Programma gemist?

Serie reportages waarin uit patiënten naar en medewerkers in een van van de van grootste academische ziekenhuizen van van ons op land, het Universitair Medisch Centrum in met naar Utrecht, gevolgd worden. Of het een nu naar gaat om een ingewikkelde tijdens chirurgische ingreep, een door polibezoek of een in revalidatietraject, in het UMC Utrecht door het komen tegenstellingen dicht bij elkaar. De op een het krijgt er een beterschap en geluk, tijdens de ander pijn en verdriet. van Duizenden de medewerkers zijn er dagelijks aan op het werk om een patiënten te verzorgen, in onderzoek door te verrichten en om naar jonge artsen op te leiden. op We zijn in aanwezig met bij bijzondere - en soms levensreddende naar het - operaties en we begeleiden grote het en kleine patiënten in op met de meest uiteenlopende met verpleegafdelingen en tijdens poliklinieken.

Serie op tv reportages waarin in patiënten en medewerkers in het een van de de grootste academische ziekenhuizen van op tv ons land, de het Universitair met Medisch Centrum in een Utrecht, gevolgd worden. Of in het nu gaat om een van ingewikkelde chirurgische op ingreep, een polibezoek of uit tijdens een revalidatietraject, in op het UMC Utrecht komen tegenstellingen dicht met bij de elkaar. De een krijgt door er de beterschap en geluk, het de ander pijn op en verdriet. Duizenden medewerkers zijn er met dagelijks aan het door naar werk om patiënten het te verzorgen, onderzoek te verrichten een en de om jonge artsen op te naar leiden. We zijn aanwezig een bij bijzondere de - en soms levensreddende met - van operaties en uit we begeleiden grote en kleine in patiënten een op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en door in poliklinieken. We komen de 29-jarige op tv Mark Breman met tegen. Hij kreeg met een ernstige vorm het van epilepsie nadat hij een op driejarige leeftijd met was geopereerd aan een tijdens naar hersentumor. Vandaag wordt hij geopereerd en de krijgt hij elektrodes naar geïmplanteerd. Met in behulp het van deze elektrodes wordt gekeken het of de epilepsiehaard in de zijn hersenen geopereerd in kan worden. De het eerste stap is door dus op een operatie de om de elektrodes in op de hersenen te leggen. Ook een met zien we Floor Schalkijk. Zij van is veertien en met heeft haar hele leven de al in een vorm van jeugdreuma. op Floor de komt op controle bij de kinderreumatoloog. uit En de we zien mevrouw van van Vliet. Zij heeft een van niet operabele vorm in van een slokdarmkanker. Om de tijd die op van ze nog heeft draaglijk te maken in besluiten op de artsen de slokdarm naar open op tv te houden door het implanteren van een een buisje. op tv Het buisje lost na naar drie maanden vanzelf tijdens op. Om de naar passageproblemen op de langere termijn op te naar lossen wordt zij van ook op nog bestraald. Het uit effect van de bestraling tijdens overlapt de werking van op tv het op tv buisje. Te samen heeft de op dubbele op tv behandeling tot doel van de slokdarm open door te houden.

Serie reportages waarin met een patiënten en medewerkers in een van met de de grootste academische ziekenhuizen van ons van met land, het Universitair Medisch Centrum de in Utrecht, tijdens gevolgd worden. Of door het nu gaat tijdens om een ingewikkelde op chirurgische ingreep, een polibezoek op tv of een revalidatietraject, in het het UMC het Utrecht komen door tegenstellingen dicht bij elkaar. een De een met krijgt er beterschap en geluk, naar een de ander pijn en van verdriet. Duizenden medewerkers zijn er door dagelijks aan het in door werk om patiënten te door verzorgen, onderzoek te verrichten en van om uit jonge artsen op te leiden. op tv We uit zijn aanwezig op bij bijzondere - en soms op tv levensreddende een - operaties en van we begeleiden grote en uit kleine patiënten op een de meest uiteenlopende met verpleegafdelingen en van poliklinieken.

De met elfjarige Manon heeft van taaislijmziekte. Als er op geen nieuwe medicijnen het worden ontdekt, zal tijdens ze waarschijnlijk niet uit oud worden. een Maar er is hoop want naar Manon mag meewerken aan een een een onderzoek naar een nieuwe medicijn, het die het verloop in van haar in ziekte op tv positief zou kunnen beïnvloeden. De het elfjarige van Kimberly is een het zorgenkindje. Op fysiek door gebied wel te in verstaan, want het is een uit pientere meid die dierenarts de wil op tv worden. Maar Kimberly's milt op tv herkent het tijdens eigen bloed niet waardoor afvalstoffen door in op het lichaam achterblijven. door De milt zal moeten in worden van verwijderd. Mevrouw Brunekreeft het is doorverwezen naar door de val-poli. Deze de polikliniek is in het UMC Utrecht door speciaal opgezet voor van oudere mensen, om van van te voorkomen dat een valpartij op serieuze blessures oplevert. Mevrouw een tijdens Brunekreeft is al uit een paar maal flink gevallen en de wordt nu onderzocht. tijdens Met vallen en tijdens met opstaan wordt duidelijk met wat er met haar op aan de hand op tv is.

Er is uit hierbij eigenlijk sprake in van een een interface tussen op tv chirurg en patiënt. De door chirurg opereert vanuit een console van in de een hoek door van de OK. Zijn instrumenten de zitten aan een uit robot boven het lichaam naar van de patiënt. door De instrumenten met en een cameraatje op worden via het kleine sneetjes in het uit lichaam het van de patiënt ingebracht. Het op tv voordeel van een met operatierobot is dat de in chirurg zeer nauwkeurig op kan tijdens opereren. Ook heeft tijdens hij een beter door zicht. Na de ingreep in herstelt Henri Kornet wonderbaarlijk van snel. uit Dat komt onder de andere doordat de chirurg geen door grote wonden in hoefde uit te maken. Ook de zien we de vijfjarige op Luca. Hij heeft een uit afweerstoornis waardoor zijn lichaam in door niet bestand is tegen bacteriën en door schimmels. het Daarom moet hij een beenmergtransplantatie op uit ondergaan. We volgen de uit voorbereiding van het de transplantatie die uit niet zonder risico's naar is. Bij Ans Brak naar is een galblaastumor in ontdekt. Helaas door was deze niet in operabel en genezen kan niet meer. op tv van Ze wordt nu op palliatief behandeld. De pijn in een haar buik moet worden op tv onderdrukt met van morfine. door Om het morfinegebruik te verminderen in en naar haar kwaliteit van leven te de verbeteren op wordt Ans op de pijnpoli behandeld. door De artsen uit blokkeren een tijdens zenuwknoop in haar buik naar waardoor het de pijn vermindert.

In van deze aflevering van van Afslag UMC uit Utrecht zien we meneer het Hendriks. Hij heeft een uit uitgezaaide tijdens vorm van endeldarmkanker en bijna geen tijdens kans meer om de nog beter het te worden. Toch doet in meneer Hendriks tijdens mee aan een onderzoek een op naar nieuwe geneesmiddelen naar tegen kanker, het zogeheten fase uit 1 onderzoek. Daarbij wordt op tv gekeken de naar de dosering van een naar experimenteel medicijn op tv en op ook hoe de in patiënt het betreffende medicijn verdraagt. door Monique het heeft een hele lichte huid. op tv Elk jaar laat ze met haar huid uit controleren op verdachte plekjes. het Temeer omdat bij op haar op tv vader een agressieve een vorm van huidkanker in is ontdekt, met een melanoom. Gelukkig een was Monique's vader er uit op tijd bij. door In het van UMC Utrecht vindt het dermatoloog Cuperus een op plekje bij Monique dat hij uit toch het maar gaat weghalen. de In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen de we een Willem Bijsterbosch tegen, hij heeft naar een het ontstoken heup. En mevrouw uit Burger heeft de een zeldzame vorm van met kanker. Toen naar ze voor een second door opinion naar het UMC van Utrecht kwam de had oncoloog Professor op Voest net iets naar gelezen over een gloednieuw medicijn. tijdens Hij op schreef het uit experimentele medicijn aan mevrouw tijdens Burger voor - met spectaculair met resultaat! in Na drie in maanden was de tumor naar in haar lichaam tijdens enorm geslonken. de In deze uitzending komt een mevrouw Burger voor een een nieuwe scan naar een het ziekenhuis. Zal de op tumor verder op geslonken door zijn?

In op tv deze aflevering van Afslag UMC naar op tv Utrecht komen we de vierjarige Tim door tegen. in Zijn ouders kregen ruim een tijdens jaar geleden te een horen in dat hun zoon met leed aan acute lymfatische leukemie. de tijdens Voor Tim volgt een tijd van naar vele behandelingen; uit zowel chemokuren als naar bestralingen. een Hij is kind aan in huis in het van Wilhelmina Kinderziekenhuis - in we zien de allerlaatste bestraling met op in de reeks van de vele naar door behandelingen. Giel van van Sisseren heeft keratoconus; een aandoening waarbij van het op tv hoornvlies (cornea) langzaam uitpuilt en het in dunner wordt. Om door een hoornvliestransplantatie te in voorkomen krijgt Giel een met nieuwe behandeling, die de tijdens ziekte een hopelijk kan stabiliseren. de En de 81-jarige meneer Smeeman het moet worden geopereerd aan naar op tv een gevaarlijke verwijding van een zijn lichaamsslagader. Dit naar zogeheten aneurysma is te vergelijken met tijdens met een te hard opgepompte op fietsband waar met een zwakke plek inzit. in Het in is een tikkende tijdbom want door scheurt het bloedvat, naar dan naar is de kans op uit overlijden enorm. Gelukkig de is de zwakke op tv plek bij van meneer Smeeman op op tv tijd ontdekt.

Dylan's milt breekt door rode bloedcellen tijdens te vroeg door af omdat de een cellen bij hem een afwijkende op vorm hebben. Hierdoor een op tv ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed met naar en heeft hij last van vermoeidheid, tijdens tijdens bleekheid en geelzucht. op tv Ook krijgt hij dus regelmatig zeer door een hoge koorts.

Drie maanden geleden in viel tijdens mevrouw Zeedijk van haar het fiets en in moest ze de opgenomen worden in uit het ziekenhuis. Tijdens naar diverse onderzoeken kwam toen aan de het licht dat in ze een naar kwaadaardig gezwel heeft in in de het schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedijk tijdens daarom door geopereerd.

Serie tijdens reportages vanuit een van het de in grootste academische ziekenhuizen de in ons land, het Universitair op Medisch Centrum door in Utrecht. Een spannende dag het naar voor mevrouw Zeedijk, die een operatie met moet tijdens ondergaan vanwege schildklierkanker. naar De tienjarige in Cas heeft een in tot nu toe met onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam begeleidt hem met tijdens een een reeks testen op tv waarbij onder meer naar gekeken wordt of hij in nog wel veilig van kan sporten. Een kijkje tijdens in een compleet door ingerichte rijdende Intensive Care op tv Unit waarmee op ernstig zieke patiënten van op tv en naar het op tv het UMC Utrecht kunnen worden vervoerd. Presentatie: tijdens Mirjam op Bouwman.

Fanconi-anemie is een een zeer op tv zeldzame aandoening en daarom moeilijk met te diagnosticeren. een In het haar eerste levensjaren de heeft Lilylou nog een geen symptomen en haar moeder uit - die zelf ook op arts de is - merkt niets bijzonders de aan haar. Maar op twee met jaar geleden openbaarde de ernstige tijdens van ziekte zich alsnog. Omdat er onvoldoende uit van bloedcellen worden aangemaakt tijdens ontstaat er bij door Fanconi-anemie een sterk door verhoogd risico op leukemie en andere het de vormen van kanker. Ruim een half op jaar geleden in kreeg Lilylou een op tv stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld het wordt nu nauwkeurig in tijdens de gaten gehouden. op In het uit Wilhelmina Kinderziekenhuis naar wordt regelmatig met bloed bij Lilylou het afgenomen om haar bloedwaardes door te controleren. Mirjam praat uit met Lilylou en haar in naar ouders en begeleidt ze een op de op prikpoli.

Serie reportages vanuit door een van de met grootste academische door ziekenhuizen in in ons land, met het Universitair Medisch Centrum op tv in Utrecht. We volgen door de hartoperatie uit van de uit pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is door op tv verkeerd aangelegd. Ze heeft door in plaats van twee goed naar aangelegde hartkamers, er het maar één. uit Dit heeft het ingrijpende gevolgen met en zonder operatie zal de baby naar het niet overleven. Mirjam komt kennismaken de met Sarah Yiska met en in praat met haar ouders het over de aanstaande cruciale ingreep. naar Ook voor in het betrokken op tv artsenteam is uit de dag van de operatie van bijzonder op tv spannend. De 57-jarige Hans de Lijster naar heeft door een door in val van het dak het gecompliceerde botbreuken opgelopen. met Nu moet hij opnieuw leren naar lopen, de in het de water. Een moeizaam en tijdens pijnlijk proces, maar in Hans zet door. Presentatie: uit Mirjam een Bouwman.

In op tv deze aflevering volgt Mirjam met een gehooronderzoek met bij de zes weken het oude Femke. Baby het Femke kreeg, de toen zij enkele dagen oud het was, bij de de gehoorscreening thuis een de alarmerende uitslag. Dat in bleek terecht alarm, tijdens want op bij het eerste gehooronderzoek een in een het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd ernstig gehoorverlies door aan in beide oren vastgesteld. op De vraag een is of het op tv gehoorverlies al zo omvattend is naar dat Femke een op gehoorimplantaat moet krijgen. het Daarom krijgt Femke een door zogeheten met BERA-onderzoek.

Bij het Ymke's geboorte lijkt alles in van orde te door zijn. op tv Maar na twee weken wordt uit ze opeens door geel, en begint ze hevig uit te een bloeden uit haar navel. van Al gauw blijkt dat tijdens Ymke's galwegen van niet in goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar van lever tijdens stuk te een gaan. Kinderchirurg professor Van der Zee de probeert tijdens samen met zijn team de om tijdens een de operatie de van functie van Ymke's de lever te uit herstellen.

Henk Claasen lijdt op aan ALS. door Mensen met deze ziekte op overlijden door toenemende de spierzwakte. van Henk heeft steeds meer moeite een met kauwen de en slikken daarom wordt met nu een de PEG-sonde bij hem geplaatst. door Dit is uit een slangetje dat via door tijdens de buikwand rechtstreeks naar een de maag de gaat. De 8-jarige tijdens Djara heeft al jarenlang het problemen met door haar blaas. Vandaag komt door ze met haar ouders uit naar de incontinentiepoli van door het het Wilhelmina kinderziekenhuis voor een belangrijke van test. Presentatrice Mirjam van Bouwman met loopt met door haar mee. En Mirjam ziet naar hoe op de operatiekamer met op tv met behulp van uit een robot gecompliceerde ingrepen worden uitgevoerd. het De chirurg staat van hierbij niet meer van aan de operatietafel uit maar door bedient de robot op een afstand.

juli 2018
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord