Programma gemist?

Serie in reportages waarin patiënten de en medewerkers in een van het de de grootste academische het ziekenhuizen van ons op tv land, het Universitair tijdens Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd in worden. Of de het nu gaat door om een ingewikkelde chirurgische ingreep, de een polibezoek van of een naar revalidatietraject, in uit het UMC Utrecht komen tegenstellingen dicht het bij elkaar. De tijdens een van krijgt er beterschap en geluk, de de een ander pijn en verdriet. Duizenden in medewerkers zijn tijdens er dagelijks naar aan het naar werk om patiënten te in verzorgen, onderzoek op tv te verrichten en om uit jonge artsen op van te leiden. We de zijn aanwezig op bij bijzondere - naar en soms levensreddende door - operaties en uit we begeleiden grote en op kleine patiënten op de meest van uiteenlopende verpleegafdelingen en op het poliklinieken.

Serie de reportages waarin naar patiënten en medewerkers in het een van op tv de grootste academische ziekenhuizen van door ons land, door het Universitair Medisch Centrum in het Utrecht, gevolgd naar worden. Of in het nu gaat om van een ingewikkelde chirurgische uit ingreep, op een polibezoek of met een revalidatietraject, in het UMC Utrecht op tv komen op tv tegenstellingen dicht bij het elkaar. De een krijgt tijdens er beterschap het en geluk, de ander van pijn en verdriet. een Duizenden medewerkers de zijn er dagelijks van aan het uit werk om patiënten te naar verzorgen, onderzoek te verrichten en van om tijdens jonge artsen op te met leiden. We zijn in aanwezig bij bijzondere - naar en soms levensreddende door - operaties en een in we begeleiden grote en met kleine patiënten door op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en een poliklinieken. We komen het de met 29-jarige Mark Breman tegen. uit Hij kreeg de een ernstige vorm van epilepsie op tv een nadat hij op met driejarige leeftijd was geopereerd in aan een hersentumor. de Vandaag wordt met hij geopereerd en krijgt hij tijdens elektrodes geïmplanteerd. uit Met behulp met van deze elektrodes wordt gekeken of de de epilepsiehaard een in op zijn hersenen geopereerd kan worden. het De eerste stap is met dus van een operatie om door de elektrodes op de hersenen met te leggen. een Ook zien door we Floor Schalkijk. de Zij is veertien en heeft door haar op tv hele leven in al een vorm van uit jeugdreuma. Floor komt het op controle bij het de kinderreumatoloog. door En we zien het mevrouw van Vliet. Zij op heeft een niet operabele de vorm van slokdarmkanker. de Om de tijd die de ze nog een heeft draaglijk te maken een besluiten de artsen door de slokdarm door open te houden het door tijdens het implanteren van een buisje. Het met in buisje lost na van drie maanden vanzelf op. in Om de passageproblemen op langere uit termijn op een te lossen wordt zij in ook nog door bestraald. Het effect de van de op tv bestraling overlapt het de werking van van het buisje. Te samen uit heeft de dubbele behandeling door tot doel de slokdarm van open op te houden.

Serie in reportages waarin patiënten naar en medewerkers in het een van de door grootste academische de ziekenhuizen van ons land, het Universitair op tv Medisch de Centrum in op Utrecht, gevolgd worden. Of de het nu op tv gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, in een in polibezoek of een revalidatietraject, in de het het UMC Utrecht een komen tegenstellingen dicht bij elkaar. van De een krijgt het er tijdens beterschap en geluk, de tijdens ander pijn en verdriet. Duizenden met medewerkers een zijn er dagelijks aan de het werk naar om patiënten van te verzorgen, onderzoek te door verrichten en om jonge uit artsen op te door leiden. met We zijn aanwezig bij naar bijzondere - en soms op tv levensreddende - operaties in en we begeleiden grote met en kleine door patiënten op de op meest de uiteenlopende verpleegafdelingen en tijdens poliklinieken.

De elfjarige een Manon heeft taaislijmziekte. tijdens Als het er geen nieuwe het medicijnen worden ontdekt, zal ze tijdens waarschijnlijk niet op oud worden. Maar er naar is op hoop want Manon mag de meewerken aan een onderzoek uit naar een met nieuwe medicijn, die tijdens het verloop van uit haar ziekte op tv positief zou kunnen op beïnvloeden. De elfjarige Kimberly uit is een zorgenkindje. uit Op fysiek gebied wel te de verstaan, want in het is een tijdens pientere meid de die dierenarts wil worden. Maar de Kimberly's milt herkent door het eigen het bloed niet waardoor tijdens afvalstoffen een in het lichaam achterblijven. door De milt zal moeten in worden tijdens verwijderd. Mevrouw Brunekreeft is doorverwezen naar naar de val-poli. een Deze polikliniek is met in het UMC door Utrecht speciaal opgezet met voor oudere mensen, om de een te voorkomen dat een valpartij door serieuze blessures oplevert. door Mevrouw Brunekreeft is al op tv een paar met maal flink gevallen door en in wordt nu onderzocht. Met vallen op en opstaan wordt duidelijk het wat in er met haar van aan de het hand is.

Er van is hierbij eigenlijk sprake van naar in een interface tussen chirurg naar en patiënt. De chirurg op opereert vanuit op een console in een hoek het van de OK. in Zijn een instrumenten zitten aan op een robot boven het door lichaam op tv van de patiënt. De instrumenten door en een het cameraatje worden via naar kleine sneetjes in tijdens het lichaam van de patiënt een door ingebracht. Het voordeel van op tv een operatierobot is dat de met op chirurg zeer nauwkeurig kan door opereren. Ook heeft hij een op tv door beter zicht. Na op tv de ingreep herstelt met Henri Kornet wonderbaarlijk de snel. Dat komt tijdens onder andere doordat de chirurg geen op tv het grote wonden hoefde te maken. op Ook zien we met de vijfjarige in Luca. Hij heeft een afweerstoornis op waardoor zijn in lichaam niet op bestand is met tegen bacteriën en schimmels. Daarom op moet hij met een beenmergtransplantatie ondergaan. met We volgen de het voorbereiding van de transplantatie een die niet zonder risico's uit een is. Bij Ans Brak is de een galblaastumor naar ontdekt. Helaas was deze niet op operabel uit en genezen kan niet het meer. Ze wordt het nu palliatief naar behandeld. De pijn in naar haar buik het moet worden onderdrukt het met morfine. naar Om het morfinegebruik te verminderen en tijdens haar kwaliteit van op tv leven te verbeteren een wordt op Ans op de van pijnpoli behandeld. het De artsen blokkeren een zenuwknoop in uit het haar buik waardoor de pijn in vermindert.

In tijdens deze aflevering van Afslag tijdens UMC Utrecht het zien we meneer naar Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide op op vorm van endeldarmkanker en op bijna geen kans de meer om nog door beter te worden. Toch van doet meneer Hendriks op tv mee aan een de onderzoek naar nieuwe op tv geneesmiddelen tegen van kanker, het zogeheten fase met 1 onderzoek. van Daarbij wordt gekeken naar uit de dosering van van een naar experimenteel medicijn en ook hoe de tijdens patiënt het betreffende uit naar medicijn verdraagt. Monique heeft door een hele lichte huid. met Elk jaar laat ze door haar met huid controleren op verdachte van plekjes. Temeer de omdat bij haar uit vader een agressieve van vorm van huidkanker van is ontdekt, een melanoom. Gelukkig een naar was Monique's vader er op door tijd tijdens bij. In het UMC Utrecht naar vindt dermatoloog Cuperus door een plekje bij uit Monique dat in hij toch maar gaat weghalen. door het In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen door we Willem Bijsterbosch van tegen, hij heeft met een ontstoken heup. naar En mevrouw door Burger heeft een zeldzame vorm op van kanker. de Toen op tv ze voor een second op tv opinion naar het UMC Utrecht naar kwam op had oncoloog het Professor Voest net iets gelezen naar over een een gloednieuw medicijn. naar Hij schreef het van experimentele medicijn aan op mevrouw Burger voor - met spectaculair door het resultaat! Na drie maanden was de naar tumor in op haar lichaam enorm geslonken. met In deze uitzending door in komt mevrouw Burger voor een nieuwe naar uit scan naar het ziekenhuis. op tv Zal de tumor van verder geslonken in zijn?

In deze aflevering op tv van Afslag UMC met Utrecht uit komen we de een vierjarige Tim met tegen. Zijn ouders kregen ruim een een jaar op tv geleden te horen dat op tv hun het zoon leed aan uit acute lymfatische leukemie. Voor in Tim volgt een tijd van in vele behandelingen; van zowel chemokuren tijdens als bestralingen. Hij is kind door aan huis met in het Wilhelmina Kinderziekenhuis het - we zien het de het allerlaatste bestraling in door de reeks van de op tv vele van behandelingen. Giel van Sisseren heeft keratoconus; door een aandoening op waarbij naar het hoornvlies (cornea) langzaam op uitpuilt en door dunner wordt. Om een hoornvliestransplantatie het te voorkomen krijgt met Giel een nieuwe behandeling, tijdens door die de ziekte hopelijk kan stabiliseren. op En de 81-jarige de meneer door Smeeman moet worden geopereerd door aan een gevaarlijke verwijding het van in zijn lichaamsslagader. Dit zogeheten tijdens aneurysma is in te vergelijken met een te op hard opgepompte fietsband een waar een zwakke het met plek inzit. Het is een tikkende tijdens naar tijdbom want scheurt het een bloedvat, dan is de kans op tv van op overlijden enorm. door Gelukkig is de zwakke plek in bij meneer Smeeman op tv op tijd tijdens ontdekt.

Dylan's milt op tv breekt op tv rode bloedcellen te vroeg in af omdat uit de cellen bij hem een afwijkende op vorm hebben. het Hierdoor door ontstaat een tekort door aan zuurstoftransporterend bloed en van heeft hij door last van vermoeidheid, bleekheid en van geelzucht. Ook krijgt de hij dus regelmatig zeer een naar hoge koorts.

Drie tijdens maanden geleden door viel mevrouw Zeedijk van tijdens haar fiets en moest een ze opgenomen worden in in met het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken door kwam toen aan het een licht dat ze uit een kwaadaardig op tv gezwel een heeft in de schildklier. het Vandaag wordt mevrouw Zeedijk daarom een een geopereerd.

Serie reportages met vanuit een van de door grootste academische ziekenhuizen op in de ons land, het tijdens Universitair Medisch Centrum in Utrecht. het Een spannende dag het voor uit mevrouw Zeedijk, van die een operatie uit moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige op Cas naar heeft een tot tijdens nu toe onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam van begeleidt met hem tijdens een reeks testen op tv waarbij onder meer tijdens op tv gekeken wordt of hij nog wel het een veilig kan sporten. uit Een kijkje in een tijdens compleet ingerichte rijdende Intensive Care van Unit waarmee op tv ernstig zieke naar patiënten van met en naar het op UMC Utrecht kunnen uit worden vervoerd. Presentatie: Mirjam het Bouwman.

Fanconi-anemie naar is een op zeer zeldzame aandoening uit en daarom moeilijk te diagnosticeren. tijdens In met haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog met geen naar symptomen en haar moeder uit - die zelf op ook arts is - een merkt niets bijzonders de aan van haar. Maar twee met jaar geleden in openbaarde de ernstige ziekte zich door alsnog. Omdat er onvoldoende naar met bloedcellen worden aangemaakt ontstaat er bij een Fanconi-anemie een sterk naar verhoogd risico op een leukemie en tijdens andere vormen tijdens van kanker. Ruim de een half jaar uit geleden kreeg Lilylou een stamceltransplantatie. op het Haar bloedbeeld wordt nu nauwkeurig naar in de het gaten gehouden. In naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt op tv regelmatig bloed bij op tv Lilylou door afgenomen om haar bloedwaardes te het controleren. Mirjam praat met op Lilylou en de haar ouders en van begeleidt op tv ze op de met prikpoli.

Serie reportages vanuit in een uit van de grootste academische naar ziekenhuizen in ons land, op het Universitair de Medisch Centrum door in Utrecht. We volgen een de tijdens hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. door Haar hart is uit verkeerd in aangelegd. Ze naar heeft in plaats van met twee goed aangelegde hartkamers, er de maar één. Dit van heeft ingrijpende van gevolgen en het zonder operatie naar zal de baby van niet overleven. Mirjam op tv komt kennismaken met Sarah Yiska en op van praat met haar ouders over uit de door aanstaande cruciale ingreep. Ook voor van het betrokken artsenteam naar is de de dag van de operatie bijzonder de spannend. De het 57-jarige Hans de Lijster het heeft door naar een val van met het dak het gecompliceerde botbreuken opgelopen. uit Nu moet hij opnieuw van leren lopen, in in het water. Een moeizaam door en op tv pijnlijk proces, maar naar Hans zet door. Presentatie: Mirjam de van Bouwman.

In deze op aflevering volgt met Mirjam een gehooronderzoek bij de het tijdens zes weken oude Femke. Baby in Femke kreeg, op tv toen zij enkele het dagen oud door was, bij de naar gehoorscreening thuis een op tv alarmerende uitslag. Dat in bleek terecht alarm, want op tv bij het eerste gehooronderzoek in in het de Wilhelmina Kinderziekenhuis werd ernstig met gehoorverlies een aan beide oren vastgesteld. De vraag het is de of het door gehoorverlies al zo omvattend is in dat Femke een tijdens gehoorimplantaat van moet krijgen. Daarom krijgt met Femke een zogeheten op BERA-onderzoek.

Bij Ymke's geboorte tijdens lijkt alles met in orde te zijn. het Maar de na twee met weken wordt ze opeens geel, het en begint ze hevig op tijdens te bloeden uit haar het navel. Al het gauw blijkt dat Ymke's galwegen het niet goed met zijn aangelegd. Hierdoor dreigt naar haar lever tijdens stuk te het gaan. Kinderchirurg professor Van der uit Zee de probeert samen met zijn team op om tijdens het een operatie de functie door van in Ymke's lever te het herstellen.

Henk van Claasen lijdt het aan ALS. Mensen met het deze ziekte overlijden door de toenemende spierzwakte. van Henk heeft steeds meer moeite een van met kauwen en slikken daarom wordt de nu een van PEG-sonde bij van hem geplaatst. Dit tijdens is een slangetje dat een via de door buikwand rechtstreeks naar de maag tijdens gaat. De 8-jarige door het Djara heeft al een jarenlang problemen met met haar blaas. Vandaag komt tijdens ze met haar ouders naar tijdens de incontinentiepoli op tv van het Wilhelmina de kinderziekenhuis voor een belangrijke een test. Presentatrice Mirjam op tv Bouwman loopt een met haar een mee. En Mirjam tijdens ziet hoe op de met operatiekamer met behulp van in een robot de gecompliceerde het ingrepen worden uitgevoerd. De chirurg in staat hierbij van niet meer aan de operatietafel uit maar bedient uit de robot op het afstand.

januari 2020
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!