Programma gemist?

Matthijs op tv Schouten (1952) is door te gast. Hij is de ecoloog, godsdienstwetenschapper, naar hoogleraar Natuurbeheer in Ierland en van het Wageningen, strateeg bij Staatsbosbeheer, boeddhist en een meditatieleraar. Hij ziet tijdens hoe de op aarde kapot dreigt op tv te gaan, een maar toch blijft hij hoopvol: naar 'Ik ben uit zo uit blij dat ik in op tv mijn werk contact op tv heb met jonge mensen, door mijn studenten. Ik zie uit met wat zij aan oplossingen bedenken. op tv Ik zou simpelweg niet naar anders kunnen dan in hoop een hebben. Dat is ook wat het ik uit in mijn boeddhistische training een geleerd heb: je naar kunt alleen maar zo uit goed mogelijk doen in wat je met doet. Wat het resultaat op zal zijn weet de je toch een niet. Als je erg uit bezig bent met op het de resultaat houdt het op, dan door gaat het mis. met We zijn door het een web op tv van het verbindingen en betrekkingen van verbonden met de door wereld om ons heen. Alles een wat op we doen en zeggen heeft daarom uit invloed, door alleen kunnen we de met reikwijdte nooit overzien.' tijdens Matthijs Schouten heeft een het tekst meegenomen op tv van uit de Vietnamese monnik op tv Thich Nhat Hanh, die het web in van uit verbindingen treffend tijdens illustreert.

Rik van Felderhof is de met laatste maanden veelvuldig het te zien met herhalingen door van zijn op succesvolle tv-programma Villa Felderhof. het Na een zijn tv-carrière stortte hij zich het op het schrijverschap. Onder op op pseudoniem schreef hij de trilogie de De Vliegenvanger, maar ook in reisboeken in over Frankrijk en Italië en naar een de kinderbijbel vlogen uit in zijn pen. Annemiek van Schrijver praat naar met de NCRV-programmamaker, tijdens die onlangs 70 met werd, over het ouder worden, naar zijn joodse roots, naar zijn godsvertrouwen en wat de een hij ziet als zijn uit taak in de op wereld.

Judokampioen Roy uit Meyer met (27) noemt zichzelf liever geen door christen. Hij vindt uit dat een begrippen als protestant, moslim uit en boeddhist op tv merknamen zijn, waarmee mensen van elkaar de gescheiden worden. naar Juist een daarom is Kerstmis voor uit Meyer de mooiste aller feestdagen: op tv wat hem betreft met is Jezus het naar ultieme voorbeeld met van hoe je vanuit op je volle de potentie naar kunt leven, in op liefde en saamhorigheid. Roy Meyer groeide tijdens op in een door explosieve gezinssituatie. Ruzies het en geweld een bepaalden uit de sfeer in huis en dat met had gevolgen voor door zijn op tv eigen gedrag. Meyer zwierf van van het ene internaat op naar op het andere, totdat tijdens hij in de op jeugdgevangenis belandde. van Daar gooide hij op eigen een kracht het roer een om. op In zijn cel uit verdiepte hij zich de in de meest uiteenlopende boeken over naar tijdens religie en spiritualiteit - van Bijbel op tot Bhagavad tijdens Gita - en bad door hij tijdens tot God om 'herboren' op te mogen in worden. Nadat hij een bijzondere in in spirituele ervaring had gehad, slaagde op Roy Meyer op tv erin zijn agressie om op te zetten in vriendelijkheid op en was uit hij binnen een in half jaar de jeugdgevangenis uit uit. Sindsdien leeft de hij naar vanuit het besef dat door er een liefdevolle God in aanwezig de is in alles en de iedereen: 'Dat een is de grootste bron van het op tv kracht die ik in in mijn leven tijdens mee zal nemen'.

Fatima Elatik naar (1973) is een op geboren uit en getogen Amsterdamse moslima, een met het hart op op tv de tong en een een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze in heeft een op grote mond, van zegt ze zelf. in Jarenlang was van ze actief in met de Amsterdamse politiek en bij de in Amsterdamse een politie zette ze in zich in de voor meer diversiteit. Ze de heeft haar tijdens eigen adviesbureau. Na ongelooflijk hard tijdens gewerkt te hebben, naar zoekt naar Elatik nu ruimte voor de verwerking en op tv verstilling. Afgelopen zomer overleed haar vader op tv en het verdriet een om zijn dood uit bracht op onverwerkte pijn naar boven om uit het van verlies van haar ongeboren naar kind. Fatima Elatik voelt het zich thuis in van het soefisme, de de mystieke van tak van de islam. Zij het ziet op religie als de manier om tijdens orde te scheppen de in de chaos door die de het wereld is: 'We van zijn een allemaal op weg om van onze ziel te zuiveren en op tv verlicht uit te worden'. tijdens Op die weg zoekt ze van de op tv verbondenheid met anderen: op 'Dat is helend. Onze zielen de zijn één, naar ze komen uit één bron: het de eeuwige liefde, op tv God'. in Ze ziet ons als op tv stralen die uiteindelijk de teruggaan in naar de zon, de de ene bron die de kracht op tv is van het van leven. Dat je de soms mensen die een met je niet kent toch herkent de en met met hen zielsverwantschap ervaart, is daar met een een uitingsvorm van. Fatima heeft op een inspiratietekst gekozen van op theoloog, op leraar, dichter en op tv mysticus Rumi.

In tijdens 2007 verliet Henk de Velde op tv (69) tijdens Nederland met de op tv woorden: 'ik kom nooit door meer een terug'. Zijn keus een om vier jaar later omwille van de met zijn zoon weer aan te door leggen naar in Nederland ziet hij als de in beste keus de die hij ooit gemaakt van heeft. En nu naar ligt hij met naar zijn in schip vlakbij met de plek waar hij werd uit geboren. Hij schrijft de en maakt korte een reizen omdat hij de uit kostbare met tijd met het zijn kleinkinderen niet wil missen. in Henk de Velde groeide een op in tijdens een gezin dat in kerkte in een hervormde de Bondsgemeente. een Hij kijkt er dankbaar tijdens op van terug. Ook al is in hij wars van regeltjes en door dogma's, hij ziet op tv naar zichzelf nog steeds als een het gelovig mens. De Velde tijdens noemt de zich een naar pelgrim, iemand voor wie op de weg belangrijker is dan van het doel. Hij het vindt niets, hij door ís. op En hij blijft onderweg, ook door omdat doorgaan gemakkelijker de uit is dan stoppen. de Toen zijn moeder op stierf verbleef Henk de Velde van bij de Makah, tijdens een indianenstam in met Amerika. De leden van naar de stam van verzorgden en tijdens troostten hem. De een chief gaf hem een gebed het mee op dat hij graag met op tv de kijker uit wil delen.

Marjolijn in van Heemstra met (1981) is dichter, met schrijver, columnist in de Trouw en gelauwerd theatermaker. Ze krijgt van nog naar steeds een enorme kick het van het podium, maar door ze wil de vooral een verhalen vertellen. Dit jaar werd op tv haar roman 'En naar wij noemen hem' genomineerd in voor de tijdens Libris literatuurprijs uit en maakte ze haar uit eerste podcast over een haar oude geschiedenisleraar Ronald van Sørensen. Van Heemstra met vindt met haar inspiratie steeds meer met in de natuur. Daar op tv zit ook voor tijdens haar door de mystiek: een ook al maken we er het een zooitje van op tijdens deze van aarde, we zijn door één met op tv de natuur, maken in er deel van uit. in Als inspiratietekst kiest ze voor met de brief van van Jimmy Carter het die door is meegegaan met de ruimtesonde tijdens Voyager, eind jaren naar 70. Voor haar vertegenwoordigt op die brief iets met van de in toekomst, perspectief. Het relativeert door ons eigen gedoe door hier op aarde op tv en tegelijkertijd in laat het ons, met net als tijdens de astronauten vanuit de het ruimte, de een kwetsbaarheid van de aarde en uit uit van alles wat erop leeft, naar zien.

Vorige zomer uit vierde filmmaker uit Frans Weisz zijn tachtigste naar verjaardag. in Hij kijkt terug uit op zijn veelbewogen leven en blikt tijdens vooruit: er naar is met nog zo veel wat hij wil uit doen. Weisz op werd geboren aan een de vooravond een van de Tweede Wereldoorlog. Hij op in overleefde de Holocaust door in een rooms-katholiek boerengezin met in Limburg. Zijn ouders werden naar weggevoerd naar Auschwitz: tijdens moeder Selma naar kwam op tv terug, vader Géza niet. Het leven door uit zelf heeft Frans van Weisz geleerd om te naar gaan met diepe ellende een en met tegenslag. Hij vergelijkt van zichzelf weleens met een duikelaartje: hoe op tv van hard je hem ook omver de duwt, hij komt naar altijd weer overeind. Door een zijn joodse uit wortels en zijn het rooms-katholieke opvoeding voelt hij een zich op verbonden met zowel het jodendom uit als het christendom. het in Hij vernoemde zijn het zoon naar zijn uit vermoorde vader en tijdens ziet zijn komst als naar een samensmelting tussen op het Oude Testament en Nieuwe een Testament: zijn tijdens 'kind van het de licht' werd een geboren op Tweede Kerstdag, het in dat tijdens jaar de eerste dag van uit een Chanoeka.

Herhaling n.a.v. een het overlijden van van Johan Witteveen, tijdens oud-minister van Financiën (VVD) de en oud-topman van het het de IMF. Daarnaast was een hij één van leiders van de naar Nederlandse het tak van de op Soefi Beweging en op tv ook in dat verband naar internationaal het actief.

Eva naar Durlacher groeide naar op in de echo naar van de Holocaust. Vertrouwen in van de het goedheid van de naar mensheid kreeg ze hierdoor in niet van van huis uit mee. Ze uit voelt een collectieve joodse door zielepijn, uit maar wil het niet daarbij het naar laten. Haar vader, van Gerard Durlacher, nam de pen op op tijdens om zich te kunnen uiten, haar door zus in Jessica deed hetzelfde. Eva Durlacher op koos voor het haar met eigen weg in de de beeldende kunst en in als trainer en coach van door levensgeschiedenissen. Het boeddhisme een gaf op tv haar het inzicht in dat ook in de op tv diepste duisternis het een wonder plaatsvindt. naar Dit wordt naar geïllustreerd in een fragment uit haar naar vaders boek op tv 'Strepen in aan de hemel'. Het getuigt van op tv door een onverwacht gebaar tijdens van medemenselijkheid dat haar door heeft geraakt een en blijvend heeft naar beïnvloed.

Hoe kun je van compassie hebben met op tv een man die van ervoor zorgt een dat jij voor het een leven op tv gehandicapt bent? Dominee Ebi de Wassenaar overleefde van in november 2017 ternauwernood op een gewelddadige door moordaanslag op haar in leven. Ze op tv lijkt een willekeurig een slachtoffer te zijn van een tijdens 'verwarde man', een van pianostemmer in die haar in haar op eigen kerk in naar Rhenoy van achteren aanvalt van met een tijdens hamer. De predikante tijdens is bijna een half tijdens jaar het van huis om te op revalideren en eenmaal op tv thuis moet alles worden aangepast. van Ebi in Wassenaar vertelt waarom met ze geen woede de voelt voor tijdens de dader, die ervoor op zorgde dat ze een halfzijdig verlamd is op tv en afhankelijk van van anderen.

Dominicaan Leo de op tv Jong is ver van in de van tachtig. Toen hij nog tijdens met een jongeman was een raakte hij in tijdens een ernstige crisis: al zijn zekerheden in naar over dogma's, geloof, kerk en tijdens priesterschap met sneuvelden. Schoonheid, ontroering, barmhartigheid, liefde, uit vergeving, op de leegte na iemands tijdens laatste levensadem, tijdens dit alles bleek te uit groot voor leerstellingen. Hij begreep van dat we het ervaringen waar geen woorden de voor tijdens zijn enkel maar eenvoudig moeten van liefhebben. Zo ontdekte een door hij God voorbij het alle namen: 'onnoembaar van Gij'.

Corien van Zweden het is journalist naar en schrijver. tijdens Ze studeerde theologie maar op tv raakte daarvan vervreemd toen tijdens ze ging werken door als op vrijwilligster in een het tehuis voor verstandelijk naar gehandicapte kinderen op in Karachi (Pakistan). Niets zou daarna op tv meer zijn zoals uit het uit was. Door door diepe dalen ging ze met doordat ze twee keer borstkanker van kreeg. Bij in de tweede op keer moest door ze een borstamputatie ondergaan. op In zware tijden waarin een ze tijdens regelmatig tussen hoop in en vrees leefde, op kwamen oude, troostende, woorden uit weer terug. op tv Eerder schreef Corien van Zweden door een naar aangrijpend boek over haar overleden uit zusje, over wie niet van werd gepraat in de het haar ouderlijk gezin. Ze met beseft door met al deze ervaringen in des te meer dat juist als door je iets in verliest, je de betekenis op daarvan de gaat beseffen.

Om een tijdens uitweg te een vinden voor de stress die tijdens de ze ervoer in haar werk, ontdekte naar Barbara op de Zoete het zenboeddhisme. Het van bleek zo uit goed bij haar te uit de passen dat ze haar comfortabele met leven opgaf om te van van kunnen intreden in een uit klooster in het naar noorden van het land op en zenmonnik te op tv worden. Vorig jaar het kwam ze de tijdens de revalidatie op na een beenbreuk in aanraking in met met Nijkleaster, de geloofsgemeenschap door in Jorwert. Het zette de haar leven volledig op tijdens z'n kop: De uit Zoete zette op tv haar hakken in een het zand, uit want ze was er tot de dat van moment heilig het van overtuigd geweest dat haar een toekomst tijdens bij het zenboeddhisme met lag. Toch kon ze niet anders door dan aan naar zichzelf toegeven het dat er bij haar het in een naar paar maanden een onstuitbaar godsgeloof een was ontstaan. Op de in de vroege paasmorgen op wordt ze gedoopt.

Eva Durlacher groeide het op in de van echo van de uit van holocaust. Vertrouwen in de op goedheid van de uit mensheid kreeg ze hierdoor tijdens niet op tv van huis uit op tv mee. Ze voelt op tv een collectieve joodse zielepijn, op tv maar wil in het niet daarbij laten. van Haar vader, Gerard Durlacher, nam een de het pen op om zich van te kunnen uiten, haar door zus Jessica uit deed hetzelfde. Eva een Durlacher op koos voor haar eigen weg, in tijdens op de beeldende kunst en als trainer uit en coach het van van levensgeschiedenissen.

Bas Ramselaar was door jarenlang concertzanger, op maar stopte door daarmee na door een burn-out. Hij richtte zich daarna tijdens op van koordirectie. Nu in geeft hij leiding aan verschillende uit koren op en zingt één van keer per jaar nog naar de Christus-rol naar in de Matthäus-Passion of de op Johannes-Passion. Voor hem is met de passiemuziek naar ten op diepste religieus, onderdeel van de op tv liturgie, in en niet los verkrijgbaar. van Als hem gevraagd de wordt een fragment uit de op tv een Christus-partij te zingen, dan weigert op hij dat omdat hij een tijdens dat beschouwt als gebrek het aan eerbied. Het monastieke een heeft hem altijd getrokken, het het tijdens kwam er uiteindelijk tijdens niet van om zelf op tv kloosterling te worden. Maar het met met het mysterie is in hij vertrouwd: op toen hij overspannen in was zocht hij toevlucht in op een klooster. Zittend het aan de rand de van een vijver van raakte door hij buiten de tijd: op tv 'Ik ben drie kwartier kwijt. met Toen was ik met bij God'. Bas door Ramselaar heeft met gekozen de voor een gedicht van van de Bengaalse mysticus en de dichter Rabindranath het Tagore dat hem op het het lijf tijdens geschreven is: 'Als Gij de mij zegt te in zingen'.

juni 2021
23-06-2019 07:30

Matthijs Schouten

De Verwondering - Matthijs Schouten

Matthijs Schouten (1952) is te gast. Hij is ecoloog, godsdienstwetenschapper, hoogleraar Natuurbeheer in Ierland en Wageningen, strateeg bij Staatsbosbeheer, boeddhist en meditatieleraar. Hij ziet hoe de aarde kapot dreigt te gaan, maar toc...

16-06-2019 07:30

Rik Felderhof

De Verwondering - Rik Felderhof

Rik Felderhof is de laatste maanden veelvuldig te zien met herhalingen van zijn succesvolle tv-programma Villa Felderhof. Na zijn tv-carrière stortte hij zich op het schrijverschap. Onder pseudoniem schreef hij de trilogie De Vliegenvanger,...

09-06-2019 07:45

Roy Meyer

De Verwondering - Roy Meyer

Judokampioen Roy Meyer (27) noemt zichzelf liever geen christen. Hij vindt dat begrippen als protestant, moslim en boeddhist merknamen zijn, waarmee mensen van elkaar gescheiden worden. Juist daarom is Kerstmis voor Meyer de mooiste aller f...

02-06-2019 07:30

Fatima Elatik

De Verwondering - Fatima Elatik

Fatima Elatik (1973) is een geboren en getogen Amsterdamse moslima, met het hart op de tong en een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze heeft een grote mond, zegt ze zelf. Jarenlang was ze actief in de Amsterdamse politiek en bij de Amsterdams...

26-05-2019 07:25

Henk de Velde

De Verwondering - Henk de Velde

In 2007 verliet Henk de Velde (69) Nederland met de woorden: 'ik kom nooit meer terug'. Zijn keus om vier jaar later omwille van zijn zoon weer aan te leggen in Nederland ziet hij als de beste keus die hij ooit gemaakt heeft. En nu ligt hij...

12-05-2019 07:25

Marjolijn van Heemstra

De Verwondering - Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) is dichter, schrijver, columnist in Trouw en gelauwerd theatermaker. Ze krijgt nog steeds een enorme kick van het podium, maar ze wil vooral verhalen vertellen. Dit jaar werd haar roman 'En wij noemen hem' geno...

05-05-2019 07:25

Frans Weisz

De Verwondering - Frans Weisz

Vorige zomer vierde filmmaker Frans Weisz zijn tachtigste verjaardag. Hij kijkt terug op zijn veelbewogen leven en blikt vooruit: er is nog zo veel wat hij wil doen. Weisz werd geboren aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Hij overle...

28-04-2019 07:25

Johan Witteveen

De Verwondering - Johan Witteveen

Herhaling n.a.v. het overlijden van Johan Witteveen, oud-minister van Financiën (VVD) en oud-topman van het IMF. Daarnaast was hij één van leiders van de Nederlandse tak van de Soefi Beweging en ook in dat verband internationaal actief.

21-04-2019 22:25

Eva Durlacher

De Verwondering - Eva Durlacher

Eva Durlacher groeide op in de echo van de Holocaust. Vertrouwen in de goedheid van de mensheid kreeg ze hierdoor niet van huis uit mee. Ze voelt een collectieve joodse zielepijn, maar wil het niet daarbij laten. Haar vader, Gerard Durlache...

21-04-2019 07:45

Ebi Wassenaar

De Verwondering - Ebi Wassenaar

Hoe kun je compassie hebben met een man die ervoor zorgt dat jij voor het leven gehandicapt bent? Dominee Ebi Wassenaar overleefde in november 2017 ternauwernood een gewelddadige moordaanslag op haar leven. Ze lijkt een willekeurig slachtof...

14-04-2019 07:25

Leo de Jong

De Verwondering - Leo de Jong

Dominicaan Leo de Jong is ver in de tachtig. Toen hij nog een jongeman was raakte hij in een ernstige crisis: al zijn zekerheden over dogma's, geloof, kerk en priesterschap sneuvelden. Schoonheid, ontroering, barmhartigheid, liefde, vergevi...

07-04-2019 07:25

Corien van Zweden

De Verwondering - Corien van Zweden

Corien van Zweden is journalist en schrijver. Ze studeerde theologie maar raakte daarvan vervreemd toen ze ging werken als vrijwilligster in een tehuis voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Karachi (Pakistan). Niets zou daarna meer zi...

31-03-2019 07:30

Barbara de Zoete

De Verwondering - Barbara de Zoete

Om een uitweg te vinden voor de stress die ze ervoer in haar werk, ontdekte Barbara de Zoete het zenboeddhisme. Het bleek zo goed bij haar te passen dat ze haar comfortabele leven opgaf om te kunnen intreden in een klooster in het noorden v...

24-03-2019 08:30

Eva Durlacher

De Verwondering - Eva Durlacher

Eva Durlacher groeide op in de echo van de holocaust. Vertrouwen in de goedheid van de mensheid kreeg ze hierdoor niet van huis uit mee. Ze voelt een collectieve joodse zielepijn, maar wil het niet daarbij laten. Haar vader, Gerard Durlache...

17-03-2019 08:30

Bas Ramselaar

De Verwondering - Bas Ramselaar

Bas Ramselaar was jarenlang concertzanger, maar stopte daarmee na een burn-out. Hij richtte zich daarna op koordirectie. Nu geeft hij leiding aan verschillende koren en zingt één keer per jaar nog de Christus-rol in de Matthäus-Passion of d...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 16. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Verwondering gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering bij De Verwondering liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering gemist

Uitzending gemist van De Verwondering? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Verwondering, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Verwondering? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 230
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 07:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!