Programma gemist?

Seizoen 7 - de tijdens Aflevering 12 - Muziekmagazine. De Franse de cellist Edgar op Moreau gooit internationaal hoge uit ogen het met een opname van het Celloconcert de van de uit Oostenrijkse componist tijdens (en pianist) Friedrich Gulda. De naar Nederlandse pianist Caspar een Vos komt met muziek in spelen van de componist Frederic Mompou. op met In 'Pauls Jonge Helden' klarinettist door Jelmer de Moed tijdens en pianist Rik Kuppen. naar Strijkensemble Fuse speelt van muziek met van de Amerikaanse componist uit Bryce naar Dessner.

Professor Henkjan Honing de met is hoogleraar muziekcognitie en behandelt op tv in in zijn vak vragen als: naar is muzikaliteit een eigenschap door van alle naar dieren of met alleen van de de mens? We horen het door antwoord en naar natuurlijk vertelt Henkjan ook op tv over zijn liefde op tv voor muziek. op tv Pianist Johannes Asfaw met speelt voor hem met een lievelingsstuk van Edvard Grieg. In naar Pauls Jonge Helden uit op het XSighted Percussion met Duo, dat wordt gevormd op door Georgi de Tsenov en José in Miñarro. De Bulgaar en op Spanjaard leerden elkaar een kennen op uit het Codarts Rotterdam. De twee topstudenten op tv waren eerst in elkaars concurrenten, maar sloegen in uiteindelijk in de handen ineen. En op met succes, want vorige van maand wonnen naar ze het Grachtenfestival uit Conservatorium uit Concours 2019. Een van Mike Boddé's de idolen is zangeres uit en met multi-instrumentalist Fay Lovsky. Ze spelen uit samen een bijzonder met stuk met een van hoofdrol voor de naar zingende tijdens zaag. Floris Kortie duikt met in zijn met Korties Kwesties een in de seizoensbrochures met van een aantal de concertzalen. Hij haalt met er de interessantste dingen tijdens uit en jazzviolist de Yannick Hiwat een komt spelen. Het op Italiaanse Quartetto di Cremona, dat een vorig jaar met zoveel indruk maakte een in Podium op Witteman, is in het land het en komt op op uitnodiging van Paul op tv het fantastische Andante op uit het Rosamunde-kwartet door van Schubert de spelen.

Artistiek directeur tijdens van met Het Nederlands Kamerkoor naar Tido Visser vertelt over in het programma op tv Vergeten - Een van concert over dementie, dat het op tv koor uitvoert met de acteur Arjan Ederveen. De uit van 18-jarige Primo Ish-Hurwitz op tv studeert compositie bij Willem in Jeths aan het Conservatorium van tijdens Amsterdam een en daarnaast wiskunde het in Leiden. Voor het Jong met Nederlands naar Blazersensemble schreef de hij De Ketelmannen. Fagottist Bram in van Sambeek op vormt met het Rick Stotijn (contrabas), Sven Figee een (hammondorgel) en in Marijn Korff de Gidts (slagwerk) een de een kamermuziekhardrockband ORBI. Ze spelen door nummers van Led Zeppelin de de en The Doors. Violist Niek in Baar het speelt een deel uit de het derde vioolsonate de van Schumann.

Paul Witteman in ontvangt Calliope naar Tsoupaki, die naar sinds november 2018 is benoemd op tot de nieuwe van Componist op tv des Vaderlands. Ter gelegenheid van het met Rembrandtjaar door heeft Tsoupaki door een stuk gecomponeerd voor theorbist een Mike Fentross. In door Pauls Jonge Helden een is de uit Egyptische sopraan Fatma tijdens Said te gast. op Ze brak door met de haar rol als Pamina van een in Mozarts opera Die Zauberflöte door in het op tv prestigieuze Teatro alla Scala naar in Milaan. Said studeerde tijdens met in Berlijn en treedt het inmiddels op in op Europa, Amerika en naar het Midden-Oosten. In Podium Witteman op tv van brengt ze haar tijdens talent ten gehore op en wordt daarbij begeleid door de pianist Hans Eijsackers. In uit Korties Kwesties ontvangt door Floris Kortie door de winnaars in van de Kersjesprijs van van het naar Anton Kersjes Fonds: tijdens het Amatis Piano Trio. Dit ensemble, op dat al eens tijdens bij ons te op in gast was in 2016, bestaat het uit violist Lea op Hausmann, cellist Samuel op tv Shepherd en met pianist Mengjie Han. Sinds hun naar oprichting heeft uit het Amatis tijdens Piano Trio op talloze internationale op in podia gestaan en prijzen in tijdens de wacht gesleept. En van ten slotte met komt ook Fuse op weer het optreden.

Het Duitse naar ensemble op Salut Salon, een kwartet op van vier een vrouwen, speelt muzikaal cabaret voor op tv jong de en oud, van op tv Mozart tot Piazzolla. tijdens Het Nederlandse ensemble tijdens Le Nuove Musiche is onder op tv de leiding van dirigent tijdens Krijn Koetsveld bezig een aan door cd-project met door alle madrigalen van in Claudio Monteverdi. Harpist Michelle Sweegers in is te door gast. De door 21-jarige Tilburgse studeert van in Lyon en is meermaals onderscheiden. met Floris Kortie van behandelt de een klassieke melodie die (bijna) iedereen op kent, het Intercontinental naar in Ensemble speelt een tijdens bewerking.

Joop van den door Ende de is dé mediamagnaat van de uit Nederlandse amusementsindustrie. uit Met zijn VandenEnde Foundation door het steunt hij onder op tv meer het muziekonderwijs en een het jonge talent in met de klassieke muziek. Hoe het kijkt Joop door aan tegen de naar stand van zaken in naar Nederland cultuurland? Bariton met het Raoul Steffani komt voor hem door zingen. In Pauls Jonge tijdens Helden is de deze week het Delta op tv uit Piano Trio te gast. Dit Nederlandse in uit trio bestaat uit van pianist Vera Kooper, violist Gerard Spronk het en cellist Irene de in Enzlin. Ze wonnen al naar meerdere prijzen en gooiden hoge de in ogen met hun een laatste cd met muziek op tv van Lera Auerbach en van Dmitry de Sjostakovitsj.

Gitarist op Izhar Elias speelt voor de bioloog, schrijver en een tv-presentator in Midas Dekkers. Meteen een na de bekendmaking van tijdens de YPF een Piano Competition 2019 stapt de winnaar door in een taxi met op weg in naar de studio. Amsterdam op tv Sinfonietta een speelt met door jong strijkerstalent van naar het Conservatorium van Amsterdam naar Souvenir de op tv Florence van Tsjaikovsky, toevallig ook de de begintune van uit Podium Witteman. Mike Boddé in heeft een het cabaretduo Yentl in en De Boer uitgenodigd voor in naar een uitvoering van A van Book Of op Love van Peter Gabriel. Fuse speelt, tijdens samen met op marimbisten Dominique op Vleeshouwers en Rainice Lai, door Orawa in van de Poolse componist Wojciech op Kilar.

Wibi Soerjadi van is één van een de meest succesvolle uit Nederlandse musici van deze een tijd. van Hij heeft de een enorme schare met fans en trekt het volle zalen met op zijn concertprogramma's. Wibi is een uit pianoleeuw in de op tv stijl van tijdens Liszt. Hij door speelt prachtig Chopin een en Rachmaninov en bewerkt bekende uit filmmelodieën tot spetterende een pianowerken. Deze week is met violist Luna door van Leeuwen te tijdens gast op in Pauls Jonge het Helden. De vijftienjarige een won al diverse prijzen, van waaronder op tijdens het Prinses Christina Concours en het het Koninklijk Concertgebouw de Concours.

De op tv Nederlandse flamencogitarist Tino van der een een Sman woont en op tv werkt al meer dan twintig de jaar in met Sevilla. Hij is momenteel in door Nederland voor de de Flamenco tijdens Biënnale en vertelt in over zijn de ervaringen in Spanje. Hij treedt op op met een op tv Spaans gezelschap: danseres de Anabel van Veloso en haar La Compañía. het In Pauls Jonge in Helden tijdens is de Belgische op tv sopraan Emma Posman te gast. in Emma mocht afgelopen door zomer op van het laatste moment het invallen bij de met prestigieuze Salzburger Festspiele. Ze zingt op Gretchen uit am Spinnrade op van Franz Schubert. Het Nederlands Studenten de Orkest een heeft een grote traditie. het Het projectorkest bestaat tijdens sinds 1952 en uit gaat elk jaar op tijdens tournee langs de de tijdens grote Nederlandse concertpodia. Binnenkort begint die door in tournee die deze keer een ook Berlijn en het Leuven aandoet. Het NSO speelt op tv o.l.v. Arjan Tien uit op tv de Haffner-symfonie van een Mozart. Mike Boddé gaat tijdens in op de met tegenstelling tussen serieuze en op tv verpozende muziek die Buma/Stemra uit hanteert. uit Hij speelt ter het illustratie met met klarinettisten Bart de Kater naar en Jesse door Faber een Polka van de Dmitry Sjostakovitsj.

Tenor Peter Gijsbertsen op is een een rijzende operaster, vooral actief tijdens in op tv het buitenland, op o.a. bij operahuizen in Frankrijk, naar Duitsland en op een de Britse de Eilanden. Dit jaar ontving hij naar de door Nederlandse Muziekprijs, de hoogste Nederlandse op tv onderscheiding voor tijdens een klassieke musicus. En met dat terwijl in hij in eigen uit land tot nu toe het relatief onbekend is. uit Tijd voor in een kennismaking met naar het grote naar publiek! In op Pauls Jonge Helden leren we een Florianne Remme kennen. Deze in een achttienjarige cellist studeert in Brussel het aan het Koninklijk door Conservatorium. Florianne speelt van een van deel uit de Cellosonate van van Claude door Debussy.

De Amerikaanse tenor in Frederick de Ballentine is een op van de gastzangers het in een productie van de de opera Porgy door and de Bess van de gebroeders een George en Ira op tv Gershwin bij De tijdens Nationale Opera. Deze met opera gaat over naar het harde leven van in een een zwarte straatmuzikant en bevat een naar unieke uit mix van jazz en klassieke muziek. van In met Podium Witteman zingt door Ballentine het overbekende uit It ain't Necessarily So. een Acteur Porgy van Franssen is uit te gast, samen met zijn uit zus, op harpiste en zangeres Bess door Franssen. Broer tijdens en zus groeiden op in een uit muzikaal gezin met op tv veertien broers in en in zussen. Moeder Franssen was zangpedagoog en op tv trad regelmatig een op met haar kinderen. naar door In de uitzending vertelt een Porgy over zijn met liefde voor muziek. In op Pauls Jonge Helden deze van keer de tijdens 16-jarige pianist Nikola Meeuwsen. tijdens Nikola studeert het aan het Koninklijk Conservatorium met in Den het Haag op tv en gaat elke maand naar de naar beroemde pianoschool uit in door Imola in Italië tijdens om les te krijgen van tijdens meesterpianist naar Enrico Pace.

Paul Witteman ontvangt door op musici die zich naast naar hun carrière ook naar op muziekonderwijs richten. Trompettist in Eric Vloeimans geeft zijn op tv leerling Tycho naar Polman een mini-masterclass. Evert-Jan de Korving, docent het aan de het Muziekschool Amsterdam, geeft uit een meezingles. De Fancy door Fiddlers van pedagoog Coosje uit Wijzenbeek naar spelen muziek de van Christoph Willibald Gluck. Het Jong het een NBE toert met de het poppenspelers van de op tv Duda Paiva in Company door het land met door de het voorstelling 'De Sprookjeskoningin', een semi-opera gebaseerd de op The op tv Fairy de Queen van Henry Purcell. Het Nederlands op tv Kamerorkest het speelt een van deel uit het Carnaval des naar animeaux op tv van Camille Saint-Saëns. En uit tot slot zingt het Nationaal in door Kinderkoor.

Paul het Witteman neemt samen met Mike de Boddé en Floris uit Kortie uit de hoogtepunten van afgelopen op tv jaar door. Een het uitzending uit op de dag voor de jaarwisseling met op tv is een mooi een moment om terug te in blikken. Het was op tv het vierde uit volle jaar van Podium naar Witteman en er zijn hoogtepunten een te over. met Tientallen met musici en ensembles speelden de de sterren van de de hemel! Paul naar Witteman ontving wereldsterren als de in Amerikaanse sopraan Renée de Fleming en bijzondere in de gasten als de Vlaamse de oorlogsverslaggever Rudi Vranckx. En met Elly Ameling, naar de 85-jarige koningin van tijdens het lied, was met Paul bij van vlagen verbaal de op tv baas. Maar het in was ook met het jaar van de paardenkaken, een konijnenpakken, de trap-pianola's en een bosje wortelen als het hoofddeksel! Maar uit centraal staan de de vele een schitterende muzikale optredens. Paul, Floris en een naar Mike gaan er voor zitten op en het kiezen hun favoriete optredens, teveel om het allemaal uit in te zenden. Waarschijnlijk onder op tv het hevige discussie komen ze het samen tot een van selectie.

Cellist Quirine het Viersen, die onlangs van haar tijdens tweede opname heeft de uitgebracht van de Cellosuites van op tv Johann Sebastian Bach, op vertelt hoe een een interpretatie met de door jaren verandert. op tv Het Animato Kwartet, dat in tijdens 2017 in een stipendium van met het Kersjesfonds kreeg, door speelt Langsamer Satz op van Anton Webern. met De Engelse pianist door Alexander Ullman, winnaar van het naar Lisztconcours in op tv 2017, speelt een een deel de uit de populaire Notenkrakersuite van naar Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky. Jazzpianist op tv naar Peter Beets brengt met een het Rosenberg Trio een van ode aan de de beroemde jazzgitarist tijdens Django Reinhardt. Hij de speelt met gitarist Stochelo op Rosenberg en violist van Julia Philippens het uit beroemde Minor tijdens Swing.

Sterviolist Daniel de Rowland reist tijdens als een globetrotter de het wereld rond, maar de deze maand op tv strijkt hij neer in zijn een het geboortestreek in Overijssel. Daar organiseert hij uit eens tijdens in de twee jaar het in het dorpje het Het op tv Stift een Midwinterfestival met veel van kamermuziek. Hij speelt samen op tv met met cellist Maja Bogdanovic muziek van naar de Estse componist tijdens Peteris Vasks. met In op Pauls Jonge Helden een de wereldster in wording: tijdens de Franse trompettist op Lucienne Renaudin Vary. Zij naar heeft al een goed op platencontract op met zak en treedt overal de ter uit wereld op: naar deze maand bijvoorbeeld in Japan. een Lucienne speelt met met pianist op Caspar Vos muziek op tv van Oskar Böhme. op tv Deze maand zou van Ludwig van Beethoven 248 zijn geworden. de Floris Kortie gaat tijdens het daarom hebben tijdens over de enorme de invloed naar van Beethovens Negende de Symfonie, een het monumentaal werk, voor zangsolisten, in koor en orkest, met op de vrijheidshymne in Ode an van die Freude. Voor de gelegenheid van komt de tijdens Russische pianist Anna Fedorova tijdens Beethovens op Mondscheinsonate spelen. The tijdens Choir of St. John's College Cambridge met is de wereldberoemd om zijn met uitvoeringen van traditionele Christmas Carols. op Zo vlak uit voor Kerst uit kunnen we het door niet beter van krijgen.

maart 2019
24-03-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Seizoen 7 - Aflevering 12 - Muziekmagazine. De Franse cellist Edgar Moreau gooit internationaal hoge ogen met een opname van het Celloconcert van de Oostenrijkse componist (en pianist) Friedrich Gulda. De Nederlandse pianist Caspar Vos kom...

17-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Professor Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie en behandelt in zijn vak vragen als: is muzikaliteit een eigenschap van alle dieren of alleen van de mens? We horen het antwoord en natuurlijk vertelt Henkjan ook over zijn liefde voor m...

10-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Artistiek directeur van Het Nederlands Kamerkoor Tido Visser vertelt over het programma Vergeten - Een concert over dementie, dat het koor uitvoert met acteur Arjan Ederveen. De 18-jarige Primo Ish-Hurwitz studeert compositie bij Willem Jet...

03-03-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt Calliope Tsoupaki, die sinds november 2018 is benoemd tot de nieuwe Componist des Vaderlands. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar heeft Tsoupaki een stuk gecomponeerd voor theorbist Mike Fentross. In Pauls Jonge Hel...

24-02-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Het Duitse ensemble Salut Salon, een kwartet van vier vrouwen, speelt muzikaal cabaret voor jong en oud, van Mozart tot Piazzolla. Het Nederlandse ensemble Le Nuove Musiche is onder de leiding van dirigent Krijn Koetsveld bezig aan cd-proje...

17-02-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Joop van den Ende is dé mediamagnaat van de Nederlandse amusementsindustrie. Met zijn VandenEnde Foundation steunt hij onder meer het muziekonderwijs en het jonge talent in de klassieke muziek. Hoe kijkt Joop aan tegen de stand van zaken in...

10-02-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Gitarist Izhar Elias speelt voor bioloog, schrijver en tv-presentator Midas Dekkers. Meteen na de bekendmaking van de YPF Piano Competition 2019 stapt de winnaar in een taxi op weg naar de studio. Amsterdam Sinfonietta speelt met jong strij...

03-02-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Wibi Soerjadi is één van de meest succesvolle Nederlandse musici van deze tijd. Hij heeft een enorme schare fans en trekt volle zalen met zijn concertprogramma's. Wibi is een pianoleeuw in de stijl van Liszt. Hij speelt prachtig Chopin en R...

27-01-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Nederlandse flamencogitarist Tino van der Sman woont en werkt al meer dan twintig jaar in Sevilla. Hij is momenteel in Nederland voor de Flamenco Biënnale en vertelt over zijn ervaringen in Spanje. Hij treedt op met een Spaans gezelschap...

20-01-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Tenor Peter Gijsbertsen is een rijzende operaster, vooral actief in het buitenland, o.a. bij operahuizen in Frankrijk, Duitsland en op de Britse Eilanden. Dit jaar ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste Nederlandse onderscheidin...

13-01-2019 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Amerikaanse tenor Frederick Ballentine is een van de gastzangers in een productie van de opera Porgy and Bess van de gebroeders George en Ira Gershwin bij De Nationale Opera. Deze opera gaat over het harde leven van een zwarte straatmuzi...

06-01-2019 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt musici die zich naast hun carrière ook op muziekonderwijs richten. Trompettist Eric Vloeimans geeft zijn leerling Tycho Polman een mini-masterclass. Evert-Jan Korving, docent aan de Muziekschool Amsterdam, geeft een m...

30-12-2018 18:05

Het beste van 2018

Podium Witteman - Het beste van 2018

Paul Witteman neemt samen met Mike Boddé en Floris Kortie de hoogtepunten van afgelopen jaar door. Een uitzending op de dag voor de jaarwisseling is een mooi moment om terug te blikken. Het was het vierde volle jaar van Podium Witteman en e...

23-12-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cellist Quirine Viersen, die onlangs haar tweede opname heeft uitgebracht van de Cellosuites van Johann Sebastian Bach, vertelt hoe een interpretatie met de jaren verandert. Het Animato Kwartet, dat in 2017 een stipendium van het Kersjesfon...

16-12-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Sterviolist Daniel Rowland reist als een globetrotter de wereld rond, maar deze maand strijkt hij neer in zijn geboortestreek in Overijssel. Daar organiseert hij eens in de twee jaar in het dorpje Het Stift een Midwinterfestival met veel ka...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 148
  • Laatste uitzending op 24-03-2019 om 18:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord