Programma gemist?

Serie reportages waarin naar een patiënten en medewerkers in een van uit de naar grootste academische het ziekenhuizen van ons land, het het Universitair Medisch Centrum met in naar Utrecht, gevolgd worden. Of het nu met met gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, uit een polibezoek op tv of een in revalidatietraject, in het UMC Utrecht van komen op tv tegenstellingen dicht door bij elkaar. De een krijgt naar er beterschap en geluk, naar de een ander pijn en verdriet. Duizenden een een medewerkers zijn er dagelijks aan met het werk om door patiënten te verzorgen, onderzoek op te verrichten met en om jonge uit artsen op te tijdens leiden. We zijn van aanwezig bij naar bijzondere - en soms levensreddende tijdens - operaties naar en we begeleiden grote met en kleine op tv patiënten op de tijdens meest uiteenlopende het verpleegafdelingen en van poliklinieken.

Serie van reportages waarin patiënten en medewerkers door van in een van de grootste academische in met ziekenhuizen van ons land, het van Universitair Medisch Centrum in de Utrecht, gevolgd uit worden. Of het nu naar gaat om een op tv ingewikkelde chirurgische op ingreep, een polibezoek van of een revalidatietraject, van in het op UMC Utrecht in komen tegenstellingen dicht bij elkaar. het De een van krijgt er beterschap en de geluk, de op ander pijn en verdriet. met Duizenden medewerkers van zijn er dagelijks aan het uit in werk om patiënten te het verzorgen, onderzoek te verrichten en op tv om jonge artsen op tijdens op te leiden. We zijn op aanwezig bij bijzondere - het en soms in levensreddende naar - operaties en we begeleiden van grote en kleine in patiënten op de de meest uiteenlopende van verpleegafdelingen en een poliklinieken. We komen de 29-jarige Mark de Breman tegen. Hij de uit kreeg een ernstige vorm van tijdens epilepsie nadat tijdens hij op driejarige met leeftijd was geopereerd aan een met op hersentumor. Vandaag wordt hij van geopereerd en met krijgt hij elektrodes geïmplanteerd. Met een behulp van deze van elektrodes wordt een gekeken of de epilepsiehaard in in zijn hersenen naar geopereerd kan in worden. De eerste stap is in de dus een operatie om de elektrodes van op de met hersenen te leggen. Ook het de zien we Floor door Schalkijk. Zij is veertien en tijdens heeft haar hele in leven al van een vorm van op jeugdreuma. Floor komt op op tv controle bij de kinderreumatoloog. de van En we zien mevrouw van Vliet. uit op Zij heeft een het niet operabele vorm van slokdarmkanker. van Om de tijd die naar het ze nog heeft de draaglijk te maken tijdens besluiten de artsen de slokdarm van open te naar houden door het het implanteren van een buisje. Het op buisje lost in na door drie maanden vanzelf in op. Om de passageproblemen op naar langere termijn op het te lossen wordt zij op ook nog op bestraald. Het effect van van de van bestraling overlapt de werking van door het buisje. Te het van samen heeft de dubbele naar behandeling tot doel tijdens de slokdarm naar open te houden.

Serie reportages de waarin naar patiënten en medewerkers in een een van de grootste op academische ziekenhuizen van van ons in land, het Universitair Medisch op Centrum in Utrecht, gevolgd door worden. Of het op nu gaat om uit een door ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek op of een revalidatietraject, de in het UMC Utrecht de op tv komen tegenstellingen dicht bij elkaar. in De een krijgt de er beterschap en het geluk, de ander van pijn en verdriet. Duizenden in medewerkers zijn er de dagelijks aan op tv het op werk om patiënten de te verzorgen, onderzoek te verrichten en uit om met jonge artsen op te leiden. van van We zijn aanwezig bij een bijzondere - en op soms levensreddende - operaties en de we naar begeleiden grote en kleine naar patiënten op de een meest uiteenlopende verpleegafdelingen en in in poliklinieken.

De elfjarige een Manon op tv heeft taaislijmziekte. Als een er geen nieuwe in medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk het niet oud de worden. door Maar er is hoop want de Manon naar mag meewerken aan een onderzoek uit naar een nieuwe het medicijn, de die het verloop naar van haar ziekte positief zou kunnen van uit beïnvloeden. De elfjarige Kimberly is met een zorgenkindje. Op het fysiek gebied naar wel te verstaan, want met het is een op tv pientere meid die dierenarts het op tv wil worden. Maar naar Kimberly's milt herkent het in eigen bloed niet waardoor met afvalstoffen in het lichaam naar achterblijven. De tijdens milt zal moeten door worden verwijderd. Mevrouw in Brunekreeft is doorverwezen naar op tv de uit val-poli. Deze polikliniek is door in het UMC op tv Utrecht op speciaal opgezet voor van oudere mensen, om te op voorkomen dat een valpartij op serieuze blessures tijdens oplevert. Mevrouw Brunekreeft is op al een paar maal tijdens door flink gevallen en wordt nu onderzocht. in de Met vallen en het opstaan wordt duidelijk wat er in met haar aan de uit hand het is.

Er de is hierbij eigenlijk sprake van op tv een interface tussen een chirurg in en patiënt. De chirurg tijdens opereert naar vanuit een console het in een hoek van de op OK. Zijn het instrumenten zitten van aan een robot boven in het lichaam van tijdens de patiënt. De instrumenten uit en een cameraatje worden van via kleine door sneetjes in het lichaam op van de patiënt de ingebracht. Het met voordeel van een op tv operatierobot is dat de op tv chirurg zeer nauwkeurig van kan opereren. de Ook heeft de hij een beter zicht. door Na de door ingreep herstelt in Henri Kornet wonderbaarlijk snel. Dat komt door onder andere op doordat naar de chirurg geen grote wonden de hoefde te maken. op Ook van zien we de vijfjarige op tv Luca. Hij heeft een afweerstoornis door waardoor met zijn lichaam niet de bestand is tegen bacteriën en de schimmels. naar Daarom moet hij een de beenmergtransplantatie ondergaan. We naar volgen de uit voorbereiding van de transplantatie met die niet zonder het risico's is. Bij Ans naar Brak is tijdens een de galblaastumor ontdekt. Helaas was deze niet in operabel van en genezen kan met niet meer. Ze een wordt nu palliatief tijdens behandeld. De pijn in haar de buik in moet worden onderdrukt op met morfine. Om het het morfinegebruik naar te verminderen en haar kwaliteit van een leven op te verbeteren wordt Ans in op de pijnpoli in behandeld. De artsen uit blokkeren een op zenuwknoop in haar buik tijdens waardoor de van pijn vermindert.

In deze het aflevering van naar Afslag UMC Utrecht zien in we meneer Hendriks. Hij door heeft een uitgezaaide van vorm door van endeldarmkanker van en bijna geen kans meer om op uit nog beter te worden. Toch in doet van meneer Hendriks mee aan de een onderzoek naar nieuwe uit geneesmiddelen tegen kanker, het de zogeheten op tv fase 1 het onderzoek. Daarbij wordt op tv gekeken naar de dosering in van een de experimenteel medicijn en ook hoe de tijdens patiënt het in betreffende medicijn van verdraagt. Monique heeft tijdens een hele lichte huid. Elk door jaar door laat ze het haar huid controleren op verdachte plekjes. een Temeer omdat bij de haar de vader een agressieve vorm van het tijdens huidkanker is ontdekt, een melanoom. tijdens Gelukkig was Monique's het vader er op tijdens tijd bij. in In het UMC Utrecht een vindt uit dermatoloog Cuperus een plekje bij tijdens Monique dat hij toch het maar gaat tijdens weghalen. uit In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen tijdens we met Willem Bijsterbosch tegen, het hij heeft een ontstoken op heup. En mevrouw in Burger heeft een in zeldzame vorm tijdens van kanker. Toen ze in voor een tijdens second opinion naar het UMC met Utrecht kwam had oncoloog op tv Professor Voest in net tijdens iets gelezen over een het gloednieuw medicijn. door Hij schreef het het experimentele medicijn aan mevrouw Burger voor door uit - met spectaculair van resultaat! Na drie maanden het was de tumor in haar op tv lichaam het enorm geslonken. In deze het uitzending komt mevrouw een Burger op tv voor een nieuwe op scan naar het ziekenhuis. Zal naar de tumor verder geslonken het tijdens zijn?

In door deze aflevering van een Afslag UMC Utrecht van komen we de vierjarige Tim een van tegen. Zijn ouders kregen ruim met een jaar geleden te de horen dat hun op tv zoon leed de aan op acute lymfatische leukemie. Voor uit Tim volgt tijdens een tijd van vele behandelingen; zowel een chemokuren als op bestralingen. Hij met is kind aan huis in tijdens het Wilhelmina Kinderziekenhuis de van - we zien de allerlaatste bestraling naar in de door reeks van de vele door behandelingen. Giel van met Sisseren heeft uit keratoconus; een op tv aandoening waarbij het in hoornvlies (cornea) langzaam uitpuilt en op dunner wordt. met Om een in hoornvliestransplantatie te uit voorkomen krijgt Giel een nieuwe behandeling, in die door de ziekte hopelijk naar kan stabiliseren. En de 81-jarige met meneer Smeeman moet de worden uit geopereerd aan naar een gevaarlijke verwijding van de zijn lichaamsslagader. op Dit zogeheten aneurysma naar is te vergelijken van met een te hard opgepompte een fietsband de waar een zwakke plek inzit. Het naar is een tikkende een van tijdbom want scheurt het bloedvat, dan in is van de kans op overlijden op enorm. Gelukkig is een de op tv zwakke plek bij op meneer Smeeman op tijd met ontdekt.

Dylan's milt met breekt van rode bloedcellen te vroeg af omdat met de cellen naar bij hem een een afwijkende van vorm hebben. Hierdoor ontstaat een een tekort aan de zuurstoftransporterend bloed en een heeft hij last van het vermoeidheid, op bleekheid en geelzucht. met Ook krijgt hij door dus regelmatig zeer hoge door koorts.

Drie op maanden geleden viel mevrouw Zeedijk het van door haar fiets en moest ze met opgenomen worden in naar in het ziekenhuis. Tijdens door diverse onderzoeken kwam toen aan een het licht op tv dat ze een een kwaadaardig gezwel heeft met in de schildklier. tijdens Vandaag wordt mevrouw tijdens Zeedijk daarom met geopereerd.

Serie reportages vanuit de een van de tijdens grootste met academische ziekenhuizen in ons op land, het het Universitair Medisch tijdens Centrum in Utrecht. in Een spannende dag voor de mevrouw Zeedijk, in die een operatie moet ondergaan tijdens vanwege schildklierkanker. op tv De tienjarige Cas heeft op tv een tot nu toe met onbekende stofwisselingsziekte. een Mirjam begeleidt van hem tijdens een reeks op tv testen waarbij op onder meer gekeken van wordt of het hij nog wel met veilig kan sporten. Een kijkje in in van een compleet ingerichte rijdende Intensive het Care in Unit waarmee ernstig zieke patiënten met van uit en naar het UMC Utrecht kunnen de worden vervoerd. door Presentatie: Mirjam naar Bouwman.

Fanconi-anemie is een een zeer zeldzame tijdens aandoening en in daarom moeilijk te door diagnosticeren. In haar een eerste levensjaren heeft Lilylou in nog geen symptomen en het haar met moeder - tijdens die zelf ook tijdens arts is - merkt niets op tv bijzonders aan haar. Maar de twee het jaar geleden openbaarde de ernstige met ziekte zich alsnog. door Omdat er onvoldoende door bloedcellen worden aangemaakt door ontstaat er bij uit Fanconi-anemie uit een sterk van verhoogd risico op leukemie een en andere vormen van uit kanker. Ruim een een half jaar geleden kreeg op Lilylou een naar stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld wordt op nu met nauwkeurig in op tv de gaten gehouden. door In het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt regelmatig van bloed bij Lilylou op afgenomen uit om haar bloedwaardes te in controleren. Mirjam in praat met Lilylou in en haar door ouders en begeleidt op tv ze op de naar prikpoli.

Serie de reportages vanuit een een van de grootste academische tijdens ziekenhuizen in in ons land, het het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. een We de volgen de hartoperatie van het de pasgeboren Sarah op tv Yiska. Haar hart is uit verkeerd aangelegd. van Ze heeft uit in plaats naar van twee goed met aangelegde hartkamers, er op tv maar één. Dit heeft ingrijpende gevolgen tijdens en zonder op operatie zal de de baby niet overleven. van Mirjam op tv komt kennismaken met Sarah Yiska en uit op praat met haar ouders op over de aanstaande cruciale ingreep. met Ook op voor het betrokken artsenteam het is de dag van op de operatie bijzonder het spannend. De 57-jarige uit Hans het de Lijster uit heeft door een val van de het dak gecompliceerde de botbreuken opgelopen. Nu moet op tv met hij opnieuw leren lopen, in van het naar water. Een moeizaam en pijnlijk uit proces, maar het Hans zet door. Presentatie: uit Mirjam het Bouwman.

In deze aflevering op tv volgt met Mirjam een gehooronderzoek bij de de zes weken het oude Femke. een Baby Femke kreeg, toen zij op op enkele dagen oud was, bij van de gehoorscreening thuis het een het alarmerende uitslag. Dat bleek terecht het alarm, want tijdens bij het eerste gehooronderzoek naar in het een Wilhelmina Kinderziekenhuis werd ernstig uit gehoorverlies aan beide oren het vastgesteld. De vraag door is of in het gehoorverlies al zo uit omvattend door is dat Femke een gehoorimplantaat op op tv moet krijgen. Daarom krijgt Femke de een zogeheten in BERA-onderzoek.

Bij Ymke's geboorte de lijkt alles door in met orde te zijn. Maar na op tv twee weken in wordt ze opeens geel, in en begint van ze hevig te bloeden uit van van haar navel. Al gauw blijkt dat naar de Ymke's galwegen niet goed zijn op aangelegd. op tv Hierdoor dreigt haar op tv lever stuk te gaan. door Kinderchirurg professor Van der Zee een probeert naar samen met zijn team om door tijdens een operatie op tv de functie van naar Ymke's de lever te het herstellen.

Henk Claasen lijdt een in aan ALS. Mensen met deze met ziekte overlijden tijdens door toenemende spierzwakte. Henk het heeft steeds meer moeite tijdens met kauwen de en tijdens slikken daarom wordt nu een PEG-sonde door door bij hem geplaatst. op tv Dit is een door slangetje dat via de van buikwand rechtstreeks naar de door maag gaat. De van 8-jarige uit Djara heeft al jarenlang problemen uit met tijdens haar blaas. Vandaag komt met ze met haar ouders tijdens naar de incontinentiepoli van door in het Wilhelmina kinderziekenhuis voor een belangrijke in test. Presentatrice het Mirjam Bouwman op loopt met naar haar mee. En op Mirjam ziet hoe op de van operatiekamer met behulp van van met een robot gecompliceerde tijdens ingrepen worden uitgevoerd. met De chirurg staat op tv hierbij niet meer aan de operatietafel uit maar op tv bedient de robot op in afstand.

augustus 2019
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord