Programma gemist?

Fortepianist Ronald Brautigam door bespreekt de tijdens Weense klassieken Haydn, tijdens Mozart, Beethoven. Wat tijdens maakt hun werk naar tot de hoeksteen van van in de pianomuziek en waarom van is de fortepiano van daarvoor het op meest geschikt? * Concertmeester Joris van tijdens Rijn en leden met van naar het RFO het halen tijdens met Morgen met van Richard Strauss herinneringen op in aan Bernard de Haitinks met laatste concert met het naar Radio Filharmonisch van Orkest. * Countertenor het Maarten Engeltjes en van zijn PRJCT Amsterdam voeren het in Klaglied op tv van Dietrich Buxtehude een uit. * De 25-jarige fagottist Thomas de Dulfer volgt naar lessen bij het Bram van Sambeek en doet op tv daarnaast een een Master Cardiovascular het Research in Amsterdam. * Mike een Boddé een speelt een lied in het uit kader van de op tv Week tegen door Eenzaamheid.

Dirigent, klavecinist, organist, tijdens musicoloog en barokpionier met in Ton Koopman wordt 75 jaar. tijdens * Pianist Jan-Willem door Rozenboom, begeleider van Guus van Meeuwis, speelt op de een zijn nieuwe cd muziek van met Franz Schubert. van * De 15-jarige door cellist Thomas op Prchal speelt met pianist Natasja Douma op tijdens een eigen compositie, opgedragen aan zijn op tv lerares. * De uit naar Roemeen Marius Preda het bespeelt naast het cimbaal ook de op viool, de naar panfluit, tijdens de piano en de van accordeon.

De jonge uit Duitse trompettist Simon Höfele op maakt de als genomineerde in de ECHO een Rising Stars een de de tournee langs Europese door concertzalen. * Pierre Decroos, een al dertig jaar de de bladomslaander naar bij de beste pianisten ter wereld, in de slaat blaadjes om bij op de Israëlische meesterpianist Boris Giltburg. op tv naar * De Spaanse gitarist met Pablo Sáinz Villegas brengt op tv muzikaal Spaans vuurwerk. * met De Braziliaanse het zangeres Lilian Vieira op tv zingt Braziliaanse liederen met de tijdens het North Sea op tv String Quartet.

Er is weer met ruim baan voor het Pauls Jonge in Helden. door We openen met een een 13-jarig Russisch wonderkind door op de saxofoon: Dmitry Pinchuk. het Geboren tijdens in Moskou reisde hij uit al tijdens langs vele grote de zalen in Europa en naar nu maakt hij zijn uit Nederlandse in debuut. Samen met het het Syrène Saxofoonkwartet haalt naar hij halsbrekende toeren een uit in een uit stuk van Niccolò naar Paganini. * Bariton naar Thomas Oliemans en pianist Paolo op tv Giacometti op brengen dit najaar een de opname op uit van de in beroemde liederencyclus van Franz Schubert: Winterreise. tijdens Natuurlijk horen we in alles over uit deze Mount Everest op van de liedkunst, het maar Thomas vertelt ook een over zijn in liefde voor de liedjes in van Harry met Bannink, de componist de en tekstschrijver tijdens die hij van als jonge scholier bezocht. * door Strijkorkest Amsterdam Sinfonietta van is regelmatig op tv te gast bij Podium Witteman. het Dit het keer spelen naar ze een prachtig werk van uit de Engelse componist Ralph op Vaughan Williams: met Fantasia on a Theme op tv by in Thomas Tallis. * En Fuse door is ook weer van van op tv de partij. Als sinds het op begin is Fuse in de vaste het huisband van Podium Witteman. de Fuse met speelt een door stuk van Rob Horsting, ooit de de allereerste een arrangeur van het ensemble. van * met Onze co-presentatoren zijn uit er ook weer een klaar voor. Floris Kortie wil een een uit lans breken voor naar het Geelvinck Museum in uit Zutphen, het instrumentenmuseum dat dakloos met dreigt te worden. tijdens En Mike Boddé tijdens begint na in zijn het alfabet aan een uit nieuwe reeks: Vraag op het Mike.

Jong de talent: wat moeten talentvolle musici de op allemaal doen om de carrière te maken? Pianopedagoog op tv Marcel Baudet, werkzaam een aan het Conservatorium van Amsterdam in een en artistiek directeur van de met Young Pianist Foundation, naar bespreekt de weg op tv naar de internationale top, naar waarna pianotalenten Aidan op in Mikdad, Ramon van Engelenhoven door en Nikola Meeuwsen samen achter een één vleugel plaatsnemen. naar Het een Viride Kwartet en hun tijdens leermeesters van het Matangi tijdens Quartet naar voeren het Octet van Felix op tv Mendelssohn uit. op Het door Amsterdam Piano Trio speelt het Tweede de Pianotrio het van Dmitri Sjostakovitsj, waarvoor uit ze door een mastercaclass hebben gevolgd met bij Dmitri Ferschtman. in Het XSighted Percussion Duo de gaat aan met de slag met het de Goldbergvariaties tijdens van Bach. Contrabassist Jala Heywood van speelt met Mike met Boddé de jazz-standard op Misty en met haar op tv in bandje Combola Take the op tv "A"train.

Sopraan Lenneke uit Ruiten was in 2015 naar als een een van de de eersten te gast. Dit keer tijdens op zingt ze met begeleiding de van pianist Thom Janssen. in Jazzpianist Wolfert Brederode naar en percussionist op tv Joost Lijbaart met toeren met het Matangi Quartet met door Nederland met 'Ruins met & in Remains', waarvoor Wolfert Brederode tijdens de muziek schreef: van een meditatie op op honderd jaar naar Eerste Wereldoorlog. Het met rebellencollectief Pynarello op gaat op tournee met de uit Vierde Symfonie met van Beethoven. Fluitist met Joséphine Olech, sinds 2017 eerste op fluitist van uit het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het won van in Denemarken op de Carl Nielsen met International Competition.

Violist Rosanne Philippens het laat haar publiek tijdens in meedenken over de volgorde een van de stukken een in haar nieuwe project. Cellist op Ella van Poucke op op tv en haar broer, pianist Nicolas, tijdens spelen tijdens concerten alle door het cellosonates van Ludwig van Beethoven. een Hoornist Mees Vos, in solo-hoornist een bij de Staatskapelle Weimar, speelt met uit pianist de Laurens de Man de de Rêverie door van Alexander Glazunov. Het op tv Ricciotti Ensemble, een de straatorkest, gaat tijdens op tournee met een de programma rond honderd jaar op radio. op tv Stemkunstenaar Jaap Blonk het gaat in een eigen het nummer in duel een met Mike op tv Boddé.

Sopraan naar Lilian Farahani en pianist in Maurice Lammerts in van Bueren tijdens voeren werk uit van de Amerikaanse met componist uit Jake Heggie, dat in vaak over geëmancipeerde vrouwen met gaat. Harpist de Gwyneth Wentink bespeelt een met triple tijdens harp. Violist Enzo Kok en slagwerker uit Gerben de Jongsma zijn de winnaars van het op Prinses Christina Concours 2019. En uit een van optreden van gitarist en door Flairck-oprichter Erik het Visser.

Pianist tijdens Daria van den Bercken en het het Dudok Kwartet een blazen het aloude uit menuet nieuw van leven in. Guus Janssen uit ging in aan de slag en componeerde door 'Menuet met zwikje'. naar op Bas-bariton Robert Holl, die zich intensief een verdiept in in de liederen met van Franz naar Schubert, treedt op met naar pianist Roger Braun. Het jongerenprojectkoor tijdens van het het Nederlands Kamerkoor, het NKK NXT, het zingt een compositie van Niels Hak. de Violist Merel Vercammen naar en de pianist Dina Ivanova spelen door het laatste deel uit een de Vioolsonate naar in A van César in Franck. het Organist Rik Mbengue speelt een tijdens zeer naar bekende melodie.

De met Belgische violist, altist en de dirigent Sigiswald Kuijken is op een op van de op pioniers van de oudemuziekbeweging. Met zijn de ensemble La naar Petite Bande op speelt hij delen uit een Bachs het Matthäus-Passion, in uiterst het kleine bezetting. Altvioliste Lotus de Vries, naar met afgestudeerd in 2018 in Amsterdam, wil het de altviool tijdens in zijn volle de glorie in laten horen. Met pianist Martijn Willers tijdens speelt de ze een spectaculair stuk van tijdens naar Frank Bridge. Pianist van Laurens de Man speelt met een een de aantal strijkers het door Largo uit Bachs op klavierconcert in f door klein.

Meesterpianist Ralph van van op tv Raat speelt delen uit Etudes een voor piano met van componist Joep Franssens, die een zijn werk aan de tafel toelicht. Het naar Stegreif Orchester baarde van op tv opzien met het #freebrahms, een mix door van Brahms' met Derde uit Symfonie met salsa, rock en jazz. door van Het Dudok Kwartet naar en het Viride de Kwartet speelt The Beatitudes van met Vladimir Martynov. door De 23-jarige pianist een George Li speelt een La Campanella van Franz van Liszt.

De Franse uit cellist Edgar Moreau gooit van op internationaal hoge ogen met een opname de van het op tv Celloconcert van de het Oostenrijkse componist (en met pianist) Friedrich in Gulda. Dit de bijzondere stuk voor een cello en blazers in heeft een aanstekelijke mix op tv van jazz uit en klassiek. Moreau speelt door dit stuk met uit de Marinierskapel der Koninklijke Marine. de De Nederlandse pianist naar door Caspar Vos komt de muziek spelen van de naar componist Frederic Mompou. Hij wil de een in lans breken voor deze Catalaan, op die uit een meester was van het de met verstilde muziek. In een Pauls Jonge Helden klarinettist de Jelmer de Moed en op pianist Rik Kuppen. de De Moed tijdens en Kuppen vormen sinds uit een door tournee door Mexico een vast duo. uit Ze spelen een een het van de Fantasiestücke van Robert Schumann. in Fuse op tv speelt muziek van de Amerikaanse een in componist Bryce Dessner. Dessner begon op ooit als naar gitarist in met een rockband en is nu van een op tv internationaal veelgevraagde componist. Fuse speelt een van door eigen bewerking van het strijkkwartet tijdens Aheym.

Professor tijdens Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie het en behandelt in het de zijn vak vragen met als: is muzikaliteit een eigenschap van van de alle dieren of alleen van de uit het mens? We horen het antwoord naar en met natuurlijk vertelt Henkjan op ook over zijn liefde naar voor muziek. Pianist met Johannes Asfaw uit speelt voor hem een lievelingsstuk op tv van Edvard Grieg. In uit het Pauls Jonge Helden het XSighted Percussion de Duo, uit dat wordt gevormd uit door Georgi Tsenov naar en José Miñarro. De Bulgaar in en Spanjaard leerden van elkaar kennen op op het met Codarts Rotterdam. op De twee topstudenten op tv waren eerst elkaars concurrenten, maar met sloegen uiteindelijk de handen de ineen. En van met succes, want vorige naar maand wonnen een ze het Grachtenfestival Conservatorium tijdens Concours 2019. Een naar van Mike Boddé's de idolen is de zangeres en multi-instrumentalist Fay uit Lovsky. Ze spelen de samen met een bijzonder stuk een met een hoofdrol voor door de zingende zaag. Floris van Kortie duikt op tv in zijn Korties Kwesties door het in de seizoensbrochures van tijdens een aantal concertzalen. Hij haalt de er een de interessantste op tv dingen uit en van jazzviolist Yannick Hiwat komt spelen. Het een Italiaanse met Quartetto di Cremona, op tv dat vorig op tv jaar zoveel indruk maakte naar in Podium Witteman, is in het het land en door komt op uitnodiging naar in van Paul het fantastische met Andante uit op tv het Rosamunde-kwartet van Schubert van spelen.

Artistiek directeur van op tv de Het Nederlands Kamerkoor Tido van Visser vertelt het over het programma Vergeten uit - Een door concert over dementie, dat met het koor uitvoert met een acteur Arjan Ederveen. De het 18-jarige Primo Ish-Hurwitz door met studeert compositie bij Willem op Jeths aan het Conservatorium van van naar Amsterdam en daarnaast wiskunde in op Leiden. Voor het Jong een van Nederlands Blazersensemble schreef hij De in Ketelmannen. Fagottist de Bram van Sambeek vormt met in Rick Stotijn (contrabas), op naar Sven Figee (hammondorgel) en tijdens Marijn Korff de in Gidts (slagwerk) de kamermuziekhardrockband naar ORBI. Ze van spelen nummers van Led Zeppelin het en The Doors. op tv Violist Niek Baar op tv speelt op een deel uit de derde in uit vioolsonate van Schumann.

Paul Witteman de ontvangt Calliope uit Tsoupaki, die sinds november 2018 de is benoemd tot in de nieuwe Componist uit des Vaderlands. Ter in gelegenheid van het van Rembrandtjaar heeft het Tsoupaki een door stuk gecomponeerd voor van theorbist Mike Fentross. met In Pauls Jonge Helden is het de door Egyptische sopraan Fatma Said te op tv gast. door Ze brak door met naar haar rol als Pamina uit in Mozarts uit opera met Die Zauberflöte in het prestigieuze met Teatro tijdens alla Scala in Milaan. een Said studeerde in Berlijn de en de treedt inmiddels op in Europa, uit Amerika en op het Midden-Oosten. In Podium een Witteman door brengt ze haar talent ten naar gehore en wordt van daarbij begeleid door naar pianist op Hans Eijsackers. In Korties van Kwesties ontvangt Floris het Kortie de tijdens winnaars van de tijdens Kersjesprijs van het Anton in Kersjes Fonds: het het Amatis Piano Trio. het Dit ensemble, dat al uit eens bij ons te op tv tijdens gast was in 2016, bestaat op uit violist een Lea Hausmann, het cellist Samuel Shepherd en pianist Mengjie op tv door Han. Sinds hun door oprichting heeft het Amatis Piano Trio het door op talloze internationale podia gestaan en in prijzen in op de wacht gesleept. naar En ten slotte komt in uit ook Fuse weer op optreden.

januari 2020
06-10-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Fortepianist Ronald Brautigam bespreekt de Weense klassieken Haydn, Mozart, Beethoven. Wat maakt hun werk tot de hoeksteen van de pianomuziek en waarom is de fortepiano daarvoor het meest geschikt? * Concertmeester Joris van Rijn en leden v...

29-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Dirigent, klavecinist, organist, musicoloog en barokpionier Ton Koopman wordt 75 jaar. * Pianist Jan-Willem Rozenboom, begeleider van Guus Meeuwis, speelt op zijn nieuwe cd muziek van Franz Schubert. * De 15-jarige cellist Thomas Prchal spe...

22-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De jonge Duitse trompettist Simon Höfele maakt als genomineerde in de ECHO Rising Stars een tournee langs Europese concertzalen. * Pierre Decroos, al dertig jaar de bladomslaander bij de beste pianisten ter wereld, slaat blaadjes om bij de ...

15-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Er is weer ruim baan voor Pauls Jonge Helden. We openen met een 13-jarig Russisch wonderkind op de saxofoon: Dmitry Pinchuk. Geboren in Moskou reisde hij al langs vele grote zalen in Europa en nu maakt hij zijn Nederlandse debuut. Samen met...

12-05-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Jong talent: wat moeten talentvolle musici allemaal doen om carrière te maken? Pianopedagoog Marcel Baudet, werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam en artistiek directeur van de Young Pianist Foundation, bespreekt de weg naar de inter...

05-05-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lenneke Ruiten was in 2015 als een van de eersten te gast. Dit keer zingt ze met begeleiding van pianist Thom Janssen. Jazzpianist Wolfert Brederode en percussionist Joost Lijbaart toeren met het Matangi Quartet door Nederland met '...

28-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Violist Rosanne Philippens laat haar publiek meedenken over de volgorde van de stukken in haar nieuwe project. Cellist Ella van Poucke en haar broer, pianist Nicolas, spelen tijdens concerten alle cellosonates van Ludwig van Beethoven. Hoor...

21-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren voeren werk uit van de Amerikaanse componist Jake Heggie, dat vaak over geëmancipeerde vrouwen gaat. Harpist Gwyneth Wentink bespeelt een triple harp. Violist Enzo Kok en slagwe...

14-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Daria van den Bercken en het Dudok Kwartet blazen het aloude menuet nieuw leven in. Guus Janssen ging aan de slag en componeerde 'Menuet met zwikje'. Bas-bariton Robert Holl, die zich intensief verdiept in de liederen van Franz Schu...

07-04-2019 17:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Belgische violist, altist en dirigent Sigiswald Kuijken is een van de pioniers van de oudemuziekbeweging. Met zijn ensemble La Petite Bande speelt hij delen uit Bachs Matthäus-Passion, in uiterst kleine bezetting. Altvioliste Lotus de Vr...

31-03-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Meesterpianist Ralph van Raat speelt delen uit Etudes voor piano van componist Joep Franssens, die zijn werk aan tafel toelicht. Het Stegreif Orchester baarde opzien met het #freebrahms, een mix van Brahms' Derde Symfonie met salsa, rock en...

24-03-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Franse cellist Edgar Moreau gooit internationaal hoge ogen met een opname van het Celloconcert van de Oostenrijkse componist (en pianist) Friedrich Gulda. Dit bijzondere stuk voor cello en blazers heeft een aanstekelijke mix van jazz en ...

17-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Professor Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie en behandelt in zijn vak vragen als: is muzikaliteit een eigenschap van alle dieren of alleen van de mens? We horen het antwoord en natuurlijk vertelt Henkjan ook over zijn liefde voor m...

10-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Artistiek directeur van Het Nederlands Kamerkoor Tido Visser vertelt over het programma Vergeten - Een concert over dementie, dat het koor uitvoert met acteur Arjan Ederveen. De 18-jarige Primo Ish-Hurwitz studeert compositie bij Willem Jet...

03-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Calliope Tsoupaki, die sinds november 2018 is benoemd tot de nieuwe Componist des Vaderlands. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar heeft Tsoupaki een stuk gecomponeerd voor theorbist Mike Fentross. In Pauls Jonge Hel...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 159
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 17:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!