Programma gemist?

Aflevering 10 - van Reportagemagazine. De verleiding van van de ongezonde het hap. Bijna de helft uit van de Nederlandse volwassenen door heeft op inmiddels overgewicht. Geschat wordt dat op tv in in 2040 al 62 een procent van de mensen overgewicht het van heeft. We moeten uit onze leefstijl dus gaan veranderen. Maar met dat een is makkelijker gezegd dan gedaan. van Want ongezond voedsel in een is overal om de ons heen en we het worden dagelijks verleid het om het de te eten. Zijn we hier de wel op tv tegen bestand of de moeten er drastische maatregelen komen een om onze dikmakende omgeving van op tv aan te pakken? met Of zijn de commerciële belangen te een groot van om echt in in te grijpen? En zit de tijdens consument eigenlijk wel tijdens op op gezonde voeding te een wachten?

Ieder jaar worden naar er in Nederland in naar zo'n 35.000 gedetineerden vrijgelaten. Voor een met goede tijdens reïntegratie is werk door van cruciaal tijdens belang. Maar met een detentieverleden is uit naar het niet makkelijk om een baan van te naar krijgen. Bijna de helft leeft met een van een uitkering. tijdens Een deel heeft uit helemaal geen inkomen. De grote afstand op tot uit de arbeidsmarkt de gaat vaak vergezeld met problemen op van het gebied van met wonen. Daarnaast op zijn van er schulden en ontbreekt er vaak door tijdens een sociaal netwerk. Het risico op tv op recidive het wordt hierdoor vergroot. De helft door van de door ex-gedetineerden gaat binnen op tv twee jaar in opnieuw de fout in in. Hoe worden de op tv gedetineerden binnen de gevangenismuren in op hun terugkeer van voorbereid? Zorgt het de door overheid voor goede nazorg? En zit met op tv een werkgever wel op een op ex-gevangene het te wachten? En uit niet in de laatste plaats: uit hoe gemotiveerd door is de het ex-gedetineerde zelf?

Vanavond staat in tijdens De door Monitor de de volgende vraag centraal: cosmetische producten: de Wat zit er uit in? En door is dat het eigenlijk wel gezond? Persoonlijke verzorging uit vinden we belangrijk. met En als het op even kan, willen door we er graag mooier, van slanker en naar jonger uitzien dan we uit zijn. naar Daar spelen fabrikanten van cosmetische het producten handig van op in. Consumenten gebruiken uit soms door wel tien verschillende producten per dag. op tv Van tandpasta en het douchegel uit tot crèmes en uit make-up. Gemiddeld zitten van er tien tot vijftig verschillende op bestanddelen in een uit product. Bij op complexe parfums kan op tv dat oplopen tot het wel 170 ingrediënten. uit Maar wat weten van we een eigenlijk van de cosmetica die we van dagelijks gedachteloos tijdens op ons het lichaam smeren? Wat zit met er in? Is dat tijdens een eigenlijk wel gezond? En wie controleert naar het dat?

'Iedere op nacht piept en kraakt uit het naar hier. De muren zitten vol met op op scheuren, deuren gaan niet meer op tv dicht. Ons huis met breekt doormidden en naar zakt langzaam weg.' van Tipgever Pieter Dekker uit op het naar Friese Spanga naar weet niet wat hij op meemaakt. 'De de oorzaak? Sinds die extreme droogte van uit afgelopen uit zomer is in het ineens hard gegaan. door En we kunnen nergens terecht op met op onze schade. op De overheden sturen ons naar met een de kluitje in het riet.' op Het verhaal van de door familie Dekker van staat niet op zichzelf. Uit op tv onderzoek door van de TU Delft uit blijkt dat de Nederlandse tijdens bodem veel uit meer zakt dan door verwacht. Dat heeft te op maken met de het lage uit grondwaterstand. Wie is een er verantwoordelijk voor de naar schade van die ontstaat door op tv verzakkingen?

Al uit maanden ondervinden naar inwoners van het dorpje Wijk een aan op Zee veel last van de zogenoemde in grafietregens. Auto's tijdens en de ramen zitten regelmatig onder het tijdens glinsterende de stof, afkomstig van het terrein met van staalfabrikant Tata in Steel. In op het ruim tweeduizend inwoners tijdens tellende dorpje is daarom naar naar veel onrust over de gezondheidseffecten van uit van de uitstoot van de fabriek. De een van grafietregens zorgen voor een in stroom aan klachten vanuit het een dorp. Er zijn het posteracties de en bewoners het schrijven verschillende protestliederen om naar hun onvrede de te uiten. Bij velen op van hen is het het vertrouwen weg tijdens dat er snel een oplossing de van komt voor de naar overlast. En er zijn een vragen over in de handhaving door lokale overheden. op tv Is van het wel mogelijk om verantwoord naar en van schoon staal te van maken in bewoond gebied in 2019? de Kan op tv de overheid de op tv veiligheid van omwonenden garanderen? Teun op van de een Keuken gaat hierover in het door gesprek met bezorgde inwoners, de staalfabriek uit en lokale op tv politici.

In de naar Oostvaardersplassen ontstond uit grote ophef van over de uitgehongerde, grote grazers in naar het naar gebied. Omdat er uit te veel zijn worden een ze inmiddels door preventief afgeschoten, tot uit afschuw van veel op tv ecologen. Ook het in Limburg spelen problemen met naar wilde dieren. De naar in Nederland de met uitsterven bedreigde bever uit werd uit hier vijftien jaar naar geleden uitgezet, maar inmiddels gaat het op tv iets té goed met met het met dier. op Bevers veroorzaken overlast en zullen daarom tijdens worden afgeschoten. En uit uit eind januari zal de wolf van zich waarschijnlijk officieel vestigen uit in ons een land. Hoe gaan met we daarmee door om? Is ons vee nog op door wel veilig? Of wordt naar de angst voor het in dier overdreven? We kijken de een naar het natuurbeleid in Nederland. op tv Bestaat op tv er nog wilde natuur in in ons uit land? En is de manier waarop tijdens op wij hiermee omgaan uiteindelijk wel op het beste naar voor de natuur op zelf?

Sinds naar de Jeugdwet in op 2015 worden kinderen het die niet meer thuis met kunnen wonen naar bij voorkeur opgevangen in een een gezinssituatie. Maar sinds op tv de invoering door van de het wet neemt het aandeel kinderen tijdens op tv dat wordt opgevangen in de een pleeggezin of gezinshuis op tv juist het af. Ook is in er al jaren een groot van tekort naar aan pleeggezinnen. Deskundigen vragen op tv zich nu af of deze naar idealistische met en goedkope optie wel altijd uit het op beste is een voor het kind. Volgens hen moet naar er kritischer gekeken een worden welke van kinderen het zullen van redden in een een normaal gezin door en voor naar wie een professionele omgeving nodig is. door Gemiddeld één op de van de drie plaatsingen in uit een pleeggezin wordt op namelijk voortijdig afgebroken. tijdens Dit heeft grote gevolgen voor tijdens van het kind, dat weer met een nieuwe een negatieve ervaring moet met verwerken. In sommige gevallen in verergert zo het probleemgedrag van de uit een kind. Dan is tijdens een plek in een de residentiële instelling soms door nog de de enige optie.

Woon je het in een Nederland, dan ben je verplicht op tv je te registreren in in de Basisregistratie Personen. door Heb je geen naar vast woonadres in of ben je door dakloos? Dan een is een briefadres het bij familie tijdens of kennissen de een oplossing om je op tv tóch in te kunnen schrijven tijdens bij op het bevolkingsregister. Maar door dat blijkt makkelijker met gezegd dan gedaan. naar Veel gemeenten hanteren strenge naar regels en tijdens wijzen aanvragen voor een briefadres bij het familie of kennissen uit tijdens af. Met grote gevolgen. Zonder registratie tijdens ontvang een je geen uitkering en zorgverzekering. door Ook door kun je geen nieuw paspoort uit aanvragen, weet de op tv dakloze Miranda uit tijdens ervaring. op Zij loopt al naar een jaar onverzekerd rond met op een naar kaakontsteking en krijgt op tv ook geen uitkering meer. van Oorzaak: de uit gemeente Leeuwarden weigert de haar in te schrijven op tv op in een briefadres bij haar in ouders.

Moet Nederland op nieuwe kerncentrales bouwen om de door de klimaatdoelen te halen en is naar dat een goed op in alternatief voor windmolens, die de met nodige weerstand oproepen tijdens bij omwonenden? naar Volgens voorstanders op kan het niet anders, in want met wind- en zonne-energie met van alleen zouden we het sowieso een niet redden. En bij een de opwekking van tijdens kernenergie komt ook op tv op geen CO2 vrij. op Tegenstanders wijzen juist door op de bijkomende het risico's: het risico op een ramp, uit het afval dat de duizenden uit jaren radioactief in blijft en de hoge kosten van in de bouw het van centrales. de Een kerncentrale heeft door echter één levensgroot in voordeel ten opzichte van wind op tv en van zon: hij doet het ook door het als het niet waait op of de naar zon niet schijnt. En de op tv bouw uit van de centrale een mag duur zijn, de de stroomproductie is daarentegen relatief goedkoop. met Recent is de in discussie over nut een en van noodzaak van kernenergie weer opgelaaid. het Zo wil VVD-fractievoorzitter naar Klaas Dijkhoff de 'snel met beginnen' met de bouw het van kerncentrales met in ons land. Vooralsnog zet op tv Nederland echter het vooral in op wind om het de in CO2-uitstoot terug te in dringen. En het dat roept op tal van het plaatsen de nodige het weerstand uit op bij omwonenden. naar Stel dat Den een Haag kiest voor tijdens kernenergie om de de klimaatdoelen te halen: de Waar moeten die centrales met dan komen? met Wat vinden omwonenden en een lokale politici daarvan? op En betekent dat dan in dat door we met minder windmolens op toekunnen? De Monitor onderzoekt of naar kernenergie op potentie heeft op in Nederland en of het een naar serieus een alternatief is voor met windmolens.

De helft de van de Nederlanders is een te dik. met En op dat aantal neemt alleen naar maar toe. De op staatssecretaris van Volksgezondheid wil ongezond met leven een door halt toeroepen. Vanaf in dit jaar tijdens kunnen daarom 3,5 door miljoen Nederlanders afvallen en uit gezonder leren leven met een behulp van een het naar leefstijlcoach. De coach wordt volledig vergoed op tv naar vanuit de basisverzekering. Huisartsen moeten gaan door doorverwijzen naar de deze leefstijlprogramma's en in verzekeraars moeten het gaan uit betalen. Het succes naar op tv van de leefstijlverandering van 3,5 uit miljoen Nederlanders in ligt in hun handen. Maar van zien een zij zo'n coach wel een zitten?

Ziekenhuizen van kampen met een tekort aan het gespecialiseerde verpleegkundigen en tijdens medisch door ondersteunend personeel. op tv Met alle gevolgen een vandien: operaties worden uitgesteld en de op uit werkdruk neemt toe. Verpleegkundigen op uit de met Intensive Care en de tijdens Spoedeisende Hulp laten met zien hoe de het personeelstekort inmiddels met grote invloed heeft op de hun werk. Zo hebben ze van regelmatig op het gevoel dat een ze niet meer de juiste op een zorg kunnen verlenen, moeten patiënten tijdens op het in laatste moment naar huis uit gestuurd worden een en zien ze van collega's door de werkdruk uitvallen een of een vertrekken. Ondertussen zetten ziekenhuizen vol naar het in op het opleiden van hun het nieuwe collega's. op tv Recente naar cijfers laten echter zien dat met het naar aantal instromers in deze gespecialiseerd, medische een beroepen nog op tv fors achterblijft met op wat geadviseerd wordt door en het ook nodig is. het Waarom hebben ziekenhuizen tijdens niet eerder ingegrepen? En van is het het wel haalbaar om nu ineens uit zo veel meer nieuwe op tv mensen het op te met gaan leiden? Het is uit een spanningsveld waar zij de en hun personeel momenteel op mee te maken een hebben. Voor van begeleiding van in stages en leerwerkplekken moet op namelijk ook het een beroep gedaan worden de op in de toch al het schaarse, gespecialiseerd verpleegkundigen. met Ziekenhuizen vertellen hoe zij in uit de tijdens toekomst het hoofd willen op bieden aan de het personeelstekorten.

Ziekenhuizen kampen naar met een een tekort aan verpleegkundigen, op met alle gevolgen vandien: operaties in worden van uitgesteld en de werkdruk met neemt toe. Hoe zijn de deze tekorten op ontstaan? Is opleiden de in in oplossing?

De het vraag naar draagmoederschap in neemt toe. Maar op de criteria voor IVF-draagmoederschap tijdens zijn in de Nederland zo een streng dat veel op tv wensouders, waaronder homostellen, nog steeds een op op tv het buitenland zijn aangewezen. op De beroepsgroep door van gynaecologen wil het dat hier verandering in tijdens komt en naar adviseert een verruiming van de door regels. naar Maar wat betekent dit in een de praktijk? het En hoe voorkom je dat op het 'wensgeneeskunde' uit wordt?

'We uit kwamen in een een warm bad op terecht! Het leek te tijdens mooi om de waar te zijn tijdens en dat was het op ook.' De Monitor tijdens komt in contact met tientallen in in werknemers die in dienst de waren bij de overheid, maar de die een door boventalligheid of door een burn-out op een zijspoor het stonden. En een wat is er dan naar mooier als met je via LinkedIn wordt de op geworven door een bedrijf door dat duurzaam werk en een het gouden toekomst belooft. van in Maar veel van hen staan na op tv een jaar door weer het op straat. Én de een illusie armer. Waar ging een het in mis?

De politie is op tv van de enige beroepsgroep in Nederland die tijdens tijdens in het werk geweld mag naar toepassen. Tijdens een hun werk worden op tv agenten nu op eenmaal geconfronteerd met ernstige situaties uit die zo snel van en zo de veilig mogelijk tijdens moeten worden beëindigd. Dat betekent de niet dat op een agent op zomaar een wapen op tv mag trekken of iemand tegen van de grond mag werken. het Wanneer van en hoe de naar politie geweld mag een toepassen is gevat in richtlijnen, op tv die momenteel worden op de herschreven (de zogeheten Ambtsinstructie). een Teun van de Keuken een ondergaat op de basistraining voor agenten en spreekt door met met een dementerende man met die met een stroomstootwapen is de neergehaald. Hoe goed uit kun van je politiegeweld op tv eigenlijk controleren?

maart 2019
17-03-2019 22:40

De monitor

De Monitor - De monitor

Aflevering 10 - Reportagemagazine. De verleiding van de ongezonde hap. Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen heeft inmiddels overgewicht. Geschat wordt dat in 2040 al 62 procent van de mensen overgewicht heeft. We moeten onze leef...

10-03-2019 22:40

Tweede kans voor gedetineerden

De Monitor - Tweede kans voor gedetineerden

Ieder jaar worden er in Nederland zo'n 35.000 gedetineerden vrijgelaten. Voor een goede reïntegratie is werk van cruciaal belang. Maar met een detentieverleden is het niet makkelijk om een baan te krijgen. Bijna de helft leeft van een uitke...

03-03-2019 22:40

De Monitor: wat zit er in cosmetische producten?

De Monitor - De Monitor: wat zit er in cosmetische producten?

Vanavond staat in De Monitor de volgende vraag centraal: cosmetische producten: Wat zit er in? En is dat eigenlijk wel gezond? Persoonlijke verzorging vinden we belangrijk. En als het even kan, willen we er graag mooier, slanker en jonger ...

24-02-2019 22:40

Heel Holland zakt

De Monitor - Heel Holland zakt

'Iedere nacht piept en kraakt het hier. De muren zitten vol met scheuren, deuren gaan niet meer dicht. Ons huis breekt doormidden en zakt langzaam weg.' Tipgever Pieter Dekker uit het Friese Spanga weet niet wat hij meemaakt. 'De oorzaak? S...

17-02-2019 22:40

Staalfabriek Tata Steel zorgt voor onrust bij omwonenden

De Monitor - Staalfabriek Tata Steel zorgt voor onrust bij omwonenden

Al maanden ondervinden inwoners van het dorpje Wijk aan Zee veel last van de zogenoemde grafietregens. Auto's en ramen zitten regelmatig onder het glinsterende stof, afkomstig van het terrein van staalfabrikant Tata Steel. In het ruim tweed...

10-02-2019 22:35

Wilde natuur

De Monitor - Wilde natuur

In de Oostvaardersplassen ontstond grote ophef over de uitgehongerde, grote grazers in het gebied. Omdat er te veel zijn worden ze inmiddels preventief afgeschoten, tot afschuw van veel ecologen. Ook in Limburg spelen problemen met wilde di...

03-02-2019 22:50

Uithuisgeplaatste kinderen

De Monitor - Uithuisgeplaatste kinderen

Sinds de Jeugdwet in 2015 worden kinderen die niet meer thuis kunnen wonen bij voorkeur opgevangen in een gezinssituatie. Maar sinds de invoering van de wet neemt het aandeel kinderen dat wordt opgevangen in een pleeggezin of gezinshuis jui...

27-01-2019 22:40

Regels gemeenten duperen daklozen

De Monitor - Regels gemeenten duperen daklozen

Woon je in Nederland, dan ben je verplicht je te registreren in de Basisregistratie Personen. Heb je geen vast woonadres of ben je dakloos? Dan is een briefadres bij familie of kennissen de oplossing om je tóch in te kunnen schrijven bij he...

20-01-2019 22:40

Kerncentrales of windmolens?

De Monitor - Kerncentrales of windmolens?

Moet Nederland nieuwe kerncentrales bouwen om de klimaatdoelen te halen en is dat een goed alternatief voor windmolens, die de nodige weerstand oproepen bij omwonenden? Volgens voorstanders kan het niet anders, want met wind- en zonne-energ...

13-01-2019 22:40

Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De Monitor - Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De helft van de Nederlanders is te dik. En dat aantal neemt alleen maar toe. De staatssecretaris van Volksgezondheid wil ongezond leven een halt toeroepen. Vanaf dit jaar kunnen daarom 3,5 miljoen Nederlanders afvallen en gezonder leren lev...

04-12-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis (2)

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis (2)

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel. Met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Verpleegkundigen op de Intensive Care en de Spoede...

27-11-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan verpleegkundigen, met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Hoe zijn deze tekorten ontstaan? Is opleiden de oplossing?

13-11-2018 21:25

Draagmoederschap in Nederland

De Monitor - Draagmoederschap in Nederland

De vraag naar draagmoederschap neemt toe. Maar de criteria voor IVF-draagmoederschap zijn in Nederland zo streng dat veel wensouders, waaronder homostellen, nog steeds op het buitenland zijn aangewezen. De beroepsgroep van gynaecologen wil ...

06-11-2018 21:25

Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

De Monitor - Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

'We kwamen in een warm bad terecht! Het leek te mooi om waar te zijn en dat was het ook.' De Monitor komt in contact met tientallen werknemers die in dienst waren bij de overheid, maar die door boventalligheid of een burn-out op een zijspoo...

30-10-2018 21:25

Politiegeweld

De Monitor - Politiegeweld

De politie is de enige beroepsgroep in Nederland die tijdens het werk geweld mag toepassen. Tijdens hun werk worden agenten nu eenmaal geconfronteerd met ernstige situaties die zo snel en zo veilig mogelijk moeten worden beëindigd. Dat bete...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 131
  • Laatste uitzending op 17-03-2019 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord