Programma gemist?

Seizoen 5 een - Aflevering 3 een - uit Muziekmagazine

Sopraan Eva-Maria Westbroek een breekt met een lans voor het de werk van Musicians een without Borders. in In september 2017 zingt ze door door bij De Nationale op Opera in de Forza op tv del Destino de tijdens rol van Donna met Leonora. De Noorse jongenssopraan met Aksel Rykkvin zingt van in dezelfde naar maand in Parijs bij door de Opéra met Comique, in een uit Shakespeariaanse opera op op muziek van Henry Purcell. Violiste een Floor Braam op stort zich het met pianist Luís Rabello naar op handschriften van met de een Braziliaanse componist Radamés Gnattali in (1906-1988).

Vanavond start een uit nieuw seizoen op van Podium Witteman. Dit van uit programma omarmt de wereld op van de klassieke naar muziek, maar zoekt ook de op tv grenzen op tv op met andere het genres zoals van pop, wereldmuziek, of jazz. Met in ruimte tijdens voor bijzondere verhalen, jong talent in en optredens van topmusici. met De naar uitzendingen zijn uit iedere zondag vanaf 18.15 uur tijdens op NPO 2, met live vanuit op De Hallen een in Amsterdam. In de eerste aflevering in van de het nieuwe seizoen met ontvangt Paul Witteman uit meesterpianist Alexander Gavrylyuk, het opkomende vioolster Noa op tv Wildschut, pianodocente met met een missie Tatiana Chevtchouk, jong naar talent Klara Khomskii en naar leden van van het uit Radio Filharmonisch Orkest. De van jonge violiste Noa Wildschut op is bezig aan uit een stormachtige opmars in op tv de klassieke muziekwereld. de Vrijdag 22 september door verschijnt van haar debuut-cd de met werken van de Mozart bij de grote tijdens internationale platenmaatschappij Warner Classics. uit En een van week later op tv gaat tijdens het Nederlands uit Film Festival in Utrecht een tijdens documentaire over van haar en haar op tv gezin in première: een A Family Quartet. In op Podium Witteman speelt op tv een ze het Vijfde de Vioolconcert van Mozart met leden een van uit het Radio Filharmonisch Orkest. De met Oekraïense Tatiana op Chevtchouk is het een pianodocent met de een missie. Ze wil zoveel mogelijk uit kinderen inspireren en in motiveren het om muziek te maken. Tatiana op geeft aan 80 naar leerlingen naar les en is tijdens programmeur van het jaarlijkse Klassiek in door op het Amstelveld, een muziekfestival in door Amsterdam waarin de jong talent uit en gevestigde namen op samen op het de podium staan. In Podium op Witteman speelt ze van piano van vierhandig met een van de jonge tijdens talenten van het de festival, de 8-jarige in Klara door Khomskii. Meesterpianist in Alexander Gavrylyuk is een van de in topmusici die tijdens op Klassiek op het tijdens Amstelveld spelen. op tv In Podium Witteman speelt op tv hij muziek van op Rachmaninov op en Chopin. van In Podium Extra uit op NPO Cultura het bezoekt Emma van der van Schalie twee van de van belangrijkste tijdens vioolpedagogen van Nederland: Coosje Wijzenbeek in het Hilversum en tijdens Wiesje Miedema in Amsterdam. het het In Podium Extra vertellen uit ze over hun vak de en van zien we ze het aan het werk met door nieuw talent. Podium Extra wordt een wekelijks door uitgezonden op tijdens het digitale kanaal NPOCultura na door de in reguliere uitzending van Podium de Witteman.

Paul Witteman door ontvangt celliste Ella van met Poucke en Crossing naar The Canal. Deze naar zomer is celliste van Ella van Poucke door Young Artist in door op tv Residence bij de NJO Muziekzomer de en van er zijn plannen in voor een eerste cd. in Onder de naam op tv Crossing the naar Canal werkt het het jonge jazzsextet Coal Harbour van samen met een in strijkkwartet. Ze in voeren bewerkingen uit met van o.a. Debussy's 'La mer' naar en uit 'Ebony Concerto' van door Stravinsky.

Paul naar Witteman ontvangt op de pianisten Arthur en Lucas Jussen, de samen naar met musici van uit het Koninklijk Concertgebouworkest. De op tv pianobroers Arthur met en Lucas Jussen naar hebben onlangs hun vijfde cd het uitgebracht. Dit van keer met het door Koninklijk Concertgebouworkest. in Ze spelen een deel een uit Le een Carnaval des Animaux op van Camille door Saint-Saëns.

Paul Witteman ontvangt van blokfluitist Erik in Bosgraaf, componist Theo Loevendie door en tijdens operazangeres Annett op Andriesen De wereldvermaarde blokfluitist Erik Bosgraaf in heeft een speciale op band naar met componist Theo Loevendie. van Loevendie uit schreef voor hem een concert een voor blokfluit en naar barokorkest. Virtuoze, speelse tijdens muziek in met een knipoog naar de concerten uit van Bach. In op tv Podium uit Witteman spelen uit de twee heren een een deel uit dat concert. een En er komt nog naar uit een verrassing! Operazangeres een Annett Andriesen vertelt over naar de bijzonder een opera A Dog's op Heart.

Paul op tv Witteman ontvangt pianist uit en schrijver in Thomas Beijer, hoboïst een Bart Schneemann, Nederlands Blazersensemble, tijdens Camerata RCO een en Fuse. Pianist en componist met Thomas uit Beijer is een veelzijdig op tv kunstenaar die ook buiten de op met muziek actief is. Dinsdag 18 april het verschijnt zijn uit debuutroman Geen jalapeños, over tijdens vriendschap en de de vergankelijkheid van ambities. een In een Podium Witteman een speelt Thomas Beijer op tv met Camerata RCO een pianoconcert van een door Mozart. Hoboïst Bart Schneemann een komt vertellen over naar het programma de Wonderlijke Verhalen. Een spectaculair concert in met een verteller, live-painting door en beelden van met de legendarische op tv danser Rudolf Noureyev. Het uit Nederlands Blazersensemble tijdens speelt muziek van Debussy een en Ravel het die zij speciaal componeerden de voor de kinderen

Paul naar Witteman ontvangt violist in Tim Kliphuis en naar trombonist Jörgen met van Rijen. Violist op tv Tim Kliphuis is naar een buitenbeentje in door de klassieke muziek. Hij speelt naar zowel Beethoven als uit gypsyjazz. In Podium Witteman uit speelt hij met van tijdens zijn trio en in een swingende versie van de Vier in Jaargetijden op van Antonio Vivaldi. Trombonist Jörgen tijdens de van Rijen is een van de in steunpilaren op van het New Trombone op tv Collective. Dit het ensemble is de een drijvende kracht achter een heus de festival een rondom het door instrument: Slide Factory, dat tijdens de komende tijdens week plaatsvindt in op tv Rotterdam.

Paul Witteman ontvangt met cellist Pieter in Wispelwey. een Cellist Pieter Wispelwey geeft in de de Amsterdamse Noorderkerk een de masterclass uit rondom Brahms. Hij een stort zich de met een aantal door jonge musici op diens Tweede een Strijksextet. In uit Podium Witteman komt tijdens Wispelwey zijn een ervaringen delen en door horen we natuurlijk een deel op tv uit dat prachtige tijdens sextet.

Paul door Witteman ontvangt Katja Schuurman, Maarten op tv het Engeltjes, Hawar Tawfiq en van Jan Willem Rozenboom. Katja tijdens Schuurman op draagt 'Nu nog' door van Hugo Claus voor. Club door Classique speelt hiervan door de naar toonzetting van Mike Boddé. Maarten naar Engeltjes voert het 'Cum door het dederit' van Antonio tijdens Vivaldi uit en tijdens componist Hawar Tawfiq vertelt zijn persoonlijke de verhaal, in onder meer over het zijn studietijd in Tilburg en van zijn kennismaking de met pianist Jan een Willem een Rozenboom.

Te gast: door Geert Mak, Mike Fentross, de Maria tijdens Milstein en Daniël Kool, met en Harry Sacksioni. Met: naar op tv Schrijver Geert Mak op tv vertelt over het culturele leven op met Slot Muiden in met van het midden van de met 17e eeuw, waar P.C. Hooft op tv bevriende schrijvers en een geleerden op ontving. La Sfera het Armoniosa o.l.v. naar Mike Fentross brengt op de muziek van naar die tijd weer tot leven. met * De Russisch/Nederlandse violiste door Maria in Milstein speelt het op beroemde Ständchen van het Franz Schubert het samen met Daniël Kool. uit * Mike de Boddé was als jonge op tv jongen verslaafd van aan Harry Sacksioni's nummer naar Elixer. Nu op mag hij het met de meester een zelf tijdens uitvoeren. * Fuse op is net terug van een een tournee op door Zweden en wil de van de Zweedse muziek meer bekendheid gaan uit geven.

Paul Witteman ontvangt naar de op Russische pianist en filantroop Elena naar Rostropovitsj, in gitarist Rafael in Aguirre, dirigent Conrad tijdens van Alphen en Sinfonia Rotterdam. Conrad een op tv van Alphen is een dirigent van Sinfonia met Rotterdam, hét kamerorkest van op tv de havenstad. het Op hun programma staat de Water op Music van op tv Georg Friedrich Händel. uit Deze feestelijke muziek door begeleidde uit precies driehonderd jaar met geleden een boottochtje van de Engelse op van koning over de in Theems. Het was zo'n succes dat het de muziek drie met keer op herhaald moest worden. Conrad op van een Alphen vertelt het de hele verhaal.

Paul Witteman ontvangt tijdens met Jos van Veldhoven en door de Nederlandse Bachvereniging. Nederland het heeft een op unieke traditie met uit elk jaar bijna tweehonderd naar uitvoeringen tijdens van Bachs Matthäus-Passion. En de Nederlandse van het Bachvereniging is daarvan het in stralende middelpunt. Maar met die andere grote van passie van Bach blijft een een van ondergeschoven kind: de Johannes-Passion. Dit jaar de voert de Bachvereniging door beide stukken het uit. Artistiek leider Jos tijdens met van Veldhoven zal Paul invoeren in in de geheimen het van de op Johannes.

Te gast het is door de vijftienjarige pianist Aidan Mikdad. in Paul Witteman naar ontvangt de vijftienjarige pianist een Aidan Mikdad, die in op 5 maart in het het Concertgebouw het door tijdens podium zal delen uit met vooraanstaande Russische het meesterpianisten.

Paul Witteman op tv ontvangt o.a. Adrián Rodríguez door van der het Spoel en de Música Temprana. Barokgitarist Adrián een Rodríguez van in der Spoel, tijdens oprichter en dirigent van barokensemble Música op tv uit Temprana, vertelt over de Peruaanse door componist José de het Orejón y Aparicio, van uit wie de bladmuziek het van opgeborgen lag in de kathedraal van het door Lima, die echter van later op mysterieuze wijze verdween. Verder tijdens zijn het te gast trompettist Andre Heuvelman, van pianiste Daria in van van den Bercken, pianiste een Anna Fedorova en Camerata de RCO.

september 2017
24-09-2017 18:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Muziekmagazine

17-09-2017 18:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Eva-Maria Westbroek breekt een lans voor het werk van Musicians without Borders. In september 2017 zingt ze bij De Nationale Opera in de Forza del Destino de rol van Donna Leonora. De Noorse jongenssopraan Aksel Rykkvin zingt in dez...

10-09-2017 18:15

Terug: Podium Witteman

Podium Witteman - Terug: Podium Witteman

Vanavond start een nieuw seizoen van Podium Witteman. Dit programma omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent ...

07-05-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt celliste Ella van Poucke en Crossing The Canal. Deze zomer is celliste Ella van Poucke Young Artist in Residence bij de NJO Muziekzomer en er zijn plannen voor een eerste cd. Onder de naam Crossing the Canal werkt het...

30-04-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt de pianisten Arthur en Lucas Jussen, samen met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. De pianobroers Arthur en Lucas Jussen hebben onlangs hun vijfde cd uitgebracht. Dit keer met het Koninklijk Concertgebouwor...

23-04-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt blokfluitist Erik Bosgraaf, componist Theo Loevendie en operazangeres Annett Andriesen De wereldvermaarde blokfluitist Erik Bosgraaf heeft een speciale band met componist Theo Loevendie. Loevendie schreef voor hem een...

16-04-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt pianist en schrijver Thomas Beijer, hoboïst Bart Schneemann, Nederlands Blazersensemble, Camerata RCO en Fuse. Pianist en componist Thomas Beijer is een veelzijdig kunstenaar die ook buiten de muziek actief is. Dinsda...

09-04-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt violist Tim Kliphuis en trombonist Jörgen van Rijen. Violist Tim Kliphuis is een buitenbeentje in de klassieke muziek. Hij speelt zowel Beethoven als gypsyjazz. In Podium Witteman speelt hij met zijn trio en een swing...

02-04-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt cellist Pieter Wispelwey. Cellist Pieter Wispelwey geeft in de Amsterdamse Noorderkerk een masterclass rondom Brahms. Hij stort zich met een aantal jonge musici op diens Tweede Strijksextet. In Podium Witteman komt Wi...

26-03-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Katja Schuurman, Maarten Engeltjes, Hawar Tawfiq en Jan Willem Rozenboom. Katja Schuurman draagt 'Nu nog' van Hugo Claus voor. Club Classique speelt hiervan de toonzetting van Mike Boddé. Maarten Engeltjes voert het '...

19-03-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Te gast: Geert Mak, Mike Fentross, Maria Milstein en Daniël Kool, en Harry Sacksioni. Met: Schrijver Geert Mak vertelt over het culturele leven op Slot Muiden in het midden van de 17e eeuw, waar P.C. Hooft bevriende schrijvers en geleerden ...

12-03-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt de Russische pianist en filantroop Elena Rostropovitsj, gitarist Rafael Aguirre, dirigent Conrad van Alphen en Sinfonia Rotterdam. Conrad van Alphen is dirigent van Sinfonia Rotterdam, hét kamerorkest van de havenstad...

05-03-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Jos van Veldhoven en de Nederlandse Bachvereniging. Nederland heeft een unieke traditie met elk jaar bijna tweehonderd uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion. En de Nederlandse Bachvereniging is daarvan het stralende...

26-02-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Te gast is de vijftienjarige pianist Aidan Mikdad. Paul Witteman ontvangt de vijftienjarige pianist Aidan Mikdad, die op 5 maart in het Concertgebouw het podium zal delen met vooraanstaande Russische meesterpianisten.

19-02-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt o.a. Adrián Rodríguez van der Spoel en Música Temprana. Barokgitarist Adrián Rodríguez van der Spoel, oprichter en dirigent van barokensemble Música Temprana, vertelt over de Peruaanse componist José de Orejón y Apari...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 87
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 18:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord