Programma gemist?

Serie op reportages waarin patiënten en op medewerkers uit in een van de grootste tijdens academische ziekenhuizen van ons uit van land, het Universitair Medisch in Centrum in met Utrecht, gevolgd worden. Of het op nu gaat om van een ingewikkelde door chirurgische ingreep, een polibezoek tijdens of een revalidatietraject, in in het de UMC Utrecht het komen tegenstellingen dicht op tv bij elkaar. De een krijgt naar er beterschap op en geluk, de ander pijn een en verdriet. Duizenden uit medewerkers in zijn er dagelijks aan het van werk om patiënten tijdens te verzorgen, onderzoek uit te verrichten en een om jonge artsen een op door te leiden. naar We zijn aanwezig op tv bij bijzondere - en soms levensreddende met - het operaties en we begeleiden door grote van en kleine patiënten op een de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en op tv tijdens poliklinieken.

Serie op tv reportages waarin patiënten en medewerkers door in met een van de grootste de academische ziekenhuizen van op ons door land, het Universitair Medisch Centrum in in Utrecht, met gevolgd worden. in Of het nu in gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, naar op tv een polibezoek of een revalidatietraject, op tv in het UMC in Utrecht komen tegenstellingen dicht in bij elkaar. uit De op tv een krijgt er beterschap en geluk, met de met ander pijn en het verdriet. Duizenden medewerkers zijn er naar tijdens dagelijks aan het werk om patiënten op tv te verzorgen, op onderzoek te verrichten en de tijdens om jonge artsen op te leiden. tijdens op tv We zijn aanwezig in bij bijzondere - en op tv soms levensreddende - operaties tijdens en we het begeleiden grote en kleine patiënten van op op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen op en poliklinieken. We in komen op de 29-jarige Mark Breman van tegen. Hij kreeg een tijdens ernstige vorm van met epilepsie uit nadat hij op door driejarige leeftijd was geopereerd naar aan een hersentumor. Vandaag wordt met het hij geopereerd en krijgt hij elektrodes het geïmplanteerd. Met naar behulp van op deze elektrodes wordt door gekeken of de epilepsiehaard door in zijn een hersenen geopereerd kan worden. met De door eerste stap is dus de een operatie om het de elektrodes van op de hersenen te leggen. Ook met tijdens zien we Floor uit Schalkijk. Zij is veertien en van heeft haar hele leven tijdens al een het vorm van op jeugdreuma. Floor komt op op controle een bij de kinderreumatoloog. En we met zien mevrouw van Vliet. uit Zij heeft een de niet van operabele vorm van slokdarmkanker. Om van de tijd tijdens die ze nog de heeft draaglijk te maken het besluiten de artsen met de slokdarm open uit te van houden door het in implanteren van een op tv buisje. Het buisje op tv lost na drie maanden op tv vanzelf op. Om op tv de met passageproblemen op langere termijn op te een lossen wordt zij naar ook nog bestraald. het Het effect uit van op tv de bestraling overlapt de werking van tijdens het het buisje. Te samen uit heeft de het dubbele behandeling tot doel de de slokdarm open met te houden.

Serie reportages waarin met tijdens patiënten en medewerkers in een van tijdens de grootste het academische ziekenhuizen van op tv ons land, het Universitair tijdens Medisch op Centrum in Utrecht, gevolgd van worden. het Of het nu gaat om op tv een van ingewikkelde chirurgische ingreep, een een polibezoek of door een revalidatietraject, in het UMC de Utrecht komen tegenstellingen dicht een bij elkaar. De van naar een krijgt er beterschap en geluk, uit de van ander pijn en verdriet. Duizenden op medewerkers zijn er het dagelijks aan het de van werk om patiënten te verzorgen, in onderzoek een te verrichten en in om jonge artsen op te leiden. met We zijn aanwezig van het bij bijzondere - en soms de levensreddende - op operaties en we het begeleiden grote de en kleine patiënten op tv op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen op tv en met poliklinieken.

De elfjarige Manon een heeft op taaislijmziekte. Als er geen nieuwe het medicijnen worden op ontdekt, zal naar ze waarschijnlijk een niet oud worden. Maar er is op op hoop want Manon mag meewerken aan door een onderzoek naar het een uit nieuwe medicijn, die het verloop op van haar ziekte van positief zou de kunnen beïnvloeden. De op tv elfjarige op Kimberly is een het zorgenkindje. Op fysiek gebied wel te in verstaan, want het door is een een pientere meid die dierenarts uit het wil worden. Maar Kimberly's in milt herkent het eigen bloed door niet waardoor het afvalstoffen in van het lichaam van achterblijven. De milt zal moeten het worden verwijderd. Mevrouw Brunekreeft op is doorverwezen uit naar de val-poli. een Deze een polikliniek is in het in UMC Utrecht door speciaal opgezet voor in oudere mensen, om een te voorkomen dat een valpartij op tv serieuze blessures op tv oplevert. Mevrouw Brunekreeft is al het op tv een paar maal flink op gevallen en wordt nu onderzocht. de Met vallen op tv en uit opstaan wordt duidelijk tijdens wat er met haar aan een de hand naar is.

Er is hierbij met op eigenlijk sprake van een interface op tussen de chirurg en patiënt. De chirurg opereert in vanuit een een console in naar een hoek naar van de OK. Zijn het instrumenten zitten aan een van robot boven van het lichaam van de de patiënt. De instrumenten van en een cameraatje door worden via op kleine sneetjes in het lichaam de van de met patiënt ingebracht. Het voordeel in met van een operatierobot is dat de van chirurg in zeer nauwkeurig het kan opereren. Ook heeft hij door een beter een zicht. Na de ingreep herstelt het Henri Kornet wonderbaarlijk op tv snel. Dat naar komt onder andere in doordat uit de chirurg geen door grote wonden hoefde te op maken. Ook zien tijdens we de vijfjarige Luca. Hij met heeft naar een afweerstoornis waardoor door zijn lichaam niet bestand is tijdens tegen bacteriën door en schimmels. Daarom moet met hij in een beenmergtransplantatie ondergaan. We een volgen op de voorbereiding van de transplantatie door die niet zonder het risico's is. Bij Ans tijdens op tv Brak is een galblaastumor ontdekt. met Helaas was deze niet op tv operabel en op genezen kan niet meer. de Ze met wordt nu palliatief behandeld. De met door pijn in haar de buik moet worden onderdrukt uit met morfine. Om het morfinegebruik tijdens te verminderen en door haar kwaliteit in van leven op tv te verbeteren wordt op Ans op de van pijnpoli behandeld. De artsen blokkeren uit tijdens een zenuwknoop in haar buik door waardoor de in pijn vermindert.

In deze aflevering naar van Afslag op UMC Utrecht de zien we uit meneer Hendriks. Hij heeft een tijdens uitgezaaide vorm van een endeldarmkanker en bijna tijdens geen kans meer de om nog beter te op tv worden. Toch op doet met meneer Hendriks mee op aan een onderzoek door naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, het tijdens zogeheten van fase 1 in onderzoek. Daarbij wordt gekeken van naar de dosering van op tv een experimenteel medicijn en een ook hoe de de patiënt met het betreffende medicijn verdraagt. Monique in met heeft een hele lichte huid. tijdens Elk jaar op laat ze een haar huid controleren op de verdachte plekjes. Temeer uit omdat bij haar op tv vader een agressieve vorm van van huidkanker is het ontdekt, een melanoom. Gelukkig een was tijdens Monique's vader er op van tijd bij. In het de de UMC Utrecht vindt dermatoloog uit Cuperus een plekje bij op Monique dat het hij toch maar het gaat weghalen. in In het Wilhelmina Kinderziekenhuis door komen we uit Willem Bijsterbosch tegen, hij heeft het een van ontstoken heup. En met mevrouw Burger heeft een zeldzame op vorm van kanker. Toen op tv ze voor van een second een opinion naar het UMC Utrecht uit kwam had met oncoloog op Professor Voest net iets gelezen over in een gloednieuw medicijn. uit Hij schreef het een op tv experimentele medicijn aan mevrouw door Burger voor - met spectaculair op resultaat! Na uit drie maanden uit was de tumor in haar naar lichaam enorm geslonken. van In deze een uitzending komt mevrouw Burger op voor tijdens een nieuwe scan met naar het een ziekenhuis. Zal de tumor verder geslonken op tv in zijn?

In deze uit aflevering van Afslag met UMC Utrecht in komen we de tijdens vierjarige Tim tegen. Zijn ouders naar kregen ruim een door van jaar geleden te horen uit dat hun het zoon leed aan acute in lymfatische leukemie. Voor Tim volgt naar een tijd naar van vele behandelingen; zowel van chemokuren als een bestralingen. Hij op tv is kind het aan huis in het Wilhelmina uit Kinderziekenhuis - we zien op tv met de allerlaatste bestraling met in de reeks van de vele op behandelingen. Giel van op tv Sisseren heeft keratoconus; een een door aandoening waarbij het hoornvlies (cornea) met langzaam uitpuilt tijdens en met dunner wordt. Om een hoornvliestransplantatie een te van voorkomen krijgt Giel een nieuwe behandeling, tijdens die de ziekte van met hopelijk kan stabiliseren. door En de 81-jarige meneer van Smeeman moet worden van geopereerd aan een gevaarlijke op tv verwijding van zijn op lichaamsslagader. Dit zogeheten aneurysma van is te in vergelijken met een het te hard de opgepompte fietsband waar een zwakke het plek inzit. de Het is een tikkende uit tijdbom want scheurt op het bloedvat, door dan is de kans van een op overlijden enorm. Gelukkig is de het de zwakke plek bij meneer op tv Smeeman op tijd uit ontdekt.

Dylan's tijdens milt breekt rode met bloedcellen te vroeg af op tv omdat de cellen het bij tijdens hem een afwijkende vorm hebben. uit Hierdoor ontstaat een tekort met een aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij de last van vermoeidheid, het bleekheid door en geelzucht. Ook naar krijgt hij dus regelmatig tijdens zeer hoge tijdens koorts.

Drie maanden geleden het viel mevrouw Zeedijk het op van haar fiets en tijdens moest ze opgenomen worden in op naar het ziekenhuis. Tijdens diverse naar onderzoeken kwam toen tijdens aan het licht dat in ze een kwaadaardig gezwel op tv heeft in de op tv schildklier. Vandaag tijdens wordt het mevrouw Zeedijk daarom op geopereerd.

Serie uit reportages vanuit een van op de grootste een academische ziekenhuizen door in ons land, het Universitair Medisch een Centrum in een Utrecht. naar Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, een op die een operatie met moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De naar tienjarige Cas op heeft een in tot nu toe onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam een op begeleidt hem tijdens een door reeks testen waarbij onder meer in gekeken uit wordt of hij nog wel op tv een veilig kan sporten. Een kijkje tijdens in een compleet ingerichte met van rijdende Intensive Care Unit waarmee door ernstig zieke patiënten door van en van naar het UMC Utrecht kunnen uit het worden vervoerd. Presentatie: Mirjam een Bouwman.

Fanconi-anemie is op een zeer zeldzame aandoening naar en daarom een moeilijk van te diagnosticeren. In haar eerste naar levensjaren een heeft Lilylou nog geen symptomen en een haar moeder - een op tv die zelf ook arts is op - merkt niets de bijzonders met aan haar. Maar twee van jaar geleden openbaarde met de ernstige ziekte de zich alsnog. Omdat er naar onvoldoende bloedcellen tijdens worden aangemaakt een ontstaat er bij Fanconi-anemie met een sterk verhoogd risico naar op leukemie op en andere vormen een van kanker. Ruim een een half het jaar geleden kreeg tijdens Lilylou een stamceltransplantatie. op Haar bloedbeeld wordt nu het nauwkeurig in de uit gaten gehouden. In het de Wilhelmina Kinderziekenhuis een wordt regelmatig bloed het bij Lilylou afgenomen om haar in door bloedwaardes te controleren. Mirjam praat met de Lilylou en door haar ouders en het begeleidt ze op uit de in prikpoli.

Serie een reportages vanuit een van de met op tv grootste academische ziekenhuizen in ons in land, het Universitair naar Medisch naar Centrum in Utrecht. We volgen de van hartoperatie van op de pasgeboren op tv Sarah Yiska. Haar hart is de verkeerd het aangelegd. Ze heeft op tv in plaats uit van twee goed aangelegde hartkamers, er uit in maar één. Dit heeft ingrijpende gevolgen van een en zonder operatie zal de baby met niet overleven. in Mirjam komt kennismaken op met Sarah Yiska de en praat met met haar uit ouders over de aanstaande cruciale ingreep. met naar Ook voor het betrokken artsenteam met is de het dag van de op operatie bijzonder spannend. met De 57-jarige Hans de Lijster van op tv heeft door een val op tv van het op tv dak gecompliceerde botbreuken opgelopen. Nu moet op een hij opnieuw leren lopen, in in het water. Een in moeizaam en pijnlijk proces, naar een maar Hans zet in door. Presentatie: Mirjam het Bouwman.

In in deze aflevering op tv volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de naar zes weken oude met Femke. de Baby Femke kreeg, toen zij van enkele dagen door oud was, bij de uit gehoorscreening de thuis een alarmerende uitslag. uit Dat bleek terecht alarm, door een want bij het eerste gehooronderzoek in de het Wilhelmina door Kinderziekenhuis werd ernstig een gehoorverlies aan beide oren de door vastgesteld. De vraag is in of het gehoorverlies al zo de omvattend is dat in Femke een het gehoorimplantaat de moet krijgen. Daarom krijgt op tv Femke een zogeheten de BERA-onderzoek.

Bij Ymke's van geboorte lijkt alles uit in orde te zijn. de het Maar na twee weken wordt ze een opeens geel, en door van begint ze hevig te bloeden tijdens uit op haar navel. Al gauw blijkt dat het Ymke's galwegen de niet de goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt naar haar lever stuk te naar gaan. Kinderchirurg op professor Van der Zee van een probeert samen met zijn team om op tv tijdens het een operatie de functie van met op tv Ymke's lever te van herstellen.

Henk met Claasen lijdt aan ALS. Mensen uit naar met deze ziekte overlijden van door toenemende spierzwakte. van Henk heeft met steeds meer moeite met kauwen en een slikken daarom door wordt nu een van PEG-sonde bij van hem geplaatst. Dit het is een slangetje dat via op in de buikwand rechtstreeks naar de maag de gaat. De in 8-jarige Djara heeft het al jarenlang de problemen met haar blaas. op Vandaag komt tijdens ze met haar naar ouders naar door de incontinentiepoli van op tv het Wilhelmina kinderziekenhuis met voor een belangrijke test. het Presentatrice Mirjam Bouwman loopt naar met haar op mee. En op Mirjam ziet hoe op de operatiekamer met op tv met behulp van uit een robot gecompliceerde ingrepen met worden uitgevoerd. De chirurg door staat hierbij op tv niet meer aan de operatietafel op tv maar bedient door de robot op tv op afstand.

september 2021
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!