Programma gemist?

Seizoen 5 op - Aflevering 4 - het Culinair magazine voor van de jeugd. Honing. Waarom van maken bijen de honing en hoe een word je heerser van over een groot bijenvolk? Willem van en Pieter van leren uit van imker Piet hoe je aan tijdens een bijenvolk een komt. Ze bouwen eigenhandig op een in koninklijke bijenkast en door leggen een tuin aan het met planten door die de lekkerste honing opleveren. van Maar is op tv het wel oké om met in honing van de op bijen af te pakken, want het voor wie maken in ze dat in eigenlijk?

De fanatieke de Willem kan zijn in woede niet beheersen tijdens met een potje tennis de door tegen Pieter en slaat zijn racket op tv kapot. Om op het op potje af te van kunnen maken zit er niets door anders op dan met een nieuw racket te op tv maken. het Ze ontdekken hoe ze door beukenhout van kunnen buigen tot op tv een ronde vorm, maken snaren uit van een echte koeiendarmen en een leren van een meesterspanner hoe ze de de snaren moeten tijdens spannen. Ze het maken zelfs op van alpacawol vilt met voor op een een tennisbal.

Willem geeft een een goochelshow en op wil een spectaculaire van truc doen waarbij hij met een hamster een laat verdwijnen. naar Voor deze truc heeft hij door een spiegel in nodig. Een spiegel op tv is gemaakt van tijdens glas. Pieter komt er de in een de glasfabriek achter dat de glas een gemaakt wordt van een speciaal soort op tv zand: op tv zilverzand. Samen uit met Willem smelt hij het het glas in een de loeihete oven. Ze maken op de uit glasplaat schoon met zelf door gedestilleerde ammoniak het en ontdekken welke gevaarlijke stoffen het naar ze nodig hebben op om de spiegel te laten spiegelen. naar En dit alles naar in net op tijd voor de naar grote op tv goochelshow.

Pieter heeft een in date met niemand het minder dan van Nienke door de la Rive Box. Hij wil de goed voor de de dag het komen en heeft met daarvoor nieuwe sneakers nodig. op tv Die gaat hij het met Willem tijdens zelf ontwerpen én maken, van een vissenleer. De naar rubberen zool op tv maken ze van afgedankte autobanden door door en om echt de indruk te maken op Nienke naar verwerkt uit Pieter lichtjes in de naar zool. Dat het kan niet meer misgaan met die met op tv date.

Willem wil op naar met de kunstacademie en gaat aan op de uit slag met een kunstwerk van potlood. de Als op tv zijn punt op breekt besluiten Willem en de Pieter om zelf een potlood op te de maken. Ze de komen erachter dat op tv een potlood niet van uit lood, maar van een grafiet en klei wordt op gemaakt. En voor tijdens het op tv gummetje achterop het potlood gaat Pieter door van naar een kwekerij waar rubber een uit Russische paardenbloemen tijdens wordt gehaald. Lukt het naar Willem om met op tijd een op nieuwe tekening te maken met met zijn het zelfgemaakte op tv potlood?

Pieter en Willem in bouwen een megagrote door speaker. Met op een hele sterke magneet, de veel in koperdraad en karton maken ze tijdens een 'cone' op tv die met geluidsgolven creëert. Voor de perfecte op Proefkeuken-beats op gaat Pieter langs bij op producer Brownie Dutch. Samen produceren op tv ze een het hele naar vette track.

Waarom passen plakjes in uit worst nooit goed de op je boterham? Willem de en Pieter met besluiten een figuurworst te maken met met exact door dezelfde vorm als in een snee uit brood. Pieter gaat naar tijdens de slachterij om naar varkensvlees te halen, ze een laten een met mal in de juiste op vorm lassen, zorgen ervoor de dat het vlees door een op tv mooie kleur met krijgt en plakken het tijdens vlees aan tijdens elkaar met heuse vleeslijm. op Maar welk met figuurtje moet er door nou op de op tv worst komen te tijdens staan?

Pieter op tv en Willem willen patatje van oorlog eten, of het noem op tv je het toch een frietje een oorlog? Om friet, of tijdens patat, te van maken hebben de ze aardappelen en frituurvet met nodig. met Voor hun perfecte patatje oorlog haalt het Pieter uit de juiste ingrediënten in om mayonaise en pindasaus van uit in te maken. En uiteraard mag naar een uitje ook niet in ontbreken. Oorlog in een een plastic met bakje.

Willem zit op het de wc naar en komt tijdens erachter dat een er nog maar door één papiertje aan de wc-rol zit. het Kak! Willem en door Pieter met besluiten om de zelf wc-papier te maken. Voor tijdens papier heb je naar hout nodig. Maar op hoe uit maak je zachte velletjes op van een keiharde naar boomstam? Pieter gaat in de een leer bij op tv de molenaar door van een oude met papiermolen en ze zoeken op tv uit hoe je wc-papier in lekker zacht en in in soepel maakt. Want Willem tijdens wil uiteraard op alleen het beste voor zijn door billen.

Pieter en naar Willem gaan zeep de maken zodat op tv Willem schoon en gewassen uit naar het de verjaardag van tijdens zijn oma kan. Ze ontdekken dat in je vet de en as nodig hebt het om zeep een te op tv maken. Willem wil niet alleen van schoon worden door maar ook een zachte naar huid tijdens krijgen en ruiken naar in zijn lievelingsgeur: op tv frikandel. Bovendien wil hij een uit zeep maken een die lekker schuimt en dat door door alles nog heel door snel, want de verjaardag van het zijn oma tijdens is al tijdens aangebroken.

Voor een op tv speciale op tv barbecue moeten Willem en Pieter een het kalkoen aan het het spit door regelen. Pieter komt met het een van levende kalkoen aanzetten, maar Willem de vindt het toch maar in zielig op die te slachten. De op oplossing? Een vegetarische van kalkoen! Veel vegetarisch door vlees met wordt van sojabonen gemaakt. met Maar hoe maak op je van bonen vlees? van En hoe het geef je het de smaak op van een lekkere tijdens in gebraden kalkoen?

Pieter op en Willem besluiten het een verjaardagstaart te bakken. En op tv daar is een op hoop de voor nodig! Ze op tv karnen zure room tot boter, in gaan op zoek in naar verse in aardbeien in de winter tijdens en ontdekken een hoe je tijdens marsepein maakt. Maar voor door wie is in die taart nu het eigenlijk?

Pieter op tv en Willem proberen zelf een van naar chocozoen te maken. Eentje die uit zo tijdens groot mogelijk is, door want Pieter wil indruk maken op een een meisje. met Ze proberen uit de te door vinden hoe je van cacaobonen de chocolade maakt. Ze maken uit suiker naar uit enorme bieten en gaan door op tv op zoek naar de juiste de eieren om het naar witte schuim te maken. een op tv Alles voor de perfecte door zoen!

Waarom met maken we kaas eigenlijk bijna door altijd van met koeienmelk? de Pieter en Willem willen kaas maken op tv van een dier het waar op ze nog door nooit kaas van de zagen. Ze vinden een het boerderij met kamelen. op Is het mogelijk om kamelenkaas op tv te van maken?

Pieter op tv en Willem proberen zelf op tv chips te maken. En naar dan op niet chips uit naar een zak, maar in die uit op tv een koker; van het die chipjes die de allemaal exact hetzelfde zijn. uit Hoe kan op dat eigenlijk? Worden naar die uit identieke in aardappelen gesneden? De een jongens gaan op zoek het naar de ideale aardappel, van persen de juiste olie door op tv en maken hun eigen paprikapoeder. een Lukt het ze het om een allemaal identieke chipjes te op maken?

september 2018
23-09-2018 10:15

De proefkeuken

De Proefkeuken - De proefkeuken

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Culinair magazine voor de jeugd. Honing. Waarom maken bijen honing en hoe word je heerser over een groot bijenvolk? Willem en Pieter leren van imker Piet hoe je aan een bijenvolk komt. Ze bouwen eigenhandig een ...

16-09-2018 10:15

Tennisracket

De Proefkeuken - Tennisracket

De fanatieke Willem kan zijn woede niet beheersen tijdens een potje tennis tegen Pieter en slaat zijn racket kapot. Om het potje af te kunnen maken zit er niets anders op dan een nieuw racket te maken. Ze ontdekken hoe ze beukenhout kunnen ...

09-09-2018 10:20

Spiegel

De Proefkeuken - Spiegel

Willem geeft een goochelshow en wil een spectaculaire truc doen waarbij hij een hamster laat verdwijnen. Voor deze truc heeft hij een spiegel nodig. Een spiegel is gemaakt van glas. Pieter komt er in de glasfabriek achter dat glas gemaakt w...

02-09-2018 10:20

Sneaker

De Proefkeuken - Sneaker

Pieter heeft een date met niemand minder dan Nienke de la Rive Box. Hij wil goed voor de dag komen en heeft daarvoor nieuwe sneakers nodig. Die gaat hij met Willem zelf ontwerpen én maken, van vissenleer. De rubberen zool maken ze van afged...

27-05-2018 09:30

Potlood

De Proefkeuken - Potlood

Willem wil naar de kunstacademie en gaat aan de slag met een kunstwerk van potlood. Als zijn punt breekt besluiten Willem en Pieter om zelf een potlood te maken. Ze komen erachter dat een potlood niet van lood, maar van grafiet en klei word...

20-05-2018 09:25

Speaker

De Proefkeuken - Speaker

Pieter en Willem bouwen een megagrote speaker. Met een hele sterke magneet, veel koperdraad en karton maken ze een 'cone' die geluidsgolven creëert. Voor de perfecte Proefkeuken-beats gaat Pieter langs bij producer Brownie Dutch. Samen prod...

13-05-2018 09:45

Figuurworst

De Proefkeuken - Figuurworst

Waarom passen plakjes worst nooit goed op je boterham? Willem en Pieter besluiten een figuurworst te maken met exact dezelfde vorm als een snee brood. Pieter gaat naar de slachterij om varkensvlees te halen, ze laten een mal in de juiste vo...

06-05-2018 09:40

Patatje oorlog

De Proefkeuken - Patatje oorlog

Pieter en Willem willen patatje oorlog eten, of noem je het toch een frietje oorlog? Om friet, of patat, te maken hebben ze aardappelen en frituurvet nodig. Voor hun perfecte patatje oorlog haalt Pieter de juiste ingrediënten om mayonaise e...

29-04-2018 09:40

Wc-papier

De Proefkeuken - Wc-papier

Willem zit op de wc en komt erachter dat er nog maar één papiertje aan de wc-rol zit. Kak! Willem en Pieter besluiten om zelf wc-papier te maken. Voor papier heb je hout nodig. Maar hoe maak je zachte velletjes van een keiharde boomstam? Pi...

22-04-2018 09:40

Zeep

De Proefkeuken - Zeep

Pieter en Willem gaan zeep maken zodat Willem schoon en gewassen naar de verjaardag van zijn oma kan. Ze ontdekken dat je vet en as nodig hebt om zeep te maken. Willem wil niet alleen schoon worden maar ook een zachte huid krijgen en ruiken...

15-04-2018 09:40

Vegetarische kalkoen

De Proefkeuken - Vegetarische kalkoen

Voor een speciale barbecue moeten Willem en Pieter een kalkoen aan het spit regelen. Pieter komt met een levende kalkoen aanzetten, maar Willem vindt het toch maar zielig die te slachten. De oplossing? Een vegetarische kalkoen! Veel vegetar...

08-04-2018 09:40

Taart

De Proefkeuken - Taart

Pieter en Willem besluiten een verjaardagstaart te bakken. En daar is een hoop voor nodig! Ze karnen zure room tot boter, gaan op zoek naar verse aardbeien in de winter en ontdekken hoe je marsepein maakt. Maar voor wie is die taart nu eige...

09-12-2017 13:50

Chocozoen

De Proefkeuken - Chocozoen

Pieter en Willem proberen zelf een chocozoen te maken. Eentje die zo groot mogelijk is, want Pieter wil indruk maken op een meisje. Ze proberen uit te vinden hoe je van cacaobonen chocolade maakt. Ze maken suiker uit enorme bieten en gaan o...

03-12-2017 16:40

Kaas

De Proefkeuken - Kaas

Waarom maken we kaas eigenlijk bijna altijd van koeienmelk? Pieter en Willem willen kaas maken van een dier waar ze nog nooit kaas van zagen. Ze vinden een boerderij met kamelen. Is het mogelijk om kamelenkaas te maken?

26-11-2017 13:50

Chips

De Proefkeuken - Chips

Pieter en Willem proberen zelf chips te maken. En dan niet chips uit een zak, maar die uit een koker; van die chipjes die allemaal exact hetzelfde zijn. Hoe kan dat eigenlijk? Worden die uit identieke aardappelen gesneden? De jongens gaan o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Proefkeuken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Proefkeuken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Proefkeuken bij De Proefkeuken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Proefkeuken. Heb je een uitzending van De Proefkeuken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Proefkeuken gemist

Uitzending gemist van De Proefkeuken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Proefkeuken, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van De Proefkeuken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Proefkeuken? Hier kun je alle uitzendingen van De Proefkeuken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 44
  • Laatste uitzending op 23-09-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord