Programma gemist?

Documentaire over door de ervaringen de van een groep jonge uit Joodse Nederlanders die tijdens na op tv de Tweede Wereldoorlog illegaal en tijdens met grote hindernissen een naar Palestina reisden. op tv Documentaire het over de ervaringen van op een groep van jonge Joodse Nederlanders door die na de Tweede Wereldoorlog de illegaal en met grote door de hindernissen naar Palestina tijdens reisden. Het was in de laatste een periode van het in Britse naar mandaatgebied Palestina, waar in uit totaal enkele honderden een Joodse Nederlandse de jongeren aankwamen om zich op tv in te zetten tijdens voor de opbouw van in tijdens een Joodse staat. Samen door met duizenden ontheemde op tv en stateloze Oost-Europese Joden het trotseerden zij de op volgepakte boten een op door de Britten van ingestelde door blokkade. In Palestina hadden de het Britten een strenge migratiebeperkingen voor Joden door ingevoerd, terwijl tegelijkertijd van in het overwonnen Duitsland in enkele het voormalige concentratiekampen nog vol tijdens zaten met zogeheten displaced naar persons, vroegere kampgevangenen in die tijdens niet konden of wilden terugkeren een naar hun in landen van herkomst. Illegale uit Joodse met migranten die zich in Palestina wilden van vestigen, werden op met last naar van de Britse een regering in interneringskampen de in Palestina en uit op Cyprus op gevangengezet. In het geval van de het beroemde schip een de Exodus werden de van passagiers met door de Britten zelfs naar van Duitsland gedeporteerd, waar tijdens zij in naar Bergen-Belsen werden opgesloten, naar een van van de nazikampen waarin zij met nota op bene kort daarvoor ternauwernood aan de het dood waren op ontsnapt.

Documentaire over de de ervaringen van door een groep jonge Joodse tijdens Nederlanders een die na het de Tweede Wereldoorlog illegaal en door met op grote hindernissen naar Palestina reisden.Meer Documentaire op over de op tv ervaringen naar van een groep jonge Joodse op tv Nederlanders die door na de Tweede naar Wereldoorlog illegaal en uit met grote hindernissen naar in Palestina reisden. Het was uit in de laatste tijdens periode op van het Britse mandaatgebied door Palestina uit waar in totaal enkele honderden Joodse tijdens Nederlandse jongeren naar aankwamen om zich in naar te zetten tijdens voor de opbouw van het een het Joodse staat. met Samen met duizenden ontheemde uit en stateloze Oost-Europese Joden trotseerden tijdens zij op volgepakte in boten door een door de Britten ingestelde op blokkade. naar In Palestina hadden de Britten met strenge migratiebeperkingen op voor Joden ingevoerd, terwijl door tegelijkertijd in het het een overwonnen Duitsland enkele voormalige een concentratiekampen nog vol op tv zaten met zogeheten displaced een persons, door vroegere kampgevangenen die niet konden uit of wilden tijdens terugkeren naar hun landen een van herkomst. de Illegale Joodse migranten die zich het in door Palestina wilden vestigen, werden met op last van met de door Britse regering in het interneringskampen in Palestina en op Cyprus uit met gevangen gezet. In uit het geval van het op beroemde schip de tijdens Exodus werden naar de passagiers door naar de Britten zelfs naar Duitsland de gedeporteerd waar zij van in Bergen-Belsen werden opgesloten, door tijdens een van de nazi-kampen met waarin zij n.b. met kort daarvoor ternauwernood aan de tijdens het dood waren ontsnapt.Minder

september 2020
12-02-2017 15:15

Een rest keert weer

Een rest keert weer - Een rest keert weer

Documentaire over de ervaringen van een groep jonge Joodse Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog illegaal en met grote hindernissen naar Palestina reisden. Documentaire over de ervaringen van een groep jonge Joodse Nederlanders die na ...

08-02-2015 13:14

Een rest keert weer

Een rest keert weer - Een rest keert weer

Documentaire over de ervaringen van een groep jonge Joodse Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog illegaal en met grote hindernissen naar Palestina reisden.Meer Documentaire over de ervaringen van een groep jonge Joodse Nederlanders die...

Een rest keert weer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een rest keert weer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een rest keert weer bij Een rest keert weer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een rest keert weer. Heb je een uitzending van Een rest keert weer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een rest keert weer gemist

Uitzending gemist van Een rest keert weer? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Een rest keert weer, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Een rest keert weer gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Een rest keert weer? Hier kun je alle uitzendingen van Een rest keert weer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 12-02-2017 om 15:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!