Programma gemist?

De Italiaanse maffia de verdient fortuinen met naar dumpen van illegaal met uit chemisch afval. Het wordt begraven in de het landbouwakkers waarop broccoli het en tomaten worden gekweekt voor op tv de naar Nederlandse markt.Meer Criminelen hebben de met handel in het chemisch afval door ontdekt als lucratieve bron van een inkomsten. op Campanië, de streek rond het Napels, is er het de symbool van met en wordt wel de naar grootste de illegale stortplaats van chemisch afval op tv in Europa door genoemd. Hier dumpt met de Camorra, de uit locale tak van een de maffia, industrieel afval uit uit op heel Europa en zelfs van daarbuiten. een Ze gieten een het in rivieren, begraven van het het in landbouwakkers of verbranden het naar door langs de kant uit van de weg. Op op de vervuilde op tv grond worden groenten, zoals naar broccoli en tomaten voor de het tijdens Nederlandse markt gekweekt. Voor op tv de bewoners van Campanië de is er geen ontsnappen door aan het gif. uit op Het zit in het de lucht, in op tv het grondwater, in hun groenten, in met hun vlees en uit in het uit fruit dat op tv ze eten. Als gevolg van hiervan ligt uit het aantal uit gevallen van kanker er naar viermaal hoger dan in in de rest tijdens van Italië. naar Filmmaker Wilfried Koomen van duikt in de op tv illegale handel in chemisch naar afval. Hij met gaat met Rotterdamse havenpolitie op door jacht naar milieucriminelen. Rotterdam de speelt als door een van de de grootste westerse havens een de sleutelrol bij door deze praktijken. naar Bij de controles die de in havenpolitie uit samen met de op douane steekproefsgewijs uitvoert, blijkt op tv doorgaans naar bij de helft van de een scheepsladingen de papieren niet de in orde in te zijn. op Wat zij vinden op is het naar topje van de ijsberg. Per jaar op tv worden slechts een door paar honderd in containers tijdens fysiek gecontroleerd, terwijl de totale naar hoeveelheid containers door dat de het haven passeert zo'n twaalf miljoen op is. van De illegale handel in giftig van afval naar beperkt zich allerminst tot in Italië, maar is een wereldwijd het probleem. Veel chemisch op tv door restmateriaal komt in de naar Derde Wereld terecht, op tv maar ook in Europese landen van met een op zwakke door centrale regering, die gevoelig zijn van voor corruptie. tijdens Fabrieken die tijdens hun productieproces tijdens chemisch met afval produceren, moeten dat tijdens op een milieuvriendelijke manier het verwerken. naar Maar dat is van ontzettend duur. in Voor wie op uit grote schaal industrieel het afval genereert, is het aantrekkelijk door om met criminelen in met van zee te gaan op die slechts een fractie van de de reguliere tijdens kosten in rekening in brengen.Minder

oktober 2021
08-12-2015 23:00

2Doc: De gifcirkel

2Doc: De gifcirkel - 2Doc: De gifcirkel

De Italiaanse maffia verdient fortuinen met dumpen van illegaal chemisch afval. Het wordt begraven in landbouwakkers waarop broccoli en tomaten worden gekweekt voor de Nederlandse markt.Meer Criminelen hebben de handel in chemisch afval ont...

2Doc: De gifcirkel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De gifcirkel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De gifcirkel bij 2Doc: De gifcirkel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De gifcirkel. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De gifcirkel gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-12-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!