Programma gemist?

In door de laatste aflevering van dit van seizoen van Hier van zijn van de Van Rossems gaan Maarten, door Vincent en Sis door van Rossem naar op tv op tv de Belgische stad Luik. De op Van Rossems weten dat Luik, een dertig uit kilometer onder Maastricht, op nog niet zo lang naar geleden een in arme en op tv vervuilde industriestad was, die dat verleden naar met inmiddels heeft afgeschud. Overal in de op tv door stad zijn en uit worden architectonische hoogstandjes gebouwd, een die de tijdens stad een nieuwe status en op tv een modern met aanzien moeten geven. Met als een uit spectaculair hoogtepunt het futuristische uit station. Maar het de Van Rossems tijdens beginnen hun verkenning van Luik op tv onder de van grond. Daar op tv liggen de fundamenten en met de oorsprong van de van bloei van van de stad. Alleen hebben zowel de Sis als op tv Vincent het last van claustrofobie. Komende zomer op tv gaan de Van Rossems weer een op pad in om opnames te maken van voor een nieuw van seizoen Hier zijn uit in de Van Rossems.

In de voorlaatste een aflevering door van dit uit seizoen van Hier zijn de de Van Rossems bezoeken Maarten, op tv Vincent en Sis het met van Rossem de stad Alkmaar. Toeristen komen uit vooral naar Alkmaar tijdens uit voor de beroemde het kaasmarkt, maar voor de Van door Rossems is die een bijzaak. een Veel mooier en interessanter tijdens zijn het Waaggebouw, het orgel een in de in Grote Kerk of van het schilderij uit van het door interieur van die kerk met het dat orgel op van Saenredam. een Sis vertelt het buiten tijdens Alkmaar niet zo bekende verhaal een van het het Bloedwonder dat zich in hier heeft afgespeeld. tijdens Het verhaal het van het Spaanse tijdens beleg van de stad in van 1573 en het van verrassende ontzet van een de stad is tijdens misschien uit beter bekend. Het op zal zeker beklijven op nadat Maarten het tijdens nog eens naar heeft verteld en toegelicht. op Tenslotte bezoeken met de Van Rossems ook nog door een in buitenwijk van de naar stad, die volgens Vincent woningbouwtechnisch de naar moeite waard is, een een maar waar Maarten zich de helemaal niet op met zijn gemak voelt. in Het is wel een leerzaam op uitstapje op tv voor hem. Lees meer uit over dit van programma op gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Breda is de van aangewezen het stad voor Maarten om uit met op tv te leggen waarom van ons koningshuis 'van Oranje' is en met door waarom koning Willem Alexander door 'van Nassau' op tv als een van zijn naar achternamen draagt. op De familie Nassau woonde honderdvijftig in jaar lang op het de Kasteel het van Breda, waar uit nu de tijdens Koninklijke Militaire Academie een is gevestigd. Het naar Kasteel is niet vrij toegankelijk voor naar het publiek, maar door voor de Van met Rossems gaat de van door poort wel open, van want Vincent wil er een een verhaal in vertellen over de naar architectuur van het in gebouw en Maarten wil de het ook tijdens nog over de daar gesloten Vrede van van Breda hebben. van Met Sis bezoeken met ze de op Grote Kerk met van het indrukwekkende door praalgraf, waar de onder anderen de eerste vrouw op van Willem van Oranje, met tijdens Anna van Buren, is bijgezet. in Als Breda destijds niet van in op Spaanse handen en dus in katholiek was uit gebleven, was Breda met de laatste rustplaats een geweest van alle Oranjes. in Volgens sommigen was Breda met tijdens dan zelfs de hoofdstad van tijdens Nederland geworden. Wat in vinden Maarten, Sis en met de Vincent van die uit gedachte?

Maarten grijpt het van tijdens bezoek aan Düsseldorf vooral aan om op in een pleidooi te houden voor op tv meer belangstelling en waardering in voor het met moderne Duitsland, onze van belangrijkste handelspartner en met de steunpilaar van heel een Europa. Ook op naar met cultureel gebied heeft de stad in veel te het bieden, constateren Sis en met Vincent. Van naar oudsher is het het een centrum van op tv schilderkunst, maar ook een de fotografie kwam van er tot grote de bloei. Natuurlijk blijft in het duistere verleden tijdens van Düsseldorf niet onbelicht. van Zo bezoeken een de Van een Rossems een park dat als het propagandatoneel het door de nazi's werd naar aangelegd. En waar, tot het verbazing het van de Van Rossems, in nog twee enorme in beelden zijn met blijven staan die het zonder meer een fascistoïde naar indruk maken. Vincent zoekt naar naar resten van typisch op tv Duitse architectuur op van in vóór de Tweede Wereldoorlog en een constateert van tot zijn blijde verrassing dat zijn van broer en met zus op daar net zo onder de indruk een de van zijn als op tv hijzelf.

In de tweede in aflevering de van dit uit seizoen gaan Maarten, van Vincent en Sis tijdens van Rossem naar Zwolle. Als het voormalige Hanzestad door heeft Zwolle in de vijftiende door eeuw door haar grootste bloeiperiode gekend. naar Dat is in uit de stad nog in terug te in zien. De tijdens Sassenpoort bijvoorbeeld is een hoogtepunt het van 15e-eeuwse bouwkunst, waar op de Van door Rossems echt van kunnen van genieten. Ook de met tijdens kerken vinden ze zeker een bezoekje tijdens op tv waard, ook voor met niet-gelovigen, maar onderweg daar het naartoe komen ze de wel een met kunstwerk tegen waar op tv ze alle drie niets van van moeten hebben: van een treurige engel de van glas. de Ook over de kunst van vader het uit en zoon Voerman is op hun mening tijdens eensluidend: maar die zien ze juist in op tv wel heel graag. Zwolle op is eveneens de stad van waar tijdens een van de historisch helden van op Maarten is geboren: naar Johan Rudolph door Thorbecke. Hij legt het in belang van van deze staatsman uit graag nog eens een uit. Lees meer over dit programma de op de gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Op door het eerste gezicht is op tv Almere een misschien niet de tijdens meest voor de met hand liggende keuze voor een op bezoek door het de Van door Rossems. Het is immers een tijdens nieuwe stad, waar tijdens de geschiedenis en kunst tijdens op tv van vervlogen eeuwen niet voor het naar oprapen liggen. Toch uit valt uit er meer in dan genoeg te zien en een meer dan genoeg tijdens over te vertellen. door Maarten heeft het met bijvoorbeeld op over de tijd dat de de zeespiegel meters naar lager lag dan nu en een er door ook al op tv mensen woonden in Almere. Sis in ontdekt spectaculaire de nieuwe landschapskunst tijdens die toch aan vroeger doen door denken. En naar voor Vincent is Almere helemaal het een op tv feest, want op het met gebied van op tv architectuur is uit er veel geëxperimenteerd in op tv de stad. Elk decennium bracht uit weer nieuw inzichten naar voort over wonen op tv en bouwen. Soms het heel uit geslaagd, soms totaal mislukt. op Wat dat tijdens betreft is de Almere nu al op een fascinerende staalkaart van moderne naar architectuur.

Vanavond op start een nieuw seizoen het van het programma Hier in zijn de met Van Rossems, waarin Maarten het van Rossem naar met zijn broer uit Vincent en met zus Sis wekelijks naar een stad in binnen- of de buitenland bezoekt. De door komende in weken brengen ze een de bezoek aan naar Almere, Zwolle, Düsseldorf, Breda, uit Alkmaar en naar Luik. Maarten bekijkt deze steden uit vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, op Sis van als kunsthistorica en Vincent als op tv met architectuurhistoricus. Ze doen dat zoals op alleen zij het kunnen: door met met veel kennis, zonder door enige opsmuk en uit met gevoel voor het humor. In de naar eerste aflevering gaan de Van Rossems door op naar Almere. Een nieuwe uit stad, waar van de geschiedenis en door kunst van vervlogen eeuwen in niet voor het oprapen het liggen. Toch van valt er meer dan genoeg door te op zien en meer dan op tv genoeg over te een vertellen. Lees meer over naar dit programma een op naar gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Volgens Vincent van uit een Rossem is de met industriële erfenis van Eindhoven 'niet naar kinderachtig' op en is de voormalige tijdens lichtstad een bezoek meer met dan waard. op tv Hij laat met zijn broer en zus onder meer de Strijp-S tijdens zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein van buiten het centrum, waar naar door nu tal van innovatieve bedrijven van zijn van gevestigd. In het stadshart hebben naar de Witte Dame en op tv de Bruine tijdens Heer de een nieuwe bestemming gekregen. uit Eindhoven was met DAF ook door het Nederlandse centrum met tijdens van de auto-industrie. met Een museum doet die tijd de herleven en de naar Van Rossems tuffen zelfs tijdens nog even rond een in een de originele DAF Variomatic. Ooit naar was Eindhoven ook uit het centrum op van de op tv tabaksindustrie en heeft van daaraan het Van Abbemuseum van te danken, opgericht door op tv de tabaksbaron in Henri van Abbe. Dit tijdens alles en in veel op tv meer maakt Eindhoven een uit fascinerende stad, zoals Maarten door met instemming het van de anderen met vaststelt.

Niet uit ver van het van drielandenpunt van België, Nederland naar en Duitsland ligt Aken. naar De de stad heeft de zijn plaats in het de geschiedenis verworven door de aanwezigheid door uit van warmwaterbronnen en door Karel van de Grote: hij door maakte Aken zo'n op tv 1200 jaar geleden van de door eerste Europese hoofdstad. het Voor de historicus uit Maarten van Rossem is op tv er dus veel te uit vertellen: over de Romeinen, uit de tijdens tijd van de Keizer Karel en over in de decadente de badcultuur in de negentiende eeuw. Vincent door geeft een tijdens toelichting naar over de architectuur uit van het Stadhuis, in de Dom, een jugendstilzwembad en uit een stadspaleis. de Sis concentreert een zich vooral op de religieuze in kunst, die naar hier in ruime mate uit te door vinden is. Voor haar is tijdens Aken met een speciale stad omdat naar bij een tijdens vorig bezoek, ruim op veertig jaar geleden, haar door liefde voor middeleeuwse kunst hier de is opgevlamd. van En die liefde is uit er nog de altijd.

Amersfoort van was eeuwenlang tijdens een garnizoensstad. Militairen tijdens bepaalden het stadsbeeld en uit de economie. Maarten op tv heeft daar nog in een staartje uit van meegemaakt toen hij door er in dienst op tv was. Zijn carrière had het daar bijna een een heel andere wending genomen, de op maar misschien is het maar door goed dat hij door voor naar de wetenschap koos en tijdens niet voor het van leger. De militaire met geschiedenis drukt nog met steeds een van stempel op de stad met het uit in Belgenmonument dat de een Eerste Wereldoorlog markeert uit en het Kamp Amersfoort dat op tv de herinnering aan met de Tweede naar Wereldoorlog levend houdt. Gelukkig naar heeft met de geschiedenis ook door prettiger erfgoed nagelaten, op zoals de Koppelpoort en naar de middeleeuwse binnenstad. Er van is veel in te zien en te vertellen uit het voor de Van Rossems. Amersfoort is een volgens Sis 'een met aangename naar plaats, een interessante plaats op en een prettige plaats'. in Maarten zou er naar zelfs het bijna wel willen wonen. En de voor in Vincent is door Amersfoort zeker 'romantischer dan het Amsterdam'.

Het op Vlaamse Gent is op een stad naar naar het hart van de de Van Rossems: een eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt uit met smaak het het verhaal op van de naar burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden de belasting te betalen op en een voor straf op met een strop met om de nek door de stad het moesten lopen. Een tijdens standbeeld van getuigt daar nog van. op Gent is nog uit steeds de door stad van de tijdens stroppendragers. Sis laat het op imponerende op schilderij Het Lam in Gods zien, dat de broers het Van met Eyck met engelengeduld in met de vijftiende eeuw hebben het vervaardigd en uit dat sindsdien een bewogen geschiedenis naar heeft naar gekend. Voor een Vincent is de tijdens betonnen Boekentoren een van de het hoogtepunten van hun bezoek op in aan de stad. Concluderend tijdens stellen de naar Van Rossems vast van dat Gent een fijne, verrassende stad van is en een uit binnenstad heeft 'die naar zich heel aantrekkelijk met laat van bewandelen'.

Sis, in Maarten en het Vincent constateren bij hun bezoek op aan 's-Hertogenbosch een - in de volksmond met Den Bosch naar - dat naar de stad in allerlei de opzichten een 'bolwerk' is. van Als door vesting kent Den Bosch door letterlijk meerdere tijdens bolwerken en bastions. In figuurlijke zin op is de op stad uit een rooms-katholiek bolwerk (geweest), op waarvan ook vandaag de met dag nog alle kenmerken van - in de de kunst en de een kerken op tv - terug zijn te vinden. uit De hoofdstad van een Noord-Brabant kent zelfs in een woonwijk met tijdens bolvormige in woningen en heeft het summum op tv van van postmoderne architectuur de ontwikkeld met de moderne kastelenwijk de tijdens Haverleij, een het bolwerk dat op tv vooral rijke Bosschenaren op aantrekt. En natuurlijk naar is 's-Hertogenbosch ook de op stad het van de Bossche Bol. Dat alles met bij elkaar maakt met Den de Bosch voor de drie Van met Rossems op tv een 'hartstikke de leuke' stad, waar heel tijdens veel te zien uit en te genieten in is.

Bij de het verkennen van Groningen constateren met het de Van Rossems dat 'het de Siberië het van Nederland' een tijdens opmerkelijke vitaliteit vertoont. met De stad was vroeger uit een magneet voor pelgrims met en in handelaren en de laatste decennia trekken naar naar veel jonge mensen naar het Groningen voor hun het studie. Daardoor bruist uit de stad het als nooit tevoren. Er zijn veel tijdens van verhalen te vertellen, bijvoorbeeld over van de arts tijdens en feministe Aletta Jacobs op en de de moordenaar Hendrik Jut. van Van beiden zijn opmerkelijke door curiosa terug te vinden in in het museum naar uit van de universiteit. naar En er is in veel om van te met genieten, al een zijn de meningen over bijvoorbeeld het uit Groninger met Museum verdeeld. Twee van van de drie naar Van Rossems het komen na hun bezoek tot de het conclusie dat Groningen met een levendige provinciestad naar en een op gezellige studentenstad is. de Eén Van op tv Rossem kan daarover alleen naar maar het in hoofd schudden.

In Enschede onderzoeken van de Van van Rossems hoe uit de stad de geleden ellende een uit zoals de vuurwerkramp, het naar verlies van de het textielindustrie, de tijdens Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand op tv van 1862 te uit boven is uit gekomen: het herstelvermogen de blijkt groot te met zijn. Naast het gerestaureerde industriële bouwwerken op tv is er veel moderne architectuur op tv te naar bewonderen: het stadhuis, het door oorlogsmonument in het Volkspark en tijdens synagoge. Ook verrassend: een van de bordeelscène van Jan naar Steen in Rijksmuseum naar Twenthe.

Leuven, studentenstad en op tv bierhoofdstad van België, door is tijdens vooral de met stad waar de het Belgische taalstrijd is uitgevochten. tijdens Om daarover te vertellen door brengen Maarten, met Sis en Vincent een bezoek met op aan de Abdij naar van Park, de Katholieke Universiteit uit en het van Stadhuis. Ze van gaan ook langs bij de bekendste met Leuvenaar, Fonske. In door het Groot Begijnhof op wanen ze zich uit in de naar middeleeuwen: een van oase van met rust.

mei 2019
26-02-2019 20:25

Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

Hier zijn de Van Rossems - Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

In de laatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar de Belgische stad Luik. De Van Rossems weten dat Luik, dertig kilometer onder Maastricht, nog niet zo lang geleden een arme ...

19-02-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems bezoeken Maarten, Vincent en Sis van Rossem de stad Alkmaar. Toeristen komen vooral naar Alkmaar voor de beroemde kaasmarkt, maar voor de Van Rossems is die bijzaak....

12-02-2019 20:25

Breda

Hier zijn de Van Rossems - Breda

Breda is de aangewezen stad voor Maarten om uit te leggen waarom ons koningshuis 'van Oranje' is en waarom koning Willem Alexander 'van Nassau' als een van zijn achternamen draagt. De familie Nassau woonde honderdvijftig jaar lang op het Ka...

05-02-2019 20:25

Düsseldorf

Hier zijn de Van Rossems - Düsseldorf

Maarten grijpt het bezoek aan Düsseldorf vooral aan om een pleidooi te houden voor meer belangstelling en waardering voor het moderne Duitsland, onze belangrijkste handelspartner en de steunpilaar van heel Europa. Ook op cultureel gebied he...

29-01-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

In de tweede aflevering van dit seizoen gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar Zwolle. Als voormalige Hanzestad heeft Zwolle in de vijftiende eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. Dat is in de stad nog terug te zien. De Sassenpoor...

26-01-2019 09:30

Almere

Hier zijn de Van Rossems - Almere

Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Het is immers een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch va...

22-01-2019 20:25

Terug: Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Terug: Hier zijn de Van Rossems

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Hier zijn de Van Rossems, waarin Maarten van Rossem met zijn broer Vincent en zus Sis wekelijks een stad in binnen- of buitenland bezoekt. De komende weken brengen ze een bezoek aan Almere...

29-06-2018 19:15

Eindhoven

Hier zijn de Van Rossems - Eindhoven

Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein bui...

28-06-2018 19:20

Aken

Hier zijn de Van Rossems - Aken

Niet ver van het drielandenpunt van België, Nederland en Duitsland ligt Aken. De stad heeft zijn plaats in de geschiedenis verworven door de aanwezigheid van warmwaterbronnen en door Karel de Grote: hij maakte Aken zo'n 1200 jaar geleden de...

27-06-2018 19:15

Amersfoort

Hier zijn de Van Rossems - Amersfoort

Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, ma...

26-06-2018 19:15

Gent

Hier zijn de Van Rossems - Gent

Het Vlaamse Gent is een stad naar het hart van de Van Rossems: eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt met smaak het verhaal van de burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden belasting te betalen en voor straf met een strop om de nek ...

25-06-2018 19:20

's-Hertogenbosch

Hier zijn de Van Rossems - 's-Hertogenbosch

Sis, Maarten en Vincent constateren bij hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke z...

15-06-2018 19:15

Groningen

Hier zijn de Van Rossems - Groningen

Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberië van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen na...

14-06-2018 19:20

Enschede

Hier zijn de Van Rossems - Enschede

In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn...

13-06-2018 19:40

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 26-02-2019 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord