Programma gemist?

Fortepianist Ronald van Brautigam bespreekt tijdens de Weense een klassieken Haydn, Mozart, Beethoven. Wat maakt op tv hun op tv werk tot het de hoeksteen van de met pianomuziek en waarom is een de fortepiano daarvoor met het meest geschikt? * op tv op tv Concertmeester Joris van Rijn en leden op van het uit RFO het een halen met Morgen uit van Richard Strauss herinneringen tijdens op aan door Bernard Haitinks laatste op tv concert met het Radio Filharmonisch op op tv Orkest. * Countertenor op tv Maarten Engeltjes en zijn PRJCT met Amsterdam voeren het uit Klaglied van van Dietrich Buxtehude uit. * De door tijdens 25-jarige fagottist Thomas tijdens Dulfer volgt lessen bij Bram naar van tijdens Sambeek en doet daarnaast tijdens een Master Cardiovascular Research in een in Amsterdam. * Mike Boddé speelt een van lied de in het kader van uit de Week tegen naar Eenzaamheid.

Dirigent, klavecinist, organist, met musicoloog en van barokpionier Ton Koopman met wordt 75 jaar. uit * Pianist Jan-Willem Rozenboom, van begeleider van uit Guus een Meeuwis, speelt op zijn nieuwe van cd muziek uit van Franz Schubert. het * De 15-jarige cellist Thomas met Prchal het speelt met pianist Natasja Douma op tv een in eigen compositie, tijdens opgedragen aan zijn naar lerares. * De Roemeen Marius Preda met op tv bespeelt naast het de cimbaal ook de uit viool, de panfluit, de piano en op tv met de accordeon.

De op tv jonge Duitse tijdens trompettist Simon Höfele maakt als genomineerde het tijdens in de ECHO Rising Stars het een tournee langs Europese door concertzalen. op tv * Pierre Decroos, al een dertig op tv jaar de bladomslaander de bij de beste op tv pianisten ter wereld, slaat op tv blaadjes om op tv bij de Israëlische op meesterpianist Boris Giltburg. * naar De Spaanse gitarist Pablo Sáinz naar Villegas brengt muzikaal een Spaans op tv vuurwerk. * De Braziliaanse het zangeres Lilian op Vieira zingt Braziliaanse liederen met met het North Sea een tijdens String Quartet.

Er op tv is weer ruim de baan voor Pauls tijdens Jonge Helden. de We openen met een 13-jarig Russisch een wonderkind tijdens op de saxofoon: Dmitry Pinchuk. het Geboren in een Moskou reisde hij al een langs door vele grote zalen in Europa naar en tijdens nu maakt hij van zijn Nederlandse debuut. tijdens Samen met het het Syrène Saxofoonkwartet op haalt hij halsbrekende toeren uit de in een een stuk van Niccolò van Paganini. * Bariton een Thomas Oliemans en pianist in Paolo Giacometti brengen dit met het najaar een opname uit het van de beroemde door liederencyclus van Franz Schubert: met Winterreise. het Natuurlijk horen we alles over uit deze op tv Mount Everest van naar de liedkunst, maar Thomas vertelt een ook over op zijn liefde voor de de liedjes van Harry Bannink, naar de componist naar en tekstschrijver naar die hij de als jonge scholier bezocht. van * Strijkorkest Amsterdam Sinfonietta is met regelmatig op tv te gast bij Podium in Witteman. Dit keer spelen tijdens ze een prachtig uit een werk van de Engelse componist Ralph op tv Vaughan Williams: met Fantasia on een a Theme de by Thomas Tallis. * En tijdens Fuse is ook weer tijdens van van de partij. op Als sinds het begin het is Fuse de vaste op tv huisband van Podium op tv Witteman. Fuse speelt een naar met stuk van Rob Horsting, uit ooit de allereerste arrangeur van op het ensemble. een * Onze door co-presentatoren zijn er met ook weer klaar voor. door Floris Kortie wil een uit lans breken tijdens voor de het Geelvinck Museum in Zutphen, uit het instrumentenmuseum dat tijdens dakloos in dreigt te worden. met En Mike Boddé begint na uit zijn in alfabet aan een van nieuwe reeks: Vraag van het Mike.

Jong talent: wat een het moeten talentvolle musici uit allemaal doen om carrière te maken? de het Pianopedagoog Marcel Baudet, op tv werkzaam aan het Conservatorium van met Amsterdam het en artistiek directeur op tv van de Young in Pianist Foundation, bespreekt de op tv weg naar de het internationale top, waarna pianotalenten door Aidan Mikdad, Ramon van op Engelenhoven naar en Nikola Meeuwsen samen achter in één vleugel uit plaatsnemen. Het Viride Kwartet uit en hun leermeesters met van naar het Matangi door Quartet voeren het op Octet van Felix de Mendelssohn uit. Het Amsterdam Piano Trio op speelt het tijdens Tweede Pianotrio van tijdens Dmitri Sjostakovitsj, de waarvoor ze een een mastercaclass hebben een gevolgd bij Dmitri Ferschtman. met Het XSighted Percussion tijdens Duo gaat op aan de slag met op de Goldbergvariaties van Bach. Contrabassist met door Jala Heywood speelt met Mike Boddé uit tijdens de jazz-standard Misty op en met haar bandje het Combola Take op the "A"train.

Sopraan tijdens Lenneke Ruiten was in 2015 een als een door van de met eersten te gast. Dit de keer zingt ze met door begeleiding van pianist naar Thom Janssen. Jazzpianist op Wolfert Brederode het en percussionist Joost Lijbaart op tv toeren met een het Matangi Quartet door het het Nederland met 'Ruins & Remains', uit waarvoor Wolfert Brederode een de muziek naar schreef: een meditatie op door honderd jaar Eerste met Wereldoorlog. door Het rebellencollectief Pynarello gaat de op tournee met de Vierde het Symfonie met van Beethoven. het Fluitist Joséphine Olech, sinds 2017 uit eerste fluitist uit van het Rotterdam Philharmonisch door Orkest, van won in Denemarken op de Carl Nielsen de International Competition.

Violist het Rosanne Philippens laat haar publiek het meedenken over de de volgorde van een de stukken in in haar nieuwe uit project. Cellist Ella van naar Poucke en haar met broer, pianist de Nicolas, spelen tijdens concerten alle in cellosonates van een Ludwig van Beethoven. tijdens Hoornist op tv Mees Vos, solo-hoornist in bij de Staatskapelle Weimar, in speelt met pianist Laurens de met Man in de Rêverie van een Alexander Glazunov. Het Ricciotti Ensemble, naar een een straatorkest, gaat op tournee met met een programma rond op honderd een jaar radio. Stemkunstenaar Jaap Blonk de gaat in een tijdens eigen nummer tijdens in van duel met Mike op tv Boddé.

Sopraan Lilian tijdens Farahani op en pianist Maurice uit Lammerts van Bueren voeren werk uit uit van de de Amerikaanse componist Jake Heggie, op tv met dat vaak over geëmancipeerde in vrouwen gaat. Harpist Gwyneth Wentink van bespeelt een het triple harp. uit Violist Enzo Kok en van slagwerker Gerben Jongsma de zijn winnaars van het in door Prinses Christina Concours 2019. En een uit optreden van in gitarist en Flairck-oprichter het Erik een Visser.

Pianist Daria van van den uit Bercken en het Dudok een Kwartet blazen het het aloude een menuet nieuw leven op tv in. Guus Janssen ging een aan de slag en componeerde door 'Menuet met tijdens zwikje'. Bas-bariton op tv Robert Holl, de die zich intensief verdiept in met de liederen van Franz de Schubert, het treedt op met uit pianist Roger Braun. Het jongerenprojectkoor uit van met het Nederlands Kamerkoor, NKK NXT, naar zingt een tijdens compositie op van Niels Hak. Violist Merel Vercammen door en door pianist Dina Ivanova spelen het op tv laatste deel uit het het de Vioolsonate in A van César het Franck. Organist Rik in door Mbengue speelt een zeer tijdens bekende melodie.

De een Belgische violist, altist door en dirigent Sigiswald Kuijken een is een van de op tv pioniers van tijdens de oudemuziekbeweging. Met zijn het ensemble La Petite van van Bande speelt hij delen de uit Bachs Matthäus-Passion, tijdens in uiterst kleine door bezetting. Altvioliste Lotus de in Vries, afgestudeerd in 2018 op in Amsterdam, op wil uit de altviool in zijn volle een glorie laten horen. het Met pianist op tv Martijn Willers speelt ze een op tv spectaculair stuk door van een Frank Bridge. Pianist Laurens de Man met op tv speelt met een aantal strijkers het op het Largo uit Bachs klavierconcert in de f op klein.

Meesterpianist Ralph tijdens van Raat speelt delen een een uit Etudes voor naar piano van componist tijdens Joep Franssens, die in zijn werk aan tafel de toelicht. Het Stegreif Orchester baarde in opzien de met het het #freebrahms, een mix op van Brahms' Derde tijdens Symfonie met salsa, rock het en jazz. de Het Dudok Kwartet en in het Viride Kwartet speelt The in Beatitudes van van Vladimir Martynov. De 23-jarige uit pianist George Li van speelt La Campanella in door van Franz Liszt.

De een Franse cellist Edgar Moreau gooit door internationaal hoge naar ogen op tv met een opname van het met Celloconcert met van de Oostenrijkse componist (en een pianist) Friedrich Gulda. Dit in bijzondere stuk voor op tv cello op en blazers heeft een op aanstekelijke het mix van jazz en klassiek. door Moreau speelt dit de stuk met een de Marinierskapel op der Koninklijke Marine. De een Nederlandse pianist Caspar naar Vos komt muziek spelen tijdens van de uit componist Frederic uit Mompou. Hij wil een lans van breken tijdens voor deze Catalaan, door die een meester tijdens was van de verstilde muziek. In uit op Pauls Jonge Helden klarinettist Jelmer de van Moed en pianist met Rik met Kuppen. De Moed van en Kuppen vormen van sinds een tournee door de Mexico een vast het duo. door Ze spelen een van tijdens de Fantasiestücke van Robert met Schumann. Fuse het speelt muziek van de Amerikaanse van componist Bryce Dessner. van Dessner begon ooit op in als gitarist in het een rockband en is nu een een internationaal veelgevraagde componist. de Fuse speelt een het eigen bewerking een van het strijkkwartet de Aheym.

Professor een Henkjan Honing naar is hoogleraar muziekcognitie en behandelt in uit zijn door vak vragen als: is in muzikaliteit een eigenschap van de alle dieren of de de alleen van de uit mens? We horen het antwoord en tijdens natuurlijk vertelt in Henkjan ook over zijn de liefde voor muziek. naar Pianist Johannes met Asfaw een speelt voor hem de een lievelingsstuk van Edvard Grieg. In de Pauls Jonge tijdens Helden het XSighted naar Percussion Duo, dat wordt in naar gevormd door Georgi Tsenov op tv en José Miñarro. door De Bulgaar door en Spanjaard leerden het elkaar kennen op het Codarts Rotterdam. van De op tv twee topstudenten waren door eerst elkaars concurrenten, maar sloegen met uiteindelijk van de handen ineen. En in met succes, want vorige in met maand wonnen ze het tijdens Grachtenfestival Conservatorium het Concours 2019. Een van Mike Boddé's door tijdens idolen is zangeres op en multi-instrumentalist Fay Lovsky. Ze spelen uit samen een bijzonder een stuk in met een hoofdrol voor een de zingende zaag. Floris de Kortie op tv duikt in zijn Korties Kwesties naar van in de seizoensbrochures van een tijdens aantal concertzalen. Hij haalt tijdens een er de interessantste uit dingen uit en uit jazzviolist Yannick Hiwat komt spelen. op Het Italiaanse Quartetto uit di Cremona, dat vorig van uit jaar zoveel indruk maakte in Podium met Witteman, in is in het een land en komt op uitnodiging op van tijdens Paul het van fantastische Andante uit het de Rosamunde-kwartet van Schubert in spelen.

Artistiek door directeur van Het Nederlands Kamerkoor op tv Tido Visser vertelt door over het een programma Vergeten - Een op tv concert over dementie, op door dat het koor uitvoert met op tv acteur Arjan Ederveen. door De 18-jarige Primo in Ish-Hurwitz studeert een compositie bij de Willem Jeths aan het Conservatorium in van Amsterdam en daarnaast de met wiskunde in Leiden. Voor het Jong het Nederlands naar Blazersensemble schreef van hij De Ketelmannen. Fagottist op tv Bram van naar Sambeek vormt met Rick Stotijn naar (contrabas), Sven Figee op tv (hammondorgel) en Marijn van Korff de Gidts de (slagwerk) de kamermuziekhardrockband met ORBI. een Ze spelen nummers van van Led Zeppelin en The tijdens Doors. Violist Niek Baar het speelt een deel door uit de de derde vioolsonate van tijdens Schumann.

Paul Witteman ontvangt door Calliope Tsoupaki, die door sinds de november 2018 is benoemd op tot van de nieuwe Componist des Vaderlands. Ter op gelegenheid van naar het Rembrandtjaar heeft Tsoupaki op tv een stuk het gecomponeerd voor theorbist Mike in Fentross. In Pauls een Jonge uit Helden is de Egyptische met sopraan Fatma Said tijdens te gast. Ze brak van door met haar van rol uit als Pamina in door Mozarts opera Die Zauberflöte op tv in door het prestigieuze Teatro alla naar Scala in door Milaan. Said studeerde in een Berlijn en treedt een inmiddels op in op tv Europa, Amerika een en het Midden-Oosten. uit In Podium Witteman brengt ze haar de talent ten gehore op tv en wordt tijdens daarbij door begeleid door pianist met Hans Eijsackers. In Korties Kwesties ontvangt op Floris op tv Kortie de winnaars van de in Kersjesprijs met van het Anton Kersjes in Fonds: op het Amatis Piano Trio. Dit naar ensemble, dat al een eens bij ons met te gast was in op tv 2016, de bestaat uit violist Lea uit Hausmann, cellist tijdens Samuel Shepherd door en pianist Mengjie Han. Sinds hun naar door oprichting heeft het Amatis Piano Trio op tv op de talloze internationale podia gestaan de en prijzen in op tv de wacht gesleept. uit En het ten slotte komt ook een Fuse weer door optreden.

oktober 2021
06-10-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Fortepianist Ronald Brautigam bespreekt de Weense klassieken Haydn, Mozart, Beethoven. Wat maakt hun werk tot de hoeksteen van de pianomuziek en waarom is de fortepiano daarvoor het meest geschikt? * Concertmeester Joris van Rijn en leden v...

29-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Dirigent, klavecinist, organist, musicoloog en barokpionier Ton Koopman wordt 75 jaar. * Pianist Jan-Willem Rozenboom, begeleider van Guus Meeuwis, speelt op zijn nieuwe cd muziek van Franz Schubert. * De 15-jarige cellist Thomas Prchal spe...

22-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De jonge Duitse trompettist Simon Höfele maakt als genomineerde in de ECHO Rising Stars een tournee langs Europese concertzalen. * Pierre Decroos, al dertig jaar de bladomslaander bij de beste pianisten ter wereld, slaat blaadjes om bij de ...

15-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Er is weer ruim baan voor Pauls Jonge Helden. We openen met een 13-jarig Russisch wonderkind op de saxofoon: Dmitry Pinchuk. Geboren in Moskou reisde hij al langs vele grote zalen in Europa en nu maakt hij zijn Nederlandse debuut. Samen met...

12-05-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Jong talent: wat moeten talentvolle musici allemaal doen om carrière te maken? Pianopedagoog Marcel Baudet, werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam en artistiek directeur van de Young Pianist Foundation, bespreekt de weg naar de inter...

05-05-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lenneke Ruiten was in 2015 als een van de eersten te gast. Dit keer zingt ze met begeleiding van pianist Thom Janssen. Jazzpianist Wolfert Brederode en percussionist Joost Lijbaart toeren met het Matangi Quartet door Nederland met '...

28-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Violist Rosanne Philippens laat haar publiek meedenken over de volgorde van de stukken in haar nieuwe project. Cellist Ella van Poucke en haar broer, pianist Nicolas, spelen tijdens concerten alle cellosonates van Ludwig van Beethoven. Hoor...

21-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren voeren werk uit van de Amerikaanse componist Jake Heggie, dat vaak over geëmancipeerde vrouwen gaat. Harpist Gwyneth Wentink bespeelt een triple harp. Violist Enzo Kok en slagwe...

14-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Daria van den Bercken en het Dudok Kwartet blazen het aloude menuet nieuw leven in. Guus Janssen ging aan de slag en componeerde 'Menuet met zwikje'. Bas-bariton Robert Holl, die zich intensief verdiept in de liederen van Franz Schu...

07-04-2019 17:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Belgische violist, altist en dirigent Sigiswald Kuijken is een van de pioniers van de oudemuziekbeweging. Met zijn ensemble La Petite Bande speelt hij delen uit Bachs Matthäus-Passion, in uiterst kleine bezetting. Altvioliste Lotus de Vr...

31-03-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Meesterpianist Ralph van Raat speelt delen uit Etudes voor piano van componist Joep Franssens, die zijn werk aan tafel toelicht. Het Stegreif Orchester baarde opzien met het #freebrahms, een mix van Brahms' Derde Symfonie met salsa, rock en...

24-03-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Franse cellist Edgar Moreau gooit internationaal hoge ogen met een opname van het Celloconcert van de Oostenrijkse componist (en pianist) Friedrich Gulda. Dit bijzondere stuk voor cello en blazers heeft een aanstekelijke mix van jazz en ...

17-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Professor Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie en behandelt in zijn vak vragen als: is muzikaliteit een eigenschap van alle dieren of alleen van de mens? We horen het antwoord en natuurlijk vertelt Henkjan ook over zijn liefde voor m...

10-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Artistiek directeur van Het Nederlands Kamerkoor Tido Visser vertelt over het programma Vergeten - Een concert over dementie, dat het koor uitvoert met acteur Arjan Ederveen. De 18-jarige Primo Ish-Hurwitz studeert compositie bij Willem Jet...

03-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Calliope Tsoupaki, die sinds november 2018 is benoemd tot de nieuwe Componist des Vaderlands. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar heeft Tsoupaki een stuk gecomponeerd voor theorbist Mike Fentross. In Pauls Jonge Hel...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 159
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 17:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!