Programma gemist?

In op de laatste aflevering naar willen de Van naar Rossems in Enschede onderzoeken op tv hoe de stad de tijdens ellende van van het in verleden te boven van is gekomen. De vuurwerkramp, het verlies in uit van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, het de stadsbrand van op 1862. De uit stad een heeft nogal wat een te verduren gekregen. Maar Maarten, Sis door en Vincent komen in naar al snel tot de ontdekking in dat het herstelvermogen van met de op stad groot is. uit Naast gerestaureerde industriële bouwwerken door is naar er veel moderne het architectuur te bewonderen. met Het stadhuis is naar in één woord tijdens indrukwekkend, het Volkspark kent een prachtig in oorlogsmonument en een met van van de mooiste synagogen van naar Nederland de staat in Enschede. In Rijkmuseum de Twenthe laat Sis het haar broers met een bordeelscène van Jan Steen uit zien. de Enschede is een stad van van verrassingen. Inmiddels heeft tijdens de NTR laten weten van de dat de Van Rossems op tv in 2018 weer te naar zien uit zullen zijn met een het nieuwe reeks.

Leuven, studentenstad tijdens en bierhoofdstad het van België, de is vooral de stad waar door de naar Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover met te vertellen brengen uit Maarten, Sis door en Vincent een tijdens bezoek aan de de Abdij van Park, van de Katholieke op tv Universiteit en het Stadhuis. Ze uit gaan ook langs naar bij de van bekendste Leuvenaar, Fonske. een In het door Groot Begijnhof de wanen ze zich in op de middeleeuwen: een tijdens oase van door rust.

Universiteitsstad Franeker heeft een van geen universiteit, maar toch valt op er tijdens veel te leren. Bijvoorbeeld tijdens wat een xylotheek op tv is. En een stins. Ook uit tijdens proberen de Van het Rossems de regels van van het kaatsspel te door doorgronden. Het meest onder met de indruk in zijn ze echter van wolkammer uit Eise Eisinga, die door ons uit hele zonnestelsel in zijn huis door uit nabouwde.

In naar de derde aflevering van naar een nieuwe zesdelige in reeks uit van Hier zijn van naar de Van Rossems wordt een in bezoek aan van Middelburg gebracht. een Na het succes van uit de eerste twee op tv series verkennen Maarten, op tv Sis uit en Vincent van Rossem opnieuw een een zestal steden. Dat de doen ze op met de naar manier zoals alleen uit zij dat in kunnen: met veel kennis, zonder op enige opsmuk tijdens en met gevoel op tv voor humor. De drie Van op tv op Rossems laten elkaar weer plekken tijdens zien die de het anderen nog niet zo de een goed kennen en vertellen elkaar op tv de verhalen die de daarbij horen. door Maarten doet dat vanuit zijn door specialiteit, van geschiedenis, Sis in als kunsthistorica en Vincent is tijdens expert op het gebied een van architectuur. De met hoofdstad van door Zeeland heeft veel door te bieden. Middelburg door heeft een rijk verleden. een Een verleden van tijdens bloei de en rijkdom, maar ook van ondergang de en chaos. het Niet voor op niets is Middelburg de de stad van ‘Ik naar worstel en het kom boven’. In zo’n naar omgeving voelen de Van op Rossems met zich thuis. Sis het belicht vooral het religieuze aspect, in zoals naar het Abdijcomplex en de tijdens bedevaarten. Vincent laat van zien hoe op de stad na de een Tweede Wereldoorlog de werd herbouwd en Maarten richt een zich het onder meer op de het roemruchte VOC-verleden. Een het pijnlijk onderdeel daarvan is in de naar slavenhandel. Als de tijdens Van Rossems oog in in oog van komen met voorwerpen, uit documenten en afbeeldingen die op getuigen van de wreedheid van de een slavernij, vallen ze stil. Dan hebben met zelfs zij in geen naar woorden voor de naar verschrikkingen van dat naar verleden.

Münster, met net over van de grens bij Enschede, was eeuwenlang de naar het toneel van wreedheden én diplomatie, tijdens van met oorlog én vrede. uit En ook in nu is het tijdens hommeles: tussen Sis en Maarten. Vincent een van laat zien hoe oude en moderne met architectuur op kunnen samengaan. Voor Maarten in is door dit vooral de stad van de naar naar Vrede van Münster (1648). op tv Sis legt aan van de hand van de schilderijen uit in hoe die vrede tot op tv stand kwam. En in dan zijn door er nog de stille getuigen van de de gewelddadige wederdopers, een naar onder wie ene Jantje van het Leiden.

Na op het succes van de de eerste twee series verkennen een Maarten, Sis met en Vincent van een Rossem voor naar de NTR met in een derde reeks van Hier van zijn met de Van Rossems tijdens opnieuw een zestal steden. met Dat doen ze met op de de manier zoals alleen de zij dat door kunnen: met veel van kennis, zonder enige opsmuk en met op tv de gevoel voor humor. De drie op Van Rossems laten elkaar met weer in plekken zien die de anderen nog de niet door zo goed kennen en vertellen op tv elkaar de een verhalen die daarbij uit horen. Maarten doet de dat vanuit zijn specialiteit, naar geschiedenis, Sis een als kunsthistorica en in Vincent is in expert op door het gebied van architectuur. In tijdens de eerste aflevering door bezoeken de Van op tv Rossems Delft. van Voor hen is dat een de soort tijdens thuiskomen. Als in kind kwamen ze hier dikwijls, omdat van hun tijdens grootouders er tijdens woonden. Beiden opa’s in waren hoogleraar aan de op tv Technische Universiteit. Even dreigt nostalgie een van de overhand te krijgen als op ze weer op in het het oude huis van opa de en oma door Van Rossem zijn, maar tijdens voordat het uit zover is hebben ze door Delft als oude én op tv moderne stad al een ruim in verkend. In Delft wordt al eeuwen een vormgegeven de aan de toekomst. Aan de tijdens toekomst van in de staat met met vrijheidsstrijders als in Willem van Oranje, naar aan de met toekomst van de industrie in met visionaire ondernemers als van Jacques van Marken en door aan de het toekomst van de wetenschap en naar techniek met geleerden als de van grootvaders van de met Van op tv Rossems. Logisch dat de Van Rossems door van met Delft aan hun uit derde serie willen beginnen. In de de naar komende weken verkennen in de Van Rossems in nog Münster, Middelburg, Franeker, Leuven op en het Enschede.

Brussel wordt wel de de uit hoofdstad van op tv Europa genoemd, maar heeft een het ook de allure die naar bij het een hoofdstad past? Vroeger een ongetwijfeld van wel, maar wat is daar de nu nog van over? van De met drie Van Rossems gaan op uit in onderzoek uit en ontdekken dat het in er misschien naar helemaal in niet toe doet of uit Brussel echt het een hoofdstad is. Met naar of zonder in dat predicaat heeft Brussel van op allerlei tijdens gebied veel moois te in bieden. Zolang Manneken Pis tijdens maar wordt de gemeden.

In een hun jeugd bezochten de drie een Van Rossems in dikwijls Arnhem. Ze kennen de de op stad dan ook door en naar door. Tenminste, dat van denken met ze. Sinds hun kinderjaren uit is Arnhem aan door een tweede in jeugd begonnen. Met nieuw elan, door in nieuwe architectuur en nieuwe initiatieven. naar Maarten, Sis en Vincent uit gaan op tv op een sentimental journey in en ontdekken een en passant wat er allemaal een veranderd met is.

Afgaand op het in grote op aantal standbeelden dat in er te vinden tijdens is, moet in Haarlem een stad naar van heel veel op helden zijn. De Van door Rossems scheppen met er plezier in van om het heldendom het van al de uitgebeelde personen het te het onderzoeken. Zijn er echt het zoveel waarachtige helden naar in Haarlem geboren of valt op tv daar wel op van af te op tv dingen? De Van Rossems in menen dat het met van laatste veelal het geval op tv is. Welke helden blijven met er naar over?

Amper met een uurtje over uit de oostgrens, gelegen in uit het industriële van hart van het op Ruhrgebied aan een de oevers van op de Rijn, ligt Keulen. Een het stad die meer te op tv bieden heeft van dan carnaval en tijdens kerstmarkten. Het is vooral op tv een stad van in contrasten uit tussen oud en nieuw: van het naar Romeinse resten tot met avant-garde architectuur. Naast vele hoogtepunten als uit met de Dom en de prachtige musea op tv met is er ook een een gênant dieptepunt: het de eau de cologne museum. Althans, naar zo tijdens ervaren de Van een Rossems het.

Ooit naar was Enkhuizen een wereldstad, met in handelscontacten over de op tv op tv hele aardbol, zeer lucratieve visserij en door in met een bloeiend cultureel leven. Dat van was vierhonderd op jaar op tv geleden en sindsdien is de stad met langzaam in naar verval geraakt. de Nu is Enkhuizen door weer op de weg een terug, mede van dankzij dat de verleden. De Van naar Rossems laten zien wat de de Gouden met Eeuw in het het huidige Enkhuizen aan sporen heeft nagelaten. door En hoe met de teloorgang op tv ook nog naar steeds zichtbaar is.

Iedereen kent Den met met Haag. Maar hoe uit goed? De Van Rossems onthullen een door uit aantal geheimen van de het Hofstad die weinig mensen zullen uit uit kennen. Of het nu op tv gaat om musea waaraan iedereen naar voorbijloopt met of om plekken waar het gesprekken plaatsvinden een waar niemand iets van mag met uit weten. Er is naar ook veel verborgen schoonheid te in vinden in de Den Haag, als je er uit maar met oog voor hebt. En dat met hebben Maarten, Sis op tv op tv en Vincent. Ook al vinden ze van zelden alle drie uit hetzelfde het mooi.

Maarten, Sis het en van Vincent van Rossem verkennen opnieuw een tijdens de zestal steden op een manier naar zoals alleen zij door dat kunnen. In door deze op aflevering bezoeken ze Brussel.Meer Brussel wordt van wel de in hoofdstad van van Europa genoemd, maar heeft van het van ook de allure die naar bij een hoofdstad in past? Vroeger ongetwijfeld wel, het maar wat op tv is daar nu nog van tijdens over? op tv De drie met Van Rossems gaan op op onderzoek uit en ontdekken de dat het er naar misschien helemaal niet toe van het doet of Brussel van echt een hoofdstad is. Met in of zonder tijdens dat predicaat heeft met Brussel op allerlei gebied in veel moois te met bieden. de Zolang Manneken Pis maar wordt met gemeden.Minder

Maarten, Sis uit en Vincent van op tv Rossem in verkennen opnieuw een naar zestal steden op een manier zoals naar alleen zij dat met kunnen. In in deze aflevering door bezoeken ze Arnhem.Meer in In hun jeugd bezochten de de drie door Van Rossems Arnhem dikwijls. Ze een kennen de met stad dan ook door uit en naar door. Tenminste, op tv dat denken ze. Sinds hun kinderjaren tijdens is Arnhem de aan een met tweede jeugd op begonnen. Met nieuw elan, nieuwe architectuur het tijdens en nieuwe initiatieven. Maarten, met Sis en Vincent gaan op op een sentimental op tv journey en ontdekken en door passant wat op er op allemaal veranderd is.Minder

Maarten, in Sis en Vincent van met Rossem verkennen van opnieuw een zestal steden op de het een manier zoals alleen een zij dat tijdens kunnen. In deze aflevering bezoeken uit ze Haarlem.Meer Afgaand op van het grote de aantal een standbeelden dat er te een vinden is, moet Haarlem naar een stad van van heel veel helden zijn. door De Van Rossems op tv scheppen door er plezier met in om het heldendom in van al door de uitgebeelde personen te onderzoeken. Zijn tijdens er door echt zoveel door waarachtige helden in Haarlem door geboren of van valt daar wel op door af te dingen? De Van de een Rossems menen dat het laatste de veelal het geval een is. Welke helden de blijven er op tv over?Minder

oktober 2017
12-10-2017 20:30

Slot: Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Slot: Hier zijn de Van Rossems

In de laatste aflevering willen de Van Rossems in Enschede onderzoeken hoe de stad de ellende van het verleden te boven is gekomen. De vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de stadsbrand van 1862. De s...

05-10-2017 20:30

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

28-09-2017 20:25

Franeker

Hier zijn de Van Rossems - Franeker

Universiteitsstad Franeker heeft geen universiteit, maar toch valt er veel te leren. Bijvoorbeeld wat een xylotheek is. En een stins. Ook proberen de Van Rossems de regels van het kaatsspel te doorgronden. Het meest onder de indruk zijn ze ...

21-09-2017 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Middelburg

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Middelburg

In de derde aflevering van een nieuwe zesdelige reeks van Hier zijn van de Van Rossems wordt een bezoek aan Middelburg gebracht. Na het succes van de eerste twee series verkennen Maarten, Sis en Vincent van Rossem opnieuw een zestal steden....

14-09-2017 20:25

Münster

Hier zijn de Van Rossems - Münster

Münster, net over de grens bij Enschede, was eeuwenlang het toneel van wreedheden én diplomatie, van oorlog én vrede. En ook nu is het hommeles: tussen Sis en Maarten. Vincent laat zien hoe oude en moderne architectuur kunnen samengaan. Voo...

07-09-2017 20:30

Terug: Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Terug: Hier zijn de Van Rossems

Na het succes van de eerste twee series verkennen Maarten, Sis en Vincent van Rossem voor de NTR in een derde reeks van Hier zijn de Van Rossems opnieuw een zestal steden. Dat doen ze op de manier zoals alleen zij dat kunnen: met veel kenni...

02-09-2017 16:15

Brussel

Hier zijn de Van Rossems - Brussel

Brussel wordt wel de hoofdstad van Europa genoemd, maar heeft het ook de allure die bij een hoofdstad past? Vroeger ongetwijfeld wel, maar wat is daar nu nog van over? De drie Van Rossems gaan op onderzoek uit en ontdekken dat het er missch...

26-08-2017 16:15

Arnhem

Hier zijn de Van Rossems - Arnhem

In hun jeugd bezochten de drie Van Rossems dikwijls Arnhem. Ze kennen de stad dan ook door en door. Tenminste, dat denken ze. Sinds hun kinderjaren is Arnhem aan een tweede jeugd begonnen. Met nieuw elan, nieuwe architectuur en nieuwe initi...

19-08-2017 16:15

Haarlem

Hier zijn de Van Rossems - Haarlem

Afgaand op het grote aantal standbeelden dat er te vinden is, moet Haarlem een stad van heel veel helden zijn. De Van Rossems scheppen er plezier in om het heldendom van al de uitgebeelde personen te onderzoeken. Zijn er echt zoveel waarach...

12-08-2017 16:15

Keulen

Hier zijn de Van Rossems - Keulen

Amper een uurtje over de oostgrens, gelegen in het industriële hart van het Ruhrgebied aan de oevers van de Rijn, ligt Keulen. Een stad die meer te bieden heeft dan carnaval en kerstmarkten. Het is vooral een stad van contrasten tussen oud ...

05-08-2017 16:10

Enkhuizen

Hier zijn de Van Rossems - Enkhuizen

Ooit was Enkhuizen een wereldstad, met handelscontacten over de hele aardbol, zeer lucratieve visserij en met een bloeiend cultureel leven. Dat was vierhonderd jaar geleden en sindsdien is de stad langzaam in verval geraakt. Nu is Enkhuizen...

29-07-2017 16:15

Den Haag

Hier zijn de Van Rossems - Den Haag

Iedereen kent Den Haag. Maar hoe goed? De Van Rossems onthullen een aantal geheimen van de Hofstad die weinig mensen zullen kennen. Of het nu gaat om musea waaraan iedereen voorbijloopt of om plekken waar gesprekken plaatsvinden waar nieman...

19-02-2016 20:30

Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems

Maarten, Sis en Vincent van Rossem verkennen opnieuw een zestal steden op een manier zoals alleen zij dat kunnen. In deze aflevering bezoeken ze Brussel.Meer Brussel wordt wel de hoofdstad van Europa genoemd, maar heeft het ook de allure di...

05-02-2016 20:31

Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems

Maarten, Sis en Vincent van Rossem verkennen opnieuw een zestal steden op een manier zoals alleen zij dat kunnen. In deze aflevering bezoeken ze Arnhem.Meer In hun jeugd bezochten de drie Van Rossems Arnhem dikwijls. Ze kennen de stad dan o...

29-01-2016 20:27

Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems

Maarten, Sis en Vincent van Rossem verkennen opnieuw een zestal steden op een manier zoals alleen zij dat kunnen. In deze aflevering bezoeken ze Haarlem.Meer Afgaand op het grote aantal standbeelden dat er te vinden is, moet Haarlem een sta...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 12-10-2017 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord