Programma gemist?

De op krimpgebieden aan het de randen van Nederland dreigen onleefbaar op te uit worden. De vergrijzing tijdens zet in uit rap tempo door, met jongeren trekken weg, scholen uit lopen gevaar te moeten tijdens sluiten en met de gezondheidszorg heeft de met grootste moeite op peil op tv te blijven. Zes door een krimpgemeenten in Groningen en de van kop van Drenthe trekken van in daarom aan de bel: van Stadskanaal, Westerwolde, Pekela, Veendam, Borger-Odoorn met en op Aa en Hunze maken zich op grote zorgen door over tijdens de voorzieningen in hun dorpen. naar Directe aanleiding van is de het sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) het de in het nabijgelegen ziekenhuis. de Gevreesd wordt dat een de sluiting van de SEH een zorgt in voor een domino-effect uit en de leegloop uit de tijdens dorpen versterkt. De op tv Monitor het onderzoekt hoe we de het op het platteland een leefbaar houden. Hoe groot met op is de kloof met tijdens de Randstad en waar liggen in door de kansen voor deze krimpgebieden? Doet op tv met de overheid voldoende om het door platteland aantrekkelijk in te houden en te met maken?

Het wordt het steeds drukker uit op het spoor. Nederland door heeft de zichzelf ambitieuze klimaatdoelen gesteld en vervoer op per trein uit is een stuk duurzamer het dan per uit auto op of vrachtwagen. Maar het wat betekent dit voor naar de circa een van miljoen Nederlanders die langs het op tv spoor in wonen? De een laatste jaren nemen klachten de over trillingen toe. Bewoners verliezen uit slaap, naar maar klagen met ook over schade met aan hun huizen. Kan een dat? Volgens tijdens ProRail, maar ook volgens andere Europese op spoorbeheerders, zijn op de trillingen die treinen naar veroorzaken tijdens te zwak om zelfs een maar een cosmetische schade te veroorzaken. Dat het neemt naar niet weg dat omwonenden die met trillingen wel op kunnen voelen. Wat het we zeker weten is de dat het naar aantal mensen dat daarvan hinder het uit ervaart groeit. Voor trillingen in bestaat, in het tegenstelling tot geluid, tijdens nauwelijks wetgeving dat grenzen aangeeft naar aan op tv wat toelaatbaar is. Moeten de omwonenden rond het in spoor beter worden door beschermd? Zo ja, hoe uit dan? En tegen welke uit naar prijs?

Veel naar zzp'ers zijn op onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden het het met vaak te duur of naar denken dat hen van toch niks in overkomt. Het op risico is tenslotte tijdens klein. Maar de gevolgen voor op tv het individu én voor de de samenleving het zijn groot, tijdens zeggen deskundigen. De roep om naar een verplichte basisverzekering op tv voor met alle werkenden in Nederland klinkt tijdens dan ook steeds van in luider.

Keiharde uit muziek midden in de uit nacht, bergen afval op in het portiek, door een agressieve hond of een ernstige overlast naar van drugsgebruikers. Bijna 7% een in van de mensen heeft met regelmatig burenoverlast. Of het nou op gaat tijdens om bewust treiteren of overlast door van op tv een psychotische het buurman of buurvrouw, voor wie hier met dagelijks mee te op maken op krijgen telt naar maar één ding: hoe tijdens kan de overlast stoppen? Wat naar kunnen bewoners op tv eigenlijk doen om de op overlast aan met te pakken met en hoe verzamel je het genoeg naar bewijs tegen de dader? En wat op tv doen woningcorporaties, de politie, ggz-instellingen en de gemeenten als burenoverlast totaal in uit een de hand tijdens loopt?

De crisis is in voorbij, maar niet uit iedereen lijkt met te profiteren van de van economische vooruitgang. in Een grote groep Nederlanders door zit nog diep uit uit in de schulden en komt een daar maar moeilijk van vanaf. Voor door sommigen van hen is de naar van wettelijke schuldsanering de naar enige weg naar een een schuldenvrij bestaan. in Maar het aantal mensen in deze de regeling daalt het al sinds 2011. het Hoe van kan dat? Stokt het systeem een van schuldhulp? Meer over een de lange in weg van die schuldenaren moeten afleggen op tv om uiteindelijk op tv weer met een door schone lei te kunnen op beginnen.

Een miljoen Nederlandse door huizen dreigen op te verzakken. Bij tijdens het Kenniscentrum met Aanpak Funderingsproblematiek uit (KCAF) blijven de meldingen in van scheuren het en verzakkingen binnenstromen. Vanuit in één gebied door wordt ons onderzoek met argusogen met gevolgd: Groningen. In op het de aardbevingsgebied wordt namelijk al uit jaren gesteggeld over de met oorzaak van op tv de verzakkingen: aardbevingen, naar slappe grond, een slechte tijdens fundering of een combinatie tijdens uit daarvan. Is de op manier waarop het tijdens in Groningen gaat de een voorbode voor de rest van een door Nederland?

Werkgevers naar hebben Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. op tv Dat is goed uit voor in onze economie. Gemeenten op beloofden genoeg woningen, een maar er is verzet van omwonenden. door Kunnen de naar gemeenten zich aan hun uit naar belofte houden? De arbeidsmigranten werken op in allerlei sectoren, tijdens zoals de bijvoorbeeld de kassen in het een Westland. Daar zijn uit duizenden mensen aan het het werk. Nu de tijdens tijdens economie weer is aangetrokken keert een in tijdens oud probleem van voor de crisis met terug: in Nederlandse werklozen doen het werk op niet, dus in halen een werkgevers mensen uit Oost-Europa. met Maar er is veel te op tv de weinig huisvesting voor deze naar groep. In op 2012 was dit al bekend en een toen zijn er op allerlei regionale met afspraken gemaakt tijdens om meer flexibele woningen te het in regelen. Maar dat bleek op tv nog niet zo'n gemakkelijke uit opdracht. Gemeenten de worstelen met tijdens het vraagstuk. Op allerlei in plekken in het land ontstond uit verzet tegen in dit soort 'Polenhotels'. Ze uit zouden voor het overlast tijdens zorgen, onttrekken woningen aan met de mark of zorgen voor door verkeersproblemen. Waar de naar ene gemeente naar nog wat huisvesting regelt, door sluit de door andere gemeente haar ogen. van Wat ze op ook doen, in de arbeidsmigranten komen sowieso. op tv Werkgevers zitten ondertussen de met de handen op in een het haar. Hun het argumenten dat deze de mensen de staatskas met op tv miljarden spekken en dat zonder uit hun werk geen een tomaten of verpakte van groenten in de naar in schappen liggen, maken de te weinig indruk. Wij tijdens onderzoeken of gemeenten op erin slagen om met in al het het verzet toch woningen voor deze in migranten te in regelen. Waarom hebben op tv werkgevers op deze mensen nodig? de En is er een verband door tussen de uit huisvestingsproblemen, overlast uit en uitbuiting?

Het is een de door nachtmerrie van iedere woningeigenaar: in je komt naar er opeens achter dat de overheid door plannen heeft met op tv de grond op tv waar jouw huis op op van staat en nog wel voor ondergrondse het 'gifbuizen'. Het naar overkomt inwoners van een verschillende dorpen en steden op tv in Brabant van en Limburg. De ondergrondse van op tv buisleidingen gaan waarschijnlijk gevaarlijke stoffen transporteren naar van de op tv chemische industrie in Limburg van naar Rotterdam. Het tijdens is 'nog de maar tijdens een plan' verzucht een in omwonende maar je een weet hoe de dát gaat in in Nederland. Uit alle van macht probeert een uit groepje burgers de tijdens plannen van tafel te krijgen, maar op tv tot nu toe met tevergeefs. Hoe gaat uit de overheid op tv om op tv met dit complexe in dossier waar pijpleidingen vol naar gevaarlijke chemische stoffen, een belangen van de zware industrie een en van bezorgde burgers tijdens de hoofdrol spelen? In deze uit uitzending op zien we onder met andere mensen die vlak langs de in route wonen met waar uit de buizen gepland staan. Ook interviewen het we in directeur Robert tijdens Claasen van Chemelot . op Hij legt uit dat uit zij graag willen dat door het tracé voor van met buizen die gevaarlijke stoffen kunnen transporteren naar gerealiseerd gaat door worden, omdat ze op belangrijk met zijn voor Nederland: een de buizen kunnen uit ook worden ingezet voor de uit energietransitie.

De op tv hoeveelheid bos neemt met af in ons land. De een voornaamste oorzaak hiervan de in is de kap van bomen een om plaats te maken door voor in andere soorten natuur. Dit naar is volgens provincies het en natuurbeheerders een nodig omdat van het bijdraagt aan de versterking van op de biodiversiteit. Maar tijdens tegelijkertijd is tijdens bos het weer belangrijk voor de opslag van tijdens CO2. We bezoeken met de door Lemelerberg (Overijssel) en met het Drents-Friese Wold, waar door grote oppervlakten bos van verdwijnen, onder andere om naar plaats uit te maken voor heide. een We spreken met met omwonenden, ecologen, Staatsbosbeheer van en hoogleraar Gert-Jan tijdens Nabuurs. Is in bos kappen voor uit andere natuur wel zo'n goed met idee? tijdens En wat op tv doen natuurbeheerders en de door overheid om ons krimpende bos door te met behouden?

Teamindeling door en selectiebeleid, in de de jeugdsport is dit in inmiddels de naar normaalste zaak van uit de wereld. in Maar sportbonden en -clubs naar voeren hier intern steeds meer op discussie over en van vragen in zich af: Moeten kinderen van al een vanaf 7 jaar in gerangschikt worden op basis van door vaardigheden? En staan ze op tv niet door teveel onder druk als op ze op met jonge leeftijd al naar drie keer in de week tijdens een naar verplichting hebben? Experts pleiten voor op een cultuuromslag waarin tijdens naar plezier prevaleert boven prestatiedruk. Steeds tijdens meer sportbonden en naar -clubs willen daarom af met van het hun selectieteams voor kinderen het tot 12 jaar, maar van stuiten op nog vaak op weerstand door van ouders en een trainers.

Bijna iedereen bezwijkt op tv op tv weleens voor een het zak snoep bij het naar tanken of een voor een saucijzenbroodje als je op uit de trein een wacht. Af het en toe kan op niet zoveel kwaad, maar we naar worden levensgevaarlijk dik, door op blijkt uit de cijfers. uit Bijna de helft naar van de Nederlandse volwassenen heeft het inmiddels op tv overgewicht. Geschat wordt dat in een 2040 het al 62 procent van de de een mensen overgewicht heeft. We moeten onze naar leefstijl op dus gaan veranderen. het Maar dat een is makkelijker gezegd naar dan gedaan. Want ongezond voedsel is door overal tijdens om ons heen en tijdens we worden dagelijks verleid het om de het te eten. Zijn een we hier het wel tegen door bestand of moeten er uit drastische maatregelen komen om een onze dikmakende door omgeving aan te in pakken? Of op zijn de commerciële op tv belangen te groot om echt van in te op grijpen? En zit de consument een van eigenlijk wel op gezonde voeding te een tijdens wachten?

Ieder jaar worden naar er in in Nederland zo'n naar 35.000 gedetineerden vrijgelaten. het Voor een goede reïntegratie tijdens is werk een van cruciaal op tv belang. Maar met een detentieverleden is van het niet uit makkelijk uit om een baan op te krijgen. Bijna de helft op leeft van een met uitkering. Een deel heeft een helemaal van geen inkomen. De uit grote afstand tijdens tot de arbeidsmarkt gaat door vaak vergezeld met problemen op door het op tv gebied van wonen. Daarnaast met zijn er schulden van en ontbreekt er vaak uit een een sociaal netwerk. Het een risico op uit recidive wordt hierdoor vergroot. De uit helft van de ex-gedetineerden van gaat het binnen twee jaar opnieuw het de tijdens fout in. Hoe worden de gedetineerden door binnen op tv de gevangenismuren op hun tijdens terugkeer voorbereid? Zorgt de in overheid van voor goede nazorg? op tv En zit in een werkgever wel op een door ex-gevangene te wachten? van En niet een in de laatste door plaats: hoe gemotiveerd is door de een ex-gedetineerde zelf?

Vanavond staat het in De Monitor de een volgende vraag van centraal: cosmetische op producten: Wat zit van er in? En is met dat eigenlijk wel het gezond? Persoonlijke verzorging vinden het we met belangrijk. En als het uit even kan, willen we er tijdens graag mooier, een slanker en jonger in uitzien dan we zijn. met Daar tijdens spelen fabrikanten door van cosmetische producten handig op op tv in. een Consumenten gebruiken soms wel tien uit verschillende producten per dag. met het Van tandpasta en douchegel tot door crèmes uit en make-up. Gemiddeld zitten door er tien het tot vijftig verschillende bestanddelen in een het product. Bij het complexe op parfums kan dat in oplopen tot wel 170 ingrediënten. tijdens Maar wat weten we een eigenlijk van de naar cosmetica die we uit tijdens dagelijks gedachteloos op ons een lichaam smeren? Wat zit er in in? Is dat naar eigenlijk wel gezond? in En het wie controleert naar dat?

'Iedere naar nacht piept naar en kraakt het hier. De naar muren zitten vol uit met scheuren, deuren tijdens gaan niet meer dicht. met in Ons huis breekt het doormidden en zakt van langzaam weg.' Tipgever een Pieter Dekker uit het Friese van Spanga tijdens weet niet wat uit hij meemaakt. 'De oorzaak? Sinds die uit uit extreme droogte van afgelopen zomer de is op tv het ineens hard een gegaan. En we kunnen nergens tijdens terecht naar met onze schade. De overheden een sturen ons met een in kluitje in het van riet.' met Het verhaal van de familie in naar Dekker staat niet op zichzelf. in Uit onderzoek uit van de TU Delft blijkt van dat de de Nederlandse tijdens bodem veel meer de zakt dan verwacht. Dat heeft de te maken naar met de lage grondwaterstand. Wie tijdens is er verantwoordelijk op tv voor van de schade die ontstaat van door een verzakkingen?

Al maanden door ondervinden inwoners uit van het dorpje Wijk op tv aan Zee op tv veel last van de zogenoemde uit grafietregens. het Auto's en op ramen zitten regelmatig onder het glinsterende op tv uit stof, afkomstig van het terrein het van staalfabrikant Tata Steel. van In het een ruim door tweeduizend inwoners tellende dorpje is daarom een veel onrust naar over het de gezondheidseffecten van de op uitstoot van de fabriek. De een grafietregens met zorgen voor een stroom op aan op klachten vanuit het van dorp. Er zijn posteracties met en bewoners schrijven verschillende protestliederen het van om hun onvrede de te uiten. Bij velen de van hen uit is het vertrouwen weg dat er de snel een oplossing naar komt voor de tijdens overlast. door En er tijdens zijn vragen over de op handhaving door lokale van overheden. Is het wel tijdens mogelijk om verantwoord en uit schoon staal te op maken van in bewoond met gebied in 2019? Kan de overheid het de op tv veiligheid van omwonenden de garanderen? Teun van de in Keuken gaat hierover in het gesprek met met bezorgde inwoners, de staalfabriek uit met en lokale politici.

juni 2019
02-06-2019 21:40

Krimp: kwelling of kans?

De Monitor - Krimp: kwelling of kans?

De krimpgebieden aan de randen van Nederland dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet in rap tempo door, jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar te moeten sluiten en de gezondheidszorg heeft de grootste moeite op peil te blijven....

19-05-2019 21:40

Treintrillingen

De Monitor - Treintrillingen

Het wordt steeds drukker op het spoor. Nederland heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelen gesteld en vervoer per trein is een stuk duurzamer dan per auto of vrachtwagen. Maar wat betekent dit voor de circa een miljoen Nederlanders die langs ...

12-05-2019 21:45

Zelfstandigen zonder verzekering

De Monitor - Zelfstandigen zonder verzekering

Veel zzp'ers zijn onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden het vaak te duur of denken dat hen toch niks overkomt. Het risico is tenslotte klein. Maar de gevolgen voor het individu én voor de samenleving zijn groot, zegge...

05-05-2019 21:40

Buren die je het leven zuur maken

De Monitor - Buren die je het leven zuur maken

Keiharde muziek midden in de nacht, bergen afval in het portiek, een agressieve hond of ernstige overlast van drugsgebruikers. Bijna 7% van de mensen heeft regelmatig burenoverlast. Of het nou gaat om bewust treiteren of overlast van een ps...

28-04-2019 21:40

Uitzichtloze schulden?

De Monitor - Uitzichtloze schulden?

De crisis is voorbij, maar niet iedereen lijkt te profiteren van de economische vooruitgang. Een grote groep Nederlanders zit nog diep in de schulden en komt daar maar moeilijk vanaf. Voor sommigen van hen is de wettelijke schuldsanering de...

21-04-2019 21:30

Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

De Monitor - Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

Een miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de meldingen van scheuren en verzakkingen binnenstromen. Vanuit één gebied wordt ons onderzoek met argusogen gevolgd: Gr...

14-04-2019 21:40

Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

De Monitor - Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

Werkgevers hebben Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. Dat is goed voor onze economie. Gemeenten beloofden genoeg woningen, maar er is verzet van omwonenden. Kunnen de gemeenten zich aan hun belofte houden? De arbeidsmigranten werken in al...

07-04-2019 21:40

Ondergrondse buizen

De Monitor - Ondergrondse buizen

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Het overkomt inwoners van verschillende dorpen en steden ...

31-03-2019 21:40

Bomenkap

De Monitor - Bomenkap

De hoeveelheid bos neemt af in ons land. De voornaamste oorzaak hiervan is de kap van bomen om plaats te maken voor andere soorten natuur. Dit is volgens provincies en natuurbeheerders nodig omdat het bijdraagt aan de versterking van de bio...

24-03-2019 22:40

Prestatiedruk in de jeugdsport

De Monitor - Prestatiedruk in de jeugdsport

Teamindeling en selectiebeleid, in de jeugdsport is dit inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar sportbonden en -clubs voeren hier intern steeds meer discussie over en vragen zich af: Moeten kinderen al vanaf 7 jaar gerangschikt wor...

17-03-2019 22:35

De verleiding van de ongezonde hap

De Monitor - De verleiding van de ongezonde hap

Bijna iedereen bezwijkt weleens voor een zak snoep bij het tanken of voor een saucijzenbroodje als je op de trein wacht. Af en toe kan niet zoveel kwaad, maar we worden levensgevaarlijk dik, blijkt uit de cijfers. Bijna de helft van de Nede...

10-03-2019 22:40

Tweede kans voor gedetineerden

De Monitor - Tweede kans voor gedetineerden

Ieder jaar worden er in Nederland zo'n 35.000 gedetineerden vrijgelaten. Voor een goede reïntegratie is werk van cruciaal belang. Maar met een detentieverleden is het niet makkelijk om een baan te krijgen. Bijna de helft leeft van een uitke...

03-03-2019 22:40

De Monitor: wat zit er in cosmetische producten?

De Monitor - De Monitor: wat zit er in cosmetische producten?

Vanavond staat in De Monitor de volgende vraag centraal: cosmetische producten: Wat zit er in? En is dat eigenlijk wel gezond? Persoonlijke verzorging vinden we belangrijk. En als het even kan, willen we er graag mooier, slanker en jonger ...

24-02-2019 22:40

Heel Holland zakt

De Monitor - Heel Holland zakt

'Iedere nacht piept en kraakt het hier. De muren zitten vol met scheuren, deuren gaan niet meer dicht. Ons huis breekt doormidden en zakt langzaam weg.' Tipgever Pieter Dekker uit het Friese Spanga weet niet wat hij meemaakt. 'De oorzaak? S...

17-02-2019 22:40

Staalfabriek Tata Steel zorgt voor onrust bij omwonenden

De Monitor - Staalfabriek Tata Steel zorgt voor onrust bij omwonenden

Al maanden ondervinden inwoners van het dorpje Wijk aan Zee veel last van de zogenoemde grafietregens. Auto's en ramen zitten regelmatig onder het glinsterende stof, afkomstig van het terrein van staalfabrikant Tata Steel. In het ruim tweed...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 141
  • Laatste uitzending op 02-06-2019 om 21:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord