Programma gemist?

Een gerestaureerde de Tour de het France-documentaire uit door 1953, toen de tourkoorts in Nederland uit naar ongekende door hoogte op steeg na talloze van overwinningen. De huldiging de trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de de France van van 1953 uit was voor Nederland een naar enorm succes. door Met maar liefs vier Nederlandse naar etappeoverwinningen (Gerrit op Voorting, Jan Nolten, Wim de van Est en Wout in Wagtmans), een vijfde op op plaats van Wagtmans in het de eindklassement, en als klap op tv op door de vuurpijl een van ongekende overwinning van de door Nederlandse ploeg in het met ploegenklassement, steeg de de tourkoorts in ons door land een naar ongekende hoogte. De uit huldiging van de winnende op tv ploeg in naar het Olympisch Stadion trok een de 40.000 toeschouwers. Kort na deze Tour op verschenen er een een film over de het Nederlandse uit wielersucces, gemaakt door naar Haghe-film, het op tv filmbedrijf van Nederlandse filmpionier Willy met Mullens. Drie weken van lang met volgden ze de van wielrenners als ware guerillafilmers. De naar Tour-leiding uit werkte namelijk zoveel mogelijk uit tegen, zodat veel opnames naar in het van geniep werden geschoten. Ook gaven de de makers uit zichzelf maar enkele op tv dagen door voor de eindmontage om de naar film de nog in dezelfde van week van de tijdens finish naar de bioscoop te brengen. uit Zo op werd een unieke film van gemaakt, naar volgens sporthistoricus Marnix Koolhaas zelfs in de eerste naar Nederlandse sportdocumentaire ooit. De een opname raakte verloren om met het in 1998 voor één keer in weer op te met duiken in het Filmmuseum. op tv De kwaliteit met van het materiaal was tijdens uit echter zo slecht, dat tijdens een nieuwe vertoning onmogelijk met leek. een Toch is het gelukt om de naar in opname te restaureren en digitaliseren. Na een de ruim 60 jaar wordt deze in vergeten Tour-film uit door 1953 uit voor het eerst op op Nederlandse televisie naar uitgezonden.Minder

oktober 2020
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!