Programma gemist?

Matthijs de Schouten (1952) is te gast. van Hij met is ecoloog, godsdienstwetenschapper, hoogleraar uit Natuurbeheer in Ierland en op Wageningen, strateeg bij door Staatsbosbeheer, boeddhist en in meditatieleraar. in Hij ziet hoe de de aarde kapot dreigt te op gaan, maar toch tijdens blijft hij hoopvol: een 'Ik op tv ben zo blij dat een ik in mijn met werk tijdens contact heb met jonge mensen, mijn naar studenten. Ik door zie wat naar zij aan van oplossingen bedenken. Ik het zou simpelweg niet anders kunnen dan tijdens hoop hebben. Dat een is een ook wat de ik in mijn op boeddhistische training geleerd heb: tijdens je kunt alleen maar zo het goed mogelijk tijdens doen van wat je doet. Wat het resultaat door naar zal zijn weet je de toch niet. uit Als je erg tijdens bezig bent met de het resultaat houdt het op, dan door op gaat het mis. op tv We zijn door de een web van een verbindingen en betrekkingen verbonden met op tv de wereld door om ons heen. Alles wat in een we doen en zeggen heeft daarom uit invloed, alleen door kunnen we de het reikwijdte nooit overzien.' tijdens Matthijs Schouten heeft een tijdens tekst de meegenomen van de Vietnamese monnik van Thich Nhat Hanh, een die het door web door van verbindingen treffend van illustreert.

Rik de Felderhof is het de laatste maanden veelvuldig te zien door met de herhalingen van zijn succesvolle met tv-programma Villa door Felderhof. Na met zijn tv-carrière stortte hij zich op uit de het schrijverschap. Onder pseudoniem schreef hij op de trilogie De van Vliegenvanger, maar van ook naar reisboeken over Frankrijk een en Italië en een een kinderbijbel vlogen de uit zijn pen. Annemiek Schrijver praat door met een de NCRV-programmamaker, die onlangs 70 in werd, over van het ouder worden, tijdens zijn joodse roots, op tv zijn godsvertrouwen op tv en wat van hij ziet als uit zijn taak in de door wereld.

Judokampioen Roy Meyer op tv (27) op tv noemt zichzelf liever geen christen. tijdens Hij tijdens vindt dat begrippen door als protestant, moslim op en boeddhist merknamen zijn, waarmee op tv de mensen van elkaar naar gescheiden worden. Juist uit daarom is Kerstmis voor de Meyer de mooiste aller met feestdagen: wat hem op tv betreft is Jezus een het ultieme voorbeeld van in hoe je de vanuit je volle potentie uit kunt leven, in in liefde en naar saamhorigheid. Roy Meyer groeide met naar op in een tijdens explosieve gezinssituatie. Ruzies en de geweld bepaalden van de sfeer in huis tijdens en dat had gevolgen een voor zijn een eigen gedrag. Meyer zwierf van met het een ene internaat naar het andere, tijdens totdat hij in de de jeugdgevangenis belandde. met Daar gooide in hij op eigen naar kracht de het roer om. In met zijn cel verdiepte hij zich naar door in de meest het uiteenlopende boeken over religie uit en spiritualiteit - van Bijbel het naar tot Bhagavad Gita - en van bad hij tot God tijdens in om 'herboren' te mogen door worden. Nadat hij een uit bijzondere spirituele ervaring had met met gehad, slaagde Roy Meyer erin zijn een met agressie om te zetten in op vriendelijkheid tijdens en was hij binnen een half van een jaar de jeugdgevangenis uit. Sindsdien leeft op door hij vanuit het besef dat in er een naar liefdevolle God tijdens aanwezig is in alles en van iedereen: tijdens 'Dat is de grootste het bron van kracht die op tv ik in mijn in leven mee zal tijdens nemen'.

Fatima naar Elatik (1973) met is een geboren en getogen op tv Amsterdamse een moslima, met het hart op de door tong en op een op groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze heeft een grote met mond, zegt uit ze zelf. de Jarenlang was door ze actief in de Amsterdamse politiek de en bij de op Amsterdamse politie de zette een ze zich in voor meer diversiteit. met op tv Ze heeft haar met eigen adviesbureau. Na ongelooflijk hard gewerkt in te naar hebben, zoekt Elatik nu ruimte op voor op tv verwerking en tijdens verstilling. Afgelopen zomer overleed op haar vader een en het verdriet met om zijn dood bracht onverwerkte pijn uit naar boven een om het op verlies van haar ongeboren door kind. naar Fatima Elatik voelt tijdens zich thuis in op tv het soefisme, de mystieke met tak van de islam. Zij uit ziet religie als het de manier om door tijdens orde te scheppen in de chaos door die de op tv wereld is: het 'We zijn allemaal een op weg om onze de ziel de te zuiveren en verlicht te worden'. naar Op met die weg zoekt ze de door verbondenheid met in anderen: 'Dat is helend. op van Onze zielen zijn met één, ze komen uit van één bron: de eeuwige in liefde, God'. Ze met ziet ons als het stralen die uiteindelijk teruggaan naar met naar de zon, de ene tijdens bron die de kracht een is van het het leven. Dat je van soms het mensen die je niet de kent de toch herkent en met het hen zielsverwantschap ervaart, is daar op tv een naar uitingsvorm van. Fatima heeft een door inspiratietekst de gekozen van theoloog, leraar, de dichter en mysticus in Rumi.

In 2007 verliet tijdens op Henk de Velde (69) Nederland met in de in woorden: 'ik kom nooit meer van terug'. Zijn van keus om vier op tv jaar later omwille op van zijn door zoon weer aan tijdens te leggen in Nederland in ziet in hij als de beste met keus die hij het ooit gemaakt met heeft. En nu ligt hij met in zijn schip in vlakbij de plek naar waar hij werd naar geboren. Hij schrijft uit en van maakt korte reizen omdat uit hij de het kostbare tijd met zijn naar kleinkinderen niet wil missen. van Henk de Velde uit groeide op in een naar gezin door dat kerkte in een hervormde op Bondsgemeente. Hij kijkt door er dankbaar op tv op terug. de Ook al met is hij wars naar van regeltjes en dogma's, hij uit ziet zichzelf op tv nog steeds als een een gelovig mens. De Velde op tv noemt zich een tijdens in pelgrim, iemand voor wie de weg op belangrijker is dan op tv door het doel. Hij uit vindt niets, hij ís. het En hij blijft onderweg, ook door omdat doorgaan gemakkelijker op is met dan stoppen. Toen het zijn moeder stierf verbleef door Henk de Velde bij op tv de de Makah, een indianenstam in Amerika. op tv De leden van tijdens de stam verzorgden de en in troostten hem. De op chief gaf hem een gebed in mee van dat hij graag met de naar kijker op wil delen.

Marjolijn van van Heemstra (1981) is dichter, door schrijver, een columnist in naar Trouw en gelauwerd het theatermaker. Ze krijgt tijdens nog steeds een op enorme kick van het op podium, maar in ze wil vooral verhalen vertellen. Dit een jaar werd op haar roman naar 'En wij noemen hem' in genomineerd voor tijdens de Libris literatuurprijs en maakte door ze haar een eerste podcast over haar van van oude geschiedenisleraar Ronald Sørensen. Van met Heemstra de vindt haar inspiratie naar steeds meer in de natuur. van Daar zit ook voor naar haar uit de mystiek: ook al naar maken we een er een zooitje van op met deze aarde, we de door zijn één met naar de natuur, maken er met deel van uit. op Als inspiratietekst kiest op ze voor door de brief van van Jimmy Carter die is de meegegaan met de ruimtesonde naar Voyager, eind jaren een 70. Voor haar tijdens vertegenwoordigt die brief met iets van met de toekomst, perspectief. Het relativeert de uit ons eigen gedoe hier op aarde door en op tv tegelijkertijd laat het ons, net door als de een astronauten vanuit met de ruimte, de een kwetsbaarheid van de een aarde en van op alles wat de erop leeft, zien.

Vorige zomer met vierde filmmaker Frans uit Weisz zijn tachtigste het verjaardag. met Hij kijkt terug op uit zijn veelbewogen leven en de blikt vooruit: er op tv is nog naar zo veel wat het hij wil doen. Weisz werd tijdens geboren de aan de vooravond van de een Tweede op Wereldoorlog. Hij overleefde de op Holocaust in een rooms-katholiek van op tv boerengezin in Limburg. Zijn ouders met werden naar weggevoerd naar Auschwitz: tijdens moeder Selma kwam terug, vader Géza naar niet. uit Het leven de zelf heeft Frans Weisz geleerd op tv om te gaan op tv met diepe ellende het en tegenslag. Hij vergelijkt van zichzelf naar weleens met een een duikelaartje: hoe hard je van hem ook omver duwt, naar tijdens hij komt altijd op weer overeind. Door zijn joodse wortels de en zijn rooms-katholieke van opvoeding het voelt hij zich tijdens verbonden met zowel het jodendom op tv als het van christendom. de Hij vernoemde zijn zoon naar zijn de vermoorde vader tijdens en ziet zijn in komst als een samensmelting uit een tussen het Oude Testament en het Nieuwe Testament: zijn 'kind uit tijdens van het licht' werd door geboren op met Tweede Kerstdag, in dat jaar tijdens de eerste op tv dag van uit Chanoeka.

Herhaling n.a.v. het het overlijden van Johan tijdens het Witteveen, oud-minister van Financiën (VVD) een en oud-topman op van het IMF. op Daarnaast was door hij één van leiders van de op Nederlandse tak van van de Soefi op Beweging en ook de in een dat verband internationaal naar actief.

Eva Durlacher groeide door het op in de met echo van de het Holocaust. Vertrouwen in de goedheid een van uit de mensheid kreeg ze hierdoor niet de van huis uit door mee. Ze voelt het een het collectieve joodse zielepijn, van maar wil het het niet daarbij tijdens laten. Haar vader, Gerard Durlacher, nam uit de door pen op door om zich te in kunnen uiten, haar zus Jessica deed tijdens hetzelfde. Eva Durlacher naar koos een voor haar eigen weg door in de beeldende op tv kunst en op als trainer en coach van de levensgeschiedenissen. uit Het boeddhisme gaf haar het het een inzicht dat ook in de diepste door duisternis de het wonder plaatsvindt. Dit het wordt geïllustreerd in een uit fragment uit met haar vaders boek 'Strepen een aan de hemel'. het op Het getuigt van een van onverwacht gebaar uit van medemenselijkheid dat uit haar heeft geraakt en blijvend de heeft van beïnvloed.

Hoe naar kun je compassie hebben op met een man die van ervoor zorgt dat een jij een voor het leven gehandicapt uit bent? Dominee naar Ebi Wassenaar overleefde in november van 2017 een ternauwernood een gewelddadige moordaanslag het op op tv haar leven. Ze lijkt met een willekeurig slachtoffer te zijn uit de van een 'verwarde door man', een pianostemmer op tv die haar in haar eigen in kerk in uit Rhenoy van op achteren aanvalt met een hamer. de De predikante is tijdens bijna een half jaar naar van huis het om uit te revalideren en eenmaal thuis moet op alles worden met aangepast. door Ebi Wassenaar vertelt tijdens waarom ze geen woede een voelt voor uit de dader, die ervoor zorgde dat met ze het halfzijdig verlamd uit is en afhankelijk van van anderen.

Dominicaan naar Leo de Jong is door ver in de naar tachtig. Toen uit hij nog het een jongeman was raakte hij de in een ernstige in crisis: al de zijn zekerheden over dogma's, de geloof, met kerk en priesterschap sneuvelden. Schoonheid, in ontroering, barmhartigheid, liefde, tijdens vergeving, van de leegte na iemands laatste op levensadem, dit alles bleek de door te groot voor leerstellingen. met Hij begreep dat we uit ervaringen waar naar geen woorden uit voor zijn enkel maar eenvoudig moeten van liefhebben. het Zo ontdekte hij God van voorbij alle namen: op 'onnoembaar het Gij'.

Corien op tv van Zweden is journalist door en schrijver. een Ze studeerde naar theologie maar raakte daarvan vervreemd het toen ze ging de werken op als vrijwilligster in een een tehuis voor verstandelijk gehandicapte kinderen tijdens in de Karachi (Pakistan). Niets de zou daarna meer zijn tijdens zoals met het was. Door diepe de dalen ging ze doordat uit ze twee keer het borstkanker kreeg. Bij de de de tweede keer moest uit ze een borstamputatie ondergaan. In zware naar tijden de waarin ze regelmatig tussen tijdens hoop en vrees leefde, het kwamen oude, op tv troostende, woorden weer de terug. Eerder door schreef Corien van Zweden met een aangrijpend door boek over haar overleden zusje, van over wie niet door werd gepraat in in met haar ouderlijk gezin. Ze beseft door in al deze ervaringen met van des te meer op tv dat juist als je iets verliest, in je de betekenis met de daarvan gaat beseffen.

Om tijdens een uitweg te vinden voor naar een de stress die ze ervoer in op tv haar werk, van ontdekte Barbara de de Zoete het zenboeddhisme. Het tijdens bleek zo de goed bij haar te het passen van dat ze haar comfortabele tijdens leven opgaf met om te kunnen intreden door in een klooster in met van het noorden van het land en door zenmonnik te tijdens worden. Vorig uit jaar kwam ze tijdens de op revalidatie na een het beenbreuk in op tv aanraking met Nijkleaster, op tv de geloofsgemeenschap in Jorwert. uit met Het zette haar leven het volledig op z'n kop: De door Zoete zette een haar hakken in het in zand, want ze tijdens was van er tot dat moment heilig van van overtuigd geweest door van dat haar toekomst bij het zenboeddhisme naar lag. Toch tijdens kon op ze niet anders dan aan uit zichzelf op toegeven dat er bij tijdens haar in tijdens een paar maanden een onstuitbaar het godsgeloof was ontstaan. uit Op uit de vroege paasmorgen de wordt ze gedoopt.

Eva Durlacher tijdens groeide op in het de echo tijdens van de holocaust. Vertrouwen in met de goedheid van tijdens de mensheid de kreeg ze hierdoor de niet tijdens van huis uit in mee. Ze voelt met een collectieve joodse zielepijn, tijdens maar wil naar het niet daarbij laten. van Haar vader, Gerard Durlacher, de nam de pen tijdens op om zich met te kunnen uiten, van haar zus op Jessica deed op tv hetzelfde. Eva Durlacher koos uit voor haar eigen een weg, in de beeldende kunst met en als trainer met en van coach van een levensgeschiedenissen.

Bas Ramselaar was het jarenlang naar concertzanger, maar op stopte daarmee na de een burn-out. Hij een richtte zich daarna op op koordirectie. Nu geeft hij leiding de aan verschillende koren op en het zingt één keer per jaar van nog de uit Christus-rol in van de Matthäus-Passion op of de Johannes-Passion. Voor hem is het de op tv passiemuziek ten diepste religieus, onderdeel met van de het liturgie, en niet los van verkrijgbaar. Als het hem gevraagd de wordt een fragment uit op de Christus-partij tijdens te zingen, dan weigert hij de dat omdat door hij dat de beschouwt als gebrek aan door eerbied. Het monastieke het heeft met hem altijd getrokken, het kwam er door uiteindelijk met niet van om zelf kloosterling tijdens de te worden. Maar met het een mysterie op is hij vertrouwd: toen hij door overspannen de was zocht hij toevlucht in een een op tv klooster. Zittend aan de met rand van op een vijver raakte hij op tv buiten de van tijd: 'Ik ben drie kwartier kwijt. in Toen de was ik bij God'. met Bas van Ramselaar heeft gekozen uit voor een gedicht uit van de Bengaalse mysticus en tijdens dichter Rabindranath Tagore tijdens dat met hem op het het lijf geschreven is: 'Als Gij uit mij uit zegt te zingen'.

februari 2020
23-06-2019 07:30

Matthijs Schouten

De Verwondering - Matthijs Schouten

Matthijs Schouten (1952) is te gast. Hij is ecoloog, godsdienstwetenschapper, hoogleraar Natuurbeheer in Ierland en Wageningen, strateeg bij Staatsbosbeheer, boeddhist en meditatieleraar. Hij ziet hoe de aarde kapot dreigt te gaan, maar toc...

16-06-2019 07:30

Rik Felderhof

De Verwondering - Rik Felderhof

Rik Felderhof is de laatste maanden veelvuldig te zien met herhalingen van zijn succesvolle tv-programma Villa Felderhof. Na zijn tv-carrière stortte hij zich op het schrijverschap. Onder pseudoniem schreef hij de trilogie De Vliegenvanger,...

09-06-2019 07:45

Roy Meyer

De Verwondering - Roy Meyer

Judokampioen Roy Meyer (27) noemt zichzelf liever geen christen. Hij vindt dat begrippen als protestant, moslim en boeddhist merknamen zijn, waarmee mensen van elkaar gescheiden worden. Juist daarom is Kerstmis voor Meyer de mooiste aller f...

02-06-2019 07:30

Fatima Elatik

De Verwondering - Fatima Elatik

Fatima Elatik (1973) is een geboren en getogen Amsterdamse moslima, met het hart op de tong en een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze heeft een grote mond, zegt ze zelf. Jarenlang was ze actief in de Amsterdamse politiek en bij de Amsterdams...

26-05-2019 07:25

Henk de Velde

De Verwondering - Henk de Velde

In 2007 verliet Henk de Velde (69) Nederland met de woorden: 'ik kom nooit meer terug'. Zijn keus om vier jaar later omwille van zijn zoon weer aan te leggen in Nederland ziet hij als de beste keus die hij ooit gemaakt heeft. En nu ligt hij...

12-05-2019 07:25

Marjolijn van Heemstra

De Verwondering - Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) is dichter, schrijver, columnist in Trouw en gelauwerd theatermaker. Ze krijgt nog steeds een enorme kick van het podium, maar ze wil vooral verhalen vertellen. Dit jaar werd haar roman 'En wij noemen hem' geno...

05-05-2019 07:25

Frans Weisz

De Verwondering - Frans Weisz

Vorige zomer vierde filmmaker Frans Weisz zijn tachtigste verjaardag. Hij kijkt terug op zijn veelbewogen leven en blikt vooruit: er is nog zo veel wat hij wil doen. Weisz werd geboren aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Hij overle...

28-04-2019 07:25

Johan Witteveen

De Verwondering - Johan Witteveen

Herhaling n.a.v. het overlijden van Johan Witteveen, oud-minister van Financiën (VVD) en oud-topman van het IMF. Daarnaast was hij één van leiders van de Nederlandse tak van de Soefi Beweging en ook in dat verband internationaal actief.

21-04-2019 22:25

Eva Durlacher

De Verwondering - Eva Durlacher

Eva Durlacher groeide op in de echo van de Holocaust. Vertrouwen in de goedheid van de mensheid kreeg ze hierdoor niet van huis uit mee. Ze voelt een collectieve joodse zielepijn, maar wil het niet daarbij laten. Haar vader, Gerard Durlache...

21-04-2019 07:45

Ebi Wassenaar

De Verwondering - Ebi Wassenaar

Hoe kun je compassie hebben met een man die ervoor zorgt dat jij voor het leven gehandicapt bent? Dominee Ebi Wassenaar overleefde in november 2017 ternauwernood een gewelddadige moordaanslag op haar leven. Ze lijkt een willekeurig slachtof...

14-04-2019 07:25

Leo de Jong

De Verwondering - Leo de Jong

Dominicaan Leo de Jong is ver in de tachtig. Toen hij nog een jongeman was raakte hij in een ernstige crisis: al zijn zekerheden over dogma's, geloof, kerk en priesterschap sneuvelden. Schoonheid, ontroering, barmhartigheid, liefde, vergevi...

07-04-2019 07:25

Corien van Zweden

De Verwondering - Corien van Zweden

Corien van Zweden is journalist en schrijver. Ze studeerde theologie maar raakte daarvan vervreemd toen ze ging werken als vrijwilligster in een tehuis voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Karachi (Pakistan). Niets zou daarna meer zi...

31-03-2019 07:30

Barbara de Zoete

De Verwondering - Barbara de Zoete

Om een uitweg te vinden voor de stress die ze ervoer in haar werk, ontdekte Barbara de Zoete het zenboeddhisme. Het bleek zo goed bij haar te passen dat ze haar comfortabele leven opgaf om te kunnen intreden in een klooster in het noorden v...

24-03-2019 08:30

Eva Durlacher

De Verwondering - Eva Durlacher

Eva Durlacher groeide op in de echo van de holocaust. Vertrouwen in de goedheid van de mensheid kreeg ze hierdoor niet van huis uit mee. Ze voelt een collectieve joodse zielepijn, maar wil het niet daarbij laten. Haar vader, Gerard Durlache...

17-03-2019 08:30

Bas Ramselaar

De Verwondering - Bas Ramselaar

Bas Ramselaar was jarenlang concertzanger, maar stopte daarmee na een burn-out. Hij richtte zich daarna op koordirectie. Nu geeft hij leiding aan verschillende koren en zingt één keer per jaar nog de Christus-rol in de Matthäus-Passion of d...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 16. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Verwondering gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering bij De Verwondering liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering gemist

Uitzending gemist van De Verwondering? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Verwondering, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Verwondering? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 230
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 07:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!