Programma gemist?

MSM, Glucosamine, vitamine van D. Bijna de naar met helft van de Nederlanders slikt op tv voedingssupplementen, zoals vitaminepillen een en kruidenpreparaten. Helpen tijdens deze middeltjes om gezond met te naar worden en door te blijven? 'Baat het in niet dan schaadt het niet', tijdens denken veel op mensen. Maar is dat op tv wel zo? Volgens tijdens veel fabrikanten van uit voedingssupplementen is tijdens het noodzakelijk om op bepaalde pillen te slikken. op tv In tijdens winkels en op websites op wordt klanten door gouden bergen op beloofd. Mag dit wel? op Een zoektocht naar het van nut en de noodzaak met van op voedingssupplementen en de claims die in worden een gedaan over de effecten een ervan.

Het aantal politiemeldingen de van een verwarde personen blijft stijgen. Wat uit is er in op tv de afgelopen door jaren veranderd in de naar hulp voor het deze groep mensen? We uit gaan de langs bij verschillende vervoersprojecten naar voor het mensen in verwarde toestand, door zoals bij de tijdens psycholance in Assen. op tv En we een gaan mee met een de streettriage in op Almelo, waar een GGZ-medewerker het en politieagent op tv samen op verwarde op tv personen afgaan. Maar waar breng naar je mensen, in met allemaal verschillende het redenen voor hun de problemen, naartoe? tijdens En hoe voorkom je dat een ze met uit politie in een aanraking komen?

Er is uit overal herrie tijdens om ons heen en dat van lawaai door neemt alsmaar toe. Opgevoerde op scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen op die tot laat op tv in uit de avond open zijn. Een tijdens op de op drie Nederlanders wordt door blootgesteld aan uit geluidsniveaus die door onverantwoord hoog zijn. En van dát blijkt desastreus de voor onze uit gezondheid. Er is door steeds meer bewijs dat de langdurige blootstelling aan lawaai hart- naar uit en vaatziekten, depressies en leerproblemen bij van op kinderen veroorzaakt. De de wereldgezondheidsorganisatie WHO sloeg afgelopen najaar alarm naar en kwam met met het dringende advies op aan overheden om van omgevingslawaai drastisch omlaag het te op tv brengen. De vraag tijdens is alleen: hoe met krijgen we het door stiller?

Veel Nederlanders met maken met zich zorgen over het uit plastic dat de van alle kanten onze tijdens wateren in van waait en stroomt. Ze op zien dat het op zich ophoopt en dat in dieren er last op van hebben. Vrijwilligers de ruimen regelmatig onze stranden uit op. Maar hoe de zit van dat met uit onze rivieren en grachten: hoeveel uit plastic zit een daarin? En wie door moet het door opruimen?

Patiënten het die alsmaar opnieuw op hun verhaal moeten vertellen, patiëntengegevens op tv die onvindbaar met of onleesbaar zijn, op tv behandelingen die op tv vertraging oplopen. Faxen het en overtypen van in patiëntengegevens is anno 2019 nog op aan de met orde van de dag. in Oorzaak: ict-systemen uit in ziekenhuizen falen om de op tv goed met elkaar te communiceren. uit Hoe komt in dat? En welke gevolgen uit heeft dit voor door het ziekenhuispersoneel van en de tijdens patiënt?

De een krimpgebieden aan de randen van tijdens Nederland dreigen onleefbaar naar te worden. De met de vergrijzing zet in van rap tempo door, jongeren op trekken weg, scholen een lopen gevaar te moeten een sluiten en de gezondheidszorg in heeft de grootste het moeite op peil van met te blijven. Zes krimpgemeenten in het Groningen en de kop een van Drenthe trekken door daarom aan de op tv in bel: Stadskanaal, Westerwolde, Pekela, in Veendam, Borger-Odoorn en de Aa en Hunze maken zich op grote op zorgen over uit de voorzieningen in hun tijdens dorpen. Directe aanleiding is de uit sluiting van naar de op tv Spoedeisende Hulp (SEH) in uit het nabijgelegen naar ziekenhuis. Gevreesd wordt dat de de sluiting van de SEH uit zorgt het voor een domino-effect en de tijdens leegloop uit in de dorpen versterkt. op De Monitor de onderzoekt hoe een we het op het platteland uit leefbaar houden. Hoe uit groot is de kloof op met de het Randstad en met waar liggen tijdens de kansen voor deze krimpgebieden? Doet met de overheid voldoende de om het platteland met aantrekkelijk te de houden uit en te maken?

Het wordt op tv steeds in drukker op het spoor. Nederland heeft door zichzelf op ambitieuze klimaatdoelen gesteld op tv en vervoer door per trein is in een stuk duurzamer dan per auto in of vrachtwagen. uit Maar op wat betekent dit voor de door circa een het miljoen Nederlanders op tv die langs het spoor naar wonen? De laatste jaren de nemen klachten over trillingen in toe. Bewoners verliezen op slaap, maar klagen van ook over schade het aan op tv hun huizen. Kan een dat? Volgens ProRail, maar een ook in volgens andere Europese spoorbeheerders, door zijn de trillingen die door treinen veroorzaken te zwak tijdens in om zelfs maar cosmetische op tv schade te veroorzaken. Dat van neemt niet met weg dat op omwonenden die trillingen wel op kunnen voelen. Wat we uit zeker weten een is dat het een aantal mensen op dat daarvan hinder ervaart groeit. Voor het trillingen het bestaat, in tegenstelling van tot geluid, op nauwelijks wetgeving dat grenzen aangeeft aan door wat de toelaatbaar is. uit Moeten omwonenden rond het naar spoor beter door worden beschermd? Zo op tv ja, hoe dan? En tegen welke op tv van prijs?

Veel de zzp'ers zijn onvoldoende in verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze in vinden het vaak te de door duur of denken dat hen toch de niks overkomt. Het de risico tijdens is tenslotte klein. op tv Maar de een gevolgen voor het de individu én voor naar de samenleving zijn groot, zeggen deskundigen. uit De roep om een een verplichte basisverzekering uit voor naar alle werkenden in Nederland van klinkt dan met ook steeds met luider.

Keiharde de muziek midden in op tv de nacht, bergen afval in op het portiek, een naar agressieve een hond of ernstige de overlast van drugsgebruikers. het Bijna 7% van de mensen tijdens heeft op regelmatig burenoverlast. Of het op tv nou gaat om op tv bewust treiteren of van overlast van van een psychotische buurman of naar buurvrouw, voor wie hier met dagelijks tijdens mee te maken krijgen op tv telt maar uit één ding: hoe met kan de overlast stoppen? in Wat kunnen bewoners eigenlijk op tv doen op tv om de een overlast aan te pakken het en hoe verzamel je tijdens genoeg bewijs tegen de naar dader? En wat een op tv doen woningcorporaties, politie, in ggz-instellingen en gemeenten als burenoverlast totaal door uit de hand in het loopt?

De crisis met is op tv voorbij, maar niet iedereen van lijkt te profiteren van op tv de economische een vooruitgang. Een van grote groep Nederlanders zit nog diep naar in de met schulden en komt een daar maar moeilijk met vanaf. Voor sommigen van een hen is tijdens de door wettelijke schuldsanering de enige weg naar de een uit schuldenvrij bestaan. Maar het aantal met met mensen in deze regeling daalt met al sinds 2011. door Hoe kan dat? Stokt met op het systeem van schuldhulp? Meer over op tv de op tv lange weg die schuldenaren op tv moeten afleggen om uiteindelijk het door weer met een schone lei te uit kunnen een beginnen.

Een miljoen Nederlandse de huizen uit dreigen te verzakken. Bij het van Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek van (KCAF) blijven een de in meldingen van scheuren en verzakkingen binnenstromen. van Vanuit één gebied op tv wordt ons het onderzoek met met argusogen gevolgd: Groningen. door In het aardbevingsgebied wordt namelijk een al jaren gesteggeld uit over de van oorzaak van de verzakkingen: uit tijdens aardbevingen, slappe grond, een slechte fundering het of een in combinatie daarvan. Is de door manier waarop uit het het in Groningen gaat een voorbode van voor de rest tijdens van door Nederland?

Werkgevers uit hebben Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. Dat de is goed uit voor onze economie. door Gemeenten tijdens beloofden genoeg woningen, maar in er is verzet op van omwonenden. de Kunnen de gemeenten zich aan op tv hun belofte houden? op De arbeidsmigranten werken in door allerlei tijdens sectoren, zoals bijvoorbeeld met de kassen in het Westland. door Daar zijn het duizenden een mensen aan het werk. Nu het de economie weer de is aangetrokken van keert een oud probleem in van voor naar de crisis terug: Nederlandse een werklozen doen op tv het werk niet, dus halen op tv werkgevers mensen een uit Oost-Europa. door Maar er op is veel te weinig huisvesting de voor deze groep. uit In naar 2012 was dit al uit bekend en naar toen zijn er allerlei regionale afspraken de gemaakt naar om meer een flexibele woningen te uit regelen. Maar dat bleek door nog niet zo'n met gemakkelijke opdracht. de Gemeenten worstelen met het vraagstuk. Op de allerlei plekken in in in het land ontstond verzet tijdens tegen dit soort 'Polenhotels'. Ze van zouden in voor overlast zorgen, onttrekken op woningen door aan de mark of zorgen voor het verkeersproblemen. Waar de door ene gemeente uit nog wat huisvesting regelt, uit sluit tijdens de andere gemeente haar de ogen. op Wat ze ook doen, de arbeidsmigranten uit komen sowieso. Werkgevers naar zitten ondertussen met de de handen in met het haar. in Hun uit argumenten dat deze op tv mensen de staatskas de met miljarden spekken en dat zonder een hun werk geen tijdens tomaten of uit verpakte het groenten in de door schappen liggen, maken te weinig de indruk. Wij onderzoeken de of gemeenten erin slagen het in om met al uit het verzet toch woningen voor deze de met migranten te regelen. het Waarom hebben werkgevers deze naar mensen nodig? En is op tv er een in verband tussen de huisvestingsproblemen, op tv overlast en op tv uitbuiting?

Het is de in nachtmerrie het van iedere woningeigenaar: je komt van op tv er opeens achter dat de overheid tijdens plannen heeft met een uit de grond waar jouw huis op in staat en in nog wel voor ondergrondse in 'gifbuizen'. op Het overkomt het inwoners van verschillende dorpen de en steden in een Brabant en Limburg. De naar ondergrondse buisleidingen gaan waarschijnlijk een gevaarlijke stoffen uit transporteren tijdens van de chemische industrie in in Limburg naar Rotterdam. Het met is 'nog van maar een een plan' verzucht een op omwonende maar je weet hoe een dát gaat een in op Nederland. Uit alle naar macht probeert een groepje burgers op tv de tijdens plannen van tafel te krijgen, met maar tot nu toe naar in tevergeefs. Hoe gaat de de overheid om met dit complexe door dossier naar waar pijpleidingen naar vol gevaarlijke chemische stoffen, belangen het van de uit zware industrie en bezorgde burgers uit de hoofdrol naar spelen? In deze uitzending met zien naar we onder andere het mensen die vlak langs in de tijdens route wonen waar naar de buizen gepland het staan. Ook interviewen we directeur naar Robert van Claasen van Chemelot . Hij legt met uit naar dat zij graag willen van dat het tracé met voor in buizen die gevaarlijke stoffen kunnen naar transporteren gerealiseerd gaat uit worden, omdat ze belangrijk met op zijn voor Nederland: tijdens de buizen kunnen op ook worden ingezet voor de naar energietransitie.

De naar hoeveelheid bos neemt af in op tv tijdens ons land. De voornaamste naar oorzaak hiervan is het de kap naar van bomen om plaats door te maken op tv voor andere soorten natuur. op Dit is volgens provincies tijdens en natuurbeheerders op tv nodig omdat het de bijdraagt aan de versterking van door de biodiversiteit. Maar van tegelijkertijd is een bos weer belangrijk voor naar de uit opslag van op tv CO2. We bezoeken de Lemelerberg (Overijssel) in en het het Drents-Friese Wold, naar waar grote de oppervlakten bos verdwijnen, onder andere om in plaats te maken naar tijdens voor heide. We spreken op tv met omwonenden, ecologen, Staatsbosbeheer een en hoogleraar Gert-Jan Nabuurs. door Is bos kappen door voor uit andere natuur door wel zo'n goed idee? En op wat doen natuurbeheerders en van de de overheid om een ons krimpende bos op te behouden?

Teamindeling en selectiebeleid, tijdens naar in de jeugdsport is dit inmiddels door de normaalste uit zaak van het de wereld. op tv Maar sportbonden en met -clubs voeren hier intern steeds meer naar discussie over en uit vragen zich af: op tv Moeten kinderen met al vanaf in 7 jaar gerangschikt op tv worden op basis van vaardigheden? tijdens En staan ze met niet teveel onder op tv in druk als ze op jonge leeftijd in al drie met keer in in de week een verplichting hebben? een Experts op tv pleiten voor een op tv cultuuromslag waarin plezier door prevaleert boven prestatiedruk. door Steeds meer sportbonden met en -clubs uit willen daarom af van hun een selectieteams een voor kinderen tot 12 jaar, op tv maar een stuiten nog vaak op een weerstand van ouders en naar trainers.

januari 2021
06-10-2019 21:40

Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

De Monitor - Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

MSM, Glucosamine, vitamine D. Bijna de helft van de Nederlanders slikt voedingssupplementen, zoals vitaminepillen en kruidenpreparaten. Helpen deze middeltjes om gezond te worden en te blijven? 'Baat het niet dan schaadt het niet', denken v...

29-09-2019 21:40

Verwarde mensen

De Monitor - Verwarde mensen

Het aantal politiemeldingen van verwarde personen blijft stijgen. Wat is er in de afgelopen jaren veranderd in de hulp voor deze groep mensen? We gaan langs bij verschillende vervoersprojecten voor mensen in verwarde toestand, zoals bij de ...

22-09-2019 21:35

Omgevingslawaai

De Monitor - Omgevingslawaai

Er is overal herrie om ons heen en dat lawaai neemt alsmaar toe. Opgevoerde scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen die tot laat in de avond open zijn. Een op de drie Nederlanders wordt blootgesteld aan geluidsniveaus die onverantwoord ...

15-09-2019 21:40

De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

De Monitor - De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

Veel Nederlanders maken zich zorgen over het plastic dat van alle kanten onze wateren in waait en stroomt. Ze zien dat het zich ophoopt en dat dieren er last van hebben. Vrijwilligers ruimen regelmatig onze stranden op. Maar hoe zit dat met...

08-09-2019 21:40

ICT in de zorg

De Monitor - ICT in de zorg

Patiënten die alsmaar opnieuw hun verhaal moeten vertellen, patiëntengegevens die onvindbaar of onleesbaar zijn, behandelingen die vertraging oplopen. Faxen en overtypen van patiëntengegevens is anno 2019 nog aan de orde van de dag. Oorzaak...

02-06-2019 21:40

Krimp: kwelling of kans?

De Monitor - Krimp: kwelling of kans?

De krimpgebieden aan de randen van Nederland dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet in rap tempo door, jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar te moeten sluiten en de gezondheidszorg heeft de grootste moeite op peil te blijven....

19-05-2019 21:40

Treintrillingen

De Monitor - Treintrillingen

Het wordt steeds drukker op het spoor. Nederland heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelen gesteld en vervoer per trein is een stuk duurzamer dan per auto of vrachtwagen. Maar wat betekent dit voor de circa een miljoen Nederlanders die langs ...

12-05-2019 21:45

Zelfstandigen zonder verzekering

De Monitor - Zelfstandigen zonder verzekering

Veel zzp'ers zijn onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden het vaak te duur of denken dat hen toch niks overkomt. Het risico is tenslotte klein. Maar de gevolgen voor het individu én voor de samenleving zijn groot, zegge...

05-05-2019 21:40

Buren die je het leven zuur maken

De Monitor - Buren die je het leven zuur maken

Keiharde muziek midden in de nacht, bergen afval in het portiek, een agressieve hond of ernstige overlast van drugsgebruikers. Bijna 7% van de mensen heeft regelmatig burenoverlast. Of het nou gaat om bewust treiteren of overlast van een ps...

28-04-2019 21:40

Uitzichtloze schulden?

De Monitor - Uitzichtloze schulden?

De crisis is voorbij, maar niet iedereen lijkt te profiteren van de economische vooruitgang. Een grote groep Nederlanders zit nog diep in de schulden en komt daar maar moeilijk vanaf. Voor sommigen van hen is de wettelijke schuldsanering de...

21-04-2019 21:30

Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

De Monitor - Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

Een miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de meldingen van scheuren en verzakkingen binnenstromen. Vanuit één gebied wordt ons onderzoek met argusogen gevolgd: Gr...

14-04-2019 21:40

Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

De Monitor - Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

Werkgevers hebben Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. Dat is goed voor onze economie. Gemeenten beloofden genoeg woningen, maar er is verzet van omwonenden. Kunnen de gemeenten zich aan hun belofte houden? De arbeidsmigranten werken in al...

07-04-2019 21:40

Ondergrondse buizen

De Monitor - Ondergrondse buizen

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Het overkomt inwoners van verschillende dorpen en steden ...

31-03-2019 21:40

Bomenkap

De Monitor - Bomenkap

De hoeveelheid bos neemt af in ons land. De voornaamste oorzaak hiervan is de kap van bomen om plaats te maken voor andere soorten natuur. Dit is volgens provincies en natuurbeheerders nodig omdat het bijdraagt aan de versterking van de bio...

24-03-2019 22:40

Prestatiedruk in de jeugdsport

De Monitor - Prestatiedruk in de jeugdsport

Teamindeling en selectiebeleid, in de jeugdsport is dit inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar sportbonden en -clubs voeren hier intern steeds meer discussie over en vragen zich af: Moeten kinderen al vanaf 7 jaar gerangschikt wor...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 146
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 21:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!