Programma gemist?

Architect Taco Tuinhof de ontwerpt een nieuwe uit kliniek voor een Jeugdzorg in Zeeland, een opgetrokken naar uit de oude onderdelen op tv van een inmiddels de afgebroken gebouw van tijdens Rijkswaterstaat uit de omgeving. een Elena ziet: niet slopen, in op maar ontmantelen is de gedachte bij met circulair bouwen. * op Het is met nog geen met winter, maar straks hebben we een het met weer volop nodig: strooizout. het Nu kijken de door experts nog in naar de weersverwachting, straks zegt op tv de het straat zélf uit of er strooizout nodig uit is door een hele een simpele in sensor. * Groen door Licht kijkt op in het bord van Ajax-voetballer Liza van de door der Most. Ze kookt een stoofpot naar met pompoen. Nu in te kust en uit te keur te het van koop. En is dat een duurzame op groente? uit * Fannie de en Sahil testen groene het gadgets. Deze week de het deurbel van die geen elektriciteit nodig uit heeft. Maar werkt dat met ook?

Heleentje naar Zwart is naar coördinator duurzaamheid van het tijdens Nordwincollege in het Friesland, een groene mbo-opleiding. van Van milieubewust een bloemschikken tot een duurzame manege, tijdens Milouska ziet hoe naar studenten worden voorbereid op op de een nieuwe, duurzame manier met van werken. * Vanaf december door rijden de er in een de provincie Groningen tijdens twee bussen op waterstof. Die groene de brandstof komt als een restproduct tijdens van het de chemiebedrijf Akzo Nobel in Delfzijl. Is naar waterstof dé toekomst naar voar duurzaam vervoer? een * Groen tijdens Licht kijkt met op het bord van naar presentator Andrea van op tv Pol. Ze uit kookt rijst met curry. Zonder tijdens vlees, dus op hartstikke duurzaam. uit Hoewel, hoe zit dat ook in alweer met rijst? een Dat heeft ongelooflijk met veel water door nodig en dat in is op steeds door meer plekken op op de naar wereld een probleem. * op tv Fannie en Sahil testen groene uit gadgets. Deze in week: een schrift zonder tijdens uit papier, werkt dat uit ook?

Wereldwijd uit raakt de aarde uitgeput uit doordat we het een fosfaat eruit hebben gehaald. een Hans op van der Staak bedacht een met methode de hoe op in een simpele manier het de aarde weer te voeden, zonder op kunstmest: groenrecycling. op Hoe werkt dat? * het In het de buurt van Hawaï op tv ligt het kleine van eiland Kiribati. op tv Dat dreigt langzaam te verdwijnen tijdens door de een stijgende het zeespiegel, veroorzaakt door klimaatverandering. De bewoners door zoeken inmiddels het asiel in Nieuw-Zeeland, maar door het is dat een oplossing? * Groen op tv met Licht kijkt op het bord van van op tv cabaretier Katinka Polderman. Zij op tv wil graag minder op tv vlees eten, maar zijn op alle vleesvervangers even goed door voor het het milieu? * Fannie tijdens en door Sahil testen groene gadgets. Deze week: op tv een nietmachine het zonder uit nietjes, werkt dat de ook?

Tienduizenden gezonde bomen van worden gekapt, uit gewoon omdat van ze niet meer gewenst zijn op tv op door die plek. En een ergens anders worden nieuwe, jonge uit bomen naar geplant, die nog jaren nodig de hebben de om volwassen in te worden. Dat is doodzonde. De de bomenmakelaar verplant naar bomen en Milouska gaat met tijdens mee. * Het Radboudziekenhuis had op tv nieuwe uniformen nodig en in uit pakte dat compleet op 'groen' aan. Geen katoen, maar naar nieuwe duurzame in kunststofvezels. Net zo comfortabel, de veel minder vervuilend. En op dan hebben van we op tv het over 35.000 nieuwe 'pakken'. * de Groen Licht kijkt uit op het bord op met van (sport)journalist Nynke de Jong. op Ze vraagt zich af tijdens een hoe duurzaam champignons ziijn. En van wat is het verschil het door tussen 'gewone' en biologische paddenstoelen? in * Fannie en van Sahil testen groene gadgets. door Deze met week: een op kartonnen zelfbouwspeaker, werkt dat in ook?

Vijftien een jaar geleden bedacht op tv Gita van Duinen de dat er een met totaal ecologische naar wijk in Den door Haag gebouwd zou kunnen worden. met En nu met is 't eindelijk klaar: in de Groene Mient. Elena uit met komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting op tijdens en enthousiaste buurtbewoners. * Leonn de Sekender op kwam als jongetje van zeven het vanuit een Bangladesh naar Nederland. op tv Toen stroomden de straten ook weleens met door onder, maar dat is niks naar vergeleken met door de enorme watersnood ten tijdens gevolge in van klimaatverandering. Sekender richtte met hier een stichting op die het bewoners van van zijn geboortegrond steunt. het * Groen tijdens Licht kijkt in de het keuken van presentator van en eindredacteur Janine met Abbring. Ze van maakt bloemkoolsoep met met kokosmelk. Er gaan verhalen van dat kokosnoten geplukt worden van tijdens door zielige aapjes. Milouska zoekt uit het wat daarvan tijdens klopt. En op tv hoe zit het met de van op tv arbeidsomstandigheden van mensen die met naar kokosnoten werken? * Fannie op tv en Sahil de testen groene gadgets. het Deze week: een tijdens lamp op in zout water, werkt dat tijdens ook?

Het festivalseizoen is naar voorbij, maar van bij Studio tijdens Davero zijn tijdens ze nog druk met de festivals. Twee studenten ontwierpen een het duurzaam uit meubelstuk: soepel van om te bouwen op tv van podium naar het bar. * De meeste mensen weten het heus een wel dat ze uit het licht moeten van uitdoen als ze het huis de tijdens verlaten en de van verwarming niet te hoog moeten zetten. de Maar als tijdens je daar een serious naar game voor speelt, door kun je je naar met energieverbruik wel tot 15% verlagen, blijkt met uit de promotie-onderzoek. * van We kijken op het bord van tijdens operazanger Ernst Daniel van Smid. Hij vraagt het zich af waarom op tv biologische kip in twee keer in zo duur is als reguliere naar kip. door Dat zit niet het alleen in ander op tv voer en naar meer leefruimte. * Fannie naar en Sahil met testen groene gadgets: smoothies maken met naar een naar blender die je naar handmatig bedient, werkt in dat?

Groen leer. naar De van leerindustrie is smerig en uit heeft te door kampen met slechte arbeidsomstandigheden. op De organisatie Trace your Leather het Cooperative op (TLC) wil laten zien tijdens waar je leer het vandaan komt en zoekt tijdens naar naar een alternatief: op tv leer uit eigen land, maar wel een een stuk van duurder. Dan betaal je tijdens een eerlijke op prijs, zeggen initiatiefnemers tijdens Janine Caalders en de Matthea van Staden. het * uit Wedstrijd. Wie woont in er in het groenste op studentenhuis? Vijftien steden uit doen mee op tv en proberen de prijs in voor het studentenhuis dat het op tv hardst bezuinigt een in de wacht naar te slepen. uit En dat begint al met uit hele simpele dingen: naar naar doe het licht naar eens uit als je je kamer de op tv verlaat! * McDonalds duurzaam. door Groen Licht van gaat met schrijver/theatermaker het Bart Chabot naar McDonalds. Deze keten op tv probeert hard uit een groen imago de te kweken, maar kloppen met die duurzaamheidsclaims wel, op vraag tijdens Chabot zich het af. Over plofkipnuggets. * Werkt het het ook? Fannie op tv en Sahil naar testen groene gadgets. met Deze week: De opblaaslamp door met zonnecel. Werkt met dat op tv ook?

Om het een koe melk te in laten geven, de moet ze van steeds een kalf krijgen. Is het dat een klein stiertje, op dan tijdens wordt 'ie snel afgemaakt, tijdens want zo'n mannelijk uit kalf brengt op veel te weinig met op. Dat geldt zeker door voor de het kleine, langzaam op groeiende Jersey-ras. Elena voert de op tv stierkalfjes bij bio-boeren Jacob in Beeker met en Linda Heemskerk. Zij met halen de het 'waardeloze' stiertjes op en geven het ze nog van een goed met leven, tot ze op alsnog naar de slacht op tv gaan. * In Bolivia op tv was een de berg op Chacaltaya een geliefd ski-oord, maar tijdens de gletsjer is gesmolten tijdens en de van ski-lift gesloten, van een effect van de van klimaatverandering. De met Belgische documentairemaker Pieter van op Eecke laat zien welke in van immense gevolgen dit heeft voor de tijdens bewoners, nu er naar naar geen water meer van tijdens de berg komt. * We het kijken op het een bord van BNNVARA in radiopresentator Frenk met van der in Lende. Hij een kookt vaak uit een pak; met lekker makkelijk! Vandaag risotto, op tv een Knorr Wereldgerecht. uit Is tijdens dat nou een groene keuze? de * Fannie en uit Sahil testen Groene uit van Gadgets. Deze week: een wasmachine die de je met de uit hand moet naar bedienen. Werkt dat van ook?

In de Dutch door Sustainable Fashion Week op in Amsterdam uit gaat in Milouska naar ontwerpers Alexander in van Slobbe en het Francisco van Benthum van van Hacked By. de Zij maken nieuwe mode van tijdens de van leftovers van uit de snelle mode-industrie; een kleren die niet eens de winkel van bereiken, laat uit staan op onze eigen klerenkast. uit * Groen Huis. Een door groep studenten van tijdens de Hogeschool Utrecht verzon in een zelfvoorzienend door huis en dat ontwerp van werd door tot hun eigen verrassing genomineerd naar voor een van prestigieuze wedstrijd in de VS. op tv Deze zomer ging met het huis per uit zeecontainer naar van Denver. Daar strijden deze de op tv week dertien teams uit de hele met wereld met elkaar door om de van titel van het van duurzaamste huis. op tv * Kapsalon. op In de rubriek Opjebord een kijkt Groen Licht in een de keuken van BNNVARA-presentator naar Emma Wortelboer. uit Ze in kookt bijna nooit naar zelf, haalt liever af. Bijvoorbeeld een door lekkere kapsalon naar bij de snackbar. de Die in frites, is dat nou van een 'groene' keuze? de * Werkt het met ook? Fannie en Sahil een testen groene uit gadgets. Deze op week: biologisch afbreekbare coffeecups de voor een Nespresso-apparaat. tijdens Werkt dat op tv ook?

Elk op jaar zet een groep op studenten in Delft op zich van in voor de op Solarrace: zoveel mogelijk op tv kilometers afleggen op door zonnecellen. Ook dit een jaar gaan ze er naar weer tegenaan en onthullen het het op tv nieuwste model auto-op-zon door aan Milouska. Tijdens de een testrit werd door er bijna 800 km afgelegd, met is dat genoeg om naar de World Solar het Challenge de in Australië te winnen? naar * op tv Luiers vormen een enorme afvalberg die naar met slecht gerecycled kan worden. uit De gemeente Breda op tv deed een proef met baby's een naar en ouders met wasbare een luiers. Wat met blijkt: dat gaat eigenlijk in best en uiteindelijk op ben je ook op tv nog goedkoper uit. tijdens * In de rubriek OpjeBord van maakt acteur Wart de tijdens Kamps vitello tonato en naar vraagt zich af: kun een je nog met goed in fatsoen tonijn eten? van En mocht in die soort uitsterven, het is dat dan met eigenlijk erg? door * En Fannie en in Sahil testen groene een gadgets. Deze op week de Lifestraw, een pijpje naar met waarmee je vervuild water op schoon krijgt. Maar in werkt dat op ook?

Elena een ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte in naar eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever de en was gespecialiseerd in tijdens ketchup. van Maar na de de begrafenis van op tv een familielid heeft op ze haar hele van leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame tijdens van grafkist. Wat houdt dat met precies in? * op tv Groen Licht kijkt in de op tv keuken van Journaalpresentator met Simone Weimans. een Ze met maakt vegan snacks met havermelk. Want uit op ze drinkt liever geen koemelk. op Is havermelk inderdaad op een redelijk alternatief voor door 'gewone' zuivel? in * van Nederland bungelt onderaan allerlei 'groene' op tv lijstjes en uit Groen Licht uit zoekt uit: wat de kunnen we leren van het buiteland? naar Deze week: statiegeld de het in Denemarken. Hier wordt al decennialang met gesteggeld over wel uit of naar geen statiegeld voor kleine plastic van flessen. In op tv Denemarken zijn alle plastic door flessen en zelfs door lege door blikjes geld waard. op tv Milouska gaat in Kopenhagen op tv de kunst afkijken en met vraagt zich met af met waarom dat niet in Nederland kan. de * uit Fannie en Sahil de zoeken het voor op ons uit: Groene gadgets, doen op die wat ze de beloven? Deze uit week: groeit uit er echt een plant het uit een tijdens potlood?

Elena in klimt op het op dak en van kijkt in de op keuken van de Johan naar Cruijff Arena; die blijkt helemaal tijdens naar 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze in uit dat voor elkaar op tv gekregen? Deze zomer kreeg elke naar klant bij in AH een gratis zakje geurparels; de dan blijft je de was eindeloos op lekker ruiken. En nu door met is dat ook overal van te koop. Kunnen de die geurstoffen kwaad het in ons milieu? Milouska uit duikt in tijdens de waterzuivering. van In de rubriek Opjebord uit bakt Nadia uit Moussaid (presentator talkshow De met Nieuwe Maan) een door taart met tijdens blauwe bessen. Die bessen zouden supergezond op zijn en worden de enorm veel de verkocht. Waar een komen ze eigenlijk op tv vandaan? En Fannie en op Sahil testen op tv weer een groene door gadget: foodlovers, een soort plastic tijdens deksels voor tijdens groente en fruit uit dat je wil in bewaren.

Het verduurzamen met van eeuwenoude panden uit in het het hart van Amsterdam lijkt lastig, met tijdens maar blijkt heel goed mogelijk. op En uiteindelijk met moeten we allemaal het van het gas af. op Het gas raakt op het tijdens en de aarde in Groningen beeft, door dat op tv kan zo uit niet langer. Wat zijn de de haalbare initiatieven? In door een boerderij tijdens van driehonderd jaar oud in een Makkum hebben op ze nu een tijdens houtvergasser! Superefficiënt, blijkt. het In de rubriek 'Opjebord' op tv kijken we in door de de keuken van een Bekende Nederlander. tijdens Deze week op tv acteur Pim Veth. het Hij met kookt graag Aziatisch, bijvoorbeeld uit met Thaise met basilicum, gekocht in van de toko. Is dat nou op een een groene keuze? En van Groene gadgets beloven je op tv te helpen met een 'groen' op tijdens leven. Maar wordt door die belofte ook ingelost? Sahil Amar op tv Aïssa door en Fannie Fatima tijdens van Holsteijn doen de test. van Deze week: een op opwindbaar scheerapparaat. Grappig het tijdens ding, maar werkt het tijdens ook?

Elena gaat in van Amsterdam tijdens op bezoek uit bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief op met compostbakken blijkt op tv goed in te werken en in wordt inmiddels een ondersteund door de gemeente. met Het concept op tv breidt zich langzaam uit over de een in hele stad. In Amsterdam staan inmiddels in al veertien naar wormenbakken. op Verder zoeken actrice Jolanda van het den in Berg en Milouska uit of je tijdens de schil van uit de een citroen kunt een gebruiken.

Brecht krijgt met de resultaten van het nieuw onderzoek van Greenpeace uit en Milouska gaat een lekker in festivallen. Verder levert zweten in naar de sportschool ook door energie op, in naar het Delft zetten ze het met om in de elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie een jaar geleden onderzoek door naar gif met in planten uit van tuincentra. Van de 69 in onderzochte planten bleek naar er éen zonder schadelijke tijdens het stoffen, de rest op tv was dus wèl vervuild. een De tuinplantenbranche beloofde beterschap. op tv Heeft dat iets de opgeleverd? Brecht krijgt de in resultaten van nieuw een onderzoek het van Greenpeace. * naar Wie staat het te zweten in de sportschool in raakt uit niet alleen iets kwijt, maar tijdens het levert ook in energie van op. Tenminste, als van je die weet uit te verzamelen. In in Delft slagen ze erin om de een energie van van de uit sportende mensen om te zetten naar in elektriciteit. * uit Acteur een Roel Bloemen en in cabaretier Hanneke Drenth zijn een stel op tv en eten door - net als de de rest door van Nederland tegenwoordig- avocado. tijdens En door die kun je nu naar ook 'eetrijp' kopen. Maar op tv hoe duurzaam tijdens is dat? * Milouska het gaat lekker festivallen uit op camping Stortemelk. een Here comes een the Summer is tijdens het kleine zusje van Into met the Great Wide op Open het op Vlieland. De start de van het uit festivalseizoen. En die door worden steeds groener, zeggen met de organisatoren zelf. Klopt een tijdens dat?

mei 2020
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!