Programma gemist?

Fortepianist door Ronald Brautigam bespreekt naar de Weense tijdens klassieken Haydn, Mozart, Beethoven. in Wat maakt met hun werk tot de de hoeksteen van de een pianomuziek en waarom is de in fortepiano een daarvoor het meest de geschikt? * Concertmeester met Joris van Rijn in en leden van het op tv RFO het uit halen met Morgen met van Richard Strauss herinneringen in op tijdens aan Bernard Haitinks laatste de concert met het van Radio Filharmonisch Orkest. * uit Countertenor het Maarten Engeltjes en zijn PRJCT Amsterdam door een voeren het Klaglied in van Dietrich Buxtehude uit. met * De 25-jarige fagottist Thomas door uit Dulfer volgt lessen bij Bram van van Sambeek en een doet op daarnaast een Master Cardiovascular Research in in Amsterdam. * met Mike Boddé in speelt een lied in het op kader met van de uit Week tegen Eenzaamheid.

Dirigent, klavecinist, in organist, musicoloog uit en barokpionier Ton Koopman wordt op tv met 75 jaar. * Pianist tijdens Jan-Willem Rozenboom, begeleider van van Guus Meeuwis, speelt tijdens op zijn nieuwe de cd door muziek van Franz Schubert. * De door het 15-jarige cellist Thomas Prchal speelt met door pianist naar Natasja Douma een eigen een compositie, naar opgedragen aan zijn lerares. * op tv De Roemeen Marius door Preda bespeelt naast tijdens het cimbaal tijdens ook de een viool, de panfluit, de piano op tv en de het accordeon.

De een jonge Duitse trompettist Simon Höfele tijdens maakt als genomineerde met in de naar ECHO Rising op Stars een tournee de langs Europese concertzalen. het * Pierre Decroos, in al dertig jaar op de bladomslaander de bij de beste pianisten ter van wereld, slaat naar blaadjes om bij de Israëlische van met meesterpianist Boris Giltburg. door * De Spaanse met gitarist Pablo Sáinz Villegas brengt het muzikaal Spaans het vuurwerk. * De Braziliaanse zangeres uit Lilian Vieira van zingt Braziliaanse door liederen met het North uit Sea het String Quartet.

Er tijdens is weer naar ruim baan voor Pauls Jonge de Helden. We openen met de van een 13-jarig Russisch wonderkind op de tijdens het saxofoon: Dmitry Pinchuk. van Geboren in Moskou reisde hij in al op langs vele grote zalen in tijdens Europa en nu op tv maakt hij op zijn Nederlandse op debuut. Samen met het Syrène Saxofoonkwartet op haalt tijdens hij halsbrekende op toeren uit in een op tv stuk van Niccolò een Paganini. * Bariton Thomas Oliemans de en pianist Paolo op Giacometti op tv brengen dit najaar uit een opname tijdens uit van de beroemde met liederencyclus van Franz Schubert: Winterreise. het Natuurlijk horen we naar alles over deze in Mount Everest op tv van de liedkunst, de maar Thomas vertelt tijdens ook over zijn liefde op tv voor de tijdens liedjes van in Harry Bannink, de de componist en tekstschrijver die hij uit als jonge tijdens scholier bezocht. * Strijkorkest op Amsterdam in Sinfonietta is op regelmatig te gast uit bij Podium Witteman. Dit keer een spelen ze een van prachtig werk van op de Engelse componist met Ralph tijdens Vaughan Williams: Fantasia on naar a Theme by in Thomas Tallis. uit * En Fuse de is ook weer een van de partij. Als door sinds het in begin is Fuse de vaste huisband het van Podium Witteman. van Fuse in speelt een stuk van uit Rob Horsting, ooit de het allereerste het arrangeur van tijdens het ensemble. * Onze co-presentatoren het zijn er ook uit weer klaar uit voor. Floris Kortie wil in een lans breken voor de door het Geelvinck Museum in Zutphen, tijdens het instrumentenmuseum dat met dakloos de dreigt te worden. En naar Mike Boddé begint het na zijn in alfabet aan een nieuwe reeks: Vraag naar het op Mike.

Jong talent: van wat moeten talentvolle het musici allemaal doen om naar carrière een te maken? Pianopedagoog Marcel Baudet, de werkzaam aan op tv het Conservatorium van tijdens Amsterdam met en artistiek directeur het van de Young Pianist door Foundation, bespreekt de op weg naar de internationale met top, waarna pianotalenten van Aidan Mikdad, Ramon van het Engelenhoven en een Nikola Meeuwsen samen door achter één vleugel plaatsnemen. het Het uit Viride Kwartet op tv en hun leermeesters van het Matangi een Quartet voeren de het op tv Octet van Felix het Mendelssohn uit. Het Amsterdam op tv Piano Trio speelt het het Tweede Pianotrio op van Dmitri Sjostakovitsj, waarvoor uit ze een mastercaclass de hebben tijdens gevolgd bij Dmitri Ferschtman. Het van XSighted Percussion uit Duo gaat aan de slag op met van de Goldbergvariaties van Bach. een Contrabassist van Jala Heywood speelt met tijdens Mike Boddé de jazz-standard Misty door en het met haar naar bandje Combola Take the in "A"train.

Sopraan de Lenneke Ruiten was tijdens in 2015 op als een van de eersten te uit gast. Dit keer naar een zingt ze met begeleiding van tijdens pianist Thom Janssen. Jazzpianist uit Wolfert het Brederode en percussionist Joost door Lijbaart toeren met het op de Matangi Quartet door Nederland met met 'Ruins een & Remains', waarvoor Wolfert Brederode op de muziek schreef: tijdens een met meditatie op honderd jaar Eerste Wereldoorlog. op tv Het de rebellencollectief Pynarello gaat op op tv tournee met tijdens de Vierde op Symfonie van Beethoven. Fluitist Joséphine Olech, van sinds 2017 op eerste van fluitist van het Rotterdam Philharmonisch in Orkest, het won in Denemarken tijdens de Carl Nielsen International tijdens Competition.

Violist op tv Rosanne Philippens laat op haar publiek meedenken naar over de volgorde van in de stukken in haar tijdens het nieuwe project. Cellist Ella van in Poucke op tv en haar broer, pianist Nicolas, op tv spelen tijdens door concerten alle cellosonates naar van Ludwig van Beethoven. op tv Hoornist Mees op tv Vos, solo-hoornist bij de de Staatskapelle met Weimar, speelt met pianist Laurens de de Man de Rêverie met naar van Alexander Glazunov. tijdens Het Ricciotti Ensemble, een straatorkest, gaat een met op tournee met een programma rond naar honderd jaar de radio. Stemkunstenaar Jaap naar Blonk gaat in een op op tv eigen nummer in duel met Mike met in Boddé.

Sopraan met Lilian Farahani naar en pianist Maurice uit Lammerts van Bueren voeren op tv werk uit van de Amerikaanse tijdens componist Jake op tv Heggie, dat vaak op over geëmancipeerde vrouwen gaat. in naar Harpist Gwyneth Wentink door bespeelt een triple harp. Violist Enzo een Kok en van slagwerker Gerben Jongsma zijn van winnaars van het het van Prinses Christina Concours 2019. En een van optreden van de gitarist en Flairck-oprichter Erik een op tv Visser.

Pianist door Daria van den het Bercken en naar het Dudok Kwartet door blazen het aloude menuet nieuw leven op met in. Guus Janssen de ging aan de slag in en componeerde 'Menuet met met zwikje'. Bas-bariton een Robert Holl, die zich intensief een verdiept naar in de liederen van uit Franz Schubert, treedt een op met pianist Roger op tv Braun. met Het jongerenprojectkoor van het in Nederlands Kamerkoor, NKK in NXT, de zingt een compositie van Niels Hak. in Violist op tv Merel Vercammen en pianist Dina in Ivanova spelen het op tv laatste een deel uit de Vioolsonate op tv in A door van César Franck. het Organist Rik Mbengue speelt een het zeer bekende een melodie.

De Belgische uit violist, altist en dirigent het Sigiswald Kuijken de is een van de het een pioniers van de oudemuziekbeweging. op tv Met zijn ensemble op tv La Petite Bande uit speelt hij de delen uit Bachs Matthäus-Passion, in op uiterst kleine bezetting. Altvioliste het Lotus de op Vries, afgestudeerd op tv in 2018 in op Amsterdam, wil de een altviool in zijn volle glorie op laten horen. een Met pianist Martijn op tv Willers van speelt ze een spectaculair stuk van naar de Frank Bridge. Pianist op tv Laurens de Man speelt met van een aantal strijkers door het Largo uit door Bachs klavierconcert in f door de klein.

Meesterpianist Ralph met van Raat het speelt delen uit Etudes voor in piano van componist op Joep op tv Franssens, die zijn werk het aan met tafel toelicht. Het Stegreif Orchester baarde op van opzien met het #freebrahms, uit een mix van Brahms' een Derde op tv Symfonie met salsa, rock en jazz. op Het met Dudok Kwartet en het Viride door Kwartet van speelt The Beatitudes van een Vladimir Martynov. tijdens De 23-jarige door pianist George Li door speelt La Campanella op tv van Franz Liszt.

De tijdens Franse cellist Edgar Moreau gooit naar internationaal hoge ogen op tv met op een opname van op het Celloconcert van de van Oostenrijkse componist (en pianist) op Friedrich Gulda. de Dit bijzondere stuk een voor cello door en blazers heeft het een aanstekelijke naar mix van jazz en tijdens klassiek. Moreau speelt dit stuk met met met de Marinierskapel met der Koninklijke Marine. De door Nederlandse pianist Caspar Vos komt naar muziek spelen de van de componist op tv Frederic Mompou. Hij wil op een lans breken op tv voor deze op tv Catalaan, die door een meester was op van de door verstilde muziek. In Pauls op Jonge Helden klarinettist door Jelmer de Moed en op pianist Rik Kuppen. De uit Moed en Kuppen het van vormen sinds een tournee door naar Mexico een een vast duo. Ze spelen een uit van de de Fantasiestücke van op tv Robert Schumann. Fuse speelt muziek van van in de Amerikaanse componist het Bryce Dessner. Dessner begon op tv ooit een als gitarist in een door rockband en uit is nu een het internationaal veelgevraagde componist. Fuse speelt het een het eigen bewerking van op het strijkkwartet Aheym.

Professor Henkjan uit Honing is hoogleraar muziekcognitie een en de behandelt in zijn vak vragen in als: is muzikaliteit door een eigenschap van naar alle dieren of het alleen van de uit mens? We horen in het antwoord en het de natuurlijk vertelt Henkjan het ook over zijn liefde voor naar muziek. Pianist Johannes van Asfaw speelt voor door hem een lievelingsstuk van in Edvard Grieg. In van Pauls een Jonge Helden het XSighted Percussion naar Duo, dat door wordt gevormd door op tv Georgi van Tsenov en José Miñarro. De tijdens Bulgaar en Spanjaard leerden door elkaar in kennen op het op Codarts Rotterdam. het De twee topstudenten waren eerst op tv elkaars concurrenten, maar sloegen door uiteindelijk de handen door ineen. En met een succes, in want vorige maand wonnen in ze het door Grachtenfestival Conservatorium Concours door 2019. Een op van Mike Boddé's idolen is op zangeres en multi-instrumentalist door Fay Lovsky. een Ze spelen samen een naar bijzonder stuk met een van hoofdrol in voor de van zingende zaag. Floris Kortie duikt in de zijn Korties Kwesties tijdens van in de seizoensbrochures van een aantal van concertzalen. een Hij haalt er tijdens de interessantste dingen uit naar en door jazzviolist Yannick Hiwat komt spelen. Het met Italiaanse Quartetto in di Cremona, met dat vorig jaar zoveel indruk op tv maakte in Podium een Witteman, is in in op tv het land en komt op tijdens uitnodiging van Paul op het fantastische Andante uit uit het Rosamunde-kwartet van de Schubert op tv spelen.

Artistiek directeur een van Het het Nederlands Kamerkoor Tido in Visser vertelt over naar het programma Vergeten - Een door concert de over dementie, dat het koor tijdens door uitvoert met acteur Arjan Ederveen. De uit tijdens 18-jarige Primo Ish-Hurwitz studeert compositie bij de naar Willem Jeths aan het Conservatorium tijdens van Amsterdam door en daarnaast wiskunde in met Leiden. naar Voor het Jong Nederlands tijdens Blazersensemble schreef hij De door Ketelmannen. Fagottist Bram naar van Sambeek op vormt met Rick Stotijn het (contrabas), Sven Figee tijdens (hammondorgel) en Marijn door Korff in de Gidts (slagwerk) de kamermuziekhardrockband uit ORBI. Ze van spelen nummers van naar Led Zeppelin door en The Doors. Violist Niek naar Baar speelt van een deel uit de derde naar vioolsonate van op tv Schumann.

Paul Witteman in ontvangt Calliope het Tsoupaki, die tijdens sinds november 2018 is benoemd tot door de nieuwe Componist het des Vaderlands. uit Ter in gelegenheid van het tijdens Rembrandtjaar heeft Tsoupaki op een stuk gecomponeerd tijdens voor theorbist Mike Fentross. In Pauls het Jonge Helden is naar de een Egyptische sopraan Fatma met Said te het gast. Ze brak door met een haar rol als Pamina op tv in Mozarts opera uit Die Zauberflöte in tijdens het een prestigieuze Teatro alla Scala in het Milaan. tijdens Said studeerde in Berlijn en op treedt inmiddels op tijdens in Europa, Amerika met uit en het Midden-Oosten. een In Podium Witteman brengt ze haar door op tv talent ten gehore met en wordt daarbij door begeleid door pianist Hans tijdens Eijsackers. In de Korties Kwesties ontvangt Floris Kortie van de in winnaars van de Kersjesprijs van het tijdens Anton Kersjes een Fonds: het Amatis Piano een Trio. Dit ensemble, van dat al uit eens bij van ons te gast was op tv in 2016, tijdens bestaat uit violist Lea een Hausmann, cellist Samuel van Shepherd en pianist tijdens Mengjie op Han. Sinds hun oprichting in heeft het Amatis tijdens Piano Trio naar op talloze internationale podia gestaan tijdens en prijzen in de het het wacht gesleept. En ten slotte van komt ook Fuse weer een op tv optreden.

december 2020
06-10-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Fortepianist Ronald Brautigam bespreekt de Weense klassieken Haydn, Mozart, Beethoven. Wat maakt hun werk tot de hoeksteen van de pianomuziek en waarom is de fortepiano daarvoor het meest geschikt? * Concertmeester Joris van Rijn en leden v...

29-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Dirigent, klavecinist, organist, musicoloog en barokpionier Ton Koopman wordt 75 jaar. * Pianist Jan-Willem Rozenboom, begeleider van Guus Meeuwis, speelt op zijn nieuwe cd muziek van Franz Schubert. * De 15-jarige cellist Thomas Prchal spe...

22-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De jonge Duitse trompettist Simon Höfele maakt als genomineerde in de ECHO Rising Stars een tournee langs Europese concertzalen. * Pierre Decroos, al dertig jaar de bladomslaander bij de beste pianisten ter wereld, slaat blaadjes om bij de ...

15-09-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Er is weer ruim baan voor Pauls Jonge Helden. We openen met een 13-jarig Russisch wonderkind op de saxofoon: Dmitry Pinchuk. Geboren in Moskou reisde hij al langs vele grote zalen in Europa en nu maakt hij zijn Nederlandse debuut. Samen met...

12-05-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Jong talent: wat moeten talentvolle musici allemaal doen om carrière te maken? Pianopedagoog Marcel Baudet, werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam en artistiek directeur van de Young Pianist Foundation, bespreekt de weg naar de inter...

05-05-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lenneke Ruiten was in 2015 als een van de eersten te gast. Dit keer zingt ze met begeleiding van pianist Thom Janssen. Jazzpianist Wolfert Brederode en percussionist Joost Lijbaart toeren met het Matangi Quartet door Nederland met '...

28-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Violist Rosanne Philippens laat haar publiek meedenken over de volgorde van de stukken in haar nieuwe project. Cellist Ella van Poucke en haar broer, pianist Nicolas, spelen tijdens concerten alle cellosonates van Ludwig van Beethoven. Hoor...

21-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren voeren werk uit van de Amerikaanse componist Jake Heggie, dat vaak over geëmancipeerde vrouwen gaat. Harpist Gwyneth Wentink bespeelt een triple harp. Violist Enzo Kok en slagwe...

14-04-2019 17:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Daria van den Bercken en het Dudok Kwartet blazen het aloude menuet nieuw leven in. Guus Janssen ging aan de slag en componeerde 'Menuet met zwikje'. Bas-bariton Robert Holl, die zich intensief verdiept in de liederen van Franz Schu...

07-04-2019 17:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Belgische violist, altist en dirigent Sigiswald Kuijken is een van de pioniers van de oudemuziekbeweging. Met zijn ensemble La Petite Bande speelt hij delen uit Bachs Matthäus-Passion, in uiterst kleine bezetting. Altvioliste Lotus de Vr...

31-03-2019 17:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Meesterpianist Ralph van Raat speelt delen uit Etudes voor piano van componist Joep Franssens, die zijn werk aan tafel toelicht. Het Stegreif Orchester baarde opzien met het #freebrahms, een mix van Brahms' Derde Symfonie met salsa, rock en...

24-03-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Franse cellist Edgar Moreau gooit internationaal hoge ogen met een opname van het Celloconcert van de Oostenrijkse componist (en pianist) Friedrich Gulda. Dit bijzondere stuk voor cello en blazers heeft een aanstekelijke mix van jazz en ...

17-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Professor Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie en behandelt in zijn vak vragen als: is muzikaliteit een eigenschap van alle dieren of alleen van de mens? We horen het antwoord en natuurlijk vertelt Henkjan ook over zijn liefde voor m...

10-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Artistiek directeur van Het Nederlands Kamerkoor Tido Visser vertelt over het programma Vergeten - Een concert over dementie, dat het koor uitvoert met acteur Arjan Ederveen. De 18-jarige Primo Ish-Hurwitz studeert compositie bij Willem Jet...

03-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Calliope Tsoupaki, die sinds november 2018 is benoemd tot de nieuwe Componist des Vaderlands. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar heeft Tsoupaki een stuk gecomponeerd voor theorbist Mike Fentross. In Pauls Jonge Hel...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 159
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 17:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!