Programma gemist?

De Italiaanse maffia met naar verdient fortuinen met dumpen van illegaal van chemisch op tv afval. Het wordt uit begraven in landbouwakkers van waarop broccoli naar en tomaten worden gekweekt het voor de Nederlandse markt.Meer Criminelen op tv hebben op de handel in uit chemisch afval ontdekt als van lucratieve bron van van inkomsten. Campanië, de met streek rond Napels, is tijdens er het de symbool van en wordt naar op tv wel de grootste illegale stortplaats het van chemisch afval in tijdens Europa genoemd. in Hier dumpt met de Camorra, de op locale tak van van de maffia, industrieel de afval uit van heel Europa en zelfs van daarbuiten. een Ze gieten het in in rivieren, naar begraven het in landbouwakkers de in of verbranden het langs een de kant van de weg. tijdens Op uit de vervuilde grond worden in groenten, zoals broccoli en een tomaten van voor de Nederlandse het markt gekweekt. in Voor de bewoners van het Campanië is de er geen ontsnappen aan met het gif. Het zit in het uit de lucht, in een het grondwater, in hun een groenten, in hun een vlees en in het een fruit dat ze op eten. Als door gevolg hiervan ligt tijdens het aantal gevallen van van kanker er viermaal hoger uit dan in de tijdens rest van Italië. de Filmmaker Wilfried de Koomen duikt op in de illegale handel een in het chemisch afval. Hij gaat met Rotterdamse de havenpolitie op naar jacht een naar milieucriminelen. Rotterdam tijdens speelt als een met van de grootste op tv westerse havens een sleutelrol van bij deze praktijken. naar Bij de controles die de het havenpolitie de samen met de op tv douane steekproefsgewijs uitvoert, blijkt het doorgaans bij het de helft van tijdens de scheepsladingen de papieren op tv niet in orde te naar zijn. Wat zij op vinden in is het topje het van de ijsberg. Per in jaar worden op slechts een paar honderd containers een fysiek gecontroleerd, terwijl naar de totale op tv hoeveelheid containers dat de in haven de passeert zo'n twaalf miljoen is. naar uit De illegale handel uit in giftig afval beperkt zich op allerminst tot Italië, met maar is een een wereldwijd probleem. Veel chemisch een restmateriaal komt het in in de Derde Wereld terecht, de maar ook in het Europese landen de met een zwakke met centrale regering, die gevoelig zijn een voor met corruptie. Fabrieken die tijdens hun van productieproces chemisch afval tijdens produceren, moeten op dat op een milieuvriendelijke manier van verwerken. Maar een dat is ontzettend op duur. van Voor wie op grote op schaal industrieel afval genereert, is in het van aantrekkelijk om met criminelen in naar zee op tv te gaan die slechts een het op tv fractie van de reguliere kosten in de rekening een brengen.Minder

juni 2020
08-12-2015 23:00

2Doc: De gifcirkel

2Doc: De gifcirkel - 2Doc: De gifcirkel

De Italiaanse maffia verdient fortuinen met dumpen van illegaal chemisch afval. Het wordt begraven in landbouwakkers waarop broccoli en tomaten worden gekweekt voor de Nederlandse markt.Meer Criminelen hebben de handel in chemisch afval ont...

2Doc: De gifcirkel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De gifcirkel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De gifcirkel bij 2Doc: De gifcirkel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De gifcirkel. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De gifcirkel gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De gifcirkel gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De gifcirkel? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De gifcirkel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-12-2015 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!