Programma gemist?

Al naar zijn hele leven wilde door componist en op jazzmusicus Theo Loevendie een opera het over de filosoof door Baruch tijdens Spinoza maken. In deze film op tv zien in we het schrijfpoces op en de uit achtergrond en denkbeelden naar van Loevendie.Meer Documentaire van uit Marieke Rodenburg op tv over de Nederlandse componist en jazzmusicus op in Theo Loevendie. Al met zijn hele leven het wilde componist en jazzmusicus in Theo Loevendie een naar muziekstuk wijden aan door leven en op werk van de een zeventiende-eeuwse filosoof Baruch Spinoza. Als puber naar las met Loevendie hem op voor het eerst. Hij begreep tijdens niet alles, maar op 'het klopte met als een bus op met mijn eigen met ideeën over onder van meer vrijheid van van meningsuiting'. Telkens verwierp door hij het idee de weer, want op 'wat moet je, het bijzondere tijdens van tijdens Spinoza zit in zijn op tv hoofd, in in zijn gedachten, en bij het opera is met het moord en doodslag'. door Onvermoeibaar werkte Loevendie de laatste door jaren met in zijn werkkamer, op in een steenworp afstand de van het Concertgebouw, aan in zijn compositie. Op van 11 oktober uit 2014 vond in het in Concertgebouw op tv in Amsterdam de wereldpremière de plaats van de opera naar The Rise in of Spinoza. de Het Radio uit Filharmonisch Orkest en het in Groot Omroepkoor naar brachten samen met een vijftal solisten door het expressieve en met nog altijd de actuele met verhaal over vrijheid op de bühne. naar De uit opera concentreert zich rond 1656, een toen naar de jonge naar Spinoza werd verbannen uit de op tv joodse door gemeenschap van Amsterdam. op Spinoza is net van als Loevendie een tijdens geboren Amsterdammer. De tijdens opera opent dan ook het met de kakofonie tijdens van geluiden op op de Ten uit Katemarkt, waar de componist opgroeide. tijdens Loevendie: door 'Ik heb nog nooit in mijn tijdens leven van zo'n autobiografisch werk geschreven.' met Zoals Spinoza op tv 'zomaar' de de filosofie ontdekte, wist de volksjongen op Loevendie lange tijd niet een waarom hij door in de muziek verzeild naar de raakte. Deze documentaire van volgt het schrijfproces van de met opera tot aan de in uitvoering. Loevendie vertelt de over zijn jeugd, van zijn muzikale passies in en zijn fascinatie op tv voor alles op tv wat de klinkt. Afgewisseld met in dagelijkse uitstapjes naar café Welling, waar van het hij op zijn op tv 85e als jazzmusicus nog regelmatig het optreedt.Minder

januari 2021
27-09-2015 13:00

Alles wat klinkt

Alles wat klinkt - Alles wat klinkt

Al zijn hele leven wilde componist en jazzmusicus Theo Loevendie een opera over de filosoof Baruch Spinoza maken. In deze film zien we het schrijfpoces en de achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer Documentaire van Marieke Rodenburg o...

Alles wat klinkt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Alles wat klinkt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Alles wat klinkt bij Alles wat klinkt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Alles wat klinkt. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Alles wat klinkt gemist

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Alles wat klinkt, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Hier kun je alle uitzendingen van Alles wat klinkt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-10-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!