Programma gemist?
maart 2017
10-03-2017 18:55

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Léon Mazairac ontmoet de Twentse bierbrouwende zwagers Dirk en Bart en je ziet het bijzondere kunstenaarshuis van Mirko en Anke. Chef-kok Léon Mazairac gaat naar Ootmarsum in Twente. Hier hebben de zwagers Dirk Heupink en Bart Nijhuis van hun hobby hun werk gemaakt. Ze zijn bierbrouwers en trots op hun unieke brouwerij. Midden in een horecagelegenheid staan hun brouwketels, waar gasten omheen kunnen zitten om te eten en te drinken. Léon kiest één van de biertjes van de mannen uit om een gerecht mee te maken, dat hij dit keer wel op hele aparte manier serveert Mirko Krabbé en Anke Akerboom zoeken jarenlang naar het perfecte huis in Amsterdam waar ze kunnen wonen en werken tegelijkertijd. Net als zijn vader is Mirko kunstenaar & designer en ook Anke is actief in de kunst. Ze vinden hun droomhuis in een pand waar vroeger een schildersbedrijf was gevestigd. Het huis is door Mirko voorzien van allerlei elektronische hoogstandjes en de styling binnen is -hoe kan het ook anders met twee creatieve bewoners- een lust voor het oog.

09-03-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een schattig achthoekig houten huis, Sharon kookt bruine bonen met rijst en gebakken banaan. Hennie en Goos laten hun boerenerf zien. Na zes jaar in Mongoolse tenten te hebben gewoond, besluiten Baudy Wiechers en Arnoud Kas een woning te laten bouwen op een recreatiepark. In de bossen van Soest staat nu hun achthoekige recreatiewoning van gestapelde naaldbomen uit Roemenië. Baudy en Arnoud zijn bewust kleiner gaan wonen en willen niet meer ruimte gebruiken dan ze met hun gezin nodig hebben. Het resultaat is een klein en uniek huis van alle gemakken voorzien, dat met het sedumdak zó zou kunnen figureren in een fantasiefilm Chef-kok Sharon de Miranda kookt een heerlijk Zuid-Amerikaans gerecht: Surinaamse bruine bonen met rijst en gebakken banaan. Deze versie is met kip, spek en rookworst, maar er zijn ook vegetarische varianten. De basis blijft gelijk - alsof je op wereldreis bent in je eigen keuken En in het Friese dorp Oudwoude wonen Hennie en Goos Dijk in een oude boerderij mét een bijzondere tuin. Ze hebben er alles aan gedaan om de geschiedenis van het oude boerenerf terug te brengen; grondig uitgezocht wat er allemaal ooit stond en hoe het erf gebruikt werd. Ze steken er veel tijd in, ook in de winter valt er heel veel te doen. Voor de nodige kleur in de tuin heeft Hennie een bijzondere oplossing bedacht

08-03-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Alain kookt voor twee gepassioneerde jammakers. Met welk jams kookt hij? En wonen in een kapschuur in het Drentse natuurgebied Diependal. Mirjam van der Werff en Angela Vlot kennen elkaar uit de horeca, waar ze onder andere bij de ontbijtjes jam serveren. Altijd dezelfde 'oubollige' jam. Dat kan anders, dachten ze. Bij de groenteboer kopen ze afgekeurde groenten en fruit, waarmee ze gaan experimenteren. De eerste test is meteen een succes: peren-vanille jam. Inmiddels maken ze hun jam beroepshalve; ze werken zich een slag in de rondte maar zijn heel gelukkig. Een greep uit hun assortiment: spicy tomaten jam, appel karamel & zeezout jam, port & vanille jam, en zelfs een courgette & basilicum jam. Culinair expert Alain Caron gaat de dames helpen schillen en kookt een gerecht dat past bij één van hun jams Hanny en Dick Marree worden al lang geleden verliefd op het Drentse landgoed Diependal. En dan met name op de oude kapschuur aan de rand van natuurgebied Hijkerveld. Jaren later wordt de droom om er te wonen werkelijkheid en nu genieten ze van ál het natuurschoon. De woning zelf hebben ze grondig gerenoveerd met een mix van oud en nieuw. Door het aanbrengen van veel licht en open ruimtes hebben ze aan alle kanten vanuit hun huis een prachtig uitzicht.

07-03-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Boswachter Marieke zoekt bevers en dassen in natuurgebied het Schuitwater, het exotische huis van Souraya in Abbenes en Ramon maakt sticky chicken. In het Schuitwater, een natuurgebied in Limburg, zitten bevers en dassen! Boswachter Marieke Schatteleijn gaat met haar collega op pad om beversporen te volgen tot aan de burcht. In de winter eet de bever voornamelijk boomschors en twijgjes en daar zijn in het natte gedeelte van het natuurgebied heel veel bewijzen voor te vinden. Het Schuitwater heeft naast het moeras ook een droog, meer heide achtig gedeelte en daar komen de dassen voor. Abbenes is een oer Hollands polderdorpje in de gemeente Haarlemmermeer. Hier woont Souraya Hassan. In het kleurrijke interieur van haar huis zijn invloeden uit verschillende culturen terug te zien, van mediterrane potten en planten, Turkse kleden tot Egyptische stoffen. Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd: sticky chicken! Deze plakkerige gekruide kip serveert hij met cajun aardappeltjes en een verse koolsalade.

06-03-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Koen transformeert zijn bungalow tot villa, Sharon maakt vegetarische foeyonghai en Hans houdt de bomen én inwoners van Amsterdam blij. Met: Midden tussen de bomen in Het Gooi staat de luxe villa van Koen Gubbels. Negen jaar geleden stond hier op een kavel een kleine bungalow. Met een architect bedenkt Koen hoe het huis eruit moet komen te zien. Hij heeft veel wilde ideeën, zoals een vijver door het huis heen en allerlei gekke doorkijkjes. Niet alles is gerealiseerd, maar de creatieve geest is er duidelijk. Zo is de levende muur in het huis zeer bijzonder te noemen. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd: vegetarische foeyonghai. Deze Chinese omelet in tomatensaus krijgt nog een gezond bijgerecht: zilvervliesrijst met heel veel groenten. Hans Kaljee werkt voor de gemeente Amsterdam als 'bomenconsulent'. Hij houdt zich dagelijks bezig met bomen in de stad. Dit is belangrijk in een tijd waar mensen juist groen willen in hun leefomgeving. Bomen geven schaduw en frisse lucht. Maar bomen en de stad gaan helaas niet altijd samen, want bomen strijden met kabels, parkeerplekken, water en kunnen zorgen voor verzakking. Gelukkig bestaan er slimme oplossingen om de stad toch groen te houden. Hans wil namelijk het liefst dat iedereen blij is: de mensen én de bomen.

05-03-2017 13:35

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een stalen huis, tiramisu met bitterkoekjes, unieke opnames van een dassenfamilie, een jonge professionele drankstoker en een modern Limburgs vakwerkhuis. Op een bouwkavel in Apeldoorn realiseerden architect Lars Courage en zijn vrouw Christa een uniek stalen huis waar ze aan de voorkant werken en aan de achterkant wonen. Chef-kok Sharon de Miranda haar eigen variatie op een klassiek Italiaans recept, namelijk tiramisu met bitterkoekjes. In Drenthe wonen dassen! Waar precies is geheim, en zéker als er jonkies zijn. Boswachter Marieke mag mee spotten met haar collega! Unieke opnames van een volledige dassenfamilie. De 26-jarige Lisanne uit Vroomshoop is professioneel drankstoker. Culinair expert Alain Caron proeft haar Kozakkenruter, een bijzonder kruidenbitter en kookt ermee. In Margraten staat het moderne, duurzaam gebouwde vakwerkhuis van Frank en Monique Radder. En voor zover bekend is het, het eerste moderne vakwerkhuis in Nederland sinds 150 jaar.

04-03-2017 17:10

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Statig herenhuis, woning zonder ramen, paardrijden in de Schoorlse Duinen, ambachtelijke walnotenolie en half-gebakken plaatpizza. Met: In Sneek wonen Leida en Karel in een statig herenhuis. Het interieur is helemaal naar Leida's smaak; landelijk met een vleugje brocante. Peter en Ilse zijn al dertig jaar samen, na meerdere verhuizingen kopen ze een kavel in Almere Poort. Daar is hun industrieel uitziende woning verrezen. Van de buitenkant lijkt het of er geen ramen in hun huis zitten, want de gevel is van doorschijnend materiaal gemaakt. Zelf noemen ze het onzichtbare ramen; het licht komt vooral van boven via drie aangebrachte openingen. Ook binnen oogt het door de staalconstructie industrieel, toch is het warm en gezellig ingericht. Peter en Ilse zijn allebei gek op muziek uit de jaren 60 en 70 en dat is te zien aan hun retro-inrichting. Natuurgebied de Schoorlse Duinen heeft 27 kilometer aan ruiterpaden. Deze paden lopen over het strand en door de duinen, de bossen en over de heide. Aan natuurschoon geen gebrek en boswachter Marieke Schatteleijn is ook nog eens dol op paardrijden. Dat is een mooie combinatie: het natuurgebied bij Schoorl gezien vanaf de rug van een paard. Chef-kok Ramon Brugman levert normaal gesproken geen half werk, toch heeft hij vandaag een half-gebakken plaatpizza op het menu staan. Een betaalbare maaltijd, die ook nog eens heel lekker en snel klaar is. En molenaar Ad van Lamoen is één van de molenaars van de historische watervluchtmolen in Heeswijk-Dinther. Hij maakt walnotenolie; alles wordt op de ouderwetse manier gedaan. Ad vindt het heerlijk om ambachtelijk bezig te zijn en daarnaast houdt hij het cultureel erfgoed in stand. Josien Barten geeft een speciale tour aan Alain, die uiteraard haar en molenaar Ad trakteert op iets culinairs met verse walnotenolie.

03-03-2017 18:55

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Franklins Limburgse huis staat vol bijzondere verzamelingen en Alain ontmoet vier jonge jongens die jenever populair willen maken. Met succes! Met: Franklin Boon woont in een verbouwde carréboerderij in Zuid-Limburg. De liefde voor deze regio is er al zo lang, dat hij er besluit te gaan wonen en werken. Franklin is verzamelaar van... van alles! Hij heeft indrukwekkende serviezen, notenkrakers, heiligenbeelden, glasschilderingen en kunst. Hij heeft inmiddels de ervaring dat als hij van één object twee stuks heeft, het niet lang duurt voordat er een derde bij komt en een nieuwe verzameling begint. Alain Caron is te gast bij drie vrienden. Zij hebben als missie om jenever weer populair te maken onder hun leeftijdgenoten. Ze gaan in de leer bij distillateur Arthur en maken een 'genever met vlierbloesum, kaneel en appel'. Daarbij ontwerpen ze een verrassende 'fles' en benaderen cocktailshakers. De eerste onderscheiding hebben ze inmiddels op zak. Ze nemen Alain mee naar bartender Wouter Bosch.

02-03-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een rondleiding over twee buitenplaatsen in 't Gooi, een oude stolpboerderij die zeer energiezuinig is en Ramon maakt speciale worstenbroodjes. Met: Paul Bijvoet en zijn gezin besluiten Alkmaar te verruilen voor iets groeners. Ze stuiten op een oude stolpboerderij aan de rand van Heerhugowaard. Paul ziet het als een uitdaging om het oude pand zo energiezuinig mogelijk te maken. Het karakteristieke pand behoudt oude onderdelen, maar krijgt ook zonnepanelen en warmtecollectoren. Hij bewijst hiermee dat niet alle eco huizen per se nieuwbouw zijn. Bij 's Graveland liggen historische buitenplaatsen; landhuizen met parken en tuinen. Ooit werden deze aangelegd door de rijke heren die in de Gouden Eeuw goed geld verdienden in Amsterdam. Tegenwoordig beheert Natuurmonumenten deze prachtige plekken. Hanne Tersmette is boswachter op deze buitenplaatsen. Zij vindt het fascinerend dat een gestileerd park tóch zoveel bijzondere natuur heeft en leidt ons rond langs haar lievelingsplekken. Worstenbroodjes worden traditioneel gegeten op vette dinsdag, het einde van de carnavalsperiode. Met deze broodjes is Ramon dus nét iets te laat. Ter compensatie maakt hij ze extra bijzonder: de zuurkool en de worst zitten namelijk samen in één broodje! En hij maakt zelf curry. Bij de broodjes maakt Ramon een aardappelsalade.

01-03-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een tour met de boswachter op festival Grasnapolsky & chef-kok Léon is bij Giel; zijn Hereford koeien worden volledig gebruikt na de slacht. Met: Een muziekfestival waar je ook een rondleiding kan doen met een boswachter! Dat is Grasnapolsky. Op 1 van Nederlands grootste natuurgebieden, de Veluwe, organiseert de boswachter Safari’s voor de feestgangers. Naast lekker dansen en muziek beleven is Radio Kootwijk 1 keer per jaar ook de plek waar je wat opsteekt over het natuurgebied! Chef-kok Léon is in Kessel bij Giel Hermans. Giel heeft een kudde van 400 Hereford runderen. Dit rustige koeienras graast 's zomers in natuurgebieden, maar in de winter staan de meeste dieren in een bijzondere stal. Giel heeft ook een eigen slagerij, zodat hij er zelf voor kan zorgen dat van zijn dieren zoveel mogelijk vlees wordt gebruikt. Léon kiest twee stukjes 'vergeten vlees' uit en maakt er iets heerlijks mee!

01-03-2017 11:35

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Francine knapt Miranda's zolder op, het Arboretum op de berg van Wageningen en Sharon maakt spruitjesstamppot met linzenburgers. Met: Miranda wil graag orde en gezelligheid op haar zolder in Amersfoort. Het is de plek waar ze alle ruimte heeft om kleding op te hangen en de was te laten drogen. Maar het is er een rommeltje, het straalt geen gezelligheid uit en eigenlijk is het niet praktisch ingericht. Een uitdaging voor Interieurontwerper Francine Meerveld om hier verandering in aan te brengen! In de IJstijd vormde zich de Veluwe, met stuwwallen langs de rand. Een daarvan is de Wageningse berg. Bovenop deze berg ligt het arboretum, dat de toepasselijke naam Belmonte heeft. Directeur Dedde Smid kan prachtige verhalen vertellen over de verschillende planten en bomen. Sommige bomen hebben bijvoorbeeld behoorlijke littekens overgehouden aan de Tweede Wereldoorlog, andere werden gebruikt door de koning om zich te verstoppen. Chef-kok Sharon maakt een betaalbare maaltijd. Een stamppot met spruitjes en walnoot, geflankeerd door een zelfgemaakte en gekruide linzenburger.

28-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Francine knapt Miranda's zolder op, het Arboretum op de berg van Wageningen en Sharon maakt spruitjesstamppot met linzenburgers. Met: Miranda wil graag orde en gezelligheid op haar zolder in Amersfoort. Het is de plek waar ze alle ruimte heeft om kleding op te hangen en de was te laten drogen. Maar het is er een rommeltje, het straalt geen gezelligheid uit en eigenlijk is het niet praktisch ingericht. Een uitdaging voor Interieurontwerper Francine Meerveld om hier verandering in aan te brengen! In de IJstijd vormde zich de Veluwe, met stuwwallen langs de rand. Een daarvan is de Wageningse berg. Bovenop deze berg ligt het arboretum, dat de toepasselijke naam Belmonte heeft. Directeur Dedde Smid kan prachtige verhalen vertellen over de verschillende planten en bomen. Sommige bomen hebben bijvoorbeeld behoorlijke littekens overgehouden aan de Tweede Wereldoorlog, andere werden gebruikt door de koning om zich te verstoppen. Chef-kok Sharon maakt een betaalbare maaltijd. Een stamppot met spruitjes en walnoot, geflankeerd door een zelfgemaakte en gekruide linzenburger.

27-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Ramon maakt een Griekse lekkernij met een Duitse naam: Strudel en vogelaar Camilla bezoekt meeuwen in de stad Deventer. Met: Ramon maakt een snelle maaltijd, een lekkere winterse Strudel. De bekendste is natuurlijk appelstrudel, die vaak in Duitsland of Oostenrijk wordt geserveerd. Dit is flinterdun deeg gevuld met een soort appeltaartvulling. Maar Ramon maakt een Griekse variant: een strudel met een vulling van spinazie en feta. En onze vogelaar Camilla is in Deventer op zoek naar de meeuw. Veelal trekken meeuwen uit het westen van het land naar het strand voor voedsel. In Deventer is de zee te ver, hier hangen ze dus rond in de stad. Mensen vinden deze vogel soms hinderlijk maar voor vogelaars is het een bijzondere soort: er zijn zóveel verschillende meeuwen. Frank Majoor is dé expert op het gebied van meeuwen en neemt Camilla mee!

26-02-2017 13:40

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een droomhuis in hartje Amsterdam, de visafslag van IJmuiden, gestoofde hertensukade, pestvogels en wonen in kasteel Vorden. Met: Rudolph en Karl kopen in 2004 een leeg stuk grond in een van de Negen Straatjes in hartje Amsterdam. Daar bouwen ze hun droomhuis. Voor het bijzondere dak worden zelfs ambachtslieden uit Parijs gehaald. Chef-kok Ramon Brugman bereidt gestoofde hertensukade met hete bliksem. Hete bliksem is een oud-Nederlands gerecht met aardappel, zure en zoete appelen en uien. Slechts eens in de paar jaar zie je ze: pestvogels. Ze bewonen oorspronkelijk de taiga in Noord-Rusland en bosrijke gebieden van Scandinavië. Maar als ze daar te weinig bessen vinden, komen ze naar Nederland. En dit is zo'n jaar! Onze vogelaar Camilla zoekt uit waarom deze schattige vogel met opvallende kuif een pestvogel heet. Culinair expert Alain Caron is met visdeskundige Nico Waasdorp op de visafslag van IJmuiden. Tijdens het vissen komt er bijvangst (of scharrelvis zoals Nico het noemt) mee en ook daar weet Alain wat lekkers mee te bereiden. Met de aankoop van het Gelderse kasteel Vorden is voor Karin de Rouw een meisjesdroom uitgekomen. Deze kasteelvrouwe bewoont samen met haar partner Jos Hoenen het kasteel dat in de 13e eeuw is gebouwd, maar waarvan de huidige vorm dateert uit de 16e eeuw.

25-02-2017 17:10

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Voormalige burgemeesterswoning, duurzaam huis met ronde vormen, 50 IJslanders, glutenvrije brownies en 23 -jarige student met bierbrouwerij. Met: Patrick en Inez wonen met hun drie jongens in een voormalige burgemeesterswoning in Workum. Al heel lang wilde het stel een bijzonder object kopen. Het is dit huis geworden met een verhaal. Patrick heeft namelijk een zwak voor historie en oude verhalen. De verbouwing was voor een Patrick een feestje. Het voelt als een reis door de tijd in je eigen huis. In een kromming van de Vecht bij Weesp ligt Stoeterij Frá Skoti. Tweelingzussen Marije en Cunera Rauwerda delen hier hun passie voor paarden. Van hun ouders mochten ze tot hun grote ongenoegen geen pony in de achtertuin. Tegenwoordig hebben ze het helemaal goedgemaakt met hun eigen bedrijf. Inmiddels hebben ze vijftig IJslanders, waarvan een aantal in IJsland staat. Waar een gewoon paard stapt en in draf en galop kan, kan dit bijzondere paardenras meer gangen. Jan Tijmes woont op een prachtige plek midden op de Veluwe. Meer dan 25 jaar geleden bouwde hij hier een eigen duurzame woning met ronde vormen. Jan was destijds een van de eerste die gebruikt maakte van duurzame materialen. Sharon maakt glutenvrije brownies. En chef-kok Leon Mazairac en biersommelier Fiona de Lange reizen naar Den Helder. Hier staat een bierbrouwerij en de eigenaar is Tommie Sjef Koenen. Deze student van 23 jaar begon een bierbrouwerij in de achtertuin van zijn moeder.

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

BinnensteBuiten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van BinnensteBuiten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van BinnensteBuiten bij BinnensteBuiten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van BinnensteBuiten. Heb je een uitzending van BinnensteBuiten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

BinnensteBuiten gemist

Uitzending gemist van BinnensteBuiten? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van BinnensteBuiten, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van BinnensteBuiten gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van BinnensteBuiten? Hier kun je alle uitzendingen van BinnensteBuiten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 154
  • Laatste uitzending op 27-03-2017 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord