Programma gemist?

Vanuit de het CODA Museum op tv in Apeldoorn taxeert expert Jaap tijdens Polak twee door zilveren tazza's. in De eigenaar heeft met deze coupes 25 jaar een geleden geërfd. in Expert Jaap de Polak vertelt dat deze uit zilveren coupes zijn gemaakt van uit dun filigrain. De een vorm van de de tazza's door is zeer op tv zeldzaam. Ze werden als sierobjecten gebruikt tijdens en wellicht met af en toe op tv om het zoetigheden in te presenteren. Daarnaast met taxeert expert Jan Beekhuizen tijdens een vijzel. De de op tv eigenaar had een apotheek door in Groningen, door zijn vader ook al op en die had een aantal in vijzels staan. Een door antiquair kwam door in de het apotheek en de bood nog een in veel grotere te koop aan een voor 10.000 gulden. Daar een is de eigenaar uit op in door gegaan. op tv Inmiddels is de apotheek van verkocht, maar het de vijzels heeft de het familie mee genomen. Expert Jan in Beekhuizen vertelt dat de op deze vijzels werden gemaakt door een geschut- en klokkengieters. het Dit soort vijzels werd door niet thuis van gebruikt, maar door op apothekers. Soms voor de uit sier op het de een toonbank of vast in een blok tijdens door op het werkblad van met de apothekers om uit er poeders voor de door pillen door in te malen. het Bijzonder is dat de vijzel ook uit volledig gedateerd is. de met Vaak liet men zo'n vijzel maken op tv als het men afgestudeerd de was als apotheker, dan tijdens liet men er in ook een specifieke datum het bij zetten. Zo'n van vijzel van was onder andere een een statussymbool.

Vanavond in start een nieuw van seizoen van het cultuurmagazine Tussen tijdens Kunst met en Kitsch, waarin experts uit kunstvoorwerpen uit en curiosa taxeren. het De eerste aflevering een komt uit het Groninger in Museum. De komende op tv weken zijn een ook uitzendingen vanuit een CODA Apeldoorn, het stadhuis tijdens van Middelburg, het van Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, het Spoorwegmuseum met Utrecht het en Singer Laren op te zien. In deze uitzending door vanuit het Groninger Museum met taxeert uit expert Emiel Aardewerk sauskommen het uit 1793. De met eigenaresse heeft op tv de kommen bij haar door moeder gevonden met toen haar moeder een ging verhuizen. een Expert Emiel weet te vertellen dat met de kommen erg het tijdens zeldzaam zijn in in Nederlands zilver. Zilver werd uit vroeger vaak op tv omgesmolten of gebruikt als betaalmiddel. het Het model naar is geïnspireerd tijdens op sauskommen die uit gebruikt werden aan het de Franse hof tijdens van Lodewijk XIV een en in Engeland een bij George I. Daarnaast taxeert uit expert Wim Bouwman een een in Japanse wierookbrander. De een eigenaresse heeft dit de gekregen van haar de schoonvader. Expert Wim Bouwman vertelt dat de de wierookbrander gedecoreerd tijdens is met de door naar twaalf dieren uit tijdens de dierenriem. De uit standaard is gemaakt van een naar prachtig gevormde op tv draak. Enige tijd geleden uit werden dergelijke overvloedig in bewerkte wierookbranders niet gewaardeerd, door men vond het van op tv getuigen van wansmaak… of kitsch. het Maar tegenwoordig op worden er van hele hoge bedragen voor op tv neergelegd. Verder tijdens taxeert expert Martijn van Akkerman een broche. De eigenaar tijdens heeft deze in broche van zijn op vrouw meegenomen. een Ze heeft hem zo’n twee van jaar geleden gekregen van van tijdens een tachtigjarige vriendin van tijdens haar. Expert een Martijn Akkerman vertelt dat met deze broche in is gemaakt door een met van de het grote juweliershuizen, zoals Cartier in of Van uit Cleef & Arpels. De ruitjes op in in deze broche hebben een uit soort trompe uit l’oeil effect. Doordat tijdens de kubusjes met safiertjes er van scheef in zijn de gezet, zie tijdens je als je de broche een van de in ene kant bekijkt alleen het door maar saffier, vanaf de de andere kant een zie je enkel door diamant.

Expert Willem de van met Winter taxeert een schilderij van Jacobus een van Looy. De het op inmiddels overleden echtgenoot van met de eigenaresse naar heeft dit schilderij gekocht van een op tv aangetrouwde tante. Willem op vertelt dat Jacob uit van Looy naar een op dubbeltalent was; hij in kon zowel goed schrijven als goed door schilderen. Er naar is met zelfs een vijfjaarlijkse naar prijs voor dubbeltalenten naar in hem vernoemd. In van zijn schilderijen spelen sferen en uit kleuren een grote naar rol. Hij schilderde op tv veel bloemen van en tijdens vruchten uit zijn uit eigen tuin. Verder uit taxeert expert Titia Reuser een door 'vanity box'. De eigenaresse van zocht een tijdens kleine asbak om mee op te nemen als naar ze op stap het ging. Haar een moeder vond naar dit tasje, het op was van familie uit Duitsland. naar Maar een is dit wel op tv echt een op tv asbak? Expert Titia Reuser op tv vertelt dat het een 'vanity op tv tijdens box' is, een handtas van de een chique dame. met De buitenkant is in gemaakt van het 18-karaat geelgoud en de een drukknopjes een met diamant. Men droeg door dit om de pols, het door was een soort naar sieraad. Expert Emiel in Aardewerk taxeert op tv 3 op stukken zilver. Deze drie stukken tijdens horen naar bij een collectie van zo'n veertig in stukjes miniatuurzilver met en het komt uit de van erfenis van de familie met van de man van mevrouw. door naar Expert Emiel Aardewerk vertelt op tv dat de vogelkooi is met gemaakt van door Pieter van Somerwil, een Amsterdamse tijdens zilversmid die zich tijdens specialiseerde in door miniatuur zilverwerk. De vogelkooi naar in hing in de keuken van en werd gebruikt als rookmelder. van met Als het vogeltje het van zijn stokje ging, wist je op tv dat uit er iets mis naar was.

Expert uit Martijn Akkerman door taxeert een halssieraad. Mevrouw heeft in dit juweel voor kerst van gekregen de van een familievriend. de Martijn Akkerman op tv vertelt dat het een heel bijzonder op met juweel is omdat het naar namelijk een rebus is. het De stenen liggen van in een bepaalde volgorde. op Als je op de eerste letters van met de tijdens stenen naast elkaar zet, op tv vormt dit samen tijdens het met woord dearest. Het is dus een de liefdesjuweel. Verder met taxeert Frank van Welkenhuysen een de schilderij van Cornelis Vreedenburgh. naar De eigenaresse noemde het uit schilderij thuis altijd het de kolenveldje. Hoe een ze precies aan het het schilderij het is gekomen weet op ze niet, maar tijdens haar vader door was een Vreedenburgh dus door het kan zijn dat ze naar verre familie met is van de de schilder. Expert Martijn Akkerman door weet van te vertellen dat op dit schilderij naar een vroeg werk een van Vreedenburgh is. Zijn latere uit schilderijen het zijn namelijk abstracter in stijl. naar Expert Mieke Zilverberg de taxeert een Spaanse kom. met De een eigenaar heeft deze kom tijdens bij zijn moeder uit in op een oude schoenendoos gevonden, hij is door uit erg nieuwsgierig naar wat van het zou kunnen van zijn. Mieke Zilverberg stelt naar vast dat het op een het kom uit de tijdens Romeinse periode is met die als luxe aardewerk voor door op met tafel werd gebruikt. Verder taxeert van expert door Wim Bouwman een een bodhisattva. De moeder van van de eigenaar heeft dit met mooie beeld uit een mogen zoeken de bij een oudere vrouw wiens op tv pedicure zij op deed. een Het beeld is prachtig behangen met het sieraden, wat op tv duidt op met de hoge status van de met 'vorstelijke' een bodhisattva.

Vanuit tijdens Museum de Fundatie tijdens in Zwolle taxeert expert Jaap uit Polak een van Batakbeeld. uit De huidige eigenaar het heeft dit cadeau gekregen van tijdens zijn met schoonouders. Jaap Polak vertelt dat een het beeld het een voorouderfiguur voorstelt op tv en dat het van een van altaar afkomstig in moet zijn. van Op dit moment zijn dergelijke op tv naar Batak-voorouderbeelden erg populair en het gewild. Daarnaast taxeert expert Titia de Reuser een op horloge uit de jaren op tv 70. De tijdens eigenaresse heeft het horloge de geërfd van door haar in grootmoeder. De rest van de naar familie vond het in horloge van lelijk, maar zij vond de hem juist mooi een in al zijn lelijkheid. Titia met vertelt op tv dat het het horloge in de jaren 70 speciaal een gemaakt werd als tijdens sieraad. Het door exemplaar is op gemaakt door Chopard, in een heel klassiek van juweliershuis.

In op tv Kasteel Groeneveld Baarn uit zien we een op tv bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster trof een dit scheepsmodel van ooit van verstopt onder een doek op zolder tijdens van aan bij een oom en tante door waar ze in het de de huishouding werkte. Dat tijdens vond ze zonde. tijdens Ze mocht het op mee naar huis meenemen en een nu naar staat al het 30 jaar in haar in huiskamer te pronken. het Expert Bas Hesselink vertelt dat naar een dergelijk van miniatuurmodel vaak door wordt gemaakt als cadeau op tv voor de op opdrachtgever van het gebouwde schip. van In dit in geval gaat het in om D'Jonge tijdens Klaes, een luxejacht dat ooit van door een op koopman op besteld is. Alle naar onderdelen zijn in in originele en zeer goede tijdens staat. De expert spreekt op van een museaal het object. Expert Fred uit Kats tijdens buigt zich over een bijzondere klok. van Deze door was van de grootvader uit van een de aanbrengster. Het de klokje met slechts één wijzer fascineerde uit haar mateloos toen het ze met net leerde klokkijken. op Kats vertelt dat dit uit een tijdens lantaarnklokje of pantryklokje wordt genoemd en tijdens vroeger in de het vertrekken van van het het personeel van rijke families hing, het vandaar op dat het om een simpele klok in gaat. Maar op tv zo simpel in blijkt de van klok niet te zijn, want hij met is gemaakt door in de beroemde uit Engelse klokkenmaker de George Graham, die in Westminster met de Abbey begraven ligt. En in een beeld van een tijdens knielende vrouw, dat in uit de door familie van de aanbrengster in bekend staat op tv als 'De van Aanvaarding' omdat diens moeder het tijdens als uit troost kocht na haar in scheiding. Expert tijdens Marcel Brouwer vertelt uit dat de maker op van het beeld, Tjipke Visser, een van van de belangrijkste naar Nederlandse beeldhouwers op tv uit de met eerste helft met van de 20e eeuw het is.

Vanuit Museum Beelden naar op aan Zee Scheveningen taxeert expert Robert van Aronson op twee kandelaren die de in grootouders van de de aanbrengster ooit uit cadeau kregen van na hun hulp bij de door verkoop van op een vakantiehuisje uit in Frankrijk. Robert herkent de op twee kandelaren direct. Bovendien op tv zijn ze van gemerkt met LPK. op Dit op staat voor De door Porcelijne Lampetkan. De kandelaren op tv zijn dus naar afkomstig uit één op van de dertig uit aardewerkfabrieken uit Delft. De twee het kandelaren van zijn het belangrijkste wat met Robert ooit naar in Tussen Kunst tijdens en Kitsch getaxeerd heeft. Verder door taxeert expert Willem de naar tijdens Winter een schilderij met van Aad de Haas. De Haas met met werd tijdens de oorlog tijdens gevangen gezet door het de Duitsers, omdat hij zonder door het toestemming had geëxposeerd. met Hij vluchtte naar Limburg, waar de hij uit na de oorlog kruiswegstaties naar maakte voor een kerk. Werk op van het deze schilder is erg uit zeldzaam, omdat van er veel op van zijn werk verloren tijdens is gegaan uit tijdens de oorlog. het Expert Jaap Polak op tv taxeert een kistje uit Zuid-Oost met India dat door de vorm van een Europees het het dekenkist heeft. Het een kistje is gemaakt van filigrain, een tijdens oude tijdens techniek waarbij de zilversmid dunne op een zilveren draden aan de elkaar hecht.

Expert het Bas Hesselink taxeert een uit getijdenboek. De een aanbrenger kocht dit tijdens getijdenboek tijdens een een kampeervakantie voor maar liefst vijfduizend op gulden. In het het getijdenboek staan in gebeden voor elk uur in van op de dag en van tijdens de een week. Er zijn een heleboel met van dit soort door boeken gemaakt, met maar tegenwoordig vormen van ze een zeldzaamheid. Verder taxeert naar expert Rob Driessen door een tijdens bordje, beschilderd door op Pablo Picasso. Enkele een afgevaardigden uit verschillende Europese van landen op tv kregen het bordje als dank voor tijdens hun komst op naar tijdens het congres in Parijs door van de een Communistische Partij. Volgens Rob uit zijn er het waarschijnlijk dertien bordjes op tv gemaakt.

Vanuit het het Fries Museum in Leeuwarden in van taxeert expert Kitty Laméris een in gelegenheidsglas. Dit glas in zit al op zeker sinds 1800 in de op de familie van de eigenaar. van Expert Kitty Laméris naar vertelt dat het wapen van de Drenthe op het door tijdens glas staat afgebeeld, afgeleid op van een in zegel in een klooster uit in Assen. naar Glazen met het een wapen van het uit Landschap Drenthe komen door respectievelijk weinig voor omdat Nederland in naar die tijd verenigd een was in de de tijdens Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, met waar Drenthe buiten naar viel. in Is zeldzaam in naar dit geval ook op kostbaar? Daarnaast taxeert expert met Mieke Zilverberg een van aardewerken pot. Deze op pot is van de uit grootvader van met de vrouw die het hem meeneemt naar in de experts van naar Tussen Kunst en Kitsch. het Hij was in uit 1962 een sloot uit aan het graven met met een in graafmachine toen hij scherven zag. naar in Hij is uitgestapt en uit met de hand verder gaan het zoeken en vond naar toen een deze pot. een Expert Mieke Zilverberg vertelt naar dat deze het pot in de streek gemaakt in is tussen 50 en in 300 een na Christus. van Hij is met de van hand gemaakt, niet naar op een draaischijf. De klei uit is tijdens gemengd met stro, zodat het een goed een hecht. Zo'n pot werd op als op kookpot opgehangen boven een door vuur of als urn door gebruikt.

Vanuit het van Scheepvaartmuseum in Amsterdam naar taxeert expert Joseph Estié door een Engels in reisnecessaire. De eigenaar mocht door dit object, uit dat in de van kast bij zijn grootvader het een stond, als kind af uit en toe bewonderen. Hij vermoedt op tv dat door het Frans is van vanwege de Franse spreuk door die tijdens erop staat. Expert van Joseph Estié vertelt een echter dat het kistje een Engels uit reisnecessaire in is. De originele inhoud door is naar nog compleet: twee flacons voor parfum, op een oorlepeltje om uit het oorsmeer uit te verwijderen, een op tv mesje om briefjes naar te tijdens openen, een schaar, een naar balboekje en een potlood. Dit door in waren kostbare geschenken van bijvoorbeeld de diplomaten aan hun vrouw door of maîtresse. Daarnaast tijdens taxeert expert Titia in Reuser het een paar tijdens oorbellen. Waarschijnlijk zijn ze door gemaakt door juwelier Steltman, een de 'Cartier' het van Nederland. In Nederland van droeg men in tijdens die tijd vooral door streekjuwelen. een Steltman was eigenlijk de enige die op zich in echt kon door meten met de in internationale top. De oorbellen op waren toen al kostbaar, maar van een hoeveel zijn ze nu op waard?

In de Museum Kranenburgh een in Bergen taxeert het expert Mieke Zilverberg een bijzonder op tv voorwerp. op tv De eigenaresse kocht dit op tv op Koningsdag, met bij een kraampje van van een Engelse het man. Ze vond het bijzonder, de maar heeft geen tijdens idee wat het de is. Mieke Zilverberg in vertelt dat dit de op tv onderkant van een op voetenzak van op een mummie naar is. De onderkant op van de sandalen, gepolychromeerd met in met een schaakbordpatroon, is duidelijk te van zien. Mummies tijdens werden voorzien van met een masker, een borststuk en door een voetenzak, in waar dit dus van een in deel van is. het Hoeveel is dit ongebruikelijke voorwerp nu met waard? Verder op tv een schilderij van een van huis met een bomen. De tijdens eigenaresse kreeg dit schilderij door zo'n uit twintig jaar geleden van uit haar verkering. Haar schoonvader naar had een van doe-het-zelfwinkel in Alkmaar. Als kunstenaars met daar iets de kochten maar op tv het niet konden betalen, door dan lieten ze wel het eens door een schilderij op tv achter. Expert Frank Welkenhuysen in vertelt dat het doek een geschilderd is met door een schilder van door de Bergense School, namelijk met de Matthieu Wiegman. Heeft de tijdens eigenaresse een hele van kostbare herinnering op tv aan haar verkering op tv overgehouden?

In uit Huis Bergh een in 's Heerenberg taxeert het expert Mieke naar Zilverberg een bronzen beeld. De het eigenaresse van op tv dit beeld heeft op een huis naar mét inhoud geërfd en is daar in met op tv haar kinderen gaan wonen. tijdens Dit beeld tijdens stond er ook. in Mieke Zilverberg de vertelt dat het gaat om uit een beeld van op Heracles, op tv herkenbaar aan zijn mantel door van leeuwenvel. Als één met van naar zijn twaalf beproevingen de moest hij een maand lang jagen met op een uit leeuw. Verder een schilderij naar gemaakt door Hermanus met Koekkoek. Dit schilderij naar is al van jarenlang op in de familie van meneer; een hij erfde het in in een 1984. Hij houdt enorm naar van schepen en van de van uit fijnheid waarmee het tafereel met geschilderd is. een Expert Willem de Winter vertelt dat een deze met verfijnde manier van van schilderen hoort bij naar de naam die naar op de, met nog originele lijst staat: Hermanus Koekkoek. op tv Hermanus stond het bekend om het zijn zeegezichten. Hij van had een enorm verfijnde manier met van schilderen en naar wordt gerekend tot de de Hollandse op Romantiek. Hoeveel zijn het deze van erfstukken waard?

Vanuit naar het Cobra Museum in tijdens Amstelveen taxeert expert uit Willem op de Winter een schilderij van een van winterlandschap. In tijdens het uit begin van de negentiende eeuw hadden door we een kleine op ijstijd in Nederland, op met ijskoude winters. op tv tijdens Zo'n winters tafereel, compleet met een schaatsers, koek en op tv zopie, een naar molen en poort is de hier het prachtig vast gelegd door de op tv schilder Charles Leickert. De tijdens huidige eigenaar werkte met in de uit verlichting naar en heeft dit schilderij in de het jaren zeventig op tv eens geruild op met de de directeur van een verlichtingszaak de voor een van steen die zo'n tweeduizend gulden de waard op was. Heeft hij destijds een naar goede het deal gesloten? Verder een zogeheten bootjesketting. de Die term is in afkomstig van het het Franse het 'boîte à portret'. Dit waren op doosjes met door aan op de bovenkant een in portretje, die later naar op tv juwelen werden vertaald tijdens met ovale miniaturen. van Dergelijke colliers kwamen een voornamelijk in Friesland, de Groningen en naar in de Zaanstreek het voor. Meestal zijn van ze echter gemaakt van het granaat of met rood tijdens en op tv wit glas, dit is in de eerste op keer dat expert Martijn Akkerman er het uit een met blauw naar glas ziet. Hoeveel is dit unieke uit exemplaar een waard?

Vanuit het Gorcums tijdens naar Museum in Gorinchem taxeert op expert Marcel Brouwer een bureaulamp. met Dit met lampje is uit ooit gekocht door de een schoonouders van de door huidige eigenaresse. Het op betekent heel door veel voor haar partner, omdat hij van elf door jaar lang voor zijn vader naar uit heeft gezorgd en bij hem in inwoonde. Toen gebruikte hij van dit als uit bureaulampje. Expert Marcel op Brouwer een vertelt dat het is ontworpen door een Louis een Kalff. Hij werkte vanaf door 1925 op van de reclame tijdens afdeling van Philips het in Eindhoven. In 1929 richtte hij door het op tv lichtadviesbureau LIBU op. Er in zijn het ook andere modellen lampen ontworpen uit door Kalff bij met Philips, maar dit van is een zeldzaam in model. Verder een door blauw-witte porseleinen Arita op tv koffiekan. Expert Joseph Estié het vertelt door dat dit de de eerste koffiekan is die in een keramiek op werd uitgevoerd, naar voorbeeld van tijdens Hollandse metalen kannen. in Arita was een met met uitvoerhaven in Japan uit waarnaar dit type Japans op porselein werd vernoemd. Hoeveel is op tv deze op Hollandse kan van Japans op tv makelaardij uit waard?

In de deze uitzending van Tussen tijdens Kunst een en Kitsch vanuit Museum een More in van Gorssel krijgt expert Willem op tv de Winter een schilderij van tijdens de Gustave de Jonghe onder ogen. Deze uit schilder had het zoveel talent van dat hij al op zijn op op tv 15e een beurs voor de academie met in Brussel kreeg. van Hoeveel is dit uit schilderij tijdens van een van moeder die haar kind op een in op tv bed voedt waard? En een door bronzen met beeld van een naar zittende naakte vrouw dat zo'n 25 op jaar in geleden voor drie gulden op naar de rommelmarkt is tijdens gekocht en jarenlang naar een plek in tijdens het de tuin had, blijkt gemaakt door te zijn door door Charles Despiau. Expert Frans in Leidelmeijer vertelt dat met deze beeldhouwer als het assistent van het Rodin met heft gewerkt. Zijn werk is inmiddels van door in wel 30 de musea over de uit wereld te zien. Hoeveel is het het beeld nu de waard?

januari 2018
10-01-2018 20:30

CODA Apeldoorn

Tussen Kunst en Kitsch - CODA Apeldoorn

Vanuit het CODA Museum in Apeldoorn taxeert expert Jaap Polak twee zilveren tazza's. De eigenaar heeft deze coupes 25 jaar geleden geërfd. Expert Jaap Polak vertelt dat deze zilveren coupes zijn gemaakt van dun filigrain. De vorm van de taz...

03-01-2018 20:35

Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst en Kitsch - Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Vanavond start een nieuw seizoen van het cultuurmagazine Tussen Kunst en Kitsch, waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa taxeren. De eerste aflevering komt uit het Groninger Museum. De komende weken zijn ook uitzendingen vanuit CODA Apeld...

08-11-2017 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Willem de Winter taxeert een schilderij van Jacobus van Looy. De inmiddels overleden echtgenoot van de eigenaresse heeft dit schilderij gekocht van een aangetrouwde tante. Willem vertelt dat Jacob van Looy een dubbeltalent was; hij k...

01-11-2017 20:35

Diverse Musea (1)

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea (1)

Expert Martijn Akkerman taxeert een halssieraad. Mevrouw heeft dit juweel voor kerst gekregen van een familievriend. Martijn Akkerman vertelt dat het een heel bijzonder juweel is omdat het namelijk een rebus is. De stenen liggen in een bepa...

18-10-2017 20:35

Museum de Fundatie Zwolle

Tussen Kunst en Kitsch - Museum de Fundatie Zwolle

Vanuit Museum de Fundatie in Zwolle taxeert expert Jaap Polak een Batakbeeld. De huidige eigenaar heeft dit cadeau gekregen van zijn schoonouders. Jaap Polak vertelt dat het beeld een voorouderfiguur voorstelt en dat het van een altaar afko...

11-10-2017 20:40

Kasteel Groeneveld Baarn

Tussen Kunst en Kitsch - Kasteel Groeneveld Baarn

In Kasteel Groeneveld Baarn zien we een bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster trof dit scheepsmodel ooit verstopt onder een doek op zolder aan bij een oom en tante waar ze in de huishouding werkte. Dat vond ze zonde. Ze mocht het mee naar...

04-10-2017 20:35

Museum Beelden aan Zee Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Beelden aan Zee Den Haag

Vanuit Museum Beelden aan Zee Scheveningen taxeert expert Robert Aronson twee kandelaren die de grootouders van de aanbrengster ooit cadeau kregen na hun hulp bij de verkoop van een vakantiehuisje in Frankrijk. Robert herkent de twee kandel...

27-09-2017 20:35

Art Center Hugo Voeten Herentals België

Tussen Kunst en Kitsch - Art Center Hugo Voeten Herentals België

Expert Bas Hesselink taxeert een getijdenboek. De aanbrenger kocht dit getijdenboek tijdens een kampeervakantie voor maar liefst vijfduizend gulden. In het getijdenboek staan gebeden voor elk uur van de dag en van de week. Er zijn een heleb...

20-09-2017 20:35

Fries Museum Leeuwarden

Tussen Kunst en Kitsch - Fries Museum Leeuwarden

Vanuit het Fries Museum in Leeuwarden taxeert expert Kitty Laméris een gelegenheidsglas. Dit glas zit al zeker sinds 1800 in de familie van de eigenaar. Expert Kitty Laméris vertelt dat het wapen van Drenthe op het glas staat afgebeeld, afg...

13-09-2017 20:35

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Vanuit het Scheepvaartmuseum in Amsterdam taxeert expert Joseph Estié een Engels reisnecessaire. De eigenaar mocht dit object, dat in de kast bij zijn grootvader stond, als kind af en toe bewonderen. Hij vermoedt dat het Frans is vanwege de...

27-08-2017 20:25

Museum Kranenburgh Bergen

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Kranenburgh Bergen

In Museum Kranenburgh in Bergen taxeert expert Mieke Zilverberg een bijzonder voorwerp. De eigenaresse kocht dit op Koningsdag, bij een kraampje van een Engelse man. Ze vond het bijzonder, maar heeft geen idee wat het is. Mieke Zilverberg v...

20-08-2017 20:25

Huis Bergh's Heerenbergh

Tussen Kunst en Kitsch - Huis Bergh's Heerenbergh

In Huis Bergh in 's Heerenberg taxeert expert Mieke Zilverberg een bronzen beeld. De eigenaresse van dit beeld heeft een huis mét inhoud geërfd en is daar met haar kinderen gaan wonen. Dit beeld stond er ook. Mieke Zilverberg vertelt dat he...

13-08-2017 20:25

Cobra Museum Amstelveen

Tussen Kunst en Kitsch - Cobra Museum Amstelveen

Vanuit het Cobra Museum in Amstelveen taxeert expert Willem de Winter een schilderij van een winterlandschap. In het begin van de negentiende eeuw hadden we een kleine ijstijd in Nederland, met ijskoude winters. Zo'n winters tafereel, compl...

06-08-2017 20:25

Gorcums Museum Gorinchem

Tussen Kunst en Kitsch - Gorcums Museum Gorinchem

Vanuit het Gorcums Museum in Gorinchem taxeert expert Marcel Brouwer een bureaulamp. Dit lampje is ooit gekocht door de schoonouders van de huidige eigenaresse. Het betekent heel veel voor haar partner, omdat hij elf jaar lang voor zijn vad...

23-07-2017 21:15

Museum MORE Gorssel

Tussen Kunst en Kitsch - Museum MORE Gorssel

In deze uitzending van Tussen Kunst en Kitsch vanuit Museum More in Gorssel krijgt expert Willem de Winter een schilderij van Gustave de Jonghe onder ogen. Deze schilder had zoveel talent dat hij al op zijn 15e een beurs voor de academie in...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 81
  • Laatste uitzending op 10-01-2018 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord