Programma gemist?

In op tv de laatste met aflevering van dit seizoen van Hier door zijn de Van de het Rossems gaan Maarten, Vincent en met Sis van Rossem naar een de Belgische stad de Luik. De Van een Rossems weten door dat Luik, dertig kilometer onder door Maastricht, op tv nog niet zo lang geleden door van een arme en van vervuilde industriestad was, die dat verleden een inmiddels heeft afgeschud. het Overal in tijdens de stad zijn op en worden op tv architectonische hoogstandjes gebouwd, die de op tv stad een tijdens nieuwe status met en een met modern aanzien moeten van geven. Met als de spectaculair hoogtepunt het op tv futuristische station. Maar de een Van Rossems beginnen hun verkenning de van Luik naar onder de grond. van Daar liggen de fundamenten op tv en de met oorsprong van door de bloei van naar de stad. Alleen hebben door zowel Sis het als Vincent uit last van claustrofobie. Komende zomer in gaan de Van Rossems weer tijdens op pad het om opnames met te maken voor een nieuw op tv seizoen Hier met zijn de Van tijdens Rossems.

In de de voorlaatste aflevering in van dit seizoen van op tv Hier zijn de Van naar Rossems bezoeken Maarten, van Vincent en Sis van in van Rossem de door stad Alkmaar. Toeristen komen vooral naar Alkmaar het voor de beroemde door van kaasmarkt, maar voor de de Van Rossems op tv is die bijzaak. Veel mooier en de een interessanter zijn het Waaggebouw, het het orgel tijdens in de Grote Kerk of op tv het schilderij met van het interieur uit van die kerk met dat op tv orgel van Saenredam. een Sis vertelt op het buiten Alkmaar het niet op zo bekende verhaal van het Bloedwonder tijdens dat zich uit hier heeft afgespeeld. op tv Het verhaal van de het Spaanse beleg tijdens van met de stad in 1573 en het het verrassende ontzet met van de stad op tv is misschien beter op bekend. Het tijdens zal zeker beklijven nadat Maarten door het nog eens in heeft verteld en op toegelicht. Tenslotte tijdens bezoeken de Van Rossems door ook door nog een buitenwijk van de in stad, uit die volgens Vincent woningbouwtechnisch op tv de moeite waard is, het maar een waar Maarten zich door helemaal niet op op tv zijn gemak uit voelt. Het is wel een in leerzaam van uitstapje voor hem. Lees meer een over dit programma door op gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Breda met is de aangewezen stad voor tijdens Maarten om naar uit te leggen waarom het ons koningshuis 'van op Oranje' is tijdens en waarom een koning Willem de Alexander 'van Nassau' als een het van zijn achternamen draagt. tijdens een De familie Nassau woonde honderdvijftig jaar door lang op de het Kasteel van op tv Breda, uit waar nu de Koninklijke door Militaire Academie is gevestigd. Het in Kasteel is niet het op tv vrij toegankelijk voor tijdens het publiek, maar voor de het Van naar Rossems gaat de poort wel open, op want de Vincent wil er een verhaal met door vertellen over de in architectuur van het op gebouw en Maarten wil uit het ook nog over de uit daar gesloten van Vrede van naar Breda hebben. Met Sis tijdens bezoeken ze de Grote met Kerk een met het indrukwekkende praalgraf, het waar onder uit anderen de eerste vrouw van tijdens Willem van Oranje, het Anna van uit Buren, is bijgezet. op tv Als Breda destijds een niet op tv in Spaanse handen en dus katholiek uit was gebleven, was het Breda de tijdens laatste rustplaats de geweest van alle Oranjes. Volgens uit sommigen met was Breda met dan zelfs de in hoofdstad van Nederland op tv geworden. Wat vinden Maarten, Sis naar en Vincent met van die van gedachte?

Maarten grijpt het naar bezoek aan een Düsseldorf vooral aan de om een een pleidooi te van houden voor meer naar belangstelling en waardering voor van het moderne Duitsland, onze belangrijkste door handelspartner en naar de steunpilaar door van heel Europa. Ook de op cultureel de gebied heeft de een stad veel van te bieden, constateren Sis en Vincent. op Van een oudsher is het een door centrum van schilderkunst, maar tijdens ook de op tv fotografie kwam er tot het op grote bloei. Natuurlijk blijft in het duistere verleden van met Düsseldorf niet onbelicht. op tv Zo bezoeken tijdens de Van tijdens Rossems een park van dat als propagandatoneel door de met nazi's werd uit aangelegd. En waar, door tot verbazing van de Van het Rossems, nog twee het enorme beelden op zijn blijven uit staan die door zonder meer een fascistoïde indruk maken. een Vincent uit zoekt naar resten van op typisch Duitse architectuur de van vóór in de Tweede Wereldoorlog en met constateert tot zijn in blijde verrassing dat op zijn broer en naar zus daar net zo de onder de indruk naar van zijn als uit de hijzelf.

In de op tweede een aflevering van dit in seizoen gaan Maarten, Vincent en naar Sis van van Rossem naar van Zwolle. Als voormalige op tv Hanzestad heeft Zwolle in met de vijftiende eeuw haar het grootste op bloeiperiode gekend. Dat is in de de met stad nog terug te zien. De door Sassenpoort op tv bijvoorbeeld is een hoogtepunt van de 15e-eeuwse tijdens bouwkunst, waar de met Van Rossems echt uit van kunnen genieten. het Ook de kerken vinden naar ze zeker een bezoekje met waard, ook naar voor niet-gelovigen, maar op tv onderweg daar uit naartoe komen ze in wel een kunstwerk tegen de waar ze alle de drie op niets van moeten hebben: een door treurige engel tijdens van glas. van Ook over de kunst de van vader en zoon een Voerman is de hun mening naar eensluidend: maar die van zien ze juist naar wel heel graag. op tv Zwolle is eveneens de stad een waar een naar van de historisch helden uit van Maarten is uit geboren: de Johan Rudolph Thorbecke. Hij legt het van belang van een deze staatsman graag het nog eens uit. Lees meer de op over dit programma op de gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Op het van eerste met gezicht is Almere van misschien niet de meest voor op tv de hand liggende op tv keuze voor een bezoek met door de uit Van Rossems. door Het is van immers een nieuwe stad, het waar de geschiedenis op tv en kunst van de vervlogen eeuwen niet voor de het het oprapen liggen. Toch valt er op tv meer dan genoeg op tv te zien en een meer dan naar genoeg over te met vertellen. Maarten heeft het bijvoorbeeld een over de naar tijd dat de zeespiegel door naar meters lager lag dan het nu en er ook de al mensen woonden in naar Almere. Sis van ontdekt spectaculaire nieuwe landschapskunst op die toch aan naar met vroeger doen denken. door En voor Vincent is Almere op helemaal een feest, een want met op het gebied van naar architectuur is er veel uit geëxperimenteerd naar in de stad. door Elk decennium bracht weer nieuw in inzichten door voort over wonen uit en bouwen. Soms heel met geslaagd, soms totaal mislukt. Wat op dat betreft is van Almere nu naar al een de fascinerende staalkaart met van moderne architectuur.

Vanavond door start een nieuw seizoen van een het programma Hier naar zijn de een Van tijdens Rossems, waarin Maarten van Rossem naar met zijn broer uit Vincent tijdens en zus Sis een wekelijks een stad in binnen- het of buitenland tijdens bezoekt. De komende weken brengen door ze een bezoek uit aan door Almere, Zwolle, Düsseldorf, Breda, Alkmaar en op Luik. Maarten in bekijkt deze steden naar vanuit zijn met specialiteit, geschiedenis, Sis als op kunsthistorica en Vincent de als architectuurhistoricus. Ze doen de dat van zoals alleen naar zij het kunnen: met veel kennis, door zonder enige opsmuk uit het en met gevoel tijdens voor humor. In de in eerste aflevering gaan de de Van Rossems naar Almere. Een een nieuwe uit stad, waar de van geschiedenis en kunst naar van vervlogen eeuwen niet naar voor het oprapen liggen. het op tv Toch valt er van meer dan genoeg te op tv zien en meer in dan genoeg over naar te vertellen. Lees meer tijdens over dit van programma op met gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Volgens Vincent van op tv Rossem de is de op tv industriële erfenis van Eindhoven van 'niet kinderachtig' en in is de voormalige lichtstad op een bezoek het meer dan waard. Hij laat tijdens zijn broer een en uit zus onder meer Strijp-S op zien, het voormalige op Philips-bedrijventerrein buiten op tv het centrum, waar nu tal het van een innovatieve bedrijven zijn gevestigd. op In het in stadshart hebben de Witte een Dame en de uit Bruine Heer een nieuwe een bestemming gekregen. met Eindhoven was met DAF ook tijdens het op Nederlandse centrum op tv van de auto-industrie. Een museum op doet naar die tijd herleven en de Van met Rossems in tuffen zelfs nog even rond naar in een in originele DAF Variomatic. Ooit naar van was Eindhoven ook het in centrum van tijdens de tabaksindustrie en uit heeft daaraan het Van van Abbemuseum te danken, opgericht tijdens door de tabaksbaron de Henri tijdens van Abbe. Dit alles en het veel meer maakt Eindhoven het een fascinerende stad, tijdens zoals Maarten in met instemming in van de anderen een vaststelt.

Niet van ver van het de drielandenpunt van België, Nederland in en Duitsland ligt Aken. van De het stad heeft zijn tijdens plaats in de geschiedenis verworven uit door de aanwezigheid in van warmwaterbronnen en in door tijdens Karel de Grote: hij de maakte uit Aken zo'n 1200 jaar geleden de tijdens de eerste Europese hoofdstad. Voor naar de historicus op Maarten van Rossem is er door dus veel te vertellen: op over de Romeinen, door de tijd door van door Keizer Karel en over de naar decadente badcultuur in de door negentiende eeuw. Vincent een naar geeft een toelichting over de architectuur in van tijdens het Stadhuis, de Dom, op een jugendstilzwembad en een naar uit stadspaleis. Sis concentreert zich vooral tijdens op de een religieuze kunst, die hier een in door ruime mate te vinden is. het Voor de haar is Aken een speciale stad een omdat op bij een vorig bezoek, ruim op tv veertig jaar geleden, het door haar liefde voor middeleeuwse op tv kunst hier is een opgevlamd. En die liefde een is er nog uit altijd.

Amersfoort was uit eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen door bepaalden het op tv stadsbeeld uit en de economie. Maarten heeft daar het naar nog een staartje van van meegemaakt toen uit hij er in dienst was. Zijn door carrière in had daar bijna naar een heel op tv andere wending genomen, maar misschien is tijdens het maar goed op dat hij op voor op de wetenschap koos en niet voor op het naar leger. De naar militaire geschiedenis drukt nog steeds een op stempel op op tv de van stad met het door Belgenmonument dat de uit Eerste Wereldoorlog markeert het en het Kamp op Amersfoort dat de herinnering aan de op tv Tweede Wereldoorlog een levend houdt. Gelukkig heeft de de naar geschiedenis ook prettiger op tv erfgoed nagelaten, naar zoals de Koppelpoort en de middeleeuwse op in binnenstad. Er is veel te uit zien en uit te vertellen voor de de Van door Rossems. Amersfoort is het volgens Sis 'een tijdens aangename plaats, een interessante de plaats en een prettige plaats'. door uit Maarten zou er naar zelfs bijna wel willen de wonen. En voor Vincent is in Amersfoort zeker 'romantischer tijdens dan op Amsterdam'.

Het Vlaamse op Gent uit is een stad naar naar het hart van het de Van Rossems: een eigenzinnig en naar standvastig. Maarten vertelt met de smaak het verhaal de van de burgers die vijfhonderd een een jaar terug weigerden belasting te naar betalen met en voor straf met een van strop om de nek de het door de stad van moesten lopen. Een standbeeld op getuigt daar nog een van. Gent uit is nog steeds de stad van in het de stroppendragers. Sis laat het tijdens imponerende schilderij uit Het Lam Gods zien, dat naar de broers Van een Eyck een met engelengeduld het in de vijftiende eeuw hebben vervaardigd op tv de en dat sindsdien een een bewogen geschiedenis heeft gekend. een Voor Vincent is op de naar betonnen Boekentoren een van naar de hoogtepunten van hun met bezoek aan het de stad. het Concluderend stellen de Van met Rossems vast dat Gent een van fijne, uit verrassende stad is en een met binnenstad heeft op 'die zich uit heel aantrekkelijk laat met bewandelen'.

Sis, naar Maarten en de Vincent constateren bij tijdens hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in de de uit volksmond Den Bosch - dat door een de stad in allerlei naar opzichten een 'bolwerk' is. Als naar vesting kent door Den Bosch letterlijk meerdere van bolwerken en bastions. naar In op figuurlijke zin op tv is de stad een rooms-katholiek bolwerk het (geweest), op tv waarvan ook vandaag op de dag nog alle kenmerken met - in de de kunst en met de kerken - op tv terug zijn te op vinden. De hoofdstad van van Noord-Brabant naar kent zelfs een een woonwijk met bolvormige woningen met en heeft tijdens het summum van postmoderne uit architectuur door ontwikkeld met de moderne op kastelenwijk de Haverleij, een door bolwerk dat vooral tijdens rijke Bosschenaren tijdens aantrekt. En op tv natuurlijk is 's-Hertogenbosch ook de op stad tijdens van de Bossche Bol. op Dat alles bij naar elkaar maakt de Den Bosch voor de drie Van tijdens Rossems een naar 'hartstikke leuke' stad, uit waar heel veel te in met zien en te het genieten is.

Bij met het verkennen op tv van Groningen constateren de de Van Rossems dat de 'het Siberië van Nederland' op tv een opmerkelijke vitaliteit het vertoont. De stad was uit vroeger een een magneet voor de pelgrims en handelaren en de op tv laatste decennia op trekken veel jonge mensen naar naar Groningen de voor hun studie. uit Daardoor het bruist de stad als nooit tevoren. in Er zijn veel van verhalen door te vertellen, het bijvoorbeeld over de een arts en feministe Aletta Jacobs uit en de moordenaar Hendrik naar Jut. Van beiden in zijn van opmerkelijke curiosa terug van te vinden in uit het museum uit van de universiteit. En er is een veel om van door te genieten, al door zijn uit de meningen over bijvoorbeeld het met Groninger Museum uit verdeeld. Twee van de de van drie Van Rossems komen na het hun bezoek tot de in conclusie naar dat Groningen een levendige de provinciestad en met een gezellige studentenstad is. naar Eén Van Rossem van kan daarover alleen in maar het hoofd het schudden.

In de Enschede onderzoeken de Van het Rossems op tv hoe de stad door de geleden ellende zoals het de vuurwerkramp, het verlies naar van de met textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en op de stadsbrand van op 1862 te boven van is gekomen: op het herstelvermogen uit blijkt groot te zijn. met Naast met gerestaureerde industriële bouwwerken is op er veel moderne architectuur te met bewonderen: het met stadhuis, het oorlogsmonument in in het Volkspark naar en synagoge. Ook in verrassend: de een bordeelscène van Jan Steen in op Rijksmuseum de Twenthe.

Leuven, op studentenstad en bierhoofdstad tijdens van België, het is vooral de door stad waar de Belgische naar taalstrijd is uit uitgevochten. Om daarover te door vertellen brengen Maarten, Sis en van Vincent op tv een bezoek aan de uit Abdij van naar Park, de Katholieke Universiteit op en het Stadhuis. Ze op op gaan ook langs bij de door bekendste Leuvenaar, de Fonske. In uit het Groot Begijnhof wanen ze zich op tv door in de middeleeuwen: het een oase van het rust.

september 2019
26-02-2019 20:25

Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

Hier zijn de Van Rossems - Slot: Hier zijn de Van Rossems (Luik)

In de laatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar de Belgische stad Luik. De Van Rossems weten dat Luik, dertig kilometer onder Maastricht, nog niet zo lang geleden een arme ...

19-02-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Alkmaar

In de voorlaatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems bezoeken Maarten, Vincent en Sis van Rossem de stad Alkmaar. Toeristen komen vooral naar Alkmaar voor de beroemde kaasmarkt, maar voor de Van Rossems is die bijzaak....

12-02-2019 20:25

Breda

Hier zijn de Van Rossems - Breda

Breda is de aangewezen stad voor Maarten om uit te leggen waarom ons koningshuis 'van Oranje' is en waarom koning Willem Alexander 'van Nassau' als een van zijn achternamen draagt. De familie Nassau woonde honderdvijftig jaar lang op het Ka...

05-02-2019 20:25

Düsseldorf

Hier zijn de Van Rossems - Düsseldorf

Maarten grijpt het bezoek aan Düsseldorf vooral aan om een pleidooi te houden voor meer belangstelling en waardering voor het moderne Duitsland, onze belangrijkste handelspartner en de steunpilaar van heel Europa. Ook op cultureel gebied he...

29-01-2019 20:25

Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

Hier zijn de Van Rossems - Hier zijn de Van Rossems: Zwolle

In de tweede aflevering van dit seizoen gaan Maarten, Vincent en Sis van Rossem naar Zwolle. Als voormalige Hanzestad heeft Zwolle in de vijftiende eeuw haar grootste bloeiperiode gekend. Dat is in de stad nog terug te zien. De Sassenpoor...

26-01-2019 09:30

Almere

Hier zijn de Van Rossems - Almere

Op het eerste gezicht is Almere misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een bezoek door de Van Rossems. Het is immers een nieuwe stad, waar de geschiedenis en kunst van vervlogen eeuwen niet voor het oprapen liggen. Toch va...

22-01-2019 20:25

Terug: Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems - Terug: Hier zijn de Van Rossems

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Hier zijn de Van Rossems, waarin Maarten van Rossem met zijn broer Vincent en zus Sis wekelijks een stad in binnen- of buitenland bezoekt. De komende weken brengen ze een bezoek aan Almere...

29-06-2018 19:15

Eindhoven

Hier zijn de Van Rossems - Eindhoven

Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein bui...

28-06-2018 19:20

Aken

Hier zijn de Van Rossems - Aken

Niet ver van het drielandenpunt van België, Nederland en Duitsland ligt Aken. De stad heeft zijn plaats in de geschiedenis verworven door de aanwezigheid van warmwaterbronnen en door Karel de Grote: hij maakte Aken zo'n 1200 jaar geleden de...

27-06-2018 19:15

Amersfoort

Hier zijn de Van Rossems - Amersfoort

Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, ma...

26-06-2018 19:15

Gent

Hier zijn de Van Rossems - Gent

Het Vlaamse Gent is een stad naar het hart van de Van Rossems: eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt met smaak het verhaal van de burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden belasting te betalen en voor straf met een strop om de nek ...

25-06-2018 19:20

's-Hertogenbosch

Hier zijn de Van Rossems - 's-Hertogenbosch

Sis, Maarten en Vincent constateren bij hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke z...

15-06-2018 19:15

Groningen

Hier zijn de Van Rossems - Groningen

Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberië van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen na...

14-06-2018 19:20

Enschede

Hier zijn de Van Rossems - Enschede

In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn...

13-06-2018 19:40

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 26-02-2019 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord