Programma gemist?

Meestermuzikant uit en levende legende Hariprasad Chaurasia door een uit India bespeelt de bansuri op (bamboefluit). En de kracht naar uit van de jonge Nederlandse band uit KOFFIE uit ligt in het energieke naar samenspel van de leden. Meestermuzikant van Hariprasad Chaurasia uit het op India bespeelt de bansuri naar (bamboefluit). Chaurasia de heeft al ruim veertig jaar een tijdens zeer uit bijzondere band tijdens met Nederland en door is op 78-jarige leeftijd nog de erg actief. Zo tijdens geeft hij les de aan de studierichting Indiase de muziek van het door Rotterdamse conservatorium van Codarts. Halverwege op tv 2017 verschijnt het derde album uit van door KOFFIE, de band naar die sinds 2013 op een flinke festivalreputatie opbouwde naar met een combinatie van op tijdens virtuoze improvisaties en door stevige afrobeat-grooves. Na een zoektocht naar met een andere, uit vernieuwende sound, kwamen op de leden in van KOFFIE tot de een conclusie dat hun door kracht ligt in de met energie van uit het samenspelen. Ook de in de van studio wordt nagenoeg zonder overdubs, uit bijna het live gespeeld van door Itai Weissman (tenorsax), Floris van door de Vlugt (altsax), op van Daniël Schotsborg (bas), Valentijn Bannier (gitaar), op tv Abe van der met van Woude (drums), Niels Broos (toetsen), met Steven het Brezet (slagwerk) en Vernon Chatlein tijdens (slagwerk).

Hebe op tv Vrijhof is in een singer-songwriter met het een jazzy stem. Tom Sanderman is met een tijdens saxofonist met het een grote liefde voor minimal van music en de Jef Neve is jazzpianist en door de componist. Hebe Vrijhof is een Nederlandse de op tv singer-songwriter met een jazzy stem. In het 2015 bracht een ze in tijdens eigen beheer en uit zonder promoplan een een EP uit de met de naam 'The Beginning'. Het tijdens nummer tijdens 'I Knew it From op The Start' werd het opgepikt tijdens door Spotify en werd de meer dan 500.000 keer gestreamd. tijdens Haar eerste op album 'Tell me' op zal stapsgewijs verschijnen. Tom met Sanderman is een het Nederlandse saxofonist naar die op vaak hedendaags gecomponeerde muziek vertolkt, de met een grote liefde op voor minimal naar music. Eind 2016 door kwam hij met een uit door solo-cd met stukken van op minimal composers als Steve Reich van en een Philip Glass. op tv Het belangrijkste werk op deze cd door echter is in het serene op tv en intense werk 'The het River Beneath Us', in dat de Nederlandse een postminimalist Anthony Fiumara speciaal een met voor Sanderman schreef. Jef Neve is de jazzpianist en componist. door een Elke plaat is van voor de Vlaming een nieuwe uitdaging, op en krijgt daardoor op steeds in een andere kleur. Zijn cd op tv 'Spirit van Control' is een verzameling stukken naar voor het jazztrio en op strijkkwartet. Het geluid van de uit cd combineert uit jazz met door hedendaags klassiek. Naar eigen zeggen is op tv het zijn muziek geïnspireerd op tv door kitesurfen, door improviseren op op het op tv podium én door het op tv leven zelf.

Giovanca een ontvangt de met onconventionele band DAAU, oude muziek-specialisten op tv Capella de door la Torre in van Katharina Bäuml met en rietblazer Steven Kamperman met draailierbespeler naar Valentín Clastrier. door Levende legende Valentin naar Clastrier wordt wereldwijd met gezien als de uitvinder op van door de moderne draailier: door in zijn handen is op tv het naar traditionele bourdoninstrument uitgegroeid tot door een virtuoze klankmachine. Klarinettist, componist uit en van crossover-wizard Steven Kamperman tijdens heeft een achtergrond in de naar van jazz. Samen met Clastrier exploreert van hij de uit rijkdom van de volksmuziek. het Katharina Bäuml met van haar in Cappella de la op tv Torre is een van naar de twee uit artists in residence tijdens het in festival Oude Muziek 2017. op De uit nadruk van dit festival de ligt op de van 16de eeuw, door die met zijn nieuwe, revolutionaire naar geest vol vuur tijdens de strijd van aangaat naar met kerkelijk machtsmisbruik. op Het Antwerpse DAAU, van ook bekend als Die Anarchistische door Abendunterhaltung, op bestaat 25 jaar. Klarinettist uit en synthesizer-bespeler Han een Stubbe was zestien toen hij tijdens uit DAAU mede oprichtte. Door het de jaren heen wisselde tijdens de bezetting, maar op tv onconventioneel naar was het altijd. Om de op 25e verjaardag door te vieren brengt de van band een retrospectief album van uit, samengesteld door op tv op Rudy Trouvé, de éminence met grise van de Antwerpse in rock-scène. In Vrije Geluiden het het van resultaat.

Giovanca ontvangt naar zangeres Greetje Kauffeld, het vier contrabassisten en het een roots-rockband. de Hoe afwisselend wil je de het hebben? Giovanca ontvangt een zangeres Greetje door Kauffeld, vier contrabassisten en op tv met een roots-rockband. Hoe afwisselend een wil je het een hebben? Zangeres Greetje een Kauffeld staat in 2017 een zestig jaar op door de tijdens planken en dat op tv wordt gevierd met de cd op tv 'A Song for in You' door en een tournee. In een 1961 vertegenwoordigde 'De parel van van een de Nederlandse jazz' op tv ons bij het het Eurovisie Songfestival, waarna haar de carrière een internationale wending nam. een De op tv Amerikaanse rootsrock-band The Paladins ontstond een in 1980 in uit van San Diego als bandje van een een paar schoolkameraden. in Begin uit 2017 kwam hun in CD 'Slippin' In Ernesto's' uit. En naar door een wereldprimeur: heet eerste op tv festival dat helemaal gewijd is met aan de contrabas. tijdens met Het Dutch Double Bass Festival van het 19 t/m 21 naar naar mei 2017 in Den Haag. naar Speciaal voor tijdens Vrije Geluiden werd een met gelegenheidsensemble samengesteld met van vier de contrabassisten: James Oesi, Arjen Leendertz, in Eva Euwe, en Cody het op tv Takacs.

Giovanca een ontvangt een jazz-trio èn een van 'kamerjazzensemble' op èn ze maakt een uitstapje door het naar De Pit in TivoliVredenburg op tv om naar te kijken bij uit een...hoorspel! Drie winnaars van het Prinses de Christina van Councours vormen het de Floris Kappeyne Trio. Op met hun debuut-cd is in te de horen hoe het trio een eigen, tijdens authentiek geluid tijdens heeft ontwikkeld waarin Senegalese van sabar-ritmes tijdens en moderne klassieke van muziek doorklinken. Het Utrechtse Rosa naar Ensemble van voert in op TivoliVredenburg het live-hoorspel-met-muziek op tv 'De Deense Detective' het uit. Een spannende whodunnit in zeven met afleveringen, op tv die zich afspeelt in 2018 een tijdens de met aanloop naar door het Songfestival. Saxofoniste de Marike van tijdens Dijk leidt een in twaalfmans formatie met strijkers, blazers, naar piano, bas tijdens en drums: The Stereography de Project. Zij componeert en een arrangeert de in stukken die haar uit 'chamber jazz in ensemble' speelt. van Singer-songwriter Jeff Taylor is te naar gast bij in haar Project.

Platenverzamelaar, op acteur en muzikant Adison uit Reis presenteert een avontuurlijke in reis door de de Kaapverdische muziek op aan tijdens de hand van de verschillende van muziekstijlen: morna, een Coladeira, batuco in en funaná. Een avontuurlijke reis door een de van Kaapverdische muziek aan de hand met van de verschillende van muziekstijlen. Platenverzamelaar, acteur de en muzikant van Adison Reis vertelt over tijdens het op tv Kaapverdische muzikale in erfgoed en speelt met in zijn Adison Reis Trio. De tijdens op 'morna' wordt vaak naar gezien als hét voorbeeld de van de Kaapverdiaanse nationale in muziek. Jacqueline Fortes en door op tv Dina Medina zingen morna-liederen, begeleid in door Paulo Bouwman op in op tv gitaar. Zanger Americo Brito door vertegenwoordigt de met 'Coladeira', waarin verschillende ritmes elkaar afwisselen. op tv door Sima nos e so nos de speelt opzwepende ritmes uit van de 'batuco', op trance-opwekkende muziek in vraag- in de en antwoordstijl. Rotterdam kent naar een grote Kaapverdische in gemeenschap, en daaronder bevinden de zich van tal van zeer getalenteerde musici, met zoals zangeres Melissa Fortes. door van Zij zingt een met voorbeeld van 'funaná', de naar snelle dansmuziek uit de Cabo een van Verde. Alle muzikanten uit worden begeleid door een tijdens gelegenheidsband, geformeerd met door Paulo Bouwman.

Les naar Filles de Illighadad maakt Toeareg-muziek. een Stef door Kamil Carlens maakt mooie, naar bijna lome pop, door met wat rockinvloeden. En uit Jerôme Hol in is één van de naar met meest eigenzinnige jazzgitaristen van van zijn generatie. op tv Fatou Seidi Ghali en Alamnou met Akrouni het komen uit het dorpje Illighadad op in in Niger en vormen samen Les Filles door de de Illighadad. Ze bespelen in beiden de 'tende', door een waterdrum, en zingen. een Ze treden op met door vier het muzikanten: Fatou Seidi Ghali (gitaar van en tende), tijdens Alamnou Akrouni in (tende, kalebas), Mariama Salah Assouan door (dans, op tende) en Ahmoudou Madassane door (gitaar). Ze maken lokale in Toeareg-muziek, bedoeld het om door in trance te raken. Beeldend kunstenaar, het de zanger en songschrijver Stef Kamil Carlens van een is vooral bekend als frontman van in de met Belgische groep Zita Swoon, met en hij heeft op ook de een tijdje meegespeeld uit bij dEUS. De met plaat 'Stuck in the Status Quo' op tv is de eerste een tijdens CD die hij onder tijdens eigen naam uitbrengt. Veel mooie, de bijna van lome pop, met door wat rockinvloeden die naar soms ook richting americana gaat. de Jerôme met Hol heeft door zich in sneltreinvaart met ontwikkeld tot één van naar de beste en meest eigenzinnige de jazzgitaristen van de zijn generatie uit en komt binnenkort op tv met het album 'Sneak op Peek'. Na zijn uit studie aan het met Rotterdams conservatorium vertrok de Hol in 2005 op naar een New York om te studeren met uit gitaarhelden als Wayne de Krantz het en Hiram het Bullock. Sindsdien ontwikkelde hij zijn met eigen geluid door een een stevige tijdens heavy metalsound te combineren uit met de warmte van een de blues en van de van harmonische subtiliteit uit van de jazz.

Accordeonist de Mario Batkovic mixt pop, minimal naar music, door filmmuziek en hedendaagse muziek. op De door Surinaamse fluitist Ronald Snijders speelt stukken naar van zijn cd op 'The naar Nelson & Djosa Sessions'. De op ster van de een naar Bosnische accordeonist Mario Batkovic is op rijzende. een Batkovic kan zijn accordeon laten op donderen van als het grootste het orgel ter wereld en zo tijdens intiem spelen op tv dat het op lijkt of hij jou het als luisteraar persoonlijk wil op tv verleiden. Accordeonmuziek op de op tv grenzen in van pop, minimal music, de filmmuziek op en hedendaagse muziek. De Surinaamse naar fluitist Ronald Snijders een speelt uit stukken van zijn van cd 'The Nelson & naar Djosa Sessions'. Snijders naar vertelt ook op tv hoe hij de tijdens muziekcultuur in Suriname ervoer en nog het een altijd in zijn een muziek gebruikt.

De Namibische door roots van zangeres Shishani, van de tijdens zoektocht van zangeres Michelle van David op & The Gospel Sessions naar de tijdens uit oorsprong van de gospelmuziek tijdens en Club uit Classique speelt werk van van Brahms. Vanuit naar TivoliVredenburg, met de Namibische door roots van zangeres Shishani, met in Club op Classique die met werk speelt van op Johannes Brahms en met zangeres Michelle uit David & op The Gospel Sessions, tijdens een zoektocht naar tijdens de de oorsprong van de op gospelmuziek.

Dit op keer drie prachtige een zangeressen uit het Mali, Gambia en Cuba. Een naar rolmodel naar voor vrouwen in Afrika naar met heldere de stem, de eerste vrouwelijke Kora-virtuoos en van een swingende van zangeres met sterke roots. met In deze uitzending op tv drie prachtige een zangeressen naar uit Mali, Gambia en Cuba. De het West-Afrikaanse diva Oumou op Sangaré komt naar in mei 2017 op tv met haar door album 'Mogoya'. Oumou tijdens wordt geroemd om haar op tv heldere stem en is van een op rolmodel voor vrouwen in op Afrika. Ze durft controversiële tijdens onderwerpen een als polygamie en vrouwenbesnijdenis aan tijdens de met kaak te stellen, maar op ze de bezingt ook de vrouwelijke het sensualiteit. * Sona in Jobarteh is de eerste vrouwelijke op tv Kora-virtuoos tijdens uit een West-Afrikaanse griotfamilie. in Ze is van een pionier in deze traditie door van de afgelopen van zeven eeuwen tijdens waarin het Kora-meesterschap de uitsluitend naar van vader op zoon werd van doorgegeven. Ze in wordt geroemd als instrumentalist en van zangeres, sinds op tv ze het album 'Fasiya' de uitbracht. * Een tijdens nieuwe generatie muzikaal door met talent staat te trappelen met om de in wereld te veroveren nu de isolatie op tv van van Cuba na vijftig jaar voorzichtig door barsten begint tijdens te vertonen. van Cuba is niet door bang meer voor invloeden het van buitenaf. tijdens Zangeres Daymé een Arocena: 'Onze roots zijn door te sterk om tijdens verloren te naar gaan'. Op haar album 'Cubafonia' is naar haar de klassieke achtergrond tijdens goed te horen. Tezelfdertijd slaagt ze naar erin om haar met muziek van soms ook van catchy naar pophooks te voorzien. een Het resultaat is in een swingende uit mix van uit pop, jazz, latin uit en rumba met een Afrikaanse de en Cubaanse op tv twist.

Meestermuzikant naar en levende legende Hariprasad Chaurasia op tv uit India een bespeelt de bansuri met (bamboefluit). En de van kracht op van de jonge Nederlandse band KOFFIE van ligt in het door energieke het samenspel van de door leden. Meestermuzikant Hariprasad Chaurasia uit uit India is een naar levende legende en uit een met echte wereldster. Hij bespeelt van de op tv bansuri (bamboefluit). Chaurasia heeft een al ruim veertig jaar door een het zeer bijzondere band met Nederland en door vanwege zijn muzikale in verdiensten draagt op tv hij met de eretitel Officier in de Orde op tv met van Oranje Nassau. tijdens Op 78-jarige leeftijd is hij nog tijdens erg actief. Zo met geeft naar hij les aan naar de studierichting Indiase in muziek van het in Rotterdamse conservatorium Codarts, waar hij een onder meer door Madhu door Lalbahadoersing (zang, vierdejaars) en een Ruven Ruppik op tv (percussie/alumnus) onderwijst. * het Halverwege 2017 verschijnt het het derde album tijdens van KOFFIE, de het band die sinds een 2013 een flinke festivalreputatie opbouwde met op tv een combinatie tijdens van virtuoze uit improvisaties en stevige afrobeat-grooves. Na uit een van zoektocht naar een het andere, vernieuwende sound, de kwamen de leden door van KOFFIE tot de conclusie van dat hun kracht een ligt naar in de een energie van het in samenspelen. Ook in de studio wordt uit de nagenoeg zonder overdubs, bijna live gespeeld uit door Itai het Weissman (tenorsax), Floris op tv van de Vlugt met (altsax), Daniël Schotsborg (bas), tijdens Valentijn Bannier op tv (gitaar), van Abe van der Woude (drums), Niels tijdens de Broos (toetsen), Steven Brezet (slagwerk) en naar Vernon Chatlein van (slagwerk).

Hebe is een op het singer-songwriter met een jazzy van stem. Tom op tv Sanderman is een saxofonist met van een grote liefde voor uit minimal music en op tv Jef het Neve is jazzpianist en componist. het Hebe door is een Nederlandse singer-songwriter op tv met een jazzy stem. door In 2015 bracht de ze in eigen van beheer en zonder een van promoplan een EP een uit met de naam 'The Beginning'. uit Het tijdens nummer 'I Knew naar it From The een Start' werd opgepikt door het Spotify en werd meer op tv door dan 500.000 keer gestreamd. de Haar eerste met album 'Tell me' zal stapsgewijs verschijnen. naar * een Tom Sanderman is op een Nederlandse saxofonist die een vaak hedendaags gecomponeerde muziek naar vertolkt, met een in grote liefde voor op tv tijdens minimal music. Eind 2016 naar kwam hij een met een solo-cd met op tv stukken van minimal composers als tijdens tijdens Steve Reich en Philip Glass. Het van op tv belangrijkste werk op naar deze cd echter op tv is het serene en op intense werk tijdens 'The River Beneath op tv Us', dat de Nederlandse postminimalist Anthony naar van Fiumara speciaal voor de Sanderman schreef. * een Jef Neve is jazzpianist en componist. een op Elke plaat is voor de op Vlaming een nieuwe uitdaging, het en krijgt daardoor in steeds de een andere kleur. Zijn op tv cd naar 'Spirit Control' is een de verzameling stukken voor op jazztrio en strijkkwartet. Het de geluid op van de cd de combineert jazz met naar hedendaags klassiek. Naar eigen zeggen is uit zijn tijdens muziek geïnspireerd door kitesurfen, uit door improviseren tijdens op het het podium én door het leven uit zelf.

Het jazzensemble de LABtrio speelt het innovatieve stukken, een meesterpianisten Enrico Pace en Igor door Roma vertolken delen uit met 'De het Planeten' van Gustav Holst. En met multicultureel zangkoor van Voxtra treedt op. op Enrico Pace met & Igor Roma: op tv twee meesterpianisten in één optreden. in Pace en Roma van verschijnen in regelmatig op op de grote internationale podia, maar tijdens om samen te kunnen op tv optreden van maken de twee van Italiaanse pianovirtuozen graag tijd de vrij. Het op plezier dat zij daaraan de beleven is aanstekelijk het - juist ook voor op tv het een publiek. Verwacht een een formidabele en sensuele vertolking van van delen uit 'The naar met Planets' van Gustav naar Holst. * LABtrio op tv bestaat tien jaar van en dat is een door goed moment voor Vrije tijdens Geluiden om uit naar hun muzikale groei te op op tv vragen. Op hun naar derde cd 'Nature City' (feb 2017) op tv horen we echte met op jazz, heerlijk innovatief, met naast eigen een composities de ook twee op tv stukken van Johann Sebastian Bach. met * op Voxtra is een project door van het Brusselse op tv Muziekpublique met zangers uit in België, Finland, in Madagaskar, Albanië en Sardinië naar die naar in België wonen. De musici zijn door bij elkaar gaan van zitten op tv om te kijken de op welke manier ze het vocale muziektradities met met elkaar konden combineren tijdens en waar de verschillen van en de op overeenkomsten lagen. En naar dat een bleek wonderbaarlijk goed te werken. de De cd 'The Encounter' een of Vocal Heritage van het kwam in september 2016 de uit.

Deze tijdens keer: de Kaapverdische het accordeonist Bitori, de Belgische popgroep door van Het Zesde Metaal en op het Lets Radiokoor zingt werk de op van Peteris Vasks en Arvo Pärt. een uit De Kaapverdische accordeonist Bitori mag naar dan wel achter in tijdens de zeventig zijn, van zijn internationale van carrière in komt nu pas echt los. op In de jaren naar vijftig was de hij een gevierd muzikant op in Kaapverdië en vernieuwde op tv tijdens hij de lokale muziek de met zijn wilde funaná. In het 1998 nam hij tijdens in Rotterdam een de album op dat tijdens recent van uitgroeide tot een met internationaal succes. * Het Lets een Radiokoor is een naar het klasse apart. Onder leiding de van o.a. chef-dirigent Kaspars Putnins door is het een uitgegroeid uit tot in een van de in beste een en belangrijkste koren ter wereld. op tv Het koor zingt elk door repertoire, maar door is gespecialiseerd in een werken van op tv Russische en Baltische bodem. Bij het Vrije Geluiden zingen de ze van werk van Peteris Vasks door en van de door beroemde componist, Arvo een Pärt. * De met Belgische popgroep Het Zesde van op Metaal verkoopt in een eigen land alle zalen uit. Met van hun van vierde album van 'Calais' wil de op groep onder leiding de van Wannes Capelle nu ook tijdens doorbreken bij de een Noorderburen. In op tv plat West-Vlaams dialect het zingt Capelle over door misstanden in de samenleving, naar en natuurlijk met over de een liefde.

Deze van keer Turkse in muziek van wereldmuziektalent Charis Laurijsen, naar altsaxofonist Genzo Okabe uit tijdens Japan en pianist tijdens Xavi Torres uit in Spanje en in muziek van componist op Olivier Greif: mooi of het verschrikkelijk? Dit het seizoen ontvangt de Vrije Geluiden van verschillende talenten van de wereldmuziekopleiding naar van het van Codarts Conservatorium Rotterdam. Deze in keer stellen we een u voor met aan Charis Laurijsen, die er in zijn Masteropleiding volgt uit op de op tv afdeling Turkse muziek. tijdens Het is uit de enige een opleiding Turkse muziek buiten op tv Turkije. Hij speelt in o.a. de eigen compositie door 'Short op River'. * Ieder jaar door kiezen jazzprogrammeurs twee veelbelovende met jazzmusici uit voor de tijdens Young naar Vip's Tour om op diverse op tv podia ervaring in op te de doen. In 2017 zijn een dat altsaxofonist Genzo in Okabe uit Japan, die door in Den Haag in studeerde en in pianist Xavi Torres uit op Spanje, die op afstudeerde in in Amsterdam. * Volgens met de leden van op tv het Olivier Greif Ensemble door is de in muziek van de Franse componist op Olivier Greif de compromisloos; met je vindt het mooi of met je vindt met het verschrikkelijk. De tijdens duistere componist overleed in in 2000 naar in Parijs en werd de slechts 50 jaar met oud.

juni 2017
18-06-2017 10:30

Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

VPRO Vrije Geluiden - Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

Meestermuzikant en levende legende Hariprasad Chaurasia uit India bespeelt de bansuri (bamboefluit). En de kracht van de jonge Nederlandse band KOFFIE ligt in het energieke samenspel van de leden. Meestermuzikant Hariprasad Chaurasia uit In...

03-06-2017 09:00

Jef Neve, Hebe Vrijhof, Tom Sanderman

VPRO Vrije Geluiden - Jef Neve, Hebe Vrijhof, Tom Sanderman

Hebe Vrijhof is een singer-songwriter met een jazzy stem. Tom Sanderman is een saxofonist met een grote liefde voor minimal music en Jef Neve is jazzpianist en componist. Hebe Vrijhof is een Nederlandse singer-songwriter met een jazzy stem....

21-05-2017 10:30

DAAU, Steven Kamperman & Valentin Clastrier, Capella de la Torre

VPRO Vrije Geluiden - DAAU, Steven Kamperman & Valentin Clastrier, Capella de la Torre

Giovanca ontvangt de onconventionele band DAAU, oude muziek-specialisten Capella de la Torre van Katharina Bäuml en rietblazer Steven Kamperman met draailierbespeler Valentín Clastrier. Levende legende Valentin Clastrier wordt wereldwijd ge...

14-05-2017 10:30

Greetje Kauffeld, The Paladins, Dutch Double Bass Festival

VPRO Vrije Geluiden - Greetje Kauffeld, The Paladins, Dutch Double Bass Festival

Giovanca ontvangt zangeres Greetje Kauffeld, vier contrabassisten en een roots-rockband. Hoe afwisselend wil je het hebben? Giovanca ontvangt zangeres Greetje Kauffeld, vier contrabassisten en een roots-rockband. Hoe afwisselend wil je het ...

07-05-2017 10:30

Floris Kappeyne Trio, Rosa Ensemble, Marike van Dijk

VPRO Vrije Geluiden - Floris Kappeyne Trio, Rosa Ensemble, Marike van Dijk

Giovanca ontvangt een jazz-trio èn een 'kamerjazzensemble' èn ze maakt een uitstapje naar De Pit in TivoliVredenburg om te kijken bij een...hoorspel! Drie winnaars van het Prinses Christina Councours vormen het Floris Kappeyne Trio. Op hun ...

30-04-2017 10:30

Viva Cabo Verde

VPRO Vrije Geluiden - Viva Cabo Verde

Platenverzamelaar, acteur en muzikant Adison Reis presenteert een avontuurlijke reis door de Kaapverdische muziek aan de hand van de verschillende muziekstijlen: morna, Coladeira, batuco en funaná. Een avontuurlijke reis door de Kaapverdisc...

23-04-2017 10:30

Les Filles de Illighadad, Stef Kamil Carlens en Jerome Hol Trio

VPRO Vrije Geluiden - Les Filles de Illighadad, Stef Kamil Carlens en Jerome Hol Trio

Les Filles de Illighadad maakt Toeareg-muziek. Stef Kamil Carlens maakt mooie, bijna lome pop, met wat rockinvloeden. En Jerôme Hol is één van de meest eigenzinnige jazzgitaristen van zijn generatie. Fatou Seidi Ghali en Alamnou Akrouni kom...

16-04-2017 10:30

Ronald Snijders Band en Mario Batkovic

VPRO Vrije Geluiden - Ronald Snijders Band en Mario Batkovic

Accordeonist Mario Batkovic mixt pop, minimal music, filmmuziek en hedendaagse muziek. De Surinaamse fluitist Ronald Snijders speelt stukken van zijn cd 'The Nelson & Djosa Sessions'. De ster van de Bosnische accordeonist Mario Batkovic is ...

15-04-2017 09:05

Shishani, Club Classique, Michelle David & the Gospel Sessions

VPRO Vrije Geluiden - Shishani, Club Classique, Michelle David & the Gospel Sessions

De Namibische roots van zangeres Shishani, de zoektocht van zangeres Michelle David & The Gospel Sessions naar de oorsprong van de gospelmuziek en Club Classique speelt werk van Brahms. Vanuit TivoliVredenburg, met de Namibische roots van z...

02-04-2017 10:30

Oumou Sangaré, Sona Jobarteh, Daymé Arocena

VPRO Vrije Geluiden - Oumou Sangaré, Sona Jobarteh, Daymé Arocena

Dit keer drie prachtige zangeressen uit Mali, Gambia en Cuba. Een rolmodel voor vrouwen in Afrika met heldere stem, de eerste vrouwelijke Kora-virtuoos en een swingende zangeres met sterke roots. In deze uitzending drie prachtige zangeresse...

26-03-2017 10:30

Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

VPRO Vrije Geluiden - Hariprasad Chaurasia en KOFFIE

Meestermuzikant en levende legende Hariprasad Chaurasia uit India bespeelt de bansuri (bamboefluit). En de kracht van de jonge Nederlandse band KOFFIE ligt in het energieke samenspel van de leden. Meestermuzikant Hariprasad Chaurasia uit In...

19-03-2017 10:30

Jef Neve, Hebe, Tom Sanderman

VPRO Vrije Geluiden - Jef Neve, Hebe, Tom Sanderman

Hebe is een singer-songwriter met een jazzy stem. Tom Sanderman is een saxofonist met een grote liefde voor minimal music en Jef Neve is jazzpianist en componist. Hebe is een Nederlandse singer-songwriter met een jazzy stem. In 2015 bracht ...

12-03-2017 10:30

LABtrio, Enrico Pace en Igor Roma, Voxtra

VPRO Vrije Geluiden - LABtrio, Enrico Pace en Igor Roma, Voxtra

Het jazzensemble LABtrio speelt innovatieve stukken, meesterpianisten Enrico Pace en Igor Roma vertolken delen uit 'De Planeten' van Gustav Holst. En multicultureel zangkoor Voxtra treedt op. Enrico Pace & Igor Roma: twee meesterpianisten i...

05-03-2017 10:30

Bitori, het Lets Radiokoor en Het Zesde Metaal

VPRO Vrije Geluiden - Bitori, het Lets Radiokoor en Het Zesde Metaal

Deze keer: de Kaapverdische accordeonist Bitori, de Belgische popgroep Het Zesde Metaal en het Lets Radiokoor zingt werk van Peteris Vasks en Arvo Pärt. De Kaapverdische accordeonist Bitori mag dan wel achter in de zeventig zijn, zijn inter...

26-02-2017 10:30

Charis Laurijsen, Xavi Torres Trio, Okabe Family, Olivier Greif Ensemble

VPRO Vrije Geluiden - Charis Laurijsen, Xavi Torres Trio, Okabe Family, Olivier Greif Ensemble

Deze keer Turkse muziek van wereldmuziektalent Charis Laurijsen, altsaxofonist Genzo Okabe uit Japan en pianist Xavi Torres uit Spanje en muziek van componist Olivier Greif: mooi of verschrikkelijk? Dit seizoen ontvangt Vrije Geluiden versc...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Vrije Geluiden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Vrije Geluiden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Vrije Geluiden bij VPRO Vrije Geluiden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Vrije Geluiden. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Vrije Geluiden gemist

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van VPRO Vrije Geluiden gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Vrije Geluiden? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Vrije Geluiden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 18-06-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord