Programma gemist?

Een met gerestaureerde Tour de France-documentaire uit een 1953, toen de op tv tourkoorts in op tv Nederland met naar ongekende hoogte steeg na talloze naar overwinningen. De huldiging met uit trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour op tv de France van door 1953 was voor Nederland een het een enorm succes. Met maar liefs in vier Nederlandse het etappeoverwinningen van (Gerrit Voorting, Jan Nolten, een Wim van Est en op Wout Wagtmans), de een vijfde plaats van van Wagtmans in het in eindklassement, en als met klap op de vuurpijl van een ongekende tijdens overwinning van de tijdens Nederlandse ploeg in in het ploegenklassement, steeg de op tourkoorts in ons op een land naar ongekende hoogte. De tijdens huldiging van de winnende met het ploeg in het in Olympisch Stadion trok 40.000 toeschouwers. door Kort van na deze Tour in verschenen er een met film over het Nederlandse een wielersucces, gemaakt door Haghe-film, op tv het filmbedrijf van een Nederlandse filmpionier Willy Mullens. van Drie naar weken lang volgden ze de een wielrenners naar als ware guerillafilmers. De Tour-leiding met met werkte namelijk zoveel mogelijk een tegen, zodat veel uit opnames in het de geniep werden geschoten. Ook op gaven de makers de zichzelf maar van enkele dagen voor de eindmontage op om de uit film nog in met dezelfde week naar van de een finish naar de bioscoop te door brengen. Zo in werd een unieke film het gemaakt, volgens sporthistoricus uit Marnix Koolhaas de zelfs de eerste een Nederlandse sportdocumentaire ooit. De op tv opname raakte verloren om de in 1998 voor naar op tv één keer weer op te van duiken in in het Filmmuseum. van De kwaliteit van het materiaal van was echter zo slecht, op dat een nieuwe uit vertoning onmogelijk leek. uit op Toch is het gelukt een om de op tv opname te restaureren en digitaliseren. Na een ruim 60 jaar in wordt deze vergeten door Tour-film uit door 1953 voor het eerst uit op Nederlandse op tv televisie het uitgezonden.Minder

mei 2020
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!