Programma gemist?

Bij het het verkennen van Groningen constateren op de Van Rossems tijdens dat 'het uit Siberië van de Nederland' een opmerkelijke een vitaliteit vertoont. De stad een was vroeger een magneet tijdens uit voor pelgrims en handelaren en op tv de op tv laatste decennia trekken veel jonge naar mensen naar Groningen voor op hun het studie. Daardoor bruist van de stad als nooit tevoren. een het Er zijn veel verhalen te van vertellen, in bijvoorbeeld over de arts naar en feministe Aletta Jacobs en de het de moordenaar Hendrik Jut. op Van beiden zijn tijdens opmerkelijke curiosa terug te vinden de in het het museum van door de universiteit. En er een is de veel om van te met genieten, al op tv zijn de meningen door over bijvoorbeeld het tijdens Groninger Museum verdeeld. Twee tijdens van de drie Van door Rossems een komen na hun naar bezoek tot de de conclusie dat Groningen een door levendige provinciestad en op een gezellige studentenstad is. uit Eén Van de Rossem kan door daarover alleen maar van het hoofd schudden.

In Enschede onderzoeken van de Van door Rossems hoe de stad van de geleden tijdens ellende zoals de met vuurwerkramp, het verlies naar van naar de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en met de stadsbrand van met 1862 uit te boven is gekomen: naar het herstelvermogen blijkt door groot te door zijn. Naast door gerestaureerde industriële bouwwerken is er met veel de moderne architectuur te bewonderen: het van stadhuis, het een oorlogsmonument in het Volkspark de en synagoge. Ook van verrassend: op de bordeelscène van Jan Steen op tv in Rijksmuseum op Twenthe.

Leuven, studentenstad het en bierhoofdstad van een België, is vooral tijdens de stad waar de naar Belgische taalstrijd de is uitgevochten. Om uit daarover te vertellen met brengen Maarten, door Sis en Vincent een bezoek de aan de Abdij tijdens van Park, de in op Katholieke Universiteit en naar het Stadhuis. Ze gaan ook een langs de bij de bekendste door Leuvenaar, Fonske. In het in Groot Begijnhof wanen tijdens ze zich in de middeleeuwen: op een oase van van tijdens rust.

Universiteitsstad op Franeker heeft geen op tv universiteit, maar naar toch valt er veel te leren, een uit bijvoorbeeld wat een in xylotheek is en een stins. Ook op tv van proberen de Van Rossems de de regels op van het kaatsspel te doorgronden. in Het in meest onder de indruk op zijn ze echter van door wolkammer Eise Eisinga, uit die ons hele zonnestelsel naar in zijn de huis tijdens nabouwde.

Middelburg uit heeft een door verleden van bloei en rijkdom, op tv maar ook van ondergang het en chaos: 'Ik op worstel uit en kom boven'. van Sis belicht het het religieuze aspect door te met wijzen naar op het Abdijcomplex en op de bedevaarten. Vincent laat een zien uit hoe de stad na de het Tweede een Wereldoorlog werd herbouwd op tv en Maarten richt zich in op het roemruchte VOC-verleden, waarvan het een de slavenhandel een pijnlijk de onderdeel is.

Münster, de net over de grens door bij Enschede, op was eeuwenlang het met toneel van wreedheden én op diplomatie, van oorlog de én vrede. En ook naar nu is naar het hommeles: tussen uit Sis en Maarten. naar Vincent in laat zien hoe oude tijdens en moderne architectuur kunnen een samengaan. van Voor Maarten is dit door vooral de stad door van de Vrede van in Münster (1648). Sis legt naar aan de de hand een van schilderijen uit hoe de die vrede tot stand het kwam. En door dan zijn er nog de naar stille getuigen van het met de gewelddadige wederdopers, onder met wie ene Jantje naar van Leiden.

Als kind met kwamen de Van op Rossems een vaak in Delft, omdat een hun grootouders er woonden. In tijdens de stad op wordt al eeuwen vormgegeven van aan de toekomst: met die van op tv de staat, uit met vrijheidsstrijders als tijdens Willem van Oranje, die van met de industrie, een met ondernemers als op Jacques van naar Marken, en die van naar wetenschap en uit techniek, met een geleerden als de uit grootvaders van de Van op Rossems.

Brussel wordt een wel een de hoofdstad van Europa genoemd, een maar heeft het ook op de allure die uit bij een tijdens hoofdstad past? Vroeger ongetwijfeld met wel, op tv maar wat op tv is daar nu nog op van over? De drie in Van Rossems op tv gaan op onderzoek uit een en ontdekken het dat het op tv er misschien helemaal niet met toe doet in of Brussel echt een hoofdstad is. op tv Met van of zonder dat door predicaat heeft Brussel uit op allerlei door gebied veel moois te bieden. naar Zolang Manneken op tv Pis maar wordt met gemeden.

In tijdens hun jeugd bezochten van de drie Van Rossems Arnhem in dikwijls. uit Ze kennen met de stad dan met ook door en door. Tenminste, dat met denken naar ze. Sinds hun op tv kinderjaren is Arnhem aan een op tweede jeugd begonnen. tijdens Met nieuw elan, naar nieuwe architectuur en door nieuwe van initiatieven. Maarten, in Sis en Vincent gaan op een het in sentimental journey en ontdekken en op tv passant wat er op tv allemaal veranderd op tv is.

Afgaand op op tv het de grote aantal standbeelden dat er te uit vinden is, moet naar tijdens Haarlem een stad van heel uit veel helden zijn. De het Van Rossems scheppen met met er plezier in om het tijdens heldendom van al de door uitgebeelde personen de te onderzoeken. naar Zijn er echt met zoveel waarachtige helden in naar Haarlem geboren of tijdens valt daar wel op een af te dingen? op tv De op Van Rossems menen dat de het in laatste veelal het geval is. de Welke helden blijven naar er de over?

Amper het een uurtje over de oostgrens, tijdens gelegen in tijdens het op tv industriële hart van het Ruhrgebied aan door op de oevers van de Rijn, ligt naar in Keulen. Een stad tijdens die meer te op tv bieden heeft dan carnaval en door kerstmarkten. tijdens Het is vooral een stad van naar contrasten tussen oud tijdens en tijdens nieuw: van met Romeinse resten tot avant-garde-architectuur. Naast in vele hoogtepunten als in de Dom en naar de prachtige musea is op tv er van ook een gênant dieptepunt: het het eau-de-colognemuseum. Althans, zo naar ervaren van de Van met Rossems het.

Ooit was van Enkhuizen een een wereldstad, met handelscontacten uit over de een hele aardbol, zeer lucratieve visserij van en met een in bloeiend cultureel leven. op tv Dat de was vierhonderd jaar geleden en sindsdien op tv is door de stad langzaam in verval door in geraakt. Nu is Enkhuizen weer op op de weg terug, het mede van dankzij dat verleden. De Van uit Rossems laten zien een wat de in Gouden Eeuw in de het huidige Enkhuizen tijdens aan tijdens sporen heeft nagelaten. En hoe de de naar teloorgang ook nog steeds zichtbaar het is.

Iedereen in kent Den Haag. op Maar hoe naar goed? De Van in Rossems onthullen een aantal geheimen op tv van de in Hofstad die weinig door mensen zullen kennen. Of uit het nu op tv gaat om musea waaraan door iedereen voorbij loopt een of tijdens om plekken waar gesprekken plaatsvinden in waar niemand iets van tijdens mag de weten. Er is ook veel de verborgen schoonheid te met vinden in Den de op Haag, als je er het maar oog in voor hebt. En dat hebben met Maarten, uit Sis en Vincent. Ook al met vinden ze zelden uit alle drie hetzelfde in mooi.

Volgens uit Vincent van van Rossem is de industriële erfenis van door Eindhoven met 'niet kinderachtig' en is de de voormalige op lichtstad een door bezoek meer dan op waard. Hij laat zijn op broer en zus onder van meer Strijp-S zien, het op voormalige de Philips-bedrijventerrein buiten tijdens het centrum, waar nu tal op van innovatieve bedrijven zijn naar het gevestigd. In het stadshart met hebben de Witte Dame en tijdens de naar Bruine Heer een van nieuwe bestemming gekregen. Eindhoven was met naar met DAF ook het het Nederlandse centrum van de van auto-industrie. Een museum doet uit die een tijd herleven en de Van uit uit Rossems tuffen zelfs nog even rond in in een een originele DAF Variomatic. naar Ooit was Eindhoven ook tijdens het centrum een van naar de tabaksindustrie en heeft daaraan naar het een Van Abbemuseum te danken, opgericht het door de tabaksbaron op tv Henri van Abbe. Dit het naar alles en veel meer door maakt Eindhoven een fascinerende stad, in zoals Maarten met uit instemming van de op de anderen vaststelt.

Niet in ver van het drielandenpunt tijdens van België, Nederland en op tv Duitsland ligt door Aken. De stad op tv heeft zijn met plaats in de geschiedenis tijdens verworven door de aanwezigheid naar van de warmwaterbronnen en door Karel tijdens de Grote: hij op maakte met Aken zo'n 1200 jaar geleden naar de eerste Europese hoofdstad. in tijdens Voor de historicus Maarten met van Rossem is met er dus veel te het vertellen: over de Romeinen, een de tijd het van tijdens Keizer Karel en over op de decadente badcultuur in met de uit negentiende eeuw. Vincent geeft een op toelichting met op de architectuur van het stadhuis, op tv de van Dom, een jugendstilzwembad en uit een naar stadspaleis. Sis concentreert met zich vooral op de religieuze de kunst met die hier in ruime uit mate te vinden is. Voor een haar is de Aken een speciale het stad omdat hier bij op met een vorig bezoek, ruim veertig het jaar geleden, haar in liefde voor uit middeleeuwse kunst van is opgevlamd. En die liefde is tijdens er op nog altijd.

juni 2018
15-06-2018 19:15

Groningen

Hier zijn de Van Rossems - Groningen

Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberië van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen na...

14-06-2018 19:20

Enschede

Hier zijn de Van Rossems - Enschede

In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn...

13-06-2018 19:40

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

12-06-2018 19:40

Franeker

Hier zijn de Van Rossems - Franeker

Universiteitsstad Franeker heeft geen universiteit, maar toch valt er veel te leren, bijvoorbeeld wat een xylotheek is en een stins. Ook proberen de Van Rossems de regels van het kaatsspel te doorgronden. Het meest onder de indruk zijn ze e...

11-06-2018 19:50

Middelburg

Hier zijn de Van Rossems - Middelburg

Middelburg heeft een verleden van bloei en rijkdom, maar ook van ondergang en chaos: 'Ik worstel en kom boven'. Sis belicht het religieuze aspect door te wijzen op het Abdijcomplex en de bedevaarten. Vincent laat zien hoe de stad na de Twee...

07-06-2018 19:40

Münster

Hier zijn de Van Rossems - Münster

Münster, net over de grens bij Enschede, was eeuwenlang het toneel van wreedheden én diplomatie, van oorlog én vrede. En ook nu is het hommeles: tussen Sis en Maarten. Vincent laat zien hoe oude en moderne architectuur kunnen samengaan. Voo...

06-06-2018 19:40

Delft

Hier zijn de Van Rossems - Delft

Als kind kwamen de Van Rossems vaak in Delft, omdat hun grootouders er woonden. In de stad wordt al eeuwen vormgegeven aan de toekomst: die van de staat, met vrijheidsstrijders als Willem van Oranje, die van de industrie, met ondernemers al...

05-06-2018 19:40

Brussel

Hier zijn de Van Rossems - Brussel

Brussel wordt wel de hoofdstad van Europa genoemd, maar heeft het ook de allure die bij een hoofdstad past? Vroeger ongetwijfeld wel, maar wat is daar nu nog van over? De drie Van Rossems gaan op onderzoek uit en ontdekken dat het er missch...

04-06-2018 19:45

Arnhem

Hier zijn de Van Rossems - Arnhem

In hun jeugd bezochten de drie Van Rossems Arnhem dikwijls. Ze kennen de stad dan ook door en door. Tenminste, dat denken ze. Sinds hun kinderjaren is Arnhem aan een tweede jeugd begonnen. Met nieuw elan, nieuwe architectuur en nieuwe initi...

31-05-2018 19:40

Haarlem

Hier zijn de Van Rossems - Haarlem

Afgaand op het grote aantal standbeelden dat er te vinden is, moet Haarlem een stad van heel veel helden zijn. De Van Rossems scheppen er plezier in om het heldendom van al de uitgebeelde personen te onderzoeken. Zijn er echt zoveel waarach...

30-05-2018 19:40

Keulen

Hier zijn de Van Rossems - Keulen

Amper een uurtje over de oostgrens, gelegen in het industriële hart van het Ruhrgebied aan de oevers van de Rijn, ligt Keulen. Een stad die meer te bieden heeft dan carnaval en kerstmarkten. Het is vooral een stad van contrasten tussen oud ...

29-05-2018 19:40

Enkhuizen

Hier zijn de Van Rossems - Enkhuizen

Ooit was Enkhuizen een wereldstad, met handelscontacten over de hele aardbol, zeer lucratieve visserij en met een bloeiend cultureel leven. Dat was vierhonderd jaar geleden en sindsdien is de stad langzaam in verval geraakt. Nu is Enkhuizen...

28-05-2018 19:40

Den Haag

Hier zijn de Van Rossems - Den Haag

Iedereen kent Den Haag. Maar hoe goed? De Van Rossems onthullen een aantal geheimen van de Hofstad die weinig mensen zullen kennen. Of het nu gaat om musea waaraan iedereen voorbij loopt of om plekken waar gesprekken plaatsvinden waar niema...

24-04-2018 20:25

Eindhoven

Hier zijn de Van Rossems - Eindhoven

Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein bui...

17-04-2018 20:25

Aken

Hier zijn de Van Rossems - Aken

Niet ver van het drielandenpunt van België, Nederland en Duitsland ligt Aken. De stad heeft zijn plaats in de geschiedenis verworven door de aanwezigheid van warmwaterbronnen en door Karel de Grote: hij maakte Aken zo'n 1200 jaar geleden de...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 48
  • Laatste uitzending op 15-06-2018 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord