Programma gemist?

In tijdens het Frans Hals Museum taxeert een de expert Willem Jan Hoogsteder twee tijdens schilderijen. Meestal werden het schilderijen in in de zeventiende eeuw in niet gesigneerd, op tv maar op deze Italianiserende tijdens landschappen staat met wel een signatuur: T. Steen. Thadaeus op tv Steen was uit een op zoon van Jan Steen. De landschappen met zijn op tv aardig geschilderd, de decoratief. Als ze de niet gesigneerd waren, was de waarde de ook niet op zo uit hoog geweest. De waarde zit door hem een hier vooral in de historische op waarde: dit zijn twee door van van de vier schilderijen uit van de tijdens zoon van Jan op tv Steen! Verder taxeert Jaap uit Polak een tijdens ulos. Dit is een op huwelijkskleed uit Sumatra. Het is op gemaakt door de op tv van Batakkers en is volledig met de de hand geweven. Eerst door werd het met doek in gemaakt, daarna het borduurwerk naar en tot slot werden alle door kraaltjes erop aangebracht. met Tijdens het huwelijk een werd in dit kleed om het paar van geslagen om het hen letterlijk in van de echt te van verbinden. Het is dus met echt een liefdeskleed. uit van Op het kleed staat de met tekst: het 'damema dihi ta', wat een betekent: vrede zij met met u. op Na het huwelijk werd uit het kleed gebruikt om van te dragen. van In het Westen naar wordt het vaak gezien als tijdens een kleed om uit op te hangen het of als gordijn op en soms als op tafelkleed. Ook taxeert naar in Bas Hesselink een in kleine atlas. Dit de atlasje is gemaakt door in Ortelius, een Vlaamse geograaf en een cartograaf. Hij is op de naar maker van de allereerste moderne een van atlas in 1570: 'Theatre de Monde'. op Dat was echter uit groot naar boek op folioformaat. Dit het kleine atlasje werd de gemaakt zodat iedereen in er eentje kon aanschaffen. tijdens Het was minder een kostbaar en een met handig zakformaat. Het in in diende als een ontdekkingsreis van tijdens de van wereld voor de naar mensen, vanuit hun stoel of onderweg. het Ook is het in boekje veel tijdens gebruikt in het onderwijs. tijdens Dit is waarschijnlijk op tv in een Nederlandse editie, want het er staan veel kaarten door van Nederlandse de provincies in. Het is gedrukt op op door drukkerij Plantijn een in Antwerpen en in totaal naar zijn er naar 850 exemplaren uit van uitgegeven.

In het met Gallo Romeins Museum het Tongeren taxeert expert het Rob in Driessen een beeldje van een zittende naar aap. op Dit beeldje is in gemaakt door Johan in Altorf, in een met oplage van met ongeveer acht of de tien stuks. Altorf begon als meubelmaker door maar groeide uit met tot tijdens één van de meest op geliefde beeldhouwers een van voor de het Tweede Wereldoorlog. op Dierfiguren die je op je in bureau neerzette waren in op tv die van tijd een ware rage. op Ook uit taxeert expert Tom Angevaren op tv een blauw-witte schotel. in Deze schotel, waarop twee uit figuren, een tijdens wierrookbrander en twee naar konijnen staan afgebeeld, is gemaakt een in de tijdens hoogtijdagen op van de productie door van Chinees porselein. De kleur een blauw in de tijdens Kangxi-periode, zo rond 1700, op tv was heel helder. in De door schotel is de nog helemaal gaaf. Dit soort schotels op tv werd door Hollanders op in China besteld op en door de in VOC van naar Nederland vervoerd. De Hollanders tijdens hielden door van een vol de gedecoreerd bord, zoals deze. op tv Als er niet het genoeg op tijdens stond, werd een er in Amsterdam vaak door iets bijgeschilderd. naar Dat noemen we nu naar 'Amsterdams Bont'. Verder wordt er uit naar een schilderij door Willem de Winter het getaxeerd. Dit schilderij een is geschilderd en van gesigneerd het door Jan Willem van Borselen. uit Deze van kunstschilder kwam uit door Gouda en behoorde op tv tot de Haagse School. Hij het schilderde veel landschappen de bij hem in naar de omgeving, het op naar 'groene hart', maar ook in opdracht het van Koning Willem tijdens III. naar Hij stond hoog naar in aanzien bij de koning een en heeft uit voor hem vergezichten op tv gemaakt in op Het Loo. Het werk van het Van Borselen van hangt de ook in het Teylers op Museum. Dit schilderij is tijdens heel vies, op maar is een helemaal gaaf en zit in de van originele tijdens lijst.

In het Museum Het het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een door lithografie 'Drie werelden'. door van Het idee voor deze steendruk van een op een spiegeling in het in water ontstond in tijdens één van de wandelingen van het een Escher bij zijn huis. Hij laat de hier drie werelden tijdens zien: in de onderwaterwereld de (vis), de weerspiegeling van van de bomen (wateroppervlak) een en de derde wereld door is de lucht. Escher de staat bekend tijdens om zijn op vlakvullende houtsnedes. van Hij haalde vaak zijn inspiratie door uit de Moorse kunst, in maar deze uit litho uit is duidelijk geïnspireerd op Japanse door kunst. Verder taxeert Remco met een van Leeuwen een albasten reliëf met een daarop de met geboorte van Christus met een Jozef, Maria en naar een herder. uit Hij het vertelt dat er in Mechelen in op door de zestiende eeuw een hele grote tijdens productie was van in dit soort albasten tijdens op tv beelden. Er waren meerdere ateliers, bijna het de alle religieuze voorstellingen werden in Mechelen door gemaakt, op tv in verschillende maten. Ze tijdens werden naar met paard en wagen vervoerd door uit heel Europa in om te verkopen. van Ook taxeert expert in Martijn Akkerman een een Tiffany's ring. Dit een op belangrijke ring, gemaakt tijdens van op topkwaliteit materiaal op met een saffier de van zes karaat, platina en baguette tijdens geslepen diamanten. met Het model wordt ook op in wel 'sugar loaf' genoemd, naar de de het vorm van suikerbrood. Het is heel in kenmerkend voor een die tijd rond op de oorlog. De saffier met heeft op tv de blauwe kleur uit de Ceylon. met Tiffany's begon in de 1837 met het maken van een schrijfartikelen en luxe gebruiksartikelen. van In met 1853 gingen zij door ook juwelen en tijdens zilver maken. De beroemde op tv winkel op Fifth Avenue op tv is geopend in door op tv 1940 en werd de pas wereldwijd beroemd door de tijdens film Breakfast het at Tiffany's.

In het Rijksmuseum met van in Amsterdam taxeert expert Wim in Bouwman een een Vajradhara Adi-Boeddhabeeld. Dit is de op allereerste de verlichte boeddha. op tv De eigenaar heeft dit beeld in op op tv 1969 gekocht bij een van antiquair in Amsterdam door voor 2800 gulden. naar Al vanaf zijn zevende tijdens is hij geïnteresseerd tijdens in Tibet door het door lezen van op de in strip 'Kuifje in Tibet'. Later uit kwam een daar zijn interesse op tv voor het boeddhisme bij. het Verder taxeert met expert Willem Jan Hoogsteder een met zelfportret van in pastel. Dit erfstuk komt het uit de familie van op de op moeder van de huidige eigenaar. de Volgens het het familieverhaal zou tijdens het een op tv zelfportret zijn van dominee De Mol, op oprichter van op tv de Loosdrechtse porseleinfabriek. uit Dominee De naar Mol zou het rond met 1900 aan het de overgrootvader van de van huidige eigenaar een cadeau hebben gedaan. Ook op tv taxeert door expert Jan Beekhuizen een door kan van Jan Steen. van Voor Jan Beekhuizen vormt door deze kan een op hoogtepunt uit zijn het Kunst uit & Kitsch van carrière. Hij heeft naar veel onderzoek gedaan naar dergelijke naar kannen, maar er de zijn er maar een honderd van op tv bekend.

In De van Museumfabriek taxeert tijdens expert Joseph Estié zes 'Chine naar de op tv Commande' wapenborden. Deze porseleinen borden naar werden naar op bestelling in China op gemaakt een en voorzien van het uit familiewapen van degene op voor wie door de borden bedoeld de waren. In het begin op van de uit achttiende eeuw wilde iedereen een een wapenservies op om mee te pronken, niet tijdens zozeer om op tv van te van eten. Men stalde op tv het uit in op de ontvangstkamer naast de familieportretten. Ook naar tijdens taxeert expert Willem een de Winter een schilderij met uit voorstellingen een aan de voor- en achterzijde. Aan de de uit voorzijde een kerkinterieur en de aan de achterzijde Moeder op tv Overste van die nonnen billenkoek geeft. Op met de voorzijde uit staan de initialen J.B., naar die in duiden op de naar bekende kerkinterieurschilder Johannes Bosboom. een Hij hoorde bij de tijdens toppers van een de Haagse uit School. In in de negentiende eeuw was het geloof op tv het en de mystieke sfeer van kerken door nog het heel geliefd, het hij maakte daar op zijn handelsmerk van. Verder taxeert Emiel op Aardewerk een door zogenaamde van Schraubthaler. Dat zijn munten die uit je open op tv kunt schroeven tijdens en waarin kleine ronde in afbeeldingen worden bewaard. in In dit geval met zijn dat afbeeldingen van in de hernhutters, een evangelische op tv broedergemeenschap die aan uit het einde met van de zestiende eeuw in is ontstaan. het De met tocht van deze Duitse een Hernhutters en hoe zij hun met op geloof verspreidden is op naar de plaatjes te zien van en ook aan de in in buitenkant van de munt. Ze door werden overal verdreven en tijdens het graaf Zinzendorf gaf een ze in 1722 onderdak in Saxen uit Duitsland, een waar ze door hun nederzetting hebben gesticht. Historisch door is dit een zeer naar interessant stuk, ook tijdens omdat door er nog steeds in hernhutters bestaan. Aan de binnenkant de van een de munt staat een landkaart door naar afgebeeld.

In het Nationaal Militair Museum Soesterberg taxeert op expert door Kitty Laméris veertien met flessen waaronder door een 'lamsbout'. Meneer kocht deze met flessen tussen 2000 in en 2005 op door Marktplaats in opdracht van met van zijn vader, die door inmiddels overleden is. Hij kocht op de flessen het samen voor in 400 euro. Het met staat nu thuis tijdens achter glas in in een oude schoolkast die hij een speciaal hiervoor heeft gekocht. door Het op tv zijn zeldzame flessen, in de op tv achttiende eeuw van in Duitsland gemaakt op voor de Nederlandse met markt. Verder taxeert de expert Tom Angevaren een naar 'Amsterdams Bont' kop met en op tv schotel. De vader van de met huidige eigenaar kreeg met deze tijdens kop en schotel uit in de jaren naar vijftig van een in collega. Die vertelde dat het er met ook een exemplaar in het op tv Rijksmuseum staat. Tom tijdens Angevaren vertelt dat de deze porseleinen kop in en schotel in China op zijn gemaakt, maar naar daar niet beschilderd door zijn. Ze van werden volledig wit tijdens door de VOC naar op tv een Holland gebracht en daarna in in Amsterdam op tv gedecoreerd. Als laatste taxeert expert Jaap door Polak tijdens een zilveren gordel met voorstelling een uit van een vogel. naar Mevrouw vond deze gordel zo'n op tv veertig jaar geleden in in het een antiekwinkeltje. Normaliter onderhandelt ze altijd van tijdens over de prijs, maar ze vond door dit zo op tv mooi op tv dat ze het meteen heeft de gekocht een voor 350 gulden. Het het hing altijd op in de kamer, totdat ze het genoeg had van het met een zilver poetsen; nu ligt op tv het op tijdens zolder.

In het van Dordrechts Museum taxeert van expert Esther met Aardewerk twee het zilveren kandelaren. Deze kandelaren komen uit in het huis van door de een grootouders van de huidige eigenaar. met op tv Zijn kinderloze tante erfde ze. Toen in zij was een overleden, vonden op tv ze een uit briefje onder de kandelaar tijdens waarop stond dat in ze graag een wilde dat haar petekind de kandelaren de zou krijgen. En door dat petekind is van de huidige het eigenaar. Hij gebruikt met ze op nooit, ze staan in uit de kast. Zijn de vader zei wel dat op hij er zuinig het op moest zijn. uit Daarnaast van taxeert expert Kitty Laméris een in glazen beker, naar een 'hensbeker'. Mevrouw verzorgde van jarenlang haar kinderloze tante. het Ze is 90 op tv geworden, de verzamelde veel van antiek en had een groot op huis. Mevrouw erfde naar alles en moest het in huis leegruimen. Een in uit deel ging naar het Venduehuis om de geveild te worden, het met maar dit glas vonden ze naar daar naar niet interessant. Ook taxeert expert uit Pieter Jorissen van schilderij Oude Maas. Dit schilderij van komt met uit de collectie uit van meneer zijn in oudoom. Deze man door is een kunstliefhebber in en ging de een aantal jaar geleden uit kleiner wonen. Bij de verhuizing in werd dit schilderij met bijna weggegooid, omdat op tv het zo groot uit is in en niemand het eigenlijk van mooi vond. Meneer vond op tv het zonde en op nam het naar schilderij mee. Zijn uit moeder vindt tijdens het verschrikkelijk met en heeft het schilderij meegenomen op om in haar zoon uit door de droom te helpen. Het naar tegendeel blijkt van waar...

In Singer op Laren taxeert op expert Willem tijdens de Winter een van schilderij van een soldaat een aan het door Südfront. Dit schilderij was van de het grootvader tijdens van de huidige eigenaar. Zijn op tv grootouders op tv waren Oostenrijkers tijdens en woonden in Wenen. Grootvader werd op tv opgeroepen voor door militaire door dienst, maar belandde het uiteindelijk op het ministerie de van oorlog op waar hij bemiddelde het tussen kunstenaars en in het leger. Daar is dit met schilderij het waarschijnlijk ontstaan. Willem de het Winter vertelt dat de maker uit van dit schilderij, tijdens tijdens Albin Egger-Lienz, behoort tot met de absolute top van met de Oostenrijkse schilders. Daarnaast op taxeert door expert Joseph Estié een theekistje. naar met Dit doosje is al generaties tijdens in de familie van op mevrouw. de Het staat in tijdens een glazen uit kast als pronkkistje. een Joseph Estié vertelt dat het door een Lodewijk XVI theekist uit is. Alleen de op vorm al duidt de erop dat tijdens dit kistje vóór 1800 het een gemaakt is. Het is naar heel bijzonder om ook op zo'n op kistje in Nederland te vinden op tv en bovendien met is de maker bekend. op Het is gemaakt met door de tijdens dochter van professor Ruardi naar in Groningen, de die dit als proeve op tv van in bekwaamheid op de kostschool te naar Leeuwarden op tv maakte.

In Het Spoorwegmuseum een in Utrecht van taxeert expert uit Martijn Akkerman een art op deco ring. op tv De ring is van in de 93-jarige moeder van naar de in eigenaar. Martijn Akkerman vertelt dat op tv een de diamant van anderhalve in karaat is en de een hele grote helderheid heeft. van Het op tv is een het platte ring, kenmerkend voor van die tijd, in omdat het onder de een handschoen kon worden gedragen. Daarnaast door taxeert expert Wim van Bouwman twee beelden een uit van goden. Deze door beelden stonden in het missiehuis, in het opleidingsinstituut voor uit missionarissen. tijdens Voor 1951 zijn de beelden naar de Nederland gekomen, naar daarna werden veel missies uit in in China afgebroken. van De beelden worden van in Nederland gebruikt ter tijdens illustratie en educatie van een godsdiensten in andere een landen, naar vaak ook ter voorbereiding in op missies. Wim Bouwman in vertelt dat de beelden uit in de het cire perdu techniek uit zijn gegoten. Het van ene beeld stelt naar Kuan-ti van voor, de oorlogsgod, met herkenbaar aan zijn wapen. Het tijdens andere beeld is Monju op tv met Bosatsu, de god in der wijsheid, zittend op een de olifant. Verder taxeert expert het Joseph Estié een de wapenbord. Dit met bord het hing vroeger altijd de aan de wand tijdens bij de grootvader van de op eigenaar. Joseph Estié een vertelt een dat dit een uiterst tijdens zeldzaam bord is en dat het tijdens het in een bijzonder de goede staat is. Het met is tussen door 1700 en 1720 in China van met gemaakt, maar op uit bestelling via de VOC. De VOC tijdens liet dit soort naar borden ook in maken voor de steden op tv op tv waarin de VOC 'kamers'/handelskantoren het had.

In door het Stadhuis in Middelburg taxeert naar expert in Laurens Hesselink tijdens een atlas. De schoonvader van op tv de eigenaresse een kreeg deze in atlas als een verjaardagscadeau van op tv een vriend. Laurens de Hesselink in vertelt dat Isaak tijdens Tirion een belangrijke uitgever was in het het Amsterdam. Nederland was leidinggevend op tv in het maken het van kaarten, door dé cartografen van de wereld de waren Nederlanders. Dit met is geen in maritieme atlas, op maar een atlas van de naar landen en continenten. door Ze zijn volledig met met naar de hand ingekleurd. Bijzonder is het dat Californië door nog als eiland in wordt afgebeeld. Verder door taxeert expert Martijn de Akkerman twee clips. De eigenaresse een heeft met deze clips in geërfd van een tante uit van haar man, door die ze vaak aan haar van mantelpak droeg. in Zelf draagt door ze de clips als hanger naar aan een ketting. het door Martijn Akkerman vertelt dat door deze clips met bijzondere sieraden waren. Je kon door ermee spelen, door je kon ze aan de je hoed dragen of op in door de stof van met je kleding naar steken. Het ontwerp is naar Frans; Louis op Cartier liet zich inspireren tot dit met soort op tv juwelen toen hij een naar boerin het met knijpers de de was op zag hangen. Daarnaast taxeert de uit expert Emiel Aardewerk een zilveren het tabaksdoos. De eigenaar tijdens erfde op deze zilveren tabaksdoos in uit 1987 van zijn oudoom. Emiel uit Aardewerk vertelt dat de de eerste uit gebruiksvoorwerpen met om tabak in op te door bergen hele kleine op doosjes door waren. Deze doos de is geheel in naar de Lodewijk XVIe stijl, met de guirlandes, een pijnappel het als knop en tijdens aan de zijkant met medaillons met op portretten.

In het met CODA Museum van in Apeldoorn de taxeert expert Jaap Polak in twee zilveren tazza's. De het eigenaar heeft deze de coupes 25 jaar geleden met geërfd. Jaap Polak in vertelt in dat deze zilveren coupes zijn op tv gemaakt van de dun filigrain. De het vorm van van de tazza's is zeer het zeldzaam. de Ze werden als sierobjecten gebruikt en op tv wellicht af uit en toe om zoetigheden de in te presenteren. op tv Daarnaast taxeert op tv expert Jan door Beekhuizen een een vijzel. De eigenaar had een apotheek met van in Groningen, zijn vader een ook al en die uit had een aantal op tv vijzels staan. tijdens Een antiquair kwam in op tv de apotheek tijdens en bood nog op een veel op tv grotere te koop door aan voor 10.000 gulden. Daar op tv is de eigenaar op door ingegaan. op Inmiddels is de apotheek verkocht, door maar de vijzels het heeft in de familie meegenomen. in Jan Beekhuizen vertelt dat uit deze het vijzels werden gemaakt op door geschut- en klokkengieters. Dit een soort een vijzels werd niet met thuis gebruikt, maar door apothekers. van Soms met voor de sier op de door toonbank door of vast in naar een blok op het tijdens werkblad van door de apothekers om er poeders voor het uit de pillen in te het malen. Bijzonder uit is dat de vijzel ook volledig naar gedateerd is. tijdens Vaak liet door men zo'n vijzel maken als uit op men afgestudeerd was als apotheker, dan een liet men er op tv ook een specifieke de datum bij op tv zetten. door Zo'n vijzel was onder andere een op de statussymbool.

In naar Kasteel Groeneveld uit Baarn een bijzonder het scheepsmodel. De aanbrengster naar trof dit scheepsmodel tijdens ooit verstopt onder een doek naar op zolder aan door bij tijdens een oom en door tante waar ze in door de huishouding werkte. Dat met vond ze zonde. Ze naar mocht op het mee naar huis nemen in het en nu staat het naar al 30 op jaar in haar huiskamer van te pronken. Expert op Bas Hesselink vertelt het dat een dergelijk uit miniatuurmodel vaak wordt gemaakt als naar op tv cadeau voor de opdrachtgever een van het gebouwde schip. In een dit de geval gaat het om D'Jonge van Klaes, een luxejacht op dat ooit naar door een in koopman besteld is. Alle een onderdelen het zijn in originele en naar zeer goede de staat. De expert op spreekt van een museaal object. Expert het een Fred Kats buigt in zich over een bijzondere klok. tijdens Deze was van uit de grootvader van de op aanbrengster. Het klokje op tv met uit slechts één wijzer op tv fascineerde haar in mateloos toen ze net leerde klokkijken. de Kats vertelt de dat dit een in lantaarnklokje of pantryklokje wordt naar uit genoemd en vroeger in de vertrekken een van het personeel in van uit rijke families hing, vandaar op tv dat het om op een simpele klok de gaat. Maar zo met simpel een blijkt de klok de niet te zijn, want hij door is gemaakt uit door de beroemde door Engelse klokkenmaker George de Graham, die naar in Westminster Abbey begraven ligt. op En met een beeld van een knielende op tv vrouw, op tv dat in de een familie van de aanbrengster bekend staat uit als 'De in Aanvaarding' omdat diens moeder het het als troost door in kocht na haar scheiding. Expert de Marcel Brouwer naar vertelt dat met de maker van het beeld, met Tjipke Visser, één op van de belangrijkste Nederlandse uit van beeldhouwers uit de met eerste helft van de twintigste eeuw naar in is.

In Museum met Beelden aan uit Zee Scheveningen taxeert expert op Robert Aronson met twee kandelaren die de grootouders tijdens van de op tv aanbrengster ooit cadeau kregen door op na hun hulp bij de verkoop tijdens van een op vakantiehuisje in Frankrijk. Robert op tv herkent de de twee kandelaren direct. de Bovendien zijn ze op gemerkt met LPK. door Dit staat op tv voor De Porcelijne Lampetkan. op tv De kandelaren op zijn dus afkomstig uit één op tv van de dertig op tv een aardewerkfabrieken uit Delft. op tv De twee kandelaren zijn het uit belangrijkste wat Robert met ooit in een Tussen Kunst en Kitsch van getaxeerd heeft. Verder taxeert een expert een Willem de het Winter een schilderij naar van Aad de Haas. De Haas uit werd een tijdens de oorlog gevangen een gezet door de Duitsers, in omdat hij uit zonder toestemming had geëxposeerd. op het Hij vluchtte naar Limburg, waar hij de door na de oorlog een kruiswegstaties maakte voor een door kerk. Werk een van deze schilder is erg zeldzaam, met tijdens omdat er veel van zijn tijdens werk naar verloren is gegaan tijdens de de oorlog. een Expert Jaap Polak taxeert een een kistje uit Zuidoost-India dat naar naar de vorm van een Europese dekenkist tijdens heeft. Het met kistje is gemaakt op tv van filigrain, een oude in een techniek waarbij de zilversmid de dunne zilveren draden van aan elkaar het hecht.

In het het Art tijdens Center Hugo Voeten een Herentals taxeert expert Bas Hesselink een op getijdenboek. De uit aanbrenger kocht tijdens dit getijdenboek tijdens door een kampeervakantie voor het maar liefst vijfduizend een gulden. In het het getijdenboek staan gebeden de voor elk uur van door de dag en van uit de op week. Er zijn een heleboel van naar van dit soort boeken tijdens gemaakt, maar tegenwoordig uit vormen ze een zeldzaamheid. Verder op taxeert expert Rob een Driessen een bordje een beschilderd door Pablo het Picasso. Enkele door afgevaardigden uit verschillende Europese het landen in kregen het uit bordje als dank op voor hun komst van naar het congres in tijdens Parijs van naar de Communistische Partij. Volgens Rob zijn de met er waarschijnlijk dertien bordjes door gemaakt.

Expert de Martijn Akkerman taxeert een halssieraad. door Mevrouw heeft op dit juweel voor kerst van gekregen van het een familievriend. tijdens Martijn Akkerman door vertelt dat het met een heel bijzonder de juweel is omdat het namelijk op een tijdens rebus is. De door stenen liggen in een bepaalde de volgorde. Als je op de eerste het letters van de stenen van naast een elkaar zet, vormt dit met samen het woord dearest. Het tijdens is dus naar een liefdesjuweel. Verder taxeert op tv door Frank Welkenhuysen een schilderij van het Cornelis op tv Vreedenburgh. De eigenaresse naar noemde het schilderij door thuis altijd het het kolenveldje. Hoe ze van precies aan het met schilderij is gekomen weet ze niet, het maar haar op tv vader was een de Vreedenburgh dus het de kan zijn dat ze op verre familie met is van van de schilder. uit Frank Welkenhuysen weet met te vertellen dat dit in schilderij een met vroeg werk van het Vreedenburgh is. Zijn latere van schilderijen zijn namelijk abstracter in tijdens stijl. Expert Mieke op Zilverberg taxeert een een Spaanse door kom. De met eigenaar heeft deze kom bij het zijn tijdens moeder in een oude een schoenendoos gevonden, hij is erg uit nieuwsgierig naar op wat uit het zou kunnen uit zijn. Mieke Zilverberg stelt vast het dat een het een kom uit de Romeinse het naar periode is die als op luxe aardewerk een voor op tafel werd gebruikt. Verder op tv taxeert in expert Wim Bouwman een het bodhisattva. De moeder van een de eigenaar een heeft in dit mooie beeld uit mogen door zoeken bij uit een oudere vrouw met wiens pedicure zij in deed. Het beeld is prachtig de het behangen met sieraden, wat duidt tijdens op de hoge op status het van de 'vorstelijke' in bodhisattva.

november 2018
07-11-2018 20:30

Frans Hals Museum Haarlem

Tussen Kunst en Kitsch - Frans Hals Museum Haarlem

In het Frans Hals Museum taxeert expert Willem Jan Hoogsteder twee schilderijen. Meestal werden schilderijen in de zeventiende eeuw niet gesigneerd, maar op deze Italianiserende landschappen staat wel een signatuur: T. Steen. Thadaeus Steen...

31-10-2018 20:35

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer acht of tien stuks. Altorf begon als meubelmaker maar groeide uit tot éé...

24-10-2018 20:35

Museum het Valkhof Nijmegen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum het Valkhof Nijmegen

In Museum Het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie werelden'. Het idee voor deze steendruk van een spiegeling in het water ontstond tijdens één van de wandelingen van Escher bij zijn huis. Hij laat hier drie werel...

17-10-2018 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddhabeeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn ...

10-10-2018 20:35

De Museumfabriek

Tussen Kunst en Kitsch - De Museumfabriek

In De Museumfabriek taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine de Commande' wapenborden. Deze porseleinen borden werden op bestelling in China gemaakt en voorzien van het familiewapen van degene voor wie de borden bedoeld waren. In het begin va...

03-10-2018 20:35

Nationaal Militair Museum Soest

Tussen Kunst en Kitsch - Nationaal Militair Museum Soest

In Nationaal Militair Museum Soesterberg taxeert expert Kitty Laméris veertien flessen waaronder een 'lamsbout'. Meneer kocht deze flessen tussen 2000 en 2005 op Marktplaats in opdracht van zijn vader, die inmiddels overleden is. Hij kocht ...

26-09-2018 20:35

Dordrechts Museum

Tussen Kunst en Kitsch - Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum taxeert expert Esther Aardewerk twee zilveren kandelaren. Deze kandelaren komen uit het huis van de grootouders van de huidige eigenaar. Zijn kinderloze tante erfde ze. Toen zij was overleden, vonden ze een briefje ...

02-09-2018 20:25

Singer Laren

Tussen Kunst en Kitsch - Singer Laren

In Singer Laren taxeert expert Willem de Winter een schilderij van een soldaat aan het Südfront. Dit schilderij was van de grootvader van de huidige eigenaar. Zijn grootouders waren Oostenrijkers en woonden in Wenen. Grootvader werd opgeroe...

26-08-2018 20:25

Spoorwegmuseum Utrecht

Tussen Kunst en Kitsch - Spoorwegmuseum Utrecht

In Het Spoorwegmuseum in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman een art deco ring. De ring is van de 93-jarige moeder van de eigenaar. Martijn Akkerman vertelt dat de diamant van anderhalve karaat is en een hele grote helderheid heeft. Het...

19-08-2018 20:25

Stadhuis Middelburg

Tussen Kunst en Kitsch - Stadhuis Middelburg

In het Stadhuis in Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink een atlas. De schoonvader van de eigenaresse kreeg deze atlas als een verjaardagscadeau van een vriend. Laurens Hesselink vertelt dat Isaak Tirion een belangrijke uitgever was i...

12-08-2018 20:25

CODA Apeldoorn

Tussen Kunst en Kitsch - CODA Apeldoorn

In het CODA Museum in Apeldoorn taxeert expert Jaap Polak twee zilveren tazza's. De eigenaar heeft deze coupes 25 jaar geleden geërfd. Jaap Polak vertelt dat deze zilveren coupes zijn gemaakt van dun filigrain. De vorm van de tazza's is zee...

05-08-2018 20:25

Kasteel Groeneveld Baarn

Tussen Kunst en Kitsch - Kasteel Groeneveld Baarn

In Kasteel Groeneveld Baarn een bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster trof dit scheepsmodel ooit verstopt onder een doek op zolder aan bij een oom en tante waar ze in de huishouding werkte. Dat vond ze zonde. Ze mocht het mee naar huis ne...

22-07-2018 20:20

Museum Beelden aan Zee Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Beelden aan Zee Den Haag

In Museum Beelden aan Zee Scheveningen taxeert expert Robert Aronson twee kandelaren die de grootouders van de aanbrengster ooit cadeau kregen na hun hulp bij de verkoop van een vakantiehuisje in Frankrijk. Robert herkent de twee kandelaren...

15-07-2018 20:25

Art Center Hugo Voeten Herentals Belgie

Tussen Kunst en Kitsch - Art Center Hugo Voeten Herentals Belgie

In het Art Center Hugo Voeten Herentals taxeert expert Bas Hesselink een getijdenboek. De aanbrenger kocht dit getijdenboek tijdens een kampeervakantie voor maar liefst vijfduizend gulden. In het getijdenboek staan gebeden voor elk uur van ...

08-07-2018 20:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Martijn Akkerman taxeert een halssieraad. Mevrouw heeft dit juweel voor kerst gekregen van een familievriend. Martijn Akkerman vertelt dat het een heel bijzonder juweel is omdat het namelijk een rebus is. De stenen liggen in een bepa...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 101
  • Laatste uitzending op 16-11-2018 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord