Programma gemist?

Serie reportages waarin door naar patiënten en medewerkers in de een van de de grootste academische ziekenhuizen in van ons land, het Universitair van Medisch op tv Centrum in de Utrecht, gevolgd worden. Of het uit nu het gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, uit een polibezoek een of een het revalidatietraject, in het UMC Utrecht tijdens op tv komen tegenstellingen dicht bij elkaar. de De in een krijgt er beterschap en in geluk, de op ander pijn en een verdriet. Duizenden medewerkers een zijn er dagelijks aan het het werk om naar patiënten te een verzorgen, onderzoek te op verrichten en om jonge artsen op tv op een te leiden. We zijn aanwezig uit bij bijzondere - de en met soms levensreddende - de operaties en we een begeleiden grote en kleine op tv patiënten op de de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en naar van poliklinieken.

Serie op reportages waarin patiënten en door medewerkers in een van tijdens de door grootste academische ziekenhuizen op van ons land, het de Universitair Medisch een Centrum in Utrecht, gevolgd in worden. Of het nu in gaat om een door ingewikkelde chirurgische ingreep, uit een polibezoek of tijdens een een revalidatietraject, in het UMC Utrecht tijdens komen tegenstellingen op tv dicht bij elkaar. op tv De een krijgt er naar beterschap en op geluk, de het ander pijn met en verdriet. Duizenden in medewerkers zijn er dagelijks aan het op door werk om patiënten te verzorgen, met onderzoek te verrichten en in om jonge artsen de op te uit leiden. het We zijn aanwezig bij uit bijzondere - en van soms levensreddende - operaties naar en we begeleiden grote een en kleine patiënten de op naar de meest uiteenlopende verpleegafdelingen op tv en door poliklinieken. We komen de 29-jarige Mark tijdens Breman op tegen. Hij naar kreeg een ernstige vorm door van epilepsie op nadat hij op driejarige van leeftijd was uit geopereerd aan een hersentumor. naar Vandaag wordt hij geopereerd een en tijdens krijgt hij elektrodes de geïmplanteerd. Met behulp van deze elektrodes op wordt gekeken of de de epilepsiehaard in in zijn hersenen geopereerd op tv kan worden. naar De eerste het stap is dus een operatie naar een om de elektrodes op de naar hersenen te het leggen. Ook zien we Floor in Schalkijk. Zij het is veertien en tijdens heeft haar een hele leven al een vorm van uit van jeugdreuma. Floor komt de op controle bij de kinderreumatoloog. uit En we zien tijdens mevrouw van tijdens Vliet. Zij heeft een het niet operabele vorm op van op tv slokdarmkanker. Om de met tijd die ze nog heeft een draaglijk te uit maken besluiten tijdens de artsen de slokdarm open een een te houden door het uit implanteren van een buisje. een Het op buisje lost na drie naar maanden vanzelf op. Om in de passageproblemen op naar langere termijn op naar te lossen op wordt zij ook nog een bestraald. Het effect van naar tijdens de bestraling overlapt de werking van tijdens het buisje. Te op tv samen naar heeft de van dubbele behandeling tot doel de het slokdarm open te een houden.

Serie de reportages waarin patiënten en medewerkers door in een van met de grootste academische tijdens van ziekenhuizen van ons land, een het Universitair met Medisch Centrum in op tv Utrecht, gevolgd worden. het Of het nu gaat om tijdens een van ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek door of een op tv revalidatietraject, in uit het UMC Utrecht op tv komen tegenstellingen dicht bij elkaar. op De een krijgt van er beterschap met en geluk, een de ander pijn en verdriet. door Duizenden door medewerkers zijn er dagelijks aan het naar werk om uit patiënten te verzorgen, onderzoek op tv te verrichten in en een om jonge artsen op te leiden. door in We zijn aanwezig bij door bijzondere - en door soms levensreddende - in operaties en het we begeleiden grote en kleine in patiënten op de meest met uiteenlopende verpleegafdelingen naar en naar poliklinieken.

De op tv elfjarige Manon van heeft taaislijmziekte. Als er geen een nieuwe medicijnen uit worden ontdekt, op zal ze waarschijnlijk niet oud tijdens worden. Maar er is van hoop want het Manon mag meewerken in aan een onderzoek naar naar een in nieuwe medicijn, die uit het verloop van haar ziekte met positief zou kunnen in beïnvloeden. De elfjarige een Kimberly is een op tv zorgenkindje. Op fysiek naar een gebied wel te door verstaan, want het is een pientere door tijdens meid die dierenarts wil worden. Maar van Kimberly's milt door herkent het op eigen bloed niet waardoor in afvalstoffen in met het lichaam achterblijven. door De milt zal moeten worden op tv op verwijderd. Mevrouw Brunekreeft is doorverwezen naar uit de val-poli. Deze een polikliniek is in uit van het UMC Utrecht speciaal opgezet op tv voor het oudere mensen, om te naar voorkomen dat een valpartij naar serieuze door blessures oplevert. Mevrouw Brunekreeft is al in een paar een maal tijdens flink gevallen en wordt nu op tv onderzocht. Met vallen en de opstaan wordt duidelijk het het wat er met haar aan de door hand naar is.

Er door is hierbij eigenlijk sprake van met een interface tussen naar chirurg en patiënt. met De tijdens chirurg opereert vanuit een een console in op een hoek van de OK. een Zijn instrumenten een zitten aan een een robot boven het lichaam door van een de patiënt. De van instrumenten en een uit cameraatje worden via kleine van sneetjes naar in het lichaam van uit de patiënt in ingebracht. Het voordeel van door een operatierobot is op dat de van chirurg zeer nauwkeurig met kan opereren. Ook in heeft hij een beter zicht. tijdens Na de ingreep herstelt tijdens Henri Kornet wonderbaarlijk tijdens snel. Dat door komt onder naar andere doordat naar de chirurg geen grote uit wonden hoefde te maken. Ook naar zien we de door het vijfjarige Luca. Hij heeft een op afweerstoornis met waardoor zijn lichaam naar niet bestand is tegen bacteriën door en op tv schimmels. Daarom moet hij een beenmergtransplantatie naar naar ondergaan. We volgen het de voorbereiding van de transplantatie die uit een niet zonder risico's is. Bij tijdens Ans Brak uit is een het galblaastumor ontdekt. Helaas was deze naar niet operabel tijdens en genezen kan de niet meer. Ze op wordt nu palliatief behandeld. De een pijn van in haar buik moet worden naar naar onderdrukt met morfine. Om het het morfinegebruik met te verminderen en haar kwaliteit het van leven naar te verbeteren wordt Ans in op de met pijnpoli behandeld. De het artsen blokkeren in een zenuwknoop in haar buik uit waardoor de pijn op tv vermindert.

In deze aflevering op tv door van Afslag UMC Utrecht zien een we meneer Hendriks. op Hij heeft door een uitgezaaide een vorm van endeldarmkanker een en bijna geen kans door meer om nog beter te de worden. in Toch doet meneer Hendriks mee de aan op een onderzoek in naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, op het zogeheten fase 1 uit onderzoek. Daarbij op wordt gekeken naar met de dosering van een de experimenteel medicijn van en ook hoe door de patiënt het van betreffende medicijn de verdraagt. Monique op tv heeft een hele lichte huid. Elk de jaar laat op tv ze haar huid in controleren op in verdachte plekjes. Temeer omdat bij een haar vader met een agressieve vorm van van huidkanker is op ontdekt, een een melanoom. Gelukkig was tijdens Monique's vader naar er op tijd bij. In het tijdens UMC Utrecht vindt de dermatoloog Cuperus een van tijdens plekje bij Monique dat hij door toch op maar gaat weghalen. naar In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen op tv we Willem Bijsterbosch tegen, uit hij tijdens heeft een ontstoken naar heup. En op mevrouw Burger heeft een zeldzame een vorm met van kanker. Toen met ze voor een op tv second opinion naar tijdens het UMC Utrecht kwam had naar oncoloog Professor Voest de net uit iets gelezen over met een gloednieuw medicijn. Hij het schreef het van experimentele medicijn aan mevrouw Burger door voor op - met spectaculair van resultaat! Na drie maanden was naar de tijdens tumor in haar met lichaam enorm geslonken. het In deze uitzending de komt mevrouw Burger voor naar een nieuwe in scan naar het ziekenhuis. Zal de van tumor met verder geslonken door zijn?

In deze aflevering de van een Afslag UMC Utrecht komen we van de vierjarige op tv Tim tegen. van Zijn ouders kregen door ruim een jaar geleden van te horen dat hun tijdens uit zoon leed aan acute lymfatische leukemie. een Voor Tim naar volgt een op tijd van vele behandelingen; door zowel op tv chemokuren als bestralingen. op tv Hij is kind aan op huis in op tv het Wilhelmina Kinderziekenhuis - we uit zien de door allerlaatste bestraling uit in de reeks van de van vele behandelingen. Giel in van Sisseren heeft keratoconus; het een aandoening op tv waarbij het hoornvlies (cornea) een het langzaam uitpuilt en dunner wordt. op Om tijdens een hoornvliestransplantatie te van voorkomen krijgt Giel tijdens een nieuwe behandeling, die de een ziekte hopelijk kan met stabiliseren. En de 81-jarige uit meneer Smeeman van moet worden geopereerd aan door het een gevaarlijke verwijding van zijn tijdens lichaamsslagader. Dit zogeheten uit aneurysma met is te vergelijken in met een te uit hard opgepompte fietsband waar een het zwakke plek inzit. Het de met is een tikkende tijdbom van want scheurt het bloedvat, in dan is de op kans op tijdens overlijden enorm. Gelukkig is de tijdens tijdens zwakke plek bij meneer Smeeman op in tijd van ontdekt.

Dylan's het milt breekt rode bloedcellen te het vroeg de af omdat van de cellen bij hem van een afwijkende vorm de hebben. Hierdoor op ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed een en heeft hij op tv uit last van vermoeidheid, een bleekheid en geelzucht. Ook het krijgt hij dus van regelmatig zeer in hoge koorts.

Drie van maanden geleden viel mevrouw Zeedijk op van haar van fiets de en moest ze opgenomen worden het in op het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam naar toen aan tijdens het licht dat ze tijdens de een kwaadaardig gezwel heeft in de op tv schildklier. Vandaag wordt een tijdens mevrouw Zeedijk daarom een geopereerd.

Serie met reportages vanuit een het van de grootste het academische ziekenhuizen in het ons land, het de Universitair Medisch het Centrum in Utrecht. Een spannende dag in voor op tv mevrouw Zeedijk, die een operatie op tv moet ondergaan op tv vanwege schildklierkanker. uit De tienjarige Cas heeft een van tot tijdens nu toe onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam tijdens begeleidt hem tijdens naar door een reeks testen de waarbij onder meer van gekeken wordt of de hij nog wel veilig kan sporten. een op Een kijkje in een tijdens compleet ingerichte naar rijdende Intensive Care uit Unit waarmee ernstig zieke patiënten van de en in naar het UMC met Utrecht kunnen worden tijdens vervoerd. Presentatie: Mirjam in Bouwman.

Fanconi-anemie in is een zeer zeldzame aandoening op en daarom een moeilijk te diagnosticeren. van In haar uit eerste levensjaren tijdens heeft Lilylou nog geen symptomen van en uit haar moeder - uit die zelf ook arts is - de merkt tijdens niets bijzonders aan haar. op tv Maar twee jaar uit geleden in openbaarde de ernstige op ziekte zich alsnog. Omdat er onvoldoende op tv bloedcellen naar worden aangemaakt ontstaat er naar bij van Fanconi-anemie een sterk verhoogd met risico op leukemie op tv en andere naar vormen van kanker. Ruim op een half jaar geleden kreeg een Lilylou met een stamceltransplantatie. Haar tijdens bloedbeeld wordt het nu nauwkeurig in in de gaten gehouden. In het door Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt regelmatig tijdens bloed bij op Lilylou afgenomen om naar haar bloedwaardes te controleren. de de Mirjam praat met Lilylou naar en haar ouders en op tv begeleidt ze op de in uit prikpoli.

Serie het reportages vanuit een van de in op tv grootste academische ziekenhuizen op in ons land, het Universitair op Medisch uit Centrum in Utrecht. We tijdens volgen de tijdens hartoperatie van de op tv pasgeboren Sarah Yiska. Haar de hart is verkeerd aangelegd. Ze naar het heeft in plaats van door twee goed naar aangelegde hartkamers, er maar één. Dit op tv het heeft ingrijpende gevolgen en op tv zonder operatie zal de een baby niet overleven. Mirjam van komt tijdens kennismaken met op Sarah Yiska en praat met op haar ouders over de naar aanstaande een cruciale ingreep. Ook door voor het betrokken artsenteam met is de dag door van de operatie bijzonder het spannend. De op tv 57-jarige met Hans de Lijster een heeft door een val van de het dak tijdens gecompliceerde botbreuken opgelopen. in Nu moet hij opnieuw een leren lopen, in in het water. Een moeizaam door en pijnlijk met proces, maar uit Hans zet door. Presentatie: van Mirjam door Bouwman.

In in deze aflevering volgt Mirjam een op tv gehooronderzoek bij een de zes weken oude een Femke. Baby met Femke van kreeg, toen zij het enkele dagen oud was, bij de door gehoorscreening thuis van een alarmerende de uitslag. Dat van bleek terecht alarm, want bij uit het eerste gehooronderzoek in door tijdens het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd een ernstig gehoorverlies aan de beide oren vastgesteld. De vraag tijdens is het of het gehoorverlies al door zo omvattend op tv is dat door Femke een gehoorimplantaat moet krijgen. Daarom van krijgt een Femke een zogeheten de BERA-onderzoek.

Bij uit Ymke's geboorte met lijkt alles in orde te zijn. naar Maar na twee tijdens weken wordt ze uit tijdens opeens geel, en begint ze hevig de te bloeden in uit haar navel. in Al gauw blijkt uit dat Ymke's galwegen niet de met goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt naar haar lever stuk van te naar gaan. Kinderchirurg professor Van het der Zee probeert samen met van zijn team om tijdens tijdens een in operatie de de functie van in Ymke's lever te op herstellen.

Henk Claasen lijdt op aan op ALS. Mensen met deze ziekte op tv overlijden door in toenemende spierzwakte. Henk een heeft op tv steeds meer moeite met kauwen en uit van slikken daarom wordt nu een PEG-sonde van bij hem geplaatst. het het Dit is een slangetje uit dat via de door buikwand rechtstreeks naar de de maag gaat. van De 8-jarige Djara heeft op tv al jarenlang problemen naar met in haar blaas. Vandaag komt ze naar met van haar ouders naar de incontinentiepoli van van het Wilhelmina een kinderziekenhuis voor een door belangrijke test. Presentatrice Mirjam door op Bouwman loopt met haar mee. naar En met Mirjam ziet hoe naar op de operatiekamer met behulp op tv van een door robot gecompliceerde ingrepen worden naar uitgevoerd. De chirurg een staat hierbij niet meer op aan de operatietafel in maar op bedient de robot op de afstand.

januari 2019
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord