Programma gemist?

Al zijn hele van leven wilde een componist en van jazzmusicus Theo Loevendie een opera tijdens over uit de filosoof Baruch Spinoza met maken. uit In deze film zien we het de de schrijfpoces en de op achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer met Documentaire van Marieke door Rodenburg over een de Nederlandse componist en tijdens jazzmusicus naar Theo Loevendie. Al het zijn hele leven wilde op componist en jazzmusicus Theo Loevendie door met een muziekstuk wijden aan het leven en tijdens werk van de zeventiende-eeuwse filosoof Baruch het Spinoza. Als met puber het las Loevendie hem op voor het eerst. Hij begreep de niet alles, maar uit 'het klopte als een in uit bus met mijn eigen ideeën op over onder meer van vrijheid het van meningsuiting'. Telkens verwierp naar hij het op tv idee weer, want 'wat moet op tv je, het bijzondere op van Spinoza zit in een zijn op tv hoofd, in zijn gedachten, met en bij een opera is op het moord en doodslag'. Onvermoeibaar in werkte Loevendie in de laatste tijdens jaren in zijn op tv werkkamer, op een steenworp de afstand van de het Concertgebouw, aan zijn uit compositie. Op 11 naar oktober 2014 vond in de het Concertgebouw in tijdens Amsterdam tijdens de wereldpremière plaats op van de opera op tv The Rise of Spinoza. Het op Radio Filharmonisch Orkest en het het Groot uit Omroepkoor brachten uit samen met een tijdens vijftal solisten het het expressieve en in nog altijd actuele verhaal over vrijheid een op de tijdens bühne. De opera concentreert in zich tijdens rond 1656, toen de jonge het Spinoza werd verbannen op uit de de joodse gemeenschap van Amsterdam. tijdens met Spinoza is net als Loevendie tijdens een op tv geboren Amsterdammer. De opera opent dan de ook met de met kakofonie van naar geluiden door op de Ten Katemarkt, waar in de componist in opgroeide. Loevendie: 'Ik heb nog tijdens nooit naar in mijn op tv leven zo'n autobiografisch de werk geschreven.' Zoals Spinoza in 'zomaar' de filosofie ontdekte, de wist naar de volksjongen Loevendie de lange tijd niet op tv waarom hij in de muziek op verzeild raakte. Deze een documentaire volgt in het schrijfproces van de door opera tot een aan de uitvoering. Loevendie vertelt van de over zijn jeugd, zijn muzikale passies een en zijn van fascinatie voor alles door wat klinkt. Afgewisseld door met met dagelijkse uitstapjes naar van café Welling, waar hij op zijn uit op tv 85e als jazzmusicus op nog regelmatig optreedt.Minder

oktober 2021
27-09-2015 13:00

Alles wat klinkt

Alles wat klinkt - Alles wat klinkt

Al zijn hele leven wilde componist en jazzmusicus Theo Loevendie een opera over de filosoof Baruch Spinoza maken. In deze film zien we het schrijfpoces en de achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer Documentaire van Marieke Rodenburg o...

Alles wat klinkt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Alles wat klinkt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Alles wat klinkt bij Alles wat klinkt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Alles wat klinkt. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Alles wat klinkt gemist

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Alles wat klinkt, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Hier kun je alle uitzendingen van Alles wat klinkt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-10-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!