Programma gemist?

Vanuit tijdens diverse musea. Expert Joseph op tv Estie taxeert hartvormige van potjes door met deksel. Deze zeer met zeldzame hartvormige potjes uit zijn gemaakt op tv in de Loosdrechtse tijdens porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan met heeft. De uit fabriek verkocht uiteindelijk van niet meer van en is failliet op gegaan. De blauwe en bietenrode het tijdens kleur was typisch voor Loosdrechts porselein. met * de Expert Esther Aardewerk taxeert een in zilveren op tv theepot. Deze theepot uit is geërfd door mevrouw met en haar een twee broers en twee zussen, naar maar geen van naar vijven hebben het er door eigenlijk belangstelling voor. Esther op tv Aardewerk vertelt dat thee vroeger met in dit op tv soort kleine het potjes werd gezet. op Daar werd hele sterke van thee in getrokken en uit daarom wordt op dit formaat een theepot ook wel trekpot een genoemd. Men schonk het een klein met beetje in uit een kopje en van lengde dat aan met heet water een uit op tv de bouilloire. uit * Expert Rob een Driessen taxeert een beeld van een van ineengedoken, een slapende man. Dit op beeld is op tv gemaakt door de Italiaans-Nederlandse beeldhouwer met Fred Carasso. Hij uit maakte vaak op dit soort in op elkaar gedoken de figuren met een in bijzondere balans. Het is vroeg op tv abstract werk uit van een op van de belangrijkere naoorlogse Nederlandse met beeldhouwers.

Vanuit diverse musea. de Jaap Polak taxeert uit twee Yoruba van beeldjes. Deze beeldjes van met een het man en door een vrouw zijn symbolen van een het bepaald een broederschap van de Yoruba stam, het tijdens zoiets als de Vrijmetselarij. op Leden van het een broederschap behoorden met tot de hoogste van laag van de maatschappij, zij adviseerden het diverse het vorsten en met hielpen bij rechtszaken. Deze man op en vrouw een werden gezien als naar een soort Adam- en tijdens Eva figuren, van de oerouders van de uit Yoruba's. Men droeg de van beeldjes bij de bepaalde ceremonies aan een het ketting om de van hals. Verder tijdens taxeert naar Willem de Winter een het aquarel met vaas uit met bloemen. Deze in aquarel met op tv vaas met bloemen is geschilderd door uit Jan Voerman. Dit een werk is uit uit zijn vroege periode, op omdat op tv Voerman rond 1902 overging van op olieverf en met tijdens name IJssellandschappen schilderde. naar Dat van het om een vroeg de werk gaat hier is op tv ook de te zien aan uit de signatuur: hier signeert hij de nog met van zijn initialen J.V., later tijdens met het zijn hele door naam. Verder wordt er een op bronzen masker getaxeerd door het Rob Driessen. Dit door is op een portret van de dichter door door Paul Verlaine, gemaakt door Erich tijdens Wichman. door Het is een een een 'klein plastiek', geliefd in op tv de jaren twintig met bij kunstenaars omdat op het een goede de manier van was om wat bij te tijdens verdienen. Je de plaatste dit van op je bureau. de Het is in in een kleine oplage een gemaakt.

In deze het uitzending van Tussen uit Kunst en Kitsch vanuit met van het Gallo Romeins Museum Tongeren op taxeert met expert Rob Driessen een een beeldje van een zittende van aap. op tv Dit beeldje van de een zittende aap is tijdens gemaakt door Johan het Altorf, in een naar oplage van ongeveer acht op tv of van tien stuks. Altorf door begon als meubelmaker van maar groeide uit het tot een van de meest geliefde de met beeldhouwers van voor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dierfiguren die je naar op je tijdens bureau neerzette waren tijdens in die tijd een op ware rage. Ook op tv door taxeert expert Tom Angevaren een op tv blauw-witte schotel. van Deze schotel, waarop met twee figuren, op een wierrookbrander en twee konijnen staan in afgebeeld, van is gemaakt in de door hoogtijdagen tijdens van de productie uit van Chinees porselein. met De kleur blauw in de Kangxi naar met periode, zo rond 1700, op was heel helder. De schotel de is nog helemaal op op tv gaaf. Dit soort schotels naar werden door Hollanders de in China het besteld en door de op tv V.O.C. naar Nederland vervoerd. met De Hollanders hielden op tv van een naar vol gedecoreerd bord, zoals op deze. Als in er niet genoeg op stond, naar werd de er in Amsterdam vaak iets met bijgeschilderd, dat in noemen we nu op 'Amsterdams Bont'. naar Verder wordt er een naar schilderij door uit Willem de Winter met getaxeerd. Dit schilderij door is geschilderd tijdens en gesigneerd door Jan Willem van de Borselen. naar Deze kunstschilder kwam naar uit Gouda en op tv behoorde tot in de Haagse School. Hij schilderde het veel landschappen uit bij hem de in de omgeving, de het 'groene hart' maar ook met in opdracht een van Koning Willem III. Hij op stond hoog uit in aanzien bij de van koning en een heeft voor hem uit vergezichten gemaakt op het op tv Loo. met Het werk door van Van Borselen tijdens hangt ook in het Teylers tijdens Museum. Dit schilderij is van heel de vies, maar is in helemaal gaaf en zit in door de originele het lijst.

In een het Museum Het Valkhof tijdens taxeert expert Frank Welkenhuysen uit een lithografie 'Drie met werelden'. Het door idee voor deze naar steendruk op tv van een spiegeling in het water op naar ontstond tijdens een van de wandelingen van van uit Escher bij zijn huis. Hij naar laat hier op tv drie werelden zien: een de onderwaterwereld (vis), de op tv weerspiegeling in van de bomen (wateroppervlak) op tv en een de derde wereld is tijdens de lucht. van Escher staat bekend om zijn een vlakvullende houtsnedes. Hij op tv haalde op tv vaak zijn inspiratie uit de Moorse het in kunst, maar deze litho tijdens is duidelijk geïnspireerd op een Japanse kunst. Remco het van Leeuwen taxeert een het albasten reliëf uit met daarop de op geboorte van Christus met op Jozef, Maria een en herder. Hij uit vertelt door dat er in Mechelen in naar de 16e eeuw naar een hele op grote productie uit was van dit soort op tv albasten beelden. Er waren meerdere van ateliers. Bijna op alle religieuze voorstellingen werden naar in Mechelen naar gemaakt, op in verschillende maten. Ze van werden met paard een en wagen op tv vervoerd door heel Europa uit om te verkopen. Expert Martijn een Akkerman taxeert op tv een tiffany ring. Dit op tv een in belangrijke ring, gemaakt van topkwaliteit naar materiaal naar met een tijdens saffier van 6 karaat, met platina en baguettegeslepen een diamanten. Het de model wordt ook wel naar 'sugar loaf' genoemd, naar de in vorm van op tv suikerbrood. Het is heel in kenmerkend voor die van tijd rond in de oorlog. De saffier naar heeft de het blauwe kleur uit tijdens Ceylon. Tiffany's begon in in met 1837 met het maken uit van schrijfartikelen en luxe op gebruiksartikelen. In 1853 gingen met zij ook juwelen naar op tv en zilver maken. van De beroemde winkel op van Fifth Avenue is geopend het in 1940 en het werd pas in wereldwijd beroemd door de naar film 'Breakfast at de Tiffany's'.

In De in Museumfabriek van taxeert expert Joseph het Estié zes 'Chine naar de Commande'-wapenborden. Deze porseleinen uit borden werden op bestelling in van China gemaakt het en voorzien van op het familiewapen een van degene voor wie de naar borden bedoeld waren. tijdens In uit het begin van de op achttiende eeuw wilde iedereen door van een wapenservies om mee te naar pronken, niet zozeer om door van te eten. met Men stalde uit het de uit in de de ontvangstkamer naast de tijdens familieportretten. Ook taxeert op tv expert Willem de Winter een schilderij door met voorstellingen aan naar de het voor- en door achterzijde. Aan de voorzijde de een kerkinterieur en aan van de achterzijde een Moeder Overste, tijdens die nonnen billenkoek geeft. Op op de voorzijde staan de een initialen op J.B., die op tv duiden op de bekende kerkinterieurschilder Johannes van Bosboom. Hij hoorde uit bij de toppers door de van de Haagse uit School. In de 19e tijdens eeuw was het geloof in en de in mystieke sfeer van kerken een nog heel geliefd; een hij door maakte daar zijn handelsmerk van. Verder in taxeert Emiel Aardewerk tijdens een zogenaamde het Schraubthaler. Dat zijn munten van die je open met kunt schroeven en door waarin het kleine, ronde afbeeldingen worden bewaard. in In op dit geval zijn dat tijdens afbeeldingen van de Hernhutters, het een evangelische broedergemeenschap naar die aan naar het einde een van de 16e eeuw is op ontstaan. tijdens De tocht van deze het Duitse Hernhutters door en hoe zij hun geloof op van verspreidden is op uit de plaatjes te een zien en ook uit aan de buitenkant van de op munt. Ze werden overal in verdreven en graaf naar Zinzendorf gaf door ze in 1722 onderdak naar het in Saxen Duitsland, waar in ze hun nederzetting hebben in gesticht. Historisch is op tv dit een zeer een interessant stuk, in ook omdat tijdens er nog steeds Hernhutters bestaan. naar Aan de binnenkant op van de munt staat met een landkaart met afgebeeld.

Vanuit uit diverse musea. Expert op Wim Bouwman taxeert een een tegeltableau. Dit tableau is een het gemaakt in Perzië tijdens op de Kadjaren dynastie. In met die periode uit zien we het einde uit van de het ontwikkeling van het de tegels, en op tegelijkertijd een revival op tv van oude stijlen. We zien de tijdens hoogtepunten van het de tegelindustrie van tijdens de afgelopen op eeuwen terug in van deze tegel, uit met verschillende invloeden zichtbaar met in het van Iznik motief maar ook op tv de Indiase sfeer de van de bloemen. Verder taxeert met op tv Martijn Akkerman een ring. Deze uit ring is van de op 93-jarige in moeder van meneer. Het is uit een erfstuk, een zij heeft hem nooit in gedragen. Het een gaat de om een Art de Deo ring, heel strak op gestyleerd. Het is een platte het de ring, kenmerkend voor een die tijd omdat het onder van de handschoen kon worden naar gedragen. Ook met taxeert Willem de uit Winter op tv een schilderij van spelende kinderen op uit het strand. uit Het schilderij de is geschilderd door Johannes van Evert een Hendrik Akkeringa. Hij behoort tot met de eerste generatie op tv Haagse School schilders, door de in absolute top. Hij woonde aan in zee. Zijn strandjes zoals door door deze ziet men het in liefst, hoewel hij ook bijvoorbeeld van bloemstillevens de schilderde en later naar zijn eigen de kinderen.

Expert Mieke Zilverberg tijdens taxeert in het tijdens CODA Apeldoorn een op snavelbekkan tijdens met een op koe/rund op het handvat. door Meneer heeft uit deze bijzondere kan in 1977 naar voor 950 door gulden gekocht bij een het Nederlandse in handelaar. Hij zag bij een op tv vriend een oude-aardewerkverzameling met en naar dacht 'dat wil ik ook'! van Zo begon tijdens hij met verzamelen. Mieke op Zilverberg tijdens vertelt dat dit een de Iraanse snavelbekkan is. Men door gebruikte het om uit vloeistof in bronzen/aardewerken de kommen te gieten. het Het is gemaakt van in het met woestijn- en berggebied van de Amlash, ten zuidwesten van van de Kaspische Zee. met * In op het op Groninger Museum taxeert expert in Jan Beekhuizen een tinnen kan. uit Mevrouw kocht van deze kan als in achttienjarig meisje samen met de haar moeder voor van 650 gulden. Jan uit Beekhuizen vertelt dat een dit een door Zwitserse 'Bauchkan' is: de de vorm het van een naar buik komt er op tv duidelijk in terug. Dit ontwerp naar is het door belangrijkste van de Zwitserse de kannen. * Daarnaast taxeert op tv de expert Frank Welkenhuysen in het op Stadhuis uit Middelburg een schilderij van waterlelies. door De een grootouders van de een huidige eigenaresse hadden vier van op tv dit soort schilderijen, van de de vier door verschillende jaargetijden. Haar het moeder kreeg deze op en liet hem restaureren, met een waarna zij hem heeft op tv gekregen. Frank Welkenhuysen vertelt uit dat het schilderij gemaakt door uit is door Dirk Smorenberg. van Dit onderwerp, waterlelies, was typerend een voor op tv hem. Hij werkte in op tv een groot atelier aan op tv de Loosdrechtse Plassen, op tv naar waar hij de omgeving schilderde. Hij tijdens stelde de zijn atelier open om zo op zelf werk in te kunnen verkopen. op Hij het maakte ook de een lijsten zelf. Het is belangrijk dat naar er een door 'Smorenberg-lijst' om zijn een schilderijen heen door zit.

In in het Stedelijk op tv Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert met Joseph Estié Japanse tijdens bordjes. De een eigenaresse is met deze in bordjes opgegroeid. Ze uit stonden in altijd bij haar door ouders op het dressoir het in de woonkamer. Expert Joseph in met Estié vertelt dat deze de Japanse bordjes speciaal zijn gemaakt uit voor de met Hollandse markt, door men noemt het 'Japon de op Commande'. Het het werd op bestelling in in op tv Japan gemaakt en op tv door de VOC verscheept naar Europa. uit Expert Remco uit van de Leeuwen taxeert een middeleeuws beeld. van Dit beeld de is al de vier generaties in de familie. Het op tv is zogenaamde de 'onverdeelde boedel', dat van betekent dat het niet op tv echt op van iemand is, maar dat op het altijd door in naar de familie blijft. Door de op tv voorvaderen is bepaald op tv dat deze van Maria met in kind een 'verbinder' in de familie op moet van zijn. Het met beeld staat dan ook altijd bij met speciale in gebeurtenissen als een in huwelijk of begrafenis op door het altaar van de door kerk. op tv Dat het middeleeuws is, zie van je tijdens duidelijk aan de naar houding van Maria: de de knik in het lichaam, de de knie op naar voren, dat duidt van allemaal op op de in vijftiende eeuw. Dit soort beelden de werden het gebruikt voor huisdevotie, legt Remco op tv van Leeuwen het uit.

In het het Rijksmuseum in in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman met een Vajradhara op tv Adi-Boeddha beeld. het Dit is de allereerste verlichte het boeddha. De eigenaar het door heeft dit beeld tijdens in 1969 gekocht bij een antiquair het in Amsterdam voor de 2800 gulden. de Al in vanaf zijn zevende is hij naar geïnteresseerd in de Tibet door het lezen van uit tijdens de strip 'Kuifje in Tibet'. Later van kwam daar zijn op interesse voor tijdens het boeddhisme bij. * met Expert Willem tijdens Jan Hoogsteder uit taxeert een zelfportret van een pastel. Dit erfstuk komt van op uit de familie van de de moeder van op de huidige eigenaar. Volgens het op familieverhaal op zou het een uit zelfportret zijn op van dominee De Mol, een oprichter van de Loosdrechtse de porseleinfabriek. in Dominee De Mol zou het rond naar 1900 aan naar de de overgrootvader van de huidige eigenaar cadeau van hebben gedaan. door * Ook taxeert expert het Jan Beekhuizen een met kan van van Jan Steen. Voor de Jan Beekhuizen vormt deze het op kan een hoogtepunt uit zijn Kunst in op & Kitsch-carrière. Hij heeft veel onderzoek op tv gedaan naar dergelijke de kannen, maar uit er zijn er door maar het honderd van bekend.

Expert Tom Angevaren door uit taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit een is een een hele vroege, van Chinees porseleinen schotel. Dit naar soort porselein, een beetje op boers en met grijze met tinten naar en vrij donker blauw, tijdens wordt naar Swatow-porselein genoemd, naar de tijdens Chinese exporthaven. Typerend voor tijdens Swatow is naar ook de op tv onderkant die in door zand gebakken werd in en ongeglazuurd is. Dit soort het schotels werd speciaal in voor op tv de export gemaakt de naar de Zuid-Oost Aziatische markt. uit * Expert tijdens Willem de Winter taxeert uit een stilleven. Dit uit grote schilderij is heel uit realistisch, los geschilderd het met het een eenvoudige driehoekscompositie en het een mooi de contrast tussen de op voorstelling en de achtergrond. op Het is gemaakt in door Frans Oerder. Toen een zijn broer tijdens emigreerde naar een Zuid-Afrika besloot Frans Oerder hem een in een 1890 daar op in te zoeken. Hij bleef en in werkte onder uit andere door voor de Zuid-Afrikaanse spoorwegmaatschappij, op tv waar hij masten langs van de spoorlijn de schilderde. Omdat in Zuid-Afrika van geen kunstacademie een was, keek op men zeer tegen hem op door als kunstenaar. Toen in het uit 1899 de Boerenoorlog naar uitbrak, werd hij door in president Paul naar Kruger benoemd tot in oorlogskunstenaar. Hij had grote invloed op met Zuid-Afrikaanse kunstenaars. het Hij schilderde later vooral tijdens landschappen naar en bloemstillevens.

Expert door Mieke Zilverberg taxeert een de terrachiara op tv kopvaas. Terrachiara is de uit naam van de heldere kleivariant de uit Tunesië; alleen het daar de is deze oranje door kleur te vinden. Het de is uit een provinciaalse vaas om wijn in uit te schenken. uit Op de kan het staat 'ex of navisi', naar dat naar betekent uit de 'officina', op tv de de werkplaats van Navicius. Daar werden uit ook van andere objecten vervaardigd: er uit zijn bijvoorbeeld van olielampen uit die werkplaats de bekend. De vaas het is in een naar mal gemaakt, er op werden honderden van dit een soort uit vazen gemaakt. Maar vanwege de inscriptie het is deze waardevol. in * Expert de Rob Driessen taxeert een van art-decoklok. Deze op klok is de typerend voor in de ontwerpen van in Jacques Adnet, een een van de eerste tijdens Franse ontwerpers die werkte in de een modernistische stijl. door Hij het maakte ook allerlei op meubels waarin de combinatie uit zwart en chroom een terugkomt.

Vanuit Louwman Museum door Den Haag een taxeert expert Martijn Akkerman van een het broche. De broche is samengesteld van uit een ring van met twee oorknoppen met een met hangers eraan. Dit tijdens was een liefdesjuweel, de het rode robijnkleur staat voor op tv uit de liefde. De parels zijn symbool naar voor zuiverheid uit en trouw. Doordat tijdens het een samengesteld juweel de een is, is de waarde tijdens wel wat lager. van Verder taxeert Jan Beekhuizen door een tabaksdoos. Deze tabaksdoos met op tv is uit notenhout gestoken, het de snijwerk is van hoge het kwaliteit. Hij op tv is gezet in een de messing 'muizentandenmontering'. Er het staan diverse taferelen van op op het houtsnijwerk: op tv we zien onder andere Adam tijdens en Eva en tijdens Aron op met de ark voor de stenen in tafelen met met daarop een met Menorah lamp. naar Aan de binnenzijde is op tv nog een monogram aangebracht, maar de dat is later uit gebeurd, in de door negentiende de eeuw.

In Museum Helmond op tv het taxeert expert Esther Aardewerk een een zilveren tijdens koffiekan en melkkan. tijdens Mevrouw erfde dit vier een jaar geleden van haar vader, door die de twee op kannen samen naar bij een antiquair naar had gekocht. met De kannen zijn de prachtig zwaar naar uitgevoerd in de van stijl van Lodewijk XVI, met parelranden, in op cannelures en lauwerkransen op de door voet. De grote kan op is het een koffiekan met een op houten oor op tv omdat zilver de warmte geleidt, op deze met manier brandt men de op tv vingers een niet. Koffiekannen komen het minder voor dan theekannen. een De koffie werd vermoedelijk een in op de keuken gezet, het personeel door schonk het dan de in dit in soort mooie kannen op tafel uit uit. tijdens Verder taxeert Jaap Polak een tijdens met tanka, een rolschildering die van je ophangt in een tempel. in Op de tanka tijdens staat een tara op tv afgebeeld: dat uit is de vrouwelijke een vorm van een van bodhisattva, de op verlichte wijsheid. Tara betekent tijdens ook redster. Er bestaan op 21 verschillende door tara's, elk met een uit ander tijdens attribuut in de hand. naar Deze tara heeft een tijdens kalasa: een vaas van met heilig water op in of onsterfelijkheids-elixer. Ook taxeert het Titia Reuser een typisch Brabantse tijdens horlogeketting van voor dames. Deze ketting een was op echt streekdracht en werd vaak in in combinatie de met een kruisje de gedragen: zo liet men zien de dat men uit op tv een Brabant kwam en katholiek op tv was.

In met het Stedelijk Museum van Alkmaar taxeert Rob door Driessen een tijdens Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken uit op tv aan het werk van van Hildo Krop en John Rädecker, de op tv beeldhouwers die in de een jaren 20 en naar 30 furore tijdens maakten. Maar het werk in is veel later gemaakt, na naar tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1956. een Het beeld is op tv van Prometheus, die volgens in op de Griekse mythologie vuur op steelt van de goden en het de aan de mensen schenkt. De naar mens van leerde hierdoor metaal bewerken en een de technische beschaving met te ontwikkelen. Promotheus een wordt nog steeds geassocieerd naar met uit techniek en is de mascotte naar van de TU tijdens Delft. naar * Willem op de Winter taxeert een tijdens schilderij van een uit landschap. Het schilderij naar is gemaakt door Wim Oepts. op Voor een de oorlog maakte hij een donkere, van sombere schilderijen. In 1946 vestigt hij de zich in door Parijs, waar hij naar kleurrijk werk ziet de van een de Fauvisten. Vanaf die tijd in speelt hij met kleur in en uit is hij een de ware colorist naar te noemen.

In het Drents op tv Museum door Assen taxeert expert Jaap Polak door de een kan voor een het plengoffer. Mevrouw heeft de van kan geërfd op van de van zus van haar grootmoeder, op die een paar van jaar in Hongkong woonde en met kunst verzamelde. van Jaap Polak vertelt dat het dit een tijdens 'yue' is. tijdens Dat is een kan die het in China gebruikt op tv met werd voor plengoffers, met wijn ter een naar verering van de voorouders, op van het graf. Marcel Brouwer naar taxeert een op glassculptuur van Paul Citroen. met Hij vertelt dat door dit beeld echt de een met autonome sculptuur is. uit Het vertoont op gelijkenissen met de vorm van een uit golf. Glasfabriek Leerdam van huurde, de naast hun op tv vaste ontwerpers, autonome kunstenaars in die van voor hen tijdens werkten en de ook zogenoemde het 'Leerdam Unica' lieten van uitvoeren. Emiel Aardewerk taxeert in een knottenkistje met vergulde op pootjes. In Friesland was met het een gebruik naar dat de man het van met een met munten gevulde en op dichtgeknoopte doek door langs de in vrouw liep van waar hij zijn oog op in had laten vallen. Als tijdens de vrouw uit de knoop toetrok, was op tv zijn huwelijksaanzoek bevestigd. de De een munten werden met gezien als bruidsschat: de van man 'koopt' tijdens de bruid van de van vader.

juni 2020
25-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Joseph Estie taxeert hartvormige potjes met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet ...

18-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Vanuit diverse musea. Jaap Polak taxeert twee Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van een man en een vrouw zijn symbolen van een bepaald broederschap van de Yoruba stam, zoiets als de Vrijmetselarij. Leden van het broederschap behoorden tot de h...

11-08-2019 19:25

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In deze uitzending van Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje van een zittende aap is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer a...

04-08-2019 19:25

Museum het Valkhof Nijmegen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum het Valkhof Nijmegen

In het Museum Het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie werelden'. Het idee voor deze steendruk van een spiegeling in het water ontstond tijdens een van de wandelingen van Escher bij zijn huis. Hij laat hier drie w...

21-07-2019 19:25

De Museumfabriek

Tussen Kunst en Kitsch - De Museumfabriek

In De Museumfabriek taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine de Commande'-wapenborden. Deze porseleinen borden werden op bestelling in China gemaakt en voorzien van het familiewapen van degene voor wie de borden bedoeld waren. In het begin va...

14-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels, en tegelijkertijd een revival van oude sti...

07-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbekkan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude-aardewer...

30-06-2019 19:25

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes opgegroeid. Ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat deze ...

27-03-2019 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn...

13-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Tom Angevaren taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit is een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. Dit soort porselein, een beetje boers en met grijze tinten en vrij donker blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar de Chine...

06-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara kopvaas. Terrachiara is de naam van de heldere kleivariant uit Tunesië; alleen daar is deze oranje kleur te vinden. Het is een provinciaalse vaas om wijn uit te schenken. Op de kan staat 'ex o...

27-02-2019 20:35

Louwman Museum Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Louwman Museum Den Haag

Vanuit Louwman Museum Den Haag taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De broche is samengesteld uit een ring met twee oorknoppen met hangers eraan. Dit was een liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor de liefde. De parels zijn sym...

20-02-2019 20:35

Museum Helmond

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Helmond

In Museum Helmond taxeert expert Esther Aardewerk een zilveren koffiekan en melkkan. Mevrouw erfde dit vier jaar geleden van haar vader, die de twee kannen samen bij een antiquair had gekocht. De kannen zijn prachtig zwaar uitgevoerd in de ...

13-02-2019 20:35

Stedelijk Museum Alkmaar

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, ...

06-02-2019 20:35

Drents Museum Assen

Tussen Kunst en Kitsch - Drents Museum Assen

In het Drents Museum Assen taxeert expert Jaap Polak een kan voor een plengoffer. Mevrouw heeft de kan geërfd van de zus van haar grootmoeder, die een paar jaar in Hongkong woonde en kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat dit een 'yue' is...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 123
  • Laatste uitzending op 25-08-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!