Programma gemist?

Seizoen 3 - van Aflevering 3 in - Culinair magazine: de Tortilla's met salsa: van Pittig eten schijnt bij de uit te dragen aan op een spannend leven. Van op pepers uit de schooltuinen maakt in Yvette van tijdens Boven een milde rode het met saus. Let de tijdens Jong geeft uitleg naar over de scherpte van van pepers en maakt een onovertroffen het salsa. Daarbij in bakt Yvette in tortilla's met avocado en de bonen.

De tomaat door is er tijdens in vele kleuren, op vormen en smaken en in is de meestgegeten groente de ter wereld. Eigenlijk een is tijdens het een fruitsoort. Yvette door plukt bij teler Wim op tomaten in het verschillende van vormen en maten. Ze maakt er in met een 1000-tomatensalade mee, met in geitenricotta en basilicumolie. Met de de resten maakt tijdens zij een basis voor met naar een saus, een soep en in een het Bloody Mary.

Bijvangst, door meevangst, vergeten in of ondergewaardeerde vissoorten: voor Yvette met is dat met allemaal 'vis van het de dag'. In plaats van naar een uit supermarktbezoek voor naar graatloze kweekvis uit verre oorden, de gaat met Yvette de Noordzee op voor de op vis die door daar vrij uit rondzwemt. Zij laat zien hoe op tv je vis moet uit fileren en maakt naar tijdens er dan een potje van. van Een vispotje met met venkel. Yvette doet een van de smaaktest met kibbeling op van schar, wijting, naar griet, bot en in tong met daarbij uit een remoulade en met ravigote.

De op tv Romeinen deden door het al, voedsel de met behulp van microben langer houdbaar de maken, tijdens oftewel fermenteren. de Het is vandaag de dag weer uit helemaal door hip. En dus laat een Yvette zich helpen door door van microben, eencelligen, bacteriën, schimmels en een gisten. het Met Christian Wij met fermenteert Yvette makrelen tot vissaus, met 'garum' zoals een de Romeinen dat noemden. op De garum met gaat over een met gebladerde spitskool. uit Kool is 'cool' uit en daarom haalt Yvette bij naar teler Wim ook op palmkool, op een eeuwenoud gewas dat ze bereidt uit tot een op tv rauwe salade uit met miso en van kikkererwten.

Vroeger was alles tijdens beter... in elk op geval uit de witlof. Door de veredeling het een van groenten wordt de opbrengst de hoger. maar in gaat de smaak vaak verloren. in Yvette een brengt een bezoek tijdens aan teler naar Wim Bijma, die een laat zien hoe de witlof veertig naar jaar geleden werd tijdens verbouwd. Yvette naar doet een experiment door met het de wortel van de met witlof, cichorei. Verder tijdens gaat ze met op Piet Ruijter op tv vissen in het IJ en vangt op een snoekbaars. uit Een exotische zoetwatervis in die het goed doet op in de op wateren rond Amsterdam, van maar vreemd tijdens genoeg nauwelijks gegeten op wordt.

Voor het onze grootouders was het de heel op tv normaal: de groente- en fruitoverschotten met die van van het land en uit uit de tuin kwamen, werden op tv ingemaakt en uit geweckt zodat er op in van herfst en in de door winter ook uit nog van gegeten kon worden. door Deze gewoonte is enigszins het van in de vergetelheid geraakt, tegenwoordig naar kan je immers op het hele jaar door tijdens groenten eten in die van overal uit over de wereld het ingevoerd worden en het in overvloed een aanwezig zijn. Maar groente van het de het seizoen van de op boer is én door lekkerder én in duurzamer. Dus geeft door Yvette tips en trucs in voor het inmaken naar en wecken de van groenten en fruit en legt van ze uit op tv hoe je geweckte het zoetzure van komkommer maakt en zet met paprika en op tv kruiden op olie.

Wel eens een op kreeft op tv op straat zien lopen? op tv Dat kan. Grote op kans dat het een het Amerikaanse rode rivierkreeft de is, een want de tijdens Nederlandse wateren zitten van vol met deze exoot. het Zo vol op tv dat ze een plaag aan door het worden zijn. op Bioloog Hiske een vist ze uit de gracht. het Ze op tv doen het goed het in de soep, dus naar maakt Yvette er een met tijdens bisque van waarbij ze een zelfgemaakte croutons naar en een pittige rouille serveert. naar Om in in de sfeer te blijven dient tijdens ze vervolgens een op tv chique toetje op: met champagnemousse uit met perziken op muskaatsiroop met op tv tijdens tijm en laurier.

Vroeger op kwamen ganzen naar Nederland in om te met overwinteren, maar nu blijven een steeds meer ganzen ook tijdens een in de zomer in Nederland. Het de zijn er met zo veel dat de ze tijdens een plaag vormen voor boeren tijdens en vliegverkeer en door dus worden de ganzen door in massaal vernietigd. Zonde, op want het is heel mooi naar biologisch wild dat op tv we het net zo goed kunnen opeten. naar Yvette in maakt er smeuïge rilettes van. in En met de een ganzenborsten weet ze ook het wel raad; het ze rookt ze in in een rookton. Als met bijgerecht op maakt Yvette tijdens een rode rijstsalade. De het cocktail die ze tijdens met witte vlierbloesem in op de de - jawel - van afwasmachine maakt, krijgt de sprankelende naam: het naar clean herbal spritz.

Cacao die op op tv windkracht naar Nederland op tv komt naar en die met van biologische ingrediënten de op ambachtelijke wijzen het wordt gemaakt. Om de tijdens smaken van chili van goed naar boven een te laten komen, is tijdens de pure het reep het lekkerst. Yvette doet op tv hem in haar op tv favoriete een chili van duizend bonen, van onder tijdens een dakje van de maisbrood. Met de naar wildplukapp gaat ze fietsend op tv door de stad op op zoek naar door kersenbomen om kersen te plukken, in waarmee ze een tijdens niet te met versmaden kersentaart een maakt met chocolade en zoute tijdens caramelfudge. Een biertje op tv met van zelfgemaakte kersensiroop is een aangename in in opfrisser erbij.

De op moeder van het Yvette is jarig en volgens de uit oude van familietraditie van de Van Bovens tijdens worden door er dan asperges gegeten. Vroeger naar waren dat van witte op asperges die overgoten werden met in een romige het boter. Dat is altijd goed de natuurlijk, het maar Yvette doet het door deze verjaardag een op tv beetje anders. de Samen met Sabien Bosman gaat op ze op zoek in het naar wilde asperges, die ze hoopt tijdens te vinden in in op tv de duinen van Egmond aan den een Hoef. De door asperges in komen op een romige farotto op tv met op shii-takes, die gegarneerd wordt naar met een op gepocheerd ei. Op uit een verjaardag moet door er natuurlijk ook taart gegeten worden op en daarom maakt van Yvette door een smakelijke met oudebessentaart, waar gretig van een wordt gegeten.

Bokvlees wordt op tv in uit Nederland nauwelijks gegeten, maar omdat uit we steeds meer in geitenkaas zijn gaan van eten, moeten op tv er ook steeds meer jongen van geboren op worden. De helft hiervan is naar een mannetje met en die worden met voornamelijk tijdens geëxporteerd naar het buitenland, een niet zo duurzaam het dus. Yvette breekt een het lans voor het in bokje op tv en laat zien hoe op tv je eenvoudig naar een bokkenstoofpot met voorjaarsgroenten tijdens bereidt. Daarbij serveert ze door snel volkoren zonnepitbrood in van de lentebokbier en plukt uit uit de tuin zevenblad, het naar woekerende op tv onkruid dat ook in wel tuinmansverdriet genoemd wordt. Hiermee in maakt ze zevenbladpesto in die over een smakelijke in geitenkaassouffletaart van een versgemaakte geitenkaas en uit zevenblad in wordt gesprenkeld.

De Hollandse van makreel, Yvette de wil ze wel het een keer zelf vangen. Dus uit vaart tijdens ze uit op met visser Jan Willem met en slaat er een met paar aan de door haak. door Want makreel uit eigen zee door is o naar zo lekker, uit maar ook o zo in ondergewaardeerd in het de Nederlandse keuken. het Onterecht, vindt Yvette. Zij op vindt hem lekkerder dan op tv de naar geïmporteerde witte vis die we in wel de vaker op ons naar bord laten verschijnen. Yvette doet de voor hoe je op tv de makreel schoon kunt de naar maken en hoe je zelf een het rookoventje met in elkaar zet. tijdens Met de gerookte naar vis draait ze de naar heerlijkste gerookte makreelmousse het in elkaar, naar die wordt op tv gegeten van brosse havermouttoastjes. Daarnaast maakt het ze een met brandade een van makreel met roze van peper- tomatenrelish.

Bijen naar zijn ontzettend belangrijk voor de door bestuiving van van allerlei gewassen op die wij eten, maar het naar het worden er steeds minder. met Daarom aandacht voor het de bij en zijn ambachtelijke in honing. Als bijen uit op tv van bloem naar bloem zijn uit gevlogen, op zoek met naar stuifmeel in plaats van van dat ze van zijn gevoed op met suikerwater, op dan proef je het dat terug het in de honing. Met deze in 'echte' honing, vers van met imker Emmeke, met gaat tijdens Yvette aan de tijdens slag. Op het het menu: Een honingkip de die ze bestelt een bij de biologische op tv internetslager, een zelfgemaakte bruisende honey naar gingerale en als op tv toetje: fruitgebakjes met rozemarijnshortbread het in en honing.

Er van is een grote hype in gaande rondom zogenaamde superfoods, door met zoals de geïmporteerde in quinoa en bulgur. Maar vergeet het het superfood van naar Hollandse bodem niet: de door tijdens aardappel. Yvette tovert tijdens haar keuken om tot snackbar en tijdens maakt van door biologische aardappels 'home made' in frieten. Ook maakt met ze met tijdens restvlees 'bokketten', in ofwel kroketten van op tv bokvlees. De frieten en de kroketten worden ondergedompeld in het in zelfgemaakte mayonaise en met mosterd en daarna met koud afgeblust met een 'gemeen' op rabarber-ginijsje, door gemaakt van de rabarber van in Yvette's uit favoriete groenten- en kruidenkweker de Wim.

Bij op biologische boer Boy een eten de koeien uit in de wei allerlei een kruiden en bloemen, de en die met proef je terug de in de rauwe melk. Voor met de industrialisatie op werd melk van alleen maar rauw naar geconsumeerd. De Nederlanders maakten naar er de vooral pannenkoeken, pap en op tv hangop van. Yvette naar haalt rauwe het melk op de boerderij van naar Boy en maakt daarvan uit een ouderwetse een citroenhangop in op tv een modern op tv jasje, met daarbij een op tv salade van rode op biet, spekbokking naar en geroosterde boekweit. De bloemen en van kruiden die tijdens in in de wei geplukt tijdens zijn, verschijnen in op tv een kleurrijke weidesalade. Als toetje serveert uit Yvette een frisse het melklikeur met een naar hot milk cake. van Oftewel een door heerlijke cake met het frambozen. Om je in vingers bij op af te door likken.

september 2017
18-09-2017 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Culinair magazine: Tortilla's met salsa: Pittig eten schijnt bij te dragen aan een spannend leven. Van pepers uit de schooltuinen maakt Yvette van Boven een milde rode saus. Let de Jong geeft uitleg over de scherp...

11-09-2017 20:25

1000 tomaten

Koken met Van Boven - 1000 tomaten

De tomaat is er in vele kleuren, vormen en smaken en is de meestgegeten groente ter wereld. Eigenlijk is het een fruitsoort. Yvette plukt bij teler Wim tomaten in verschillende vormen en maten. Ze maakt er een 1000-tomatensalade mee, met ge...

04-09-2017 20:30

Vis uit de Noordzee

Koken met Van Boven - Vis uit de Noordzee

Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: voor Yvette is dat allemaal 'vis van de dag'. In plaats van een supermarktbezoek voor graatloze kweekvis uit verre oorden, gaat Yvette de Noordzee op voor de vis die daar vrij ...

04-08-2017 19:55

Koken met microben

Koken met Van Boven - Koken met microben

De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken, oftewel fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben, eencelligen, bacteriën, schimmels en gisten. Met Ch...

01-08-2017 19:50

Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied

Koken met Van Boven - Snoekbaars uit het Westelijk Havengebied

Vroeger was alles beter... in elk geval de witlof. Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger. maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden we...

28-07-2017 20:00

Inmaken en wecken

Koken met Van Boven - Inmaken en wecken

Voor onze grootouders was het heel normaal: de groente- en fruitoverschotten die van het land en uit de tuin kwamen, werden ingemaakt en geweckt zodat er in herfst en in de winter ook nog van gegeten kon worden. Deze gewoonte is enigszins i...

27-07-2017 20:05

Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam

Koken met Van Boven - Amerikaanse rode rivierkreeft uit Amsterdam

Wel eens een kreeft op straat zien lopen? Dat kan. Grote kans dat het een Amerikaanse rode rivierkreeft is, want de Nederlandse wateren zitten vol met deze exoot. Zo vol dat ze een plaag aan het worden zijn. Bioloog Hiske vist ze uit de gra...

26-07-2017 20:05

Gans uit Akersloot

Koken met Van Boven - Gans uit Akersloot

Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in Nederland. Het zijn er zo veel dat ze een plaag vormen voor boeren en vliegverkeer en dus worden de ganzen massaal vernietigd. Zo...

25-07-2017 20:00

Chocolade uit Amsterdam Noord

Koken met Van Boven - Chocolade uit Amsterdam Noord

Cacao die op windkracht naar Nederland komt en die met biologische ingrediënten op ambachtelijke wijzen wordt gemaakt. Om de smaken van chili goed naar boven te laten komen, is de pure reep het lekkerst. Yvette doet hem in haar favoriete ch...

24-07-2017 19:50

Asperges uit Egmond aan den Hoef

Koken met Van Boven - Asperges uit Egmond aan den Hoef

De moeder van Yvette is jarig en volgens de oude familietraditie van de Van Bovens worden er dan asperges gegeten. Vroeger waren dat witte asperges die overgoten werden met een romige boter. Dat is altijd goed natuurlijk, maar Yvette doet h...

21-07-2017 19:55

Bok uit Zoeterwoude

Koken met Van Boven - Bok uit Zoeterwoude

Bokvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten, maar omdat we steeds meer geitenkaas zijn gaan eten, moeten er ook steeds meer jongen geboren worden. De helft hiervan is een mannetje en die worden voornamelijk geëxporteerd naar het buitenla...

20-07-2017 19:55

Makreel uit Egmond aan Zee

Koken met Van Boven - Makreel uit Egmond aan Zee

De Hollandse makreel, Yvette wil ze wel een keer zelf vangen. Dus vaart ze uit met visser Jan Willem en slaat er een paar aan de haak. Want makreel uit eigen zee is o zo lekker, maar ook o zo ondergewaardeerd in de Nederlandse keuken. Onter...

19-07-2017 19:55

Honing uit Hoorn

Koken met Van Boven - Honing uit Hoorn

Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van allerlei gewassen die wij eten, maar het worden er steeds minder. Daarom aandacht voor de bij en zijn ambachtelijke honing. Als bijen van bloem naar bloem zijn gevlogen, op zoek naar s...

18-07-2017 19:55

Piepers uit Sint Annaland

Koken met Van Boven - Piepers uit Sint Annaland

Er is een grote hype gaande rondom zogenaamde superfoods, zoals de geïmporteerde quinoa en bulgur. Maar vergeet het superfood van Hollandse bodem niet: de aardappel. Yvette tovert haar keuken om tot snackbar en maakt van biologische aardapp...

17-07-2017 19:50

Melk uit Weesp

Koken met Van Boven - Melk uit Weesp

Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral pannenkoeken, pap en ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Koken met Van Boven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Koken met Van Boven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Koken met Van Boven bij Koken met Van Boven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Koken met Van Boven. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Koken met Van Boven gemist

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Hier kun je alle uitzendingen van Koken met Van Boven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 66
  • Laatste uitzending op 18-09-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord