Programma gemist?
maart 2017
22-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Educatie voor daders van verkeersongevallen, vossenjacht in Friesland en geen hulp meer bij parkeerplaats in Eindhoven. Daders van verkeersslachtoffers moeten naast een taak- of celstraf ook een educatief programma krijgen om zich bewust te worden van de schade die ze hebben aangericht. Daarvoor pleit de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers. De vos verovert Nederland. Dat is slecht nieuws voor de weidevogels. Want de grutto en de kievit worden onder meer door de vraatzucht van dit roofdier met uitsterven bedreigd. In Friesland is daarom de jacht op de vos geopend. Al tien jaar hielp Bart Jeurissen mee op de parkeerplaats aan de Raiffeisenstraat in Eindhoven. Hij wees automobilisten op een leeg plekje in ruil voor een kleine vergoeding. Maar nu mag dat niet meer.

21-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Wat te doen in een crisissituatie, munitie in natuurgebieden en regionale omroep bedreigd. Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet wat hij of zij moet doen bij een aanslag. Blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. De hulp-organisatie was daar al bang voor en komt daarom nu met concrete tips. Het begon als een leuk uitprobeersel maar inmiddels is het een serieuze hobby geworden. Jan Bremer uit Assen spoort met zijn metaaldetector natuurgebieden af. Met enige regelmaat vindt hij daar grote hoeveelheden oefenmunitie, gebruikt door het leger. De schrik zit er goed in bij de zieken- en ouderenomroep OZO-NOP in Emmeloord. Voor de tweede keer in korte tijd zijn medewerkers daar bedreigd. Er wordt gedreigd dat als de uitzending niet per direct stopt, dit gevolgen zal hebben voor zowel de studio als voor de vrijwilligers van de omroep.

20-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Opening van Het Vlinderveld, geld voor slachtoffers van geweld of hun nabestaanden en veel Nederlanders gelukkig. In Almere is zaterdag 18 maart 2017 een speciaal begraafveldje geopend. 'Het Vlinderveld' is de eerste begraafplaats waar ouders hun overleden kindje dat voor de 24ste week van de zwangerschap is overleden, kunnen begraven. En er is veel behoefte aan zo'n speciale plek. Slachtoffers van geweld of hun nabestaanden hebben vorig jaar in totaal 18 miljoen euro ontvangen. Dat meldt het Schadefonds Geweldsmisdrijven maandag 20 maart. Het fonds spreekt van het hoogste bedrag in het veertigjarig bestaan. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 88 procent van de volwassen Nederlanders gelukkig is. Dat is al zo sinds 2013. Vooral een goeie gezondheid, relaties en leuk werk dragen bij aan het geluksgevoel.

17-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Verpleegkundigen vaak te maken met doodswens van patiënt en Turkse demonstratie afgeblazen. Het aantal verpleegkundigen dat te maken krijgt met de expliciete doodswens van een patiënt, is groot. Veel groter dan gedacht. Dit blijkt uit een peiling onder verpleegkundigen en verzorgenden van de beroepsvereniging V&VN. De Turkse demonstratie die 17 maart 2017 zou plaatsvinden in Rotterdam, is afgeblazen. De organisatie was bang voor een tegendemonstratie en zegt geen mensen in gevaar te willen brengen. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb had al toestemming gegeven voor de demonstratie.

16-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Een dag na de Tweede Kamerverkiezingen, brievenbussen verdwijnen en voorarrest medewerker van kinderopvang verlengt. Deze uitzending is de dag na de verkiezingen van 15 maart 2015. Er waren winnaars, verliezers, een hogere opkomst dan in 2012 en stembiljetten die ontbraken. Onze verslaggever Rob van Kaathoven staat op het Binnenhof in Den Haag. Het weghalen van brievenbussen door PostNL valt niet overal in goede aarde. De postorganisatie is flink op stoom met het verplaatsen van de 19.000 brievenbussen in het land. Waarschijnlijk verdwijnt de helft van de brievenbussen. De medewerker van kinderopvang ’t Mouwtje in Bussum die wordt verdacht van het bezit van kinderporno, wordt nu ook verdacht van ontucht met minderjarigen. Dat zou begin jaren negentig zijn gebeurd toen hij werkte als oppas. Op 16 maart 2017 is het voorarrest van de man opnieuw verlengd.

15-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Speciaal stemlokaal in Zeeland, wat kiezen de zwevende kiezers en bakkerij maakt speciale verkiezingsgebak. Op deze dag, 15 maart 2017, kan er gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Onze verslaggever Rob van Kaathoven gaat naar en speciaal stemlokaal in Kattendijke, Zeeland. Dit stembureu was in 2012 het meest gemiddelde stembureau van Nederland. In de weken voor deze uitzending gingen we op pad met een paar zwevende kiezers. Dit keer gaan we met deze mensen op pad om te kijken welke partij ze kiezen. Een bakkerij in Aalst speelt op een originele manier in op de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. De zaak verkoopt gebakjes met verkiezingsposters, die allemaal hun eigen bakkersdraai hebben gekregen.

14-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Vertrouwen in politiek gedaald, politiepup Bumper en uitspraak in de zaak van Albert Heringa. Het vertrouwen in de politiek is de laatste weken alleen maar verder gedaald. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 2500 leden van het MAX opiniepanel. Er zijn veel bekende politiehonden uit films en series. Zo hadden we Hooch in de film 'Turner & Hooch' en de Duitse 'Commissaris Rex'. Maar ook in Nederland hebben we nu een politiehond. Het is nu nog een pup met de naam Bumper. Albert Heringa uit Bennekom hoort op 14 maart 2017 of de Hoge Raad hem schuldig acht aan hulp bij zelfdoding van zijn hoogbejaarde moeder in 2008. Wij zijn aanwezig bij de uitspraak.

13-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Vragen over vakanties naar Turkije, grote plofkraak in Vinkel en goudvissen uit gracht vissen. Touroperators krijgen veel vragen van reizigers over vakantie's naar Turkije. Dat heeft te maken met de rellen van 12 maart 2017 vanwege de komst van Turkse minister van familiezaken naar Nederland. Een plofkraak met zware explosieven in de nacht van 12 maart 2017 in het het Brabantse Vinkel. Door de enorme klap stortte een deel van het bankgebouw in. De bovenliggende woningen en kantoren werden direct ontruimd. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. Een man die vorig jaar bijna driehonderd goudvissen uitzette in Veenendaal, moet de dieren weer uit de gracht vissen. De goudvissen moeten weg omdat ze een bedreiging kunnen vormen voor andere dieren in het water.

10-03-2017 18:35

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Staat van de Nederlandse krijgsmacht, schippers voor veerpontjes, geen alcohol meer bij biljartvereniging. De staat van de Nederlandse krijgsmacht is ‘zorgwekkend’. Dat zegt de Adviesraad Internationale Vraagstukken, de AIV. De regering moet snel meer geld in het leger stoppen, anders duurt het nog zeker vier jaar voordat de krijgsmacht weer volledig inzetbaar is. Het is ieder jaar een uitdaging om schippers te vinden die vrijwillig de veerpontjes over de waal willen varen. Omdat de waal druk bevaren wordt, moeten ze een groot vaarbewijs hebben. Het zijn dan ook vaak schippers uit de beroepsvaart die na hun pensioen de passagiers naar de overkant brengen. Leden van biljartvereniging de Petersborg in Arnhem moeten aan de limonade. Sinds 1 januari 2017 mogen zij geen alcohol meer drinken in de centra van de stichting Welzijns Werk Ouderen in Arnhem.

09-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Toename aantal plofkraken, boerenkaas op de lijst Immaterieel Erfgoed, kater in Wilnis beschoten. Het aantal plofkraken in ons land neemt toe. Van 56 plofkraken in 2015 naar 79 in 2016. Banken, het Openbaar Ministerie en de politie maken zich ernstige zorgen want criminelen gebruiken ook steeds zwaardere explosieven. Jarenlang werden de zelfkazende boeren weggezet als rommelige hobbyboeren. Maar tijden veranderen. Op 18 maart 2017 krijgen de echte boerenkazen een plaats op de lijst Immaterieel Erfgoed van UNESCO. Daarmee is de officiële erkenning eindelijk een feit. Kater Zwartje uit Wilnis heeft een heftige week achter de rug. Hij werd om onbekende redenen beschoten met een geweer of pistool. Hierdoor is hij zwaargewond geraakt. De kat heeft onder andere zijn achterpoot op meerdere plaatsen gebroken. Om de dader te pakken is een beloning uitgeloofd.

08-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Balkons Bredase flats onveilig, winkeldiefstal neemt toe, Maxima bezoekt alleenstaande moeders. Alle flats in de buurt van het Brabantpark in Breda zijn met spoed afgezet met hekken, omdat de balkons onveilig zijn. Inwoners zijn met een brief gewaarschuwd niet hun balkon op te gaan. De veiligheid van de balkons is volgens de woningbouw niet te garanderen. Winkeldiefstal is een nog altijd groeiend probleem in Nederland. Ondanks de maatregelen die ondernemers nemen om diefstal tegen te gaan. De ondernemers hebben ook steeds meer last van groepen criminelen die grootschalig te werk gaan. Koningin Maxima bezocht op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2017, de Stichting Single Supermom. Dit is een stichting die zich inzet voor alleenstaande moeders.

07-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Met o.a.: Kwetsbare wijken in Nederland, grote Mondriaantaart en onderzoek naar 65-plussers. Met o.a.: Het gaat niet goed met kwetsbare wijken in ons land. De leefbaarheid in veel achterstandsbuurten gaat verder achteruit. Dat blijkt uit onderzoek van G32. Dit is een stedennetwerk van middelgrote steden in ons land. In het Atrium in Den Haag is 7 maart 2017 een enorme Mondriaantaart gemaakt ter ere van het geboortejaar van de schilder Piet Mondriaan. De taart met blauwe, rode en gele vlakken is bijna vier meter breed en 5 meter lang. Het CBS publiceerde een onderzoek over hoe het gaat met de 65-plussers in Nederland. Over het algemeen is het vermogen en het geluksgevoel hoger dan twintig jaar geleden. Maar het aantal 65-plussers met ernstig overgewicht is ook toegenomen.

06-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Blinden en slechtzienden problemen met stemmen, Nobelprijs VN-militairen, op pad met zwevende kiezer. Blinden en slechtzienden hebben veel problemen bij het uitbrengen van hun stem. Sinds de afschaffing van het elektronisch stemmen is er nog steeds geen oplossing. Wij spreken Sander Terphuis en Ton van Weerdenburg die dit herkennen. Libanonveteraan Cees de Vries uit Hoevelaken is één van zeven veteranen die vanmiddag het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen krijgt. Deze wordt uitgereikt door burgemeester Renkema in het Nijkerkse stadhuis. Wij zijn vandaag bij deze uitreiking. Ook gaan we met zwevende kiezer Margaret van Straalen op pad. Met haar bezoeken we Alexander Pechtold van D66.

03-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Pluimveeboerderijen en longontsteking, werknemers van vleesverwerker staken en Schotse Hooglanders in Almere. Als je binnen een kilometer afstand van een pluimveeboerderij woont, heb je elf procent meer kans om een longontsteking op te lopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht en het UMC. Werknemers van vleesverwerker Langeveld Sleegers uit Wijchen staken. Ze willen het behoud van hun loon en andere arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is de werkdruk hoog en heerst er een angstcultuur. En daar moet verandering in komen vinden zij en FNV. In de Noorderplassen in Almere leeft een aantal Schotse Hooglanders. De gemeente moet de dieren bijvoeren als dat nodig is, maar dat gebeurt niet. Tot grote woede van Jan Middelkoop. Hij trekt zich het lot van de beesten aan en houdt nu zelf maar toezicht op de runderen.

02-03-2017 18:30

Hallo Nederland

Hallo Nederland - Hallo Nederland

Camera's bij zorgcentra, oudste groenteboer van Nederland en klachten melden bij gemeente. Steeds meer zorgcentra gebruiken camera's om een einde te maken aan diefstallen bij bewoners. Niet alleen hangen er camera's bij de ingang of de receptie maar er worden ook zogenaamde 'spycams' verstopt. In Woonzorgcentrum de Hofwijck in Leeuwarden kwam ook een camera te hangen nadat er bewoners werden bestolen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek bericht in maart 2017 dat veertig procent van de Nederlanders méér werkt dan veertig uur per week. Zelfstandigen werken vooral 's avonds en in het weekend. Toch is er altijd baas boven baas. De 83-jarige groenteboer Adrie Trimpe uit Vlissingen werkt negentig uur in de week. De Nationale Ombudsman heeft meer dan 3000 klachten ontvangen van mensen die niet weten waar, wanneer en hoe ze hun problemen met de gemeente kunnen melden. De Ombudsman vindt dat gemeenten beter moeten luisteren naar signalen van burgers.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 15. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Hallo Nederland gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Hallo Nederland de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Hallo Nederland bij Hallo Nederland liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Hallo Nederland. Heb je een uitzending van Hallo Nederland gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Hallo Nederland gemist

Uitzending gemist van Hallo Nederland? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Hallo Nederland, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Hallo Nederland gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Hallo Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Hallo Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 221
  • Laatste uitzending op 22-03-2017 om 18:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord