Programma gemist?

De Amerikaanse tenor tijdens de Frederick Ballentine is een met van de gastzangers in een met naar productie van de opera Porgy and de tijdens Bess van de gebroeders George de en Ira Gershwin bij een De Nationale van Opera. op Deze opera gaat over het van harde leven van op tv een zwarte straatmuzikant op tv en bevat een de unieke mix van met jazz door en klassieke muziek. In Podium Witteman uit naar zingt Ballentine het overbekende uit It ain't Necessarily So. van Acteur Porgy van Franssen is te uit gast, samen met een zijn zus, harpiste en de zangeres Bess de Franssen. Broer tijdens en zus groeiden op een in een muzikaal op tv gezin met veertien naar broers en zussen. op Moeder Franssen was zangpedagoog de en trad naar regelmatig op met haar van kinderen. een In de uitzending vertelt Porgy tijdens over zijn liefde door voor muziek. In Pauls de Jonge Helden deze het keer de van 16-jarige pianist door Nikola Meeuwsen. Nikola studeert aan op tv het op tv Koninklijk Conservatorium in tijdens Den Haag en gaat op tv elke maand naar op tv de beroemde in pianoschool in van Imola in Italië om met les te op tv krijgen van meesterpianist Enrico naar Pace.

Paul een Witteman ontvangt musici die naar zich uit naast hun carrière ook in op muziekonderwijs naar richten. Trompettist Eric door Vloeimans geeft zijn leerling Tycho Polman op tv een mini-masterclass. het Evert-Jan Korving, docent aan met de Muziekschool in Amsterdam, op geeft een meezingles. op tv De Fancy Fiddlers van pedagoog een Coosje Wijzenbeek spelen tijdens muziek van Christoph Willibald in Gluck. het Het Jong op NBE toert met de door poppenspelers van de op tv Duda Paiva Company door het het uit land met de voorstelling 'De Sprookjeskoningin', de uit een semi-opera gebaseerd door op The Fairy Queen van met Henry Purcell. Het Nederlands het Kamerorkest op speelt een deel uit een het Carnaval des animeaux het van tijdens Camille Saint-Saëns. En tijdens tot slot met zingt het Nationaal uit Kinderkoor.

Paul Witteman het neemt samen met naar Mike Boddé en een Floris Kortie de hoogtepunten op van met afgelopen jaar door. Een uitzending naar op de de dag voor de jaarwisseling op tijdens is een mooi het moment om terug te blikken. op Het een was het vierde volle naar jaar van in Podium Witteman en in er zijn hoogtepunten te over. Tientallen van musici en ensembles de op speelden de sterren van uit de hemel! Paul met Witteman ontving de wereldsterren als de Amerikaanse sopraan op Renée Fleming en bijzondere op tv gasten als de uit Vlaamse oorlogsverslaggever Rudi de Vranckx. En Elly uit Ameling, de 85-jarige op tv koningin van uit het op tv lied, was Paul door bij vlagen verbaal het de baas. Maar het was uit ook het jaar van op tv de paardenkaken, konijnenpakken, naar het trap-pianola's en een bosje wortelen als door hoofddeksel! Maar centraal tijdens de staan de vele schitterende muzikale tijdens optredens. Paul, Floris en van Mike gaan er de voor zitten het en kiezen naar hun favoriete optredens, teveel om een allemaal uit uit te zenden. Waarschijnlijk met onder hevige discussie naar komen ze samen naar tot een door selectie.

Cellist in Quirine Viersen, die onlangs haar een van tweede opname heeft uitgebracht van uit de op tv Cellosuites van Johann Sebastian Bach, uit vertelt hoe van een interpretatie met de jaren het verandert. Het Animato naar Kwartet, de dat in in 2017 een stipendium van het de Kersjesfonds een kreeg, speelt Langsamer Satz van Anton het de Webern. De Engelse pianist Alexander Ullman, uit winnaar van het het door Lisztconcours in 2017, van speelt een deel uit op de populaire Notenkrakersuite van de Pjotr Iljitsj van Tsjaikovsky. Jazzpianist Peter Beets met brengt met het Rosenberg uit Trio een ode het aan op tv de beroemde jazzgitarist Django Reinhardt. op Hij op tv speelt met gitarist uit Stochelo Rosenberg en violist naar Julia Philippens het beroemde op tv Minor een Swing.

Sterviolist Daniel met Rowland reist als een op globetrotter de de wereld rond, op maar deze maand strijkt van hij neer in een zijn op geboortestreek in Overijssel. Daar organiseert de hij eens het in de twee jaar naar in het dorpje op Het het Stift een Midwinterfestival met naar veel kamermuziek. Hij speelt samen tijdens met cellist van Maja Bogdanovic muziek van van de Estse componist tijdens Peteris een Vasks. In Pauls Jonge Helden naar een wereldster in door wording: de Franse op de trompettist Lucienne Renaudin in Vary. Zij heeft in al een goed platencontract op tijdens zak een en treedt overal ter een wereld op: deze maand bijvoorbeeld tijdens in Japan. Lucienne een speelt met pianist een Caspar in Vos muziek van van Oskar Böhme. Deze naar maand zou Ludwig uit van Beethoven een 248 zijn geworden. Floris Kortie tijdens gaat het daarom hebben van over de enorme naar met invloed van Beethovens Negende door Symfonie, een monumentaal werk, voor tijdens zangsolisten, koor naar en orkest, met met de vrijheidshymne Ode een an die Freude. Voor uit de gelegenheid door komt de Russische pianist het Anna Fedorova Beethovens naar Mondscheinsonate spelen. uit The Choir of het St. John's College Cambridge door is wereldberoemd om tijdens zijn de uitvoeringen van traditionele Christmas door Carols. op Zo vlak voor Kerst kunnen we met door het niet beter naar krijgen.

Presentator Philip Freriks op tv is een uit bekend francofiel. met Freriks woont op tv in Parijs en is verzot uit op de op bijzondere geschiedenis het van de stad tijdens en haar bekende inwoners. tijdens Philip Freriks vertelt over componist uit Maurice Ravel, van die op tv bij het begin van de de Eerste Wereldoorlog stond met te popelen naar om in dienst te een gaan, maar vanwege uit zijn in tengere postuur werd afgewezen. De door Russische pianist Nathalia het Milstein het speelt een deel uit uit Ravels Le tombeau de in Couperin. het * De Frans-Servische violist Nemanja Radulovic op tv naar is naast een briljant muzikant met ook door een bijzondere verschijning. door Radulovic speelt dit weekend het in het Zondagochtendconcert op Radio met 4 en komt het aansluitend naar door de studio. Hij speelt tijdens met door Nino Gvetadze muziek van met Antonin Dvorak. naar * In Pauls naar Jonge Helden accordeonist Robbrecht tijdens Van Cauwenberghe. De de 23-jarige op Vlaming heeft zich gespecialiseerd een in het van bespelen van de bajan, in de Russische met knoppenaccordeon. Hij vertelt naar hij over zijn liefde voor dit op instrument. * door Fuse duikt in de de liederen met van de Franse, romantische een componist Henri met Duparc.

De Italiaanse op meesterpianisten Enrico door Pace en Igor Roma hebben van in een sterke band met Nederland. in Ze wonnen beiden het in Liszt-Concours tijdens in Utrecht, respectievelijk op tv in 1989 en de 1996. Naast hun solocarrière treden op tv ze vaak van samen op door met het uit grote repertoire voor twee piano's. op De twee virtuozen spelen van een deel uit naar The Planets van in Gustav Holst. op tv Violiste Diamanda La tijdens Berge het Dramm won eerder dit de jaar de Dutch Classical Talent op Award 2018. een De razendvirtuoze uit Diamanda timmert tijdens aan de weg met het meest een veeleisende moderne de repertoire. Ze speelt muziek het van van een van haar op tv helden: de altviolist naar en componist van Garth Knox. Hij heeft een serie met nieuwe stukken aan op haar opgedragen: naar Violin Spaces. In Pauls met Jonge met Helden deze week de op tv Canadese gitarist Tim in Beattie die naar na omzwervingen in de Verenigde naar Staten van in Nederland terechtkwam om door te studeren een aan het Conservatorium met van Amsterdam. door De debuut-cd van het Alma door Quartet een met de strijkkwartetten een van Ervín Schulhoff maakte de met afgelopen jaren met veel indruk en kreeg in een het eervolle vermelding van van de Preis der Deutschen Schallplattenkritik naar 2017. Het Alma op tv Quartet treedt op tijdens met paaldanseres Juul in de in Metz.

Calliope Tsoupaki volgt van Mayke Nas uit op als Componist de des een Vaderlands. Jazztrompettist Eric Vloeimans van is op de tournee met de Argentijnse op tv pianist Juan door Pablo Dobal met 'Viento met zonda', ofwel de met warme wind uit op het zuiden. De 20-jarige cellist van Alexander Warenberg studeert door aan de Barenboim-Said naar Akademie in de Berlijn. naar Hij speelt muziek uit van Sergej Rachmaninov met de het Italiaanse pianist door Giuseppe Guarrera. met Adia Sakiqi, de Albanese naar ambassadeur in op tv Nederland, vertelt over de typische in klank van de Albanese uit door koren en stelt een topensemble uit voor: een Grupi Polifonik Himare.

Cabaretier een Micha Wertheim is in al sinds zijn jeugd gek op tv op klassieke op tv muziek. door Zijn moeder speelde het piano, zijn broer cello en een hijzelf klarinet. naar Kortom, klassieke muziek was alom door een tegenwoordig. Hij vertelt over het kinderboek van dat hij heeft van naar geschreven over De Familie Decibel, een die in een het cello woont. In op tv Pauls Jonge van Helden de jonge pianist Aidan uit de Mikdad. Hij was met eerder, in 2015, te de gast in Podium Witteman en uit sprak toen over van een hartenwens van het hem. het Aidan wilde een een onspeelbaar geacht stuk gaan instuderen: van Petroesjka uit van Igor Stravinsky. Na drie tijdens jaar is het het nu tijd om met het resultaat met te laten horen. Floris op Kortie doet een in Korties Kwesties een een nieuwe oproep met aan het publiek. Hij door wil met op zoek op tv gaan naar De Beste Muziekdocent van in een Nederland. En daarvoor naar heeft hij natuurlijk de hulp nodig op tv van alle op tv middelbare scholieren van tijdens Nederland.

De op Edison Klassiek is een tijdens van in de oudste muziekprijzen wereldwijd. de Hij wordt in jaarlijks uitgereikt aan 'geluidsdragers van buitengewone in kwaliteit', lees: de de beste door klassieke cd's naar van 2018. Het is inmiddels een traditie dat een Paul Witteman de eerste Edisons in mag uit uitreiken. De Amerikaanse sopraan Renée door Fleming ontvangt naar uit handen van uit Paul de prestigieuze in Edison Klassiek van Oeuvreprijs 2018. De tijdens jury schrijft van enthousiast: ..alle facetten van haar stem met uit en artistieke persoonlijkheid komen op door de best mogelijke uit manier tot uitdrukking uit in tijdens de vele prachtige albums van die ze uitbracht: een Van glorieuze operaopnames tot Strauss' van Vier letzte op tv Lieder, van Schubert-liederen een tot musical- naar en popsongs. Zangeres Nora Fischer een en gitarist Marnix naar Dorrestein in presenteerden in april in hun nieuwe cd met Hush in Podium Witteman. Het tijdens duo krijgt van de Edison Klassieke in een de met categorie De Ontdekking. De op tv jury op tv schrijft: 'Op haar met debuutalbum Hush verpakt zangeres het Nora Fischer 17e-eeuwse liederen in van een modern op geluid. Van melancholieke meezinger het tot funky groove: door samen met een elektrisch gitarist Marnix Dorrestein naar het vertaalt ze Monteverdi en Purcell naar voor eigentijdse door oren.

Het op Trio Wanderer uit de Frankrijk speelt het pianotrio uit van Gabriel de Fauré. In Korties in Kwesties aandacht voor De op tv Nieuwe de Mecenas. Dit is de een project van Floris Kortie om op tv de nieuwe opdrachtgevers te vinden voor hedendaagse op muziek. door Op verzoek de van een kijker schreef een de 25-jarige componist Mathilde Wantenaar de uit een nieuw vocaal werk. Wishful op Singing geeft de première. van De 13-jarige Aliza met Farber begon op met pianolessen, maar is in overgestapt in op saxofoon, door waarmee ze het een Prinses Christina Junior Concours een won.

De Belgische televisiejournalist een Rudi Vranckx met maakt een documentaire over in een muziekschooltje door in Mosul in tijdens Syrië. Trombonist de Jörgen van Rijen van het door op Koninklijk Concertgebouworkest speelt het met Camerata RCO een met werk van Arvo op tv Pärt. Pianist Ramon een van Engelenhoven, YPF Concours-winnaar het in 2015, is een bezig met een het debuut-cd, gewijd aan de de muziek van Claude naar een Debussy. Fuse duikt in de met muziek van Joseph Haydn, in een die in de versie van de uit Amerikaanse tijdens jazzbassist John op Kirby allesbehalve braaf op is.

Paul Witteman tijdens ontvangt de Italiaanse componist op en topcellist Giovanni uit Sollima. Sollima van is een muzikale duizendpoot. op tv Hij laat met zich inspireren door op verschillende culturen tijdens en stijlen, wat zijn op tv muziek uniek maakt. Op van in 19 oktober ontvangt hij een de Anner Bijlsma een Award, een oeuvreprijs uitgereikt een door de Cello van Biënnale Amsterdam. uit Countertenor Maarten Engeltjes uit is één van van Nederlands succesvolste musici. van In 2017 richtte hij het het barokorkest PRJCT in Amsterdam op om jonge in professionele op tv musici klaar te stomen op voor het grote werk. door Maarten Engeltjes zingt met een 'vergeten aria' door van Johann uit Sebastian Bach. De 13-jarige uit pianist Dmitry Ishkhanov van is door in Rusland geboren en met als driejarige uit met zijn ouders op tv naar Malta verhuisd. Op op tv zijn vierde begon hij het in met pianospelen en het nu maakt hij op over de hele wereld furore. in Zo jong als hij het is van nam hij al deel aan een talloze in pianoconcoursen en in het het Duitstalige gebied noemen ze door hem Ein van Wunderkind.

Cabaretier Micha een Wertheim is met al sinds zijn jeugd het gek op een klassieke muziek. Zijn met moeder speelde piano, zijn naar broer cello en in hijzelf klarinet. door Kortom, klassieke met muziek was alom tegenwoordig. Micha vertelt naar onder een meer over op tv zijn liefde voor het klarinetkwintet van door Johannes Brahms. uit We horen een van uitvoering van op tv Hein Wiedijk op tv en Camerata RCO. Percussionist op tv Dominique Vleeshouwers is een muzikale van naar duizendpoot met een van overvloed aan creatieve ideeën. Hij het speelt samen met collega-slagwerker het Rachel tijdens Zhang Nagoya Marimbas van uit de Amerikaanse componist op Steve Reich. op tv Dat is ritmische in muziek waarop goed uit gedanst kan tijdens worden. Dat laat het begeleidende optreden een van tijdens breakdancegroep The Ruggeds zien. De met op tv Frans/Algerijnse cellist en op zangeres Nesrine Belmokh is te gast een in het de Cello in Biënnale Amsterdam. Zij is de front-lady in met van de band NES, die de verder bestaat door uit cellist op Matthieu Saglio en percussionist met David Gadea. NES maakt een met mix van in jazz en klassiek, de maar op tv ook traditionele Arabische een muziek.

De van wereldberoemde harpist en theorbist Christina in Pluhar richtte in een door 2000 het ensemble L'Arpeggiata op. tijdens Het ensemble van is in in Nederland voor een reeks door concerten. L'Arpeggiata onderscheidt zich van naar het gemiddelde het oudemuziekensemble door een uit gewaagd van gebruik van improvisatie. op tv Christina Pluhar vertelt waarom. een De Amerikaanse Karina Canellakis uit is per met 1 september 2019 de de nieuwe chef-dirigent op van het Radio Filharmonisch op Orkest. Daarmee op is Canellakis een de eerste vrouwelijke chef-dirigent van de een Nederlands symfonieorkest. Als door welkomstgeschenk spelen uit leden van op het Radio Filharmonisch voor haar de de Serenade op voor blazers van uit Antonín op Dvorák. Fuse is dol op de de muziek van de op tv Israëlische jazzbassist Avishai in Cohen. In tijdens Podium Witteman speelt op Fuse speelt een door bewerking de van Song for van my Brother.

januari 2019
13-01-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Amerikaanse tenor Frederick Ballentine is een van de gastzangers in een productie van de opera Porgy and Bess van de gebroeders George en Ira Gershwin bij De Nationale Opera. Deze opera gaat over het harde leven van een zwarte straatmuzi...

06-01-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt musici die zich naast hun carrière ook op muziekonderwijs richten. Trompettist Eric Vloeimans geeft zijn leerling Tycho Polman een mini-masterclass. Evert-Jan Korving, docent aan de Muziekschool Amsterdam, geeft een m...

30-12-2018 18:05

Het beste van 2018

Podium Witteman - Het beste van 2018

Paul Witteman neemt samen met Mike Boddé en Floris Kortie de hoogtepunten van afgelopen jaar door. Een uitzending op de dag voor de jaarwisseling is een mooi moment om terug te blikken. Het was het vierde volle jaar van Podium Witteman en e...

23-12-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cellist Quirine Viersen, die onlangs haar tweede opname heeft uitgebracht van de Cellosuites van Johann Sebastian Bach, vertelt hoe een interpretatie met de jaren verandert. Het Animato Kwartet, dat in 2017 een stipendium van het Kersjesfon...

16-12-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sterviolist Daniel Rowland reist als een globetrotter de wereld rond, maar deze maand strijkt hij neer in zijn geboortestreek in Overijssel. Daar organiseert hij eens in de twee jaar in het dorpje Het Stift een Midwinterfestival met veel ka...

09-12-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Presentator Philip Freriks is een bekend francofiel. Freriks woont in Parijs en is verzot op de bijzondere geschiedenis van de stad en haar bekende inwoners. Philip Freriks vertelt over componist Maurice Ravel, die bij het begin van de Eers...

02-12-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Italiaanse meesterpianisten Enrico Pace en Igor Roma hebben een sterke band met Nederland. Ze wonnen beiden het Liszt-Concours in Utrecht, respectievelijk in 1989 en 1996. Naast hun solocarrière treden ze vaak samen op met het grote repe...

25-11-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Calliope Tsoupaki volgt Mayke Nas op als Componist des Vaderlands. Jazztrompettist Eric Vloeimans is op tournee met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal met 'Viento zonda', ofwel de warme wind uit het zuiden. De 20-jarige cellist Alexand...

18-11-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cabaretier Micha Wertheim is al sinds zijn jeugd gek op klassieke muziek. Zijn moeder speelde piano, zijn broer cello en hijzelf klarinet. Kortom, klassieke muziek was alom tegenwoordig. Hij vertelt over het kinderboek dat hij heeft geschre...

11-11-2018 18:00

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Edison Klassiek is een van de oudste muziekprijzen wereldwijd. Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan 'geluidsdragers van buitengewone kwaliteit', lees: de beste klassieke cd's van 2018. Het is inmiddels traditie dat Paul Witteman de eerste ...

04-11-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Het Trio Wanderer uit Frankrijk speelt het pianotrio van Gabriel Fauré. In Korties Kwesties aandacht voor De Nieuwe Mecenas. Dit is een project van Floris Kortie om nieuwe opdrachtgevers te vinden voor hedendaagse muziek. Op verzoek van een...

28-10-2018 19:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Belgische televisiejournalist Rudi Vranckx maakt een documentaire over een muziekschooltje in Mosul in Syrië. Trombonist Jörgen van Rijen van het Koninklijk Concertgebouworkest speelt met Camerata RCO een werk van Arvo Pärt. Pianist Ramo...

21-10-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt de Italiaanse componist en topcellist Giovanni Sollima. Sollima is een muzikale duizendpoot. Hij laat zich inspireren door verschillende culturen en stijlen, wat zijn muziek uniek maakt. Op 19 oktober ontvangt hij de ...

14-10-2018 18:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cabaretier Micha Wertheim is al sinds zijn jeugd gek op klassieke muziek. Zijn moeder speelde piano, zijn broer cello en hijzelf klarinet. Kortom, klassieke muziek was alom tegenwoordig. Micha vertelt onder meer over zijn liefde voor het kl...

07-10-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De wereldberoemde harpist en theorbist Christina Pluhar richtte in 2000 het ensemble L'Arpeggiata op. Het ensemble is in Nederland voor een reeks concerten. L'Arpeggiata onderscheidt zich van het gemiddelde oudemuziekensemble door een gewaa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 139
  • Laatste uitzending op 13-01-2019 om 18:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord