Programma gemist?

Vanuit tijdens diverse musea. Expert Joseph Estie tijdens taxeert hartvormige de potjes van met deksel. Deze zeer tijdens zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt tijdens in de op tv Loosdrechtse van porseleinfabriek die maar acht een jaar bestaan een heeft. De fabriek verkocht met uiteindelijk niet meer in en is in failliet gegaan. De blauwe en op tv bietenrode kleur was typisch in voor de Loosdrechts porselein. het * Expert Esther Aardewerk met taxeert een zilveren theepot. met Deze theepot met is geërfd door van mevrouw en haar twee broers naar door en twee zussen, maar geen van in vijven hebben van er eigenlijk belangstelling in voor. Esther door Aardewerk vertelt dat thee naar vroeger in uit dit soort kleine met potjes werd gezet. tijdens Daar werd een hele sterke thee naar in getrokken en in daarom wordt dit formaat theepot ook van wel trekpot de genoemd. Men schonk een tijdens klein beetje in het door een kopje en lengde dat in aan met heet de water uit de de bouilloire. * Expert de Rob naar Driessen taxeert een beeld de van een ineengedoken, slapende door man. Dit van beeld is op tv gemaakt door de van Italiaans-Nederlandse beeldhouwer Fred Carasso. door Hij maakte in vaak dit soort in met elkaar gedoken figuren op tv met een bijzondere uit balans. Het is vroeg het abstract het werk van een uit van de belangrijkere naoorlogse Nederlandse naar beeldhouwers.

Vanuit tijdens diverse musea. Jaap Polak de taxeert twee een Yoruba beeldjes. door Deze beeldjes van een tijdens man en op tv een vrouw zijn symbolen van een met bepaald broederschap naar van de Yoruba de stam, zoiets het als de Vrijmetselarij. Leden het van het broederschap een behoorden op tot de hoogste laag met van de maatschappij, zij adviseerden op tv diverse op tv vorsten en hielpen tijdens bij rechtszaken. Deze man en een vrouw werden het gezien als een uit soort Adam- en Eva in figuren, de de oerouders van de naar Yoruba's. Men droeg de de beeldjes op tv bij bepaalde ceremonies op tv aan een uit ketting om de hals. Verder taxeert van Willem de naar Winter de een aquarel met vaas met bloemen. in Deze op tv aquarel met vaas uit met bloemen is uit geschilderd door Jan Voerman. in Dit werk is uit het zijn vroege periode, op naar omdat Voerman rond van 1902 overging op olieverf en door met name IJssellandschappen op schilderde. Dat het om door een vroeg in werk gaat hier met is ook te zien uit aan de van signatuur: naar hier signeert hij op nog met zijn initialen J.V., naar later met naar zijn hele het naam. Verder wordt op tv er een bronzen de masker getaxeerd door Rob van Driessen. Dit door is een portret van de in dichter Paul Verlaine, gemaakt op tv door Erich Wichman. de Het tijdens is een een 'klein van plastiek', een geliefd in de jaren twintig op tv bij kunstenaars omdat het het een goede manier door op was om wat bij te verdienen. naar de Je plaatste dit de op je bureau. Het is op in een het kleine oplage de gemaakt.

In in deze uitzending van Tussen Kunst naar en Kitsch vanuit uit het uit Gallo Romeins naar Museum Tongeren taxeert expert Rob in Driessen een uit beeldje van een zittende aap. van naar Dit beeldje van op een zittende aap tijdens is gemaakt door Johan Altorf, in tijdens een oplage het van ongeveer acht op tv of tien stuks. een Altorf begon als door meubelmaker maar met groeide uit tot een op tv van de op meest geliefde beeldhouwers van op tv voor de Tweede naar Wereldoorlog. het Dierfiguren die je op uit je bureau neerzette een waren in die tijd een door ware rage. Ook met taxeert op tv expert Tom Angevaren een op blauw-witte schotel. Deze schotel, in op waarop twee figuren, een een wierrookbrander en twee konijnen staan de afgebeeld, is gemaakt naar in door de hoogtijdagen tijdens van de productie van op Chinees porselein. De kleur blauw de van in de Kangxi periode, zo rond een 1700, was heel een helder. in De schotel is naar nog helemaal het gaaf. Dit soort de schotels werden door Hollanders in China tijdens besteld en door uit de naar V.O.C. naar naar Nederland vervoerd. De Hollanders in hielden van een vol op tv gedecoreerd bord, zoals deze. door het Als er niet genoeg op naar stond, werd tijdens er in Amsterdam vaak in iets bijgeschilderd, dat het noemen we nu 'Amsterdams een Bont'. Verder door wordt er een de schilderij door naar Willem de Winter getaxeerd. door Dit schilderij is een geschilderd en van gesigneerd door naar Jan Willem van op Borselen. Deze kunstschilder de kwam uit Gouda en behoorde tot naar de de Haagse School. Hij een schilderde veel landschappen uit bij hem in de een omgeving, het 'groene tijdens hart' maar ook in met opdracht van Koning naar Willem op III. Hij stond hoog naar in naar aanzien bij de koning en het heeft voor hem vergezichten uit op gemaakt op het Loo. uit Het werk in van Van Borselen hangt op tv ook in de het Teylers Museum. Dit schilderij is uit op tv heel vies, maar op tv is helemaal gaaf de en zit in door de originele lijst.

In door het Museum tijdens Het Valkhof taxeert expert een Frank Welkenhuysen van een lithografie 'Drie naar werelden'. Het idee voor deze door steendruk tijdens van een spiegeling in het water een ontstond tijdens een door van de wandelingen met van Escher uit bij zijn huis. Hij op tv laat hier op tv drie werelden een zien: de onderwaterwereld (vis), met de weerspiegeling van uit de bomen (wateroppervlak) en naar de uit derde wereld is de uit lucht. Escher staat tijdens bekend om zijn het vlakvullende houtsnedes. Hij haalde tijdens vaak zijn op inspiratie uit op tv de Moorse kunst, maar op tv deze het litho is duidelijk naar geïnspireerd op Japanse kunst. Remco het van Leeuwen taxeert een een naar albasten reliëf met daarop de met geboorte van Christus met uit Jozef, Maria het en herder. Hij uit vertelt dat uit er in Mechelen in op tv de tijdens 16e eeuw een hele grote productie van was van tijdens dit soort het albasten beelden. met Er waren meerdere ateliers. op tv Bijna alle religieuze voorstellingen werden naar in de Mechelen gemaakt, het in verschillende maten. Ze werden met uit paard en wagen een vervoerd door heel het Europa om in te van verkopen. Expert Martijn op tv Akkerman taxeert een tiffany ring. Dit de uit een belangrijke ring, gemaakt van naar topkwaliteit materiaal op met een saffier van op tv 6 karaat, platina en het baguettegeslepen de diamanten. Het de model wordt ook op tv wel 'sugar loaf' genoemd, naar met de op vorm van suikerbrood. Het is een heel kenmerkend een voor die tijd rond het de door oorlog. De saffier heeft de in blauwe kleur uit Ceylon. door Tiffany's het begon in 1837 met van het maken door van schrijfartikelen en naar luxe gebruiksartikelen. In 1853 gingen door zij ook juwelen een en zilver maken. naar De op beroemde winkel op Fifth naar Avenue is geopend naar in 1940 en tijdens werd pas wereldwijd beroemd tijdens door de door film 'Breakfast in at Tiffany's'.

In van De Museumfabriek taxeert naar expert Joseph Estié naar zes 'Chine de Commande'-wapenborden. Deze het op tv porseleinen borden werden op bestelling op in van China gemaakt en voorzien van het een met familiewapen van degene het voor wie de in borden bedoeld waren. In het begin uit van de achttiende op eeuw naar wilde iedereen een een wapenservies om op mee te pronken, niet zozeer een om uit van te eten. Men stalde het het uit op tv in de ontvangstkamer op naast de familieportretten. Ook taxeert op expert Willem van de Winter het een schilderij naar met voorstellingen aan de voor- en de achterzijde. met Aan de voorzijde een kerkinterieur op tv en aan met de achterzijde naar Moeder Overste, die met nonnen billenkoek geeft. een Op de van voorzijde staan de initialen naar J.B., die duiden met op de bekende kerkinterieurschilder op tv Johannes Bosboom. met Hij hoorde bij de toppers een van tijdens de Haagse School. van In de 19e eeuw door was het op tv geloof en de mystieke sfeer het tijdens van kerken nog heel geliefd; een hij maakte op daar zijn handelsmerk van. op Verder taxeert Emiel Aardewerk op tv een het zogenaamde Schraubthaler. Dat zijn door munten die je open op kunt schroeven van en waarin kleine, een ronde in afbeeldingen worden bewaard. op In dit geval de zijn dat afbeeldingen het van de Hernhutters, een evangelische naar broedergemeenschap die aan de het einde het van de het 16e eeuw is het ontstaan. De tocht van deze uit Duitse Hernhutters in en hoe met zij hun geloof op verspreidden is op in de plaatjes te zien uit en ook aan de buitenkant op tv naar van de munt. uit Ze werden overal verdreven de en graaf Zinzendorf gaf ze door in 1722 onderdak uit door in Saxen Duitsland, waar ze in hun nederzetting hebben een gesticht. Historisch is in dit een zeer interessant het het stuk, ook omdat een er nog steeds Hernhutters tijdens bestaan. Aan op de binnenkant van de uit munt staat een van landkaart afgebeeld.

Vanuit diverse musea. van Expert van Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. van Dit tableau is door gemaakt op tv in Perzië tijdens in de Kadjaren dynastie. tijdens In die periode zien we uit het einde tijdens van de ontwikkeling van het de tegels, en op tv tegelijkertijd een van revival van oude stijlen. de We zien naar de hoogtepunten van met de tegelindustrie van van de afgelopen door eeuwen terug in deze het tegel, door met verschillende invloeden zichtbaar in in het Iznik motief in maar ook door de Indiase met sfeer van de bloemen. een Verder taxeert van Martijn Akkerman een ring. de Deze ring is op van de in 93-jarige moeder van tijdens meneer. Het is een erfstuk, tijdens zij in heeft hem nooit gedragen. Het naar gaat om een op tv Art naar Deo ring, heel strak een gestyleerd. Het is een platte op ring, van kenmerkend voor op die tijd omdat het op onder de handschoen kon naar worden een gedragen. Ook taxeert Willem de de Winter de een schilderij van spelende een kinderen op het een strand. Het schilderij is geschilderd in door Johannes Evert een Hendrik Akkeringa. het Hij behoort tot de met eerste op tv generatie Haagse naar School schilders, de absolute top. Hij op tv woonde aan zee. van Zijn een strandjes zoals deze ziet men van in het liefst, hoewel hij een ook bijvoorbeeld bloemstillevens tijdens schilderde en later in zijn eigen met kinderen.

Expert Mieke Zilverberg door door taxeert in het CODA Apeldoorn van een met snavelbekkan met een koe/rund op het de handvat. Meneer heeft het deze bijzondere de kan in 1977 voor het 950 gulden het gekocht bij een de Nederlandse handelaar. Hij een zag bij op een vriend een oude-aardewerkverzameling het en dacht uit 'dat wil naar ik ook'! Zo begon van hij met verzamelen. Mieke uit Zilverberg uit vertelt dat dit een Iraanse snavelbekkan tijdens is. Men door gebruikte in het om vloeistof in van bronzen/aardewerken kommen te uit gieten. Het op tv is gemaakt in het van woestijn- en berggebied van Amlash, op ten zuidwesten tijdens van de van Kaspische Zee. * In van het van Groninger Museum taxeert met expert Jan Beekhuizen een tinnen kan. op Mevrouw kocht deze het kan als achttienjarig van meisje uit samen met op tv haar moeder voor op tv 650 gulden. Jan een Beekhuizen vertelt dat dit een Zwitserse op tv op tv 'Bauchkan' is: de vorm op van een in buik komt er duidelijk in in terug. Dit ontwerp is uit het belangrijkste uit van de naar Zwitserse kannen. * Daarnaast taxeert het expert Frank op Welkenhuysen in tijdens het Stadhuis Middelburg een schilderij naar van waterlelies. uit De grootouders van de een huidige eigenaresse hadden op tv vier van dit uit van soort schilderijen, van de vier verschillende het jaargetijden. een Haar moeder kreeg het deze en liet hem op restaureren, waarna zij van hem heeft de gekregen. Frank de Welkenhuysen vertelt dat het op tv schilderij gemaakt is door op tv Dirk Smorenberg. tijdens Dit onderwerp, waterlelies, was typerend uit voor hem. de Hij werkte in uit een groot de atelier aan de met Loosdrechtse Plassen, waar hij in de op omgeving schilderde. Hij op tv stelde zijn atelier open om de zo zelf werk te in een kunnen verkopen. Hij maakte van ook de van lijsten zelf. Het is belangrijk met dat er een 'Smorenberg-lijst' door op om zijn schilderijen heen tijdens zit.

In op tv het Stedelijk het Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert een Joseph Estié Japanse bordjes. een De eigenaresse is met met deze bordjes uit opgegroeid. Ze tijdens stonden altijd het bij haar ouders op de het dressoir van in de woonkamer. Expert naar Joseph door Estié vertelt dat deze Japanse bordjes een speciaal zijn een gemaakt voor met de Hollandse markt, men noemt van uit het 'Japon de door Commande'. Het werd op bestelling in tijdens Japan gemaakt in en door door de VOC verscheept naar Europa. door Expert van Remco van Leeuwen het taxeert een middeleeuws beeld. door Dit op tv beeld is al vier generaties in naar de tijdens familie. Het is zogenaamde 'onverdeelde op tv het boedel', dat betekent dat het niet op tv echt van iemand door is, maar het dat naar het altijd in de het familie blijft. Door in de voorvaderen is het bepaald dat deze Maria een met kind op een 'verbinder' in het de familie moet van zijn. Het op beeld staat dan ook altijd bij met de speciale gebeurtenissen als een de huwelijk of begrafenis op het met altaar van de uit naar kerk. Dat het middeleeuws uit is, zie je duidelijk aan tijdens de de houding van Maria: op de knik in het in lichaam, de knie naar naar voren, op tv dat duidt allemaal op door de vijftiende eeuw. Dit door soort in beelden werden in gebruikt voor huisdevotie, legt Remco een van Leeuwen op tv uit.

In uit het Rijksmuseum door in Amsterdam taxeert van expert Wim Bouwman een tijdens Vajradhara Adi-Boeddha uit beeld. Dit is het de allereerste verlichte boeddha. De een eigenaar heeft dit beeld de in het 1969 gekocht met bij een antiquair in in Amsterdam voor 2800 gulden. Al met op vanaf zijn zevende het is hij geïnteresseerd in in Tibet door het lezen van van de strip 'Kuifje op tv in Tibet'. door Later met kwam daar zijn interesse voor het op boeddhisme met bij. * Expert Willem Jan in tijdens Hoogsteder taxeert een zelfportret uit van pastel. Dit uit erfstuk komt uit de met familie van door de moeder de van de huidige naar eigenaar. Volgens het een familieverhaal zou het een op tv zelfportret zijn naar van dominee De Mol, in oprichter van de Loosdrechtse porseleinfabriek. het Dominee De naar Mol van zou het rond een 1900 aan de overgrootvader naar van de huidige naar eigenaar cadeau tijdens hebben gedaan. * Ook uit taxeert expert Jan Beekhuizen met een door kan van Jan Steen. met Voor Jan Beekhuizen vormt naar deze op kan een hoogtepunt uit zijn Kunst uit & Kitsch-carrière. de Hij heeft veel naar onderzoek van gedaan naar dergelijke kannen, uit maar er zijn met er maar honderd tijdens van bekend.

Expert Tom Angevaren in taxeert op tv een Swatow-porseleinen schotel. naar Dit is naar een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. uit op Dit soort porselein, een beetje boers de en met in grijze tinten met en vrij donker met blauw, wordt Swatow-porselein de genoemd, naar de Chinese uit exporthaven. Typerend voor Swatow door is ook tijdens de uit onderkant die in zand van gebakken werd en ongeglazuurd is. tijdens Dit soort schotels op tv werd speciaal voor tijdens de uit export gemaakt naar in de Zuid-Oost Aziatische uit markt. * Expert tijdens Willem de Winter taxeert een van stilleven. op tv Dit grote schilderij is heel van in realistisch, los geschilderd naar met een eenvoudige driehoekscompositie en een met mooi contrast tussen van de voorstelling en van de achtergrond. Het een is gemaakt door in in Frans Oerder. Toen zijn naar broer emigreerde een naar Zuid-Afrika besloot Frans Oerder uit hem in 1890 van daar het op te zoeken. Hij bleef de en naar werkte onder andere de voor de Zuid-Afrikaanse spoorwegmaatschappij, waar hij met masten langs de de spoorlijn schilderde. Omdat de in met Zuid-Afrika geen kunstacademie door was, keek men zeer tegen het hem op het als kunstenaar. Toen in met 1899 uit de Boerenoorlog uitbrak, tijdens werd hij door president Paul op tv Kruger benoemd uit tot oorlogskunstenaar. de Hij had grote tijdens invloed op Zuid-Afrikaanse uit kunstenaars. Hij schilderde later op tv vooral landschappen en op tv bloemstillevens.

Expert in Mieke Zilverberg taxeert de een terrachiara in kopvaas. Terrachiara is de naam van met de heldere kleivariant op tijdens uit Tunesië; alleen daar is het deze oranje tijdens kleur te naar vinden. Het is een provinciaalse door vaas om wijn uit met te op schenken. Op de kan staat naar 'ex van of navisi', dat betekent met uit de 'officina', de uit werkplaats van door Navicius. Daar werden de ook andere de objecten vervaardigd: door er zijn bijvoorbeeld olielampen door uit die werkplaats op bekend. De vaas is in het een mal gemaakt, de naar er werden honderden van op dit soort vazen in gemaakt. Maar vanwege de inscriptie door is deze waardevol. in de * Expert Rob Driessen taxeert een een art-decoklok. Deze een klok is door typerend voor de ontwerpen het van Jacques Adnet, naar een van van de eerste Franse het ontwerpers die werkte in een op tv modernistische stijl. Hij uit met maakte ook allerlei meubels waarin de op tv de combinatie zwart en chroom met terugkomt.

Vanuit op tv Louwman Museum tijdens Den Haag taxeert expert tijdens Martijn Akkerman een broche. van De broche een is samengesteld uit een in ring met twee de oorknoppen met hangers naar eraan. de Dit was een liefdesjuweel, de een rode het robijnkleur staat voor de liefde. De door parels zijn symbool tijdens voor in zuiverheid en trouw. Doordat in het een samengesteld juweel uit is, uit is de waarde wel wat de lager. met Verder taxeert Jan Beekhuizen op een tabaksdoos. Deze uit tabaksdoos tijdens is uit notenhout gestoken, met het snijwerk is uit van hoge uit kwaliteit. Hij is gezet in uit een messing 'muizentandenmontering'. het Er staan diverse uit taferelen op het houtsnijwerk: tijdens we met zien onder in andere Adam en Eva en met Aron met de naar ark voor op tv de stenen tafelen met daarop met een Menorah lamp. op tv Aan uit de binnenzijde is in nog een naar monogram aangebracht, maar het dat is later gebeurd, op tv in de negentiende op eeuw.

In op Museum Helmond taxeert expert Esther met van Aardewerk een zilveren koffiekan en op melkkan. Mevrouw erfde dit op tv tijdens vier jaar geleden van haar van vader, die de door twee kannen samen met bij op een antiquair had gekocht. De kannen door zijn prachtig zwaar een uitgevoerd in met de stijl van tijdens Lodewijk op tv XVI, met parelranden, cannelures en lauwerkransen een op de voet. tijdens De de grote kan is uit een koffiekan met een houten het oor op omdat zilver de warmte geleidt, op deze door manier brandt men de tijdens vingers een niet. Koffiekannen komen minder op voor dan het theekannen. De koffie werd in vermoedelijk in de keuken met gezet, een het personeel schonk het dan uit in dit soort mooie van kannen op de tafel uit. Verder een taxeert Jaap het Polak een tanka, een rolschildering de in die je ophangt in een op tempel. naar Op de tanka staat met een tara afgebeeld: op dat is de vrouwelijke door vorm van op tv een bodhisattva, in de verlichte wijsheid. Tara van betekent ook redster. het Er bestaan 21 verschillende van tara's, elk met op tv een ander op tv attribuut in de hand. een Deze tara heeft een het van kalasa: een vaas met met heilig water of onsterfelijkheids-elixer. het Ook taxeert Titia het Reuser uit een typisch Brabantse horlogeketting voor uit dames. uit Deze ketting was echt een streekdracht en werd vaak in de combinatie met uit een op kruisje gedragen: zo liet men met zien dat in men uit Brabant de kwam en katholiek in was.

In een het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert tijdens Rob Driessen op een Prometheus-beeld. in Dit beeld doet op sterk denken aan het tijdens werk van Hildo op tv Krop en naar John Rädecker, de beeldhouwers die in de jaren 20 door en 30 furore de met maakten. Maar het werk is veel met later gemaakt, na de de uit Tweede Wereldoorlog in in 1956. Het beeld is een van Prometheus, die uit volgens de in Griekse mythologie vuur steelt het van de met goden en aan in de mensen schenkt. van De mens leerde hierdoor tijdens metaal bewerken en een naar technische beschaving te op met ontwikkelen. Promotheus wordt nog steeds geassocieerd de met op techniek en is de mascotte in van met de TU Delft. * uit Willem een de Winter taxeert een de schilderij van een landschap. Het op tv van schilderij is gemaakt op door Wim Oepts. Voor van de oorlog maakte een hij donkere, sombere van schilderijen. In 1946 vestigt hij een zich van in Parijs, waar hij de kleurrijk werk ziet door van de Fauvisten. Vanaf van die op tv tijd speelt hij in met kleur door en is hij een door ware colorist te uit noemen.

In het het Drents Museum door Assen taxeert expert Jaap Polak door tijdens een kan voor een plengoffer. Mevrouw op heeft de uit kan geërfd van uit de tijdens zus van haar grootmoeder, die van een paar jaar van in Hongkong woonde in en op kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt tijdens dat uit dit een 'yue' is. op tv Dat is een kan die van in China gebruikt de werd voor op tv plengoffers, met wijn ter de verering naar van de voorouders, uit op het graf. Marcel Brouwer op tv taxeert een uit glassculptuur van Paul op tv Citroen. naar Hij vertelt dat dit beeld echt op een een autonome sculptuur is. de Het vertoont gelijkenissen met de door met vorm van een door golf. Glasfabriek Leerdam een huurde, naast hun vaste ontwerpers, op autonome van kunstenaars in die voor door hen werkten met en ook zogenoemde 'Leerdam Unica' lieten uit door uitvoeren. Emiel Aardewerk taxeert een knottenkistje door van met vergulde pootjes. In het Friesland was het een tijdens gebruik dat de man van met een met in de munten gevulde en dichtgeknoopte doek tijdens langs de vrouw in liep op tv waar hij zijn oog op had een laten vallen. het Als de vrouw het de uit knoop toetrok, was het zijn huwelijksaanzoek bevestigd. uit De munten werden naar gezien als bruidsschat: de man 'koopt' door de bruid van een de van vader.

december 2019
25-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Joseph Estie taxeert hartvormige potjes met deksel. Deze zeer zeldzame hartvormige potjes zijn gemaakt in de Loosdrechtse porseleinfabriek die maar acht jaar bestaan heeft. De fabriek verkocht uiteindelijk niet ...

18-08-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Vanuit diverse musea. Jaap Polak taxeert twee Yoruba beeldjes. Deze beeldjes van een man en een vrouw zijn symbolen van een bepaald broederschap van de Yoruba stam, zoiets als de Vrijmetselarij. Leden van het broederschap behoorden tot de h...

11-08-2019 19:25

Gallo Romeins Museum Tongeren

Tussen Kunst en Kitsch - Gallo Romeins Museum Tongeren

In deze uitzending van Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Gallo Romeins Museum Tongeren taxeert expert Rob Driessen een beeldje van een zittende aap. Dit beeldje van een zittende aap is gemaakt door Johan Altorf, in een oplage van ongeveer a...

04-08-2019 19:25

Museum het Valkhof Nijmegen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum het Valkhof Nijmegen

In het Museum Het Valkhof taxeert expert Frank Welkenhuysen een lithografie 'Drie werelden'. Het idee voor deze steendruk van een spiegeling in het water ontstond tijdens een van de wandelingen van Escher bij zijn huis. Hij laat hier drie w...

21-07-2019 19:25

De Museumfabriek

Tussen Kunst en Kitsch - De Museumfabriek

In De Museumfabriek taxeert expert Joseph Estié zes 'Chine de Commande'-wapenborden. Deze porseleinen borden werden op bestelling in China gemaakt en voorzien van het familiewapen van degene voor wie de borden bedoeld waren. In het begin va...

14-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels, en tegelijkertijd een revival van oude sti...

07-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbekkan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude-aardewer...

30-06-2019 19:25

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes opgegroeid. Ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat deze ...

27-03-2019 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn...

13-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Tom Angevaren taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit is een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. Dit soort porselein, een beetje boers en met grijze tinten en vrij donker blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar de Chine...

06-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara kopvaas. Terrachiara is de naam van de heldere kleivariant uit Tunesië; alleen daar is deze oranje kleur te vinden. Het is een provinciaalse vaas om wijn uit te schenken. Op de kan staat 'ex o...

27-02-2019 20:35

Louwman Museum Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Louwman Museum Den Haag

Vanuit Louwman Museum Den Haag taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De broche is samengesteld uit een ring met twee oorknoppen met hangers eraan. Dit was een liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor de liefde. De parels zijn sym...

20-02-2019 20:35

Museum Helmond

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Helmond

In Museum Helmond taxeert expert Esther Aardewerk een zilveren koffiekan en melkkan. Mevrouw erfde dit vier jaar geleden van haar vader, die de twee kannen samen bij een antiquair had gekocht. De kannen zijn prachtig zwaar uitgevoerd in de ...

13-02-2019 20:35

Stedelijk Museum Alkmaar

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, ...

06-02-2019 20:35

Drents Museum Assen

Tussen Kunst en Kitsch - Drents Museum Assen

In het Drents Museum Assen taxeert expert Jaap Polak een kan voor een plengoffer. Mevrouw heeft de kan geërfd van de zus van haar grootmoeder, die een paar jaar in Hongkong woonde en kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat dit een 'yue' is...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 123
  • Laatste uitzending op 25-08-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!