Programma gemist?
mei 2017
05-11-2015 19:55

Puberruil XL

Puberruil XL - Puberruil XL

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en komen in een ogenschijnlijk totaal andere onbekende leefomgeving. Metalhead ...

30-11-2010 21:20

Tom - Emmanuel

Puberruil XL - Tom - Emmanuel

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Tom - Emmanuel. De achttienjarige Tom woont met zijn ouders in Nootdorp. Hij komt uit een oer-Hollands gezin. Toms vader is gemeenteraadslid voor de VVD. Tom is gek op gabbermuziek en hardcorefeesten, en af en toe slikt hij daarbij een pilletje. Zijn ouders laten hem vrij, ze vinden hem verantwoordelijk genoeg om zijn eigen keuzes te maken. Tijdens het eten wordt veel gediscussieerd, vooral over politiek en Tom heeft een duidelijke eigen mening. Zo heeft hij niets met religie, hij snapt niet dat mensen in God geloven. Tom volgt een opleiding tot facilitair leidinggevende en werkt in een Grieks restaurant. Verder doet hij lekker waar hij zin in heeft: hij bokst fanatiek, hangt vaak met zijn maten op zijn kamer en gaat uit. In het huishouden hoeft hij niet mee te helpen. Tom is er trots op om Nederlander te zijn. Op zijn kamer hangt de Nederlandse vlag. En waarom ook niet? De zestienjarige Emmanuel neemt zijn geloof heel serieus. Hij zit elk weekend in de kerk en hij drumt mee met de liederen die er worden gezongen. Hij draagt dan traditionele Ghanese kledij, zijn beide ouders komen daar vandaan. Emmanuel wordt streng opgevoed, hij mag niet roken en drinken en draagt zijn steentje bij in het huishouden. Hij woont in de flat in Amsterdam-Noord. Met zijn vrienden is hij vaak al beatboxend op straat te vinden. Maar vergis je niet, Emmanuel is een ambitieuze jongen met serieuze toekomstplannen, die zijn tijd niet wil verdoen. Hoe gaat Emmanuel zich redden als hij vrij wordt gelaten en alleen maar doet wat hij leuk vindt? Kan hij een beetje boksen? En heeft hij het hakken al onder de knie, voordat hij bij zijn allereerste hardcorefeest arriveert? Gaat hij een pilletje proberen nu het mag? En weet hij net als Tom zijn mondje te roeren als de politieke stellingen over tafel vliegen?

16-11-2010 21:20

Nadia - Jetske

Puberruil XL - Nadia - Jetske

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Nadia - Jetske. De artistieke Harakuju-girl Nadia ruilt met de modieuze kakker Jetske. De zestienjarige Nadia uit het Zuid-Hollandse Strijen is niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Ze ziet er uit als een Japanse Harakuju-girl. Haar vriendenkring bestaat uit gothics, alternatieven, cybers, iedereen is welkom. Haar vriendje Remco heeft zwartgeverfd haar en piercings in zijn gezicht. Op straat worden ze allemaal nagekeken en soms nageroepen. Nadia is een creatieve dame. Samen met haar moeder maakt ze diverse Sweet Lolitajurkjes. En die gebruikt ze dan weer bij fotoshoots met haar broer. Nadia doet aan theater en heeft een baan bij een promotiebureau. Regelmatig moet ze verkleed als clown op hoge stelten flyers uitdelen en dat vindt ze te gek. De zestienjarige Jetske woont met haar moeder in Voorhout. Ze noemt zichzelf een kakker. Haar meest geliefde outfits zijn haar Burberry rokjes, daar heeft ze er wel drie van in haar walk-in closet hangen. Uiterlijk is erg belangrijk voor haar. Ze kan niet begrijpen dat sommige jongeren, zoals gothics, zichzelf zo toe kunnen takelen. De flapuit Jetske werkt in een ijssalon en in haar vrije tijd is ze op het strand van Noordwijk te vinden. Ze rookt dan met haar favoriete surfboys een waterpijp. Verder doet ze graag aan hockey en als ze gaat stappen in een loungebar met haar rijke vriendinnen, dan drinkt ze een glaasje... champagne... Bewaart Jetske haar kalmte als ze oog in oog komt te staan met de extreme vrienden van Nadia? En laat ze zich gewillig fotograferen als Sweet Lolita? En wordt Nadia met haar knalrode haar en hoge gegespte laarzen geaccepteerd door de kakkers in Voorhout? En wat vindt ze van het uitgaan in de champagnebar, waar alle meisjes op Uggs lopen en pareltjes dragen? Kan ze een beetje surfen? En hoe voelt ze zich als ze een volledige make-over krijgt inclusief Burberry-rokje en dubbele kraag? Presentatie: Ajouad El Miloudi.

09-11-2010 21:20

Lizzy en Mary-Leen

Puberruil XL - Lizzy en Mary-Leen

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Lizzy en Mary-Leen. De propere Volendamse Lizz ruilt met de muzikale Antilliaanse Mary-Leen. De vijftienjarige Lizz woont samen met haar ouders en broertje in het vissersdorp Volendam. Iedereen weet alles van elkaar en als je jezelf niet goed verzorgd hoor je er niet bij. Lizz houdt absoluut niet van rommel, haar kamer is brandschoon. Elk weekend gaat ze met haar vriendinnen flink los in het Volendamse uitgaansleven op de Dijk. De meeste jongeren beginnen al met drinken op hun twaalfde. Dat is hier heel normaal, aldus Lizz. Lizz ruilt van leven met de zestienjarige Antilliaanse Mary-Leen. Zij woont samen met haar moeder, broertje en zus in een flat in Maassluis. Ze is niet erg met haar uiterlijk bezig en van rommel kijkt ze ook niet op. In Maassluis valt volgens Mary-Leen helemaal niets te beleven. Ze hangt regelmatig met vrienden op straat. Om de hangjongeren iets om handen te geven is er speciaal voor hen een brassband opgericht en Mary-Leen trommelt graag mee. Van uitgaan houdt ze niet van en feestjes vieren ze dus gewoon thuis. Alcohol is uit den boze. Hoe vergaat het Lizz als ze in een flat terechtkomt waar heel andere normen van proper gelden? En bevalt de omgang met jongeren uit allemaal verschillende culturen, die ze uit Volendam niet kent? Mist ze het stappen en drinken met vriendinnen? En wat vindt Mary-Leen ervan als op haar eerste dag meteen heel Volendam op de stoep staat om haar te ontmoeten? Voelt ze zich fijn in de hechte gemeenschap, waar volgens Lizz maar dertien allochtonen wonen, of voelt ze zich bekeken? Zal ze uiteindelijk net zo los gaan in het café als haar Volendamse leeftijdsgenoten? Presentatie: Ajouad El Miloudi.

26-10-2010 21:20

Jelle en Sjoerd

Puberruil XL - Jelle en Sjoerd

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Jelle en Sjoerd. De vrolijke, sociale Jelle ruilt met de schietgrage slachter Sjoerd. De zeventienjarige Jelle woont samen met zijn zusje, broertje en vader in Waalwijk. Jelle is een sociale kletskous. Jelle heeft een enorme vriendinnenclub, waarmee hij naar dansles gaat en de grootste lol heeft. Hij valt op jongens. Het interesseert hem totaal niet wat andere mensen van hem denken. Jelle maakt met zijn vriendenclub de gay-bars onveilig. Naar eigen zeggen zou hij nooit een vlieg kwaad doen. De eveneens zeventienjarige Sjoerd woont met zijn familie in Leersum. Hij heeft bijzondere hobby's. Zo verzamelt hij botten en skeletjes en schiet hij graag met zijn luchtbuks op blikjes in de tuin van zijn oma. Met dode dieren heeft hij totaal geen moeite, want hij heeft een bijbaan in een slagerij. Slachten is zijn passie. Het is een stoere vent die ook nog brandjes blust bij de jeugdbrandweer. Hoe gaat Sjoerd zich redden als hij voor het eerst van zijn leven moet schitteren op de dansvloer? En dat ook nog in de homoscene die hem totaal onbekend is? En hoe vergaat het Jelle als blijkt dat hij in de slachterij een duif moet slachten? En kan hij überhaupt met een luchtbuks overweg?

12-10-2010 21:20

Tsjitske en Gijsje

Puberruil XL - Tsjitske en Gijsje

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Tsjitske en Gijsje. De welgestelde streng opgevoede Tjitske ruilt met de vrije alto Gijsje. De vijftienjarige welgestelde Tjitske woont samen met haar ouders en broertje op een landgoed in Amersfoort. Volgens haar ouders zijn er twee manieren van opvoeden: Of je zit er bovenop, of je laat ze vrij. En wij kiezen voor het eerste. Alcohol en sigaretten zijn verboden en voor de zekerheid liggen er een aantal drugstesten klaar. Tjitske doet aan hockey en zeilen, en haar moeder zorgt ervoor dat ze er altijd representatief uitziet. Ook zit ze sinds kort op een debatclub. Niet omdat Tjitske dat zelf heel graag wil, maar omdat haar moeder dat belangrijk vindt. Tjitske wordt opgevoed tot een modelburger. De zestienjarige Gijsje woont met haar moeder en zusje in het Brabantse Geldrop. Ze hebben het niet breed, maar in hun 'betonnen doos' maken ze het altijd gezellig. Een feestje moet kunnen. Drinken en een jointje roken gebeurt onder toeziend oog van moeder. Pubers doen het hoe dan ook toch wel, dus je kan er maar beter bij zijn, is haar motto. Het gezin is open en hecht. Er zijn nauwelijks regels thuis en in het gezin is iedereen gelijk. Gijsje heeft een sterke eigen mening en een uitgesproken alternatieve kledingstijl, ze laat zich niet graag in een hokje drukken. Hoe zal het Gijsje bevallen in het prachtige, grote landhuis met zwembad als blijkt dat ze haar korset niet aan mag naar school? En hoe voelt ze zich op het alcoholvrije feestje in de tuin waar Tjitskes ouders alles bepalen? Houdt zij het vol zonder sigaretten of gaat ze op ruildag één al in de fout? Tjitske verruilt haar hockeyclub voor 'ruige beuken' tijdens het optreden van een punkband.

05-10-2010 21:15

Shirley en Jade

Puberruil XL - Shirley en Jade

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Shirley en Jade. De fanatieke Feyenoord-fan Shirley ruilt met de Joodse Jade uit Amstelveen. De zestienjarige Shirley woont met haar familie in Noord-Brabantse Putte. De liefde voor Feyenoord is haar met de paplepel ingegoten. Het hele huis is ingericht met Feyenoord memorabilia en haar broertje Brian-Feyenoord is zelfs naar de club vernoemd! Shirley mist geen enkele thuiswedstrijd van haar team en ze heeft een bloedhekel aan Ajax en de Jodenstad Amsterdam. Toen ze eens met schoolreisje naar Amsterdam zou gaan, heeft haar vader haar afgemeld vanwege 'geloofsovertuigingen'. Ze wordt nog liever dood gevonden, dan dat ze naar '020' of 'Jeruzalem' zou gaan. Shirley's vader Wilson zegt dat Joden door zijn voordeur naar binnen mogen en via de achterdeur meteen weer naar buiten moeten... De Joodse Jade is veertien jaar en woont in Amstelveen samen met haar moeder. Hoewel ze niet zwaar gelovig zijn, gaat ze wel naar een Joodse school. Jade zit op een Joodse tennis vereniging en heeft allemaal Joodse vriendinnen. Ze is een slimme, welbespraakte dame die van haar ouders geen bijbaantje hoeft te hebben om geld te verdienen, 'concentreren op school is belangrijker'. Hoe gaat de bijdehante Jade zich redden met de anti-joodse sentimenten bij de Rotterdams familie? Hoe gaat het haar af als enige Amsterdamse tijdens een Feyenoord wedstrijd in de Kuip? Wordt ze opgenomen door de supporters of blijft ze 'de vijand'?

21-09-2010 21:15

Dennis en Erwin

Puberruil XL - Dennis en Erwin

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Dennis en Erwin. Zwaar opgemaakte 'Emo' Dennis ruilt met de nuchtere boer Erwin. De zeventienjarige 'Emo' Dennis woont samen met zijn moeder en zusje in Emmeloord. Dennis is vooral met zijn uiterlijk bezig. Naast zijn skinny jeans en zijn zwart geverfd haar heeft Dennis ook een tongpiercing en twee piercings door zijn lip. Niemand mag aan het kapsel komen wat zijn hele gezicht bedekt. Zijn vrienden zien er net zo bijzonder uit. Dennis is vaak weg van huis en gaat altijd zijn eigen gang. Shockeren met zijn piercings en extreme kapsels vindt hij 'geweldig om te doen!' De zeventienjarige Erwin werkt elke dag hard mee op de boerderij van zijn ouders. Zoals een echte boer betaamt loopt hij op klompen, gaat hij op de trekker naar zijn landbouwopleiding. Erwin drinkt veel bier in de enige plaatselijke kroeg. Elke zaterdag is hij samen met zijn broer misdienaar in de kerk. Kan Dennis het harde werken op de boerderij aan? En wordt hij met zijn extreme uiterlijk geaccepteerd als misdienaar? En hoe houdt Erwin zich staande tussen al die jongeren met extreem uiterlijk? Mist hij het buitenleven of gaat hij volledig op in de emo-scène (inclusief eyeliner en skinny jeans)?

07-09-2010 21:15

Afra en Antje

Puberruil XL - Afra en Antje

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Afra en Antje. Surinaamse goedlachse Afra ruilt met Groningse Antje, die niks met allochtonen te maken wil hebben. De vijftienjarige Antje woont met haar familie op het platteland in Lutjegast. Haar hobby's zijn paardrijden en majorette. In het dorp valt weinig te beleven voor haar. Ze hangt wat met vriendinnen op het schoolplein en rookt de hele dag door zware shag. In het kleine dorp zijn volgens Antje geen allochtonen en ze wil dat graag zo houden. Naar eigen zeggen heeft ze helemaal niets met buitenlanders. De zestienjarige Afra woont samen met haar moeder, zus en stiefvader in Broek op Langedijk. Ze is van Surinaamse afkomst. Afra volgt een dansopleiding aan het ROC. Samen met haar klasgenoten is het een zeer multiculti gezelschap. Met zus Nikita houdt Afra graag beauty-avondjes in de salon van haar tante. Nikita leert voor schoonheidsspecialiste en ze verwent haar zusje Afra vaak met een lekkere schoonheidsbehandeling. Afra heeft helemaal niets met dieren en al helemaal niets met paarden. Hoe houdt Afra zich staande als ze op het schoolplein wordt geconfronteerd met het anti-allochtoon sentiment van Antjes vriendinnen? En hoe voelt ze zich tussen weilanden vol paarden? En trekt ze tussen de blonde plattelanders een majorettepakje aan? En hoe reageert Antje als ze de familie van Afra ontmoet? Durft ze haar bewondering voor Geert Wilders uit te spreken of houdt ze die voor zich? En wat gebeurt er wanneer ze geconfronteerd wordt met de multiculturele omgeving van Afra? Zingt en danst ze vrolijk mee of is de schok te groot? Presentatie: Ajouad El Miloudi.

21-05-2010 18:55

Aflevering 45

Puberruil XL - Aflevering 45

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Presentatie: Ajouad El Miloudi.

17-11-2009 21:05

Lilian en Naadya

Puberruil XL - Lilian en Naadya

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Lilian en Naadya. Gedreven paardenmeisje Lilian ruilt met losbandige hippie Naadya. Het leven van de zeventienjarige Lilian staat in het teken van paarden, paarden en nog eens paarden. Lilian doet de opleiding Paardenhouderij. Samen met haar ouders, drie broers en een zusje woont Lilian in een groot vrijstaand huis op het platteland in Groningen. Daar is genoeg ruimte voor een minimanege. Lilian traint daar vier jonge pony's tot volwaardige dressuurkampioenen. Ze is heel gedreven en streeft ernaar de beste in de paarden- en ponysport te worden. Samen met haar moeder reist zij wedstrijden af en ze heeft zelfs trainingen gegeven in de Verenigde Staten. Ze is zo druk met haar pony's bezig, dat ze weinig tijd heeft voor vriendinnen en al helemaal niet voor vriendjes. Lilian gaat bijna nooit uit, drinkt bijna nooit en aan roken begint ze niet, want daar is ze veel te sportief voor. Lilian ruilt van leven met de losbandige hippie Naadya die op slechts een half uur rijden bij haar vandaan woont. De biologische vader van Naadya komt uit Irak, maar de nieuwe man van haar moeder is haar officiële vader geworden. Ze wonen met z'n drieën in het Groningse dorpje Vlagtwedde. Naadya heeft eigenlijk niets met het leven in een dorp. Liever gaat ze naar de grote stad om daar los te gaan op Goa-feesten. Ze is een echte hippie. Dat zie je terug in haar hobby's: mediteren en yoga. Naadya heeft ADHD, maar wil geen medicijnen slikken. Ze heeft haar eigen medicijn: ze rookt iedere dag een jointje om rustig te worden. Haar ouders hebben daar geen problemen mee, ze mag op haar kleurrijke zolderkamertje gewoon blowen. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

10-11-2009 21:05

Danny en Jeroen

Puberruil XL - Danny en Jeroen

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Danny en Jeroen. De zestienjarige Danny heeft zijn ouders nooit ontmoet. Hij is als baby achtergelaten. Danny heeft daardoor in verschillende pleeggezinnen en pleeghuizen gewoond. Sinds kort woont hij bij een familie in het Limburgse Stramproy en hier voelt hij zich helemaal op zijn gemak. Danny steekt veel tijd in zijn grote passie breakdancen. Hij moet flink trainen, want zijn team doet mee aan de wereldkampioenschappen. Danny heeft een hechte vriendengroep waar hij vaak leuke dingen mee doet. Het dorpse leven in Stramproy is eigenlijk niets voor Danny; 'doe mij de stad maar'. Zijn grote droom is om later bij het Korps Mariniers te gaan. Danny ruilt met de achttienjarige Jeroen uit het dorpje Woudenberg, waar hij samen met zijn ouders en zus woont. Jeroen komt uit een warm nest. Met zijn zus Marieke bespreekt hij alles en ze doen vaak leuke dingen samen. Jeroen is een nieuwsgierige jongen, hij wil altijd alles weten. Vroeger noemden zijn ouders hem al Inspector Gadget. Jeroen wil later dan ook bij de politie gaan werken. Het leven van Jeroen speelt zich vooral af in het dorp Woudenberg: hier voetbalt hij, gaat hij naar de kroeg met vrienden en zijn hele familie woont er. Een keer per week gaat hij naar zijn opa en oma om klusjes te doen. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

27-10-2009 21:05

Celine en Tessa

Puberruil XL - Celine en Tessa

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Celine en Tessa. Onbezorgde scootergirl Celine ruilt met milieubewuste Tessa. Celine is zestien jaar oud, woont in een prachtige villa op een bomenlaantje in het kunstenaarsdorp Bergen. Haar ouders zijn hardwerkende ondernemers en zijn daardoor vaak van huis. Celine houdt van mooie spulletjes, koopt regelmatig veel kleding met vriendinnen en kan geen dag zonder haar Vespa. Om al die mooie spulletjes te bekostigen, werkt Celine hard; ze heeft maar liefst drie bijbaantjes. Toch zorgt ze dat ze genoeg tijd over houdt voor haar grote passie paardrijden. Celine leeft volgens het motto lang leve de lol. Celine ruilt van leven met de zeventienjarige Tessa uit Rijswijk. Tessa komt uit een hecht gezin waar veel gediscussieerd wordt, voornamelijk over het milieu. Haar vader is namelijk universitair docent over dit onderwerp. Tessa vindt bijbaantjes eigenlijk zonde van de tijd. De tijd die ze na school over heeft, gebruikt ze liever om zichzelf te ontwikkelen. Ze zit op zangles, danst al heel lang en gaat graag met haar zus of met vriendinnen naar het museum. Culturele ontwikkeling en bewust leven staan bij haar centraal. De fijnstof die van brommers afkomt, is voor Tessa een reden om zelf nooit een brommer te kopen. Tessa zit in het laatste jaar van het VWO, daarna wil ze naar de universiteit. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

13-10-2009 21:10

Maria en Alex

Puberruil XL - Maria en Alex

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Maria en Alex. Gelovige Maria ruilt met punker Alex. De zeventienjarige Maria woont met haar familie in het Overijsselse stadje Hardenberg. Maria heeft vijf broers en vijf zussen. Het geloof staat centraal in huis, de familie is christelijk gereformeerd vrijgemaakt. Maria en haar familie gaan iedere zondag twee keer naar de kerk. Verder leven ze in huis volgens hun 'eigen Tien Geboden', regel 1: God is de baas in huis. Maria zit eigenlijk nooit stil, ze is sportief en muzikaal. Ze doet aan hockey, badminton en geeft turntraining. Ook speelt ze dwarsfluit en piano. Met zoveel broertjes en zusjes is het thuis iedere dag een drukte van belang. En de deur staat ook nog voor iedereen open. Maria ruilt met de vijftienjarige Alex. Zij woont samen met haar moeder in het centrum van Groningen. Alex is een echte punker. Ze heeft een hanenkam, piercings in haar gezicht en houdt van stoere kleding. Alex gaat het liefst iedere dag met haar 'punkvrienden' lekker chillen in de kroeg. Je kunt er poolen en de rokersruimte is groter dan de niet-rokersruimte. Dat komt goed uit, want Alex is een stevige roker. Haar ouders zijn gescheiden. Moeder Linda is haar beste vriendin, ze gaan iedere maand samen naar een rockconcert. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

06-10-2009 21:10

Loek en Luuk

Puberruil XL - Loek en Luuk

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Loek en Luuk. Stoere Westlander Loek ruilt met extravagante Luuk. Loek komt uit het Westland, is bijna zestien jaar en leidt een onbezorgd bestaan. Hij houdt van karpervissen, werkt bij de bakker en is smoorverliefd op zijn vriendinnetje. Hij ruilt met de zestienjarige Luuk uit Doetinchem. Luuk houdt van musical, stijldansen en is dol op shoppen met zijn talloze vriendinnen. Luuk valt op jongens, maar hij heeft op dit moment geen vriendje. Loek is geboren en getogen in het Westland, een gebied dat bekend is van de kassen. Hij is er geboren en hij gaat er nooit meer weg. Samen met zijn macho-vrienden gaat hij het liefst chillen op het schoolpleintje om de hoek. Loek komt uit een nuchter nest. Doordat hij is opgegroeid met drie oudere broers weet hij goed voor zichzelf op te komen. In Poeldijk en omstreken is volgens Loek iedereen hetero: het woord homo gebruiken we alleen als scheldwoord. Luuk woont samen met zijn jongere broertje en zijn ouders in het Achterhoekse plaatsje Doetinchem. Hij is bijna klaar met de havo en hij kan niet wachten om daarna naar de theater- of kunstacademie te gaan. Luuk heeft bijna alleen maar vriendinnen, heel veel vriendinnen zelfs. Met de meiden houdt hij beauty-avondjes en gaat hij regelmatig shoppen in de stad. Luuk is niet zo lang geleden uit de kast gekomen. In zijn omgeving wordt zijn geaardheid volledig geaccepteerd. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Puberruil XL gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Puberruil XL de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Puberruil XL bij Puberruil XL liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Puberruil XL. Heb je een uitzending van Puberruil XL gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Puberruil XL gemist

Docusoap waarin pubers een week lang in een huis van een andere familie leven. Grote vraag is hoe pubers reageren opeen totaal andere leefomgeving. Hoe reageren ze op de nieuwe ouders? De nieuwe vrienden? En de regels van het huis?

Uitzending gemist van Puberruil XL? Hier kun je alle uitzendingen van Puberruil XL kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 17
  • Laatste uitzending op 05-11-2015 om 19:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord