Programma gemist?
mei 2017
23-12-2016 19:20

Trifles, trifles... en een kerstcocktail

Koken met Van Boven - Trifles, trifles... en een kerstcocktail

Voor met Kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de tri... Trifle is hét nagerecht uit de Engelse keuken. Een trifle, dat letterlijk vertaald 'niemendalletje' betekent, kent vele variaties met cake, lange vingers, bitterkoekjes of makarons, overgoten met sherry en afgemaakt met vers fruit en vla, slagroom of custard. Elk huishouden of iedere gelegenheid kent zijn eigen recept van kleuren, structuren en smaken. Yvette bouwt een echte kersttrifle, een pronkstuk op de kersttafel. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die goed past bij de kerstdagen en over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak.

22-12-2016 19:20

Turducken en pomcourpastie

Koken met Van Boven - Turducken en pomcourpastie

Als voorafje met Kerst maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en versgeraapte walnoten. Als hoofdgerecht vult ze pompoen met... Als voorafje voor Kerst maakt Yvette Van Boven een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en versgeraapte walnoten. Als hoofdgerecht creëert zij een vegetarische variant van de legendarische turducken, het 'babushkagerecht' van TURkey, DUCK and chicKEN. Oftewel kalkoen gevuld met eend die is gevuld met kip. Yvette maakt volgens dit principe haar eigen 'pomcourpastie', door een pompoen te vullen met courgette, die weer is gevuld met pastinaken. Een kerstmaaltijd met een bescheiden aantal calorieën.

21-12-2016 19:20

Kip met oesters

Koken met Van Boven - Kip met oesters

Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in ... Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een bijzondere oesterervaring - met kip. Zij 'vlindert' eerst een kippetje: een eenvoudige maar enigszins onbekende manier om een hele kip sneller in de oven te braden. De knapperig gegaarde kip combineert zij vervolgens met oesters in een bearnaisesaus. Een opmerkelijke, maar eeuwenoude Hollandse combinatie. Begin 17e eeuw al beschreef de Franse topkok Vincent La Chapelle in zijn toonaangevende kookboek 'Le cuisinier moderne' kip met oesters als een typisch Nederlands of Vlaams gerecht. In verschillende kustplaatsen in ons land is de oester nu een plaag. Dus wie trek heeft kan er zelf opuit om oesters te rapen en thuis aan de slag te gaat met dit Hollandsche gerecht.

28-11-2016 20:25

Bulgaarse yoghurt uit België

Koken met Van Boven - Bulgaarse yoghurt uit België

Yvette maakt siroop van de Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een ouderwetse vlaflip of een eigentijdse smoothie. Of gewoon in de Bulgaarse... Melk die niet gekoeld wordt bewaard is al na een dag zuur. De zure resten van de melk worden al vierduizend jaar overal ter wereld gegeten en gedronken. Yvette laat zien hoe je van melk yoghurt kunt maken. Yoghurt is lang houdbaar en je kunt er van alles mee bereiden. Yvette maakt er cheesecake van die niet kan mislukken. Verder maakt ze siroop van de Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een ouderwetse vlaflip of een eigentijdse smoothie. Of gewoon in de Bulgaarse yoghurt uit België.

14-11-2016 20:25

Eikhaas en zwemburgers

Koken met Van Boven - Eikhaas en zwemburgers

Yvette gaat op pad met een echte paddenstoelkenner. Welke soorten kun je eten? Ook bezoekt ze een paddenstoelkwekerij in een voormalig zwemparadijs waar... In het voor- en najaar schieten na flinke storm- en regenbuien de paddenstoelen uit de grond. In Nederland komen meer dan vijfduizend soorten voor. Eetbare als morieljes, eekhoorntjesbrood, truffels, zwammen of shiitake, maar ook zeer giftige dubbelgangers. Yvette gaat op pad met een echte kenner. Paddenstoelen doen het goed in de pan, maar in het bos dienen zij een ander belang. Gelukkig worden paddenstoelen ook gekweekt. In een voormalig zwemparadijs duikt Yvette in de wereld waar nu paddenstoelen groeien en ontdekt de zwemburger.

31-10-2016 20:25

Kokkels en scheermessen

Koken met Van Boven - Kokkels en scheermessen

Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en verrassend lekker. In Nederland worden veel schelpdieren gevangen, schoongemaakt, gekookt, ingevroren en geëxporteerd naar Zuid-Europa. De zuiderlingen zijn er dol op. En wij ook, als we er op vakantie zijn en op een zonovergoten terras lekker tapas of paella met een glaasje wijn bestellen. Maar als het daar om gaat, kunnen we ons de reis besparen. Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en ook thuis verrassend lekker.

24-10-2016 20:25

Levenswater van kweeperen

Koken met Van Boven - Levenswater van kweeperen

Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog... Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd.

17-10-2016 20:25

Zilte groente

Koken met Van Boven - Zilte groente

Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog... Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd.

10-10-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

03-10-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

26-09-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

19-09-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

14-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben.Meer De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben, eencelligen, bacteriën, schimmels en gisten. Met Christian Wij fermenteert Yvette makrelen tot vissaus; 'garum', zoals de Romeinen dat noemden. De garum gaat over een gebladerde spitskool. Kool is 'cool' en daarom haalt Yvette bij teler Wim ook palmkool, een eeuwenoud gewas dat ze bereidt tot een rauwe salade met miso en kikkererwten.Minder

13-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd.Meer Vroeger was alles beter... in elk geval de witlof. Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. Yvette doet een experiment met de wortel van de witlof, cichorei. Verder gaat ze met Piet Ruijter vissen in het IJ en vangt een snoekbaars. Een exotische zoetwatervis die het goed doet in de wateren rond Amsterdam maar vreemd genoeg nauwelijks gegeten wordt.Minder

12-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

De damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn uitgegroeid tot een plaag. Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van maakt voor een pastei.Meer Wat ooit begon als onschuldige bezienswaardigheid is uitgegroeid tot een ware plaag; damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zijn in 2015 3800 damherten geteld, en de populatie groeit gestaag. De toename zorgt voor voedseltekorten, verdwijnen van andere dieren en overlast in de omgeving. Op sommige plekken in Nederland mogen jagers de herten op verantwoorde wijze schieten om het beheer van de natuur en groei van de populatie in toom te houden. Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van maakt voor een pastei. Bij de stoof komt zelfgemaakte chutney en homemade appelstroop van goudrenetten. Een waar feestmaal.Minder

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Koken met Van Boven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Koken met Van Boven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Koken met Van Boven bij Koken met Van Boven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Koken met Van Boven. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Koken met Van Boven gemist

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Hier kun je alle uitzendingen van Koken met Van Boven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 51
  • Laatste uitzending op 23-12-2016 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord