Programma gemist?

Al zijn door hele leven wilde componist met de en jazzmusicus Theo een Loevendie een opera over het de filosoof Baruch Spinoza uit maken. In met deze film zien het we het schrijfpoces en door de van achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer uit Documentaire van naar Marieke Rodenburg over de op Nederlandse de componist en jazzmusicus Theo Loevendie. een Al het zijn hele leven wilde met componist en jazzmusicus Theo Loevendie met een muziekstuk wijden een aan leven en op tv werk in van de zeventiende-eeuwse filosoof Baruch met Spinoza. Als puber in las Loevendie hem op tv voor het eerst. naar Hij in begreep niet alles, in maar 'het klopte als een op tv bus in met mijn door eigen ideeën over onder meer tijdens vrijheid van meningsuiting'. Telkens naar op tv verwierp hij het idee in weer, want de 'wat moet je, met het bijzondere van Spinoza zit een in naar zijn hoofd, in met zijn gedachten, en bij opera naar is het het moord en doodslag'. Onvermoeibaar werkte op Loevendie de tijdens laatste jaren de in zijn werkkamer, met op een steenworp afstand van een het op tv Concertgebouw, aan zijn naar compositie. Op 11 oktober op tv 2014 van vond in het Concertgebouw op tv in Amsterdam de wereldpremière de plaats van van de opera The het Rise of Spinoza. in Het Radio Filharmonisch Orkest en van het Groot met Omroepkoor brachten op samen met een vijftal solisten met het expressieve en een nog in altijd actuele verhaal over de vrijheid op de door bühne. De van opera concentreert tijdens zich rond 1656, toen de van jonge Spinoza met werd verbannen uit de van joodse de gemeenschap van Amsterdam. door Spinoza is net als Loevendie een de geboren een Amsterdammer. De opera een opent dan met ook met de kakofonie naar van geluiden van op de Ten Katemarkt, in waar de componist opgroeide. Loevendie: naar 'Ik heb nog naar nooit in door mijn leven zo'n autobiografisch uit werk geschreven.' tijdens Zoals Spinoza 'zomaar' op de met filosofie ontdekte, wist de met volksjongen Loevendie op lange tijd niet naar waarom hij in de muziek in verzeild raakte. Deze van documentaire volgt het uit schrijfproces van een de opera tot aan de het uitvoering. Loevendie vertelt tijdens over op zijn jeugd, op zijn muzikale passies en door zijn fascinatie voor alles wat met klinkt. Afgewisseld van met dagelijkse uitstapjes naar het café uit Welling, waar hij op door zijn 85e uit als jazzmusicus nog regelmatig in optreedt.Minder

mei 2021
27-09-2015 13:00

Alles wat klinkt

Alles wat klinkt - Alles wat klinkt

Al zijn hele leven wilde componist en jazzmusicus Theo Loevendie een opera over de filosoof Baruch Spinoza maken. In deze film zien we het schrijfpoces en de achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer Documentaire van Marieke Rodenburg o...

Alles wat klinkt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Alles wat klinkt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Alles wat klinkt bij Alles wat klinkt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Alles wat klinkt. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Alles wat klinkt gemist

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Alles wat klinkt, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Hier kun je alle uitzendingen van Alles wat klinkt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-10-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!