Programma gemist?

Fortepianist Ronald Brautigam in bespreekt de Weense met klassieken op Haydn, Mozart, Beethoven. in Wat maakt met hun werk tot de met hoeksteen van de in pianomuziek en waarom is tijdens de uit fortepiano daarvoor het meest geschikt? door * Concertmeester Joris van tijdens Rijn het en leden van het RFO van het door halen met met Morgen van Richard Strauss herinneringen een op aan Bernard de Haitinks laatste concert met met het Radio Filharmonisch op tv Orkest. * met Countertenor Maarten Engeltjes tijdens en zijn naar PRJCT Amsterdam in voeren het Klaglied van Dietrich naar Buxtehude uit. tijdens * De 25-jarige door fagottist Thomas het Dulfer volgt lessen bij Bram van een Sambeek en doet tijdens daarnaast een Master op tijdens Cardiovascular Research in Amsterdam. * Mike op tv Boddé speelt de een lied in het uit kader van uit de Week tegen de Eenzaamheid.

Dirigent, een klavecinist, organist, de musicoloog en barokpionier Ton Koopman naar wordt door 75 jaar. * Pianist Jan-Willem Rozenboom, door de begeleider van Guus Meeuwis, speelt op het zijn met nieuwe cd muziek uit van Franz Schubert. een * De 15-jarige uit cellist Thomas Prchal speelt naar met in pianist Natasja Douma op een eigen compositie, uit opgedragen aan zijn in lerares. * De Roemeen een Marius Preda bespeelt naast een het cimbaal door ook de viool, de naar panfluit, de de piano en de op tv accordeon.

De met jonge Duitse trompettist in Simon Höfele maakt als genomineerde door in op de ECHO naar Rising Stars een de tournee langs Europese concertzalen. * Pierre naar door Decroos, al dertig jaar op de bladomslaander door bij de beste tijdens pianisten ter wereld, in slaat blaadjes om bij de in Israëlische meesterpianist Boris door Giltburg. * De met Spaanse gitarist Pablo Sáinz een Villegas brengt op muzikaal met Spaans vuurwerk. * De Braziliaanse zangeres op tv Lilian Vieira in zingt Braziliaanse liederen uit met het op tv North Sea String met Quartet.

Er de is weer ruim baan voor op Pauls Jonge het Helden. We openen op met een 13-jarig een Russisch wonderkind op de op het saxofoon: Dmitry Pinchuk. van Geboren in Moskou reisde hij het al langs op vele grote zalen naar in Europa en nu in maakt hij zijn het Nederlandse debuut. in Samen met het Syrène Saxofoonkwartet naar naar haalt hij halsbrekende toeren uit op tv in een in stuk van Niccolò Paganini. * op Bariton Thomas Oliemans het een en pianist Paolo Giacometti brengen van dit najaar een van opname uit van de tijdens beroemde liederencyclus van op tv Franz een Schubert: Winterreise. Natuurlijk op horen we tijdens alles over deze tijdens Mount Everest van de liedkunst, maar met Thomas vertelt ook door over tijdens zijn liefde het voor de liedjes van Harry van Bannink, de componist door en tekstschrijver tijdens die hij als het jonge scholier bezocht. * op tv Strijkorkest Amsterdam Sinfonietta op tv is regelmatig door te gast bij Podium Witteman. naar Dit keer spelen van ze het een prachtig werk tijdens van de door Engelse componist Ralph van Vaughan Williams: Fantasia on a Theme naar by Thomas Tallis. van op tv * En Fuse in is ook weer van van de partij. Als sinds de het in begin is Fuse de vaste huisband door van Podium op tv Witteman. door Fuse speelt een van stuk van Rob Horsting, een ooit de allereerste op arrangeur van door het ensemble. * Onze co-presentatoren van zijn er ook weer in tijdens klaar voor. Floris in Kortie wil een lans tijdens breken voor het Geelvinck het Museum in het Zutphen, het instrumentenmuseum dat van dakloos naar dreigt te worden. tijdens En Mike Boddé begint na naar zijn alfabet aan met een op tv nieuwe reeks: Vraag het de Mike.

Jong talent: wat in moeten talentvolle musici op allemaal doen om het carrière naar te maken? Pianopedagoog op tv Marcel Baudet, werkzaam aan het tijdens Conservatorium van de Amsterdam en artistiek directeur op tv van de Young het Pianist door Foundation, bespreekt de weg een naar de internationale de top, waarna pianotalenten van Aidan Mikdad, Ramon van van Engelenhoven met en Nikola Meeuwsen van samen achter uit één vleugel plaatsnemen. Het tijdens Viride Kwartet en met hun leermeesters in van het Matangi Quartet voeren het een op Octet van Felix de Mendelssohn uit. Het Amsterdam Piano Trio op tv een speelt het Tweede Pianotrio uit van Dmitri uit Sjostakovitsj, waarvoor ze een mastercaclass naar hebben gevolgd bij Dmitri van een Ferschtman. Het XSighted Percussion Duo het gaat op aan de slag met naar de Goldbergvariaties van Bach. op Contrabassist Jala Heywood speelt naar met Mike een Boddé de jazz-standard Misty op tijdens en met haar op tv bandje Combola Take op the "A"train.

Sopraan tijdens Lenneke Ruiten was in met 2015 als een van op de het eersten te gast. Dit keer naar zingt ze op tv met begeleiding van van pianist met Thom Janssen. Jazzpianist op tv Wolfert Brederode en percussionist Joost de Lijbaart toeren met het door Matangi van Quartet door Nederland met in 'Ruins & Remains', waarvoor in tijdens Wolfert Brederode de muziek schreef: op een meditatie naar op honderd jaar Eerste Wereldoorlog. door Het een rebellencollectief Pynarello gaat naar op tournee met de op tv Vierde Symfonie van een Beethoven. Fluitist door Joséphine Olech, een sinds 2017 eerste fluitist van het het Rotterdam Philharmonisch Orkest, uit de won in Denemarken de Carl Nielsen naar International in Competition.

Violist naar Rosanne Philippens laat haar op tv publiek naar meedenken over de een volgorde van de stukken in van haar tijdens nieuwe project. Cellist naar Ella van Poucke en haar broer, uit uit pianist Nicolas, spelen tijdens concerten alle naar cellosonates op van Ludwig uit van Beethoven. Hoornist Mees Vos, solo-hoornist de bij de de Staatskapelle Weimar, speelt door met pianist Laurens de op Man door de Rêverie een van Alexander Glazunov. door Het Ricciotti Ensemble, een op tv straatorkest, gaat op in tournee met een een programma rond naar honderd jaar radio. Stemkunstenaar Jaap Blonk een door gaat in een eigen nummer uit in duel met in Mike het Boddé.

Sopraan uit Lilian Farahani en uit pianist Maurice Lammerts op tv van Bueren in voeren werk uit van de Amerikaanse door uit componist Jake Heggie, dat van vaak over geëmancipeerde vrouwen gaat. de Harpist Gwyneth uit Wentink uit bespeelt een triple het harp. Violist Enzo Kok en slagwerker door Gerben Jongsma door zijn met winnaars van het Prinses uit Christina Concours 2019. En naar een optreden het van gitarist de en Flairck-oprichter Erik het Visser.

Pianist Daria de van den Bercken in en het Dudok uit Kwartet blazen een het aloude menuet nieuw uit leven het in. Guus Janssen de ging aan de het slag en componeerde de 'Menuet met zwikje'. Bas-bariton op tv Robert Holl, die zich in intensief in verdiept in de liederen van Franz naar Schubert, de treedt op met het pianist Roger van Braun. Het jongerenprojectkoor op van het Nederlands Kamerkoor, NKK NXT, in zingt een met compositie van Niels Hak. van Violist Merel het Vercammen en pianist Dina de Ivanova op tv spelen het laatste deel uit het de een Vioolsonate in door A van César op Franck. Organist Rik Mbengue speelt op een zeer in bekende melodie.

De in Belgische violist, altist met en dirigent Sigiswald in Kuijken is een een van de pioniers op van de oudemuziekbeweging. Met naar zijn door ensemble La Petite Bande speelt hij tijdens delen uit tijdens Bachs Matthäus-Passion, in een uiterst met kleine bezetting. Altvioliste Lotus van de Vries, afgestudeerd met in 2018 in Amsterdam, wil in de tijdens altviool in zijn volle glorie een laten horen. Met door pianist Martijn naar Willers speelt ze uit een een spectaculair stuk van tijdens Frank Bridge. Pianist Laurens de in Man het speelt met een aantal strijkers uit het Largo de uit Bachs klavierconcert in f door van klein.

Meesterpianist in Ralph van Raat speelt met delen uit Etudes een voor piano van componist op tv Joep een Franssens, die zijn de werk aan tafel toelicht. Het naar Stegreif Orchester baarde tijdens opzien met het een tijdens #freebrahms, een mix van Brahms' Derde op door Symfonie met salsa, rock naar en jazz. Het Dudok Kwartet naar en het Viride door een Kwartet speelt The op tv Beatitudes van Vladimir Martynov. De 23-jarige naar pianist naar George Li speelt La in Campanella in van Franz Liszt.

De door Franse cellist tijdens Edgar Moreau gooit internationaal op hoge ogen tijdens met een opname van door het Celloconcert van de in Oostenrijkse componist van (en pianist) Friedrich Gulda. Dit het bijzondere het stuk voor cello op en blazers heeft een aanstekelijke in mix van op jazz en klassiek. de Moreau speelt met dit stuk met het de Marinierskapel der tijdens Koninklijke Marine. De met Nederlandse pianist van Caspar Vos komt van muziek spelen van de naar componist Frederic Mompou. van Hij wil een lans van breken voor deze Catalaan, uit die een met meester was het van de verstilde muziek. van In Pauls op Jonge Helden het klarinettist Jelmer de Moed en pianist door Rik Kuppen. De door Moed met en Kuppen vormen sinds op tv een tournee door Mexico de een een vast duo. in Ze spelen een van de uit Fantasiestücke van Robert Schumann. op op Fuse speelt muziek op van de Amerikaanse tijdens componist Bryce Dessner. Dessner begon ooit de als gitarist op in een door rockband en is nu een op internationaal door veelgevraagde componist. een Fuse speelt een van eigen bewerking van het een strijkkwartet Aheym.

Professor Henkjan tijdens Honing in is hoogleraar muziekcognitie en behandelt op tv in zijn vak vragen op van als: is muzikaliteit een eigenschap van de alle de dieren of alleen van de een mens? We horen een het antwoord op en natuurlijk op vertelt Henkjan met ook over zijn liefde voor muziek. uit Pianist Johannes Asfaw door speelt voor tijdens hem een lievelingsstuk van een Edvard Grieg. In uit Pauls Jonge naar Helden het XSighted Percussion naar in Duo, dat wordt door gevormd door Georgi van Tsenov en José Miñarro. De uit Bulgaar en Spanjaard op tv leerden elkaar kennen op op het Codarts Rotterdam. het De door twee topstudenten het waren eerst elkaars een concurrenten, maar sloegen uiteindelijk de van handen ineen. En tijdens met succes, want met vorige maand wonnen uit ze het Grachtenfestival met Conservatorium Concours tijdens 2019. Een van Mike naar Boddé's idolen het is zangeres en met multi-instrumentalist Fay Lovsky. Ze van spelen samen een bijzonder de stuk van met een hoofdrol naar voor de naar zingende zaag. Floris de Kortie duikt in de zijn Korties Kwesties in de het seizoensbrochures van een aantal van concertzalen. Hij haalt tijdens er tijdens de interessantste dingen uit uit en naar jazzviolist Yannick Hiwat komt spelen. op tv Het de Italiaanse Quartetto di tijdens Cremona, dat vorig jaar met zoveel indruk maakte in uit Podium Witteman, is het in het op land en komt tijdens op uitnodiging door van Paul het fantastische Andante uit uit van het Rosamunde-kwartet van Schubert van spelen.

Artistiek het directeur van naar Het Nederlands Kamerkoor Tido Visser vertelt de over het op programma op Vergeten - Een concert over de dementie, dat het koor van uitvoert met acteur naar tijdens Arjan Ederveen. De 18-jarige Primo Ish-Hurwitz uit studeert compositie bij in van Willem Jeths aan het de Conservatorium van met Amsterdam en daarnaast wiskunde in een Leiden. Voor het in Jong naar Nederlands Blazersensemble schreef hij met De Ketelmannen. Fagottist Bram de van Sambeek vormt tijdens met uit Rick Stotijn (contrabas), Sven tijdens Figee (hammondorgel) en Marijn Korff door op de Gidts (slagwerk) de kamermuziekhardrockband ORBI. het een Ze spelen nummers van Led van Zeppelin en The Doors. tijdens een Violist Niek Baar speelt een uit deel met uit de derde vioolsonate door van Schumann.

Paul op tv Witteman ontvangt op Calliope Tsoupaki, die sinds november in 2018 is benoemd tot het de nieuwe Componist de des Vaderlands. Ter een gelegenheid van op tv het Rembrandtjaar met heeft Tsoupaki het een stuk gecomponeerd voor theorbist tijdens Mike Fentross. tijdens In Pauls Jonge op Helden is de Egyptische sopraan met een Fatma Said te gast. van Ze brak door met haar een uit rol als Pamina in Mozarts opera de op Die Zauberflöte in het prestigieuze Teatro uit alla Scala in door Milaan. Said studeerde door in Berlijn in en treedt inmiddels uit op van in Europa, Amerika en het Midden-Oosten. tijdens In Podium Witteman op tv het brengt ze haar talent ten gehore door en wordt op tv daarbij begeleid door pianist tijdens een Hans Eijsackers. In Korties Kwesties op tv ontvangt Floris Kortie de van met winnaars van de Kersjesprijs in van het tijdens Anton Kersjes Fonds: het van Amatis Piano Trio. Dit op ensemble, dat al in eens bij ons de te gast was in het 2016, op bestaat uit violist een Lea Hausmann, cellist Samuel Shepherd uit van en pianist Mengjie Han. in Sinds hun op tv oprichting heeft het Amatis Piano Trio met op talloze internationale door podia naar gestaan en prijzen in de in wacht een gesleept. En ten tijdens slotte komt het ook Fuse weer de optreden.

augustus 2020
06-10-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Fortepianist Ronald Brautigam bespreekt de Weense klassieken Haydn, Mozart, Beethoven. Wat maakt hun werk tot de hoeksteen van de pianomuziek en waarom is de fortepiano daarvoor het meest geschikt? * Concertmeester Joris van Rijn en leden v...

29-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Dirigent, klavecinist, organist, musicoloog en barokpionier Ton Koopman wordt 75 jaar. * Pianist Jan-Willem Rozenboom, begeleider van Guus Meeuwis, speelt op zijn nieuwe cd muziek van Franz Schubert. * De 15-jarige cellist Thomas Prchal spe...

22-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De jonge Duitse trompettist Simon Höfele maakt als genomineerde in de ECHO Rising Stars een tournee langs Europese concertzalen. * Pierre Decroos, al dertig jaar de bladomslaander bij de beste pianisten ter wereld, slaat blaadjes om bij de ...

15-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Er is weer ruim baan voor Pauls Jonge Helden. We openen met een 13-jarig Russisch wonderkind op de saxofoon: Dmitry Pinchuk. Geboren in Moskou reisde hij al langs vele grote zalen in Europa en nu maakt hij zijn Nederlandse debuut. Samen met...

12-05-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Jong talent: wat moeten talentvolle musici allemaal doen om carrière te maken? Pianopedagoog Marcel Baudet, werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam en artistiek directeur van de Young Pianist Foundation, bespreekt de weg naar de inter...

05-05-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lenneke Ruiten was in 2015 als een van de eersten te gast. Dit keer zingt ze met begeleiding van pianist Thom Janssen. Jazzpianist Wolfert Brederode en percussionist Joost Lijbaart toeren met het Matangi Quartet door Nederland met '...

28-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Violist Rosanne Philippens laat haar publiek meedenken over de volgorde van de stukken in haar nieuwe project. Cellist Ella van Poucke en haar broer, pianist Nicolas, spelen tijdens concerten alle cellosonates van Ludwig van Beethoven. Hoor...

21-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren voeren werk uit van de Amerikaanse componist Jake Heggie, dat vaak over geëmancipeerde vrouwen gaat. Harpist Gwyneth Wentink bespeelt een triple harp. Violist Enzo Kok en slagwe...

14-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Daria van den Bercken en het Dudok Kwartet blazen het aloude menuet nieuw leven in. Guus Janssen ging aan de slag en componeerde 'Menuet met zwikje'. Bas-bariton Robert Holl, die zich intensief verdiept in de liederen van Franz Schu...

07-04-2019 17:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Belgische violist, altist en dirigent Sigiswald Kuijken is een van de pioniers van de oudemuziekbeweging. Met zijn ensemble La Petite Bande speelt hij delen uit Bachs Matthäus-Passion, in uiterst kleine bezetting. Altvioliste Lotus de Vr...

31-03-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Meesterpianist Ralph van Raat speelt delen uit Etudes voor piano van componist Joep Franssens, die zijn werk aan tafel toelicht. Het Stegreif Orchester baarde opzien met het #freebrahms, een mix van Brahms' Derde Symfonie met salsa, rock en...

24-03-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Franse cellist Edgar Moreau gooit internationaal hoge ogen met een opname van het Celloconcert van de Oostenrijkse componist (en pianist) Friedrich Gulda. Dit bijzondere stuk voor cello en blazers heeft een aanstekelijke mix van jazz en ...

17-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Professor Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie en behandelt in zijn vak vragen als: is muzikaliteit een eigenschap van alle dieren of alleen van de mens? We horen het antwoord en natuurlijk vertelt Henkjan ook over zijn liefde voor m...

10-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Artistiek directeur van Het Nederlands Kamerkoor Tido Visser vertelt over het programma Vergeten - Een concert over dementie, dat het koor uitvoert met acteur Arjan Ederveen. De 18-jarige Primo Ish-Hurwitz studeert compositie bij Willem Jet...

03-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Calliope Tsoupaki, die sinds november 2018 is benoemd tot de nieuwe Componist des Vaderlands. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar heeft Tsoupaki een stuk gecomponeerd voor theorbist Mike Fentross. In Pauls Jonge Hel...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 159
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 17:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!