Programma gemist?

Seizoen 6 - door Aflevering 2 op - Muziekmagazine: Paul uit Witteman ontvangt dirigent een en met muziekvorser Werner Herbers, de Franse door cellist Gautier op tv Capuçon, pianist Jérôme in Ducros en de door Ebony Band.

Paul Witteman de gaat in een van nieuwe naar serie op zoek naar de op tv oorsprong van tijdens de klassieke de muziek. En waar kun je dan naar beter beginnen op tv dan naar in Wenen? De op stad van Mozart en Haydn, de op belangrijkste componisten van met de klassieke periode, het op de tijd waaraan de klassieke muziek op tv haar op tv naam te danken heeft. Paul het door Witteman ontvangt bariton Raoul Steffani op tv en historica Reinildis van van Ditzhuyzen in de uit Nederlandse Ambassade. Floris tijdens Kortie uit gaat op bezoek bij het door eerbiedwaardige Stift door Heiligenkreuz. De het monniken van uit dit klooster zijn de bekend om hun Gregoriaanse tijdens gezang en boeken met van hun cd's astronomische de verkoopcijfers. op De veelzijdige Mike Boddé gaat graag op uit een uitdaging aan. In op tv Wenen gaat hij op jodelles. met Mike wil een van het lied van Beethoven het kunnen jodelen.

Koninklijk Theater op tv Carré een is voor een keer de locatie op tv van met het Podium Witteman. in Gastheer Paul Witteman ontvangt in met een met totaal uitverkocht Carré topmusici zoals op tv de pianobroers Arthur uit en tijdens Lucas Jussen, het bariton Thomas Oliemans, uit de Syrische klarinettist tijdens Kinan Azmeh en het de Weense duo BartolomeyBittmann. met Al deze optredens worden begeleid de door het naar Radio Filharmonisch Orkest door o.l.v. uit dirigent Otto Tausk.

De Franse door cellist in Jean-Guihen Queyras is op tv een van de grootste cellisten met van dit moment; als van solist de bij de grote orkesten, op als dirigent op tv vanaf de eerste lessenaar en het als lid tijdens van een op tv strijkkwartet. Queyras blinkt uit in van zowel oude de als nieuwe met muziek. Zijn opname van het de op cellosuites van Johann Sebastian van Bach is op internationaal gelauwerd als de belangrijkste het interpretatie van deze werken uit in deze in eeuw. Violiste door Annebeth Webb is een van van de oprichters van naar Camerata RCO. op Dit topensemble door met musici uit het Koninklijk het Concertgebouworkest met speelt twee favoriete werken: een het prachtige klarinetkwintet van de Samuel tijdens Coleridge-Taylor en de Vierde uit Symfonie van Gustav in Mahler (die met de van arrensleebellen in het tijdens naar openingsmotief).

De Moldavische op violiste uit Patricia Kopatchinskaja is een in van de spannendste met jonge musici de van dit moment. Haar ster in is wereldwijd rijzende. naar Kopatchinskaja is met enorm veelzijdig en van heeft een bijzondere zienswijze een op op tv klassieke werken. Bij concerten staat door ze blootvoets met op het podium en bij het een tijd en wijle treedt ze uit op als zangeres. Samen tijdens in met pianist Paolo Giacometti speelt ze het Spaanse liederen met van Manuel de Falla. tijdens tijdens * De 25-jarige met pianist Nicolas van Poucke is uit een in van Nederlands grootste op tv talenten in de van klassieke muziek. Nicolas op presenteert zijn speciale wens: hij op tv wil zijn opname het van de sonates het van Frédéric Chopin op alléén op uit vinyl uitbrengen. * Paul door Witteman verheugt zich uit in het met bijzonder op door een optreden van het Khayelitsha door United Mambazo Choir. Het op tv spectaculaire koor op tv uit Zuid-Afrika van is bezig aan een Nederlandse uit tournee. * het Het een ABC van Mike tijdens Boddé is bij op de 'R'. We verklappen niets, behalve op dat Mike voor een deze gelegenheid de door Vlaamse zangeres naar Sarah D'hondt heeft met uitgenodigd.

Reinbert met de Leeuw de is vooral bekend uit als pianist (Satie) en dirigent van van Asko|Schönberg. door In die hoedanigheid zet tijdens hij zich al een een leven lang in door op voor de muziek van componisten die door zijn tijdgenoten zijn. naar Maar Reinbert met de de Leeuw is tevens een met van hen - componist de van een klein maar op fijn oeuvre. Een een van De door Leeuws meest geliefde in stukken door is 'Im wunderschönen Monat Mai', voor naar een uit zangeres-actrice en klein uit ensemble. In deze tijdens liedcyclus geeft De tijdens Leeuw zijn door muziek-theatrale visie op de tijdens Duitse romantische liedkunst. het De Leeuw kent Katja in Herbers al sinds haar de naar geboorte, als vriend op tv van haar (muzikale) ouders. de In 2013 zong zij voor een het eerst 'Im naar wunderschönen Monat in Mai'. tijdens Maar slechts één keer. In Podium van Witteman zingt Katja met Herbers voor het op tijdens eerst met Asko|Schönberg, met een de componist als van pianist.

In deze de honderdste op aflevering van Podium Witteman ontvangt in Paul Witteman een violist Peter Brunt, de in Franse jazzviolist in Didier Lockwood, de gitarist Dweezil Zappa, het een Nieuw Amsterdams Klarinet van Kwartet en Fuse. Na een drie naar lange seizoenen is Podium Witteman toe de aan op de honderdste aflevering. een Dan moet er de ook iets tijdens speciaals gebeuren. Het veelzijdige door ensemble Fuse is er uit vanaf het begin van bij en mag daarom tijdens deze bijzondere aflevering door de samenstellen. Fuse heeft een op heel eigen sound, zwevend tussen met alle een mogelijke vormen van klassiek en door jazz. Dus op tv Fuse als gastredactie is uit een garantie voor het de een avontuurlijke show! de Violist Peter Brunt was een van een door de conservatoriumdocenten van tijdens Fuse. Nog in opleiding zochten de op musici naar van Fuse al een hun uit eigen weg op tv en Peter Brunt tijdens was een van de uit tijdens docenten die hen hielp op door hun alternatieve pad. Peter met Brunt speelt met de vioolsonate van uit Leoš Janá?ek. De een leden van Fuse komen, tijdens een niet geheel onverwacht, allen uit tijdens muzikale families. uit Een van de vaders uit is componist: Willem op tv Wander met van Nieuwkerk. Fuse heeft het bevriende met Nieuw Amsterdams met Klarinet Kwartet in (NAKK) uitgenodigd om op tv zijn muziek te komen van spelen. De Franse op tv jazzviolist Didier Lockwood heeft een naar lange carrière in als fusion-artiest in en is tijdens een inspirator van op Fuse. Hij was in een de jaren ’70 betrokken bij tijdens de opkomst van naar de jazzrock en uit door heeft van de elektronische de viool zijn specialiteit met gemaakt. In op tv Podium Witteman speelt een hij een improvisatie geïnspireerd op het barokmuziek. Nog een idool op van van Fuse is de Amerikaanse componist tijdens en gitarist het Frank Zappa. De in het in 1993 overleden Zappa is wereldwijd het hét symbool in van de met vervagende grenzen in de moderne door muziek. Zijn zoon met Dweezil Zappa is naar ook gitarist. Dweezil naar is toevallig met in Nederland en in speelt samen met Fuse en de tijdens NAKK een tophit van zijn vader: van G-Spot op tv Tornado.

Dirigent, organist en een klavecinist Ton uit Koopman ontvangt dit de jaar de prestigieuze Edison het Klassiek door oeuvreprijs. Met countertenor met Maarten Engeltjes voert op hij Buxterhudes Jubilate Domino met uit. De achttienjarige op blokfluitiste Lucie Horsch door krijgt een Edison voor door een haar debuutalbum met concerten van Vivaldi. het uit Cappella Amsterdam krijgt een Edison naar voor de cd op tv met Kanon Pokajanen de van Arvo Pärt. Verder op tv ontvangt Paul de de winnaars in de de categorieën 'de ontdekking', door 'solist op tv instrumentaal' en de uit 'publieksprijs'.

In Paul Verhoevens tijdens een films speelt muziek een in belangrijke rol. Zelf heeft van hij al de zijn leven lang een een grote passie voor op de werken van Igor van Stravinsky, van met wie Het Nederlands Kamerorkest in hier 'Pulcinella' speelt. op naar Mike Boddé heeft mondharmonicaspeler Hermine Deurloo op tv en kunstfluiter Geert van Chatrou uitgenodigd voor het een naar prachtig trio.

De Duitse countertenor met de Andreas Scholl is een alom gevierd met barokzanger maar op tv componeert tegenwoordig ook. Zijn tijdens begeleider met is hier theorbist Mike in Fentross. van Dirigent Jules van Hessen de vertelt in zijn concertserie 'Maestro uit Jules onthult' van over op de grote klassieke meesterwerken. In Podium een Wittteman door neemt hij met Fuse de en Mike Boddé het uit ballet de Petroesjka van Igor Stravinsky een onder de van loep.

Paul Witteman ontvangt door de levende vioollegende Ivry Gitlis, violist Daniel naar uit Rowland, de Noorse pianist Leif Ove de Andsnes en het uit het Rosenberg Trio.

Paul Witteman ontvangt in sopraan Johannette een Zomer, pianist Tom Beghin, op violist Simone tijdens Lamsma, hoboïst Bart uit Schneemann en de het Tulipa Consort en de door kersverse uit winnaar van op het Liszt-Concours!

Joop van Zijl door komt praten over een 'Geen dag op tv zonder met Bach'. De Georgische pianiste in Sophiko Simsive was deze zomer uit artist-in-residence door van het een Grachtenfestival. Violiste Lonneke van Straalen een heeft onlangs het 'rebellencollectief' van Pynarello op tv opgericht. Maria en het Anuschka Pedano door spelen met Mike Boddé een lied in van Edith Piaff. op tv naar Quirine Viersen speelt het langzame deel in uit het naar Celloconcert van op Edward Elgar, een lijfstuk van op tv Jacqueline Du Pré, uit die dertig jaar op een geleden overleed.

Paul Witteman uit ontvangt choreograaf Hans van naar Manen, violist uit Mathieu van van Bellen en met zijn Busch Trio, Roffa Tango de Trio en de Fuse.

januari 2018
14-01-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Muziekmagazine: Paul Witteman ontvangt dirigent en muziekvorser Werner Herbers, de Franse cellist Gautier Capuçon, pianist Jérôme Ducros en de Ebony Band.

07-01-2018 18:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman gaat in een nieuwe serie op zoek naar de oorsprong van de klassieke muziek. En waar kun je dan beter beginnen dan in Wenen? De stad van Mozart en Haydn, de belangrijkste componisten van de klassieke periode, de tijd waaraan de...

24-12-2017 18:10

Podium Witteman in Concert

Podium Witteman - Podium Witteman in Concert

Koninklijk Theater Carré is voor een keer de locatie van het Podium Witteman. Gastheer Paul Witteman ontvangt in een totaal uitverkocht Carré topmusici zoals de pianobroers Arthur en Lucas Jussen, bariton Thomas Oliemans, de Syrische klarin...

17-12-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Franse cellist Jean-Guihen Queyras is een van de grootste cellisten van dit moment; als solist bij de grote orkesten, als dirigent vanaf de eerste lessenaar en als lid van een strijkkwartet. Queyras blinkt uit in zowel oude als nieuwe mu...

10-12-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Moldavische violiste Patricia Kopatchinskaja is een van de spannendste jonge musici van dit moment. Haar ster is wereldwijd rijzende. Kopatchinskaja is enorm veelzijdig en heeft een bijzondere zienswijze op klassieke werken. Bij concerte...

03-12-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Reinbert de Leeuw is vooral bekend als pianist (Satie) en dirigent van Asko|Schönberg. In die hoedanigheid zet hij zich al een leven lang in voor de muziek van componisten die zijn tijdgenoten zijn. Maar Reinbert de Leeuw is tevens een van ...

26-11-2017 18:05

Podium Witteman: 100ste aflevering

Podium Witteman - Podium Witteman: 100ste aflevering

In deze honderdste aflevering van Podium Witteman ontvangt Paul Witteman violist Peter Brunt, de Franse jazzviolist Didier Lockwood, gitarist Dweezil Zappa, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Fuse. Na drie lange seizoenen is Podium ...

19-11-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Dirigent, organist en klavecinist Ton Koopman ontvangt dit jaar de prestigieuze Edison Klassiek oeuvreprijs. Met countertenor Maarten Engeltjes voert hij Buxterhudes Jubilate Domino uit. De achttienjarige blokfluitiste Lucie Horsch krijgt e...

12-11-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

In Paul Verhoevens films speelt muziek een belangrijke rol. Zelf heeft hij al zijn leven lang een grote passie voor de werken van Igor Stravinsky, van wie Het Nederlands Kamerorkest hier 'Pulcinella' speelt. Mike Boddé heeft mondharmonicasp...

05-11-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Duitse countertenor Andreas Scholl is een alom gevierd barokzanger maar componeert tegenwoordig ook. Zijn begeleider is hier theorbist Mike Fentross. Dirigent Jules van Hessen vertelt in zijn concertserie 'Maestro Jules onthult' over de ...

29-10-2017 19:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt levende vioollegende Ivry Gitlis, violist Daniel Rowland, de Noorse pianist Leif Ove Andsnes en het Rosenberg Trio.

22-10-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt sopraan Johannette Zomer, pianist Tom Beghin, violist Simone Lamsma, hoboïst Bart Schneemann en het Tulipa Consort en de kersverse winnaar van het Liszt-Concours!

15-10-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Joop van Zijl komt praten over 'Geen dag zonder Bach'. De Georgische pianiste Sophiko Simsive was deze zomer artist-in-residence van het Grachtenfestival. Violiste Lonneke van Straalen heeft onlangs het 'rebellencollectief' Pynarello opgeri...

08-10-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt choreograaf Hans van Manen, violist Mathieu van Bellen en zijn Busch Trio, Roffa Tango Trio en Fuse.

01-10-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 102
  • Laatste uitzending op 14-01-2018 om 18:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord