Programma gemist?

Kunstenares op Neske Beks (1972) uit is geboren met een gaatje door in haar hart, uit van dat een keer een in de zoveel naar tijd propjes naar haar longen een of uit hersenen schiet. Daardoor uit kreeg ze als door tiener een longembolie en op tv daarna tot vier keer toe een een herseninfarct. Het in is op tv dan ook een wonder dat met ze een nog leeft. Zeker zo op wonderlijk op tv is het dat haar oom de van moederskant de vier jaar voor op haar geboorte zelfmoord pleegde door op tv zich met een tijdens pistool een gat op tv in de het hart op te schieten. Toeval? het Of heeft deze in opeenvolging van gebeurtenissen meer te met betekenen? Behalve schrijver van en filmmaker naar is Neske Beks ook het familieopsteller. Daardoor uit is ze zich in ervan bewust dat de mate van waarin we bepaald tijdens worden door familie door en voorouders het veel groter door is dan we het aannemen. De loyaliteit ten in opzichte van familieleden door die ons zijn voorgegaan van het is soms zo groot dat we het hun lot of de last tijdens op onze eigen met schouders laden. Zelf de zeulde Neske Beks, zonder het door in uit de gaten te hebben, decennialang het rond met het het verhaal van haar een van ongelukkige oom. Pas tijdens nadat ze het op tv ware motief voor in zijn zelfmoord had op tv ontdekt, kon ze van 'ja' tegen haar eigen leven in zeggen. van Neske Beks laat zich inspireren door tijdens het inzicht van tijdens het de Zweedse mysticus de Dag Hammarskjöld: jij kiest de weg van niet, de de weg uit kiest jou. In maakbaarheid naar gelooft ze al uit een tijdje niet meer. naar In de uit seculiere samenleving gaan we er uit graag vanuit in dat we zelf de in koers van ons van leven met bepalen, maar naar daardoor is er in haar door optiek op tv geen overgave aan dat wat ons met overstijgt. Neske Beks naar was met als kind al religieus. de Aangezien dat in van het Vlaamse gezin waarin in ze tijdens opgroeide niet werd aangemoedigd, ging met ze op in haar eentje naar tijdens de kerk. het Tegenwoordig ervaart ze een God vooral in de cycli met van van de natuur.

Als door baby van drie maanden de werd op tv ze geadopteerd. Dit lot opende haar tijdens ogen op tv voor haar met bijzondere levenstaak.

Anne van uit der Meiden noemt op zichzelf een tijdens dagprijzer, deze theoloog en naar emeritus-hoogleraar communicatiewetenschappen. op Vandaag is hij onze oudejaarswijze. een naar Met zijn levenswijsheid en Twents relativeringsvermogen van blikt op tv hij terug op het vergleden uit op jaar.

Judokampioen Roy Meyer door door (27) noemt zichzelf liever geen christen. op de Hij vindt dat begrippen als protestant, op moslim en boeddhist het naar merknamen zijn, waarmee mensen van elkaar met uit gescheiden worden. Juist uit daarom is Kerstmis voor Meyer het naar mooiste aller het feestdagen: wat het hem betreft is tijdens Jezus het op tv ultieme voorbeeld van hoe je een vanuit je volle potentie uit het kunt leven, in liefde en saamhorigheid. de Roy naar Meyer groeide een op in een explosieve gezinssituatie. van Ruzies en een geweld bepaalden de sfeer in uit tijdens huis en dat had gevolgen voor tijdens in zijn eigen gedrag. Meyer zwierf van uit het een ene internaat naar het op tv andere, totdat uit hij in een de jeugdgevangenis belandde. Daar gooide hij een op eigen een kracht het roer naar om. In in zijn cel verdiepte hij zich een door in de meest uiteenlopende boeken door over religie en het spiritualiteit - met van Bijbel tot Bhagavad Gita op tv door - en bad hij tot de God uit om 'herboren' te mogen worden. uit Nadat naar hij een bijzondere spirituele op ervaring had het gehad, slaagde Roy Meyer op tv erin zijn agressie om met te zetten in op vriendelijkheid uit en was hij binnen naar een half jaar de jeugdgevangenis van uit. Sindsdien leeft van hij vanuit in het besef tijdens dat er een door liefdevolle God op aanwezig is in alles en op iedereen: 'Dat is de op tv met grootste bron van kracht die uit ik in mijn leven door mee door zal nemen'.

Hans Bouma naar (77) is theoloog, dichter uit in en uitgever. Van zijn hand zijn tijdens talloze dichtbundels op tv verschenen, vaak naar gecombineerd met werk van naar anderen. in Daarnaast is hij dierenactivist: van hij was zeven jaar door bestuurslid van de met Partij voor de in Dieren en organiseert al op tv uit vijf jaar een speciale Vredesdienst voor op in Dieren. Door de jaren op heen is Bouma's beeld van het God veranderd. Als van hij nu nog het iets over naar God het zou moeten zeggen, dan beleeft hij het uit hem in liefde van maar vooral in van leven. Dat heeft hij van het zijn inspirator op tv Albert Schweitzer geleerd. Deze theoloog het en een tropenarts zei uit op zijn sterfheid: 'Godsdienst op tv is gepraktiseerde een eerbied voor het leven' het en zo tijdens ervaart Hans Bouma het met zelf ook. Hij op tv beschouwt God als de het levende, die op het leven van niet voor zichzelf houdt in maar dat op meedeelt, uitdeelt met op gulheid en zich het laat kennen in met wat Hij geschapen heeft. met Dat geldt wat Bouma betreft met ook op voor de dieren: 'Als van je kennis maakt met uit Albert Schweitzer, uit je tijdens ontdekt dat de aarde schepping van naar God is, en naar je een leest dat naar dieren geschapen zijn naar hun aard, door dat dieren een in Genesis tot met drie keer toe het levende zielen worden een genoemd, dan naar weet je uit dat dieren er gewoon bij horen. naar Onze ethiek met schiet te kort als tijdens uit dieren daarin geen plaats met hebben.' Dat brengt Hans met Bouma van medemenselijkheid een naar de naar stap van met medeschepselijkheid: het gaat hem ook in om compassie te hebben uit voor wezens in die toevallig niet naar tot jouw soort door behoren.

Afgelopen zomer naar vierde een filmmaker Frans Weisz zijn tachtigste verjaardag. door in Hij kijkt terug op zijn veelbewogen het leven en naar blikt de vooruit, er is nog zo veel in wat hij wil een doen. Weisz een werd uit geboren aan de vooravond tijdens van de Tweede Wereldoorlog. Hij in overleefde naar de Holocaust in een van rooms-katholiek boerengezin de in Limburg. Zijn ouders werden naar in weggevoerd naar Auschwitz: uit moeder Selma kwam terug, vader een Géza niet. Het door leven tijdens zelf heeft Frans Weisz het geleerd om te gaan van met naar diepe ellende en tegenslag. Hij op vergelijkt zichzelf op weleens met een duikelaartje: hoe van hard je van hem ook omver van duwt, tijdens hij komt altijd weer overeind. een Door zijn joodse wortels met en op tv zijn rooms-katholieke opvoeding het voelt hij zich verbonden met in allebei, jodendom en met door christendom. Hij vernoemde zijn zoon naar naar in zijn vermoorde vader en met ziet zijn komst als op een met samensmelting tussen Oude en een Nieuwe Testament: zijn 'kind het van het licht' werd van geboren op het Tweede Kerstdag, met in dat op tv jaar de eerste dag van tijdens Chanoeka.

Voor het Ardin Mourik-Geluk in (36), de nieuwe directeur van de op PO-raad, naar ligt het met 'aanrakingspunt met God' op tijdens de plek waar in je alleen bent met je in verdriet, ergens een tussen de op tv scherven van naar het leven. Dat tijdens klinkt dramatischer dan met het is, want het is het eigenlijk best goed toeven in op tv op die plek. Het is er een door stil en er komen een nieuwe gedachten met en inzichten uit voort. Ardin het Mourik-Geluk groeide op op in een streng het reformatorisch naar gezin, waar hij het steeds verder vervreemd van raakte. het Zijn het huwelijk met een man riep grote op tv weerstand op op. Toen hij vervolgens met besloot om samen met uit diezelfde man tijdens een kind te in adopteren, uit kwam het tot een definitieve met breuk met het ouderlijk door in milieu. Inmiddels is Mourik-Geluk met vader van twee kinderen en een met haalt hij zijn eigen op tv verloren kindertijd in een beetje in: omdat door hij opgroeide de zonder radio of met tv had hij bijvoorbeeld geen idee tijdens wat op tv Sesamstraat is. Verwachting is voor uit naar Ardin Mourik-Geluk een drijvende de kracht in het leven. met Daarom is op de advent, de periode in waarin de wereld uitkijkt uit tijdens naar de geboorte van Jezus, op tv de mooiste naar periode van het jaar. Voor op tv Mourik-Geluk naar gaat het erom dat met het tijdens kind in onszelf herboren wordt, zodat uit het vol uit verlangen door onze ogen in naar buiten kan op tv kijken: 'Ik op tv verwacht geen de oplossingen, maar ik tijdens hoop dat ik die het houding van met blijven uitzien nooit met kwijt zal raken. op Je kunt ook verbitterd van raken. Daar met heb ik een helemaal geen last in van'.

Voor door Sytze Ypma, predikant in Franeker, een is de joodse van schrijfster Etty Hillesum een een belangrijke bron van van inspiratie. Eind in in november is het vijfenzeventig het jaar geleden dat Etty Hillesum uit in een Auschwitz op van 29-jarige leeftijd werd vermoord. Zij met liet een tijdens dagboek na, op waarin ze beschrijft hoe op tv ze tijdens door de oorlogsjaren God in zichzelf ontdekt. op tv Voorbij de verschrikkingen in van de door Tweede Wereldoorlog bleek op tv een innerlijke wereld te van liggen, naar die vrede en vertrouwen bracht. een Sytze Ypma leerde tijdens het werk de van op tv Etty Hillesum kennen met toen hij als de theologiestudent een periode de doormaakte waarin hij zo uit ongeveer aan alles twijfelde. met Vooral aan met de almachtige God uit zijn een door jeugd, waar hij in als angstig jongetje - met knielend voor het in vensterraam - naar op tv had gezocht. Toen hij met in een Utrechtse boekhandel de een regel door uit het dagboek van het Hillesum las, was het hij naar meteen verkocht. De verre op God van buiten op tv kon een veranderen in een God die heel op tv nabij was, op in uit zijn diepste zelf. Sytze Ypma een groeide op naar als oudste zoon op uit een bakkersgezin. Het de was de bedoeling dat met op tv hij de zaak van op zijn vader zou overnemen, naar maar als in predikant bakt hij naar vooral 'geestelijke broodjes'. Brood uit is wat hem het betreft een metafoor voor naar de de protestantse eredienst. de Zijn eigen band met het goddelijke op onderhoudt Ypma op door psalmen het te lezen en te met mediteren: op 'Etty Hillesum ontdekt in zichzelf de een centrum van stilte. tijdens Dat het herken ik. tijdens Ik weet precies wanneer een ik daar ben. Dan voel door ik, nu op tv ben ik tijdens heel.'

Sterfbedverzachter. Dat naar is naar de term die Carola Kruijswijk van gebruikt voor op tv haar werk als het ritueelbegeleider. Ze ziet het uit als haar missie om op meer zachtheid naar en openheid rondom de in dood door te brengen. met Sterven is namelijk zoiets groots en tijdens angstaanjagends dat mensen een geneigd zijn het het naar te beheersen door ervan tijdens weg te tijdens kijken. Maar je kunt de een dood niet op afstand naar houden, weet Kruijswijk, een en het de leven ook niet. met Carola Kruijswijk groeide de op in een gereformeerd-vrijgemaakt een milieu, naar waar ze met als meisje een een geloofswereld kreeg aangereikt in die totaal niet naar aansloot bij haar eigen door onbevangenheid. Ze wilde van niet onderworpen zijn het aan een systeem waarin ze op met een almachtige Heer moest uit danken voor de alledaagse dingen. Jaren later kon Kruijswijk op via op de omweg op tv van het boeddhisme afrekenen uit met het op zondebesef dat haar tegen wil tijdens en dank was op tv aangepraat. naar Voor Carola Kruijswijk is op tv God een werkwoord geworden. de Iets uit wat je moet doen en het waarmaken. De onverwachte dood op tv van van haar eigen met vader heeft in haar geval sterk van bijgedragen aan tijdens de beslissing om het ritueelbegeleider te worden. het Hij door overleed aan een hartaanval, op zonder afscheid te door hebben genomen. Carola Kruijswijk: het 'Als iemand is door overleden, is uit de relatie tijdens niet voorbij. Er is op iets doorgesneden uit dat je weer bij uit elkaar moet brengen. Uitvaartrituelen met helpen de daarbij.'

Na uit bijna veertig jaar op predikantschap is Fokkelien Oosterwijk met van emeritaat. het Na deze naar bijna bijbelse tijdspanne een is het een geschikt moment uit om terug door te kijken en te bezien met wat met haar nog in te doen staat. De op laatste drieëntwintig jaar het stond ze in de uit Westerkerk. op tv Die jaren zijn op tv niet over rozen door gegaan. Toch vielen alle strubbelingen rond met naar haar aantreden in Amsterdam in tijdens het niet bij wat een haar vier jaar de geleden overkwam; haar een de zusje met wie ze een door grote uit zielsverwantschap had, stierf plotseling naar en enige tijd op tv later kwam tijdens Oosterwijk erachter dat zij op aan dezelfde door levensgevaarlijke aandoening leed. De dominee die de het vanaf op tv de preekstoel uit zo prachtig wist op tv te vertellen, werd uit omver geblazen door en was niet uit langer is staat Gods in nabijheid te voelen. Een op tv tijd van schraalheid door en leegte van brak aan. Muziek naar maakte haar uiteindelijk weer de ontvankelijk en in psalm 139 is haar uit houvast in gebleken.

Vijf jaar door geleden in vertrok CDA-politica Kathleen Ferrier (1957) uit op de Tweede Kamer. door Na tien in jaar vond uit ze het tijd met om te gaan; een politicus het de moet zich niet door te lang hechten aan de het pluche. Met haar man de van vertrok ze naar door Hong Kong waar ze zich vooral het bezig van heeft gehouden met de emancipatie naar van vrouwen. In door Bangladesh het is ze de docent mensenrechten aan met de Asian University for het Women. Aan deze universiteit tijdens studeren onbemiddelde van vrouwen uit de hele naar regio die opgeleid een worden om in het hun een eigen land leidinggevende functies te het gaan bekleden. naar Onlangs was op tv ze nog in Myanmar om vrouwelijke van parlementariërs naar daar te tijdens helpen gebruik te van maken van hun democratische het rechten. Met de moed in der wanhoop door proberen zij het in dat land verandering tot tijdens stand te brengen. de Ferriers inspiratietekst is het de in zegen die uitgesproken is naar ter gelegenheid van door 70 jaar Wereldraad van uit Kerken, van met daarin de passage: 'moge God het je zegenen door met genoeg op tv dwaasheid om op tv te geloven dat jij een verschil een kan maken in het uit deze wereld'. Daarover zegt ze: van 'Ik tijdens bén die dwaas!'

Als geestelijk in verzorger zat met Marjanne Dijk met (47) aan het bed op van vele zieken en stervenden. tijdens van Maar toen haar eigen vader naar vorig jaar plotseling het overleed, wist het ze niet van meer of ze dat naar werk nog wel zinvol vond. door uit Ze voelde geen in grond meer onder haar voeten op en zat een half naar jaar thuis. Dijk met op weet sindsdien uit in eigen ervaring hoe door ingrijpend een onverwacht verlies een kan zijn. De vader op tv van Marjanne Dijk, door net als zijzelf een werkzaam in uit de geestelijke verzorging, stierf een na een de kort ziekbed tijdens een vakantie van in een Frans uit ziekenhuis. Van stervensbegeleiding in of persoonlijke naar aandacht was in de uit verste verte geen tijdens sprake. Die traumatische van in gebeurtenis heeft Dijk door aan het denken uit gezet over de vraag naar wat een tijdens 'goede dood' is. een Het sterfbed van de haar vader verdiende tijdens dat predicaat zeker niet. Maar op tv onder welke de omstandigheden is van de dood wel het goed? En voor uit wie precies? Marjanne Dijk beschouwt iedere op tv ziekenkamer op tv die ze betreedt als een van soort van 'heilige op tv grond', waar het ze op het liefst haar schoenen uit door zou doen. het Ook in het Nederlandse van zorgstelsel is volgens haar het te uit weinig ruimte een om uit te op tv zoeken welke dood bij met iemand past. uit Daarom houdt Dijk zich in het het ziekenhuis waar op ze werkt op tv steeds meer bezig door met morele op tv counseling rondom sterfprocessen.

Marjolijn door van Heemstra (1981) is dichter, van schrijver, columnist in in Trouw door en gelauwerd theatermaker. Ze krijgt de naar nog steeds een enorme door kick van het podium, een maar ze wil vooral het het verhalen vertellen. Dit jaar werd in haar roman uit 'En wij noemen hem' op genomineerd voor door de Libris literatuurprijs en maakte met ze haar eerste op tv podcast over haar naar door oude geschiedenisleraar Ronald Sørensen. Van door Heemstra vindt haar inspiratie naar steeds met meer in de een natuur. Daar zit het ook voor haar de mystiek: uit ook al maken op we er een in een zooitje van op deze aarde, we op tv zijn één met tijdens de natuur, van maken er deel in van op uit. Als inspiratietekst kiest ze voor op de uit brief van de Jimmy Carter die is uit meegegaan met de van ruimtesonde Voyager op tv eind jaren 70. Voor haar een vertegenwoordigt in die brief iets in van de toekomst, perspectief. Het relativeert van ons eigen op gedoe van hier op aarde en door tegelijkertijd laat het een ons, net als de astronauten door vanuit door de ruimte, op tv de kwetsbaarheid zien van de op aarde het en van alles wat erop tijdens leeft.

In het 2007 verliet in Henk de Velde (69) Nederland met uit de met woorden: 'ik kom nooit het meer terug'. Zijn uit keus om vier uit jaar later omwille in van zijn zoon weer het aan te leggen op tv in Nederland ziet op tv hij als de op tv op tv beste keus die hij het ooit gemaakt heeft. naar En nu ligt hij de met zijn schip vlakbij tijdens de uit plek waar hij werd door geboren. Hij van schrijft en maakt korte van reizen door omdat hij de kostbare tijd van met zijn kleinkinderen niet het wil missen. Henk naar de in Velde groeide op in een een gezin een dat kerkte in uit een hervormde Bondsgemeente. een Hij kijkt er van dankbaar op terug. door Ook al is hij een wars van regeltjes het en door dogma's, hij ziet zichzelf op tv nog steeds als tijdens een gelovig mens. De Velde van noemt zich een van pelgrim, iemand naar voor wie de weg op belangrijker is dan naar het doel. een Hij vindt niets, van hij ís. En met hij blijft onderweg, ook tijdens naar omdat doorgaan gemakkelijker is dan stoppen. op tv Toen zijn moeder een stierf verbleef Henk uit een de Velde bij de Makah, op tv een tijdens indianenstam in Amerika. De leden van met de stam verzorgden van en in troostten hem. De in chief gaf het hem een gebed mee in dat hij graag met het de kijker wil op tv delen.

Aan de vooravond tijdens van de Dag met van met de Duurzaamheid is naar Matthijs Schouten (1952) te door gast op tv in De Verwondering. Hij is de ecoloog, godsdienstwetenschapper, tijdens hoogleraar Natuurbeheer in Ierland en een Wageningen, strateeg op bij Staatsbosbeheer, het boeddhist en meditatieleraar. Hij door ziet hoe met de aarde kapot dreigt te uit gaan, maar toch door blijft hij op hoopvol: 'Ik door ben zo een blij dat ik naar in mijn werk een contact heb met jonge mensen, mijn uit studenten. Ik zie de wat van zij aan oplossingen door bedenken. Ik zou een simpelweg niet het anders kunnen dan in hoop hebben. Dat is ook wat met ik op in mijn boeddhistische een training geleerd heb: je van kunt een alleen maar zo goed mogelijk het doen de wat je doet. Wat het resultaat de de zal zijn weet je toch niet. naar Als op tv je erg het bezig bent met het tijdens resultaat houdt het op, met dan gaat het mis. uit tijdens We zijn door een uit web van door verbindingen en betrekkingen verbonden door met de wereld om ons in heen. in Alles wat we doen uit en zeggen heeft de daarom invloed, alleen kunnen de door we de reikwijdte nooit overzien'. Matthijs de Schouten heeft een in tekst meegenomen uit van de op Vietnamese monnik Thich Nhat Hanh met die het de web door van verbindingen treffend op tv illustreert.

april 2019
13-01-2019 08:25

Neske Beks

De Verwondering - Neske Beks

Kunstenares Neske Beks (1972) is geboren met een gaatje in haar hart, dat een keer in de zoveel tijd propjes naar haar longen of hersenen schiet. Daardoor kreeg ze als tiener een longembolie en daarna tot vier keer toe een herseninfarct. He...

06-01-2019 08:25

Anna Verwaal

De Verwondering - Anna Verwaal

Als baby van drie maanden werd ze geadopteerd. Dit lot opende haar ogen voor haar bijzondere levenstaak.

30-12-2018 08:25

Anne van der Meiden

De Verwondering - Anne van der Meiden

Anne van der Meiden noemt zichzelf een dagprijzer, deze theoloog en emeritus-hoogleraar communicatiewetenschappen. Vandaag is hij onze oudejaarswijze. Met zijn levenswijsheid en Twents relativeringsvermogen blikt hij terug op het vergleden ...

23-12-2018 08:25

Roy Meyer

De Verwondering - Roy Meyer

Judokampioen Roy Meyer (27) noemt zichzelf liever geen christen. Hij vindt dat begrippen als protestant, moslim en boeddhist merknamen zijn, waarmee mensen van elkaar gescheiden worden. Juist daarom is Kerstmis voor Meyer het mooiste aller ...

16-12-2018 08:25

Hans Bouma

De Verwondering - Hans Bouma

Hans Bouma (77) is theoloog, dichter en uitgever. Van zijn hand zijn talloze dichtbundels verschenen, vaak gecombineerd met werk van anderen. Daarnaast is hij dierenactivist: hij was zeven jaar bestuurslid van de Partij voor de Dieren en or...

09-12-2018 08:25

Frans Weisz

De Verwondering - Frans Weisz

Afgelopen zomer vierde filmmaker Frans Weisz zijn tachtigste verjaardag. Hij kijkt terug op zijn veelbewogen leven en blikt vooruit, er is nog zo veel wat hij wil doen. Weisz werd geboren aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Hij ove...

02-12-2018 08:25

Ardin Mourik-Geluk

De Verwondering - Ardin Mourik-Geluk

Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eig...

25-11-2018 08:30

Sytse Ypma

De Verwondering - Sytse Ypma

Voor Sytze Ypma, predikant in Franeker, is de joodse schrijfster Etty Hillesum een belangrijke bron van inspiratie. Eind november is het vijfenzeventig jaar geleden dat Etty Hillesum in Auschwitz op 29-jarige leeftijd werd vermoord. Zij lie...

18-11-2018 08:30

Carola Kruijswijk

De Verwondering - Carola Kruijswijk

Sterfbedverzachter. Dat is de term die Carola Kruijswijk gebruikt voor haar werk als ritueelbegeleider. Ze ziet het als haar missie om meer zachtheid en openheid rondom de dood te brengen. Sterven is namelijk zoiets groots en angstaanjagend...

11-11-2018 08:30

Fokkelien Oosterwijk

De Verwondering - Fokkelien Oosterwijk

Na bijna veertig jaar predikantschap is Fokkelien Oosterwijk met emeritaat. Na deze bijna bijbelse tijdspanne is het een geschikt moment om terug te kijken en te bezien wat haar nog te doen staat. De laatste drieëntwintig jaar stond ze in d...

04-11-2018 08:30

Kathleen Ferrier

De Verwondering - Kathleen Ferrier

Vijf jaar geleden vertrok CDA-politica Kathleen Ferrier (1957) uit de Tweede Kamer. Na tien jaar vond ze het tijd om te gaan; een politicus moet zich niet te lang hechten aan het pluche. Met haar man vertrok ze naar Hong Kong waar ze zich v...

28-10-2018 09:30

Marjanne Dijk

De Verwondering - Marjanne Dijk

Als geestelijk verzorger zat Marjanne Dijk (47) aan het bed van vele zieken en stervenden. Maar toen haar eigen vader vorig jaar plotseling overleed, wist ze niet meer of ze dat werk nog wel zinvol vond. Ze voelde geen grond meer onder haar...

21-10-2018 08:30

Marjolijn van Heemstra

De Verwondering - Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) is dichter, schrijver, columnist in Trouw en gelauwerd theatermaker. Ze krijgt nog steeds een enorme kick van het podium, maar ze wil vooral verhalen vertellen. Dit jaar werd haar roman 'En wij noemen hem' geno...

14-10-2018 08:25

Henk de Velde

De Verwondering - Henk de Velde

In 2007 verliet Henk de Velde (69) Nederland met de woorden: 'ik kom nooit meer terug'. Zijn keus om vier jaar later omwille van zijn zoon weer aan te leggen in Nederland ziet hij als de beste keus die hij ooit gemaakt heeft. En nu ligt hij...

07-10-2018 08:25

Matthijs Schouten

De Verwondering - Matthijs Schouten

Aan de vooravond van de Dag van de Duurzaamheid is Matthijs Schouten (1952) te gast in De Verwondering. Hij is ecoloog, godsdienstwetenschapper, hoogleraar Natuurbeheer in Ierland en Wageningen, strateeg bij Staatsbosbeheer, boeddhist en me...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Verwondering gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering bij De Verwondering liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering gemist

Uitzending gemist van De Verwondering? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Verwondering, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Verwondering? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 207
  • Laatste uitzending op 21-04-2019 om 22:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord