Programma gemist?

Expert van Mieke Zilverberg van taxeert in het CODA Apeldoorn een tijdens tijdens snavelbek-kan met een koe/rund op het door handvat. Meneer heeft uit in deze bijzondere kan in een 1977 voor 950 het gulden gekocht uit bij een Nederlandse handelaar. Hij in zag bij een vriend door het een oude aardewerk verzameling met en dacht op 'dat wil ik ook'! naar Zo begon door hij met verzamelen. Mieke Zilverberg met vertelt dat in dit een Iraanse naar snavelbek kan is. Men gebruikte uit naar het om vloeistof in in bronzen/aardewerken kommen te gieten. een Het door is gemaakt in het woestijn- en door berggebied van van Amlash in ten zuidwesten van de Kaspische Zee. door In het tijdens Groninger Museum taxeert expert uit naar Jan Beekhuizen een de tinnen kan. Mevrouw kocht deze kan tijdens als achttienjarig meisje tijdens samen met haar door moeder met voor 650 gulden. op Jan Beekhuizen vertelt van dat dit een Zwitserse van 'bauchkan' is: de vorm van uit van een buik komt er het duidelijk in terug. tijdens Dit ontwerp is het naar op tv belangrijkste van de Zwitserse tijdens kannen. Daarnaast taxeert expert Frank door Welkenhuysen in met het naar Stadhuis Middelburg een de schilderij met waterlelies. De door grootouders van de in huidige eigenaresse hadden vier door van dit een soort schilderijen, van de vier een verschillende tijdens jaargetijden. Haar moeder naar kreeg deze en liet het hem restaureren, uit waarna zij hem op tv heeft gekregen. Frank Welkenhuysen vertelt de dat het schilderij met tijdens gemaakt is door Dirk Smorenberg. Dit tijdens onderwerp, waterlelies, was met typerend voor hem. naar uit Hij werkte in een groot in atelier aan de de Loosdrechtse Plassen, waar in hij de de omgeving schilderde. Hij stelde van zijn atelier een open om zo uit zelf werk te kunnen in verkopen. Hij met maakte ook de een lijsten zelf. Het in is belangrijk dat er een een 'Smorenberg-lijst' om zijn met schilderijen heen tijdens zit.

In met Singer Laren taxeert op tv expert Willem op tv de Winter een schilderij van door een soldaat aan het met 'Südfront'. het Dit schilderij door was van de het grootvader van de huidige eigenaar. Zijn de tijdens grootouders waren Oostenrijkers met en woonden in op tv Wenen. Grootvader werd naar opgeroepen voor militaire met dienst, maar belandde tijdens uiteindelijk op het ministerie op tv van oorlog waar hij bemiddelde op tussen kunstenaars en met het leger. Daar van is een dit schilderij waarschijnlijk ontstaan. Willem naar op de Winter vertelt door dat de maker van dit uit schilderij, tijdens Albin Egger-Lienz, behoort op tot de absolute op tv top van de Oostenrijkse schilders. met Daarnaast taxeert expert Joseph een Estié op een theekistje. Dit een doosje is al generaties in in de familie van tijdens mevrouw. Het een staat in een een glazen kast als met pronkkistje. op tv Joseph Estié vertelt dat het een naar Lodewijk XVI het theekist het is. Alleen de vorm een al duidt van erop dat dit kistje vóór 1800 een door gemaakt is. Het is heel de bijzonder op om ook zo'n kistje de in Nederland te vinden en met bovendien op tv is de maker een bekend. Het van is gemaakt door op de dochter van van professor Ruardi in naar Groningen, die dit een als proeve van het bekwaamheid op de kostschool in te Leeuwarden door maakte.

In het op Spoorwegmuseum in het Utrecht taxeert expert met Martijn Akkerman naar een art deco-ring. De ring is in de van de 93-jarige het moeder van de eigenaar. Martijn tijdens Akkerman vertelt dat door de diamant de van anderhalve uit karaat is en op een hele grote helderheid heeft. de Het is een tijdens platte op tv ring, kenmerkend voor die in tijd, omdat het onder de van een handschoen kon worden met gedragen. Daarnaast taxeert expert Wim de Bouwman twee van beelden van goden. van Deze beelden op stonden in het missiehuis, het van opleidingsinstituut het voor missionarissen. Voor het 1951 zijn de beelden naar van Nederland gekomen, daarna naar werden naar veel missies in een China afgebroken. De tijdens beelden worden in met Nederland gebruikt ter illustratie en naar educatie van godsdiensten in in op andere landen, vaak ook met ter voorbereiding op missies. Wim uit uit Bouwman vertelt dat de tijdens beelden in de cire door perdue-techniek zijn gegoten. in Het op ene beeld stelt Kuan-ti van voor, de oorlogsgod, herkenbaar op tv aan zijn wapen. uit Het andere beeld is de Monju Bosatsu, de in god der wijsheid, op tv zittend het op de olifant. Verder taxeert op tv expert Joseph naar Estié op tv een wapenbord. Dit bord hing vroeger in altijd aan door de wand bij tijdens de grootvader van de op eigenaar. op Joseph Estié vertelt dat dit een de een uiterst zeldzaam bord is een en dat naar het in een bijzonder van goede staat is. door Het is door tussen 1700 en 1720 door in China gemaakt, uit maar op bestelling uit via naar de VOC. De VOC liet een dit soort borden met ook maken voor van de steden waarin de met VOC-Kamers/handelskantoren met zaten.

In op tv het Stedelijk Museum naar in 's-Hertogenbosch uit taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. van De van eigenaresse is met deze een bordjes 'grootgetrokken'; op tv ze stonden altijd bij uit haar ouders op het een uit dressoir in de woonkamer. Joseph Estié op vertelt dat van deze Japanse bordjes door speciaal zijn gemaakt voor op tv op de Hollandse markt, op men noemt het 'Japon de op Commande'. Het werd op de bestelling in Japan op tv van gemaakt en door de V.O.C. verscheept in naar Europa. Verder in taxeert Remco van naar Leeuwen een op middeleeuws beeld. Dit beeld op zit al in vier generaties in in de familie. Het is op zogenaamde naar 'onverdeelde boedel', het dat betekent dat door het niet echt van iemand met is maar het dat het altijd een in de familie blijft. Door de de voorvaderen op tv is bepaald dat deze naar de Maria met kind uit een 'verbinder' in met de familie moet uit zijn. Het beeld staat een dan ook altijd bij speciale op van gebeurtenissen als een huwelijk of begrafenis een op het altaar met van de van kerk. Dat het op middeleeuws is, zie het je duidelijk aan de van het houding van Maria; de de knik in het lichaam, de tijdens knie naar naar voren, dat duidt allemaal door op tv op de vijftiende met eeuw. Dit soort beelden werden een gebruikt voor tijdens huisdevotie, legt Remco met van Leeuwen een uit.

In het Stadhuis de in Middelburg taxeert tijdens expert Laurens tijdens Hesselink een atlas. De het de schoonvader van de eigenaresse kreeg het deze van atlas als een verjaardagscadeau de van een een vriend. Laurens Hesselink vertelt dat op Isaak Tirion een een belangrijke uitgever was in in Amsterdam. Nederland door was op tv leidinggevend in het op tv maken van kaarten, dé cartografen van van de in wereld waren Nederlanders. Dit op is geen maritieme met atlas, maar een atlas van van de van landen en continenten. Ze op tv op tv zijn volledig met in de hand ingekleurd. Bijzonder is dat naar op Californië nog als eiland wordt afgebeeld. met Verder in taxeert expert Martijn Akkerman twee de clips. De eigenaresse door tijdens heeft deze clips geërfd op tv van een tante van een haar van man, die ze vaak de aan haar naar mantelpak droeg. Zelf van draagt ze de clips naar als hanger aan in een ketting. Martijn in Akkerman vertelt dat de deze clips bijzondere de sieraden waren. Je kon ermee naar spelen, naar je kon ze aan je het hoed de dragen of door de van stof van je het kleding met steken. Het ontwerp met is Frans; Louis Cartier liet tijdens zich inspireren tot een dit door soort juwelen, toen hij een boerin op tv met de knijpers de het was op zag hangen. Daarnaast uit taxeert expert Emiel naar Aardewerk door een zilveren tabaksdoos. De eigenaar erfde op tv deze zilveren uit tabaksdoos door in 1987 van zijn op tv oudoom. Emiel Aardewerk vertelt uit dat op de eerste gebruiksvoorwerpen om tabak in een op te door bergen hele kleine doosjes op tv waren. Deze doos uit is van geheel in de Lodewijk XVI-stijl, naar met guirlandes, een tijdens pijnappel als knop naar en aan de uit zijkant medaillons het met op tv portretten.

Vanuit op tv het CODA Museum in het Apeldoorn uit taxeert expert Jaap Polak twee met zilveren tazza's. De uit eigenaar heeft deze op coupes 25 het jaar geleden geërfd. Expert een Jaap Polak door vertelt dat deze zilveren coupes met uit zijn gemaakt van op dun filigrain. De vorm van tijdens de tazza's is zeer het van zeldzaam. Ze werden de als sierobjecten gebruikt en wellicht af door en toe de om zoetigheden met in te van presenteren. Daarnaast taxeert het expert Jan Beekhuizen een door vijzel. De eigenaar had met een apotheek met in Groningen, zijn op vader ook al en die uit had naar een aantal vijzels staan. op tv Een antiquair naar kwam in de apotheek en uit op bood nog een veel grotere in te de koop aan voor 10.000 gulden. op tv Daar is de met eigenaar op in door gegaan. Inmiddels naar is de apotheek verkocht, maar van de vijzels heeft op de familie een mee genomen. Expert een Jan Beekhuizen vertelt in dat deze vijzels uit werden de gemaakt door geschut- en tijdens klokkengieters. Dit soort vijzels werd van op niet thuis gebruikt, maar op door apothekers. Soms met voor de sier op de tijdens met toonbank of vast in een blok van het op het werkblad van de apothekers uit om er door poeders op tv voor de pillen in te malen. op tv Bijzonder is met dat het de vijzel ook op tv volledig gedateerd is. uit Vaak liet men zo'n de vijzel maken als tijdens men afgestudeerd was als apotheker, met dan liet op tv men er ook een met specifieke datum bij naar met zetten. Zo'n vijzel was onder in andere een het statussymbool.

Vanavond op start een nieuw van seizoen van het cultuurmagazine tijdens Tussen Kunst door en Kitsch, waarin experts kunstvoorwerpen van en curiosa taxeren. het De in eerste aflevering komt uit op tv het Groninger van Museum. De op tv komende weken zijn ook uitzendingen naar vanuit CODA in Apeldoorn, het van stadhuis van Middelburg, op het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, het Spoorwegmuseum op Utrecht en op Singer Laren te zien. In uit deze uitzending vanuit van van het Groninger Museum naar taxeert expert Emiel Aardewerk sauskommen uit van 1793. De eigenaresse uit in heeft de kommen bij haar moeder van gevonden toen de haar moeder ging verhuizen. uit een Expert Emiel weet te vertellen uit dat de op tv kommen erg zeldzaam zijn in naar in Nederlands zilver. Zilver werd vroeger de vaak een omgesmolten of gebruikt als betaalmiddel. een Het model het is geïnspireerd in op sauskommen die gebruikt de werden aan het Franse hof het van Lodewijk XIV de en in Engeland in bij het George I. Daarnaast het taxeert expert Wim Bouwman tijdens een Japanse op wierookbrander. De op tv eigenaresse heeft dit gekregen van haar van schoonvader. Expert het Wim Bouwman vertelt met dat de op wierookbrander gedecoreerd is de met de twaalf dieren in uit de dierenriem. De in standaard is gemaakt naar van de een prachtig gevormde draak. de Enige tijd geleden het werden dergelijke overvloedig met bewerkte wierookbranders niet op tv gewaardeerd, tijdens men vond het getuigen van wansmaak… de of kitsch. op tv Maar tegenwoordig de worden er hele hoge bedragen uit voor neergelegd. Verder in op taxeert expert Martijn Akkerman op een broche. van De eigenaar heeft deze door broche van zijn vrouw meegenomen. tijdens met Ze heeft hem zo’n twee het jaar geleden op gekregen van op tv een tachtigjarige vriendin van door haar. Expert Martijn Akkerman door vertelt dat deze broche met op tv is gemaakt door in een van de grote door juweliershuizen, zoals Cartier naar of Van Cleef met & Arpels. tijdens De ruitjes in deze broche met hebben naar een soort trompe in l’oeil effect. Doordat met de kubusjes met safiertjes door er scheef een in zijn gezet, zie je met als uit je de broche van met de ene kant in bekijkt alleen maar saffier, het vanaf de andere kant door zie een je enkel tijdens diamant.

Expert in Willem de op tv Winter taxeert een schilderij van in Jacobus tijdens van Looy. De door inmiddels overleden echtgenoot van de eigenaresse een heeft de dit schilderij gekocht van met een aangetrouwde tante. op Willem vertelt uit dat Jacob van Looy een een dubbeltalent met was; hij kon zowel een goed schrijven als op tv goed schilderen. een Er is zelfs een vijfjaarlijkse het met prijs voor dubbeltalenten naar hem op tv vernoemd. het In zijn schilderijen spelen sferen op tv en kleuren op tv een grote rol. Hij schilderde uit een veel bloemen en naar vruchten uit zijn eigen tuin. Verder in taxeert op tv expert Titia een Reuser een 'vanity box'. De een eigenaresse het zocht een kleine asbak om mee op tv te nemen als op de ze op stap ging. naar Haar moeder vond dit met tasje, het de was van familie door uit Duitsland. Maar is dit tijdens de wel echt een asbak? door Expert Titia op Reuser vertelt dat het een 'vanity tijdens box' van is, een een handtas van een chique tijdens dame. De van buitenkant is gemaakt van 18-karaat tijdens geelgoud van en de drukknopjes met diamant. Men door uit droeg dit om de pols, op het was het een soort sieraad. Expert op tv Emiel Aardewerk taxeert het 3 stukken zilver. op Deze drie stukken op tv horen bij een een collectie de van zo'n veertig stukjes miniatuurzilver het en tijdens komt uit de erfenis van het de familie van de tijdens man van mevrouw. uit Expert op tv Emiel Aardewerk vertelt dat op tv de vogelkooi een is gemaakt door door Pieter van Somerwil, een Amsterdamse van zilversmid die een zich door specialiseerde in miniatuur zilverwerk. op De vogelkooi hing met in de op tv keuken en werd gebruikt als rookmelder. door op Als het vogeltje in van zijn stokje ging, wist op je de dat er iets mis een was.

Expert op Martijn Akkerman taxeert een tijdens halssieraad. Mevrouw tijdens heeft dit juweel voor uit kerst gekregen van een naar familievriend. Martijn Akkerman tijdens vertelt dat met het een van heel bijzonder juweel is omdat door tijdens het namelijk een van rebus is. De uit stenen liggen in een bepaalde door volgorde. Als je de met eerste letters van het de stenen op tv naast elkaar zet, vormt met naar dit samen het woord dearest. naar Het is op dus een liefdesjuweel. met Verder taxeert Frank de Welkenhuysen een schilderij van Cornelis de Vreedenburgh. De eigenaresse op noemde het op tv schilderij thuis op altijd het kolenveldje. Hoe de ze precies de aan het schilderij is gekomen van weet op tv ze niet, maar op tv haar vader was van een Vreedenburgh dus het uit kan zijn dat met ze verre familie is door van de schilder. op Expert Martijn Akkerman uit weet op te vertellen op dat dit schilderij tijdens een vroeg werk door van Vreedenburgh is. door Zijn latere schilderijen zijn namelijk abstracter het in stijl. Expert in Mieke Zilverberg taxeert tijdens een van Spaanse kom. De eigenaar heeft uit deze kom bij het zijn moeder in met een uit oude schoenendoos gevonden, hij op is erg tijdens nieuwsgierig naar wat op het zou kunnen met zijn. Mieke Zilverberg stelt een vast een dat het een kom met uit de door Romeinse periode is die met als luxe aardewerk een voor op op tv tafel werd gebruikt. op Verder taxeert expert Wim de Bouwman een bodhisattva. tijdens De moeder van de van eigenaar in heeft dit mooie op beeld uit mogen van zoeken bij een oudere vrouw wiens een tijdens pedicure zij deed. op Het beeld is prachtig behangen het met sieraden, met wat duidt van op de hoge status met van de 'vorstelijke' naar bodhisattva.

Vanuit in Museum de Fundatie uit in Zwolle taxeert expert Jaap naar van Polak een Batakbeeld. De tijdens huidige eigenaar heeft het dit cadeau met gekregen van zijn uit schoonouders. Jaap Polak vertelt dat het tijdens beeld de een voorouderfiguur voorstelt en dat naar het van een naar altaar afkomstig een moet tijdens zijn. Op dit moment zijn dergelijke door Batak-voorouderbeelden het erg populair het en gewild. Daarnaast naar taxeert expert Titia met Reuser een horloge uit de jaren tijdens 70. De eigenaresse tijdens het heeft het horloge geërfd van op haar met grootmoeder. De rest van de familie het vond een het horloge in lelijk, maar zij vond hem in juist mooi in het al zijn lelijkheid. op Titia op tv vertelt dat het horloge in de tijdens jaren 70 speciaal met gemaakt de werd als sieraad. Het met exemplaar een is gemaakt door Chopard, op een heel de klassiek juweliershuis.

In Kasteel Groeneveld een van Baarn zien we een bijzonder scheepsmodel. met De aanbrengster trof tijdens dit scheepsmodel ooit op verstopt op onder een doek op zolder op tv aan bij een tijdens oom en tante met waar ze in met de huishouding werkte. het Dat tijdens vond ze tijdens zonde. Ze mocht de het mee naar huis meenemen de en nu een staat al 30 jaar in van tijdens haar huiskamer te pronken. op tv Expert Bas Hesselink in vertelt dat op een dergelijk miniatuurmodel op tv vaak wordt gemaakt als het cadeau voor de opdrachtgever op tv van het gebouwde het schip. In dit geval uit gaat het van om D'Jonge Klaes, een de in luxejacht dat ooit tijdens door een koopman besteld is. Alle de onderdelen zijn uit in originele een en zeer goede staat. uit De expert met spreekt van een museaal in object. Expert Fred op Kats buigt zich op over naar een bijzondere klok. Deze was op van de grootvader naar van de aanbrengster. Het op klokje met slechts van op tv één wijzer fascineerde haar naar mateloos toen ze naar net leerde klokkijken. Kats tijdens vertelt dat dit naar een lantaarnklokje of pantryklokje op wordt genoemd en tijdens vroeger in een de vertrekken van naar het personeel het van rijke families op tv hing, vandaar dat het van om het een simpele klok tijdens gaat. Maar zo simpel blijkt tijdens de klok niet op te het zijn, want hij is gemaakt door op de op tv beroemde Engelse klokkenmaker George door Graham, die in uit Westminster op tv Abbey begraven ligt. uit En een beeld van een knielende in in vrouw, dat in de familie van op de aanbrengster bekend een staat als 'De tijdens Aanvaarding' uit omdat diens moeder het het als de troost kocht na haar scheiding. uit Expert Marcel door Brouwer vertelt op dat de maker op tv van het beeld, van Tjipke Visser, een van de tijdens belangrijkste Nederlandse op tv beeldhouwers uit de eerste helft uit van een de 20e het eeuw is.

Vanuit tijdens Museum Beelden aan Zee Scheveningen de taxeert het expert Robert op tv Aronson twee kandelaren die uit de grootouders van de aanbrengster op tv ooit naar cadeau kregen na hun op tv hulp op bij de verkoop van een vakantiehuisje op in het Frankrijk. Robert herkent met de twee door kandelaren direct. Bovendien een zijn ze gemerkt met LPK. door Dit staat voor De uit Porcelijne door Lampetkan. De kandelaren naar zijn dus afkomstig uit één de van de door dertig aardewerkfabrieken uit in Delft. De van twee kandelaren zijn met het belangrijkste wat een Robert ooit in Tussen uit Kunst en Kitsch tijdens getaxeerd heeft. Verder taxeert op tv van expert Willem de met Winter een schilderij het van Aad de Haas. tijdens De Haas werd tijdens door de op tv oorlog gevangen gezet door de Duitsers, met omdat hij zonder in toestemming door had geëxposeerd. Hij uit vluchtte naar Limburg, waar hij een het na de oorlog kruiswegstaties maakte voor naar een kerk. Werk tijdens naar van deze schilder is erg zeldzaam, de omdat er veel op tv van zijn werk uit verloren is tijdens gegaan tijdens op tv de oorlog. Expert Jaap Polak de taxeert van een kistje uit Zuid-Oost India naar dat naar de vorm van uit een Europees het dekenkist heeft. Het kistje is tijdens gemaakt van filigrain, in een van oude techniek waarbij op tv de zilversmid dunne zilveren draden aan op tv elkaar op tv hecht.

Expert uit Bas Hesselink uit taxeert een getijdenboek. De het aanbrenger kocht dit met getijdenboek tijdens een naar kampeervakantie voor tijdens maar liefst vijfduizend gulden. In het het getijdenboek tijdens staan gebeden voor van elk uur van de van dag door en van de week. Er de zijn een heleboel van uit een dit soort boeken gemaakt, maar op tv tegenwoordig in vormen ze een zeldzaamheid. Verder op taxeert met expert Rob Driessen een door bordje, beschilderd door op Pablo Picasso. Enkele afgevaardigden tijdens uit verschillende Europese landen naar kregen het bordje het op als dank voor hun komst door naar met het congres in Parijs van de naar Communistische Partij. naar Volgens Rob zijn uit er door waarschijnlijk dertien bordjes uit gemaakt.

Vanuit het Fries door Museum in het Leeuwarden taxeert expert uit Kitty Laméris een een gelegenheidsglas. Dit glas zit op tv een al zeker sinds 1800 van in de naar familie van de eigenaar. naar Expert Kitty Laméris vertelt op tv dat met het wapen van Drenthe in op het door glas staat afgebeeld, afgeleid van het een zegel tijdens in een klooster in het Assen. Glazen met op het de wapen van het Landschap van Drenthe komen respectievelijk weinig voor uit naar omdat Nederland in in die tijd verenigd was tijdens in de Republiek met der Zeven door Verenigde Nederlanden, waar Drenthe buiten van viel. de Is zeldzaam in dit geval ook uit het kostbaar? Daarnaast taxeert expert in Mieke Zilverberg een aardewerken uit pot. Deze pot is naar van op tv de grootvader van tijdens de vrouw die hem meeneemt een tijdens naar de experts van tijdens Tussen Kunst op en Kitsch. Hij was in op 1962 een sloot aan de het graven een met een graafmachine toen op tv met hij scherven zag. Hij is tijdens uitgestapt en met met de hand door verder gaan zoeken in en vond toen deze een pot. Expert Mieke uit Zilverberg vertelt op tv dat deze pot in het de het streek gemaakt is tussen het 50 en 300 na Christus. tijdens Hij is door met het de hand gemaakt, niet tijdens op een naar draaischijf. De klei is gemengd het met stro, zodat in het goed hecht. Zo'n in pot van werd als kookpot uit opgehangen boven een door vuur of door als urn gebruikt.

Vanuit het Scheepvaartmuseum een in Amsterdam taxeert uit expert Joseph Estié een door een Engels reisnecessaire. De eigenaar mocht het dit object, het dat tijdens in de kast een bij zijn grootvader stond, als door kind af en de toe bewonderen. een Hij vermoedt dat het door Frans uit is vanwege de Franse spreuk naar die erop van staat. Expert uit Joseph Estié vertelt echter dat het het kistje een uit Engels reisnecessaire door is. De naar originele inhoud is nog compleet: het twee flacons naar voor parfum, een in oorlepeltje om het oorsmeer te uit verwijderen, een mesje op tv om briefjes naar te openen, een schaar, het een uit balboekje en een tijdens potlood. Dit waren kostbare geschenken het van bijvoorbeeld door diplomaten met aan hun vrouw of op maîtresse. Daarnaast taxeert expert door Titia in Reuser een paar oorbellen. Waarschijnlijk het zijn ze in gemaakt door juwelier Steltman, de een 'Cartier' door van Nederland. In Nederland droeg van men in die de tijd uit vooral streekjuwelen. het Steltman was eigenlijk de enige naar die zich echt kon de meten met met de internationale top. De tijdens oorbellen waren uit toen al het kostbaar, maar hoeveel zijn naar ze nu van waard?

juni 2018
07-03-2018 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbek-kan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude aardewe...

28-02-2018 20:35

Singer Laren

Tussen Kunst en Kitsch - Singer Laren

In Singer Laren taxeert expert Willem de Winter een schilderij van een soldaat aan het 'Südfront'. Dit schilderij was van de grootvader van de huidige eigenaar. Zijn grootouders waren Oostenrijkers en woonden in Wenen. Grootvader werd opger...

07-02-2018 20:40

Spoorwegmuseum Utrecht

Tussen Kunst en Kitsch - Spoorwegmuseum Utrecht

In het Spoorwegmuseum in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman een art deco-ring. De ring is van de 93-jarige moeder van de eigenaar. Martijn Akkerman vertelt dat de diamant van anderhalve karaat is en een hele grote helderheid heeft. Het...

24-01-2018 20:35

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes 'grootgetrokken'; ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Joseph Estié vertelt dat deze J...

17-01-2018 20:35

Stadhuis Middelburg

Tussen Kunst en Kitsch - Stadhuis Middelburg

In het Stadhuis in Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink een atlas. De schoonvader van de eigenaresse kreeg deze atlas als een verjaardagscadeau van een vriend. Laurens Hesselink vertelt dat Isaak Tirion een belangrijke uitgever was i...

10-01-2018 20:30

CODA Apeldoorn

Tussen Kunst en Kitsch - CODA Apeldoorn

Vanuit het CODA Museum in Apeldoorn taxeert expert Jaap Polak twee zilveren tazza's. De eigenaar heeft deze coupes 25 jaar geleden geërfd. Expert Jaap Polak vertelt dat deze zilveren coupes zijn gemaakt van dun filigrain. De vorm van de taz...

03-01-2018 20:35

Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst en Kitsch - Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Vanavond start een nieuw seizoen van het cultuurmagazine Tussen Kunst en Kitsch, waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa taxeren. De eerste aflevering komt uit het Groninger Museum. De komende weken zijn ook uitzendingen vanuit CODA Apeld...

08-11-2017 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Willem de Winter taxeert een schilderij van Jacobus van Looy. De inmiddels overleden echtgenoot van de eigenaresse heeft dit schilderij gekocht van een aangetrouwde tante. Willem vertelt dat Jacob van Looy een dubbeltalent was; hij k...

01-11-2017 20:35

Diverse Musea (1)

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea (1)

Expert Martijn Akkerman taxeert een halssieraad. Mevrouw heeft dit juweel voor kerst gekregen van een familievriend. Martijn Akkerman vertelt dat het een heel bijzonder juweel is omdat het namelijk een rebus is. De stenen liggen in een bepa...

18-10-2017 20:35

Museum de Fundatie Zwolle

Tussen Kunst en Kitsch - Museum de Fundatie Zwolle

Vanuit Museum de Fundatie in Zwolle taxeert expert Jaap Polak een Batakbeeld. De huidige eigenaar heeft dit cadeau gekregen van zijn schoonouders. Jaap Polak vertelt dat het beeld een voorouderfiguur voorstelt en dat het van een altaar afko...

11-10-2017 20:40

Kasteel Groeneveld Baarn

Tussen Kunst en Kitsch - Kasteel Groeneveld Baarn

In Kasteel Groeneveld Baarn zien we een bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster trof dit scheepsmodel ooit verstopt onder een doek op zolder aan bij een oom en tante waar ze in de huishouding werkte. Dat vond ze zonde. Ze mocht het mee naar...

04-10-2017 20:35

Museum Beelden aan Zee Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Beelden aan Zee Den Haag

Vanuit Museum Beelden aan Zee Scheveningen taxeert expert Robert Aronson twee kandelaren die de grootouders van de aanbrengster ooit cadeau kregen na hun hulp bij de verkoop van een vakantiehuisje in Frankrijk. Robert herkent de twee kandel...

27-09-2017 20:35

Art Center Hugo Voeten Herentals België

Tussen Kunst en Kitsch - Art Center Hugo Voeten Herentals België

Expert Bas Hesselink taxeert een getijdenboek. De aanbrenger kocht dit getijdenboek tijdens een kampeervakantie voor maar liefst vijfduizend gulden. In het getijdenboek staan gebeden voor elk uur van de dag en van de week. Er zijn een heleb...

20-09-2017 20:35

Fries Museum Leeuwarden

Tussen Kunst en Kitsch - Fries Museum Leeuwarden

Vanuit het Fries Museum in Leeuwarden taxeert expert Kitty Laméris een gelegenheidsglas. Dit glas zit al zeker sinds 1800 in de familie van de eigenaar. Expert Kitty Laméris vertelt dat het wapen van Drenthe op het glas staat afgebeeld, afg...

13-09-2017 20:35

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Vanuit het Scheepvaartmuseum in Amsterdam taxeert expert Joseph Estié een Engels reisnecessaire. De eigenaar mocht dit object, dat in de kast bij zijn grootvader stond, als kind af en toe bewonderen. Hij vermoedt dat het Frans is vanwege de...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 86
  • Laatste uitzending op 25-05-2018 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord