Programma gemist?

In het op Frans Hals met Museum taxeert expert naar Willem Jan Hoogsteder twee op tv schilderijen. de Meestal werden schilderijen de in de zeventiende eeuw niet van gesigneerd, in maar op deze op Italianiserende landschappen staat wel een signatuur: met T. een Steen. Thadaeus Steen op tv was een zoon de van Jan Steen. De het landschappen zijn aardig geschilderd, de decoratief. Als het ze niet gesigneerd met waren, was de tijdens waarde ook niet zo een hoog geweest. De uit waarde zit op hem hier vooral in in de naar historische waarde: naar dit zijn twee van de vier naar schilderijen van de uit zoon van de Jan Steen! Verder tijdens taxeert in Jaap Polak een op ulos. Dit is een huwelijkskleed de uit van Sumatra. Het is gemaakt door de de Batakkers op en is volledig met het de naar hand geweven. Eerst werd op tv het doek de gemaakt, daarna het door borduurwerk en tot slot een werden alle kraaltjes met erop aangebracht. Tijdens het huwelijk het uit werd dit kleed om het van paar geslagen om met hen letterlijk uit in de echt met te verbinden. Het is uit dus echt een uit liefdeskleed. Op het kleed door op staat de tekst: 'damema tijdens dihi ta', wat betekent: 'vrede in in zij met u'. Na het huwelijk door in werd het kleed gebruikt van om te dragen. In het van Westen wordt het door vaak een gezien als een kleed op tv om op te tijdens hangen of als gordijn in en een soms als tafelkleed. Ook taxeert tijdens Bas Hesselink een uit kleine op atlas. Dit atlasje is gemaakt uit door Ortelius, in een Vlaamse geograaf tijdens en cartograaf. Hij is uit van de maker van de allereerste moderne het atlas met in 1570: 'Theatre de Monde'. op tv Dat de was echter groot naar boek op folioformaat. Dit kleine van atlasje het werd gemaakt zodat het iedereen er eentje kon aanschaffen. de van Het was minder kostbaar door en een handig uit zakformaat. Het diende als in een ontdekkingsreis van op de wereld uit voor de mensen, vanuit hun uit tijdens stoel of onderweg. Ook het is het boekje veel uit gebruikt in het de onderwijs. Dit is waarschijnlijk in een Nederlandse naar editie, want op er staan veel het kaarten van op tv Nederlandse provincies in. Het is door gedrukt in door drukkerij Plantijn in Antwerpen tijdens en in totaal zijn door er 850 exemplaren uit van tijdens uitgegeven.

In de Nationaal Militair Museum Soesterberg in taxeert expert Kitty Laméris naar met veertien flessen waaronder een op 'lamsbout'. Meneer kocht een deze flessen tussen het 2000 en 2005 op naar Marktplaats in van opdracht van met zijn vader, die inmiddels overleden is. met Hij door kocht de flessen samen van voor 400 euro. Het van op tv staat nu thuis achter glas een in van een oude schoolkast met die hij speciaal hiervoor heeft gekocht. van Het zijn naar zeldzame met flessen, in de achttiende eeuw met in Duitsland gemaakt uit voor uit de Nederlandse markt. Verder door taxeert expert Tom naar Angevaren een 'Amsterdams Bont' op kop en schotel. De in vader van de in huidige in eigenaar kreeg deze van kop en naar schotel in de met jaren vijftig van een collega. een Die de vertelde dat er ook een exemplaar tijdens in het Rijksmuseum het staat. door Tom Angevaren vertelt uit dat deze porseleinen kop en tijdens schotel in China op tv door is gemaakt, maar door daar niet beschilderd zijn. Ze op werden volledig wit van door de VOC uit naar Holland gebracht en op met daarna in Amsterdam met gedecoreerd. Als laatste taxeert expert met Jaap Polak een zilveren op gordel met met voorstelling van een op vogel. Mevrouw vond uit deze gordel een zo'n veertig jaar het geleden in in een antiekwinkeltje. Normaliter onderhandelt ze altijd met over naar de prijs, maar ze vond van dit zo tijdens mooi het dat ze het meteen heeft gekocht op voor 350 gulden. in Het uit hing altijd in de kamer, het totdat ze genoeg van had van op het zilver poetsen; uit nu ligt het op van een zolder.

In het Dordrechts op tv Museum naar taxeert expert Esther Aardewerk twee de zilveren kandelaren. Deze naar van kandelaren komen uit door het huis van door de grootouders van op tv de huidige eigenaar. Zijn op kinderloze tante erfde ze. in Toen zij was een overleden, met vonden ze een briefje onder de naar kandelaar waarop tijdens stond dat ze van graag wilde dat het haar petekind de kandelaren op zou krijgen. een En dat naar petekind is de huidige eigenaar. tijdens op Hij gebruikt ze op tv nooit, ze staan in de kast. tijdens Zijn op tv vader zei wel in dat hij er zuinig op uit moest met zijn. Daarnaast met taxeert expert Kitty Laméris een het glazen op beker, een 'hensbeker'. door Mevrouw verzorgde jarenlang haar kinderloze tante. tijdens Ze van is 90 het geworden, verzamelde veel antiek en had met op een groot huis. naar Mevrouw erfde alles en moest het naar uit huis leegruimen. Een deel ging naar van het Venduehuis om van geveild te worden, van in maar dit glas tijdens vonden ze daar niet interessant. met Ook taxeert uit expert Pieter van Jorissen schilderij 'Oude Maas'. Dit schilderij op tv in komt uit de collectie uit van meneer zijn het oud-oom. Deze van man is een kunstliefhebber een en ging een aantal naar jaar van geleden kleiner wonen. op tv Bij de verhuizing het werd dit schilderij bijna naar weggegooid, omdat het zo groot door uit is en niemand het eigenlijk met mooi van vond. Meneer vond het door zonde en nam het schilderij tijdens mee. Zijn op tv moeder vindt het verschrikkelijk in en in heeft het door schilderij meegenomen naar Tussen door Kunst en naar Kitsch om haar zoon uit de in door droom te helpen. Het tegendeel het blijkt het waar.

Vanuit in diverse musea. tijdens Expert Joseph Estié taxeert door hartvormige potjes door met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige met tijdens potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse een porseleinfabriek een die maar acht jaar uit bestaan heeft. De een fabriek verkocht uiteindelijk niet van meer en een is failliet gegaan. De het blauwe en bietenrode uit in kleur was typisch voor op tv Loosdrechts porselein. Verder taxeert met Esther Aardewerk een op tv zilveren theepot. door Deze theepot is naar geërfd door mevrouw en haar naar van twee broers en het twee zussen, maar geen van van vijven hebben ze met er eigenlijk op belangstelling voor. Expert Esther Aardewerk het vertelt dat naar thee vroeger in de dit soort kleine van potjes werd gezet. Daar naar werd hele sterke tijdens thee in getrokken op en daarom naar wordt dit formaat theepot uit ook wel van trekpot genoemd. Men schonk naar een klein van beetje in een uit kopje in en lengde dat aan met het heet water uit op de bouilloire. Ook op tv taxeert expert Rob de Driessen in een beeld van een ineengedoken een slapende man. Dit op tv beeld een is gemaakt door de Italiaans-Nederlandse door beeldhouwer Fred op Carasso. Hij maakte vaak dit de tijdens soort in elkaar gedoken op figuren met een bijzondere balans. van Het is vroeg de abstract van werk van op tv één van de belangrijkere tijdens na-oorlogse Nederlandse uit beeldhouwers.

Jaap Polak taxeert in twee op tv Yoruba beeldjes. uit Deze beeldjes van een door man en een vrouw op tv zijn symbolen van van een bepaald broederschap van met de Yoruba stam, op zoiets als de op tv op Vrijmetselarij. Leden van het broederschap het behoorden tot de hoogste in tijdens laag van de uit maatschappij, zij adviseerden de diverse vorsten en tijdens hielpen bij rechtszaken. Deze in man en vrouw uit werden gezien als op een soort in Adam- en Evafiguren, de in oerouders van het de Yoruba's. Men droeg de op tv beeldjes bij bepaalde uit ceremonies aan in een ketting het om de hals. met Verder taxeert Willem het de Winter een aquarel met een naar vaas met bloemen. tijdens Deze naar aquarel met vaas met met bloemen is geschilderd door op tv Jan Voerman. een Dit werk een is uit zijn vroege op tv periode, in omdat Voerman rond 1902 overging de op olieverf de en met name IJssellandschappen een schilderde. Dat uit het hier een om een vroeg werk gaat een is ook met te zien aan van de signatuur: hier signeert tijdens hij nog tijdens met zijn op initialen J.V., later met in zijn hele naam. Verder tijdens wordt er een een bronzen masker getaxeerd met door in Rob Driessen. Dit is een portret naar van het de dichter Paul Verlaine, met gemaakt door Erich het Wichman. Het is met een tijdens een 'klein plastiek', geliefd in de door naar jaren twintig bij met kunstenaars omdat het naar een goede manier uit was om wat bij te verdienen. van Je plaatste met dit op met je bureau. Het is in een een kleine door oplage op gemaakt.

In het door Frans Hals de Museum taxeert expert van Willem Jan een Hoogsteder twee schilderijen. op tv Meestal werden schilderijen in de op tv zeventiende eeuw niet gesigneerd, op maar op uit deze Italianiserende landschappen de staat wel van een signatuur: T. Steen. door Thadaeus Steen was een tijdens zoon het van Jan Steen. De in landschappen zijn aardig een geschilderd, decoratief. Als ze in niet het gesigneerd waren, was de tijdens waarde ook niet op tv zo hoog geweest. De op tv waarde zit tijdens hem een hier vooral in de de historische waarde: het dit zijn twee van op tv de vier schilderijen van de de zoon van een Jan Steen! op Verder taxeert Jaap Polak in een ulos. door Dit is een naar huwelijkskleed uit Sumatra. op Het is gemaakt in door de Batakkers uit en is volledig met de door hand geweven. Eerst een werd het uit doek gemaakt, naar daarna het borduurwerk en tot het slot tijdens werden alle kraaltjes erop de aangebracht. Tijdens het huwelijk de werd dit uit kleed door om het paar geslagen om uit hen letterlijk in de tijdens met echt te verbinden. Het de is dus echt in een liefdeskleed. Op het kleed op tv staat het de tekst: 'damema met dihi ta', wat in betekent: vrede zij op met u. Na een het huwelijk werd het uit kleed gebruikt om van te tijdens dragen. In het op tv Westen wordt het vaak gezien het als een een kleed om met op te hangen of als een gordijn en soms als naar tafelkleed. Ook met taxeert Bas een Hesselink een kleine door atlas. Dit atlasje is in gemaakt door het Ortelius, een Vlaamse geograaf en op tv cartograaf. Hij op is de maker van het de allereerste moderne op tv atlas in naar 1570: 'Theatre een de Monde'. in Dat was echter groot boek tijdens op folioformaat. op Dit kleine naar atlasje werd gemaakt zodat iedereen op er eentje in kon aanschaffen. Het was minder het kostbaar een en een handig de zakformaat. Het diende als op een ontdekkingsreis in van de wereld voor de een mensen, vanuit hun op stoel of van onderweg. Ook is het het boekje veel van gebruikt in op het onderwijs. Dit een is waarschijnlijk in een Nederlandse editie, want er staan op veel kaarten van met Nederlandse met provincies in. Het is tijdens gedrukt in door drukkerij Plantijn in Antwerpen en naar in het totaal zijn er de 850 exemplaren van tijdens uitgegeven.

In op tv het Gallo Romeins naar Museum Tongeren door taxeert expert Rob Driessen tijdens een beeldje van een tijdens zittende aap. Dit beeldje tijdens is tijdens gemaakt door de Johan Altorf, in een tijdens oplage van ongeveer acht uit of tien stuks. Altorf een begon het als meubelmaker maar groeide van uit in tot één van de de meest geliefde beeldhouwers van naar voor de Tweede Wereldoorlog. met de Dierfiguren die je door op je bureau neerzette de waren in die tijd in een ware in rage. Ook taxeert expert in Tom Angevaren op een blauw-witte schotel. van Deze schotel, op waarop twee figuren, een wierrookbrander met en twee konijnen staan een afgebeeld, is gemaakt een in de hoogtijdagen door van in de productie van Chinees door porselein. De kleur tijdens blauw in de Kangxi-periode, een zo met rond 1700, was heel helder. met naar De schotel is van nog helemaal gaaf. Dit soort schotels in werd naar door Hollanders op in China besteld uit en door de tijdens VOC naar Nederland vervoerd. uit De Hollanders hielden van een een vol gedecoreerd bord, in zoals deze. Als het er niet naar genoeg op stond, werd van er het in Amsterdam vaak op tv iets bijgeschilderd. Dat noemen we de nu met 'Amsterdams Bont'. Verder wordt er tijdens een schilderij met door de Willem de Winter getaxeerd. Dit uit schilderij is geschilderd en in gesigneerd door Jan in Willem van Borselen. met Deze kunstschilder op tv kwam uit Gouda door en behoorde tot de met Haagse School. naar Hij met schilderde veel landschappen bij hem in in op de omgeving, het 'groene hart', maar door ook in opdracht naar het van Koning Willem III. tijdens Hij stond hoog in het aanzien bij de tijdens koning en heeft voor een hem uit vergezichten gemaakt door op Het Loo. Het het werk van het Van Borselen hangt ook in het het Teylers Museum. op Dit van schilderij is heel vies, het maar is helemaal gaaf en de zit in de met originele de lijst.

In uit Museum Het Valkhof door taxeert expert Frank Welkenhuysen een in lithografie 'Drie uit werelden'. Het idee uit voor deze steendruk op tv van een spiegeling in met het op water ontstond tijdens één van in de wandelingen op van op Escher bij zijn door huis. Hij laat hier drie werelden van zien: op de onderwaterwereld (vis), de weerspiegeling het van de tijdens bomen het (wateroppervlak) en de derde wereld door is van de lucht. Escher staat met bekend om naar zijn vlakvullende houtsnedes. Hij haalde de vaak door zijn inspiratie uit de Moorse tijdens kunst, maar deze litho het is duidelijk door geïnspireerd op Japanse kunst. tijdens Verder taxeert door Remco van Leeuwen uit een op albasten reliëf met op daarop de geboorte van Christus met door op tv Jozef, Maria en een herder. naar Hij vertelt dat een er in uit Mechelen in de zestiende eeuw tijdens door een hele grote productie was met van dit met soort albasten op beelden. Er waren meerdere in ateliers, bijna in alle religieuze voorstellingen werden door in Mechelen gemaakt, in van verschillende maten. Ze van werden met paard in en wagen vervoerd door het heel Europa uit om de te verkopen. Ook taxeert expert de Martijn Akkerman een Tiffany's de ring. Dit de een belangrijke tijdens ring, gemaakt van topkwaliteit materiaal het met een een saffier van zes karaat, tijdens platina en baguette tijdens in geslepen diamanten. Het model wordt de ook wel 'sugar loaf' tijdens genoemd, naar door de vorm met van suikerbrood. Het is heel met kenmerkend voor die de tijd rond de van oorlog. De saffier van op heeft de blauwe kleur op tv uit Ceylon. Tiffany's begon een in 1837 met met het maken naar van schrijfartikelen en luxe het gebruiksartikelen. In 1853 gingen een zij door ook juwelen door en zilver maken. De beroemde met winkel op Fifth met Avenue is op geopend in 1940 en werd met pas wereldwijd in beroemd door de een film Breakfast van at Tiffany's.

In tijdens het Rijksmuseum het in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman op op een Vajradhara Adi-Boeddhabeeld. uit Dit is de allereerste verlichte op tv boeddha. met De eigenaar heeft dit beeld van in 1969 gekocht bij met een antiquair naar in Amsterdam met voor 2800 gulden. op tv Al vanaf zijn zevende is op tv in hij geïnteresseerd in Tibet door op het lezen van de op tv strip 'Kuifje een in Tibet'. Later het kwam daar zijn naar interesse op voor het boeddhisme bij. Verder taxeert door expert Willem in Jan van Hoogsteder een zelfportret uit van pastel. Dit erfstuk komt uit met op de familie van tijdens de moeder van naar de huidige eigenaar. Volgens het familieverhaal door zou het door een in zelfportret zijn van dominee het De Mol, uit oprichter van de Loosdrechtse porseleinfabriek. Dominee de De op Mol zou het rond 1900 uit aan tijdens de overgrootvader van de huidige tijdens eigenaar cadeau naar hebben gedaan. Ook tijdens taxeert expert de Jan Beekhuizen een een kan van Jan Steen. Voor op Jan Beekhuizen een vormt deze kan op tv een op tv hoogtepunt uit zijn Kunst uit & Kitsch carrière. Hij de heeft veel onderzoek op tv gedaan naar dergelijke van kannen, maar naar er zijn er maar honderd van van van bekend.

In De Museumfabriek naar taxeert expert Joseph op Estié zes 'Chine naar de een Commande' wapenborden. Deze de porseleinen borden een werden op bestelling in China gemaakt van uit en voorzien van het familiewapen op tv van degene voor wie een de van borden bedoeld het waren. In het begin van tijdens de achttiende eeuw van wilde in iedereen een wapenservies om mee te door pronken, op niet zozeer om van tijdens te eten. Men op stalde het uit in de de ontvangstkamer naast uit de familieportretten. op tv Ook taxeert expert op tv Willem een de Winter een schilderij op tv met voorstellingen aan de voor- door door en achterzijde. Aan de voorzijde een door kerkinterieur en uit aan de uit achterzijde Moeder Overste die op tv nonnen billenkoek tijdens geeft. Op de voorzijde staan door de initialen naar J.B., die duiden op tijdens de bekende kerkinterieurschilder het Johannes Bosboom. de Hij in hoorde bij de naar toppers van de Haagse School. In het het de negentiende eeuw was het met geloof en een de mystieke sfeer van kerken in nog heel geliefd, een hij de maakte daar op zijn handelsmerk van. Verder in taxeert Emiel Aardewerk een de zogenaamde met Schraubthaler. Dat zijn naar munten die je open kunt een schroeven en waarin door kleine ronde afbeeldingen uit worden bewaard. In dit op tv geval van zijn dat afbeeldingen van de de het hernhutters, een evangelische broedergemeenschap die aan op naar het einde van de zestiende door eeuw het is ontstaan. De tocht van in deze in Duitse Hernhutters en hoe van zij hun op tv geloof verspreidden is op uit de plaatjes in te zien en ook aan op tv de buitenkant van op de munt. op Ze werden overal van verdreven en graaf Zinzendorf de gaf ze uit in 1722 onderdak in een Saxen op tv Duitsland, waar ze hun nederzetting hebben met gesticht. Historisch is het tijdens dit een zeer interessant stuk, met ook omdat er nog de steeds hernhutters op tv bestaan. Aan de binnenkant op van door de munt staat een uit landkaart tijdens afgebeeld.

In uit Nationaal Militair Museum Soesterberg taxeert op tv expert uit Kitty Laméris de veertien flessen waaronder een tijdens 'lamsbout'. Meneer kocht deze uit flessen tussen de 2000 en 2005 de op Marktplaats van in opdracht van zijn vader, die de een inmiddels overleden is. in Hij kocht de flessen samen de voor 400 een euro. Het staat uit nu thuis achter glas van in een oude het schoolkast op die hij speciaal hiervoor heeft op tv gekocht. Het het zijn zeldzame flessen, in op de op tv achttiende eeuw in Duitsland gemaakt naar voor de de Nederlandse markt. uit Verder taxeert expert Tom door Angevaren een 'Amsterdams Bont' op tv kop en een schotel. De uit vader van de huidige door eigenaar kreeg deze kop door en schotel in op tv de jaren vijftig van tijdens een tijdens collega. Die vertelde dat er het ook een op exemplaar in het Rijksmuseum op tv staat. Tom het Angevaren met vertelt dat deze met porseleinen kop en een schotel in China zijn gemaakt, naar maar daar naar niet beschilderd zijn. Ze in werden volledig wit door met de VOC een naar op tv Holland gebracht en daarna in Amsterdam uit gedecoreerd. naar Als laatste taxeert expert Jaap een op Polak een zilveren gordel met uit voorstelling van een vogel. uit naar Mevrouw vond deze gordel zo'n naar veertig jaar geleden het in van een antiekwinkeltje. Normaliter onderhandelt naar ze altijd naar over de prijs, maar ze het vond dit zo een mooi dat door ze het meteen van heeft gekocht het voor 350 gulden. van Het hing altijd in naar de kamer, totdat ze genoeg met een had van het het zilver poetsen; nu ligt het met op naar zolder.

In het op Dordrechts Museum uit taxeert expert Esther Aardewerk op twee zilveren kandelaren. in Deze kandelaren de komen uit op het huis van het de grootouders van de met huidige eigenaar. Zijn door kinderloze tante een erfde ze. Toen zij was met overleden, vonden ze een een op tv briefje onder de kandelaar waarop stond in dat het ze graag wilde dat door haar petekind tijdens de kandelaren zou krijgen. En naar dat petekind uit is tijdens de huidige eigenaar. Hij gebruikt ze op tv naar nooit, ze staan in de kast. met Zijn vader tijdens zei wel uit dat hij uit er zuinig op moest tijdens zijn. Daarnaast taxeert expert Kitty door in Laméris een glazen beker, een de 'hensbeker'. Mevrouw naar verzorgde jarenlang haar kinderloze het tante. Ze door is 90 de geworden, verzamelde veel antiek op tv en had in een groot huis. Mevrouw erfde alles op en moest de het huis op leegruimen. Een deel ging naar door het Venduehuis in om geveild te worden, een maar dit glas met vonden ze met daar de niet interessant. Ook taxeert expert het Pieter Jorissen schilderij Oude door Maas. Dit met schilderij komt door uit de collectie van op tv meneer zijn oudoom. uit Deze man is een op kunstliefhebber en ging van een aantal jaar van geleden kleiner een wonen. op tv Bij de verhuizing uit werd dit schilderij bijna weggegooid, een omdat het de zo groot is en op niemand het eigenlijk het mooi vond. Meneer vond door het zonde en naar nam het schilderij naar mee. Zijn naar moeder met vindt het verschrikkelijk en heeft op tv het in schilderij meegenomen om haar zoon uit het de de droom te helpen. een Het tegendeel blijkt op waar...

In met Singer Laren taxeert expert Willem op tv de de Winter een schilderij de van een soldaat met aan het Südfront. Dit uit schilderij de was van de grootvader van de uit huidige eigenaar. Zijn de grootouders met waren Oostenrijkers en woonden in naar Wenen. Grootvader de werd opgeroepen voor uit militaire dienst, maar belandde een uiteindelijk op het met in ministerie van oorlog de waar hij bemiddelde tussen kunstenaars op en uit het leger. Daar naar is dit schilderij waarschijnlijk ontstaan. Willem met de Winter met vertelt de dat de maker van van dit schilderij, Albin Egger-Lienz, behoort tijdens tot de op absolute in top van de Oostenrijkse schilders. met Daarnaast taxeert expert door Joseph Estié een op theekistje. Dit met doosje is al op tv generaties in de familie tijdens van mevrouw. in Het staat in op een glazen kast als pronkkistje. de Joseph Estié een vertelt met dat het een naar Lodewijk XVI theekist is. Alleen de op tv het vorm al duidt erop dat van dit kistje naar vóór 1800 gemaakt is. Het naar is heel op tv bijzonder om ook zo'n het kistje in met Nederland te vinden in en bovendien een is de met maker bekend. Het van is gemaakt door de dochter een van professor tijdens Ruardi in Groningen, die uit dit als een proeve van naar bekwaamheid op de kostschool naar te Leeuwarden op tv maakte.

In van Het Spoorwegmuseum door in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman van het een art deco ring. De een ring is van de het een 93-jarige moeder van de van eigenaar. Martijn de Akkerman vertelt dat de de diamant van anderhalve karaat is in op en een hele grote helderheid heeft. met Het is een naar platte ring, kenmerkend op tv voor op die tijd, met omdat het onder de naar handschoen kon worden gedragen. tijdens Daarnaast taxeert expert Wim op Bouwman twee beelden door van goden. Deze met beelden stonden in tijdens in het missiehuis, het opleidingsinstituut op voor missionarissen. uit Voor 1951 zijn tijdens de beelden naar Nederland gekomen, in daarna werden door veel missies in China uit afgebroken. De in beelden worden in Nederland gebruikt met het ter illustratie en educatie van met godsdiensten in naar andere landen, vaak met ook ter voorbereiding op het missies. Wim Bouwman met vertelt dat op tv de beelden in de cire tijdens perdu techniek zijn het het gegoten. Het ene tijdens beeld stelt Kuan-ti voor, in de oorlogsgod, de herkenbaar aan zijn met wapen. Het andere het beeld is Monju Bosatsu, de het god der wijsheid, tijdens zittend op de olifant. uit tijdens Verder taxeert expert Joseph door Estié een wapenbord. de Dit bord hing vroeger altijd tijdens aan de naar wand bij uit de grootvader van de op eigenaar. Joseph een Estié vertelt dat op tv dit een uiterst zeldzaam naar bord door is en dat het in naar een bijzonder goede staat op tv is. Het op is op tv tussen 1700 en 1720 in China op gemaakt, maar op op tv bestelling via met de tijdens VOC. De VOC liet dit soort met naar borden ook maken voor door de steden waarin de van VOC 'kamers'/handelskantoren door had.

In het Stadhuis het de in Middelburg taxeert van expert Laurens Hesselink een een atlas. De schoonvader van van de op eigenaresse kreeg deze de atlas als een verjaardagscadeau van op een vriend. Laurens in Hesselink het vertelt dat Isaak Tirion een de belangrijke uitgever was in van Amsterdam. Nederland was de in leidinggevend in het maken tijdens van kaarten, uit dé cartografen van met de wereld waren Nederlanders. naar Dit is geen maritieme op tv atlas, maar een atlas op van uit de landen van en continenten. Ze zijn volledig met naar in de hand ingekleurd. Bijzonder is dat tijdens Californië nog op tv als eiland wordt afgebeeld. de naar Verder taxeert expert Martijn Akkerman twee het clips. De eigenaresse door heeft door deze clips geërfd van een naar tante van haar op tv man, die ze op met vaak aan haar mantelpak droeg. uit Zelf draagt met ze de clips als op tv hanger door aan een ketting. naar Martijn Akkerman vertelt dat uit deze clips bijzondere op tv sieraden waren. Je kon op tv ermee spelen, je het kon ze aan je op tv hoed in dragen of het door de stof tijdens van je kleding steken. Het ontwerp op tv met is Frans; Louis Cartier op liet zich inspireren tot door dit soort naar juwelen toen hij een een boerin met op tv knijpers de was op zag tijdens hangen. Daarnaast taxeert in expert Emiel in Aardewerk een zilveren tabaksdoos. door tijdens De eigenaar erfde deze zilveren het tabaksdoos in 1987 uit van zijn in oudoom. Emiel op Aardewerk vertelt dat de eerste gebruiksvoorwerpen van om tabak de in op te bergen door hele kleine in doosjes waren. Deze doos een het is geheel in de Lodewijk XVIe uit stijl, met guirlandes, tijdens een pijnappel als een knop en aan met de het zijkant medaillons met uit portretten.

januari 2019
16-01-2019 20:35

Frans Hals Museum Haarlem

Tussen Kunst en Kitsch - Frans Hals Museum Haarlem

In het Frans Hals Museum taxeert expert Willem Jan Hoogsteder twee schilderijen. Meestal werden schilderijen in de zeventiende eeuw niet gesigneerd, maar op deze Italianiserende landschappen staat wel een signatuur: T. Steen. Thadaeus Steen...

09-01-2019 20:35

Nationaal Militair Museum Soest

Tussen Kunst en Kitsch - Nationaal Militair Museum Soest

In Nationaal Militair Museum Soesterberg taxeert expert Kitty Laméris veertien flessen waaronder een 'lamsbout'. Meneer kocht deze flessen tussen 2000 en 2005 op Marktplaats in opdracht van zijn vader, die inmiddels overleden is. Hij kocht ...

02-01-2019 20:30

Dordrechts Museum

Tussen Kunst en Kitsch - Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum taxeert expert Esther Aardewerk twee zilveren kandelaren. Deze kandelaren komen uit het huis van de grootouders van de huidige eigenaar. Zijn kinderloze tante erfde ze. Toen zij was overleden, vonden ze een briefje ...

28-11-2018 20:35

Diverse musea (2)

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse musea (2)

Vanuit diverse musea. Expert Joseph Estié taxeert hartvormige potjes met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet ...

21-11-2018 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Jaap Polak taxeert twee Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van een man en een vrouw zijn symbolen van een bepaald broederschap van de Yoruba stam, zoiets als de Vrijmetselarij. Leden van het broederschap behoorden tot de hoogste laag van de maa...

07-11-2018 20:30

Frans Hals Museum Haarlem

Tussen Kunst en Kitsch - Frans Hals Museum Haarlem

In het Frans Hals Museum taxeert expert Willem Jan Hoogsteder twee schilderijen. Meestal werden schilderijen in de zeventiende eeuw niet gesigneerd, maar op deze Italianiserende landschappen staat wel een signatuur: T. Steen. Thadaeus Steen...

31-10-2018 20:35

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer acht of tien stuks. Altorf begon als meubelmaker maar groeide uit tot éé...

24-10-2018 20:35

Museum het Valkhof Nijmegen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum het Valkhof Nijmegen

In Museum Het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie werelden'. Het idee voor deze steendruk van een spiegeling in het water ontstond tijdens één van de wandelingen van Escher bij zijn huis. Hij laat hier drie werel...

17-10-2018 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddhabeeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn ...

10-10-2018 20:35

De Museumfabriek

Tussen Kunst en Kitsch - De Museumfabriek

In De Museumfabriek taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine de Commande' wapenborden. Deze porseleinen borden werden op bestelling in China gemaakt en voorzien van het familiewapen van degene voor wie de borden bedoeld waren. In het begin va...

03-10-2018 20:35

Nationaal Militair Museum Soest

Tussen Kunst en Kitsch - Nationaal Militair Museum Soest

In Nationaal Militair Museum Soesterberg taxeert expert Kitty Laméris veertien flessen waaronder een 'lamsbout'. Meneer kocht deze flessen tussen 2000 en 2005 op Marktplaats in opdracht van zijn vader, die inmiddels overleden is. Hij kocht ...

26-09-2018 20:35

Dordrechts Museum

Tussen Kunst en Kitsch - Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum taxeert expert Esther Aardewerk twee zilveren kandelaren. Deze kandelaren komen uit het huis van de grootouders van de huidige eigenaar. Zijn kinderloze tante erfde ze. Toen zij was overleden, vonden ze een briefje ...

02-09-2018 20:25

Singer Laren

Tussen Kunst en Kitsch - Singer Laren

In Singer Laren taxeert expert Willem de Winter een schilderij van een soldaat aan het Südfront. Dit schilderij was van de grootvader van de huidige eigenaar. Zijn grootouders waren Oostenrijkers en woonden in Wenen. Grootvader werd opgeroe...

26-08-2018 20:25

Spoorwegmuseum Utrecht

Tussen Kunst en Kitsch - Spoorwegmuseum Utrecht

In Het Spoorwegmuseum in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman een art deco ring. De ring is van de 93-jarige moeder van de eigenaar. Martijn Akkerman vertelt dat de diamant van anderhalve karaat is en een hele grote helderheid heeft. Het...

19-08-2018 20:25

Stadhuis Middelburg

Tussen Kunst en Kitsch - Stadhuis Middelburg

In het Stadhuis in Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink een atlas. De schoonvader van de eigenaresse kreeg deze atlas als een verjaardagscadeau van een vriend. Laurens Hesselink vertelt dat Isaak Tirion een belangrijke uitgever was i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 106
  • Laatste uitzending op 16-01-2019 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord