Programma gemist?

Serie naar reportages waarin op tv patiënten en medewerkers in met een van met de grootste academische van ziekenhuizen van ons land, met het Universitair Medisch Centrum naar in op Utrecht, gevolgd worden. Of het nu tijdens gaat om op tv een ingewikkelde chirurgische naar ingreep, een in polibezoek of een door revalidatietraject, in het UMC Utrecht het komen de tegenstellingen dicht bij elkaar. De de een een krijgt er beterschap met en geluk, de de ander pijn en op verdriet. Duizenden medewerkers de zijn er dagelijks door aan het werk uit om patiënten te verzorgen, op onderzoek tijdens te verrichten en om jonge artsen door op te leiden. op We zijn aanwezig een een bij bijzondere - het en soms levensreddende - operaties en op tv we begeleiden door grote en kleine patiënten met op op tv de meest uit uiteenlopende verpleegafdelingen en op tv poliklinieken.

Serie reportages waarin op tv patiënten en naar medewerkers in een uit van de uit grootste academische in ziekenhuizen van ons land, het door Universitair in Medisch Centrum in op Utrecht, gevolgd worden. Of de het nu naar gaat om een ingewikkelde op chirurgische ingreep, een een polibezoek of door een revalidatietraject, in het UMC tijdens Utrecht komen tegenstellingen dicht met uit bij elkaar. De een krijgt er door beterschap en van geluk, door de ander pijn en van verdriet. Duizenden medewerkers zijn er van dagelijks uit aan het werk om het patiënten te verzorgen, onderzoek naar te tijdens verrichten en om jonge artsen de op te leiden. door We zijn de aanwezig bij tijdens bijzondere - de en soms levensreddende - operaties en in we van begeleiden grote en van kleine patiënten op de meest in uiteenlopende verpleegafdelingen en uit poliklinieken. We komen tijdens uit de 29-jarige Mark van Breman tegen. Hij kreeg een in ernstige vorm tijdens van epilepsie nadat hij op met driejarige leeftijd van was geopereerd tijdens aan een hersentumor. naar Vandaag wordt hij uit geopereerd en krijgt hij uit elektrodes geïmplanteerd. Met in behulp van deze tijdens elektrodes wordt de gekeken of de epilepsiehaard in in zijn hersenen geopereerd op tv op kan worden. De door eerste stap is dus een het operatie om naar de elektrodes op van de hersenen te leggen. Ook een van zien we Floor Schalkijk. Zij met is door veertien en heeft haar hele leven in al een vorm de van door jeugdreuma. Floor het komt op controle bij de kinderreumatoloog. op En we zien de mevrouw van Vliet. in van Zij heeft een een niet operabele vorm van op tv slokdarmkanker. Om de tijd van die ze in nog heeft tijdens draaglijk te maken besluiten de artsen van de uit slokdarm open te houden met door het implanteren naar van uit een buisje. Het de buisje lost na drie in maanden vanzelf op. Om de naar passageproblemen op in langere termijn in op te lossen wordt door zij ook nog bestraald. van Het effect het van de op bestraling overlapt de met werking van het in buisje. Te samen een heeft de van dubbele behandeling tot doel de slokdarm uit open een te houden.

Serie reportages waarin door patiënten de en medewerkers in een van op de grootste een academische ziekenhuizen van het ons land, het het Universitair Medisch Centrum in door Utrecht, gevolgd worden. in Of het een nu gaat om een op tv ingewikkelde chirurgische ingreep, door een van polibezoek of een van revalidatietraject, in het UMC uit Utrecht een komen tegenstellingen dicht bij op elkaar. De een krijgt er naar beterschap op tv en geluk, de ander pijn een en op tv verdriet. Duizenden medewerkers een zijn er dagelijks de aan het werk om patiënten de te verzorgen, uit onderzoek op te verrichten en om jonge artsen met op te op tv leiden. We een zijn aanwezig bij bijzondere in - en soms op tv levensreddende - operaties in en op tv we begeleiden grote en door kleine patiënten op de op tv meest uiteenlopende verpleegafdelingen en uit van poliklinieken.

De elfjarige Manon door heeft taaislijmziekte. op Als er geen nieuwe op tv medicijnen op tv worden ontdekt, zal ze het waarschijnlijk niet oud worden. de Maar op tv er is hoop want de Manon mag in meewerken aan een onderzoek naar op een nieuwe in medicijn, die het met verloop van haar ziekte op positief zou een kunnen beïnvloeden. een De elfjarige Kimberly is een een in zorgenkindje. Op fysiek gebied wel te met verstaan, want de het is een een pientere het meid die dierenarts wil worden. van Maar Kimberly's milt herkent op tv het eigen in bloed niet waardoor een afvalstoffen in het lichaam op tv achterblijven. De milt door een zal moeten worden verwijderd. Mevrouw de Brunekreeft is doorverwezen naar een door de val-poli. Deze een polikliniek is in het UMC de Utrecht speciaal op tv opgezet voor oudere op mensen, om tijdens te voorkomen dat een valpartij tijdens serieuze van blessures oplevert. Mevrouw Brunekreeft op is al een paar maal op tv flink de gevallen en wordt nu onderzocht. in Met vallen door en opstaan door wordt duidelijk tijdens wat er met haar tijdens aan de van hand is.

Er is het hierbij eigenlijk op tv sprake van een interface tussen uit chirurg en patiënt. naar De op tv chirurg opereert in vanuit een console de in een hoek van met de OK. Zijn instrumenten zitten door het aan een robot uit boven het lichaam van de met patiënt. De het instrumenten en een cameraatje worden op via kleine tijdens sneetjes op tv in het lichaam naar van de patiënt uit ingebracht. Het voordeel tijdens van een operatierobot is dat op tv de chirurg zeer nauwkeurig op op kan opereren. Ook uit heeft hij een beter een zicht. Na de de ingreep herstelt Henri uit Kornet wonderbaarlijk een snel. Dat komt op onder andere doordat uit de chirurg geen grote wonden hoefde door te maken. Ook het zien we de uit vijfjarige Luca. Hij door heeft een afweerstoornis op tv de waardoor zijn lichaam niet bestand is op tv tegen bacteriën en door schimmels. van Daarom moet hij het een beenmergtransplantatie ondergaan. We naar volgen met de voorbereiding van naar de transplantatie die op niet zonder risico's is. een Bij Ans het Brak is een uit galblaastumor ontdekt. Helaas met was deze niet operabel op en genezen uit kan niet meer. Ze wordt nu op tv uit palliatief behandeld. De pijn in haar van buik moet op tv worden onderdrukt met morfine. op tv Om het tijdens morfinegebruik op te verminderen en haar kwaliteit van door leven te met verbeteren wordt Ans op tv op de de pijnpoli behandeld. De uit artsen blokkeren op een zenuwknoop in haar buik waardoor op in de pijn vermindert.

In in deze aflevering van de Afslag UMC Utrecht zien een we meneer Hendriks. Hij een in heeft een uitgezaaide vorm op tv van endeldarmkanker en bijna op tv geen kans meer om het nog met beter te worden. Toch doet de meneer Hendriks mee een aan met een onderzoek naar met nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, het uit zogeheten uit fase 1 uit onderzoek. Daarbij wordt op tv gekeken naar de dosering van een door experimenteel het medicijn en uit ook hoe de patiënt de het betreffende medicijn verdraagt. Monique door heeft een naar hele tijdens lichte huid. Elk jaar laat van ze haar huid op controleren op verdachte plekjes. op tv Temeer omdat bij door haar een vader een agressieve vorm op van huidkanker is op ontdekt, naar een melanoom. Gelukkig was Monique's door vader er tijdens op tijd uit bij. In het UMC het Utrecht vindt dermatoloog naar Cuperus een plekje bij Monique op tv dat door hij toch maar het gaat weghalen. een In het Wilhelmina door Kinderziekenhuis komen we Willem Bijsterbosch tegen, uit hij heeft op een ontstoken tijdens heup. En mevrouw op tv Burger heeft een zeldzame door vorm van een kanker. Toen ze op tv voor een uit second opinion naar op het UMC Utrecht op tv kwam had oncoloog Professor Voest in net het iets gelezen over een gloednieuw van medicijn. de Hij schreef het experimentele medicijn aan op tv met mevrouw Burger voor - met met spectaculair resultaat! naar Na drie maanden was de door tumor in op tv haar met lichaam enorm geslonken. In deze uitzending een komt op mevrouw Burger voor een het nieuwe scan naar het door op ziekenhuis. Zal de tumor door verder geslonken uit zijn?

In naar deze aflevering van naar Afslag UMC Utrecht komen we naar de vierjarige Tim het tegen. Zijn het ouders kregen ruim van een jaar op geleden te door horen dat hun zoon leed aan in acute lymfatische door leukemie. Voor van Tim volgt een tijd van in vele behandelingen; zowel uit chemokuren als bestralingen. de Hij is kind in aan de huis in het Wilhelmina naar Kinderziekenhuis - we zien het door de allerlaatste bestraling in de tijdens reeks van de vele een behandelingen. op tv Giel van tijdens Sisseren heeft keratoconus; een aandoening op waarbij uit het hoornvlies (cornea) langzaam in uitpuilt en dunner wordt. Om van een hoornvliestransplantatie te op voorkomen door krijgt Giel een nieuwe van behandeling, die de een ziekte hopelijk kan stabiliseren. met En de het 81-jarige meneer Smeeman moet naar worden door geopereerd aan uit een gevaarlijke verwijding van zijn uit lichaamsslagader. Dit zogeheten aneurysma op tijdens is te vergelijken met een te op tv naar hard opgepompte fietsband waar een zwakke op op plek inzit. Het op tv is een tikkende de tijdbom want scheurt een het bloedvat, dan is de een kans op overlijden het enorm. Gelukkig is het de door zwakke plek bij meneer uit Smeeman op het tijd ontdekt.

Dylan's tijdens milt breekt rode bloedcellen op tv te met vroeg af omdat de cellen bij op hem naar een afwijkende vorm op hebben. Hierdoor ontstaat een tekort door aan met zuurstoftransporterend bloed naar en heeft hij de last van vermoeidheid, bleekheid de en geelzucht. Ook op tv krijgt hij dus regelmatig op tv zeer hoge naar koorts.

Drie maanden uit geleden viel op tv mevrouw Zeedijk van haar fiets tijdens en moest uit ze opgenomen worden in het het ziekenhuis. Tijdens tijdens diverse onderzoeken kwam naar toen aan het het licht door dat ze met een kwaadaardig gezwel heeft naar in de schildklier. Vandaag uit wordt mevrouw uit Zeedijk daarom een geopereerd.

Serie op tv reportages vanuit een van naar de grootste uit academische ziekenhuizen in ons tijdens land, tijdens het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. de Een spannende op dag voor mevrouw Zeedijk, uit die een uit operatie moet een ondergaan vanwege door schildklierkanker. De tienjarige Cas heeft met een tot nu toe de met onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam begeleidt hem tijdens van een reeks testen het waarbij onder op meer gekeken wordt uit of hij met nog wel een veilig kan sporten. Een kijkje in op tv een compleet ingerichte op tv rijdende Intensive met Care van Unit waarmee ernstig met zieke patiënten van en naar tijdens het UMC een Utrecht kunnen worden vervoerd. Presentatie: van Mirjam op Bouwman.

Fanconi-anemie is tijdens een zeer met zeldzame aandoening op en daarom moeilijk te diagnosticeren. In op haar in eerste levensjaren heeft Lilylou nog tijdens op tv geen symptomen en haar moeder het - die uit zelf ook op arts is - merkt niets in bijzonders aan haar. Maar de twee in jaar geleden openbaarde de ernstige uit van ziekte zich alsnog. Omdat er van onvoldoende bloedcellen worden aangemaakt uit ontstaat er bij op het Fanconi-anemie een sterk verhoogd risico tijdens op leukemie en de andere vormen van kanker. uit Ruim een half in jaar geleden kreeg naar Lilylou het een stamceltransplantatie. op tv Haar bloedbeeld wordt nu nauwkeurig op in met de gaten gehouden. In het Wilhelmina de Kinderziekenhuis de wordt regelmatig bloed bij Lilylou met van afgenomen om haar bloedwaardes te naar controleren. van Mirjam praat met Lilylou en naar haar ouders en op begeleidt een ze op de uit prikpoli.

Serie reportages de vanuit een van de de een grootste academische ziekenhuizen in op tv ons land, het Universitair Medisch een Centrum in Utrecht. de van We volgen de met hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. uit door Haar hart is met verkeerd aangelegd. Ze heeft uit in plaats van twee goed tijdens uit aangelegde hartkamers, er door maar één. Dit heeft met ingrijpende gevolgen en zonder uit operatie zal de baby het niet het overleven. Mirjam van komt kennismaken met Sarah Yiska en naar praat met met haar ouders op tv over de in aanstaande cruciale ingreep. Ook de voor het betrokken op artsenteam is de de dag van de operatie in bijzonder spannend. op tv De 57-jarige Hans de in Lijster een heeft door een op val van het dak gecompliceerde met botbreuken van opgelopen. Nu moet hij opnieuw leren het naar lopen, in het water. Een met moeizaam en pijnlijk proces, het maar Hans in zet door. met Presentatie: Mirjam een Bouwman.

In naar deze aflevering volgt van Mirjam een gehooronderzoek bij met de zes tijdens weken oude Femke. Baby met Femke kreeg, toen zij tijdens in enkele dagen oud was, bij de de gehoorscreening thuis met een alarmerende uitslag. Dat van bleek terecht door alarm, op want bij het eerste gehooronderzoek het in het Wilhelmina Kinderziekenhuis op werd ernstig tijdens gehoorverlies aan beide oren tijdens vastgesteld. De uit vraag uit is of het gehoorverlies al zo met omvattend is dat met Femke een gehoorimplantaat het moet in krijgen. Daarom krijgt Femke een op tijdens zogeheten BERA-onderzoek.

Bij in Ymke's geboorte lijkt alles in uit orde te uit zijn. Maar na op tv twee weken wordt ze in op opeens geel, en begint op tv ze hevig te bloeden uit met op haar navel. Al gauw blijkt naar dat Ymke's naar galwegen niet op tv goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar naar lever stuk te door door gaan. Kinderchirurg professor van Van der Zee probeert samen met uit op zijn team om tijdens tijdens een operatie de functie van door het Ymke's lever te met herstellen.

Henk het Claasen lijdt aan ALS. een Mensen met een deze ziekte het overlijden door toenemende spierzwakte. de Henk heeft steeds meer moeite de met kauwen naar en slikken op daarom wordt nu met een PEG-sonde bij hem uit geplaatst. Dit in is een slangetje dat in via door de buikwand rechtstreeks in naar de maag gaat. De het 8-jarige Djara heeft door al jarenlang een problemen met een haar blaas. Vandaag komt naar ze met haar ouders tijdens naar de de incontinentiepoli van het Wilhelmina kinderziekenhuis met voor een uit belangrijke test. Presentatrice Mirjam op op tv Bouwman loopt met het haar mee. En Mirjam ziet hoe door op de uit operatiekamer met op tv behulp van een robot een gecompliceerde ingrepen worden uitgevoerd. uit De chirurg staat naar hierbij een niet meer aan de met operatietafel maar bedient de de in robot op afstand.

april 2018
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord