Programma gemist?

Een de gerestaureerde Tour het de France-documentaire uit 1953, toen de op tourkoorts in Nederland tijdens op naar ongekende hoogte steeg na talloze uit van overwinningen. De huldiging trok 40.000 het toeschouwers.Meer de De Tour de France van met 1953 was voor een Nederland een enorm succes. van Met maar liefs uit vier Nederlandse een etappeoverwinningen op (Gerrit Voorting, Jan Nolten, Wim op van Est en uit Wout Wagtmans), een het vijfde plaats van met Wagtmans in het tijdens eindklassement, op en als klap op met de vuurpijl uit een ongekende overwinning van de Nederlandse door de ploeg in het ploegenklassement, steeg de op tourkoorts in door ons land een naar ongekende hoogte. het De huldiging van de met winnende ploeg in op tv het op tv Olympisch Stadion trok een 40.000 toeschouwers. Kort na deze Tour uit verschenen tijdens er een film over de het Nederlandse wielersucces, op gemaakt uit door Haghe-film, het filmbedrijf van Nederlandse het op tv filmpionier Willy Mullens. Drie uit weken lang een volgden ze de wielrenners als ware het guerillafilmers. De tijdens Tour-leiding werkte in namelijk zoveel mogelijk de tegen, zodat veel opnames met in met het geniep werden geschoten. een Ook gaven de met makers zichzelf maar enkele tijdens dagen een voor de eindmontage om de het film nog in uit dezelfde de week van de de finish naar de de bioscoop te brengen. Zo werd een uit uit unieke film gemaakt, volgens sporthistoricus met Marnix op tv Koolhaas zelfs de in eerste Nederlandse sportdocumentaire ooit. De opname door raakte verloren in om in uit 1998 voor één een keer weer door op te duiken in het Filmmuseum. de De de kwaliteit van van het materiaal was door echter zo slecht, dat uit een nieuwe vertoning de onmogelijk leek. Toch is het op tv naar gelukt om de opname te een restaureren en een digitaliseren. Na door ruim 60 jaar het wordt deze vergeten het Tour-film uit 1953 in voor het eerst in op Nederlandse televisie door uitgezonden.Minder

juni 2021
02-07-2015 23:00

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 - Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953

Een gerestaureerde Tour de France-documentaire uit 1953, toen de tourkoorts in Nederland naar ongekende hoogte steeg na talloze overwinningen. De huldiging trok 40.000 toeschouwers.Meer De Tour de France van 1953 was voor Nederland een enor...

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 bij Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Sport Extra: De Tour van 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-07-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!