Programma gemist?

Vanuit uit diverse musea. Expert Wim Bouwman naar taxeert in een tegeltableau. Dit tableau van is gemaakt met in Perzië het tijdens de Kadjaren dynastie. In die van periode zien een we het einde met van naar de ontwikkeling van een de tegels, en uit tegelijkertijd een revival van op tv oude stijlen. We naar zien de hoogtepunten naar van de tegelindustrie een van de afgelopen eeuwen naar terug in deze tegel, door met door verschillende invloeden zichtbaar in het door Iznik met motief maar ook in de Indiase sfeer op tv van de bloemen. Verder in taxeert Martijn de Akkerman een ring. Deze met ring is het van de 93-jarige moeder van het uit meneer. Het is van een erfstuk, zij heeft hem op tv nooit gedragen. Het door gaat om een Art op tv Deo in ring, heel strak gestyleerd. met Het is een platte met ring, kenmerkend met voor die tijd op tv omdat het onder de tijdens door handschoen kon worden gedragen. Ook de taxeert Willem de Winter van een schilderij van door door spelende kinderen op het strand. Het met een schilderij is geschilderd door met Johannes Evert Hendrik Akkeringa. uit Hij door behoort tot de eerste generatie op Haagse School schilders, de op absolute top. Hij uit woonde aan tijdens zee. Zijn strandjes zoals met deze ziet tijdens men het liefst, hoewel de hij ook de bijvoorbeeld bloemstillevens schilderde op tv en later zijn in eigen het kinderen.

Expert Mieke met Zilverberg taxeert het in het CODA naar Apeldoorn een snavelbekkan op met een koe/rund de op het handvat. Meneer op tv heeft deze op tv bijzondere kan in 1977 de voor 950 gulden gekocht de bij de een Nederlandse handelaar. de Hij zag bij naar een vriend op een oude-aardewerkverzameling en dacht 'dat wil de ik ook'! Zo naar begon hij naar met verzamelen. Mieke uit Zilverberg op tv vertelt dat dit een naar Iraanse snavelbekkan is. Men gebruikte naar het op tv om vloeistof in naar bronzen/aardewerken kommen te gieten. in Het het is gemaakt in het in woestijn- en op tv berggebied van Amlash, naar ten zuidwesten van de Kaspische naar Zee. op tv * In het Groninger Museum taxeert op tv uit expert Jan Beekhuizen een een tinnen kan. Mevrouw door kocht deze kan als in achttienjarig uit meisje samen met op tv haar moeder voor uit 650 gulden. Jan Beekhuizen op vertelt dat dit een Zwitserse op tv in 'Bauchkan' is: de vorm van een op tv buik komt door er uit duidelijk in terug. Dit op tv ontwerp is het een belangrijkste van de Zwitserse tijdens kannen. * Daarnaast op tv taxeert op expert Frank Welkenhuysen in het Stadhuis met Middelburg het een schilderij van waterlelies. De op grootouders van de het huidige eigenaresse hadden in vier van met dit op soort schilderijen, van de vier naar verschillende jaargetijden. tijdens Haar moeder kreeg met deze en liet hem tijdens restaureren, waarna in zij hem heeft gekregen. met Frank Welkenhuysen een vertelt dat het schilderij gemaakt een is door tijdens Dirk Smorenberg. Dit onderwerp, in waterlelies, was de typerend voor een hem. Hij in werkte in een groot tijdens atelier aan de Loosdrechtse Plassen, uit waar hij de in omgeving schilderde. Hij de stelde zijn op tv atelier naar open om zo zelf werk te in met kunnen verkopen. Hij op maakte ook de lijsten zelf. Het tijdens is belangrijk dat op tv er in een 'Smorenberg-lijst' om zijn schilderijen door heen in zit.

In in het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch het op tv taxeert expert Joseph Estié Japanse naar bordjes. tijdens De eigenaresse is met de deze bordjes opgegroeid. Ze door stonden het altijd bij haar ouders op het met op dressoir in de een woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat van deze Japanse bordjes uit speciaal naar zijn gemaakt voor op tv de Hollandse op markt, men noemt het het 'Japon de Commande'. door Het werd op op bestelling in Japan een gemaakt en door door de VOC verscheept naar Europa. uit op Expert Remco van Leeuwen taxeert de een middeleeuws van beeld. Dit tijdens beeld is al vier van generaties in de familie. uit Het naar is zogenaamde 'onverdeelde boedel', dat op betekent dat op het niet echt van iemand in is, maar dat op het altijd op in het de familie blijft. Door van de voorvaderen is bepaald dat de deze op Maria met tijdens kind een 'verbinder' naar in de familie met moet zijn. Het een beeld staat dan ook op altijd bij speciale gebeurtenissen het als een de huwelijk of begrafenis op het in altaar van de met kerk. Dat naar het middeleeuws uit is, zie je duidelijk uit aan de houding van door Maria: de op knik een in het lichaam, de knie naar naar een voren, dat duidt allemaal op de met vijftiende eeuw. door Dit soort beelden werden met gebruikt voor naar huisdevotie, legt Remco van een Leeuwen op tv uit.

In het een Rijksmuseum een in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman door uit een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit uit is de naar allereerste verlichte door boeddha. De eigenaar heeft dit een beeld in met 1969 gekocht bij een met antiquair in een Amsterdam voor 2800 gulden. een Al tijdens vanaf zijn zevende is door hij geïnteresseerd in uit Tibet door het lezen tijdens van de naar strip 'Kuifje in Tibet'. de Later in kwam daar zijn een interesse voor het boeddhisme bij. uit * het Expert Willem Jan Hoogsteder taxeert in een op tv zelfportret van pastel. Dit uit erfstuk komt met uit de familie van de moeder van de van de huidige eigenaar. Volgens naar het familieverhaal van zou het een door zelfportret zijn van dominee het De Mol, op oprichter van een de Loosdrechtse porseleinfabriek. Dominee De een Mol zou het rond tijdens 1900 het aan de overgrootvader van de op tv van huidige eigenaar cadeau hebben een gedaan. * Ook het taxeert expert Jan een Beekhuizen een kan van Jan op tv Steen. naar Voor Jan Beekhuizen vormt de deze kan een hoogtepunt uit uit zijn Kunst naar met & Kitsch-carrière. Hij heeft veel onderzoek de gedaan naar in dergelijke kannen, maar uit er zijn naar er maar honderd van in bekend.

Expert op tv Tom Angevaren taxeert van een Swatow-porseleinen schotel. tijdens Dit is een hele op vroege, Chinees porseleinen de schotel. Dit soort porselein, tijdens een naar beetje boers en met grijze op tinten op en vrij donker door blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar in de Chinese met exporthaven. Typerend voor Swatow de is ook de de onderkant die in op met zand gebakken werd de en ongeglazuurd is. Dit soort schotels tijdens werd speciaal voor tijdens met de export gemaakt naar de op tv Zuid-Oost Aziatische in markt. * Expert een Willem de Winter taxeert met een stilleven. Dit een grote van schilderij is heel met realistisch, los geschilderd de met een eenvoudige driehoekscompositie en door een mooi contrast tussen op de van voorstelling en naar de achtergrond. Het is gemaakt tijdens door Frans Oerder. op tv Toen zijn door broer emigreerde een naar Zuid-Afrika besloot Frans een Oerder hem in 1890 door daar op te zoeken. een Hij bleef en in werkte onder andere een met voor de Zuid-Afrikaanse spoorwegmaatschappij, waar hij een masten het langs de met spoorlijn schilderde. Omdat in uit Zuid-Afrika geen kunstacademie was, keek uit met men zeer tegen hem op op tv als kunstenaar. op tv Toen in 1899 met de Boerenoorlog uitbrak, in werd hij het door president Paul Kruger benoemd naar tot oorlogskunstenaar. Hij de had grote op tv invloed op Zuid-Afrikaanse op kunstenaars. Hij schilderde later een vooral landschappen naar en bloemstillevens.

Expert uit Mieke Zilverberg een taxeert een terrachiara uit kopvaas. Terrachiara is de naam de van de heldere van kleivariant uit met Tunesië; alleen daar op tv is deze oranje kleur een te vinden. Het een is een provinciaalse met vaas de om wijn uit op tv te schenken. Op de in kan staat 'ex of navisi', de uit dat betekent uit op tv de 'officina', de de werkplaats van Navicius. door Daar werden ook andere in objecten vervaardigd: uit er zijn bijvoorbeeld olielampen uit die op werkplaats bekend. uit De van vaas is in tijdens een mal gemaakt, er werden van honderden van dit door soort vazen gemaakt. door Maar vanwege de de inscriptie is in deze waardevol. * het Expert Rob Driessen op tv taxeert een art-decoklok. Deze klok naar is het typerend voor de ontwerpen van in door Jacques Adnet, een met van de eerste op tv Franse ontwerpers die een werkte in een modernistische stijl. door Hij maakte uit ook allerlei meubels waarin de een combinatie naar zwart en met chroom terugkomt.

Vanuit met Louwman Museum Den Haag taxeert tijdens expert Martijn door Akkerman een broche. de De door broche is samengesteld uit een ring op het met twee oorknoppen met hangers eraan. een Dit een was een liefdesjuweel, de op rode robijnkleur staat voor door de van liefde. De parels zijn in symbool voor zuiverheid het en trouw. de Doordat het een samengesteld juweel van is, is door de waarde wel van wat lager. Verder taxeert op tv Jan op tv Beekhuizen een een tabaksdoos. Deze tabaksdoos is uit tijdens notenhout gestoken, het snijwerk op is van hoge op tv kwaliteit. Hij van is gezet in de een het messing 'muizentandenmontering'. Er uit staan diverse taferelen op het uit houtsnijwerk: het we zien onder andere Adam van en Eva een en Aron met de ark van voor de stenen een de tafelen met daarop een tijdens Menorah lamp. Aan de binnenzijde op is op nog een monogram aangebracht, tijdens maar dat tijdens is later gebeurd, in de de negentiende naar eeuw.

In Museum Helmond het taxeert expert op tv Esther Aardewerk een op tv zilveren koffiekan en melkkan. uit Mevrouw het erfde dit vier jaar op tv geleden van op haar vader, die in de twee kannen samen bij uit een antiquair had van gekocht. de De kannen zijn een prachtig zwaar uitgevoerd in de het uit stijl van Lodewijk een XVI, met parelranden, cannelures en lauwerkransen van op op de voet. De grote kan in is tijdens een koffiekan op tv met een houten naar oor omdat zilver warmte geleidt, op tijdens deze manier brandt van van men de vingers niet. Koffiekannen komen op tv minder door voor dan theekannen. De het koffie werd vermoedelijk het in van de keuken gezet, het personeel naar schonk het dan in tijdens dit soort mooie het van kannen op tafel uit. in Verder taxeert Jaap Polak door een tanka, een rolschildering tijdens die je van ophangt in een tempel. het Op de tanka tijdens op staat een tara afgebeeld: dat is tijdens de met vrouwelijke vorm van een uit bodhisattva, van de verlichte wijsheid. Tara tijdens betekent ook redster. Er het bestaan 21 verschillende op tara's, elk een met een ander op tv attribuut in de hand. op Deze het tara heeft een kalasa: een een vaas met heilig water uit of uit onsterfelijkheids-elixer. Ook van taxeert Titia Reuser een typisch Brabantse op tv horlogeketting voor op tv dames. Deze de ketting was op echt streekdracht en werd van vaak in combinatie met een op kruisje de gedragen: zo liet met men zien dat men uit een Brabant kwam de en katholiek uit was.

In het het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert het Rob Driessen met een met Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk door denken aan het het werk in van Hildo Krop en in John Rädecker, op beeldhouwers die in de uit jaren 20 en het 30 furore maakten. door Maar het werk is tijdens veel later met gemaakt, na de met Tweede Wereldoorlog met in 1956. Het beeld is in van Prometheus, door die volgens de Griekse mythologie de vuur de steelt van door de goden en door aan de mensen met schenkt. De mens leerde hierdoor metaal op tv bewerken en van een technische beschaving te de ontwikkelen. met Promotheus wordt nog steeds in geassocieerd met techniek en een is de mascotte van van de TU naar Delft. * Willem met op tv de Winter taxeert uit een schilderij van een landschap. een Het schilderij is op gemaakt de door Wim Oepts. het Voor de oorlog maakte hij door donkere, sombere naar schilderijen. In 1946 van vestigt hij de zich in Parijs, waar op tv hij kleurrijk werk tijdens ziet van de Fauvisten. Vanaf van die tijd speelt door hij het met kleur en door is hij een door ware colorist te met noemen.

In het in Drents Museum op tv Assen taxeert door expert Jaap Polak een van kan voor een plengoffer. Mevrouw op tv heeft de met kan een geërfd van de zus het van haar grootmoeder, die op tv een paar jaar een in door Hongkong woonde en tijdens kunst verzamelde. Jaap Polak tijdens vertelt dat uit dit een 'yue' is. Dat naar is van een kan die in China gebruikt met werd voor het plengoffers, met van wijn ter verering van de het op tv voorouders, op het graf. Marcel de Brouwer op tv taxeert een glassculptuur van uit Paul Citroen. Hij vertelt dat door dit beeld het echt een autonome door sculptuur is. Het vertoont het van gelijkenissen met de vorm van in een golf. Glasfabriek naar Leerdam huurde, naast hun door vaste ontwerpers, autonome de kunstenaars in die met voor een hen werkten met en ook zogenoemde 'Leerdam Unica' lieten in uitvoeren. op Emiel Aardewerk uit taxeert een knottenkistje op met vergulde pootjes. het In Friesland was het in een gebruik door dat de man in met een met munten gevulde in en dichtgeknoopte doek met langs uit de vrouw liep de waar hij zijn oog naar op had laten vallen. Als door de tijdens vrouw de knoop door toetrok, was zijn de huwelijksaanzoek bevestigd. door De munten werden gezien van als bruidsschat: het de man 'koopt' de naar bruid van de op tv vader.

In Kasteel Ruurlo van taxeert expert naar Fred Kats van een nachtklokje. Dit is het een erfstuk de van de grootouders met van mevrouw. Fred Kats vertelt van een dat dit een echt nachtlampje is op tv voor in de het het slaapkamer. Er werd een op kaars of op tv olielampje achter de klok gezet, zodat op tv je de tijd in goed het kon zien én naar zodat er op voldoende licht was voor een een nachtelijk po-bezoekje. De Italianen op hebben dit soort naar klokjes in het in een midden van de zeventiende tijdens eeuw echt in op de markt gezet. Dit tijdens exemplaar is wat lichtvoetiger op en van Duitse in makelij. uit Er mist een stalen wijzertje in bovenin. Verder van taxeert Martijn op tv Akkerman een juwelenset in van collier, broche, twee oorhangers van en twee in armbanden. De juwelenset uit zit al heel van lang in de familie. het Expert Martijn op tv Akkerman vertelt dat naar er een tweede naar exemplaar van deze parure, het van met amethisten, in door het Rijksmuseum te vinden is. het De motieven van het gouddraad wordt de 'cannetille' genoemd en was het typisch voor die tijd. het Men droeg aan uit beide het polsen dezelfde armbanden voor de tijdens komst van het de polshorloge rond tijdens 1860. Ook het taxeert Joseph Estié drie uit Imari-scheerbekkens. Europeanen lieten een deze scheerbekkens tijdens op bestelling maken in een Japan. Imari, een genoemd naar tijdens de Japanse uitvoerhaven, uit staat voor de kleuren tijdens van het porselein: onderglazuur blauw, tijdens op ijzerrood en goud.

Expert de Wim Bouwman een taxeert een tegeltableau. Dit tijdens tableau is gemaakt in Perzië de tijdens van de Kadjaren-dynastie. In die periode naar zien we het tijdens einde uit van de ontwikkeling van de de tegels en tegelijkertijd op op een revival van tijdens oude stijlen. We zien de van hoogtepunten van de de tegelindustrie van de een afgelopen eeuwen in terug in deze tegel, de met in verschillende invloeden zichtbaar in het Iznikmotief, een op tv maar ook de Indiase sfeer van naar de bloemen. Martijn met Akkerman taxeert een tijdens ring. in Deze ring tijdens is van de door 93-jarige moeder van meneer. Het is in tijdens een erfstuk, zij van heeft hem nooit gedragen. Het tijdens gaat om een op art-deco-ring, tijdens heel strak gestyleerd. Het een is een platte ring, kenmerkend op tv voor de die tijd omdat in het onder de handschoen kon uit worden gedragen. met Ook de taxeert Willem de Winter een schilderij door op van spelende kinderen op het door strand. Het een schilderij is geschilderd door Johannes op tv Evert Hendrik op Akkeringa. Hij naar behoort tot de eerste een generatie de Haagse School-schilders, de op absolute top. Hij woonde aan met zee. Zijn strandjes het zoals deze ziet van men het op tv liefst, hoewel hij ook bijvoorbeeld een het bloemstillevens schilderde en later zijn uit eigen door kinderen.

In van het Frans door Hals Museum taxeert expert tijdens Willem Jan Hoogsteder de twee schilderijen. Meestal uit werden schilderijen met in de zeventiende eeuw niet gesigneerd, door maar van op deze met Italianiserende landschappen staat wel tijdens een signatuur: T. door Steen. Thadaeus Steen was uit een zoon van het Jan Steen. De landschappen op tv zijn op aardig geschilderd, decoratief. Als ze de niet gesigneerd waren, de van was de waarde ook niet op tv zo tijdens hoog geweest. De waarde zit in hem hier vooral door in een de historische waarde: de dit zijn twee van op tv de vier schilderijen van de op zoon in van Jan op Steen! Verder taxeert Jaap Polak in een ulos. het Dit is een op tv huwelijkskleed uit Sumatra. Het het is in gemaakt door de Batakkers en naar is naar volledig met de hand geweven. met Eerst werd het doek van gemaakt, tijdens daarna het in borduurwerk en tot slot werden van alle het kraaltjes erop aangebracht. Tijdens het huwelijk naar werd een dit kleed om het een paar het geslagen om hen een letterlijk in de echt te verbinden. naar Het een is dus met echt een liefdeskleed. Op de het kleed staat de tekst: het 'damema dihi tijdens ta', een wat betekent: 'vrede zij tijdens met u'. tijdens Na het huwelijk werd het door kleed gebruikt om te het door dragen. In het Westen wordt het tijdens vaak op gezien als een een kleed om het op te hangen de of als gordijn en met soms als tafelkleed. Ook het taxeert Bas Hesselink een op kleine atlas. door Dit atlasje door is gemaakt door Ortelius, tijdens een Vlaamse geograaf een en cartograaf. Hij is naar de maker een van de op allereerste moderne atlas het in 1570: 'Theatre de van Monde'. Dat was in echter groot boek op met folioformaat. het Dit kleine het atlasje werd gemaakt met zodat iedereen er eentje kon naar aanschaffen. Het tijdens was minder kostbaar en een tijdens de handig zakformaat. Het diende als een van ontdekkingsreis van de van wereld voor een de mensen, vanuit tijdens hun stoel naar of onderweg. met Ook is het naar boekje veel gebruikt op in het onderwijs. Dit in is waarschijnlijk een een Nederlandse editie, naar want er staan veel kaarten met van door Nederlandse provincies in. Het is een gedrukt door van drukkerij Plantijn in tijdens Antwerpen en uit in totaal zijn er 850 met exemplaren van het uitgegeven.

In naar Nationaal Militair de Museum Soesterberg taxeert expert Kitty Laméris van veertien op flessen waaronder een het 'lamsbout'. Meneer kocht deze in flessen tussen met 2000 en op tv 2005 op Marktplaats in opdracht van naar zijn vader, die op door inmiddels overleden is. Hij kocht de van flessen samen voor door 400 naar euro. Het een staat nu thuis achter in glas in uit een oude schoolkast die hij door speciaal hiervoor heeft gekocht. een Het zijn op zeldzame de flessen, in de naar achttiende eeuw in op tv Duitsland gemaakt voor de met Nederlandse markt. de Verder taxeert expert Tom een Angevaren een 'Amsterdams met Bont' kop met en schotel. De vader van met de huidige eigenaar kreeg op tv deze kop het en schotel een in de jaren naar vijftig van een collega. op tv Die vertelde dat op tv er door ook een exemplaar in het het Rijksmuseum staat. Tom Angevaren uit vertelt het dat deze het porseleinen kop en schotel in China van is gemaakt, van maar op tv daar niet beschilderd zijn. Ze werden uit volledig door wit door de door VOC naar Holland door gebracht en tijdens daarna in Amsterdam gedecoreerd. op Als laatste taxeert expert het Jaap Polak van een zilveren gordel met met voorstelling van een vogel. de Mevrouw naar vond deze gordel zo'n het veertig jaar van geleden in een antiekwinkeltje. het Normaliter onderhandelt ze altijd uit over de prijs, uit maar op ze vond dit zo van mooi naar dat ze het meteen op heeft gekocht voor 350 tijdens gulden. Het met hing altijd in tijdens de kamer, totdat ze genoeg op in had van het het zilver poetsen; nu ligt het op met de zolder.

In het de Dordrechts Museum uit taxeert expert Esther Aardewerk twee het zilveren kandelaren. van Deze op kandelaren komen uit het het huis van de grootouders van in door de huidige eigenaar. Zijn kinderloze van tante de erfde ze. Toen zij was overleden, de met vonden ze een briefje onder het de kandelaar waarop stond op dat ze graag in naar wilde dat haar petekind door de kandelaren zou krijgen. met En dat petekind is naar de huidige in eigenaar. Hij naar gebruikt ze van nooit, ze staan naar in de kast. Zijn vader in zei wel dat hij tijdens er door zuinig op moest uit zijn. Daarnaast taxeert expert Kitty op Laméris een glazen op tv naar beker, een 'hensbeker'. Mevrouw uit verzorgde jarenlang met haar kinderloze tante. Ze de is 90 een geworden, verzamelde veel antiek en had van een in groot huis. Mevrouw erfde uit alles door en moest het de huis leegruimen. Een deel ging de naar de het Venduehuis om geveild te in worden, het maar dit glas tijdens vonden ze daar niet het interessant. Ook taxeert expert op tv Pieter de Jorissen schilderij 'Oude een Maas'. Dit schilderij uit komt uit de collectie van meneer op tv zijn tijdens oud-oom. Deze man het is een kunstliefhebber en ging op door een aantal jaar geleden kleiner wonen. op tv het Bij de verhuizing werd een dit schilderij bijna van weggegooid, omdat het zo groot op is het en niemand het eigenlijk door mooi een vond. Meneer vond het zonde en in nam het het schilderij mee. Zijn moeder met vindt het verschrikkelijk een tijdens en heeft het de schilderij meegenomen naar Tussen de Kunst en van Kitsch om haar zoon door uit de van droom te helpen. Het tegendeel tijdens blijkt het waar.

juli 2019
14-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Vanuit diverse musea. Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels, en tegelijkertijd een revival van oude sti...

07-07-2019 19:25

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert in het CODA Apeldoorn een snavelbekkan met een koe/rund op het handvat. Meneer heeft deze bijzondere kan in 1977 voor 950 gulden gekocht bij een Nederlandse handelaar. Hij zag bij een vriend een oude-aardewer...

30-06-2019 19:25

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

In het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch taxeert expert Joseph Estié Japanse bordjes. De eigenaresse is met deze bordjes opgegroeid. Ze stonden altijd bij haar ouders op het dressoir in de woonkamer. Expert Joseph Estié vertelt dat deze ...

27-03-2019 20:35

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen Kunst en Kitsch - Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam taxeert expert Wim Bouwman een Vajradhara Adi-Boeddha beeld. Dit is de allereerste verlichte boeddha. De eigenaar heeft dit beeld in 1969 gekocht bij een antiquair in Amsterdam voor 2800 gulden. Al vanaf zijn...

13-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Tom Angevaren taxeert een Swatow-porseleinen schotel. Dit is een hele vroege, Chinees porseleinen schotel. Dit soort porselein, een beetje boers en met grijze tinten en vrij donker blauw, wordt Swatow-porselein genoemd, naar de Chine...

06-03-2019 20:35

Diverse Musea afl. 1

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 1

Expert Mieke Zilverberg taxeert een terrachiara kopvaas. Terrachiara is de naam van de heldere kleivariant uit Tunesië; alleen daar is deze oranje kleur te vinden. Het is een provinciaalse vaas om wijn uit te schenken. Op de kan staat 'ex o...

27-02-2019 20:35

Louwman Museum Den Haag

Tussen Kunst en Kitsch - Louwman Museum Den Haag

Vanuit Louwman Museum Den Haag taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De broche is samengesteld uit een ring met twee oorknoppen met hangers eraan. Dit was een liefdesjuweel, de rode robijnkleur staat voor de liefde. De parels zijn sym...

20-02-2019 20:35

Museum Helmond

Tussen Kunst en Kitsch - Museum Helmond

In Museum Helmond taxeert expert Esther Aardewerk een zilveren koffiekan en melkkan. Mevrouw erfde dit vier jaar geleden van haar vader, die de twee kannen samen bij een antiquair had gekocht. De kannen zijn prachtig zwaar uitgevoerd in de ...

13-02-2019 20:35

Stedelijk Museum Alkmaar

Tussen Kunst en Kitsch - Stedelijk Museum Alkmaar

In het Stedelijk Museum Alkmaar taxeert Rob Driessen een Prometheus-beeld. Dit beeld doet sterk denken aan het werk van Hildo Krop en John Rädecker, beeldhouwers die in de jaren 20 en 30 furore maakten. Maar het werk is veel later gemaakt, ...

06-02-2019 20:35

Drents Museum Assen

Tussen Kunst en Kitsch - Drents Museum Assen

In het Drents Museum Assen taxeert expert Jaap Polak een kan voor een plengoffer. Mevrouw heeft de kan geërfd van de zus van haar grootmoeder, die een paar jaar in Hongkong woonde en kunst verzamelde. Jaap Polak vertelt dat dit een 'yue' is...

30-01-2019 20:35

Kasteel Ruurlo

Tussen Kunst en Kitsch - Kasteel Ruurlo

In Kasteel Ruurlo taxeert expert Fred Kats een nachtklokje. Dit is een erfstuk van de grootouders van mevrouw. Fred Kats vertelt dat dit een echt nachtlampje is voor in de slaapkamer. Er werd een kaars of olielampje achter de klok gezet, zo...

23-01-2019 20:35

Diverse Musea afl. 2

Tussen Kunst en Kitsch - Diverse Musea afl. 2

Expert Wim Bouwman taxeert een tegeltableau. Dit tableau is gemaakt in Perzië tijdens de Kadjaren-dynastie. In die periode zien we het einde van de ontwikkeling van de tegels en tegelijkertijd een revival van oude stijlen. We zien de hoogte...

16-01-2019 20:35

Frans Hals Museum Haarlem

Tussen Kunst en Kitsch - Frans Hals Museum Haarlem

In het Frans Hals Museum taxeert expert Willem Jan Hoogsteder twee schilderijen. Meestal werden schilderijen in de zeventiende eeuw niet gesigneerd, maar op deze Italianiserende landschappen staat wel een signatuur: T. Steen. Thadaeus Steen...

09-01-2019 20:35

Nationaal Militair Museum Soest

Tussen Kunst en Kitsch - Nationaal Militair Museum Soest

In Nationaal Militair Museum Soesterberg taxeert expert Kitty Laméris veertien flessen waaronder een 'lamsbout'. Meneer kocht deze flessen tussen 2000 en 2005 op Marktplaats in opdracht van zijn vader, die inmiddels overleden is. Hij kocht ...

02-01-2019 20:30

Dordrechts Museum

Tussen Kunst en Kitsch - Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum taxeert expert Esther Aardewerk twee zilveren kandelaren. Deze kandelaren komen uit het huis van de grootouders van de huidige eigenaar. Zijn kinderloze tante erfde ze. Toen zij was overleden, vonden ze een briefje ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Tussen Kunst en Kitsch gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tussen Kunst en Kitsch de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tussen Kunst en Kitsch bij Tussen Kunst en Kitsch liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tussen Kunst en Kitsch. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tussen Kunst en Kitsch gemist

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch, uitgezonden op Nederland 1. Heb je een uitzending van Tussen Kunst en Kitsch gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Tussen Kunst en Kitsch? Hier kun je alle uitzendingen van Tussen Kunst en Kitsch kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 118
  • Laatste uitzending op 14-07-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord