Programma gemist?

Longarts Wanda naar de Kanter wil met tijdens haar Zomergastenavond van bereiken dat mensen gaan met nadenken: zorgen wij op tv wel goed genoeg op tv voor onze opgroeiende de kinderen op het dit tijdens moment? Voor mensen die een op tv minderheid een zijn, mensen met dementie, tijdens mensen met kanker? Nederland heeft door fantastische zorg, van maar tijdens volgens De Kanter met laten we elkaar op soms erg in met de steek. Ze wil een laten zien dat je tijdens niet jezelf als maat op tv een moet nemen. Naast haar werk als op tv op longarts strijdt De het Kanter met collega Pauline Dekker met tegen de tijdens tabaksindustrie en voor met een rookvrije jeugd. op In 2016 deed De Kanter, naar samen in met Pauline Dekker, advocaat het Bénédicte met Ficq en de beiden in 2019 de uit overleden patiënten Anne tijdens Marie van Veen en Lia Breed op tv aangifte tegen de de vier van grote tabaksproducenten die in van Nederland actief zijn. Voorjaar het 2019 werden De uit Kanter en Dekker een uit met de 'Alliantie Nederland op tv Rookvrij' gezet omdat zij de te activistisch in en confronterend zouden naar zijn.

Schrijver, in columnist, jurist en filosoof Maxim met op Februari vindt het verleidelijk naar in Zomergasten het een gesprek aan te gaan via de naar beeld. Schrijven heeft het het voordeel van de precisie, maar naar het naar nadeel van de indirectheid. tijdens Beeld op gaat sneller en in je kunt echte mensen en door echte situaties opvoeren, een zonder met daarbij zelf in de weg te uit zitten. uit In zijn columns op schrijft Februari met grote regelmaat van over de huidige in tijd van in 'dataverering'. Naast zijn werk de als door columnist geeft hij advies over door ethiek op tv en veiligheid. In 2012 het maakte hij door bekend in transitie in te zijn. op tv Over het thema transseksualiteit op tv publiceerde Februari het boek van 'De maakbare het man'.

Journalist Nina Jurna, naar Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC op tv Handelsblad in met Brazilië, voert de kijker door mee op tv naar het voor door haar zo fascinerende en tijdens kleurrijke Latijns-Amerika. Een op continent dat grote contrasten met kent: arm van en rijk, de extreem gewelddadig, maar ook uit gepassioneerd en romantisch. uit Jurna van hoopt de kijker het deelgenoot te maken van die in verschillende werelden, tijdens tegen de achtergrond van een de actuele uit ontwikkelingen en gebeurtenissen met waar ze van zich als journalist en mens tussen uit op beweegt.

De fragmenten door van schrijver en in essayist Hanna Bervoets door draaien om de verhalen een die we op tv onszelf en elkaar de vertellen om met onszelf met en een elkaar te kunnen het leven. Hoe maken we op tv onszelf wijs dat naar we een met goed mens zijn, ook wanneer op we op verkeerde beslissingen op nemen? Hoe worden onze de ideeën over op tv zaken als liefde, authenticiteit en in zingeving beïnvloed naar door de cultuur en gemeenschap met met waarin we leven? de En welke verhalen vertellen met we onszelf uit om overeind te blijven bij uit rouw, verlies de of verdriet? Het zijn vragen op tv naar die Bervoets al jaren door bezighouden, misschien op wel de kern van tijdens haar werk vormen. Maar: in naar de met kracht van verhalen schuilt uit ook hun uit destructieve potentie.

Misdaadverslaggever, presentator en een oud-politieman John naar van den Heuvel van wil via de Zomergasten iets meegeven over in hoe hij van zijn vak beleeft, de een keuzes in waarvoor hij als met misdaadverslaggever komt te staan uit en welke ingrijpende consequenties in die keuzes op kunnen hebben. Een avond het over een de verwevenheid tussen de onder- het en bovenwereld, de polderpenoze op van de naar jaren tachtig door en negentig, maar ook de over uit de hedendaagse mocromaffia, de van cocaïne-oorlog en de (on)macht van naar politie in en justitie om georganiseerde misdaad een naar te bestrijden. Sinds enige tijdens tijd wordt Van uit den Heuvel zwaarbeveiligd vanwege een uit doodsbedreiging uit van het criminele de milieu.

In de de zesde naar en laatste aflevering van van Zomergasten 2018: Esther Perel. De tijdens Belgische Perel een is een naar internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. Ze het de werkt al vierendertig jaar in New tijdens York, waar ze de haar door eigen praktijk voor gezins- en het relatietherapie heeft. In van haar tijdens werk onderzoekt Perel het door spanningsveld het tussen liefde en lust en kijkt in door ze met een confronterende tijdens maar empathische blik op naar de uit schijnbaar tegenstrijdige menselijke behoefte het aan veiligheid in en vrijheid. In uit 2013 hield ze haar eerste naar TED-talk en sinds in 2017 maakt ze de met podcast 'Where van Should We Begin?', naar waarin je als luisteraar een mag meeluisteren naar op de met meest intieme relatietherapie-sessies van koppels. tijdens Perel wil met met de met fragmenten in haar naar Zomergastenavond verkennen hoe mensen de over door de hele wereld worstelen met van liefde, van lust en verbintenissen. En ze een wil een een blik werpen op hoe we het het karakter in van een een mens én uit een land afmeten tijdens aan hoe er om op tv wordt gegaan met 'de op tv vreemdeling'.

Vanavond naar te gast in het liveprogramma op tv Zomergasten: tijdens Eric Wiebes, minister van met Economische Zaken en Klimaat van in naar het derde kabinet-Rutte. het Wiebes staat voor het uitvoeren van van lastige opgaven, naar het zoals de energietransitie en een de afbouw van in de gaswinning in Groningen. in De Zomergastenavond met van Eric Wiebes gaat een over vooruitgang, "omdat mijn in hele leven gericht op tv is op in vooruitgang". Wiebes studeert werktuigbouwkunde het aan de TU in met Delft, haalt later in tijdens een MBA Bedrijfskunde en begint het zijn carrière bij Shell. van Hij een wordt consultant bij McKinsey en uit uiteindelijk vennoot bij in op OC&C Consultants. De overstap een naar de politiek op maakt Wiebes in op 2010, als hij naar wethouder Verkeer, op Vervoer en Infrastructuur en ICT wordt een in Amsterdam. In het zijn vrije tijd naar 'stoeit' hij in met op thema's als ruimtelijke ordening, woningbouw, uit infrastructuur in en, favoriet: de kredietcrisis. In uit 2014 wordt Wiebes de staatssecretaris in van Financiën.

In naar deze aflevering van het door live-interviewprogramma Zomergasten is het Pieter Waterdrinker uit te gast. Schrijver en van Rusland-correspondent Pieter met Waterdrinker werd in de 1996 correspondent in in Moskou voor De tijdens Telegraaf en Vrij Nederland en woont van sindsdien definitief in door Rusland. door Zijn bestseller 'Tsjaikovskistraat een 40' gaat over zijn persoonlijke met avonturen en worstelingen tijdens in zijn surreële naar nieuwe op thuisland, maar in beziet ook een uit eeuw geschiedenis waarin communisme in en fascisme hun naar stempel drukten op Rusland. Waterdrinker heeft tijdens rechten met gestudeerd, en een jaar van Russisch van om zijn geliefde negentiende-eeuwse schrijvers uit te het kunnen lezen. Zijn door leven, werk en literatuur gaan altijd van uit over de mens en zijn vaak een bizarre tijdens lot op deze een aardbol. In de tv-fragmenten in in zijn Zomergastenavond zullen van Rusland, in maar ook vooral uit de méns centraal een staan.

Vanavond in uit de derde Zomergasten: de Marleen een Stikker (Groningen, 1962), internetpionier en een directeur van Waag, in een tijdens onderzoeksinstituut voor kunst, technologie door en samenleving. Benieuwd de naar wie er nog meer te met gast zijn? Kijk op tv op gids.tv/2849/zomergasten Haar de hele carrière tijdens opereert ze met al in de voorhoede van nieuwe van technologie tijdens en probeert ze de de achterkant van op tv technologie te tonen. Job Cohen uit doopte haar een tijdens zijn burgemeesterschap op tv in Amsterdam tot in ‘de moeder in van de creatieve het industrie’. Marleen Stikker in wordt geboren in Groningen als dochter naar van op tv kunstenaar en wetenschapper Uipko Stikker uit en vertaalster op tv van Duitse literatuur een Gerda Meijerink. Ze in studeert op tv filosofie aan de op tv Universiteit van Amsterdam, een tijdens studie die ze naar niet afmaakt uit omdat ze niet alleen wil nadenken van over de de wereld, maar ook door zelf die in wereld wil veranderen. 'Ik heb voor het Zomergasten met fragmenten gezocht over onze bijzondere op tv relatie tot tijdens technologie. Het plezier dat op tv we hebben in op tv het van knutselen aan de schepping. tijdens De schijnbaar onbegrensde met mogelijkheden met technologie als het oplossing het voor alle mogelijke problemen. Maar in op tv ook de angst door voor vervreemding en het ‘black box’ naar naar effect: wat gebeurt er achter de een schermen? Wie heeft tijdens de macht over door technologie? De naar vraag die het voor mij centraal uit staat is of we op tv onze toekomst het nog zelf kunnen met bepalen.' virtuele vrijplaats In uit 1993 richt ze De tijdens Digitale Stad een (DDS) op; het eerste uit Nederlandse sociale media platform dat op tv iedereen gratis op toegang geeft tot een het uit internet. Het project betekent het begin naar van de de publieke belangstelling voor de het met internet. Voor veel mensen biedt DDS door het hun eerste mogelijkheid in om kennis te maken met in het met internet als virtuele vrijplaats het waar je mee kunt bouwen op tv op aan het digitale publieke domein. naar DDS zet het Amsterdam op de digitale met wereldkaart. Volgens Stikker is naar in de vrijhaven die het uit internet ooit was in de op afgelopen vijfentwintig naar jaar met kapotgemaakt.

Janine Abbring ontvangt tijdens vanavond naar in een op nieuwe Zomergasten Louis van op tv Gaal, oud-voetballer en naar Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij de was uit de architect van het succesvolle Ajax met dat in het de eerste helft van tijdens op tv de jaren 90 drie uit keer landskampioen werd uit en de UEFA door Cup, de Champions League in en de Wereldbeker van won. In in het buitenland de won Van Gaal landstitels tijdens met FC uit Barcelona en Bayern de München. In 2009 werd in hij verrassend landskampioen met AZ in en in 2014 uit leidde hij het tijdens Nederlands van Elftal naar de met derde plaats de op het WK door in Brazilië. Nadat hij in 2016 van ontslagen werd bij tijdens Manchester United door trok uit hij zich met zijn het vrouw Truus terug in Portugal. ‘Het op is een een eer om gevraagd te uit worden. Hoewel het het niet als een met verrassing kwam, de want vorig jaar de was ik ook door al gevraagd! van Het zal uit een avond zijn over de mens naar en de de coach Louis van van Gaal. Voor op mijn familie op zal het herkenbaar zijn, door voor de rest van tijdens Nederland eventueel van een openbaring.’

Zomergasten de 2018, gepresenteerd van door Janine Abbring, door trapt vanavond om een 20:15 uur af op NPO met 2 met Romana tijdens Vrede. Verdere gasten dit in seizoen zijn tijdens onder tijdens meer Louis van op Gaal en Eric Wiebes. op Actrice en theatermaker Romana het Vrede won in 2017 tijdens de de Theo d'Or voor haar van vertolking van tijdens Susan in het stuk op 'Race' de en maakte de voorstelling 'Who's met afraid of Charlie met Stevens', over tijdens de liefde voor haar met ernstig tijdens autistische zoon Charlie. Ze heeft leren naar van kijken door de bril van haar op tv zoon, voor door wie op tv niets vanzelfsprekend is op 'omdat we dat nou eenmaal naar zo met elkaar hebben van afgesproken'. Die blik naar inspireert ook haar naar Zomergastenavond. Vrede: een 'Zomergasten geeft de me de kans om op tv de schoonheid te met laten zien die schuilt op tv het in de details van lelijkheid. door Als je naar gedwongen wordt om de dingen op tv in steeds vanuit een een ander perspectief te bekijken, in dan ga tijdens je het leven zien als het een op tv film. De mise-en-scène van ligt niet vast, uit die maak je een zelf.'

Burgemeester een van Amsterdam Eberhard een van der Laan naar is overleden. De VPRO tijdens blikt terug op zijn tijdens leven een en de gesprekken die er op tv met hem zijn uit op geweest. Ter nagedachtenis aan de burgemeester op wordt op vanavond de uitzending het van Zomergasten met Van der het Laan herhaald. Eberhard de op tv van der Laan (Leiden, door 1955 - Amsterdam, 2017) was in naar van 2008 tot van 2010 Minister van Wonen, op tv Wijken en Integratie het en van naar juli 2010 tot oktober 2017 burgemeester in van Amsterdam. Hij uit stond bekend op om zijn empathische maar tijdens ook naar doortastende optreden, uit waarvan hij o.a. blijk op gaf bij in de Amsterdamse zedenzaak de rond Robert M., bij zijn uit aanpak van jonge veelplegers met met de uit Top 600 en bij een de besluitvorming de rond de herdoping van uit de Amsterdam Arena met tot Johan door Cruijff Arena. In juli op dit op tv jaar was Eberhard op van der Laan te uit gast bij Janine tijdens Abbring in op Zomergasten. Een avond door over verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen in naar door jezelf.

Cabaretier, op tv zangeres, schrijver en met columnist Claudia de een Breij is vanavond van te gast in naar de laatste aflevering uit van Zomergasten 2017. Dit jaar werd uit de Oudejaarsconference van op Claudia de op Breij (Utrecht, tijdens 1975) met lovende recensies onthaald. een Ze is de uit eerste vrouw in uit de een geschiedenis die de Oudejaarsconference naar live op door televisie hield. Het was de het zoveelste grote het eer die haar de door uit afgelopen jaren ten naar deel viel. Claudia de Breij op werkt uit momenteel aan haar nieuwe voorstelling Nu uit die begin volgend op jaar een in première een zal gaan. Claudia de Breij op over VPRO Zomergasten: ‘Volgens mij op bedenk ik tijdens al vanaf mijn een vijftiende wat tijdens ik zou laten zien als uit de ik er ooit in Zomergasten naar zou van zitten. Nu ik het éindelijk mag (ik op tv probeer al jaren beroemd genoeg door te worden om uit de eer te verdienen) het zijn er een naar paar klassiekers van op tv vroeger overgebleven naar waarvan uit ik nog steeds vind het dat iedereen ze moet tijdens zien, maar er is de het vooral veel dat naar me recent heeft op tv geraakt, in positieve of negatieve naar zin. Ik verheug me door op het drie uur tijdens lang met Janine Abbring op praten over het in leven en wat verder op ter tafel komt. Verder in ben naar ik al in naar keiharde commandotraining om ook in bij de ontroerendste naar beelden met niet te gaan in huilen.’ De Breij is draagster naar van de prestigieuze Louis op Davidsring, die het ze in 2015 ontving door uit naar handen van haar naar grote idool Herman van op tv Veen. Eerdere dragers van het de ring waren Heintje met Davids en Wim tijdens Kan. De Breij door doorliep op de mavo, havo van en vwo in een Utrecht. Ze was introvert in en niet echt geïnteresseerd uit in leren, maar bouwde naar een eigen wereld van van boeken van en muziek. In uit haar lagere een schooltijd zag ze van Herman van door Veen, Toon Hermans, Freek naar de Jonge en wist: dit door wil tijdens ik later ook. Na op tv twee door jaar Algemene Letteren te door hebben gestudeerd met deed ze auditie uit aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie, waar naar ze door werd afgewezen. Dat het hield haar echter het niet tegen, ze stelde haarzelf uit als doel binnen tien in jaar tijdens in Carré uit te staan. Na wat horten en door stoten tijdens aan het begin door van haar carrière, een brak ze in 2002 de door het bij het grote theaterpubliek met haar door door voorstelling De wilde frisheid. Sindsdien heeft het ze van nog zes succesvolle de theatervoorstellingen op haar naar naam bij kunnen schrijven. van Zelf naar zegt ze dat ze zichzelf in pas op tv sinds haar laatste voorstelling in Teerling serieus durft te tijdens nemen: ‘Ik zag door mezelf toch op tv een beetje door als een omhooggevallen amateur.’ Veel mensen kennen tijdens De een Breij van het lied met Mag ik dan bij met uit jou, waarvoor ze een Platina plaat door ontving. een Vorig jaar stond het liedje tijdens op de achtste door plek van in de Top door 2000 van NPO Radio 2. uit Het nummer een was het openingslied uit van haar voorstelling een Hete Vrede, het een show waarvoor ze in uit 2010 door de Poelifinario kreeg, door de cabaretprijs voor de meest van indrukkende voorstelling een van het seizoen. Een de door prijs waarvoor ze dit jaar de met haar op Oudejaarsconference wederom is genomineerd. Naast haar op werk in het een theater naar is De Breij door bekend van een radio en televisie. Ze presenteerde een ruim het tien jaar het populaire tijdens radioprogramma Claudia d’r in Op op op Radio 3FM. Voor haar het radiowerk won ze zes op tv keer op de Zilveren RadioSter, de prijs met voor beste op vrouwelijke radiopresentator. In een diezelfde periode was zij van te zien in in diverse televisieprogramma’s, waaronder op Thank God It’s Friday, in naar De kunst van uit het maken en Claudia op Vrijdag. een Inmiddels is van ze echter naar gestopt met televisie in en radio om uit zich te het richten op theater op maken. Wel is ze nog een altijd een graag naar geziene tafeldame bij de tijdens met populaire talkshow DWDD. De Breij schrijft op tv ook columns en gepubliceerde op tv vijf boeken, door waaronder de met bestseller Neem van een geit: leven voor gevorderden, een een boek met levenslessen in van de BN'ers over liefde, dood, met vriendschap, uit ambitie en kinderen.

Primatoloog in Frans de Waal is op tv vanavond te in gast in VPRO Zomergasten. Frans uit de Waal ('s Hertogenbosch, naar 1948) is directeur op tv van het op tv Living Links van Center van tijdens het Yerkes Primate Research centrum en tijdens hoogleraar het Psychologie aan de Emory van University in op Atlanta, Georgia (VS) en uit Universiteitshoogleraar aan de de Universiteit Utrecht. tijdens Hij werd de wereldwijd bekend door zijn gedetailleerde naar observaties van van een machtsstrijd in de chimpanseekolonie met van Burgers' Zoo de een in Arnhem. Zijn door boek Chimpanseepolitiek. Macht en naar seks bij mensapen (1982) de over de de machiavellistische tactieken van deze uit apensoort werd de in zijn nieuwe thuisland Amerika uit door de uit voorzitter van het Amerikaanse het Huis van het Afgevaardigden een aangeraden als een goed lesje op tv regeren voor op aankomende congresleden. De Waal van over VPRO Zomergasten: ‘Ook al op tv ben tijdens ik weinig uit bekend met de tijdens Nederlandse televisie omdat ik al zo naar lang een in Amerika zit, over Zomergasten door heb natuurlijk vaak in gehoord het en en ik doe een er graag op tv aan mee. Mijn in doel is uit om te bespreken hoe de we tegen dieren aankijken en het fragmenten op te uit graven in die daar uit een blik op werpen, niet puur een gericht op door diergedrag maar ook over een hoe mensen tijdens dierlijke neigingen een vertonen.’ In zijn laatste boek met Zijn we slim tijdens genoeg om te weten op tv door hoe slim dieren zijn? (2016), op tv neemt De op tv Waal niet alleen met de onderschatte intelligentie van een dieren onder in de loep, naar maar ook de werkwijze van zijn met eigen vakgebied. in De Waal het voelde zich tijdens uit zijn studie biologie in tijdens Nijmegen in de jaren in zeventig het al niet zo op z'n tijdens plek bij de van hoogleraren die op tv dieren op emoties en bedoelingen ontzegden en het door tijdens gedrag van dieren testten door tijdens het zelf in aan te op sturen. Hij legde zich tijdens zijn het doctoraal de in Groningen dan op tv ook toe op op tv onderzoek van natuurlijk gedrag bij naar uit dieren, de ethologie. Daarmee kwam hij de in wezen op tv terecht bij op wat hij als van kind al door graag deed: de jonge tijdens Frans hield tamme kauwen het en bestudeerde vissen, kikkers op en het salamanders die hij zelf ving door in met de sloot. Hij groeide tijdens op in Waalwijk als de vierde tijdens van zes kinderen. een Zijn vader was bankdirecteur. in De Waal promoveerde in het 1977 de aan de Universiteit Utrecht op op een studie van de agressie onder een makaken. In 1981 vertrok een hij naar de naar Verenigde tijdens Staten, om daar te van gaan op tv werken aan het Wisconsin Primate een Center en vervolgens in vanaf uit 1991 aan de Emory University in op Atlanta, een waar hij door in 1997 directeur op tv werd van het Living Links de Center van het gerenommeerde uit Yerkes in primatenonderzoeksinstituut. Frans de Waal het schreef vele internationale bestsellers in over van mensapen en andere een dieren, waaronder Bonobo, de vergeten een mensaap (met de Nederlands/Amerikaanse naar het natuurfotograaf Frans Lanting, 1997), De aap uit de in ons (2005), het De bonobo en de tien geboden van (2013) over religie het met en de oorsprong van onze moraal op en Een tijd door de voor empathie. Wat naar de natuur ons in leert over een betere in samenleving (2009). De naar Waals studie van onder tijdens meer troost, het samenwerking en verzoening bij door de met twee soorten mensapen die genetisch gezien de uit het dichtste bij de mens naar staan - tijdens de chimpansee met en onze 'sexy neef' in de bonobo - heeft veel een bijgedragen aan ons van begrip op tv van de ontwikkeling van de sociale intelligentie het bij mensen. door De mens is tijdens immers geen diersoort die op losstaat van de uit evolutie. De naar Waals gedragsonderzoek heeft de dan ook grote invloed gehad de op de manier waarop uit we op naar onszelf en andere een dieren kijken; reden voor door het de Amerikaanse weekblad Time om hem naar in 2007 op door met te nemen in hun lijst van van honderd meest de invloedrijke personen in de naar in wereld. Momenteel werkt Frans de met Waal aan een een volgend boek over emoties de bij dieren, bestudeert in bonobos uit op een opvangcentrum de in Kinshasa (Congo) op tv en doet een studie aan chimpansee-persoonlijkheden de op zijn de oude thuishonk Burgers' in Zoo.

De Vlaamse door acteur naar en zanger Wim Opbrouck met is vanavond op tv te gast in Zomergasten. Bij het in Nederlandse met publiek is Wim Opbrouck (Bavikhove, België, op op 1969) bekend van zijn rol in het van de film Ventoux op tv uit 2015, over vier vrienden van uit middelbare leeftijd van die tijdens samen de gelijknamige berg het beklimmen. Opbrouck is als acteur op tv een verbonden aan NTGent, waar op hij van 2010 tot 2015 naar ook op tv artistiek leider was. de Dit najaar uit is hij te zien in de een Nederlandse speelfilms Cobain het van uit Nanouk Leopold en van Oude Liefde op tv van Nicole van Kilsdonk. Vanaf met september presenteert Opbrouck door Bake Off Vlaanderen, naar de Belgische variant van door Heel de Holland Bakt. Over zijn optreden in naar VPRO van Zomergasten zegt het Opbrouck: ‘Zomergasten heeft me al zo door vaak met geïnspireerd. In de met verhalen en in door de beelden. Het komen met en gaan van de uit seizoenen is van naar het een geruststellende zekerheid. Ik wil de met fragmenten door laten zien die ik een koester en een kompas de zijn in op tv mijn artistieke en uit private leven.’ Wim Opbrouck een is een van geboren en getogen West-Vlaming. Met het zijn op vrouw en kinderen woont naar hij nog met altijd in Bavikhove, op door een uurtje op tv rijden van Gent en tijdens Brussel. Hij is tijdens verknocht aan met zijn geboortestreek, die in zo verbonden is met de de het verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Over op van die oorlog maakte hij tijdens onlangs het liedjesprogramma van We shall overcome. Friede, tijdens Vrede, Paix, Peace, in Pax, op tv een bloemlezing van protest- van en vredesliederen van Pete door Seeger tot Willem van Vermandere, Jacques Brel en het John uit Lennon. Een door avond ‘waarin het bezwaarde geweten een de stem met krijgt, het tijdens gebroken geweer, de vredesduif, de regenboog’, de aldus Opbrouck. Opbroucks cv uit op tv slingert heen en weer tussen op theater, televisie, film op en muziek. tijdens Hij is een een duizendpoot. Ooit wilde hij kok met worden of beeldend naar door kunstenaar, maar hij belandde in het tijdens op tv theater. Hij trok door voor de Vlaamse televisie uit op een motor in Europa door met een De Bende Van Wim, door tekent en speelt accordeon, op het trad afgelopen seizoen op met het Wilfried de Jong door in de free met jazz-voorstelling op We Free Kings, schrijft tijdens liedteksten voor op tv zijn band De op tv Dolfijntjes, waarmee hij nu al zo’n de uit vijfentwintig jaar optreedt. Hij werkt aan van het scenario voor het de verfilming van door Het Hout, de de naar roman van Jeroen Brouwers het over kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke de een Kerk.

augustus 2019
25-08-2019 19:15

Wanda de Kanter

VPRO Zomergasten - Wanda de Kanter

Longarts Wanda de Kanter wil met haar Zomergastenavond bereiken dat mensen gaan nadenken: zorgen wij wel goed genoeg voor onze opgroeiende kinderen op dit moment? Voor mensen die een minderheid zijn, mensen met dementie, mensen met kanker? ...

18-08-2019 19:15

Maxim Februari

VPRO Zomergasten - Maxim Februari

Schrijver, columnist, jurist en filosoof Maxim Februari vindt het verleidelijk in Zomergasten een gesprek aan te gaan via beeld. Schrijven heeft het voordeel van de precisie, maar het nadeel van de indirectheid. Beeld gaat sneller en je kun...

11-08-2019 19:15

Nina Jurna

VPRO Zomergasten - Nina Jurna

Journalist Nina Jurna, Latijns-Amerikacorrespondent voor NRC Handelsblad in Brazilië, voert de kijker mee naar het voor haar zo fascinerende en kleurrijke Latijns-Amerika. Een continent dat grote contrasten kent: arm en rijk, extreem geweld...

04-08-2019 19:15

Hanna Bervoets

VPRO Zomergasten - Hanna Bervoets

De fragmenten van schrijver en essayist Hanna Bervoets draaien om de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven. Hoe maken we onszelf wijs dat we een goed mens zijn, ook wanneer we verkeerde besliss...

28-07-2019 19:15

John van den Heuvel

VPRO Zomergasten - John van den Heuvel

Misdaadverslaggever, presentator en oud-politieman John van den Heuvel wil via Zomergasten iets meegeven over hoe hij zijn vak beleeft, de keuzes waarvoor hij als misdaadverslaggever komt te staan en welke ingrijpende consequenties die keuz...

02-09-2018 20:15

Zomergasten: Esther Perel

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Esther Perel

In de zesde en laatste aflevering van Zomergasten 2018: Esther Perel. De Belgische Perel is een internationaal vermaard psychotherapeut en schrijver. Ze werkt al vierendertig jaar in New York, waar ze haar eigen praktijk voor gezins- en re...

26-08-2018 20:15

Zomergasten: Eric Wiebes

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Eric Wiebes

Vanavond te gast in het liveprogramma Zomergasten: Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat in het derde kabinet-Rutte. Wiebes staat voor het uitvoeren van lastige opgaven, zoals de energietransitie en de afbouw van de gaswi...

19-08-2018 20:15

Zomergasten: Pieter Waterdrinker

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Pieter Waterdrinker

In deze aflevering van het live-interviewprogramma Zomergasten is Pieter Waterdrinker te gast. Schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker werd in 1996 correspondent in Moskou voor De Telegraaf en Vrij Nederland en woont sindsdi...

12-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Marleen Stikker

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Marleen Stikker

Vanavond in de derde Zomergasten: Marleen Stikker (Groningen, 1962), internetpionier en directeur van Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Benieuwd naar wie er nog meer te gast zijn? Kijk op gids.tv/2849/zo...

05-08-2018 20:15

Live: Zomergasten met Louis van Gaal

VPRO Zomergasten - Live: Zomergasten met Louis van Gaal

Janine Abbring ontvangt vanavond in een nieuwe Zomergasten Louis van Gaal, oud-voetballer en Nederlands meest succesvolle voetbalcoach. Hij was de architect van het succesvolle Ajax dat in de eerste helft van de jaren 90 drie keer landskam...

29-07-2018 20:15

Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

VPRO Zomergasten - Live: VPRO Zomergasten met Romana Vrede

Zomergasten 2018, gepresenteerd door Janine Abbring, trapt vanavond om 20:15 uur af op NPO 2 met Romana Vrede. Verdere gasten dit seizoen zijn onder meer Louis van Gaal en Eric Wiebes. Actrice en theatermaker Romana Vrede won in 2017 de T...

07-10-2017 22:35

Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

VPRO Zomergasten - Herhaling: Van der Laan in Zomergasten

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan is overleden. De VPRO blikt terug op zijn leven en de gesprekken die er met hem zijn geweest. Ter nagedachtenis aan de burgemeester wordt vanavond de uitzending van Zomergasten met Van der La...

27-08-2017 20:15

Zomergasten: Claudia de Breij

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Claudia de Breij

Cabaretier, zangeres, schrijver en columnist Claudia de Breij is vanavond te gast in de laatste aflevering van Zomergasten 2017. Dit jaar werd de Oudejaarsconference van Claudia de Breij (Utrecht, 1975) met lovende recensies onthaald. Ze i...

20-08-2017 20:15

Zomergasten: Frans de Waal

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Frans de Waal

Primatoloog Frans de Waal is vanavond te gast in VPRO Zomergasten. Frans de Waal ('s Hertogenbosch, 1948) is directeur van het Living Links Center van het Yerkes Primate Research centrum en hoogleraar Psychologie aan de Emory University in...

13-08-2017 20:15

Zomergasten: Wim Opbrouck

VPRO Zomergasten - Zomergasten: Wim Opbrouck

De Vlaamse acteur en zanger Wim Opbrouck is vanavond te gast in Zomergasten. Bij het Nederlandse publiek is Wim Opbrouck (Bavikhove, België, 1969) bekend van zijn rol in de film Ventoux uit 2015, over vier vrienden van middelbare leeftijd ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Zomergasten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Zomergasten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Zomergasten bij VPRO Zomergasten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Zomergasten. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Zomergasten gemist

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van VPRO Zomergasten? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Zomergasten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 30
  • Laatste uitzending op 25-08-2019 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord