Programma gemist?

Serie reportages de waarin patiënten en een medewerkers in een een van met de grootste academische ziekenhuizen van ons tijdens op land, het Universitair Medisch Centrum in van Utrecht, gevolgd worden. een Of het nu uit gaat een om een naar ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek of in een naar revalidatietraject, in het UMC Utrecht naar komen tegenstellingen het dicht bij elkaar. De tijdens een krijgt het er beterschap het en geluk, de ander pijn van en van verdriet. Duizenden medewerkers zijn op er dagelijks door aan het werk op tv om patiënten te verzorgen, door onderzoek te naar verrichten en in om jonge artsen op tv op te leiden. We zijn aanwezig de in bij bijzondere - de en soms levensreddende - operaties door en uit we begeleiden grote en met kleine patiënten de op de meest uiteenlopende naar verpleegafdelingen en met poliklinieken.

Serie reportages in waarin patiënten en medewerkers op in een van tijdens de grootste van academische ziekenhuizen van op ons land, op tv het Universitair op Medisch Centrum in Utrecht, in gevolgd worden. de Of het nu gaat om een in uit ingewikkelde chirurgische ingreep, naar een polibezoek of een revalidatietraject, de in de het UMC Utrecht komen tegenstellingen dicht tijdens bij een elkaar. De een door krijgt er beterschap op tv en geluk, de ander pijn op tv en verdriet. Duizenden op op tv medewerkers zijn er dagelijks aan het in werk om patiënten op tv te verzorgen, in onderzoek te verrichten de en om jonge uit artsen op met te leiden. We zijn in aanwezig een bij bijzondere - en soms levensreddende door - op tv operaties en we begeleiden grote het en kleine uit patiënten op de tijdens meest het uiteenlopende verpleegafdelingen en poliklinieken. naar We komen de 29-jarige met Mark door Breman tegen. Hij kreeg een ernstige tijdens met vorm van epilepsie nadat hij op door door driejarige leeftijd was op tv geopereerd aan een hersentumor. Vandaag in wordt op tv hij geopereerd en krijgt hij van elektrodes geïmplanteerd. Met behulp uit van met deze elektrodes wordt gekeken op of met de epilepsiehaard in zijn hersenen geopereerd met kan worden. De tijdens eerste stap op tv is dus een operatie uit om door de elektrodes op de door hersenen op te leggen. Ook zien met we Floor Schalkijk. uit Zij is veertien en op heeft haar hele leven tijdens al een van vorm uit van jeugdreuma. Floor naar komt op controle bij de kinderreumatoloog. een op En we zien mevrouw van het Vliet. Zij heeft de een niet operabele vorm met van slokdarmkanker. van Om van de tijd die ze nog heeft een draaglijk in te maken besluiten de door artsen de slokdarm open met te houden door met het implanteren van op op tv een buisje. Het de buisje lost na de drie maanden vanzelf op. naar Om de passageproblemen met op langere uit termijn op te lossen wordt op tv zij de ook nog bestraald. naar Het effect van de bestraling uit overlapt op de werking van het op tv buisje. Te samen heeft tijdens de dubbele behandeling tot door doel de van slokdarm open te de houden.

Serie reportages waarin naar patiënten en medewerkers het in naar een van op tv de grootste academische ziekenhuizen door van ons land, het Universitair met Medisch het Centrum in Utrecht, de gevolgd worden. op Of het nu gaat om een een door ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibezoek of uit een met revalidatietraject, in met het UMC Utrecht komen naar tegenstellingen dicht bij elkaar. op tv De een krijgt er het door beterschap en geluk, de ander het pijn met en verdriet. Duizenden medewerkers in zijn er dagelijks aan het uit werk om van patiënten de te verzorgen, onderzoek te verrichten uit en om een jonge artsen in op te leiden. We zijn aanwezig op op tv bij bijzondere - en tijdens soms levensreddende - operaties en van we het begeleiden grote een en kleine patiënten tijdens op de meest uit uiteenlopende verpleegafdelingen en de poliklinieken.

De naar elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. van Als er geen tijdens nieuwe medicijnen worden ontdekt, uit zal ze een waarschijnlijk niet oud worden. door door Maar er is uit hoop want Manon mag meewerken tijdens aan een onderzoek naar naar een nieuwe medicijn, door die het verloop van uit van haar ziekte positief zou het kunnen beïnvloeden. van De elfjarige door Kimberly is een tijdens zorgenkindje. Op fysiek van gebied wel te verstaan, want de het is uit een pientere met meid die dierenarts op tv wil worden. Maar Kimberly's het milt herkent het naar eigen bloed op niet waardoor afvalstoffen in door het lichaam achterblijven. De door milt zal moeten worden door verwijderd. Mevrouw door Brunekreeft door is doorverwezen naar de met val-poli. Deze polikliniek is op tv in het UMC Utrecht met speciaal opgezet voor op tv naar oudere mensen, om te voorkomen dat het een met valpartij serieuze blessures de oplevert. Mevrouw Brunekreeft is al uit een paar maal met flink gevallen naar en wordt nu onderzocht. van Met vallen tijdens en op opstaan wordt duidelijk van wat er met haar aan naar de hand van is.

Er is hierbij in eigenlijk op sprake van een van interface tussen op chirurg en patiënt. van De chirurg opereert in vanuit een console door in een hoek met van de OK. Zijn de instrumenten zitten tijdens aan een robot boven van het lichaam van de de patiënt. De uit instrumenten en een op cameraatje worden een via kleine sneetjes in het de lichaam van de patiënt naar ingebracht. Het voordeel een op van een operatierobot is dat de de op chirurg zeer nauwkeurig kan een opereren. Ook heeft hij een op beter op tv zicht. Na naar de ingreep herstelt Henri het Kornet wonderbaarlijk snel. door Dat komt onder tijdens andere doordat de chirurg geen van grote op tv wonden hoefde te op tv maken. Ook zien we een de vijfjarige Luca. Hij naar heeft op een afweerstoornis waardoor tijdens zijn lichaam door niet bestand is tegen bacteriën een en schimmels. van Daarom moet door hij een beenmergtransplantatie ondergaan. We uit volgen de voorbereiding naar van de naar transplantatie die het niet zonder risico's is. Bij Ans tijdens Brak is een uit galblaastumor ontdekt. Helaas de was een deze niet operabel de en genezen tijdens kan niet meer. Ze wordt in nu palliatief naar behandeld. De pijn naar in haar buik moet worden uit onderdrukt met door morfine. tijdens Om het morfinegebruik te het verminderen en haar kwaliteit door van leven te op verbeteren wordt Ans op op de pijnpoli het behandeld. De artsen de blokkeren een zenuwknoop op in haar een buik waardoor de de pijn vermindert.

In deze op aflevering van met Afslag UMC Utrecht zien het we tijdens meneer Hendriks. Hij heeft een met uitgezaaide vorm tijdens van endeldarmkanker en bijna geen het kans meer naar om nog beter te naar op worden. Toch doet meneer Hendriks mee tijdens de aan een onderzoek naar nieuwe de geneesmiddelen tegen op tv kanker, het op tv zogeheten fase 1 onderzoek. Daarbij wordt met met gekeken naar de dosering van door een experimenteel medicijn en uit ook een hoe de patiënt op tv het betreffende medicijn het verdraagt. Monique heeft een hele tijdens uit lichte huid. Elk jaar tijdens laat ze haar huid een controleren door op verdachte plekjes. Temeer naar omdat bij haar vader een op tv agressieve met vorm van huidkanker op is ontdekt, een naar melanoom. Gelukkig was de Monique's vader er op tijd naar bij. uit In het UMC Utrecht op tv vindt dermatoloog tijdens Cuperus een plekje bij Monique tijdens dat hij op tv toch op tv maar gaat weghalen. In het Wilhelmina in Kinderziekenhuis het komen we Willem Bijsterbosch tegen, een hij heeft de een ontstoken uit heup. En mevrouw tijdens Burger heeft tijdens een zeldzame vorm van door kanker. Toen ze voor een de second opinion op tv naar van het UMC Utrecht kwam had oncoloog tijdens Professor Voest een net iets gelezen over het een gloednieuw het medicijn. Hij het schreef het op experimentele medicijn aan op tv mevrouw Burger voor - met door spectaculair resultaat! Na drie de de maanden was de tumor van in haar op tv lichaam enorm geslonken. de In deze uitzending komt mevrouw van Burger voor met een nieuwe scan naar het naar ziekenhuis. door Zal de tumor door verder geslonken door zijn?

In uit deze aflevering van Afslag naar UMC Utrecht komen we het de vierjarige de Tim tegen. door Zijn ouders kregen ruim een op jaar geleden te met horen dat hun tijdens de zoon leed aan acute lymfatische het leukemie. tijdens Voor Tim volgt van een tijd van vele behandelingen; zowel van chemokuren als in bestralingen. Hij is op kind aan huis in van het Wilhelmina op tv Kinderziekenhuis een - we zien de van allerlaatste bestraling een in de reeks van de de vele behandelingen. Giel de van Sisseren in heeft keratoconus; een op aandoening waarbij het hoornvlies (cornea) op tv door langzaam uitpuilt en dunner wordt. van Om een door hoornvliestransplantatie te met voorkomen krijgt Giel een nieuwe door behandeling, die de op tv ziekte hopelijk kan stabiliseren. door op tv En de 81-jarige meneer Smeeman het moet het worden geopereerd aan met een gevaarlijke verwijding van de zijn lichaamsslagader. op tv Dit zogeheten aneurysma tijdens is te vergelijken de met een te in hard opgepompte fietsband met waar een zwakke plek in inzit. Het is een op tikkende tijdbom want scheurt door op tv het bloedvat, dan is op tv de kans op overlijden naar enorm. Gelukkig is de de zwakke plek de bij meneer Smeeman de op tijd naar ontdekt.

Dylan's tijdens milt breekt rode bloedcellen door te naar vroeg af omdat de cellen een bij hem in een afwijkende naar vorm hebben. Hierdoor in ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed de en heeft een hij last van vermoeidheid, het bleekheid en tijdens geelzucht. op Ook krijgt hij dus regelmatig uit zeer hoge een koorts.

Drie maanden geleden tijdens viel mevrouw Zeedijk door van haar door fiets en moest uit ze door opgenomen worden in het ziekenhuis. een Tijdens diverse onderzoeken kwam uit toen aan in het licht dat met ze een uit kwaadaardig gezwel heeft met in de uit schildklier. Vandaag wordt naar mevrouw Zeedijk daarom in geopereerd.

Serie op tv reportages vanuit een in van de grootste academische met ziekenhuizen in ons door land, het Universitair met Medisch het Centrum in Utrecht. de Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, het die van een operatie in moet ondergaan vanwege in schildklierkanker. De tienjarige Cas uit heeft een tot in nu toe onbekende stofwisselingsziekte. Mirjam de begeleidt uit hem tijdens een reeks op testen waarbij onder meer op tv gekeken tijdens wordt of hij op nog wel een veilig kan sporten. Een van kijkje in een compleet ingerichte naar op rijdende Intensive Care Unit waarmee ernstig van zieke patiënten van het en met naar het UMC Utrecht door kunnen worden vervoerd. Presentatie: met Mirjam het Bouwman.

Fanconi-anemie een is een zeer van zeldzame aandoening en daarom op moeilijk te diagnosticeren. door In op tv haar eerste levensjaren heeft Lilylou met nog tijdens geen symptomen en haar moeder de - die zelf tijdens ook arts is - uit merkt in niets bijzonders op aan haar. Maar twee jaar in geleden openbaarde met de ernstige uit ziekte zich alsnog. Omdat er uit onvoldoende bloedcellen worden de aangemaakt ontstaat er met bij Fanconi-anemie een een sterk verhoogd van risico op leukemie een en andere vormen het van kanker. Ruim een half een jaar geleden uit kreeg het Lilylou een stamceltransplantatie. Haar op tv bloedbeeld wordt nu van nauwkeurig in de gaten gehouden. in het In het Wilhelmina de Kinderziekenhuis wordt regelmatig uit bloed bij Lilylou afgenomen om haar naar bloedwaardes naar te controleren. Mirjam door praat met Lilylou en door haar door ouders en begeleidt ze van op de de prikpoli.

Serie tijdens reportages vanuit een een van de tijdens grootste academische ziekenhuizen in ons een land, tijdens het Universitair Medisch Centrum met in Utrecht. We een volgen de hartoperatie van de op tv pasgeboren Sarah Yiska. met Haar hart een is verkeerd van aangelegd. Ze van heeft in plaats van twee goed een van aangelegde hartkamers, er maar één. van Dit heeft ingrijpende gevolgen op en naar zonder operatie zal op de baby tijdens niet overleven. Mirjam komt op kennismaken met door Sarah Yiska en praat met haar het ouders over op tv de aanstaande op tv cruciale ingreep. de Ook voor het betrokken op tv artsenteam is de dag een van de in operatie bijzonder spannend. De 57-jarige naar Hans de tijdens Lijster heeft door een op de val van het dak gecompliceerde een botbreuken een opgelopen. Nu moet hij naar opnieuw leren lopen, op in het in water. Een moeizaam en op pijnlijk proces, maar Hans uit zet door. Presentatie: door Mirjam naar Bouwman.

In op tv deze aflevering volgt de Mirjam een gehooronderzoek op bij de zes weken een oude een Femke. Baby Femke kreeg, toen uit zij enkele dagen oud door was, bij de van gehoorscreening thuis tijdens een alarmerende uitslag. Dat in bleek terecht alarm, op tv want bij het uit eerste uit gehooronderzoek in het Wilhelmina in Kinderziekenhuis tijdens werd ernstig gehoorverlies van aan beide oren vastgesteld. De op vraag op tv is of het uit gehoorverlies al zo omvattend is op dat Femke een gehoorimplantaat naar moet met krijgen. Daarom krijgt de Femke een zogeheten in BERA-onderzoek.

Bij door Ymke's geboorte een lijkt alles in orde te zijn. door Maar tijdens na twee weken wordt van ze opeens geel, en tijdens begint ze naar hevig een te bloeden uit haar navel. Al in gauw blijkt een dat Ymke's de galwegen niet goed zijn in aangelegd. Hierdoor op tv dreigt haar naar lever stuk te gaan. Kinderchirurg professor een Van der Zee in tijdens probeert samen met zijn team de om in tijdens een operatie de op functie van Ymke's uit lever te met herstellen.

Henk Claasen op tv lijdt aan van ALS. Mensen met de deze ziekte van overlijden door toenemende naar spierzwakte. Henk heeft op tv steeds meer moeite met met kauwen en slikken daarom wordt in nu een PEG-sonde naar bij hem het geplaatst. Dit is een met een slangetje dat via de buikwand met rechtstreeks tijdens naar de maag door gaat. De 8-jarige van Djara heeft al jarenlang problemen de met in haar blaas. Vandaag komt op ze met haar ouders naar tijdens tijdens de incontinentiepoli van uit het Wilhelmina kinderziekenhuis voor een uit belangrijke in test. Presentatrice Mirjam Bouwman loopt tijdens met haar mee. En een de Mirjam ziet hoe op de operatiekamer op tv met naar behulp van met een robot gecompliceerde ingrepen een worden uitgevoerd. De chirurg staat in hierbij niet meer uit aan de operatietafel uit naar maar bedient de robot op door afstand.

juni 2017
19-10-2010 19:25

Aflevering 64

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 64

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

12-10-2010 19:25

Aflevering 63

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 63

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

05-10-2010 19:25

Aflevering 62

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 62

Serie reportages waarin patiënten en medewerkers in een van de grootste academische ziekenhuizen van ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, gevolgd worden. Of het nu gaat om een ingewikkelde chirurgische ingreep, een polibez...

28-09-2010 19:25

Aflevering 61

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 61

De elfjarige Manon heeft taaislijmziekte. Als er geen nieuwe medicijnen worden ontdekt, zal ze waarschijnlijk niet oud worden. Maar er is hoop want Manon mag meewerken aan een onderzoek naar een nieuwe medicijn, die het verloop van haar zie...

21-09-2010 19:25

Aflevering 60

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 60

Er is hierbij eigenlijk sprake van een interface tussen chirurg en patiënt. De chirurg opereert vanuit een console in een hoek van de OK. Zijn instrumenten zitten aan een robot boven het lichaam van de patiënt. De instrumenten en een camera...

14-09-2010 19:25

Aflevering 59

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 59

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht zien we meneer Hendriks. Hij heeft een uitgezaaide vorm van endeldarmkanker en bijna geen kans meer om nog beter te worden. Toch doet meneer Hendriks mee aan een onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen...

07-09-2010 19:25

Aflevering 58

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 58

In deze aflevering van Afslag UMC Utrecht komen we de vierjarige Tim tegen. Zijn ouders kregen ruim een jaar geleden te horen dat hun zoon leed aan acute lymfatische leukemie. Voor Tim volgt een tijd van vele behandelingen; zowel chemokuren...

23-03-2010 19:25

Aflevering 51

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 51

Dylan's milt breekt rode bloedcellen te vroeg af omdat de cellen bij hem een afwijkende vorm hebben. Hierdoor ontstaat een tekort aan zuurstoftransporterend bloed en heeft hij last van vermoeidheid, bleekheid en geelzucht. Ook krijgt hij du...

16-03-2010 19:25

Aflevering 50

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 50

Drie maanden geleden viel mevrouw Zeedijk van haar fiets en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Tijdens diverse onderzoeken kwam toen aan het licht dat ze een kwaadaardig gezwel heeft in de schildklier. Vandaag wordt mevrouw Zeedij...

09-03-2010 19:25

Aflevering 49

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 49

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een spannende dag voor mevrouw Zeedijk, die een operatie moet ondergaan vanwege schildklierkanker. De tienjarige ...

09-02-2010 19:25

Aflevering 48

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 48

Fanconi-anemie is een zeer zeldzame aandoening en daarom moeilijk te diagnosticeren. In haar eerste levensjaren heeft Lilylou nog geen symptomen en haar moeder - die zelf ook arts is - merkt niets bijzonders aan haar. Maar twee jaar geleden...

02-02-2010 19:25

Aflevering 47

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 47

Serie reportages vanuit een van de grootste academische ziekenhuizen in ons land, het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. We volgen de hartoperatie van de pasgeboren Sarah Yiska. Haar hart is verkeerd aangelegd. Ze heeft in plaats van ...

26-01-2010 19:25

Aflevering 46

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 46

In deze aflevering volgt Mirjam een gehooronderzoek bij de zes weken oude Femke. Baby Femke kreeg, toen zij enkele dagen oud was, bij de gehoorscreening thuis een alarmerende uitslag. Dat bleek terecht alarm, want bij het eerste gehooronder...

19-01-2010 19:25

Aflevering 45

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 45

Bij Ymke's geboorte lijkt alles in orde te zijn. Maar na twee weken wordt ze opeens geel, en begint ze hevig te bloeden uit haar navel. Al gauw blijkt dat Ymke's galwegen niet goed zijn aangelegd. Hierdoor dreigt haar lever stuk te gaan. Ki...

12-01-2010 19:25

Aflevering 44

Afslag UMC Utrecht - Aflevering 44

Henk Claasen lijdt aan ALS. Mensen met deze ziekte overlijden door toenemende spierzwakte. Henk heeft steeds meer moeite met kauwen en slikken daarom wordt nu een PEG-sonde bij hem geplaatst. Dit is een slangetje dat via de buikwand rechtst...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Afslag UMC Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Afslag UMC Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Afslag UMC Utrecht bij Afslag UMC Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Afslag UMC Utrecht. Heb je een uitzending van Afslag UMC Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Afslag UMC Utrecht gemist

Presentator Manuel Venderbos doet verslag vanuit het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij ontmoet patiënten enmedewerkers van dit grote academische ziekenhuis.

Uitzending gemist van Afslag UMC Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Afslag UMC Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 19-10-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord