Programma gemist?

De op tv helft van de op tv Nederlanders is te dik. En uit dat door aantal neemt alleen maar toe. van De staatssecretaris met van Volksgezondheid wil met ongezond leven uit een halt toeroepen. op tv Vanaf dit jaar in kunnen daarom 3,5 miljoen van Nederlanders afvallen en gezonder van leren met leven met behulp van een een leefstijlcoach. De door coach wordt volledig vergoed uit vanuit de de basisverzekering. Huisartsen moeten gaan door doorverwijzen naar deze door leefstijlprogramma's een en verzekeraars moeten het gaan naar betalen. in Het succes van de leefstijlverandering het naar van 3,5 miljoen Nederlanders een ligt in hun handen. Maar een zien uit zij zo'n coach wel door zitten?

Ziekenhuizen op tv kampen met een in tekort aan het gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch een ondersteunend personeel. door Met alle gevolgen vandien: operaties door worden uitgesteld op en de werkdruk de neemt toe. Verpleegkundigen op de op tv op tv Intensive Care en de Spoedeisende door Hulp laten van zien hoe het personeelstekort inmiddels naar grote invloed op tv heeft het op hun werk. Zo met hebben ze regelmatig het gevoel in dat ze niet in meer de juiste uit zorg naar kunnen verlenen, met moeten patiënten op het laatste uit moment uit naar huis gestuurd worden en met zien ze collega's door tijdens de het werkdruk uitvallen of het vertrekken. Ondertussen zetten ziekenhuizen vol op tv in tijdens op het tijdens opleiden van hun nieuwe collega's. op tv Recente cijfers door laten echter uit zien dat het aantal instromers de in deze gespecialiseerd, de medische beroepen nog fors in achterblijft op het wat geadviseerd in wordt en ook nodig door is. Waarom het hebben ziekenhuizen niet het eerder ingegrepen? En tijdens is het wel haalbaar door om nu van ineens zo veel uit meer nieuwe mensen op te uit gaan leiden? op tv Het is in een spanningsveld waar zij en van hun personeel tijdens momenteel naar mee te maken van hebben. Voor begeleiding van van stages en naar leerwerkplekken moet namelijk ook een tijdens beroep gedaan worden op van de toch al tijdens schaarse, gespecialiseerd verpleegkundigen. in Ziekenhuizen van vertellen hoe op zij in de toekomst het van hoofd willen bieden aan tijdens de op personeelstekorten.

Ziekenhuizen kampen op tv met een tekort met aan op tv verpleegkundigen, met alle gevolgen vandien: operaties van worden uitgesteld uit en van de werkdruk neemt met toe. Hoe zijn naar deze tekorten ontstaan? Is opleiden de een in oplossing?

De met vraag naar door draagmoederschap neemt toe. Maar op de criteria tijdens voor IVF-draagmoederschap zijn in op Nederland zo op streng dat veel wensouders, waaronder het homostellen, nog steeds op op tv uit het buitenland zijn aangewezen. De beroepsgroep van van uit gynaecologen wil dat hier van verandering in in komt en adviseert een van verruiming van in de regels. Maar wat betekent met tijdens dit in de praktijk? En in hoe voorkom je op dat het 'wensgeneeskunde' een wordt?

'We door kwamen in een warm bad het terecht! Het leek van te mooi tijdens om waar te zijn van het en dat was het de ook.' De Monitor komt in een contact uit met tientallen werknemers die van in dienst waren op bij tijdens de overheid, maar die uit door boventalligheid van of een burn-out op op tv een zijspoor stonden. En met wat op tv is er dan mooier als van je via LinkedIn uit wordt geworven door in een bedrijf dat duurzaam door werk en in een de gouden toekomst belooft. Maar veel van uit hen staan tijdens na een een jaar weer op tijdens straat. Én met een illusie armer. Waar het ging het een mis?

De politie is tijdens tijdens de enige beroepsgroep op in Nederland die tijdens met het werk op geweld mag toepassen. Tijdens van hun werk worden agenten nu het eenmaal geconfronteerd tijdens met ernstige op situaties die zo van snel en zo in veilig mogelijk moeten worden een beëindigd. een Dat betekent niet dat een agent het zomaar op tv een wapen mag tijdens trekken of in iemand tegen de grond op tv mag werken. Wanneer het en hoe uit de politie geweld mag toepassen is in gevat in richtlijnen, een die momenteel met worden van herschreven (de zogeheten een Ambtsinstructie). Teun van de in Keuken ondergaat de de basistraining voor agenten en op tv spreekt met het een dementerende man die het met met een stroomstootwapen is neergehaald. Hoe goed een kun je in politiegeweld eigenlijk naar controleren?

De Nederlandse Vereniging uit Kritisch Prikken (NVKP) de op en tal van naar homeopaten zijn niet alleen sceptisch op tv over op vaccineren, ze bieden tijdens ook een alternatief aan een bezorgde ouders: homeopathische met profylaxe, een tijdens vrijwel oneindige verdunning van een de ziekteverwekker of een een andere stof. De op tv NVKP schrijft hierover: 'Als op u wilt in voorkomen dat uw kind het de tijdens bof, mazelen, kinkhoest naar of een het andere infectieziekte krijgt en u een kiest een ervoor uw kind uit niet te laten het vaccineren, dan is dit de een methode de die aantoonbaar net in zo'n goede bescherming geeft als uit vaccinatie en gegarandeerd zonder in de schadelijke het gevolgen van de uit vaccins'. De NVKP tijdens speelt op een belangrijke rol in het tijdens vaccinatiedebat, zo een blijkt uit onderzoek van het het Rijksinstituut voor door Volksgezondheid en Milieu (RIVM). tijdens uit De site van het de vereniging staat in de van top 4 door van sites die de ouders bezoeken om zich uit te informeren over vaccinaties. op tv Voor uit geen enkel homeopathisch product mag in uit in Nederland een medische door claim gedaan een worden, maar omdat de homeopaten op de met middelen niet bij naam het noemen maar bij in de algemene term 'homeopathische van profylaxe', lijkt de er weinig tegen te de doen. De in Monitor over homeopathie en vaccinaties: met kunnen homeopaten in hun claims hardmaken? van Kun je inderdaad ziektes op voorkomen op tv met homeopathische korrels? Of een is een dit juist gevaarlijk?

Boeren en naar particulieren gebruiken het bestrijdingsmiddelen om van ongedierte en ongewenste planten op tegen te gaan. Jaarlijks het gaat het in Nederland tijdens om tijdens zo'n tien miljoen kilo. op Deze middelen komen uit in onze bodem en uit in ons water de terecht. We de hebben tips binnenkregen van op mensen die in ermee werken. Zij vragen tijdens zich af naar hoe in verantwoord het gebruik van op de middelen het is en vinden tijdens dat er onnodig veel door gebruikt wordt. Dat zien door we van terug in de kwaliteit van ons uit tijdens oppervlaktewater; bij meer dan de helft in naar van de meetlocaties worden op overschrijdingen gemeten van in de milieunormen. Wat voor invloed het hebben op tv bestrijdingsmiddelen op planten, uit dieren en uit mensen? Wie brengt het aan de uit naar man? En kunnen we ook door zónder?

Ouders op van kinderen de met een ernstige beperking op doen er de vaak jaren over om de zorg op tv voor hun door kind thuis te tijdens regelen. De Monitor onderzoekt op tv hoe het kan met dat de het bureaucratie met in Nederland goede op tv en stabiele zorg in de weg met op kan gaan staan. De zoektocht leidt uit langs ouders in in heel Nederland met op tv een ernstig van beperkt kind, zorginstellingen uit en instanties die de naar toegang in tot zorg verlenen. Waarom lukt het op het niet om de ouders alles een uit handen te naar nemen en uit achter de schermen de de vraag op te door lossen tijdens wie de zorg tijdens gaat betalen? door Waarom moeten ouders experts het worden in met drie verschillende zorgwetten om naar het allemaal op tv goed te regelen? Teun van op de op Keuken gaat op zoek het naar het antwoord op op deze vragen en op spreekt ook door met minister naar Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn tijdens naar en Sport over het lot uit van ouders in met ernstig beperkte in kinderen.

Wonen in een de buurt van industrie van kan overlast veroorzaken. tijdens Dat ervaart van ook met een groep bewoners met in het Gelderse Renkum. in Al twee jaar naar hebben zij last van stank, met afkomstig van de op nabijgelegen het papierfabriek. En ook naar in Eerbeek maken bewoners door zich zorgen op tv over de groei uit van de op tv papierindustrie. De Monitor volgt hun strijd naar met de het fabriek, van gemeente en provincie. Doen zij voldoende met om de leefbaarheid van in het dorp met terug van te brengen? met Of moeten de bewoners de er mee tijdens leren leven? En hoe uit worden door op tv lokale bestuurders keuzes gemaakt tussen economische met belangen enerzijds en het woongenot op tv anderzijds?

Een naar op de op tv drie kwetsbare ouderen met thuiszorg op is ondervoed. Het is tijdens een tijdens groeiend probleem omdat ouderen steeds van langer thuis een blijven wonen het en omdat in de hulp bij de maaltijd uit in maar liefst drie door wetten door is ondergebracht. In op tv de praktijk is het voor in mantelzorgers op en hulpverleners onduidelijk wie in de hulp het bij het eten met en het drinken op vergoedt.

Steeds meer kinderen op tv krijgen een op tv vrijstelling op de grond van artikel 5a in van de leerplichtwet. Deze het vrijstelling is door bedoeld voor van kinderen die door een zware door lichamelijke of met psychische beperking niet naar tijdens school van kunnen, omdat ze niet 'leerbaar' een zouden zijn. van Maar steeds meer uit slimme en op lichamelijk gezonde kinderen een krijgen ook zo'n vrijstelling, een bijvoorbeeld omdat ze op tv een schooltrauma hebben opgelopen. het Soms zelfs voor de de hele door duur het van de leerplicht. In op de afgelopen vijf jaar is op het aantal tijdens vrijstellingen op met grond van met dit artikel met met zestig procent gestegen. Wat zeggen deze van cijfers? En op komen scholen wel hun op tv zorgplicht tijdens na? Drie door jaar geleden werd het passend onderwijs op ingevoerd, wat op tv scholen verplicht een een plek te vinden in voor iedere leerling. Ook tijdens voor leerlingen uit die extra zorg uit nodig hebben, bijvoorbeeld het vanwege van een leer- of tijdens gedragsprobleem. Die zorgplicht blijkt in de de praktijk op geen garantie tijdens op onderwijs. Steeds meer kinderen komen uit door thuis te zitten of gaan naar het zorgboerderijen of andere op vormen van dagbesteding een op tv en krijgen weinig of het geen onderwijs. Hoe is het naar zover tijdens gekomen en wat zijn de op gevolgen in hiervan?

Het wilde zwijn de is met in opkomst. de Door warme winters is er de een overschot aan uit voedsel het en komen ze op van steeds meer plekken met voor. Goed nieuws tijdens voor natuurliefhebbers, maar boeren kijken met met in argusogen naar deze 'nieuwe tijdens wildernis'. Ze vrezen de op tv Afrikaanse een varkenspest, een uit besmettelijke ziekte die zwijnen en in varkens kan treffen op tv en uit waar geen vaccin tegen bestaat. op Uitbraken onder uit wilde zwijnen tijdens in Oost-Europa hebben een de export van met varkensvlees uit die in landen zo goed als de stilgelegd. Teun van de Keuken een op tv neemt daarom een de kijkje in Denemarken, dat de grens op hermetisch op tv afsluit voor wilde van zwijnen. En hij neemt door het Nederlandse de beleid onder de loep. Hoe door botsen onze de handelsbelangen met onze het wens de om meer natuur? Om de explosieve op tv groei op tv en de bijbehorende overlast het van wilde zwijnen terug op tv te tijdens dringen, pleit de zogenaamde op tv ‘zwijnentafel’ in de een regio Heeze-Leende voor naar het toestaan van drukjacht. Hoewel uit een toenemend aantal de uit zwijnen wordt afgeschoten, door stijgt ook het aantal van aanrijdingen en wordt op de schade aan gewassen ook op tv niet minder. op Het op tv regionale overleg wil nu dat naar de provincie van in actie van komt. "Wat er vooral nodig is, in is dat tijdens er meer het ruimte komt om op tv het goed te de kunnen bejagen. Dan denk het ik in bepaalde situaties aan met met drukjacht", zegt burgemeester Paul Verhoeven van van de gemeente Heeze-Leende op voor de camera de van door De Monitor. Hij roept als de voorzitter van de op tv regionale 'zwijnentafel' de het provincie met op om jagers een vergunning tijdens op te verlenen voor de controversiële naar jachtmethode.

Wie het chronisch in vermoeidheidssyndroom heeft het kan een gedragstherapie krijgen. Maar volgens met patiëntenorganisaties is deze behandeling de potentieel gevaarlijk. Hebben van ze een een punt?

Hoogbegaafde kinderen hebben het het soms moeilijk op tv op school. een Wekelijks ontvangen een we mails van naar ouders over hun uit hoogbegaafde kinderen die vastlopen op in het door onderwijs. Wat is met hoogbegaafdheid eigenlijk en hoe op gaan leraren hiermee om? naar Wordt tijdens het onderwijs wel tijdens voldoende aangepast een aan deze groep hele slimme naar kinderen? Hoe kan het op op dat sommige hoogbegaafde kinderen zelfs thuis de komen te zitten, een omdat een ze zo op tv ongelukkig worden op school? Een zoektocht het naar hoogbegaafdheid in en de het Wet Passend in Onderwijs.

januari 2019
13-01-2019 22:40

Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De Monitor - Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De helft van de Nederlanders is te dik. En dat aantal neemt alleen maar toe. De staatssecretaris van Volksgezondheid wil ongezond leven een halt toeroepen. Vanaf dit jaar kunnen daarom 3,5 miljoen Nederlanders afvallen en gezonder leren lev...

04-12-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis (2)

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis (2)

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel. Met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Verpleegkundigen op de Intensive Care en de Spoede...

27-11-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan verpleegkundigen, met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Hoe zijn deze tekorten ontstaan? Is opleiden de oplossing?

13-11-2018 21:25

Draagmoederschap in Nederland

De Monitor - Draagmoederschap in Nederland

De vraag naar draagmoederschap neemt toe. Maar de criteria voor IVF-draagmoederschap zijn in Nederland zo streng dat veel wensouders, waaronder homostellen, nog steeds op het buitenland zijn aangewezen. De beroepsgroep van gynaecologen wil ...

06-11-2018 21:25

Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

De Monitor - Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

'We kwamen in een warm bad terecht! Het leek te mooi om waar te zijn en dat was het ook.' De Monitor komt in contact met tientallen werknemers die in dienst waren bij de overheid, maar die door boventalligheid of een burn-out op een zijspoo...

30-10-2018 21:25

Politiegeweld

De Monitor - Politiegeweld

De politie is de enige beroepsgroep in Nederland die tijdens het werk geweld mag toepassen. Tijdens hun werk worden agenten nu eenmaal geconfronteerd met ernstige situaties die zo snel en zo veilig mogelijk moeten worden beëindigd. Dat bete...

23-10-2018 21:25

Zorgen om homeopathisch alternatief voor vaccineren

De Monitor - Zorgen om homeopathisch alternatief voor vaccineren

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) en tal van homeopaten zijn niet alleen sceptisch over vaccineren, ze bieden ook een alternatief aan bezorgde ouders: homeopathische profylaxe, een vrijwel oneindige verdunning van de ziektev...

16-10-2018 21:25

Schade door bestrijdingsmiddelen

De Monitor - Schade door bestrijdingsmiddelen

Boeren en particulieren gebruiken bestrijdingsmiddelen om ongedierte en ongewenste planten tegen te gaan. Jaarlijks gaat het in Nederland om zo'n tien miljoen kilo. Deze middelen komen in onze bodem en in ons water terecht. We hebben tips b...

09-10-2018 21:25

Het zorgdoolhof (voor kinderen)

De Monitor - Het zorgdoolhof (voor kinderen)

Ouders van kinderen met een ernstige beperking doen er vaak jaren over om de zorg voor hun kind thuis te regelen. De Monitor onderzoekt hoe het kan dat de bureaucratie in Nederland goede en stabiele zorg in de weg kan gaan staan. De zoektoc...

02-10-2018 21:25

Overlast door industrie

De Monitor - Overlast door industrie

Wonen in de buurt van industrie kan overlast veroorzaken. Dat ervaart ook een groep bewoners in het Gelderse Renkum. Al twee jaar hebben zij last van stank, afkomstig van de nabijgelegen papierfabriek. En ook in Eerbeek maken bewoners zich ...

25-09-2018 21:25

Ondervoeding ouderen

De Monitor - Ondervoeding ouderen

Een op de drie kwetsbare ouderen met thuiszorg is ondervoed. Het is een groeiend probleem omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en omdat de hulp bij de maaltijd in maar liefst drie wetten is ondergebracht. In de praktijk is het vo...

18-09-2018 21:25

Vrijstelling van de leerplicht en dan?

De Monitor - Vrijstelling van de leerplicht en dan?

Steeds meer kinderen krijgen een vrijstelling op grond van artikel 5a van de leerplichtwet. Deze vrijstelling is bedoeld voor kinderen die door een zware lichamelijke of psychische beperking niet naar school kunnen, omdat ze niet 'leerbaar'...

11-09-2018 21:25

De Monitor: controversiële zwijnenjachtmethode

De Monitor - De Monitor: controversiële zwijnenjachtmethode

Het wilde zwijn is in opkomst. Door warme winters is er een overschot aan voedsel en komen ze op steeds meer plekken voor. Goed nieuws voor natuurliefhebbers, maar boeren kijken met argusogen naar deze 'nieuwe wildernis'. Ze vrezen de Afr...

04-09-2018 21:25

Chronisch vermoeid

De Monitor - Chronisch vermoeid

Wie het chronisch vermoeidheidssyndroom heeft kan gedragstherapie krijgen. Maar volgens patiëntenorganisaties is deze behandeling potentieel gevaarlijk. Hebben ze een punt?

12-06-2018 21:25

Hoogbegaafde kinderen

De Monitor - Hoogbegaafde kinderen

Hoogbegaafde kinderen hebben het soms moeilijk op school. Wekelijks ontvangen we mails van ouders over hun hoogbegaafde kinderen die vastlopen in het onderwijs. Wat is hoogbegaafdheid eigenlijk en hoe gaan leraren hiermee om? Wordt het onde...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 122
  • Laatste uitzending op 13-01-2019 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord