Programma gemist?
februari 2017
27-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Ramon maakt een Griekse lekkernij met een Duitse naam: Strudel en vogelaar Camilla bezoekt meeuwen in de stad Deventer. Met: Ramon maakt een snelle maaltijd, een lekkere winterse Strudel. De bekendste is natuurlijk appelstrudel, die vaak in Duitsland of Oostenrijk wordt geserveerd. Dit is flinterdun deeg gevuld met een soort appeltaartvulling. Maar Ramon maakt een Griekse variant: een strudel met een vulling van spinazie en feta. En onze vogelaar Camilla is in Deventer op zoek naar de meeuw. Veelal trekken meeuwen uit het westen van het land naar het strand voor voedsel. In Deventer is de zee te ver, hier hangen ze dus rond in de stad. Mensen vinden deze vogel soms hinderlijk maar voor vogelaars is het een bijzondere soort: er zijn zóveel verschillende meeuwen. Frank Majoor is dé expert op het gebied van meeuwen en neemt Camilla mee!

26-02-2017 13:40

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een droomhuis in hartje Amsterdam, de visafslag van IJmuiden, gestoofde hertensukade, pestvogels en wonen in kasteel Vorden. Met: Rudolph en Karl kopen in 2004 een leeg stuk grond in een van de Negen Straatjes in hartje Amsterdam. Daar bouwen ze hun droomhuis. Voor het bijzondere dak worden zelfs ambachtslieden uit Parijs gehaald. Chef-kok Ramon Brugman bereidt gestoofde hertensukade met hete bliksem. Hete bliksem is een oud-Nederlands gerecht met aardappel, zure en zoete appelen en uien. Slechts eens in de paar jaar zie je ze: pestvogels. Ze bewonen oorspronkelijk de taiga in Noord-Rusland en bosrijke gebieden van Scandinavië. Maar als ze daar te weinig bessen vinden, komen ze naar Nederland. En dit is zo'n jaar! Onze vogelaar Camilla zoekt uit waarom deze schattige vogel met opvallende kuif een pestvogel heet. Culinair expert Alain Caron is met visdeskundige Nico Waasdorp op de visafslag van IJmuiden. Tijdens het vissen komt er bijvangst (of scharrelvis zoals Nico het noemt) mee en ook daar weet Alain wat lekkers mee te bereiden. Met de aankoop van het Gelderse kasteel Vorden is voor Karin de Rouw een meisjesdroom uitgekomen. Deze kasteelvrouwe bewoont samen met haar partner Jos Hoenen het kasteel dat in de 13e eeuw is gebouwd, maar waarvan de huidige vorm dateert uit de 16e eeuw.

25-02-2017 17:10

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Voormalige burgemeesterswoning, duurzaam huis met ronde vormen, 50 IJslanders, glutenvrije brownies en 23 -jarige student met bierbrouwerij. Met: Patrick en Inez wonen met hun drie jongens in een voormalige burgemeesterswoning in Workum. Al heel lang wilde het stel een bijzonder object kopen. Het is dit huis geworden met een verhaal. Patrick heeft namelijk een zwak voor historie en oude verhalen. De verbouwing was voor een Patrick een feestje. Het voelt als een reis door de tijd in je eigen huis. In een kromming van de Vecht bij Weesp ligt Stoeterij Frá Skoti. Tweelingzussen Marije en Cunera Rauwerda delen hier hun passie voor paarden. Van hun ouders mochten ze tot hun grote ongenoegen geen pony in de achtertuin. Tegenwoordig hebben ze het helemaal goedgemaakt met hun eigen bedrijf. Inmiddels hebben ze vijftig IJslanders, waarvan een aantal in IJsland staat. Waar een gewoon paard stapt en in draf en galop kan, kan dit bijzondere paardenras meer gangen. Jan Tijmes woont op een prachtige plek midden op de Veluwe. Meer dan 25 jaar geleden bouwde hij hier een eigen duurzame woning met ronde vormen. Jan was destijds een van de eerste die gebruikt maakte van duurzame materialen. Sharon maakt glutenvrije brownies. En chef-kok Leon Mazairac en biersommelier Fiona de Lange reizen naar Den Helder. Hier staat een bierbrouwerij en de eigenaar is Tommie Sjef Koenen. Deze student van 23 jaar begon een bierbrouwerij in de achtertuin van zijn moeder.

24-02-2017 18:55

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Leon maakt soep voor twee wijnspecialisten die er een speciaal flesje voor cuveren en een Vleutense droomvilla gaat op in het landschap. Met: Wijn cuveren is een vak apart: je mengt verschillende druivensoorten voor bijzondere flessen wijn. Chef-kok Léon Mazairac is bij wijnboer Leon Masselink in de Achterhoek. Ze cuveren een fles onder begeleiding van oenoloog Stan Beurskens. Het wordt een flesje dat precies moet passen bij de soep die Leon maakt. * Joop en Marion wonen in een droomhuis in Vleuten. Deze villa is ontworpen met een zinken dak en opvallende groene ramen, waardoor het opgaat in het landschap. De architect wilde niets 'vanzelfsprekend laten zijn'. Wat hij daarmee bedoelt, zie je op verschillende plekken in het huis terug; een deur waar je hem niet verwacht, of iets anders juist daar waar je een deur verwacht.

23-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Sabien zwemt dagelijks in de Noordzee, Sharon maakt Antilliaanse funchi met gehaktballetjes en een duurzaam huis met Japanse invloeden. Met: Sabien is haar hele leven al gek op de duinen en de zee. Ze woont gelukkig in de duinen en maakt elke dag voor dag en dauw een wandeling. Ze vindt bijzondere planten en dieren en weet welke planten eetbaar zijn. Sinds een jaar is haar hobby nog een stapje uitgebreid: Sabien neemt elke dag een duik in de Noordzee. * Sixta en Jermaine wonen in een passief huis. Ze bouwen het met hulp van Sixta's vader, die pioniert op het gebied van duurzame initiatieven. Ze gingen ooit kijken voor een ontwerp dat 'BinnensteBuiten' heette, maar ze stopten bij een ander kavel, waarbij ze gelijk een thuisgevoel hadden. Hier bouwen ze samen met de architect een duurzaam huis, dat is geïnspireerd op Japanse invloeden. In Japan hebben ze doosjes in huizen, dat zie je hier heel duidelijk. * Iedereen die bekend is met de Antilliaanse keuken kent funchi. Het is een maësgerecht, dat meestal geserveerd wordt met vis of andere stoofgerechten. Chef-kok Sharon serveert het met gehaktballetjes. Daar heeft ze overigens wel moeite voor moeten doen: de gehaktballetjes zijn gemaakt volgens een angstvallig geheimgehouden recept van haar man.

22-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een volledig zelf opgeknapt knus boerderijtje in Herwen en Alain bezoekt een historische molen waar walnotenolie wordt 'geslagen'. Met: Een kleine, vervallen boerderij uit 1855 in Herwen wordt langzaam maar zeker het knusse huisje van Ed en Nicole. Ze knappen het hele huis eigenhandig op. Ed is boomverzorger en bekommert zich vooral om de buitenkant, Nicole lapt graag meubels op, waarmee ze haar eigen interieur creëert. Samen maken ze ook van de tuin een idyllische plek. Ze laten trots het resultaat van een jaar verbouwen zien. Molenaar Ad van Lamoen is één van de molenaars van de historische watervluchtmolen in Heeswijk-Dinther. Hij maakt walnotenolie; alles wordt op de ouderwetse manier gedaan. Ad vindt het heerlijk om ambachtelijk bezig te zijn en daarnaast houdt hij het cultureel erfgoed in stand. Josien Barten geeft een speciale tour aan Alain, die uiteraard haar en molenaar Ad trakteert op iets culinairs mét verse walnotenolie.

21-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Ramon maakt een carnavalsgerecht, boswachter Marieke rijdt paard rondom Schoorl en een huis in Almere dat geen ramen lijkt te hebben. Met: Nog een paar dagen en dan barst het carnaval in grote delen van ons landweer los. Daarom maakt Ramon een lekker en makkelijk carnavalsgerecht. Peter en Ilse zijn al dertig jaar samen. Na meerdere verhuizingen kopen ze een kavel in Almere Poort. Daar is hun industrieel uitziende woning verrezen. Van de buitenkant lijkt het of er geen ramen in hun huis zitten, want de gevel is van doorschijnend materiaal gemaakt. Zelf noemen ze het onzichtbare ramen; het licht komt vooral van boven via drie aangebrachte openingen. Ook binnen oogt het door de staalconstructie industrieel, toch is het warm en gezellig ingericht. Peter en Ilse zijn allebei gek op muziek uit de jaren 60 en 70 en dat is te zien aan hun retro-inrichting. Natuurgebied de Schoorlse Duinen heeft 27 kilometer aan ruiterpaden. Deze paden lopen over het strand en door de duinen, de bossen en over de heide. Aan natuurschoon geen gebrek en boswachter Marieke Schatteleijn is ook nog eens dol op paardrijden. Dat is een mooie combinatie: het natuurgebied bij Schoorl, gezien vanaf de rug van een paard.

20-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een gerestaureerde stadsboerderij in Workum, Sharon maakt Spaanse omelet en Martin maakt van een zanderige achtertuin een groene oase. Met: Als de temperatuur daalt, stijgt de hoop op een Elfstedentocht in het Friese Workum. Ook voor Maamke en haar gezin. Zij wonen in een verbouwde boerderij waar de tocht praktisch langskomt. Acht jaar geleden verhuizen ze van het warme Curaçao naar Workum, waar ze een vervallen stadsboerderij volledig opknappen. Het was even een overgang, maar inmiddels genieten ze volop van het buitenleven. * Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd: Spaanse aardappeltortilla met een salade van zeevruchten. Ze serveert het gerecht met knoflooktoast. * Bart en Mia uit Zandvoort hebben een probleem: hun tuin ligt in beschermd duingebied en dat betekent dat er geen zand uit hun achtertuin mag worden verwijderd. En dan zijn er nog de herten die de tuinen inlopen voor een sappig plantje. Bart heeft een muurtje gebouwd om ze buiten te houden, maar het is inmiddels behoorlijk kaal. Hoe krijgen ze hun tuin toch groen? Martin Stuger komt met zijn groene vingers en goede adviezen om er een groene oase van te maken.

19-02-2017 13:35

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Een Haags herenhuis vol kunst, uiensoep met kaasbrood, een voormalig pomphuis als uniek woonobject, het Texelse natuurgebied en ambachtelijk gemaakte stroop. Met: Kunstliefhebber Marjet van Zuijlen en haar man Hans wonen in een schitterend herenhuis van vier verdiepingen in de Indische buurt in Den Haag. Oude maar zeker ook moderne kunst is hun grote passie en dat zie je dan ook in overvloed terug in hun huis. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een lekker weekendgerecht: uiensoep en een zelfgemaakt kaasbrood. Jan en Froukje wonen in Ruurlo met hun kinderen in de waterkelder van een voormalig pomphuis. Een uniek woonobject, dik een meter onder het maaiveld waar vroeger 1000 kub gezuiverd water werd opgeslagen. Bovenop de waterkelder is nog een nieuwe woonlaag gebouwd. De Wadden zijn onlangs nog verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Boswachter Marieke gaat naar Texel en neemt een kijkje bij de historische tuinwallen, bijzondere schapenboeten en het unieke getijdengebied de Slufter met zoutwaterplanten. Vlak onder Maastricht maakt de familie Vandewall op een ambachtelijke manier appel- en perenstroop. Chef-kok Leon Mazairac gaat met de familie op strooptocht in de boomgaard en de stroopmakerij. En natuurlijk maakt hij er een heerlijk gerechtje mee.

18-02-2017 17:10

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Huis van interieurontwerper Erik Gutter, creatief huis in Renkum, recept voor inktvis, alles over likeuren en dieren bij Fort Rijnauwen. Met: Albert en Ina zijn beiden heel creatief en dat zie je terug in hun woning in Renkum. Kamertje voor kamertje hebben zij het huis op wonderlijke manier ingericht en opgeknapt. Een muur bijvoorbeeld, geïnspireerd op het werk van kunstenaar Mucha. Er zit honderd uur werk in. Ramon Brugman maakt calamari. Volgens zijn onfeilbare methode worden en blijven de elastieken inktvisringetjes heerlijk mals. Boswachter Marieke loopt vanuit het centrum van Utrecht via de Kromme Rijn naar Fort Rijnauwen, een oud verdedigingswerk midden in een bijzonder waterrijk natuurgebied, waar nu veel dieren leven. Interieurontwerper Erik Gutter kocht in 2004 samen met zijn man een oud gedateerd en vervallen huis in 't Gooi. Hij verbouwt het ingrijpend: een nieuwe indeling, groter, modern en richt het kleurrijk in. Hij legt uit waarom een druk behang in combinatie met het juiste kunstwerk rustgevender oogt dan een witte muur. En culinair expert Alain Caron proeft de passie in ambachtelijk gemaakte likeuren bij een authentiek Brabantse familiedistilleerderij.

17-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Tilburgse gezelligheid: het huis van Jet en Eric heeft een bruin café in de kelder. Alain proeft speciale waddenrum met duindoornbessen en cranberries. Met: Jet en Eric kopen in Tilburg een kavel in de wijk waar ze in hun huis al hun woonwensen laten uitkomen. En waarmee ze er gelijk voor zorgen dat hun drie kinderen heel graag thuis blijven wonen. Want het meest bijzondere bevindt zich in de kelder: een echt bruin café, dat in de buurt al een echt begrip is geworden. Culinair expert Alain Caron is in het Friese dorpje Tzum. Maarten Gramsbergen is dakdekker, maar in de weekenden en tijdens vakanties is hij te vinden in de loods achter zijn huis. Hier experimenteert hij in zijn distilleerderij met het maken van rum. Waddenrum, wel te verstaan, met duindoornbessen en cranberries. Daar hebben ze in het waddengebied namelijk veel verstand van.

16-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

De tweelingzussen Marije en Cunera bezitten vijftig IJslandse paarden in Weesp en Ramon legt stap voor stap uit hoe je een slagroomtaart maakt. Met: In een kromming van de Vecht bij Weesp ligt Stoeterij Frá Skoti. Tweelingzussen Marije en Cunera Rauwerda delen hier hun passie voor paarden. Van hun ouders mochten ze tot hun grote ongenoegen geen pony in de achtertuin. Tegenwoordig hebben ze het helemaal goedgemaakt met hun eigen bedrijf. Inmiddels hebben ze vijftig IJslanders, waarvan een aantal in IJsland staat. Waar een gewoon paard stapt en in draf en galop kan, kan dit bijzondere paardenras meer gangen. Als opgeleid patissier vindt Ramon het heerlijk om een mooie taart te bakken. Hij maakt een échte Hollandse ouderwetse slagroomtaart, om je vingers bij af te likken.

15-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Het huis van Sander van Eyck kan zó in een James Bondfilm en vanille van Nederlandse bodem bestaat. Alain Caron maakt er iets heerlijks mee. Met: Interieurontwerper Sander van Eyck woont in hartje Utrecht, in een voormalige stadsvilla die hij heeft verbouwd tot een woning met de uitstraling van een wereldappartement. Kenmerkend voor zijn stijl zijn de creativiteit, het spelen met de ruimte en zijn eclectische interieur dat niet zou misstaan in een James Bondfilm. Culinair expert Alain Caron is in Bleiswijk. Hier onderzoekt de Universiteit van Wageningen of tropische en exotische gewassen op een duurzame manier hier in Nederland zelf te kweken zijn. Alain test de smaak van de zogenaamde nedervanille, geoogst van de vanille-orchidee. Uiteraard maakt Alain twee heerlijke desserts met deze vanille.

14-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Sharon maakt kip met bloemkoolpuree, de tuinpassie van Albert en dochter Linda en Francine geeft de slaapkamer van Korrie meer sfeer. Met: Sharon zorgt dat we genoeg groenten binnenkrijgen. Ze vervangt de aardappelen voor bloemkoolpuree. Met de gemarineerde kippendijen en gebakken snijbonen wordt dit een heerlijke, koolhydraatarme maaltijd. * Albert-Jan Passies werkt als tuinman op een landgoed, maar is in zijn vrije tijd het liefst druk in zijn eigen tuin. Dochter Linda is al net zo gepassioneerd, zij houdt al zijn bevindingen bij in haar tuinblog. Als zij haar ouders opzoekt in het Overijsselse Holthone, maken vader en dochter altijd eerst een rondje door de tuin: wat groeit en bloeit en gebeurt er allemaal? * En interieurontwerper Francine is in Nunspeet. Korrie is bij Klaas ingetrokken. De woonkamer hebben ze samen ingericht, maar de slaapkamer is nog niet helemaal naar Korrie's wens. De hulp van Francine komt dus als geroepen.

13-02-2017 18:50

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten - BinnensteBuiten

Kasper en Lisa laten hun duurzame piepschuimen huis zien, Ramon maakt Indonesische pepesan en boswachter Marieke gaat per kano door 't Groningse Ter Apel. Met: Kasper en Lisa kopen een kavel in de zelfbouwwijk 'Plant je vlag' in Lent. Hun kavel ligt in een bocht, wat de bijzondere ronde vorm van het huis verklaart. Kasper nam drie maanden vrij en bouwde dit duurzame huis van hout met piepschuim. Piepschuim is goedkoop en isoleert geweldig. Ramon maakt een snelle Indonesische maaltijd, genaamd pepesan. Een gerecht van pittige makreel met hete boontjes, rijst en zoetzure komkommer. Boswachter Marieke is in het Groningse natuurgebied Westerwolde met z'n bossen van meer dan 1000 jaar oud en talrijke slingerende weggetjes. Hier stroomt de beek 'de Ruiten Aa', die zijn oorspronkelijke meanderende vorm heeft teruggekregen. Ook het klooster Ter Apel hoort bij het gebied: tegenwoordig worden er exposities gehouden of kun je struinen door de kruidentuin.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

BinnensteBuiten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van BinnensteBuiten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van BinnensteBuiten bij BinnensteBuiten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van BinnensteBuiten. Heb je een uitzending van BinnensteBuiten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

BinnensteBuiten gemist

Uitzending gemist van BinnensteBuiten? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van BinnensteBuiten, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van BinnensteBuiten gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van BinnensteBuiten? Hier kun je alle uitzendingen van BinnensteBuiten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 126
  • Laatste uitzending op 27-02-2017 om 18:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord