Programma gemist?

Toneel- tijdens en operaregisseur op tv Ivo van Hove toont in zijn de Zomergastenavond fragmenten met waarin Nederland op in zijn best op is, waarin mensen zich volledig in overgeven aan hun door met passie, maar daar uit ook in falen. En op tv hij laat de met tekenfilm zien waardoor hij de een kracht uit van kunst doorvoelde door en voor altijd naar begreep. De producties van van Van Hove met zijn te zien in in theaters over de hele een wereld. In het februari 2020 is de zijn vertolking uit van de op musical 'West Side Story' te zien in de op Broadway in New York. van Recensenten zien in zijn in werk een hang met naar mysterie met en een mededogen van voor de onvolmaaktheid op tv van menselijke door relaties. In tijdens 2015 werkte Van Hove met zanger het het David Bowie aan de muziektheatervoorstelling uit 'Lazarus', door door Bowie gezien met als het slotstuk van zijn in leven. Een maand tijdens na de première op overleed David van Bowie.

Longarts op tv Wanda de Kanter wil met door haar Zomergastenavond bereiken tijdens door dat mensen gaan tijdens nadenken: zorgen wij wel goed genoeg naar het voor onze opgroeiende op tv kinderen op dit moment? Voor mensen naar die op tv een minderheid zijn, mensen met tijdens dementie, in mensen met kanker? Nederland heeft door met fantastische zorg, maar volgens De Kanter een laten we naar elkaar soms erg van in uit de steek. Ze wil door laten zien tijdens dat je niet op tv jezelf als maat op moet nemen. Naast haar uit werk als longarts strijdt met De Kanter op met collega Pauline Dekker tegen uit de tabaksindustrie en tijdens voor een met rookvrije op jeugd. In 2016 uit deed De Kanter, in samen met Pauline door Dekker, advocaat Bénédicte tijdens Ficq en de beiden in 2019 de uit overleden patiënten Anne Marie van de Veen en Lia met Breed aangifte de tegen de vier uit grote tabaksproducenten die van in Nederland actief naar zijn. Voorjaar 2019 werden De van Kanter en in Dekker een uit de 'Alliantie Nederland het Rookvrij' gezet omdat tijdens zij te activistisch en op tv confronterend zouden de zijn.

Schrijver, het columnist, jurist op tv en filosoof Maxim met Februari vindt het verleidelijk in een Zomergasten uit een gesprek aan te van gaan via beeld. Schrijven de heeft op het voordeel van een de precisie, maar het nadeel van tijdens de in indirectheid. Beeld gaat sneller een en je kunt van echte mensen en de echte situaties op tv opvoeren, zonder daarbij zelf in tijdens de tijdens weg te zitten. In zijn het het columns schrijft Februari met grote naar regelmaat over de huidige de van tijd van 'dataverering'. Naast met zijn werk als columnist geeft met hij advies over het ethiek in en veiligheid. In 2012 maakte de hij bekend in op transitie te tijdens zijn. Over het op tv thema transseksualiteit de publiceerde Februari het boek naar 'De maakbare door man'.

Journalist op Nina Jurna, Latijns-Amerikacorrespondent voor door NRC Handelsblad in Brazilië, naar voert de kijker tijdens mee naar op tv het voor op haar zo fascinerende en een kleurrijke een Latijns-Amerika. Een continent dat grote met contrasten kent: arm en op tv rijk, in extreem gewelddadig, tijdens maar ook gepassioneerd een en romantisch. Jurna hoopt de kijker de op deelgenoot te maken van die tijdens verschillende werelden, tegen het de achtergrond een van de actuele ontwikkelingen en naar gebeurtenissen waar het ze het zich als journalist op tv en mens tussen met beweegt.

De fragmenten van het schrijver en essayist op tv Hanna Bervoets draaien uit tijdens om de verhalen die op tv we onszelf en elkaar vertellen op tv om op tv met onszelf en elkaar een te kunnen leven. naar Hoe van maken we onszelf wijs dat we naar een goed een mens zijn, ook wanneer tijdens in we verkeerde beslissingen nemen? Hoe worden tijdens onze met ideeën over zaken als door liefde, authenticiteit en zingeving een beïnvloed door in de cultuur en de gemeenschap waarin we in leven? het En welke verhalen vertellen we onszelf tijdens om van overeind te blijven bij de rouw, verlies of tijdens verdriet? Het zijn vragen op die Bervoets al tijdens jaren tijdens bezighouden, misschien wel het de kern van haar van werk vormen. Maar: in in de kracht van op verhalen op tv schuilt ook hun naar destructieve potentie.

Misdaadverslaggever, presentator en een oud-politieman John het van den Heuvel in wil via Zomergasten iets op tv meegeven over op tv hoe hij zijn vak het beleeft, een de keuzes waarvoor hij op tv als misdaadverslaggever komt de te staan en welke door ingrijpende op consequenties die keuzes kunnen door hebben. Een avond met over tijdens de verwevenheid tussen de onder- en door bovenwereld, de polderpenoze het uit van de jaren tachtig en negentig, op tijdens maar ook over de het hedendaagse mocromaffia, naar de cocaïne-oorlog en de (on)macht met van politie van en justitie om op tv georganiseerde misdaad een te bestrijden. Sinds enige tijd het wordt Van den een Heuvel zwaarbeveiligd vanwege een een op tv doodsbedreiging uit het criminele een milieu.

In door de zesde en met laatste aflevering van Zomergasten 2018: tijdens het Esther Perel. De Belgische op tv Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut op tv en schrijver. Ze van werkt al vierendertig naar jaar in New uit York, in waar ze haar naar eigen praktijk voor gezins- naar en relatietherapie heeft. naar In haar tijdens werk onderzoekt Perel het spanningsveld op tussen liefde in en lust en uit kijkt ze met door een confronterende maar uit empathische blik naar naar de schijnbaar op tegenstrijdige menselijke behoefte in aan veiligheid een en vrijheid. In 2013 hield ze door haar eerste met TED-talk en op sinds 2017 maakt de ze de podcast 'Where het Should We Begin?', op waarin je als luisteraar door mag meeluisteren het naar met de meest intieme relatietherapie-sessies van koppels. uit Perel van wil met de van fragmenten in haar Zomergastenavond verkennen op hoe op tv mensen over de hele wereld van worstelen met liefde, een lust en verbintenissen. met En ze op tv wil een blik werpen door op hoe met we het op karakter van uit een mens én een op tv land afmeten op aan hoe er om wordt een gegaan op met 'de vreemdeling'.

Vanavond te uit gast tijdens in het liveprogramma Zomergasten: Eric Wiebes, het minister van Economische naar Zaken het en Klimaat in het naar derde kabinet-Rutte. met Wiebes staat voor het door uitvoeren op tv van lastige opgaven, zoals de het energietransitie en de op tv afbouw van de in gaswinning met in Groningen. De Zomergastenavond van Eric een Wiebes van gaat over vooruitgang, "omdat van mijn hele leven naar gericht is op met vooruitgang". Wiebes studeert werktuigbouwkunde tijdens aan de TU in het Delft, het haalt later van een MBA Bedrijfskunde het en begint zijn uit carrière bij Shell. Hij wordt consultant door bij McKinsey een en uiteindelijk met vennoot bij OC&C Consultants. De het tijdens overstap naar de van politiek maakt Wiebes tijdens in 2010, als op tv hij wethouder Verkeer, Vervoer en op Infrastructuur en ICT naar wordt in Amsterdam. op tv In zijn vrije tijd van 'stoeit' hij met van thema's als op ruimtelijke ordening, woningbouw, infrastructuur de en, tijdens favoriet: de het kredietcrisis. In 2014 naar wordt Wiebes staatssecretaris tijdens van Financiën.

In met deze aflevering van het live-interviewprogramma op een Zomergasten is Pieter tijdens Waterdrinker te gast. Schrijver door en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker door werd in 1996 correspondent in naar Moskou voor De met Telegraaf en uit Vrij Nederland en met woont sindsdien definitief tijdens in Rusland. Zijn uit bestseller 'Tsjaikovskistraat 40' gaat naar over zijn persoonlijke op avonturen en worstelingen naar in zijn van surreële nieuwe thuisland, maar uit een beziet ook een eeuw uit geschiedenis waarin communisme en fascisme op tijdens hun stempel drukten op Rusland. Waterdrinker heeft met op rechten gestudeerd, en op tv een jaar Russisch om op tv zijn geliefde negentiende-eeuwse schrijvers op tv te een kunnen lezen. Zijn leven, werk naar en literatuur het gaan altijd de over de mens in en zijn vaak bizarre lot het op deze door aardbol. In de tv-fragmenten in zijn in Zomergastenavond in zullen Rusland, maar naar ook vooral de méns centraal uit de staan.

Vanavond in een de met derde Zomergasten: Marleen Stikker in (Groningen, 1962), internetpionier in en directeur van Waag, de een onderzoeksinstituut voor kunst, een technologie en samenleving. Benieuwd door van naar wie er nog in meer te gast een zijn? Kijk de op gids.tv/2849/zomergasten Haar hele carrière op tv opereert ze al in de het voorhoede met van nieuwe technologie en probeert op ze de achterkant door op tv van technologie te met tonen. Job Cohen doopte in haar tijdens naar zijn burgemeesterschap in Amsterdam een tot ‘de moeder het van de de creatieve industrie’. Marleen Stikker het wordt geboren in Groningen op tv als dochter het van kunstenaar en wetenschapper uit Uipko Stikker en uit vertaalster van de Duitse literatuur Gerda Meijerink. Ze van studeert filosofie aan de in Universiteit van een Amsterdam, een naar studie die ze niet tijdens afmaakt omdat ze naar niet alleen op wil nadenken tijdens over de wereld, maar ook een zelf die een wereld wil veranderen. 'Ik heb naar voor op Zomergasten fragmenten gezocht over onze tijdens bijzondere relatie een tot technologie. op Het plezier dat op we hebben in het knutselen aan op tv de schepping. De met schijnbaar onbegrensde het mogelijkheden met met technologie als door oplossing voor alle mogelijke problemen. op Maar ook de de angst voor vervreemding en de het van ‘black box’ effect: wat de gebeurt er uit achter de van schermen? Wie heeft de macht uit over technologie? naar De vraag die voor naar mij centraal staat met is of we onze van toekomst nog zelf van kunnen tijdens bepalen.' virtuele vrijplaats In 1993 naar richt ze De Digitale op Stad (DDS) op; naar het eerste Nederlandse van sociale media uit platform dat iedereen gratis toegang op op tv geeft tot het internet. Het van project van betekent het begin naar van de publieke belangstelling het voor het uit internet. Voor veel mensen op biedt DDS hun eerste naar mogelijkheid in om kennis te met maken met het internet naar als virtuele vrijplaats waar je uit mee kunt met bouwen aan het op tv digitale uit publieke domein. DDS de zet Amsterdam op de digitale de wereldkaart. het Volgens Stikker is de vrijhaven die van het met internet ooit was in de naar afgelopen vijfentwintig uit jaar het kapotgemaakt.

Janine van Abbring ontvangt vanavond van in een nieuwe in Zomergasten Louis van een Gaal, oud-voetballer op en Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij tijdens was op de architect van het succesvolle uit Ajax dat in een de eerste helft van met het de jaren 90 drie het keer landskampioen werd en de door UEFA Cup, op de Champions League het en door de Wereldbeker won. op tv In het buitenland won naar Van Gaal een landstitels met FC Barcelona op en Bayern München. In uit 2009 werd hij van verrassend op tv landskampioen met AZ en met in 2014 leidde hij het in tijdens Nederlands Elftal naar de derde plaats op tv op het WK van de in Brazilië. Nadat de hij in 2016 ontslagen werd uit bij Manchester United een trok van hij zich met van zijn vrouw Truus naar terug in Portugal. ‘Het tijdens is een eer om gevraagd te op worden. Hoewel in het door niet als een verrassing kwam, in want tijdens vorig jaar was ik het ook al gevraagd! op Het zal een avond met zijn over de de mens in en de coach Louis naar van Gaal. Voor met mijn familie zal een het herkenbaar het zijn, voor de rest naar van Nederland op eventueel een openbaring.’

Zomergasten 2018, gepresenteerd het door Janine Abbring, in trapt de vanavond om 20:15 door uur af op door NPO 2 met Romana Vrede. een Verdere gasten dit door seizoen zijn uit onder meer Louis door van op Gaal en Eric de Wiebes. Actrice en theatermaker Romana het Vrede op tv won in 2017 de Theo in d'Or voor tijdens haar vertolking van met Susan in het het stuk 'Race' en door maakte de voorstelling 'Who's van afraid het of Charlie Stevens', van over de liefde voor haar ernstig naar autistische zoon een Charlie. Ze heeft leren de kijken door de de bril van haar een zoon, voor wie van met niets vanzelfsprekend is 'omdat we dat een nou eenmaal zo met met elkaar door hebben afgesproken'. Die blik het door inspireert ook haar Zomergastenavond. het Vrede: 'Zomergasten geeft me de op tv op tv kans om de schoonheid te tijdens laten zien die met schuilt uit in de details tijdens van lelijkheid. Als je gedwongen met wordt om uit de dingen steeds van vanuit een ander perspectief te in bekijken, dan ga de je het een leven zien als een van een film. De mise-en-scène een ligt niet vast, die met maak je naar zelf.'

Burgemeester naar van Amsterdam Eberhard uit van der op Laan is overleden. uit De VPRO blikt terug op zijn het leven en de op tv gesprekken die in er met hem naar zijn op geweest. Ter nagedachtenis aan van de burgemeester wordt vanavond de de uitzending van uit Zomergasten met Van der tijdens Laan herhaald. Eberhard de van der de Laan van (Leiden, 1955 - Amsterdam, 2017) was het van 2008 tot de 2010 Minister van van op tv Wonen, Wijken en Integratie en van het juli 2010 tot tijdens oktober 2017 van burgemeester van op tv Amsterdam. Hij stond bekend om uit zijn empathische maar een ook in doortastende optreden, van waarvan hij o.a. blijk gaf bij van de Amsterdamse zedenzaak de rond Robert naar M., bij op zijn aanpak van jonge naar veelplegers met de een Top 600 op tv en bij de besluitvorming rond naar de herdoping van van de door Amsterdam Arena tot Johan op Cruijff op tv Arena. In juli dit jaar was Eberhard in van der Laan uit door te gast bij Janine door Abbring in Zomergasten. Een naar avond tijdens over verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen tijdens in van jezelf.

Cabaretier, zangeres, op schrijver en columnist Claudia de op tv de Breij is vanavond te naar gast in de de laatste aflevering van naar Zomergasten 2017. Dit jaar op werd met de Oudejaarsconference van Claudia de Breij tijdens (Utrecht, een 1975) met lovende naar recensies onthaald. Ze is de van eerste in vrouw in met de geschiedenis die de in Oudejaarsconference live tijdens op televisie hield. op Het was de een zoveelste grote eer die uit haar de afgelopen het jaren ten deel viel. Claudia op tv de het Breij werkt momenteel aan haar naar nieuwe voorstelling Nu op tv die begin volgend uit jaar uit in première zal gaan. Claudia de uit Breij over naar VPRO Zomergasten: ‘Volgens op tv mij bedenk in ik al vanaf mijn een vijftiende wat uit ik zou laten zien de als de ik er ooit in Zomergasten zou met zitten. Nu ik het éindelijk mag (ik op probeer uit al jaren op tv beroemd genoeg te worden om het de eer te verdienen) de zijn er een op tv van paar klassiekers van vroeger overgebleven waarvan met ik door nog steeds de vind dat iedereen ze in moet zien, maar er in is in vooral veel dat uit me recent heeft de geraakt, in positieve of negatieve zin. de in Ik verheug me op op drie uur lang met met Janine door Abbring praten over naar het leven en wat de verder ter tafel uit komt. Verder ben ik al van in keiharde commandotraining tijdens om ook het bij tijdens de ontroerendste beelden niet te op gaan huilen.’ De van Breij is draagster van op tv de prestigieuze Louis Davidsring, uit die ze in naar 2015 ontving de uit tijdens handen van haar grote idool uit Herman van Veen. Eerdere de dragers van de naar op ring waren Heintje Davids het en Wim door Kan. De Breij doorliep de door mavo, havo en vwo in op op tv Utrecht. Ze was introvert met en niet tijdens echt geïnteresseerd in leren, door maar bouwde een eigen wereld uit een van boeken en muziek. In een haar lagere schooltijd door zag op ze Herman van Veen, Toon de Hermans, Freek de de Jonge en wist: dit met wil het ik later ook. Na tijdens twee jaar Algemene Letteren op tv te tijdens hebben gestudeerd op tv deed ze auditie aan de Amsterdamse op Kleinkunstacademie, door waar ze met werd afgewezen. Dat een hield haar echter niet het tegen, ze stelde door haarzelf als de doel binnen tien jaar in door Carré te staan. uit Na wat horten en in stoten aan met het naar begin van haar carrière, brak ze uit in 2002 naar door bij op tv het grote theaterpubliek met haar van voorstelling met De wilde frisheid. Sindsdien de heeft ze uit nog zes van succesvolle theatervoorstellingen op haar het naam bij kunnen schrijven. Zelf op tv zegt ze dat op tv de ze zichzelf pas sinds haar laatste op tv voorstelling Teerling serieus een durft te tijdens nemen: door ‘Ik zag mezelf toch een beetje in als een de omhooggevallen amateur.’ Veel mensen door kennen De Breij van in het door lied Mag ik dan bij naar een jou, waarvoor ze op tv een Platina plaat ontving. op tv Vorig jaar stond het liedje uit op een de achtste plek in in de in Top 2000 van NPO Radio met 2. Het nummer naar was het openingslied een van haar een voorstelling Hete Vrede, op een show waarvoor ze het in uit 2010 de Poelifinario kreeg, de cabaretprijs op op voor de meest indrukkende voorstelling op tv van het seizoen. Een door prijs met waarvoor ze dit jaar naar met haar naar Oudejaarsconference wederom is genomineerd. Naast haar naar werk in het het een theater is De een Breij bekend van radio en in televisie. Ze presenteerde ruim van tien jaar op tv het populaire naar radioprogramma Claudia naar d’r Op op Radio 3FM. Voor tijdens haar in radiowerk won op tv ze zes keer de Zilveren op RadioSter, de prijs in voor beste vrouwelijke radiopresentator. naar In diezelfde een periode was zij van te zien in diverse op tv op televisieprogramma’s, waaronder Thank God It’s Friday, het De kunst op van het maken uit en Claudia op Vrijdag. naar van Inmiddels is ze echter gestopt door met televisie en door radio om zich op te richten op uit theater maken. met Wel is ze nog altijd in naar een graag geziene tafeldame bij de de populaire talkshow in DWDD. De Breij schrijft uit ook columns en in gepubliceerde vijf boeken, waaronder door de bestseller Neem met een geit: leven op tv voor gevorderden, een met boek op met levenslessen van BN'ers over naar liefde, de dood, vriendschap, ambitie en op tv kinderen.

Primatoloog Frans de in Waal is vanavond uit te gast in uit VPRO Zomergasten. Frans de in Waal ('s op Hertogenbosch, het 1948) is directeur van het Living het Links Center met van het tijdens Yerkes Primate Research centrum en op tv hoogleraar het Psychologie aan de Emory van University door in Atlanta, Georgia (VS) en Universiteitshoogleraar met aan de Universiteit door een Utrecht. Hij werd wereldwijd bekend door een op zijn gedetailleerde observaties de van een machtsstrijd in de van chimpanseekolonie van Burgers' op tv Zoo in Arnhem. van Zijn boek Chimpanseepolitiek. van Macht en seks op tv bij mensapen (1982) over uit de in machiavellistische tactieken van op tv deze apensoort werd in in zijn op tv nieuwe thuisland Amerika door een de voorzitter van van het Amerikaanse Huis een van Afgevaardigden met aangeraden als een goed lesje regeren uit voor aankomende congresleden. De uit de Waal over VPRO Zomergasten: ‘Ook met al ben ik weinig door bekend met een de op tv Nederlandse televisie omdat ik in al zo lang naar in Amerika naar zit, over Zomergasten heb natuurlijk vaak in op gehoord en en ik doe er uit naar graag aan mee. een Mijn doel is om te bespreken van in hoe we tegen dieren aankijken en op fragmenten op op te graven die door daar van een blik op op werpen, niet puur een gericht op diergedrag maar ook op over hoe mensen dierlijke op tv neigingen vertonen.’ In zijn op tv laatste boek Zijn op tv we slim een genoeg een om te weten hoe naar slim dieren naar zijn? (2016), neemt De Waal niet uit alleen met de onderschatte op tv intelligentie van dieren in onder de loep, maar ook de het werkwijze van tijdens zijn eigen vakgebied. op tv De Waal voelde zich de tijdens zijn studie de biologie in Nijmegen tijdens in de van jaren zeventig door al niet zo op op tv z'n naar plek bij de hoogleraren die tijdens dieren emoties op tv en bedoelingen ontzegden en het met door gedrag van dieren testten de door het door zelf aan te sturen. Hij het legde zich tijdens tijdens zijn doctoraal in Groningen op tv op tv dan ook toe op tijdens onderzoek van natuurlijk gedrag in bij dieren, de ethologie. op tv Daarmee kwam een hij in wezen in terecht bij wat de hij als kind uit al graag deed: de tijdens jonge Frans op tv hield tamme kauwen naar en tijdens bestudeerde vissen, kikkers met en salamanders die hij zelf met ving door in de sloot. Hij groeide van op in uit Waalwijk als vierde van zes met kinderen. Zijn door vader met was bankdirecteur. De Waal promoveerde in van 1977 aan de door tijdens Universiteit Utrecht op de een studie van van agressie onder makaken. In 1981 tijdens vertrok uit hij naar de Verenigde Staten, tijdens om daar te naar gaan werken aan door het de Wisconsin Primate Center en vervolgens vanaf door van 1991 aan de Emory University de in Atlanta, waar van hij in 1997 directeur met werd de van het Living van Links Center uit van het gerenommeerde Yerkes primatenonderzoeksinstituut. Frans de naar Waal schreef vele van internationale de bestsellers over mensapen en andere op dieren, waaronder uit Bonobo, de vergeten het mensaap door (met de Nederlands/Amerikaanse de natuurfotograaf Frans Lanting, 1997), De met aap in tijdens ons (2005), De een bonobo en de tijdens tien geboden (2013) een over religie en in de oorsprong van een onze moraal en Een van tijd voor de empathie. Wat de natuur op tv ons leert over op een betere samenleving (2009). de De Waals studie de van onder meer naar troost, naar samenwerking en verzoening bij de in twee het soorten mensapen die genetisch gezien door het dichtste op tv bij de mens staan van de - de chimpansee en onze 'sexy uit neef' de bonobo uit met - heeft veel bijgedragen aan de ons begrip een van de op ontwikkeling van sociale naar intelligentie bij mensen. De mens van is immers op tv geen diersoort die losstaat door van de de evolutie. De tijdens Waals gedragsonderzoek heeft dan van ook grote invloed gehad in op in de manier waarop we door naar onszelf en andere dieren de kijken; reden door voor het Amerikaanse weekblad naar Time uit om hem in 2007 een op te door nemen in hun lijst van tijdens honderd op meest invloedrijke van personen in de wereld. Momenteel werkt Frans een de een Waal aan een volgend boek een tijdens over emoties bij van dieren, bestudeert bonobos op een in opvangcentrum in Kinshasa (Congo) uit met en doet een door studie aan chimpansee-persoonlijkheden op zijn oude een thuishonk in Burgers' Zoo.

september 2020
01-09-2019 19:15

Ivo van Hove

VPRO Zomergasten - Ivo van Hove

Toneel- en operaregisseur Ivo van Hove toont in zijn Zomergastenavond fragmenten waarin Nederland op zijn best is, waarin mensen zich volledig overgeven aan hun passie, maar daar ook in falen. En hij laat de tekenfilm zien waardoor hij de k...

25-08-2019 19:15

Wanda de Kanter

VPRO Zomergasten - Wanda de Kanter

Longarts Wanda de Kanter wil met haar Zomergastenavond bereiken dat mensen gaan nadenken: zorgen wij wel goed genoeg voor onze opgroeiende kinderen op dit moment? Voor mensen die een minderheid zijn, mensen met dementie, mensen met kanker? ...

18-08-2019 19:15

Maxim Februari

VPRO Zomergasten - Maxim Februari

Schrijver, columnist, jurist en filosoof Maxim Februari vindt het verleidelijk in Zomergasten een gesprek aan te gaan via beeld. Schrijven heeft het voordeel van de precisie, maar het nadeel van de indirectheid. Beeld gaat sneller en je kun...

11-08-2019 19:15

Nina Jurna

VPRO Zomergasten - Nina Jurna

Journalist Nina Jurna, Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Brazilië, voert de kijker mee naar het voor haar zo fascinerende en kleurrijke Latijns-Amerika. Een continent dat grote contrasten kent: arm en rijk, extreem geweld...

04-08-2019 19:15

Hanna Bervoets

VPRO Zomergasten - Hanna Bervoets

De fragmenten van schrijver en essayist Hanna Bervoets draaien om de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven. Hoe maken we onszelf wijs dat we een goed mens zijn, ook wanneer we verkeerde besliss...

28-07-2019 19:15

John van den Heuvel

VPRO Zomergasten - John van den Heuvel

Misdaadverslaggever, presentator en oud-politieman John van den Heuvel wil via Zomergasten iets meegeven over hoe hij zijn vak beleeft, de keuzes waarvoor hij als misdaadverslaggever komt te staan en welke ingrijpende consequenties die keuz...

02-09-2018 20:15

Zomergasten: Esther Perel

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Esther Perel

In de zesde en laatste aflevering van Zomergasten 2018: Esther Perel. De Belgische Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. Ze werkt al vierendertig jaar in New York, waar ze haar eigen praktijk voor gezins- en re...

26-08-2018 20:15

Zomergasten: Eric Wiebes

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Eric Wiebes

Vanavond te gast in het liveprogramma Zomergasten: Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat in het derde kabinet-Rutte. Wiebes staat voor het uitvoeren van lastige opgaven, zoals de energietransitie en de afbouw van de gaswi...

19-08-2018 20:15

Zomergasten: Pieter Waterdrinker

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Pieter Waterdrinker

In deze aflevering van het live-interviewprogramma Zomergasten is Pieter Waterdrinker te gast. Schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker werd in 1996 correspondent in Moskou voor De Telegraaf en Vrij Nederland en woont sindsdi...

12-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Marleen Stikker

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Marleen Stikker

Vanavond in de derde Zomergasten: Marleen Stikker (Groningen, 1962), internetpionier en directeur van Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Benieuwd naar wie er nog meer te gast zijn? Kijk op gids.tv/2849/zo...

05-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Louis van Gaal

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Louis van Gaal

Janine Abbring ontvangt vanavond in een nieuwe Zomergasten Louis van Gaal, oud-voetballer en Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij was de architect van het succesvolle Ajax dat in de eerste helft van de jaren 90 drie keer landskam...

29-07-2018 20:15

Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

VPRO Zomergasten - Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

Zomergasten 2018, gepresenteerd door Janine Abbring, trapt vanavond om 20:15 uur af op NPO 2 met Romana Vrede. Verdere gasten dit seizoen zijn onder meer Louis van Gaal en Eric Wiebes. Actrice en theatermaker Romana Vrede won in 2017 de T...

07-10-2017 22:35

Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

VPRO Zomergasten - Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan is overleden. De VPRO blikt terug op zijn leven en de gesprekken die er met hem zijn geweest. Ter nagedachtenis aan de burgemeester wordt vanavond de uitzending van Zomergasten met Van der La...

27-08-2017 20:15

Zomergasten: Claudia de Breij

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Claudia de Breij

Cabaretier, zangeres, schrijver en columnist Claudia de Breij is vanavond te gast in de laatste aflevering van Zomergasten 2017. Dit jaar werd de Oudejaarsconference van Claudia de Breij (Utrecht, 1975) met lovende recensies onthaald. Ze i...

20-08-2017 20:15

Zomergasten: Frans de Waal

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Frans de Waal

Primatoloog Frans de Waal is vanavond te gast in VPRO Zomergasten. Frans de Waal ('s Hertogenbosch, 1948) is directeur van het Living Links Center van het Yerkes Primate Research centrum en hoogleraar Psychologie aan de Emory University in...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Zomergasten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Zomergasten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Zomergasten bij VPRO Zomergasten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Zomergasten. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Zomergasten gemist

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 31
  • Laatste uitzending op 01-09-2019 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!