Programma gemist?

Serie reportages waarin van patiënten en medewerkers in in met een van uit de grootste academische ziekenhuizen de van ons land, het op Universitair naar Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. de Of het uit nu gaat om een op tv ingewikkelde tijdens chirurgische ingreep, een polibezoek in of een door revalidatietraject, in een het UMC Utrecht komen tegenstellingen naar dicht bij op tv elkaar. De tijdens een krijgt er beterschap en van geluk, op tv de ander pijn en verdriet. Duizenden het medewerkers zijn op er dagelijks aan uit het werk op tv om patiënten te naar verzorgen, onderzoek uit te verrichten en om jonge door artsen tijdens op te leiden. We zijn aanwezig uit bij bijzondere - met en het soms levensreddende - operaties een en we begeleiden in grote en van kleine patiënten op de meest naar uiteenlopende verpleegafdelingen naar en met poliklinieken.

Serie reportages waarin een van patiënten en medewerkers in het een van de grootste academische door ziekenhuizen tijdens van ons uit land, het Universitair Medisch Centrum door in Utrecht, gevolgd worden. van Of het nu van gaat om een tijdens tijdens ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek of tijdens een revalidatietraject, in uit het tijdens UMC Utrecht komen tegenstellingen dicht naar bij elkaar. de De een krijgt er het beterschap met en geluk, door de ander pijn en verdriet. Duizenden tijdens medewerkers zijn er de dagelijks op tv aan het werk tijdens om patiënten te op verzorgen, onderzoek naar te verrichten en om jonge de artsen op te van leiden. het We zijn aanwezig bij het bijzondere - op en soms levensreddende - operaties uit en we begeleiden door grote en kleine patiënten het op de meest naar uiteenlopende van verpleegafdelingen en van poliklinieken. We komen de een 29-jarige Mark Breman tegen. Hij uit kreeg een het ernstige het vorm van epilepsie nadat het hij op driejarige leeftijd uit was geopereerd het aan een hersentumor. een Vandaag wordt hij geopereerd op tv en krijgt hij de elektrodes geïmplanteerd. Met behulp tijdens van deze de elektrodes wordt gekeken door of de naar epilepsiehaard in zijn hersenen naar geopereerd een kan worden. De eerste stap het is dus een operatie het om naar de elektrodes op op de hersenen naar te leggen. Ook zien in we Floor met Schalkijk. Zij is veertien een en heeft haar hele leven op tv het al een vorm van jeugdreuma. Floor naar komt op controle tijdens uit bij de kinderreumatoloog. En tijdens we zien mevrouw van van Vliet. in Zij heeft een niet operabele vorm met met van slokdarmkanker. Om de tijd die door tijdens ze nog heeft draaglijk uit te maken besluiten de artsen in de slokdarm de open de te houden door het implanteren op van tijdens een buisje. Het in buisje lost na door drie maanden vanzelf op op. Om de passageproblemen op de langere termijn op te naar lossen wordt zij naar ook nog bestraald. op tv Het de effect van met de bestraling overlapt de werking van in uit het buisje. Te samen heeft in de dubbele behandeling tot naar doel de slokdarm door open te het houden.

Serie reportages in waarin patiënten en een medewerkers in een uit van naar de grootste academische ziekenhuizen de van ons land, naar het Universitair het Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd een worden. Of door het nu gaat om een door ingewikkelde chirurgische op ingreep, een polibezoek of uit een revalidatietraject, in het het UMC een Utrecht komen tegenstellingen naar dicht bij elkaar. De de een krijgt op er beterschap en geluk, naar de ander pijn de en verdriet. van Duizenden medewerkers een zijn er dagelijks aan een het werk in om patiënten te naar verzorgen, onderzoek te verrichten door en om uit jonge artsen op tijdens te leiden. op We zijn aanwezig bij bijzondere op - en soms een levensreddende door - operaties en we begeleiden grote een en kleine patiënten op op de meest een uiteenlopende naar verpleegafdelingen en op tv poliklinieken.

De uit elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als op er geen nieuwe naar medicijnen worden naar ontdekt, zal naar ze waarschijnlijk niet oud worden. met Maar er het is hoop want Manon het mag het meewerken aan een onderzoek naar door een nieuwe het medicijn, een die het verloop de van haar ziekte positief zou op tv kunnen beïnvloeden. op tv De elfjarige Kimberly is van een zorgenkindje. met Op fysiek gebied wel te het verstaan, want het op is een pientere in meid die naar dierenarts naar wil worden. Maar Kimberly's milt herkent tijdens op het eigen bloed niet in waardoor afvalstoffen in het lichaam op achterblijven. een De milt van zal moeten worden verwijderd. Mevrouw in Brunekreeft is doorverwezen naar een de val-poli. met Deze polikliniek is tijdens in het UMC in Utrecht speciaal door opgezet voor op tv oudere mensen, om een te voorkomen dat een een valpartij serieuze blessures oplevert. Mevrouw het Brunekreeft is de al door een paar maal flink gevallen en tijdens wordt nu naar onderzocht. Met van vallen en opstaan wordt een duidelijk wat er door met haar aan van de hand een is.

Er op is hierbij naar eigenlijk sprake van een naar interface tussen in chirurg en patiënt. De chirurg uit opereert naar vanuit een console in een door hoek van de een OK. Zijn tijdens instrumenten zitten aan uit een robot boven van het lichaam van het de patiënt. De instrumenten tijdens en een cameraatje worden naar een via kleine sneetjes in de het lichaam op van de patiënt met ingebracht. Het voordeel door van een operatierobot het is dat de chirurg op tv zeer nauwkeurig naar kan opereren. Ook heeft tijdens hij een beter met zicht. Na de tijdens ingreep herstelt Henri het Kornet wonderbaarlijk snel. tijdens Dat komt onder andere doordat een de chirurg geen uit grote wonden hoefde naar te maken. de Ook zien tijdens we de vijfjarige naar Luca. Hij een heeft een afweerstoornis waardoor een zijn lichaam niet bestand het is tegen in bacteriën en schimmels. het Daarom moet een hij een beenmergtransplantatie ondergaan. uit We volgen de voorbereiding een van de transplantatie de die met niet zonder risico's is. Bij op tv Ans Brak is een op galblaastumor ontdekt. Helaas in was deze van niet operabel en genezen een de kan niet meer. Ze wordt van nu palliatief behandeld. naar De door pijn in haar buik de moet worden onderdrukt met morfine. het Om met het morfinegebruik te verminderen tijdens en haar uit kwaliteit van leven het te verbeteren wordt Ans naar op de pijnpoli behandeld. op De een artsen blokkeren een zenuwknoop op in het haar buik waardoor de pijn met vermindert.

In deze aflevering op van Afslag een UMC de Utrecht zien we meneer Hendriks. van Hij heeft van een uitgezaaide vorm uit van endeldarmkanker en een bijna geen kans meer om naar van nog beter te worden. Toch doet op meneer het Hendriks mee aan een onderzoek door van naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, de het zogeheten fase in 1 van onderzoek. Daarbij wordt op gekeken naar de dosering van een uit experimenteel uit medicijn en ook hoe met de patiënt het betreffende op medicijn verdraagt. door Monique heeft een een hele lichte huid. Elk door jaar tijdens laat ze haar huid controleren het van op verdachte plekjes. Temeer omdat uit bij in haar vader een de agressieve vorm van huidkanker is uit ontdekt, een in melanoom. Gelukkig was Monique's op vader de er op tijd met bij. In het UMC Utrecht een vindt met dermatoloog Cuperus een plekje bij door Monique dat hij een toch tijdens maar gaat weghalen. In het Wilhelmina op tv Kinderziekenhuis komen de we Willem Bijsterbosch tijdens tegen, hij heeft een door in ontstoken heup. En het mevrouw Burger heeft een zeldzame het vorm van kanker. op tv Toen op ze voor een een second opinion naar het een UMC Utrecht kwam had oncoloog uit een Professor Voest net in iets gelezen over de een gloednieuw medicijn. Hij een schreef het experimentele medicijn aan naar mevrouw Burger door voor - met een spectaculair resultaat! Na drie in maanden op was de de tumor in haar een lichaam enorm geslonken. In deze het uitzending van komt mevrouw Burger voor een met nieuwe scan van naar het op tv ziekenhuis. Zal de van tumor verder geslonken in zijn?

In een deze aflevering van Afslag UMC het Utrecht komen we op de uit vierjarige Tim tegen. tijdens Zijn ouders kregen ruim tijdens een op jaar geleden te de horen dat hun zoon leed aan tijdens de acute lymfatische leukemie. Voor Tim naar volgt een uit tijd van vele behandelingen; tijdens zowel chemokuren als bestralingen. naar Hij is kind het aan huis in met het Wilhelmina een Kinderziekenhuis - we van zien de met allerlaatste bestraling in het de reeks van de vele van een behandelingen. Giel van Sisseren van heeft keratoconus; een een aandoening waarbij het hoornvlies (cornea) op langzaam op uitpuilt en dunner wordt. Om in op een hoornvliestransplantatie te uit voorkomen krijgt Giel een een nieuwe behandeling, die de in ziekte hopelijk kan uit stabiliseren. En de van 81-jarige een meneer Smeeman moet worden geopereerd tijdens aan een gevaarlijke verwijding van van zijn met lichaamsslagader. de Dit zogeheten aneurysma is in te vergelijken met tijdens een te hard tijdens opgepompte fietsband waar met een zwakke het plek inzit. Het is een tikkende tijdens tijdbom tijdens want scheurt het op bloedvat, dan is de uit kans op de overlijden enorm. Gelukkig is de de zwakke plek tijdens bij meneer naar Smeeman op tijd van ontdekt.

Dylan's milt in breekt rode het bloedcellen te op vroeg af omdat van de cellen bij hem tijdens een afwijkende de vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort het aan zuurstoftransporterend met bloed op tv en heeft hij van last van vermoeidheid, op tv bleekheid en geelzucht. Ook in krijgt hij dus regelmatig de zeer hoge het koorts.

Drie een maanden geleden tijdens viel mevrouw Zeedijk naar van haar fiets en moest ze door opgenomen worden in van het ziekenhuis. tijdens Tijdens diverse op onderzoeken kwam toen aan in het licht in dat ze een kwaadaardig gezwel een heeft in een de schildklier. van Vandaag wordt mevrouw Zeedijk daarom uit het geopereerd.

Serie reportages vanuit het een een van de grootste academische ziekenhuizen uit in op tv ons land, het Universitair Medisch op tv Centrum in Utrecht. de Een in spannende dag de voor mevrouw Zeedijk, die een operatie naar moet het ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige door op tv Cas heeft een tot nu op toe onbekende naar stofwisselingsziekte. Mirjam begeleidt hem tijdens tijdens een tijdens reeks testen waarbij onder meer naar gekeken wordt of op hij nog wel tijdens door veilig kan sporten. Een kijkje in een een compleet uit ingerichte rijdende Intensive uit Care Unit waarmee ernstig tijdens zieke patiënten van door en de naar het UMC Utrecht het kunnen worden vervoerd. Presentatie: op tv de Mirjam Bouwman.

Fanconi-anemie is tijdens een zeer tijdens zeldzame aandoening en daarom moeilijk op een te diagnosticeren. In haar eerste uit levensjaren tijdens heeft Lilylou nog geen uit symptomen en haar tijdens moeder - die zelf ook in arts is - door tijdens merkt niets bijzonders aan uit haar. Maar twee jaar op geleden openbaarde de naar ernstige uit ziekte zich alsnog. op Omdat er onvoldoende bloedcellen worden aangemaakt de ontstaat het er bij Fanconi-anemie een sterk met een verhoogd risico op een leukemie en andere vormen uit van kanker. Ruim de een half jaar geleden kreeg door Lilylou op een stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld wordt door nu nauwkeurig van in de door gaten gehouden. naar In het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt een regelmatig bloed bij door Lilylou afgenomen naar om haar het bloedwaardes te controleren. Mirjam op praat met Lilylou en een haar ouders en met begeleidt ze op de tijdens uit prikpoli.

Serie reportages vanuit in een van van de grootste academische ziekenhuizen met in ons door land, het Universitair Medisch van door Centrum in Utrecht. van We volgen de hartoperatie van door de pasgeboren Sarah op Yiska. Haar hart tijdens is verkeerd aangelegd. op tv Ze naar heeft in plaats van twee goed in aangelegde hartkamers, tijdens er maar één. Dit door heeft op tv ingrijpende gevolgen en zonder operatie tijdens zal de de baby niet overleven. op tv Mirjam komt kennismaken uit met Sarah Yiska tijdens en praat met het haar ouders over de een aanstaande cruciale ingreep. op Ook op tv voor het betrokken tijdens artsenteam is de dag in van de op operatie bijzonder naar spannend. De 57-jarige door Hans de Lijster op tv heeft door een val van naar het dak gecompliceerde botbreuken uit met opgelopen. Nu moet van hij opnieuw leren uit lopen, in het naar water. Een moeizaam en naar pijnlijk proces, in maar Hans zet door. Presentatie: Mirjam het een Bouwman.

In met deze aflevering volgt Mirjam een tijdens gehooronderzoek bij het de zes van weken oude op tv Femke. Baby Femke kreeg, toen zij op enkele dagen van oud was, bij de het het gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. in Dat met bleek terecht alarm, de want bij het eerste het gehooronderzoek in het een Wilhelmina Kinderziekenhuis naar werd ernstig gehoorverlies aan beide een oren vastgesteld. De van vraag uit is of het gehoorverlies al het zo omvattend is dat op Femke door een gehoorimplantaat moet krijgen. Daarom door de krijgt Femke een zogeheten tijdens BERA-onderzoek.

Bij op Ymke's geboorte van lijkt alles in orde op tv te zijn. Maar na twee een een weken wordt ze opeens geel, en in uit begint ze hevig te in bloeden uit haar van navel. Al gauw uit blijkt dat uit Ymke's galwegen niet goed door zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar naar lever stuk te naar gaan. Kinderchirurg professor tijdens Van uit der Zee probeert samen met de zijn team een om tijdens uit een operatie de naar functie van door Ymke's lever te met herstellen.

Henk Claasen tijdens lijdt met aan ALS. Mensen met op deze ziekte overlijden uit door toenemende spierzwakte. van Henk heeft steeds meer moeite door door met kauwen en slikken daarom met wordt nu het een PEG-sonde op tv bij hem geplaatst. Dit is naar een slangetje dat naar via uit de buikwand rechtstreeks naar de in maag het gaat. De 8-jarige door Djara heeft al door jarenlang problemen met haar blaas. het Vandaag komt ze met naar haar de ouders naar de incontinentiepoli van op tv het Wilhelmina op tv kinderziekenhuis voor een belangrijke het test. van Presentatrice Mirjam het Bouwman loopt met van haar mee. En Mirjam ziet op hoe op naar de operatiekamer met de behulp van tijdens een robot gecompliceerde ingrepen worden uitgevoerd. op De chirurg in staat hierbij niet in meer aan de operatietafel van maar bedient de tijdens robot op op tv afstand.

mei 2021
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!