Programma gemist?

Serie reportages waarin het met patiënten en medewerkers in een van van de grootste academische naar naar ziekenhuizen van ons uit land, het Universitair Medisch Centrum in van Utrecht, gevolgd worden. tijdens Of het in nu gaat om een uit ingewikkelde chirurgische naar ingreep, een polibezoek een of een naar revalidatietraject, in het UMC een Utrecht komen tegenstellingen dicht door bij naar elkaar. De een krijgt het er beterschap naar en geluk, tijdens de ander pijn en verdriet. in Duizenden medewerkers zijn er van dagelijks naar aan het werk om door patiënten te verzorgen, onderzoek uit door te verrichten en om jonge naar artsen op de te leiden. op We zijn aanwezig bij bijzondere door - en soms levensreddende in - operaties het en we begeleiden grote een en kleine op tv patiënten op de meest door uiteenlopende verpleegafdelingen van en uit poliklinieken.

Serie reportages waarin de patiënten en medewerkers de in een een van de met grootste academische ziekenhuizen in van ons land, het op tv Universitair Medisch de Centrum in Utrecht, in gevolgd worden. Of het het nu gaat om een met in ingewikkelde chirurgische ingreep, een op polibezoek of op een revalidatietraject, in het UMC op tv Utrecht de komen tegenstellingen dicht bij het elkaar. De een krijgt tijdens er uit beterschap en geluk, de ander pijn de en verdriet. Duizenden door medewerkers zijn de er naar dagelijks aan het op tv werk om patiënten op te verzorgen, onderzoek te door verrichten en tijdens om jonge artsen op uit te leiden. op tv We zijn aanwezig bij bijzondere - uit en soms op tv levensreddende - operaties en op naar we begeleiden grote met en kleine patiënten naar op de meest naar uiteenlopende verpleegafdelingen en poliklinieken. het We komen de de 29-jarige Mark Breman tegen. Hij tijdens kreeg een door ernstige een vorm van epilepsie nadat hij van op driejarige naar leeftijd was geopereerd het aan een hersentumor. Vandaag door wordt hij geopereerd en het krijgt hij door elektrodes geïmplanteerd. het Met behulp het van deze elektrodes door wordt gekeken of op tv de epilepsiehaard in op tv zijn hersenen geopereerd het kan worden. De eerste stap door is dus een operatie tijdens om de elektrodes van op op de hersenen te leggen. Ook in zien we Floor op tv Schalkijk. Zij de is veertien uit en heeft haar hele het leven al een een vorm van jeugdreuma. Floor naar komt op naar controle bij op de kinderreumatoloog. En we tijdens zien mevrouw tijdens van Vliet. Zij heeft een naar een niet operabele vorm van slokdarmkanker. Om in de tijd die op ze naar nog heeft het draaglijk te maken besluiten de artsen tijdens tijdens de slokdarm open tijdens te houden door het implanteren van van een een buisje. Het buisje lost door na drie maanden met vanzelf op. op tv Om de passageproblemen tijdens op langere termijn op te van het lossen wordt zij ook nog in bestraald. Het effect van op tv de bestraling met overlapt de de werking van het buisje. Te op tv op samen heeft de dubbele behandeling tot op tv van doel de slokdarm open met te houden.

Serie reportages waarin naar patiënten tijdens en medewerkers in een van met uit de grootste academische ziekenhuizen van ons op land, het het Universitair Medisch Centrum door in Utrecht, gevolgd worden. uit Of van het nu door gaat om een ingewikkelde chirurgische het ingreep, een polibezoek of van een op revalidatietraject, in het UMC Utrecht in komen op tv tegenstellingen dicht bij elkaar. uit De op tv een krijgt er in beterschap en geluk, de ander de pijn en verdriet. de Duizenden medewerkers zijn met er dagelijks aan naar het op tv werk om patiënten te verzorgen, met onderzoek op tv te verrichten en een om jonge artsen het op te leiden. door We zijn aanwezig bij met bijzondere - en soms levensreddende uit - in operaties en van we begeleiden grote in en kleine patiënten op de in meest uiteenlopende de verpleegafdelingen en van poliklinieken.

De met elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. tijdens Als er op tv geen nieuwe medicijnen een worden ontdekt, van zal ze waarschijnlijk in niet oud worden. Maar er tijdens is hoop want Manon op op mag meewerken aan een tijdens onderzoek naar een nieuwe het medicijn, die het een verloop tijdens van haar ziekte positief tijdens zou kunnen beïnvloeden. van De elfjarige Kimberly is uit een zorgenkindje. het Op fysiek gebied wel te de in verstaan, want het is op een pientere meid die op tv dierenarts wil worden. op tv Maar Kimberly's milt herkent van het eigen bloed het niet door waardoor afvalstoffen in het uit lichaam met achterblijven. De milt zal moeten worden door op tv verwijderd. Mevrouw Brunekreeft is doorverwezen in naar de het val-poli. Deze polikliniek is naar in van het UMC Utrecht speciaal opgezet een voor oudere mensen, van om te voorkomen in dat een valpartij van serieuze blessures oplevert. Mevrouw op tv Brunekreeft is al tijdens een paar maal op tv in flink gevallen en wordt naar nu onderzocht. Met vallen op tv en opstaan door wordt duidelijk wat er met het haar aan de in tijdens hand is.

Er het is hierbij tijdens eigenlijk sprake van een interface tussen een chirurg en op tv patiënt. De tijdens chirurg opereert vanuit een op tv console in een hoek het naar van de OK. Zijn de instrumenten zitten in aan een robot uit boven het lichaam door van de patiënt. De instrumenten en het een cameraatje worden met door via kleine sneetjes in het lichaam het van de het patiënt ingebracht. Het voordeel een van een met operatierobot tijdens is dat de chirurg door zeer nauwkeurig kan het opereren. Ook heeft door hij een met beter zicht. Na de ingreep tijdens herstelt Henri Kornet op tv wonderbaarlijk snel. van Dat komt onder andere doordat van de chirurg een geen grote wonden hoefde naar te een maken. Ook zien we de door vijfjarige Luca. Hij door heeft een afweerstoornis op waardoor tijdens zijn lichaam niet bestand van is naar tegen bacteriën en schimmels. Daarom een moet op hij een beenmergtransplantatie ondergaan. We volgen van de voorbereiding naar van de transplantatie in die niet door zonder risico's is. Bij met Ans Brak is een in galblaastumor uit ontdekt. Helaas was deze met niet operabel van en genezen kan niet meer. een Ze op tv wordt nu palliatief uit behandeld. De pijn in in haar op buik moet worden door onderdrukt met morfine. Om tijdens het morfinegebruik te verminderen op tv en haar kwaliteit de van leven te verbeteren op wordt door Ans op de pijnpoli behandeld. een De een artsen blokkeren een zenuwknoop naar in haar buik tijdens waardoor de pijn in vermindert.

In op deze aflevering van op tv Afslag UMC Utrecht de zien we meneer door Hendriks. Hij heeft een een uitgezaaide vorm van in endeldarmkanker met en bijna geen in kans meer om nog op beter te worden. Toch tijdens doet in meneer Hendriks mee aan een op tv onderzoek naar naar nieuwe geneesmiddelen een tegen kanker, het zogeheten fase een 1 onderzoek. Daarbij wordt tijdens gekeken naar tijdens de dosering van tijdens een de experimenteel medicijn en uit ook hoe de patiënt het betreffende op tv medicijn door verdraagt. Monique heeft een door hele lichte het huid. Elk jaar laat ze naar de haar huid controleren op met verdachte plekjes. Temeer omdat bij de haar vader een van agressieve het vorm van huidkanker is uit ontdekt, van een melanoom. Gelukkig was Monique's vader een er op in tijd bij. In door het UMC Utrecht in vindt tijdens dermatoloog Cuperus een plekje bij Monique met de dat hij toch maar op tv gaat weghalen. tijdens In het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen het we Willem Bijsterbosch tijdens tegen, door hij heeft een ontstoken heup. uit En met mevrouw Burger heeft een een zeldzame vorm van kanker. Toen uit door ze voor een met second opinion naar het een UMC Utrecht kwam had uit oncoloog met Professor Voest net het iets gelezen over een een gloednieuw medicijn. Hij schreef het de experimentele medicijn aan een mevrouw Burger met voor - met spectaculair in resultaat! Na op tv drie maanden was door de tumor uit in haar lichaam door enorm geslonken. In op tv deze uitzending komt mevrouw Burger met uit voor een nieuwe door scan naar het met ziekenhuis. Zal de tumor verder geslonken door door zijn?

In deze aflevering een uit van Afslag UMC het Utrecht komen we de vierjarige Tim op tegen. tijdens Zijn ouders kregen ruim in een door jaar geleden te naar horen dat hun zoon naar leed aan acute een lymfatische leukemie. met Voor Tim volgt op een tijd van vele in behandelingen; zowel chemokuren met als bestralingen. Hij van is kind aan huis in van het Wilhelmina naar Kinderziekenhuis uit - we zien de allerlaatste uit bestraling het in de reeks van een de vele op tv behandelingen. Giel van Sisseren heeft keratoconus; de een aandoening waarbij uit het in hoornvlies (cornea) langzaam op tv uitpuilt en dunner wordt. Om een een een hoornvliestransplantatie te op tv voorkomen krijgt Giel een nieuwe behandeling, van die de van ziekte hopelijk uit kan stabiliseren. En de een 81-jarige meneer Smeeman met moet van worden geopereerd aan een gevaarlijke verwijding uit van zijn met lichaamsslagader. Dit zogeheten aneurysma het is te een vergelijken met een uit te van hard opgepompte fietsband waar op tv een zwakke plek inzit. Het door het is een tikkende het tijdbom want scheurt het bloedvat, dan tijdens is de kans op tv op overlijden enorm. van de Gelukkig is de zwakke plek op bij meneer Smeeman op in tijd op tv ontdekt.

Dylan's tijdens milt breekt rode bloedcellen te tijdens vroeg af door omdat de in cellen bij hem een afwijkende uit naar vorm hebben. Hierdoor ontstaat op een tekort aan zuurstoftransporterend van bloed en tijdens heeft hij last van op tv vermoeidheid, bleekheid en met geelzucht. naar Ook krijgt hij op tv dus regelmatig zeer hoge van koorts.

Drie in maanden geleden viel mevrouw Zeedijk op van op haar fiets en moest ze op opgenomen worden op tv in het ziekenhuis. op tv Tijdens de diverse onderzoeken kwam toen aan het naar licht dat naar ze een kwaadaardig gezwel uit uit heeft in de schildklier. op Vandaag wordt mevrouw van Zeedijk daarom met geopereerd.

Serie op tv reportages vanuit een van de op tv grootste academische ziekenhuizen van in ons land, op tv het Universitair tijdens Medisch Centrum tijdens in Utrecht. Een spannende dag door voor tijdens mevrouw Zeedijk, de die een operatie moet naar ondergaan vanwege schildklierkanker. van De tienjarige met Cas heeft een tot nu toe een onbekende met stofwisselingsziekte. Mirjam begeleidt hem tijdens een een reeks testen het waarbij de onder meer gekeken wordt of tijdens hij met nog wel naar veilig kan sporten. Een kijkje in tijdens in een compleet ingerichte rijdende Intensive Care met Unit op waarmee ernstig zieke patiënten van naar een en naar het UMC Utrecht kunnen met worden vervoerd. met Presentatie: door Mirjam Bouwman.

Fanconi-anemie is uit een zeer zeldzame van aandoening en daarom moeilijk uit op te diagnosticeren. In de haar eerste levensjaren heeft in Lilylou nog geen van symptomen en haar moeder - de die een zelf ook arts naar is - op merkt niets bijzonders aan haar. Maar van twee tijdens jaar geleden openbaarde de op ernstige ziekte op tv zich alsnog. in Omdat er onvoldoende bloedcellen uit worden aangemaakt ontstaat er van bij Fanconi-anemie door een sterk verhoogd het risico op leukemie en in andere op tv vormen van kanker. Ruim een tijdens half naar jaar geleden kreeg een Lilylou een stamceltransplantatie. Haar bloedbeeld de wordt nu een nauwkeurig in de op tv gaten gehouden. In het van Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt tijdens regelmatig bloed bij in Lilylou afgenomen om haar op tv van bloedwaardes te controleren. Mirjam praat met op op Lilylou en haar uit ouders en begeleidt naar ze op de op tv prikpoli.

Serie reportages vanuit in een van de de op tv grootste academische ziekenhuizen in in ons land, de het Universitair Medisch door Centrum in Utrecht. tijdens We volgen de hartoperatie van tijdens de tijdens pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart tijdens is verkeerd de aangelegd. Ze heeft uit in plaats de van twee goed aangelegde hartkamers, er door maar één. Dit door op tv heeft ingrijpende gevolgen en zonder operatie in zal het de baby niet door overleven. Mirjam komt kennismaken met tijdens Sarah Yiska de en praat met haar uit op ouders over de aanstaande cruciale ingreep. van naar Ook voor het betrokken artsenteam is met de dag met van op tv de operatie bijzonder spannend. met De 57-jarige de Hans de Lijster naar heeft door een val van door het dak gecompliceerde botbreuken uit opgelopen. Nu moet tijdens hij tijdens opnieuw leren lopen, in het het door water. Een moeizaam en pijnlijk tijdens proces, maar Hans zet door door. Presentatie: in Mirjam het Bouwman.

In deze van aflevering volgt Mirjam een een tijdens gehooronderzoek bij de zes weken oude uit Femke. Baby Femke tijdens in kreeg, toen zij enkele dagen oud tijdens de was, bij de gehoorscreening thuis een in alarmerende door uitslag. Dat bleek terecht alarm, van want bij het het eerste uit gehooronderzoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis op het werd ernstig gehoorverlies de aan beide oren vastgesteld. De naar vraag is of het de gehoorverlies met al zo omvattend het is dat Femke op tv een gehoorimplantaat moet krijgen. met Daarom van krijgt Femke een zogeheten tijdens BERA-onderzoek.

Bij Ymke's geboorte in in lijkt alles in orde te zijn. in Maar na in twee weken het wordt ze opeens tijdens geel, en begint van ze hevig te op tv bloeden uit haar navel. een Al gauw blijkt door dat Ymke's galwegen van niet het goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar het lever stuk te op tv gaan. Kinderchirurg professor het Van de der Zee probeert samen een met zijn team van om van tijdens een operatie de naar functie van Ymke's lever te met met herstellen.

Henk de Claasen lijdt aan ALS. door Mensen met in deze ziekte overlijden met door toenemende spierzwakte. Henk heeft met steeds meer moeite een met door kauwen en slikken in daarom wordt nu een een PEG-sonde bij hem van geplaatst. met Dit is een het slangetje dat via de buikwand rechtstreeks een naar de maag een gaat. De tijdens 8-jarige op tv Djara heeft al jarenlang problemen met met op tv haar blaas. Vandaag komt naar ze met haar ouders naar naar in de incontinentiepoli van het op tv Wilhelmina kinderziekenhuis voor op tv een belangrijke test. Presentatrice Mirjam op tv het Bouwman loopt met naar haar mee. En in Mirjam ziet hoe op naar de operatiekamer uit met behulp van een een robot gecompliceerde ingrepen worden van uitgevoerd. De chirurg van staat hierbij niet meer van het aan de operatietafel maar bedient de door robot met op afstand.

oktober 2017
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord