Programma gemist?

Al op zijn hele leven wilde in componist en jazzmusicus op Theo Loevendie een opera op over de de filosoof Baruch Spinoza het maken. In deze film op tv zien we door het een schrijfpoces en de op tv achtergrond en denkbeelden door van Loevendie.Meer Documentaire een van Marieke Rodenburg met over de Nederlandse componist de en jazzmusicus Theo Loevendie. Al met naar zijn hele leven van wilde componist en jazzmusicus Theo door Loevendie een muziekstuk wijden het aan leven en op naar werk van de zeventiende-eeuwse met filosoof Baruch een Spinoza. Als puber las Loevendie door hem voor het eerst. het Hij begreep op niet uit alles, maar 'het klopte als een op bus met mijn op eigen ideeën door over onder meer vrijheid uit van meningsuiting'. van Telkens verwierp hij op tv het idee tijdens weer, want 'wat naar moet je, het met bijzondere van Spinoza tijdens zit in zijn op tv hoofd, in zijn door gedachten, en een bij opera is het moord van en het doodslag'. Onvermoeibaar werkte Loevendie de laatste uit jaren in door zijn werkkamer, de op een steenworp afstand met van het Concertgebouw, naar aan zijn compositie. met Op naar 11 oktober 2014 vond in het de Concertgebouw in Amsterdam uit door de wereldpremière plaats in van de opera The Rise naar of tijdens Spinoza. Het Radio tijdens Filharmonisch Orkest en het Groot door Omroepkoor brachten samen op tv met een vijftal solisten de het met expressieve en nog altijd actuele een verhaal met over vrijheid met op de bühne. De opera van concentreert zich tijdens rond 1656, toen de jonge een de Spinoza werd verbannen een uit de joodse van gemeenschap van Amsterdam. Spinoza een is net naar als Loevendie een geboren Amsterdammer. De tijdens opera opent uit dan ook op met de van kakofonie van geluiden in op de Ten de Katemarkt, waar de componist opgroeide. Loevendie: op tv 'Ik van heb nog nooit in op tv mijn leven zo'n autobiografisch door werk geschreven.' in Zoals Spinoza op 'zomaar' de het filosofie ontdekte, wist de volksjongen Loevendie op tijdens lange tijd niet waarom hij met in naar de muziek verzeild het raakte. Deze documentaire in volgt het schrijfproces van in de opera tot in aan de uitvoering. tijdens Loevendie vertelt over zijn jeugd, naar zijn muzikale de passies en zijn naar fascinatie met voor alles wat klinkt. Afgewisseld tijdens met dagelijkse uit uitstapjes naar met café Welling, waar hij op zijn op 85e als naar jazzmusicus nog regelmatig de optreedt.Minder

januari 2020
27-09-2015 13:00

Alles wat klinkt

Alles wat klinkt - Alles wat klinkt

Al zijn hele leven wilde componist en jazzmusicus Theo Loevendie een opera over de filosoof Baruch Spinoza maken. In deze film zien we het schrijfpoces en de achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer Documentaire van Marieke Rodenburg o...

Alles wat klinkt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Alles wat klinkt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Alles wat klinkt bij Alles wat klinkt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Alles wat klinkt. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Alles wat klinkt gemist

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Alles wat klinkt, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Hier kun je alle uitzendingen van Alles wat klinkt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-10-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!