Programma gemist?

Een gerestaureerde Tour uit de France-documentaire het uit 1953, tijdens toen de tourkoorts in Nederland op tv naar ongekende hoogte het steeg op na talloze in overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer een De Tour de op France op van 1953 uit was voor Nederland met een enorm succes. Met maar liefs de door vier Nederlandse etappeoverwinningen (Gerrit in Voorting, Jan Nolten, Wim van met Est en tijdens Wout met Wagtmans), een vijfde het plaats van Wagtmans in het een eindklassement, en als op klap op het de vuurpijl tijdens een ongekende overwinning uit van de Nederlandse ploeg in door het ploegenklassement, steeg de het tourkoorts in ons een land naar ongekende het hoogte. De huldiging het van de winnende tijdens ploeg in met het Olympisch Stadion trok uit 40.000 toeschouwers. Kort het uit na deze Tour verschenen er een naar film de over het Nederlandse wielersucces, het gemaakt door Haghe-film, het naar filmbedrijf van in Nederlandse filmpionier Willy Mullens. door een Drie weken lang volgden ze de het wielrenners als de ware guerillafilmers. De Tour-leiding uit werkte namelijk zoveel tijdens mogelijk tegen, uit zodat veel opnames tijdens in met het geniep werden geschoten. uit Ook gaven de makers op tv zichzelf maar enkele dagen uit naar voor de eindmontage uit om de film nog het in dezelfde van week van de finish naar de op bioscoop te brengen. met van Zo werd een unieke film het gemaakt, volgens sporthistoricus de Marnix Koolhaas zelfs naar de eerste met Nederlandse sportdocumentaire ooit. De opname door raakte verloren naar om in van 1998 voor één uit keer weer op te tijdens duiken in het naar Filmmuseum. De kwaliteit op tv van het materiaal was door echter zo slecht, het dat een op tv nieuwe vertoning in onmogelijk leek. Toch is het het tijdens gelukt om de opname te het restaureren en digitaliseren. Na door ruim 60 in jaar wordt het deze vergeten Tour-film op tv uit 1953 voor het op eerst op naar Nederlandse televisie het uitgezonden.Minder

mei 2021
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!