Programma gemist?

Violiste Candida op Thompson, met concertmeester en artistiek leider van op tv Amsterdam Sinfonietta, hecht grote uit waarde aan de van het individuele inbreng van orkestleden. Het de orkest uit speelt dan ook met zonder dirigent. Hier speelt het een een van nummer uit de film naar Pulp Fiction. Het Amsterdams door Andalusisch Orkest op speelt Andalusische muziek, waarmee het op de muziekcultuur in van het historische van Andalusië wil tijdens bewaren. Floris naar Kortie doet verslag de van het project Bach333, naar een Bach Tribute zonder op weerga: 333 strijkers door spelen in het eerste deel van tijdens het derde Brandenburgs Concert. De het videoclip die hiervan op tijdens gemaakt wordt is zodoende een mooi van verjaardagscadeau met voor de de grootste componist aller op tv tijden.

Schrijver en een journalist Franca Treur op schreef het een actueel verhaal over het de lijdensweg van Jezus op tv bij Haydns de 'Die sieben letzten op Worte unseres Erlösers van am Kreuze', dat zonder bladmuziek uit uitgevoerd gaat naar worden een door orkest Pynarello. De Oostenrijks/Iraanse het cellist in Kian Soltani speelt uit Love Drunk van met Reza Vali, begeleid door pianist Yoram in op Ish-Hurwitz. Het Amstel op tv Quartet - vier saxofoons - tijdens voert een met bewerking uit op van het derde strijkkwartet op van Philip Glass. uit Slagwerk Den Haag met komt een werk tijdens spelen van op tv een Mexicaanse componist op het paardenkaken, een op traditie in de aanloop naar de de Día met de los de Muertos.

Cellist door Alisa Weilerstein speelt met op tv pianist tijdens Yoram Ish-Hurwitz het Largo uit in de Cellosonate van Chopin. op op tv Toch ziet ze het als op haar missie het cellorepertoire de uit te tijdens breiden met nieuwe met stukken. Altviolist Esther Apituley uit speelt met uit haar dochter, uit op cello, een stukje uit door Vivaldi Code in Rood, een voorstelling over op tv klimaatverandering uit op muziek van de Vivaldi. Bariton Henk Neven, zijn naar broer cellist Jan uit Bastiaan uit Neven en van pianist Hans Eijsackers voeren een het lied uit het van de Russische componist Michail door Glinka. Het ABC met van uit Mike Boddé is het bij de letter uit U. Voor deze op tv gelegenheid is uit klarinettist Lars Wouters tijdens van den Oudenweijer uitgenodigd. met Fuse-violist Emma van der op Schalie met vertelt over de Zwitserse componist door en saxofonist Daniel Schnyder, uit wiens op tv muziek Fuse past door als een het handschoen.

Wie bewijs wil naar dat tijdens muziek een op tv internationale taal is, uit moet naar dit bijzondere trio een luisteren. Jazzmuzikant Maarten Ornstein, de de Libanese zangeres uit op Rima Khcheich en luitspeler een Mike Fentross maken samen prachtige op tv het muziek. Ze laten uit zich inspireren door zowel traditionele tijdens Arabische liederen als het barokmuziek uit de door 17e eeuw en met zoeken zo de grens de door op tussen Europa, het Midden-Oosten én tijdens Amerika, tijdens de bakermat op tv van de jazz.

Cabaretier de Paul van op Vliet vertelt over zijn band met tijdens de het Residentie Orkest, dat een hem hier begeleidt in naar het lied met 'De zee', door waarvoor hij de tekst op schreef. Het Arosa Trio, van bestaande uit violiste op tv Frederieke Saeijs, celliste Maja de Bogdanovic en uit pianist Nino Gvetadve, breekt in een lans voor uit de met muziek van Fanny Mendelssohn, met Felix' op tv zuster.

Pianist het Caspar Vos op tv wijdt zijn eerste cd aan van de door Russische componist Nikolaj Medtner. Jazzpianist de Julian Schneemann en zijn de band Caravan het verbinden in hun een muziek oost in en west, en jazz en uit folk. Vocaal ensemble de Vox Luminis uit zingt op een aria uit naar King Arthur van Henry met Purcell. Het Nederlands Kamerorkest speelt op tv als voorproefje van tijdens het project de Bach 333 het eerste door deel van het een Derde Brandenburgs op concert.

Robbert Dijkgraaf is op tv van de belangrijkste wetenschapper van in het land. Dijkgraaf was naar president de van de Koninklijke Nederlandse in Akademie van Wetenschappen totdat op hij in 2012 directeur uit werd van met het prestigieuze Institute for in Advanced een Study in het Amerikaanse van Princeton. Bij het grote met publiek is een hij bekend van zijn uit op tv vele optredens op televisie, o.a. met in DWDD University. van Hij naar komt vertellen over zijn op grote liefde voor in de klassieke muziek. door Het Ests de Filharmonisch Kamerkoor is een van op tv de beste koren van tijdens op tv de wereld. Estland met is beroemd om zijn koorcultuur en met het land kent in op sinds de 19e eeuw een zangfeest tijdens dat de prijkt op de door UNESCO-erfgoedlijst, met in 2014 met zo'n 100.000 bezoekers. Het door koor van zingt o.l.v. van dirigent Kaspars Putnins muziek tijdens van hun landgenoot van Arvo Pärt. En Fuse op tv is er door weer.

Het Italiaanse Quartetto het di Cremona speelt tijdens een strijkkwartet met van Verdi op op instrumenten van Antonio Stradivari. door door De exemplaren waren ooit in tijdens het bezit van op tv componist Niccolo van Paganini. Miranda van Kralingen met gaat met Mike Boddé op tv een een kleine serie tijdens wijden aan het stemgebruik en de in vele manieren om van te zingen. Jazzmuzikanten tijdens Rembrandt op tv Frerichs, Tony Overwater en naar Vinsent Planjer zorgen met op de de Iraanse kamancheh-speler Kayhan Kalhor voor naar een uit boeiende mix van in twee muzikale in werelden.

De op Amerikaanse zangeres met Roberta Alexander legt uit welke een rol componist Leonard Bernsteinen naar (1918-1990) nog altijd door op tv speelt in het internationale muziekleven. van Twee deelnemers uit aan Alexanders masterclass zingen tijdens "Tonight" uit West het Side naar Story. *Maria en in Nathalia Milstein spelen tijdens een deel uit de het Vioolsonate van Claude Debussy. *Paul naar Witteman verwelkomt tijdens ook in de kersverse winnaar in het de oudste leeftijdscategorie van van het een Vioolconcours Oskar Back! *Nynke Laverman door en Sytze Pruiksma brengen tijdens hun een lied ten gehore met voor de grote met opening van Leeuwarden Fryslân door 2018.

Paul Witteman een ontvangt dirigent en muziekvorser tijdens Werner Herbers, de op Franse cellist Gautier het Capuçon, pianist Jérôme een Ducros en de op tv Ebony de Band.

Paul Witteman in gaat in een door nieuwe serie op tv op zoek op tv naar de oorsprong een van de klassieke muziek. En door waar op tv kun je dan beter beginnen een dan in Wenen? naar De stad het van Mozart en het Haydn, de belangrijkste door componisten van in de klassieke periode, de tijd tijdens waaraan de klassieke op muziek op haar naam te danken heeft. een Paul Witteman in ontvangt bariton Raoul naar Steffani en historica Reinildis van in Ditzhuyzen door in de Nederlandse op Ambassade. Floris met Kortie gaat op bezoek door bij het tijdens eerbiedwaardige Stift Heiligenkreuz. De monniken door van dit van klooster zijn door bekend om hun Gregoriaanse gezang en op tv boeken de met hun cd's tijdens astronomische verkoopcijfers. De in veelzijdige Mike Boddé gaat uit graag een uitdaging tijdens aan. In Wenen gaat uit uit hij op jodelles. uit Mike wil een het lied van Beethoven kunnen met jodelen.

Koninklijk Theater Carré van is voor met een keer het de locatie van een het Podium Witteman. naar Gastheer Paul Witteman ontvangt in naar een totaal uitverkocht door op Carré topmusici zoals de van pianobroers Arthur en Lucas Jussen, tijdens uit bariton Thomas Oliemans, op tv de Syrische klarinettist Kinan tijdens Azmeh en het het Weense duo BartolomeyBittmann. van Al deze optredens worden in begeleid uit door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. in dirigent naar Otto Tausk.

De op tv Franse cellist Jean-Guihen met Queyras is het een van de grootste cellisten van in tijdens dit moment; als solist met bij de grote orkesten, als een dirigent vanaf op tv de eerste lessenaar het en als naar lid van een strijkkwartet. op tv Queyras blinkt uit in het zowel een oude als naar nieuwe muziek. Zijn opname van het de cellosuites het van Johann Sebastian Bach is op tv internationaal gelauwerd als uit de belangrijkste van interpretatie van deze werken de een in deze eeuw. het Violiste Annebeth Webb is een de van naar de oprichters van Camerata RCO. Dit door in topensemble met musici uit van het Koninklijk Concertgebouworkest speelt een twee favoriete werken: met het in prachtige klarinetkwintet van Samuel Coleridge-Taylor en door de een Vierde Symfonie in van Gustav Mahler (die met de tijdens arrensleebellen het in het tijdens openingsmotief).

De naar Moldavische violiste Patricia Kopatchinskaja met is een van de van spannendste uit jonge musici van dit naar moment. het Haar ster is wereldwijd rijzende. Kopatchinskaja in een is enorm veelzijdig en het heeft een door bijzondere zienswijze op klassieke werken. Bij in concerten staat op tv ze blootvoets op het uit in podium en bij met tijd en wijle treedt ze op een als zangeres. Samen op de met pianist Paolo Giacometti een speelt ze Spaanse door liederen van naar Manuel de Falla. * De 25-jarige van pianist Nicolas op van naar Poucke is een in van Nederlands grootste van talenten in de de klassieke muziek. Nicolas presenteert een zijn speciale wens: het hij wil zijn uit opname van uit de sonates van Frédéric Chopin op tv alléén op de vinyl uitbrengen. de * Paul Witteman verheugt op tv zich in uit het bijzonder op een de optreden van het Khayelitsha met United Mambazo Choir. Het met spectaculaire op koor uit naar Zuid-Afrika is bezig aan een Nederlandse uit tournee. * een Het op ABC van Mike een Boddé is bij de 'R'. een We verklappen op tv niets, behalve dat Mike het voor deze gelegenheid tijdens de Vlaamse zangeres in Sarah naar D'hondt heeft uitgenodigd.

Reinbert een de Leeuw uit is vooral bekend als pianist door (Satie) en dirigent van van in Asko|Schönberg. In die hoedanigheid zet hij naar zich op al een in leven lang in de voor de muziek van componisten met die zijn op tv tijdgenoten zijn. Maar naar Reinbert de tijdens Leeuw is tevens door een van hen - componist van van een klein van maar in fijn oeuvre. Een van uit De Leeuws meest geliefde op tv stukken is 'Im wunderschönen een Monat uit Mai', voor een het zangeres-actrice en tijdens klein ensemble. In deze liedcyclus het geeft De Leeuw zijn uit van muziek-theatrale visie op de Duitse romantische uit liedkunst. De een Leeuw kent door Katja Herbers al sinds haar uit geboorte, als vriend op tv van haar (muzikale) door ouders. in In 2013 zong zij uit voor het tijdens eerst 'Im wunderschönen Monat Mai'. van op tv Maar slechts één het keer. In Podium Witteman zingt door Katja Herbers van voor het met eerst met Asko|Schönberg, naar met de componist uit als pianist.

maart 2018
18-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Violiste Candida Thompson, concertmeester en artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, hecht grote waarde aan de individuele inbreng van orkestleden. Het orkest speelt dan ook zonder dirigent. Hier speelt het een nummer uit de film Pulp F...

11-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Schrijver en journalist Franca Treur schreef een actueel verhaal over de lijdensweg van Jezus bij Haydns 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze', dat zonder bladmuziek uitgevoerd gaat worden door orkest Pynarello. De Oostenrij...

04-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cellist Alisa Weilerstein speelt met pianist Yoram Ish-Hurwitz het Largo uit de Cellosonate van Chopin. Toch ziet ze het als haar missie het cellorepertoire uit te breiden met nieuwe stukken. Altviolist Esther Apituley speelt met haar docht...

25-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Wie bewijs wil dat muziek een internationale taal is, moet naar dit bijzondere trio luisteren. Jazzmuzikant Maarten Ornstein, de Libanese zangeres Rima Khcheich en luitspeler Mike Fentross maken samen prachtige muziek. Ze laten zich inspire...

18-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cabaretier Paul van Vliet vertelt over zijn band met het Residentie Orkest, dat hem hier begeleidt in het lied 'De zee', waarvoor hij de tekst schreef. Het Arosa Trio, bestaande uit violiste Frederieke Saeijs, celliste Maja Bogdanovic en pi...

11-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Caspar Vos wijdt zijn eerste cd aan de Russische componist Nikolaj Medtner. Jazzpianist Julian Schneemann en zijn band Caravan verbinden in hun muziek oost en west, en jazz en folk. Vocaal ensemble Vox Luminis zingt een aria uit Kin...

04-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Robbert Dijkgraaf is de belangrijkste wetenschapper van het land. Dijkgraaf was president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen totdat hij in 2012 directeur werd van het prestigieuze Institute for Advanced Study in het A...

28-01-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Het Italiaanse Quartetto di Cremona speelt een strijkkwartet van Verdi op instrumenten van Antonio Stradivari. De exemplaren waren ooit in het bezit van componist Niccolo Paganini. Miranda van Kralingen gaat met Mike Boddé een kleine serie ...

21-01-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Amerikaanse zangeres Roberta Alexander legt uit welke rol componist Leonard Bernsteinen (1918-1990) nog altijd speelt in het internationale muziekleven. Twee deelnemers aan Alexanders masterclass zingen "Tonight" uit West Side Story. *Ma...

14-01-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt dirigent en muziekvorser Werner Herbers, de Franse cellist Gautier Capuçon, pianist Jérôme Ducros en de Ebony Band.

07-01-2018 18:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman gaat in een nieuwe serie op zoek naar de oorsprong van de klassieke muziek. En waar kun je dan beter beginnen dan in Wenen? De stad van Mozart en Haydn, de belangrijkste componisten van de klassieke periode, de tijd waaraan de...

24-12-2017 18:10

Podium Witteman in Concert

Podium Witteman - Podium Witteman in Concert

Koninklijk Theater Carré is voor een keer de locatie van het Podium Witteman. Gastheer Paul Witteman ontvangt in een totaal uitverkocht Carré topmusici zoals de pianobroers Arthur en Lucas Jussen, bariton Thomas Oliemans, de Syrische klarin...

17-12-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Franse cellist Jean-Guihen Queyras is een van de grootste cellisten van dit moment; als solist bij de grote orkesten, als dirigent vanaf de eerste lessenaar en als lid van een strijkkwartet. Queyras blinkt uit in zowel oude als nieuwe mu...

10-12-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Moldavische violiste Patricia Kopatchinskaja is een van de spannendste jonge musici van dit moment. Haar ster is wereldwijd rijzende. Kopatchinskaja is enorm veelzijdig en heeft een bijzondere zienswijze op klassieke werken. Bij concerte...

03-12-2017 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Reinbert de Leeuw is vooral bekend als pianist (Satie) en dirigent van Asko|Schönberg. In die hoedanigheid zet hij zich al een leven lang in voor de muziek van componisten die zijn tijdgenoten zijn. Maar Reinbert de Leeuw is tevens een van ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 111
  • Laatste uitzending op 18-03-2018 om 18:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord