Programma gemist?

Tijd door om terug door te blikken op tijdens een zomer vol muziekfestivals met concertregistraties van op van o.a. Rietkwintet Calefax naar & trompettist Eric de Vloeimans, Horn Guys met rietblazer in Michael de Moore en Albanese tijdens klaagliederen (saze) van Saz'iso. We naar bezochten het festival in voor klassieke muziek uit Wonderfeel, met de ZomerJazzFietsTour, Music Meeting, het naar Afrika Festival het en Into The in Great Wide naar Open.

Een tijdens terugblik op een de aantal zomerfestivals met concertregistraties door van het in Utrechtse ensemble voor met oude muziek in Camerata Trajectina, Horn Guys een van rietblazer Michael Moore van en van West-Afrikaanse highlife, afrobeat en voodoofunk van uit Togo All Stars. een door Vrije Geluiden bezocht met in de zomer van 2018 het naar festival voor klassieke het muziek Wonderfeel in een 's-Gravenland, de Groningse met ZomerJazzFietsTour, de Nijmeegse het International op Music Meeting, door het Afrika Festival in Hertme en de Into The Great de Wide Open op naar van Vlieland.

Sessies in met binnen- door en buitenlandse artiesten tijdens die hun muziek buiten in ten gehore brengen. Met: Park op tv van Jiha en haar band, naar Sekou Kouyaté, The Mystery of op tv the Bulgarian Voices, een Sudan Archives, Jim op uit White en de band Cycada Rhythm, de Het met Dudok Quartet, Meindert Talma met de zijn op tv band, Niels de Broos samen met Jamie door Peet en tot slot Thijs uit tijdens Kuijken.

Zanger, liedjesmaker uit en schrijver Jaap Boots op gaat op zijn tijdens derde album met 'Terug Naar Zee' terug naar naar tijdens zijn roots, Bergen. een Hij komt samen met Micha het den Haring op met e-gitaar en Ton op uit Nieuwenhuizen op bas. Het met Ricercar Consort komt uit België op tv en wijdt zich door al dertig jaar het op aan de oude muziek. tijdens Eén van de een oprichters is viola da gamba-speler uit Philippe een Pierlot. Samen met op tv Daniel Zapico, die op de theorbe bespeelt, van maken zij muziek van componist met Marin tijdens Marais en in François Couperin. De jonge jazzgitarist Prashant naar Samlal begon al op met gitaar met spelen naar toen hij een jaar of zeven in was. Later door ontdekte hij met de jazzmuziek tijdens en het zelf componeren. Met zijn op tv door eigen kwartet laat hij horen waar op tv hij de nu staat door in zijn muzikale het ontwikkeling.

Saxofonist van Ad Colen bracht met met zijn band Colen op een cd uit in met louter in stukken die geïnspireerd door zijn op het zingen van het de vogels. van Het resultaat is op tv afwisselende jazz, soms groovy, de in soms springerig, met naar voor elk van de instrumenten uit (bas, drums, Wurlitzer in en het Rhodes, en cello) een even belangrijke tijdens rol. De een Oostenrijkse slagwerker Manu uit Delago op tv specialiseert zich al uit vijftien jaar in de uit hang, een uit Zwitserland afkomstig in stalen slagwerkinstrument met door met een melancholieke toon. Hailu Mergia, de de zeventig jaar in oude jazztoetsenist uit Ethiopië een naar heeft een ware cultstatus. In de de jaren 70 en het op 80 maakte hij het verschillende albums waarop zijn karakteristieke, de enigszins laidback funkgeluid te naar horen is. een Inmiddels treedt Hailu door Mergia door met Alem Kebede en Ken met Joseph met op als trio.

De Malinese Fatoumata met Diawara is actrice, de danseres en op comédienne, maar op bovenal zangeres. Op haar op album 'Fenfo' gaan naar de liederen over de liefde, familie, respect, migratie, een armoede, uitzichtloosheid, nederigheid door en het scheppen tijdens van een met betere wereld voor door de toekomst. het Het Lingua Franca een Ensemble laat oosterse in mediterrane tradities en westerse muziekelementen met samensmelten tot een kleurrijke 'soundscapes'. Het ensenmble op tv het bestaat uit: Michalis in Cholevas (tarhu), Michalis Kouloumis (viool), met GIannis op tv Koutis (ud, zang) en uit Ruven Ruppik het (percussie). De in Burkina met Faso geboren een Mamadou Diabaté kan de met speciale technieken balafon-solo's tijdens spelen die de indruk wekken met dat er drie door slagwerkers tegelijk met aan het het werk zijn. Hij voert spectaculaire door balafon-duels uit het met zijn broer het Seydou.

De uit Malinese Fatoumata Diawara uit is actrice, danseres en comédienne, de maar bovenal zangeres. op Op haar album met 'Fenfo' gaan de het liederen van over liefde, van familie, respect, migratie, armoede, uitzichtloosheid, naar nederigheid en het scheppen een het van een betere in wereld voor de op tv toekomst. Het Lingua tijdens Franca Ensemble laat op tv oosterse mediterrane tradities en westerse muziekelementen uit samensmelten tot door kleurrijke 'soundscapes'. de Het ensenmble tijdens bestaat uit: Michalis Cholevas een (tarhu), Michalis door Kouloumis (viool), GIannis Koutis (ud, uit zang) en Ruven met Ruppik (percussie). naar De in Burkina tijdens Faso geboren Mamadou Diabaté van kan de met speciale technieken balafon-solo's op spelen die de indruk naar wekken op tv dat er drie slagwerkers op tegelijk aan het van werk zijn. de Hij voert spectaculaire balafon-duels in uit met zijn broer op tv Seydou.

De klassiek geschoolde op tv Becca Stevens op uit New het York toerde over met de hele wereld en de werkte met met musici als Brad Mehldau, door Esperanza Spalding, op tv Ambrose Akinmusire en naar Snarky Puppy. Op haar album van 'Regina' zijn ook een Laura de Mvula, Jacob op Collier en David Crosby te op tv horen. Paco Peña is het tijdens de beroemdste flamencogitarist van de tijdens wereld. uit Hij geeft met zijn 75 het jaar op tv nog altijd concerten en is docent op tv aan van de opleiding op tv Wereldmuziek van Codarts. Componist, van zanger en acteur Antonio Castrignanò een uit op tv Salento (Italië) ziet het zichzelf als ambassadeur van op tv de door tarantella uit Salento. Tarantella is opzwepende op dansmuziek die in wordt aangedreven door naar geroffel op de tamburello op tv (tamboerijn). Castrignanò naar geeft door met een stevige dosis in rock en een een keltische twist een een eigentijdse draai met aan de tarantella.

Jessica Manuputty is op tv een door Nederlandse zangeres, van Molukse afkomst. op tv met Ze bracht in 2017 het een plaat uit met op Molukse liedjes die ze de met van haar familie door speelde. In de tijdens jaren zestig brak pianist en componist het Reinbert met de Leeuw een lans naar voor de destijds nagenoeg de vergeten Franse componist het Erik Satie. uit Satie schreef korte, de uitgeklede muziek. van De Leeuw speelt de uit zes Gnossiennes van Satie. op tv in 'Shapes of Time' is een project een op van bassist Marc tijdens Haanstra, altviolist Oene van tijdens Geel, beeldmaker Udo Prinsen op en gitarist Raphael naar Vanoli. uit Vertrekpunt van het project waren de het foto's van tijdens een pinhole van camera die twee maanden op uit Spitsbergen stond. naar Haanstra en Van Geel in van hoorden daar muziek de bij.

Zangeres door Agnes Gosling heeft zich verdiept uit in op de Musica Populair Brasileira van de de jaren zeventig op vanwege naar de bijzondere de harmonieën. Haar album 'Caçador' (jager) naar laat uit horen dat ze niet alleen uit een Braziliaanse kant heeft naar maar op tv ook een popkant door de een naar invloeden van electronics en van drum en van bass. De Utrechtse band de The Old Ditch op Riverhoppers maakt typisch Amerikaanse muziek; naar 'old time op bluegrass'. Frontman de Jabe Piter Faber (zang, banjo) van reisde naar door een het aantal zuidelijke staten uit van Amerika om inspiratie en ervaring de op te de doen. De Zwitserse pianist uit en componist Nik naar door Bärtsch is de uit oprichter van de band Ronin. Hun op door geluid wordt wel 'zen-funk' genoemd, tijdens of 'ritual groove een music': instrumentale muziek, van zo uit streng vormgegeven als een het zen-tuin, maar ook de ritmisch en met groovy.

Saxofonist een Benjamin Herman de speelt al 25 jaar met de de door New Cool Collective, met de wie hij de van jazz met de succes introduceert bij een op tv nieuw publiek. Maar in Herman is te veelzijdig om naar zich alleen naar op met deze band te concentreren. Hij in komt in 2018 de met een op aantal albums, o.a. Project S een van en Bughouse. Met de twee bands het tijdens waarmee hij die albums maakt de treedt uit hij bij ons op. Joseph Moog naar is de een jonge Duitse pianist die door zijn sporen van al ruim op tv heeft verdiend. Naast het op tv ijzeren repertoire heeft Moog in tijdens een grote liefde voor onbekende, weinig een gespeelde composities. de Joseph Moog speelt twee naar Petrarca sonnetten tijdens van Franz van Liszt.

Studenten van van de afdeling naar Wereldmuziek van door Codarts bekwamen zich in met de Braziliaanse door samba en in de Cubaanse latinjazz. met de Het Codarts-ensemble Edu Lobo Projecto met speelt stukken van naar beide genres. in De Marokkaanse Sanaa Marahati in is een begaafde malhoun van uit zangeres en populair in de Maghreb. in tijdens Ze wordt beschouwd als een muzikale van op bruggenbouwer tussen Arabische en de Joodse muziek en in wil de met malhoun-muziek meer bekendheid geven uit in Europese steden. Pianist, met toetsenist en naar componist Cameron Graves bracht in tijdens februari 2017 naar zijn debuut het 'Planetary Prince' uit. In Vrije van Geluiden treedt hij op een op als leider van zijn eigen op Cameron het Graves Trio.

Het op Malinese Trio da door Kali bestaat uit: zangeres in Hawa Kasse Mady de Diabaté, haar met stem wordt uit wel vergeleken met die van gospelzangeres de Mahalia Jackson, Lassana met Diabaté uit bespeelt de het balafon en de bas-gnoni wordt door bespeeld door uit Mamadou Kouyaté. Hij op wordt beschouwd als een op tv van de op meest creatieve muzikanten van op tv zijn generatie in door Mali. de De Schotse harpiste Maeve Gilchrist is op dé ambassadeur van van de Keltische de harp. Ze speelt niet door alleen traditionals en op tv folksongs, maar heeft in ook eigen composities met geschreven van om de mogelijkheden van deze op tv kleine harp de uit te breiden. het Tin tijdens Men and the Telephone op verraste met optredens waarin tijdens dankzij een zelf ontwikkelde een op tv app de mobiele telefoons met van het door publiek vrolijk meededen door in de muziek. van Op hun album 'Furie' spelen naar populistische wereldleiders van een hoofdrol: speeches van Trump op tv en uit Poetin worden muzikaal materiaal. In het Vrije Geluiden op pianist Tony uit Roe met Pat Cleaver uit op de de contrabas, en een Bobby Petrov op met drums.

Percussionist uit en componist Vernon Chatlein studeerde door muziek op het Cuba en volgde in met Nederland lessen een bij een van de het van grondleggers van de Curaçaose met jazz: pianist Randal een Corsen. In met zijn voetsporen heeft met Vernon het debuutalbum naar 'Peace, Love & Music' het opgenomen met typische Curaçaose ritmes. uit het Pianist Koen Schalkwijk heeft zijn piano tijdens verruild voor de een Wurlitzer, een in elektro-mechanisch tijdens toetsinstrument dat vooral in door de popmuziek wordt gebruikt tijdens als begeleidingsinstrument. Koen een was een meteen verknocht aan de de donkere, mysterieuze klanken. In in 2016 richtte uit Koen het trio Koeniverse op tv 3 op. Aan het op tv trio is nu met van basklarinettist Joris Roelofs toegevoegd. De veelzijdige uit op tv celliste Maya Fridman vertelt in over haar cd 'The Fiery in een Angel', naar de gelijknamige een opera van naar Sergei Prokofjev. Op de cd tijdens speelt op tv Maya een arrangement van delen door uit op deze opera, met met aan de piano Artem door Belogurov. In Vrije Geluiden speelt naar ze een ook het stuk 'Dedication' uit van de de Estlandse componiste Erkki-Sven naar Tüür.

Saxofoniste tijdens Kika Sprangers en een pianist Sebastiaan van Bavel een zijn met de Young VIPs door jazztalenten 2018. Kleurrijke met composities, sterke melodieën en naar solide grooves vormen het handelsmerk in van met Kika Sprangers (1994). het In de door muziek van pianist en componist uit Sebastiaan van Bavel het (1992) op is zijn liefde voor zowel jazz met als de klassiek te horen. een Verder speelt op tv de Russische meesterpianist Alexander Melnikov het werken van de op Franse componist Claude Debussy. met Melnikov heeft tijdens een op bijzondere belangstelling voor de historische uitvoeringspraktijk op en geniet bekendheid in vanwege met zijn soms onconventionele muzikale tijdens en op programmatische keuzes. Het festival Klassifest naar in Paradiso beoogt een naar een nieuw publiek voor klassieke muziek te van door bereiken onder meer door de bijzondere muzikale samenwerkingen. door De gelegenheidsformatie tijdens van sopraan Bernadette Astari, gitarist Reinier in naar Baas, cellist Geneviève Verhage en naar violist Jeffrey door Bruinsma komt op laten zien hoe dat het werkt.

september 2018
16-09-2018 10:35

Zomerfestival special II

VPRO Vrije Geluiden - Zomerfestival special II

Tijd om terug te blikken op een zomer vol muziekfestivals met concertregistraties van o.a. Rietkwintet Calefax & trompettist Eric Vloeimans, Horn Guys met rietblazer Michael Moore en Albanese klaagliederen (saze) van Saz'iso. We bezochten h...

09-09-2018 10:30

Zomerfestival special I

VPRO Vrije Geluiden - Zomerfestival special I

Een terugblik op een aantal zomerfestivals met concertregistraties van het Utrechtse ensemble voor oude muziek Camerata Trajectina, Horn Guys van rietblazer Michael Moore en West-Afrikaanse highlife, afrobeat en voodoofunk van Togo All Star...

02-09-2018 10:30

Buiten spelen

VPRO Vrije Geluiden - Buiten spelen

Sessies met binnen- en buitenlandse artiesten die hun muziek buiten ten gehore brengen. Met: Park Jiha en haar band, Sekou Kouyaté, The Mystery of the Bulgarian Voices, Sudan Archives, Jim White en de band Cycada Rhythm, Het Dudok Quartet, ...

10-06-2018 10:30

Jaap Boots, Prashant Samlal Quartet, Ricercar Consort

VPRO Vrije Geluiden - Jaap Boots, Prashant Samlal Quartet, Ricercar Consort

Zanger, liedjesmaker en schrijver Jaap Boots gaat op zijn derde album 'Terug Naar Zee' terug naar zijn roots, Bergen. Hij komt samen met Micha den Haring op e-gitaar en Ton Nieuwenhuizen op bas. Het Ricercar Consort komt uit België en wijdt...

03-06-2018 10:30

Manu Delago, Ad Colen, Hailu Mergia

VPRO Vrije Geluiden - Manu Delago, Ad Colen, Hailu Mergia

Saxofonist Ad Colen bracht met zijn band Colen een cd uit met louter stukken die geïnspireerd zijn op het zingen van de vogels. Het resultaat is afwisselende jazz, soms groovy, soms springerig, met voor elk van de instrumenten (bas, drums, ...

02-06-2018 09:05

Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

VPRO Vrije Geluiden - Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

De Malinese Fatoumata Diawara is actrice, danseres en comédienne, maar bovenal zangeres. Op haar album 'Fenfo' gaan de liederen over liefde, familie, respect, migratie, armoede, uitzichtloosheid, nederigheid en het scheppen van een betere w...

27-05-2018 10:30

Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

VPRO Vrije Geluiden - Mamadou Diabaté, Lingua Franca Ensemble, Fatoumata Diawara

De Malinese Fatoumata Diawara is actrice, danseres en comédienne, maar bovenal zangeres. Op haar album 'Fenfo' gaan de liederen over liefde, familie, respect, migratie, armoede, uitzichtloosheid, nederigheid en het scheppen van een betere w...

20-05-2018 10:30

Becca Stevens & The Chambertones, Paco Peña, Antonio Castrignanò

VPRO Vrije Geluiden - Becca Stevens & The Chambertones, Paco Peña, Antonio Castrignanò

De klassiek geschoolde Becca Stevens uit New York toerde over de hele wereld en werkte met musici als Brad Mehldau, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy. Op haar album 'Regina' zijn ook Laura Mvula, Jacob Collier en David ...

13-05-2018 10:35

Jessica Manuputty, Reinbert de Leeuw, Mark Haanstra en Oene van Geel

VPRO Vrije Geluiden - Jessica Manuputty, Reinbert de Leeuw, Mark Haanstra en Oene van Geel

Jessica Manuputty is een Nederlandse zangeres, van Molukse afkomst. Ze bracht in 2017 een plaat uit met Molukse liedjes die ze met haar familie speelde. In de jaren zestig brak pianist en componist Reinbert de Leeuw een lans voor de destijd...

06-05-2018 10:30

Agnes Gosling, The Old Ditch Riverhoppers, Nik Bärtsch's Ronin

VPRO Vrije Geluiden - Agnes Gosling, The Old Ditch Riverhoppers, Nik Bärtsch's Ronin

Zangeres Agnes Gosling heeft zich verdiept in de Musica Populair Brasileira van de jaren zeventig vanwege de bijzondere harmonieën. Haar album 'Caçador' (jager) laat horen dat ze niet alleen een Braziliaanse kant heeft maar ook een popkant ...

29-04-2018 10:30

Joseph Moog en Benjamin Herman

VPRO Vrije Geluiden - Joseph Moog en Benjamin Herman

Saxofonist Benjamin Herman speelt al 25 jaar met de New Cool Collective, met wie hij de jazz met succes introduceert bij een nieuw publiek. Maar Herman is te veelzijdig om zich alleen op deze band te concentreren. Hij komt in 2018 met een a...

22-04-2018 10:30

Cameron Graves Trio, Edu Lobo Projecto, Sanaa Marahati & Amsterdams Andalusisch Orkest

VPRO Vrije Geluiden - Cameron Graves Trio, Edu Lobo Projecto, Sanaa Marahati & Amsterdams Andalusisch Orkest

Studenten van de afdeling Wereldmuziek van Codarts bekwamen zich in de Braziliaanse samba en in de Cubaanse latinjazz. Het Codarts-ensemble Edu Lobo Projecto speelt stukken van beide genres. De Marokkaanse Sanaa Marahati is een begaafde mal...

15-04-2018 10:30

Trio Da Kali, Tin Man and the Telephone, Maeve Gilchrist

VPRO Vrije Geluiden - Trio Da Kali, Tin Man and the Telephone, Maeve Gilchrist

Het Malinese Trio da Kali bestaat uit: zangeres Hawa Kasse Mady Diabaté, haar stem wordt wel vergeleken met die van gospelzangeres Mahalia Jackson, Lassana Diabaté bespeelt de balafon en de bas-gnoni wordt bespeeld door Mamadou Kouyaté. Hij...

01-04-2018 10:30

Koeniverse 3, Vernon Chatlein, Maya Fridman

VPRO Vrije Geluiden - Koeniverse 3, Vernon Chatlein, Maya Fridman

Percussionist en componist Vernon Chatlein studeerde muziek op Cuba en volgde in Nederland lessen bij een van de grondleggers van de Curaçaose jazz: pianist Randal Corsen. In zijn voetsporen heeft Vernon het debuutalbum 'Peace, Love & Music...

25-03-2018 10:30

Alexander Melnikov, Young VIPs, Trio Bruinsma.Baas.Verhage

VPRO Vrije Geluiden - Alexander Melnikov, Young VIPs, Trio Bruinsma.Baas.Verhage

Saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel zijn de Young VIPs jazztalenten 2018. Kleurrijke composities, sterke melodieën en solide grooves vormen het handelsmerk van Kika Sprangers (1994). In de muziek van pianist en compon...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 145
  • Laatste uitzending op 16-09-2018 om 10:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord