Programma gemist?
maart 2017
19-03-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Te gast: Geert Mak, Mike Fentross, Maria Milstein en Daniël Kool, en Harry Sacksioni. Met: Schrijver Geert Mak vertelt over het culturele leven op Slot Muiden in het midden van de 17e eeuw, waar P.C. Hooft bevriende schrijvers en geleerden ontving. La Sfera Armoniosa o.l.v. Mike Fentross brengt de muziek van die tijd weer tot leven. * De Russisch/Nederlandse violiste Maria Milstein speelt het beroemde Ständchen van Franz Schubert samen met Daniël Kool. * Mike Boddé was als jonge jongen verslaafd aan Harry Sacksioni's nummer Elixer. Nu mag hij het met de meester zelf uitvoeren. * Fuse is net terug van een tournee door Zweden en wil de Zweedse muziek meer bekendheid gaan geven.

12-03-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt de Russische pianist en filantroop Elena Rostropovitsj, gitarist Rafael Aguirre, dirigent Conrad van Alphen en Sinfonia Rotterdam. Conrad van Alphen is dirigent van Sinfonia Rotterdam, hét kamerorkest van de havenstad. Op hun programma staat de Water Music van Georg Friedrich Händel. Deze feestelijke muziek begeleidde precies driehonderd jaar geleden een boottochtje van de Engelse koning over de Theems. Het was zo'n succes dat de muziek drie keer herhaald moest worden. Conrad van Alphen vertelt het hele verhaal.

05-03-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Jos van Veldhoven en de Nederlandse Bachvereniging. Nederland heeft een unieke traditie met elk jaar bijna tweehonderd uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion. En de Nederlandse Bachvereniging is daarvan het stralende middelpunt. Maar die andere grote passie van Bach blijft een ondergeschoven kind: de Johannes-Passion. Dit jaar voert de Bachvereniging beide stukken uit. Artistiek leider Jos van Veldhoven zal Paul invoeren in de geheimen van de Johannes.

26-02-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Te gast is de vijftienjarige pianist Aidan Mikdad. Paul Witteman ontvangt de vijftienjarige pianist Aidan Mikdad, die op 5 maart in het Concertgebouw het podium zal delen met vooraanstaande Russische meesterpianisten.

19-02-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt o.a. Adrián Rodríguez van der Spoel en Música Temprana. Barokgitarist Adrián Rodríguez van der Spoel, oprichter en dirigent van barokensemble Música Temprana, vertelt over de Peruaanse componist José de Orejón y Aparicio, van wie de bladmuziek opgeborgen lag in de kathedraal van Lima, die echter later op mysterieuze wijze verdween. Verder zijn te gast trompettist Andre Heuvelman, pianiste Daria van den Bercken, pianiste Anna Fedorova en Camerata RCO.

12-02-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Te gast: Ralph Rousseau Meulenbroeks, Alexandra Flood, Michael Wilmering, Club Classique en het Amsterdams Marionetten Theater. Paul Witteman ontvangt gambist Ralph Rousseau Meulenbroeks, zangers Alexandra Flood en Michael Wilmering, Club Classique en het Amsterdams Marionetten Theater. Gambavirtuoos Ralph Rousseau vertelt over Tobias Hume, van wie hij werken speelt op zijn nieuwe cd. Het Amsterdams Marionetten Theater voert De Zauberflöte van Mozart uit met Alexandra Flood, Michael Wilmering en Club Classique.

05-02-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt harpiste Lavinia Meijer. Ze komt net terug uit New York waar ze te gast was op de 80e verjaardag van componist Philip Glass. Harpiste Lavinia Meijer komt net terug uit New York waar ze te gast was op de 80e verjaardag van Philip Glass. Lavinia is een ware muze geworden van de Amerikaanse componist, die een van de grondleggers is van de minimal music. Ze heeft twee heel succesvolle albums uitgebracht met eigen bewerkingen van zijn muziek. In maart treedt ze op in Carnegie Hall, New York, tijdens een groots benefietconcert ter ere van Glass' verjaardag.

29-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt dirigent Johannes Asfaw en het Orkest van de Vorige Eeuw; zangeres Charlotte Haesen en het Tobalita String Quartet en Fuse. Op initiatief van Floris Kortie heeft Podium Witteman een orkest opgericht van enkel senioren boven de 70. Uit het hele land hebben zich amateurmusici aangemeld voor dit Orkest van de Vorige Eeuw. De afgelopen maanden is er fanatiek gerepeteerd onder de leiding van de 16-jarige dirigent Johannes Asfaw. In deze uitzending zijn we voor het eerst getuige van het resultaat. Johannes Asfaw en het Orkest van de Vorige Eeuw spelen de 'Italiaanse Symfonie' van Felix Mendelssohn. Zangeres Charlotte Haesen en het Tobalita String Quartet vormen samen het project Café des Chansons. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong Charlotte Franse chansons op de Noordermarkt in Amsterdam. Altvioliste Odile Torenbeek van het Nederlands Philharmonisch Orkest kocht daar net wat kaas toen ze Charlotte hoorde zingen. Odile werd diep geraakt door de stem van Charlotte en daarmee was het Café des Chansons geboren. En Fuse is er weer! Fuse speelt een deel uit Musica Ricercata van Györgi Ligeti.

22-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Mischa Maisky en zijn zoon Sascha en dochter Lily; dirigent Peter Dijkstra en het Nederlands Kamerkoor. De wereldberoemde Letse cellist Mischa Maisky komt samen met zijn zoon en dochter. Zoon Sascha speelt viool en dochter Lily piano. Maisky heeft les gehad van de legendarische Mstislav Rostropovitsj en met alle groten der aarde gespeeld. Hij vertelt over zijn lange carrière en zijn liefde voor zijn muzikale kinderen. De drie Maisky's treden op als pianotrio. * De 38-jarige koordirigent Peter Dijkstra heeft ondanks zijn leeftijd al een aanzienlijke carrière achter de rug. Hij was jarenlang artistiek leider van het Chor des Bayerischen Rundfunks en is al sinds 2007 chef-dirigent van het Zweeds Radiokoor. In augustus 2015 werd hij benoemd tot chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor en nu is hij voor het eerst te gast in het programma. Het koor zingt een eigentijdse compositie geënt op minimal music.

15-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt oud-hoboïst Han de Vries, zangeres Nora Fischer en het Doelen Ensemble, pianist Jeroen van Veen, jong talent Maria Pedano en het Dudok Kwartet. Hoboïst Han de Vries is 75 jaar geworden en hij wordt geëerd met een nieuwe cd-box met de prikkelende titel The almost last recordings, een verzameling hoogtepunten uit zijn lange carrière. Paul spreekt met Han over zijn bewogen muzikale leven. De jonge hoboïste Maria Pedano komt voor hem spelen. Zangeres Nora Fischer en het Doelen Ensemble voeren deze maand het aangrijpende Death Speaks van de Amerikaanse componist David Lang uit. Een werk geïnspireerd op liederen van Franz Schubert, waarin de dood een stem krijgt en tot de levenden spreekt. Nora praat met Paul over deze liederen en haar samenwerking met de componist. Het Dudok Kwartet speelt het prachtige langzame deel van het 14de strijkkwartet van Franz Schubert: Der Tod und das Mädchen. Pianist en componist Jeroen van Veen heeft een unieke piano gebouwd van 30.000 legosteentjes. Het is een hele klus, maar op verzoek van Podium Witteman bouwt hij de legovleugel op in de studio.

08-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt de operazangeressen Eva-Maria Westbroek en Karin Strobos, zangers Frank van Aken en Thomas Oliemans, jazzzangeres Kim Hoorweg en ... Paul Witteman ontvangt de operazangeressen Eva-Maria Westbroek en Karin Strobos, zangers Frank van Aken en Thomas Oliemans, jazzzangeres Kim Hoorweg en leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. In deze speciale aflevering heeft Paul Witteman twee Nederlandse operadiva's aan tafel: de gearriveerde wereldstersopraan Eva-Maria Westbroek en de aankomende ster, de lyrische mezzosopraan Karin Strobos. Eva-Maria zingt de zwaarste rollen van vooral Wagner en Puccini in de belangrijkste operahuizen van de wereld. Karin blinkt internationaal uit in de lyrische rollen van Strauss, Mozart en Rossini en zingt daarnaast ook veel liederen. De diva's vertellen over hun carrière en hun liefde voor het operarepertoire. Deze aflevering is een ode aan de zang. Karin Strobos zingt een aangrijpende lied uit de opera Porgy and Bess van George Gershwin. Tenor Frank van Aken, echtgenoot van Eva-Maria, een hoogtepunt uit Die Walküre van Richard Wagner. En bariton Thomas Oliemans zingt een Napolitaans lied. Als verrassing horen we de jonge jazzzangeres Kim Hoorweg in het swingende Little Unhappy Boy, met Mike Boddé achter de piano. Het Nederlands Philharmonisch Orkest is hét operaorkest van Nederland. Het begeleidt de zangers en opent de show met een Ouverture van Mozart.

01-01-2017 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

In 'Het beste van..' nemen Paul Witteman, Mike Boddé en Floris Kortie de hoogtepunten van het afgelopen jaar door. In 'Het beste van..' neemt Paul Witteman, samen met Mike Boddé en Floris Kortie, de hoogtepunten van het afgelopen jaar door. Het tweede jaar van Podium Witteman kende weer veel hoogtepunten. Tijd voor een terugblik. Tientallen musici en ensembles waren te gast en speelden de sterren van de hemel. Er kwamen wereldsterren als Menahem Pressler en Janine Jansen. En jonge talenten als Noa Wildschut en Maria Pedano. Maestro Jules van Hessen kwam vertellen over het klopmotief uit Beethovens Vijfde Symfonie en Herman Finkers gaf een geschiedenislesje 'meerstemmig zingen' met voorbeelden uit het gregoriaans. Huisband Fuse speelde zoals altijd over alle genregrenzen heen en nam regelmatig gastmusici mee, zoals de Syrische klarinettist Kinan Azmeh. Tja, wat doe je dan, als je maar een uurtje hebt om van al dat moois de hoogtepunten te herhalen? We laten het over aan onze drie presentatoren. Paul, Floris en Mike gaan ervoor zitten en mogen zelf hun favoriete optredens kiezen. Ze hebben keus uit achttien fragmenten en bepalen in gezamenlijk overleg de volgorde.

25-12-2016 18:15

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Te gast zijn Ton Koopman, actrice Janni Goslinga, Amsterdam Baroque Choir & Orchestra, Camerata RCO en Trio Escapada. Waar vinden we het ware kerstgeluk in de klassieke muziek? Ton Koopman is te gast met een 'alternatief kerstoratorium', samengesteld uit vier minder bekende kerstcantates van Bach. * Actrice Janni Goslinga draagt een Russisch wintersprookje voor. Mike Boddé componeerde er sfeervolle muziek bij en speelt die samen met Camerata RCO. * Elk jaar verzorgt Camerata RCO een kerstconcert op een alternatieve locatie, onder de titel 'Klassiek in de Loods'. Het ensemble speelt muziek van Antonín Dvorák. * Trio Escapada speelt Yo soy Maria, tangomuziek van Astor Piazzolla.

18-12-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt jazzbassist Ruud Jacobs en Fuse. Ruud Jacobs is de vader van alle bassisten in de Nederlandse jazz. De 78-jarige bassist speelde met grootheden als Louis Armstrong en vormde meer dan veertig jaar samen met zijn broer Pim het hart van het Trio Pim Jacobs. Vanaf de jaren 60 tot aan haar overlijden in 2013 begeleidde hij de legendarische zangeres Rita Reys. Ruud Jacobs komt vertellen over zijn lange carrière en de o zo belangrijke rol van de contrabas in de jazz. Celliste Mascha van Nieuwkerk van Fuse speelt de beroemde solo uit het langzame deel van het Tweede pianoconcert van Johannes Brahms - een favoriet stuk van Paul Witteman.

11-12-2016 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Met Julien Libeer, Lorenzo Gatto en Zeno Popescu. Paul Witteman ontvangt pianist Julien Libeer, violist Lorenzo Gatto, zanger Zeno Popescu en leerlingen van een Belgische basisschool. De Belgische pianist Julien Libeer werkt mee aan een koorproject in de Brusselse wijk Molenbeek en heeft een cd uitgebracht met violist Lorenzo Gatto. Het ABC van Mike Boddé is bij de E aanbeland.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 77
  • Laatste uitzending op 19-03-2017 om 18:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord