Programma gemist?
januari 2017
15-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt oud-hoboïst Han de Vries, zangeres Nora Fischer en het Doelen Ensemble, pianist Jeroen van Veen, jong talent Maria Pedano en het Dudok Kwartet. Hoboïst Han de Vries is 75 jaar geworden en hij wordt geëerd met een nieuwe cd-box met de prikkelende titel The almost last recordings, een verzameling hoogtepunten uit zijn lange carrière. Paul spreekt met Han over zijn bewogen muzikale leven. De jonge hoboïste Maria Pedano komt voor hem spelen. Zangeres Nora Fischer en het Doelen Ensemble voeren deze maand het aangrijpende Death Speaks van de Amerikaanse componist David Lang uit. Een werk geïnspireerd op liederen van Franz Schubert, waarin de dood een stem krijgt en tot de levenden spreekt. Nora praat met Paul over deze liederen en haar samenwerking met de componist. Het Dudok Kwartet speelt het prachtige langzame deel van het 14de strijkkwartet van Franz Schubert: Der Tod und das Mädchen. Pianist en componist Jeroen van Veen heeft een unieke piano gebouwd van 30.000 legosteentjes. Het is een hele klus, maar op verzoek van Podium Witteman bouwt hij de legovleugel op in de studio.

08-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt de operazangeressen Eva-Maria Westbroek en Karin Strobos, zangers Frank van Aken en Thomas Oliemans, jazzzangeres Kim Hoorweg en ... Paul Witteman ontvangt de operazangeressen Eva-Maria Westbroek en Karin Strobos, zangers Frank van Aken en Thomas Oliemans, jazzzangeres Kim Hoorweg en leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. In deze speciale aflevering heeft Paul Witteman twee Nederlandse operadiva's aan tafel: de gearriveerde wereldstersopraan Eva-Maria Westbroek en de aankomende ster, de lyrische mezzosopraan Karin Strobos. Eva-Maria zingt de zwaarste rollen van vooral Wagner en Puccini in de belangrijkste operahuizen van de wereld. Karin blinkt internationaal uit in de lyrische rollen van Strauss, Mozart en Rossini en zingt daarnaast ook veel liederen. De diva's vertellen over hun carrière en hun liefde voor het operarepertoire. Deze aflevering is een ode aan de zang. Karin Strobos zingt een aangrijpende lied uit de opera Porgy and Bess van George Gershwin. Tenor Frank van Aken, echtgenoot van Eva-Maria, een hoogtepunt uit Die Walküre van Richard Wagner. En bariton Thomas Oliemans zingt een Napolitaans lied. Als verrassing horen we de jonge jazzzangeres Kim Hoorweg in het swingende Little Unhappy Boy, met Mike Boddé achter de piano. Het Nederlands Philharmonisch Orkest is hét operaorkest van Nederland. Het begeleidt de zangers en opent de show met een Ouverture van Mozart.

01-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

In 'Het beste van..' nemen Paul Witteman, Mike Boddé en Floris Kortie de hoogtepunten van het afgelopen jaar door. In 'Het beste van..' neemt Paul Witteman, samen met Mike Boddé en Floris Kortie, de hoogtepunten van het afgelopen jaar door. Het tweede jaar van Podium Witteman kende weer veel hoogtepunten. Tijd voor een terugblik. Tientallen musici en ensembles waren te gast en speelden de sterren van de hemel. Er kwamen wereldsterren als Menahem Pressler en Janine Jansen. En jonge talenten als Noa Wildschut en Maria Pedano. Maestro Jules van Hessen kwam vertellen over het klopmotief uit Beethovens Vijfde Symfonie en Herman Finkers gaf een geschiedenislesje 'meerstemmig zingen' met voorbeelden uit het gregoriaans. Huisband Fuse speelde zoals altijd over alle genregrenzen heen en nam regelmatig gastmusici mee, zoals de Syrische klarinettist Kinan Azmeh. Tja, wat doe je dan, als je maar een uurtje hebt om van al dat moois de hoogtepunten te herhalen? We laten het over aan onze drie presentatoren. Paul, Floris en Mike gaan ervoor zitten en mogen zelf hun favoriete optredens kiezen. Ze hebben keus uit achttien fragmenten en bepalen in gezamenlijk overleg de volgorde.

25-12-2016 18:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Te gast zijn Ton Koopman, actrice Janni Goslinga, Amsterdam Baroque Choir & Orchestra, Camerata RCO en Trio Escapada. Waar vinden we het ware kerstgeluk in de klassieke muziek? Ton Koopman is te gast met een 'alternatief kerstoratorium', samengesteld uit vier minder bekende kerstcantates van Bach. * Actrice Janni Goslinga draagt een Russisch wintersprookje voor. Mike Boddé componeerde er sfeervolle muziek bij en speelt die samen met Camerata RCO. * Elk jaar verzorgt Camerata RCO een kerstconcert op een alternatieve locatie, onder de titel 'Klassiek in de Loods'. Het ensemble speelt muziek van Antonín Dvorák. * Trio Escapada speelt Yo soy Maria, tangomuziek van Astor Piazzolla.

18-12-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt jazzbassist Ruud Jacobs en Fuse. Ruud Jacobs is de vader van alle bassisten in de Nederlandse jazz. De 78-jarige bassist speelde met grootheden als Louis Armstrong en vormde meer dan veertig jaar samen met zijn broer Pim het hart van het Trio Pim Jacobs. Vanaf de jaren 60 tot aan haar overlijden in 2013 begeleidde hij de legendarische zangeres Rita Reys. Ruud Jacobs komt vertellen over zijn lange carrière en de o zo belangrijke rol van de contrabas in de jazz. Celliste Mascha van Nieuwkerk van Fuse speelt de beroemde solo uit het langzame deel van het Tweede pianoconcert van Johannes Brahms - een favoriet stuk van Paul Witteman.

11-12-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Met Julien Libeer, Lorenzo Gatto en Zeno Popescu. Paul Witteman ontvangt pianist Julien Libeer, violist Lorenzo Gatto, zanger Zeno Popescu en leerlingen van een Belgische basisschool. De Belgische pianist Julien Libeer werkt mee aan een koorproject in de Brusselse wijk Molenbeek en heeft een cd uitgebracht met violist Lorenzo Gatto. Het ABC van Mike Boddé is bij de E aanbeland.

04-12-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt presentator Thomas Vanderveken, zanger Maarten Engeltjes, het Roder Jongenskoor en het Kampen Boys Choir. Paul Witteman ontvangt presentator Thomas Vanderveken, zanger Maarten Engeltjes, het Roder Jongenskoor en het Kampen Boys Choir. Countertenor Maarten Engeltjes is een van de meestgevraagde barokzangers in de wereld. In december zingt hij de kerstcantates van Bach in Duitsland, Frankrijk en Italië. In zijn jonge jaren zong Maarten met een jongenskoor in de Grote Kerk van Elburg. Maarten vertelt over zijn jeugd en treedt op met het Roder Jongenskoor en het Kampen Boys Choir. Thomas Vanderveken is bij de televisiekijker bekend als de presentator van het populaire 'Alleen Elvis blijft bestaan' op het Belgische Canvas. Voor het Koninklijk Concertgebouworkest verzorgt hij op originele wijze de inleidingen bij de concertserie 'RCO Essentials'. Binnenkort staat daarin de opera Die Walküre van Richard Wagner op het programma. Leden van het KCO spelen de bekende Walkürenritt.

27-11-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

In een speciale uitzending ontvangt Paul Witteman enkele winnaars uit binnen- en buitenland van de Edison Klassiek. De prestigieuze Edison is de oudste muziekprijs in Nederland voor 'geluidsdragers van buitengewone kwaliteit'. Het is ook een van de oudste prijzen wereldwijd. Sinds 1960 worden jaarlijks meerdere Edisons uitgereikt aan artiesten uit binnen- en buitenland. Paul Witteman heeft dit jaar de eer om aan enkele prijswinnaars van de Edison Klassiek het begeerde beeldje uit te reiken. In deze speciale uitzending ontvangt hij o.a. de winnaars van de oeuvreprijs, de publieksprijs en de winnaar in de categorie opera.

20-11-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt wereldster Joyce DiDonato, violiste Liza Ferschtman, componist Martijn Padding en Fuse. Paul Witteman ontvangt wereldster Joyce DiDonato, violiste Liza Ferschtman, componist Martijn Padding en Fuse. De Amerikaanse mezzosopraan Joyce DiDonato tourt in Nederland rond met In War and Peace. Violiste Liza Ferschtman speelt voor het eerst op een barokviool en vertelt over muzikale symboliek. Componist Martijn Padding krijgt de Joh. Wagenaarprijs 2016 van de Gemeente Den Haag. Fuse stort zich op de Amerikaanse folkmuziek van Béla Fleck en Edgar Meyer.

13-11-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Miranda van Kralingen, zangeres Pitou, het Ricciotti Ensemble en het Amatis Piano Trio. Met: Paul Witteman componeerde in de jaren 70 zijn eerste en enige werk voor het Ricciotti Ensemble. Paul droeg het op aan zijn dochter Gracia en gaf het haar naam. Door bijna alle betrokkenen vergeten, heeft 'Gracia' decennialang stof liggen verzamelen in het archief van het orkest. Maar daar gaat deze zondag verandering in komen! * Operazangeres Miranda van Kralingen neemt na twaalf jaar afscheid als directeur van Opera Zuid. Hoewel ze in die functie ook kritiek oogstte, mag ze terugkijken op een succesvolle periode waarin het opleiden van jong Nederlands talent en publieksvriendelijke operavernieuwing centraal stonden. We kijken terug op een bewogen carrière. * De jonge zangeres en songwriter Pitou bracht eerder dit najaar haar cd-debuut uit. In haar liedjes laat ze zich inspireren door klassiek, folk en wereldmuziek. In Podium Witteman zingt ze een heel verrassende eigen versie van het overbekende 'Clair de lune' van Claude Debussy. * Het Ricciotti Ensemble is hét pop-uporkest van Nederland en heeft als motto 'Kunst de straat op'. Het orkest is houder van het wereldrecord 'vliegende start voor orkest': uit de bus, uitpakken, opbouwen en spelen in 1 minuut en 35 seconden. Maar het Ricciotti heeft ook een missie - het brengt symfonische muziek op plekken waar die normaal gesproken niet klinkt. Zo speelde het orkest eerder dit jaar, tijdens een tournee door Brazilië, in een overvolle jeugdgevangenis. * Het Amatis Piano Trio, vorig jaar finalist van de Dutch Classical Talent Award, komt optreden. * Mike Boddé is in zijn ABC bij de 'D' aanbeland. We geven alvast een hint: het gaat om een instrument waarvan de historie ver voor het jaar nul begint.

06-11-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt meesterpianist Ralph van Raat, jong talent Steije Maurer en Fuse. Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen komt meesterpianist Ralph van Raat vertellen over een van de bekendste en succesvolste componisten van deze tijd: John Adams. Ralph zal Paul uitleggen wat er zo bijzonder is aan de muziek van deze Amerikaan, componist van o.a. de opera's 'Nixon in China' en 'Doctor Atomic'. Ralph heeft de componist thuis bezocht en diens complete piano-oeuvre op cd gezet. Speciaal voor Fuse heeft componist JacobTV een nieuw stuk geschreven met de huidige presidentsverkiezingen als inspiratiebron. Daarbij worden beelden van redevoeringen van Trump en Clinton virtuoos gemonteerd tot een ritmische groove. De 12-jarige Steije Maurer bespeelt de marimba en was onlangs finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Steije komt vertellen over zijn bijzondere instrument en speelt een bewerking van het bekende stuk 'Asturias' van Isaac Albéniz.

23-10-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Thérèse Steinmetz, Philippe Elan, Raoul Steffani en Fuse. Met: Chansonnier Philippe Elan en zangeres Thérèse Steinmetz zijn hartstochtelijke francofielen. De cd Amsterdam-Paris is het resultaat van hun muzikale verwantschap. Daarop zingen ze hun geliefde Franse chansons, omgetoverd tot duetten. * De jonge bariton Raoul Steffani maakt furore in de zangwereld. Dit jaar won hij zowel de Elisabeth Evertsprijs als het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Raoul komt vertellen over zijn masterclass bij de wereldberoemde Amerikaanse bariton Thomas Hampson. En hij zingt het lied Rheinlegendchen van Gustav Mahler. * Violiste Lisa Jacobs heeft onlangs een cd uitgebracht met vioolconcerten van Pietro Locatelli. Ze komt spelen, samen met haar String Solists. * Fuse speelt muziek van de Nederlandse componist JacobTV. Het stuk Vector schreef JacobTV eerder dit jaar, geïnspireerd op het gelijknamige spannende verhaal van Simon de Waal.

16-10-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt saxofonist Ties Mellema, meesterpianist Simon Trpceski, violist Shin Sihan en accordeonduo TOEAC. Saxofonist Ties Mellema werd vorig jaar getroffen door de ziekte van Hodgkin. Ties is inmiddels genezen verklaard en werkt hard aan zijn herstel en comeback. Zondag 30 oktober organiseert hij een benefietconcert in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, ten bate van medisch onderzoek. Ties praat met Paul over zijn ziekteperiode en samen met o.a. pianist Rembrandt Frerichs speelt hij muziek geïnspireerd op Bach en Coltrane. * De Macedonische meesterpianist Simon Trpceski speelt samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest het derde pianoconcert van Sergej Rachmaninov, tijdens concerten in Amsterdam. In Podium Witteman voert hij ons langs de hoogtepunten uit dit prachtige maar ook razend moeilijke meesterwerk. * Violist Shin Sihan speelt met pianiste Anne Brackman de tweede vioolsonate uit 1923 van de excentrieke Amerikaan George Antheil. * Accordeonduo TOEAC lanceerde onlangs vanuit een luchtballon zijn nieuwe cd met tangomuziek. Floris Kortie was erbij.

09-10-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

02-10-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 68
  • Laatste uitzending op 15-01-2017 om 18:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord