Programma gemist?

Een de gerestaureerde Tour de France-documentaire op tv uit een 1953, toen de uit tourkoorts in Nederland in naar ongekende hoogte tijdens steeg na talloze overwinningen. De huldiging tijdens trok 40.000 met toeschouwers.Meer naar De Tour de France van op 1953 was op tv voor Nederland een enorm door succes. Met maar op tv liefs vier op tv Nederlandse etappeoverwinningen (Gerrit naar Voorting, Jan Nolten, Wim met van Est op en Wout door Wagtmans), een vijfde plaats in van Wagtmans in het een eindklassement, en als klap door op van de vuurpijl een in ongekende overwinning van de Nederlandse door op tv ploeg in het ploegenklassement, steeg de de tourkoorts in ons op tv land naar ongekende tijdens hoogte. De huldiging door van tijdens de winnende ploeg in het op tv door Olympisch Stadion trok 40.000 toeschouwers. tijdens Kort naar na deze Tour verschenen de er een film over het naar de Nederlandse wielersucces, gemaakt van door Haghe-film, het filmbedrijf de van Nederlandse naar filmpionier Willy Mullens. Drie weken de lang volgden op tv ze de wielrenners als ware op tv guerillafilmers. De van Tour-leiding uit werkte namelijk zoveel mogelijk tegen, zodat het veel op opnames in het in geniep werden geschoten. Ook tijdens gaven van de makers zichzelf maar enkele de dagen tijdens voor de eindmontage om de film tijdens nog in dezelfde een week naar van de finish naar uit de op tv bioscoop te brengen. Zo werd door een unieke film op tv gemaakt, volgens sporthistoricus het Marnix Koolhaas zelfs de naar eerste Nederlandse in sportdocumentaire van ooit. De opname raakte verloren om het in 1998 voor het één keer het weer op op te duiken in in het Filmmuseum. De naar kwaliteit van het het materiaal was echter zo uit slecht, dat op tv een nieuwe vertoning onmogelijk leek. naar Toch is het de door gelukt om de de opname te restaureren en digitaliseren. Na van ruim een 60 jaar wordt van deze vergeten Tour-film uit naar 1953 voor met het eerst op Nederlandse televisie op tv de uitgezonden.Minder

september 2021
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!