Programma gemist?

Van componist Mayke van Nas ging onlangs van een de nieuw stuk in première dat de de ze componeerde voor Ragazze Quartet: op Etherkwartet nr. 9. In door een theatraal naar programma wordt de sfeer van opgeroepen van een met Russische radiostudio. de We horen een tijdens fragment. Mayke uit Nas is tevens het onze Componist des Vaderlands. het Welke tips heeft naar de Componist des een Vaderlands voor de uit zomer? * De door Indiase fluitist een Hariprasad Chaurasia is het een meester op de van bansuri, een bamboefluit van die horizontaal wordt met bespeeld. De 79-jarige Chaurasia op tv wordt internationaal gezien van als een op tv van de grootste klassieke door musici die India op tv de heeft voortgebracht. En hij heeft op een nauwe een band met Nederland - met hij geeft op al jaren les van aan het naar Codarts in Rotterdam. Hij de is daarvoor de in 2008 koninklijk onderscheiden. met * Cappella Amsterdam o.l.v. uit Daniël Reuss zingt met het Vierde deel uit door Ein met deutsches Requiem van van Johannes Brahms. Ze worden het à-quatre-mains begeleid door het met pianoduo Yang Yang het Cai en Florian het Verweij. op * Fuse duikt in een deze laatste op tv uitzending van het seizoen in op de de wondere wereld van op tv de Engelse dansmuziek van uit de 17e met eeuw.

De de Amerikaans/Nederlandse violist Monica Germino is uit een van voorvechter van de hedendaagse de muziek. Zij is geluidsgevoelig, naar wat door betekent dat haar de oren extra vatbaar een zijn voor schade. Daarom tijdens heeft een viertal bevriende de componisten, van onder wie tijdens Louis Andriessen, zich voorgenomen op tv het 'allerstilste vioolstuk met ooit' voor haar op tv te componeren. Het naar stuk heet MUTED met en het gaat begin op juni in première op tijdens het het Oranjewoud Festival in Friesland. * van Harpist Remy van in op Kesteren neemt de grootste harp ter tijdens wereld in mee. Deze is speciaal met voor hem tijdens gemaakt in uit Italië, en dat duurde vier op tv jaar. Remy vertelt Paul van van Witteman alles over het op bijzondere instrument, waarop hij op klassiek, de jazz én pop kan een spelen. Daarnaast presenteert een Remy van uit Kesteren een jong harptalent dat op in gaat treden van in zijn Dutch Harp de op Festival: de Mexicaan Emmanuel Padilla Holguín. op tv * De op tv Oekraïense pianist Anna de Fedorova op is artistiek leider van het een Internationaal Kamermuziek op tv Festival Ede, dat plaatsvindt op in het naar weekend van Hemelvaart. Samen met de met zeven muzikale vrienden speelt in ze Rondo alla polacca met uit uit het Tripelconcert van Ludwig van op tv Beethoven. * Het Koperensemble van van uit het Koninklijk Concertgebouworkest met timmert swingend aan de een weg als uit onafhankelijk ensemble. De in koperblazers spelen tijdens stukken van Georg een Friedrich Händel en Giovanni Gabrielli. Dit in alles van direct na een op concert met het gehele uit Koninklijk een Concertgebouworkest.

De op Israëlische mandolinist met Alon Sariel speelt muziek een van Georg Philipp in Telemann, een van tijdgenoot van Bach. met De jonge Israëlische op musicus heeft een cd opgenomen van met diens muziek en tijdens is net een op in tournee geweest door Nederland, op België en Duitsland. Hij tijdens speelt door voor het eerst met Club Classique. op Cellist op tv Leonard Besseling en met journalist Nina Schuttert reisden in de een camper op tv naar Italië door om de bijzondere op tv plekken uit het leven uit van het operacomponist Giacomo Puccini te bezoeken. een Van deze reis door maakte in documentairemaker Gijs Besseling, Leonards broer, een in YouTube-serie: Roadtrip in la Bohème. We kijken de naar een uit voorproefje met livemuziek gespeeld naar door Club Classique. naar Broer en zus het Sào en Cosima uit Soulez het Larivière zijn half Frans, met half Nederlands, in ze wonen in Berlijn en tijdens barsten van door het talent. Sào is op met negentien jaar en met speelt altviool en in de 21-jarige Cosima speelt viool. naar De twee tijdens supertalenten spelen tijdens Le Carnaval de Venise, een duet in op voor strijkers van Niccolò van Paganini.

Paul Witteman ontvangt op tv de pianist Boris Berezovsky, jazzpianist en van componist Martin Fondse, een winnaars van van het Prinses een Christina Concours, Calefax en leden uit van het tijdens Martin Fondse de Ensemble, het Nieuw op tv Amsterdams Klarinet Kwartet en in Pynarello.

Paul de Witteman ontvangt cellist op tv Sheku Kanneh-Mason, pianist Isata Kanneh-Mason, de mezzosopraan het Nora Fischer, gitarist Marnix Dorrestein, met panfluitist met Matthijs Koene, ensemble uit Radio Antiqua en van Fuse.

Pianist door Menahem Pressler heeft onlangs een het nieuw uit album uitgebracht: door Claire de Lune, een waarop hij o.a. muziek speelt met van Claude door Debussy. Componist Michel van van der Aa stelde voor in het uit ensemble Nieuw een Amsterdams Peil een programma samen met naar zowel eigen in werk als werken die van hem inspireren. Met een zangeres tijdens Wende Snijders op tv geeft hij een een voorproefje.

De door wereldberoemde sopraan van Elly Ameling (85) naar kijkt met Paul op Witteman kijkt terug op een selectie in hoogtepunten uit haar met lange carrière. Bariton naar van Raoul Steffani zingt een lied uit in de cyclus op The Last Letter, de van naar de Amerikaanse componist Nico Muhly, begeleid in door Daan Boertien. in het Carel Kraayenhof viert met met zijn nieuwste album 30 met Passionate Tango de Years zijn lange carrière tijdens in op de tangomuziek.

Rachel Podger is een op als violiste en dirigent uit gespecialiseerd is de in barokmuziek. Ze tijdens speelt hier delen uit de De vier het jaargetijden van Vivaldi, door samen met het ensemble Holland op tv Baroque. Fuse tijdens is in de Afrikaanse muziek tijdens gedoken. Hiervoor hebben met ze Lamin naar Kuyateh uitgenodigd: hij in bespeelt de het kora, een traditioneel snaarinstrument uit het West-Afrika. Drie uit jonge pianisten - een 10 tot 15 met jaar - laten op tv horen in wat ze tijdens op de finale van in het Steinway Pianoconcours in het met Concertgebouw gaan naar spelen.

Violiste uit Candida Thompson, concertmeester en in artistiek leider van met Amsterdam Sinfonietta, hecht een grote door waarde aan de individuele inbreng van met orkestleden. Het tijdens orkest speelt dan ook met zonder het dirigent. Hier het speelt het een nummer uit tijdens de film met Pulp Fiction. een Het Amsterdams Andalusisch met Orkest speelt Andalusische muziek, waarmee door het de in muziekcultuur van het historische naar Andalusië wil het bewaren. Floris uit Kortie doet verslag van met het project Bach333, een door Bach Tribute uit zonder weerga: 333 het strijkers spelen het het eerste deel op tv van het derde van Brandenburgs Concert. De videoclip op tv die hiervan gemaakt naar wordt is zodoende een mooi op tv verjaardagscadeau op tv voor de grootste componist aller door de tijden.

Schrijver en journalist op naar Franca Treur schreef de een actueel verhaal over de lijdensweg op tv van Jezus tijdens bij Haydns op tv 'Die sieben de letzten Worte unseres in Erlösers am Kreuze', dat zonder bladmuziek tijdens uitgevoerd de gaat worden door orkest op tv Pynarello. De Oostenrijks/Iraanse naar cellist Kian Soltani speelt op tv Love Drunk van op Reza Vali, door begeleid door pianist op Yoram Ish-Hurwitz. Het Amstel in Quartet - vier van saxofoons - naar voert een uit bewerking uit naar van het derde het strijkkwartet van Philip Glass. een Slagwerk Den Haag komt het een door werk spelen van een Mexicaanse componist met op op paardenkaken, een traditie in een de aanloop naar de met door Día de los naar Muertos.

Cellist het Alisa Weilerstein speelt met op tv pianist in Yoram Ish-Hurwitz het Largo de uit de Cellosonate door van Chopin. Toch door ziet ze het met als haar missie het cellorepertoire van uit te naar breiden met met nieuwe stukken. Altviolist Esther door Apituley in speelt met haar dochter, uit op cello, een stukje in uit Vivaldi Code in Rood, een voorstelling tijdens over klimaatverandering op door muziek van Vivaldi. door Bariton Henk Neven, naar zijn broer de cellist Jan de Bastiaan Neven en de pianist Hans Eijsackers voeren door een lied uit van de de met Russische componist Michail Glinka. Het naar ABC van Mike Boddé in is het bij de letter naar U. Voor deze gelegenheid het is klarinettist Lars Wouters op van den Oudenweijer uit uitgenodigd. Fuse-violist van Emma van der door Schalie vertelt een over de Zwitserse tijdens componist en saxofonist Daniel van Schnyder, wiens in muziek Fuse past als een de de handschoen.

Wie naar bewijs wil dat muziek tijdens een internationale van taal is, moet naar een dit bijzondere trio in luisteren. Jazzmuzikant Maarten uit Ornstein, de de Libanese zangeres Rima Khcheich van en luitspeler Mike Fentross door het maken samen prachtige muziek. uit Ze laten zich tijdens inspireren door op zowel traditionele Arabische door liederen als barokmuziek uit op de 17e het eeuw en zoeken zo in de grens op tussen de Europa, het Midden-Oosten én op tv Amerika, de uit bakermat van de van jazz.

Cabaretier door Paul van Vliet vertelt over door zijn band met op tv in het Residentie Orkest, dat hem hier in begeleidt door in het lied de 'De zee', waarvoor hij de met tekst schreef. Het uit door Arosa Trio, bestaande uit violiste een Frederieke Saeijs, celliste in Maja op Bogdanovic en pianist Nino Gvetadve, in breekt een lans naar voor de muziek van van het Fanny Mendelssohn, Felix' een zuster.

Pianist uit Caspar Vos wijdt zijn door eerste cd uit aan de Russische componist uit Nikolaj Medtner. Jazzpianist Julian een naar Schneemann en zijn de band Caravan verbinden in hun in muziek oost en west, met en jazz naar en folk. Vocaal ensemble een Vox Luminis op zingt een aria uit het King Arthur de van Henry Purcell. Het op Nederlands Kamerorkest het speelt als voorproefje van op tv de het project Bach 333 op tv het eerste deel van het in van Derde Brandenburgs concert.

Robbert op Dijkgraaf is de de belangrijkste wetenschapper van door het land. door Dijkgraaf was president tijdens van de Koninklijke Nederlandse Akademie van uit Wetenschappen totdat hij een in 2012 het directeur werd van op tv het prestigieuze tijdens Institute for Advanced Study in uit het op tv Amerikaanse Princeton. Bij in het grote publiek is de hij van bekend van zijn vele optredens met op televisie, o.a. op in DWDD uit University. Hij komt vertellen over in zijn grote liefde door voor de klassieke tijdens muziek. Het Ests in door Filharmonisch Kamerkoor is een door van de beste koren van het de wereld. uit Estland met is beroemd om zijn met koorcultuur en het land kent in sinds de tijdens 19e eeuw een zangfeest op tv dat prijkt uit op de UNESCO-erfgoedlijst, op met in 2014 zo'n naar 100.000 bezoekers. Het tijdens koor zingt o.l.v. op dirigent Kaspars op tv Putnins muziek van hun in landgenoot Arvo van Pärt. En in Fuse is er tijdens weer.

augustus 2018
13-05-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Van componist Mayke Nas ging onlangs een nieuw stuk in première dat ze componeerde voor Ragazze Quartet: Etherkwartet nr. 9. In een theatraal programma wordt de sfeer opgeroepen van een Russische radiostudio. We horen een fragment. Mayke Na...

06-05-2018 18:00

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Amerikaans/Nederlandse violist Monica Germino is een voorvechter van de hedendaagse muziek. Zij is geluidsgevoelig, wat betekent dat haar oren extra vatbaar zijn voor schade. Daarom heeft een viertal bevriende componisten, onder wie Loui...

29-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Israëlische mandolinist Alon Sariel speelt muziek van Georg Philipp Telemann, een tijdgenoot van Bach. De jonge Israëlische musicus heeft een cd opgenomen met diens muziek en is net op tournee geweest door Nederland, België en Duitsland....

22-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt pianist Boris Berezovsky, jazzpianist en componist Martin Fondse, winnaars van het Prinses Christina Concours, Calefax en leden van het Martin Fondse Ensemble, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Pynarello.

15-04-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt cellist Sheku Kanneh-Mason, pianist Isata Kanneh-Mason, mezzosopraan Nora Fischer, gitarist Marnix Dorrestein, panfluitist Matthijs Koene, ensemble Radio Antiqua en Fuse.

08-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Menahem Pressler heeft onlangs een nieuw album uitgebracht: Claire de Lune, waarop hij o.a. muziek speelt van Claude Debussy. Componist Michel van der Aa stelde voor het ensemble Nieuw Amsterdams Peil een programma samen met zowel e...

01-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De wereldberoemde sopraan Elly Ameling (85) kijkt met Paul Witteman kijkt terug op een selectie hoogtepunten uit haar lange carrière. Bariton Raoul Steffani zingt een lied uit de cyclus The Last Letter, van de Amerikaanse componist Nico Muh...

25-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Rachel Podger is als violiste en dirigent gespecialiseerd is in barokmuziek. Ze speelt hier delen uit De vier jaargetijden van Vivaldi, samen met het ensemble Holland Baroque. Fuse is in de Afrikaanse muziek gedoken. Hiervoor hebben ze Lami...

18-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Violiste Candida Thompson, concertmeester en artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, hecht grote waarde aan de individuele inbreng van orkestleden. Het orkest speelt dan ook zonder dirigent. Hier speelt het een nummer uit de film Pulp F...

11-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Schrijver en journalist Franca Treur schreef een actueel verhaal over de lijdensweg van Jezus bij Haydns 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze', dat zonder bladmuziek uitgevoerd gaat worden door orkest Pynarello. De Oostenrij...

04-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cellist Alisa Weilerstein speelt met pianist Yoram Ish-Hurwitz het Largo uit de Cellosonate van Chopin. Toch ziet ze het als haar missie het cellorepertoire uit te breiden met nieuwe stukken. Altviolist Esther Apituley speelt met haar docht...

25-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Wie bewijs wil dat muziek een internationale taal is, moet naar dit bijzondere trio luisteren. Jazzmuzikant Maarten Ornstein, de Libanese zangeres Rima Khcheich en luitspeler Mike Fentross maken samen prachtige muziek. Ze laten zich inspire...

18-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cabaretier Paul van Vliet vertelt over zijn band met het Residentie Orkest, dat hem hier begeleidt in het lied 'De zee', waarvoor hij de tekst schreef. Het Arosa Trio, bestaande uit violiste Frederieke Saeijs, celliste Maja Bogdanovic en pi...

11-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Caspar Vos wijdt zijn eerste cd aan de Russische componist Nikolaj Medtner. Jazzpianist Julian Schneemann en zijn band Caravan verbinden in hun muziek oost en west, en jazz en folk. Vocaal ensemble Vox Luminis zingt een aria uit Kin...

04-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Robbert Dijkgraaf is de belangrijkste wetenschapper van het land. Dijkgraaf was president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen totdat hij in 2012 directeur werd van het prestigieuze Institute for Advanced Study in het A...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 119
  • Laatste uitzending op 13-05-2018 om 18:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord