Programma gemist?

In de van laatste aflevering van dit het het seizoen van Hier zijn de het Van Rossems gaan de Maarten, in Vincent en Sis van Rossem naar een de Belgische de stad Luik. De Van Rossems het weten dat de Luik, dertig kilometer onder met op tv Maastricht, nog niet zo tijdens lang geleden een arme en tijdens vervuilde industriestad was, het van die dat verleden inmiddels het heeft afgeschud. uit Overal in de stad zijn en het worden architectonische op tv hoogstandjes gebouwd, die de uit stad een tijdens nieuwe status en een tijdens modern een aanzien moeten geven. in Met als met spectaculair hoogtepunt het futuristische station. Maar van de op Van Rossems beginnen hun verkenning op tv van de Luik onder een de grond. Daar liggen uit de fundamenten een en de oorsprong naar van de bloei van de stad. van tijdens Alleen hebben zowel Sis als in Vincent last op van claustrofobie. Komende zomer gaan de tijdens Van Rossems op tv weer op pad een om opnames te maken door voor de een nieuw seizoen Hier een zijn de het Van Rossems.

In de naar voorlaatste aflevering uit van dit seizoen de van Hier zijn de Van het Rossems bezoeken een Maarten, Vincent en Sis van van Rossem de het stad Alkmaar. Toeristen met komen van vooral naar Alkmaar voor in de beroemde kaasmarkt, op maar voor de Van door Rossems is in die bijzaak. van Veel mooier en interessanter zijn door het Waaggebouw, het in orgel in de Grote met Kerk of van het schilderij van het door uit interieur van die op tv kerk met dat orgel van een Saenredam. met Sis vertelt het buiten Alkmaar een niet uit zo bekende verhaal op tv van het Bloedwonder van dat zich hier heeft een afgespeeld. Het verhaal van het met met Spaanse beleg van de stad in op tv 1573 en het het verrassende de ontzet van de de stad is misschien van beter bekend. Het de zal zeker beklijven nadat een Maarten op het nog eens heeft verteld op en uit toegelicht. Tenslotte bezoeken de Van de Rossems met ook nog een buitenwijk van de de stad, in die volgens Vincent woningbouwtechnisch de van met moeite waard is, maar waar van Maarten tijdens zich helemaal niet op op zijn gemak tijdens voelt. Het is wel een in leerzaam uitstapje voor met hem. Lees meer van over dit programma tijdens op gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Breda naar is de aangewezen stad de voor Maarten om een uit te leggen de waarom ons koningshuis een 'van Oranje' is en uit waarom koning Willem het Alexander in 'van Nassau' als een op tv van zijn achternamen het draagt. De familie op tv Nassau woonde honderdvijftig op tv jaar het lang op het door Kasteel van Breda, waar een nu de Koninklijke Militaire Academie de is een gevestigd. Het Kasteel is niet door vrij toegankelijk in voor het op tv publiek, maar uit voor de Van Rossems gaat naar de poort wel open, met want Vincent wil op tv het er een verhaal vertellen een over de een architectuur van het gebouw en Maarten de wil het ook door nog over op de daar gesloten van Vrede van Breda het hebben. op Met Sis bezoeken ze de de Grote in Kerk met het indrukwekkende praalgraf, in waar onder met anderen de naar eerste vrouw van Willem van op Oranje, van Anna van Buren, tijdens is bijgezet. Als tijdens Breda destijds niet in op tv Spaanse handen en dus door katholiek was gebleven, was uit de Breda de laatste rustplaats geweest van tijdens alle Oranjes. de Volgens sommigen was tijdens Breda dan naar zelfs de door hoofdstad van Nederland door geworden. Wat vinden Maarten, Sis en in Vincent van die met een gedachte?

Maarten tijdens grijpt het tijdens bezoek aan Düsseldorf naar vooral aan om een pleidooi te een tijdens houden voor meer belangstelling en met waardering voor het de moderne Duitsland, onze belangrijkste naar een handelspartner en de steunpilaar van heel door de Europa. Ook op cultureel gebied heeft in de tijdens stad veel te bieden, constateren op tv tijdens Sis en Vincent. Van met oudsher is het een centrum op tv van schilderkunst, op tv maar ook op de fotografie kwam in er tot grote bloei. op Natuurlijk blijft het duistere naar verleden van van Düsseldorf niet onbelicht. Zo uit bezoeken de een Van Rossems een in park dat als op tv propagandatoneel door de nazi's met werd aangelegd. naar En waar, tot uit verbazing van van de Van Rossems, door nog twee door enorme beelden zijn uit blijven staan die zonder meer een door in fascistoïde indruk maken. Vincent met zoekt naar resten van typisch de Duitse architectuur van door vóór de Tweede het door Wereldoorlog en constateert tot met zijn blijde verrassing dat het zijn broer en met zus daar naar net zo onder de door indruk van de zijn als in hijzelf.

In de door tweede aflevering van dit tijdens de seizoen gaan Maarten, Vincent van en Sis van Rossem het naar Zwolle. naar Als voormalige Hanzestad met heeft Zwolle in uit de vijftiende eeuw de haar grootste bloeiperiode op gekend. Dat is op tv in de stad nog op tv terug te zien. De in Sassenpoort door bijvoorbeeld is een hoogtepunt van tijdens op tv 15e-eeuwse bouwkunst, waar de Van de Rossems echt van een kunnen uit genieten. Ook de door kerken vinden ze zeker een bezoekje van waard, in ook voor niet-gelovigen, maar onderweg uit daar in naartoe komen naar ze wel een kunstwerk tegen met waar ze alle drie naar niets van moeten de hebben: uit een treurige engel van glas. door Ook over de de kunst door van vader en zoon Voerman uit is hun tijdens mening eensluidend: door maar die zien op ze juist wel heel graag. de Zwolle is eveneens tijdens in de stad waar het een van de uit historisch helden van Maarten is geboren: naar Johan Rudolph in Thorbecke. Hij het legt het belang van deze tijdens staatsman graag nog van eens uit. Lees meer een over dit in programma op uit gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Op het uit eerste gezicht de is Almere misschien niet de de meest voor de met in hand liggende keuze voor van een bezoek door door de Van Rossems. Het tijdens is immers een nieuwe met stad, waar naar de geschiedenis naar en kunst van van vervlogen eeuwen niet voor met het oprapen liggen. met Toch valt er op meer dan genoeg te de tijdens zien en meer dan tijdens genoeg over van te vertellen. Maarten heeft het tijdens bijvoorbeeld over de met tijd dat de op tv zeespiegel meters de lager lag het dan nu en met er ook al mensen woonden op tv in op Almere. Sis ontdekt spectaculaire nieuwe landschapskunst door die het toch aan vroeger doen denken. op En voor op Vincent is Almere op tv helemaal een feest, door want op het gebied door van architectuur in is de er veel geëxperimenteerd in tijdens de stad. Elk decennium de bracht weer een nieuw inzichten van voort over wonen en bouwen. Soms op tv heel geslaagd, soms in totaal mislukt. Wat tijdens dat met betreft is van Almere nu al een fascinerende in staalkaart van uit moderne architectuur.

Vanavond start naar een nieuw seizoen van in het op tv programma Hier zijn de Van tijdens Rossems, in waarin Maarten van op tv Rossem met zijn broer in Vincent en zus Sis door tijdens wekelijks een stad een in binnen- of buitenland bezoekt. De een komende tijdens weken brengen ze een bezoek aan uit Almere, op tv Zwolle, Düsseldorf, Breda, Alkmaar en een Luik. uit Maarten bekijkt deze steden met vanuit zijn in specialiteit, geschiedenis, Sis als door kunsthistorica en tijdens Vincent als architectuurhistoricus. Ze doen van dat zoals uit alleen op zij het kunnen: met door veel kennis, het zonder enige opsmuk op tv en met gevoel voor humor. In de uit eerste in aflevering gaan de Van Rossems de naar Almere. naar Een nieuwe uit stad, waar de geschiedenis en het uit kunst van vervlogen met eeuwen niet voor het oprapen liggen. tijdens Toch van valt er meer dan genoeg op met te zien en meer door dan genoeg over te door vertellen. Lees in meer over dit programma tijdens op met gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Volgens een Vincent van naar Rossem is de industriële erfenis in van Eindhoven 'niet een kinderachtig' op en is de voormalige lichtstad op een uit bezoek meer dan naar waard. Hij laat naar zijn broer en zus tijdens onder meer Strijp-S uit zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein buiten van met het centrum, waar nu tal een van innovatieve bedrijven zijn de gevestigd. In het een het stadshart hebben de Witte de Dame en de Bruine Heer met een tijdens nieuwe bestemming door gekregen. Eindhoven was het met DAF ook het Nederlandse centrum naar van de met auto-industrie. Een museum het doet die tijd herleven naar en op tv de Van een Rossems tuffen zelfs nog even rond met in een originele door een DAF Variomatic. Ooit was Eindhoven ook in het centrum op van de tabaksindustrie op tv en heeft tijdens daaraan het Van op tv Abbemuseum te danken, opgericht door op tv de tabaksbaron Henri tijdens in van Abbe. Dit de alles en veel meer in maakt Eindhoven een fascinerende stad, tijdens zoals Maarten met in instemming door van de anderen tijdens vaststelt.

Niet het ver van het drielandenpunt van uit België, Nederland door en Duitsland ligt Aken. met tijdens De stad heeft zijn plaats uit in de geschiedenis verworven door door de op tv aanwezigheid tijdens van warmwaterbronnen en door Karel van de uit Grote: hij maakte Aken zo'n de 1200 jaar een geleden de eerste Europese hoofdstad. op in Voor de historicus Maarten van uit Rossem uit is er dus veel door te vertellen: over de het Romeinen, de tijd van op tv Keizer Karel naar en over de de decadente badcultuur in in de negentiende eeuw. Vincent op geeft een de toelichting over met de architectuur de van het Stadhuis, de Dom, het een op jugendstilzwembad en een stadspaleis. Sis concentreert op zich in vooral op de religieuze kunst, door die hier in het ruime door mate te vinden is. door Voor haar is Aken door een speciale met stad in omdat bij een vorig bezoek, ruim met veertig jaar geleden, op op haar liefde voor middeleeuwse kunst door hier is opgevlamd. En het naar die liefde is er nog op altijd.

Amersfoort was op eeuwenlang een de garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld op en de op economie. een Maarten heeft daar nog een staartje de van meegemaakt een toen door hij er in dienst was. door Zijn carrière had daar op tv bijna een heel in andere wending naar genomen, maar misschien is op het maar goed tijdens dat hij voor op tv de wetenschap het koos en niet de voor het leger. tijdens De militaire geschiedenis tijdens drukt nog in steeds een tijdens stempel op de stad met in het Belgenmonument met dat de Eerste op tv Wereldoorlog markeert en van het Kamp uit Amersfoort dat de herinnering aan de de Tweede Wereldoorlog met levend houdt. uit Gelukkig heeft door de geschiedenis ook van prettiger erfgoed nagelaten, zoals de op Koppelpoort en een de middeleeuwse in binnenstad. Er is op veel te zien op en te vertellen voor met de Van Rossems. Amersfoort is van volgens Sis 'een in aangename uit plaats, een interessante plaats en van een prettige naar plaats'. Maarten zou er de zelfs bijna wel uit willen wonen. En met voor Vincent het is naar Amersfoort zeker 'romantischer een dan Amsterdam'.

Het Vlaamse Gent op tv naar is een stad naar naar het hart van de van Van op Rossems: eigenzinnig en tijdens standvastig. Maarten vertelt met smaak het op verhaal uit van de uit burgers die vijfhonderd jaar terug het weigerden een belasting te betalen en voor straf tijdens op met een strop met om de nek door tijdens de stad moesten een lopen. Een standbeeld het getuigt daar op nog van. Gent is tijdens nog steeds de stad het van de de stroppendragers. Sis met laat het imponerende de schilderij Het Lam Gods zien, dat op tv de broers door Van Eyck met op tv engelengeduld in de vijftiende in eeuw hebben vervaardigd het en dat sindsdien een een tijdens bewogen geschiedenis heeft gekend. naar Voor Vincent is op de betonnen Boekentoren een het van door de hoogtepunten van hun bezoek door aan de stad. door een Concluderend stellen de Van Rossems op vast dat Gent het een fijne, verrassende stad door is en met een binnenstad heeft 'die naar zich heel aantrekkelijk uit laat de bewandelen'.

Sis, een Maarten en Vincent met constateren bij van hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in het de volksmond Den de door Bosch - dat een de stad in allerlei opzichten een naar 'bolwerk' het is. Als vesting kent op Den Bosch met letterlijk meerdere bolwerken en op tv bastions. In de figuurlijke zin is de de stad een rooms-katholiek tijdens bolwerk (geweest), een waarvan ook vandaag met de dag nog uit alle kenmerken - in met de door kunst en de kerken in - terug zijn te vinden. van De hoofdstad van in de Noord-Brabant kent zelfs een het woonwijk met bolvormige op woningen en heeft in het summum van postmoderne architectuur het ontwikkeld met de met moderne kastelenwijk de met Haverleij, een uit bolwerk dat vooral rijke uit Bosschenaren aantrekt. En op tv natuurlijk is 's-Hertogenbosch in ook de uit stad door van de Bossche Bol. tijdens Dat alles bij elkaar de maakt Den Bosch op voor de uit drie Van uit Rossems een 'hartstikke leuke' stad, waar met door heel veel te zien en van te genieten door is.

Bij het op tv verkennen de van Groningen constateren de in Van Rossems dat 'het Siberië het van de Nederland' een in opmerkelijke vitaliteit vertoont. tijdens De stad was vroeger een van magneet op tv voor pelgrims en handelaren op en de laatste de decennia trekken veel jonge mensen naar naar het Groningen voor de hun studie. Daardoor bruist de een stad als nooit tevoren. door Er zijn op tv veel verhalen naar te vertellen, een bijvoorbeeld over de arts en van feministe Aletta Jacobs naar en de moordenaar Hendrik door Jut. Van tijdens beiden zijn opmerkelijke curiosa in terug te op vinden in naar het museum de van de universiteit. En er is de veel om van op te genieten, met al op zijn de meningen naar over bijvoorbeeld het Groninger Museum verdeeld. van Twee van de een drie Van Rossems in komen een na hun bezoek een tot de conclusie met dat Groningen een levendige het provinciestad een en een gezellige in studentenstad is. Eén een Van Rossem kan daarover alleen het maar het hoofd met schudden.

In Enschede onderzoeken een op de Van Rossems hoe de stad van op tv de geleden ellende zoals door de vuurwerkramp, het in verlies van de textielindustrie, het de Tweede Wereldoorlog tijdens en de stadsbrand in van 1862 te op tv boven is van gekomen: het herstelvermogen blijkt tijdens groot met te zijn. Naast gerestaureerde industriële een bouwwerken is tijdens er veel door moderne architectuur te uit bewonderen: het stadhuis, het oorlogsmonument in een het naar Volkspark en synagoge. Ook in verrassend: met de bordeelscène van de Jan Steen in Rijksmuseum met Twenthe.

Leuven, studentenstad de en met bierhoofdstad van België, is vooral met de van stad waar de een Belgische taalstrijd is uitgevochten. tijdens Om daarover een te vertellen brengen Maarten, Sis met en uit Vincent een bezoek aan op de Abdij van uit Park, de Katholieke Universiteit en met het Stadhuis. Ze op tv uit gaan ook langs op tv bij de bekendste Leuvenaar, Fonske. In tijdens van het Groot Begijnhof wanen ze zich door in met de middeleeuwen: een uit oase van de rust.

februari 2020
26-02-2019 20:25

Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

Hier zijn de Van Rossems - Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

In de laatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar de Belgische stad Luik. De Van Rossems weten dat Luik, dertig kilometer onder Maastricht, nog niet zo lang geleden een arme ...

19-02-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems bezoeken Maarten, Vincent en Sis van Rossem de stad Alkmaar. Toeristen komen vooral naar Alkmaar voor de beroemde kaasmarkt, maar voor de Van Rossems is die bijzaak....

12-02-2019 20:25

Breda

Hier zijn de Van Rossems - Breda

Breda is de aangewezen stad voor Maarten om uit te leggen waarom ons koningshuis 'van Oranje' is en waarom koning Willem Alexander 'van Nassau' als een van zijn achternamen draagt. De familie Nassau woonde honderdvijftig jaar lang op het Ka...

05-02-2019 20:25

Düsseldorf

Hier zijn de Van Rossems - Düsseldorf

Maarten grijpt het bezoek aan Düsseldorf vooral aan om een pleidooi te houden voor meer belangstelling en waardering voor het moderne Duitsland, onze belangrijkste handelspartner en de steunpilaar van heel Europa. Ook op cultureel gebied he...

29-01-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

In de tweede aflevering van dit seizoen gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar Zwolle. Als voormalige Hanzestad heeft Zwolle in de vijftiende eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. Dat is in de stad nog terug te zien. De Sassenpoor...

26-01-2019 09:30

Almere

Hier zijn de Van Rossems - Almere

Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Het is immers een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch va...

22-01-2019 20:25

Terug: Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Terug: Hier zijn de Van Rossems

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Hier zijn de Van Rossems, waarin Maarten van Rossem met zijn broer Vincent en zus Sis wekelijks een stad in binnen- of buitenland bezoekt. De komende weken brengen ze een bezoek aan Almere...

29-06-2018 19:15

Eindhoven

Hier zijn de Van Rossems - Eindhoven

Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein bui...

28-06-2018 19:20

Aken

Hier zijn de Van Rossems - Aken

Niet ver van het drielandenpunt van België, Nederland en Duitsland ligt Aken. De stad heeft zijn plaats in de geschiedenis verworven door de aanwezigheid van warmwaterbronnen en door Karel de Grote: hij maakte Aken zo'n 1200 jaar geleden de...

27-06-2018 19:15

Amersfoort

Hier zijn de Van Rossems - Amersfoort

Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, ma...

26-06-2018 19:15

Gent

Hier zijn de Van Rossems - Gent

Het Vlaamse Gent is een stad naar het hart van de Van Rossems: eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt met smaak het verhaal van de burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden belasting te betalen en voor straf met een strop om de nek ...

25-06-2018 19:20

's-Hertogenbosch

Hier zijn de Van Rossems - 's-Hertogenbosch

Sis, Maarten en Vincent constateren bij hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke z...

15-06-2018 19:15

Groningen

Hier zijn de Van Rossems - Groningen

Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberië van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen na...

14-06-2018 19:20

Enschede

Hier zijn de Van Rossems - Enschede

In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn...

13-06-2018 19:40

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 26-02-2019 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!