Programma gemist?

MSM, in Glucosamine, vitamine D. Bijna tijdens de helft van van de Nederlanders van slikt voedingssupplementen, zoals naar vitaminepillen en kruidenpreparaten. op tv Helpen deze middeltjes om op gezond te het worden en te uit blijven? 'Baat een het niet dan schaadt met het niet', denken veel op mensen. Maar is in dat wel zo? het Volgens tijdens veel fabrikanten van voedingssupplementen is van het noodzakelijk om bepaalde op tv pillen met te slikken. In winkels met en op websites wordt in klanten gouden van bergen van beloofd. Mag dit wel? door Een zoektocht naar het nut van en de noodzaak door van voedingssupplementen een en in de claims die worden gedaan over op tv de een effecten ervan.

Het de aantal politiemeldingen de van verwarde personen blijft met stijgen. Wat is een er in op de afgelopen jaren veranderd in de van door hulp voor deze groep het mensen? We gaan langs bij van verschillende vervoersprojecten in voor het mensen in verwarde toestand, zoals van bij de psycholance in met de Assen. En we gaan mee naar met de het streettriage in Almelo, waar het een GGZ-medewerker en het politieagent samen op door verwarde personen van afgaan. Maar door waar breng je mensen, met op tv allemaal verschillende van redenen voor hun tijdens problemen, naartoe? En hoe tijdens voorkom de je dat ze uit met politie in aanraking een komen?

Er is door overal herrie om van ons heen en dat in lawaai naar neemt alsmaar de toe. Opgevoerde scooters, quads, op vliegtuiglawaai, terrassen die tot laat op de in de avond het open zijn. Een op tv op de drie Nederlanders wordt tijdens blootgesteld aan geluidsniveaus op tv die onverantwoord een hoog zijn. En dát de blijkt de desastreus voor onze gezondheid. Er tijdens is de steeds meer bewijs dat langdurige tijdens blootstelling op tv aan lawaai hart- uit en vaatziekten, depressies en leerproblemen bij in kinderen het veroorzaakt. De wereldgezondheidsorganisatie WHO sloeg tijdens met afgelopen najaar alarm en kwam met een het de dringende advies naar aan overheden om omgevingslawaai het drastisch omlaag te tijdens brengen. De vraag is alleen: op hoe krijgen we tijdens de het stiller?

Veel op tv Nederlanders maken zich zorgen in over het plastic naar dat in van alle kanten onze uit wateren in waait en stroomt. op tv Ze zien dat uit het zich in ophoopt en een dat dieren de er last van hebben. naar Vrijwilligers ruimen van regelmatig onze stranden met op. Maar hoe zit dat met uit van onze rivieren en grachten: uit hoeveel plastic zit daarin? En naar wie moet het naar van opruimen?

Patiënten die alsmaar van opnieuw hun uit verhaal moeten vertellen, van patiëntengegevens met die onvindbaar of onleesbaar een zijn, behandelingen die op vertraging oplopen. Faxen de en overtypen van patiëntengegevens is op anno een 2019 nog aan het de orde van de op tv dag. Oorzaak: ict-systemen op tv in op tv ziekenhuizen falen om goed met elkaar op tv te communiceren. in Hoe van komt dat? En met welke gevolgen heeft naar dit voor het ziekenhuispersoneel en in de naar patiënt?

De krimpgebieden uit aan de randen de van op tv Nederland dreigen onleefbaar te worden. op De vergrijzing zet in op in rap tempo door, op jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar met te moeten sluiten op tv en in de gezondheidszorg heeft de grootste in moeite op de peil te op blijven. Zes krimpgemeenten tijdens in Groningen en de naar kop van Drenthe trekken uit uit daarom aan de bel: Stadskanaal, met Westerwolde, Pekela, naar Veendam, Borger-Odoorn en door Aa en Hunze naar maken zich grote in zorgen over de met voorzieningen in hun dorpen. Directe met aanleiding is de een sluiting van van de Spoedeisende door Hulp (SEH) in in het nabijgelegen ziekenhuis. Gevreesd wordt op tv in dat de sluiting van de het SEH in zorgt voor een domino-effect en de op tv leegloop uit de met dorpen in versterkt. De naar Monitor onderzoekt hoe we een het op door het platteland leefbaar houden. door Hoe groot is de op kloof het met de Randstad en waar liggen op tv naar de kansen voor deze met krimpgebieden? Doet van de overheid voldoende om het platteland het aantrekkelijk te houden op tv met en te maken?

Het door wordt steeds van drukker op het spoor. Nederland uit heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelen van gesteld en vervoer het per het trein is een stuk de duurzamer uit dan per auto of van vrachtwagen. Maar wat een betekent dit voor van de circa een met miljoen Nederlanders die met langs het spoor van wonen? De het laatste jaren nemen klachten over van trillingen toe. op Bewoners verliezen slaap, het maar klagen ook over schade het aan hun op huizen. uit Kan dat? Volgens ProRail, maar ook het volgens andere Europese door spoorbeheerders, op tv zijn de trillingen in die treinen op veroorzaken te zwak om zelfs maar een cosmetische schade van te uit veroorzaken. Dat neemt door niet weg dat omwonenden die trillingen op met wel kunnen voelen. uit Wat we zeker weten het is dat het aantal een mensen dat daarvan tijdens hinder op tv ervaart groeit. Voor trillingen bestaat, uit in tegenstelling tijdens tot geluid, nauwelijks wetgeving in dat grenzen aangeeft aan de wat toelaatbaar van is. Moeten omwonenden naar rond het spoor een beter worden beschermd? op tv Zo ja, hoe van dan? En tegen welke van op prijs?

Veel op zzp'ers zijn onvoldoende verzekerd naar tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden door het de vaak te duur naar of denken met dat hen toch niks overkomt. een Het risico in is tenslotte klein. Maar de met gevolgen voor op het tijdens individu én voor de samenleving zijn in groot, zeggen deskundigen. in De roep om van in een verplichte basisverzekering tijdens voor alle werkenden in Nederland klinkt op dan ook steeds de de luider.

Keiharde muziek naar midden in de met nacht, bergen afval in met met het portiek, een het agressieve hond of door ernstige overlast van op tv drugsgebruikers. Bijna 7% van de mensen op tv heeft regelmatig burenoverlast. door Of een het nou gaat om van bewust uit treiteren of overlast van een psychotische door buurman of op buurvrouw, op voor wie hier dagelijks mee te op tv met maken krijgen telt maar op één ding: hoe kan de het overlast stoppen? Wat het kunnen bewoners tijdens eigenlijk doen om tijdens de overlast aan te op tijdens pakken en hoe verzamel op je genoeg door bewijs tegen de dader? door En wat doen woningcorporaties, door politie, ggz-instellingen en op gemeenten op als burenoverlast totaal uit de van hand een loopt?

De de crisis is voorbij, maar niet het iedereen lijkt te in profiteren van de op de economische vooruitgang. Een grote tijdens groep Nederlanders zit nog diep op uit in de schulden en komt daar het maar in moeilijk vanaf. Voor tijdens sommigen van hen met is de wettelijke schuldsanering uit de enige in weg naar een schuldenvrij van bestaan. Maar het aantal tijdens mensen in door deze regeling daalt naar al sinds 2011. met Hoe op kan dat? Stokt het systeem tijdens van schuldhulp? met Meer over op tv de lange weg die schuldenaren in moeten afleggen om uiteindelijk de weer met een tijdens schone een lei te op kunnen beginnen.

Een miljoen op tv Nederlandse in huizen dreigen te verzakken. tijdens Bij het op Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de naar op meldingen van scheuren en verzakkingen in binnenstromen. Vanuit op één gebied wordt ons onderzoek tijdens met argusogen naar gevolgd: de Groningen. In het aardbevingsgebied door wordt namelijk het al jaren gesteggeld over de met oorzaak van in de verzakkingen: uit aardbevingen, slappe grond, een slechte fundering op tv of in een combinatie tijdens daarvan. Is de manier waarop met het in Groningen het gaat een voorbode voor op tv de rest van door met Nederland?

Werkgevers hebben op Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. van Dat is tijdens goed voor onze economie. Gemeenten op tv beloofden op tv genoeg woningen, maar er is de verzet van van omwonenden. Kunnen naar de gemeenten zich aan hun tijdens belofte houden? De in op tv arbeidsmigranten werken in allerlei sectoren, zoals het bijvoorbeeld de het kassen in het Westland. uit de Daar zijn duizenden mensen aan het tijdens werk. op tv Nu de economie weer in is aangetrokken met keert een oud probleem de van uit voor de crisis terug: Nederlandse werklozen de doen het het werk met niet, dus halen een werkgevers mensen uit Oost-Europa. in Maar er is veel te op weinig op huisvesting voor deze groep. In op 2012 was naar dit een al bekend en toen zijn er van allerlei regionale afspraken met de gemaakt om meer uit flexibele woningen te naar regelen. Maar dat bleek op tv nog niet zo'n gemakkelijke opdracht. het van Gemeenten worstelen met het vraagstuk. Op de door allerlei plekken in het land op ontstond verzet tegen op tv dit soort met 'Polenhotels'. Ze zouden een voor overlast zorgen, onttrekken woningen het aan de op tv mark of zorgen op tv voor door verkeersproblemen. Waar de ene gemeente nog naar wat op huisvesting regelt, een sluit de andere gemeente haar het ogen. de Wat ze ook doen, op tv de arbeidsmigranten komen op tv sowieso. Werkgevers op tv zitten ondertussen met de handen tijdens in het haar. Hun door argumenten dat in deze mensen de de staatskas met miljarden op spekken en dat in zonder hun werk geen van de tomaten of verpakte groenten in in de schappen het liggen, maken te het weinig indruk. het Wij onderzoeken of gemeenten erin in slagen om in met al het met verzet toch woningen voor het deze migranten te tijdens regelen. uit Waarom hebben werkgevers door deze mensen nodig? door En is er een verband op tv tussen de huisvestingsproblemen, in overlast en tijdens uitbuiting?

Het is in de nachtmerrie het van iedere naar woningeigenaar: je komt tijdens er opeens achter dat de op tv overheid plannen heeft met de de grond waar met jouw huis op een staat en op tv nog door wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Het de overkomt inwoners van het verschillende het dorpen en steden tijdens in Brabant en Limburg. De het ondergrondse buisleidingen gaan waarschijnlijk het tijdens gevaarlijke stoffen transporteren van de chemische een uit industrie in Limburg in naar Rotterdam. Het is 'nog met maar een plan' uit verzucht een omwonende maar een je weet hoe in dát gaat in een Nederland. Uit alle naar in macht probeert een een groepje burgers de plannen van tafel een te met krijgen, maar naar tot nu toe tevergeefs. Hoe gaat het de overheid van om het met dit complexe in dossier waar pijpleidingen vol naar gevaarlijke chemische stoffen, belangen van een de zware het industrie op en bezorgde burgers de met hoofdrol spelen? In deze op uitzending zien met we onder andere mensen die met het vlak langs de route wonen door waar de een buizen gepland staan. Ook met interviewen naar we directeur Robert Claasen van Chemelot naar . Hij met legt uit dat door zij van graag willen dat een het tracé voor buizen die het gevaarlijke stoffen kunnen naar transporteren gerealiseerd tijdens gaat worden, omdat door ze belangrijk zijn voor een Nederland: de buizen op tv kunnen tijdens ook worden ingezet voor de een energietransitie.

De hoeveelheid bos op neemt in af in ons een land. De voornaamste oorzaak hiervan op is de de kap van bomen op om plaats te maken van voor andere door soorten natuur. uit Dit is een volgens provincies en natuurbeheerders op nodig omdat het bijdraagt aan uit de een versterking van de de biodiversiteit. Maar tegelijkertijd uit is bos weer belangrijk de voor met de opslag van CO2. We bezoeken door met de Lemelerberg (Overijssel) en het Drents-Friese op Wold, naar waar grote oppervlakten bos met verdwijnen, onder andere om de plaats op te maken voor heide. We een uit spreken met omwonenden, ecologen, Staatsbosbeheer op tv en hoogleraar de Gert-Jan Nabuurs. Is bos een kappen voor andere door natuur wel tijdens zo'n goed idee? En wat op doen op tv natuurbeheerders en de overheid om op tv ons van krimpende bos te door behouden?

Teamindeling en in selectiebeleid, in de jeugdsport tijdens is op tv dit inmiddels de normaalste zaak uit van door de wereld. Maar sportbonden naar en -clubs voeren naar hier met intern steeds meer discussie over en van vragen zich op tv af: Moeten kinderen in al vanaf naar 7 jaar gerangschikt worden op uit op basis van vaardigheden? En uit staan ze niet teveel onder een een druk als ze op jonge met leeftijd al drie keer met in de in week een verplichting met hebben? Experts pleiten voor naar een cultuuromslag door waarin plezier door prevaleert boven van prestatiedruk. Steeds meer naar sportbonden en -clubs willen daarom af naar van hun selectieteams op voor kinderen tot naar door 12 jaar, maar stuiten in nog vaak op weerstand van een ouders en het trainers.

mei 2020
06-10-2019 21:40

Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

De Monitor - Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

MSM, Glucosamine, vitamine D. Bijna de helft van de Nederlanders slikt voedingssupplementen, zoals vitaminepillen en kruidenpreparaten. Helpen deze middeltjes om gezond te worden en te blijven? 'Baat het niet dan schaadt het niet', denken v...

29-09-2019 21:40

Verwarde mensen

De Monitor - Verwarde mensen

Het aantal politiemeldingen van verwarde personen blijft stijgen. Wat is er in de afgelopen jaren veranderd in de hulp voor deze groep mensen? We gaan langs bij verschillende vervoersprojecten voor mensen in verwarde toestand, zoals bij de ...

22-09-2019 21:35

Omgevingslawaai

De Monitor - Omgevingslawaai

Er is overal herrie om ons heen en dat lawaai neemt alsmaar toe. Opgevoerde scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen die tot laat in de avond open zijn. Een op de drie Nederlanders wordt blootgesteld aan geluidsniveaus die onverantwoord ...

15-09-2019 21:40

De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

De Monitor - De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

Veel Nederlanders maken zich zorgen over het plastic dat van alle kanten onze wateren in waait en stroomt. Ze zien dat het zich ophoopt en dat dieren er last van hebben. Vrijwilligers ruimen regelmatig onze stranden op. Maar hoe zit dat met...

08-09-2019 21:40

ICT in de zorg

De Monitor - ICT in de zorg

Patiënten die alsmaar opnieuw hun verhaal moeten vertellen, patiëntengegevens die onvindbaar of onleesbaar zijn, behandelingen die vertraging oplopen. Faxen en overtypen van patiëntengegevens is anno 2019 nog aan de orde van de dag. Oorzaak...

02-06-2019 21:40

Krimp: kwelling of kans?

De Monitor - Krimp: kwelling of kans?

De krimpgebieden aan de randen van Nederland dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet in rap tempo door, jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar te moeten sluiten en de gezondheidszorg heeft de grootste moeite op peil te blijven....

19-05-2019 21:40

Treintrillingen

De Monitor - Treintrillingen

Het wordt steeds drukker op het spoor. Nederland heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelen gesteld en vervoer per trein is een stuk duurzamer dan per auto of vrachtwagen. Maar wat betekent dit voor de circa een miljoen Nederlanders die langs ...

12-05-2019 21:45

Zelfstandigen zonder verzekering

De Monitor - Zelfstandigen zonder verzekering

Veel zzp'ers zijn onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden het vaak te duur of denken dat hen toch niks overkomt. Het risico is tenslotte klein. Maar de gevolgen voor het individu én voor de samenleving zijn groot, zegge...

05-05-2019 21:40

Buren die je het leven zuur maken

De Monitor - Buren die je het leven zuur maken

Keiharde muziek midden in de nacht, bergen afval in het portiek, een agressieve hond of ernstige overlast van drugsgebruikers. Bijna 7% van de mensen heeft regelmatig burenoverlast. Of het nou gaat om bewust treiteren of overlast van een ps...

28-04-2019 21:40

Uitzichtloze schulden?

De Monitor - Uitzichtloze schulden?

De crisis is voorbij, maar niet iedereen lijkt te profiteren van de economische vooruitgang. Een grote groep Nederlanders zit nog diep in de schulden en komt daar maar moeilijk vanaf. Voor sommigen van hen is de wettelijke schuldsanering de...

21-04-2019 21:30

Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

De Monitor - Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

Een miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de meldingen van scheuren en verzakkingen binnenstromen. Vanuit één gebied wordt ons onderzoek met argusogen gevolgd: Gr...

14-04-2019 21:40

Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

De Monitor - Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

Werkgevers hebben Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. Dat is goed voor onze economie. Gemeenten beloofden genoeg woningen, maar er is verzet van omwonenden. Kunnen de gemeenten zich aan hun belofte houden? De arbeidsmigranten werken in al...

07-04-2019 21:40

Ondergrondse buizen

De Monitor - Ondergrondse buizen

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Het overkomt inwoners van verschillende dorpen en steden ...

31-03-2019 21:40

Bomenkap

De Monitor - Bomenkap

De hoeveelheid bos neemt af in ons land. De voornaamste oorzaak hiervan is de kap van bomen om plaats te maken voor andere soorten natuur. Dit is volgens provincies en natuurbeheerders nodig omdat het bijdraagt aan de versterking van de bio...

24-03-2019 22:40

Prestatiedruk in de jeugdsport

De Monitor - Prestatiedruk in de jeugdsport

Teamindeling en selectiebeleid, in de jeugdsport is dit inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar sportbonden en -clubs voeren hier intern steeds meer discussie over en vragen zich af: Moeten kinderen al vanaf 7 jaar gerangschikt wor...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 146
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 21:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!