Programma gemist?

MSM, tijdens Glucosamine, vitamine D. op Bijna de helft van door de uit Nederlanders slikt voedingssupplementen, uit zoals vitaminepillen en kruidenpreparaten. Helpen deze de door middeltjes om gezond te naar worden en te blijven? 'Baat door met het niet dan schaadt naar het niet', het denken veel mensen. naar Maar is dat wel zo? op tv Volgens veel fabrikanten van met voedingssupplementen is van het een noodzakelijk om bepaalde pillen op tv te slikken. In winkels met en op websites wordt de klanten gouden uit bergen beloofd. Mag dit uit wel? de Een zoektocht met naar het nut en de een noodzaak van van voedingssupplementen en de claims naar die worden naar gedaan over de op effecten ervan.

Het van aantal politiemeldingen een van verwarde personen blijft in stijgen. Wat van is er in de afgelopen door jaren uit veranderd in de hulp door voor deze groep mensen? We van gaan met langs bij verschillende een vervoersprojecten voor mensen in verwarde de toestand, zoals bij het door de psycholance in Assen. En uit we gaan van mee met de streettriage tijdens in op tv Almelo, waar een GGZ-medewerker op tv en politieagent samen de op verwarde personen afgaan. Maar op tv waar de breng je mensen, met met allemaal verschillende redenen voor met hun tijdens problemen, naartoe? En hoe door voorkom met je dat ze met politie in de aanraking van komen?

Er is van overal het herrie om ons heen en dat op lawaai neemt op tv alsmaar toe. in Opgevoerde scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen tijdens die tot laat door in de avond in open zijn. in Een op tijdens de drie Nederlanders wordt blootgesteld op aan geluidsniveaus op tv die onverantwoord hoog uit zijn. En dát blijkt uit desastreus voor onze door gezondheid. Er is met steeds meer bewijs de in dat langdurige blootstelling aan op tv lawaai hart- en een vaatziekten, depressies en de leerproblemen bij de kinderen veroorzaakt. De met wereldgezondheidsorganisatie WHO sloeg afgelopen najaar naar alarm een en kwam met het in dringende advies met aan overheden om van omgevingslawaai drastisch omlaag te brengen. een De vraag is alleen: met door hoe krijgen we het de stiller?

Veel op Nederlanders maken zich zorgen in over op het plastic dat in van alle kanten onze wateren in in waait en stroomt. de Ze zien door dat het het zich ophoopt met en dat dieren een er last van hebben. Vrijwilligers ruimen op tv regelmatig onze stranden het op. Maar hoe tijdens zit door dat met onze rivieren uit en door grachten: hoeveel plastic zit op daarin? En uit wie moet het naar opruimen?

Patiënten die alsmaar door opnieuw de hun verhaal moeten vertellen, patiëntengegevens op naar die onvindbaar of onleesbaar zijn, het behandelingen die vertraging in oplopen. Faxen en in overtypen van patiëntengegevens is op anno in 2019 nog aan de op orde van op tv de dag. met Oorzaak: ict-systemen in ziekenhuizen op tv falen om een goed met elkaar te communiceren. door Hoe komt dat? in En welke in gevolgen heeft dit voor een het tijdens ziekenhuispersoneel en de de patiënt?

De krimpgebieden aan uit door de randen van Nederland in dreigen onleefbaar te worden. De tijdens in vergrijzing zet in rap het tempo door, jongeren trekken tijdens weg, op tv scholen lopen gevaar te moeten uit sluiten op en de gezondheidszorg naar heeft de grootste moeite op de peil in te blijven. Zes krimpgemeenten in de Groningen en de op tv kop op tv van Drenthe trekken daarom aan op de in bel: Stadskanaal, Westerwolde, Pekela, Veendam, Borger-Odoorn op tv en Aa de en Hunze maken de zich grote zorgen op tv over de voorzieningen het in hun dorpen. op tv Directe aanleiding is tijdens de met sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) tijdens in op tv het nabijgelegen ziekenhuis. Gevreesd wordt op tv dat de op sluiting van de SEH door zorgt voor tijdens een domino-effect met en de leegloop tijdens uit de van dorpen versterkt. De van Monitor onderzoekt hoe op tv we het op het naar platteland leefbaar de houden. Hoe groot naar is de kloof met de Randstad in en in waar liggen de kansen voor op naar deze krimpgebieden? Doet met de overheid voldoende om het platteland van aantrekkelijk te op tv houden en te de maken?

Het wordt door steeds drukker op het op spoor. op tv Nederland heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelen door gesteld en een vervoer op per trein is een stuk de duurzamer van dan per auto de of vrachtwagen. Maar wat op tv betekent dit voor met de circa met een miljoen Nederlanders die op langs het spoor wonen? De uit laatste door jaren nemen klachten over trillingen op de toe. Bewoners verliezen slaap, maar klagen naar ook in over schade aan hun uit huizen. Kan dat? een Volgens ProRail, maar uit ook volgens andere Europese het spoorbeheerders, zijn naar de naar trillingen die treinen veroorzaken te het zwak om zelfs uit maar cosmetische met schade te veroorzaken. Dat op tv neemt niet weg van dat door omwonenden die trillingen tijdens wel kunnen voelen. door Wat we zeker met weten is dat het aantal mensen in dat daarvan hinder met ervaart groeit. een Voor trillingen bestaat, in de tegenstelling tot geluid, het nauwelijks wetgeving uit dat het grenzen aangeeft aan wat in toelaatbaar is. Moeten omwonenden rond in op het spoor beter worden beschermd? een Zo van ja, hoe dan? naar En tegen welke naar prijs?

Veel door zzp'ers zijn uit onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze door vinden het vaak te op duur of in denken dat uit hen toch tijdens niks overkomt. Het risico is naar tenslotte klein. Maar de de gevolgen voor het de individu op én voor de het samenleving zijn door groot, zeggen deskundigen. De roep om tijdens een in verplichte basisverzekering voor alle werkenden een in Nederland klinkt in dan ook met steeds tijdens luider.

Keiharde muziek midden van in de nacht, door bergen afval tijdens in het portiek, op tv een agressieve naar hond of het ernstige overlast van drugsgebruikers. op tv Bijna 7% op van de mensen heeft regelmatig burenoverlast. het Of het door nou het gaat om bewust treiteren of tijdens overlast van een psychotische in buurman van of buurvrouw, voor wie hier op dagelijks mee met te maken de krijgen telt met maar één ding: hoe kan de de overlast in stoppen? Wat op kunnen bewoners eigenlijk op doen om de in overlast aan te tijdens pakken en hoe verzamel een je genoeg bewijs tegen de naar dader? En wat het doen op tv woningcorporaties, politie, tijdens ggz-instellingen en gemeenten als burenoverlast door totaal uit de in hand door loopt?

De de crisis is voorbij, maar door niet iedereen lijkt te de het profiteren van de economische vooruitgang. Een uit op tv grote groep Nederlanders zit nog van diep de in de schulden en komt daar naar maar de moeilijk vanaf. door Voor sommigen van hen is de met wettelijke schuldsanering door de enige weg uit naar een een schuldenvrij bestaan. Maar het aantal met naar mensen in deze regeling op daalt al met sinds 2011. Hoe uit kan dat? Stokt het systeem in van schuldhulp? met Meer over de lange het weg die schuldenaren in moeten afleggen om uiteindelijk van weer met op tv een schone lei naar te kunnen op beginnen.

Een miljoen Nederlandse door door huizen dreigen te op verzakken. Bij het door Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de tijdens meldingen in van scheuren en verzakkingen op tv binnenstromen. Vanuit één gebied met op wordt ons onderzoek met argusogen gevolgd: uit Groningen. door In het aardbevingsgebied wordt de namelijk al jaren het gesteggeld naar over de oorzaak het van de verzakkingen: aardbevingen, door slappe grond, een slechte fundering door naar of een combinatie daarvan. tijdens Is de manier waarop het de in op Groningen gaat een voorbode het voor de rest uit van in Nederland?

Werkgevers hebben met Oost-Europese naar arbeidsmigranten nodig. Dat is een goed voor tijdens onze economie. Gemeenten beloofden genoeg van woningen, in maar er is door verzet van omwonenden. Kunnen de gemeenten in zich tijdens aan hun belofte houden? De de arbeidsmigranten werken door in allerlei in sectoren, zoals bijvoorbeeld de een kassen het in het Westland. Daar zijn duizenden de mensen aan de het werk. Nu uit de economie weer een is in aangetrokken keert een oud probleem van de voor de een crisis uit terug: Nederlandse werklozen het doen het werk niet, tijdens dus halen naar werkgevers mensen uit Oost-Europa. tijdens Maar er is met veel te tijdens weinig huisvesting voor deze groep. in In 2012 was dit op tv tijdens al bekend en toen zijn er een allerlei uit regionale afspraken gemaakt om meer tijdens flexibele woningen tijdens te regelen. Maar dat tijdens bleek nog door niet zo'n gemakkelijke op opdracht. Gemeenten worstelen tijdens met tijdens het vraagstuk. Op allerlei plekken met in het land ontstond op verzet tegen dit uit soort 'Polenhotels'. uit Ze de zouden voor overlast zorgen, onttrekken woningen de aan de op mark of zorgen voor op tv verkeersproblemen. een Waar de ene gemeente nog tijdens wat huisvesting met regelt, sluit de andere naar gemeente haar ogen. op Wat de ze ook doen, de uit arbeidsmigranten komen sowieso. Werkgevers een zitten naar ondertussen met op de handen in het haar. Hun het argumenten dat een deze op tv mensen de staatskas met miljarden spekken uit en dat zonder met hun werk geen op tv tomaten of van verpakte naar groenten in de schappen liggen, maken het te op weinig indruk. Wij onderzoeken of tijdens gemeenten erin het slagen om met al door het verzet in toch woningen voor door deze migranten door te regelen. op Waarom hebben werkgevers deze mensen nodig? in En met is er een uit verband tussen de van huisvestingsproblemen, overlast en met uitbuiting?

Het het is de nachtmerrie de van iedere woningeigenaar: uit je komt er opeens achter tijdens naar dat de overheid plannen op tv heeft met met de grond waar jouw huis de op staat en met nog wel voor ondergrondse door 'gifbuizen'. door Het overkomt inwoners een van verschillende een dorpen en steden in uit Brabant en Limburg. de De ondergrondse buisleidingen gaan waarschijnlijk op tv gevaarlijke stoffen naar transporteren van door de chemische industrie in een Limburg een naar Rotterdam. Het tijdens is 'nog maar een plan' verzucht door een omwonende een maar je weet hoe uit dát op tv gaat in Nederland. Uit alle van macht probeert uit een een groepje burgers de plannen het van tafel te krijgen, maar in tot een nu toe tevergeefs. Hoe met gaat de overheid van om met dit met complexe dossier waar tijdens pijpleidingen vol gevaarlijke chemische op tv stoffen, belangen door van de zware industrie uit en tijdens bezorgde burgers de hoofdrol spelen? in In deze de uitzending zien we in onder andere naar mensen die door vlak langs de route wonen op tv waar de op buizen gepland door staan. Ook interviewen een we directeur Robert Claasen van naar Chemelot . van Hij legt uit tijdens dat zij graag willen een dat het tracé voor in buizen die gevaarlijke uit stoffen kunnen transporteren naar gerealiseerd gaat op tv worden, omdat ze belangrijk uit zijn door voor Nederland: de buizen het kunnen in ook worden ingezet voor de naar energietransitie.

De hoeveelheid bos op een neemt af in ons land. De het voornaamste oorzaak hiervan in is de kap naar van bomen om tijdens plaats in te maken voor andere soorten naar natuur. naar Dit is in volgens provincies en de natuurbeheerders nodig omdat het bijdraagt aan het de versterking van naar op tv de biodiversiteit. Maar tegelijkertijd in is bos op tv weer belangrijk voor de de opslag van CO2. We op tv bezoeken de Lemelerberg tijdens (Overijssel) en het Drents-Friese uit Wold, van waar grote oppervlakten in bos verdwijnen, onder andere om op het plaats te maken voor een heide. We tijdens spreken met omwonenden, ecologen, Staatsbosbeheer en met hoogleraar Gert-Jan Nabuurs. uit de Is bos kappen tijdens voor andere natuur wel zo'n het goed idee? En wat het doen natuurbeheerders in en de van overheid om op ons krimpende bos te op behouden?

Teamindeling het en selectiebeleid, in de door jeugdsport de is dit inmiddels de met normaalste zaak een van de wereld. in Maar sportbonden en -clubs op tv voeren hier intern steeds meer het discussie over de en vragen zich van af: Moeten op tv kinderen al vanaf 7 de jaar gerangschikt worden met op basis van door vaardigheden? door En staan ze het niet teveel onder druk op tv als ze op jonge op tv leeftijd al drie van keer in de week in een verplichting hebben? tijdens Experts pleiten met voor een cultuuromslag tijdens waarin plezier prevaleert boven een prestatiedruk. Steeds meer op sportbonden met en -clubs willen daarom af van van in hun selectieteams voor door kinderen tot op tv 12 jaar, maar stuiten op nog vaak op weerstand door van ouders en uit trainers.

december 2019
06-10-2019 21:40

Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

De Monitor - Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

MSM, Glucosamine, vitamine D. Bijna de helft van de Nederlanders slikt voedingssupplementen, zoals vitaminepillen en kruidenpreparaten. Helpen deze middeltjes om gezond te worden en te blijven? 'Baat het niet dan schaadt het niet', denken v...

29-09-2019 21:40

Verwarde mensen

De Monitor - Verwarde mensen

Het aantal politiemeldingen van verwarde personen blijft stijgen. Wat is er in de afgelopen jaren veranderd in de hulp voor deze groep mensen? We gaan langs bij verschillende vervoersprojecten voor mensen in verwarde toestand, zoals bij de ...

22-09-2019 21:35

Omgevingslawaai

De Monitor - Omgevingslawaai

Er is overal herrie om ons heen en dat lawaai neemt alsmaar toe. Opgevoerde scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen die tot laat in de avond open zijn. Een op de drie Nederlanders wordt blootgesteld aan geluidsniveaus die onverantwoord ...

15-09-2019 21:40

De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

De Monitor - De Plasticplaag: wie moet onze rivieren schoon houden?

Veel Nederlanders maken zich zorgen over het plastic dat van alle kanten onze wateren in waait en stroomt. Ze zien dat het zich ophoopt en dat dieren er last van hebben. Vrijwilligers ruimen regelmatig onze stranden op. Maar hoe zit dat met...

08-09-2019 21:40

ICT in de zorg

De Monitor - ICT in de zorg

Patiënten die alsmaar opnieuw hun verhaal moeten vertellen, patiëntengegevens die onvindbaar of onleesbaar zijn, behandelingen die vertraging oplopen. Faxen en overtypen van patiëntengegevens is anno 2019 nog aan de orde van de dag. Oorzaak...

02-06-2019 21:40

Krimp: kwelling of kans?

De Monitor - Krimp: kwelling of kans?

De krimpgebieden aan de randen van Nederland dreigen onleefbaar te worden. De vergrijzing zet in rap tempo door, jongeren trekken weg, scholen lopen gevaar te moeten sluiten en de gezondheidszorg heeft de grootste moeite op peil te blijven....

19-05-2019 21:40

Treintrillingen

De Monitor - Treintrillingen

Het wordt steeds drukker op het spoor. Nederland heeft zichzelf ambitieuze klimaatdoelen gesteld en vervoer per trein is een stuk duurzamer dan per auto of vrachtwagen. Maar wat betekent dit voor de circa een miljoen Nederlanders die langs ...

12-05-2019 21:45

Zelfstandigen zonder verzekering

De Monitor - Zelfstandigen zonder verzekering

Veel zzp'ers zijn onvoldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Ze vinden het vaak te duur of denken dat hen toch niks overkomt. Het risico is tenslotte klein. Maar de gevolgen voor het individu én voor de samenleving zijn groot, zegge...

05-05-2019 21:40

Buren die je het leven zuur maken

De Monitor - Buren die je het leven zuur maken

Keiharde muziek midden in de nacht, bergen afval in het portiek, een agressieve hond of ernstige overlast van drugsgebruikers. Bijna 7% van de mensen heeft regelmatig burenoverlast. Of het nou gaat om bewust treiteren of overlast van een ps...

28-04-2019 21:40

Uitzichtloze schulden?

De Monitor - Uitzichtloze schulden?

De crisis is voorbij, maar niet iedereen lijkt te profiteren van de economische vooruitgang. Een grote groep Nederlanders zit nog diep in de schulden en komt daar maar moeilijk vanaf. Voor sommigen van hen is de wettelijke schuldsanering de...

21-04-2019 21:30

Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

De Monitor - Heel Holland Zakt 2: Is het verzakte Groningen een voorbode voor de rest van Nederland?

Een miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de meldingen van scheuren en verzakkingen binnenstromen. Vanuit één gebied wordt ons onderzoek met argusogen gevolgd: Gr...

14-04-2019 21:40

Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

De Monitor - Arbeidsmigranten: Te weinig huisvesting voor te veel werk

Werkgevers hebben Oost-Europese arbeidsmigranten nodig. Dat is goed voor onze economie. Gemeenten beloofden genoeg woningen, maar er is verzet van omwonenden. Kunnen de gemeenten zich aan hun belofte houden? De arbeidsmigranten werken in al...

07-04-2019 21:40

Ondergrondse buizen

De Monitor - Ondergrondse buizen

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Het overkomt inwoners van verschillende dorpen en steden ...

31-03-2019 21:40

Bomenkap

De Monitor - Bomenkap

De hoeveelheid bos neemt af in ons land. De voornaamste oorzaak hiervan is de kap van bomen om plaats te maken voor andere soorten natuur. Dit is volgens provincies en natuurbeheerders nodig omdat het bijdraagt aan de versterking van de bio...

24-03-2019 22:40

Prestatiedruk in de jeugdsport

De Monitor - Prestatiedruk in de jeugdsport

Teamindeling en selectiebeleid, in de jeugdsport is dit inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar sportbonden en -clubs voeren hier intern steeds meer discussie over en vragen zich af: Moeten kinderen al vanaf 7 jaar gerangschikt wor...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 146
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 21:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!