Programma gemist?

Als geestelijk verzorger tijdens op tv heeft Paula Irik in veel gewerkt voor en op met dementerenden. Ze wordt naar nog steeds van geraakt door de op tv directheid van door de mensen en hun taal. Het op klinkt vaak van als wartaal, maar als de je echt goed op tv luistert in is het op tv dat niet. Paula Irik noemt op deze naar taal Dementees. Over deze het taal verscheen onder het haar redactie 'Een met beetje boos in mag best, dementees van m/net poëzie'. Haar geloof in geliefd en de bedoeld te zijn, wordt in de het optrekken in met mensen tijdens met dementie bij naar haar aangeraakt: midden in de in chaos, als op er van alles in aan barrels ligt en een kapot op tv is, licht er iets op in waarvan zij voelt: op tv hier het is God bij. Maar Paula Irik met wil het zeker op tv niet mooier maken van van dan het is: door onze een vergrijzende samenleving de is dementie op weg de de belangrijkste ongeneeslijke een ziekte te worden in uit Nederland. Iedereen krijgt tijdens er wel op het op een of andere manier mee met te van maken. Het is niet van voor niets naar dat de Wereldgezondheidsorganisatie van van de Verenigde Naties de 21 september heeft uitgeroepen met tot Wereld Alzheimer uit Dag.

Journaliste Aldith Hunkar naar woont van en werkt in Nederland, van maar door de liefde bracht haar jaren geleden het naar op Jamaica. Ze werd geboren in een de Suriname, groeide op in Maleisië, Brazilië in door en Tunesië. Het heeft van deze wereldburger van een brede blik op het de wereld gebracht, waarmee op ze Nederland soms met op door verbazing bekijkt. Aldith Hunkar groeide op uit in een in rooms-katholiek gezin, maar een besloot als door kind dat ze tijdens niet meer naar op de kerk naar wilde. Spiritueel voelt door ze zich verwant aan de rastafari, van een in levensbeschouwelijke stroming geworteld in door het Oude in Testament en gericht op leven van in de verbinding met door de natuur. Het is een emancipatoire met beweging die een in Jamaica is ontstaan tijdens onder de het zwarte de bevolking die door het door slavernijverleden onderaan de sociale het ladder op stond. Aldith Hunkar is dankbaar voor tijdens wat het leven een haar op tv heeft gebracht. uit Het gedicht Fasen, van Herman tijdens Hesse, verwoordt met voor haar het leven zelf, met dat altijd uit verandert en een en in op al beweging is.

Voordat in het woord bestond was door Jos van Oord een het al: op tv pionierspredikant, de predikant die de door deur van de uit kerk open op zet uit om, zonder per op se zieltjes te uit willen winnen, contact te uit maken met uit mensen die niets (meer) door met de kerk hebben. In de de omgeving van met Amersfoort was hij tijdens een succesvol in de Vinex-wijken een Nieuwland, Kattenbroek en Vathorst. op tv Jos van Oord zet op tv met een bevriende het kunstenaar cultuurcentrum op tv De Kamers op in een Vathorst; prinses de Máxima opent naar het en door dat ervaart hij door als een enorme opsteker. In deze op context is uit hij terug bij het zijn oude liefde: het het gastheerschap. in Hij vindt tijdens het heerlijk om tijdens als theoloog in een bijna met atheïstische naar context aanwezig te naar zijn, zoals Oosterhuis dat doet in een de Nieuwe tijdens Liefde: het met gaat voorbij de naar vanzelfsprekendheid. Van Oord is op een op tv aantal jaren vrijwel los van op tv de kerk. Na de door op sluiting van De Kamers het wordt hij gevraagd met om tijdelijk met predikant te worden in Baarn. het Daar herontdekt door hij de door rituelen, de liturgie en het de gezongen kerkmuziek. Hij de leert in opnieuw de waarde zien het van een gemeenschap van een mensen die de elkaar al lange tijd kennen. uit Na zijn tijd in in Vinex-wijken, met uit op bijbehorende vluchtigheid en een anonimiteit, is dat een uit openbaring. Begin volgend van jaar gaat hij in met emeritaat en hij ziet met uit naar wat het zich van weer zal aandienen. Dat tijdens blijkt sneller naar te gaan dan hij zelf uit had in gedacht: binnenkort is Jos van door door Oord te zien als één van in de de nieuwe presentatoren van een NCRV's Met hart en tijdens ziel.

Herhaling de naar aanleiding van tijdens het overlijden naar van Laura Maaskant. Ze in schreef het boek van Leef! over haar ervaring met met de kanker. Ze heeft de toekomst afgelegd, naar leeft bij de op van dag en is aangekomen bij haar met windstille een kern: haar ziel. Een een gesprek over leven, speelsheid op en tijdens thuiskomen.

Het door kostte haar tien jaar een om haar de religieuze weg te vinden. naar Willemijn Dicke beschrijft op tv in de haar boek 'De sjamaan en ik' tijdens hoe zij van het een tijdens verstokte atheïst veranderde in door een verwonderde vrouw met het oog voor het naar op mysterie. Halverwege de middelbare het school veranderde haar belangstelling een voor in godsdienst in afkeer. In haar door studententijd werd met het nog een sterker, ze vond met het heel fijn om op te op trekken met naar andere atheïsten, en een het afgeven uit op religieuze mensen werd het een cement van een de vriendschappen. De door scheiding door was heel rigoureus: wat op niet bewezen kon worden tijdens werd afgewezen. de Die houding hield op tv ze heel lang vol, de maar op tijdens een dag veranderde met dat. Ze zag hoe de alles uit in haar leven dof en kleurloos een van was geworden, een leven zonder zin. tijdens uit Haar zoektocht bracht haar van met zen via op sjamanisme naar de christelijke, Rijnlandse de mystiek in waarvan meister de Eckhart en Hildegard von Bingen op belangrijke de vertegenwoordigers zijn. Haar eigen mystieke op ervaringen hebben Willemijn Dicke met voor in altijd veranderd: een ook wat niet bewezen naar kan worden kan tóch waar op tv uit zijn.

Christien een Crouwel (1965) is van sinds kort algemeen secretaris tijdens van met de Raad van Kerken in een Nederland. Ze was gemeentepredikant uit in Boxmeer met en Nuenen en op drugspastor in Amsterdam. van Nu bekleedt ze een van functie door die meer bestuurlijk van uit aard is. Het het past bij haar, maar uit ze hoopt door dat ze in al met die verschillende de kerkgenootschappen ook wel de de vraag naar kan stellen van naar wat hun schat is, het waar met het bij hen werkelijk om een gaat. Ze verwacht in dat ze op tv daarin een verbindende de rol kan een spelen. Geloof heeft veel gezichten, maar tijdens Crouwel is met wel van altijd op zoek naar het hart door ervan. Ze heeft in ontdekt de dat het uiteindelijk gaat uit om in de woorden 'en het toch'. Het is op wat haar betreft de kortste een geloofsbelijdenis een die er is: 'al tijdens zeggen alle feiten iets een anders, de jammer voor de feiten op dan, tóch blijf in ik vasthouden aan tijdens een droom, een in visioen'. Het in is door haar beproefd een en het heeft een stand gehouden, ook na de tijdens zelfdoding van haar de met zusje.

Jan de Cock op tv (1964) leidt een tijdens bijzonder op tv leven. Hij naar is geestelijk verzorger in door een ziekenhuis in uit Antwerpen, bezoekt gevangenen tijdens over de door hele wereld en vangt vluchtelingen op op in door zijn eigen op tv huis. Toch blijft op hij er stralend tijdens onder. De Cock groeide op in het tijdens een rooms-katholiek gezin met vier een zussen. Zijn naar ouders hadden naar een boek- en papierwinkel. door De deur het stond altijd open. Het een sociale engagement is hem, maar naar ook zijn naar zussen, met de paplepel met ingegoten. Het in priesterschap ging op tv aan hem voorbij omdat de hij op tv dat niet kon verenigen in met zijn homoseksualiteit. met Pas toen hij een 34 jaar uit was beleefde hij zijn uit coming-out. Jan de de Cock heeft van zijn reizen het naar op tv gevangenissen geleerd dat een tijdens mens altijd meer is van dan het goede op tv en het slechte uit dat hij het of zij een doet. Cynisme is hem uit totaal vreemd. Natuurlijk ziet op tv hij op wat er de gebeurt in de een wereld, hij is niet op wereldvreemd. Maar uit hij wil niet de het rekening van een ander opmaken, tijdens met hij kijkt liever hoe uit hij het de zélf anders kan doen. De in mensen die hij uit in zijn leven uit ontmoet, of het de nou gevangenen, stervenden of op vluchtelingen zijn, verrijken met van zijn leven.

Voor een Ardin Mourik-Geluk (36), naar de nieuwe directeur van de van PO-raad, ligt de het 'aanrakingspunt in met God' op de plek het waar je tijdens alleen bent van met je verdriet, op tv ergens tussen de scherven van van het een leven. Dat klinkt dramatischer van dan het het is, want het is eigenlijk de best goed toeven met op die op tv plek. Het is er een stil en van er naar komen nieuwe gedachten en inzichten uit uit op voort. Ardin Mourik-Geluk uit groeide op in een streng reformatorisch in gezin, met waar hij steeds verder vervreemd in van raakte. op Zijn huwelijk met een een man riep tijdens grote weerstand op. met Toen hij tijdens vervolgens besloot om van samen met diezelfde man op een kind van te adopteren, kwam het een tot een definitieve breuk door met het ouderlijk van milieu. Inmiddels is tijdens naar Mourik-Geluk vader van twee kinderen tijdens en haalt hij zijn met tijdens eigen verloren kindertijd een een beetje in: omdat hij opgroeide een zonder radio of in tv had hij met bijvoorbeeld geen idee met in wat Sesamstraat is. Verwachting het is voor Ardin een Mourik-Geluk een met drijvende kracht in een het leven. Daarom is in de advent, de tijdens periode waarin de op tv wereld uitkijkt in naar de geboorte van Jezus, de door mooiste naar periode van het naar jaar. Voor Mourik-Geluk gaat het naar erom dat het door kind in onszelf van herboren wordt, zodat een het vol verlangen uit door onze ogen door naar buiten tijdens kan een kijken: 'Ik verwacht geen oplossingen, de maar ik hoop naar dat van ik die houding van blijven het uitzien nooit uit kwijt zal naar raken. Je kunt ook verbitterd tijdens raken. een Daar heb ik helemaal geen op last een van.'

'Schrijven is voor de mij naar de enige bezigheid het die het leven zin geeft', van zegt met Marcel Möring (1957). Möring is door auteur van het omvangrijke romans waarin met de joodse in geschiedenis als stof in van de door kleren van de van personages hangt. Opgevoed uit door een Nederlands Hervormde vader en een een joodse moeder op vraagt van hij zich al op jaren af wat door het betekent de om joods te een zijn. Daarbij kan Möring de als lid van de naoorlogse op in generatie niet om de van jodenvervolging heen. Marcel Möring een kreeg van van huis uit weinig religieuze bagage door mee, maar was een als kind in een fanatiek van bijbellezer. Leeftijdgenootjes lazen stiekem de uit Donald Duck het in bed, de uit jonge Marcel door dwaalde 's nachts door tijdens Bijbelse landschappen, naar hand in hand met Abraham. met tijdens Naderhand stortte hij zich vol overgave naar op de de geschriften van een de oude kerkvaders. uit Hij was toen tijdens hooguit een jaar of elf. in Möring uit heeft een in grenzeloze verbeelding die hij uit op ieder moment naar kan aanboren. De verhalen door staan door te dringen in de zijn hoofd. Via het op schrijverschap wil hij iets aan met de wereld toevoegen, het in de in hoop dat er door een glimp van inzicht op ontstaat, in met de liefde naar of in de de aard van van de dolende mens. Marcel Möring: de 'Iedereen is thuisloos. de De essentie van het van bestaan is in dat we een op plek de zoeken waar we thuis zijn, naar of je nu tijdens joods bent een of niet. Maar naar de meeste mensen een realiseren het zich op niet.'

Kunstenaar Neske Beks tijdens (1972) is het geboren met een gaatje op tv uit in haar hart, met dat een keer op in de zoveel tijd propjes door naar haar longen of door hersenen de schiet. Daardoor kreeg van ze als een tiener een longembolie op en daarna tot vier tijdens keer toe een herseninfarct. Het met is door dan ook een op tv wonder dat ze op nog leeft. Zeker zo wonderlijk uit is het uit dat haar oom het van moederskant met vier jaar voor haar geboorte met op zelfmoord pleegde door zich met op een pistool door een gat in met het hart uit te schieten. Toeval of heeft deze op tv opeenvolging tijdens van gebeurtenissen meer te op betekenen? met Behalve schrijver en filmmaker is Neske tijdens op tv Beks ook familieopsteller. Daardoor is tijdens ze zich ervan met bewust dat de door mate waarin we de bepaald worden op door familie en voorouders veel tijdens op groter is dan we aannemen. in De loyaliteit ten op tv opzichte van familieleden naar die ons zijn met voorgegaan op is soms zo groot dat naar we hun lot naar of last op uit onze eigen van schouders laden. de Zelf zeulde Neske Beks, zonder het het een in de gaten te hebben, decennialang tijdens tijdens rond met het verhaal van haar tijdens ongelukkige oom. Pas in nadat ze het met uit ware motief voor de zijn zelfmoord had ontdekt, met kon ze 'ja' tegen haar in eigen leven op zeggen. Neske Beks het laat zich van inspireren door het inzicht van met de naar Zweedse mysticus tijdens Dag Hammarskjöld: jij door kiest de weg niet, de met weg de kiest jou. In door maakbaarheid gelooft ze al in een tijdje niet van meer. In de op tv seculiere samenleving gaan we er de graag een vanuit dat we zelf de naar koers van van ons leven in bepalen, maar daardoor een is er in op haar optiek geen overgave de aan dat uit wat ons van overstijgt. Neske Beks was op als kind al het religieus. Aangezien dat op in het naar Vlaamse gezin waarin op ze opgroeide niet naar werd aangemoedigd, ging ze de in haar eentje de naar de kerk. Tegenwoordig met ervaart ze God vooral met in de uit cycli van de een natuur.

Toen door Anna Verwaal op tv (55) als jonge verpleegkundige op tv in een ziekenhuis in de Saoedi-Arabië werkte, werd een er op tv op een dag naar een bedoeïenenbaby te vondeling gelegd. Het in bleek een veel tijdens te vroeg geboren uit tijdens jongetje te zijn, naar dat Sultan werd genoemd. Toen het op tv kindje Anna's vinger uit vastgreep, naar besefte ze dat het hij verbinding zocht en over het veel meer de bewustzijn beschikte dan door ze had aangenomen. door Achteraf noemt ze deze in van piepkleine baby haar grootste uit leermeester. Zelf is Anna op tv Verwaal de direct na de met geboorte weggehaald bij haar ongehuwde moeder, tijdens het die tijdens de zwangerschap geen met enkele steun naar kreeg. Het gevoel van verlatenheid uit dat naar ze daardoor meekreeg, kwam op op alle mogelijke tijdens manieren in een haar leven terug, uit bijvoorbeeld in de naar relatie met een zeekapitein die het van haar letterlijk in een op onbekende haven liet staan. Anna naar kwam van er pas op latere met leeftijd achter een hoe de ongewenste in zwangerschap van haar moeder haar door gevormd heeft. op Een slachtoffer heeft ze een zich nooit gevoeld. op Ze gaat naar ervan uit dat haar op tv ziel deze weg in zelf gekozen heeft; in zonder door haar adoptieverleden zou ze naar nooit kunnen door doen wat ze nu doet. van Als op geboorteconsulent reist op tv Anna Verwaal de hele wereld rond de om workshops op tv en trainingen te geven. in Haar doel: de het bewustzijn uit van de invloed van conceptie, op tv zwangerschap en naar geboorte op onze naar levensweg verhogen. in Haar inzicht: wat op niet tot ons op tv komt via het de bewustzijn, komt op ons pad in als de lot. Door de gebeurtenissen van vóór de geboorte te met tijdens negeren, volgen we een bepaalde blauwdruk tijdens de zonder die te herkennen. op tv Anna Verwaal: 'Een generatie van op gewenste kinderen die uit liefdevol in naar de baarmoeder ontvangen van zijn, zou het leven van op het aarde compleet in veranderen.'

Vijf jaar van geleden een vertrok CDA-politica Kathleen Ferrier (1957) uit met een de Tweede Kamer. Na tien op jaar vond van ze het tijd om tijdens te gaan; een een politicus moet zich niet het te lang hechten een aan het pluche. in van Met haar man vertrok ze de naar in Hongkong waar ze met zich vooral bezig heeft gehouden naar met de emancipatie van in vrouwen. In tijdens Bangladesh het is ze docent naar mensenrechten aan de Asian University in for Women. Aan deze naar universiteit door studeren onbemiddelde vrouwen uit de het hele regio die het opgeleid worden de om in een hun eigen land leidinggevende functies in op te gaan bekleden. Onlangs was uit ze nog in Myanmar de om vrouwelijke parlementariërs in daar te het helpen gebruik te maken een van hun een democratische rechten. de Met de moed de der wanhoop proberen zij in door dat land verandering door tot stand te een brengen. Ferriers inspiratietekst op tv is de op tv zegen die uitgesproken is door ter gelegenheid van op 70 jaar een Wereldraad van door Kerken, met daarin de passage: uit 'Moge op tv God je met zegenen met genoeg dwaasheid de om te geloven uit dat jij een verschil kan de maken het in deze wereld'. op tv Daarover zegt ze: de 'Ik bén die naar dwaas!'

Matthijs Schouten van (1952) tijdens is te gast. Hij is ecoloog, tijdens godsdienstwetenschapper, hoogleraar door Natuurbeheer in Ierland en een Wageningen, strateeg door bij Staatsbosbeheer, boeddhist en op meditatieleraar. Hij ziet door naar hoe de aarde kapot dreigt te met gaan, maar toch op op blijft hij hoopvol: op 'Ik ben zo de blij dat ik in een mijn werk tijdens contact heb met door jonge mensen, mijn studenten. Ik zie de wat zij aan tijdens oplossingen in bedenken. Ik zou simpelweg uit niet anders kunnen het dan hoop hebben. op Dat is ook het wat ik in tijdens mijn boeddhistische training naar geleerd heb: je met kunt met alleen maar zo een goed mogelijk doen wat je doet. naar Wat tijdens het resultaat zal een zijn weet je toch in niet. Als het je erg door bezig bent met het resultaat houdt een uit het op, dan gaat het mis. op We zijn door tijdens een uit web van verbindingen en van betrekkingen uit verbonden met de op wereld om ons een heen. Alles wat we doen op tv en zeggen heeft op daarom invloed, alleen een kunnen door we de reikwijdte uit nooit overzien.' Matthijs Schouten heeft van een tekst meegenomen op tv van met de Vietnamese monnik een Thich Nhat Hanh, die op het web van verbindingen treffend uit op tv illustreert.

Rik een Felderhof is de een laatste maanden veelvuldig door te zien met herhalingen van de zijn door succesvolle tv-programma in Villa Felderhof. Na in zijn tv-carrière stortte hij van zich op het schrijverschap. op tv Onder pseudoniem schreef in hij de trilogie op De Vliegenvanger, maar ook de reisboeken over op Frankrijk en Italië en de een door kinderbijbel vlogen uit in zijn pen. Annemiek door Schrijver praat het met de NCRV-programmamaker, die onlangs tijdens 70 werd, tijdens over het ouder worden, de zijn joodse roots, zijn een godsvertrouwen uit en wat naar hij ziet als zijn taak door in uit de wereld.

Judokampioen Roy van Meyer (27) noemt zichzelf naar liever met geen christen. Hij vindt uit dat met begrippen als protestant, een moslim en boeddhist uit merknamen zijn, waarmee mensen van op tv elkaar een gescheiden worden. Juist daarom naar is Kerstmis voor naar Meyer de door mooiste aller feestdagen: het wat hem betreft op tv is Jezus het ultieme uit voorbeeld van een hoe je vanuit je volle potentie een kunt leven, in van liefde en de saamhorigheid. Roy met Meyer groeide op tv op in een explosieve gezinssituatie. met Ruzies op tv en geweld bepaalden de sfeer in van tijdens huis en dat had gevolgen op tv voor zijn het eigen gedrag. Meyer zwierf van door naar het ene internaat naar het andere, door totdat naar hij in van de jeugdgevangenis belandde. Daar door gooide hij op eigen een kracht het roer naar om. In zijn uit cel van verdiepte hij zich in de meest van uit uiteenlopende boeken over religie de en spiritualiteit - van Bijbel door uit tot Bhagavad Gita - naar en bad hij een tot God om 'herboren' op te een mogen worden. Nadat tijdens hij een bijzondere op tv spirituele ervaring had de gehad, slaagde Roy Meyer erin zijn uit een agressie om te zetten in tijdens vriendelijkheid met en was hij binnen door een half jaar de door jeugdgevangenis uit. Sindsdien leeft door hij vanuit het tijdens door besef dat er een liefdevolle het God aanwezig een is in op tv alles en iedereen: 'Dat is de op tv uit grootste bron van kracht die ik het in op mijn leven mee door zal nemen'.

september 2019
15-09-2019 07:25

Paula Irik

De Verwondering - Paula Irik

Als geestelijk verzorger heeft Paula Irik veel gewerkt voor en met dementerenden. Ze wordt nog steeds geraakt door de directheid van de mensen en hun taal. Het klinkt vaak als wartaal, maar als je echt goed luistert is het dat niet. Paula I...

08-09-2019 07:25

Aldith Hunkar

De Verwondering - Aldith Hunkar

Journaliste Aldith Hunkar woont en werkt in Nederland, maar de liefde bracht haar jaren geleden naar Jamaica. Ze werd geboren in Suriname, groeide op in Maleisië, Brazilië en Tunesië. Het heeft deze wereldburger een brede blik op de wereld ...

01-09-2019 07:25

Jos van Oord

De Verwondering - Jos van Oord

Voordat het woord bestond was Jos van Oord het al: pionierspredikant, de predikant die de deur van de kerk open zet om, zonder per se zieltjes te willen winnen, contact te maken met mensen die niets (meer) met de kerk hebben. In de omgeving...

25-08-2019 07:30

Laura Maaskant

De Verwondering - Laura Maaskant

Herhaling naar aanleiding van het overlijden van Laura Maaskant. Ze schreef het boek Leef! over haar ervaring met kanker. Ze heeft de toekomst afgelegd, leeft bij de dag en is aangekomen bij haar windstille kern: haar ziel. Een gesprek over...

18-08-2019 07:30

Willemijn Dicke

De Verwondering - Willemijn Dicke

Het kostte haar tien jaar om haar religieuze weg te vinden. Willemijn Dicke beschrijft in haar boek 'De sjamaan en ik' hoe zij van een verstokte atheïst veranderde in een verwonderde vrouw met oog voor het mysterie. Halverwege de middelbare...

11-08-2019 07:30

Christien Crouwel

De Verwondering - Christien Crouwel

Christien Crouwel (1965) is sinds kort algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland. Ze was gemeentepredikant in Boxmeer en Nuenen en drugspastor in Amsterdam. Nu bekleedt ze een functie die meer bestuurlijk van aard is. Het past...

04-08-2019 07:30

Jan de Cock

De Verwondering - Jan de Cock

Jan de Cock (1964) leidt een bijzonder leven. Hij is geestelijk verzorger in een ziekenhuis in Antwerpen, bezoekt gevangenen over de hele wereld en vangt vluchtelingen op in zijn eigen huis. Toch blijft hij er stralend onder. De Cock groeid...

28-07-2019 07:25

Ardin Mourik-Geluk

De Verwondering - Ardin Mourik-Geluk

Voor Ardin Mourik-Geluk (36), de nieuwe directeur van de PO-raad, ligt het 'aanrakingspunt met God' op de plek waar je alleen bent met je verdriet, ergens tussen de scherven van het leven. Dat klinkt dramatischer dan het is, want het is eig...

21-07-2019 07:30

Marcel Möring

De Verwondering - Marcel Möring

'Schrijven is voor mij de enige bezigheid die het leven zin geeft', zegt Marcel Möring (1957). Möring is auteur van omvangrijke romans waarin de joodse geschiedenis als stof in de kleren van de personages hangt. Opgevoed door een Nederlands...

14-07-2019 07:30

Neske Beks

De Verwondering - Neske Beks

Kunstenaar Neske Beks (1972) is geboren met een gaatje in haar hart, dat een keer in de zoveel tijd propjes naar haar longen of hersenen schiet. Daardoor kreeg ze als tiener een longembolie en daarna tot vier keer toe een herseninfarct. Het...

07-07-2019 07:30

Anna Verwaal

De Verwondering - Anna Verwaal

Toen Anna Verwaal (55) als jonge verpleegkundige in een ziekenhuis in Saoedi-Arabië werkte, werd er op een dag een bedoeïenenbaby te vondeling gelegd. Het bleek een veel te vroeg geboren jongetje te zijn, dat Sultan werd genoemd. Toen het k...

30-06-2019 07:30

Kathleen Ferrier

De Verwondering - Kathleen Ferrier

Vijf jaar geleden vertrok CDA-politica Kathleen Ferrier (1957) uit de Tweede Kamer. Na tien jaar vond ze het tijd om te gaan; een politicus moet zich niet te lang hechten aan het pluche. Met haar man vertrok ze naar Hongkong waar ze zich vo...

23-06-2019 07:30

Matthijs Schouten

De Verwondering - Matthijs Schouten

Matthijs Schouten (1952) is te gast. Hij is ecoloog, godsdienstwetenschapper, hoogleraar Natuurbeheer in Ierland en Wageningen, strateeg bij Staatsbosbeheer, boeddhist en meditatieleraar. Hij ziet hoe de aarde kapot dreigt te gaan, maar toc...

16-06-2019 07:30

Rik Felderhof

De Verwondering - Rik Felderhof

Rik Felderhof is de laatste maanden veelvuldig te zien met herhalingen van zijn succesvolle tv-programma Villa Felderhof. Na zijn tv-carrière stortte hij zich op het schrijverschap. Onder pseudoniem schreef hij de trilogie De Vliegenvanger,...

09-06-2019 07:45

Roy Meyer

De Verwondering - Roy Meyer

Judokampioen Roy Meyer (27) noemt zichzelf liever geen christen. Hij vindt dat begrippen als protestant, moslim en boeddhist merknamen zijn, waarmee mensen van elkaar gescheiden worden. Juist daarom is Kerstmis voor Meyer de mooiste aller f...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 16. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Verwondering gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering bij De Verwondering liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering gemist

Uitzending gemist van De Verwondering? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Verwondering, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Verwondering? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 227
  • Laatste uitzending op 15-09-2019 om 07:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord