Programma gemist?

In de laatste uit aflevering van de dit seizoen een van Hier zijn in de Van Rossems gaan van Maarten, Vincent in en Sis van Rossem op tv naar de op tv Belgische stad Luik. De Van een Rossems weten naar dat Luik, dertig kilometer onder een Maastricht, nog niet een zo lang geleden naar een arme en naar vervuilde industriestad het was, die dat verleden het inmiddels heeft de afgeschud. Overal in met de stad op zijn en in worden architectonische hoogstandjes gebouwd, die de naar stad een met nieuwe status en een tijdens het modern aanzien moeten geven. Met als van spectaculair hoogtepunt in het futuristische station. Maar in de Van Rossems het met beginnen hun verkenning van het Luik onder de grond. met Daar het liggen de fundamenten en tijdens de oorsprong met van de bloei van de een stad. Alleen hebben op tv zowel een Sis als Vincent een last van claustrofobie. Komende op tv zomer gaan de Van Rossems weer een van op pad om opnames te met maken voor een nieuw een een seizoen Hier zijn de op tv Van Rossems.

In de naar voorlaatste aflevering van op tv dit seizoen de van Hier op zijn de Van Rossems bezoeken naar Maarten, Vincent en Sis van van uit Rossem de stad Alkmaar. Toeristen komen van een vooral naar Alkmaar voor de de beroemde op kaasmarkt, maar voor op de Van Rossems is die met bijzaak. Veel mooier een en interessanter zijn het van Waaggebouw, het het orgel op tv in de Grote Kerk of het tijdens schilderij van tijdens het interieur het van die kerk met tijdens dat een orgel van Saenredam. een Sis vertelt het buiten een Alkmaar niet zo bekende door verhaal uit van het Bloedwonder naar dat zich hier heeft afgespeeld. met Het uit verhaal van het Spaanse beleg door van de in stad in 1573 door en het verrassende ontzet van naar de uit stad is misschien beter bekend. in Het uit zal zeker op beklijven nadat Maarten van het nog eens heeft verteld in en toegelicht. uit Tenslotte bezoeken de tijdens Van Rossems ook op nog een van buitenwijk van de stad, die volgens uit Vincent woningbouwtechnisch de op moeite waard in is, maar waar Maarten met zich helemaal op niet met op zijn gemak voelt. het Het is wel een met leerzaam uitstapje met voor hem. Lees door meer over dit programma het op gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Breda tijdens is de aangewezen in stad voor Maarten om een uit naar te leggen waarom ons koningshuis tijdens 'van Oranje' is en uit waarom koning Willem met Alexander 'van van Nassau' als het een van van zijn achternamen draagt. De tijdens familie Nassau uit woonde honderdvijftig jaar lang op het het met Kasteel van Breda, waar uit nu de tijdens Koninklijke Militaire Academie is gevestigd. Het uit Kasteel is naar niet vrij met toegankelijk voor het het publiek, maar voor met de Van Rossems gaat de de poort wel door open, op want Vincent wil het er een verhaal uit vertellen over de architectuur van het in gebouw en van Maarten wil van het ook door nog over de daar gesloten op Vrede van uit Breda hebben. Met het Sis bezoeken ze het de Grote Kerk met het tijdens op tv indrukwekkende praalgraf, waar onder anderen in de met eerste vrouw van op Willem van Oranje, Anna van met Buren, met is bijgezet. Als Breda destijds de niet in Spaanse van handen met en dus katholiek was van gebleven, was Breda de laatste op het rustplaats geweest van alle van Oranjes. Volgens op tv sommigen was Breda uit dan zelfs de in hoofdstad van Nederland geworden. Wat vinden uit op Maarten, Sis en Vincent van de die naar gedachte?

Maarten grijpt naar het bezoek in aan Düsseldorf vooral aan om met een pleidooi met te houden voor een meer uit belangstelling en waardering voor de het moderne uit Duitsland, onze belangrijkste met handelspartner en de steunpilaar van heel tijdens Europa. Ook tijdens op naar cultureel gebied heeft de stad tijdens veel te bieden, met constateren Sis en van Vincent. Van door oudsher is in het een centrum van schilderkunst, op tv maar tijdens ook de fotografie kwam er tot uit grote het bloei. Natuurlijk blijft op het duistere uit verleden van Düsseldorf met niet onbelicht. Zo bezoeken de Van met van Rossems een park met dat als propagandatoneel door de tijdens nazi's naar werd aangelegd. En waar, tot verbazing op tv van op tv de Van Rossems, nog twee op tv enorme beelden zijn op tv blijven staan de die zonder door meer een met fascistoïde indruk maken. Vincent van zoekt naar resten van typisch uit Duitse architectuur van het vóór tijdens de Tweede op Wereldoorlog en constateert tot zijn tijdens blijde naar verrassing dat zijn broer op tv en zus daar net op zo onder de de indruk van door zijn als tijdens hijzelf.

In de op tweede op tv aflevering van dit seizoen gaan de Maarten, naar Vincent en Sis van Rossem op tv naar op tv Zwolle. Als voormalige Hanzestad heeft Zwolle in in in de vijftiende de eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. Dat tijdens is in in de stad nog van terug te zien. De de een Sassenpoort bijvoorbeeld is een hoogtepunt door van op tv 15e-eeuwse bouwkunst, waar door de Van Rossems echt van kunnen de genieten. Ook de tijdens kerken tijdens vinden ze op tv zeker een bezoekje waard, door ook voor niet-gelovigen, maar onderweg de daar naartoe komen een van ze wel een kunstwerk tegen het waar ze tijdens alle drie niets van tijdens moeten hebben: het een treurige engel van op glas. Ook over de de kunst van naar vader tijdens en zoon Voerman is de hun mening eensluidend: op tv maar die van zien ze juist wel heel uit graag. Zwolle is eveneens tijdens met de stad waar een van het de uit historisch helden van Maarten door is geboren: Johan Rudolph op tv Thorbecke. Hij legt op tv het van belang van deze staatsman tijdens graag nog met eens uit. Lees meer in over dit programma uit op gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Op het op tv eerste gezicht is op tv Almere misschien niet een de meest in voor de hand liggende naar keuze voor in een bezoek door de Van van Rossems. Het de is immers een nieuwe het stad, waar een de de geschiedenis en kunst van vervlogen een eeuwen niet op tv voor het het oprapen liggen. Toch valt er meer op tv dan genoeg te met zien van en meer dan tijdens genoeg over te de vertellen. Maarten in heeft het bijvoorbeeld tijdens over de tijd een dat de zeespiegel meters door lager lag dan nu de en van er ook al mensen woonden in het Almere. Sis ontdekt tijdens spectaculaire nieuwe landschapskunst door die toch aan naar vroeger naar doen denken. En voor Vincent in is Almere helemaal naar op een feest, want op het met gebied van naar architectuur is op er veel geëxperimenteerd in de stad. met de Elk decennium bracht weer het nieuw inzichten voort het over wonen en uit bouwen. Soms heel geslaagd, tijdens soms in totaal mislukt. Wat dat betreft is met Almere nu al een een fascinerende staalkaart met van moderne met architectuur.

Vanavond tijdens start een op tv nieuw seizoen van het programma met Hier met zijn de Van Rossems, waarin op tv Maarten van Rossem met de zijn broer Vincent van de en zus Sis in wekelijks een stad in in binnen- of buitenland op tv bezoekt. De komende weken brengen ze een op een bezoek aan Almere, van Zwolle, Düsseldorf, Breda, naar Alkmaar en naar Luik. Maarten bekijkt deze van steden vanuit zijn specialiteit, op geschiedenis, Sis als kunsthistorica op en Vincent als van architectuurhistoricus. op tv Ze doen dat een zoals alleen zij uit het kunnen: met veel een kennis, zonder enige in opsmuk en met naar gevoel voor humor. In in de eerste naar aflevering gaan van de Van Rossems op tv naar Almere. Een nieuwe stad, een waar de uit geschiedenis en kunst van de vervlogen eeuwen niet op voor het oprapen een liggen. op Toch valt er meer dan genoeg in te een zien en het meer dan genoeg het over te vertellen. Lees meer een over dit naar programma op van gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Volgens Vincent van de Rossem is door de industriële met erfenis van Eindhoven op 'niet kinderachtig' en is uit de door voormalige lichtstad een bezoek meer van dan door waard. Hij laat het zijn broer en van zus onder meer Strijp-S met zien, het voormalige een Philips-bedrijventerrein buiten het naar centrum, waar nu op tal van met innovatieve bedrijven zijn gevestigd. op tv In het stadshart hebben de op uit Witte Dame en de in Bruine Heer een het nieuwe bestemming gekregen. Eindhoven tijdens was met met DAF ook het Nederlandse centrum met van de auto-industrie. uit naar Een museum doet die tijdens tijd herleven en de uit Van Rossems tuffen zelfs naar nog van even rond in op een originele DAF naar Variomatic. Ooit was de Eindhoven ook het met centrum van de naar tabaksindustrie en heeft daaraan het naar de Van Abbemuseum te danken, opgericht op tv door op de tabaksbaron Henri van Abbe. tijdens Dit een alles en veel een meer maakt Eindhoven een fascinerende op tv stad, zoals naar Maarten met instemming van van de in anderen vaststelt.

Niet met ver van het drielandenpunt uit van België, Nederland met en Duitsland ligt Aken. op De van stad heeft zijn plaats tijdens in de geschiedenis een verworven door uit de aanwezigheid in van warmwaterbronnen en door Karel op tv de Grote: het hij maakte Aken zo'n 1200 een jaar geleden op de eerste Europese op hoofdstad. Voor met de historicus Maarten in van Rossem is het er dus op tv veel te vertellen: over de het Romeinen, tijdens de tijd van Keizer Karel en in over op de decadente badcultuur met in de het negentiende eeuw. Vincent geeft op tv een toelichting over de architectuur een van het Stadhuis, met de Dom, een een door jugendstilzwembad en een op stadspaleis. Sis concentreert zich vooral de op de religieuze kunst, op die hier in de uit ruime mate te door vinden is. Voor haar is tijdens Aken een uit speciale stad omdat bij door een een vorig bezoek, ruim in veertig jaar geleden, haar liefde tijdens voor met middeleeuwse kunst hier van is opgevlamd. En die liefde is door er door nog altijd.

Amersfoort was in eeuwenlang een garnizoensstad. van Militairen tijdens bepaalden het stadsbeeld en tijdens de economie. Maarten heeft daar in nog een staartje uit van naar meegemaakt toen hij er uit in dienst een was. Zijn op tv carrière had daar op tv bijna een heel andere wending op tv genomen, maar misschien in is het in maar goed dat hij tijdens voor de de wetenschap koos en niet naar voor op het leger. De militaire geschiedenis door drukt nog in steeds een stempel een op de het stad met het Belgenmonument dat op de Eerste Wereldoorlog tijdens markeert tijdens en het Kamp in Amersfoort dat de herinnering met aan de Tweede Wereldoorlog levend uit door houdt. Gelukkig heeft de uit geschiedenis ook met prettiger erfgoed nagelaten, zoals van de Koppelpoort en de naar middeleeuwse binnenstad. Er op tv is door veel te zien en te vertellen uit voor van de Van Rossems. Amersfoort een is volgens op Sis 'een aangename plaats, een een het interessante plaats en een prettige op tv plaats'. Maarten zou in er zelfs bijna wel door willen wonen. met En op voor Vincent is Amersfoort zeker een 'romantischer dan het Amsterdam'.

Het naar Vlaamse Gent is een tijdens stad van naar het hart van de op Van Rossems: in eigenzinnig en standvastig. Maarten in vertelt de met smaak het verhaal van van de burgers naar die vijfhonderd jaar terug weigerden met belasting te een betalen en voor straf uit met een strop in om het de nek door de stad van moesten tijdens lopen. Een standbeeld getuigt op tv daar nog van. Gent op tv is nog op steeds de een stad van de stroppendragers. met Sis laat het met imponerende schilderij Het het Lam Gods van zien, dat de broers Van de Eyck op met engelengeduld in een de vijftiende naar eeuw hebben vervaardigd en dat van sindsdien een bewogen geschiedenis op tv naar heeft gekend. Voor Vincent is in de betonnen Boekentoren het een van de naar hoogtepunten op van hun bezoek aan de het stad. de Concluderend stellen de Van door Rossems vast op dat Gent een fijne, het verrassende stad is en uit een door binnenstad heeft 'die zich naar heel aantrekkelijk laat door bewandelen'.

Sis, Maarten uit en Vincent constateren bij naar hun met bezoek aan de 's-Hertogenbosch - in de tijdens volksmond Den Bosch - met dat de stad het in uit allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als het vesting kent met Den Bosch uit letterlijk meerdere bolwerken en met bastions. In figuurlijke een zin is de stad een een met rooms-katholiek bolwerk het (geweest), waarvan ook vandaag de dag de nog alle op kenmerken - in op tv de van kunst en de kerken op - terug zijn het te vinden. De naar hoofdstad van Noord-Brabant kent uit zelfs een een woonwijk met bolvormige op woningen en heeft het summum door tijdens van postmoderne architectuur ontwikkeld met de een door moderne kastelenwijk de Haverleij, een bolwerk naar dat vooral tijdens rijke Bosschenaren aantrekt. uit En natuurlijk is 's-Hertogenbosch een met ook de stad van de Bossche de Bol. Dat alles naar bij uit elkaar maakt Den met Bosch voor de drie in Van Rossems een tijdens 'hartstikke de leuke' stad, waar op tv heel veel te zien en te naar genieten een is.

Bij het het verkennen de van Groningen constateren naar de Van Rossems dat 'het Siberië met van Nederland' door een opmerkelijke vitaliteit met vertoont. het De stad was vroeger in een magneet voor in pelgrims en handelaren en de op tv op tv laatste decennia trekken veel jonge mensen met op naar Groningen voor hun studie. Daardoor op tv bruist de stad tijdens als nooit tevoren. met Er zijn veel uit verhalen van te vertellen, van bijvoorbeeld over de arts met en feministe Aletta Jacobs van en de uit moordenaar Hendrik het Jut. Van beiden zijn opmerkelijke curiosa van terug te de vinden de in het museum van de door universiteit. En er door is veel op tv om van met te genieten, al zijn de op meningen tijdens over bijvoorbeeld het met Groninger Museum verdeeld. Twee met van de drie Van op Rossems komen na naar hun met bezoek tot de conclusie het dat Groningen een het levendige provinciestad en een gezellige het studentenstad op tv is. Eén Van Rossem een kan daarover alleen maar uit het hoofd uit schudden.

In Enschede onderzoeken tijdens de Van Rossems de een hoe de stad de geleden ellende een zoals de op tv vuurwerkramp, het verlies de van op tv de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog een en de een stadsbrand van 1862 te de boven door is gekomen: het herstelvermogen blijkt uit groot te met zijn. Naast gerestaureerde industriële door bouwwerken is naar er veel op moderne architectuur te door bewonderen: het stadhuis, het oorlogsmonument in van het Volkspark en tijdens uit synagoge. Ook verrassend: de bordeelscène met van Jan Steen in uit Rijksmuseum met Twenthe.

Leuven, studentenstad en de bierhoofdstad van België, van is vooral de met stad met waar de Belgische op taalstrijd is op uitgevochten. Om daarover te vertellen het brengen Maarten, Sis en op op tv Vincent een bezoek aan de Abdij de op tv van Park, de Katholieke op Universiteit en het de Stadhuis. Ze op gaan ook langs bij de bekendste van Leuvenaar, Fonske. de In het met Groot Begijnhof wanen in ze zich in het de middeleeuwen: een oase van met door rust.

november 2020
26-02-2019 20:25

Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

Hier zijn de Van Rossems - Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

In de laatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar de Belgische stad Luik. De Van Rossems weten dat Luik, dertig kilometer onder Maastricht, nog niet zo lang geleden een arme ...

19-02-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems bezoeken Maarten, Vincent en Sis van Rossem de stad Alkmaar. Toeristen komen vooral naar Alkmaar voor de beroemde kaasmarkt, maar voor de Van Rossems is die bijzaak....

12-02-2019 20:25

Breda

Hier zijn de Van Rossems - Breda

Breda is de aangewezen stad voor Maarten om uit te leggen waarom ons koningshuis 'van Oranje' is en waarom koning Willem Alexander 'van Nassau' als een van zijn achternamen draagt. De familie Nassau woonde honderdvijftig jaar lang op het Ka...

05-02-2019 20:25

Düsseldorf

Hier zijn de Van Rossems - Düsseldorf

Maarten grijpt het bezoek aan Düsseldorf vooral aan om een pleidooi te houden voor meer belangstelling en waardering voor het moderne Duitsland, onze belangrijkste handelspartner en de steunpilaar van heel Europa. Ook op cultureel gebied he...

29-01-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

In de tweede aflevering van dit seizoen gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar Zwolle. Als voormalige Hanzestad heeft Zwolle in de vijftiende eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. Dat is in de stad nog terug te zien. De Sassenpoor...

26-01-2019 09:30

Almere

Hier zijn de Van Rossems - Almere

Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Het is immers een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch va...

22-01-2019 20:25

Terug: Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Terug: Hier zijn de Van Rossems

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Hier zijn de Van Rossems, waarin Maarten van Rossem met zijn broer Vincent en zus Sis wekelijks een stad in binnen- of buitenland bezoekt. De komende weken brengen ze een bezoek aan Almere...

29-06-2018 19:15

Eindhoven

Hier zijn de Van Rossems - Eindhoven

Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein bui...

28-06-2018 19:20

Aken

Hier zijn de Van Rossems - Aken

Niet ver van het drielandenpunt van België, Nederland en Duitsland ligt Aken. De stad heeft zijn plaats in de geschiedenis verworven door de aanwezigheid van warmwaterbronnen en door Karel de Grote: hij maakte Aken zo'n 1200 jaar geleden de...

27-06-2018 19:15

Amersfoort

Hier zijn de Van Rossems - Amersfoort

Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, ma...

26-06-2018 19:15

Gent

Hier zijn de Van Rossems - Gent

Het Vlaamse Gent is een stad naar het hart van de Van Rossems: eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt met smaak het verhaal van de burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden belasting te betalen en voor straf met een strop om de nek ...

25-06-2018 19:20

's-Hertogenbosch

Hier zijn de Van Rossems - 's-Hertogenbosch

Sis, Maarten en Vincent constateren bij hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke z...

15-06-2018 19:15

Groningen

Hier zijn de Van Rossems - Groningen

Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberië van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen na...

14-06-2018 19:20

Enschede

Hier zijn de Van Rossems - Enschede

In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn...

13-06-2018 19:40

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 26-02-2019 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!