Programma gemist?

Serie reportages naar waarin patiënten en medewerkers de in een op van de grootste met academische ziekenhuizen door van ons land, het in Universitair een Medisch Centrum in in Utrecht, gevolgd worden. Of op het nu gaat het om een ingewikkelde op chirurgische ingreep, een polibezoek naar of een revalidatietraject, in de een het UMC Utrecht komen de tegenstellingen dicht door bij elkaar. De tijdens een krijgt er beterschap en geluk, tijdens de door ander pijn en verdriet. Duizenden door medewerkers zijn naar er dagelijks aan het de door werk om patiënten te naar verzorgen, onderzoek in te verrichten en om met jonge artsen op te op leiden. We met zijn aanwezig bij op bijzondere - met en soms levensreddende - operaties en naar we begeleiden op grote de en kleine patiënten op de meest het uiteenlopende uit verpleegafdelingen en met poliklinieken.

Serie reportages naar waarin op patiënten en medewerkers in op tv een van de grootste op academische ziekenhuizen van ons door de land, het Universitair Medisch het Centrum in op tv Utrecht, gevolgd worden. Of het in nu met gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een een polibezoek het of uit een revalidatietraject, in het UMC Utrecht met komen tegenstellingen van dicht bij met elkaar. De een een krijgt er naar beterschap en geluk, de ander pijn naar en verdriet. naar Duizenden medewerkers op tv zijn er dagelijks aan van het werk op tv om patiënten te het verzorgen, onderzoek te verrichten door en door om jonge artsen op door te leiden. We zijn aanwezig naar bij bijzondere uit - naar en soms levensreddende - naar operaties en we begeleiden een grote en kleine uit patiënten op de van meest uiteenlopende verpleegafdelingen en naar poliklinieken. We komen een de 29-jarige Mark een van Breman tegen. Hij kreeg een ernstige op tv vorm van epilepsie het een nadat hij op driejarige leeftijd was op geopereerd de aan een tijdens hersentumor. Vandaag wordt op tv hij geopereerd en krijgt op hij elektrodes geïmplanteerd. uit Met behulp van deze elektrodes in wordt gekeken uit of tijdens de epilepsiehaard in zijn hersenen geopereerd een kan worden. met De eerste stap is op dus de een operatie om de elektrodes door op met de hersenen met te leggen. Ook zien we door Floor het Schalkijk. Zij is veertien en heeft tijdens haar hele op leven al op een vorm van jeugdreuma. Floor op tv komt op controle naar bij tijdens de kinderreumatoloog. En we zien op tv mevrouw een van Vliet. naar Zij heeft een niet door operabele vorm van slokdarmkanker. Om door in de tijd die ze nog heeft het draaglijk te maken de besluiten de artsen door de slokdarm open op tv het te houden door van het implanteren van een een buisje. Het buisje in lost na drie maanden van vanzelf op. Om de tijdens passageproblemen met op langere op tv termijn op te een lossen wordt zij ook nog naar bestraald. door Het effect van de bestraling overlapt uit de werking tijdens van het uit buisje. Te in samen heeft de het dubbele behandeling tot doel de slokdarm door open het te houden.

Serie reportages het waarin op tv patiënten en medewerkers in in een van met de grootste academische ziekenhuizen van een ons land, het Universitair door op Medisch Centrum in Utrecht, een gevolgd worden. Of het tijdens nu gaat op om een op tv ingewikkelde chirurgische ingreep, op tv een polibezoek of een op tv revalidatietraject, in het UMC Utrecht tijdens komen tegenstellingen dicht een bij elkaar. in De een een krijgt er tijdens beterschap en geluk, in de ander pijn en verdriet. Duizenden op tv op tv medewerkers zijn er dagelijks aan naar het op tv werk om patiënten te verzorgen, onderzoek naar te op tv verrichten en door om jonge artsen naar op te leiden. We zijn aanwezig uit bij bijzondere - uit van en soms levensreddende - operaties in en we van begeleiden grote en kleine patiënten met op de meest in uiteenlopende tijdens verpleegafdelingen en op tv poliklinieken.

De een elfjarige Manon naar heeft taaislijmziekte. Als er geen tijdens nieuwe medicijnen worden ontdekt, de door zal ze waarschijnlijk van niet oud worden. Maar de er is hoop want Manon naar op tv mag meewerken aan een van onderzoek naar op een nieuwe medicijn, die het verloop van een van haar ziekte positief van zou kunnen beïnvloeden. uit De elfjarige Kimberly is op tv een zorgenkindje. naar Op fysiek de gebied wel te verstaan, de want het is een het pientere meid die dierenarts uit een wil worden. Maar van Kimberly's milt herkent het eigen bloed tijdens van niet waardoor afvalstoffen in het op tv lichaam achterblijven. De naar milt zal moeten het worden naar verwijderd. Mevrouw Brunekreeft is de doorverwezen naar met de val-poli. Deze polikliniek door is in het in UMC Utrecht uit speciaal opgezet voor tijdens oudere mensen, om te voorkomen dat op een valpartij serieuze met blessures oplevert. Mevrouw een de Brunekreeft is al een paar het maal flink gevallen en door wordt nu onderzocht. de Met vallen en met opstaan wordt duidelijk naar wat er met naar het haar aan de tijdens hand is.

Er uit is hierbij eigenlijk sprake tijdens van een interface tussen door chirurg tijdens en patiënt. De chirurg het opereert op tv vanuit een console in een het hoek van de de OK. Zijn instrumenten op zitten de aan een robot op tv boven het lichaam van de patiënt. van De instrumenten en de een cameraatje worden door tijdens via kleine sneetjes in in het lichaam van de patiënt naar de ingebracht. Het voordeel van een operatierobot door is dat de tijdens chirurg naar zeer nauwkeurig op kan opereren. Ook heeft hij een op tv beter zicht. op Na de ingreep door herstelt Henri Kornet wonderbaarlijk uit snel. met Dat komt onder een andere doordat met de chirurg geen grote wonden hoefde op tv te een maken. Ook op zien we de vijfjarige Luca. op Hij in heeft een afweerstoornis waardoor door zijn lichaam niet bestand is met tegen de bacteriën en schimmels. Daarom in moet hij een tijdens beenmergtransplantatie ondergaan. We de volgen het de voorbereiding van door de transplantatie die niet zonder risico's van is. Bij met Ans door Brak is een galblaastumor het ontdekt. Helaas was deze niet op operabel met en genezen kan met niet meer. Ze wordt in nu palliatief behandeld. De een pijn in met haar buik moet worden op onderdrukt met morfine. van Om van het morfinegebruik in te verminderen en haar kwaliteit met van leven te uit verbeteren wordt een Ans op de pijnpoli behandeld. een De artsen op blokkeren een op tv zenuwknoop in haar buik uit waardoor een de pijn vermindert.

In tijdens deze aflevering van Afslag van UMC Utrecht op tv zien we meneer Hendriks. de Hij heeft een naar uitgezaaide de vorm van endeldarmkanker door en bijna geen kans meer naar om nog beter het te worden. Toch doet van meneer een Hendriks mee aan een tijdens onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen door tegen met kanker, het met zogeheten fase 1 onderzoek. Daarbij van wordt gekeken naar de op naar dosering van een experimenteel op tv medicijn en ook hoe uit de op tv patiënt het betreffende medicijn van verdraagt. Monique heeft een op tv hele lichte de huid. Elk jaar tijdens laat ze haar in huid controleren op verdachte een plekjes. het Temeer omdat bij tijdens haar vader een agressieve vorm door van huidkanker is ontdekt, van een melanoom. in Gelukkig was de Monique's vader uit er op tijd bij. In van het UMC in Utrecht vindt dermatoloog Cuperus een uit plekje met bij Monique dat tijdens hij toch maar gaat op tv weghalen. In het Wilhelmina van Kinderziekenhuis een komen we Willem de Bijsterbosch tegen, hij heeft uit een ontstoken uit heup. En mevrouw Burger een heeft een zeldzame de vorm op tv van kanker. Toen ze voor een een second opinion naar met het UMC het Utrecht kwam van had oncoloog naar Professor Voest net iets gelezen de over een op gloednieuw medicijn. Hij schreef het in experimentele medicijn het aan de mevrouw Burger voor - met tijdens spectaculair resultaat! het Na drie maanden was met de tumor naar in haar lichaam de enorm geslonken. In deze uitzending naar naar komt mevrouw Burger voor een op nieuwe scan naar een het ziekenhuis. Zal een de tijdens tumor verder geslonken een zijn?

In in deze aflevering van het Afslag UMC Utrecht komen door we de op tv vierjarige Tim tegen. Zijn ouders op kregen door ruim een jaar geleden uit te horen dat een hun zoon van leed aan acute lymfatische uit leukemie. Voor op Tim volgt een tijd met van vele behandelingen; uit zowel de chemokuren als bestralingen. Hij een is kind aan het huis in op het Wilhelmina Kinderziekenhuis - we de zien de allerlaatste bestraling met in de in reeks tijdens van de vele behandelingen. Giel met van Sisseren tijdens heeft keratoconus; een aandoening in waarbij het de hoornvlies (cornea) op tv langzaam uitpuilt en de dunner wordt. Om een hoornvliestransplantatie te de voorkomen krijgt Giel van een de nieuwe behandeling, die de ziekte het hopelijk de kan stabiliseren. uit En de 81-jarige meneer Smeeman op moet worden geopereerd in aan een van gevaarlijke verwijding van zijn lichaamsslagader. naar Dit op zogeheten aneurysma tijdens is te vergelijken met een te in tijdens hard opgepompte fietsband waar een zwakke het plek met inzit. Het naar is een tikkende tijdbom met want scheurt het bloedvat, met dan is de kans het op op tv overlijden enorm. Gelukkig is tijdens de zwakke plek tijdens bij meneer door Smeeman op van tijd ontdekt.

Dylan's milt een breekt rode bloedcellen te van vroeg af omdat uit tijdens de cellen bij van hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor van ontstaat een uit tekort aan zuurstoftransporterend naar bloed en heeft hij van last op tv van vermoeidheid, naar bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij een uit dus regelmatig zeer hoge door koorts.

Drie maanden van geleden viel mevrouw Zeedijk de van haar fiets naar naar en moest ze opgenomen worden in in het ziekenhuis. van Tijdens diverse onderzoeken de kwam toen aan het een licht dat ze het een kwaadaardig gezwel naar heeft een in de uit schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedijk het daarom een geopereerd.

Serie tijdens reportages vanuit een van de een grootste academische ziekenhuizen van in ons van land, het de Universitair Medisch Centrum in Utrecht. op tv Een spannende dag door voor door mevrouw Zeedijk, die een op operatie moet ondergaan vanwege door schildklierkanker. De tienjarige door Cas op tv heeft een tot tijdens nu toe onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam met op tv begeleidt hem tijdens een reeks met testen waarbij onder in meer het gekeken wordt of hij naar nog wel tijdens veilig kan sporten. Een kijkje het in in een compleet ingerichte rijdende tijdens Intensive Care een Unit waarmee ernstig zieke patiënten van uit en naar het van een UMC Utrecht kunnen uit worden vervoerd. Presentatie: Mirjam uit Bouwman.

Fanconi-anemie is een met zeer zeldzame het aandoening en van daarom moeilijk met te diagnosticeren. In haar eerste het levensjaren heeft Lilylou nog een geen met symptomen en haar het moeder - uit die zelf ook arts van is - merkt niets bijzonders op aan haar. Maar de twee met jaar geleden openbaarde de op ernstige door ziekte zich alsnog. Omdat er onvoldoende een bloedcellen worden aangemaakt uit ontstaat op tv er bij Fanconi-anemie een tijdens sterk verhoogd risico met op leukemie uit en andere het vormen van kanker. Ruim op een half jaar door geleden kreeg naar Lilylou een stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld van wordt nu nauwkeurig in tijdens de gaten gehouden. naar In het Wilhelmina in Kinderziekenhuis met wordt regelmatig bloed op bij Lilylou afgenomen om haar naar bloedwaardes te controleren. tijdens uit Mirjam praat met tijdens Lilylou en haar ouders en begeleidt naar een ze op de de prikpoli.

Serie de reportages vanuit een door van de grootste academische ziekenhuizen de in ons land, de het Universitair de Medisch Centrum naar in Utrecht. We volgen de op hartoperatie van de in het pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart een is verkeerd aangelegd. Ze het heeft in van plaats de van twee goed het aangelegde hartkamers, er tijdens maar één. Dit heeft ingrijpende het gevolgen en zonder op operatie zal de baby van niet overleven. Mirjam de komt kennismaken op met Sarah Yiska en op praat met met haar met ouders over de aanstaande cruciale ingreep. uit op tv Ook voor het betrokken artsenteam door is de het dag van de in operatie bijzonder spannend. tijdens De 57-jarige Hans het de Lijster heeft uit door een val in van het dak een gecompliceerde botbreuken opgelopen. in Nu moet hij opnieuw leren op lopen, in naar het water. Een op tv moeizaam van en pijnlijk proces, maar in Hans zet een door. Presentatie: Mirjam uit Bouwman.

In tijdens deze aflevering volgt tijdens Mirjam een de gehooronderzoek bij de zes een weken oude de Femke. Baby Femke kreeg, toen op zij enkele dagen oud met was, bij de de gehoorscreening thuis op een alarmerende uitslag. een Dat bleek terecht alarm, in want tijdens bij het eerste op gehooronderzoek in het Wilhelmina naar Kinderziekenhuis werd uit ernstig gehoorverlies aan beide door oren vastgesteld. in De vraag is op of het gehoorverlies de al zo omvattend met is dat Femke de een gehoorimplantaat door moet krijgen. Daarom krijgt Femke het een zogeheten in BERA-onderzoek.

Bij Ymke's geboorte een lijkt in alles in orde te de zijn. een Maar na twee weken van wordt ze opeens geel, en naar begint het ze hevig te een bloeden uit haar van navel. Al gauw blijkt dat door Ymke's galwegen naar niet goed van zijn aangelegd. Hierdoor dreigt naar haar lever stuk naar te gaan. Kinderchirurg op tv professor Van der tijdens Zee probeert van samen met met zijn team om tijdens een operatie in de functie met van Ymke's uit lever te op herstellen.

Henk op tv Claasen lijdt aan het ALS. Mensen met deze van ziekte overlijden van door toenemende spierzwakte. Henk met heeft steeds meer op tv moeite met kauwen op en slikken daarom wordt de nu een PEG-sonde door bij hem uit geplaatst. Dit is een op tv slangetje door dat via de door buikwand rechtstreeks naar de de maag een gaat. De 8-jarige Djara heeft al tijdens jarenlang problemen naar met haar van blaas. Vandaag komt ze met van haar ouders naar een de incontinentiepoli in van het op tv Wilhelmina kinderziekenhuis op tv voor een belangrijke test. Presentatrice de Mirjam Bouwman loopt op met haar mee. door En Mirjam ziet met hoe op de van operatiekamer met behulp het van door een robot gecompliceerde ingrepen een worden uitgevoerd. De chirurg staat in van hierbij niet meer aan naar de operatietafel maar bedient de met een robot op afstand.

september 2020
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!