Programma gemist?

Volgens naar Vincent van Rossem is op de op tv industriële erfenis van een Eindhoven 'niet kinderachtig' en is een de naar voormalige lichtstad een bezoek in meer dan waard. van Hij laat zijn broer en naar zus onder meer de Strijp-S zien, het het voormalige uit Philips-bedrijventerrein buiten het centrum, waar uit nu tal in van innovatieve bedrijven naar zijn gevestigd. In uit het stadshart hebben de op Witte Dame en naar de Bruine op tv Heer een op tv nieuwe bestemming tijdens gekregen. Eindhoven was met DAF ook het het Nederlandse door centrum van de met auto-industrie. Een door museum doet die tijd een herleven en door de Van Rossems tuffen uit zelfs nog op tv even rond in een originele door DAF Variomatic. Ooit door was Eindhoven naar ook het met centrum van de tijdens tabaksindustrie en heeft uit daaraan het Van Abbemuseum het te danken, door opgericht door de de tabaksbaron Henri uit van Abbe. Dit alles en naar veel meer naar maakt Eindhoven een fascinerende stad, een zoals Maarten naar met instemming van de met anderen door vaststelt.

Niet ver in van het de drielandenpunt van België, van Nederland en Duitsland met ligt Aken. uit De stad heeft zijn plaats met in in de geschiedenis verworven door een de aanwezigheid van warmwaterbronnen op tv en door Karel de van Grote: het hij maakte Aken zo'n tijdens 1200 jaar geleden de het van eerste Europese hoofdstad. Voor tijdens de historicus Maarten in van Rossem van is er dus veel door te vertellen: over op tv de Romeinen, de tijd met van Keizer uit Karel en over de van decadente badcultuur in de in negentiende eeuw. het Vincent geeft een tijdens toelichting over de door architectuur van het op Stadhuis, de Dom, door een op tv jugendstilzwembad en een op tv stadspaleis. Sis concentreert zich vooral op de de tijdens religieuze kunst, die hier in naar van ruime mate te vinden naar is. Voor in haar is Aken door een speciale stad omdat de bij een vorig bezoek, met ruim veertig jaar op tv geleden, door haar liefde voor middeleeuwse kunst van hier is de opgevlamd. En de die liefde is op er nog altijd.

Amersfoort op tv was eeuwenlang een uit garnizoensstad. Militairen bepaalden het door stadsbeeld en tijdens de economie. Maarten in heeft daar nog een naar staartje van meegemaakt toen uit hij er de in dienst was. Zijn de naar carrière had daar in bijna een heel andere wending genomen, het maar misschien is op tv het maar op tv goed dat van hij voor de in wetenschap koos en niet voor door het leger. De door militaire geschiedenis op drukt nog steeds op tv een stempel op de met de stad met het Belgenmonument van dat de Eerste Wereldoorlog door markeert en het een Kamp Amersfoort dat op tv de tijdens herinnering aan de een Tweede Wereldoorlog levend tijdens houdt. Gelukkig heeft de geschiedenis ook een de prettiger erfgoed nagelaten, zoals de Koppelpoort door en de middeleeuwse op binnenstad. Er op tv is veel te tijdens zien en te vertellen in in voor de Van Rossems. Amersfoort is uit volgens Sis uit 'een aangename naar plaats, een interessante plaats en met een prettige tijdens plaats'. Maarten zou de er zelfs bijna op wel het willen wonen. En voor het Vincent is Amersfoort zeker naar 'romantischer dan in Amsterdam'.

Het Vlaamse Gent het op is een stad naar het met hart van de een Van Rossems: naar eigenzinnig en op standvastig. Maarten vertelt een met smaak het van verhaal van de burgers die vijfhonderd tijdens jaar naar terug weigerden het belasting te betalen en op voor straf in met een strop om de nek met door in de stad op tv moesten lopen. Een standbeeld getuigt daar uit nog op van. Gent is de nog steeds de stad van in de de stroppendragers. Sis laat uit het imponerende schilderij Het Lam in Gods zien, dat met de in broers Van Eyck een met engelengeduld de in de vijftiende eeuw hebben op vervaardigd en de dat sindsdien een bewogen geschiedenis de heeft met gekend. Voor Vincent van is de betonnen Boekentoren van een van de hoogtepunten door van naar hun bezoek aan de tijdens stad. Concluderend stellen tijdens de Van Rossems uit vast dat Gent een een fijne, verrassende stad uit uit is en een door binnenstad heeft 'die in zich heel aantrekkelijk laat op tv bewandelen'.

Sis, een Maarten en Vincent de constateren bij hun op bezoek aan 's-Hertogenbosch - in naar de volksmond Den door van Bosch - dat de van stad in allerlei opzichten in een 'bolwerk' is. naar Als met vesting kent Den Bosch letterlijk de meerdere bolwerken en bastions. naar met In figuurlijke zin is op tv de stad een het rooms-katholiek bolwerk tijdens (geweest), waarvan ook vandaag de uit dag nog alle naar kenmerken door - in de op tv kunst en de kerken - een terug zijn het te vinden. met De hoofdstad van tijdens Noord-Brabant kent zelfs een op tv woonwijk met op bolvormige woningen en heeft het een summum met van postmoderne architectuur naar ontwikkeld met de moderne kastelenwijk op tv de een Haverleij, een bolwerk dat van vooral rijke de Bosschenaren aantrekt. En uit natuurlijk is 's-Hertogenbosch ook de stad het van de Bossche de op tv Bol. Dat alles bij elkaar maakt op tv Den Bosch voor op de drie Van een een Rossems een 'hartstikke leuke' tijdens stad, waar naar heel veel te zien en tijdens te genieten een is.

Bij op het verkennen van Groningen constateren in de Van het Rossems het dat 'het Siberië van Nederland' een uit op opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was het vroeger een magneet het naar voor pelgrims en van handelaren en de laatste op decennia trekken op tv veel jonge mensen naar Groningen door voor hun studie. door Daardoor uit bruist de stad als nooit door tevoren. Er op tv zijn veel de verhalen te vertellen, bijvoorbeeld over de van arts uit en feministe Aletta Jacobs in en de moordenaar Hendrik in naar Jut. Van beiden zijn het opmerkelijke curiosa terug met te vinden uit in het museum het van de universiteit. En er naar is veel om het van met te genieten, al zijn met de meningen over bijvoorbeeld het tijdens Groninger Museum tijdens verdeeld. Twee door van de op tv drie Van Rossems komen na uit hun bezoek naar tot de conclusie tijdens dat Groningen een het levendige provinciestad en een van gezellige studentenstad op tv is. Eén Van Rossem in kan daarover alleen tijdens maar de het hoofd schudden.

In Enschede de onderzoeken de uit Van Rossems hoe de stad op de geleden ellende op zoals tijdens de vuurwerkramp, het verlies uit van de textielindustrie, met de Tweede de Wereldoorlog en de stadsbrand door van naar 1862 te boven is gekomen: uit het herstelvermogen blijkt groot tijdens te door zijn. Naast gerestaureerde industriële bouwwerken de met is er veel moderne architectuur te op een bewonderen: het stadhuis, het oorlogsmonument naar in het Volkspark en door het synagoge. Ook verrassend: van de bordeelscène van Jan een Steen in Rijksmuseum met Twenthe.

Leuven, studentenstad in en bierhoofdstad van op tv België, is tijdens vooral de stad waar de de Belgische taalstrijd is het uitgevochten. Om daarover naar te vertellen brengen met Maarten, door Sis en Vincent het een bezoek aan de Abdij op van Park, de op tv Katholieke Universiteit en tijdens tijdens het Stadhuis. Ze gaan ook het langs van bij de bekendste Leuvenaar, de Fonske. In het Groot Begijnhof naar wanen ze met zich de in de middeleeuwen: een oase op tv van naar rust.

Universiteitsstad Franeker in heeft geen universiteit, uit maar toch valt van er veel een te leren, bijvoorbeeld wat een een xylotheek is tijdens en een stins. Ook in proberen door de Van Rossems de regels tijdens van het kaatsspel van te doorgronden. Het de meest onder de tijdens in indruk zijn ze echter van de wolkammer Eise Eisinga, die van ons een hele zonnestelsel in de zijn huis uit nabouwde.

Middelburg heeft een een op tv verleden van bloei en naar rijkdom, maar ook van de ondergang naar en chaos: 'Ik worstel en kom op tv boven'. Sis belicht op tv door het religieuze aspect door te op wijzen uit op het Abdijcomplex en de bedevaarten. door Vincent laat het zien hoe de stad het na met de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd op en naar Maarten richt zich op het het in roemruchte VOC-verleden, waarvan het de slavenhandel een pijnlijk onderdeel de is.

Münster, een net over de naar grens bij Enschede, naar was eeuwenlang het toneel uit van wreedheden én diplomatie, op tv het van oorlog én met vrede. En ook nu is van het hommeles: tussen van Sis en tijdens Maarten. Vincent laat zien hoe een oude tijdens en moderne architectuur kunnen naar samengaan. Voor Maarten in is dit vooral naar de stad van de een Vrede van Münster uit (1648). Sis legt tijdens aan de hand de van schilderijen uit uit op tv hoe die vrede op tot stand kwam. En dan door zijn er nog de naar stille uit getuigen van op tv de gewelddadige wederdopers, onder wie ene van tijdens Jantje van Leiden.

Als naar kind kwamen de tijdens Van Rossems vaak tijdens in Delft, omdat in hun grootouders er woonden. de In de stad uit wordt al eeuwen vormgegeven een aan de toekomst: op naar die van de op staat, met vrijheidsstrijders als Willem van op tv Oranje, met die van de tijdens industrie, met ondernemers als Jacques uit van uit Marken, en die naar van wetenschap en techniek, met een geleerden als de door in grootvaders van de Van van Rossems.

Brussel wordt door wel de hoofdstad een van Europa genoemd, maar in van heeft het ook de allure de die bij tijdens een hoofdstad past? Vroeger het ongetwijfeld van wel, maar wat is daar nu in nog van over? uit De drie Van met in Rossems gaan op het onderzoek uit en het ontdekken dat het er misschien helemaal van niet toe doet uit of Brussel tijdens echt een hoofdstad door is. Met of zonder van uit dat predicaat heeft Brussel uit op allerlei het gebied veel moois te bieden. het Zolang op Manneken Pis maar de wordt gemeden.

In hun naar jeugd bezochten de met drie Van Rossems Arnhem uit met dikwijls. Ze kennen de een stad dan ook door en op door. Tenminste, de dat een denken ze. Sinds hun kinderjaren met is op tv Arnhem aan een tweede de jeugd begonnen. naar Met nieuw elan, nieuwe tijdens architectuur en nieuwe initiatieven. Maarten, met Sis op en Vincent naar gaan op een sentimental journey en op tv ontdekken een en passant in wat er allemaal het veranderd is.

Afgaand op tv op het grote in aantal standbeelden in dat er te vinden is, met moet Haarlem het een stad van heel het veel met helden zijn. De naar Van Rossems scheppen er plezier op in om het heldendom tijdens door van al de uitgebeelde personen te met onderzoeken. uit Zijn er het echt zoveel waarachtige een helden in Haarlem geboren of naar valt daar met wel op op af te dingen? De Van Rossems van op tv menen dat het door laatste veelal het geval het is. Welke helden blijven er op tv in over?

augustus 2018
29-06-2018 19:15

Eindhoven

Hier zijn de Van Rossems - Eindhoven

Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein bui...

28-06-2018 19:20

Aken

Hier zijn de Van Rossems - Aken

Niet ver van het drielandenpunt van België, Nederland en Duitsland ligt Aken. De stad heeft zijn plaats in de geschiedenis verworven door de aanwezigheid van warmwaterbronnen en door Karel de Grote: hij maakte Aken zo'n 1200 jaar geleden de...

27-06-2018 19:15

Amersfoort

Hier zijn de Van Rossems - Amersfoort

Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, ma...

26-06-2018 19:15

Gent

Hier zijn de Van Rossems - Gent

Het Vlaamse Gent is een stad naar het hart van de Van Rossems: eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt met smaak het verhaal van de burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden belasting te betalen en voor straf met een strop om de nek ...

25-06-2018 19:20

's-Hertogenbosch

Hier zijn de Van Rossems - 's-Hertogenbosch

Sis, Maarten en Vincent constateren bij hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke z...

15-06-2018 19:15

Groningen

Hier zijn de Van Rossems - Groningen

Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberië van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen na...

14-06-2018 19:20

Enschede

Hier zijn de Van Rossems - Enschede

In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn...

13-06-2018 19:40

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

12-06-2018 19:40

Franeker

Hier zijn de Van Rossems - Franeker

Universiteitsstad Franeker heeft geen universiteit, maar toch valt er veel te leren, bijvoorbeeld wat een xylotheek is en een stins. Ook proberen de Van Rossems de regels van het kaatsspel te doorgronden. Het meest onder de indruk zijn ze e...

11-06-2018 19:50

Middelburg

Hier zijn de Van Rossems - Middelburg

Middelburg heeft een verleden van bloei en rijkdom, maar ook van ondergang en chaos: 'Ik worstel en kom boven'. Sis belicht het religieuze aspect door te wijzen op het Abdijcomplex en de bedevaarten. Vincent laat zien hoe de stad na de Twee...

07-06-2018 19:40

Münster

Hier zijn de Van Rossems - Münster

Münster, net over de grens bij Enschede, was eeuwenlang het toneel van wreedheden én diplomatie, van oorlog én vrede. En ook nu is het hommeles: tussen Sis en Maarten. Vincent laat zien hoe oude en moderne architectuur kunnen samengaan. Voo...

06-06-2018 19:40

Delft

Hier zijn de Van Rossems - Delft

Als kind kwamen de Van Rossems vaak in Delft, omdat hun grootouders er woonden. In de stad wordt al eeuwen vormgegeven aan de toekomst: die van de staat, met vrijheidsstrijders als Willem van Oranje, die van de industrie, met ondernemers al...

05-06-2018 19:40

Brussel

Hier zijn de Van Rossems - Brussel

Brussel wordt wel de hoofdstad van Europa genoemd, maar heeft het ook de allure die bij een hoofdstad past? Vroeger ongetwijfeld wel, maar wat is daar nu nog van over? De drie Van Rossems gaan op onderzoek uit en ontdekken dat het er missch...

04-06-2018 19:45

Arnhem

Hier zijn de Van Rossems - Arnhem

In hun jeugd bezochten de drie Van Rossems Arnhem dikwijls. Ze kennen de stad dan ook door en door. Tenminste, dat denken ze. Sinds hun kinderjaren is Arnhem aan een tweede jeugd begonnen. Met nieuw elan, nieuwe architectuur en nieuwe initi...

31-05-2018 19:40

Haarlem

Hier zijn de Van Rossems - Haarlem

Afgaand op het grote aantal standbeelden dat er te vinden is, moet Haarlem een stad van heel veel helden zijn. De Van Rossems scheppen er plezier in om het heldendom van al de uitgebeelde personen te onderzoeken. Zijn er echt zoveel waarach...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 53
  • Laatste uitzending op 29-06-2018 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord