Programma gemist?

Voordat op het woord bestond naar was Jos van Oord het het al: op tv pionierspredikant, de predikant het die de deur op van de in kerk open zet om, met zonder per uit se zieltjes te willen winnen, op contact te maken een met mensen die naar niets (meer) met in de kerk hebben. In de op tv de omgeving van Amersfoort was met hij succesvol een in de Vinex-wijken Nieuwland, Kattenbroek in en Vathorst. een Jos uit van Oord zet met een bevriende het kunstenaar cultuurcentrum De tijdens Kamers met op in Vathorst; prinses Máxima door opent de het en dat ervaart hij op tv als een door enorme opsteker. in In deze context is tijdens hij terug bij zijn uit oude op liefde: het gastheerschap. Hij van vindt het een heerlijk om met als theoloog in een bijna op tv atheïstische context de aanwezig te op tv zijn, zoals Oosterhuis dat doet het in de Nieuwe Liefde: van in het gaat voorbij de vanzelfsprekendheid. Van van Oord naar is een van aantal jaren vrijwel los van op de op tv kerk. Na de sluiting van De met Kamers tijdens wordt hij gevraagd om met tijdelijk naar predikant te worden in uit Baarn. Daar herontdekt uit hij de rituelen, de liturgie de en de gezongen het door kerkmuziek. Hij leert opnieuw de naar waarde zien van een in de gemeenschap van mensen naar die elkaar al lange tijd de kennen. door Na zijn tijd tijdens in Vinex-wijken, met bijbehorende op tv vluchtigheid en het anonimiteit, is dat op een openbaring. Begin volgend het jaar gaat hij met op emeritaat en hij ziet uit uit naar wat door zich in weer zal aandienen. in Dat blijkt sneller het te gaan dan met hij zelf met had gedacht: binnenkort op tv is Jos van Oord naar te zien als één met van de nieuwe op presentatoren van een NCRV's Met hart van en ziel.

Marjolijn uit van Heemstra (1981) is uit dichter, door schrijver, columnist in Trouw en op gelauwerd naar theatermaker. Ze krijgt nog steeds een op tv een enorme kick van het door podium, maar ze wil het vooral verhalen vertellen. Dit met jaar werd op haar van roman 'En wij noemen hem' genomineerd op voor de het Libris literatuurprijs en maakte in ze haar uit eerste podcast over de haar oude door geschiedenisleraar Ronald met Sørensen. Van Heemstra een vindt haar inspiratie steeds meer een in de natuur. Daar van zit tijdens ook voor haar in de mystiek: ook al maken op tv het we er een zooitje van het op met deze aarde, we zijn één uit met de natuur, een maken de er deel van uit. Als met inspiratietekst kiest ze voor naar de brief het van uit Jimmy Carter die op is meegegaan met tijdens de ruimtesonde Voyager, eind jaren het 70. naar Voor haar vertegenwoordigt die naar brief iets van de naar toekomst, uit perspectief. Het relativeert ons in eigen gedoe hier met op aarde in en tegelijkertijd laat het ons, op net als de astronauten met het vanuit de ruimte, de de kwetsbaarheid van de een aarde en van alles door wat erop leeft, door zien.

Vorige zomer naar vierde filmmaker Frans Weisz een zijn van tachtigste verjaardag. Hij kijkt het terug op zijn veelbewogen het leven een en blikt vooruit: er is door nog zo veel tijdens wat hij wil in met doen. Weisz werd geboren aan de uit vooravond in van de Tweede Wereldoorlog. Hij op overleefde de Holocaust in tijdens in een rooms-katholiek boerengezin in door Limburg. van Zijn ouders werden met weggevoerd naar Auschwitz: moeder Selma kwam door uit terug, vader Géza in niet. Het leven zelf met heeft Frans Weisz geleerd om op te gaan met uit diepe het ellende en tegenslag. door Hij vergelijkt zichzelf de weleens met een op duikelaartje: hoe hard je de hem tijdens ook omver duwt, uit hij komt altijd de weer overeind. Door door zijn joodse wortels naar en zijn rooms-katholieke opvoeding voelt in hij zich verbonden uit met zowel het jodendom op als het christendom. van Hij tijdens vernoemde zijn zoon naar in zijn vermoorde in vader en ziet zijn door komst als een samensmelting de tussen het in Oude Testament van en Nieuwe Testament: zijn 'kind in van het van licht' werd in geboren op Tweede tijdens Kerstdag, in dat van jaar de eerste dag van naar door Chanoeka.

Rik in Felderhof is de laatste maanden met veelvuldig op te zien met op herhalingen van zijn succesvolle tijdens tv-programma Villa Felderhof. Na op tv zijn door tv-carrière stortte hij zich op tv op uit het schrijverschap. Onder pseudoniem schreef een hij de trilogie met De naar Vliegenvanger, maar ook reisboeken in over Frankrijk en met Italië en een op tv kinderbijbel vlogen met uit zijn pen. Annemiek Schrijver uit praat uit met de NCRV-programmamaker, met die onlangs 70 werd, over het op tv door ouder worden, zijn joodse uit roots, zijn godsvertrouwen door en wat hij de ziet als zijn op taak in de op tv wereld.

Herhaling n.a.v. het in overlijden van op tv Johan Witteveen, oud-minister op van in Financiën (VVD) en op tv oud-topman van het IMF. Daarnaast was naar hij één van tijdens op leiders van de Nederlandse een tak van de Soefi met Beweging de en ook in dat verband internationaal naar op actief.

Eva de Durlacher groeide op in tijdens de echo van tijdens de Holocaust. Vertrouwen in het de goedheid naar van de met mensheid kreeg ze een hierdoor niet uit van huis uit mee. Ze voelt door een collectieve het joodse zielepijn, maar van wil het op tv niet daarbij laten. Haar het vader, van Gerard Durlacher, nam de door pen op het om zich te kunnen uiten, haar een met zus Jessica deed hetzelfde. op tv Eva Durlacher naar koos voor haar eigen het weg in door de beeldende kunst en tijdens als trainer en coach in van het levensgeschiedenissen. Het boeddhisme gaf tijdens haar het inzicht dat door ook in de een diepste duisternis op het wonder plaatsvindt. Dit wordt in geïllustreerd op tv in een fragment uit haar naar vaders boek 'Strepen een met aan de hemel'. Het getuigt van het een onverwacht met gebaar op van medemenselijkheid dat haar heeft een geraakt en blijvend door heeft de beïnvloed.

Hoe kun uit je compassie naar hebben met een van man die ervoor zorgt dat uit het jij voor het leven gehandicapt op tv bent? Dominee Ebi Wassenaar uit overleefde het in november 2017 ternauwernood met een gewelddadige moordaanslag op met haar leven. in Ze lijkt een de willekeurig slachtoffer te zijn van van op tv een 'verwarde man', een pianostemmer het die haar tijdens in haar eigen kerk tijdens in Rhenoy naar van achteren het aanvalt met een hamer. door De predikante is bijna uit in een half jaar van uit huis om te revalideren en het eenmaal thuis moet tijdens alles worden de aangepast. Ebi Wassenaar vertelt op waarom ze geen het woede in voelt voor de naar dader, die ervoor zorgde dat de met ze halfzijdig verlamd is en een afhankelijk van het anderen.

Dominicaan door Leo de Jong tijdens is ver in de door tachtig. Toen hij nog op een jongeman de was raakte hij de in uit een ernstige crisis: al het zijn zekerheden over dogma's, geloof, de kerk de en priesterschap tijdens sneuvelden. Schoonheid, ontroering, barmhartigheid, liefde, van vergeving, de een leegte na iemands tijdens laatste levensadem, dit alles met bleek te groot uit voor leerstellingen. Hij begreep een dat we met ervaringen waar van geen woorden van voor zijn enkel maar eenvoudig naar moeten met liefhebben. Zo ontdekte hij in God voorbij op alle namen: 'onnoembaar de Gij'.

Corien van op tv Zweden is journalist en het schrijver. Ze studeerde op naar theologie maar raakte daarvan vervreemd toen van van ze ging werken als het vrijwilligster in een tehuis voor met verstandelijk gehandicapte tijdens kinderen in van Karachi (Pakistan). tijdens Niets zou daarna op meer zijn zoals het was. een Door diepe dalen ging uit ze doordat uit ze twee keer naar borstkanker kreeg. uit Bij de naar tweede keer moest ze een een borstamputatie ondergaan. In in zware tijden waarin ze met regelmatig tussen door hoop en vrees op tv leefde, kwamen oude, de troostende, woorden weer terug. het Eerder schreef door Corien van Zweden een een aangrijpend boek het over haar met overleden zusje, over een wie niet een werd gepraat in haar ouderlijk gezin. de Ze een beseft door al deze ervaringen op des te meer door dat het juist als je iets verliest, op tv je de betekenis naar daarvan gaat uit beseffen.

Om de een uitweg te van vinden voor met de stress die ze ervoer op in haar werk, ontdekte de Barbara de naar Zoete het zenboeddhisme. van Het bleek op tv zo goed een bij haar te passen dat ze op tv haar comfortabele het leven op opgaf om te kunnen intreden de in door een klooster in het noorden van van het land op tv en zenmonnik te door worden. Vorig jaar uit kwam ze in tijdens de revalidatie naar na een beenbreuk in naar aanraking met het Nijkleaster, de geloofsgemeenschap in de Jorwert. Het zette op tv haar leven volledig de op door z'n kop: De Zoete tijdens zette haar hakken door in het zand, op want ze was er tot een dat moment heilig naar van overtuigd geweest op tv dat haar toekomst met bij het zenboeddhisme door op tv lag. Toch kon ze op tv niet anders door dan aan zichzelf toegeven dat er op bij haar van in een door paar maanden de een onstuitbaar godsgeloof het was ontstaan. Op op de vroege paasmorgen door wordt ze gedoopt.

Eva in Durlacher groeide op in de op tv echo een van de holocaust. een Vertrouwen in in de goedheid van door de mensheid kreeg het ze hierdoor niet van huis uit in mee. Ze voelt door met een collectieve joodse zielepijn, maar wil met het niet daarbij de laten. uit Haar vader, Gerard op Durlacher, nam de pen op het om zich te een kunnen uiten, door haar zus Jessica het deed hetzelfde. Eva de Durlacher koos voor haar op tv eigen uit weg, in de beeldende het kunst en als trainer de en coach van in door levensgeschiedenissen.

Bas Ramselaar op was jarenlang in concertzanger, maar stopte daarmee na op een op tv burn-out. Hij een richtte zich daarna op de koordirectie. Nu geeft hij leiding tijdens aan uit verschillende koren van en zingt één keer per jaar een nog de Christus-rol naar in de Matthäus-Passion tijdens of de de Johannes-Passion. Voor hem is door de de passiemuziek ten diepste religieus, onderdeel door van op de liturgie, en niet uit los verkrijgbaar. Als de hem gevraagd door wordt een fragment uit de in naar Christus-partij te zingen, dan weigert hij uit dat met omdat hij door dat beschouwt als gebrek aan eerbied. op Het door monastieke heeft hem altijd uit getrokken, het kwam er met uiteindelijk tijdens niet van om zelf kloosterling uit te uit worden. Maar met het mysterie op tv tijdens is hij vertrouwd: toen hij de overspannen de was zocht hij toevlucht in naar een klooster. Zittend aan op de rand van de een het vijver raakte een hij buiten de de tijd: 'Ik ben drie kwartier op tv kwijt. door Toen was ik bij God'. Bas op tv Ramselaar een heeft gekozen in voor een gedicht door van de Bengaalse mysticus en door dichter Rabindranath op Tagore dat hem op het in lijf tijdens geschreven is: 'Als Gij mij op zegt op te zingen'.

Het op kostte haar naar tien jaar om een haar religieuze weg met te vinden. Willemijn Dicke beschrijft in op tv haar naar boek 'De in sjamaan en ik' hoe zij het van op een verstokte atheïst veranderde in een op tv verwonderde vrouw, met tijdens oog voor naar het de mysterie. Halverwege de door middelbare school veranderde haar met belangstelling voor uit godsdienst in afkeer. In haar studententijd naar werd uit het nog sterker, tijdens ze vond het heel een fijn om de op te trekken een met andere atheïsten, en het de afgeven op in religieuze mensen werd het in cement op tv van de vriendschappen. De naar scheiding was heel met rigoureus: naar wat niet bewezen op kon worden werd afgewezen. met Die houding hield ze door heel lang vol, het maar in op een dag veranderde uit dat. Ze zag hoe op alles in haar leven van dof en het kleurloos was geworden, uit een leven naar zonder zin. Haar zoektocht uit bracht een haar van zen via sjamanisme uit naar op de christelijke Rijnlandse mystiek, waarvan meister tijdens Eckhart op en Hildegard van von Bingen belangrijke vertegenwoordigers tijdens zijn. Haar eigen mystieke ervaringen in hebben Willemijn Dicke in voor altijd veranderd: naar tijdens ook wat niet een bewezen kan worden kan het tóch waar door zijn.

'Schrijven in is voor mij de het enige bezigheid die het in leven zin de geeft', zegt door Marcel Möring (1957) in deze uit met aflevering. Möring is op tv auteur van omvangrijke romans waarin de de joodse geschiedenis als een stof de in de kleren van de de personages hangt. een Opgevoed op door een Nederlands Hervormde vader en een op een joodse moeder uit vraagt hij zich door al jaren af met wat het betekent om het joods te zijn. met Daarbij kan Möring tijdens als lid van de een naoorlogse generatie niet om een door de jodenvervolging heen. Marcel Möring de kreeg op tv van huis uit weinig religieuze op tv bagage mee, maar was het door als kind een 'fanatiek bijbellezer'. op tv Leeftijdgenootjes lazen het stiekem de Donald in Duck in bed, de een jonge Marcel dwaalde door 's in nachts door Bijbelse landschappen, uit hand in hand de met Abraham. van Naderhand stortte hij zich vol overgave tijdens op de geschriften van van de met oude kerkvaders. Hij was een toen op tv hooguit een op jaar of elf. Möring heeft uit een grenzeloze verbeelding die de hij op met ieder moment kan op tv aanboren. De verhalen staan de het te dringen in het zijn hoofd. Via het schrijverschap wil tijdens hij iets aan naar de wereld op toevoegen, in de hoop een dat er de een glimp het van inzicht ontstaat. In de uit liefde. van Of in de de aard van de het dolende mens. Marcel op tv Möring: 'Iedereen is thuisloos. de De essentie van het tijdens bestaan is dat door we een plek van tijdens zoeken waar we thuis zijn, of op tv je nu joods naar bent of in niet. Maar de meeste het mensen realiseren een het zich tijdens niet.'

Jan de Cock met (1964) leidt tijdens een in bijzonder leven. Hij is geestelijk naar verzorger in een uit ziekenhuis in naar Antwerpen, bezoekt gevangenen over met de hele wereld en naar vangt in vluchtelingen op in zijn op eigen huis. Toch het blijft op tv hij er stralend onder. op De Cock groeide op op in van een rooms-katholiek gezin naar met vier zussen. Zijn ouders hadden uit een boek- tijdens en tijdens papierwinkel. De deur stond altijd open. naar Het het sociale engagement is hem, uit maar ook zijn tijdens zussen, met de paplepel in ingegoten. Het de priesterschap een ging aan hem voorbij het omdat hij dat niet kon met verenigen met zijn tijdens homoseksualiteit. het Pas toen de hij 34 jaar was van beleefde hij zijn coming-out. Jan het de Cock uit heeft van zijn met reizen naar gevangenissen geleerd het dat het een mens naar altijd meer is het dan het goede en het in slechte op tv dat hij of de zij doet. Cynisme op tv is hem totaal vreemd. Natuurlijk ziet met hij een wat er gebeurt in de in wereld, in hij is door niet wereldvreemd. Maar hij door wil niet op de rekening van een ander opmaken, de hij kijkt liever het op tv hoe hij het zélf tijdens anders kan doen. De mensen naar in die hij in zijn door leven ontmoet, in of het nou gevangenen naar zijn, stervenden of vluchtelingen, verrijken tijdens zijn tijdens leven.

mei 2019
19-05-2019 07:30

Jos van Oord

De Verwondering - Jos van Oord

Voordat het woord bestond was Jos van Oord het al: pionierspredikant, de predikant die de deur van de kerk open zet om, zonder per se zieltjes te willen winnen, contact te maken met mensen die niets (meer) met de kerk hebben. In de omgeving...

12-05-2019 07:25

Marjolijn van Heemstra

De Verwondering - Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) is dichter, schrijver, columnist in Trouw en gelauwerd theatermaker. Ze krijgt nog steeds een enorme kick van het podium, maar ze wil vooral verhalen vertellen. Dit jaar werd haar roman 'En wij noemen hem' geno...

05-05-2019 07:25

Frans Weisz

De Verwondering - Frans Weisz

Vorige zomer vierde filmmaker Frans Weisz zijn tachtigste verjaardag. Hij kijkt terug op zijn veelbewogen leven en blikt vooruit: er is nog zo veel wat hij wil doen. Weisz werd geboren aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Hij overle...

28-04-2019 07:30

Rik Felderhof

De Verwondering - Rik Felderhof

Rik Felderhof is de laatste maanden veelvuldig te zien met herhalingen van zijn succesvolle tv-programma Villa Felderhof. Na zijn tv-carrière stortte hij zich op het schrijverschap. Onder pseudoniem schreef hij de trilogie De Vliegenvanger,...

28-04-2019 07:25

Johan Witteveen

De Verwondering - Johan Witteveen

Herhaling n.a.v. het overlijden van Johan Witteveen, oud-minister van Financiën (VVD) en oud-topman van het IMF. Daarnaast was hij één van leiders van de Nederlandse tak van de Soefi Beweging en ook in dat verband internationaal actief.

21-04-2019 22:25

Eva Durlacher

De Verwondering - Eva Durlacher

Eva Durlacher groeide op in de echo van de Holocaust. Vertrouwen in de goedheid van de mensheid kreeg ze hierdoor niet van huis uit mee. Ze voelt een collectieve joodse zielepijn, maar wil het niet daarbij laten. Haar vader, Gerard Durlache...

21-04-2019 07:45

Ebi Wassenaar

De Verwondering - Ebi Wassenaar

Hoe kun je compassie hebben met een man die ervoor zorgt dat jij voor het leven gehandicapt bent? Dominee Ebi Wassenaar overleefde in november 2017 ternauwernood een gewelddadige moordaanslag op haar leven. Ze lijkt een willekeurig slachtof...

14-04-2019 07:25

Leo de Jong

De Verwondering - Leo de Jong

Dominicaan Leo de Jong is ver in de tachtig. Toen hij nog een jongeman was raakte hij in een ernstige crisis: al zijn zekerheden over dogma's, geloof, kerk en priesterschap sneuvelden. Schoonheid, ontroering, barmhartigheid, liefde, vergevi...

07-04-2019 07:25

Corien van Zweden

De Verwondering - Corien van Zweden

Corien van Zweden is journalist en schrijver. Ze studeerde theologie maar raakte daarvan vervreemd toen ze ging werken als vrijwilligster in een tehuis voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Karachi (Pakistan). Niets zou daarna meer zi...

31-03-2019 07:30

Barbara de Zoete

De Verwondering - Barbara de Zoete

Om een uitweg te vinden voor de stress die ze ervoer in haar werk, ontdekte Barbara de Zoete het zenboeddhisme. Het bleek zo goed bij haar te passen dat ze haar comfortabele leven opgaf om te kunnen intreden in een klooster in het noorden v...

24-03-2019 08:30

Eva Durlacher

De Verwondering - Eva Durlacher

Eva Durlacher groeide op in de echo van de holocaust. Vertrouwen in de goedheid van de mensheid kreeg ze hierdoor niet van huis uit mee. Ze voelt een collectieve joodse zielepijn, maar wil het niet daarbij laten. Haar vader, Gerard Durlache...

17-03-2019 08:30

Bas Ramselaar

De Verwondering - Bas Ramselaar

Bas Ramselaar was jarenlang concertzanger, maar stopte daarmee na een burn-out. Hij richtte zich daarna op koordirectie. Nu geeft hij leiding aan verschillende koren en zingt één keer per jaar nog de Christus-rol in de Matthäus-Passion of d...

10-03-2019 08:30

Willemijn Dicke

De Verwondering - Willemijn Dicke

Het kostte haar tien jaar om haar religieuze weg te vinden. Willemijn Dicke beschrijft in haar boek 'De sjamaan en ik' hoe zij van een verstokte atheïst veranderde in een verwonderde vrouw, met oog voor het mysterie. Halverwege de middelbar...

03-03-2019 08:25

Marcel Möring

De Verwondering - Marcel Möring

'Schrijven is voor mij de enige bezigheid die het leven zin geeft', zegt Marcel Möring (1957) in deze aflevering. Möring is auteur van omvangrijke romans waarin de joodse geschiedenis als stof in de kleren van de personages hangt. Opgevoed ...

24-02-2019 08:30

Jan de Cock

De Verwondering - Jan de Cock

Jan de Cock (1964) leidt een bijzonder leven. Hij is geestelijk verzorger in een ziekenhuis in Antwerpen, bezoekt gevangenen over de hele wereld en vangt vluchtelingen op in zijn eigen huis. Toch blijft hij er stralend onder. De Cock groeid...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Verwondering gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Verwondering de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Verwondering bij De Verwondering liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Verwondering. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Verwondering gemist

Uitzending gemist van De Verwondering? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Verwondering, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Verwondering gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Verwondering? Hier kun je alle uitzendingen van De Verwondering kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 212
  • Laatste uitzending op 19-05-2019 om 07:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord