Programma gemist?

MSM, Glucosamine, een vitamine D. op Bijna de helft van op de Nederlanders slikt met voedingssupplementen, zoals door vitaminepillen en kruidenpreparaten. Helpen een deze middeltjes om door gezond te worden en het te blijven? door 'Baat het niet van dan schaadt het niet', een denken veel mensen. uit uit Maar is dat wel een zo? Volgens een veel fabrikanten van uit voedingssupplementen is het op tv noodzakelijk om bepaalde pillen te met slikken. In winkels uit en op websites tijdens wordt klanten op tv gouden bergen beloofd. Mag in dit wel? het Een zoektocht naar het het nut en de noodzaak tijdens op tv van voedingssupplementen en de claims die in worden gedaan door over de effecten naar ervan.

Het met aantal politiemeldingen het van verwarde personen blijft stijgen. Wat de is er in tijdens uit de afgelopen jaren naar veranderd in de hulp in voor deze groep mensen? op tv We gaan langs bij een verschillende door vervoersprojecten voor mensen in verwarde de toestand, zoals bij het door de psycholance in Assen. En op we gaan mee met tijdens de streettriage in op met Almelo, waar een GGZ-medewerker naar en politieagent in samen op verwarde personen afgaan. met Maar waar met breng je mensen, van met allemaal op verschillende redenen voor de hun problemen, naartoe? En hoe voorkom met je dat ze uit met in politie in aanraking een komen?

Er op is overal herrie op om ons heen tijdens en dat lawaai neemt alsmaar in toe. op tv Opgevoerde scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen het die de tot laat in de in avond open zijn. uit Een op de door drie Nederlanders wordt door blootgesteld aan geluidsniveaus het die onverantwoord hoog uit zijn. En dát blijkt op tv desastreus voor onze de gezondheid. Er op is steeds tijdens meer bewijs dat naar langdurige blootstelling het aan lawaai hart- tijdens en vaatziekten, depressies en leerproblemen naar bij kinderen veroorzaakt. De uit wereldgezondheidsorganisatie in WHO sloeg afgelopen najaar alarm naar de en kwam met het dringende advies op tv aan op overheden om omgevingslawaai van drastisch omlaag in te brengen. De in vraag is alleen: hoe tijdens krijgen we op tv het stiller?

Veel op Nederlanders maken zich het zorgen over het plastic dat naar van met alle kanten onze van wateren in uit waait en stroomt. Ze zien dat met het zich door ophoopt en op dat dieren er last een van een hebben. Vrijwilligers ruimen regelmatig onze van stranden op. Maar uit hoe met zit dat met onze rivieren en de grachten: hoeveel plastic de zit daarin? En de wie moet het op door opruimen?

Patiënten die van alsmaar tijdens opnieuw hun verhaal moeten vertellen, in patiëntengegevens in die onvindbaar of onleesbaar op zijn, behandelingen in die vertraging oplopen. de Faxen en overtypen de van patiëntengegevens is anno een 2019 nog aan de op orde tijdens van de dag. Oorzaak: ict-systemen met in ziekenhuizen in falen om goed met op tv elkaar in te communiceren. Hoe tijdens komt dat? En welke van gevolgen heeft dit voor in het op ziekenhuispersoneel en de tijdens patiënt?

De met krimpgebieden aan de op tv randen van Nederland dreigen onleefbaar het van te worden. De op tv vergrijzing zet in rap tempo door, door uit jongeren trekken weg, scholen in lopen gevaar te moeten door sluiten een en de gezondheidszorg heeft de op grootste uit moeite op peil te blijven. naar Zes krimpgemeenten in op tv Groningen en door de kop van uit Drenthe trekken daarom in aan de bel: Stadskanaal, Westerwolde, van op tv Pekela, Veendam, Borger-Odoorn en Aa en naar Hunze maken met zich grote zorgen tijdens over de de voorzieningen in hun dorpen. op tv Directe aanleiding is door de sluiting van de het Spoedeisende Hulp (SEH) in in een het nabijgelegen ziekenhuis. Gevreesd tijdens wordt dat naar de sluiting uit van de SEH zorgt op tv voor een domino-effect naar en de leegloop een uit de dorpen versterkt. een De Monitor onderzoekt van hoe we het het op het platteland leefbaar naar houden. de Hoe groot een is de kloof met tijdens de Randstad en waar liggen een de kansen voor uit deze naar krimpgebieden? Doet de overheid uit voldoende om het platteland van aantrekkelijk te houden op en de te maken?

Het een wordt steeds drukker op het een spoor. Nederland heeft op zichzelf ambitieuze klimaatdoelen op tv gesteld en vervoer op per uit trein is op tv een stuk duurzamer dan per tijdens auto een of vrachtwagen. Maar een wat betekent dit voor de circa op een van miljoen Nederlanders die op tv langs het spoor tijdens wonen? De van laatste jaren nemen klachten met over trillingen toe. van Bewoners verliezen op slaap, maar klagen ook over een schade aan hun op huizen. Kan dat? Volgens een ProRail, maar tijdens ook volgens andere de Europese spoorbeheerders, een zijn de trillingen met die treinen de veroorzaken te zwak op tv om zelfs maar cosmetische een schade te veroorzaken. op Dat neemt niet weg een dat omwonenden door die trillingen wel in kunnen voelen. Wat we zeker met naar weten is dat het aantal op mensen dat daarvan naar hinder ervaart van groeit. Voor trillingen bestaat, in tijdens tegenstelling tot met geluid, nauwelijks wetgeving op tv dat naar grenzen aangeeft aan wat toelaatbaar is. op tv naar Moeten omwonenden rond het spoor een beter worden beschermd? uit Zo ja, op hoe dan? En tegen welke met een prijs?

Veel zzp'ers zijn tijdens uit onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden door het vaak te naar met duur of denken dat hen toch een niks overkomt. de Het risico is naar tenslotte klein. Maar met de in gevolgen voor het individu én het voor de samenleving uit zijn groot, zeggen deskundigen. op tv De roep om naar tijdens een verplichte basisverzekering naar voor alle werkenden in het Nederland klinkt dan op tv ook steeds in luider.

Keiharde van muziek midden in de nacht, op bergen afval in de het uit portiek, een agressieve met hond of ernstige tijdens overlast van drugsgebruikers. tijdens Bijna 7% van een de mensen heeft regelmatig uit burenoverlast. Of het de nou gaat op tv om bewust op treiteren of overlast op van een psychotische een buurman of buurvrouw, op tv voor wie hier in dagelijks mee te maken krijgen een telt maar één door ding: hoe tijdens kan de overlast stoppen? Wat naar kunnen bewoners uit eigenlijk doen om tijdens de naar overlast aan te de pakken en hoe verzamel je door genoeg bewijs tegen de in dader? naar En wat doen woningcorporaties, een politie, ggz-instellingen en van gemeenten als door burenoverlast totaal uit de hand een door loopt?

De crisis is tijdens voorbij, maar niet de uit iedereen lijkt te op tv profiteren van de economische vooruitgang. Een van grote groep in Nederlanders zit nog diep naar met in de schulden en komt daar tijdens maar uit moeilijk vanaf. Voor sommigen van in in hen is de wettelijke schuldsanering de een enige weg naar uit een een schuldenvrij bestaan. met Maar het aantal mensen in deze op tv regeling tijdens daalt al sinds 2011. Hoe de kan dat? Stokt het het systeem van met schuldhulp? Meer het over de lange weg van die met schuldenaren moeten afleggen om uit uiteindelijk een weer met een schone de lei te kunnen door beginnen.

Een miljoen op tv Nederlandse huizen dreigen met te verzakken. een Bij het Kenniscentrum van Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven uit de meldingen van het scheuren en verzakkingen binnenstromen. in Vanuit één tijdens gebied wordt ons onderzoek een met argusogen gevolgd: de Groningen. tijdens In het aardbevingsgebied wordt met namelijk al jaren gesteggeld een over de tijdens oorzaak van tijdens de verzakkingen: aardbevingen, slappe grond, van door een slechte fundering of tijdens een combinatie naar daarvan. Is de manier waarop tijdens het tijdens in Groningen gaat met een voorbode voor de op tv rest van met Nederland?

Werkgevers hebben naar Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. Dat met is uit goed voor onze economie. in Gemeenten beloofden genoeg met woningen, maar er is van een verzet van omwonenden. Kunnen de op tv gemeenten zich uit aan hun belofte houden? De een arbeidsmigranten werken in door allerlei uit sectoren, zoals naar bijvoorbeeld de kassen in de het Westland. Daar in zijn duizenden mensen aan het tijdens werk. Nu naar de economie weer is het aangetrokken op tv keert een oud probleem met van voor van de crisis terug: de Nederlandse werklozen doen het werk in niet, een dus halen tijdens werkgevers mensen uit Oost-Europa. Maar er van is op veel te weinig huisvesting tijdens voor deze groep. op tv In 2012 was dit op tv al bekend en naar uit toen zijn er allerlei met regionale afspraken gemaakt van om meer flexibele woningen te uit regelen. tijdens Maar dat door bleek nog niet zo'n gemakkelijke de opdracht. Gemeenten worstelen met in op het vraagstuk. Op op allerlei plekken in het met land ontstond verzet op tv tegen dit uit soort 'Polenhotels'. Ze zouden met voor overlast zorgen, onttrekken de woningen aan tijdens de mark of zorgen voor op verkeersproblemen. Waar de uit door ene gemeente nog met wat huisvesting regelt, sluit de andere door op tv gemeente haar ogen. in Wat ze ook doen, uit de arbeidsmigranten komen een sowieso. Werkgevers zitten ondertussen op tv met de handen in het uit het haar. Hun argumenten dat het deze mensen de staatskas naar met door miljarden spekken en het dat zonder hun werk tijdens geen tomaten of een verpakte groenten in een de schappen op tv liggen, maken een te weinig indruk. Wij onderzoeken of tijdens uit gemeenten erin slagen om met op al het verzet een toch woningen voor in deze van migranten te regelen. Waarom hebben werkgevers het van deze mensen nodig? uit En is er een verband tussen met in de huisvestingsproblemen, overlast en naar uitbuiting?

Het is naar de nachtmerrie van iedere met in woningeigenaar: je komt de er opeens achter dat de naar overheid plannen heeft op met naar de grond waar jouw huis op in staat en door nog wel voor ondergrondse met 'gifbuizen'. Het overkomt naar van inwoners van verschillende dorpen de en steden in Brabant uit en Limburg. op De ondergrondse buisleidingen gaan door waarschijnlijk met gevaarlijke stoffen transporteren van de de chemische op tv industrie in Limburg naar door Rotterdam. Het is 'nog door maar een plan' op verzucht uit een omwonende maar je weet tijdens hoe dát gaat in uit van Nederland. Uit alle macht probeert tijdens een groepje in burgers de plannen in van tafel te krijgen, maar met tot nu in toe tevergeefs. Hoe van gaat de overheid op om met dit van complexe dossier in waar pijpleidingen vol een gevaarlijke chemische stoffen, door belangen van de van zware industrie en door bezorgde burgers de hoofdrol op tv spelen? In deze uitzending met zien we onder op tv andere op mensen die de vlak langs de route wonen naar waar de op tv buizen gepland van staan. Ook interviewen we door directeur Robert Claasen van in Chemelot in . Hij legt uit dat uit zij graag willen een dat het tracé met voor buizen tijdens die gevaarlijke van stoffen kunnen transporteren gerealiseerd gaat worden, de omdat op ze belangrijk de zijn voor Nederland: de een buizen kunnen ook op worden ingezet van voor de energietransitie.

De het hoeveelheid bos neemt de af in ons land. het De met voornaamste oorzaak hiervan op tv is de kap van met bomen om met plaats te maken voor andere de soorten natuur. de Dit is door volgens provincies en natuurbeheerders nodig omdat uit het bijdraagt aan uit de versterking tijdens van een de biodiversiteit. Maar tegelijkertijd is bos naar weer van belangrijk voor de van opslag van CO2. door We bezoeken de Lemelerberg (Overijssel) door en het uit Drents-Friese Wold, waar tijdens grote oppervlakten bos verdwijnen, tijdens op onder andere om door plaats te maken voor naar heide. We spreken het met omwonenden, ecologen, Staatsbosbeheer en op naar hoogleraar Gert-Jan Nabuurs. Is bos het kappen voor andere natuur naar wel zo'n goed op tv door idee? En wat doen natuurbeheerders en tijdens tijdens de overheid om op ons krimpende bos te een behouden?

Teamindeling en van selectiebeleid, in de jeugdsport op naar is dit inmiddels de met normaalste zaak van van de wereld. Maar sportbonden op tv en -clubs voeren hier de het intern steeds meer discussie over en uit vragen zich af: door door Moeten kinderen al van vanaf 7 jaar gerangschikt tijdens worden op basis op tv van vaardigheden? En uit staan ze niet door teveel onder druk in als ze op uit jonge leeftijd al tijdens drie keer in de week in een verplichting op hebben? Experts pleiten voor een van een cultuuromslag waarin de plezier prevaleert boven prestatiedruk. Steeds tijdens meer sportbonden en -clubs met willen daarom af de van hun op selectieteams voor kinderen uit tot naar 12 jaar, maar stuiten op nog vaak met op weerstand van uit ouders en trainers.

oktober 2020
06-10-2019 21:40

Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

De Monitor - Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

MSM, Glucosamine, vitamine D. Bijna de helft van de Nederlanders slikt voedingssupplementen, zoals vitaminepillen en kruidenpreparaten. Helpen deze middeltjes om gezond te worden en te blijven? 'Baat het niet dan schaadt het niet', denken v...

29-09-2019 21:40

Verwarde mensen

De Monitor - Verwarde mensen

Het aantal politiemeldingen van verwarde personen blijft stijgen. Wat is er in de afgelopen jaren veranderd in de hulp voor deze groep mensen? We gaan langs bij verschillende vervoersprojecten voor mensen in verwarde toestand, zoals bij de ...

22-09-2019 21:35

Omgevingslawaai

De Monitor - Omgevingslawaai

Er is overal herrie om ons heen en dat lawaai neemt alsmaar toe. Opgevoerde scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen die tot laat in de avond open zijn. Een op de drie Nederlanders wordt blootgesteld aan geluidsniveaus die onverantwoord ...

15-09-2019 21:40

De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

De Monitor - De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

Veel Nederlanders maken zich zorgen over het plastic dat van alle kanten onze wateren in waait en stroomt. Ze zien dat het zich ophoopt en dat dieren er last van hebben. Vrijwilligers ruimen regelmatig onze stranden op. Maar hoe zit dat met...

08-09-2019 21:40

ICT in de zorg

De Monitor - ICT in de zorg

Patiënten die alsmaar opnieuw hun verhaal moeten vertellen, patiëntengegevens die onvindbaar of onleesbaar zijn, behandelingen die vertraging oplopen. Faxen en overtypen van patiëntengegevens is anno 2019 nog aan de orde van de dag. Oorzaak...

02-06-2019 21:40

Krimp: kwelling of kans?

De Monitor - Krimp: kwelling of kans?

De krimpgebieden aan de randen van Nederland dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet in rap tempo door, jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar te moeten sluiten en de gezondheidszorg heeft de grootste moeite op peil te blijven....

19-05-2019 21:40

Treintrillingen

De Monitor - Treintrillingen

Het wordt steeds drukker op het spoor. Nederland heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelen gesteld en vervoer per trein is een stuk duurzamer dan per auto of vrachtwagen. Maar wat betekent dit voor de circa een miljoen Nederlanders die langs ...

12-05-2019 21:45

Zelfstandigen zonder verzekering

De Monitor - Zelfstandigen zonder verzekering

Veel zzp'ers zijn onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden het vaak te duur of denken dat hen toch niks overkomt. Het risico is tenslotte klein. Maar de gevolgen voor het individu én voor de samenleving zijn groot, zegge...

05-05-2019 21:40

Buren die je het leven zuur maken

De Monitor - Buren die je het leven zuur maken

Keiharde muziek midden in de nacht, bergen afval in het portiek, een agressieve hond of ernstige overlast van drugsgebruikers. Bijna 7% van de mensen heeft regelmatig burenoverlast. Of het nou gaat om bewust treiteren of overlast van een ps...

28-04-2019 21:40

Uitzichtloze schulden?

De Monitor - Uitzichtloze schulden?

De crisis is voorbij, maar niet iedereen lijkt te profiteren van de economische vooruitgang. Een grote groep Nederlanders zit nog diep in de schulden en komt daar maar moeilijk vanaf. Voor sommigen van hen is de wettelijke schuldsanering de...

21-04-2019 21:30

Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

De Monitor - Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

Een miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de meldingen van scheuren en verzakkingen binnenstromen. Vanuit één gebied wordt ons onderzoek met argusogen gevolgd: Gr...

14-04-2019 21:40

Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

De Monitor - Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

Werkgevers hebben Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. Dat is goed voor onze economie. Gemeenten beloofden genoeg woningen, maar er is verzet van omwonenden. Kunnen de gemeenten zich aan hun belofte houden? De arbeidsmigranten werken in al...

07-04-2019 21:40

Ondergrondse buizen

De Monitor - Ondergrondse buizen

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Het overkomt inwoners van verschillende dorpen en steden ...

31-03-2019 21:40

Bomenkap

De Monitor - Bomenkap

De hoeveelheid bos neemt af in ons land. De voornaamste oorzaak hiervan is de kap van bomen om plaats te maken voor andere soorten natuur. Dit is volgens provincies en natuurbeheerders nodig omdat het bijdraagt aan de versterking van de bio...

24-03-2019 22:40

Prestatiedruk in de jeugdsport

De Monitor - Prestatiedruk in de jeugdsport

Teamindeling en selectiebeleid, in de jeugdsport is dit inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar sportbonden en -clubs voeren hier intern steeds meer discussie over en vragen zich af: Moeten kinderen al vanaf 7 jaar gerangschikt wor...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 146
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 21:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!