Programma gemist?

De op Italiaanse maffia verdient fortuinen met met dumpen van illegaal van chemisch afval. met Het wordt van begraven in landbouwakkers waarop broccoli het en tomaten worden uit gekweekt voor de het Nederlandse markt.Meer op Criminelen hebben de handel uit in chemisch in afval van ontdekt als lucratieve bron van naar inkomsten. door Campanië, de streek door rond Napels, is tijdens er het symbool van en wordt het wel door de grootste illegale stortplaats van op chemisch afval in op tv Europa genoemd. Hier de dumpt de naar Camorra, de locale in tak van de op maffia, industrieel afval in uit heel Europa tijdens en zelfs van in daarbuiten. Ze het gieten het in met rivieren, begraven het van in landbouwakkers of verbranden op het langs de kant de van het de weg. Op in de vervuilde grond worden de groenten, zoals broccoli naar en tomaten voor uit de Nederlandse markt gekweekt. op Voor de met bewoners van Campanië is tijdens er uit geen ontsnappen aan het gif. de Het met zit in de het lucht, in het grondwater, met in in hun groenten, in de hun vlees en in van het fruit dat ze op eten. Als gevolg hiervan in ligt het uit aantal gevallen van een kanker er viermaal van hoger dan in op de rest in van Italië. tijdens Filmmaker Wilfried Koomen duikt het in de illegale handel in op chemisch afval. Hij met door gaat met Rotterdamse op havenpolitie op jacht door naar milieucriminelen. Rotterdam speelt als het een van de grootste een westerse van havens een sleutelrol door bij deze praktijken. van Bij de controles het die de havenpolitie samen met uit de douane op tv steekproefsgewijs op tv uitvoert, blijkt doorgaans bij de helft met van door de scheepsladingen de papieren met niet in orde met te van zijn. Wat zij vinden door is het in topje van de met ijsberg. Per jaar worden het slechts een paar honderd op tv containers fysiek gecontroleerd, het terwijl de het totale hoeveelheid op containers dat de haven passeert uit zo'n twaalf door miljoen is. De illegale de handel in giftig met afval naar beperkt zich allerminst van tot Italië, maar is een op tv wereldwijd probleem. door Veel chemisch restmateriaal komt in in naar de Derde Wereld terecht, maar tijdens ook in door Europese landen met een tijdens zwakke centrale door regering, die het gevoelig zijn voor met corruptie. Fabrieken die tijdens hun door productieproces chemisch afval door produceren, van moeten dat op een milieuvriendelijke op manier verwerken. uit Maar dat is ontzettend in duur. het Voor wie op grote schaal de industrieel in afval genereert, is het van aantrekkelijk om met het criminelen in zee te gaan naar die van slechts een fractie door van de met reguliere kosten in rekening naar brengen.Minder

juni 2021
08-12-2015 23:00

2Doc: De gifcirkel

2Doc: De gifcirkel - 2Doc: De gifcirkel

De Italiaanse maffia verdient fortuinen met dumpen van illegaal chemisch afval. Het wordt begraven in landbouwakkers waarop broccoli en tomaten worden gekweekt voor de Nederlandse markt.Meer Criminelen hebben de handel in chemisch afval ont...

2Doc: De gifcirkel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De gifcirkel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De gifcirkel bij 2Doc: De gifcirkel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De gifcirkel. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De gifcirkel gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-12-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!