Programma gemist?
maart 2017
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek of een revalidatietraject, in het UMC Utrecht komen tegenstellingen dicht bij elkaar. De een krijgt er beterschap en geluk, de ander pijn en verdriet. Duizenden medewerkers zijn er dagelijks aan het werk om patiënten te verzorgen, onderzoek te verrichten en om jonge artsen op te leiden. We zijn aanwezig bij bijzondere - en soms levensreddende - operaties en we begeleiden grote en kleine patiënten op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en poliklinieken.

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek of een revalidatietraject, in het UMC Utrecht komen tegenstellingen dicht bij elkaar. De een krijgt er beterschap en geluk, de ander pijn en verdriet. Duizenden medewerkers zijn er dagelijks aan het werk om patiënten te verzorgen, onderzoek te verrichten en om jonge artsen op te leiden. We zijn aanwezig bij bijzondere - en soms levensreddende - operaties en we begeleiden grote en kleine patiënten op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en poliklinieken. We komen de 29-jarige Mark Breman tegen. Hij kreeg een ernstige vorm van epilepsie nadat hij op driejarige leeftijd was geopereerd aan een hersentumor. Vandaag wordt hij geopereerd en krijgt hij elektrodes geïmplanteerd. Met behulp van deze elektrodes wordt gekeken of de epilepsiehaard in zijn hersenen geopereerd kan worden. De eerste stap is dus een operatie om de elektrodes op de hersenen te leggen. Ook zien we Floor Schalkijk. Zij is veertien en heeft haar hele leven al een vorm van jeugdreuma. Floor komt op controle bij de kinderreumatoloog. En we zien mevrouw van Vliet. Zij heeft een niet operabele vorm van slokdarmkanker. Om de tijd die ze nog heeft draaglijk te maken besluiten de artsen de slokdarm open te houden door het implanteren van een buisje. Het buisje lost na drie maanden vanzelf op. Om de passageproblemen op langere termijn op te lossen wordt zij ook nog bestraald. Het effect van de bestraling overlapt de werking van het buisje. Te samen heeft de dubbele behandeling tot doel de slokdarm open te houden.

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek of een revalidatietraject, in het UMC Utrecht komen tegenstellingen dicht bij elkaar. De een krijgt er beterschap en geluk, de ander pijn en verdriet. Duizenden medewerkers zijn er dagelijks aan het werk om patiënten te verzorgen, onderzoek te verrichten en om jonge artsen op te leiden. We zijn aanwezig bij bijzondere - en soms levensreddende - operaties en we begeleiden grote en kleine patiënten op de meest uiteenlopende verpleegafdelingen en poliklinieken.

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar ziekte positief zou kunnen beïnvloeden. De elfjarige Kimberly is een zorgenkindje. Op fysiek gebied wel te verstaan, want het is een pientere meid die dierenarts wil worden. Maar Kimberly's milt herkent het eigen bloed niet waardoor afvalstoffen in het lichaam achterblijven. De milt zal moeten worden verwijderd. Mevrouw Brunekreeft is doorverwezen naar de val-poli. Deze polikliniek is in het UMC Utrecht speciaal opgezet voor oudere mensen, om te voorkomen dat een valpartij serieuze blessures oplevert. Mevrouw Brunekreeft is al een paar maal flink gevallen en wordt nu onderzocht. Met vallen en opstaan wordt duidelijk wat er met haar aan de hand is.

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een cameraatje worden via kleine sneetjes in het lichaam van de patiënt ingebracht. Het voordeel van een operatierobot is dat de chirurg zeer nauwkeurig kan opereren. Ook heeft hij een beter zicht. Na de ingreep herstelt Henri Kornet wonderbaarlijk snel. Dat komt onder andere doordat de chirurg geen grote wonden hoefde te maken. Ook zien we de vijfjarige Luca. Hij heeft een afweerstoornis waardoor zijn lichaam niet bestand is tegen bacteriën en schimmels. Daarom moet hij een beenmergtransplantatie ondergaan. We volgen de voorbereiding van de transplantatie die niet zonder risico's is. Bij Ans Brak is een galblaastumor ontdekt. Helaas was deze niet operabel en genezen kan niet meer. Ze wordt nu palliatief behandeld. De pijn in haar buik moet worden onderdrukt met morfine. Om het morfinegebruik te verminderen en haar kwaliteit van leven te verbeteren wordt Ans op de pijnpoli behandeld. De artsen blokkeren een zenuwknoop in haar buik waardoor de pijn vermindert.

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, het zogeheten fase 1 onderzoek. Daarbij wordt gekeken naar de dosering van een experimenteel medicijn en ook hoe de patiënt het betreffende medicijn verdraagt. Monique heeft een hele lichte huid. Elk jaar laat ze haar huid controleren op verdachte plekjes. Temeer omdat bij haar vader een agressieve vorm van huidkanker is ontdekt, een melanoom. Gelukkig was Monique's vader er op tijd bij. In het UMC Utrecht vindt dermatoloog Cuperus een plekje bij Monique dat hij toch maar gaat weghalen. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen we Willem Bijsterbosch tegen, hij heeft een ontstoken heup. En mevrouw Burger heeft een zeldzame vorm van kanker. Toen ze voor een second opinion naar het UMC Utrecht kwam had oncoloog Professor Voest net iets gelezen over een gloednieuw medicijn. Hij schreef het experimentele medicijn aan mevrouw Burger voor - met spectaculair resultaat! Na drie maanden was de tumor in haar lichaam enorm geslonken. In deze uitzending komt mevrouw Burger voor een nieuwe scan naar het ziekenhuis. Zal de tumor verder geslonken zijn?

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren als bestralingen. Hij is kind aan huis in het Wilhelmina Kinderziekenhuis - we zien de allerlaatste bestraling in de reeks van de vele behandelingen. Giel van Sisseren heeft keratoconus; een aandoening waarbij het hoornvlies (cornea) langzaam uitpuilt en dunner wordt. Om een hoornvliestransplantatie te voorkomen krijgt Giel een nieuwe behandeling, die de ziekte hopelijk kan stabiliseren. En de 81-jarige meneer Smeeman moet worden geopereerd aan een gevaarlijke verwijding van zijn lichaamsslagader. Dit zogeheten aneurysma is te vergelijken met een te hard opgepompte fietsband waar een zwakke plek inzit. Het is een tikkende tijdbom want scheurt het bloedvat, dan is de kans op overlijden enorm. Gelukkig is de zwakke plek bij meneer Smeeman op tijd ontdekt.

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij dus regelmatig zeer hoge koorts.

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedijk daarom geopereerd.

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige Cas heeft een tot nu toe onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam begeleidt hem tijdens een reeks testen waarbij onder meer gekeken wordt of hij nog wel veilig kan sporten. Een kijkje in een compleet ingerichte rijdende Intensive Care Unit waarmee ernstig zieke patiënten van en naar het UMC Utrecht kunnen worden vervoerd. Presentatie: Mirjam Bouwman.

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden openbaarde de ernstige ziekte zich alsnog. Omdat er onvoldoende bloedcellen worden aangemaakt ontstaat er bij Fanconi-anemie een sterk verhoogd risico op leukemie en andere vormen van kanker. Ruim een half jaar geleden kreeg Lilylou een stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld wordt nu nauwkeurig in de gaten gehouden. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt regelmatig bloed bij Lilylou afgenomen om haar bloedwaardes te controleren. Mirjam praat met Lilylou en haar ouders en begeleidt ze op de prikpoli.

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van twee goed aangelegde hartkamers, er maar één. Dit heeft ingrijpende gevolgen en zonder operatie zal de baby niet overleven. Mirjam komt kennismaken met Sarah Yiska en praat met haar ouders over de aanstaande cruciale ingreep. Ook voor het betrokken artsenteam is de dag van de operatie bijzonder spannend. De 57-jarige Hans de Lijster heeft door een val van het dak gecompliceerde botbreuken opgelopen. Nu moet hij opnieuw leren lopen, in het water. Een moeizaam en pijnlijk proces, maar Hans zet door. Presentatie: Mirjam Bouwman.

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronderzoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd ernstig gehoorverlies aan beide oren vastgesteld. De vraag is of het gehoorverlies al zo omvattend is dat Femke een gehoorimplantaat moet krijgen. Daarom krijgt Femke een zogeheten BERA-onderzoek.

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Kinderchirurg professor Van der Zee probeert samen met zijn team om tijdens een operatie de functie van Ymke's lever te herstellen.

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtstreeks naar de maag gaat. De 8-jarige Djara heeft al jarenlang problemen met haar blaas. Vandaag komt ze met haar ouders naar de incontinentiepoli van het Wilhelmina kinderziekenhuis voor een belangrijke test. Presentatrice Mirjam Bouwman loopt met haar mee. En Mirjam ziet hoe op de operatiekamer met behulp van een robot gecompliceerde ingrepen worden uitgevoerd. De chirurg staat hierbij niet meer aan de operatietafel maar bedient de robot op afstand.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord