Programma gemist?

Schrijver, tijdens columnist, jurist en door filosoof Maxim Februari in vindt het verleidelijk tijdens in Zomergasten een gesprek uit aan uit te gaan via beeld. Schrijven heeft de het voordeel van uit de het precisie, maar het het nadeel van de een indirectheid. Beeld gaat door sneller en van je kunt echte mensen uit en echte uit situaties opvoeren, zonder daarbij tijdens zelf in de het weg te een zitten. In zijn columns schrijft uit Februari van met grote regelmaat over de huidige naar tijd naar van 'dataverering'. Naast zijn werk op tv op als columnist geeft het hij advies over op tv ethiek en veiligheid. op tv In 2012 maakte hij bekend in van transitie te op zijn. Over het thema in transseksualiteit publiceerde Februari van het het boek 'De maakbare door man'.

Journalist Nina met Jurna, Latijns-Amerikacorrespondent uit voor NRC Handelsblad tijdens in Brazilië, voert op tv de kijker mee naar op tv het voor haar de zo een fascinerende en kleurrijke Latijns-Amerika. Een continent in dat uit grote contrasten kent: arm en uit in rijk, extreem gewelddadig, maar naar ook gepassioneerd en van romantisch. Jurna hoopt de op kijker tijdens deelgenoot te maken tijdens van die verschillende werelden, een tegen de achtergrond van de een op actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen waar ze door zich als journalist door en door mens tussen van beweegt.

De fragmenten van een tijdens schrijver en essayist met Hanna Bervoets draaien om door de verhalen van die we onszelf en elkaar vertellen op om met onszelf het en elkaar te door kunnen leven. van Hoe maken we uit onszelf wijs dat we van een goed naar mens zijn, ook tijdens wanneer we verkeerde beslissingen op naar nemen? Hoe worden onze ideeën over naar zaken als met liefde, op tv authenticiteit en zingeving beïnvloed door de op cultuur en gemeenschap met waarin we op tv leven? En welke tijdens verhalen vertellen we onszelf op tv om overeind het te blijven het bij rouw, verlies of verdriet? in met Het zijn vragen die Bervoets al een jaren van bezighouden, misschien wel de kern op van haar op werk met vormen. Maar: in de kracht de van verhalen schuilt ook in op hun destructieve potentie.

Misdaadverslaggever, het presentator en uit oud-politieman John van den Heuvel wil op via Zomergasten iets op tv meegeven in over hoe hij zijn van vak beleeft, de het keuzes de waarvoor hij als misdaadverslaggever komt te naar in staan en welke ingrijpende een consequenties die keuzes de kunnen hebben. Een de avond over de naar verwevenheid tussen de onder- en een bovenwereld, de op tv polderpenoze van een de jaren de tachtig en negentig, maar ook over op met de hedendaagse mocromaffia, de cocaïne-oorlog van en de het (on)macht van politie een en justitie de om georganiseerde misdaad te bestrijden. op tv Sinds enige uit tijd wordt Van door den Heuvel zwaarbeveiligd vanwege een de een doodsbedreiging uit het criminele op tv milieu.

In van de zesde een en laatste aflevering het van Zomergasten 2018: uit Esther Perel. De Belgische naar Perel is een naar internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. uit Ze werkt al in vierendertig op tv jaar in New uit York, waar ze haar op eigen praktijk voor gezins- en uit relatietherapie de heeft. In haar werk onderzoekt tijdens Perel van het spanningsveld tussen liefde en naar van lust en kijkt ze met een naar confronterende maar empathische in blik naar naar de een schijnbaar tegenstrijdige menselijke het behoefte aan veiligheid en vrijheid. In door 2013 op hield ze haar eerste TED-talk naar en sinds 2017 van maakt in ze de podcast van 'Where Should We Begin?', tijdens waarin tijdens je als luisteraar mag meeluisteren op naar de meest intieme van relatietherapie-sessies door van koppels. Perel wil met met van de fragmenten in haar het Zomergastenavond verkennen hoe mensen uit over het de hele wereld worstelen door met liefde, lust en naar verbintenissen. En het ze wil een blik werpen naar op door hoe we naar het karakter van een mens het én een in land afmeten aan in hoe er om wordt gegaan het met 'de tijdens vreemdeling'.

Vanavond de te gast in met het liveprogramma Zomergasten: Eric het Wiebes, minister door van Economische naar Zaken en Klimaat tijdens in het derde tijdens kabinet-Rutte. Wiebes staat voor het tijdens uitvoeren van lastige van opgaven, zoals de energietransitie op tv en met de afbouw van met de gaswinning in Groningen. De van Zomergastenavond van door Eric Wiebes gaat de over vooruitgang, "omdat de mijn hele op leven gericht de is op vooruitgang". Wiebes op studeert werktuigbouwkunde aan de met TU in Delft, haalt later met een MBA Bedrijfskunde op tv en begint in zijn tijdens carrière bij Shell. Hij wordt naar consultant met bij McKinsey en uit uiteindelijk vennoot bij OC&C Consultants. De van tijdens overstap naar de politiek maakt op tv Wiebes in op 2010, als hij tijdens wethouder Verkeer, op tv Vervoer en Infrastructuur en ICT door wordt een in Amsterdam. In naar zijn vrije tijd 'stoeit' hij door met thema's als ruimtelijke op ordening, de woningbouw, infrastructuur op tv en, favoriet: de kredietcrisis. In 2014 tijdens wordt met Wiebes staatssecretaris van uit Financiën.

In deze aflevering op tv van op het live-interviewprogramma Zomergasten is door Pieter Waterdrinker in te gast. Schrijver en Rusland-correspondent Pieter met Waterdrinker het werd in 1996 correspondent op tv in met Moskou voor De naar Telegraaf en Vrij naar Nederland en woont sindsdien het definitief in Rusland. uit Zijn bestseller 'Tsjaikovskistraat in 40' gaat uit over zijn persoonlijke avonturen en op worstelingen door in zijn surreële nieuwe thuisland, maar door beziet ook een van uit eeuw geschiedenis waarin communisme en op fascisme hun de stempel drukten op Rusland. Waterdrinker van heeft rechten gestudeerd, op tv en een jaar het Russisch om zijn geliefde door met negentiende-eeuwse schrijvers te kunnen lezen. de Zijn leven, werk met en van literatuur gaan altijd door over de mens en van zijn vaak op bizarre lot op door deze aardbol. In de tv-fragmenten tijdens in zijn Zomergastenavond zullen Rusland, het maar ook uit vooral de méns een centraal naar staan.

Vanavond in met de naar derde Zomergasten: Marleen Stikker tijdens (Groningen, 1962), uit internetpionier en directeur van in Waag, een onderzoeksinstituut voor door kunst, technologie en een samenleving. Benieuwd naar wie er uit nog een meer te gast zijn? tijdens Kijk op gids.tv/2849/zomergasten Haar hele op carrière opereert door ze al in de het voorhoede tijdens van nieuwe technologie in en probeert ze de het achterkant van technologie tijdens te tonen. Job Cohen het doopte haar tijdens naar zijn het burgemeesterschap in Amsterdam tijdens tot ‘de met moeder van de creatieve van industrie’. Marleen Stikker tijdens wordt geboren in Groningen als van dochter van op kunstenaar en wetenschapper Uipko naar Stikker en vertaalster van tijdens het Duitse literatuur Gerda Meijerink. Ze studeert uit filosofie op tv aan de een Universiteit van Amsterdam, een studie die op tv ze niet tijdens afmaakt omdat ze niet op alleen wil in nadenken over van de wereld, maar ook zelf op die wereld wil van veranderen. 'Ik heb voor van Zomergasten fragmenten gezocht van over met onze bijzondere relatie op tot technologie. met Het plezier dat we hebben in naar het knutselen de aan de schepping. van De schijnbaar onbegrensde op tv mogelijkheden naar met technologie als oplossing voor alle op tv mogelijke problemen. Maar het ook de angst het voor vervreemding en een het ‘black box’ een effect: wat uit gebeurt er achter uit de schermen? Wie heeft een de macht van over technologie? op tv De vraag een die voor mij centraal staat is uit of we onze met toekomst nog door zelf kunnen bepalen.' virtuele het vrijplaats In 1993 richt ze op De Digitale Stad met (DDS) op; het door eerste het Nederlandse sociale media naar platform dat van iedereen gratis toegang geeft tot het op tv door internet. Het project betekent het begin op van de in publieke belangstelling voor het van internet. Voor het veel mensen van biedt DDS hun eerste mogelijkheid de om naar kennis te maken met op tv het internet uit als virtuele in vrijplaats waar je op tv mee kunt bouwen aan het naar digitale publieke domein. tijdens DDS zet Amsterdam op met op tv de digitale wereldkaart. uit Volgens Stikker is de vrijhaven het die een het internet ooit naar was in de afgelopen vijfentwintig tijdens jaar van kapotgemaakt.

Janine op tv Abbring ontvangt vanavond in een in nieuwe Zomergasten Louis met het van Gaal, oud-voetballer en door Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij op tv was tijdens de architect van het succesvolle door Ajax een dat in de eerste op tv helft van de uit jaren 90 drie met keer landskampioen werd en de van door UEFA Cup, de Champions naar League en de de Wereldbeker won. In het op tv buitenland won Van Gaal naar landstitels met op tv FC Barcelona en in Bayern door München. In 2009 tijdens werd hij verrassend landskampioen met AZ door tijdens en in 2014 leidde uit hij het in Nederlands Elftal naar de een derde plaats op het WK het op tv in Brazilië. Nadat hij door in 2016 het ontslagen werd bij een Manchester United trok hij zich met op tv zijn vrouw met Truus terug in Portugal. ‘Het tijdens een is een eer om van gevraagd te worden. Hoewel het met door niet als een tijdens verrassing kwam, want vorig van jaar was het ik ook al gevraagd! een Het zal een avond door zijn over door de mens en de het coach door Louis van Gaal. de Voor mijn familie zal het door herkenbaar zijn, in voor de rest van Nederland met eventueel een de openbaring.’

Zomergasten op tv 2018, gepresenteerd door Janine Abbring, in trapt vanavond om een tijdens 20:15 uur af op naar NPO 2 met in Romana Vrede. Verdere gasten dit met seizoen zijn onder op op tv meer Louis van Gaal en Eric de Wiebes. Actrice en de theatermaker Romana Vrede op in won in 2017 op tv de Theo d'Or voor door haar vertolking naar van Susan in het stuk 'Race' met een en maakte de in voorstelling 'Who's afraid op tv of Charlie Stevens', over op de liefde voor in haar ernstig autistische naar zoon Charlie. Ze heeft leren door met kijken door de bril van op tv haar de zoon, voor wie niets tijdens vanzelfsprekend is op 'omdat we dat met nou eenmaal zo op met elkaar hebben afgesproken'. Die blik met inspireert ook op haar door Zomergastenavond. Vrede: 'Zomergasten naar geeft me de kans om met de de schoonheid te laten tijdens zien die schuilt in de details van van tijdens lelijkheid. Als in je gedwongen wordt om een de dingen steeds vanuit het een de ander perspectief te bekijken, dan op tv ga je in het leven zien als het een film. De op mise-en-scène ligt met niet vast, die maak je uit door zelf.'

Burgemeester een van Amsterdam Eberhard van der uit Laan een is overleden. De VPRO een blikt terug op zijn op tv leven tijdens en de gesprekken naar die er met hem op tv zijn op geweest. Ter nagedachtenis aan de burgemeester met wordt vanavond de op uitzending van van Zomergasten met in Van der Laan in herhaald. Eberhard het van der Laan (Leiden, 1955 - de Amsterdam, 2017) was uit van 2008 van tot 2010 uit Minister van de Wonen, Wijken en Integratie van en van juli 2010 naar tot oktober 2017 tijdens burgemeester een van Amsterdam. Hij stond bekend van om zijn op tv empathische maar ook doortastende op tv optreden, waarvan hij o.a. op blijk gaf in bij de Amsterdamse een zedenzaak rond Robert het M., bij uit zijn aanpak van jonge veelplegers naar met de in Top 600 en uit bij naar de besluitvorming rond de door herdoping van de de Amsterdam Arena tot Johan met Cruijff het Arena. In juli dit jaar was Eberhard een van een der Laan het te gast bij op Janine Abbring in Zomergasten. Een de avond over op tv verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen in naar in jezelf.

Cabaretier, uit zangeres, schrijver en columnist Claudia in de de Breij is vanavond te gast de in de door laatste aflevering van Zomergasten het 2017. Dit jaar het werd de Oudejaarsconference van met Claudia de Breij met (Utrecht, uit 1975) met lovende met recensies onthaald. uit Ze is de eerste door vrouw in de geschiedenis die het de op tv Oudejaarsconference live op televisie hield. de Het was de tijdens zoveelste grote een eer een die haar de afgelopen jaren ten door deel viel. Claudia een in de Breij werkt momenteel aan met haar nieuwe voorstelling Nu van die begin volgend naar jaar in première tijdens de zal gaan. Claudia de Breij op over VPRO een Zomergasten: ‘Volgens mij bedenk ik al tijdens een vanaf mijn vijftiende wat ik op tv zou laten zien het als ik een er ooit de in Zomergasten zou zitten. de Nu ik éindelijk tijdens mag (ik probeer al jaren op beroemd op tv genoeg te in worden om de eer te verdienen) op tv de zijn er een paar in klassiekers van vroeger overgebleven waarvan op tv in ik nog steeds vind dat iedereen uit een ze moet zien, maar op tv er is tijdens vooral veel dat me naar recent heeft geraakt, het in positieve of negatieve naar zin. op Ik verheug me op door drie uur tijdens lang met Janine Abbring praten over op het leven en in wat verder uit ter tafel uit komt. Verder ben ik de al een in keiharde commandotraining het om ook bij de ontroerendste uit beelden niet te naar gaan huilen.’ De Breij op is draagster van het de prestigieuze Louis het Davidsring, die ze de in 2015 ontving in uit handen tijdens van haar grote idool Herman op van Veen. naar Eerdere dragers van de de op tv ring waren Heintje Davids in en Wim Kan. De met Breij doorliep de mavo, naar havo en vwo in op Utrecht. Ze uit was introvert op en niet echt de geïnteresseerd in leren, van maar bouwde een eigen op wereld van met boeken en muziek. uit In haar lagere schooltijd zag een ze Herman van uit Veen, Toon de Hermans, Freek tijdens de Jonge en door wist: dit wil ik later tijdens ook. Na het twee jaar Algemene Letteren naar te op hebben gestudeerd deed ze auditie met aan de van Amsterdamse Kleinkunstacademie, waar ze met werd afgewezen. op tv Dat hield tijdens haar echter door niet tegen, ze door stelde haarzelf als doel binnen op tien uit jaar in Carré te uit staan. Na wat een horten en stoten het aan het begin van haar door carrière, brak op ze in uit 2002 door de bij het grote theaterpubliek van met haar met voorstelling De wilde op frisheid. Sindsdien heeft door ze nog zes succesvolle theatervoorstellingen naar op haar in naam bij kunnen schrijven. het Zelf zegt ze dat uit ze zichzelf pas uit sinds haar op laatste voorstelling Teerling uit serieus durft te op nemen: op tv ‘Ik zag mezelf toch een het beetje de als een omhooggevallen amateur.’ Veel mensen met kennen De Breij van het het in lied Mag tijdens ik dan bij jou, waarvoor het ze uit een Platina plaat ontving. van Vorig jaar stond het liedje naar op de achtste de plek in de in Top 2000 van op tv NPO de Radio 2. Het nummer het was het openingslied van met haar een voorstelling Hete Vrede, een een show waarvoor ze in uit 2010 de Poelifinario op tv op tv kreeg, de cabaretprijs voor de uit meest indrukkende uit voorstelling van het seizoen. door Een prijs waarvoor ze het door dit jaar met haar Oudejaarsconference wederom op tv is het genomineerd. Naast haar op tv werk in het theater in is De de Breij bekend van op tv radio en televisie. Ze presenteerde het ruim met tien jaar het de populaire radioprogramma Claudia d’r uit Op op door Radio 3FM. Voor haar radiowerk won het ze zes keer in de Zilveren uit RadioSter, de prijs de voor met beste vrouwelijke radiopresentator. in In diezelfde periode was zij op tv te zien in diverse de op tv televisieprogramma’s, waaronder Thank God It’s Friday, met De met kunst van het maken op en Claudia op tijdens Vrijdag. Inmiddels in is ze echter gestopt tijdens met televisie in en radio om zich te op tv op tv richten op theater maken. Wel van is ze nog de altijd een graag geziene met tafeldame met bij de populaire in talkshow DWDD. De Breij schrijft het ook columns op tv en gepubliceerde vijf boeken, in waaronder de door bestseller Neem een het geit: leven voor gevorderden, de een boek met levenslessen op van een BN'ers over liefde, dood, het vriendschap, op tv ambitie en kinderen.

Primatoloog Frans de met de Waal is vanavond te tijdens gast in VPRO een Zomergasten. Frans de Waal ('s Hertogenbosch, de in 1948) is directeur van het het Living Links Center van uit het Yerkes op Primate de Research centrum en hoogleraar naar Psychologie aan de op Emory University in Atlanta, Georgia een (VS) en op Universiteitshoogleraar aan de van Universiteit Utrecht. Hij op tv werd wereldwijd bekend uit door zijn gedetailleerde het observaties van een een machtsstrijd uit in de chimpanseekolonie van Burgers' Zoo in in door Arnhem. Zijn op boek Chimpanseepolitiek. Macht naar en seks bij een mensapen (1982) over de machiavellistische tactieken op van deze apensoort door werd naar in zijn nieuwe met thuisland Amerika op tv door de voorzitter op tv van het Amerikaanse Huis van de Afgevaardigden aangeraden als op een naar goed lesje regeren tijdens voor aankomende congresleden. De tijdens Waal over VPRO Zomergasten: ‘Ook op tv al ben het ik weinig bekend naar met de met Nederlandse televisie omdat ik al de zo lang naar in Amerika zit, over Zomergasten het heb natuurlijk op vaak gehoord uit en en ik het doe er graag aan mee. uit Mijn doel een is om te de bespreken het hoe we tegen dieren aankijken en op tv fragmenten op te een graven die van daar de een blik op werpen, niet uit puur gericht op op diergedrag maar ook naar over het hoe mensen dierlijke neigingen vertonen.’ In zijn van laatste boek met Zijn met we slim genoeg om te de weten tijdens hoe slim dieren door zijn? (2016), neemt door De Waal niet op tv alleen de onderschatte naar intelligentie van dieren onder tijdens de loep, in maar ook de werkwijze van zijn in het eigen vakgebied. De in Waal voelde zich met tijdens zijn studie biologie het in Nijmegen in de een jaren zeventig al niet op zo de op z'n plek bij de met hoogleraren die met dieren emoties en bedoelingen op tv ontzegden en tijdens het gedrag de van dieren testten door het met op zelf aan te een sturen. Hij legde van zich tijdens zijn doctoraal in Groningen van tijdens dan ook toe op onderzoek het van natuurlijk gedrag het bij door dieren, de ethologie. Daarmee de kwam hij in tijdens wezen terecht bij wat een hij met als kind al graag naar deed: de jonge Frans hield op tv tamme met kauwen en bestudeerde het vissen, kikkers en salamanders naar die hij zelf de ving in door de sloot. Hij groeide op op in Waalwijk het als vierde van een zes kinderen. Zijn een vader op tv was bankdirecteur. De Waal promoveerde in tijdens 1977 de aan de Universiteit van Utrecht op een studie van het agressie onder makaken. in het In 1981 vertrok hij naar een de Verenigde op tv Staten, om daar met te gaan werken aan het op tv Wisconsin Primate van Center en op tv vervolgens vanaf 1991 aan in de Emory het University in Atlanta, waar uit hij in 1997 directeur het werd van in het Living van Links Center van het gerenommeerde in Yerkes van primatenonderzoeksinstituut. Frans de uit Waal schreef vele internationale bestsellers over de mensapen en met andere in dieren, waaronder Bonobo, het de vergeten mensaap (met tijdens de Nederlands/Amerikaanse natuurfotograaf Frans met Lanting, op tv 1997), De aap in op tv ons (2005), De op bonobo en naar de tien geboden (2013) over religie de en de oorsprong de van onze moraal op en met Een tijd voor met empathie. Wat de natuur door ons leert over de een betere samenleving op (2009). De Waals studie in op van onder meer troost, samenwerking en de de verzoening bij de twee soorten mensapen uit die genetisch van gezien het dichtste bij tijdens de mens een staan tijdens - de chimpansee en onze van 'sexy het neef' de bonobo - in heeft veel bijgedragen aan met ons begrip uit van de ontwikkeling van sociale naar de intelligentie bij mensen. in De mens is immers in geen diersoort die losstaat van op tv op de evolutie. De Waals gedragsonderzoek de heeft door dan ook grote in invloed gehad op de manier waarop op tv we naar onszelf door en andere dieren op met kijken; reden voor het de Amerikaanse weekblad Time om een hem in 2007 op van uit te nemen in op hun lijst van honderd meest invloedrijke een personen in de het op tv wereld. Momenteel werkt Frans de door Waal aan naar een volgend boek over op emoties bij dieren, bestudeert op tv bonobos op met een opvangcentrum in Kinshasa een (Congo) de en doet een studie naar aan chimpansee-persoonlijkheden de op zijn oude thuishonk Burgers' op Zoo.

De Vlaamse de acteur tijdens en zanger Wim Opbrouck de is vanavond op te gast in Zomergasten. Bij het op tv Nederlandse in publiek is Wim in Opbrouck (Bavikhove, België, 1969) bekend tijdens van zijn rol in met de film op Ventoux van uit 2015, over de vier vrienden van middelbare leeftijd die tijdens samen in de gelijknamige een berg beklimmen. Opbrouck is als acteur uit tijdens verbonden aan NTGent, waar hij op tv van 2010 tot 2015 uit ook artistiek leider naar was. van Dit najaar is hij te een zien van in de Nederlandse speelfilms Cobain uit van door Nanouk Leopold op tv en Oude Liefde van Nicole naar van in Kilsdonk. Vanaf september presenteert Opbrouck tijdens Bake Off de Vlaanderen, de Belgische variant van van Heel de Holland Bakt. Over in zijn optreden in VPRO Zomergasten van zegt Opbrouck: ‘Zomergasten met heeft uit me al zo vaak een geïnspireerd. In de verhalen en het in op tv de beelden. Het komen en in gaan de van de seizoenen is de van een geruststellende tijdens zekerheid. Ik wil naar de fragmenten laten de zien die ik een koester op tv en een kompas naar zijn in mijn artistieke een en private leven.’ Wim Opbrouck is tijdens een geboren en de getogen West-Vlaming. Met de zijn vrouw en naar kinderen woont door hij nog altijd een in Bavikhove, op in een uurtje rijden door van Gent en Brussel. op Hij is verknocht met in aan zijn geboortestreek, die het zo verbonden is met op de verschrikkingen in van de Eerste Wereldoorlog. Over een die oorlog maakte in hij onlangs een het liedjesprogramma We shall het overcome. Friede, Vrede, in Paix, Peace, Pax, door een bloemlezing van met protest- in en vredesliederen van tijdens Pete Seeger de tot Willem Vermandere, Jacques Brel en naar John Lennon. Een tijdens avond ‘waarin van het bezwaarde geweten een de door stem krijgt, het gebroken geweer, het de vredesduif, op tv de regenboog’, aldus naar Opbrouck. Opbroucks cv slingert heen en het weer tussen theater, naar televisie, film met en op muziek. Hij is uit een duizendpoot. Ooit de wilde hij kok worden of een beeldend met kunstenaar, maar hij belandde op in het theater. naar Hij trok voor de in Vlaamse televisie op op tv een motor Europa door het met met De Bende van Van Wim, tekent op tv en speelt accordeon, trad de afgelopen seizoen op met Wilfried een de Jong in de de tijdens free jazz-voorstelling op We Free Kings, schrijft liedteksten voor een zijn band De met Dolfijntjes, waarmee hij een nu al zo’n met vijfentwintig van jaar optreedt. Hij werkt aan een het scenario voor in de verfilming de van de Het Hout, de roman van door Jeroen Brouwers over naar kindermisbruik binnen in de Rooms-Katholieke op tv Kerk.

Psychiater het Glenn Helberg is vanavond, in een het weekend van tijdens de het Amsterdam Gay met Pride, te gast de in VPRO Zomergasten. Glenn Helberg een (Willemstad, Curaçao, 1955) is uit lid van de naar Raad van een Advies van naar het College voor de Rechten van een de Mens en van was tijdens de de laatste verkiezingen op lijstduwer in van Artikel 1, de politieke het partij van de Sylvana Simons. Over VPRO Zomergasten in zegt op Helberg: ‘Ik wil uit in mijn Zomergasten-avond graag met van Nederland delen hoe tijdens relatief het is wanneer de men zegt: tijdens “ik ben….” naar We bestaan op op tv zoveel verschillende manieren. de Ik wil op tv de fundamenteel relationele kant van de de mens op tv tonen. Hoe de wij onszelf zien wordt beïnvloed de door de manier naar waarop anderen naar op ons van kijken.’ Na zijn middelbare school het verhuisde Helberg van Curaçao naar tijdens Nederland een om in Utrecht geneeskunde te tijdens met studeren. Daarna werkte hij kort tijdens als huisarts in met Curaçao, maar al snel van trok zijn interesse naar in de het menselijke geest met hem naar de van psychiatrie. Hij specialiseerde met zich in psychiatrie in op tv Groningen en in kinder- op en jeugdpsychiatrie in uit Utrecht. Toen op tv hij in op zijn werk steeds vaker de met jongeren met biculturele de achtergrond naar te maken op tv kreeg, besloot hij zich tevens een in transculturele psychiatrie met te specialiseren. Volgens op tv Helberg heeft een de psychiatrie alles te van maken met wat er in tijdens van de samenleving gebeurt. ‘De op tv sociale psychiatrie is de afvalplek door van de tijdens samenleving. Daar naar zien we hoe contexten, beleidsveranderingen, een op tv politieke besluiten ervoor met zorgen dat mensen in het de problemen komen’, aldus Helberg. Dat van de deed hem besluiten het zich ook buiten de spreekkamer maatschappelijk de te engageren. naar Inmiddels op is hij een begrip in de door Surinaams-Antilliaanse gemeenschap. de Hij was vanaf het 2008 tot januari 2017 door voorzitter van een Overleg Orgaan Caribische de Nederlanders (OCAN). Helberg op schroomt niet taboes door binnen de naar Caribisch-Nederlandse gemeenschap aan te door kaarten, in zoals homoseksualiteit, ‘afwezig vaderschap’ het en criminaliteit. naar Zo was hij tijdens initiatiefnemer van de eerste Antilliaanse het boot op de tijdens Amsterdamse Gay van Pride Canal Parade van en initieerde het hij de breed gedragen motie tijdens in de Tweede van Kamer tijdens voor een ‘meer dwingende vaderregistratie’. In tijdens 2013 van ontving hij de Koninklijke onderscheiding tijdens ‘Ridder in een de Orde van Oranje in Nassau’, voor zijn het inzet voor de op een maatschappelijke positie van Antillianen en tijdens Arubanen in de Nederland en het Koninkrijk. Helberg mengt door in zich op de van achtergrond al jaren in het huidige op tv racismedebat een in Nederland. Zo was een hij de de afgelopen jaren telkens aanwezig bij op de rondetafelgesprekken een tussen voor- en de tegenstanders van de van traditionele Zwarte Piet op onder leiding van minister door een Asscher.

augustus 2019
18-08-2019 19:15

Maxim Februari

VPRO Zomergasten - Maxim Februari

Schrijver, columnist, jurist en filosoof Maxim Februari vindt het verleidelijk in Zomergasten een gesprek aan te gaan via beeld. Schrijven heeft het voordeel van de precisie, maar het nadeel van de indirectheid. Beeld gaat sneller en je kun...

11-08-2019 19:15

Nina Jurna

VPRO Zomergasten - Nina Jurna

Journalist Nina Jurna, Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Brazilië, voert de kijker mee naar het voor haar zo fascinerende en kleurrijke Latijns-Amerika. Een continent dat grote contrasten kent: arm en rijk, extreem geweld...

04-08-2019 19:15

Hanna Bervoets

VPRO Zomergasten - Hanna Bervoets

De fragmenten van schrijver en essayist Hanna Bervoets draaien om de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven. Hoe maken we onszelf wijs dat we een goed mens zijn, ook wanneer we verkeerde besliss...

28-07-2019 19:15

John van den Heuvel

VPRO Zomergasten - John van den Heuvel

Misdaadverslaggever, presentator en oud-politieman John van den Heuvel wil via Zomergasten iets meegeven over hoe hij zijn vak beleeft, de keuzes waarvoor hij als misdaadverslaggever komt te staan en welke ingrijpende consequenties die keuz...

02-09-2018 20:15

Zomergasten: Esther Perel

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Esther Perel

In de zesde en laatste aflevering van Zomergasten 2018: Esther Perel. De Belgische Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. Ze werkt al vierendertig jaar in New York, waar ze haar eigen praktijk voor gezins- en re...

26-08-2018 20:15

Zomergasten: Eric Wiebes

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Eric Wiebes

Vanavond te gast in het liveprogramma Zomergasten: Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat in het derde kabinet-Rutte. Wiebes staat voor het uitvoeren van lastige opgaven, zoals de energietransitie en de afbouw van de gaswi...

19-08-2018 20:15

Zomergasten: Pieter Waterdrinker

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Pieter Waterdrinker

In deze aflevering van het live-interviewprogramma Zomergasten is Pieter Waterdrinker te gast. Schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker werd in 1996 correspondent in Moskou voor De Telegraaf en Vrij Nederland en woont sindsdi...

12-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Marleen Stikker

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Marleen Stikker

Vanavond in de derde Zomergasten: Marleen Stikker (Groningen, 1962), internetpionier en directeur van Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Benieuwd naar wie er nog meer te gast zijn? Kijk op gids.tv/2849/zo...

05-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Louis van Gaal

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Louis van Gaal

Janine Abbring ontvangt vanavond in een nieuwe Zomergasten Louis van Gaal, oud-voetballer en Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij was de architect van het succesvolle Ajax dat in de eerste helft van de jaren 90 drie keer landskam...

29-07-2018 20:15

Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

VPRO Zomergasten - Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

Zomergasten 2018, gepresenteerd door Janine Abbring, trapt vanavond om 20:15 uur af op NPO 2 met Romana Vrede. Verdere gasten dit seizoen zijn onder meer Louis van Gaal en Eric Wiebes. Actrice en theatermaker Romana Vrede won in 2017 de T...

07-10-2017 22:35

Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

VPRO Zomergasten - Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan is overleden. De VPRO blikt terug op zijn leven en de gesprekken die er met hem zijn geweest. Ter nagedachtenis aan de burgemeester wordt vanavond de uitzending van Zomergasten met Van der La...

27-08-2017 20:15

Zomergasten: Claudia de Breij

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Claudia de Breij

Cabaretier, zangeres, schrijver en columnist Claudia de Breij is vanavond te gast in de laatste aflevering van Zomergasten 2017. Dit jaar werd de Oudejaarsconference van Claudia de Breij (Utrecht, 1975) met lovende recensies onthaald. Ze i...

20-08-2017 20:15

Zomergasten: Frans de Waal

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Frans de Waal

Primatoloog Frans de Waal is vanavond te gast in VPRO Zomergasten. Frans de Waal ('s Hertogenbosch, 1948) is directeur van het Living Links Center van het Yerkes Primate Research centrum en hoogleraar Psychologie aan de Emory University in...

13-08-2017 20:15

Zomergasten: Wim Opbrouck

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Wim Opbrouck

De Vlaamse acteur en zanger Wim Opbrouck is vanavond te gast in Zomergasten. Bij het Nederlandse publiek is Wim Opbrouck (Bavikhove, België, 1969) bekend van zijn rol in de film Ventoux uit 2015, over vier vrienden van middelbare leeftijd ...

06-08-2017 20:15

Zomergasten: Glenn Helberg

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Glenn Helberg

Psychiater Glenn Helberg is vanavond, in het weekend van de Amsterdam Gay Pride, te gast in VPRO Zomergasten. Glenn Helberg (Willemstad, Curaçao, 1955) is lid van de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens en was tijden...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Zomergasten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Zomergasten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Zomergasten bij VPRO Zomergasten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Zomergasten. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Zomergasten gemist

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 29
  • Laatste uitzending op 18-08-2019 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord