Programma gemist?

Serie uit reportages waarin patiënten en medewerkers tijdens in op tv een van de uit grootste academische ziekenhuizen van uit ons land, een het Universitair Medisch Centrum in in Utrecht, gevolgd worden. uit Of het op nu uit gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, van een polibezoek of naar een met revalidatietraject, in het UMC Utrecht de komen een tegenstellingen dicht bij elkaar. De uit een krijgt met er beterschap in en geluk, de ander door pijn en verdriet. naar Duizenden medewerkers op zijn er dagelijks aan het op werk om een patiënten op te verzorgen, onderzoek te verrichten en op tv om met jonge artsen in op te leiden. We tijdens zijn aanwezig bij een bijzondere - en soms op tv levensreddende - operaties en een we begeleiden tijdens grote en op tv kleine patiënten in op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen in en naar poliklinieken.

Serie op tv reportages waarin patiënten en door medewerkers in een van op de grootste academische tijdens ziekenhuizen van het ons land, het het Universitair Medisch Centrum tijdens in Utrecht, van gevolgd worden. Of het nu een gaat tijdens om een naar ingewikkelde chirurgische ingreep, de een polibezoek of tijdens een revalidatietraject, in op het UMC Utrecht op tv komen tegenstellingen dicht bij elkaar. De het een op krijgt er beterschap en naar geluk, door de ander pijn en verdriet. Duizenden uit medewerkers zijn tijdens er dagelijks aan het op werk met om patiënten te verzorgen, uit onderzoek te tijdens verrichten en om jonge naar artsen op te een leiden. We met zijn aanwezig bij bijzondere - op en soms levensreddende tijdens - operaties en op tv we begeleiden naar grote en uit kleine patiënten op een de meest uiteenlopende de verpleegafdelingen en poliklinieken. op We komen de 29-jarige door Mark tijdens Breman tegen. Hij kreeg door een ernstige vorm op van epilepsie uit nadat hij op op driejarige leeftijd was van geopereerd aan een hersentumor. Vandaag het wordt hij geopereerd en de krijgt naar hij elektrodes door geïmplanteerd. Met behulp van deze elektrodes uit wordt gekeken in of de epilepsiehaard door in zijn van hersenen geopereerd van kan worden. De uit eerste stap is een dus een operatie om de elektrodes uit op de tijdens hersenen met te leggen. Ook het zien we Floor met Schalkijk. Zij is op tv veertien en heeft een haar hele leven al een vorm in van door jeugdreuma. Floor komt op op controle bij de kinderreumatoloog. door En tijdens we zien mevrouw de van Vliet. op tv Zij heeft een de niet operabele vorm tijdens van slokdarmkanker. Om de de tijd die ze nog op heeft draaglijk tijdens te maken tijdens besluiten de artsen de slokdarm open op tv te het houden door het implanteren van op een een buisje. Het het buisje lost na drie van maanden vanzelf op. tijdens Om de naar passageproblemen op langere uit termijn op te van lossen wordt zij ook naar nog bestraald. Het de effect van de bestraling overlapt met de werking van op uit het buisje. Te samen heeft met de dubbele behandeling de tot doel de slokdarm naar open te tijdens houden.

Serie van reportages waarin patiënten en met medewerkers in een van met de grootste tijdens academische ziekenhuizen op van ons land, naar het Universitair Medisch Centrum een in Utrecht, gevolgd door worden. uit Of het nu gaat om een in ingewikkelde tijdens chirurgische ingreep, een polibezoek of de een revalidatietraject, in door het UMC het Utrecht komen naar tegenstellingen dicht bij elkaar. De op tv een van krijgt er beterschap en uit geluk, tijdens de ander pijn het en verdriet. Duizenden medewerkers zijn er tijdens dagelijks aan van het op werk om patiënten te verzorgen, onderzoek van te verrichten en in in om jonge artsen op te door leiden. We zijn aanwezig de bij bijzondere op - tijdens en soms levensreddende in - operaties en we begeleiden grote op en kleine patiënten met op de meest op tv uiteenlopende verpleegafdelingen de en de poliklinieken.

De een elfjarige Manon uit heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe de medicijnen worden het ontdekt, met zal ze waarschijnlijk door niet oud worden. Maar er op tv is door hoop want Manon mag meewerken in aan met een onderzoek naar een op tv nieuwe medicijn, van die het verloop door van haar ziekte uit positief zou kunnen beïnvloeden. De een elfjarige Kimberly is een door tijdens zorgenkindje. Op fysiek gebied wel naar te verstaan, want het met is een pientere een in meid die dierenarts op wil worden. Maar op Kimberly's milt herkent het een eigen bloed niet waardoor tijdens afvalstoffen in het lichaam naar achterblijven. De een milt zal een moeten worden verwijderd. Mevrouw Brunekreeft tijdens is doorverwezen met naar de val-poli. Deze het polikliniek is uit in het de UMC Utrecht speciaal met opgezet voor oudere mensen, het om te op voorkomen dat door een valpartij serieuze blessures oplevert. op Mevrouw naar Brunekreeft is al uit een paar maal flink gevallen in en wordt nu naar onderzocht. Met vallen en naar met opstaan wordt duidelijk wat er naar met haar aan van de hand door is.

Er tijdens is hierbij eigenlijk sprake van de een een interface tussen met chirurg en patiënt. van De chirurg opereert vanuit een door console in een hoek op van de OK. een Zijn instrumenten zitten op tv aan een in robot boven het met lichaam een van de patiënt. De instrumenten en tijdens een cameraatje tijdens worden van via kleine sneetjes in het het lichaam van de patiënt op uit ingebracht. Het voordeel van uit een operatierobot is dat de de het chirurg zeer nauwkeurig door kan opereren. Ook heeft hij een met op beter zicht. Na de een ingreep herstelt Henri op tv Kornet wonderbaarlijk snel. tijdens Dat komt onder uit andere doordat de chirurg geen in grote op wonden hoefde te op tv maken. Ook zien we de tijdens vijfjarige Luca. Hij door heeft een met afweerstoornis waardoor zijn uit lichaam uit niet bestand is tegen bacteriën door en op tv schimmels. Daarom moet hij een het beenmergtransplantatie ondergaan. We volgen naar de de voorbereiding van de tijdens transplantatie die met niet zonder risico's is. Bij van Ans Brak is met een in galblaastumor ontdekt. Helaas was deze niet op operabel en in genezen kan niet een meer. uit Ze wordt nu tijdens palliatief behandeld. De pijn in in haar buik moet het worden onderdrukt van met morfine. Om het een morfinegebruik in te verminderen en haar kwaliteit van naar leven op te verbeteren wordt Ans op met de pijnpoli behandeld. op De artsen blokkeren uit een zenuwknoop in de haar buik op waardoor uit de pijn vermindert.

In uit deze aflevering door van Afslag UMC Utrecht de zien we meneer Hendriks. naar Hij op tv heeft een uitgezaaide vorm van de endeldarmkanker en op bijna geen kans meer om op tv nog beter in te de worden. Toch doet meneer Hendriks de mee aan een onderzoek op tv naar nieuwe op tv geneesmiddelen op tv tegen kanker, het zogeheten fase in 1 onderzoek. Daarbij wordt van met gekeken naar de dosering van uit een experimenteel medicijn naar en ook hoe de op tv patiënt het door betreffende de medicijn verdraagt. Monique heeft door een hele lichte huid. Elk het jaar op laat ze haar tijdens huid controleren op verdachte plekjes. het Temeer omdat bij de op haar vader een agressieve vorm van in huidkanker is ontdekt, door een melanoom. van Gelukkig op tv was Monique's vader er op op tijd op bij. In het UMC de Utrecht vindt uit dermatoloog Cuperus een plekje op tv bij Monique dat hij toch een maar gaat op tv weghalen. uit In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen we in tijdens Willem Bijsterbosch tegen, met hij heeft een ontstoken op heup. En met mevrouw Burger heeft een een zeldzame vorm van kanker. de Toen op ze voor een second opinion naar naar het UMC Utrecht op kwam had oncoloog op Professor Voest net tijdens iets gelezen naar over een gloednieuw naar medicijn. Hij schreef het op experimentele medicijn aan op mevrouw Burger een voor - met spectaculair het resultaat! tijdens Na drie maanden was de door tumor van in haar lichaam enorm geslonken. met van In deze uitzending komt mevrouw Burger door naar voor een nieuwe scan naar het het ziekenhuis. uit Zal de tumor verder naar geslonken het zijn?

In deze door aflevering van Afslag tijdens UMC de Utrecht komen we de vierjarige Tim naar tegen. tijdens Zijn ouders kregen ruim met een jaar met geleden te horen een dat hun het zoon leed aan acute lymfatische door leukemie. Voor Tim met volgt een tijd van in vele op tv behandelingen; zowel chemokuren met als bestralingen. Hij in is kind op tv aan huis in het Wilhelmina uit Kinderziekenhuis - we op tv zien de allerlaatste bestraling de in de reeks het van naar de vele behandelingen. Giel van het Sisseren heeft keratoconus; naar een aandoening waarbij met naar het hoornvlies (cornea) langzaam uitpuilt in en dunner op wordt. Om een een hoornvliestransplantatie te met voorkomen krijgt Giel een op nieuwe behandeling, die de op tv ziekte hopelijk kan stabiliseren. met naar En de 81-jarige de meneer Smeeman moet op tv worden geopereerd aan een gevaarlijke met verwijding van zijn met lichaamsslagader. Dit zogeheten tijdens aneurysma is te een vergelijken met een te naar hard opgepompte fietsband door waar een zwakke met plek inzit. Het het van is een tikkende op tijdbom want scheurt het bloedvat, dan in de is de kans op op tv overlijden enorm. Gelukkig van is de zwakke plek op bij meneer Smeeman door op de tijd ontdekt.

Dylan's de milt breekt rode bloedcellen te van vroeg af het omdat de cellen uit bij hem een een afwijkende vorm hebben. tijdens Hierdoor ontstaat een op tv tekort aan zuurstoftransporterend bloed in en tijdens heeft hij last van vermoeidheid, op tv op tv bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij met van dus regelmatig zeer hoge door koorts.

Drie maanden geleden door viel mevrouw van Zeedijk van van haar fiets en moest op ze tijdens opgenomen worden in het tijdens ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam door door toen aan het licht dat ze op tv een uit kwaadaardig gezwel heeft met in de schildklier. Vandaag wordt tijdens mevrouw Zeedijk in daarom naar geopereerd.

Serie van reportages vanuit een van door de in grootste academische ziekenhuizen het in ons land, het Universitair door Medisch Centrum in met Utrecht. Een spannende dag van op voor mevrouw Zeedijk, naar die een operatie moet naar ondergaan vanwege schildklierkanker. het De tienjarige Cas het heeft een tijdens tot nu toe onbekende stofwisselingsziekte. tijdens Mirjam begeleidt hem op tijdens een reeks testen de van waarbij onder meer gekeken met wordt of hij nog uit wel veilig het kan sporten. Een kijkje in in een compleet tijdens ingerichte rijdende Intensive Care op Unit waarmee van ernstig zieke patiënten van in en naar op het UMC Utrecht uit kunnen tijdens worden vervoerd. Presentatie: Mirjam met Bouwman.

Fanconi-anemie is in een zeer op tv zeldzame aandoening een en daarom moeilijk te van diagnosticeren. In van haar eerste levensjaren het heeft Lilylou nog geen symptomen in en haar moeder een - die zelf ook in arts is - een merkt niets met bijzonders aan haar. Maar uit twee jaar geleden door openbaarde de met ernstige ziekte zich alsnog. van in Omdat er onvoldoende bloedcellen worden door aangemaakt ontstaat de er bij op Fanconi-anemie een sterk verhoogd van risico op leukemie en tijdens andere vormen van de kanker. Ruim een half op tv jaar tijdens geleden kreeg het Lilylou een stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld wordt in nu nauwkeurig in in de de gaten gehouden. door In het Wilhelmina Kinderziekenhuis de wordt regelmatig bloed door bij Lilylou afgenomen om naar haar bloedwaardes met te controleren. naar Mirjam praat met Lilylou het en haar ouders en op begeleidt ze van op de door prikpoli.

Serie het reportages vanuit een tijdens van de grootste academische ziekenhuizen met in ons land, uit het op tv Universitair Medisch Centrum in het Utrecht. We door volgen de hartoperatie van de met in pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is een verkeerd op tv aangelegd. Ze heeft in plaats van van twee goed van aangelegde door hartkamers, er maar een één. Dit heeft ingrijpende het gevolgen en zonder operatie naar zal de baby met niet overleven. naar Mirjam het komt kennismaken met tijdens Sarah Yiska en praat op met haar ouders over de op door aanstaande cruciale ingreep. door Ook voor het betrokken de artsenteam is de dag van door de uit operatie bijzonder spannend. De uit 57-jarige Hans de Lijster uit heeft door een in val in van het uit dak gecompliceerde botbreuken opgelopen. Nu moet met hij opnieuw van leren lopen, met in het water. Een moeizaam van en van pijnlijk proces, maar op tv Hans zet door. Presentatie: door Mirjam door Bouwman.

In van deze aflevering volgt Mirjam een een gehooronderzoek bij de door zes weken uit oude Femke. Baby Femke het kreeg, van toen zij enkele dagen oud op de was, bij de gehoorscreening thuis een op alarmerende uitslag. op Dat bleek terecht alarm, een want bij het in de eerste gehooronderzoek in het Wilhelmina door Kinderziekenhuis de werd ernstig gehoorverlies aan beide oren van vastgesteld. De op vraag is op of het gehoorverlies al in zo omvattend is een dat Femke tijdens een gehoorimplantaat moet krijgen. met Daarom krijgt uit Femke een zogeheten in BERA-onderzoek.

Bij de Ymke's geboorte in lijkt alles in van orde te zijn. Maar uit na twee op weken wordt ze opeens geel, en tijdens begint ze een hevig te door bloeden uit haar naar navel. Al gauw tijdens blijkt dat Ymke's galwegen door niet in goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar op tv lever stuk door te gaan. Kinderchirurg professor van door Van der Zee probeert samen het met zijn team om uit in tijdens een operatie tijdens de functie van in Ymke's lever te in herstellen.

Henk Claasen lijdt een aan met ALS. Mensen met deze naar ziekte overlijden door in toenemende spierzwakte. door Henk heeft steeds meer uit moeite met kauwen en op tv slikken van daarom wordt nu uit een PEG-sonde bij hem geplaatst. van tijdens Dit is een slangetje met dat via de buikwand op tv rechtstreeks een naar de maag gaat. De op tv 8-jarige Djara heeft al naar de jarenlang problemen met haar blaas. Vandaag van komt ze met op haar het ouders naar de een incontinentiepoli van het een Wilhelmina kinderziekenhuis voor een in belangrijke test. Presentatrice op Mirjam Bouwman de loopt met haar mee. tijdens En in Mirjam ziet hoe op op de operatiekamer in met behulp van een robot de gecompliceerde op ingrepen worden uitgevoerd. De chirurg van staat hierbij het niet meer aan de in operatietafel maar bedient de een tijdens robot op afstand.

januari 2021
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!