Programma gemist?

Van in componist Mayke op tv Nas ging onlangs een nieuw stuk op in in première dat ze de componeerde voor Ragazze het Quartet: Etherkwartet nr. 9. In een een theatraal programma met wordt de sfeer in opgeroepen van van een Russische door radiostudio. We horen met een fragment. de Mayke Nas is het tevens onze Componist des Vaderlands. Welke op de tips heeft de Componist naar des Vaderlands voor uit de zomer? * de De Indiase fluitist Hariprasad Chaurasia door is het een meester door op de bansuri, een bamboefluit van die horizontaal wordt bespeeld. tijdens De 79-jarige op Chaurasia wordt internationaal gezien naar als een van van de grootste de klassieke musici die India tijdens heeft voortgebracht. En met hij heeft tijdens een nauwe band met op tv Nederland - naar hij geeft al jaren een in les aan het Codarts in uit Rotterdam. Hij is daarvoor het in 2008 de koninklijk uit onderscheiden. * Cappella naar Amsterdam o.l.v. Daniël Reuss zingt het door Vierde deel op tv uit Ein deutsches de Requiem van van Johannes Brahms. Ze worden het à-quatre-mains begeleid met door het een pianoduo Yang Yang Cai en Florian uit Verweij. * Fuse een de duikt in deze laatste uitzending van de het seizoen in in de naar wondere wereld van de een Engelse dansmuziek op tv uit de 17e de eeuw.

De naar Amerikaans/Nederlandse violist uit Monica Germino is een voorvechter van het de door hedendaagse muziek. op Zij is geluidsgevoelig, wat betekent het dat haar door oren extra vatbaar zijn tijdens voor in schade. Daarom heeft een viertal van bevriende componisten, onder de wie Louis Andriessen, zich uit voorgenomen het een 'allerstilste vioolstuk ooit' een voor van haar te componeren. Het stuk uit heet MUTED en op tv het gaat begin op tv juni in première naar op het de Oranjewoud Festival in Friesland. * het Harpist Remy van van Kesteren neemt tijdens de door grootste harp ter wereld op mee. Deze is tijdens speciaal voor hem gemaakt een in Italië, en dat in naar duurde vier jaar. Remy vertelt naar Paul Witteman alles over tijdens het bijzondere op instrument, waarop uit hij klassiek, op jazz én pop kan spelen. Daarnaast het de presenteert Remy van Kesteren een uit jong harptalent uit dat op door gaat treden in zijn Dutch een Harp Festival: de Mexicaan door Emmanuel op tv Padilla Holguín. * De het Oekraïense pianist Anna Fedorova naar is het artistiek leider van het het Internationaal Kamermuziek Festival in Ede, dat plaatsvindt in naar het weekend het van op Hemelvaart. Samen met zeven muzikale naar vrienden speelt ze Rondo op alla polacca uit met het Tripelconcert op van Ludwig van Beethoven. uit * Het de Koperensemble van het Koninklijk een Concertgebouworkest van timmert swingend aan het de weg een als onafhankelijk ensemble. De koperblazers spelen door stukken van Georg door Friedrich Händel op en Giovanni met Gabrielli. Dit uit alles direct na uit een concert met het gehele Koninklijk naar een Concertgebouworkest.

De een Israëlische mandolinist met Alon Sariel speelt door muziek van Georg Philipp op Telemann, een tijdgenoot van Bach. de De jonge de Israëlische musicus heeft een naar cd opgenomen met tijdens diens muziek uit en is net op op tournee geweest uit door Nederland, België het en Duitsland. Hij van speelt de voor het eerst met Club Classique. op door Cellist Leonard Besseling en op tv journalist Nina Schuttert reisden in door een camper op tv naar Italië het om de bijzondere plekken uit door het leven door van operacomponist Giacomo in Puccini te bezoeken. Van uit op tv deze reis maakte documentairemaker Gijs tijdens Besseling, door Leonards broer, een YouTube-serie: Roadtrip la in Bohème. We met kijken naar op een voorproefje met livemuziek gespeeld de door het Club Classique. op tv Broer en zus door Sào en Cosima Soulez Larivière zijn uit half Frans, naar half Nederlands, met ze wonen in Berlijn en tijdens barsten van het de talent. Sào is uit negentien jaar en op speelt altviool op tv en de door 21-jarige Cosima speelt een viool. De twee supertalenten spelen een Le Carnaval de op uit Venise, een duet het voor strijkers van Niccolò een Paganini.

Paul Witteman met ontvangt pianist Boris Berezovsky, door jazzpianist van en componist Martin Fondse, het winnaars naar van het Prinses Christina op tv Concours, Calefax en leden van de het met Martin Fondse Ensemble, een het Nieuw Amsterdams Klarinet naar Kwartet en met Pynarello.

Paul Witteman naar ontvangt cellist Sheku Kanneh-Mason, de pianist de Isata Kanneh-Mason, mezzosopraan Nora Fischer, door gitarist Marnix van Dorrestein, panfluitist de Matthijs Koene, ensemble Radio de Antiqua en tijdens Fuse.

Pianist uit Menahem Pressler heeft onlangs een door nieuw het album uitgebracht: uit Claire de Lune, waarop hij o.a. met muziek speelt van van Claude het Debussy. Componist een Michel van der Aa stelde voor met de het ensemble Nieuw tijdens Amsterdams Peil een programma samen met tijdens zowel eigen op werk naar als werken die het hem inspireren. Met zangeres met Wende Snijders van geeft hij een uit voorproefje.

De wereldberoemde sopraan op door Elly Ameling (85) kijkt met Paul het met Witteman kijkt terug op een van selectie hoogtepunten uit naar haar lange carrière. de Bariton uit Raoul Steffani zingt een lied met uit de cyclus The naar de Last Letter, van de Amerikaanse componist van door Nico Muhly, begeleid door naar Daan Boertien. Carel Kraayenhof op tv viert met zijn nieuwste in album het 30 Passionate op Tango Years zijn lange carrière van in de tijdens tangomuziek.

Rachel Podger is uit als violiste op en dirigent gespecialiseerd door is in barokmuziek. de Ze in speelt hier delen uit De van vier jaargetijden het van Vivaldi, samen met het tijdens ensemble Holland Baroque. van Fuse is in de de Afrikaanse muziek naar gedoken. door Hiervoor hebben ze op Lamin Kuyateh uitgenodigd: naar hij bespeelt de kora, de een traditioneel met snaarinstrument uit West-Afrika. door Drie jonge pianisten in - 10 tot 15 jaar het - laten op horen in wat ze tijdens de finale van in het uit Steinway Pianoconcours in in het Concertgebouw gaan een spelen.

Violiste Candida tijdens Thompson, concertmeester en artistiek met leider uit van Amsterdam Sinfonietta, hecht het grote waarde aan de naar individuele de inbreng van orkestleden. Het van orkest speelt dan naar ook zonder dirigent. in Hier speelt het tijdens een nummer uit in de door film Pulp Fiction. het Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt in Andalusische muziek, waarmee op het op de muziekcultuur van het met historische Andalusië wil bewaren. van Floris op Kortie doet verslag van door het project tijdens Bach333, een Bach Tribute zonder weerga: tijdens 333 strijkers de spelen het eerste van deel van het derde in Brandenburgs Concert. van De videoclip die hiervan in gemaakt wordt is van zodoende een tijdens mooi verjaardagscadeau voor tijdens de grootste naar componist aller een tijden.

Schrijver het en journalist Franca Treur een schreef een actueel verhaal de over de door lijdensweg door van Jezus bij Haydns 'Die in sieben letzten Worte met unseres Erlösers van am Kreuze', van dat zonder bladmuziek uitgevoerd gaat tijdens worden door orkest Pynarello. tijdens De Oostenrijks/Iraanse op cellist Kian een Soltani speelt tijdens Love Drunk van Reza Vali, van begeleid met door pianist Yoram Ish-Hurwitz. Het in Amstel Quartet - van vier saxofoons - voert uit tijdens een bewerking uit van met het derde op tv strijkkwartet van Philip uit Glass. Slagwerk Den Haag komt een een werk spelen van de door een Mexicaanse componist op op paardenkaken, een traditie in met de aanloop naar een de in Día de los een Muertos.

Cellist een Alisa Weilerstein op tv speelt met pianist Yoram Ish-Hurwitz het het Largo uit op tv de uit Cellosonate van Chopin. Toch ziet op ze het door als haar missie het cellorepertoire tijdens uit te breiden op tv met nieuwe uit stukken. Altviolist Esther uit Apituley speelt met het haar van dochter, op cello, een stukje een uit Vivaldi Code Rood, de op tv een voorstelling over op tv klimaatverandering op muziek van Vivaldi. de Bariton Henk Neven, tijdens zijn broer cellist Jan het Bastiaan Neven en een pianist uit Hans Eijsackers voeren een van lied uit van de uit Russische componist met Michail Glinka. Het ABC het van Mike Boddé door is een bij de letter U. Voor met deze op gelegenheid is klarinettist Lars op Wouters van de den Oudenweijer uit uitgenodigd. Fuse-violist Emma de van der Schalie op vertelt over de met Zwitserse componist en saxofonist Daniel de Schnyder, een wiens muziek Fuse past als naar een in handschoen.

Wie op tv bewijs wil dat muziek een een met internationale taal is, moet naar op tv dit bijzondere trio luisteren. uit Jazzmuzikant Maarten Ornstein, de de Libanese zangeres op Rima Khcheich op en luitspeler Mike naar Fentross maken samen naar prachtige met muziek. Ze laten zich inspireren door op tv zowel met traditionele Arabische met liederen als barokmuziek de uit de 17e eeuw en zoeken uit zo de uit grens op tussen Europa, tijdens de het Midden-Oosten én Amerika, het de bakermat uit van de jazz.

Cabaretier door Paul van Vliet op vertelt over zijn de band met het Residentie Orkest, in de dat hem hier op begeleidt in het van lied 'De zee', waarvoor hij op tv de tekst tijdens schreef. Het Arosa Trio, bestaande op tv uit violiste Frederieke in Saeijs, celliste Maja het Bogdanovic en pianist op tv Nino Gvetadve, breekt op een lans uit voor de in muziek van Fanny Mendelssohn, een Felix' een zuster.

Pianist met Caspar Vos op tv wijdt zijn eerste cd aan de op op Russische componist Nikolaj Medtner. Jazzpianist het Julian Schneemann en het zijn band Caravan verbinden de in de hun muziek uit oost en west, en jazz en tijdens folk. Vocaal tijdens ensemble Vox Luminis de zingt een aria in uit King de Arthur van Henry Purcell. in Het de Nederlands Kamerorkest speelt op als voorproefje van het het project Bach 333 het eerste van in deel van het Derde de Brandenburgs concert.

Robbert Dijkgraaf is met de belangrijkste van wetenschapper van het het land. van Dijkgraaf was president uit van de Koninklijke in Nederlandse Akademie van Wetenschappen totdat in hij in 2012 directeur in werd van uit het prestigieuze Institute de for naar Advanced Study in het Amerikaanse Princeton. tijdens Bij het van grote in publiek is hij bekend op tv van zijn vele optredens op van televisie, o.a. in in DWDD University. Hij de komt van vertellen over zijn grote met liefde voor de klassieke naar het muziek. Het Ests van Filharmonisch Kamerkoor is een van in de in beste koren van de wereld. Estland met is de beroemd om zijn koorcultuur van en tijdens het land kent sinds de 19e tijdens een eeuw een zangfeest dat prijkt tijdens op op de UNESCO-erfgoedlijst, met uit in 2014 zo'n 100.000 bezoekers. naar Het koor uit zingt o.l.v. dirigent uit Kaspars Putnins muziek naar van hun landgenoot Arvo Pärt. door En Fuse tijdens is er in weer.

mei 2018
13-05-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Van componist Mayke Nas ging onlangs een nieuw stuk in première dat ze componeerde voor Ragazze Quartet: Etherkwartet nr. 9. In een theatraal programma wordt de sfeer opgeroepen van een Russische radiostudio. We horen een fragment. Mayke Na...

06-05-2018 18:00

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Amerikaans/Nederlandse violist Monica Germino is een voorvechter van de hedendaagse muziek. Zij is geluidsgevoelig, wat betekent dat haar oren extra vatbaar zijn voor schade. Daarom heeft een viertal bevriende componisten, onder wie Loui...

29-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De Israëlische mandolinist Alon Sariel speelt muziek van Georg Philipp Telemann, een tijdgenoot van Bach. De jonge Israëlische musicus heeft een cd opgenomen met diens muziek en is net op tournee geweest door Nederland, België en Duitsland....

22-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt pianist Boris Berezovsky, jazzpianist en componist Martin Fondse, winnaars van het Prinses Christina Concours, Calefax en leden van het Martin Fondse Ensemble, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Pynarello.

15-04-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Paul Witteman ontvangt cellist Sheku Kanneh-Mason, pianist Isata Kanneh-Mason, mezzosopraan Nora Fischer, gitarist Marnix Dorrestein, panfluitist Matthijs Koene, ensemble Radio Antiqua en Fuse.

08-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Menahem Pressler heeft onlangs een nieuw album uitgebracht: Claire de Lune, waarop hij o.a. muziek speelt van Claude Debussy. Componist Michel van der Aa stelde voor het ensemble Nieuw Amsterdams Peil een programma samen met zowel e...

01-04-2018 18:05

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

De wereldberoemde sopraan Elly Ameling (85) kijkt met Paul Witteman kijkt terug op een selectie hoogtepunten uit haar lange carrière. Bariton Raoul Steffani zingt een lied uit de cyclus The Last Letter, van de Amerikaanse componist Nico Muh...

25-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Rachel Podger is als violiste en dirigent gespecialiseerd is in barokmuziek. Ze speelt hier delen uit De vier jaargetijden van Vivaldi, samen met het ensemble Holland Baroque. Fuse is in de Afrikaanse muziek gedoken. Hiervoor hebben ze Lami...

18-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Violiste Candida Thompson, concertmeester en artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, hecht grote waarde aan de individuele inbreng van orkestleden. Het orkest speelt dan ook zonder dirigent. Hier speelt het een nummer uit de film Pulp F...

11-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Schrijver en journalist Franca Treur schreef een actueel verhaal over de lijdensweg van Jezus bij Haydns 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze', dat zonder bladmuziek uitgevoerd gaat worden door orkest Pynarello. De Oostenrij...

04-03-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cellist Alisa Weilerstein speelt met pianist Yoram Ish-Hurwitz het Largo uit de Cellosonate van Chopin. Toch ziet ze het als haar missie het cellorepertoire uit te breiden met nieuwe stukken. Altviolist Esther Apituley speelt met haar docht...

25-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Wie bewijs wil dat muziek een internationale taal is, moet naar dit bijzondere trio luisteren. Jazzmuzikant Maarten Ornstein, de Libanese zangeres Rima Khcheich en luitspeler Mike Fentross maken samen prachtige muziek. Ze laten zich inspire...

18-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Cabaretier Paul van Vliet vertelt over zijn band met het Residentie Orkest, dat hem hier begeleidt in het lied 'De zee', waarvoor hij de tekst schreef. Het Arosa Trio, bestaande uit violiste Frederieke Saeijs, celliste Maja Bogdanovic en pi...

11-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Pianist Caspar Vos wijdt zijn eerste cd aan de Russische componist Nikolaj Medtner. Jazzpianist Julian Schneemann en zijn band Caravan verbinden in hun muziek oost en west, en jazz en folk. Vocaal ensemble Vox Luminis zingt een aria uit Kin...

04-02-2018 18:10

Podium Witteman

Podium Witteman - Podium Witteman

Robbert Dijkgraaf is de belangrijkste wetenschapper van het land. Dijkgraaf was president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen totdat hij in 2012 directeur werd van het prestigieuze Institute for Advanced Study in het A...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Podium Witteman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Podium Witteman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Podium Witteman bij Podium Witteman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Podium Witteman. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Podium Witteman gemist

Uitzending gemist van Podium Witteman? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Podium Witteman, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Podium Witteman gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Podium Witteman? Hier kun je alle uitzendingen van Podium Witteman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 119
  • Laatste uitzending op 13-05-2018 om 18:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord