Programma gemist?

Een met gerestaureerde Tour de met France-documentaire uit 1953, toen tijdens de tourkoorts in Nederland naar op tv naar ongekende hoogte steeg na tijdens talloze overwinningen. De huldiging met tijdens trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de in France van van 1953 was voor Nederland het de een enorm succes. Met maar liefs tijdens de vier Nederlandse etappeoverwinningen (Gerrit het Voorting, Jan Nolten, Wim van op Est het en Wout Wagtmans), een vijfde door plaats van door Wagtmans in het eindklassement, in en de als klap de op de vuurpijl een door ongekende overwinning van tijdens de Nederlandse met ploeg in het op tv ploegenklassement, steeg de van tourkoorts in ons land naar van ongekende in hoogte. De huldiging van de de winnende ploeg door in het door Olympisch Stadion trok 40.000 toeschouwers. in Kort na deze naar Tour verschenen er van een film over het een Nederlandse wielersucces, naar gemaakt door een Haghe-film, het door filmbedrijf van Nederlandse filmpionier Willy Mullens. de Drie weken naar lang van volgden ze de wielrenners als naar ware met guerillafilmers. De Tour-leiding van werkte namelijk zoveel in mogelijk tegen, zodat veel uit opnames in het in geniep werden geschoten. op tv Ook gaven de makers zichzelf in met maar enkele dagen met voor de eindmontage om een de film nog in dezelfde het week met van de finish tijdens naar de door bioscoop te brengen. Zo werd het een unieke film tijdens gemaakt, volgens sporthistoricus Marnix op op tv Koolhaas zelfs de eerste een Nederlandse sportdocumentaire ooit. een De opname het raakte verloren om in 1998 voor met van één keer weer op met te duiken op tv in het Filmmuseum. De kwaliteit op van het door materiaal was echter de zo slecht, dat in een nieuwe vertoning tijdens onmogelijk leek. op tv Toch is het uit gelukt om de opname tijdens te restaureren naar en digitaliseren. Na tijdens ruim 60 jaar door wordt deze vergeten door Tour-film uit 1953 voor het het eerst op Nederlandse televisie door de uitgezonden.Minder

november 2019
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!