Programma gemist?

Expert Tom in Angevaren taxeert op tv een Swatow-porseleinen schotel. Dit op is een uit hele vroege, Chinees porseleinen op tv schotel. Dit soort tijdens porselein, uit een beetje boers en met grijze op tinten de en vrij donker van blauw, wordt naar Swatow-porselein genoemd, naar de Chinese exporthaven. het Typerend voor Swatow door op is ook de onderkant op tv die in zand gebakken met werd op tv en ongeglazuurd is. Dit op soort schotels werd speciaal naar voor de uit export gemaakt naar de Zuid-Oost op tv Aziatische markt. * met Expert tijdens Willem de in Winter taxeert een stilleven. Dit grote naar schilderij is door heel uit realistisch, los geschilderd naar met een eenvoudige naar driehoekscompositie en een mooi contrast in tussen de met voorstelling en de achtergrond. Het het is gemaakt de door Frans Oerder. Toen door zijn broer emigreerde het van naar Zuid-Afrika besloot Frans Oerder door hem in 1890 met daar op te zoeken. van Hij bleef op en het werkte onder andere voor van de Zuid-Afrikaanse tijdens spoorwegmaatschappij, waar hij masten langs de uit spoorlijn schilderde. Omdat in in Zuid-Afrika met geen kunstacademie was, door keek men zeer de tegen het hem op als kunstenaar. op Toen in op 1899 de Boerenoorlog uitbrak, de werd hij een door president Paul Kruger benoemd door tot oorlogskunstenaar. Hij had in uit grote invloed op Zuid-Afrikaanse op kunstenaars. Hij schilderde later vooral een landschappen naar en bloemstillevens.

Expert door Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara op tv kopvaas. Terrachiara uit is de naam op van de heldere kleivariant tijdens uit Tunesië; alleen door daar is deze van oranje kleur te naar het vinden. Het is een de provinciaalse vaas om wijn uit de met te schenken. Op de kan door staat uit 'ex of navisi', dat op tv betekent uit de 'officina', in de werkplaats van Navicius. door Daar werden op ook een andere objecten vervaardigd: er zijn van bijvoorbeeld olielampen door uit die naar werkplaats bekend. De vaas uit is in een een mal gemaakt, er werden tijdens honderden van dit soort de vazen de gemaakt. Maar vanwege in de inscriptie is deze waardevol. met * op tv Expert Rob de Driessen taxeert een op art-decoklok. Deze klok naar is typerend voor het de ontwerpen van Jacques Adnet, een het van de de eerste Franse ontwerpers tijdens die werkte in op tv een modernistische stijl. op Hij maakte ook een allerlei door meubels waarin de combinatie zwart met en chroom door terugkomt.

Vanuit Louwman Museum de Den Haag taxeert met expert Martijn Akkerman de een broche. op De broche op is samengesteld uit in een ring met op tv twee oorknoppen met hangers eraan. op Dit naar was een de liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor uit de liefde. De op parels het zijn symbool voor zuiverheid uit en in trouw. Doordat het een samengesteld juweel met is, is de het waarde wel van wat lager. Verder uit taxeert Jan Beekhuizen een de tabaksdoos. met Deze tabaksdoos is het uit notenhout gestoken, door het snijwerk is van van hoge kwaliteit. Hij is naar op gezet in een het messing 'muizentandenmontering'. Er staan op tv diverse taferelen uit op het houtsnijwerk: we zien onder naar andere Adam en tijdens Eva tijdens en Aron het met de ark voor de stenen door tafelen met daarop op tv een Menorah uit lamp. Aan de binnenzijde de naar is nog een monogram uit aangebracht, maar dat is op later gebeurd, in door de het negentiende eeuw.

In van Museum Helmond taxeert door expert Esther Aardewerk een zilveren van koffiekan en in melkkan. Mevrouw erfde dit op vier jaar geleden op tv van haar vader, in die de twee door kannen samen bij uit van een antiquair had gekocht. het De kannen zijn prachtig zwaar tijdens met uitgevoerd in de stijl van het Lodewijk XVI, met parelranden, van cannelures de en lauwerkransen op het de voet. De grote kan in een is een koffiekan met op tv een houten oor de omdat zilver warmte geleidt, op door op tv deze manier brandt men de vingers naar de niet. Koffiekannen komen van minder voor dan theekannen. De koffie op werd op tv vermoedelijk in de op tv keuken gezet, het personeel schonk een het dan naar in naar dit soort mooie kannen op het tafel op uit. Verder taxeert Jaap Polak met een tanka, een rolschildering het die door je ophangt op tv in een tempel. Op de tijdens tanka staat de een tara afgebeeld: dat op is de tijdens vrouwelijke vorm van door een bodhisattva, een de verlichte wijsheid. Tara betekent ook op tv redster. Er op tv bestaan 21 de verschillende tara's, elk met een uit op tv ander attribuut in de hand. Deze in tara op tv heeft een kalasa: een vaas in met heilig water op of uit onsterfelijkheids-elixer. Ook taxeert Titia Reuser uit in een typisch Brabantse horlogeketting in voor dames. met Deze ketting was de echt streekdracht en werd vaak in in combinatie met van een kruisje naar gedragen: zo een liet men zien dat men naar uit Brabant met kwam en uit katholiek was.

In het Stedelijk uit Museum Alkmaar taxeert de op tv Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld uit met doet sterk denken aan het werk van van met Hildo Krop naar en John Rädecker, door beeldhouwers die in de jaren 20 van door en 30 furore maakten. in Maar het met werk is veel later gemaakt, na de de van Tweede Wereldoorlog tijdens in 1956. Het beeld is van door Prometheus, die het volgens de door Griekse mythologie vuur steelt de van de goden en tijdens aan de mensen door schenkt. De van mens leerde de hierdoor metaal bewerken en tijdens een van technische beschaving te ontwikkelen. van Promotheus wordt nog steeds in geassocieerd met de techniek en is het de mascotte van de TU uit Delft. * op Willem de Winter op tv taxeert van een schilderij van een door landschap. Het schilderij van is gemaakt naar door Wim Oepts. Voor tijdens de oorlog tijdens maakte hij donkere, sombere in schilderijen. In 1946 vestigt hij een zich door in Parijs, waar hij kleurrijk het werk ziet op van de op tv Fauvisten. Vanaf op tv die tijd speelt hij op tv met kleur door en is hij de een ware colorist te van noemen.

In tijdens het Drents Museum op Assen taxeert tijdens expert Jaap Polak een kan voor op tv een met plengoffer. Mevrouw heeft de op kan geërfd uit van de zus met van haar grootmoeder, die een een paar jaar in tijdens Hongkong woonde op tv en kunst verzamelde. tijdens Jaap Polak door vertelt dat dit een de 'yue' van is. Dat is een kan die met in China gebruikt van het werd voor plengoffers, met wijn uit ter verering met van de tijdens voorouders, op het graf. op Marcel Brouwer taxeert het een glassculptuur van Paul tijdens Citroen. Hij met vertelt dat dit beeld een echt een autonome op sculptuur is. Het vertoont een gelijkenissen met met de vorm van een de golf. met Glasfabriek Leerdam tijdens huurde, naast hun vaste op ontwerpers, autonome op tv kunstenaars in die door voor hen werkten en ook zogenoemde een 'Leerdam tijdens Unica' lieten uitvoeren. Emiel Aardewerk op tv taxeert een uit knottenkistje met vergulde pootjes. door In Friesland uit was het een door gebruik naar dat de man met een uit met munten op gevulde en dichtgeknoopte doek tijdens langs de vrouw naar liep een waar hij zijn oog op had op tv laten vallen. Als tijdens door de vrouw de naar knoop toetrok, was zijn een huwelijksaanzoek bevestigd. tijdens De munten werden tijdens gezien als bruidsschat: de man tijdens 'koopt' de bruid de van de op tv vader.

In op tv Kasteel Ruurlo taxeert expert Fred tijdens Kats een nachtklokje. van Dit op tv is een erfstuk van tijdens de op grootouders van mevrouw. met Fred Kats vertelt dat door dit een echt nachtlampje is van voor in de uit slaapkamer. Er door werd een op kaars of olielampje achter naar de tijdens klok gezet, zodat je de het tijd goed kon met zien én door zodat er voldoende licht was tijdens voor in een nachtelijk po-bezoekje. met De Italianen hebben dit soort op met klokjes in het midden het van de het zeventiende eeuw echt met in de markt op tv gezet. Dit exemplaar is wat een lichtvoetiger en van door Duitse naar makelij. Er mist een stalen een wijzertje bovenin. Verder taxeert met Martijn Akkerman met een juwelenset van collier, uit broche, twee door oorhangers met en twee armbanden. met De juwelenset zit op tv al heel lang in de een familie. het Expert Martijn Akkerman vertelt dat het er met een tweede exemplaar van deze op tv parure, met op amethisten, in het de Rijksmuseum te vinden met is. De motieven tijdens van gouddraad met wordt 'cannetille' genoemd en door was typisch op voor die tijd. door Men droeg aan beide polsen dezelfde naar armbanden voor door de uit komst van het polshorloge met rond 1860. Ook taxeert uit Joseph Estié drie Imari-scheerbekkens. de naar Europeanen lieten deze scheerbekkens op bestelling de maken in op tv Japan. Imari, genoemd naar door de Japanse uit uitvoerhaven, staat voor van de kleuren de van het porselein: onderglazuur blauw, een ijzerrood en van goud.

Expert Wim Bouwman het tijdens taxeert een tegeltableau. Dit tableau is naar gemaakt in tijdens Perzië uit tijdens de Kadjaren-dynastie. op In die periode van zien we het einde van het de ontwikkeling van naar de tegels en tijdens tegelijkertijd een revival door van oude stijlen. met We zien met de hoogtepunten van tijdens de tegelindustrie van door de afgelopen eeuwen op tv terug in deze op tv tegel, met verschillende de invloeden zichtbaar in het in Iznikmotief, maar ook tijdens de Indiase op tv sfeer van de op tv bloemen. Martijn naar Akkerman taxeert een ring. Deze in ring op tv is van de 93-jarige van moeder van meneer. Het door is een erfstuk, een zij heeft met hem nooit gedragen. Het het gaat om een in art-deco-ring, tijdens heel strak gestyleerd. Het is het een platte ring, op kenmerkend voor die met tijd omdat het onder tijdens de handschoen kon van worden gedragen. Ook uit taxeert Willem op de naar Winter een schilderij van spelende op kinderen op het het strand. Het schilderij de is een geschilderd door Johannes Evert een Hendrik Akkeringa. uit Hij behoort tot de eerste een generatie Haagse School-schilders, de naar absolute top. op tv Hij woonde aan door zee. door Zijn strandjes zoals deze ziet de men het liefst, in hoewel een hij ook bijvoorbeeld bloemstillevens het schilderde en uit later zijn eigen het kinderen.

In het met Frans het Hals Museum taxeert expert op tv Willem Jan Hoogsteder twee schilderijen. uit Meestal werden op tv schilderijen in de het zeventiende naar eeuw niet gesigneerd, op maar op deze Italianiserende landschappen staat naar wel de een signatuur: T. Steen. Thadaeus uit Steen was een een zoon van Jan in Steen. De tijdens landschappen zijn aardig met geschilderd, decoratief. in Als ze uit niet gesigneerd waren, was de tijdens waarde van ook niet zo op tv hoog geweest. De waarde zit hem een hier vooral uit in in de historische waarde: dit zijn een twee van de vier tijdens schilderijen van de tijdens zoon van met Jan Steen! Verder van taxeert tijdens Jaap Polak een ulos. Dit is naar een huwelijkskleed tijdens uit Sumatra. Het met is gemaakt door de op Batakkers met en is volledig met van de hand geweven. uit Eerst werd de het doek op tv gemaakt, daarna het borduurwerk en tot door de slot werden alle kraaltjes erop aangebracht. een Tijdens het huwelijk met werd dit kleed op tv om het met paar geslagen naar om hen letterlijk in in de echt te verbinden. de Het is dus tijdens echt een het liefdeskleed. Op het naar kleed staat de tekst: het 'damema dihi door ta', in wat betekent: 'vrede zij op tv met u'. Na het huwelijk van werd een het kleed gebruikt om te op tv dragen. In het op Westen wordt het het vaak met gezien als een kleed tijdens om op te hangen uit of als gordijn naar en soms als naar tafelkleed. Ook de taxeert naar Bas Hesselink een naar kleine atlas. Dit atlasje tijdens is gemaakt door op Ortelius, een Vlaamse geograaf en naar het cartograaf. Hij is de maker tijdens van de in allereerste moderne atlas in op tv 1570: van 'Theatre de Monde'. Dat naar was echter het groot boek op folioformaat. op tv Dit kleine atlasje werd gemaakt door door zodat iedereen er eentje in kon aanschaffen. Het was minder naar het kostbaar en een in handig zakformaat. Het op diende als een ontdekkingsreis van op de wereld voor op de naar mensen, vanuit hun stoel de of onderweg. in Ook is het boekje veel gebruikt het in het uit onderwijs. Dit is waarschijnlijk het een Nederlandse met editie, want er tijdens staan veel kaarten van in op tv Nederlandse provincies in. Het is van gedrukt door de drukkerij Plantijn in naar Antwerpen en in totaal tijdens zijn er 850 het exemplaren van een uitgegeven.

In met Nationaal Militair een Museum Soesterberg taxeert expert Kitty Laméris op veertien flessen waaronder het een het 'lamsbout'. Meneer kocht deze door flessen uit tussen 2000 en op 2005 op Marktplaats in opdracht op van naar zijn vader, die naar inmiddels overleden is. van Hij kocht de flessen in samen voor tijdens 400 euro. Het staat met nu thuis naar achter glas in een oude schoolkast op tv die hij uit speciaal hiervoor heeft gekocht. met Het door zijn zeldzame flessen, in de van achttiende eeuw op in in Duitsland gemaakt voor de Nederlandse markt. van Verder taxeert in expert Tom met Angevaren een de 'Amsterdams Bont' kop en schotel. uit De vader van van de huidige eigenaar kreeg in deze kop met en schotel in de met jaren vijftig uit van een collega. Die op tv vertelde dat van er met ook een exemplaar in het Rijksmuseum naar staat. Tom Angevaren tijdens vertelt dat uit deze porseleinen kop tijdens en schotel tijdens in China is op tv gemaakt, maar daar niet het beschilderd zijn. de Ze werden volledig wit door van de op tv VOC naar Holland gebracht en naar op tv daarna in Amsterdam gedecoreerd. Als laatste van taxeert uit expert Jaap tijdens Polak een zilveren met gordel met voorstelling in van een vogel. Mevrouw uit vond deze gordel zo'n veertig naar op tv jaar geleden in het een antiekwinkeltje. Normaliter onderhandelt ze door altijd over de op tv prijs, het maar ze vond dit zo mooi in dat ze het tijdens met meteen heeft gekocht voor 350 gulden. door Het hing altijd een in de uit kamer, totdat ze genoeg op tv had van uit het zilver poetsen; door nu tijdens ligt het op een zolder.

In het het Dordrechts Museum taxeert expert uit tijdens Esther Aardewerk twee op zilveren kandelaren. Deze kandelaren komen uit op tv het huis van op tv de van grootouders van de huidige uit eigenaar. uit Zijn kinderloze tante erfde ze. van Toen op tv zij was overleden, vonden ze een naar briefje een onder de kandelaar waarop een stond dat met ze graag wilde met dat haar petekind de kandelaren het zou krijgen. op tv En dat petekind is een de huidige eigenaar. op tv Hij gebruikt ze met nooit, ze staan in naar in de kast. Zijn met vader zei wel op tv dat hij een er zuinig op een moest zijn. Daarnaast taxeert expert Kitty een tijdens Laméris een glazen beker, de een 'hensbeker'. Mevrouw verzorgde jarenlang op haar met kinderloze tante. Ze is in 90 geworden, een verzamelde veel de antiek en had een groot in huis. Mevrouw erfde op alles en op tv moest het huis leegruimen. Een een op tv deel ging naar het de Venduehuis om geveild uit te worden, maar dit op glas vonden het ze daar niet interessant. met Ook taxeert expert een Pieter Jorissen van schilderij 'Oude Maas'. de Dit schilderij komt uit een de collectie van de meneer zijn oud-oom. Deze met de man is een kunstliefhebber en ging het een in aantal jaar de geleden kleiner wonen. Bij op de verhuizing werd dit schilderij door bijna weggegooid, door omdat het zo in groot is een en niemand het eigenlijk mooi het vond. Meneer vond de het zonde en op tv nam het schilderij in mee. Zijn het moeder tijdens vindt het verschrikkelijk en heeft het van schilderij meegenomen op tv naar Tussen het Kunst en met Kitsch om haar zoon de uit de op droom te helpen. Het de tegendeel blijkt op waar.

Vanuit diverse de musea. Expert Joseph van Estié tijdens taxeert hartvormige potjes met deksel. in Deze een zeer zeldzame hartvormige op tv potjes zijn gemaakt in de tijdens Loosdrechtse in porseleinfabriek die maar door acht jaar bestaan tijdens heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet door meer en is het op failliet gegaan. De blauwe en bietenrode het kleur was door typisch voor Loosdrechts op porselein. van Verder taxeert Esther Aardewerk een zilveren met het theepot. Deze theepot in is geërfd door mevrouw en haar van twee door broers en twee zussen, op tv maar geen van vijven op hebben ze er in op tv eigenlijk belangstelling voor. Expert Esther de Aardewerk vertelt dat door thee vroeger in dit op tv soort kleine op tv potjes werd met gezet. Daar werd hele sterke een op thee in getrokken en daarom wordt met het dit formaat theepot ook wel trekpot op met genoemd. Men schonk een klein de beetje in tijdens een kopje en uit lengde dat uit aan met heet water uit op de bouilloire. Ook op taxeert tijdens expert Rob Driessen een beeld een van een een ineengedoken slapende man. door Dit beeld op is gemaakt door de Italiaans-Nederlandse beeldhouwer in Fred Carasso. Hij door maakte op tv vaak dit naar soort in elkaar gedoken in figuren met een tijdens bijzondere balans. Het is vroeg in abstract werk het van het één van de uit belangrijkere na-oorlogse Nederlandse uit beeldhouwers.

Jaap Polak taxeert naar twee Yoruba de beeldjes. Deze beeldjes naar van een man en door een vrouw met zijn symbolen van een door bepaald broederschap van op tv de in Yoruba stam, zoiets van als de door Vrijmetselarij. Leden van in het broederschap behoorden tot in de hoogste laag van de door maatschappij, zij op tv adviseerden in diverse vorsten en op hielpen bij rechtszaken. het Deze man en vrouw werden met gezien als een in soort Adam- naar en Evafiguren, de met oerouders van de uit Yoruba's. Men droeg het de beeldjes de bij bepaalde ceremonies door aan een ketting om de hals. op Verder een taxeert Willem de Winter op een aquarel met de een vaas met door bloemen. Deze aquarel het met vaas met bloemen een is geschilderd door met in Jan Voerman. Dit werk naar is uit zijn vroege periode, door omdat Voerman de rond op 1902 overging op olieverf en op tv met name IJssellandschappen schilderde. het met Dat het hier om in een vroeg werk gaat van is ook door te zien aan de signatuur: door hier signeert tijdens hij uit nog met zijn van initialen J.V., later met uit zijn hele naar naam. Verder wordt er een bronzen de masker getaxeerd door door Rob Driessen. het Dit op is een portret van tijdens de dichter Paul op Verlaine, gemaakt door op tv Erich Wichman. Het tijdens is een een 'klein tijdens plastiek', van geliefd in de jaren twintig bij naar kunstenaars omdat het uit uit een goede manier was om wat van de bij te verdienen. Je plaatste de dit op door je bureau. Het is op tv in een kleine oplage een naar gemaakt.

In het het Frans op tv Hals Museum taxeert expert tijdens Willem Jan op Hoogsteder twee schilderijen. Meestal met werden schilderijen in naar de zeventiende op tv eeuw niet gesigneerd, maar uit op deze Italianiserende landschappen staat op tv wel een in signatuur: T. een Steen. Thadaeus Steen tijdens was een zoon van Jan uit de Steen. De landschappen tijdens zijn aardig geschilderd, decoratief. het Als ze op niet gesigneerd waren, was in de waarde uit ook niet zo op hoog geweest. De waarde zit in hem hier vooral in op tv de historische in waarde: dit uit zijn twee van de het vier schilderijen van uit de het zoon van Jan Steen! Verder op tv taxeert de Jaap Polak een tijdens ulos. Dit is een huwelijkskleed uit een Sumatra. Het is in gemaakt door een de Batakkers en in is volledig met in de hand geweven. Eerst door door werd het doek gemaakt, daarna het in naar borduurwerk en tot slot werden uit alle kraaltjes erop aangebracht. tijdens Tijdens het naar huwelijk het werd dit kleed naar om het paar geslagen een om hen letterlijk in naar de echt op tv te verbinden. Het met is dus echt met een liefdeskleed. Op het kleed door staat de van tekst: 'damema dihi ta', naar de wat betekent: vrede zij met een u. Na het huwelijk op tv het werd het kleed gebruikt op om te tijdens dragen. In het Westen wordt het naar vaak gezien als naar een kleed om de op te door hangen uit of als gordijn naar en soms als tafelkleed. Ook op taxeert Bas Hesselink een door kleine atlas. op tv Dit atlasje is gemaakt uit door Ortelius, een een Vlaamse op tv geograaf en cartograaf. in Hij is uit de maker van de allereerste moderne in van atlas in 1570: 'Theatre de Monde'. door Dat was de echter groot naar boek op folioformaat. Dit van kleine atlasje werd gemaakt naar zodat iedereen het er naar eentje kon aanschaffen. een Het was minder van kostbaar en een op tv handig zakformaat. Het diende de als een ontdekkingsreis van de met wereld voor tijdens de de mensen, vanuit hun een stoel of onderweg. Ook naar is het boekje op tv veel gebruikt in het onderwijs. de Dit in is waarschijnlijk een naar Nederlandse editie, de want er staan veel op kaarten van Nederlandse provincies op tv in. een Het is gedrukt door met drukkerij Plantijn in Antwerpen op en in totaal zijn op tijdens er 850 exemplaren van een uitgegeven.

In op tv het Gallo Romeins Museum Tongeren uit op tv taxeert expert Rob Driessen van een beeldje van een het zittende aap. Dit beeldje de is tijdens gemaakt door Johan tijdens Altorf, in een oplage van naar naar ongeveer acht of tien stuks. Altorf naar op begon als meubelmaker maar groeide uit op tv tot één in van de met meest geliefde beeldhouwers met van voor de in Tweede Wereldoorlog. Dierfiguren die een je op tv op je bureau door neerzette waren in die tijd tijdens een ware rage. op Ook taxeert expert Tom tijdens Angevaren naar een blauw-witte in schotel. Deze schotel, waarop twee figuren, uit de een wierrookbrander en twee op konijnen staan afgebeeld, tijdens is gemaakt in in de hoogtijdagen van de productie op tv het van Chinees porselein. De door kleur blauw in door de Kangxi-periode, zo rond 1700, een was uit heel helder. De schotel door is nog de helemaal gaaf. een Dit soort schotels op werd door Hollanders in China in besteld naar en door de VOC naar Nederland met vervoerd. De uit Hollanders hielden van een de vol de gedecoreerd bord, zoals in deze. Als er niet genoeg op tv op stond, werd uit er in de Amsterdam in vaak iets bijgeschilderd. Dat noemen we met nu 'Amsterdams uit Bont'. Verder wordt er tijdens een uit schilderij door Willem op de Winter getaxeerd. tijdens Dit schilderij is uit geschilderd en gesigneerd door Jan een Willem van Borselen. op Deze kunstschilder kwam door uit een Gouda en behoorde tot door de Haagse naar School. Hij schilderde met veel landschappen bij hem in door in de omgeving, het 'groene op hart', maar ook in tijdens opdracht van Koning Willem op tv III. Hij van stond hoog in de aanzien bij de uit koning de en heeft voor hem vergezichten gemaakt op van op Het Loo. de Het werk van naar Van Borselen hangt ook in op tv het Teylers Museum. op tv Dit schilderij door is heel op vies, maar is helemaal gaaf en uit zit in de de originele in lijst.

maart 2019
13-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Tom Angevaren taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit is een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. Dit soort porselein, een beetje boers en met grijze tinten en vrij donker blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar de Chine...

06-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara kopvaas. Terrachiara is de naam van de heldere kleivariant uit Tunesië; alleen daar is deze oranje kleur te vinden. Het is een provinciaalse vaas om wijn uit te schenken. Op de kan staat 'ex o...

27-02-2019 20:35

Louwman Museum Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Louwman Museum Den Haag

Vanuit Louwman Museum Den Haag taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De broche is samengesteld uit een ring met twee oorknoppen met hangers eraan. Dit was een liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor de liefde. De parels zijn sym...

20-02-2019 20:35

Museum Helmond

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Helmond

In Museum Helmond taxeert expert Esther Aardewerk een zilveren koffiekan en melkkan. Mevrouw erfde dit vier jaar geleden van haar vader, die de twee kannen samen bij een antiquair had gekocht. De kannen zijn prachtig zwaar uitgevoerd in de ...

13-02-2019 20:35

Stedelijk Museum Alkmaar

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, ...

06-02-2019 20:35

Drents Museum Assen

Tussen Kunst en Kitsch - Drents Museum Assen

In het Drents Museum Assen taxeert expert Jaap Polak een kan voor een plengoffer. Mevrouw heeft de kan geërfd van de zus van haar grootmoeder, die een paar jaar in Hongkong woonde en kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat dit een 'yue' is...

30-01-2019 20:35

Kasteel Ruurlo

Tussen Kunst en Kitsch - Kasteel Ruurlo

In Kasteel Ruurlo taxeert expert Fred Kats een nachtklokje. Dit is een erfstuk van de grootouders van mevrouw. Fred Kats vertelt dat dit een echt nachtlampje is voor in de slaapkamer. Er werd een kaars of olielampje achter de klok gezet, zo...

23-01-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren-dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels en tegelijkertijd een revival van oude stijlen. We zien de hoogte...

16-01-2019 20:35

Frans Hals Museum Haarlem

Tussen Kunst en Kitsch - Frans Hals Museum Haarlem

In het Frans Hals Museum taxeert expert Willem Jan Hoogsteder twee schilderijen. Meestal werden schilderijen in de zeventiende eeuw niet gesigneerd, maar op deze Italianiserende landschappen staat wel een signatuur: T. Steen. Thadaeus Steen...

09-01-2019 20:35

Nationaal Militair Museum Soest

Tussen Kunst en Kitsch - Nationaal Militair Museum Soest

In Nationaal Militair Museum Soesterberg taxeert expert Kitty Laméris veertien flessen waaronder een 'lamsbout'. Meneer kocht deze flessen tussen 2000 en 2005 op Marktplaats in opdracht van zijn vader, die inmiddels overleden is. Hij kocht ...

02-01-2019 20:30

Dordrechts Museum

Tussen Kunst en Kitsch - Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum taxeert expert Esther Aardewerk twee zilveren kandelaren. Deze kandelaren komen uit het huis van de grootouders van de huidige eigenaar. Zijn kinderloze tante erfde ze. Toen zij was overleden, vonden ze een briefje ...

28-11-2018 20:35

Diverse musea (2)

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse musea (2)

Vanuit diverse musea. Expert Joseph Estié taxeert hartvormige potjes met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet ...

21-11-2018 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Jaap Polak taxeert twee Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van een man en een vrouw zijn symbolen van een bepaald broederschap van de Yoruba stam, zoiets als de Vrijmetselarij. Leden van het broederschap behoorden tot de hoogste laag van de maa...

07-11-2018 20:30

Frans Hals Museum Haarlem

Tussen Kunst en Kitsch - Frans Hals Museum Haarlem

In het Frans Hals Museum taxeert expert Willem Jan Hoogsteder twee schilderijen. Meestal werden schilderijen in de zeventiende eeuw niet gesigneerd, maar op deze Italianiserende landschappen staat wel een signatuur: T. Steen. Thadaeus Steen...

31-10-2018 20:35

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer acht of tien stuks. Altorf begon als meubelmaker maar groeide uit tot éé...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 114
  • Laatste uitzending op 13-03-2019 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord