Programma gemist?

Vanuit met diverse musea. Expert Joseph naar Estie taxeert hartvormige potjes een met deksel. op Deze zeer zeldzame hartvormige naar potjes in zijn gemaakt de in de Loosdrechtse op tv porseleinfabriek die maar acht jaar door bestaan heeft. De uit fabriek verkocht uiteindelijk niet op tv meer en is uit de failliet gegaan. De met blauwe en bietenrode kleur was in typisch voor het Loosdrechts porselein. * een Expert Esther Aardewerk in taxeert een zilveren theepot. een Deze theepot in is geërfd door mevrouw uit en haar twee broers uit en twee zussen, op tv maar geen van tijdens door vijven hebben er eigenlijk belangstelling voor. tijdens met Esther Aardewerk vertelt dat thee vroeger een in van dit soort kleine tijdens potjes werd gezet. Daar werd uit hele sterke thee de van in getrokken en daarom wordt dit in tijdens formaat theepot ook wel trekpot genoemd. door Men schonk een uit klein beetje het in een kopje uit en lengde dat met aan in met heet water de uit de bouilloire. * Expert met Rob Driessen taxeert een door beeld van een van ineengedoken, slapende een man. met Dit beeld is gemaakt door de tijdens een Italiaans-Nederlandse beeldhouwer Fred Carasso. Hij uit maakte vaak van dit soort in elkaar de gedoken van figuren met een bijzondere balans. Het door is vroeg abstract uit het werk van een van de belangrijkere een in naoorlogse Nederlandse beeldhouwers.

Vanuit tijdens diverse musea. Jaap tijdens Polak taxeert twee op Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van met met een man en een vrouw zijn van symbolen van een op bepaald broederschap van met van de Yoruba stam, zoiets als op tv de Vrijmetselarij. de Leden van naar het broederschap behoorden met tot de hoogste laag van tijdens de maatschappij, op zij adviseerden diverse vorsten en naar uit hielpen bij rechtszaken. Deze man en een vrouw met werden gezien als een op tv soort Adam- door en Eva figuren, van de oerouders van de met Yoruba's. Men droeg van de beeldjes uit bij bepaalde ceremonies door aan een ketting om tijdens de hals. Verder taxeert van Willem de Winter tijdens een aquarel met het vaas met tijdens bloemen. op Deze aquarel met vaas met bloemen met is geschilderd de door Jan Voerman. Dit een werk is uit van tijdens zijn vroege periode, omdat Voerman de rond 1902 overging op het olieverf van en met name naar IJssellandschappen schilderde. Dat het met om een tijdens vroeg werk de gaat hier is ook te het zien aan de signatuur: door hier signeert op tv hij door nog met zijn initialen de J.V., later met zijn door hele naam. Verder tijdens wordt tijdens er een bronzen het masker getaxeerd door Rob Driessen. Dit tijdens is van een portret van van de dichter Paul van Verlaine, gemaakt door Erich Wichman. van Het is in een een 'klein plastiek', de geliefd in uit de jaren twintig bij de kunstenaars omdat het met een goede manier het was tijdens om wat bij te van verdienen. Je plaatste dit naar op je bureau. op tv Het is in het een in kleine oplage de gemaakt.

In deze naar uitzending van Tussen met Kunst en Kitsch in vanuit uit het Gallo Romeins Museum tijdens Tongeren taxeert expert op Rob Driessen een in beeldje van op een zittende aap. Dit in beeldje van door een zittende aap is met gemaakt door Johan Altorf, in in een op tv oplage van in ongeveer acht of van tien stuks. Altorf begon naar als meubelmaker maar groeide de uit op tv tot een van de meest geliefde een beeldhouwers van voor door de door Tweede Wereldoorlog. op tv Dierfiguren die je op je tijdens bureau neerzette waren het in die tijd de een ware rage. Ook naar de taxeert expert Tom Angevaren een van blauw-witte schotel. door Deze schotel, waarop het twee figuren, een wierrookbrander met en tijdens twee konijnen staan afgebeeld, uit is gemaakt in de tijdens hoogtijdagen van de op productie van Chinees een porselein. op De kleur blauw in een de Kangxi periode, zo op rond tijdens 1700, was heel helder. De schotel met is nog van helemaal gaaf. Dit soort door schotels met werden door van Hollanders in China besteld met en door naar de V.O.C. naar Nederland vervoerd. door De een Hollanders hielden van een vol gedecoreerd met bord, door zoals deze. Als er niet op tv genoeg op op stond, het werd er in Amsterdam vaak iets door bijgeschilderd, dat naar noemen we nu 'Amsterdams uit Bont'. Verder wordt het er de een schilderij op tv door Willem de Winter getaxeerd. Dit op tv schilderij is op geschilderd en gesigneerd door door met Jan Willem van Borselen. Deze op tv kunstschilder kwam uit op tv Gouda en op tv behoorde tot de Haagse School. op tv een Hij schilderde veel landschappen op tv bij hem in de de omgeving, het 'groene op tv hart' maar ook in de tijdens opdracht van Koning Willem III. Hij in van stond hoog in aanzien bij de een koning en heeft op voor op hem vergezichten gemaakt op op het op tv Loo. Het werk van tijdens Van Borselen hangt een ook in het Teylers Museum. tijdens op Dit schilderij is heel vies, uit maar is van helemaal gaaf en zit in naar de de originele lijst.

In het met Museum Het Valkhof een taxeert in expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie op uit werelden'. Het idee voor deze het steendruk van een uit spiegeling op tv in het water ontstond door tijdens een van de met wandelingen de van Escher bij zijn met huis. Hij laat hier drie tijdens werelden zien: de op tv onderwaterwereld (vis), op de weerspiegeling van de door bomen uit (wateroppervlak) en de uit derde wereld is het de lucht. Escher uit staat bekend van om zijn vlakvullende een houtsnedes. Hij haalde vaak zijn inspiratie in van uit de Moorse uit kunst, maar deze litho is duidelijk op tv geïnspireerd door op Japanse kunst. in Remco van Leeuwen taxeert op een albasten reliëf met uit tijdens daarop de geboorte van van Christus met Jozef, Maria uit en op tv herder. Hij vertelt dat er in met Mechelen in de een 16e in eeuw een naar hele grote productie was van dit uit soort albasten uit beelden. op Er waren meerdere uit ateliers. Bijna alle het religieuze voorstellingen werden de in Mechelen gemaakt, in verschillende maten. tijdens Ze werden tijdens met uit paard en wagen vervoerd door uit heel Europa om te de door verkopen. Expert Martijn Akkerman taxeert een het op tiffany ring. Dit een belangrijke in ring, gemaakt van in topkwaliteit materiaal de met een saffier van 6 het karaat, platina en op tv door baguettegeslepen diamanten. Het model met wordt ook wel 'sugar loaf' door genoemd, naar uit de vorm van naar suikerbrood. Het is van heel tijdens kenmerkend voor die tijd met rond de oorlog. op De saffier heeft door de blauwe kleur uit naar Ceylon. Tiffany's begon van in 1837 met de het maken van tijdens schrijfartikelen en luxe gebruiksartikelen. in In 1853 gingen uit zij een ook juwelen en naar zilver maken. De tijdens beroemde winkel op Fifth Avenue door door is geopend in 1940 en werd van pas wereldwijd beroemd met door de film op tv 'Breakfast at in Tiffany's'.

In De uit Museumfabriek door taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine uit de Commande'-wapenborden. het Deze porseleinen tijdens borden werden op bestelling met in China gemaakt en op voorzien een van het familiewapen van degene op voor wie de door borden bedoeld de waren. In het op tv begin van naar de achttiende eeuw wilde door iedereen een wapenservies tijdens om mee te op tv pronken, tijdens niet zozeer om uit van te eten. Men naar stalde het uit van in de ontvangstkamer naar naast de familieportretten. Ook op tv taxeert naar expert Willem de Winter een schilderij een met voorstellingen op aan de op tv voor- en in achterzijde. Aan de de voorzijde een kerkinterieur en aan de uit de achterzijde Moeder Overste, uit die nonnen billenkoek geeft. het Op de tijdens voorzijde staan de initialen J.B., de die duiden op de het met bekende kerkinterieurschilder Johannes Bosboom. Hij naar hoorde bij de het toppers van de door Haagse School. In de de 19e de eeuw was het het geloof en een de mystieke sfeer van op tv kerken nog heel geliefd; hij in maakte daar zijn op door handelsmerk van. Verder taxeert Emiel Aardewerk naar een zogenaamde Schraubthaler. door met Dat zijn munten die tijdens je open op tv kunt schroeven en waarin kleine, de ronde afbeeldingen worden de bewaard. In dit het geval zijn het dat afbeeldingen op van de Hernhutters, een evangelische broedergemeenschap het die de aan het einde van op de op 16e eeuw is een ontstaan. De tocht door van deze Duitse van Hernhutters en hoe zij hun naar geloof in verspreidden is op de plaatjes te van zien en het ook aan de de buitenkant van de op tv munt. Ze naar werden overal tijdens verdreven en graaf Zinzendorf gaf naar ze in met 1722 onderdak in Saxen Duitsland, de waar tijdens ze hun met nederzetting hebben gesticht. Historisch uit is dit een een zeer interessant stuk, ook van omdat op er nog steeds op Hernhutters bestaan. Aan de van binnenkant van de munt van staat een landkaart in afgebeeld.

Vanuit diverse door musea. Expert Wim uit Bouwman op tv taxeert een tegeltableau. in Dit tableau is gemaakt met in Perzië tijdens de Kadjaren naar dynastie. op tv In die periode door zien we het in einde van het de ontwikkeling van de tegels, de en tegelijkertijd met een revival van oude stijlen. op met We zien de hoogtepunten de van de tijdens tegelindustrie van de afgelopen uit eeuwen terug in deze tijdens tegel, met verschillende invloeden het zichtbaar in naar het van Iznik motief maar ook de Indiase op tv sfeer van door de bloemen. Verder tijdens taxeert Martijn op tv Akkerman een ring. Deze door ring is door van de 93-jarige op tv moeder van meneer. Het is op een uit erfstuk, zij heeft hem nooit de gedragen. Het naar gaat om een Art op tv naar Deo ring, heel strak gestyleerd. Het uit het is een platte de ring, kenmerkend voor die tijd tijdens omdat het onder de naar handschoen kon de worden gedragen. met Ook taxeert Willem de Winter een een schilderij van de spelende kinderen van op het strand. naar Het schilderij is tijdens geschilderd met door Johannes Evert Hendrik uit Akkeringa. Hij behoort tot de het het eerste generatie Haagse School schilders, de in uit absolute top. Hij woonde aan zee. met op tv Zijn strandjes zoals deze ziet op men het liefst, naar hoewel tijdens hij ook bijvoorbeeld bloemstillevens schilderde en in later van zijn eigen tijdens kinderen.

Expert Mieke Zilverberg van taxeert in tijdens het uit CODA Apeldoorn een met snavelbekkan met een in koe/rund op het handvat. Meneer de heeft deze bijzondere tijdens kan in 1977 voor in 950 gulden gekocht uit bij tijdens een Nederlandse naar handelaar. Hij zag bij een op tv vriend uit een oude-aardewerkverzameling en door dacht 'dat wil ik een ook'! Zo begon hij uit met op tv verzamelen. Mieke Zilverberg vertelt dat naar dit een Iraanse een snavelbekkan is. naar Men gebruikte het om vloeistof tijdens de in bronzen/aardewerken kommen te gieten. op tv Het is op gemaakt in op het woestijn- en in berggebied van Amlash, ten door zuidwesten van de Kaspische door Zee. tijdens * In het Groninger Museum de taxeert expert Jan Beekhuizen door een op tv tinnen kan. uit Mevrouw kocht deze kan tijdens als achttienjarig het meisje samen met haar moeder voor met op tv 650 gulden. Jan Beekhuizen het vertelt dat op dit een Zwitserse de 'Bauchkan' is: de door vorm van een buik komt het er duidelijk in terug. in Dit een ontwerp is het belangrijkste tijdens van de een Zwitserse kannen. naar * Daarnaast taxeert expert Frank een Welkenhuysen in het met Stadhuis een Middelburg een schilderij van waterlelies. het De van grootouders van de huidige eigenaresse hadden van vier tijdens van dit soort schilderijen, van van de vier verschillende door het jaargetijden. Haar moeder kreeg deze en op liet hem van restaureren, waarna met zij hem heeft door gekregen. Frank Welkenhuysen vertelt dat de het uit schilderij gemaakt is door uit Dirk op Smorenberg. Dit onderwerp, waterlelies, was naar typerend voor door hem. Hij werkte het in een groot atelier aan tijdens de Loosdrechtse Plassen, van naar waar hij de omgeving schilderde. Hij uit met stelde zijn atelier open om zo met zelf werk te in kunnen verkopen. Hij met maakte ook op tv de lijsten op zelf. Het is naar belangrijk dat er een 'Smorenberg-lijst' op door om zijn schilderijen door heen zit.

In het het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch op tv taxeert expert Joseph uit Estié de Japanse bordjes. De in eigenaresse is naar met deze bordjes opgegroeid. Ze stonden naar altijd tijdens bij haar met ouders op het dressoir in in de naar woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat op deze op tv Japanse bordjes speciaal zijn op tv gemaakt voor op de Hollandse van markt, men noemt het 'Japon de de een Commande'. Het werd op tijdens bestelling in Japan gemaakt en in door de naar VOC het verscheept naar Europa. op Expert Remco van Leeuwen taxeert met een middeleeuws beeld. het Dit beeld in is al vier generaties van in de op familie. Het van is zogenaamde 'onverdeelde boedel', naar dat betekent op dat het niet echt van iemand het van is, maar dat tijdens het altijd in de familie door blijft. Door de voorvaderen van is bepaald naar dat deze van Maria met kind tijdens een 'verbinder' met in de familie moet van zijn. Het beeld op tv staat dan ook in altijd bij speciale gebeurtenissen van als een een huwelijk of begrafenis op in het door altaar van de kerk. Dat door het uit middeleeuws is, zie naar je duidelijk aan de houding uit van de Maria: de knik door in het lichaam, in de knie naar voren, dat op tv duidt allemaal op de de vijftiende op tv eeuw. Dit het soort beelden werden gebruikt met voor huisdevotie, legt met Remco van Leeuwen van uit.

In een het Rijksmuseum in een Amsterdam taxeert het expert Wim Bouwman de een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit de is de allereerste verlichte een boeddha. op De eigenaar heeft dit het beeld in op 1969 gekocht bij door een antiquair in Amsterdam voor een 2800 gulden. Al met vanaf door zijn zevende is hij door geïnteresseerd in Tibet door door naar het lezen van in de strip 'Kuifje in Tibet'. Later met door kwam daar zijn naar interesse voor het boeddhisme bij. * naar Expert van Willem Jan Hoogsteder taxeert een een zelfportret van pastel. tijdens Dit erfstuk komt naar uit de de familie in van de moeder op van de huidige door eigenaar. Volgens het familieverhaal zou het in een zelfportret zijn door met van dominee De Mol, oprichter van de de een Loosdrechtse porseleinfabriek. uit Dominee De Mol zou het van rond 1900 aan de de overgrootvader van tijdens de huidige eigenaar het cadeau hebben tijdens gedaan. * Ook taxeert expert een door Jan Beekhuizen een kan van met Jan Steen. Voor Jan door Beekhuizen uit vormt deze kan in een hoogtepunt uit zijn Kunst de & Kitsch-carrière. Hij op heeft veel met onderzoek gedaan in naar dergelijke kannen, maar er op zijn tijdens er maar honderd van op bekend.

Expert Tom de Angevaren taxeert in een Swatow-porseleinen schotel. Dit is de een hele vroege, de op Chinees porseleinen schotel. door Dit soort porselein, een beetje een boers en met de grijze naar tinten en vrij donker blauw, met wordt tijdens Swatow-porselein genoemd, naar in de Chinese exporthaven. naar Typerend voor Swatow is ook door de met onderkant die in zand de gebakken werd en naar ongeglazuurd is. Dit soort schotels door werd uit speciaal voor de export gemaakt het naar de Zuid-Oost een Aziatische markt. van * het Expert Willem de uit Winter taxeert een stilleven. Dit grote tijdens schilderij is naar heel een realistisch, los geschilderd met een eenvoudige het driehoekscompositie en een de mooi een contrast tussen de voorstelling en met de met achtergrond. Het is gemaakt door uit Frans Oerder. Toen tijdens het zijn broer emigreerde naar door Zuid-Afrika besloot op Frans Oerder hem in 1890 daar uit tijdens op te zoeken. Hij bleef en met werkte onder het andere voor de in Zuid-Afrikaanse spoorwegmaatschappij, waar uit hij masten tijdens langs de de spoorlijn schilderde. Omdat uit in Zuid-Afrika geen van kunstacademie was, keek men zeer tegen met hem op op als kunstenaar. van Toen in 1899 de de Boerenoorlog uit uitbrak, werd hij het door president Paul de Kruger benoemd tot oorlogskunstenaar. Hij had naar grote invloed op door Zuid-Afrikaanse kunstenaars. op tv Hij schilderde later vooral in landschappen en op tv bloemstillevens.

Expert Mieke de Zilverberg taxeert de een terrachiara kopvaas. Terrachiara is in de naar naam van de van heldere kleivariant met uit Tunesië; alleen daar is deze op oranje kleur te op vinden. Het in is een van provinciaalse vaas de om wijn uit op tv te schenken. Op de kan tijdens staat 'ex of navisi', een dat door betekent uit de in 'officina', de werkplaats op tv van Navicius. Daar door werden ook uit andere objecten vervaardigd: er op tv zijn bijvoorbeeld olielampen uit uit die op tv werkplaats bekend. De vaas is in uit tijdens een mal gemaakt, er werden honderden naar van dit op soort vazen gemaakt. Maar van vanwege de van inscriptie in is deze waardevol. * Expert Rob met Driessen op taxeert een art-decoklok. Deze klok de is typerend voor op tv de tijdens ontwerpen van uit Jacques Adnet, een van de op eerste Franse het ontwerpers die werkte in naar een modernistische van stijl. Hij maakte ook allerlei tijdens meubels door waarin de in combinatie zwart en chroom van terugkomt.

Vanuit Louwman Museum van Den het Haag taxeert met expert Martijn Akkerman een tijdens broche. De broche is samengesteld door uit een ring een met twee oorknoppen uit met naar hangers eraan. Dit was een met liefdesjuweel, de rode van robijnkleur naar staat voor de in liefde. De parels zijn symbool op tv een voor zuiverheid en trouw. Doordat het van een samengesteld juweel een is, is op tv de waarde wel naar wat lager. in Verder taxeert Jan Beekhuizen in een tabaksdoos. met Deze tabaksdoos is uit tijdens notenhout gestoken, het snijwerk met is van op hoge kwaliteit. Hij is tijdens gezet in op tv een messing 'muizentandenmontering'. met Er staan diverse taferelen met op het het houtsnijwerk: we van zien onder andere Adam tijdens en Eva en op Aron met naar de ark in voor de stenen tafelen met daarop op tv een Menorah lamp. naar van Aan de binnenzijde is nog een een monogram aangebracht, maar door dat is later een gebeurd, van in de negentiende door eeuw.

In Museum Helmond van tijdens taxeert expert Esther Aardewerk een een zilveren de koffiekan en melkkan. op Mevrouw erfde dit vier op tv jaar geleden van op tv haar vader, die de van twee kannen samen bij door op tv een antiquair had gekocht. een De kannen zijn prachtig in zwaar uitgevoerd in de het stijl een van Lodewijk XVI, met parelranden, naar cannelures in en lauwerkransen op de voet. met De grote door kan naar is een koffiekan met een houten de oor omdat zilver tijdens het warmte geleidt, op deze manier naar brandt men de op tv vingers niet. de Koffiekannen komen minder op voor dan theekannen. uit De koffie van werd vermoedelijk in door de keuken gezet, het personeel schonk in het dan in van dit soort van mooie kannen naar op tafel in uit. Verder taxeert Jaap Polak een van het tanka, een rolschildering met die je ophangt op in een tempel. Op de tanka van staat een de tara afgebeeld: tijdens dat is de vrouwelijke naar vorm van een tijdens bodhisattva, de tijdens verlichte wijsheid. uit Tara betekent ook in redster. Er bestaan op tv 21 verschillende tara's, elk met een de ander met attribuut in de hand. op tv Deze tara van heeft een de kalasa: een vaas op met heilig water of op tv onsterfelijkheids-elixer. Ook taxeert Titia Reuser door de een typisch Brabantse horlogeketting de voor dames. Deze ketting was naar echt naar streekdracht en werd een vaak in combinatie de met een kruisje gedragen: tijdens zo een liet men zien dat tijdens men uit Brabant kwam en naar katholiek een was.

In het Stedelijk uit Museum de Alkmaar taxeert Rob Driessen een op tv Prometheus-beeld. Dit beeld van in doet sterk denken aan het werk de van Hildo Krop een tijdens en John Rädecker, beeldhouwers naar die in in de jaren 20 en uit 30 furore tijdens maakten. Maar het werk is veel in later gemaakt, door na de Tweede uit Wereldoorlog het in 1956. Het beeld naar is van Prometheus, die het volgens de Griekse mythologie op vuur met steelt van de goden op en aan tijdens de mensen schenkt. De tijdens mens door leerde hierdoor metaal bewerken een en een technische beschaving tijdens te ontwikkelen. Promotheus wordt met nog steeds naar geassocieerd met techniek uit en het is de mascotte van de het TU Delft. * Willem tijdens de naar Winter taxeert een schilderij van het een landschap. uit Het schilderij is gemaakt uit door Wim door Oepts. Voor de met oorlog maakte van hij donkere, sombere uit schilderijen. In 1946 vestigt hij uit tijdens zich in Parijs, waar hij door kleurrijk naar werk ziet van de Fauvisten. op tv Vanaf die tijd een speelt hij op met kleur op en is hij een ware colorist van te naar noemen.

In het de Drents Museum het Assen taxeert expert Jaap naar Polak een uit kan voor uit een plengoffer. Mevrouw heeft de kan de geërfd van de door zus op van haar grootmoeder, het die een paar jaar in de van Hongkong woonde en het kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat het dit met een 'yue' is. Dat is een een uit kan die in China in gebruikt werd voor plengoffers, op tv met wijn ter uit verering uit van de voorouders, door op het graf. Marcel een Brouwer taxeert naar een glassculptuur van van Paul Citroen. Hij uit vertelt dat dit beeld uit echt een autonome sculptuur in van is. Het vertoont door gelijkenissen met de de vorm van een golf. het Glasfabriek Leerdam huurde, naast in hun vaste ontwerpers, autonome tijdens kunstenaars in die tijdens voor door hen werkten in en ook zogenoemde 'Leerdam tijdens Unica' lieten uitvoeren. in Emiel Aardewerk taxeert op een knottenkistje het met vergulde pootjes. In Friesland was op tv het een tijdens gebruik dat de de man met een met tijdens naar munten gevulde en dichtgeknoopte doek naar langs de vrouw liep uit waar hij zijn in oog in op had laten vallen. Als een de vrouw uit de knoop toetrok, was het zijn huwelijksaanzoek bevestigd. op De munten werden naar gezien in als bruidsschat: de man tijdens 'koopt' op de bruid van door de vader.

oktober 2020
25-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Joseph Estie taxeert hartvormige potjes met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet ...

18-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Vanuit diverse musea. Jaap Polak taxeert twee Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van een man en een vrouw zijn symbolen van een bepaald broederschap van de Yoruba stam, zoiets als de Vrijmetselarij. Leden van het broederschap behoorden tot de h...

11-08-2019 19:25

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In deze uitzending van Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje van een zittende aap is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer a...

04-08-2019 19:25

Museum het Valkhof Nijmegen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum het Valkhof Nijmegen

In het Museum Het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie werelden'. Het idee voor deze steendruk van een spiegeling in het water ontstond tijdens een van de wandelingen van Escher bij zijn huis. Hij laat hier drie w...

21-07-2019 19:25

De Museumfabriek

Tussen Kunst en Kitsch - De Museumfabriek

In De Museumfabriek taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine de Commande'-wapenborden. Deze porseleinen borden werden op bestelling in China gemaakt en voorzien van het familiewapen van degene voor wie de borden bedoeld waren. In het begin va...

14-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels, en tegelijkertijd een revival van oude sti...

07-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbekkan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude-aardewer...

30-06-2019 19:25

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes opgegroeid. Ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat deze ...

27-03-2019 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn...

13-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Tom Angevaren taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit is een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. Dit soort porselein, een beetje boers en met grijze tinten en vrij donker blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar de Chine...

06-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara kopvaas. Terrachiara is de naam van de heldere kleivariant uit Tunesië; alleen daar is deze oranje kleur te vinden. Het is een provinciaalse vaas om wijn uit te schenken. Op de kan staat 'ex o...

27-02-2019 20:35

Louwman Museum Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Louwman Museum Den Haag

Vanuit Louwman Museum Den Haag taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De broche is samengesteld uit een ring met twee oorknoppen met hangers eraan. Dit was een liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor de liefde. De parels zijn sym...

20-02-2019 20:35

Museum Helmond

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Helmond

In Museum Helmond taxeert expert Esther Aardewerk een zilveren koffiekan en melkkan. Mevrouw erfde dit vier jaar geleden van haar vader, die de twee kannen samen bij een antiquair had gekocht. De kannen zijn prachtig zwaar uitgevoerd in de ...

13-02-2019 20:35

Stedelijk Museum Alkmaar

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, ...

06-02-2019 20:35

Drents Museum Assen

Tussen Kunst en Kitsch - Drents Museum Assen

In het Drents Museum Assen taxeert expert Jaap Polak een kan voor een plengoffer. Mevrouw heeft de kan geërfd van de zus van haar grootmoeder, die een paar jaar in Hongkong woonde en kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat dit een 'yue' is...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 123
  • Laatste uitzending op 25-08-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!