Programma gemist?

Giovanca op ontvangt de op tv Australische muzikant Alex Cameron, met die vaak met een ironische door ondertoon en de gevoel voor van theater liedjes zingt die met uitdrukking geven aan teleurstelling op tv en frustratie. Zijn de plaat Miami op tv Memory is opgedragen in aan zijn geliefde en met een in eerbetoon aan van vrouwen in het algemeen. Daarnaast een is de naar familie La Berge het Dramm te het gast: violiste Diamanda, gitarist en op componist David, fluitiste en in componist Anne. naar Op tijdens hun album Modern Genetics een staan solo-, duo- en een triostukken, zowel een eigen composities als het bewerkingen van bestaande muziek. in In 'Buiten Spelen' van een live-sessie van Rum naar Buffalo, het opgenomen tijdens de Music Meeting een in Nijmegen, zomer naar op 2019.

Giovanca met ontvangt het jonge Belgische de duo een Glass Museum, drummer Martin naar Grégoire en toetsenist door Antoine Flipo, die met de optredens als naar echte 'battles' ziet. Pianiste Helena de Basilova de werd geboren met in Rusland en groeide op een in Nederland. Ze maakte tijdens het album 'A met met Fearful Fairy Tale', vol uit sprookjesmuziek. De groep Refugees het for Refugees is door een samenwerking van Belgische door het muzikanten met musici die naar hun thuisland hebben moeten verlaten. op Professionele muzikanten uit op tv Syrië, Tibet, Afghanistan, van naar Pakistan en Irak door proberen zo het stigma het 'vluchteling' aan te pakken. een Ze leggen verbanden naar tussen hun uiteenlopende uit muzikale tradities en met achtergronden.

Giovanca ontvangt het het Van Baerle Trio tijdens dat tijdens alle trio's in van Ludwig van op Beethoven heeft opgenomen. een Verder: Zangeres Charlotte naar Haesen en echtgenoot Philip Breidenbach zijn op op tv samen het duo Haesen/Breidenbach. Ze op maken openhartige luisterliedjes op tv in het in Nederlands, Frans, Chinees en Engels. door De Frans-Libanese trompettist een en componist van Ibrahim de Maalouf mengt klassiek, jazz en Arabische naar muziek moeiteloos een met naar zijn mystieke trompetgeluid. Hij speelt een op een van trompet met een het extra ventiel, waardoor hij kwarttonen met de kan spelen.

Special met met sessies in de zomer met van van 2019 opgenomen op het klassieke uit op openlucht festival Wonderfeel en Music Meeting, van het het Nijmeegse festival met van muziek uit alle windstreken. Met een onder meer: eeuwenoude in muzikale tradities een van de The Garifuna Collective, Afro-Cubaanse door muziek van op pianist Alfredo Rodriquez in en percussionist Pedrito Martinez. van Het Esme Quartet speelt van Der naar Tod und das Mädchen van uit Franz tijdens Schubert.

Muziekprogramma op voor grenzeloze muziekliefhebbers, de met muziek van tijdens over de hele wereld: van op jazz, improvisatie, nieuwe in en op oude muziek op tot klassieke en van volksmuziek.

Festival special met uit aandacht de voor de zomerfestivals in 2019. uit naar Er zijn inmiddels zo'n 800 festivals op in Nederland, Vrije tijdens Geluiden licht er in naar een aantal uit. Een live op tv optreden in van de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, met zij komt op naar 'Welcome to door the Village' in Leeuwarden. van Daar speelt ook een met Jacco Gardner. Giovanca de tipt ook het klassieke muziekfestival met 'Wonderfeel' in 's-Graveland, waar op tv onder meer het de door Marinierskapel optreedt. Er is een optreden op van de Dolce Conforto: oude een muziek uit Napels, naar gespeeld door Lukas Henning in op luit en Franziska de naar Fleischanderl op psalterium het ('Festival Oude Muziek' in Utrecht). En: het De in Londense fusion-band in Wara van toetseniste door Eliane Correa. Zij is artist in een focus tijdens naar de 'Music Meeting' in op Nijmegen. Tot uit slot: door fragmenten van het duo Beraadgeslagen met ('Pukkelpop'), Ezra door Collective ('Down the Rabbithole') op en naar een tip voor de de 'Koorbiënnale'.

Giovanca zoekt samen door uit met Americana-liefhebber Tim Knol met naar het op tv geheim van het succes naar van Americana, de muziekstroom het die zijn roots in vindt in Amerikaanse op blues op en country, in Nederland. Tim Knol in heeft tijdens een plaat gemaakt met de met Blue Grass op Boogiemen, een Nederlandse in Blue een Grass band. De Amerikaanse in groep The van Delines is dé door altcountry groep anno een 2019. Deze stroming keert zich tegen met uit het commerciële geluid van Americana in muziek van en keert terug naar de met originele countrymuziek. van Giovanca ontvangt van ook de Amerikaanse door zangeres Gretchen Peters. het Zij vertegenwoordigt de Nashville op tv stijl die in tijdens Nederland in de jaren van 70 bekend van is geworden. Dat van Americana-muziek springlevend uit is in Nederland bewijzen Sam in en Julia: een een jong Nederlands duo wiens naar muziek de klinkt als de honderd jaar oude door folkmuziek.

Rina Mushonga de heeft met Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op uit haar tweede album 'In in A Galaxy' van haar karakteristieke diepe stem, tijdens van veel synthesizerklanken en op elementen uit de Afro-pop van de de jaren door 80. En een Sebastian en Barbara naar Bartmann, Duo imPuls, door spelen Bach-bewerkingen, een minimal-fusionbenadering een van het door eeuwenoude repertoire. Ze spelen een met aantal stukken van hun van uit cd 'minimalBach'. Het door Malinese Afro-popicoon Salif van Keita sluit met zijn op twaalfde soloalbum, 'Un autre door blanc', zijn van muziekcarrière af en door gaat met pensioen. Salif op tv Keita, in die geboren is op met albinisme, protesteert op dit op album o.a. tijdens tegen de een misvattingen over mensen met het albinisme en het ontkennen door van hun mensenrechten in uit Afrika. Verder door opnames van van Holland Baroque met de de wereldberoemde shengspeler Wu op tv Wei. Ze spelen door een arrangement van van 'La in Folia' van Antonio door Vivaldi.

Giovanca uit ontvangt de band uit Barrelhouse, de Young VIPs uit 2019-zangeres Sanne Rambags naar en drummer naar Sun-Mi Hong, en de pianiste Nino Gvetadze. Barrelhouse door bestaat sinds uit 1974, begin jaren tachtig het ging de band op uit elkaar, tijdens maar in 1993 een traden ze weer op in op tv uit de originele bezetting. naar In 2019 worden alle albums van op op Barrelhouse op cd uitgebracht: 'The uit Complete Album Collection'. op tv Zangeres Sanne Rambags en naar drummer Sun-Mi een Hong zijn de Young met VIPs 2019, de naar naar jongste generatie jazzmusici uitgekozen door in de de programmeurs van de met belangrijkste jazzclubs. Nino Gvetadze is naar een Georgisch met pianiste die al op haar door zesde als solist van van optrad.

Giovanca presenteert uit een filmmuziek special. het Drie regisseurs en uit drie componisten vertellen uit over van hun samenwerking: Djurre de Haan en tijdens Michiel tijdens ter Horn; Vincent door van Warmerdam naar en Ester Gould; Alex een Simu en Boudewijn door Koole. En met verder vertelt filmpianist Daan van op den Hurk van over zijn door werk.

Victoria door Hanna is uit een Israëlische zangeres van en stemkunstenaar die op muziek maakt, gebaseerd op de uit kabbala. Vlaamse uit beeldend kunstenaar tijdens Jan Verstraeten, ooit een van Charlie Jones' Big het Band, maakte een soundtrack voor met een roadmovie die op hij het zelf wilde gaan naar maken. De in film kwam er uiteindelijk niet, maar een door de EP 'Cheap Dreams' wel. op Componist en saxofoniste Celia van Swart , op is niet het alleen in de 'klassieke' het muziek actief, op tv ze heeft ook een met eigen jazzband van die 'Swart' heet. op Ze schreef composities voor het door Residentie Orkest, uit het door Ricciotti Ensemble, het Herz op tv Ensemble, Kluster5, en voor het het Nieuw Ensemble. naar Giovanca van vraagt haar en leden van Kluster5 naar naar hun met samenwerking.

Giovanca ontvangt op tv zanger Raoul Steffani, een de band NES, en met klarinettist Roeland Hendrikx. naar Bariton Raoul Steffani naar zingt onder meer het met Sibelius. De zanger beseft met dat er kansen door liggen voor de liedkunst. Door met naar zijn repertoirekeuze, veel naar Engelse liederen, trekt hij in een jonger publiek. naar NES is een de trio uit Valencia en bestaat de het uit percussionist David Gadea, cellist Matthieu in Saglio in en frontvrouw Nesrine Belmokh (zang/cello). met tijdens Hun muziek is op een mix van op tv traditioneel Arabische wereldmuziek, jazz op en pop. Kamermusicus, solist en de muziekpedagoog Roeland op Hendrikx is een van op de meest vooraanstaande het in klarinettisten van zijn van generatie. Hij nam een CD op door met daarop in zijn drie lievelingsconcerten, waaronder door dat in van componist Gerald Finzi. in In 'Buiten van Spelen' een live-sessie van van Quartabê tijdens het festival op Music Meeting 2018 op in van Nijmegen.

Giovanca ontvangt de van op tv band KOKOKO! uit van Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en het tijdens The met Hague String Trio. op tv De geëngageerde band een KOKOKO! is ontstaan tijdens in het getto van het de een Congolese hoofdstad Kinshasa. De op leden weigeren op tv ingedeeld te worden bij Afrikaanse muziek op op of wereldmuziek, hun muziek klinkt uit als experimentele afrodance-hiphop. Zangeres van Magda door Mendes groeide op van in Lissabon en studeerde op af aan het naar conservatorium van Rotterdam. naar Op het album 'Oliveiras' met zingt op tv ze over heimwee naar in haar geboortegrond. Met een haar vaste gitarist en een medecomponist Ward Veenstra, het percussionist de Udo Demandt en een naar blazerskwintet naar vertolkt ze het album in Vrije in Geluiden. Het The een Hague String Trio van maakte op de cd 'After the darkness' in met werken de van vervolgde door en vermoorde joodse componisten door in de Tweede Wereldoorlog. het uit De drie spelen hiervan twee stukken tijdens in van de componisten Gideon Klein en van Dick Kattenburg. In in 'Buiten Spelen' een het een livesessie van Park Jiha met tijdens het naar festival ReWire 2018 in Den het Haag.

Gaan met jazz en raga wel samen? naar Het het Ragini Trio door uit België bestaat uit Nathan met Daems (baritonsax), Marco een Bardoscia (bas) en Lander het Gyselinck (drums). De de band het beschouwt deze bezetting als naar een jazztegenhanger van op tv de klassiek Indische door formatie tabla, tijdens harmomium en sitar. Zangeres een J'Nai Bridges zingt een in van aria uit 'Girls of een the Golden West' en het een bekende aria uit naar Bizets van 'Carmen'. Componist uit Max Knigge schreef op verzoek van uit celliste Nuala met McKenna 'To the lighthouse'. de op Ze vertellen over op tv hun samenwerking. En in 'Buiten door Spelen' een een live sessie van een de Zeeuws-Vlaamse van zanger Broeder Dieleman.

Harpist in Remy van Kesteren bouwde een met van virtuoos spel en avontuurlijke projecten tijdens een de grote carrière op. van Op Shadows verkent hij voor hem uit onbekende genres en tijdens laat hij een zelfs zijn stemgeluid horen. uit Hij creëert de zijn eigen van muzikale wereld met eigen composities: het de een mengeling van in neoklassieke minimal, elektronica en jazz. naar Violiste Lisa op tv Jacobs koos voor op tv haar cd stukken van van componisten uit Scandinavië, een gecomponeerd van in de Noorse stad Bergen. Muziek het tijdens met een eigen kleur, een in eigen identiteit. uit Benny Sings bracht zijn uit zesde studioalbum uit in City Pop. Hierop deelt een hij inzichten over op het leven en uit de liefde met in softrock-liedjes van met jazz instrumentatie, piano uit en zijn kenmerkende van stem. In de Buiten Spelen een live-sessie van naar Tarmonica, de in muzikale ontmoeting tussen tar-speler in Reza Mirjalali een en gitarist Hamid Reza naar Behzadian, de beiden afkomstig uit door Iran.

april 2020
06-10-2019 09:30

Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

VPRO Vrije Geluiden - Familie La Berge Dramm & Alex Cameron

Giovanca ontvangt de Australische muzikant Alex Cameron, die vaak met een ironische ondertoon en gevoel voor theater liedjes zingt die uitdrukking geven aan teleurstelling en frustratie. Zijn plaat Miami Memory is opgedragen aan zijn gelief...

29-09-2019 09:30

Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

VPRO Vrije Geluiden - Glass Museum, Helena Basilova, Refugees for Refugees

Giovanca ontvangt het jonge Belgische duo Glass Museum, drummer Martin Grégoire en toetsenist Antoine Flipo, die de optredens als echte 'battles' ziet. Pianiste Helena Basilova werd geboren in Rusland en groeide op in Nederland. Ze maakte h...

22-09-2019 09:30

Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

VPRO Vrije Geluiden - Van Baerle Trio, Haesen/ Breidenbach, Ibrahim Maalouf

Giovanca ontvangt het Van Baerle Trio dat alle trio's van Ludwig van Beethoven heeft opgenomen. Verder: Zangeres Charlotte Haesen en echtgenoot Philip Breidenbach zijn samen het duo Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige luisterliedjes in...

15-09-2019 09:35

Buiten Spelen zomer 2019

VPRO Vrije Geluiden - Buiten Spelen zomer 2019

Special met sessies in de zomer van 2019 opgenomen op het klassieke openlucht festival Wonderfeel en Music Meeting, het Nijmeegse festival met muziek uit alle windstreken. Met onder meer: eeuwenoude muzikale tradities van The Garifuna Colle...

08-09-2019 09:30

VPRO Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden - VPRO Vrije Geluiden

Muziekprogramma voor grenzeloze muziekliefhebbers, met muziek van over de hele wereld: van jazz, improvisatie, nieuwe en oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

19-05-2019 09:30

Festival special

VPRO Vrije Geluiden - Festival special

Festival special met aandacht voor de zomerfestivals in 2019. Er zijn inmiddels zo'n 800 festivals in Nederland, Vrije Geluiden licht er een aantal uit. Een live optreden van de Turks-Britse zangeres Nilufer Yanya, zij komt naar 'Welcome to...

12-05-2019 09:30

Americana special met oa Tim Knol

VPRO Vrije Geluiden - Americana special met oa Tim Knol

Giovanca zoekt samen met Americana-liefhebber Tim Knol naar het geheim van het succes van Americana, de muziekstroom die zijn roots vindt in Amerikaanse blues en country, in Nederland. Tim Knol heeft een plaat gemaakt met de Blue Grass Boog...

05-05-2019 09:30

Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

VPRO Vrije Geluiden - Duo Impulse, Salif Keita, Rina Mushonga

Rina Mushonga heeft Nederlandse en Zimbabwaanse roots. Op haar tweede album 'In A Galaxy' haar karakteristieke diepe stem, veel synthesizerklanken en elementen uit de Afro-pop van de jaren 80. En Sebastian en Barbara Bartmann, Duo imPuls, s...

28-04-2019 09:30

Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

VPRO Vrije Geluiden - Barrelhouse, Young VIP's, Nino Gvetadze

Giovanca ontvangt de band Barrelhouse, de Young VIPs 2019-zangeres Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong, en pianiste Nino Gvetadze. Barrelhouse bestaat sinds 1974, begin jaren tachtig ging de band uit elkaar, maar in 1993 traden ze weer op ...

21-04-2019 09:30

Filmmuziek special

VPRO Vrije Geluiden - Filmmuziek special

Giovanca presenteert een filmmuziek special. Drie regisseurs en drie componisten vertellen over hun samenwerking: Djurre de Haan en Michiel ter Horn; Vincent van Warmerdam en Ester Gould; Alex Simu en Boudewijn Koole. En verder vertelt film...

14-04-2019 09:30

Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

VPRO Vrije Geluiden - Celia Swart en Kluster5, Jan Verstraeten, Victoria Hanna

Victoria Hanna is een Israëlische zangeres en stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd op de kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' Big Band, maakte een soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wil...

31-03-2019 09:30

NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

VPRO Vrije Geluiden - NES, Roeland Hendrikx , Raoul Steffani

Giovanca ontvangt zanger Raoul Steffani, de band NES, en klarinettist Roeland Hendrikx. Bariton Raoul Steffani zingt onder meer Sibelius. De zanger beseft dat er kansen liggen voor de liedkunst. Door zijn repertoirekeuze, veel Engelse liede...

24-03-2019 10:30

Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

VPRO Vrije Geluiden - Kokoko, Magda Mendes, The Hague String Trio

Giovanca ontvangt de band KOKOKO! uit Kinshasa, zangeres Magda Mendes, en het The Hague String Trio. De geëngageerde band KOKOKO! is ontstaan in het getto van de Congolese hoofdstad Kinshasa. De leden weigeren ingedeeld te worden bij Afrika...

17-03-2019 10:30

J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

VPRO Vrije Geluiden - J'Nai Bridges, Nuala McKenna, Ragini Trio

Gaan jazz en raga wel samen? Het Ragini Trio uit België bestaat uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander Gyselinck (drums). De band beschouwt deze bezetting als een jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie tab...

10-03-2019 10:30

Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

VPRO Vrije Geluiden - Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs

Harpist Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten een grote carrière op. Op Shadows verkent hij voor hem onbekende genres en laat hij zelfs zijn stemgeluid horen. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 13. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 182
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 09:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!