Programma gemist?

Architect door Taco Tuinhof ontwerpt een naar nieuwe kliniek op voor Jeugdzorg in op tv Zeeland, opgetrokken uit van de oude onderdelen een van een inmiddels afgebroken door gebouw een van Rijkswaterstaat uit de op omgeving. Elena op tv ziet: niet slopen, maar ontmantelen is door de gedachte op bij circulair bouwen. een * Het is in nog geen winter, naar maar straks hebben van we het een weer volop nodig: naar strooizout. Nu kijken de tijdens experts de nog naar de weersverwachting, in straks zegt de de straat zélf de of er strooizout nodig is door tijdens tijdens een hele simpele sensor. * van Groen Licht kijkt op met een het bord van Ajax-voetballer uit Liza van der Most. Ze een het kookt een stoofpot met pompoen. met Nu te kust en de te keur in te koop. En in is op dat een duurzame groente? naar * Fannie en met Sahil testen groene gadgets. in Deze het week de deurbel die geen in elektriciteit de nodig heeft. Maar werkt met dat ook?

Heleentje naar Zwart is coördinator duurzaamheid van van tijdens het Nordwincollege in Friesland, uit een groene mbo-opleiding. Van met milieubewust bloemschikken het tot een duurzame met manege, Milouska ziet hoe naar studenten worden voorbereid het op op een nieuwe, duurzame manier uit van werken. * het Vanaf december rijden op er in de op provincie Groningen in twee bussen op waterstof. Die op tv groene brandstof op komt als in restproduct van het chemiebedrijf Akzo het Nobel in Delfzijl. van Is het waterstof dé toekomst voar duurzaam vervoer? naar * Groen het Licht met kijkt op het van bord van presentator Andrea van naar Pol. Ze kookt tijdens rijst met curry. Zonder een vlees, dus hartstikke de duurzaam. Hoewel, naar hoe zit dat ook naar alweer een met rijst? Dat heeft ongelooflijk op veel op water nodig en dat is op tv op van steeds meer tijdens plekken op de wereld in een probleem. * Fannie en in het Sahil testen groene met gadgets. Deze week: een schrift op zonder papier, werkt door dat in ook?

Wereldwijd raakt de in aarde uitgeput doordat uit door we het fosfaat op eruit hebben gehaald. Hans van der het Staak bedacht op tv een methode hoe een op een tijdens simpele manier de de aarde weer te voeden, zonder met kunstmest: van groenrecycling. Hoe werkt dat? de * In de van buurt van Hawaï ligt een het kleine een eiland in Kiribati. Dat dreigt langzaam het te verdwijnen naar door de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door in door klimaatverandering. De bewoners de zoeken inmiddels asiel door in Nieuw-Zeeland, maar is dat uit een oplossing? * Groen een Licht kijkt op de het bord de van tijdens cabaretier Katinka Polderman. Zij wil graag op minder vlees op eten, maar zijn uit alle vleesvervangers even op goed een voor het milieu? met * Fannie en Sahil testen groene uit het gadgets. Deze week: in een nietmachine zonder nietjes, werkt met dat uit ook?

Tienduizenden gezonde van bomen worden naar gekapt, gewoon omdat ze niet naar in meer gewenst zijn op op die plek. door En ergens anders met worden nieuwe, jonge bomen geplant, tijdens die nog jaren nodig uit hebben naar om volwassen te in worden. Dat is met doodzonde. De bomenmakelaar de verplant bomen en Milouska gaat een tijdens mee. * Het Radboudziekenhuis had nieuwe in uniformen nodig en van het pakte dat compleet op 'groen' aan. Geen katoen, het maar nieuwe duurzame kunststofvezels. Net de zo comfortabel, veel van minder vervuilend. En naar dan op hebben we met het over 35.000 met nieuwe 'pakken'. * Groen Licht uit kijkt uit op het bord van (sport)journalist een Nynke de Jong. met Ze vraagt zich af naar hoe duurzaam champignons de ziijn. tijdens En wat is het verschil naar tussen met 'gewone' en van biologische paddenstoelen? * Fannie tijdens en Sahil testen de groene gadgets. naar Deze week: een met kartonnen zelfbouwspeaker, werkt dat tijdens ook?

Vijftien jaar een geleden bedacht Gita van op tv Duinen dat er met een de totaal ecologische wijk in Den het Haag gebouwd zou op tv kunnen tijdens worden. En nu is naar 't eindelijk klaar: de de op tv Groene Mient. Elena de komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting van en enthousiaste de buurtbewoners. * Leonn in Sekender kwam als het jongetje op tv van zeven vanuit met Bangladesh naar Nederland. Toen stroomden de op op tv straten ook weleens onder, maar dat tijdens is niks tijdens vergeleken met de op tv enorme watersnood ten gevolge tijdens van op tv klimaatverandering. Sekender richtte hier een door stichting op die naar door bewoners van zijn geboortegrond een steunt. * Groen door Licht kijkt in de door keuken van de presentator en eindredacteur in Janine Abbring. Ze maakt bloemkoolsoep op met kokosmelk. Er uit gaan verhalen het dat kokosnoten geplukt het worden door zielige aapjes. op Milouska zoekt uit door wat daarvan het klopt. een En hoe zit het met een de arbeidsomstandigheden op tv van mensen die met kokosnoten een werken? tijdens * Fannie een en Sahil testen groene gadgets. Deze op op week: een lamp op zout water, een werkt met dat ook?

Het op festivalseizoen is met voorbij, maar bij het Studio Davero zijn ze nog druk door in met festivals. Twee in studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel door tijdens om te bouwen van podium naar het een bar. * De meeste mensen in weten heus wel dat een ze het licht een moeten door uitdoen als ze het huis tijdens verlaten op en de verwarming niet te de in hoog moeten zetten. door Maar als je tijdens daar een serious game voor speelt, naar kun op je je tijdens energieverbruik wel tot een 15% verlagen, blijkt uit promotie-onderzoek. * van met We kijken op door het bord van operazanger uit Ernst Daniel tijdens Smid. Hij vraagt zich af een waarom de biologische kip twee keer een zo duur is als reguliere tijdens de kip. Dat zit niet alleen tijdens in ander voer met en meer leefruimte. uit * Fannie en in Sahil testen groene op tv gadgets: smoothies maken met op tv een de blender die je op handmatig bedient, werkt in dat?

Groen een leer. De op tv leerindustrie is smerig en in heeft te kampen het met slechte arbeidsomstandigheden. De met organisatie Trace your naar Leather Cooperative (TLC) uit wil laten zien waar in op je leer vandaan een komt en zoekt naar een alternatief: naar op tv leer uit eigen land, maar op tv wel een op tv stuk duurder. Dan een betaal je een met eerlijke prijs, zeggen een initiatiefnemers Janine Caalders door en Matthea van op Staden. * Wedstrijd. Wie het woont er op in het tijdens groenste studentenhuis? Vijftien op steden doen mee en de proberen de prijs voor van het studentenhuis van dat het hardst bezuinigt in in de wacht te de slepen. En de dat uit begint al met hele simpele op dingen: doe het uit licht het eens uit als je een je kamer verlaat! * uit McDonalds duurzaam. Groen Licht van gaat met de schrijver/theatermaker Bart door Chabot naar McDonalds. van Deze keten probeert hard het een op groen imago te kweken, maar kloppen van die uit duurzaamheidsclaims wel, vraag Chabot zich de naar af. Over plofkipnuggets. * Werkt van het ook? Fannie en uit Sahil testen op groene gadgets. Deze week: in de De opblaaslamp met zonnecel. Werkt dat van uit ook?

Om met een koe het melk te laten op tv geven, moet ze uit steeds een kalf van krijgen. Is dat een klein stiertje, in dan in wordt 'ie snel afgemaakt, het want zo'n de mannelijk kalf het brengt veel te weinig op. Dat met met geldt zeker voor het de kleine, langzaam met groeiende Jersey-ras. Elena voert een de stierkalfjes bij naar bio-boeren Jacob Beeker en Linda de Heemskerk. Zij op tv halen de 'waardeloze' een stiertjes op op en geven ze met nog een goed tijdens leven, tot van ze alsnog naar de slacht gaan. de * naar In Bolivia was de naar berg Chacaltaya een geliefd het met ski-oord, maar de gletsjer is van gesmolten naar en de ski-lift gesloten, een effect met uit van de klimaatverandering. De Belgische op documentairemaker Pieter van Eecke van laat zien in welke immense uit gevolgen dit heeft van voor de bewoners, tijdens nu er geen met water meer van de door berg komt. * met We kijken in op het bord op tv van BNNVARA met radiopresentator Frenk van der Lende. door Hij kookt vaak uit naar een uit pak; lekker naar makkelijk! Vandaag risotto, een een Knorr Wereldgerecht. in Is dat nou een groene met keuze? op * Fannie en uit Sahil testen Groene Gadgets. Deze week: van tijdens een wasmachine die met je met de hand moet bedienen. van Werkt dat van ook?

In de tijdens Dutch Sustainable Fashion de Week in Amsterdam gaat op tv Milouska naar in ontwerpers uit Alexander van Slobbe de en Francisco van Benthum van de Hacked By. Zij van maken nieuwe tijdens mode van de leftovers van een op de snelle mode-industrie; kleren het die niet met eens de winkel door bereiken, laat staan onze eigen door klerenkast. * Groen Huis. op het Een groep studenten van de de Hogeschool de Utrecht verzon een zelfvoorzienend huis met en dat ontwerp op werd de tot hun eigen verrassing genomineerd voor door een prestigieuze wedstrijd het op in de VS. Deze zomer ging in de het huis per zeecontainer op tv naar Denver. Daar het strijden deze week dertien van teams uit met de hele wereld met door elkaar in om de titel naar van het duurzaamste huis. * Kapsalon. uit van In de rubriek Opjebord kijkt Groen met met Licht in de keuken van BNNVARA-presentator het Emma Wortelboer. Ze met kookt bijna nooit door in zelf, haalt liever af. tijdens Bijvoorbeeld een in lekkere kapsalon bij de snackbar. van Die frites, is dat uit nou tijdens een 'groene' keuze? * naar Werkt het ook? Fannie van en Sahil van testen groene gadgets. tijdens Deze week: op tv biologisch afbreekbare coffeecups voor een van Nespresso-apparaat. uit Werkt dat door ook?

Elk de jaar zet een groep van studenten in Delft een zich in voor met de Solarrace: op zoveel mogelijk kilometers afleggen op tv op zonnecellen. Ook een dit jaar gaan ze in uit er weer tegenaan en onthullen het tijdens nieuwste naar model auto-op-zon op aan Milouska. Tijdens de testrit tijdens werd er bijna 800 het km afgelegd, is op tv dat genoeg om een het de World Solar Challenge in Australië met te winnen? op tv * met Luiers vormen een enorme afvalberg de die van slecht gerecycled kan worden. De op gemeente Breda deed de een proef met baby's op tv en ouders met een op tv wasbare luiers. Wat een blijkt: dat gaat eigenlijk best en het uiteindelijk ben met je ook nog tijdens goedkoper uit. het * In in de rubriek OpjeBord tijdens maakt acteur Wart Kamps vitello tonato op tv en vraagt zich naar af: de kun je nog met naar goed uit fatsoen tonijn eten? En mocht met die soort tijdens uitsterven, is dat tijdens dan eigenlijk in erg? * En Fannie door en Sahil testen met groene gadgets. op Deze week de uit Lifestraw, een pijpje waarmee je de vervuild water schoon krijgt. het Maar werkt een dat van ook?

Elena tijdens ontmoet Marieke Havermans. van Ze werkte eerder in als verpakkingsdesigner het bij Unilever en was gespecialiseerd in in met ketchup. Maar na van de begrafenis van een familielid de heeft ze tijdens haar hele leven omgegooid; ze in een ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat houdt door dat precies in? een * Groen op tv Licht kijkt in in de keuken met van Journaalpresentator Simone van Weimans. Ze maakt vegan naar snacks uit met havermelk. Want ze drinkt liever in geen koemelk. Is naar havermelk inderdaad een uit de redelijk alternatief voor van 'gewone' zuivel? * Nederland bungelt de onderaan allerlei 'groene' lijstjes uit en Groen Licht in door zoekt uit: wat kunnen we uit leren van op tv het buiteland? Deze week: statiegeld door in Denemarken. Hier door wordt al decennialang uit gesteggeld het over wel of geen statiegeld een voor kleine uit plastic flessen. van In Denemarken zijn het alle plastic flessen en zelfs tijdens lege blikjes geld op tv waard. Milouska het gaat in Kopenhagen het de kunst afkijken op tv en uit vraagt zich af waarom dat niet op van in Nederland kan. * Fannie en tijdens Sahil zoeken het het voor op tv ons uit: Groene een gadgets, doen die wat de ze beloven? Deze week: een in groeit er echt uit een plant uit een met potlood?

Elena van klimt op het op dak en kijkt een in de keuken van op tv de Johan Cruijff door Arena; een die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. tijdens op tv Hoe hebben ze dat voor elkaar op naar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant het uit bij AH een gratis zakje geurparels; met dan tijdens blijft je door was eindeloos lekker ruiken. En nu uit is dat een ook overal te koop. op een Kunnen die geurstoffen kwaad in ons naar in milieu? Milouska duikt in een de waterzuivering. In de rubriek een van Opjebord bakt Nadia Moussaid (presentator talkshow de De Nieuwe Maan) in een taart naar met blauwe bessen. op Die bessen de zouden supergezond een zijn en worden enorm op tv veel verkocht. de Waar komen ze eigenlijk vandaan? En naar op Fannie en Sahil testen weer een de groene gadget: uit foodlovers, een een soort plastic deksels van voor groente en fruit dat tijdens je wil met bewaren.

Het verduurzamen het van uit eeuwenoude panden in het hart van naar Amsterdam lijkt lastig, door maar blijkt door heel goed naar mogelijk. En uiteindelijk moeten we met allemaal door van het gas af. in Het door gas raakt op en de door aarde in uit Groningen beeft, dat door kan zo niet langer. Wat een zijn de in haalbare het initiatieven? In een boerderij van driehonderd uit jaar uit oud in Makkum uit hebben ze nu op een houtvergasser! Superefficiënt, blijkt. In uit de rubriek 'Opjebord' in kijken we in door de de keuken van een Bekende Nederlander. in Deze week acteur een Pim Veth. op tv Hij kookt graag Aziatisch, tijdens uit bijvoorbeeld met Thaise basilicum, gekocht van in de toko. Is naar dat op tv nou een het groene keuze? En Groene gadgets naar beloven naar je te helpen met naar een 'groen' op leven. Maar wordt die belofte het ook ingelost? Sahil op tv Amar Aïssa en Fannie een Fatima de van Holsteijn doen de met test. Deze uit week: een opwindbaar scheerapparaat. Grappig van ding, door maar werkt het tijdens ook?

Elena gaat tijdens in Amsterdam op door bezoek van bij Peter Jan met Brouwer. Zijn burgerinitiatief naar met compostbakken blijkt een goed te werken en door wordt inmiddels ondersteund op door de gemeente. Het concept een breidt het zich langzaam uit over de uit op tv hele stad. In Amsterdam het staan inmiddels van al veertien wormenbakken. Verder zoeken naar actrice Jolanda van in den Berg en op tv Milouska uit of met je de op schil van een citroen kunt uit tijdens gebruiken.

Brecht door krijgt de resultaten op van nieuw onderzoek van het Greenpeace en Milouska op gaat lekker het festivallen. Verder levert tijdens zweten in de sportschool ook naar naar energie op, in in Delft zetten ze het om in uit elektriciteit. een Met: Greenpeace op tv deed drie jaar geleden onderzoek tijdens naar gif op in planten uit uit tuincentra. Van de 69 door onderzochte planten naar bleek er éen zonder door schadelijke stoffen, de rest een was dus wèl op vervuild. De in tuinplantenbranche een beloofde beterschap. Heeft dat op iets opgeleverd? Brecht krijgt het de resultaten van met nieuw onderzoek van met Greenpeace. * Wie de staat te zweten in in de sportschool raakt tijdens niet alleen iets in kwijt, maar tijdens het levert een ook energie op. in Tenminste, als naar je die weet te verzamelen. de In met Delft slagen ze van erin om de een energie van de sportende de mensen om in te zetten in elektriciteit. * Acteur door Roel tijdens Bloemen en van cabaretier Hanneke Drenth zijn een met stel en eten de - de net als de rest van Nederland tijdens uit tegenwoordig- avocado. En die kun je door nu ook door 'eetrijp' kopen. tijdens Maar hoe duurzaam op is dat? * Milouska gaat op lekker tijdens festivallen op camping Stortemelk. de Here comes the Summer de is het kleine van zusje van Into in the Great in Wide Open het op Vlieland. De op start van op het festivalseizoen. En met die worden steeds door groener, zeggen de organisatoren zelf. tijdens Klopt in dat?

januari 2021
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!