Programma gemist?
december 2016
28-11-2016 20:25

Bulgaarse yoghurt uit België

Koken met Van Boven - Bulgaarse yoghurt uit België

Yvette maakt siroop van de Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een ouderwetse vlaflip of een eigentijdse smoothie. Of gewoon in de Bulgaarse... Melk die niet gekoeld wordt bewaard is al na een dag zuur. De zure resten van de melk worden al vierduizend jaar overal ter wereld gegeten en gedronken. Yvette laat zien hoe je van melk yoghurt kunt maken. Yoghurt is lang houdbaar en je kunt er van alles mee bereiden. Yvette maakt er cheesecake van die niet kan mislukken. Verder maakt ze siroop van de Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een ouderwetse vlaflip of een eigentijdse smoothie. Of gewoon in de Bulgaarse yoghurt uit België.

14-11-2016 20:25

Eikhaas en zwemburgers

Koken met Van Boven - Eikhaas en zwemburgers

Yvette gaat op pad met een echte paddenstoelkenner. Welke soorten kun je eten? Ook bezoekt ze een paddenstoelkwekerij in een voormalig zwemparadijs waar... In het voor- en najaar schieten na flinke storm- en regenbuien de paddenstoelen uit de grond. In Nederland komen meer dan vijfduizend soorten voor. Eetbare als morieljes, eekhoorntjesbrood, truffels, zwammen of shiitake, maar ook zeer giftige dubbelgangers. Yvette gaat op pad met een echte kenner. Paddenstoelen doen het goed in de pan, maar in het bos dienen zij een ander belang. Gelukkig worden paddenstoelen ook gekweekt. In een voormalig zwemparadijs duikt Yvette in de wereld waar nu paddenstoelen groeien en ontdekt de zwemburger.

31-10-2016 20:25

Kokkels en scheermessen

Koken met Van Boven - Kokkels en scheermessen

Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en verrassend lekker. In Nederland worden veel schelpdieren gevangen, schoongemaakt, gekookt, ingevroren en geëxporteerd naar Zuid-Europa. De zuiderlingen zijn er dol op. En wij ook, als we er op vakantie zijn en op een zonovergoten terras lekker tapas of paella met een glaasje wijn bestellen. Maar als het daar om gaat, kunnen we ons de reis besparen. Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en ook thuis verrassend lekker.

24-10-2016 20:25

Levenswater van kweeperen

Koken met Van Boven - Levenswater van kweeperen

Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog... Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd.

17-10-2016 20:25

Zilte groente

Koken met Van Boven - Zilte groente

Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog... Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd.

10-10-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

03-10-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

26-09-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

19-09-2016 20:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

14-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben.Meer De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben, eencelligen, bacteriën, schimmels en gisten. Met Christian Wij fermenteert Yvette makrelen tot vissaus; 'garum', zoals de Romeinen dat noemden. De garum gaat over een gebladerde spitskool. Kool is 'cool' en daarom haalt Yvette bij teler Wim ook palmkool, een eeuwenoud gewas dat ze bereidt tot een rauwe salade met miso en kikkererwten.Minder

13-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd.Meer Vroeger was alles beter... in elk geval de witlof. Door de veredeling van groenten wordt de opbrengst hoger maar gaat de smaak vaak verloren. Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe de witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. Yvette doet een experiment met de wortel van de witlof, cichorei. Verder gaat ze met Piet Ruijter vissen in het IJ en vangt een snoekbaars. Een exotische zoetwatervis die het goed doet in de wateren rond Amsterdam maar vreemd genoeg nauwelijks gegeten wordt.Minder

12-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

De damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn uitgegroeid tot een plaag. Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van maakt voor een pastei.Meer Wat ooit begon als onschuldige bezienswaardigheid is uitgegroeid tot een ware plaag; damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zijn in 2015 3800 damherten geteld, en de populatie groeit gestaag. De toename zorgt voor voedseltekorten, verdwijnen van andere dieren en overlast in de omgeving. Op sommige plekken in Nederland mogen jagers de herten op verantwoorde wijze schieten om het beheer van de natuur en groei van de populatie in toom te houden. Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van maakt voor een pastei. Bij de stoof komt zelfgemaakte chutney en homemade appelstroop van goudrenetten. Een waar feestmaal.Minder

11-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt.Meer Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig: van citroenen tot sinaasappels. De keuze is reuze en nog steeds populair. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn. Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.Minder

08-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, pimm's en kruiden om te bewaren in olie.Meer Voor onze grootouders was het heel normaal; de groente- en fruitoverschotten die van het land en uit de tuin kwamen werden ingemaakt en geweckt, zodat er in herfst en in de winter ook nog van gegeten kon worden. Deze gewoonte is enigszins in de vergetelheid geraakt, tegenwoordig kan je immers het hele jaar door groenten eten die van overal over de wereld ingevoerd worden en in overvloed aanwezig zijn. Maar groente van het seizoen van de boer is én lekkerder én duurzamer. Dus geeft Yvette tips en trucs voor het inmaken en wecken van groenten en fruit en legt ze uit hoe je geweckte zoetzure komkommer maakt en zet paprika en kruiden op olie.Minder

07-07-2016 12:25

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven - Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt bisque à ma façon, croutons met rouille, champagnemousse, perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier.Meer Wel eens een kreeft op straat zien lopen? Dat kan. Grote kans dat het een Amerikaanse Rode Rivierkreeft is, want de Nederlandse wateren zitten vol met deze exoot. Zo vol, dat ze een plaag aan het worden zijn. Bioloog Hiske vist ze uit de gracht. Ze doen het goed in de soep, dus maakt Yvette er een bisque van waarbij ze zelfgemaakte croutons en een pittige rouille serveert. Om in de sfeer te blijven dient ze vervolgens een chique toetje op: champagnemousse met perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier.Minder

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Koken met Van Boven gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Koken met Van Boven de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Koken met Van Boven bij Koken met Van Boven liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Koken met Van Boven. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Koken met Van Boven gemist

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Koken met Van Boven, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Koken met Van Boven gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Koken met Van Boven? Hier kun je alle uitzendingen van Koken met Van Boven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 48
  • Laatste uitzending op 28-11-2016 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord