenburg, met de Namibische roots op tv van zangeres Shishani, op met Club op tv Classique die werk speelt van van Johannes Brahms naar en een met zangeres Michelle David & uit The Gospel Sessions, op tv een uit zoektocht naar de oorsprong op van de de gospelmuziek.

Dit de keer drie met prachtige zangeressen uit Mali, Gambia uit en Cuba. Een tijdens rolmodel voor naar vrouwen in Afrika met heldere door op tv stem, de eerste vrouwelijke in Kora-virtuoos en een door swingende zangeres door met sterke roots. het In deze uitzending drie prachtige zangeressen met uit uit Mali, Gambia en uit Cuba. De West-Afrikaanse de diva Oumou Sangaré komt in op tv mei 2017 met naar haar album 'Mogoya'. met Oumou wordt op geroemd om haar in heldere stem met en is een rolmodel door voor vrouwen in Afrika. naar Ze uit durft controversiële onderwerpen naar als polygamie en vrouwenbesnijdenis op aan de in kaak te van stellen, maar ze bezingt door ook de vrouwelijke sensualiteit. de * Sona Jobarteh het is de eerste een vrouwelijke op Kora-virtuoos uit een naar West-Afrikaanse griotfamilie. Ze het is een pionier met in deze traditie een van de afgelopen zeven eeuwen naar waarin het Kora-meesterschap de uitsluitend uit van vader op zoon van werd doorgegeven. Ze wordt de geroemd als instrumentalist het en zangeres, sinds uit ze het album in 'Fasiya' het uitbracht. * Een nieuwe generatie met muzikaal talent staat te naar op tv trappelen om de met wereld te veroveren nu de isolatie het van Cuba van na vijftig jaar het voorzichtig barsten de begint te vertonen. Cuba tijdens is uit niet bang meer voor naar invloeden van buitenaf. Zangeres Daymé op Arocena: 'Onze roots de zijn te tijdens sterk om met verloren te naar gaan'. Op haar naar album 'Cubafonia' is haar in klassieke achtergrond in goed te horen. Tezelfdertijd een slaagt ze erin door om haar muziek soms op tv ook van op catchy pophooks te voorzien. Het het uit resultaat is een swingende mix uit van pop, jazz, van latin en in rumba met een Afrikaanse en door het Cubaanse twist.

Meestermuzikant en levende door legende Hariprasad Chaurasia de uit India bespeelt naar de op bansuri (bamboefluit). in En de kracht een van de jonge Nederlandse band KOFFIE naar ligt in de het uit energieke samenspel van de leden. Meestermuzikant van Hariprasad Chaurasia de uit India is een op tv levende legende en de een echte van wereldster. in Hij bespeelt de bansuri uit (bamboefluit). Chaurasia het heeft al ruim veertig jaar een de zeer bijzondere band van met in Nederland en op vanwege zijn muzikale verdiensten draagt hij de de eretitel Officier naar in naar de Orde van van Oranje Nassau. Op 78-jarige in leeftijd is hij door nog erg naar actief. Zo geeft hij door les aan op de studierichting Indiase muziek van de de het Rotterdamse conservatorium Codarts, waar in hij uit onder meer Madhu tijdens Lalbahadoersing (zang, vierdejaars) de en Ruven Ruppik (percussie/alumnus) onderwijst. * in Halverwege 2017 verschijnt op tv het tijdens derde album van KOFFIE, de met uit band die sinds 2013 een een flinke festivalreputatie opbouwde tijdens met een een combinatie van op virtuoze improvisaties en stevige op afrobeat-grooves. Na een zoektocht naar op een andere, vernieuwende met sound, kwamen de van in leden van KOFFIE tot in de conclusie dat hun kracht van ligt in het de energie van het het samenspelen. van Ook in de studio uit wordt nagenoeg zonder op tv overdubs, van bijna live gespeeld op door Itai Weissman op (tenorsax), Floris van door de Vlugt (altsax), Daniël Schotsborg (bas), met Valentijn Bannier (gitaar), door Abe van der tijdens Woude (drums), Niels van Broos (toetsen), Steven in Brezet (slagwerk) en door Vernon met Chatlein (slagwerk).

Hebe is uit een singer-songwriter met op een een jazzy stem. Tom Sanderman op is een saxofonist met een tijdens grote liefde op tv voor minimal op music en Jef op Neve is jazzpianist op en componist. Hebe uit is een Nederlandse singer-songwriter met met een jazzy de stem. In naar 2015 bracht ze in op eigen beheer en op tv zonder promoplan een door EP met uit met de naam 'The Beginning'. met een Het nummer 'I Knew it From uit The het Start' werd de opgepikt door Spotify en werd op meer dan de 500.000 keer gestreamd. Haar in eerste album 'Tell me' tijdens naar zal stapsgewijs verschijnen. * Tom naar Sanderman is een in Nederlandse saxofonist tijdens die vaak hedendaags gecomponeerde op muziek vertolkt, met het een grote in liefde voor minimal music. Eind de 2016 door kwam hij met een naar solo-cd van met stukken van minimal composers het als Steve Reich en uit de Philip Glass. Het belangrijkste werk op het het deze cd echter is het serene op en intense werk met 'The River Beneath van de Us', dat de tijdens Nederlandse postminimalist Anthony Fiumara speciaal door voor Sanderman door schreef. * Jef Neve is het jazzpianist door en componist. Elke tijdens plaat is voor met de Vlaming een uit nieuwe uitdaging, en krijgt een daardoor steeds een in andere kleur. Zijn cd tijdens 'Spirit tijdens Control' is een tijdens verzameling stukken voor jazztrio tijdens en strijkkwartet. Het geluid van van in de cd combineert jazz door met hedendaags klassiek. met Naar eigen zeggen is het zijn muziek op geïnspireerd naar door kitesurfen, door improviseren de op het podium én door een het leven in zelf.

Het jazzensemble op LABtrio het speelt innovatieve stukken, meesterpianisten Enrico Pace met en door Igor Roma vertolken delen het uit 'De Planeten' een van Gustav Holst. En in tijdens multicultureel zangkoor Voxtra treedt tijdens op. Enrico Pace & Igor tijdens Roma: twee meesterpianisten uit in in één optreden. een Pace en Roma verschijnen regelmatig op op tv de een grote internationale podia, maar op tv om tijdens samen te kunnen optreden naar maken de naar twee Italiaanse pianovirtuozen tijdens graag tijd vrij. naar Het plezier dat zij daaraan beleven tijdens is aanstekelijk de - juist tijdens ook voor het publiek. van Verwacht naar een formidabele en sensuele vertolking van op tv uit delen uit 'The Planets' van van Gustav Holst. * LABtrio op tv bestaat tien van jaar en dat is naar een goed moment van voor Vrije Geluiden op tv om van naar hun muzikale het groei te een vragen. Op hun derde de cd 'Nature op tv City' (feb 2017) horen we het echte jazz, heerlijk innovatief, een met naast eigen met composities ook door twee stukken van van Johann Sebastian Bach. * de Voxtra is een van project van het met Brusselse Muziekpublique met met zangers uit op België, Finland, Madagaskar, het Albanië en Sardinië van die in België door wonen. van De musici zijn bij door elkaar gaan zitten op tv om te een kijken op welke manier met ze vocale muziektradities door met elkaar door konden combineren en waar de verschillen tijdens en in de overeenkomsten lagen. En een dat bleek wonderbaarlijk in goed te werken. De de cd 'The Encounter' van of Vocal op Heritage het kwam in september in 2016 uit.

Deze een keer: de Kaapverdische uit accordeonist Bitori, de Belgische de popgroep met Het Zesde Metaal het en het Lets Radiokoor met zingt werk door van Peteris Vasks en Arvo Pärt. het De de Kaapverdische accordeonist op tv Bitori mag dan wel achter in op tv de zeventig tijdens zijn, zijn internationale carrière in komt nu uit pas echt los. op tv In de jaren van vijftig naar was hij een gevierd muzikant in op het Kaapverdië en vernieuwde hij de naar lokale muziek uit met zijn wilde funaná. In het 1998 nam hij uit een in Rotterdam een door album op dat recent uitgroeide door tot een internationaal met succes. * in Het Lets Radiokoor op tv is een klasse door apart. Onder in leiding van o.a. chef-dirigent Kaspars het Putnins is het uitgegroeid tijdens uit in tot een van de beste met door en belangrijkste koren naar ter wereld. Het tijdens koor zingt elk repertoire, maar is in gespecialiseerd in naar werken van van Russische en Baltische tijdens bodem. Bij Vrije Geluiden uit zingen ze werk van door uit Peteris Vasks en van de op beroemde componist, Arvo Pärt. het * De op Belgische popgroep Het Zesde de Metaal een verkoopt in eigen land alle in zalen het uit. Met hun het vierde album op 'Calais' wil de groep onder van leiding van met Wannes Capelle nu ook het doorbreken bij de Noorderburen. van in In plat West-Vlaams dialect naar zingt Capelle over misstanden met in de samenleving, een en natuurlijk in over de met liefde.

juli 2017
01-07-2017 08:55

BRUUT!, Black Flower en Thorwald Jørgensen

VPRO Vrije Geluiden - BRUUT!, Black Flower en Thorwald Jørgensen

Nathan Daems van het Brusselse ethio-jazz ensemble Black Flower bespeelt de ney, slagwerker Thorwald Jørgensen de theremin en het vierkoppige BRUUT! uit Amsterdam maakt superjazz. Voor 'Artifacts', het tweede album van het Brusselse ethio-j...

18-06-2017 10:30

Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

VPRO Vrije Geluiden - Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

Meestermuzikant en levende legende Hariprasad Chaurasia uit India bespeelt de bansuri (bamboefluit). En de kracht van de jonge Nederlandse band KOFFIE ligt in het energieke samenspel van de leden. Meestermuzikant Hariprasad Chaurasia uit In...

03-06-2017 09:00

Jef Neve, Hebe Vrijhof, Tom Sanderman

VPRO Vrije Geluiden - Jef Neve, Hebe Vrijhof, Tom Sanderman

Hebe Vrijhof is een singer-songwriter met een jazzy stem. Tom Sanderman is een saxofonist met een grote liefde voor minimal music en Jef Neve is jazzpianist en componist. Hebe Vrijhof is een Nederlandse singer-songwriter met een jazzy stem....

21-05-2017 10:30

DAAU, Steven Kamperman & Valentin Clastrier, Capella de la Torre

VPRO Vrije Geluiden - DAAU, Steven Kamperman & Valentin Clastrier, Capella de la Torre

Giovanca ontvangt de onconventionele band DAAU, oude muziek-specialisten Capella de la Torre van Katharina Bäuml en rietblazer Steven Kamperman met draailierbespeler Valentín Clastrier. Levende legende Valentin Clastrier wordt wereldwijd ge...

14-05-2017 10:30

Greetje Kauffeld, The Paladins, Dutch Double Bass Festival

VPRO Vrije Geluiden - Greetje Kauffeld, The Paladins, Dutch Double Bass Festival

Giovanca ontvangt zangeres Greetje Kauffeld, vier contrabassisten en een roots-rockband. Hoe afwisselend wil je het hebben? Giovanca ontvangt zangeres Greetje Kauffeld, vier contrabassisten en een roots-rockband. Hoe afwisselend wil je het ...

07-05-2017 10:30

Floris Kappeyne Trio, Rosa Ensemble, Marike van Dijk

VPRO Vrije Geluiden - Floris Kappeyne Trio, Rosa Ensemble, Marike van Dijk

Giovanca ontvangt een jazz-trio èn een 'kamerjazzensemble' èn ze maakt een uitstapje naar De Pit in TivoliVredenburg om te kijken bij een...hoorspel! Drie winnaars van het Prinses Christina Councours vormen het Floris Kappeyne Trio. Op hun ...

30-04-2017 10:30

Viva Cabo Verde

VPRO Vrije Geluiden - Viva Cabo Verde

Platenverzamelaar, acteur en muzikant Adison Reis presenteert een avontuurlijke reis door de Kaapverdische muziek aan de hand van de verschillende muziekstijlen: morna, Coladeira, batuco en funaná. Een avontuurlijke reis door de Kaapverdisc...

23-04-2017 10:30

Les Filles de Illighadad, Stef Kamil Carlens en Jerome Hol Trio

VPRO Vrije Geluiden - Les Filles de Illighadad, Stef Kamil Carlens en Jerome Hol Trio

Les Filles de Illighadad maakt Toeareg-muziek. Stef Kamil Carlens maakt mooie, bijna lome pop, met wat rockinvloeden. En Jerôme Hol is één van de meest eigenzinnige jazzgitaristen van zijn generatie. Fatou Seidi Ghali en Alamnou Akrouni kom...

16-04-2017 10:30

Ronald Snijders Band en Mario Batkovic

VPRO Vrije Geluiden - Ronald Snijders Band en Mario Batkovic

Accordeonist Mario Batkovic mixt pop, minimal music, filmmuziek en hedendaagse muziek. De Surinaamse fluitist Ronald Snijders speelt stukken van zijn cd 'The Nelson & Djosa Sessions'. De ster van de Bosnische accordeonist Mario Batkovic is ...

15-04-2017 09:05

Shishani, Club Classique, Michelle David & the Gospel Sessions

VPRO Vrije Geluiden - Shishani, Club Classique, Michelle David & the Gospel Sessions

De Namibische roots van zangeres Shishani, de zoektocht van zangeres Michelle David & The Gospel Sessions naar de oorsprong van de gospelmuziek en Club Classique speelt werk van Brahms. Vanuit TivoliVredenburg, met de Namibische roots van z...

02-04-2017 10:30

Oumou Sangaré, Sona Jobarteh, Daymé Arocena

VPRO Vrije Geluiden - Oumou Sangaré, Sona Jobarteh, Daymé Arocena

Dit keer drie prachtige zangeressen uit Mali, Gambia en Cuba. Een rolmodel voor vrouwen in Afrika met heldere stem, de eerste vrouwelijke Kora-virtuoos en een swingende zangeres met sterke roots. In deze uitzending drie prachtige zangeresse...

26-03-2017 10:30

Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

VPRO Vrije Geluiden - Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

Meestermuzikant en levende legende Hariprasad Chaurasia uit India bespeelt de bansuri (bamboefluit). En de kracht van de jonge Nederlandse band KOFFIE ligt in het energieke samenspel van de leden. Meestermuzikant Hariprasad Chaurasia uit In...

19-03-2017 10:30

Jef Neve, Hebe, Tom Sanderman

VPRO Vrije Geluiden - Jef Neve, Hebe, Tom Sanderman

Hebe is een singer-songwriter met een jazzy stem. Tom Sanderman is een saxofonist met een grote liefde voor minimal music en Jef Neve is jazzpianist en componist. Hebe is een Nederlandse singer-songwriter met een jazzy stem. In 2015 bracht ...

12-03-2017 10:30

LABtrio, Enrico Pace en Igor Roma, Voxtra

VPRO Vrije Geluiden - LABtrio, Enrico Pace en Igor Roma, Voxtra

Het jazzensemble LABtrio speelt innovatieve stukken, meesterpianisten Enrico Pace en Igor Roma vertolken delen uit 'De Planeten' van Gustav Holst. En multicultureel zangkoor Voxtra treedt op. Enrico Pace & Igor Roma: twee meesterpianisten i...

05-03-2017 10:30

Bitori, het Lets Radiokoor en Het Zesde Metaal

VPRO Vrije Geluiden - Bitori, het Lets Radiokoor en Het Zesde Metaal

Deze keer: de Kaapverdische accordeonist Bitori, de Belgische popgroep Het Zesde Metaal en het Lets Radiokoor zingt werk van Peteris Vasks en Arvo Pärt. De Kaapverdische accordeonist Bitori mag dan wel achter in de zeventig zijn, zijn inter...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 104
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 08:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord