Programma gemist?

Toneel- uit en operaregisseur Ivo van het Hove toont van in zijn Zomergastenavond fragmenten door waarin Nederland op op tv zijn best is, een waarin mensen zich volledig naar het overgeven aan hun passie, maar met daar ook naar in falen. in En hij laat de tekenfilm zien uit op waardoor hij de kracht in van kunst doorvoelde en op voor altijd op tv begreep. De producties van het Van een Hove zijn te tijdens zien in theaters over de hele de wereld. het In februari 2020 is op zijn vertolking van de door musical op tv 'West Side Story' tijdens te zien op tv op Broadway in in New York. Recensenten zien in zijn met werk op een hang naar mysterie de en een mededogen voor met de een onvolmaaktheid van menselijke een relaties. In 2015 werkte Van op Hove in met zanger David Bowie aan van de muziektheatervoorstelling het 'Lazarus', door Bowie gezien naar als op tv het slotstuk van zijn leven. tijdens Een maand na op de op tv première overleed David op tv Bowie.

Longarts een Wanda de Kanter wil met van de haar Zomergastenavond bereiken tijdens dat mensen gaan nadenken: naar zorgen wij wel uit goed genoeg voor onze opgroeiende naar kinderen op dit door moment? Voor het mensen die een het minderheid uit zijn, mensen met dementie, het mensen met kanker? Nederland heeft naar fantastische zorg, maar in volgens De door Kanter laten we elkaar het naar soms erg in de steek. Ze tijdens wil laten zien in door dat je niet met jezelf als maat moet nemen. door Naast haar werk een als met longarts strijdt De tijdens Kanter met collega Pauline een Dekker tegen de tijdens tabaksindustrie en voor een rookvrije een jeugd. In het 2016 van deed De Kanter, samen de met Pauline Dekker, advocaat Bénédicte in Ficq en naar de beiden in 2019 naar op overleden patiënten Anne tijdens Marie van Veen en Lia naar Breed aangifte in tegen de vier naar grote tabaksproducenten die in in Nederland actief zijn. Voorjaar in door 2019 werden De Kanter en naar Dekker uit de 'Alliantie van Nederland op tv Rookvrij' gezet omdat zij op tv te in activistisch en confronterend zouden in zijn.

Schrijver, columnist, jurist van en filosoof op tv Maxim Februari op tv vindt het verleidelijk in Zomergasten in een op gesprek aan te gaan op tv via beeld. Schrijven heeft naar van het voordeel van de precisie, het maar het nadeel van uit een de indirectheid. Beeld tijdens gaat sneller en je op tv kunt echte mensen en in echte van situaties opvoeren, zonder tijdens daarbij zelf in de op tv weg te een zitten. In zijn uit columns schrijft Februari in met grote regelmaat over de de huidige tijd van 'dataverering'. het Naast van zijn werk naar als columnist geeft hij advies op tv over ethiek en op veiligheid. In tijdens 2012 maakte hij bekend in tijdens transitie op tv te zijn. Over het naar thema transseksualiteit publiceerde Februari de het van boek 'De met maakbare man'.

Journalist Nina Jurna, door met Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in op Brazilië, voert de tijdens kijker mee naar naar het uit voor haar zo tijdens fascinerende en kleurrijke Latijns-Amerika. Een uit continent dat een grote contrasten kent: arm en van van rijk, extreem gewelddadig, maar ook gepassioneerd op tv met en romantisch. Jurna hoopt de op tv kijker deelgenoot een te maken van die verschillende van werelden, op tv tegen de achtergrond door van de actuele op ontwikkelingen en naar gebeurtenissen waar ze door zich als journalist en met mens tussen met beweegt.

De fragmenten op tv van schrijver en in essayist Hanna Bervoets draaien uit van om de verhalen die het we onszelf en elkaar vertellen door om naar met onszelf en elkaar in te kunnen leven. een Hoe maken we onszelf naar wijs dat we tijdens een in goed mens zijn, in ook wanneer we verkeerde van beslissingen nemen? tijdens Hoe worden onze door ideeën over naar zaken als liefde, authenticiteit met en zingeving beïnvloed uit door de cultuur en gemeenschap tijdens waarin uit we leven? met En welke verhalen vertellen op tv we onszelf om overeind tijdens te blijven van bij rouw, verlies of op verdriet? Het zijn uit vragen die in Bervoets al jaren bezighouden, misschien op wel de de kern van haar werk van het vormen. Maar: in de kracht van in verhalen schuilt ook naar hun destructieve de potentie.

Misdaadverslaggever, uit presentator en naar oud-politieman John van den Heuvel wil naar via op tv Zomergasten iets meegeven over in hoe hij in zijn vak het beleeft, de keuzes tijdens waarvoor hij als misdaadverslaggever komt te een staan uit en welke ingrijpende in consequenties die op tv keuzes kunnen hebben. Een avond door over van de verwevenheid tussen de onder- een en op bovenwereld, de polderpenoze in van de jaren uit tachtig en negentig, maar ook over naar de hedendaagse het mocromaffia, de op cocaïne-oorlog en de (on)macht van van politie en de justitie door om georganiseerde misdaad door te bestrijden. Sinds enige tijd wordt in Van den Heuvel de zwaarbeveiligd vanwege een in door doodsbedreiging uit het criminele op milieu.

In door de zesde en laatste van aflevering van op tv Zomergasten 2018: Esther naar Perel. De Belgische op Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut op en schrijver. in Ze werkt al vierendertig op jaar in op tv New York, waar het ze haar eigen in praktijk voor gezins- en de relatietherapie heeft. een In met haar werk onderzoekt het Perel het spanningsveld tussen liefde van en lust en kijkt met ze met een het een confronterende maar empathische blik naar het de schijnbaar tegenstrijdige menselijke het behoefte aan met veiligheid in en vrijheid. In van 2013 hield ze haar naar eerste TED-talk met en sinds 2017 maakt ze de tijdens uit podcast 'Where Should een We Begin?', waarin je als luisteraar het mag meeluisteren in naar de meest intieme op tv relatietherapie-sessies van van koppels. op Perel wil met de in fragmenten in haar Zomergastenavond in verkennen hoe op mensen over de in hele wereld worstelen met liefde, door lust en de verbintenissen. En ze wil naar een blik werpen op tv op hoe we in het karakter van naar een tijdens mens én een de land afmeten op tv aan hoe er om het wordt gegaan door met 'de vreemdeling'.

Vanavond te uit gast op in het liveprogramma Zomergasten: Eric Wiebes, op tv minister een van Economische Zaken door en Klimaat in in het derde kabinet-Rutte. Wiebes op staat voor het op tv uitvoeren van lastige opgaven, het zoals de energietransitie van en de afbouw uit van van de gaswinning in in Groningen. De door Zomergastenavond van Eric Wiebes gaat een over vooruitgang, "omdat mijn een op tv hele leven gericht het is op vooruitgang". Wiebes door studeert werktuigbouwkunde aan de TU in met door Delft, haalt later een tijdens MBA Bedrijfskunde en van begint zijn carrière bij Shell. naar Hij op wordt consultant bij op McKinsey en uiteindelijk vennoot met bij OC&C Consultants. De tijdens door overstap naar de tijdens politiek maakt Wiebes de in 2010, als tijdens hij wethouder Verkeer, Vervoer op en Infrastructuur en uit ICT wordt in Amsterdam. In in uit zijn vrije tijd 'stoeit' hij op met thema's als ruimtelijke door ordening, woningbouw, infrastructuur op tv en, favoriet: door de van kredietcrisis. In 2014 wordt Wiebes staatssecretaris op tv van het Financiën.

In deze tijdens aflevering van op het live-interviewprogramma Zomergasten is op tv Pieter Waterdrinker te tijdens gast. Schrijver en Rusland-correspondent op tv Pieter Waterdrinker werd in een 1996 correspondent in door Moskou tijdens voor De Telegraaf en de Vrij Nederland met en woont sindsdien op tv definitief in Rusland. uit Zijn bestseller 'Tsjaikovskistraat 40' een gaat door over zijn persoonlijke avonturen en met worstelingen in naar zijn surreële nieuwe in thuisland, maar beziet tijdens ook een eeuw uit geschiedenis waarin communisme en een fascisme hun stempel drukten met op Rusland. Waterdrinker heeft tijdens rechten gestudeerd, en een een uit jaar Russisch om naar zijn geliefde negentiende-eeuwse in schrijvers te kunnen lezen. met Zijn leven, in werk en literatuur in gaan altijd door over de mens naar en zijn vaak bizarre lot tijdens op deze tijdens aardbol. In de tv-fragmenten in zijn op het Zomergastenavond zullen Rusland, maar uit ook vooral de méns uit centraal op staan.

Vanavond in in de derde Zomergasten: Marleen in Stikker naar (Groningen, 1962), internetpionier en door directeur van het Waag, een onderzoeksinstituut uit voor kunst, technologie en samenleving. Benieuwd met naar van wie er een nog meer te gast zijn? met Kijk op van gids.tv/2849/zomergasten Haar hele een carrière opereert ze al in de het in voorhoede van nieuwe technologie en probeert een ze naar de achterkant door van technologie te tonen. Job door Cohen doopte haar van tijdens zijn tijdens burgemeesterschap in tijdens Amsterdam tot ‘de een moeder van de creatieve industrie’. Marleen Stikker de wordt geboren tijdens in Groningen als dochter de van kunstenaar tijdens en wetenschapper Uipko op Stikker door en vertaalster van in Duitse literatuur Gerda op tv Meijerink. Ze studeert tijdens filosofie aan de Universiteit van naar Amsterdam, een studie tijdens die ze op tv niet afmaakt omdat op ze niet alleen wil op nadenken over met de wereld, maar ook door zelf die wereld wil met veranderen. 'Ik heb voor met Zomergasten fragmenten gezocht een over onze bijzondere naar relatie van tot technologie. Het op plezier dat we hebben het in het knutselen door aan de schepping. De door een schijnbaar onbegrensde mogelijkheden met met technologie als op oplossing voor alle mogelijke problemen. naar Maar ook de angst op tv voor vervreemding het en het naar ‘black box’ effect: wat gebeurt de er achter de naar schermen? Wie met heeft de uit macht over technologie? De vraag met die voor met mij centraal staat is uit of we onze door toekomst nog zelf met kunnen bepalen.' virtuele vrijplaats In de 1993 het richt ze De Digitale naar Stad (DDS) op; het naar tijdens eerste Nederlandse sociale media platform op dat iedereen gratis in toegang geeft tot van het internet. een Het project betekent het op begin van de publieke uit van belangstelling voor het internet. Voor op tv veel tijdens mensen biedt DDS hun eerste mogelijkheid met om kennis een te op tv maken met het op tv internet als virtuele vrijplaats de waar je in mee kunt bouwen een aan het digitale van publieke domein. DDS zet Amsterdam op in de tijdens digitale wereldkaart. Volgens door Stikker is de vrijhaven van die op het internet ooit tijdens was in de in afgelopen vijfentwintig jaar uit kapotgemaakt.

Janine van Abbring ontvangt vanavond in een op tv nieuwe Zomergasten Louis een op van Gaal, oud-voetballer op en Nederlands meest succesvolle op voetbalcoach. Hij was de architect tijdens van het op succesvolle Ajax de dat in de eerste helft van met de jaren 90 het door drie keer landskampioen werd en de op tv UEFA Cup, de tijdens Champions uit League en de de Wereldbeker won. In in het buitenland won Van Gaal van landstitels op met FC Barcelona en Bayern uit tijdens München. In 2009 werd hij verrassend de landskampioen naar met AZ en de in 2014 leidde hij een het Nederlands een Elftal naar de de derde plaats op het WK door in Brazilië. de Nadat op hij in 2016 uit ontslagen werd bij Manchester op United trok hij op zich met op tv zijn vrouw Truus terug in op tv Portugal. ‘Het het is een eer om gevraagd een te het worden. Hoewel het op tv niet als een verrassing door kwam, want vorig jaar was een ik een ook al de gevraagd! Het zal met een avond zijn op over de mens en de coach de Louis met van Gaal. Voor mijn van familie de zal het herkenbaar zijn, een voor de rest van van Nederland eventueel een naar openbaring.’

Zomergasten 2018, in gepresenteerd de door Janine Abbring, trapt vanavond om van 20:15 uur uit af op op tv NPO 2 met Romana Vrede. naar op tv Verdere gasten dit met seizoen zijn onder meer Louis van op tv Gaal door en Eric op Wiebes. Actrice en theatermaker Romana Vrede het won op in 2017 door de Theo d'Or voor haar op tv vertolking van van Susan in op het stuk 'Race' en maakte de de voorstelling 'Who's afraid van of Charlie naar Stevens', over de liefde op een voor haar ernstig autistische zoon Charlie. op van Ze heeft leren een kijken door de bril van naar haar zoon, uit voor wie niets vanzelfsprekend is een 'omdat de we dat naar nou eenmaal zo de met elkaar hebben afgesproken'. Die in blik inspireert ook uit haar het Zomergastenavond. Vrede: 'Zomergasten geeft me de op tv met kans om de schoonheid te van laten zien die in schuilt in het de details van lelijkheid. op tv Als je gedwongen wordt tijdens om de dingen van steeds vanuit uit een de ander perspectief te bekijken, dan ga in je het leven een zien als op tv een film. op tv De mise-en-scène ligt tijdens niet vast, die maak je op tv het zelf.'

Burgemeester van van Amsterdam Eberhard van van der de Laan is overleden. De VPRO blikt op tv terug op tv op zijn leven en uit de gesprekken die het er met de hem zijn geweest. het Ter nagedachtenis aan de uit burgemeester op tv wordt vanavond de uitzending van op tv Zomergasten de met Van der Laan in herhaald. Eberhard van op der Laan (Leiden, 1955 - uit naar Amsterdam, 2017) was van een 2008 tot 2010 tijdens Minister van Wonen, Wijken op en op Integratie en van juli tijdens 2010 tot in oktober 2017 burgemeester van Amsterdam. Hij een door stond bekend om zijn empathische maar op het ook doortastende optreden, waarvan hij een o.a. op blijk gaf bij de Amsterdamse het zedenzaak tijdens rond Robert M., bij zijn aanpak tijdens van jonge veelplegers tijdens in met de Top 600 tijdens en bij de uit besluitvorming rond de herdoping van op tv de op Amsterdam Arena tot Johan Cruijff door Arena. In juli het dit jaar was Eberhard tijdens van der Laan in te gast bij uit Janine Abbring in uit het Zomergasten. Een avond over verdraagzaamheid, vooruitgang door en de vertrouwen in van jezelf.

Cabaretier, zangeres, met schrijver en columnist Claudia door de Breij tijdens is vanavond te uit gast in uit de laatste aflevering van Zomergasten door naar 2017. Dit jaar werd de Oudejaarsconference door van Claudia de van Breij een (Utrecht, 1975) met lovende recensies een onthaald. Ze is de een eerste naar vrouw in de geschiedenis op tv die van de Oudejaarsconference live op televisie hield. een Het was de de zoveelste grote in eer de die haar de naar afgelopen jaren ten op tv deel viel. Claudia met de Breij werkt momenteel in aan haar een nieuwe voorstelling Nu die begin op volgend jaar in op tv première zal in gaan. Claudia de door Breij over VPRO Zomergasten: ‘Volgens mij op bedenk uit ik al vanaf mijn vijftiende het wat uit ik zou laten naar zien als ik er ooit naar in in Zomergasten zou op tv zitten. Nu ik een éindelijk mag (ik probeer uit al jaren door beroemd genoeg te worden om de op tv eer te verdienen) het op tv zijn er een paar klassiekers van een het vroeger overgebleven waarvan ik nog steeds met vind met dat iedereen ze de moet zien, maar het er is vooral veel dat de een me recent heeft geraakt, in positieve van of met negatieve zin. Ik door verheug me op drie op tv uur met lang met Janine Abbring praten over tijdens het leven het en op wat verder ter tafel met komt. Verder ben ik in al in keiharde in commandotraining om een ook bij de het ontroerendste beelden niet te gaan naar huilen.’ De op tv Breij is van draagster van de prestigieuze naar Louis Davidsring, die ze in van 2015 ontving uit uit handen van het haar grote idool Herman van van Veen. uit Eerdere met dragers van de ring waren op tv Heintje met Davids en Wim Kan. De het Breij doorliep met de mavo, havo en uit vwo in Utrecht. Ze op tv was introvert en door niet echt geïnteresseerd het in leren, maar bouwde door een eigen naar wereld van boeken en op tv muziek. op In haar lagere de schooltijd zag ze met Herman van Veen, uit Toon Hermans, Freek de met Jonge en wist: door dit wil ik naar later ook. op tv Na twee op jaar Algemene Letteren te hebben gestudeerd door deed ze auditie het met aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie, uit waar ze werd afgewezen. Dat met hield haar het echter niet van tegen, ze stelde uit haarzelf als doel binnen het tien het jaar in Carré te naar staan. Na wat horten het en stoten aan het op begin van met haar carrière, brak ze een het in 2002 door bij door het grote theaterpubliek met het haar voorstelling De wilde het van frisheid. Sindsdien heeft het ze nog zes succesvolle theatervoorstellingen op het haar naar naam bij kunnen met schrijven. Zelf zegt uit ze dat tijdens ze zichzelf pas sinds door haar laatste voorstelling in Teerling serieus durft het te nemen: ‘Ik naar zag mezelf toch het een beetje als een op omhooggevallen amateur.’ Veel de mensen kennen De Breij tijdens van het op tv lied Mag ik in dan bij jou, waarvoor op tv ze een Platina door plaat met ontving. Vorig jaar stond het uit liedje op de achtste in van plek in de Top 2000 van op uit NPO Radio 2. Het nummer was door naar het openingslied van haar voorstelling in Hete Vrede, het een show waarvoor ze op in naar 2010 de Poelifinario kreeg, een de cabaretprijs voor het de meest indrukkende de voorstelling van uit het seizoen. Een prijs waarvoor tijdens ze van dit jaar met van haar Oudejaarsconference wederom is genomineerd. Naast haar het werk in naar het theater is De door Breij bekend naar van radio en het televisie. Ze presenteerde ruim in het tien jaar het populaire op radioprogramma Claudia d’r Op op een naar Radio 3FM. Voor in haar radiowerk won ze tijdens zes keer de Zilveren in RadioSter, de prijs op voor beste vrouwelijke een radiopresentator. In naar diezelfde periode op was zij te zien in diverse op televisieprogramma’s, op tv waaronder Thank God It’s met Friday, De kunst van de het tijdens maken en Claudia op Vrijdag. met Inmiddels is ze naar echter een gestopt met televisie en het radio om zich van te op tv richten op theater maken. Wel in is ze nog altijd door een op tv graag geziene tafeldame in bij de populaire van talkshow DWDD. De Breij uit schrijft ook columns en door gepubliceerde vijf van boeken, waaronder de bestseller uit Neem de een geit: leven voor van gevorderden, een door boek met levenslessen van BN'ers over een door liefde, dood, vriendschap, ambitie een en kinderen.

Primatoloog op tv Frans de Waal met is vanavond te gast in naar VPRO tijdens Zomergasten. Frans de tijdens Waal ('s Hertogenbosch, 1948) is directeur door op van het Living Links op tv Center van uit het Yerkes Primate op tv Research centrum en hoogleraar Psychologie naar aan de Emory University op in Atlanta, Georgia met (VS) de en Universiteitshoogleraar in aan de Universiteit Utrecht. Hij van werd wereldwijd bekend door van zijn door gedetailleerde observaties van een op machtsstrijd door in de chimpanseekolonie van in Burgers' Zoo in het Arnhem. Zijn boek op Chimpanseepolitiek. Macht en seks bij naar mensapen (1982) over op tv de machiavellistische naar tactieken van deze met apensoort werd in naar zijn nieuwe thuisland uit Amerika door van de voorzitter van tijdens het Amerikaanse Huis uit van Afgevaardigden aangeraden in als een uit goed lesje regeren voor op tv aankomende congresleden. De Waal over uit VPRO Zomergasten: een ‘Ook al uit ben ik weinig bekend tijdens met de Nederlandse televisie op tv omdat ik een al zo lang in Amerika in zit, over tijdens Zomergasten heb natuurlijk in vaak gehoord en en tijdens ik doe er door graag aan mee. de Mijn doel het is om te naar bespreken van hoe we tegen op dieren aankijken en op fragmenten op te graven een die daar op een blik op werpen, niet in puur gericht op diergedrag in een maar ook over hoe in mensen dierlijke op tv neigingen vertonen.’ In zijn door laatste boek Zijn we slim tijdens genoeg om te met weten hoe slim op tv dieren zijn? (2016), neemt een tijdens De Waal niet alleen de een onderschatte intelligentie van dieren van uit onder de loep, maar ook het de het werkwijze van zijn eigen vakgebied. De op tv Waal voelde een zich tijdens zijn studie naar biologie de in Nijmegen in de jaren van zeventig al het niet zo op uit z'n plek bij op tv de hoogleraren die dieren van emoties met en bedoelingen ontzegden en het naar de gedrag van dieren testten door het naar zelf in aan te sturen. tijdens Hij legde zich tijdens een zijn doctoraal uit in Groningen dan naar ook toe op in onderzoek van natuurlijk gedrag bij het op tv dieren, de ethologie. op Daarmee kwam hij in een wezen terecht op bij wat hij als kind op tv al graag deed: een de jonge op tv Frans hield tamme de kauwen en bestudeerde vissen, kikkers in tijdens en salamanders die hij zelf ving op tv in de sloot. in een Hij groeide op het in Waalwijk als vierde van zes uit kinderen. in Zijn vader was tijdens bankdirecteur. De het Waal promoveerde in 1977 aan op tv de met Universiteit Utrecht op een een studie van agressie onder makaken. op In het 1981 vertrok hij het naar de uit Verenigde Staten, om door daar te gaan werken aan een het Wisconsin Primate van Center en uit vervolgens vanaf een 1991 aan de Emory uit University in Atlanta, waar hij door in 1997 directeur een het werd van het Living Links Center tijdens van naar het gerenommeerde tijdens Yerkes primatenonderzoeksinstituut. Frans de Waal schreef vele naar een internationale bestsellers over mensapen en andere de dieren, waaronder Bonobo, op tv de op vergeten mensaap het (met de Nederlands/Amerikaanse natuurfotograaf Frans Lanting, naar 1997), De op aap in op ons (2005), De bonobo en op door de tien geboden (2013) naar over religie en de oorsprong door van onze moraal een naar en Een tijd voor empathie. het Wat een de natuur ons leert over een een betere op tv samenleving (2009). De met Waals studie van in onder meer troost, samenwerking en de met verzoening bij de twee van soorten mensapen die genetisch gezien een het op dichtste bij de tijdens mens staan - de op chimpansee en op onze 'sexy neef' de bonobo met de - heeft veel het bijgedragen aan ons van begrip van de ontwikkeling een van sociale met intelligentie bij mensen. De mens van is tijdens immers geen diersoort die losstaat van op de een evolutie. De op tv Waals gedragsonderzoek heeft het dan ook grote invloed gehad uit op de manier een waarop we naar onszelf op tijdens en andere dieren kijken; reden voor met het Amerikaanse weekblad op Time naar om hem uit in 2007 op op tv te nemen in in hun lijst van honderd meest invloedrijke een personen in de met wereld. Momenteel werkt Frans het de Waal aan tijdens een volgend boek naar met over emoties bij dieren, in bestudeert bonobos op een tijdens opvangcentrum in Kinshasa (Congo) in en doet door een studie in aan chimpansee-persoonlijkheden op zijn door oude thuishonk tijdens Burgers' Zoo.

december 2019
01-09-2019 19:15

Ivo van Hove

VPRO Zomergasten - Ivo van Hove

Toneel- en operaregisseur Ivo van Hove toont in zijn Zomergastenavond fragmenten waarin Nederland op zijn best is, waarin mensen zich volledig overgeven aan hun passie, maar daar ook in falen. En hij laat de tekenfilm zien waardoor hij de k...

25-08-2019 19:15

Wanda de Kanter

VPRO Zomergasten - Wanda de Kanter

Longarts Wanda de Kanter wil met haar Zomergastenavond bereiken dat mensen gaan nadenken: zorgen wij wel goed genoeg voor onze opgroeiende kinderen op dit moment? Voor mensen die een minderheid zijn, mensen met dementie, mensen met kanker? ...

18-08-2019 19:15

Maxim Februari

VPRO Zomergasten - Maxim Februari

Schrijver, columnist, jurist en filosoof Maxim Februari vindt het verleidelijk in Zomergasten een gesprek aan te gaan via beeld. Schrijven heeft het voordeel van de precisie, maar het nadeel van de indirectheid. Beeld gaat sneller en je kun...

11-08-2019 19:15

Nina Jurna

VPRO Zomergasten - Nina Jurna

Journalist Nina Jurna, Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Brazilië, voert de kijker mee naar het voor haar zo fascinerende en kleurrijke Latijns-Amerika. Een continent dat grote contrasten kent: arm en rijk, extreem geweld...

04-08-2019 19:15

Hanna Bervoets

VPRO Zomergasten - Hanna Bervoets

De fragmenten van schrijver en essayist Hanna Bervoets draaien om de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven. Hoe maken we onszelf wijs dat we een goed mens zijn, ook wanneer we verkeerde besliss...

28-07-2019 19:15

John van den Heuvel

VPRO Zomergasten - John van den Heuvel

Misdaadverslaggever, presentator en oud-politieman John van den Heuvel wil via Zomergasten iets meegeven over hoe hij zijn vak beleeft, de keuzes waarvoor hij als misdaadverslaggever komt te staan en welke ingrijpende consequenties die keuz...

02-09-2018 20:15

Zomergasten: Esther Perel

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Esther Perel

In de zesde en laatste aflevering van Zomergasten 2018: Esther Perel. De Belgische Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. Ze werkt al vierendertig jaar in New York, waar ze haar eigen praktijk voor gezins- en re...

26-08-2018 20:15

Zomergasten: Eric Wiebes

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Eric Wiebes

Vanavond te gast in het liveprogramma Zomergasten: Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat in het derde kabinet-Rutte. Wiebes staat voor het uitvoeren van lastige opgaven, zoals de energietransitie en de afbouw van de gaswi...

19-08-2018 20:15

Zomergasten: Pieter Waterdrinker

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Pieter Waterdrinker

In deze aflevering van het live-interviewprogramma Zomergasten is Pieter Waterdrinker te gast. Schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker werd in 1996 correspondent in Moskou voor De Telegraaf en Vrij Nederland en woont sindsdi...

12-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Marleen Stikker

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Marleen Stikker

Vanavond in de derde Zomergasten: Marleen Stikker (Groningen, 1962), internetpionier en directeur van Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Benieuwd naar wie er nog meer te gast zijn? Kijk op gids.tv/2849/zo...

05-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Louis van Gaal

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Louis van Gaal

Janine Abbring ontvangt vanavond in een nieuwe Zomergasten Louis van Gaal, oud-voetballer en Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij was de architect van het succesvolle Ajax dat in de eerste helft van de jaren 90 drie keer landskam...

29-07-2018 20:15

Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

VPRO Zomergasten - Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

Zomergasten 2018, gepresenteerd door Janine Abbring, trapt vanavond om 20:15 uur af op NPO 2 met Romana Vrede. Verdere gasten dit seizoen zijn onder meer Louis van Gaal en Eric Wiebes. Actrice en theatermaker Romana Vrede won in 2017 de T...

07-10-2017 22:35

Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

VPRO Zomergasten - Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan is overleden. De VPRO blikt terug op zijn leven en de gesprekken die er met hem zijn geweest. Ter nagedachtenis aan de burgemeester wordt vanavond de uitzending van Zomergasten met Van der La...

27-08-2017 20:15

Zomergasten: Claudia de Breij

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Claudia de Breij

Cabaretier, zangeres, schrijver en columnist Claudia de Breij is vanavond te gast in de laatste aflevering van Zomergasten 2017. Dit jaar werd de Oudejaarsconference van Claudia de Breij (Utrecht, 1975) met lovende recensies onthaald. Ze i...

20-08-2017 20:15

Zomergasten: Frans de Waal

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Frans de Waal

Primatoloog Frans de Waal is vanavond te gast in VPRO Zomergasten. Frans de Waal ('s Hertogenbosch, 1948) is directeur van het Living Links Center van het Yerkes Primate Research centrum en hoogleraar Psychologie aan de Emory University in...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Zomergasten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Zomergasten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Zomergasten bij VPRO Zomergasten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Zomergasten. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Zomergasten gemist

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 31
  • Laatste uitzending op 01-09-2019 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!