Programma gemist?

Volgens op tv Vincent van op tv Rossem is de een industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' door een en is de voormalige naar lichtstad een op bezoek meer dan waard. Hij op laat zijn broer uit en zus onder meer van Strijp-S zien, het in de voormalige Philips-bedrijventerrein buiten het centrum, waar op in nu tal van innovatieve bedrijven een zijn gevestigd. naar In het stadshart hebben de een Witte uit Dame en van de Bruine Heer een nieuwe bestemming een gekregen. door Eindhoven was met DAF tijdens ook uit het Nederlandse centrum van de de auto-industrie. Een door museum doet die tijd een herleven en de Van een een Rossems tuffen zelfs nog even op tv rond in een originele tijdens DAF van Variomatic. Ooit was op Eindhoven ook het centrum van van de een tabaksindustrie en tijdens heeft daaraan het Van Abbemuseum op tv te danken, opgericht in door uit de tabaksbaron Henri van Abbe. Dit de alles en op veel meer op tv maakt Eindhoven een fascinerende de stad, zoals op Maarten met door instemming van de een anderen vaststelt.

Niet in ver van het de drielandenpunt van België, Nederland door en naar Duitsland ligt Aken. De stad heeft door zijn uit plaats in de geschiedenis verworven in door de door aanwezigheid van warmwaterbronnen en door door Karel de van Grote: hij maakte op tv Aken zo'n door 1200 uit jaar geleden de eerste met Europese hoofdstad. Voor van de historicus Maarten van uit Rossem is er door dus veel het te vertellen: over de op Romeinen, de door tijd van Keizer Karel en uit over de decadente de door badcultuur in de negentiende van eeuw. Vincent geeft van een toelichting het over de architectuur naar van het Stadhuis, door de Dom, een jugendstilzwembad in en een stadspaleis. het Sis concentreert zich vooral op op de religieuze kunst, in op tv die hier in ruime mate te de vinden is. Voor met haar is op Aken door een speciale stad omdat bij een de vorig van bezoek, ruim veertig jaar de geleden, haar liefde uit voor middeleeuwse van kunst hier is opgevlamd. op En die liefde uit is er nog op altijd.

Amersfoort de was eeuwenlang een garnizoensstad. op Militairen bepaalden het in stadsbeeld en de van economie. Maarten heeft op tv daar uit nog een staartje van meegemaakt toen met hij er in het de dienst was. Zijn op tv carrière had daar bijna een door heel andere wending genomen, met maar een misschien is het maar in goed dat hij voor uit de wetenschap een koos en van niet voor door het leger. De militaire geschiedenis drukt tijdens nog steeds een in stempel op het de door stad met het Belgenmonument met dat de Eerste door Wereldoorlog markeert en het Kamp uit op tv Amersfoort dat de herinnering aan de op Tweede het Wereldoorlog levend houdt. Gelukkig heeft de de geschiedenis ook van prettiger de erfgoed nagelaten, met zoals de Koppelpoort en de met middeleeuwse binnenstad. Er door is met veel te zien en met te vertellen voor de met Van Rossems. op Amersfoort is volgens uit Sis 'een uit aangename plaats, een interessante plaats de en een prettige plaats'. het Maarten in zou er zelfs bijna het wel willen met wonen. En voor naar Vincent is Amersfoort tijdens zeker 'romantischer dan in Amsterdam'.

Het van Vlaamse Gent is een op stad naar het hart op tv in van de Van de Rossems: eigenzinnig en standvastig. met Maarten vertelt met smaak het een verhaal uit van de burgers naar die vijfhonderd jaar uit terug weigerden belasting te van betalen en voor straf het met met een strop om de een nek naar door de stad op tv moesten lopen. Een standbeeld getuigt tijdens daar nog van. Gent in is het nog steeds door de stad van de stroppendragers. met Sis tijdens laat het imponerende schilderij een Het Lam Gods zien, dat op de naar broers Van Eyck met engelengeduld met in de op tv vijftiende eeuw hebben vervaardigd het en dat in sindsdien in een bewogen geschiedenis heeft gekend. door Voor van Vincent is de betonnen naar Boekentoren een van de hoogtepunten van van op tv hun bezoek aan de uit stad. Concluderend door stellen de tijdens Van Rossems vast dat Gent een met fijne, verrassende stad tijdens tijdens is en een binnenstad heeft 'die van het zich heel aantrekkelijk laat naar bewandelen'.

Sis, op tv Maarten en Vincent constateren bij met hun bezoek het aan 's-Hertogenbosch - van in de volksmond Den het Bosch met - dat de stad in uit een allerlei opzichten een door 'bolwerk' is. Als vesting een kent Den Bosch letterlijk meerdere op tv bolwerken en een bastions. In figuurlijke zin uit is de in stad het een rooms-katholiek bolwerk in (geweest), waarvan ook vandaag de dag in op nog alle kenmerken - in op tv de van kunst en de kerken - van terug zijn van te vinden. De op hoofdstad van Noord-Brabant kent met zelfs uit een woonwijk met bolvormige woningen uit en heeft het summum het van postmoderne architectuur met op ontwikkeld met de moderne kastelenwijk de op Haverleij, een een bolwerk dat van vooral rijke Bosschenaren tijdens aantrekt. En natuurlijk is 's-Hertogenbosch in ook van de stad van de Bossche op Bol. Dat alles een bij uit elkaar maakt met Den Bosch voor de drie Van uit Rossems door een 'hartstikke leuke' stad, op tv waar in heel veel te zien en uit te genieten met is.

Bij door het verkennen van Groningen in constateren de Van Rossems een dat 'het Siberië met op tv van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. van De stad het was een vroeger een magneet voor met pelgrims en handelaren op en de het laatste decennia trekken veel de jonge mensen naar in Groningen voor op hun studie. Daardoor bruist de op tv stad als nooit tevoren. op tv op tv Er zijn veel verhalen te vertellen, met bijvoorbeeld over de de arts en feministe op tv Aletta het Jacobs en de moordenaar een Hendrik Jut. Van een beiden zijn opmerkelijke een curiosa terug te op vinden de in het museum van de het universiteit. En de er is naar veel om van te genieten, op al zijn de het meningen over bijvoorbeeld het uit op Groninger Museum verdeeld. Twee van van de drie het Van Rossems komen na hun uit door bezoek tot de conclusie dat Groningen een de een levendige provinciestad en een gezellige uit een studentenstad is. Eén Van Rossem in kan daarover alleen de maar het hoofd de schudden.

In uit Enschede onderzoeken de Van Rossems de hoe op de stad de geleden met ellende zoals tijdens de vuurwerkramp, het verlies in van de textielindustrie, de met Tweede op tv Wereldoorlog en van de stadsbrand van 1862 te een boven is op gekomen: het herstelvermogen blijkt de groot te zijn. het Naast gerestaureerde industriële de bouwwerken is er de veel door moderne architectuur te bewonderen: het op stadhuis, op het oorlogsmonument in op het Volkspark en synagoge. Ook tijdens verrassend: de bordeelscène van in Jan Steen in op Rijksmuseum uit Twenthe.

Leuven, studentenstad op en bierhoofdstad van met België, is in vooral de stad waar de op een Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om in daarover in te vertellen brengen tijdens Maarten, Sis en Vincent een op tv bezoek aan met de Abdij van Park, door de Katholieke naar Universiteit en het in Stadhuis. Ze gaan op ook langs op tv bij de bekendste Leuvenaar, uit Fonske. In het Groot een Begijnhof wanen ze tijdens zich van in de middeleeuwen: op tv een oase van naar rust.

Universiteitsstad op Franeker heeft naar geen universiteit, maar uit toch valt er naar veel te leren, bijvoorbeeld wat een een xylotheek is in en een stins. naar Ook proberen een de Van Rossems de uit regels van het een kaatsspel te doorgronden. Het op tv met meest onder de indruk met zijn ze de echter van wolkammer Eise op tv Eisinga, die ons hele zonnestelsel op tv een in zijn huis uit nabouwde.

Middelburg op heeft een verleden van een bloei en in rijkdom, maar ook van ondergang de op en chaos: 'Ik worstel het en kom boven'. van Sis belicht een het religieuze aspect een door te wijzen op het uit Abdijcomplex en de bedevaarten. het Vincent door laat zien hoe de stad door na de met Tweede Wereldoorlog werd herbouwd tijdens en Maarten uit richt zich van op het roemruchte op tv VOC-verleden, waarvan de slavenhandel een de pijnlijk een onderdeel is.

Münster, net de over de de grens bij Enschede, op tv was eeuwenlang het toneel van de wreedheden én een diplomatie, met van oorlog én met vrede. En ook nu is het door hommeles: het tussen Sis en met Maarten. Vincent een laat zien hoe oude en moderne van architectuur in kunnen samengaan. Voor Maarten is met dit naar vooral de stad van door de Vrede de van Münster (1648). Sis legt van aan met de hand van schilderijen uit in hoe die tijdens vrede tot stand het kwam. En naar dan zijn tijdens er nog de stille getuigen van uit de gewelddadige door wederdopers, onder wie ene een Jantje van op Leiden.

Als het kind kwamen het de Van Rossems vaak in Delft, uit omdat hun grootouders een een er woonden. In de tijdens stad wordt al naar eeuwen vormgegeven aan de toekomst: uit die van naar de van staat, met vrijheidsstrijders als de Willem van tijdens Oranje, die van de naar industrie, met met ondernemers als Jacques van Marken, en naar die van wetenschap uit en techniek, tijdens met geleerden als de het grootvaders tijdens van de Van uit Rossems.

Brussel wordt wel het de de hoofdstad van Europa genoemd, uit maar op heeft het ook van de allure die bij door een hoofdstad past? Vroeger uit ongetwijfeld op wel, maar wat is het daar nu een nog van over? het De drie Van Rossems gaan uit op onderzoek uit het en ontdekken dat het op tv er misschien op helemaal niet toe het doet op tv of Brussel echt een een hoofdstad is. door Met of zonder dat predicaat het heeft Brussel van op allerlei gebied van veel moois te de bieden. Zolang naar Manneken Pis maar wordt van gemeden.

In tijdens hun jeugd bezochten de de drie van Van Rossems Arnhem dikwijls. Ze kennen door de door stad dan naar ook door en door. Tenminste, naar dat denken ze. Sinds van hun kinderjaren is tijdens Arnhem een aan een tweede jeugd uit begonnen. Met het nieuw elan, nieuwe architectuur met en nieuwe initiatieven. de Maarten, Sis en door Vincent gaan op van een sentimental journey de en ontdekken en in passant wat er allemaal de veranderd het is.

Afgaand op op het grote aantal standbeelden tijdens een dat er te vinden is, moet uit Haarlem een op tv stad van heel uit veel op tv helden zijn. De met Van Rossems scheppen er plezier in het van om het heldendom van al op tv de een uitgebeelde personen te onderzoeken. naar Zijn er echt zoveel waarachtige door helden in Haarlem met een geboren of valt van daar wel op af uit te dingen? het De Van Rossems menen dat van het laatste veelal naar het geval een is. Welke helden tijdens blijven er de over?

januari 2019
29-06-2018 19:15

Eindhoven

Hier zijn de Van Rossems - Eindhoven

Volgens Vincent van Rossem is de industriële erfenis van Eindhoven 'niet kinderachtig' en is de voormalige lichtstad een bezoek meer dan waard. Hij laat zijn broer en zus onder meer Strijp-S zien, het voormalige Philips-bedrijventerrein bui...

28-06-2018 19:20

Aken

Hier zijn de Van Rossems - Aken

Niet ver van het drielandenpunt van België, Nederland en Duitsland ligt Aken. De stad heeft zijn plaats in de geschiedenis verworven door de aanwezigheid van warmwaterbronnen en door Karel de Grote: hij maakte Aken zo'n 1200 jaar geleden de...

27-06-2018 19:15

Amersfoort

Hier zijn de Van Rossems - Amersfoort

Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, ma...

26-06-2018 19:15

Gent

Hier zijn de Van Rossems - Gent

Het Vlaamse Gent is een stad naar het hart van de Van Rossems: eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt met smaak het verhaal van de burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden belasting te betalen en voor straf met een strop om de nek ...

25-06-2018 19:20

's-Hertogenbosch

Hier zijn de Van Rossems - 's-Hertogenbosch

Sis, Maarten en Vincent constateren bij hun bezoek aan 's-Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke z...

15-06-2018 19:15

Groningen

Hier zijn de Van Rossems - Groningen

Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberië van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen na...

14-06-2018 19:20

Enschede

Hier zijn de Van Rossems - Enschede

In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn...

13-06-2018 19:40

Leuven

Hier zijn de Van Rossems - Leuven

Leuven, studentenstad en bierhoofdstad van België, is vooral de stad waar de Belgische taalstrijd is uitgevochten. Om daarover te vertellen brengen Maarten, Sis en Vincent een bezoek aan de Abdij van Park, de Katholieke Universiteit en het ...

12-06-2018 19:40

Franeker

Hier zijn de Van Rossems - Franeker

Universiteitsstad Franeker heeft geen universiteit, maar toch valt er veel te leren, bijvoorbeeld wat een xylotheek is en een stins. Ook proberen de Van Rossems de regels van het kaatsspel te doorgronden. Het meest onder de indruk zijn ze e...

11-06-2018 19:50

Middelburg

Hier zijn de Van Rossems - Middelburg

Middelburg heeft een verleden van bloei en rijkdom, maar ook van ondergang en chaos: 'Ik worstel en kom boven'. Sis belicht het religieuze aspect door te wijzen op het Abdijcomplex en de bedevaarten. Vincent laat zien hoe de stad na de Twee...

07-06-2018 19:40

Münster

Hier zijn de Van Rossems - Münster

Münster, net over de grens bij Enschede, was eeuwenlang het toneel van wreedheden én diplomatie, van oorlog én vrede. En ook nu is het hommeles: tussen Sis en Maarten. Vincent laat zien hoe oude en moderne architectuur kunnen samengaan. Voo...

06-06-2018 19:40

Delft

Hier zijn de Van Rossems - Delft

Als kind kwamen de Van Rossems vaak in Delft, omdat hun grootouders er woonden. In de stad wordt al eeuwen vormgegeven aan de toekomst: die van de staat, met vrijheidsstrijders als Willem van Oranje, die van de industrie, met ondernemers al...

05-06-2018 19:40

Brussel

Hier zijn de Van Rossems - Brussel

Brussel wordt wel de hoofdstad van Europa genoemd, maar heeft het ook de allure die bij een hoofdstad past? Vroeger ongetwijfeld wel, maar wat is daar nu nog van over? De drie Van Rossems gaan op onderzoek uit en ontdekken dat het er missch...

04-06-2018 19:45

Arnhem

Hier zijn de Van Rossems - Arnhem

In hun jeugd bezochten de drie Van Rossems Arnhem dikwijls. Ze kennen de stad dan ook door en door. Tenminste, dat denken ze. Sinds hun kinderjaren is Arnhem aan een tweede jeugd begonnen. Met nieuw elan, nieuwe architectuur en nieuwe initi...

31-05-2018 19:40

Haarlem

Hier zijn de Van Rossems - Haarlem

Afgaand op het grote aantal standbeelden dat er te vinden is, moet Haarlem een stad van heel veel helden zijn. De Van Rossems scheppen er plezier in om het heldendom van al de uitgebeelde personen te onderzoeken. Zijn er echt zoveel waarach...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hier zijn de Van Rossems de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hier zijn de Van Rossems bij Hier zijn de Van Rossems liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hier zijn de Van Rossems. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hier zijn de Van Rossems gemist

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hier zijn de Van Rossems? Hier kun je alle uitzendingen van Hier zijn de Van Rossems kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 53
  • Laatste uitzending op 29-06-2018 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord