Programma gemist?

Serie tijdens reportages waarin patiënten een en medewerkers door in een van de tijdens grootste academische ziekenhuizen de van ons land, het het Universitair met Medisch Centrum in met Utrecht, gevolgd worden. van Of het nu gaat om met een ingewikkelde chirurgische ingreep, op tv een polibezoek op tv of een revalidatietraject, in tijdens het met UMC Utrecht komen tegenstellingen van dicht bij elkaar. De de een naar krijgt er beterschap en geluk, door de op tv ander pijn in en verdriet. Duizenden medewerkers zijn er een dagelijks aan het in werk om patiënten op tv te verzorgen, onderzoek naar tijdens te verrichten en op om jonge artsen op een te leiden. de We zijn aanwezig bij bijzondere het - het en soms levensreddende op tv - operaties en we begeleiden grote tijdens tijdens en kleine patiënten van op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen van en op tv poliklinieken.

Serie tijdens reportages waarin tijdens patiënten en medewerkers met in een van de grootste naar academische ziekenhuizen naar van ons land, naar het Universitair Medisch Centrum uit in Utrecht, gevolgd worden. in Of het een nu gaat op om een ingewikkelde chirurgische tijdens ingreep, een polibezoek of tijdens een revalidatietraject, op tv in het UMC tijdens Utrecht in komen tegenstellingen dicht bij elkaar. in De op een krijgt er beterschap en op tv geluk, naar de ander pijn op tv en verdriet. Duizenden de medewerkers zijn er dagelijks aan met het werk in om patiënten het te verzorgen, onderzoek te de verrichten en tijdens om jonge artsen op te van leiden. We uit zijn aanwezig bij bijzondere - naar en soms uit levensreddende naar - operaties en op we begeleiden grote en kleine patiënten met op met de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en de poliklinieken. We op tv komen de 29-jarige het Mark de Breman tegen. Hij kreeg op tv een ernstige vorm van op epilepsie nadat hij op naar driejarige leeftijd was op tv geopereerd aan naar een hersentumor. Vandaag uit wordt hij geopereerd op en krijgt hij van elektrodes het geïmplanteerd. Met behulp van op deze elektrodes wordt de gekeken of de epilepsiehaard in in zijn hersenen op tv geopereerd op tv kan worden. De eerste stap tijdens is op tv dus een operatie om op de elektrodes op op de hersenen te een leggen. Ook zien we met Floor Schalkijk. Zij een is veertien en door heeft haar hele leven van al de een vorm op tv van jeugdreuma. Floor komt op tv op controle op bij de kinderreumatoloog. En we de zien mevrouw van Vliet. tijdens Zij heeft een uit niet op tv operabele vorm van slokdarmkanker. Om in in de tijd die ze nog van heeft draaglijk te uit maken besluiten de naar artsen met de slokdarm open te houden in door het naar implanteren van door een buisje. Het buisje met lost na drie met maanden vanzelf op tv op. Om de passageproblemen op op langere termijn het op te lossen wordt een zij ook nog bestraald. door een Het effect van de bestraling tijdens overlapt de van werking van op tv het buisje. Te samen in heeft de uit dubbele behandeling tot doel de de slokdarm open een te houden.

Serie reportages waarin uit het patiënten en medewerkers in een van door de uit grootste academische ziekenhuizen van naar ons land, het het Universitair Medisch een Centrum in Utrecht, gevolgd worden. in Of het nu tijdens gaat om de een ingewikkelde chirurgische ingreep, op de een polibezoek of een revalidatietraject, van in het UMC Utrecht de komen uit tegenstellingen dicht bij elkaar. het De een uit krijgt er beterschap en het geluk, de ander pijn door en verdriet. een Duizenden medewerkers zijn er een dagelijks aan het een de werk om patiënten te in verzorgen, onderzoek te op verrichten en tijdens om jonge artsen op te leiden. in We zijn aanwezig het bij bijzondere - een en soms levensreddende met - op tv operaties en op we begeleiden grote uit en kleine patiënten op het de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en uit met poliklinieken.

De elfjarige van Manon heeft op taaislijmziekte. Als er in geen nieuwe medicijnen worden van ontdekt, zal naar ze waarschijnlijk niet oud worden. op tv Maar er in is hoop op tv want Manon mag meewerken op tv aan een van onderzoek naar met een nieuwe medicijn, het die het verloop van in haar ziekte positief zou uit kunnen beïnvloeden. De elfjarige naar Kimberly is door een zorgenkindje. het Op fysiek gebied het wel te verstaan, op tv want het is een pientere naar meid die dierenarts uit wil tijdens worden. Maar Kimberly's door milt herkent de het eigen bloed niet op tv waardoor afvalstoffen het in het lichaam met achterblijven. De milt zal het moeten worden het verwijderd. Mevrouw Brunekreeft met is doorverwezen naar de naar val-poli. Deze door polikliniek is in het UMC tijdens Utrecht speciaal uit opgezet voor oudere mensen, om een te een voorkomen dat een valpartij serieuze naar blessures oplevert. van Mevrouw Brunekreeft is al de een paar op tv maal flink gevallen naar en wordt nu op tv onderzocht. Met een vallen en in opstaan wordt duidelijk wat er naar met haar aan de op van hand is.

Er van is hierbij eigenlijk sprake van van de een interface tussen chirurg en patiënt. een een De chirurg opereert vanuit een console met op in een hoek van het de OK. tijdens Zijn instrumenten zitten aan een naar robot boven in het lichaam van de tijdens patiënt. De instrumenten en tijdens uit een cameraatje worden via kleine uit sneetjes in van het lichaam van naar de patiënt ingebracht. Het voordeel met van met een operatierobot de is dat de chirurg zeer nauwkeurig tijdens kan tijdens opereren. Ook heeft hij een in beter zicht. Na door de de ingreep herstelt Henri Kornet op wonderbaarlijk uit snel. Dat komt in onder andere doordat uit de chirurg geen in grote wonden hoefde te maken. op tv Ook zien we de van vijfjarige met Luca. Hij heeft op tv een afweerstoornis waardoor zijn op lichaam niet bestand de is tegen bacteriën een en met schimmels. Daarom moet hij een het beenmergtransplantatie ondergaan. op We volgen de voorbereiding een van de naar transplantatie die niet zonder tijdens risico's is. door Bij Ans Brak is door een galblaastumor op ontdekt. Helaas het was deze niet tijdens operabel en genezen kan niet meer. van Ze wordt nu van palliatief behandeld. De uit pijn in in haar buik moet worden uit onderdrukt met door morfine. Om het met morfinegebruik te verminderen en in met haar kwaliteit van leven te uit verbeteren tijdens wordt Ans op de de pijnpoli behandeld. een De artsen blokkeren de een zenuwknoop in haar buik in waardoor door de pijn vermindert.

In door deze aflevering van met Afslag UMC Utrecht zien we op meneer op Hendriks. Hij het heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker naar en bijna geen van kans meer om het nog door beter te worden. de Toch doet meneer in Hendriks mee aan op een onderzoek naar naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, het door zogeheten fase in 1 onderzoek. Daarbij wordt in gekeken naar de door uit dosering van een de experimenteel medicijn en ook door hoe de patiënt het betreffende tijdens door medicijn verdraagt. Monique heeft een het hele lichte naar huid. Elk het jaar laat ze haar huid op controleren op verdachte plekjes. van Temeer omdat bij de haar vader een het agressieve vorm van van huidkanker op is ontdekt, een naar melanoom. Gelukkig naar was Monique's vader er op door tijd met bij. In het UMC Utrecht vindt in dermatoloog op tv Cuperus een door plekje bij Monique door dat hij toch maar gaat weghalen. tijdens In het de Wilhelmina tijdens Kinderziekenhuis komen we Willem Bijsterbosch de tegen, hij heeft een de ontstoken heup. En door mevrouw van Burger heeft een zeldzame naar vorm in van kanker. Toen ze het voor een second opinion naar naar het UMC op tv Utrecht kwam had oncoloog in Professor Voest het net op tv iets gelezen over een gloednieuw een medicijn. Hij schreef het het de experimentele medicijn aan op tv mevrouw Burger voor - met spectaculair tijdens resultaat! Na drie op maanden met was de tumor in naar haar lichaam enorm met geslonken. op In deze uitzending de komt mevrouw Burger voor een op tv nieuwe een scan naar het ziekenhuis. Zal uit de tumor verder geslonken tijdens van zijn?

In deze aflevering van van Afslag het UMC Utrecht de komen we de vierjarige in Tim het tegen. Zijn ouders kregen op ruim een jaar geleden te door horen dat op hun zoon leed de aan acute lymfatische leukemie. een op Voor Tim volgt een tijd van met van vele behandelingen; zowel het chemokuren als bestralingen. uit Hij is kind aan de huis in het Wilhelmina Kinderziekenhuis op tv - we door zien de in allerlaatste bestraling in uit de reeks van de uit vele behandelingen. door Giel van met Sisseren heeft keratoconus; de een aandoening waarbij het hoornvlies (cornea) van op langzaam uitpuilt en het dunner wordt. Om een naar hoornvliestransplantatie te op voorkomen krijgt Giel een nieuwe behandeling, tijdens die het de ziekte uit hopelijk kan stabiliseren. En de met 81-jarige meneer Smeeman moet uit worden de geopereerd aan een in gevaarlijke verwijding op van zijn lichaamsslagader. Dit met zogeheten aneurysma is tijdens te vergelijken in met een te hard opgepompte tijdens fietsband waar een in zwakke uit plek inzit. Het is een een tikkende tijdbom want in scheurt met het bloedvat, dan is de kans naar op de overlijden enorm. de Gelukkig is de zwakke tijdens plek bij het meneer Smeeman op tijd op ontdekt.

Dylan's milt het breekt op rode bloedcellen te vroeg af omdat uit de het cellen bij hem uit een afwijkende vorm hebben. door Hierdoor ontstaat een tekort het aan van zuurstoftransporterend bloed en heeft hij uit last van van vermoeidheid, bleekheid en op tv geelzucht. naar Ook krijgt hij dus regelmatig door zeer hoge met koorts.

Drie maanden geleden het viel mevrouw de Zeedijk van haar uit fiets en in moest ze opgenomen worden in het het ziekenhuis. Tijdens tijdens diverse onderzoeken het kwam tijdens toen aan het licht dat naar ze een een kwaadaardig gezwel heeft in de het schildklier. Vandaag wordt naar mevrouw op tv Zeedijk daarom met geopereerd.

Serie van reportages vanuit een tijdens van de grootste met academische ziekenhuizen op tv in ons land, op het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. het Een spannende de dag voor mevrouw Zeedijk, tijdens de die een operatie moet ondergaan naar vanwege schildklierkanker. De tienjarige het Cas heeft een door tot nu toe op tv onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam een begeleidt hem van tijdens een reeks testen het waarbij uit onder meer gekeken de wordt of hij de nog wel veilig kan sporten. naar Een kijkje in tijdens een compleet ingerichte op de rijdende Intensive Care Unit waarmee ernstig uit zieke een patiënten van en met naar het UMC op Utrecht kunnen worden in vervoerd. Presentatie: Mirjam uit Bouwman.

Fanconi-anemie is in een zeer zeldzame op aandoening en daarom van moeilijk te de diagnosticeren. In haar eerste levensjaren tijdens heeft Lilylou nog op tv op tv geen symptomen en haar met moeder - het die zelf ook arts is op - merkt een niets bijzonders aan naar haar. Maar twee jaar een geleden openbaarde de ernstige van ziekte uit zich alsnog. Omdat op er onvoldoende bloedcellen worden op aangemaakt ontstaat er tijdens bij Fanconi-anemie een in sterk verhoogd risico op uit leukemie de en andere op tv vormen van kanker. op tv Ruim een half jaar van geleden kreeg Lilylou tijdens een stamceltransplantatie. uit Haar bloedbeeld wordt het nu nauwkeurig in de op tv gaten gehouden. In het de Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt uit regelmatig bloed in bij Lilylou naar afgenomen om haar met bloedwaardes te controleren. Mirjam van praat met Lilylou de en haar van ouders en begeleidt ze op op de het prikpoli.

Serie tijdens reportages vanuit een uit van de grootste academische ziekenhuizen op in ons land, naar in het Universitair Medisch Centrum van in Utrecht. We de volgen de op tv hartoperatie van de een pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart van is met verkeerd aangelegd. Ze heeft uit in plaats van twee tijdens goed aangelegde hartkamers, de er maar de één. Dit heeft ingrijpende gevolgen het en op zonder operatie zal van de baby het niet overleven. Mirjam tijdens komt kennismaken met Sarah tijdens Yiska en het praat met haar ouders over de tijdens aanstaande cruciale ingreep. in Ook voor het in betrokken artsenteam is het de dag van de de operatie bijzonder op tv spannend. De 57-jarige door Hans met de Lijster heeft op door een val een van het in dak gecompliceerde botbreuken opgelopen. Nu moet tijdens hij opnieuw het leren lopen, in op het water. op tv Een moeizaam uit en pijnlijk proces, maar Hans naar zet door. Presentatie: Mirjam met in Bouwman.

In deze op tv aflevering volgt door Mirjam een op gehooronderzoek bij de op zes weken oude Femke. Baby in Femke kreeg, toen uit zij enkele dagen oud in was, bij in de gehoorscreening thuis een een alarmerende de uitslag. Dat bleek terecht in alarm, want naar bij het eerste gehooronderzoek door in op het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd ernstig gehoorverlies op tv aan de beide oren van vastgesteld. De vraag is of het naar de gehoorverlies al zo omvattend is dat op Femke een tijdens gehoorimplantaat moet krijgen. Daarom een krijgt Femke tijdens een op tv zogeheten BERA-onderzoek.

Bij in Ymke's geboorte lijkt alles op tv in de orde te zijn. Maar door na twee weken op tv wordt ze opeens geel, en op begint ze hevig door te de bloeden uit haar navel. Al tijdens gauw van blijkt dat tijdens Ymke's galwegen niet goed zijn het aangelegd. Hierdoor met dreigt haar lever het stuk te gaan. tijdens Kinderchirurg professor een Van der Zee probeert samen naar met zijn team om tijdens met tijdens een operatie van de functie van Ymke's lever naar te op tv herstellen.

Henk een Claasen lijdt aan uit ALS. Mensen met deze het ziekte in overlijden door toenemende spierzwakte. het Henk heeft tijdens steeds meer moeite in met kauwen en uit slikken daarom wordt nu het een PEG-sonde door bij hem geplaatst. Dit tijdens is een slangetje dat het via de buikwand rechtstreeks het naar uit de maag gaat. De van 8-jarige op Djara heeft al jarenlang problemen op met haar blaas. tijdens Vandaag komt op ze met haar van ouders naar de van incontinentiepoli van het Wilhelmina kinderziekenhuis in voor in een belangrijke test. een Presentatrice Mirjam de Bouwman loopt met haar van mee. En tijdens Mirjam ziet hoe op de operatiekamer op met behulp van op een robot gecompliceerde in een ingrepen worden uitgevoerd. De op chirurg staat op tv hierbij niet meer aan op de operatietafel maar op tv bedient de met robot op afstand.

november 2018
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord