Programma gemist?
januari 2017
19-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Project 'adopteer een verzorgingshuis' en windturbine in de achtertuin. De eenzaamheid van ouderen bestrijden en een brug slaan tussen jongeren en ouderen. Het project 'adopteer een verzorgingshuis' brengt in Utrecht voor de 19e keer een school en een verzorgingshuis samen. Wij nemen er een kijkje. De bewoners van het Zeeheldenkwartier in Leidschendam zijn woest. Tot hun verbazing plaatste de gemeente Den Haag vorige maand een 150 meter hoge windturbine. Letterlijk in hun achtertuin, precies op de stadsgrens op de gemeente.

18-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Van Rijn op bezoek bij verpleeghuizen, toeristen weg uit Gambia, zorgen om Floriade in Almere. Staatssecretaris Van Rijn is op tournee: in twee dagen tijd bezoekt hij tien verpleeghuizen. Daar praat hij met verpleegkundigen over de toekomst van de ouderenzorg. Veel verpleegkundigen vragen zich nu af of deze interesse oprecht is. Of heeft het vooral te maken met de naderende verkiezingen? In Gambia heeft zittend president Yahya Jammeh de verkiezingen verloren, maar weigert te vertrekken. Dit zorgt voor onrust in het land. Daarom zijn er Nederlandse toeristen uit Gambia gehaald. Bewoners van Almere maakt zich grote zorgen over de komst van de Floriade. De gemeente wil heel graag starten met het rooien van de eerste bomen op het Floriade-terrein. Maar dat is allemaal veel te voorbarig, vinden bewoners.

17-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Meer handhaven in verkeer, marathon op natuurijs en organen afstaan. De politie heeft vorig jaar ruim 9,4 miljoen boetes uitgedeeld voor overtredingen in het verkeer. Dat zijn er veel meer dan het jaar ervoor. Ook het aantal staande houdingen is toegenomen omdat de politie vaker is gaan handhaven. Toch wil het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid dat er nog veel meer handhaving komt. De eerste marathon op natuurijs van 2017 wordt verreden op de ijsbaan van het Groningse Noordlaren. Volgens de ijsmeesters mist er nog een paar millimeter ijs, maar het gaat ook komende nacht nog streng vriezen. Meer gezonde mensen staan vrijwillig een nier af ter donatie. Afgelopen jaar waren het er 574, een stijging van 11 procent. En dit doen ze niet alleen aan bekenden of familieleden. Ook het aantal mensen dat een nier wil afstaan aan een onbekende neemt toe.

16-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Mobiele app om luchtkwaliteit te checken en sla gekweekt in een container. Elk jaar overlijden meer dan 5000 longpatiënten door de ongezonde lucht die ze inademen. Met de presentatie van een mobiele luchtcheck wil het Longfonds daar wat aan doen. Voortaan kunnen longpatiënten met hun mobiele telefoon zelf controleren of de lucht in hun leefomgeving wel zuiver genoeg is. Het avondeten in verpleeg- of verzorgingstehuizen is vaak geen sterrenmaaltijd. Echt vers koken zit er niet bij. Maar in Deventer brengt een studentenproject daar een kleine verandering in. In de achtertuin van het tehuis wordt in een speciale zeecontainer sla gekweekt.

13-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Stormachtig weer voorspeld en Zoetermeerse stichting luidt de noodklok. Er is een flink pak sneeuw gevallen. Terwijl de meeste mensen lekker lagen te slapen was Rijkswaterstaat door het hele land druk bezig om de wegen begaanbaar te krijgen. Stormachtig weer is er ook voorspeld. Vooral het zuidwesten van het land heeft er last van. Hoe gaan de mensen die daar wonen om met deze storm? Al vier jaar helpt Stichting Present Zoetermeer mensen die krap bij kas zitten. Maar daar lijkt nu een einde aan te komen. De jaarlijkse subsidie van 30.000 euro wordt door de gemeente geschrapt

12-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Actie voor toiletten in winkels en horecagelegenheden en autobranden in Amsterdam. Hoe is het gesteld met de toiletten in winkels en horecagelegenheden? Deze vraag houdt de Stomavereniging bezig. Zij voeren actie voor meer toegankelijke toiletten. In Amsterdam houden de vele autobranden de brandweer flink bezig. Er zijn nog geen daders in beeld en er volgt buurtonderzoek.

11-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Truus zoekt verkering en een nieuw schilderij in het Rijksmuseum. Te oud voor de liefde? Dat bestaat niet. Dat bewijst de 91-jarige Truus uit Amsterdam. Want, mevrouw mag dan wel op leeftijd zijn, maar behoefte aan gezelschap is er nog steeds. Daarom doet zij een oproep voor een vrijgezelle man. De nieuwste aanwinst van het Rijksmuseum ‘Hollands meisje aan het ontbijt’ is te zien in de eregalerij van het museum. Het schilderij werd eind december voor meer dan 5 miljoen euro aangekocht.

10-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Gouden huwelijk voor Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, minder Nederlanders op vakantie naar Turkije en het reuzenpandaverblijf. Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vieren vandaag een gouden huwelijk. 50 jaar geleden gaven ze elkaar op 10 januari het ja-woord. Door de terreurdreiging en politieke onrust gingen en gaan er veel minder Nederlanders op vakantie naar Turkije. De Chinese delegatie inspecteert vandaag het reuzenpandaverblijf 'Pandasia' in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De Chinezen hebben strenge regels waaraan de dierentuin moet voldoen.

09-01-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Nieuwsprogramma Hallo Nederland brengt actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem. Het programma wordt op maandag tot en met donderdag gepresenteerd door Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel. Op vrijdagen neemt presentatrice Mascha de Rooij plaats naast Jeroen.

23-12-2016 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Met o.a.: Inzamelingsactie voor kerstpakketten, supermarkten zijn open en de MAX Ombudsman. Met o.a.: Monica Eskens heeft het zelf niet al te breed, maar trekt zich het leed van anderen aan. Van mensen die bijvoorbeeld geen kerstpakket krijgen. Daarom deed Monica op Facebook een oproep. * Dit jaar zijn op Eerste Kerstdag 675 supermarkten open. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als vorig jaar. Handig voor wie iets is vergeten voor het kerstdiner. * Deze uitzending is er ook aandacht voor de MAX Ombudsman. Nu, aan het einde van het jaar, maken we de balans op. Welke zaken kwamen voorbij? En welke zaken zijn opgelost?

22-12-2016 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Met o.a.: Het woord kerst en het illegaal dumpen van afval. Met o.a.: Feeststol in plaats van kerststol, kerstfeest wordt winterfeest en geen kerstshoppen maar feestshoppen. Er dient zich een nieuwe discussie aan: het verdwijnen van het woord kerst. * Het loopt de spuigaten uit met illegaal gedumpt afval in Beverwijk. Bewoners gooien hun afval steeds vaker naast de container in plaats van erin. Dat leidt tot grote ergernis in de buurt.

21-12-2016 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Met o.a.: Theatergroep voor ouderen, bezuinigingen bij De Zonnebloem en een adventskalender tegen eenzaamheid. Met: Theatergroep Veder uit Amsterdam is een initiatief gestart speciaal voor hulpbehoevende ouderen in verpleeghuizen. De theatergroep ontdekte dat ouderen met dementie door muziek en toneel weer openstaan voor leuke dingen. * Geen bus-en vliegvakanties meer voor mensen met een lichamelijke handicap. De Zonnebloem, die al meer dan 65 jaar vakanties en dagjes weg organiseert, moet bezuinigen. * Met een grote adventskalender vraagt de Gemeente Den Haag de hele maand aandacht voor eenzaamheid. Iedere dag gaat er een luikje open en komt er een project naar voren dat eenzaamheid tegengaat.

20-12-2016 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Met o.a.: Het regelen van hulpmiddelen, 'Treitervlogger' en de oudste meesterkoetsier van Nederland. Met o.a.: Duizenden ouderen, chronisch zieken en gehandicapten hebben nog steeds moeite met het regelen van hulpmiddelen. Zoals rolstoelen, trapliften en scootmobiels. Dit blijkt uit een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland. * Met 35% van de stemmen is 'Treitervlogger' het woord van het jaar geworden. In Vlaanderen hebben ze dezelfde verkiezing, alleen daar is een heel andere winnaar: Samsonseks. Wij gaan kijken wat dit betekent. * Al 75 jaar zit hij achter de paarden. Leden van het Koninklijk Huis heeft hij vervoerd, hij staat in het Guiness Book of Records en is geridderd. De oudste meesterkoetsier van Nederland is de 89-jarige Jan Kuipers uit Groningen. Onlangs is hij gehuldigd door het nationaal rijtuigmuseum.

19-12-2016 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Met o.a.: Te hoge vrachtwagens, wonen naast ouders en speurhonden. Met o.a.: Rijkswaterstaat en Transport en Logistiek Nederland starten een campagne. Het gebeurt nog erg vaak dat te hoge vrachtwagens een tunnel niet door kunnen of vast komen te zitten. * Simon Douw uit Amsterdam wil met zijn ouders en schoonmoeders op één erf gaan wonen. Niet in één huis maar in aparte huizen. Op die manier wil hij voor zijn ouders kunnen zorgen als ze een dagje ouder worden. * Elke zondag gaan de negen vrijwilligers van de Noordelijke vereniging Dutch Rescue Dogs het bos in. De dieren worden getraind met het doel om vermiste personen te vinden. Maar de vrijwilligers vinden dat er nog weinig om hun hulp gevraagd wordt.

16-12-2016 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Een minister voor de files, schaapherders op de erfgoedlijst en naar de Duitse kerstmarkt. Met: Er wordt een manifest Vooruit! gepresenteerd waarin wordt gepleit voor een fileminister. Het is de bedoeling dat deze minister het wegennet moet verbeteren, zodat het aantal files afneemt. * Deze dag is een belangrijke dag voor schaapherders in ons land. Het ambacht is op de lijst van Cultureel en Immaterieel Erfgoed geplaats. * Het tweede deel van de reportage over de kerstmarkt. Welke leuke cadeaus en lekkere hapjes zijn er te vinden?

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 12. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hallo Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hallo Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hallo Nederland bij Hallo Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hallo Nederland. Heb je een uitzending van Hallo Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hallo Nederland gemist

Uitzending gemist van Hallo Nederland? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hallo Nederland, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hallo Nederland gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hallo Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Hallo Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 177
  • Laatste uitzending op 19-01-2017 om 18:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord