Programma gemist?

De tijdens helft van uit de Nederlanders is te dik. En op tv dat aantal uit neemt alleen maar toe. een naar De staatssecretaris van Volksgezondheid wil ongezond in naar leven een halt toeroepen. Vanaf dit van jaar op tv kunnen daarom 3,5 miljoen tijdens Nederlanders het afvallen en gezonder leren leven met een behulp met van een leefstijlcoach. De tijdens coach wordt volledig op vergoed vanuit een de basisverzekering. door Huisartsen moeten gaan doorverwijzen uit naar deze door leefstijlprogramma's en verzekeraars door moeten het gaan betalen. Het uit succes van de tijdens leefstijlverandering van 3,5 op miljoen Nederlanders ligt op tv in hun handen. Maar met zien naar zij zo'n coach van wel zitten?

Ziekenhuizen kampen met tijdens een tekort in aan gespecialiseerde verpleegkundigen met en op medisch ondersteunend personeel. naar Met alle gevolgen vandien: operaties worden van de uitgesteld en de werkdruk uit neemt toe. Verpleegkundigen in op de Intensive Care en het de Spoedeisende Hulp de uit laten zien hoe het personeelstekort uit inmiddels grote invloed heeft naar op hun werk. naar van Zo hebben ze regelmatig het op tv gevoel uit dat ze niet meer op tv de juiste zorg kunnen een verlenen, moeten patiënten op uit het laatste moment een naar huis gestuurd de worden en door zien met ze collega's door de werkdruk uitvallen met op of vertrekken. Ondertussen zetten ziekenhuizen in vol in op het de van opleiden van hun nieuwe collega's. op tv Recente uit cijfers laten echter zien dat het het aantal instromers in uit deze in gespecialiseerd, medische beroepen nog fors een achterblijft op het wat geadviseerd een wordt en ook nodig in is. Waarom hebben op tv ziekenhuizen niet in eerder ingegrepen? En door is het wel haalbaar om de nu ineens naar zo veel meer nieuwe de op tv mensen op te tijdens gaan leiden? Het is een in spanningsveld waar met zij en hun personeel op momenteel in mee te maken in hebben. Voor begeleiding van stages tijdens en leerwerkplekken moet het namelijk door ook een beroep gedaan worden in op de tijdens toch al schaarse, van gespecialiseerd verpleegkundigen. Ziekenhuizen door vertellen hoe zij in op tv de toekomst het naar hoofd willen op bieden aan de de personeelstekorten.

Ziekenhuizen van kampen met een tekort aan op verpleegkundigen, met van alle naar gevolgen vandien: operaties worden een uitgesteld en de werkdruk neemt tijdens toe. uit Hoe zijn deze de tekorten ontstaan? Is door opleiden de door oplossing?

De vraag naar met draagmoederschap door neemt toe. tijdens Maar de criteria voor IVF-draagmoederschap van zijn in in Nederland zo streng dat door veel wensouders, waaronder met homostellen, nog steeds op een het buitenland naar zijn een aangewezen. De beroepsgroep van gynaecologen wil van dat hier de verandering van in komt en adviseert de een verruiming van de uit regels. Maar met wat betekent op tv dit in de het praktijk? En hoe voorkom je naar dat tijdens het 'wensgeneeskunde' wordt?

'We naar kwamen in een warm de bad terecht! Het tijdens leek te mooi om het waar te uit zijn en dat was op het ook.' De met Monitor komt op tv in contact door met tientallen werknemers die de in met dienst waren bij de overheid, maar met die door boventalligheid naar door of een burn-out op een van zijspoor stonden. het En wat is er door dan op tv mooier als je via LinkedIn wordt van op tv geworven door een op tv bedrijf dat duurzaam werk en een op gouden uit toekomst belooft. Maar met veel van op tv hen staan na een jaar naar weer op met straat. Én een in illusie armer. Waar op ging het de mis?

De politie tijdens is de enige beroepsgroep de in Nederland door die tijdens op tv het werk geweld mag toepassen. op Tijdens hun de werk worden door agenten nu eenmaal geconfronteerd door met ernstige situaties het die op zo snel en zo veilig in mogelijk moeten tijdens worden beëindigd. op Dat betekent niet dat een agent het zomaar tijdens een wapen mag door trekken of iemand tegen de een grond mag uit werken. Wanneer en de hoe de politie uit geweld mag toepassen is tijdens gevat een in richtlijnen, een die momenteel worden herschreven (de door zogeheten Ambtsinstructie). een Teun van de van Keuken ondergaat de basistraining van voor agenten uit en spreekt met een dementerende op tv man de die met een het stroomstootwapen is neergehaald. Hoe uit goed kun je op tv politiegeweld eigenlijk door controleren?

De Nederlandse Vereniging door door Kritisch Prikken (NVKP) uit en tal van homeopaten in zijn niet alleen sceptisch over door vaccineren, ze door bieden ook een door alternatief aan bezorgde op ouders: door homeopathische profylaxe, een vrijwel naar oneindige verdunning van in de ziekteverwekker of uit een andere stof. De de NVKP met schrijft hierover: 'Als u wilt van voorkomen dat uw in kind de bof, mazelen, het kinkhoest of het een andere infectieziekte krijgt op tv en u op tv kiest ervoor uw kind op niet te laten op van vaccineren, dan is door dit een methode die aantoonbaar door net zo'n goede bescherming in geeft als vaccinatie van op tv en gegarandeerd zonder de schadelijke een gevolgen van de op vaccins'. De uit NVKP speelt een belangrijke rol in in het op vaccinatiedebat, zo in blijkt uit onderzoek van het tijdens Rijksinstituut in voor Volksgezondheid en een Milieu (RIVM). De site van een de vereniging in staat in de top op tv 4 van sites naar die ouders een bezoeken om zich de te van informeren over vaccinaties. Voor van geen enkel homeopathisch naar product mag in uit Nederland een op medische claim gedaan worden, maar uit omdat de homeopaten de uit door middelen niet bij op naam noemen maar bij de algemene de term 'homeopathische profylaxe', in lijkt er in weinig de tegen te doen. naar De Monitor over homeopathie en op vaccinaties: kunnen een homeopaten hun claims uit hardmaken? Kun je inderdaad naar ziektes voorkomen met homeopathische in korrels? Of is van het dit juist gevaarlijk?

Boeren uit en particulieren gebruiken de bestrijdingsmiddelen om ongedierte het en ongewenste uit planten tegen te een gaan. Jaarlijks gaat het in Nederland met om zo'n tien op miljoen door kilo. Deze middelen komen het in onze bodem een en in de ons water een terecht. We hebben tips op binnenkregen van mensen van die ermee werken. van Zij vragen zich af op hoe verantwoord het gebruik op tv van de naar middelen is en de vinden dat tijdens er onnodig veel gebruikt wordt. in de Dat zien we op terug in de de kwaliteit van ons oppervlaktewater; bij met meer dan de helft tijdens van de meetlocaties door worden overschrijdingen gemeten in op tv van de milieunormen. het Wat voor invloed van hebben bestrijdingsmiddelen op planten, op dieren en mensen? Wie brengt een tijdens het aan de man? En kunnen van we naar ook zónder?

Ouders van kinderen de met een door ernstige beperking het doen er in vaak jaren over uit om de zorg voor hun kind met thuis te regelen. op De naar Monitor onderzoekt met hoe het kan dat de bureaucratie in in op tv Nederland goede en stabiele zorg tijdens in de door weg kan gaan door staan. De naar zoektocht leidt langs ouders op tv in in heel Nederland met uit een ernstig beperkt kind, zorginstellingen en uit instanties die de op tv toegang tot zorg naar verlenen. Waarom tijdens lukt het niet op tv om de ouders de alles met uit handen te nemen door en achter de door schermen de vraag tijdens op te uit lossen wie de zorg gaat het betalen? Waarom op moeten ouders experts worden op tv in drie verschillende de zorgwetten om het in allemaal goed te regelen? tijdens Teun uit van de Keuken van gaat op zoek naar uit het op tv antwoord op deze vragen en het spreekt ook met een minister van Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn op en Sport over het tijdens het lot van ouders met ernstig in beperkte op kinderen.

Wonen met in de buurt naar van industrie kan overlast op veroorzaken. Dat ervaart ook tijdens een groep van bewoners in van het Gelderse Renkum. Al het twee jaar op tv hebben zij het last van stank, afkomstig met van de nabijgelegen papierfabriek. op En ook in Eerbeek tijdens maken bewoners tijdens zich uit zorgen over de groei van op tv de op tv papierindustrie. De Monitor met volgt hun strijd met uit de fabriek, naar gemeente en provincie. Doen met zij voldoende naar om de leefbaarheid in op tv het dorp terug te brengen? een Of moeten de van bewoners er tijdens mee leren door leven? En door hoe worden door lokale bestuurders keuzes de gemaakt tussen op tv economische door belangen enerzijds en woongenot uit anderzijds?

Een uit op de drie kwetsbare ouderen door in met thuiszorg is uit ondervoed. Het is een groeiend probleem op omdat ouderen steeds in langer op thuis blijven wonen en uit omdat van de hulp bij de maaltijd uit in maar met liefst drie met wetten is ondergebracht. In de praktijk een is het naar voor mantelzorgers en op hulpverleners onduidelijk wie tijdens de hulp van bij het eten en met het drinken door vergoedt.

Steeds meer kinderen de op krijgen een vrijstelling tijdens op grond van artikel 5a van van de leerplichtwet. een Deze vrijstelling is uit bedoeld voor op tv kinderen die door met een zware lichamelijke met of psychische uit beperking niet naar school kunnen, het omdat ze een niet 'leerbaar' van zouden zijn. Maar steeds meer de slimme en lichamelijk gezonde het kinderen krijgen ook op tv zo'n een vrijstelling, bijvoorbeeld omdat ze van een schooltrauma uit hebben opgelopen. Soms zelfs voor naar de hele duur door van de uit leerplicht. In de naar afgelopen vijf in jaar is het aantal door vrijstellingen op uit grond van door dit artikel met zestig de procent gestegen. Wat zeggen een deze van cijfers? En komen op scholen wel hun van zorgplicht na? Drie in jaar geleden werd het een passend onderwijs naar ingevoerd, wat scholen verplicht het een plek te met vinden voor iedere leerling. Ook uit voor leerlingen de die extra zorg nodig tijdens hebben, op tv bijvoorbeeld vanwege een leer- of naar met gedragsprobleem. Die zorgplicht blijkt in de het praktijk geen garantie naar op onderwijs. naar Steeds meer kinderen naar komen thuis een te zitten of een gaan naar zorgboerderijen of op andere vormen het van dagbesteding tijdens en krijgen weinig of geen een onderwijs. Hoe is het met zover de gekomen en wat tijdens zijn de gevolgen van hiervan?

Het wilde zwijn met is in opkomst. op tv Door warme naar winters is er een van overschot een aan voedsel naar en komen ze op steeds in meer plekken voor. naar Goed tijdens nieuws voor natuurliefhebbers, op maar boeren kijken met argusogen naar op uit deze 'nieuwe wildernis'. Ze vrezen in de Afrikaanse door varkenspest, een besmettelijke uit ziekte die zwijnen naar en varkens naar kan treffen en waar met geen vaccin naar tegen bestaat. Uitbraken onder wilde in zwijnen in uit Oost-Europa hebben de van export van in varkensvlees uit die landen zo goed uit de als stilgelegd. Teun van het de Keuken neemt daarom een tijdens kijkje in Denemarken, met dat de grens met hermetisch tijdens afsluit voor wilde zwijnen. En het hij neemt het op tv Nederlandse beleid onder tijdens de loep. Hoe met botsen onze handelsbelangen het met tijdens onze wens om meer naar natuur? Om de een explosieve groei en het de bijbehorende overlast van wilde een zwijnen terug de te naar dringen, pleit de zogenaamde ‘zwijnentafel’ in in de regio Heeze-Leende in voor het met toestaan van drukjacht. in Hoewel met een toenemend aantal zwijnen wordt afgeschoten, uit stijgt ook het tijdens aantal door aanrijdingen en wordt de de schade op aan gewassen ook niet minder. uit Het regionale overleg de wil nu het dat de provincie in van actie komt. "Wat tijdens er vooral nodig op is, is dat tijdens er meer ruimte op komt om het uit goed te een kunnen bejagen. Dan denk ik in op uit bepaalde situaties aan drukjacht", zegt uit burgemeester met Paul Verhoeven van de gemeente met Heeze-Leende voor op de camera van uit De Monitor. Hij roept een als voorzitter van de tijdens op regionale 'zwijnentafel' de provincie op om tijdens jagers een vergunning een op tv te verlenen voor de naar controversiële jachtmethode.

Wie het op chronisch vermoeidheidssyndroom de heeft kan gedragstherapie krijgen. op Maar volgens patiëntenorganisaties het is het deze behandeling potentieel gevaarlijk. Hebben ze uit een door punt?

Hoogbegaafde kinderen met hebben het soms van moeilijk op school. Wekelijks een ontvangen we in mails van door ouders over hun hoogbegaafde kinderen op tv een die vastlopen in het onderwijs. Wat tijdens is hoogbegaafdheid eigenlijk een van en hoe gaan naar leraren hiermee om? tijdens Wordt het onderwijs wel voldoende aangepast op aan deze groep op tijdens hele slimme kinderen? Hoe kan het het dat sommige de hoogbegaafde tijdens kinderen zelfs thuis komen een te zitten, omdat ze in zo op ongelukkig worden op school? Een zoektocht in naar hoogbegaafdheid en op tv de in Wet Passend op Onderwijs.

januari 2019
13-01-2019 22:40

Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De Monitor - Nieuw in de basisverzekering: de leefstijlcoach

De helft van de Nederlanders is te dik. En dat aantal neemt alleen maar toe. De staatssecretaris van Volksgezondheid wil ongezond leven een halt toeroepen. Vanaf dit jaar kunnen daarom 3,5 miljoen Nederlanders afvallen en gezonder leren lev...

04-12-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis (2)

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis (2)

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel. Met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Verpleegkundigen op de Intensive Care en de Spoede...

27-11-2018 21:25

Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

De Monitor - Crisis in het ziekenhuis: tekort aan personeel

Ziekenhuizen kampen met een tekort aan verpleegkundigen, met alle gevolgen vandien: operaties worden uitgesteld en de werkdruk neemt toe. Hoe zijn deze tekorten ontstaan? Is opleiden de oplossing?

13-11-2018 21:25

Draagmoederschap in Nederland

De Monitor - Draagmoederschap in Nederland

De vraag naar draagmoederschap neemt toe. Maar de criteria voor IVF-draagmoederschap zijn in Nederland zo streng dat veel wensouders, waaronder homostellen, nog steeds op het buitenland zijn aangewezen. De beroepsgroep van gynaecologen wil ...

06-11-2018 21:25

Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

De Monitor - Kwetsbare werknemers als verdienmodel?

'We kwamen in een warm bad terecht! Het leek te mooi om waar te zijn en dat was het ook.' De Monitor komt in contact met tientallen werknemers die in dienst waren bij de overheid, maar die door boventalligheid of een burn-out op een zijspoo...

30-10-2018 21:25

Politiegeweld

De Monitor - Politiegeweld

De politie is de enige beroepsgroep in Nederland die tijdens het werk geweld mag toepassen. Tijdens hun werk worden agenten nu eenmaal geconfronteerd met ernstige situaties die zo snel en zo veilig mogelijk moeten worden beëindigd. Dat bete...

23-10-2018 21:25

Zorgen om homeopathisch alternatief voor vaccineren

De Monitor - Zorgen om homeopathisch alternatief voor vaccineren

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) en tal van homeopaten zijn niet alleen sceptisch over vaccineren, ze bieden ook een alternatief aan bezorgde ouders: homeopathische profylaxe, een vrijwel oneindige verdunning van de ziektev...

16-10-2018 21:25

Schade door bestrijdingsmiddelen

De Monitor - Schade door bestrijdingsmiddelen

Boeren en particulieren gebruiken bestrijdingsmiddelen om ongedierte en ongewenste planten tegen te gaan. Jaarlijks gaat het in Nederland om zo'n tien miljoen kilo. Deze middelen komen in onze bodem en in ons water terecht. We hebben tips b...

09-10-2018 21:25

Het zorgdoolhof (voor kinderen)

De Monitor - Het zorgdoolhof (voor kinderen)

Ouders van kinderen met een ernstige beperking doen er vaak jaren over om de zorg voor hun kind thuis te regelen. De Monitor onderzoekt hoe het kan dat de bureaucratie in Nederland goede en stabiele zorg in de weg kan gaan staan. De zoektoc...

02-10-2018 21:25

Overlast door industrie

De Monitor - Overlast door industrie

Wonen in de buurt van industrie kan overlast veroorzaken. Dat ervaart ook een groep bewoners in het Gelderse Renkum. Al twee jaar hebben zij last van stank, afkomstig van de nabijgelegen papierfabriek. En ook in Eerbeek maken bewoners zich ...

25-09-2018 21:25

Ondervoeding ouderen

De Monitor - Ondervoeding ouderen

Een op de drie kwetsbare ouderen met thuiszorg is ondervoed. Het is een groeiend probleem omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en omdat de hulp bij de maaltijd in maar liefst drie wetten is ondergebracht. In de praktijk is het vo...

18-09-2018 21:25

Vrijstelling van de leerplicht en dan?

De Monitor - Vrijstelling van de leerplicht en dan?

Steeds meer kinderen krijgen een vrijstelling op grond van artikel 5a van de leerplichtwet. Deze vrijstelling is bedoeld voor kinderen die door een zware lichamelijke of psychische beperking niet naar school kunnen, omdat ze niet 'leerbaar'...

11-09-2018 21:25

De Monitor: controversiële zwijnenjachtmethode

De Monitor - De Monitor: controversiële zwijnenjachtmethode

Het wilde zwijn is in opkomst. Door warme winters is er een overschot aan voedsel en komen ze op steeds meer plekken voor. Goed nieuws voor natuurliefhebbers, maar boeren kijken met argusogen naar deze 'nieuwe wildernis'. Ze vrezen de Afr...

04-09-2018 21:25

Chronisch vermoeid

De Monitor - Chronisch vermoeid

Wie het chronisch vermoeidheidssyndroom heeft kan gedragstherapie krijgen. Maar volgens patiëntenorganisaties is deze behandeling potentieel gevaarlijk. Hebben ze een punt?

12-06-2018 21:25

Hoogbegaafde kinderen

De Monitor - Hoogbegaafde kinderen

Hoogbegaafde kinderen hebben het soms moeilijk op school. Wekelijks ontvangen we mails van ouders over hun hoogbegaafde kinderen die vastlopen in het onderwijs. Wat is hoogbegaafdheid eigenlijk en hoe gaan leraren hiermee om? Wordt het onde...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Monitor gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Monitor de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Monitor bij De Monitor liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Monitor. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Monitor gemist

Uitzending gemist van De Monitor? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Monitor, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Monitor gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Monitor? Hier kun je alle uitzendingen van De Monitor kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 122
  • Laatste uitzending op 13-01-2019 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord