Programma gemist?

Een op gerestaureerde Tour de France-documentaire uit naar 1953, toen op tv de naar tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte op steeg na talloze het overwinningen. De huldiging op trok 40.000 toeschouwers.Meer uit De Tour de op France op tv van 1953 was voor in Nederland een door enorm succes. Met maar liefs van vier Nederlandse etappeoverwinningen in (Gerrit op tv Voorting, Jan Nolten, Wim een van Est en Wout uit Wagtmans), een vijfde van plaats van op tv Wagtmans in van het eindklassement, en in als klap op de vuurpijl op een ongekende overwinning de van de tijdens Nederlandse naar ploeg in het ploegenklassement, steeg de met naar tourkoorts in ons land tijdens naar ongekende van hoogte. De huldiging op tv van de winnende ploeg tijdens in het op Olympisch Stadion trok 40.000 toeschouwers. Kort in na deze met Tour verschenen er een uit film over het van Nederlandse wielersucces, gemaakt een door Haghe-film, op tv het op filmbedrijf van Nederlandse van filmpionier Willy Mullens. van Drie weken lang een volgden ze de wielrenners als op tv ware guerillafilmers. op tv De Tour-leiding werkte namelijk uit zoveel mogelijk tegen, op zodat veel opnames op in het door geniep werden geschoten. Ook gaven een in de makers zichzelf maar enkele dagen uit voor de naar eindmontage het om de film nog in dezelfde door week van de tijdens finish de naar de bioscoop te naar brengen. Zo van werd een op unieke film gemaakt, volgens sporthistoricus Marnix in Koolhaas de zelfs de eerste op Nederlandse sportdocumentaire uit ooit. De opname naar raakte verloren om in het 1998 voor één door keer weer op te op tv duiken in het Filmmuseum. tijdens De kwaliteit van van het in materiaal was tijdens echter zo slecht, van dat een nieuwe vertoning uit onmogelijk leek. door Toch is het door gelukt om de opname te restaureren met en digitaliseren. Na in ruim 60 jaar van wordt deze van vergeten Tour-film uit op 1953 voor het uit eerst de op Nederlandse televisie een uitgezonden.Minder

oktober 2021
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!