Programma gemist?

Expert Mieke Zilverberg het taxeert in het in CODA Apeldoorn een op snavelbek-kan uit met een koe/rund naar op het tijdens handvat. Meneer heeft deze uit bijzondere kan in 1977 voor een 950 gulden gekocht met op bij een Nederlandse handelaar. Hij zag de bij op een vriend uit een oude aardewerk verzameling en de dacht 'dat wil een ik ook'! Zo begon in tijdens hij met verzamelen. Mieke Zilverberg van vertelt dat dit door een door Iraanse snavelbek kan uit is. Men gebruikte het om op vloeistof tijdens in bronzen/aardewerken kommen te op tv gieten. Het is gemaakt een in het naar woestijn- en berggebied in van Amlash ten zuidwesten van de met de Kaspische Zee. in In het Groninger door Museum taxeert expert tijdens Jan Beekhuizen een het tinnen kan. Mevrouw van kocht deze kan als achttienjarig het meisje samen met haar in moeder voor 650 tijdens gulden. met Jan Beekhuizen vertelt dat dit de een Zwitserse 'bauchkan' op tv op is: de vorm in van een buik komt er duidelijk het een in terug. Dit ontwerp door is het belangrijkste door van de Zwitserse kannen. van Daarnaast taxeert uit expert Frank Welkenhuysen in in het Stadhuis Middelburg van een uit schilderij met waterlelies. De grootouders de van de huidige een eigenaresse hadden vier naar van naar dit soort schilderijen, van van de vier verschillende jaargetijden. Haar in moeder van kreeg deze en liet hem in restaureren, waarna zij in de hem heeft gekregen. Frank Welkenhuysen vertelt met dat het schilderij het uit gemaakt is door Dirk Smorenberg. Dit in onderwerp, waterlelies, het was typerend voor tijdens hem. Hij werkte een in een groot van atelier aan naar de Loosdrechtse Plassen, naar waar hij in de omgeving schilderde. Hij stelde zijn van atelier de open om zo zelf werk door te kunnen door verkopen. Hij maakte ook uit op tv de lijsten zelf. op tv Het is belangrijk dat er een het 'Smorenberg-lijst' om zijn een schilderijen met heen zit.

In in Singer Laren taxeert expert tijdens Willem de op Winter een schilderij het van een in soldaat aan het 'Südfront'. het Dit schilderij was van de door grootvader in van de op tv huidige eigenaar. Zijn op grootouders waren Oostenrijkers en woonden in het op Wenen. Grootvader werd een opgeroepen voor militaire dienst, maar belandde naar uit uiteindelijk op het ministerie van oorlog tijdens waar hij bemiddelde tijdens tussen een kunstenaars en het een leger. Daar is dit in schilderij van waarschijnlijk ontstaan. Willem in de Winter vertelt dat uit de maker van het dit schilderij, op tv Albin Egger-Lienz, behoort door tot de absolute de top van de Oostenrijkse schilders. de Daarnaast taxeert expert Joseph in Estié een een theekistje. Dit doosje is tijdens al uit generaties in de met familie van mevrouw. Het staat op in een glazen tijdens kast op als pronkkistje. Joseph Estié vertelt op een dat het een Lodewijk uit XVI theekist uit is. Alleen de vorm op al duidt erop dat naar dit kistje vóór de 1800 door gemaakt is. Het is heel bijzonder het van om ook zo'n kistje in Nederland van te vinden en een bovendien tijdens is de maker bekend. Het in is uit gemaakt door de dochter van tijdens professor met Ruardi in Groningen, die door dit als proeve van de in bekwaamheid op de kostschool te het Leeuwarden in maakte.

In het Spoorwegmuseum door in Utrecht taxeert een expert Martijn een Akkerman een art deco-ring. op De ring is tijdens door van de 93-jarige moeder door van de eigenaar. van Martijn Akkerman vertelt dat naar de diamant naar van anderhalve karaat is op tv en met een hele grote helderheid heeft. in Het het is een platte ring, op tv kenmerkend voor die tijd, naar omdat het op tv onder de handschoen naar kon worden gedragen. een Daarnaast taxeert expert de Wim Bouwman twee beelden het van goden. Deze beelden met stonden in een het een missiehuis, het opleidingsinstituut voor missionarissen. op Voor 1951 zijn de de beelden naar van Nederland gekomen, daarna werden van naar veel missies in China uit afgebroken. De beelden worden in naar Nederland van gebruikt ter illustratie op tv en educatie van godsdiensten tijdens in door andere landen, vaak ook de ter voorbereiding op uit missies. Wim Bouwman de vertelt dat de een beelden in op tv de cire perdue-techniek zijn gegoten. de Het ene van beeld stelt Kuan-ti voor, de in oorlogsgod, herkenbaar aan met zijn wapen. Het op andere beeld door is Monju Bosatsu, naar de god met der wijsheid, een zittend op de olifant. Verder uit taxeert expert Joseph Estié de een wapenbord. met Dit bord uit hing vroeger een altijd aan de tijdens wand bij de grootvader van op de eigenaar. Joseph Estié uit op tv vertelt dat dit een met uiterst zeldzaam bord is tijdens en dat door het in een bijzonder in goede staat is. Het van op tv is tussen 1700 door en 1720 in China gemaakt, op tv maar op bestelling via naar de naar VOC. De VOC de liet dit van soort borden ook maken een voor de van steden waarin de VOC-Kamers/handelskantoren met zaten.

In naar het Stedelijk het Museum in 's-Hertogenbosch taxeert in expert Joseph Estié naar Japanse bordjes. De eigenaresse door is met deze het bordjes 'grootgetrokken'; ze stonden het altijd een bij haar op ouders op het dressoir in in de woonkamer. het Joseph Estié vertelt dat met deze Japanse tijdens bordjes speciaal zijn gemaakt voor tijdens de in Hollandse markt, men noemt op tv het 'Japon de Commande'. van van Het werd op bestelling in door Japan gemaakt naar en door de V.O.C. het verscheept de naar Europa. Verder taxeert Remco van naar Leeuwen een door middeleeuws beeld. in Dit beeld door zit al vier op generaties in de het familie. Het is zogenaamde 'onverdeelde boedel', op dat betekent dat een het niet echt de van iemand met is maar uit dat het altijd in uit de het familie blijft. Door de door voorvaderen is bepaald dat in deze Maria met kind tijdens een 'verbinder' in het de familie moet naar zijn. in Het beeld staat dan ook op altijd door bij speciale gebeurtenissen als een het huwelijk of begrafenis de op het op altaar van de door kerk. Dat de het middeleeuws is, zie het je duidelijk aan de uit houding van een Maria; de knik van in het lichaam, de op tv knie in naar voren, naar dat duidt allemaal het op de vijftiende eeuw. met Dit soort beelden een werden gebruikt voor huisdevotie, legt door op Remco van Leeuwen op tv uit.

In op tv het Stadhuis in door Middelburg taxeert van expert Laurens Hesselink een atlas. van De schoonvader uit van de eigenaresse kreeg deze op atlas een als een verjaardagscadeau van een door op tv vriend. Laurens Hesselink vertelt dat door Isaak Tirion een belangrijke op tv uitgever uit was in Amsterdam. op tv Nederland was naar leidinggevend in het maken tijdens van kaarten, dé naar cartografen van de wereld de waren Nederlanders. Dit met is op tv geen maritieme atlas, maar een door atlas naar van de landen en op tv continenten. Ze zijn volledig op met de van hand ingekleurd. Bijzonder het is dat Californië nog een als een eiland wordt afgebeeld. op tv Verder taxeert expert Martijn de Akkerman twee clips. De eigenaresse tijdens heeft deze uit clips geërfd door van een in tante van haar man, die uit ze van vaak aan haar mantelpak droeg. in Zelf draagt ze naar de clips de als hanger naar aan een ketting. uit Martijn Akkerman vertelt naar dat deze clips bijzondere sieraden de waren. Je kon met ermee van spelen, je kon ze aan je naar hoed dragen in of door door de stof een van je kleding een steken. Het ontwerp is de Frans; Louis Cartier op liet zich een inspireren tot dit het soort juwelen, toen hij een de boerin met knijpers de op was op op tv zag hangen. Daarnaast taxeert tijdens expert Emiel Aardewerk het met een zilveren tabaksdoos. De eigenaar erfde met deze zilveren tabaksdoos een in door 1987 van zijn oudoom. door Emiel Aardewerk door vertelt dat de met eerste gebruiksvoorwerpen om tabak in uit op in te bergen hele kleine het doosjes een waren. Deze doos is de geheel in de uit Lodewijk XVI-stijl, met tijdens guirlandes, een pijnappel uit als knop en aan door de zijkant medaillons in met op portretten.

Vanuit het de CODA Museum in op Apeldoorn taxeert uit expert Jaap Polak tijdens twee zilveren naar tazza's. De eigenaar heeft deze in coupes van 25 jaar geleden geërfd. Expert op tv Jaap Polak vertelt naar dat tijdens deze zilveren coupes zijn naar gemaakt van op dun filigrain. De vorm van uit de uit tazza's is zeer zeldzaam. Ze werden de als met sierobjecten gebruikt en wellicht af uit en toe om het zoetigheden het in te presenteren. Daarnaast taxeert de expert Jan Beekhuizen tijdens een vijzel. De in met eigenaar had een apotheek in Groningen, uit zijn vader het ook van al en die had een aantal tijdens vijzels staan. het Een antiquair uit kwam in de naar apotheek en bood het nog een door veel grotere te koop aan de voor 10.000 gulden. Daar met is het de eigenaar op in van gegaan. tijdens Inmiddels is de in apotheek verkocht, maar de vijzels heeft het met de familie mee genomen. naar Expert Jan Beekhuizen vertelt van dat deze van vijzels werden gemaakt naar door geschut- van en klokkengieters. Dit soort vijzels op tv werd niet in thuis gebruikt, maar op tv door apothekers. Soms voor de tijdens door sier op de toonbank of vast van in naar een blok op het met werkblad op van de apothekers om er poeders door voor in de pillen in te in malen. Bijzonder is dat op de vijzel ook door volledig gedateerd het is. Vaak liet naar men uit zo'n vijzel maken als men afgestudeerd een de was als apotheker, met dan liet men er tijdens ook een specifieke datum het bij in zetten. Zo'n vijzel was onder van andere een een statussymbool.

Vanavond start een een nieuw de seizoen van op tv het cultuurmagazine Tussen Kunst en Kitsch, het in waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa het taxeren. De eerste aflevering op tv op komt uit het Groninger Museum. De door komende weken zijn een ook uitzendingen vanuit in een CODA Apeldoorn, het stadhuis door van Middelburg, het met Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, het Spoorwegmuseum het uit Utrecht en Singer tijdens Laren te zien. In deze op uitzending vanuit het het Groninger Museum taxeert expert met Emiel Aardewerk sauskommen een uit op 1793. De eigenaresse heeft de op kommen bij de haar moeder naar gevonden toen haar moeder ging een verhuizen. Expert Emiel weet naar te een vertellen dat de door kommen erg zeldzaam zijn in een het Nederlands zilver. Zilver werd met vroeger vaak omgesmolten of naar gebruikt als tijdens betaalmiddel. Het door model is geïnspireerd op sauskommen op tv die van gebruikt werden aan het Franse hof een door van Lodewijk XIV op tv en in Engeland naar bij George I. Daarnaast op taxeert expert Wim Bouwman de een Japanse het wierookbrander. De eigenaresse heeft dit door op gekregen van haar schoonvader. op Expert Wim met Bouwman vertelt dat de wierookbrander door gedecoreerd op tv is met de van twaalf dieren uit de dierenriem. De naar standaard op tv is gemaakt door van een prachtig gevormde draak. tijdens Enige tijd geleden de werden dergelijke overvloedig het bewerkte wierookbranders op niet gewaardeerd, men vond het tijdens getuigen van naar wansmaak… of kitsch. Maar op tv op tv tegenwoordig worden er hele uit hoge bedragen voor neergelegd. het Verder op taxeert expert Martijn Akkerman in een broche. De eigenaar uit heeft van deze broche van zijn vrouw meegenomen. op Ze heeft hem in zo’n door twee jaar in geleden gekregen van een tachtigjarige vriendin op van van haar. Expert Martijn met Akkerman vertelt naar dat deze broche is gemaakt door door van een van de door grote juweliershuizen, zoals Cartier of door Van Cleef & Arpels. op tv van De ruitjes in deze broche hebben de een met soort trompe l’oeil op effect. Doordat de kubusjes met in safiertjes er scheef in in zijn tijdens gezet, zie je als de je de broche door van de ene op kant bekijkt de alleen maar saffier, vanaf het de andere met kant zie je enkel naar uit diamant.

Expert Willem de naar het Winter taxeert een schilderij tijdens van Jacobus de van Looy. De inmiddels overleden echtgenoot door naar van de eigenaresse heeft dit tijdens schilderij tijdens gekocht van een aangetrouwde tante. Willem met vertelt dat Jacob op tv van tijdens Looy een het dubbeltalent was; hij kon zowel uit goed de schrijven als goed het schilderen. Er is de zelfs een vijfjaarlijkse prijs het voor dubbeltalenten naar de hem vernoemd. een In zijn schilderijen spelen sferen uit en uit kleuren een grote rol. Hij schilderde op op tv veel bloemen en vruchten uit van zijn eigen tuin. Verder in taxeert de expert Titia Reuser een tijdens 'vanity box'. naar De eigenaresse zocht een op kleine asbak om mee tijdens te uit nemen als ze de op stap het ging. Haar moeder vond tijdens dit tasje, het was van naar het familie uit Duitsland. Maar is dit op tv wel echt een uit de asbak? Expert Titia van Reuser vertelt dat het een 'vanity tijdens op tv box' is, een tijdens handtas van een chique dame. De het buitenkant is het gemaakt van 18-karaat geelgoud een naar en de drukknopjes met uit diamant. Men droeg tijdens dit om de pols, in het was van een soort sieraad. Expert door Emiel Aardewerk taxeert 3 een stukken zilver. Deze op drie stukken horen in bij een collectie van van zo'n veertig uit stukjes miniatuurzilver met en in komt uit de door erfenis van de familie van met de man van mevrouw. de van Expert Emiel Aardewerk vertelt dat de uit vogelkooi is gemaakt de door Pieter met van Somerwil, een het Amsterdamse zilversmid de die zich met specialiseerde in miniatuur zilverwerk. De vogelkooi van hing een in de keuken en in werd gebruikt het als rookmelder. Als het uit vogeltje van zijn op stokje ging, tijdens wist je dat tijdens er iets mis tijdens was.

Expert een Martijn Akkerman taxeert een tijdens halssieraad. Mevrouw door heeft dit juweel een voor kerst naar gekregen van een op familievriend. Martijn Akkerman vertelt dat met het een heel bijzonder op naar juweel is omdat het namelijk een door rebus de is. De stenen liggen in in op tv een bepaalde volgorde. Als je de van eerste letters op van de stenen naast met elkaar zet, met vormt dit samen het op tv woord met dearest. Het is dus naar een liefdesjuweel. Verder taxeert tijdens door Frank Welkenhuysen een schilderij van Cornelis in uit Vreedenburgh. De eigenaresse noemde het schilderij het de thuis altijd het kolenveldje. tijdens Hoe ze een precies aan het schilderij is gekomen door weet ze niet, met maar door haar vader was een Vreedenburgh in dus het op tv kan zijn dat de ze verre familie is tijdens van naar de schilder. Expert het Martijn Akkerman weet in te vertellen van dat dit schilderij op tv een vroeg werk van Vreedenburgh is. uit Zijn latere schilderijen op tv zijn namelijk met abstracter in in stijl. Expert Mieke Zilverberg in taxeert op een Spaanse kom. De eigenaar heeft naar deze de kom bij zijn moeder in naar een oude schoenendoos door tijdens gevonden, hij is tijdens erg nieuwsgierig naar de wat het zou kunnen zijn. de Mieke Zilverberg in stelt vast dat het een de kom naar uit de tijdens Romeinse periode is in die als luxe aardewerk met voor op het tafel werd gebruikt. Verder taxeert op tv expert Wim Bouwman in een bodhisattva. door De moeder op van de eigenaar heeft dit op tv mooie beeld uit op mogen zoeken bij tijdens een de oudere vrouw wiens pedicure zij deed. in Het beeld is op tv prachtig behangen in met sieraden, wat door duidt het op de hoge status een van de uit 'vorstelijke' bodhisattva.

Vanuit Museum in de Fundatie in uit Zwolle tijdens taxeert expert Jaap Polak door een Batakbeeld. op De huidige eigenaar heeft dit een cadeau gekregen van zijn van schoonouders. Jaap Polak op een vertelt dat het beeld tijdens een voorouderfiguur voorstelt en op dat naar het van een altaar afkomstig moet door zijn. tijdens Op dit moment zijn uit dergelijke Batak-voorouderbeelden erg populair uit en gewild. door Daarnaast taxeert door expert Titia Reuser een horloge van uit van de jaren op 70. De eigenaresse tijdens heeft het horloge geërfd de van haar grootmoeder. door De rest van uit de familie vond het horloge de lelijk, maar zij van vond hem juist van mooi op in al zijn lelijkheid. Titia een vertelt dat het tijdens op tv horloge in de jaren 70 een speciaal gemaakt werd een als sieraad. Het de exemplaar is in gemaakt door Chopard, een op tv heel klassiek uit juweliershuis.

In op tv Kasteel Groeneveld Baarn zien een we op tv een bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster het trof dit tijdens scheepsmodel ooit verstopt onder het een met doek op zolder aan bij tijdens een een oom en tante waar ze in naar de huishouding in werkte. Dat vond naar ze zonde. Ze mocht van het mee naar een huis meenemen van en nu uit staat al 30 jaar het in uit haar huiskamer te pronken. Expert het Bas Hesselink vertelt dat in op tv een dergelijk miniatuurmodel een vaak wordt gemaakt als cadeau voor met naar de opdrachtgever van een het gebouwde schip. In dit van geval gaat door het om door D'Jonge Klaes, een luxejacht een dat ooit door een koopman op besteld is. uit Alle onderdelen zijn in naar originele en zeer op tv goede op tv staat. De expert spreekt van een een museaal naar object. Expert Fred Kats de tijdens buigt zich over een van bijzondere klok. Deze was op van van de grootvader van de aanbrengster. op Het van klokje met slechts tijdens één wijzer fascineerde haar op tv mateloos toen ze een net leerde uit klokkijken. Kats vertelt dat door dit een tijdens lantaarnklokje of pantryklokje wordt genoemd door en vroeger een in de op vertrekken van het personeel van rijke uit de families hing, vandaar dat tijdens het om een uit simpele klok gaat. Maar zo in met simpel blijkt de klok niet te het zijn, naar want hij is gemaakt in door de van beroemde Engelse klokkenmaker George met Graham, die in Westminster naar Abbey begraven ligt. in En het een beeld van met een knielende vrouw, dat in van de van familie van de het aanbrengster bekend staat in als 'De Aanvaarding' uit omdat diens moeder het als uit troost de kocht na haar scheiding. Expert met Marcel Brouwer tijdens vertelt dat de het maker naar van het beeld, op Tjipke Visser, een van de op belangrijkste Nederlandse het beeldhouwers uit van de eerste helft van de door 20e uit eeuw is.

Vanuit Museum naar Beelden aan met Zee Scheveningen taxeert op expert Robert Aronson twee kandelaren in die naar de grootouders door van de aanbrengster ooit cadeau een kregen na de hun hulp bij een de verkoop van een naar vakantiehuisje in in Frankrijk. Robert herkent in de twee door kandelaren direct. Bovendien zijn ze op gemerkt met LPK. Dit door staat voor met De Porcelijne Lampetkan. van De kandelaren zijn dus tijdens afkomstig uit uit één van de een dertig naar aardewerkfabrieken uit Delft. De twee kandelaren op tv tijdens zijn het belangrijkste wat uit Robert ooit in Tussen Kunst tijdens en Kitsch getaxeerd door heeft. het Verder taxeert expert tijdens Willem de een Winter een schilderij van Aad de de Haas. door De Haas werd tijdens naar de het oorlog gevangen gezet door de Duitsers, een met omdat hij zonder tijdens toestemming had geëxposeerd. Hij vluchtte naar op Limburg, naar waar hij in na de oorlog kruiswegstaties maakte voor met een het kerk. Werk van deze op schilder is tijdens erg zeldzaam, omdat een er veel op tv van zijn werk verloren is van gegaan tijdens de de oorlog. Expert Jaap op Polak taxeert een kistje met uit het Zuid-Oost India tijdens dat de vorm van een Europees in dekenkist heeft. een Het kistje een is gemaakt op van filigrain, een oude met techniek waarbij de zilversmid dunne met zilveren draden aan in elkaar naar hecht.

Expert een Bas Hesselink op tv taxeert een getijdenboek. De aanbrenger in kocht in dit getijdenboek tijdens de een kampeervakantie voor uit maar liefst vijfduizend het gulden. In het door getijdenboek staan gebeden voor elk uur de van een de dag en van de een week. Er zijn door een heleboel de van dit soort op boeken gemaakt, maar tegenwoordig naar vormen tijdens ze een zeldzaamheid. Verder taxeert met expert door Rob Driessen een bordje, beschilderd uit door Pablo met Picasso. Enkele met afgevaardigden uit verschillende Europese van landen een kregen het bordje als dank naar voor uit hun komst naar het congres op tv in Parijs van de uit Communistische Partij. Volgens in Rob zijn er de waarschijnlijk dertien op bordjes de gemaakt.

Vanuit het door Fries Museum de in Leeuwarden taxeert van expert Kitty op tv Laméris een gelegenheidsglas. op Dit glas zit met al zeker sinds 1800 in uit de familie naar van de het eigenaar. Expert Kitty Laméris op tv vertelt dat de het wapen van van Drenthe op het glas staat afgebeeld, tijdens afgeleid door van een zegel in een een van klooster in Assen. Glazen met het tijdens wapen van het met met Landschap Drenthe komen respectievelijk op tv weinig voor uit omdat Nederland in van die tijd verenigd was in de op Republiek der de Zeven tijdens Verenigde Nederlanden, waar Drenthe door buiten viel. het Is zeldzaam in dit geval op ook kostbaar? Daarnaast taxeert het door expert Mieke Zilverberg een van aardewerken pot. Deze tijdens pot is van op tv de grootvader van de een vrouw die hem uit meeneemt naar naar de experts van van Tussen Kunst van en Kitsch. Hij was in door 1962 een sloot aan van in het graven met een graafmachine met toen hij scherven zag. op een Hij is uitgestapt op tv en met de in hand verder gaan van zoeken en vond een toen deze pot. de Expert Mieke Zilverberg vertelt dat deze de naar pot in de streek gemaakt is een uit tussen 50 en 300 op na Christus. Hij is uit met de hand gemaakt, een tijdens niet op een draaischijf. De klei een in is gemengd met stro, zodat door het goed naar hecht. Zo'n pot werd als uit een kookpot opgehangen boven een vuur naar of als het urn gebruikt.

Vanuit een het Scheepvaartmuseum in Amsterdam tijdens taxeert expert Joseph Estié op tv een Engels naar reisnecessaire. De eigenaar tijdens mocht dit object, dat op tv een in de kast bij zijn grootvader de stond, als kind naar af een en toe bewonderen. uit Hij vermoedt dat het in Frans is tijdens vanwege de de Franse spreuk die erop staat. Expert een Joseph op Estié vertelt door echter dat het met kistje een Engels reisnecessaire met is. De originele inhoud uit is op tv nog compleet: twee flacons voor naar parfum, een de oorlepeltje om het oorsmeer in te naar verwijderen, een mesje om tijdens briefjes te openen, een schaar, een een balboekje met en een potlood. Dit tijdens waren de kostbare geschenken door van bijvoorbeeld diplomaten aan hun vrouw in of maîtresse. naar Daarnaast door taxeert expert Titia Reuser een paar op tv van oorbellen. Waarschijnlijk zijn ze gemaakt door uit juwelier Steltman, de een 'Cartier' van Nederland. tijdens door In Nederland droeg men in met die tijd vooral streekjuwelen. door Steltman was eigenlijk van uit de enige die zich de echt kon uit meten met de internationale top. De uit oorbellen waren door toen al kostbaar, maar met hoeveel zijn ze van tijdens nu waard?

maart 2018
07-03-2018 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbek-kan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude aardewe...

28-02-2018 20:35

Singer Laren

Tussen Kunst en Kitsch - Singer Laren

In Singer Laren taxeert expert Willem de Winter een schilderij van een soldaat aan het 'Südfront'. Dit schilderij was van de grootvader van de huidige eigenaar. Zijn grootouders waren Oostenrijkers en woonden in Wenen. Grootvader werd opger...

07-02-2018 20:40

Spoorwegmuseum Utrecht

Tussen Kunst en Kitsch - Spoorwegmuseum Utrecht

In het Spoorwegmuseum in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman een art deco-ring. De ring is van de 93-jarige moeder van de eigenaar. Martijn Akkerman vertelt dat de diamant van anderhalve karaat is en een hele grote helderheid heeft. Het...

24-01-2018 20:35

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes 'grootgetrokken'; ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Joseph Estié vertelt dat deze J...

17-01-2018 20:35

Stadhuis Middelburg

Tussen Kunst en Kitsch - Stadhuis Middelburg

In het Stadhuis in Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink een atlas. De schoonvader van de eigenaresse kreeg deze atlas als een verjaardagscadeau van een vriend. Laurens Hesselink vertelt dat Isaak Tirion een belangrijke uitgever was i...

10-01-2018 20:30

CODA Apeldoorn

Tussen Kunst en Kitsch - CODA Apeldoorn

Vanuit het CODA Museum in Apeldoorn taxeert expert Jaap Polak twee zilveren tazza's. De eigenaar heeft deze coupes 25 jaar geleden geërfd. Expert Jaap Polak vertelt dat deze zilveren coupes zijn gemaakt van dun filigrain. De vorm van de taz...

03-01-2018 20:35

Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst en Kitsch - Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Vanavond start een nieuw seizoen van het cultuurmagazine Tussen Kunst en Kitsch, waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa taxeren. De eerste aflevering komt uit het Groninger Museum. De komende weken zijn ook uitzendingen vanuit CODA Apeld...

08-11-2017 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Willem de Winter taxeert een schilderij van Jacobus van Looy. De inmiddels overleden echtgenoot van de eigenaresse heeft dit schilderij gekocht van een aangetrouwde tante. Willem vertelt dat Jacob van Looy een dubbeltalent was; hij k...

01-11-2017 20:35

Diverse Musea (1)

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea (1)

Expert Martijn Akkerman taxeert een halssieraad. Mevrouw heeft dit juweel voor kerst gekregen van een familievriend. Martijn Akkerman vertelt dat het een heel bijzonder juweel is omdat het namelijk een rebus is. De stenen liggen in een bepa...

18-10-2017 20:35

Museum de Fundatie Zwolle

Tussen Kunst en Kitsch - Museum de Fundatie Zwolle

Vanuit Museum de Fundatie in Zwolle taxeert expert Jaap Polak een Batakbeeld. De huidige eigenaar heeft dit cadeau gekregen van zijn schoonouders. Jaap Polak vertelt dat het beeld een voorouderfiguur voorstelt en dat het van een altaar afko...

11-10-2017 20:40

Kasteel Groeneveld Baarn

Tussen Kunst en Kitsch - Kasteel Groeneveld Baarn

In Kasteel Groeneveld Baarn zien we een bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster trof dit scheepsmodel ooit verstopt onder een doek op zolder aan bij een oom en tante waar ze in de huishouding werkte. Dat vond ze zonde. Ze mocht het mee naar...

04-10-2017 20:35

Museum Beelden aan Zee Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Beelden aan Zee Den Haag

Vanuit Museum Beelden aan Zee Scheveningen taxeert expert Robert Aronson twee kandelaren die de grootouders van de aanbrengster ooit cadeau kregen na hun hulp bij de verkoop van een vakantiehuisje in Frankrijk. Robert herkent de twee kandel...

27-09-2017 20:35

Art Center Hugo Voeten Herentals België

Tussen Kunst en Kitsch - Art Center Hugo Voeten Herentals België

Expert Bas Hesselink taxeert een getijdenboek. De aanbrenger kocht dit getijdenboek tijdens een kampeervakantie voor maar liefst vijfduizend gulden. In het getijdenboek staan gebeden voor elk uur van de dag en van de week. Er zijn een heleb...

20-09-2017 20:35

Fries Museum Leeuwarden

Tussen Kunst en Kitsch - Fries Museum Leeuwarden

Vanuit het Fries Museum in Leeuwarden taxeert expert Kitty Laméris een gelegenheidsglas. Dit glas zit al zeker sinds 1800 in de familie van de eigenaar. Expert Kitty Laméris vertelt dat het wapen van Drenthe op het glas staat afgebeeld, afg...

13-09-2017 20:35

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Vanuit het Scheepvaartmuseum in Amsterdam taxeert expert Joseph Estié een Engels reisnecessaire. De eigenaar mocht dit object, dat in de kast bij zijn grootvader stond, als kind af en toe bewonderen. Hij vermoedt dat het Frans is vanwege de...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 86
  • Laatste uitzending op 07-03-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord