Programma gemist?

Vanuit op tv diverse musea. Expert Joseph een Estie taxeert hartvormige met potjes met deksel. tijdens Deze naar zeer zeldzame hartvormige uit potjes zijn gemaakt een in de Loosdrechtse op porseleinfabriek die maar acht jaar uit bestaan naar heeft. De fabriek verkocht door uiteindelijk niet meer en uit is failliet gegaan. op tv De blauwe en bietenrode het kleur was typisch uit voor op Loosdrechts porselein. * Expert het Esther Aardewerk taxeert een door zilveren naar theepot. Deze theepot een is geërfd door mevrouw van en haar een twee broers en twee met zussen, maar uit geen van vijven de hebben er eigenlijk tijdens belangstelling voor. Esther een Aardewerk vertelt van dat thee vroeger in een dit soort kleine potjes werd naar gezet. Daar werd de een hele sterke thee op tv in getrokken en een daarom wordt dit formaat uit theepot ook wel trekpot genoemd. een Men schonk met een klein uit beetje in een in kopje en op lengde dat aan met heet met water uit op de bouilloire. naar * Expert Rob door Driessen taxeert een beeld van de een op tv ineengedoken, slapende man. van Dit beeld is gemaakt door door de Italiaans-Nederlandse een beeldhouwer Fred Carasso. Hij op tv maakte vaak met dit soort in elkaar gedoken met figuren van met een bijzondere balans. in Het is vroeg abstract tijdens werk van van een van de belangrijkere op tv een naoorlogse Nederlandse beeldhouwers.

Vanuit diverse op musea. Jaap uit Polak taxeert twee Yoruba naar beeldjes. Deze beeldjes van in een op tv man en tijdens een vrouw zijn symbolen van een een bepaald op broederschap van tijdens de Yoruba stam, zoiets als de met Vrijmetselarij. Leden van op tv een het broederschap behoorden tot een de hoogste laag op van de maatschappij, met zij adviseerden naar diverse vorsten en hielpen bij rechtszaken. op tv met Deze man en vrouw werden gezien naar als een met soort Adam- op tv en Eva figuren, de oerouders naar van in de Yoruba's. Men droeg de van uit beeldjes bij bepaalde ceremonies aan van een ketting om de op hals. Verder taxeert naar Willem de Winter op een aquarel tijdens met door vaas met bloemen. een Deze aquarel met vaas van met bloemen is geschilderd door in Jan de Voerman. Dit tijdens werk is uit door zijn vroege periode, omdat Voerman met rond 1902 overging naar op olieverf en het met name door IJssellandschappen schilderde. op tv Dat het om een de vroeg werk gaat hier naar is ook te zien op tv door aan de signatuur: het hier signeert hij nog de met zijn het initialen J.V., later met zijn hele een in naam. Verder wordt er een bronzen uit uit masker getaxeerd door Rob op tv Driessen. Dit is in een portret tijdens van de dichter Paul Verlaine, uit gemaakt op door Erich Wichman. Het is op een een 'klein plastiek', de geliefd van in de jaren twintig de bij kunstenaars de omdat het uit een goede manier was door om wat bij te verdienen. naar Je tijdens plaatste dit op je bureau. uit Het is de in de een kleine oplage de gemaakt.

In het deze uitzending op van Tussen Kunst en Kitsch vanuit op tv het Gallo Romeins van Museum van Tongeren taxeert expert naar Rob Driessen een beeldje van in een zittende aap. door Dit beeldje door van van een zittende aap is gemaakt een door op tv Johan Altorf, in een oplage in van ongeveer acht of uit tien met stuks. Altorf begon als met meubelmaker op tv maar groeide uit tot de een van de met meest geliefde op beeldhouwers van voor de Tweede Wereldoorlog. tijdens Dierfiguren die het je het op je bureau op neerzette waren in die tijd de een ware van rage. Ook in taxeert expert Tom tijdens Angevaren een blauw-witte schotel. Deze op schotel, waarop op tv twee figuren, uit een wierrookbrander en twee in konijnen staan afgebeeld, naar is gemaakt in in de hoogtijdagen tijdens van de productie van in Chinees porselein. De kleur blauw van in de door Kangxi periode, zo rond door 1700, was met heel helder. het De schotel is nog helemaal uit gaaf. op tv Dit soort schotels werden door uit Hollanders op tv in China een besteld en door de V.O.C. naar naar Nederland de vervoerd. De Hollanders hielden van op tv de een vol gedecoreerd bord, zoals van deze. met Als er niet naar genoeg op stond, werd op tv er in Amsterdam vaak iets uit bijgeschilderd, dat op noemen we tijdens nu 'Amsterdams Bont'. Verder naar wordt er het een schilderij door door Willem de Winter getaxeerd. op Dit van schilderij is geschilderd en gesigneerd door een door Jan Willem van Borselen. de Deze kunstschilder kwam uit Gouda een door en behoorde tot de Haagse School. naar met Hij schilderde veel in landschappen bij hem in tijdens de omgeving, het 'groene door hart' naar maar ook in de opdracht van Koning Willem met III. Hij stond het hoog in de aanzien bij de koning en een heeft voor tijdens hem vergezichten gemaakt een op het uit Loo. Het werk van tijdens Van Borselen hangt ook in met in het Teylers Museum. het Dit schilderij is heel vies, tijdens maar het is helemaal gaaf de en zit in tijdens de originele lijst.

In naar het Museum Het in Valkhof taxeert op tv expert Frank Welkenhuysen een met lithografie 'Drie werelden'. Het idee met voor op deze steendruk van met een spiegeling naar in het water ontstond tijdens naar een op tv van de wandelingen van Escher bij tijdens zijn huis. op Hij laat hier tijdens drie werelden zien: op tv de onderwaterwereld (vis), de van op weerspiegeling van de bomen (wateroppervlak) en uit de derde van wereld is de lucht. op tv Escher staat een bekend een om zijn vlakvullende houtsnedes. door Hij haalde vaak een zijn inspiratie uit de een Moorse kunst, maar met deze litho is met duidelijk op geïnspireerd op Japanse kunst. tijdens Remco van Leeuwen taxeert op tv een het albasten reliëf met daarop op de geboorte van Christus met met van Jozef, Maria en naar herder. Hij vertelt het dat er in Mechelen met in de 16e eeuw de een hele grote productie het het was van dit tijdens soort albasten beelden. van Er waren meerdere naar ateliers. Bijna alle religieuze voorstellingen de werden in Mechelen gemaakt, uit in verschillende in maten. de Ze werden met paard en op wagen uit vervoerd door heel Europa om te op op verkopen. Expert Martijn op Akkerman taxeert een in tiffany ring. Dit een het belangrijke ring, gemaakt van topkwaliteit naar materiaal met een op uit saffier van 6 met karaat, platina en baguettegeslepen op diamanten. Het model wordt in ook wel in 'sugar loaf' genoemd, naar de van vorm in van suikerbrood. Het naar is heel kenmerkend voor die op tijd het rond de oorlog. De saffier naar heeft de een blauwe kleur in uit Ceylon. op tv Tiffany's begon in door 1837 met het maken van schrijfartikelen de een en luxe gebruiksartikelen. In naar 1853 gingen zij ook juwelen een door en zilver maken. De beroemde het winkel de op Fifth Avenue is geopend in van van 1940 en werd pas uit wereldwijd beroemd door de naar film 'Breakfast at naar Tiffany's'.

In De Museumfabriek een taxeert expert Joseph in Estié het zes 'Chine op de Commande'-wapenborden. Deze porseleinen borden werden op tv op bestelling door in China gemaakt het en op tv voorzien van het familiewapen van degene uit voor wie van de borden bedoeld met waren. In het naar begin van de op tv achttiende eeuw wilde iedereen naar een wapenservies op tv om mee te pronken, de niet zozeer om met van in te eten. door Men stalde het uit in op de ontvangstkamer uit naast de familieportretten. van Ook taxeert expert door Willem de Winter een schilderij in met voorstellingen aan in de voor- en de achterzijde. door Aan de voorzijde een op tv kerkinterieur en aan de het achterzijde op tv Moeder Overste, die nonnen op billenkoek uit geeft. Op de voorzijde met staan de initialen uit J.B., die duiden op de de bekende het kerkinterieurschilder Johannes Bosboom. Hij hoorde een bij de naar toppers van met de Haagse School. In door de op 19e eeuw was tijdens het geloof en de op tv mystieke sfeer van tijdens kerken nog heel geliefd; uit hij maakte daar van zijn tijdens handelsmerk van. Verder tijdens taxeert Emiel Aardewerk een zogenaamde een Schraubthaler. het Dat zijn munten die je met open kunt schroeven en op tv waarin kleine, ronde door afbeeldingen worden door bewaard. In dit tijdens geval zijn dat afbeeldingen naar van de met Hernhutters, van een evangelische broedergemeenschap door die aan het einde de van de het 16e eeuw is ontstaan. De tocht met van uit deze Duitse Hernhutters met en hoe in zij hun geloof verspreidden is een op het de plaatjes te een zien en ook een aan de buitenkant van de tijdens munt. Ze naar werden overal verdreven een en graaf Zinzendorf gaf een ze in 1722 met onderdak in Saxen in Duitsland, waar ze hun in nederzetting hebben gesticht. tijdens Historisch is dit door van een zeer interessant stuk, ook door omdat er nog steeds het met Hernhutters bestaan. Aan de binnenkant van op tv uit de munt staat een in landkaart afgebeeld.

Vanuit diverse op tv musea. naar Expert Wim Bouwman taxeert naar een tegeltableau. Dit tableau uit is gemaakt in een Perzië tijdens de Kadjaren door een dynastie. In die periode op tv zien we het het einde van de een ontwikkeling van de tegels, en tijdens tegelijkertijd door een revival van oude met stijlen. We het zien de hoogtepunten van de een tegelindustrie van een de afgelopen eeuwen op tv terug in met deze tegel, met uit verschillende invloeden zichtbaar in van het Iznik motief maar naar ook de Indiase op tv sfeer van de van naar bloemen. Verder taxeert Martijn Akkerman een uit de ring. Deze ring door is van de 93-jarige moeder tijdens van meneer. Het naar is een naar erfstuk, zij heeft hem nooit op tv uit gedragen. Het gaat om een naar Art Deo ring, heel tijdens strak gestyleerd. Het in is met een platte uit ring, kenmerkend voor die een tijd omdat het onder de uit uit handschoen kon worden met gedragen. Ook taxeert door Willem de Winter van een schilderij van spelende kinderen op tv op het het strand. Het schilderij is geschilderd een door Johannes Evert een Hendrik een Akkeringa. Hij behoort tot de met eerste door generatie Haagse School schilders, de op tv absolute top. in Hij woonde op tv aan zee. Zijn strandjes zoals een van deze ziet men in het liefst, hoewel een hij ook bijvoorbeeld bloemstillevens de schilderde en later zijn eigen op tv een kinderen.

Expert op tv Mieke Zilverberg taxeert een in het door CODA Apeldoorn een snavelbekkan met een uit koe/rund op op het handvat. Meneer heeft van deze bijzondere in kan in 1977 voor een 950 gulden naar gekocht op bij een Nederlandse handelaar. Hij zag een door bij een vriend op een oude-aardewerkverzameling en dacht in 'dat wil ik het ook'! Zo begon hij naar met verzamelen. uit Mieke Zilverberg vertelt op dat dit een Iraanse snavelbekkan naar is. een Men gebruikte het om vloeistof naar in bronzen/aardewerken tijdens kommen te gieten. op tv Het is uit gemaakt in het woestijn- uit en van berggebied van Amlash, ten de zuidwesten van de in Kaspische Zee. * In op het Groninger Museum taxeert van expert Jan Beekhuizen het uit een tinnen kan. Mevrouw kocht deze een kan als achttienjarig een meisje samen uit met haar moeder uit voor 650 gulden. Jan de het Beekhuizen vertelt dat dit een Zwitserse uit 'Bauchkan' is: op de op tv vorm van een buik komt er uit duidelijk in terug. door Dit ontwerp is het met het belangrijkste van de het Zwitserse kannen. van * Daarnaast taxeert de expert Frank Welkenhuysen in het een Stadhuis Middelburg een schilderij naar van waterlelies. De naar grootouders van van de op tv huidige eigenaresse hadden vier van uit dit door soort schilderijen, van de een vier verschillende jaargetijden. Haar moeder in kreeg deze en van door liet hem restaureren, waarna zij in hem heeft gekregen. Frank tijdens Welkenhuysen naar vertelt dat het schilderij uit gemaakt met is door Dirk tijdens Smorenberg. Dit onderwerp, waterlelies, was typerend op op voor hem. Hij werkte in een naar groot tijdens atelier aan de Loosdrechtse tijdens Plassen, waar hij met de omgeving schilderde. in Hij in stelde zijn atelier open tijdens om zo zelf werk te de kunnen verkopen. het Hij op tv maakte ook de lijsten zelf. op Het op tv is belangrijk dat er een 'Smorenberg-lijst' in om in zijn schilderijen heen de zit.

In het Stedelijk op Museum in door 's-Hertogenbosch taxeert de expert Joseph op Estié Japanse bordjes. De eigenaresse een is tijdens met deze bordjes naar opgegroeid. Ze stonden altijd het bij haar ouders op het uit op dressoir in de woonkamer. op tv Expert Joseph Estié een vertelt dat deze Japanse in bordjes speciaal zijn het gemaakt voor de een Hollandse markt, men van noemt het naar 'Japon de Commande'. de Het werd op bestelling in met Japan gemaakt met en een door de VOC verscheept naar Europa. het Expert een Remco van Leeuwen taxeert een op middeleeuws van beeld. Dit beeld is de al vier generaties in uit de familie. in Het in is zogenaamde 'onverdeelde boedel', dat een betekent dat een het niet met echt van iemand is, maar dat een het altijd in de de tijdens familie blijft. Door tijdens de voorvaderen een is bepaald dat door deze Maria met kind een door 'verbinder' in met de familie het moet zijn. Het beeld het staat dan ook met altijd bij speciale met gebeurtenissen als een huwelijk in of begrafenis uit op het altaar van uit de naar kerk. Dat het middeleeuws is, zie naar je de duidelijk aan de houding op tv van Maria: de knik in in op het lichaam, de in knie naar uit voren, dat duidt allemaal een op de vijftiende eeuw. met Dit soort beelden werden uit gebruikt voor door huisdevotie, legt Remco van tijdens Leeuwen in uit.

In het met Rijksmuseum in het Amsterdam taxeert expert Wim met Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddha een beeld. Dit is door van de allereerste verlichte boeddha. op De eigenaar heeft dit naar beeld in 1969 gekocht het het bij een antiquair naar in Amsterdam voor tijdens 2800 gulden. Al het vanaf zijn zevende is hij naar geïnteresseerd in Tibet door de met het lezen van de uit strip 'Kuifje in tijdens Tibet'. Later kwam daar in zijn interesse voor het van boeddhisme bij. * van Expert Willem Jan door naar Hoogsteder taxeert een zelfportret van op pastel. Dit erfstuk het komt uit door de familie van de moeder op tv van op de huidige eigenaar. Volgens in het familieverhaal uit zou het tijdens een zelfportret zijn van dominee op De Mol, op oprichter van de uit Loosdrechtse porseleinfabriek. Dominee De in Mol zou het rond op de 1900 aan de overgrootvader van met de huidige eigenaar tijdens cadeau hebben gedaan. * naar Ook taxeert expert van Jan de Beekhuizen een kan op van Jan Steen. Voor Jan door door Beekhuizen vormt deze kan met een hoogtepunt uit zijn met Kunst & Kitsch-carrière. in Hij heeft veel onderzoek de gedaan naar door dergelijke kannen, door maar er zijn van er maar op tv honderd van bekend.

Expert in Tom Angevaren taxeert een van Swatow-porseleinen het schotel. Dit is in een hele vroege, Chinees porseleinen op schotel. door Dit soort porselein, een tijdens beetje boers en met grijze in tinten en de vrij donker blauw, wordt de Swatow-porselein genoemd, in naar op de Chinese exporthaven. Typerend voor Swatow uit uit is ook de onderkant door die in zand gebakken een werd en een ongeglazuurd is. Dit tijdens soort schotels werd speciaal voor uit de op export gemaakt op tv naar de Zuid-Oost Aziatische markt. het * Expert met Willem de Winter taxeert het een stilleven. Dit grote naar schilderij is de heel realistisch, los geschilderd naar uit met een eenvoudige driehoekscompositie de en een mooi contrast door tussen de voorstelling tijdens en het de achtergrond. Het is met gemaakt door uit Frans Oerder. Toen zijn broer emigreerde op tv naar Zuid-Afrika besloot het Frans op Oerder hem door in 1890 daar op te zoeken. in Hij bleef de en werkte in onder andere voor de van Zuid-Afrikaanse spoorwegmaatschappij, waar hij tijdens masten langs naar de spoorlijn schilderde. op tv Omdat een in Zuid-Afrika geen kunstacademie uit was, keek men zeer door tegen hem op als met kunstenaar. naar Toen in 1899 de Boerenoorlog met uitbrak, werd hij van door president Paul naar Kruger benoemd tot in oorlogskunstenaar. op tv Hij had op tv grote invloed op Zuid-Afrikaanse kunstenaars. Hij van tijdens schilderde later vooral landschappen en van bloemstillevens.

Expert naar Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara van kopvaas. Terrachiara is naar de naam een van de heldere een kleivariant uit Tunesië; alleen op daar door is deze oranje in kleur te op tv vinden. Het is tijdens een provinciaalse vaas om naar wijn uit met te schenken. Op de kan staat in 'ex in of navisi', dat door betekent uit de 'officina', in de werkplaats van tijdens Navicius. van Daar werden ook op tv andere objecten vervaardigd: er zijn bijvoorbeeld van olielampen van uit die werkplaats bekend. met De vaas is de in een mal gemaakt, de er werden met honderden van dit door soort vazen de gemaakt. Maar vanwege met de inscriptie is deze de waardevol. tijdens * Expert Rob Driessen taxeert een de art-decoklok. Deze klok tijdens door is typerend voor de ontwerpen op tv van Jacques Adnet, van een van met de eerste Franse het ontwerpers die werkte in een van modernistische stijl. met Hij maakte ook met allerlei meubels waarin de op tv combinatie zwart en naar chroom op tv terugkomt.

Vanuit uit Louwman Museum Den Haag het taxeert expert door Martijn Akkerman een broche. in De uit broche is samengesteld uit met een ring met door twee oorknoppen door met hangers eraan. de Dit was een liefdesjuweel, de rode het robijnkleur staat voor het de liefde. De door parels naar zijn symbool voor de zuiverheid en trouw. Doordat het tijdens op tv een samengesteld juweel is, het is de waarde wel wat op tv lager. Verder een taxeert Jan op Beekhuizen een tabaksdoos. met Deze tabaksdoos is in uit notenhout gestoken, van het snijwerk is van hoge uit naar kwaliteit. Hij is gezet in naar een messing 'muizentandenmontering'. op tv Er tijdens staan diverse taferelen op het houtsnijwerk: door we zien onder in andere Adam en een Eva en Aron in met de ark op voor het de stenen tafelen met door daarop in een Menorah lamp. op Aan de binnenzijde is nog het een met monogram aangebracht, maar op tv dat is later tijdens gebeurd, in de de negentiende eeuw.

In uit Museum Helmond taxeert expert door Esther Aardewerk een zilveren de koffiekan en melkkan. met Mevrouw erfde in dit vier jaar geleden uit van haar vader, van door die de twee door kannen samen bij een antiquair had het gekocht. De kannen op zijn prachtig door zwaar uit uitgevoerd in de stijl van Lodewijk een in XVI, met parelranden, het cannelures en lauwerkransen op op tv de voet. De grote een kan is een door koffiekan met een houten naar de oor omdat zilver warmte geleidt, het op deze manier brandt naar het men de vingers niet. op tv Koffiekannen komen een minder voor dan theekannen. tijdens De koffie werd vermoedelijk in op tv de in keuken gezet, het naar personeel schonk het dan het in dit soort mooie de kannen van op tafel op tv uit. Verder taxeert Jaap op tv Polak een van tanka, een rolschildering die je met ophangt het in een tempel. naar Op de tanka een staat een tara afgebeeld: de dat is de tijdens vrouwelijke vorm van een een bodhisattva, de verlichte wijsheid. van van Tara betekent ook redster. tijdens Er bestaan 21 verschillende tara's, uit elk naar met een ander met attribuut in de hand. naar Deze tara heeft met een kalasa: in een vaas met een heilig water of onsterfelijkheids-elixer. met Ook in taxeert Titia Reuser op tv een typisch Brabantse met horlogeketting voor dames. door Deze ketting was een echt streekdracht en werd op vaak in combinatie met de een op kruisje gedragen: zo liet het men zien de dat men uit Brabant kwam en in katholiek naar was.

In uit het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert door Rob uit Driessen een Prometheus-beeld. op Dit beeld naar doet sterk denken aan het werk de van in Hildo Krop en van John Rädecker, beeldhouwers die in uit de jaren met 20 en uit 30 furore maakten. Maar een het een werk is veel op later gemaakt, na de Tweede Wereldoorlog een in 1956. Het tijdens beeld is van in Prometheus, die volgens de de Griekse tijdens mythologie vuur steelt tijdens van de uit goden en aan de van mensen schenkt. op De mens leerde uit hierdoor metaal bewerken naar en een technische beschaving te de ontwikkelen. van Promotheus wordt nog tijdens steeds geassocieerd met in techniek en is de tijdens mascotte van door de TU Delft. naar * Willem de op tv Winter taxeert een schilderij van naar een naar landschap. Het schilderij is gemaakt van van door Wim Oepts. Voor de uit oorlog het maakte hij donkere, tijdens sombere schilderijen. In 1946 vestigt hij de zich in de Parijs, tijdens waar hij kleurrijk werk ziet van uit de Fauvisten. Vanaf een die tijd naar speelt hij met kleur van en uit is hij een een ware colorist te van noemen.

In op tv het Drents Museum Assen op taxeert expert op Jaap Polak een kan het voor een plengoffer. Mevrouw uit heeft de kan een geërfd van de tijdens zus op tv van haar uit grootmoeder, die een van paar jaar in Hongkong uit woonde en kunst uit verzamelde. Jaap met Polak vertelt dat dit door een 'yue' in is. Dat is tijdens een kan die een in China gebruikt werd voor plengoffers, een met op tv wijn ter verering van op tv de voorouders, op met het een graf. Marcel Brouwer taxeert een glassculptuur het van Paul Citroen. de Hij vertelt dat het dit het beeld echt het een autonome sculptuur is. Het vertoont met gelijkenissen met door de op vorm van een golf. naar Glasfabriek Leerdam in huurde, naast hun vaste ontwerpers, autonome op tv op tv kunstenaars in die voor hen het werkten en het ook zogenoemde 'Leerdam Unica' lieten in uitvoeren. de Emiel Aardewerk taxeert een knottenkistje op tv met vergulde pootjes. op tv In Friesland was door het een gebruik uit door dat de man met de een met munten gevulde op en dichtgeknoopte doek langs in de door vrouw liep waar hij zijn het oog op had uit laten met vallen. Als de vrouw de in op tv knoop toetrok, was zijn huwelijksaanzoek bevestigd. het De munten werden naar naar gezien als bruidsschat: uit de man 'koopt' de van bruid van de uit vader.

april 2021
25-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Joseph Estie taxeert hartvormige potjes met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet ...

18-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Vanuit diverse musea. Jaap Polak taxeert twee Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van een man en een vrouw zijn symbolen van een bepaald broederschap van de Yoruba stam, zoiets als de Vrijmetselarij. Leden van het broederschap behoorden tot de h...

11-08-2019 19:25

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In deze uitzending van Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje van een zittende aap is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer a...

04-08-2019 19:25

Museum het Valkhof Nijmegen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum het Valkhof Nijmegen

In het Museum Het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie werelden'. Het idee voor deze steendruk van een spiegeling in het water ontstond tijdens een van de wandelingen van Escher bij zijn huis. Hij laat hier drie w...

21-07-2019 19:25

De Museumfabriek

Tussen Kunst en Kitsch - De Museumfabriek

In De Museumfabriek taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine de Commande'-wapenborden. Deze porseleinen borden werden op bestelling in China gemaakt en voorzien van het familiewapen van degene voor wie de borden bedoeld waren. In het begin va...

14-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels, en tegelijkertijd een revival van oude sti...

07-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbekkan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude-aardewer...

30-06-2019 19:25

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes opgegroeid. Ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat deze ...

27-03-2019 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn...

13-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Tom Angevaren taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit is een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. Dit soort porselein, een beetje boers en met grijze tinten en vrij donker blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar de Chine...

06-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara kopvaas. Terrachiara is de naam van de heldere kleivariant uit Tunesië; alleen daar is deze oranje kleur te vinden. Het is een provinciaalse vaas om wijn uit te schenken. Op de kan staat 'ex o...

27-02-2019 20:35

Louwman Museum Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Louwman Museum Den Haag

Vanuit Louwman Museum Den Haag taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De broche is samengesteld uit een ring met twee oorknoppen met hangers eraan. Dit was een liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor de liefde. De parels zijn sym...

20-02-2019 20:35

Museum Helmond

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Helmond

In Museum Helmond taxeert expert Esther Aardewerk een zilveren koffiekan en melkkan. Mevrouw erfde dit vier jaar geleden van haar vader, die de twee kannen samen bij een antiquair had gekocht. De kannen zijn prachtig zwaar uitgevoerd in de ...

13-02-2019 20:35

Stedelijk Museum Alkmaar

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, ...

06-02-2019 20:35

Drents Museum Assen

Tussen Kunst en Kitsch - Drents Museum Assen

In het Drents Museum Assen taxeert expert Jaap Polak een kan voor een plengoffer. Mevrouw heeft de kan geërfd van de zus van haar grootmoeder, die een paar jaar in Hongkong woonde en kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat dit een 'yue' is...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 123
  • Laatste uitzending op 25-08-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!