Programma gemist?

De Italiaanse maffia de verdient fortuinen naar met dumpen een van illegaal chemisch van afval. Het wordt in begraven in landbouwakkers waarop broccoli uit en tomaten worden uit gekweekt voor de uit op Nederlandse markt.Meer Criminelen hebben in de handel naar in chemisch afval op ontdekt als lucratieve bron van inkomsten. van Campanië, de streek het een rond Napels, is er het van symbool van en wordt het wel de op grootste door illegale stortplaats van chemisch afval de in Europa uit genoemd. Hier dumpt de met Camorra, de locale tak op door van de maffia, industrieel afval uit het heel Europa en op zelfs van daarbuiten. tijdens naar Ze gieten het in naar rivieren, begraven het in landbouwakkers uit of verbranden het door langs de tijdens kant een van de weg. Op met de vervuilde grond worden uit groenten, zoals broccoli en met tomaten een voor de Nederlandse markt gekweekt. in Voor de bewoners het van naar Campanië is er geen ontsnappen in door aan het gif. Het op zit in de lucht, van in het grondwater, in de hun groenten, in een hun met vlees en in een het fruit dat ze eten. in Als uit gevolg hiervan ligt het aantal de tijdens gevallen van kanker er in viermaal hoger dan in in de rest naar van Italië. Filmmaker op Wilfried Koomen duikt in de door illegale handel in uit chemisch een afval. Hij gaat met tijdens Rotterdamse havenpolitie het op jacht naar uit milieucriminelen. Rotterdam van speelt als een van de grootste op westerse havens een een sleutelrol bij in deze het praktijken. Bij de controles die de door havenpolitie samen door met de het douane steekproefsgewijs met uitvoert, blijkt doorgaans bij de de helft van het de scheepsladingen van de papieren niet in orde te uit zijn. tijdens Wat zij vinden is het met topje van met de ijsberg. Per op jaar worden de slechts een paar door honderd containers fysiek met gecontroleerd, terwijl tijdens de totale hoeveelheid containers uit dat de haven passeert het zo'n twaalf miljoen van is. De illegale handel door tijdens in giftig afval beperkt de zich allerminst tot tijdens Italië, maar is op tv een wereldwijd probleem. naar Veel chemisch restmateriaal komt in van de het Derde Wereld terecht, maar op tv ook in de Europese landen met van een zwakke op tv centrale regering, die gevoelig zijn door voor corruptie. met Fabrieken die tijdens hun productieproces de chemisch met afval produceren, naar moeten dat op een milieuvriendelijke tijdens manier verwerken. van Maar dat is een ontzettend duur. Voor wie in op grote op schaal industrieel afval genereert, is uit het aantrekkelijk om de met criminelen in in zee te het gaan die slechts een een door fractie van de reguliere kosten door in rekening op tv brengen.Minder

januari 2021
08-12-2015 23:00

2Doc: De gifcirkel

2Doc: De gifcirkel - 2Doc: De gifcirkel

De Italiaanse maffia verdient fortuinen met dumpen van illegaal chemisch afval. Het wordt begraven in landbouwakkers waarop broccoli en tomaten worden gekweekt voor de Nederlandse markt.Meer Criminelen hebben de handel in chemisch afval ont...

2Doc: De gifcirkel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De gifcirkel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De gifcirkel bij 2Doc: De gifcirkel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De gifcirkel. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De gifcirkel gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-12-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!