Programma gemist?

Al zijn hele door leven wilde uit componist en tijdens jazzmusicus Theo Loevendie een opera het over uit de filosoof Baruch Spinoza maken. tijdens In deze film met op tv zien we het schrijfpoces met en de achtergrond in en denkbeelden van Loevendie.Meer het Documentaire van een Marieke Rodenburg uit over de Nederlandse componist een en jazzmusicus Theo Loevendie. Al van op tv zijn hele leven de wilde componist en naar jazzmusicus Theo Loevendie een muziekstuk met wijden aan een leven en werk van van de zeventiende-eeuwse filosoof door Baruch Spinoza. Als naar puber las Loevendie naar hem naar voor het eerst. tijdens Hij begreep niet alles, maar 'het in tijdens klopte als een de bus met mijn van eigen ideeën over naar onder meer vrijheid van van meningsuiting'. Telkens verwierp hij het op idee weer, want door 'wat van moet je, het bijzondere van een Spinoza op tv zit in zijn van hoofd, in zijn op gedachten, en op tv bij opera is het een moord en doodslag'. op tv Onvermoeibaar werkte Loevendie de het laatste jaren op tv in zijn werkkamer, van op een steenworp afstand met van het Concertgebouw, aan uit op tv zijn compositie. Op 11 oktober tijdens 2014 op tv vond in het Concertgebouw in met Amsterdam de wereldpremière uit plaats van de opera naar naar The Rise of Spinoza. tijdens Het Radio Filharmonisch Orkest en een naar het Groot Omroepkoor brachten tijdens samen met een vijftal solisten met het expressieve met en nog altijd een actuele verhaal met over vrijheid op in de bühne. De opera van concentreert zich rond tijdens 1656, naar toen de jonge Spinoza werd door verbannen door uit de joodse gemeenschap van van Amsterdam. Spinoza van is net als Loevendie een uit op geboren Amsterdammer. De opera opent dan tijdens ook met een de in kakofonie van geluiden op tijdens de Ten Katemarkt, waar op tv de componist van opgroeide. Loevendie: 'Ik heb op tv nog nooit op in mijn de leven zo'n autobiografisch door werk geschreven.' Zoals Spinoza 'zomaar' het de filosofie ontdekte, met wist de volksjongen op Loevendie lange door tijd niet waarom hij het in de muziek verzeild tijdens raakte. Deze documentaire in volgt het schrijfproces de het van de opera tot aan een de uitvoering. door Loevendie vertelt over zijn jeugd, uit zijn muzikale passies het en op zijn fascinatie voor een alles wat klinkt. Afgewisseld met naar dagelijkse uitstapjes naar het het café Welling, waar hij door op zijn een 85e als jazzmusicus nog regelmatig naar optreedt.Minder

mei 2020
27-09-2015 13:00

Alles wat klinkt

Alles wat klinkt - Alles wat klinkt

Al zijn hele leven wilde componist en jazzmusicus Theo Loevendie een opera over de filosoof Baruch Spinoza maken. In deze film zien we het schrijfpoces en de achtergrond en denkbeelden van Loevendie.Meer Documentaire van Marieke Rodenburg o...

Alles wat klinkt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Alles wat klinkt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Alles wat klinkt bij Alles wat klinkt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Alles wat klinkt. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Alles wat klinkt gemist

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Alles wat klinkt, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Alles wat klinkt gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Alles wat klinkt? Hier kun je alle uitzendingen van Alles wat klinkt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-10-2016 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!