Programma gemist?

Serie met reportages waarin patiënten en medewerkers het in een in van de grootste tijdens academische uit ziekenhuizen van ons met land, het Universitair Medisch Centrum in met Utrecht, gevolgd door worden. Of op tv het nu op tv gaat om een door ingewikkelde chirurgische ingreep, het een polibezoek of een tijdens revalidatietraject, in het UMC met Utrecht komen met tegenstellingen dicht bij elkaar. een De een krijgt naar er beterschap en geluk, de een de ander pijn en het verdriet. Duizenden het medewerkers zijn er dagelijks aan het met door werk om patiënten te in verzorgen, onderzoek te verrichten op en naar om jonge artsen op in te leiden. We zijn aanwezig tijdens op tv bij bijzondere - en soms levensreddende tijdens - het operaties en we begeleiden grote tijdens en kleine patiënten met op de meest uit naar uiteenlopende verpleegafdelingen en de poliklinieken.

Serie reportages waarin op patiënten en op medewerkers in een op van de grootste in academische van ziekenhuizen van ons land, het Universitair uit Medisch Centrum de in naar Utrecht, gevolgd worden. Of het nu tijdens in gaat om een ingewikkelde uit chirurgische ingreep, uit een polibezoek of een revalidatietraject, in in door het UMC Utrecht komen de tegenstellingen dicht bij elkaar. een De met een krijgt er beterschap naar en geluk, de ander pijn van en verdriet. uit Duizenden medewerkers zijn in er dagelijks aan het het werk om patiënten de te verzorgen, onderzoek tijdens te uit verrichten en om jonge artsen van door op te leiden. We zijn naar aanwezig bij naar bijzondere - en in soms levensreddende - operaties en door we begeleiden de grote en kleine naar patiënten uit op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en tijdens tijdens poliklinieken. We komen de naar 29-jarige Mark Breman tegen. Hij van kreeg een ernstige de tijdens vorm van epilepsie nadat uit hij op driejarige leeftijd door was de geopereerd aan een hersentumor. Vandaag een wordt op tv hij geopereerd en krijgt tijdens hij elektrodes geïmplanteerd. door Met behulp van deze elektrodes naar met wordt gekeken of de door epilepsiehaard in zijn hersenen op tv geopereerd kan worden. het De eerste met stap is dus een operatie uit om op tv de elektrodes op de hersenen op tv te in leggen. Ook een zien we Floor Schalkijk. Zij op tv is veertien uit en heeft haar de hele leven al een vorm op van jeugdreuma. de Floor komt een op controle bij de naar kinderreumatoloog. En we zien op mevrouw in van Vliet. Zij heeft naar een niet operabele vorm in van slokdarmkanker. Om tijdens de tijdens tijd die ze van nog heeft draaglijk te maken naar besluiten de uit artsen de slokdarm in open te houden de door het implanteren van in een buisje. met Het buisje in lost na drie maanden vanzelf uit op. het Om de passageproblemen op met langere termijn op te door lossen wordt zij tijdens ook tijdens nog bestraald. Het naar effect van de bestraling overlapt op tv uit de werking van het buisje. Te op samen heeft de het dubbele behandeling tot naar doel in de slokdarm tijdens open te houden.

Serie reportages waarin uit patiënten en van medewerkers in een van uit de grootste de academische van ziekenhuizen van ons land, door het Universitair Medisch Centrum op tv in Utrecht, gevolgd het worden. Of het nu in gaat op tv om een ingewikkelde chirurgische in ingreep, de een polibezoek of een in revalidatietraject, in door het UMC Utrecht komen tegenstellingen uit dicht bij elkaar. een De een krijgt er door beterschap op tv en geluk, de ander pijn tijdens en verdriet. Duizenden een naar medewerkers zijn er dagelijks aan het de werk om patiënten op de te verzorgen, onderzoek van te verrichten en om van jonge artsen op te de leiden. van We zijn aanwezig bij van bijzondere - en soms door levensreddende - operaties en het we begeleiden in grote en in kleine patiënten tijdens op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen door en in poliklinieken.

De elfjarige Manon naar heeft taaislijmziekte. het Als er op tv geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, van tijdens zal ze waarschijnlijk niet op oud worden. Maar er is het hoop door want Manon mag meewerken de aan een in onderzoek naar tijdens een nieuwe medicijn, die het verloop in van haar op tv ziekte positief zou kunnen het beïnvloeden. De elfjarige tijdens tijdens Kimberly is een zorgenkindje. Op fysiek een uit gebied wel te verstaan, want het door is een de pientere meid in die dierenarts tijdens wil worden. Maar Kimberly's milt herkent uit het eigen bloed op tv niet waardoor met afvalstoffen in het lichaam op achterblijven. in De milt zal op tv moeten worden van verwijderd. Mevrouw Brunekreeft is doorverwezen naar door de val-poli. Deze tijdens polikliniek is in door tijdens het UMC Utrecht speciaal opgezet van voor oudere de mensen, om te voorkomen op dat een valpartij tijdens serieuze blessures oplevert. tijdens Mevrouw Brunekreeft van is al een paar maal de flink gevallen in en wordt nu de onderzocht. de Met vallen en opstaan naar wordt duidelijk wat door er met haar aan de uit hand een is.

Er is hierbij een eigenlijk op tv sprake van op tv een interface tussen chirurg en de patiënt. De naar chirurg opereert in vanuit een console uit in een hoek van de door OK. Zijn instrumenten zitten met aan een robot naar boven het uit lichaam van een de patiënt. De instrumenten en op tv een in cameraatje worden via kleine op sneetjes in het op lichaam op van de patiënt ingebracht. Het een voordeel van een door operatierobot is tijdens dat de op tv chirurg zeer nauwkeurig de kan opereren. Ook heeft hij een tijdens beter in zicht. Na de ingreep op tv herstelt uit Henri Kornet wonderbaarlijk snel. Dat op tv komt uit onder andere doordat de de chirurg geen tijdens grote wonden hoefde te de maken. Ook zien we met de vijfjarige Luca. van Hij in heeft een afweerstoornis waardoor zijn lichaam in niet bestand is van tegen bacteriën en het op schimmels. Daarom moet van hij een beenmergtransplantatie op ondergaan. We volgen de voorbereiding van tijdens de transplantatie van die uit niet zonder risico's is. Bij Ans van Brak op tv is een galblaastumor ontdekt. Helaas op een was deze niet een operabel en genezen kan niet meer. in Ze wordt in nu palliatief door behandeld. De pijn van in haar buik moet naar worden onderdrukt met door morfine. Om op het morfinegebruik te het verminderen en haar kwaliteit van het leven te met verbeteren wordt op tv Ans op de van pijnpoli behandeld. uit De artsen blokkeren tijdens een zenuwknoop in haar buik met waardoor de pijn op tv vermindert.

In naar deze aflevering met van Afslag UMC Utrecht naar zien we meneer Hendriks. van Hij met heeft een uitgezaaide op tv vorm van endeldarmkanker en bijna geen op tv kans meer een om nog de beter te door worden. Toch doet meneer Hendriks op mee aan een onderzoek van naar nieuwe van geneesmiddelen tegen kanker, tijdens het zogeheten door fase 1 uit onderzoek. Daarbij wordt de gekeken naar de dosering naar van een experimenteel medicijn en in ook hoe tijdens de patiënt het het betreffende een medicijn verdraagt. Monique naar heeft een hele de lichte huid. Elk jaar de laat ze haar tijdens huid controleren uit op verdachte plekjes. Temeer omdat bij op naar haar vader een agressieve vorm uit van tijdens huidkanker is ontdekt, een uit melanoom. Gelukkig was Monique's tijdens vader er op in tijd op tv bij. In het UMC Utrecht vindt in dermatoloog Cuperus een het plekje bij door Monique dat uit hij toch een maar gaat weghalen. In het op Wilhelmina Kinderziekenhuis komen we uit op tv Willem Bijsterbosch tegen, hij heeft een uit ontstoken naar heup. En op mevrouw Burger heeft een zeldzame vorm op tv van op tv kanker. Toen ze voor een tijdens second opinion uit naar het UMC door Utrecht kwam had oncoloog met Professor Voest net een iets gelezen over uit een gloednieuw medicijn. op tv Hij schreef de het van experimentele medicijn aan mevrouw naar Burger voor met - met spectaculair resultaat! Na door drie uit maanden was de de tumor in haar lichaam enorm geslonken. het In naar deze uitzending komt mevrouw op Burger voor met een nieuwe scan naar uit het ziekenhuis. Zal met de op tv tumor verder geslonken een zijn?

In tijdens deze aflevering van in Afslag UMC Utrecht van komen we de het vierjarige Tim tegen. Zijn de ouders een kregen ruim een jaar op geleden te horen dat een hun zoon leed aan op tv een acute lymfatische leukemie. Voor op Tim volgt een tijd van op tv vele door behandelingen; zowel chemokuren een als bestralingen. Hij is kind op aan huis in het van het Wilhelmina Kinderziekenhuis naar - we zien de door allerlaatste bestraling op tv in de reeks met van de vele behandelingen. Giel uit van Sisseren heeft keratoconus; de een een aandoening waarbij het hoornvlies het (cornea) langzaam een uitpuilt en dunner wordt. de Om een een hoornvliestransplantatie te voorkomen krijgt door Giel tijdens een nieuwe behandeling, die tijdens de ziekte naar hopelijk kan stabiliseren. En de 81-jarige van meneer op tv Smeeman moet worden geopereerd met aan een gevaarlijke tijdens verwijding van zijn op tv lichaamsslagader. Dit met zogeheten aneurysma is te uit vergelijken met een op te hard van opgepompte fietsband waar met een zwakke plek inzit. uit Het tijdens is een tikkende op tijdbom want scheurt het bloedvat, naar dan is de kans uit op de overlijden enorm. Gelukkig is de van zwakke plek door bij uit meneer Smeeman op door tijd ontdekt.

Dylan's milt breekt door rode bloedcellen een te vroeg af omdat op het de cellen bij hem een van afwijkende vorm hebben. Hierdoor tijdens ontstaat naar een tekort aan zuurstoftransporterend door bloed en door heeft hij last van naar vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. tijdens Ook krijgt hij met dus regelmatig uit zeer hoge in koorts.

Drie maanden het geleden viel mevrouw van Zeedijk uit van haar fiets en moest ze een de opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens het diverse onderzoeken uit kwam toen aan met het licht dat door ze een kwaadaardig gezwel tijdens uit heeft in de schildklier. Vandaag het wordt mevrouw Zeedijk het daarom in geopereerd.

Serie reportages in vanuit een van naar de grootste het academische ziekenhuizen in ons het land, het Universitair Medisch tijdens Centrum met in Utrecht. Een een spannende dag voor tijdens mevrouw Zeedijk, die door een operatie moet ondergaan vanwege door schildklierkanker. De tienjarige met Cas heeft een in tot nu toe uit het onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam begeleidt de hem tijdens een reeks testen op tv waarbij onder meer het gekeken wordt naar of naar hij nog wel op tv veilig kan sporten. Een kijkje in door een compleet op tv ingerichte rijdende Intensive naar Care Unit waarmee ernstig het zieke patiënten door van en met naar het door UMC Utrecht kunnen worden vervoerd. de Presentatie: Mirjam naar Bouwman.

Fanconi-anemie naar is een zeer zeldzame met aandoening en daarom moeilijk met te diagnosticeren. het In naar haar eerste levensjaren heeft van Lilylou nog door geen symptomen en haar moeder een - die naar zelf ook arts is het - merkt naar niets bijzonders van aan haar. Maar twee jaar op geleden van openbaarde de ernstige ziekte een zich alsnog. Omdat er onvoldoende op bloedcellen worden aangemaakt een de ontstaat er bij Fanconi-anemie een sterk een uit verhoogd risico op leukemie en uit andere vormen van een kanker. Ruim een een half jaar uit geleden kreeg Lilylou het een stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld wordt in nu nauwkeurig het in de met gaten gehouden. In het het Wilhelmina op Kinderziekenhuis wordt regelmatig het bloed bij Lilylou afgenomen op om haar bloedwaardes het te controleren. Mirjam praat met door met Lilylou en haar ouders en begeleidt het ze op het de in prikpoli.

Serie reportages in vanuit een de van de grootste van academische ziekenhuizen in ons land, van het met Universitair Medisch de Centrum in Utrecht. in We volgen de naar hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. in Haar hart is op verkeerd de aangelegd. Ze heeft in plaats naar van twee goed tijdens op aangelegde hartkamers, er maar de één. Dit heeft ingrijpende van gevolgen en zonder operatie tijdens door zal de baby niet overleven. in Mirjam komt het kennismaken met met Sarah Yiska en praat uit met haar ouders over tijdens de aanstaande de cruciale ingreep. Ook op voor het betrokken artsenteam is naar de dag van het de van operatie bijzonder op spannend. De 57-jarige tijdens Hans de Lijster heeft door een op tv een val van het dak gecompliceerde botbreuken van opgelopen. Nu een moet hij een opnieuw leren lopen, in het in door water. Een moeizaam en pijnlijk op proces, op maar Hans zet door. Presentatie: Mirjam op tv door Bouwman.

In op deze aflevering volgt Mirjam van een de gehooronderzoek bij de zes weken oude in op Femke. Baby Femke kreeg, het toen zij enkele dagen oud op was, tijdens bij de gehoorscreening thuis een het alarmerende uitslag. Dat naar in bleek terecht alarm, met want bij het het eerste gehooronderzoek in de het Wilhelmina Kinderziekenhuis van werd ernstig gehoorverlies aan de beide oren vastgesteld. naar De vraag op tv is of het op tv gehoorverlies al zo omvattend is dat het tijdens Femke een gehoorimplantaat moet krijgen. Daarom op tv krijgt Femke tijdens een zogeheten een BERA-onderzoek.

Bij van Ymke's geboorte lijkt op tv alles in orde te op tv zijn. Maar na tijdens twee door weken wordt ze door opeens geel, en begint ze hevig naar met te bloeden uit haar uit navel. Al gauw met blijkt dat op tv Ymke's galwegen niet van goed zijn aangelegd. Hierdoor in dreigt haar naar lever stuk te gaan. Kinderchirurg in professor Van der uit Zee naar probeert samen met zijn team om tijdens tijdens een operatie naar de functie door van Ymke's lever een te een herstellen.

Henk Claasen in lijdt tijdens aan ALS. Mensen met deze in ziekte het overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft van steeds meer moeite op met uit kauwen en slikken daarom wordt het nu uit een PEG-sonde een bij hem geplaatst. Dit is het een slangetje dat uit via de buikwand rechtstreeks het naar de het maag gaat. van De 8-jarige Djara een heeft al uit jarenlang problemen met haar blaas. Vandaag de komt in ze met de haar ouders naar de incontinentiepoli van uit het van Wilhelmina kinderziekenhuis voor een belangrijke door test. Presentatrice het Mirjam Bouwman loopt met met naar haar mee. En de Mirjam ziet hoe in op de operatiekamer op tv met behulp van het een robot gecompliceerde ingrepen naar worden uitgevoerd. De chirurg staat de van hierbij niet meer naar aan de operatietafel maar bedient door de op robot op afstand.

april 2019
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord