Programma gemist?

Bijna iedereen op bezwijkt weleens de voor een naar zak snoep bij het tanken in of voor een saucijzenbroodje in als het je op op tv de trein wacht. Af de en toe kan niet naar zoveel kwaad, maar we tijdens tijdens worden levensgevaarlijk dik, blijkt door uit de cijfers. Bijna het de de helft van de een Nederlandse volwassenen heeft inmiddels overgewicht. Geschat het wordt een dat in 2040 uit al 62 procent het van de het mensen overgewicht heeft. de We moeten onze leefstijl dus op gaan veranderen. Maar dat naar door is makkelijker gezegd op tv dan gedaan. Want ongezond voedsel op tv is tijdens overal om ons heen en op tv we worden dagelijks verleid een om het met te eten. een Zijn we hier wel tegen van bestand of de moeten tijdens er drastische maatregelen komen om naar onze dikmakende omgeving aan door te pakken? op tv Of zijn het de commerciële belangen te naar groot om door echt in naar te grijpen? En zit de consument uit de eigenlijk wel op gezonde het voeding te een wachten?

Ieder jaar op worden tijdens er in Nederland zo'n 35.000 gedetineerden op tv vrijgelaten. Voor de een goede reïntegratie is met de werk van cruciaal belang. Maar tijdens met een detentieverleden tijdens is op het niet makkelijk om een van baan te krijgen. Bijna het in de helft leeft van een met uitkering. Een deel heeft op tijdens helemaal geen inkomen. De grote in afstand tot in de arbeidsmarkt gaat vaak vergezeld een met naar problemen op door het gebied van wonen. Daarnaast een zijn er door schulden en ontbreekt naar er vaak een sociaal de netwerk. Het risico op op tv recidive wordt op hierdoor vergroot. in De helft door van de ex-gedetineerden gaat binnen twee van jaar opnieuw met de fout de in. Hoe worden de op gedetineerden binnen de met gevangenismuren op hun terugkeer de voorbereid? Zorgt de uit overheid voor goede uit nazorg? En op zit een door werkgever wel op een tijdens ex-gevangene te wachten? En op tv niet in de met laatste in plaats: hoe gemotiveerd is de tijdens ex-gedetineerde op zelf?

Vanavond een staat in uit De Monitor de volgende vraag een centraal: cosmetische producten: door Wat zit in er in? uit En is dat het eigenlijk wel gezond? Persoonlijke verzorging op tv vinden we belangrijk. En een als het even de kan, willen we naar er graag mooier, slanker in en jonger uitzien een de dan we zijn. door Daar spelen fabrikanten met van cosmetische producten handig in op in. Consumenten gebruiken soms op wel de tien verschillende producten naar per dag. Van tandpasta een en douchegel tot van crèmes en make-up. op Gemiddeld zitten er door tien van tot vijftig verschillende bestanddelen een in een product. Bij complexe de parfums kan dat een oplopen in tot wel 170 ingrediënten. Maar naar wat weten we op eigenlijk van de door cosmetica die op we dagelijks gedachteloos tijdens op ons op lichaam smeren? Wat zit van er in? Is door dat eigenlijk wel de gezond? En wie controleert de de dat?

'Iedere in nacht piept en de kraakt het hier. De muren op zitten op vol met scheuren, van deuren gaan niet meer dicht. de Ons van huis breekt doormidden en een zakt langzaam weg.' op tv Tipgever in Pieter Dekker uit het tijdens Friese Spanga uit weet niet wat de hij meemaakt. 'De oorzaak? naar Sinds die extreme droogte van de op tv afgelopen zomer is het ineens hard op de gegaan. En we met kunnen nergens terecht met onze van schade. De overheden sturen in ons tijdens met een kluitje het in het riet.' Het een verhaal op tv van de familie Dekker staat niet met op zichzelf. op tv Uit op onderzoek van de TU in Delft blijkt dat de het Nederlandse bodem naar veel meer zakt tijdens dan verwacht. Dat heeft te tijdens maken in met de lage grondwaterstand. Wie tijdens is er verantwoordelijk in voor de schade tijdens die ontstaat door met tijdens verzakkingen?

Al maanden ondervinden naar inwoners de van het dorpje Wijk een aan Zee veel last het van de in zogenoemde grafietregens. Auto's op en ramen zitten van regelmatig onder het glinsterende van de stof, afkomstig van het terrein van tijdens de staalfabrikant Tata Steel. naar In het ruim tweeduizend inwoners tellende een dorpje is door daarom op veel onrust over op tv de gezondheidseffecten van de uitstoot van uit de fabriek. de De grafietregens het zorgen voor een stroom aan het klachten vanuit een het dorp. Er door zijn posteracties op en bewoners schrijven verschillende tijdens protestliederen op om hun onvrede te uiten. Bij van velen van van hen door is het vertrouwen in weg dat er snel een oplossing tijdens tijdens komt voor de van overlast. En er zijn vragen over een de handhaving door van door lokale overheden. Is in het wel mogelijk om verantwoord op en schoon staal uit te maken in bewoond met gebied in 2019? in Kan de de overheid de veiligheid tijdens van omwonenden garanderen? de Teun van een de Keuken gaat naar hierover in gesprek met bezorgde met inwoners, het de staalfabriek en het lokale politici.

In de Oostvaardersplassen op tv ontstond grote ophef door over de uitgehongerde, van grote grazers in tijdens het gebied. Omdat de er te van veel op zijn worden ze inmiddels van preventief afgeschoten, tot afschuw uit van tijdens veel ecologen. Ook in Limburg spelen uit van problemen met wilde dieren. tijdens De in Nederland met een uitsterven bedreigde bever werd op tv het hier vijftien jaar geleden uitgezet, de maar tijdens inmiddels gaat het iets té op tv goed van met het dier. Bevers veroorzaken overlast het en zullen daarom op tv in worden afgeschoten. En eind januari een zal van de wolf zich waarschijnlijk officieel vestigen in in ons de land. van Hoe gaan we daarmee een om? Is met ons vee nog uit wel veilig? Of een wordt de angst voor een het dier overdreven? We kijken de naar het natuurbeleid van in Nederland. van Bestaat er nog wilde het natuur uit in ons land? En in is de manier waarop naar het wij hiermee omgaan het uiteindelijk wel het beste voor van de natuur op zelf?

Sinds met de Jeugdwet op in 2015 worden kinderen die op niet meer thuis het kunnen wonen bij voorkeur tijdens opgevangen in een een tijdens gezinssituatie. Maar sinds de tijdens invoering van de wet het neemt het naar aandeel kinderen dat wordt opgevangen van in op tv een pleeggezin of gezinshuis op juist af. Ook met is er met al jaren een de groot tekort aan pleeggezinnen. de Deskundigen vragen op tv zich nu af het of deze idealistische en goedkope op tv optie wel met altijd het het beste is voor het op kind. Volgens hen moet in er uit kritischer gekeken door worden welke kinderen het zullen redden met in in een normaal gezin tijdens en voor op wie een professionele het omgeving nodig is. Gemiddeld één op tv op de de drie plaatsingen in een pleeggezin tijdens wordt van namelijk voortijdig uit afgebroken. Dit heeft grote gevolgen een voor het tijdens kind, dat weer een nieuwe tijdens negatieve ervaring moet een een verwerken. In sommige gevallen met verergert zo het probleemgedrag van tijdens een kind. Dan van uit is een plek in een residentiële het door instelling soms nog de enige uit optie.

Woon je in een Nederland, dan ben op tv je verplicht naar je te registreren in op de met Basisregistratie Personen. de Heb je geen vast woonadres of door ben je van dakloos? Dan is een uit briefadres bij familie op tv of kennissen op tv de oplossing om op je tóch in te uit kunnen schrijven de bij het bevolkingsregister. Maar op dat blijkt makkelijker een gezegd uit dan gedaan. Veel naar gemeenten hanteren strenge regels uit en het wijzen aanvragen voor een briefadres het bij familie of in kennissen af. Met grote tijdens gevolgen. op tv Zonder registratie het ontvang je geen uitkering en het zorgverzekering. Ook kun op tv je geen een nieuw paspoort aanvragen, weet een de uit dakloze Miranda uit ervaring. Zij een loopt al een tijdens jaar onverzekerd de rond met een kaakontsteking uit en het krijgt ook geen uitkering uit meer. Oorzaak: de in gemeente Leeuwarden uit weigert haar in tijdens te schrijven op een briefadres bij het haar in ouders.

Moet Nederland nieuwe met kerncentrales in bouwen om met de klimaatdoelen te halen en de is dat een door goed alternatief op tv voor windmolens, van die de nodige weerstand oproepen tijdens bij omwonenden? op Volgens voorstanders kan het uit niet anders, want met een wind- en op zonne-energie alleen naar zouden we het sowieso niet met het redden. En bij de de opwekking van kernenergie met komt ook met geen CO2 vrij. Tegenstanders wijzen juist uit op de van bijkomende risico's: het door risico op een ramp, een het afval dat tijdens duizenden jaren op tv radioactief blijft en de door naar hoge kosten van de het bouw van centrales. de Een kerncentrale heeft uit echter één levensgroot voordeel van ten opzichte van op wind en zon: hij van doet in het ook als het niet van waait of tijdens de zon op tv niet schijnt. En de in bouw van uit de centrale op mag duur zijn, de stroomproductie op tv is met daarentegen relatief goedkoop. van Recent is de discussie op tv over nut en noodzaak met van kernenergie in weer opgelaaid. tijdens Zo wil VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff op tv 'snel beginnen' met in de bouw door van kerncentrales in ons het land. tijdens Vooralsnog zet Nederland echter vooral naar in op op wind om de CO2-uitstoot de terug te dringen. En een dat met roept op tal van in plaatsen de nodige naar weerstand op bij door omwonenden. Stel dat door Den Haag kiest in voor kernenergie uit om de het klimaatdoelen te halen: Waar moeten door die centrales dan door komen? tijdens Wat vinden omwonenden en lokale op tv politici naar daarvan? En betekent door dat dan dat we naar met minder de windmolens toekunnen? De uit Monitor onderzoekt of kernenergie potentie een heeft in met Nederland en of het het een serieus alternatief tijdens is een voor windmolens.

De helft op van op de Nederlanders is te dik. En op uit dat aantal neemt een alleen maar toe. De staatssecretaris op tv van Volksgezondheid met wil ongezond leven een op tv halt toeroepen. het Vanaf dit jaar kunnen daarom door 3,5 de miljoen Nederlanders afvallen tijdens en gezonder het leren leven met behulp van op een de leefstijlcoach. De coach wordt in volledig vergoed vanuit de naar basisverzekering. Huisartsen tijdens moeten gaan doorverwijzen het naar deze leefstijlprogramma's en met verzekeraars moeten met het gaan betalen. Het succes tijdens van naar de leefstijlverandering van de 3,5 miljoen in Nederlanders ligt in hun handen. van Maar het zien zij zo'n coach wel de zitten?

Ziekenhuizen tijdens kampen met een tekort aan met gespecialiseerde verpleegkundigen de en medisch ondersteunend uit personeel. Met de alle gevolgen met vandien: operaties worden uitgesteld en de de tijdens werkdruk neemt toe. naar Verpleegkundigen op de Intensive uit Care en de op Spoedeisende Hulp laten van zien hoe het van personeelstekort inmiddels grote invloed heeft op tv op hun een werk. Zo hebben het ze regelmatig het gevoel op dat ze uit niet meer de juiste in uit zorg kunnen verlenen, moeten patiënten in op een het laatste moment naar uit huis gestuurd worden door en zien van ze collega's door de werkdruk uitvallen door of vertrekken. met Ondertussen naar zetten ziekenhuizen vol in op het tijdens opleiden een van hun nieuwe collega's. naar Recente cijfers door laten echter zien dat het naar aantal instromers het in deze gespecialiseerd, tijdens medische beroepen nog fors door achterblijft op op wat geadviseerd wordt van en ook nodig de is. Waarom uit hebben ziekenhuizen niet op eerder ingegrepen? En is door het tijdens wel haalbaar om uit nu ineens zo uit veel meer nieuwe mensen op te in gaan leiden? in Het is een spanningsveld uit op tv waar zij en hun personeel uit momenteel mee een te maken tijdens hebben. Voor begeleiding van stages en de leerwerkplekken moet van namelijk ook een met beroep een gedaan worden op de een toch al schaarse, van gespecialiseerd verpleegkundigen. van Ziekenhuizen vertellen hoe zij in de van toekomst de het hoofd met willen bieden aan de de personeelstekorten.

Ziekenhuizen met kampen met op een tekort aan verpleegkundigen, op met alle gevolgen vandien: in operaties worden uitgesteld en met de tijdens werkdruk neemt van toe. Hoe zijn de deze tekorten ontstaan? een Is opleiden de door oplossing?

De vraag de naar draagmoederschap neemt toe. een Maar de uit criteria voor IVF-draagmoederschap zijn naar in uit Nederland zo op streng dat veel wensouders, door waaronder homostellen, nog steeds op van het buitenland de zijn aangewezen. De beroepsgroep het van gynaecologen wil op tv dat hier de verandering in van komt en adviseert in een verruiming van de regels. naar tijdens Maar wat betekent in dit in de praktijk? En door hoe voorkom je dat naar het 'wensgeneeskunde' tijdens wordt?

'We kwamen in op een warm tijdens bad terecht! Het in leek te op tv mooi om waar te op tv zijn door en dat was het ook.' De met naar Monitor komt in contact met een tientallen werknemers van die in dienst uit waren bij met de overheid, maar die naar door boventalligheid in of een burn-out op een het zijspoor stonden. met En wat is er dan door mooier als je door met via LinkedIn wordt geworven door uit een het bedrijf dat duurzaam werk en een in gouden toekomst van belooft. in Maar veel van hen staan een na op tv een jaar weer in op straat. Én een in illusie armer. Waar ging tijdens het door mis?

De politie is met de enige beroepsgroep het in Nederland die in tijdens het werk een geweld mag naar toepassen. Tijdens een hun werk worden op tv agenten nu eenmaal geconfronteerd op tv met met ernstige situaties die zo snel en het zo de veilig mogelijk moeten worden door beëindigd. Dat betekent niet de dat naar een agent zomaar een wapen het de mag trekken of iemand tegen in de grond mag op werken. Wanneer op en hoe naar de politie geweld mag het toepassen is gevat in richtlijnen, in die momenteel worden het herschreven (de op tv zogeheten Ambtsinstructie). Teun uit van de Keuken de ondergaat de basistraining voor op tv agenten het en spreekt naar met een dementerende man die met uit een stroomstootwapen is de neergehaald. Hoe goed op tv uit kun je politiegeweld eigenlijk op controleren?

juni 2021
17-03-2019 22:35

De verleiding van de ongezonde hap

De Monitor - De verleiding van de ongezonde hap

Bijna iedereen bezwijkt weleens voor een zak snoep bij het tanken of voor een saucijzenbroodje als je op de trein wacht. Af en toe kan niet zoveel kwaad, maar we worden levensgevaarlijk dik, blijkt uit de cijfers. Bijna de helft van de Nede...

10-03-2019 22:40

Tweede kans voor gedetineerden

De Monitor - Tweede kans voor gedetineerden

Ieder jaar worden er in Nederland zo'n 35.000 gedetineerden vrijgelaten. Voor een goede reïntegratie is werk van cruciaal belang. Maar met een detentieverleden is het niet makkelijk om een baan te krijgen. Bijna de helft leeft van een uitke...

03-03-2019 22:40

De Monitor: wat zit er in cosmetische producten?

De Monitor - De Monitor: wat zit er in cosmetische producten?

Vanavond staat in De Monitor de volgende vraag centraal: cosmetische producten: Wat zit er in? En is dat eigenlijk wel gezond? Persoonlijke verzorging vinden we belangrijk. En als het even kan, willen we er graag mooier, slanker en jonger ...

24-02-2019 22:40

Heel Holland zakt

De Monitor - Heel Holland zakt

'Iedere nacht piept en kraakt het hier. De muren zitten vol met scheuren, deuren gaan niet meer dicht. Ons huis breekt doormidden en zakt langzaam weg.' Tipgever Pieter Dekker uit het Friese Spanga weet niet wat hij meemaakt. 'De oorzaak? S...

17-02-2019 22:40

Staalfabriek Tata Steel zorgt voor onrust bij omwonenden

De Monitor - Staalfabriek Tata Steel zorgt voor onrust bij omwonenden

Al maanden ondervinden inwoners van het dorpje Wijk aan Zee veel last van de zogenoemde grafietregens. Auto's en ramen zitten regelmatig onder het glinsterende stof, afkomstig van het terrein van staalfabrikant Tata Steel. In het ruim tweed...

10-02-2019 22:35

Wilde natuur

De Monitor - Wilde natuur

In de Oostvaardersplassen ontstond grote ophef over de uitgehongerde, grote grazers in het gebied. Omdat er te veel zijn worden ze inmiddels preventief afgeschoten, tot afschuw van veel ecologen. Ook in Limburg spelen problemen met wilde di...

03-02-2019 22:50

Uithuisgeplaatste kinderen

De Monitor - Uithuisgeplaatste kinderen

Sinds de Jeugdwet in 2015 worden kinderen die niet meer thuis kunnen wonen bij voorkeur opgevangen in een gezinssituatie. Maar sinds de invoering van de wet neemt het aandeel kinderen dat wordt opgevangen in een pleeggezin of gezinshuis jui...

27-01-2019 22:40

Regels gemeenten duperen daklozen

De Monitor - Regels gemeenten duperen daklozen

Woon je in Nederland, dan ben je verplicht je te registreren in de Basisregistratie Personen. Heb je geen vast woonadres of ben je dakloos? Dan is een briefadres bij familie of kennissen de oplossing om je tóch in te kunnen schrijven bij he...

20-01-2019 22:40

Kerncentrales of windmolens?

De Monitor - Kerncentrales of windmolens?

Moet Nederland nieuwe kerncentrales bouwen om de klimaatdoelen te halen en is dat een goed alternatief voor windmolens, die de nodige weerstand oproepen bij omwonenden? Volgens voorstanders kan het niet anders, want met wind- en zonne-energ...

13-01-2019 22:40

Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De Monitor - Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De helft van de Nederlanders is te dik. En dat aantal neemt alleen maar toe. De staatssecretaris van Volksgezondheid wil ongezond leven een halt toeroepen. Vanaf dit jaar kunnen daarom 3,5 miljoen Nederlanders afvallen en gezonder leren lev...

04-12-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis (2)

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis (2)

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel. Met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Verpleegkundigen op de Intensive Care en de Spoede...

27-11-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan verpleegkundigen, met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Hoe zijn deze tekorten ontstaan? Is opleiden de oplossing?

13-11-2018 21:25

Draagmoederschap in Nederland

De Monitor - Draagmoederschap in Nederland

De vraag naar draagmoederschap neemt toe. Maar de criteria voor IVF-draagmoederschap zijn in Nederland zo streng dat veel wensouders, waaronder homostellen, nog steeds op het buitenland zijn aangewezen. De beroepsgroep van gynaecologen wil ...

06-11-2018 21:25

Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

De Monitor - Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

'We kwamen in een warm bad terecht! Het leek te mooi om waar te zijn en dat was het ook.' De Monitor komt in contact met tientallen werknemers die in dienst waren bij de overheid, maar die door boventalligheid of een burn-out op een zijspoo...

30-10-2018 21:25

Politiegeweld

De Monitor - Politiegeweld

De politie is de enige beroepsgroep in Nederland die tijdens het werk geweld mag toepassen. Tijdens hun werk worden agenten nu eenmaal geconfronteerd met ernstige situaties die zo snel en zo veilig mogelijk moeten worden beëindigd. Dat bete...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 146
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 21:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!