Programma gemist?

Al in zijn hele leven op tv wilde componist en jazzmusicus met Theo Loevendie een van opera naar over de filosoof het Baruch Spinoza maken. In deze door film zien we tijdens het met schrijfpoces en de de achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer van Documentaire van van Marieke Rodenburg over de Nederlandse met componist en door jazzmusicus Theo naar Loevendie. Al zijn hele een leven op wilde componist en jazzmusicus Theo door Loevendie een met muziekstuk wijden aan leven en naar door werk van de op tv zeventiende-eeuwse filosoof Baruch Spinoza. naar Als puber las Loevendie op hem voor het eerst. op tv Hij naar begreep niet alles, maar 'het een naar klopte als een bus met met mijn eigen naar ideeën over onder met meer vrijheid met van meningsuiting'. Telkens verwierp hij het in idee weer, want de 'wat uit moet je, het bijzondere een van op Spinoza zit in zijn hoofd, naar in zijn op tv gedachten, en het bij opera is het moord en op in doodslag'. Onvermoeibaar werkte Loevendie de laatste de jaren in zijn van werkkamer, op een een steenworp afstand tijdens van het Concertgebouw, aan de zijn compositie. Op op 11 tijdens oktober 2014 vond in het een Concertgebouw in naar Amsterdam de wereldpremière naar plaats met van de opera The naar Rise of Spinoza. met Het Radio Filharmonisch Orkest en het het het Groot Omroepkoor brachten samen op met een vijftal het solisten het expressieve door en naar nog altijd actuele verhaal over door vrijheid op de bühne. naar De uit opera concentreert zich rond naar 1656, tijdens toen de jonge Spinoza van werd verbannen tijdens uit de joodse gemeenschap van Amsterdam. op tv Spinoza naar is net op tv als Loevendie een de geboren Amsterdammer. De opera opent naar dan tijdens ook met de uit kakofonie van geluiden op de de Ten Katemarkt, in waar de componist met opgroeide. Loevendie: 'Ik heb op tv nog nooit in mijn in leven zo'n autobiografisch de op werk geschreven.' Zoals Spinoza 'zomaar' de van filosofie ontdekte, wist door op de volksjongen Loevendie lange een tijd niet waarom in hij in de muziek uit verzeild raakte. Deze documentaire het volgt door het schrijfproces uit van de opera tot aan door de uitvoering. Loevendie op tv vertelt over zijn jeugd, het zijn muzikale passies met en tijdens zijn fascinatie voor alles wat met klinkt. Afgewisseld met van dagelijkse uitstapjes naar de café Welling, een waar de hij op zijn 85e door als jazzmusicus op nog regelmatig optreedt.Minder

september 2020
27-09-2015 13:00

Alles wat klinkt

Alles wat klinkt - Alles wat klinkt

Al zijn hele leven wilde componist en jazzmusicus Theo Loevendie een opera over de filosoof Baruch Spinoza maken. In deze film zien we het schrijfpoces en de achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer Documentaire van Marieke Rodenburg o...

Alles wat klinkt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Alles wat klinkt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Alles wat klinkt bij Alles wat klinkt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Alles wat klinkt. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Alles wat klinkt gemist

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Alles wat klinkt, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Hier kun je alle uitzendingen van Alles wat klinkt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-10-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!