Programma gemist?

Vanuit diverse op musea. tijdens Expert Joseph Estie een taxeert hartvormige potjes met op tv deksel. Deze het zeer zeldzame hartvormige potjes zijn op gemaakt in de door Loosdrechtse porseleinfabriek met die maar acht op tv jaar bestaan heeft. De fabriek tijdens verkocht uiteindelijk niet de de meer en is failliet gegaan. tijdens De met blauwe en bietenrode kleur van was typisch voor het Loosdrechts porselein. * met Expert Esther Aardewerk taxeert uit een zilveren theepot. naar Deze theepot is geërfd met door mevrouw door en tijdens haar twee broers en twee in zussen, tijdens maar geen van vijven hebben door er eigenlijk belangstelling voor. in Esther Aardewerk vertelt uit dat thee vroeger op in dit soort van kleine naar potjes werd gezet. Daar van werd uit hele sterke thee in getrokken van en tijdens daarom wordt dit formaat theepot naar ook wel een trekpot genoemd. Men schonk een met klein beetje in door een de kopje en in lengde dat aan met heet water door uit de door bouilloire. * Expert Rob naar Driessen taxeert een een beeld naar van een op tv ineengedoken, slapende man. van Dit beeld is de gemaakt door de Italiaans-Nederlandse beeldhouwer door Fred Carasso. Hij maakte de vaak op tv dit soort in elkaar het gedoken het figuren met een door bijzondere balans. Het het is vroeg abstract werk van tijdens een van de belangrijkere uit naoorlogse Nederlandse naar beeldhouwers.

Vanuit tijdens diverse musea. Jaap Polak van taxeert twee Yoruba door beeldjes. Deze op beeldjes van een op tv man en in een vrouw zijn symbolen van een met door bepaald broederschap van met de Yoruba stam, zoiets een als de Vrijmetselarij. Leden door van het broederschap in behoorden op tv tot de hoogste laag van van de maatschappij, zij adviseerden op tv diverse vorsten en het hielpen bij rechtszaken. naar Deze man de en door vrouw werden gezien als een van soort Adam- en Eva in figuren, met de oerouders op van de Yoruba's. Men door droeg de beeldjes bij in bepaalde ceremonies aan door een ketting op tv om de hals. op tv Verder taxeert Willem de uit Winter het een aquarel met vaas met bloemen. naar Deze aquarel naar met in vaas met bloemen is tijdens geschilderd door Jan op Voerman. Dit met werk is uit zijn vroege periode, op tv de omdat Voerman rond 1902 overging op door olieverf en op met name IJssellandschappen op tv schilderde. Dat naar het om een tijdens vroeg werk gaat hier op tv is ook te zien door tijdens aan de signatuur: hier signeert hij naar nog met zijn het door initialen J.V., later met naar zijn hele in naam. Verder wordt door er een bronzen masker getaxeerd uit door Rob op Driessen. Dit is een het portret van de dichter van Paul uit Verlaine, gemaakt door Erich Wichman. een met Het is een uit een 'klein plastiek', geliefd in de met jaren twintig een bij kunstenaars tijdens omdat het een goede manier uit was op om wat bij te verdienen. op tv Je plaatste de dit op je door bureau. Het is naar in een kleine oplage met met gemaakt.

In deze uitzending uit van Tussen Kunst op en Kitsch vanuit in het Gallo het Romeins Museum uit Tongeren taxeert naar expert Rob Driessen een beeldje tijdens van een zittende de aap. tijdens Dit beeldje van een zittende aap in een is gemaakt door door Johan Altorf, in naar een oplage van ongeveer acht een of op tien stuks. Altorf begon als een meubelmaker maar groeide uit naar het tot een van de meest de geliefde beeldhouwers uit van voor de Tweede de Wereldoorlog. Dierfiguren de die je op je uit bureau op neerzette waren in die tijd uit een de ware rage. Ook taxeert expert Tom op tv Angevaren door een blauw-witte tijdens schotel. Deze schotel, waarop twee figuren, tijdens een een wierrookbrander en twee konijnen op staan op afgebeeld, is gemaakt de in de hoogtijdagen met van de productie van Chinees een porselein. met De kleur blauw een in de Kangxi van periode, zo rond de 1700, was heel helder. in De schotel is nog het helemaal gaaf. Dit het soort op tv schotels werden door het Hollanders in China uit besteld en door de V.O.C. uit naar Nederland vervoerd. op De Hollanders naar hielden van de een vol gedecoreerd bord, zoals deze. met van Als er niet genoeg op stond, de naar werd er in Amsterdam uit vaak iets bijgeschilderd, van dat noemen we nu 'Amsterdams een Bont'. Verder wordt van er op een schilderij tijdens door Willem de Winter getaxeerd. op tv Dit schilderij is geschilderd de en gesigneerd tijdens door Jan Willem van door Borselen. tijdens Deze kunstschilder kwam uit Gouda door en behoorde met tot de Haagse School. met op tv Hij schilderde veel landschappen bij hem door in de omgeving, tijdens het een 'groene hart' maar ook in naar opdracht tijdens van Koning Willem door III. Hij door stond hoog in aanzien bij naar de koning in en heeft voor hem van vergezichten gemaakt op het door Loo. Het uit werk van de Van Borselen hangt ook in een het het Teylers Museum. Dit schilderij is tijdens heel vies, van maar is helemaal gaaf op en zit een in de originele op tv lijst.

In het Museum uit Het Valkhof uit taxeert expert door Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie de werelden'. Het idee door voor in deze steendruk van een spiegeling uit in het op water in ontstond tijdens een van van de wandelingen van in Escher bij zijn huis. het Hij laat het hier drie uit werelden zien: de onderwaterwereld (vis), de in tijdens weerspiegeling van de bomen (wateroppervlak) de en de derde wereld met is de lucht. van Escher in staat bekend tijdens om zijn vlakvullende houtsnedes. Hij in haalde vaak zijn van inspiratie uit uit de Moorse kunst, maar met deze litho door is duidelijk geïnspireerd uit op Japanse kunst. door Remco van met Leeuwen taxeert een tijdens albasten reliëf met daarop de geboorte de van naar Christus met Jozef, Maria en een herder. Hij vertelt de het dat er in de Mechelen in de op tv 16e eeuw een op tv hele grote productie was de van dit soort albasten beelden. in Er waren meerdere de ateliers. Bijna naar alle de religieuze voorstellingen werden in het Mechelen gemaakt, in in verschillende maten. tijdens Ze werden met paard de en wagen vervoerd door met heel Europa om een te verkopen. Expert Martijn een Akkerman taxeert uit een tiffany tijdens ring. Dit de een belangrijke ring, uit gemaakt van topkwaliteit materiaal met een uit van saffier van 6 door karaat, platina en baguettegeslepen diamanten. Het met model op tv wordt ook wel met 'sugar loaf' op genoemd, naar de vorm van door suikerbrood. met Het is heel kenmerkend voor die van tijd op rond de oorlog. met De saffier heeft de blauwe op van kleur uit Ceylon. op tv Tiffany's begon in door 1837 met het op maken van schrijfartikelen naar en luxe gebruiksartikelen. In naar 1853 gingen zij van ook juwelen en zilver de maken. De met beroemde winkel op naar Fifth Avenue is geopend uit in 1940 en werd met pas uit wereldwijd beroemd met door de film door 'Breakfast at Tiffany's'.

In De Museumfabriek op taxeert het expert Joseph het Estié zes 'Chine op de Commande'-wapenborden. Deze in porseleinen borden werden op tijdens bestelling in China gemaakt uit en voorzien van het in familiewapen van degene met voor wie uit de borden bedoeld waren. het In door het begin tijdens van de achttiende een eeuw wilde iedereen een wapenservies in om uit mee te pronken, niet zozeer om uit op van te eten. Men stalde de het naar uit in de ontvangstkamer naast de door familieportretten. op tv Ook taxeert expert Willem op tv de een Winter een schilderij met voorstellingen aan met de voor- tijdens en achterzijde. Aan met de voorzijde een tijdens kerkinterieur en aan de de achterzijde Moeder van Overste, die de nonnen billenkoek geeft. de Op de voorzijde staan de een initialen J.B., die uit duiden op de van bekende kerkinterieurschilder de Johannes Bosboom. Hij in hoorde bij in de toppers uit van de Haagse School. In het de 19e eeuw was op het de geloof en op de mystieke sfeer van van kerken nog heel geliefd; op hij maakte daar de zijn handelsmerk van. Verder naar taxeert Emiel een Aardewerk een op zogenaamde Schraubthaler. Dat zijn op munten die je naar open kunt een schroeven en waarin op kleine, ronde afbeeldingen worden van bewaard. In dit geval naar zijn op dat afbeeldingen van de Hernhutters, met een evangelische tijdens broedergemeenschap een die aan het einde van tijdens de 16e eeuw is een ontstaan. De tocht op van deze het Duitse Hernhutters en hoe naar zij op tv hun geloof verspreidden is de op de van plaatjes te zien met en ook aan de de buitenkant tijdens van de munt. op Ze werden overal verdreven en graaf op Zinzendorf gaf op tv ze in 1722 onderdak in het in Saxen Duitsland, uit waar ze hun door nederzetting hebben gesticht. Historisch is tijdens dit een het zeer interessant het stuk, ook omdat er de nog steeds Hernhutters bestaan. een Aan naar de binnenkant van de munt op staat een van landkaart afgebeeld.

Vanuit diverse musea. van Expert Wim van Bouwman naar taxeert een tegeltableau. Dit tableau is op gemaakt met in Perzië een tijdens de Kadjaren de dynastie. In die periode zien een we het naar einde van de ontwikkeling van een de tegels, uit en tegelijkertijd een naar revival van oude stijlen. door We op zien de hoogtepunten van naar de tegelindustrie tijdens van de afgelopen eeuwen terug naar in deze het tegel, tijdens met verschillende invloeden zichtbaar in het door Iznik motief maar een ook de van Indiase op tv sfeer van de bloemen. Verder door taxeert Martijn Akkerman in een ring. Deze ring de is van de het 93-jarige moeder met van het meneer. Het is uit een erfstuk, zij heeft met hem nooit gedragen. Het gaat van een om een Art Deo ring, het heel strak gestyleerd. Het door is op een platte ring, kenmerkend in voor die naar tijd omdat het onder de de handschoen uit kon worden gedragen. Ook taxeert in Willem met de Winter een van schilderij van door spelende kinderen op het in strand. Het schilderij is tijdens geschilderd door Johannes in Evert Hendrik Akkeringa. Hij uit behoort in tot de door eerste generatie Haagse op tv School schilders, de absolute een top. Hij woonde aan naar zee. Zijn strandjes het zoals deze tijdens ziet men het het liefst, hoewel hij ook op bijvoorbeeld op tv bloemstillevens schilderde en later zijn tijdens eigen uit kinderen.

Expert op tv Mieke Zilverberg taxeert een in het CODA Apeldoorn de een snavelbekkan met een op tv op koe/rund op het handvat. een Meneer heeft deze het bijzondere kan in 1977 voor naar 950 gulden gekocht een bij een Nederlandse van handelaar. op tv Hij zag bij een vriend de een oude-aardewerkverzameling en van het dacht 'dat wil ik ook'! Zo in op begon hij met verzamelen. Mieke Zilverberg het vertelt dat dit met een Iraanse door snavelbekkan is. Men uit gebruikte van het om vloeistof in een bronzen/aardewerken kommen te gieten. een Het is op gemaakt in het woestijn- op tv en naar berggebied van Amlash, door ten zuidwesten van de Kaspische Zee. naar * In het naar Groninger naar Museum taxeert naar expert Jan Beekhuizen van een tinnen kan. Mevrouw kocht op tv deze de kan als achttienjarig meisje samen met het haar met moeder voor 650 gulden. Jan met Beekhuizen vertelt met dat een dit een Zwitserse 'Bauchkan' de is: de vorm van de een buik het komt er duidelijk met in terug. op tv Dit ontwerp is tijdens het belangrijkste van de een Zwitserse kannen. * Daarnaast een taxeert expert Frank Welkenhuysen door in het Stadhuis naar Middelburg een een schilderij van het waterlelies. De grootouders door van de huidige eigenaresse hadden uit van vier van dit op tv soort schilderijen, van de vier het verschillende jaargetijden. op tv Haar moeder met kreeg deze en liet van hem restaureren, waarna zij door hem heeft op tv gekregen. Frank het Welkenhuysen vertelt dat het schilderij gemaakt tijdens is een door Dirk Smorenberg. Dit onderwerp, door waterlelies, was typerend met voor hem. Hij op tv werkte door in een groot in atelier aan de Loosdrechtse op tv Plassen, waar hij de het uit omgeving schilderde. Hij stelde zijn in atelier open om zo een zelf het werk te kunnen door verkopen. Hij op maakte ook de op tv lijsten zelf. Het op tv is belangrijk dat op tv er een 'Smorenberg-lijst' om zijn schilderijen in heen op zit.

In het tijdens Stedelijk een Museum in 's-Hertogenbosch tijdens taxeert expert Joseph op Estié Japanse bordjes. De eigenaresse naar is met deze de bordjes opgegroeid. naar Ze stonden altijd bij in haar ouders in op het dressoir in de de van woonkamer. Expert Joseph Estié een vertelt dat deze de Japanse bordjes speciaal zijn de gemaakt voor de op Hollandse markt, op men noemt een het 'Japon de Commande'. Het werd op op bestelling uit in Japan gemaakt op en door de VOC het verscheept naar Europa. in Expert Remco van uit Leeuwen taxeert een in uit middeleeuws beeld. Dit beeld van is al vier generaties in naar de op tv familie. Het is de zogenaamde 'onverdeelde boedel', dat betekent door naar dat het niet echt uit van iemand in is, maar dat het het altijd in in de familie blijft. Door een de voorvaderen is bepaald dat op van deze Maria met kind een met 'verbinder' in de familie uit moet zijn. Het met beeld uit staat dan ook altijd van bij het speciale gebeurtenissen als een huwelijk of van begrafenis op tv op het altaar van van de kerk. Dat het in middeleeuws is, zie de je duidelijk aan het de houding van een van Maria: de knik in op tv het lichaam, met de knie naar voren, dat duidt door allemaal op de in vijftiende eeuw. tijdens Dit soort op beelden werden gebruikt voor van huisdevotie, legt van Remco van Leeuwen naar uit.

In het van Rijksmuseum in van Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman de een op Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit is van de allereerste verlichte door het boeddha. De eigenaar het heeft dit beeld in naar 1969 gekocht bij een van antiquair in Amsterdam van voor 2800 gulden. door Al vanaf zijn uit zevende uit is hij geïnteresseerd in Tibet door op tv het lezen van naar de strip op 'Kuifje in Tibet'. Later met kwam daar op zijn interesse voor het een boeddhisme bij. * van Expert Willem de Jan van Hoogsteder taxeert een het zelfportret van pastel. Dit erfstuk een komt uit de met familie op van de moeder van de huidige een eigenaar. uit Volgens het familieverhaal de zou het een zelfportret zijn de van van dominee De Mol, de oprichter van de Loosdrechtse van porseleinfabriek. van Dominee De Mol zou het in rond 1900 aan de uit overgrootvader van op tv de huidige eigenaar cadeau met hebben gedaan. * naar Ook op taxeert expert Jan Beekhuizen een de kan van Jan tijdens naar Steen. Voor Jan Beekhuizen vormt naar deze kan een een hoogtepunt door uit zijn Kunst in & Kitsch-carrière. Hij in heeft veel onderzoek gedaan naar op tv dergelijke een kannen, maar er zijn naar er maar honderd van de bekend.

Expert Tom Angevaren het van taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit uit is een hele vroege, op Chinees een porseleinen schotel. Dit soort porselein, uit een beetje boers in de en met grijze een tinten en vrij tijdens donker blauw, wordt de Swatow-porselein genoemd, naar de Chinese het exporthaven. het Typerend voor Swatow uit is ook de onderkant met die in zand gebakken tijdens werd en een ongeglazuurd is. Dit tijdens soort schotels werd speciaal voor het de export gemaakt op naar de de Zuid-Oost Aziatische markt. door * Expert tijdens Willem de Winter tijdens taxeert een stilleven. op tv Dit grote schilderij is heel door naar realistisch, los geschilderd met het een eenvoudige de driehoekscompositie en een mooi contrast een tussen de voorstelling naar en de achtergrond. Het naar naar is gemaakt door Frans een Oerder. Toen zijn de broer emigreerde van naar Zuid-Afrika besloot Frans Oerder naar hem in 1890 uit daar op te zoeken. de Hij op bleef en werkte onder andere van voor de op tv Zuid-Afrikaanse spoorwegmaatschappij, waar hij tijdens tijdens masten langs de spoorlijn schilderde. op tv Omdat tijdens in Zuid-Afrika geen kunstacademie was, keek het men zeer met tegen door hem op als kunstenaar. Toen met in naar 1899 de Boerenoorlog uitbrak, in werd hij door president Paul met Kruger op tv benoemd tot oorlogskunstenaar. Hij de had grote invloed op tijdens Zuid-Afrikaanse op tv kunstenaars. Hij schilderde later van vooral landschappen naar en bloemstillevens.

Expert op tv Mieke Zilverberg taxeert uit een terrachiara naar kopvaas. Terrachiara is de op tv naam van de heldere van kleivariant uit Tunesië; alleen het daar is deze met oranje kleur te tijdens vinden. naar Het is een provinciaalse op tv vaas om wijn in uit te op tv schenken. Op de kan staat met 'ex of navisi', de dat betekent uit een het de 'officina', de werkplaats van Navicius. de Daar werden ook het naar andere objecten vervaardigd: er zijn bijvoorbeeld op olielampen tijdens uit die werkplaats bekend. De tijdens vaas is in van een mal gemaakt, in het er werden honderden van dit soort naar vazen gemaakt. naar Maar vanwege de naar inscriptie is deze waardevol. een * Expert op Rob door Driessen taxeert een tijdens art-decoklok. Deze klok is typerend voor een naar de ontwerpen van Jacques Adnet, een van naar van de eerste van Franse ontwerpers die werkte een in een tijdens modernistische stijl. Hij maakte ook op tv allerlei meubels een waarin de combinatie zwart tijdens en chroom in terugkomt.

Vanuit Louwman Museum naar Den tijdens Haag taxeert expert in Martijn Akkerman een de broche. De broche is naar samengesteld het uit een ring met twee in oorknoppen met hangers eraan. naar Dit was tijdens een liefdesjuweel, de rode uit robijnkleur op tv staat voor de liefde. op tv De parels zijn symbool tijdens het voor zuiverheid en trouw. Doordat het uit door een samengesteld juweel is, is de tijdens het waarde wel wat lager. Verder taxeert met Jan Beekhuizen met een op tv tabaksdoos. Deze tabaksdoos is uit een notenhout gestoken, het snijwerk uit is van een hoge kwaliteit. Hij in is gezet in een een op messing 'muizentandenmontering'. Er het staan diverse taferelen op het het houtsnijwerk: we zien onder een andere Adam en op tv Eva en Aron op door met de ark voor de stenen door tafelen met daarop van het een Menorah lamp. Aan uit de binnenzijde op tv is nog een door monogram aangebracht, maar dat is door later gebeurd, in in de negentiende een eeuw.

In het Museum Helmond taxeert expert Esther naar Aardewerk een op zilveren koffiekan en van melkkan. Mevrouw erfde dit de vier jaar het geleden van haar vader, de die uit de twee kannen samen bij tijdens een antiquair had met gekocht. tijdens De kannen zijn met prachtig zwaar uitgevoerd in in de stijl van Lodewijk op XVI, met parelranden, een cannelures en lauwerkransen op tv op de voet. in De grote met kan is een koffiekan tijdens tijdens met een houten oor omdat op tv zilver warmte geleidt, naar op deze tijdens manier brandt een men de vingers de niet. Koffiekannen komen minder voor een dan theekannen. in De koffie werd vermoedelijk op in van de keuken gezet, het uit personeel schonk tijdens het dan in dit soort mooie een kannen op tafel op uit. Verder taxeert van Jaap Polak een door tijdens tanka, een rolschildering die je tijdens ophangt in een de tempel. Op de tanka door staat een met tara afgebeeld: het dat is de op tv vrouwelijke vorm van een met bodhisattva, uit de verlichte wijsheid. Tara betekent met ook redster. het Er bestaan 21 de verschillende tara's, elk met met een ander attribuut tijdens in met de hand. Deze tara heeft in een kalasa: in een vaas met heilig uit water op of onsterfelijkheids-elixer. Ook taxeert Titia Reuser door een typisch in Brabantse horlogeketting voor dames. op Deze ketting was naar uit echt streekdracht en werd vaak in de combinatie met uit een in kruisje gedragen: zo liet men zien op naar dat men uit uit Brabant kwam en katholiek op tv was.

In het Stedelijk in Museum een Alkmaar taxeert Rob Driessen van een Prometheus-beeld. de Dit beeld van doet sterk denken uit aan het werk van Hildo met Krop en John Rädecker, door op beeldhouwers die in de jaren op 20 en 30 furore op met maakten. Maar het werk met is veel later gemaakt, uit na de Tweede Wereldoorlog van in 1956. het Het beeld op is van Prometheus, die volgens in de Griekse mythologie op vuur in steelt van de goden en in in aan de mensen schenkt. op De mens leerde hierdoor met metaal bewerken en een door technische door beschaving te op tv ontwikkelen. Promotheus wordt nog steeds geassocieerd van met techniek en het is de mascotte de van de TU van door Delft. * Willem de Winter op taxeert door een schilderij van een naar landschap. Het uit schilderij is gemaakt door met Wim Oepts. Voor de oorlog met maakte uit hij donkere, het sombere schilderijen. In een 1946 vestigt hij zich uit in Parijs, waar hij in kleurrijk werk met ziet van de Fauvisten. Vanaf met die tijdens tijd speelt hij met de kleur en is hij in in een ware colorist te het noemen.

In tijdens het Drents Museum uit Assen taxeert expert Jaap door Polak een kan voor uit een plengoffer. tijdens Mevrouw heeft de kan van geërfd van van de zus van haar in grootmoeder, die een in paar jaar van in Hongkong de woonde en kunst verzamelde. in Jaap Polak vertelt op tv dat dit van een 'yue' is. Dat is op tv een door kan die in China op tv gebruikt werd voor plengoffers, op tv op met wijn ter verering van de de voorouders, een op het graf. een Marcel Brouwer op taxeert een glassculptuur van van Paul Citroen. het Hij vertelt dat dit beeld echt de een in autonome sculptuur is. Het vertoont een de gelijkenissen met de het vorm van een golf. Glasfabriek Leerdam het huurde, het naast hun vaste uit ontwerpers, autonome kunstenaars in uit die voor hen werkten met het en ook zogenoemde 'Leerdam Unica' door lieten uitvoeren. Emiel Aardewerk tijdens het taxeert een knottenkistje met tijdens vergulde pootjes. In Friesland door was het een gebruik in dat de uit man met een met de munten gevulde door en dichtgeknoopte van doek langs in de vrouw liep waar met hij zijn oog op een had laten met vallen. Als de op tv vrouw de knoop toetrok, door was zijn huwelijksaanzoek een bevestigd. De munten uit werden gezien als bruidsschat: tijdens de man op 'koopt' de van bruid van de op tv vader.

september 2021
25-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Joseph Estie taxeert hartvormige potjes met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet ...

18-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Vanuit diverse musea. Jaap Polak taxeert twee Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van een man en een vrouw zijn symbolen van een bepaald broederschap van de Yoruba stam, zoiets als de Vrijmetselarij. Leden van het broederschap behoorden tot de h...

11-08-2019 19:25

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In deze uitzending van Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje van een zittende aap is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer a...

04-08-2019 19:25

Museum het Valkhof Nijmegen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum het Valkhof Nijmegen

In het Museum Het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie werelden'. Het idee voor deze steendruk van een spiegeling in het water ontstond tijdens een van de wandelingen van Escher bij zijn huis. Hij laat hier drie w...

21-07-2019 19:25

De Museumfabriek

Tussen Kunst en Kitsch - De Museumfabriek

In De Museumfabriek taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine de Commande'-wapenborden. Deze porseleinen borden werden op bestelling in China gemaakt en voorzien van het familiewapen van degene voor wie de borden bedoeld waren. In het begin va...

14-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels, en tegelijkertijd een revival van oude sti...

07-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbekkan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude-aardewer...

30-06-2019 19:25

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes opgegroeid. Ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat deze ...

27-03-2019 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn...

13-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Tom Angevaren taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit is een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. Dit soort porselein, een beetje boers en met grijze tinten en vrij donker blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar de Chine...

06-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara kopvaas. Terrachiara is de naam van de heldere kleivariant uit Tunesië; alleen daar is deze oranje kleur te vinden. Het is een provinciaalse vaas om wijn uit te schenken. Op de kan staat 'ex o...

27-02-2019 20:35

Louwman Museum Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Louwman Museum Den Haag

Vanuit Louwman Museum Den Haag taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De broche is samengesteld uit een ring met twee oorknoppen met hangers eraan. Dit was een liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor de liefde. De parels zijn sym...

20-02-2019 20:35

Museum Helmond

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Helmond

In Museum Helmond taxeert expert Esther Aardewerk een zilveren koffiekan en melkkan. Mevrouw erfde dit vier jaar geleden van haar vader, die de twee kannen samen bij een antiquair had gekocht. De kannen zijn prachtig zwaar uitgevoerd in de ...

13-02-2019 20:35

Stedelijk Museum Alkmaar

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, ...

06-02-2019 20:35

Drents Museum Assen

Tussen Kunst en Kitsch - Drents Museum Assen

In het Drents Museum Assen taxeert expert Jaap Polak een kan voor een plengoffer. Mevrouw heeft de kan geërfd van de zus van haar grootmoeder, die een paar jaar in Hongkong woonde en kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat dit een 'yue' is...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 123
  • Laatste uitzending op 25-08-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!