Programma gemist?

Serie op reportages waarin patiënten en in medewerkers in een van in de in grootste academische ziekenhuizen van uit ons land, tijdens het Universitair Medisch de Centrum in Utrecht, gevolgd worden. een een Of het nu gaat een om een een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek of van een revalidatietraject, in naar op tv het UMC Utrecht met komen tegenstellingen dicht door bij elkaar. De op tv een krijgt er beterschap en geluk, op tv door de ander pijn en verdriet. naar Duizenden medewerkers zijn er in dagelijks een aan het op tv werk om patiënten te verzorgen, van onderzoek te verrichten op en om jonge door artsen naar op te leiden. We zijn aanwezig met bij bijzondere - de en in soms levensreddende in - operaties en we in begeleiden grote en kleine patiënten van op de op meest uiteenlopende verpleegafdelingen en tijdens op tv poliklinieken.

Serie met reportages waarin patiënten en de medewerkers in door een van de grootste op academische ziekenhuizen door van ons land, het het Universitair door Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd van worden. Of van het nu gaat om een het ingewikkelde chirurgische op ingreep, een polibezoek naar of een op tv revalidatietraject, in het UMC Utrecht het komen tegenstellingen met dicht bij een elkaar. De een krijgt naar er beterschap en geluk, door de ander met pijn naar en verdriet. Duizenden medewerkers zijn met er dagelijks aan op het naar werk om patiënten in te verzorgen, onderzoek te verrichten en met uit om jonge artsen op te van leiden. We zijn aanwezig uit bij het bijzondere - en tijdens soms levensreddende - uit operaties en we begeleiden tijdens grote en met kleine patiënten naar op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en de poliklinieken. We komen op tv de 29-jarige Mark met Breman van tegen. Hij kreeg een een ernstige vorm van epilepsie tijdens nadat van hij op driejarige van leeftijd was geopereerd uit aan een de hersentumor. Vandaag wordt hij geopereerd op tv en het krijgt hij elektrodes geïmplanteerd. op tv Met behulp van deze elektrodes op tv wordt gekeken op of de epilepsiehaard in tijdens zijn hersenen geopereerd tijdens kan worden. met De eerste stap in is dus een het operatie om op tv de elektrodes op de hersenen op tv te leggen. uit Ook in zien we Floor Schalkijk. Zij in is veertien tijdens en heeft haar hele leven het al een met vorm tijdens van jeugdreuma. Floor komt op een controle bij de door kinderreumatoloog. En we zien van mevrouw van Vliet. op Zij op heeft een niet operabele tijdens vorm een van slokdarmkanker. Om op de tijd die ze in nog heeft draaglijk te maken het besluiten de door artsen de tijdens slokdarm open te houden op tv door het implanteren op van een buisje. met Het buisje lost na in de drie maanden vanzelf tijdens op. Om de passageproblemen op langere door termijn op te een lossen wordt het zij ook het nog bestraald. Het effect van met de op bestraling overlapt op tv de werking van door het buisje. Te samen heeft de van dubbele behandeling op tv tot doel uit de slokdarm open te door houden.

Serie op reportages waarin patiënten en in medewerkers in een van van de grootste op academische ziekenhuizen in van ons land, het tijdens Universitair Medisch de Centrum in het Utrecht, gevolgd worden. Of tijdens het nu gaat om tijdens een ingewikkelde chirurgische ingreep, op een in polibezoek of een op revalidatietraject, in door het UMC Utrecht het komen tegenstellingen dicht bij elkaar. De van op tv een krijgt er beterschap op en geluk, de ander uit pijn en verdriet. in Duizenden medewerkers zijn er naar dagelijks aan met het werk om patiënten uit te van verzorgen, onderzoek te verrichten het en om met jonge artsen op te leiden. met We een zijn aanwezig bij bijzondere - naar en uit soms levensreddende - operaties naar en we begeleiden grote door en kleine patiënten een naar op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen door en met poliklinieken.

De elfjarige van Manon heeft taaislijmziekte. met Als er het geen nieuwe medicijnen worden met ontdekt, zal ze een waarschijnlijk niet tijdens oud worden. Maar er naar is hoop want Manon tijdens van mag meewerken aan het een onderzoek naar een nieuwe tijdens medicijn, die het verloop tijdens van haar op tv ziekte positief op tv zou kunnen beïnvloeden. De een elfjarige op Kimberly is een zorgenkindje. Op fysiek naar gebied de wel te een verstaan, want het is een in pientere meid het die dierenarts wil worden. Maar het in Kimberly's milt herkent het eigen bloed op niet waardoor naar afvalstoffen in het door lichaam achterblijven. De met milt de zal moeten worden verwijderd. Mevrouw met Brunekreeft is door doorverwezen naar de val-poli. Deze een polikliniek op is in door het UMC Utrecht speciaal uit opgezet voor oudere mensen, om de te voorkomen dat tijdens een valpartij op tv serieuze blessures een oplevert. Mevrouw Brunekreeft is een al een een paar maal flink een gevallen en wordt nu onderzocht. een Met vallen en het opstaan wordt naar duidelijk wat een er met haar aan op de hand van is.

Er is hierbij met eigenlijk tijdens sprake van een op tv interface tussen chirurg met en patiënt. in De chirurg opereert op tv vanuit een console in een hoek het van de uit OK. Zijn instrumenten zitten het aan een robot uit boven het met lichaam naar van de patiënt. De instrumenten de en een cameraatje naar worden via kleine op sneetjes in tijdens het lichaam van met de patiënt ingebracht. naar Het voordeel van een met operatierobot is dat de een chirurg met zeer nauwkeurig kan opereren. Ook naar heeft hij uit een op tv beter zicht. Na de ingreep tijdens herstelt Henri op Kornet wonderbaarlijk snel. op tv Dat komt onder andere met doordat uit de chirurg geen grote wonden van hoefde van te maken. Ook uit zien we de vijfjarige op Luca. Hij heeft een afweerstoornis op waardoor zijn lichaam naar de niet bestand is tegen met bacteriën en schimmels. Daarom moet van hij een beenmergtransplantatie een ondergaan. We volgen op de op tv voorbereiding van de transplantatie die tijdens niet zonder met risico's is. Bij Ans de tijdens Brak is een galblaastumor ontdekt. de Helaas was deze niet op tv met operabel en genezen kan niet meer. uit Ze wordt nu uit palliatief uit behandeld. De tijdens pijn in haar buik moet een worden met onderdrukt met morfine. Om in het morfinegebruik te verminderen in en haar kwaliteit van een leven van te verbeteren wordt Ans door op de een pijnpoli behandeld. De op tv artsen blokkeren een zenuwknoop in het haar buik waardoor van de pijn het vermindert.

In deze aflevering uit op van Afslag UMC met Utrecht zien we meneer van Hendriks. Hij heeft een tijdens uitgezaaide vorm van uit endeldarmkanker en bijna uit geen met kans meer om nog beter met te worden. tijdens Toch doet meneer Hendriks naar mee aan een uit onderzoek op tv naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, in het het zogeheten fase 1 onderzoek. Daarbij wordt de gekeken naar uit de dosering van op tv een experimenteel op tv medicijn en ook hoe de het op tv patiënt het betreffende medicijn verdraagt. uit Monique heeft een hele op lichte door huid. Elk op jaar laat ze haar huid controleren de op verdachte plekjes. door Temeer omdat het bij haar vader een een agressieve in vorm van huidkanker is ontdekt, in een melanoom. Gelukkig naar met was Monique's vader de er op tijd bij. In op tv het UMC in Utrecht vindt dermatoloog Cuperus een de op plekje bij Monique dat hij een toch maar gaat weghalen. tijdens In het Wilhelmina door Kinderziekenhuis komen we in Willem het Bijsterbosch tegen, hij het heeft een ontstoken met heup. En op mevrouw Burger heeft een zeldzame vorm uit de van kanker. Toen ze voor een de second opinion naar op tv het UMC van Utrecht kwam had oncoloog een Professor met Voest net iets gelezen over tijdens een gloednieuw medicijn. uit Hij schreef het naar experimentele op medicijn aan uit mevrouw Burger voor - met van spectaculair resultaat! Na drie naar maanden was de door tumor in een haar het lichaam enorm geslonken. In tijdens deze uitzending op tv komt mevrouw Burger voor een nieuwe tijdens scan naar het met ziekenhuis. Zal op tv de door tumor verder geslonken de zijn?

In deze aflevering door van op Afslag UMC in Utrecht komen we de het vierjarige Tim tegen. Zijn tijdens ouders kregen van ruim een de jaar geleden te door horen dat hun zoon leed aan op tv acute lymfatische uit leukemie. tijdens Voor Tim volgt naar een tijd van vele behandelingen; van zowel chemokuren als met bestralingen. Hij is een kind aan huis in in het Wilhelmina Kinderziekenhuis de - we zien tijdens op tv de allerlaatste bestraling in de reeks tijdens van de vele het behandelingen. een Giel van door Sisseren heeft keratoconus; door een aandoening waarbij het uit hoornvlies (cornea) langzaam uitpuilt uit en dunner wordt. een Om een hoornvliestransplantatie een te voorkomen krijgt in Giel een nieuwe behandeling, van in die de ziekte hopelijk kan tijdens stabiliseren. En de uit 81-jarige meneer tijdens Smeeman moet worden op geopereerd aan een tijdens gevaarlijke verwijding van door zijn lichaamsslagader. Dit zogeheten naar aneurysma is te vergelijken naar in met een te uit hard opgepompte fietsband het waar een zwakke plek inzit. Het de is van een tikkende tijdbom want scheurt op tv in het bloedvat, dan is op tv de kans op overlijden enorm. een Gelukkig is de een met zwakke plek bij de meneer Smeeman op tijd een ontdekt.

Dylan's milt breekt op rode bloedcellen te tijdens vroeg af omdat van van de cellen bij hem van een afwijkende vorm naar hebben. Hierdoor ontstaat een een tekort aan zuurstoftransporterend bloed van op tv en heeft hij last op tv van vermoeidheid, uit bleekheid en geelzucht. met Ook krijgt hij dus regelmatig zeer uit hoge in koorts.

Drie maanden geleden van viel mevrouw het Zeedijk van haar fiets een en met moest ze uit opgenomen worden in het ziekenhuis. de Tijdens naar diverse onderzoeken kwam toen in aan het licht in dat ze een kwaadaardig gezwel een heeft in tijdens de schildklier. Vandaag in wordt van mevrouw Zeedijk daarom op geopereerd.

Serie reportages vanuit uit een van van de grootste het academische ziekenhuizen in ons in land, het uit Universitair Medisch Centrum in Utrecht. op tv Een het spannende dag voor met mevrouw Zeedijk, die een operatie van moet ondergaan vanwege door schildklierkanker. De uit tienjarige Cas heeft door een tot nu van toe onbekende in stofwisselingsziekte. Mirjam in begeleidt hem tijdens een reeks in testen waarbij onder meer met gekeken tijdens wordt of hij nog op tv wel veilig op kan sporten. Een op tv kijkje in een tijdens compleet ingerichte rijdende een Intensive Care Unit waarmee tijdens ernstig zieke op patiënten van en naar het een UMC Utrecht kunnen door worden vervoerd. door Presentatie: Mirjam uit Bouwman.

Fanconi-anemie een is een zeer de zeldzame aandoening en daarom moeilijk op het te diagnosticeren. In haar eerste door levensjaren heeft Lilylou nog op tijdens geen symptomen en uit haar moeder - van die zelf ook arts door is - naar merkt niets bijzonders aan haar. met Maar op tv twee jaar geleden op tv openbaarde de ernstige ziekte de zich alsnog. Omdat er door onvoldoende bloedcellen de worden aangemaakt ontstaat het er bij met Fanconi-anemie een sterk verhoogd risico op een leukemie en andere van uit vormen van kanker. Ruim een met half jaar geleden op tv kreeg met Lilylou een stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld wordt uit nu met nauwkeurig in op de gaten gehouden. in In het Wilhelmina Kinderziekenhuis op wordt regelmatig bloed bij Lilylou door afgenomen op tv om haar bloedwaardes in te controleren. door Mirjam praat met het Lilylou en haar ouders van en begeleidt het ze op de tijdens prikpoli.

Serie van reportages vanuit van een van de grootste academische tijdens ziekenhuizen in ons het land, het Universitair Medisch in Centrum het in Utrecht. het We volgen de hartoperatie van de door pasgeboren een Sarah Yiska. naar Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze de heeft in in plaats in van twee goed aangelegde hartkamers, er de maar één. Dit op tv heeft ingrijpende gevolgen tijdens en zonder in operatie met zal de baby het niet overleven. Mirjam komt kennismaken met een de Sarah Yiska en praat naar met haar ouders met over de aanstaande cruciale de ingreep. Ook voor van het betrokken artsenteam tijdens is de dag door van de door operatie bijzonder spannend. De 57-jarige de Hans de Lijster in op heeft door een val op van het dak gecompliceerde botbreuken door opgelopen. Nu tijdens moet hij van opnieuw leren lopen, in het het water. Een op tv moeizaam op en pijnlijk proces, maar Hans zet van het door. Presentatie: Mirjam met Bouwman.

In naar deze aflevering door volgt Mirjam een gehooronderzoek bij naar de zes weken oude uit Femke. het Baby Femke kreeg, toen zij naar in enkele dagen oud met was, bij de gehoorscreening thuis een met alarmerende uitslag. Dat uit bleek terecht op alarm, want op bij het eerste gehooronderzoek op tv in het door Wilhelmina Kinderziekenhuis werd ernstig gehoorverlies het aan beide met oren vastgesteld. tijdens De vraag van is of het naar gehoorverlies al zo naar omvattend is dat van Femke een gehoorimplantaat moet tijdens krijgen. Daarom krijgt Femke een het zogeheten de BERA-onderzoek.

Bij van Ymke's geboorte lijkt op tv alles in uit orde te zijn. Maar na uit twee weken wordt van ze op tv opeens geel, en in begint ze hevig naar te bloeden uit haar tijdens navel. Al gauw blijkt een dat Ymke's galwegen niet uit goed op tv zijn aangelegd. de Hierdoor dreigt haar lever stuk met te gaan. Kinderchirurg professor van Van der Zee in op tv probeert samen met van zijn team om tijdens een een operatie op tv de functie van Ymke's lever door te op tv herstellen.

Henk Claasen uit lijdt aan met ALS. Mensen met deze ziekte in overlijden door uit toenemende spierzwakte. in Henk heeft steeds op tv meer moeite op met kauwen en slikken in daarom wordt nu een PEG-sonde in bij op hem geplaatst. uit Dit is een slangetje door dat via de buikwand rechtstreeks een naar een de maag gaat. De 8-jarige met Djara heeft naar al jarenlang problemen met met de haar blaas. Vandaag komt ze met van van haar ouders naar de incontinentiepoli op tv van het Wilhelmina het kinderziekenhuis met voor een belangrijke test. een Presentatrice Mirjam Bouwman tijdens loopt met van haar mee. En Mirjam door ziet hoe op de operatiekamer het met een behulp van een de robot gecompliceerde ingrepen worden op tv uitgevoerd. De met chirurg staat hierbij niet meer op tv aan de tijdens operatietafel maar bedient de van in robot op afstand.

mei 2020
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!