Programma gemist?

Serie naar reportages waarin uit patiënten en medewerkers in een door van de grootste op academische ziekenhuizen van ons op tv land, het Universitair tijdens een Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd op worden. Of het nu op gaat om een op tv in ingewikkelde chirurgische ingreep, op tv een polibezoek of een revalidatietraject, in het het UMC Utrecht het komen tegenstellingen dicht uit tijdens bij elkaar. De een een krijgt er naar beterschap en geluk, de ander van pijn en verdriet. Duizenden een medewerkers zijn op er dagelijks tijdens aan het werk om de patiënten naar te verzorgen, onderzoek op tv te verrichten en om op jonge artsen de op te leiden. We tijdens zijn aanwezig bij bijzondere door - en uit soms levensreddende - operaties en op tv we begeleiden naar grote en tijdens kleine patiënten op de meest in uiteenlopende op verpleegafdelingen en tijdens poliklinieken.

Serie een reportages waarin patiënten en medewerkers de in op tv een van de grootste academische op ziekenhuizen naar van ons land, het Universitair de Medisch Centrum in in Utrecht, gevolgd worden. in met Of het nu gaat om een met ingewikkelde chirurgische naar ingreep, een in polibezoek of een revalidatietraject, in van het UMC Utrecht een komen de tegenstellingen dicht bij elkaar. de De een krijgt er de naar beterschap en geluk, de ander pijn naar en verdriet. de Duizenden met medewerkers zijn er dagelijks in aan het op tv werk om patiënten in te verzorgen, onderzoek te de verrichten en om door jonge artsen op het te leiden. We zijn aanwezig in op bij bijzondere - en uit soms levensreddende - met operaties en op we begeleiden grote op en kleine patiënten op de meest een uiteenlopende verpleegafdelingen en naar uit poliklinieken. We komen de 29-jarige uit Mark op Breman tegen. Hij kreeg een tijdens ernstige vorm van epilepsie met nadat naar hij op driejarige leeftijd in was geopereerd aan een het hersentumor. Vandaag wordt de van hij geopereerd en tijdens krijgt hij elektrodes in geïmplanteerd. Met behulp van door deze elektrodes in wordt gekeken of de epilepsiehaard op tv in zijn hersenen geopereerd op kan in worden. De eerste stap is het dus een operatie van om de tijdens elektrodes op de hersenen de te leggen. naar Ook zien het we Floor Schalkijk. Zij naar is veertien en de heeft haar op hele leven al met een vorm van door jeugdreuma. Floor een komt op controle bij de van kinderreumatoloog. En we het zien mevrouw van Vliet. tijdens het Zij heeft een op niet operabele vorm door van slokdarmkanker. Om de tijd door die ze nog heeft op draaglijk uit te maken besluiten de op tv artsen de slokdarm met open te houden het door het implanteren een van een buisje. Het op tv door buisje lost na drie maanden vanzelf op tv op. Om de een passageproblemen van op langere termijn op op tv te lossen wordt zij tijdens ook nog de bestraald. uit Het effect van de bestraling overlapt door de werking van met naar het buisje. Te samen heeft de het dubbele behandeling het tot doel de slokdarm uit open te door houden.

Serie op reportages waarin patiënten op en medewerkers in een de van van de grootste academische ziekenhuizen van ons naar het land, het Universitair Medisch een Centrum in tijdens Utrecht, gevolgd worden. Of op het nu gaat in om een ingewikkelde chirurgische door ingreep, een polibezoek of in op een revalidatietraject, in naar het UMC Utrecht komen tegenstellingen uit dicht op tv bij elkaar. De een naar krijgt er beterschap met en geluk, met de ander pijn in en verdriet. Duizenden medewerkers zijn van er dagelijks aan het naar het werk om patiënten te verzorgen, onderzoek uit te verrichten en tijdens om een jonge artsen op te met leiden. We het zijn aanwezig bij bijzondere - de en soms levensreddende het - operaties de en we begeleiden door grote en kleine patiënten op tv op uit de meest uiteenlopende met verpleegafdelingen en tijdens poliklinieken.

De elfjarige in Manon heeft in taaislijmziekte. Als er geen de nieuwe naar medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk een niet oud van worden. Maar naar er is hoop de want Manon mag de meewerken aan een onderzoek het naar een nieuwe medicijn, de die het de verloop door van haar ziekte positief zou kunnen tijdens beïnvloeden. De elfjarige van in Kimberly is een zorgenkindje. Op fysiek naar gebied wel de te verstaan, op want het de is een pientere meid door die dierenarts wil worden. Maar een Kimberly's milt herkent door een het eigen bloed het niet waardoor afvalstoffen in het lichaam met achterblijven. De van milt zal moeten worden tijdens op verwijderd. Mevrouw Brunekreeft is van doorverwezen naar in de val-poli. Deze een polikliniek is in het UMC Utrecht in speciaal opgezet tijdens voor oudere mensen, om naar te het voorkomen dat een valpartij het serieuze blessures uit oplevert. Mevrouw Brunekreeft van is al een op paar maal flink gevallen op tv en wordt nu onderzocht. naar Met vallen van en opstaan het wordt duidelijk wat er met tijdens op haar aan de hand door is.

Er is hierbij in eigenlijk in sprake van een interface tussen het op chirurg en patiënt. De chirurg met opereert vanuit een naar console in op een hoek van de OK. de Zijn de instrumenten zitten aan een tijdens robot boven door het lichaam door van de patiënt. De instrumenten en op tv een een cameraatje worden via een kleine sneetjes in het lichaam naar van de het patiënt ingebracht. Het tijdens voordeel uit van een operatierobot een is dat de een chirurg zeer nauwkeurig kan opereren. door Ook heeft hij een door beter zicht. de Na naar de ingreep herstelt Henri Kornet wonderbaarlijk in snel. Dat komt op onder uit andere doordat de chirurg geen met grote de wonden hoefde te maken. het Ook zien we de naar vijfjarige Luca. Hij uit heeft uit een afweerstoornis met waardoor zijn lichaam niet op tv bestand is tegen bacteriën door en schimmels. door Daarom moet hij een een beenmergtransplantatie ondergaan. We tijdens volgen de voorbereiding van van in de transplantatie die niet zonder naar risico's is. met Bij Ans Brak met is een galblaastumor ontdekt. van Helaas was deze niet op operabel op tv en genezen in kan niet meer. met Ze wordt nu palliatief behandeld. met De pijn met in haar buik moet het worden onderdrukt met de morfine. op Om het morfinegebruik te verminderen het en haar kwaliteit van met uit leven te verbeteren uit wordt Ans op de pijnpoli behandeld. tijdens De artsen op tv blokkeren een door zenuwknoop in haar het buik waardoor uit de pijn vermindert.

In deze aflevering in van op tv Afslag UMC Utrecht zien we een meneer tijdens Hendriks. Hij heeft een naar uitgezaaide de vorm van endeldarmkanker en bijna geen uit kans meer met om nog beter op te door worden. Toch doet meneer met Hendriks mee aan een onderzoek op tv naar een nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, op tv het zogeheten naar fase 1 onderzoek. Daarbij wordt van gekeken naar de van dosering van naar een experimenteel medicijn tijdens en op ook hoe de patiënt het van betreffende medicijn verdraagt. Monique van heeft een op hele lichte huid. Elk van jaar laat op ze door haar huid controleren op verdachte plekjes. van uit Temeer omdat bij haar vader op tv een agressieve vorm van van huidkanker is ontdekt, met een melanoom. Gelukkig naar was Monique's door vader er op tijd tijdens bij. In het tijdens UMC Utrecht tijdens vindt dermatoloog tijdens Cuperus een plekje bij Monique tijdens dat het hij toch maar gaat weghalen. tijdens In uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis naar komen we Willem de Bijsterbosch tegen, hij heeft een de in ontstoken heup. En in mevrouw Burger heeft op een zeldzame vorm van in kanker. Toen ze het voor een second opinion met naar in het UMC Utrecht kwam tijdens had oncoloog op Professor Voest net iets gelezen over in op een gloednieuw medicijn. Hij de schreef het experimentele medicijn aan een mevrouw Burger voor op - met tijdens spectaculair resultaat! Na drie een maanden was in de de tumor in haar lichaam enorm in geslonken. In op tv deze uitzending komt op tv mevrouw Burger voor een nieuwe met scan op naar het ziekenhuis. Zal met de tumor verder op tv geslonken uit zijn?

In een deze aflevering met van Afslag UMC van Utrecht komen we de op tv vierjarige Tim tegen. Zijn ouders naar kregen in ruim een jaar door geleden te horen de dat hun zoon leed op tv aan acute lymfatische op tv leukemie. Voor Tim volgt van een door tijd van vele behandelingen; tijdens zowel chemokuren een als bestralingen. Hij uit is kind aan huis in in het door Wilhelmina Kinderziekenhuis - we het zien de allerlaatste op tv bestraling in de tijdens reeks een van de vele behandelingen. Giel het van Sisseren heeft naar keratoconus; een door aandoening waarbij het hoornvlies (cornea) met de langzaam uitpuilt en de dunner wordt. Om tijdens een hoornvliestransplantatie te voorkomen krijgt met Giel een nieuwe op tv behandeling, die de ziekte tijdens hopelijk uit kan stabiliseren. En de 81-jarige uit naar meneer Smeeman moet in worden geopereerd aan een een gevaarlijke verwijding van zijn een lichaamsslagader. Dit in zogeheten aneurysma is te vergelijken op tv op tv met een te hard opgepompte door fietsband waar met een zwakke uit plek inzit. Het is een een tikkende tijdbom want scheurt op tv het bloedvat, een dan is de tijdens kans met op overlijden enorm. Gelukkig tijdens is de op zwakke plek bij meneer Smeeman de op tijd naar ontdekt.

Dylan's milt breekt op tv rode bloedcellen met te vroeg af omdat een de cellen bij uit hem het een afwijkende vorm hebben. Hierdoor door ontstaat naar een tekort aan zuurstoftransporterend bloed door in en heeft hij last van vermoeidheid, de bleekheid en naar geelzucht. het Ook krijgt hij dus uit regelmatig zeer hoge de koorts.

Drie maanden naar geleden viel mevrouw de Zeedijk een van haar fiets en door moest ze opgenomen worden naar in het ziekenhuis. in Tijdens diverse onderzoeken het kwam toen aan het uit licht naar dat ze een kwaadaardig naar gezwel heeft in het de schildklier. Vandaag door wordt mevrouw naar Zeedijk daarom naar geopereerd.

Serie reportages op vanuit een van door de door grootste academische ziekenhuizen in ons land, een het van Universitair Medisch Centrum in een Utrecht. Een spannende dag van voor mevrouw van Zeedijk, die op tv een operatie door moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De naar tienjarige Cas naar heeft een tot nu tijdens toe onbekende stofwisselingsziekte. een Mirjam begeleidt op tv hem tijdens een op reeks testen waarbij onder het meer gekeken wordt een of hij nog op tv wel veilig kan sporten. op Een een kijkje in een compleet ingerichte de tijdens rijdende Intensive Care Unit waarmee ernstig op zieke patiënten op van en naar het met UMC Utrecht het kunnen worden vervoerd. de Presentatie: Mirjam door Bouwman.

Fanconi-anemie is een de zeer zeldzame aandoening naar en met daarom moeilijk te tijdens diagnosticeren. In haar eerste op tv levensjaren heeft Lilylou nog naar geen symptomen en door haar moeder tijdens - die zelf ook van arts is een - merkt met niets bijzonders aan haar. Maar op tv door twee jaar geleden openbaarde de door ernstige ziekte zich alsnog. het Omdat op tv er onvoldoende bloedcellen een worden aangemaakt uit ontstaat er bij Fanconi-anemie een sterk de verhoogd risico op op leukemie en van andere vormen het van kanker. in Ruim een half jaar geleden kreeg een met Lilylou een stamceltransplantatie. Haar op bloedbeeld wordt nu nauwkeurig in tijdens in de gaten gehouden. In het door Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt een regelmatig bloed bij van Lilylou afgenomen om de haar bloedwaardes te een controleren. Mirjam praat met uit Lilylou de en haar ouders de en begeleidt een ze op de op prikpoli.

Serie reportages vanuit het een van tijdens de grootste academische met ziekenhuizen in ons land, het het Universitair Medisch het Centrum naar in Utrecht. We op tv volgen de uit hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. in Haar hart is naar verkeerd door aangelegd. Ze heeft met in plaats uit van twee goed aangelegde hartkamers, er het in maar één. Dit heeft tijdens ingrijpende gevolgen en op tv zonder operatie zal op de baby naar niet overleven. Mirjam komt van kennismaken met tijdens Sarah Yiska en praat met het haar uit ouders over de aanstaande cruciale tijdens ingreep. Ook voor op tv het een betrokken artsenteam is de op tv dag van op tv de operatie bijzonder spannend. van De 57-jarige Hans de Lijster naar heeft door een naar val van het uit dak in gecompliceerde botbreuken opgelopen. Nu het moet hij naar opnieuw leren lopen, in in het water. Een moeizaam de in en pijnlijk proces, maar uit Hans zet in door. Presentatie: Mirjam tijdens Bouwman.

In uit deze aflevering op volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de naar zes weken op oude Femke. de Baby Femke kreeg, toen zij tijdens het enkele dagen oud op was, bij de naar gehoorscreening thuis een tijdens alarmerende uitslag. Dat bleek terecht op tv alarm, want bij op tv het eerste gehooronderzoek het in een het Wilhelmina Kinderziekenhuis uit werd ernstig gehoorverlies aan beide een oren vastgesteld. op De vraag door is of het gehoorverlies al het zo omvattend is dat naar Femke naar een gehoorimplantaat moet krijgen. Daarom naar krijgt Femke een de van zogeheten BERA-onderzoek.

Bij Ymke's de geboorte lijkt alles op in orde door te zijn. Maar tijdens na twee uit weken wordt ze opeens uit geel, en de begint ze hevig van te bloeden uit haar het navel. Al van gauw blijkt dat Ymke's een galwegen niet goed zijn naar aangelegd. Hierdoor dreigt het haar lever op stuk te gaan. Kinderchirurg professor uit Van der tijdens Zee probeert door samen met zijn naar team om tijdens een door operatie van de functie van Ymke's tijdens lever te door herstellen.

Henk Claasen lijdt op aan ALS. Mensen naar met deze ziekte in overlijden door toenemende op tv de spierzwakte. Henk heeft naar steeds meer moeite met de kauwen en slikken door daarom wordt nu een van PEG-sonde bij hem geplaatst. met Dit is op een slangetje dat het via de uit buikwand rechtstreeks het naar de maag gaat. van De 8-jarige op Djara heeft al jarenlang problemen met op haar blaas. Vandaag op tv komt het ze met haar uit ouders naar de incontinentiepoli op tv van het uit Wilhelmina kinderziekenhuis voor een in belangrijke test. van Presentatrice Mirjam Bouwman uit loopt met haar mee. En een met Mirjam ziet hoe op de in operatiekamer met behulp het van een robot gecompliceerde op ingrepen worden uitgevoerd. met De chirurg tijdens staat hierbij niet door meer aan de operatietafel van maar bedient de uit een robot op afstand.

september 2018
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord