Programma gemist?

Een de gerestaureerde Tour de France-documentaire uit een 1953, toen in de tourkoorts in Nederland het naar ongekende uit hoogte van steeg na talloze op tv overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer het De Tour een de het France van 1953 was op voor Nederland een enorm in succes. door Met maar liefs vier Nederlandse met etappeoverwinningen (Gerrit Voorting, met Jan Nolten, naar Wim van door Est en Wout tijdens Wagtmans), een vijfde plaats van Wagtmans op tv op tv in het eindklassement, en als van klap op de vuurpijl naar een met ongekende overwinning van op tv de Nederlandse ploeg in het uit ploegenklassement, steeg de naar tourkoorts uit in ons uit land naar ongekende hoogte. De huldiging in op van de winnende ploeg in door het Olympisch de Stadion trok een 40.000 toeschouwers. Kort na de deze Tour verschenen er een een op film over het Nederlandse in wielersucces, gemaakt door Haghe-film, de het filmbedrijf van Nederlandse van filmpionier Willy op Mullens. op Drie weken lang volgden ze de met van wielrenners als ware op tv guerillafilmers. De Tour-leiding werkte namelijk zoveel van mogelijk op tegen, zodat veel opnames in uit het geniep op tv werden geschoten. een Ook gaven tijdens de makers zichzelf maar de enkele dagen voor van de eindmontage om de het film nog in dezelfde het week een van de finish naar de naar bioscoop te van brengen. Zo werd een van met unieke film gemaakt, volgens sporthistoricus uit Marnix Koolhaas naar zelfs de eerste Nederlandse sportdocumentaire op ooit. De het opname raakte de verloren om in 1998 van voor één in keer weer op te met duiken in de het Filmmuseum. De kwaliteit van van het het materiaal was echter zo op slecht, door dat een nieuwe vertoning onmogelijk de leek. Toch in is het gelukt om de op opname te naar restaureren het en digitaliseren. Na naar ruim 60 jaar wordt tijdens deze vergeten Tour-film uit tijdens 1953 voor in het eerst op Nederlandse televisie de met uitgezonden.Minder

januari 2021
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!