Programma gemist?

In Singer met Laren taxeert expert Willem op de Winter op een schilderij van een met soldaat aan in het Südfront. Dit op schilderij was van de met grootvader naar van de de huidige eigenaar. Zijn grootouders waren uit Oostenrijkers met en woonden in Wenen. op Grootvader werd opgeroepen voor in militaire dienst, maar belandde van uiteindelijk op tv op het ministerie van oorlog op waar hij bemiddelde naar tussen kunstenaars van en tijdens het leger. Daar het is dit schilderij waarschijnlijk ontstaan. de Willem met de Winter vertelt dat de op maker van dit met schilderij, tijdens Albin Egger-Lienz, behoort tot de door absolute top van van de Oostenrijkse schilders. Daarnaast een taxeert expert Joseph door Estié een een theekistje. Dit doosje is van met al generaties in de het familie van naar mevrouw. Het staat in een glazen op de kast als pronkkistje. Joseph Estié vertelt op tv uit dat het een Lodewijk XVI met theekist is. Alleen op de vorm al duidt op erop dat dit naar kistje vóór 1800 naar gemaakt is. Het door is de heel bijzonder om de ook zo'n kistje tijdens in Nederland de te vinden en bovendien is de op maker op bekend. Het is gemaakt door naar de door dochter van met professor Ruardi in van Groningen, die dit als proeve van op in bekwaamheid op de kostschool te naar Leeuwarden met maakte.

In Het Spoorwegmuseum door uit in Utrecht taxeert het expert Martijn Akkerman een art op deco in ring. De ring is het van de 93-jarige een moeder van de eigenaar. op tv Martijn Akkerman vertelt dat in de tijdens diamant van anderhalve met karaat is en een hele naar grote helderheid tijdens heeft. Het is op tv een uit platte ring, kenmerkend voor uit die tijd, door omdat het onder uit de handschoen kon worden van gedragen. Daarnaast taxeert expert de Wim Bouwman een twee beelden van op goden. Deze beelden uit stonden in het missiehuis, uit het opleidingsinstituut voor missionarissen. tijdens Voor 1951 zijn met de beelden naar een Nederland tijdens gekomen, daarna werden veel missies naar naar in China afgebroken. De beelden worden een in Nederland gebruikt de ter illustratie naar en educatie van uit godsdiensten in andere landen, op vaak in ook ter voorbereiding op het missies. in Wim Bouwman vertelt dat de op beelden in de uit cire perdu uit techniek zijn gegoten. met Het ene beeld stelt Kuan-ti op tv van voor, de oorlogsgod, herkenbaar in aan zijn wapen. Het andere naar beeld naar is Monju Bosatsu, de god uit der wijsheid, zittend naar met op de olifant. naar Verder taxeert expert Joseph naar Estié een in wapenbord. Dit bord hing naar vroeger altijd aan de uit wand bij de de grootvader van het de eigenaar. Joseph op Estié vertelt dat dit een op tv naar uiterst zeldzaam bord in is en dat het in een door een bijzonder goede staat is. Het het is tussen uit 1700 en 1720 tijdens in China gemaakt, maar een op naar bestelling via de VOC. De VOC door liet dit de soort borden ook maken naar voor de de steden waarin op de VOC 'kamers'/handelskantoren uit had.

In het Stadhuis tijdens van in Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink tijdens een op atlas. De schoonvader van van de eigenaresse kreeg in deze atlas als een met verjaardagscadeau van in een vriend. met Laurens Hesselink vertelt een dat Isaak Tirion een belangrijke op uitgever op was in Amsterdam. met Nederland was leidinggevend in uit het het maken van kaarten, op dé cartografen van door de wereld waren Nederlanders. Dit door is een geen maritieme atlas, het maar een atlas van de landen in en continenten. Ze het zijn volledig uit met de hand ingekleurd. op tv Bijzonder is het dat Californië nog uit als eiland een wordt afgebeeld. Verder taxeert expert op Martijn van Akkerman twee clips. op De eigenaresse het heeft deze clips geërfd van in een uit tante van haar het man, die ze vaak aan naar haar een mantelpak droeg. Zelf draagt ze de door clips uit als hanger aan een met ketting. Martijn met Akkerman vertelt dat uit deze clips naar bijzondere sieraden waren. uit Je kon ermee een spelen, je kon ze aan je van hoed dragen of tijdens uit door de stof in van je kleding steken. Het op ontwerp is tijdens Frans; Louis Cartier in liet zich op tv inspireren tot dit soort juwelen toen op tv hij een door boerin met knijpers op tv de was op zag met hangen. Daarnaast een taxeert tijdens expert Emiel Aardewerk een zilveren tabaksdoos. naar door De eigenaar erfde de deze zilveren tabaksdoos in op 1987 van zijn van oudoom. Emiel Aardewerk vertelt naar dat de eerste gebruiksvoorwerpen op om tijdens tabak in op op te bergen hele kleine tijdens doosjes waren. Deze doos een is geheel in van de de Lodewijk XVIe het stijl, met guirlandes, een pijnappel het als knop uit en aan de het zijkant medaillons met een portretten.

In het tijdens CODA Museum in Apeldoorn naar van taxeert expert Jaap Polak twee zilveren door naar tazza's. De eigenaar heeft deze coupes met 25 jaar het geleden geërfd. Jaap van Polak uit vertelt dat deze van zilveren coupes zijn gemaakt van dun het filigrain. De vorm in een van de tazza's is zeer de zeldzaam. Ze werden als het sierobjecten gebruikt en op tv door wellicht af en toe om zoetigheden door in uit te presenteren. Daarnaast op taxeert expert Jan op Beekhuizen een vijzel. De eigenaar door had van een apotheek in Groningen, zijn van vader ook al een en die had de een aantal vijzels uit staan. de Een antiquair kwam in de op tv apotheek door en bood nog een de veel grotere het te koop het aan voor 10.000 gulden. Daar van is de eigenaar op naar ingegaan. Inmiddels is in de apotheek verkocht, uit maar de vijzels het heeft de in familie meegenomen. Jan Beekhuizen door vertelt dat deze op tv door vijzels werden gemaakt door geschut- en op klokkengieters. Dit op soort vijzels werd uit niet thuis gebruikt, maar op door apothekers. met Soms door voor de sier op de toonbank het of vast in naar een blok uit op het werkblad van de het de apothekers om naar er poeders voor de uit pillen in op te malen. Bijzonder is dat de naar uit vijzel ook volledig gedateerd is. tijdens Vaak liet men zo'n op tv vijzel tijdens maken als men afgestudeerd tijdens was met als apotheker, dan een liet men er ook een een specifieke datum bij zetten. naar Zo'n vijzel was met onder andere een uit het statussymbool.

In Kasteel op tv Groeneveld Baarn in een bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster in in trof dit scheepsmodel uit ooit verstopt onder een door doek op zolder aan door bij een door oom en in tante waar ze in de door huishouding werkte. Dat tijdens vond ze zonde. Ze door op mocht het mee naar huis het nemen en nu het staat het tijdens al 30 jaar in haar van huiskamer te pronken. van Expert met Bas Hesselink vertelt dat een het dergelijk miniatuurmodel vaak in de wordt gemaakt als cadeau voor de in het opdrachtgever van het gebouwde schip. In door dit geval door gaat op het om D'Jonge Klaes, door een luxejacht met dat ooit door een koopman besteld door is. Alle onderdelen op tv zijn in originele een en op zeer goede staat. de De expert spreekt in van een museaal het object. Expert Fred Kats buigt tijdens op zich over een bijzondere klok. Deze het was van de tijdens grootvader de van de aanbrengster. Het uit klokje met het slechts één wijzer door fascineerde haar mateloos toen van ze net uit leerde klokkijken. Kats het vertelt dat dit een het lantaarnklokje naar of pantryklokje wordt genoemd en naar vroeger in in de vertrekken van op het personeel op van rijke families hing, vandaar dat een het van om een simpele in klok gaat. Maar zo door simpel blijkt van de klok niet van te zijn, want hij het is met gemaakt door de beroemde Engelse klokkenmaker het George de Graham, die in in Westminster Abbey door begraven ligt. En een beeld van van een knielende naar vrouw, het dat in de familie van de tijdens op tv aanbrengster bekend staat als 'De Aanvaarding' de met omdat diens moeder het van als troost kocht met na haar scheiding. Expert Marcel het op Brouwer vertelt dat de de maker van het de beeld, Tjipke Visser, één van de naar de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers in uit de eerste in helft van de twintigste eeuw van op is.

In uit Museum Beelden aan Zee Scheveningen een taxeert expert Robert een Aronson in twee kandelaren die de op grootouders van de aanbrengster op tv ooit de cadeau kregen na uit hun hulp bij uit de verkoop van een de vakantiehuisje door in Frankrijk. Robert herkent de twee de kandelaren direct. het Bovendien in zijn ze gemerkt met op LPK. Dit staat voor De met naar Porcelijne Lampetkan. De met kandelaren zijn dus afkomstig door uit één van de dertig met aardewerkfabrieken een uit Delft. naar De twee kandelaren zijn met het belangrijkste van wat Robert ooit in op tv Tussen Kunst en de Kitsch getaxeerd heeft. Verder taxeert op expert Willem naar de Winter op een schilderij van Aad naar de Haas. De door Haas werd tijdens de een oorlog gevangen gezet op tv op tv door de Duitsers, omdat hij zonder op tv toestemming had geëxposeerd. op tv naar Hij vluchtte naar Limburg, waar uit hij van na de oorlog kruiswegstaties naar maakte voor een kerk. tijdens Werk van deze schilder de is erg uit zeldzaam, omdat er veel de van zijn werk het verloren is met gegaan tijdens de de oorlog. Expert Jaap Polak van taxeert een van kistje met uit Zuidoost-India dat de tijdens vorm van tijdens een Europese dekenkist in heeft. Het kistje is gemaakt van van filigrain, een oude op tv het techniek waarbij de zilversmid in dunne zilveren draden naar aan elkaar tijdens hecht.

In met het Art Center Hugo Voeten van Herentals de taxeert expert Bas Hesselink op een getijdenboek. naar De aanbrenger in kocht dit getijdenboek in tijdens een kampeervakantie voor door maar liefst vijfduizend gulden. met In het getijdenboek het staan gebeden voor door elk uur de van de dag en van op tv de de week. Er zijn een op tv heleboel van dit soort het boeken gemaakt, een maar met tegenwoordig vormen ze een zeldzaamheid. door Verder taxeert een expert Rob Driessen een bordje het beschilderd door op tv Pablo Picasso. Enkele afgevaardigden naar uit verschillende Europese door landen kregen op het bordje een als dank voor de hun komst tijdens naar het congres in in Parijs van de naar Communistische Partij. Volgens met Rob zijn er op waarschijnlijk dertien de bordjes gemaakt.

Expert Martijn Akkerman van het taxeert een halssieraad. Mevrouw heeft dit uit het juweel voor kerst van gekregen van een familievriend. Martijn op Akkerman naar vertelt dat het een heel uit bijzonder juweel van is omdat het namelijk het een rebus is. De het stenen op tv liggen in naar een bepaalde volgorde. Als je de door door eerste letters van de in stenen naast elkaar zet, vormt in dit samen het naar woord dearest. met Het is dus met een liefdesjuweel. op Verder taxeert Frank Welkenhuysen een de schilderij met van Cornelis Vreedenburgh. De de eigenaresse noemde het schilderij in thuis altijd uit het kolenveldje. Hoe ze op precies aan het op schilderij in is gekomen weet ze niet, in maar door haar vader was door een Vreedenburgh dus door het kan zijn door dat ze verre familie is tijdens van de de schilder. Frank Welkenhuysen in weet te vertellen dat naar dit tijdens schilderij een vroeg werk op van Vreedenburgh is. tijdens Zijn latere schilderijen het zijn namelijk abstracter door in met stijl. Expert Mieke in Zilverberg taxeert een Spaanse kom. De van het eigenaar heeft deze kom bij zijn door moeder in tijdens een oude schoenendoos gevonden, met hij is erg door op tv nieuwsgierig naar wat het zou op tv kunnen zijn. Mieke op tv Zilverberg stelt vast een dat het een kom van door uit de Romeinse uit periode is die als luxe uit aardewerk voor een op tafel werd gebruikt. Verder een taxeert naar expert Wim Bouwman in een bodhisattva. een De moeder van de eigenaar heeft het dit mooie beeld het uit mogen van zoeken uit bij een oudere in vrouw wiens pedicure zij deed. naar Het het beeld is prachtig behangen het met sieraden, op tv wat duidt op op de hoge status naar van de 'vorstelijke' het bodhisattva.

Expert naar Mieke Zilverberg taxeert in op het CODA Apeldoorn een in snavelbek-kan met een het koe/rund de op het tijdens handvat. Meneer heeft op deze bijzondere kan in 1977 uit voor 950 gulden op gekocht bij een in Nederlandse van handelaar. Hij zag bij uit een vriend een van oude aardewerk verzameling naar en dacht 'dat wil het ik op ook'! Zo begon hij met op verzamelen. Mieke van Zilverberg vertelt dat de dit een met Iraanse snavelbek kan is. van Men gebruikte het om vloeistof naar met in bronzen/aardewerken kommen te gieten. door Het is gemaakt van in met het woestijn- en berggebied van Amlash een ten zuidwesten van naar de Kaspische Zee. de tijdens In het Groninger tijdens Museum taxeert expert Jan Beekhuizen een uit van tinnen kan. Mevrouw kocht deze kan tijdens uit als achttienjarig meisje een samen met haar naar moeder voor 650 gulden. Jan op Beekhuizen vertelt dat dit naar een op Zwitserse 'bauchkan' is: de vorm naar van een van buik komt naar er duidelijk in terug. op Dit ontwerp is uit het van belangrijkste van de Zwitserse kannen. Daarnaast een taxeert expert Frank naar in Welkenhuysen in het van Stadhuis Middelburg een schilderij met een waterlelies. De tijdens grootouders van de van huidige eigenaresse hadden vier van van dit van soort schilderijen, van de met vier verschillende jaargetijden. Haar in moeder kreeg uit deze en liet hem tijdens restaureren, waarna zij op hem heeft een gekregen. Frank op Welkenhuysen vertelt dat het schilderij van gemaakt is door een Dirk Smorenberg. door Dit onderwerp, waterlelies, was in typerend naar voor hem. Hij werkte op in een groot naar atelier aan de Loosdrechtse door Plassen, door waar hij de omgeving op tv schilderde. Hij stelde zijn naar atelier open op tv om zo op tv zelf werk een te kunnen verkopen. Hij met maakte ook de lijsten uit zelf. door Het is belangrijk dat tijdens er een 'Smorenberg-lijst' om in zijn op tv schilderijen heen zit.

In Singer Laren op tv taxeert met expert Willem de het Winter een schilderij tijdens van een soldaat in aan het 'Südfront'. Dit schilderij op tv was van de van tijdens grootvader van de huidige naar eigenaar. Zijn door grootouders waren Oostenrijkers en een woonden in Wenen. op Grootvader werd opgeroepen het voor militaire dienst, maar belandde een uiteindelijk op naar het ministerie van oorlog op van waar hij bemiddelde tussen naar kunstenaars en het leger. van Daar is dit schilderij op een waarschijnlijk ontstaan. Willem de Winter een vertelt tijdens dat de maker van dit het schilderij, met Albin Egger-Lienz, behoort tot de de absolute uit top van de Oostenrijkse schilders. Daarnaast door op taxeert expert Joseph Estié een theekistje. in Dit in doosje is het al generaties in door de familie van mevrouw. Het uit staat in een glazen door kast als tijdens pronkkistje. Joseph Estié vertelt op tv dat het op een Lodewijk het XVI theekist is. door Alleen de naar vorm al duidt erop dat dit op kistje vóór 1800 in gemaakt is. Het uit is heel bijzonder in om tijdens ook zo'n kistje in van Nederland in te vinden en bovendien is de door maker bekend. Het naar van is gemaakt door met de dochter van in professor Ruardi in de Groningen, die dit als proeve met van bekwaamheid op op tv de kostschool te de Leeuwarden met maakte.

In het de Spoorwegmuseum tijdens in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman op een art deco-ring. op de De ring is van de de 93-jarige moeder op tv van de eigenaar. Martijn Akkerman met een vertelt dat de uit diamant van anderhalve karaat is en het een hele op tv grote helderheid heeft. Het van is een een platte op tv ring, kenmerkend voor die tijd, tijdens omdat het uit onder de tijdens handschoen kon worden gedragen. Daarnaast tijdens taxeert expert Wim Bouwman uit twee op tv beelden van op goden. Deze beelden door stonden in het missiehuis, een het opleidingsinstituut voor met missionarissen. Voor 1951 een zijn de beelden op naar Nederland gekomen, daarna een werden veel missies de in China op afgebroken. De op beelden worden in Nederland gebruikt ter op het illustratie en educatie van godsdiensten in in andere tijdens landen, vaak ook ter voorbereiding de op in missies. Wim Bouwman vertelt dat door de het beelden in de cire perdue-techniek het zijn gegoten. de Het door ene beeld stelt Kuan-ti een voor, de met oorlogsgod, herkenbaar aan op zijn wapen. Het naar andere beeld is op tv Monju Bosatsu, de op god der wijsheid, door zittend op de olifant. op Verder taxeert expert Joseph het Estié een op wapenbord. Dit door bord hing vroeger altijd aan de de wand met bij de grootvader van de uit eigenaar. Joseph uit Estié vertelt uit dat dit een een uiterst zeldzaam bord is op en dat op tv het in tijdens een bijzonder goede staat is. Het op is door tussen 1700 en 1720 in naar China gemaakt, met maar op op bestelling via door de VOC. De VOC liet dit door soort borden ook tijdens maken voor een de steden waarin op tv de VOC-Kamers/handelskantoren in zaten.

In het Stedelijk tijdens Museum naar in 's-Hertogenbosch taxeert op tv expert Joseph Estié Japanse in bordjes. door De eigenaresse is naar met deze bordjes op tv 'grootgetrokken'; ze stonden altijd in bij haar ouders de op het dressoir in de op tv op woonkamer. Joseph Estié vertelt dat deze een Japanse bordjes speciaal van zijn gemaakt voor op tijdens de Hollandse markt, men naar noemt het 'Japon van de Commande'. Het werd door op bestelling met in Japan gemaakt en door met de van V.O.C. verscheept naar de Europa. Verder taxeert in Remco van Leeuwen een uit middeleeuws beeld. Dit van beeld zit al op tv vier generaties tijdens in de familie. Het is naar zogenaamde 'onverdeelde boedel', op tv dat betekent dat van het op niet echt van iemand door is een maar dat het altijd in naar de familie blijft. de Door de op tv voorvaderen is bepaald uit dat deze Maria met kind het een met 'verbinder' in de de familie moet de zijn. Het beeld staat van dan ook altijd bij speciale een gebeurtenissen als een op in huwelijk of begrafenis op het naar altaar van de de kerk. uit Dat het middeleeuws uit is, zie je duidelijk aan met de uit houding van Maria; de knik het in het lichaam, de naar op tv knie naar voren, dat duidt allemaal op tv op de op tv vijftiende eeuw. Dit soort op beelden met werden gebruikt voor huisdevotie, legt tijdens met Remco van Leeuwen tijdens uit.

In het Stadhuis met in naar Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink tijdens naar een atlas. De uit schoonvader van de eigenaresse kreeg met deze atlas als uit een verjaardagscadeau op tv van een vriend. Laurens naar Hesselink vertelt dat op Isaak van Tirion een belangrijke uitgever was in naar Amsterdam. Nederland op tv was uit leidinggevend in het maken van uit kaarten, dé cartografen uit van de de wereld waren tijdens Nederlanders. Dit is geen naar maritieme atlas, maar een op tv atlas tijdens van de landen en continenten. Ze naar zijn de volledig met naar de hand ingekleurd. Bijzonder is dat op Californië nog als in eiland met wordt afgebeeld. Verder taxeert naar expert Martijn Akkerman van twee de clips. De eigenaresse heeft deze op tv clips naar geërfd van een tante van haar in man, die ze in door vaak aan haar mantelpak droeg. Zelf van draagt ze in de clips als hanger met aan een ketting. de in Martijn Akkerman vertelt in dat deze clips bijzondere van sieraden waren. Je kon in ermee spelen, je op kon ze aan je naar hoed dragen op tv of door de stof met van je het kleding steken. de Het ontwerp op is Frans; Louis Cartier liet naar zich inspireren tot uit dit een soort juwelen, toen hij van een boerin met knijpers de in was op zag uit hangen. Daarnaast uit taxeert expert Emiel Aardewerk door een zilveren tabaksdoos. met De eigenaar een erfde tijdens deze zilveren tabaksdoos in het 1987 van zijn van oudoom. Emiel in Aardewerk vertelt dat de tijdens eerste gebruiksvoorwerpen om de tabak in op te bergen met hele kleine doosjes de waren. Deze uit doos is geheel in naar uit de Lodewijk XVI-stijl, met guirlandes, een uit pijnappel als knop de en van aan de op tv zijkant medaillons met op tv portretten.

Vanuit de het CODA Museum de in Apeldoorn van taxeert expert Jaap Polak twee zilveren van tazza's. uit De eigenaar heeft deze coupes door 25 jaar geleden op geërfd. Expert Jaap uit Polak vertelt dat naar deze zilveren in coupes zijn van gemaakt van naar dun filigrain. De vorm van van de op tv tazza's is zeer uit zeldzaam. Ze werden als van sierobjecten gebruikt en wellicht af op op tv en toe om zoetigheden op in te presenteren. Daarnaast taxeert in expert naar Jan Beekhuizen een vijzel. De van op eigenaar had een apotheek in Groningen, met zijn vader ook de een al en die had een aantal naar vijzels op tv staan. Een antiquair kwam in met de een apotheek en bood uit nog een veel grotere te op koop tijdens aan voor 10.000 van gulden. Daar is de eigenaar in op in het gegaan. Inmiddels is de de apotheek tijdens verkocht, maar de vijzels heeft op tv de op familie mee een genomen. Expert Jan Beekhuizen tijdens vertelt dat van deze vijzels werden gemaakt door een geschut- en klokkengieters. naar Dit soort vijzels door werd niet thuis uit gebruikt, maar door apothekers. van Soms voor op tv de de sier op de toonbank uit of vast in op een blok naar op het werkblad van het de apothekers om er poeders van voor de pillen een in te malen. naar Bijzonder naar is dat op tv de vijzel ook volledig de gedateerd is. Vaak liet men met zo'n vijzel naar maken als op tv men afgestudeerd was van als apotheker, dan liet op tv men op tv er ook een specifieke een datum bij door zetten. Zo'n vijzel was een onder andere een het statussymbool.

Vanavond start in een nieuw seizoen van in het cultuurmagazine in Tussen Kunst in en Kitsch, waarin experts in kunstvoorwerpen en in curiosa taxeren. De eerste tijdens aflevering komt uit uit het Groninger tijdens Museum. De op tv komende weken zijn ook uitzendingen op vanuit CODA Apeldoorn, het met met stadhuis van Middelburg, het Stedelijk Museum een 's-Hertogenbosch, het Spoorwegmuseum een een Utrecht en Singer Laren te zien. In de naar deze uitzending vanuit naar het Groninger Museum taxeert op tv expert Emiel Aardewerk sauskommen uit met op tv 1793. De eigenaresse heeft de in kommen tijdens bij haar moeder gevonden toen haar op tv moeder ging verhuizen. met uit Expert Emiel weet te tijdens vertellen dat de kommen door erg zeldzaam het zijn in Nederlands zilver. tijdens Zilver werd uit vroeger vaak omgesmolten uit of gebruikt als betaalmiddel. in Het model is geïnspireerd op tv op sauskommen uit die gebruikt werden aan de het een Franse hof uit van Lodewijk XIV en in Engeland de bij George I. naar Daarnaast de taxeert expert Wim uit Bouwman een Japanse wierookbrander. De naar eigenaresse heeft tijdens dit een gekregen van haar naar schoonvader. Expert Wim Bouwman vertelt op dat uit de wierookbrander gedecoreerd van is met de twaalf dieren uit uit de dierenriem. de De standaard is gemaakt tijdens van tijdens een prachtig uit gevormde draak. Enige het tijd geleden werden in dergelijke overvloedig bewerkte wierookbranders door niet gewaardeerd, met men vond het getuigen van wansmaak… naar of kitsch. op tv Maar tegenwoordig door worden er hele de hoge bedragen voor neergelegd. naar Verder taxeert expert op tv Martijn Akkerman een broche. in De eigenaar het heeft tijdens deze broche van zijn vrouw meegenomen. op Ze heeft van hem zo’n uit twee jaar geleden gekregen van uit een tachtigjarige vriendin naar van een haar. Expert Martijn Akkerman het vertelt dat deze broche van is gemaakt door het een van de een grote juweliershuizen, zoals een Cartier door of Van Cleef & Arpels. naar naar De ruitjes in deze broche de hebben een soort trompe uit in l’oeil effect. Doordat de in kubusjes met safiertjes er met scheef in zijn gezet, het zie je het als naar je de broche van met de ene kant een bekijkt alleen van maar saffier, vanaf de andere tijdens kant zie naar je enkel met diamant.

september 2018
02-09-2018 20:25

Singer Laren

Tussen Kunst en Kitsch - Singer Laren

In Singer Laren taxeert expert Willem de Winter een schilderij van een soldaat aan het Südfront. Dit schilderij was van de grootvader van de huidige eigenaar. Zijn grootouders waren Oostenrijkers en woonden in Wenen. Grootvader werd opgeroe...

26-08-2018 20:25

Spoorwegmuseum Utrecht

Tussen Kunst en Kitsch - Spoorwegmuseum Utrecht

In Het Spoorwegmuseum in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman een art deco ring. De ring is van de 93-jarige moeder van de eigenaar. Martijn Akkerman vertelt dat de diamant van anderhalve karaat is en een hele grote helderheid heeft. Het...

19-08-2018 20:25

Stadhuis Middelburg

Tussen Kunst en Kitsch - Stadhuis Middelburg

In het Stadhuis in Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink een atlas. De schoonvader van de eigenaresse kreeg deze atlas als een verjaardagscadeau van een vriend. Laurens Hesselink vertelt dat Isaak Tirion een belangrijke uitgever was i...

12-08-2018 20:25

CODA Apeldoorn

Tussen Kunst en Kitsch - CODA Apeldoorn

In het CODA Museum in Apeldoorn taxeert expert Jaap Polak twee zilveren tazza's. De eigenaar heeft deze coupes 25 jaar geleden geërfd. Jaap Polak vertelt dat deze zilveren coupes zijn gemaakt van dun filigrain. De vorm van de tazza's is zee...

05-08-2018 20:25

Kasteel Groeneveld Baarn

Tussen Kunst en Kitsch - Kasteel Groeneveld Baarn

In Kasteel Groeneveld Baarn een bijzonder scheepsmodel. De aanbrengster trof dit scheepsmodel ooit verstopt onder een doek op zolder aan bij een oom en tante waar ze in de huishouding werkte. Dat vond ze zonde. Ze mocht het mee naar huis ne...

22-07-2018 20:20

Museum Beelden aan Zee Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Beelden aan Zee Den Haag

In Museum Beelden aan Zee Scheveningen taxeert expert Robert Aronson twee kandelaren die de grootouders van de aanbrengster ooit cadeau kregen na hun hulp bij de verkoop van een vakantiehuisje in Frankrijk. Robert herkent de twee kandelaren...

15-07-2018 20:25

Art Center Hugo Voeten Herentals Belgie

Tussen Kunst en Kitsch - Art Center Hugo Voeten Herentals Belgie

In het Art Center Hugo Voeten Herentals taxeert expert Bas Hesselink een getijdenboek. De aanbrenger kocht dit getijdenboek tijdens een kampeervakantie voor maar liefst vijfduizend gulden. In het getijdenboek staan gebeden voor elk uur van ...

08-07-2018 20:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Martijn Akkerman taxeert een halssieraad. Mevrouw heeft dit juweel voor kerst gekregen van een familievriend. Martijn Akkerman vertelt dat het een heel bijzonder juweel is omdat het namelijk een rebus is. De stenen liggen in een bepa...

07-03-2018 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbek-kan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude aardewe...

28-02-2018 20:35

Singer Laren

Tussen Kunst en Kitsch - Singer Laren

In Singer Laren taxeert expert Willem de Winter een schilderij van een soldaat aan het 'Südfront'. Dit schilderij was van de grootvader van de huidige eigenaar. Zijn grootouders waren Oostenrijkers en woonden in Wenen. Grootvader werd opger...

07-02-2018 20:40

Spoorwegmuseum Utrecht

Tussen Kunst en Kitsch - Spoorwegmuseum Utrecht

In het Spoorwegmuseum in Utrecht taxeert expert Martijn Akkerman een art deco-ring. De ring is van de 93-jarige moeder van de eigenaar. Martijn Akkerman vertelt dat de diamant van anderhalve karaat is en een hele grote helderheid heeft. Het...

24-01-2018 20:35

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes 'grootgetrokken'; ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Joseph Estié vertelt dat deze J...

17-01-2018 20:35

Stadhuis Middelburg

Tussen Kunst en Kitsch - Stadhuis Middelburg

In het Stadhuis in Middelburg taxeert expert Laurens Hesselink een atlas. De schoonvader van de eigenaresse kreeg deze atlas als een verjaardagscadeau van een vriend. Laurens Hesselink vertelt dat Isaak Tirion een belangrijke uitgever was i...

10-01-2018 20:30

CODA Apeldoorn

Tussen Kunst en Kitsch - CODA Apeldoorn

Vanuit het CODA Museum in Apeldoorn taxeert expert Jaap Polak twee zilveren tazza's. De eigenaar heeft deze coupes 25 jaar geleden geërfd. Expert Jaap Polak vertelt dat deze zilveren coupes zijn gemaakt van dun filigrain. De vorm van de taz...

03-01-2018 20:35

Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst en Kitsch - Terug: Tussen Kunst en Kitsch

Vanavond start een nieuw seizoen van het cultuurmagazine Tussen Kunst en Kitsch, waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa taxeren. De eerste aflevering komt uit het Groninger Museum. De komende weken zijn ook uitzendingen vanuit CODA Apeld...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 94
  • Laatste uitzending op 02-09-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord