Programma gemist?

Architect Taco op Tuinhof ontwerpt een met nieuwe op kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, op tv opgetrokken uit naar de oude tijdens onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw een van door Rijkswaterstaat uit de van omgeving. Elena tijdens ziet: niet slopen, maar ontmantelen tijdens is naar de gedachte bij circulair bouwen. * uit door Het is nog geen uit winter, maar straks hebben we naar het weer met volop de nodig: strooizout. Nu kijken de tijdens experts de nog naar de van weersverwachting, straks zegt de straat zélf door of er strooizout tijdens het nodig is door een hele simpele in sensor. de * Groen Licht kijkt op van door het bord van een Ajax-voetballer Liza van een der Most. Ze tijdens kookt een stoofpot met door pompoen. Nu te kust op tv en te keur te tijdens de koop. En is dat een in duurzame groente? uit * Fannie en een Sahil testen groene gadgets. Deze tijdens week de in deurbel het die geen elektriciteit nodig in heeft. Maar werkt dat op tv ook?

Heleentje de Zwart is coördinator duurzaamheid van van het Nordwincollege in uit Friesland, een uit groene tijdens mbo-opleiding. Van milieubewust met bloemschikken tot een duurzame manege, met Milouska ziet hoe tijdens studenten worden een voorbereid op met een nieuwe, duurzame op manier van werken. * Vanaf de december rijden er in een de provincie Groningen uit twee het bussen op waterstof. Die naar groene brandstof komt als op restproduct van uit het in chemiebedrijf Akzo Nobel in Delfzijl. een Is naar waterstof dé toekomst voar duurzaam op vervoer? * op tv Groen Licht kijkt op het uit de bord van presentator Andrea van op Pol. tijdens Ze kookt rijst met het curry. Zonder vlees, dus tijdens hartstikke in duurzaam. Hoewel, hoe zit dat door ook op tv alweer met rijst? Dat heeft het ongelooflijk veel water nodig naar en dat naar is op steeds meer in plekken op tijdens de met wereld een probleem. * naar Fannie en Sahil testen groene tijdens gadgets. Deze week: op tv een schrift zonder op tv uit papier, werkt dat van ook?

Wereldwijd raakt tijdens de aarde op tv uitgeput doordat we het het fosfaat eruit hebben van gehaald. Hans van der van in Staak bedacht een methode met hoe op een simpele manier van van de aarde weer te voeden, in zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe door werkt dat? * van In de buurt de van naar Hawaï ligt naar het kleine eiland Kiribati. op tv Dat dreigt op langzaam te verdwijnen door de stijgende tijdens zeespiegel, veroorzaakt een door klimaatverandering. De de bewoners zoeken op tv inmiddels asiel in op Nieuw-Zeeland, maar is dat op tv een op oplossing? * Groen Licht op tv kijkt op het bord van op tijdens cabaretier Katinka Polderman. Zij uit wil graag minder vlees eten, van maar zijn met alle vleesvervangers even goed naar voor het op milieu? * door Fannie en Sahil testen groene van met gadgets. Deze week: van een nietmachine zonder nietjes, werkt dat van met ook?

Tienduizenden naar gezonde bomen worden de gekapt, gewoon omdat de ze niet meer gewenst zijn de door op die plek. En ergens anders uit worden het nieuwe, jonge bomen geplant, in die nog jaren nodig op hebben met om volwassen te worden. in Dat is doodzonde. De op tv tijdens bomenmakelaar verplant bomen door en Milouska gaat mee. door * Het Radboudziekenhuis had nieuwe op tv uniformen nodig het en pakte dat compleet met 'groen' aan. de Geen katoen, maar nieuwe een duurzame kunststofvezels. Net een zo in comfortabel, veel minder vervuilend. En op dan hebben we op tv het over 35.000 door nieuwe 'pakken'. * uit Groen tijdens Licht kijkt van op het bord naar van (sport)journalist Nynke de Jong. in Ze in vraagt zich af hoe duurzaam champignons door op tv ziijn. En wat is het verschil tijdens op tv tussen 'gewone' en biologische paddenstoelen? de * Fannie de en Sahil naar testen groene gadgets. Deze week: het een kartonnen zelfbouwspeaker, werkt met dat op ook?

Vijftien jaar van geleden bedacht Gita de van Duinen dat er door een uit totaal ecologische wijk met in Den in Haag gebouwd zou tijdens kunnen worden. En nu is 't de eindelijk door klaar: de tijdens Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, op tv huizen zonder gasaansluiting op en op enthousiaste buurtbewoners. * Leonn het Sekender kwam door als jongetje van zeven vanuit uit Bangladesh naar Nederland. in Toen stroomden met de het straten ook weleens onder, maar door dat is niks de vergeleken tijdens met de enorme uit watersnood ten gevolge van klimaatverandering. Sekender op tijdens richtte hier een stichting een op die bewoners door van zijn geboortegrond steunt. een * Groen Licht naar kijkt in de keuken door in van presentator en eindredacteur Janine Abbring. op Ze van maakt bloemkoolsoep met kokosmelk. naar Er uit gaan verhalen dat de kokosnoten geplukt worden door zielige door aapjes. naar Milouska zoekt uit wat daarvan op klopt. En hoe de zit met het met de arbeidsomstandigheden in van mensen die op met kokosnoten werken? * Fannie op en Sahil op testen groene gadgets. de Deze week: een lamp met op zout naar water, werkt dat uit ook?

Het festivalseizoen op tv is voorbij, op maar bij Studio Davero zijn met ze nog druk het de met festivals. Twee studenten ontwierpen naar een duurzaam meubelstuk: soepel van om tijdens te bouwen van podium van naar uit bar. * De meeste met mensen weten heus wel dat van ze het licht tijdens moeten een uitdoen als in ze het huis verlaten en op tv de verwarming niet naar te hoog moeten op zetten. Maar het als je daar een serious door game voor speelt, in kun je op je tijdens energieverbruik wel tot 15% verlagen, blijkt van uit een promotie-onderzoek. * uit We kijken op tijdens het bord van de operazanger Ernst Daniel Smid. Hij uit vraagt zich af waarom met biologische kip twee het keer zo op tv duur is de als reguliere kip. Dat een zit niet alleen door in het ander voer en meer leefruimte. naar * Fannie en Sahil een testen groene gadgets: uit naar smoothies maken met uit een blender die je handmatig bedient, de werkt tijdens dat?

Groen op tv leer. De door leerindustrie is smerig en in heeft te kampen met naar slechte arbeidsomstandigheden. door De organisatie Trace your de Leather Cooperative op (TLC) wil laten de zien waar in je leer vandaan komt en met zoekt in naar een alternatief: door leer uit eigen land, maar van wel een een stuk duurder. Dan betaal naar je een een eerlijke prijs, van zeggen initiatiefnemers Janine op Caalders en Matthea van Staden. de * met Wedstrijd. Wie woont er in door het groenste met studentenhuis? Vijftien steden doen mee op tv van en proberen de prijs voor door het studentenhuis dat het de de hardst bezuinigt in de wacht op te op slepen. En dat door begint al met hele tijdens simpele dingen: in doe het licht het eens uit als je je kamer de door verlaat! * McDonalds tijdens duurzaam. Groen Licht gaat met een schrijver/theatermaker Bart naar Chabot naar McDonalds. op tv Deze keten probeert hard van een groen naar imago te kweken, maar kloppen naar die in duurzaamheidsclaims wel, vraag tijdens Chabot zich met af. Over plofkipnuggets. * door Werkt het ook? Fannie in en Sahil testen groene op gadgets. Deze in week: De opblaaslamp op met zonnecel. naar Werkt dat tijdens ook?

Om een een koe melk van te laten geven, tijdens moet ze steeds een kalf met de krijgen. Is dat een in klein stiertje, dan de wordt 'ie snel afgemaakt, uit want zo'n mannelijk kalf de brengt tijdens veel te weinig op. Dat op het geldt zeker voor tijdens het kleine, langzaam groeiende op tv Jersey-ras. Elena voert naar de stierkalfjes bij bio-boeren tijdens Jacob het Beeker en Linda Heemskerk. Zij halen tijdens tijdens de 'waardeloze' stiertjes het op en geven ze nog in een goed door leven, tot ze alsnog op naar van de slacht gaan. * door In Bolivia was de naar berg Chacaltaya met een geliefd ski-oord, op maar de naar gletsjer is gesmolten tijdens en de ski-lift gesloten, uit een effect van de in klimaatverandering. uit De Belgische documentairemaker het Pieter van Eecke laat het zien welke immense gevolgen dit op tv heeft voor de op bewoners, nu er op tv geen naar water meer van de berg uit komt. * We door kijken op het het de bord van BNNVARA radiopresentator Frenk het van der van Lende. Hij kookt de vaak uit tijdens een pak; lekker in makkelijk! Vandaag risotto, met een Knorr Wereldgerecht. Is dat nou door een in groene keuze? * Fannie uit en door Sahil testen Groene Gadgets. Deze week: tijdens uit een wasmachine die het je met de hand moet naar bedienen. Werkt dat tijdens ook?

In de Dutch tijdens Sustainable Fashion Week van in een Amsterdam gaat Milouska naar van ontwerpers Alexander van in Slobbe een en Francisco van Benthum van Hacked het door By. Zij maken door nieuwe mode van de op tv leftovers van de het snelle mode-industrie; uit kleren die niet het eens de winkel het bereiken, laat staan onze eigen klerenkast. van * met Groen Huis. Een met groep studenten het van de Hogeschool Utrecht met verzon een zelfvoorzienend huis en het dat van ontwerp werd tot hun tijdens eigen verrassing genomineerd op voor een prestigieuze in wedstrijd in de de VS. Deze zomer ging de het de huis per zeecontainer naar met Denver. naar Daar strijden deze week dertien teams de in uit de hele wereld met met elkaar om naar de titel tijdens van het duurzaamste van huis. * Kapsalon. in In de rubriek door Opjebord kijkt Groen Licht op tv in de met keuken van BNNVARA-presentator Emma de Wortelboer. Ze door kookt bijna nooit zelf, haalt door liever naar af. Bijvoorbeeld een met lekkere kapsalon bij de snackbar. een Die frites, met is dat nou een 'groene' door keuze? * door Werkt het op ook? Fannie en Sahil testen naar groene gadgets. op tv Deze week: op biologisch afbreekbare van coffeecups voor een Nespresso-apparaat. Werkt dat op tv op ook?

Elk jaar uit zet een groep studenten het in Delft zich van de in voor de Solarrace: uit zoveel mogelijk op tv kilometers afleggen op zonnecellen. een Ook dit jaar gaan de ze er uit weer tegenaan en van onthullen het nieuwste model auto-op-zon van aan in Milouska. Tijdens de testrit uit werd er bijna 800 in uit km afgelegd, is met dat genoeg om de World het Solar Challenge in Australië op tv te in winnen? * Luiers vormen een met enorme in afvalberg die slecht gerecycled een kan worden. De in gemeente Breda deed een de proef met baby's op tv in en ouders met naar wasbare luiers. Wat blijkt: in dat gaat eigenlijk best tijdens en uiteindelijk door ben je ook nog goedkoper naar uit. * uit In uit de rubriek OpjeBord op tv maakt acteur Wart door Kamps vitello tonato en vraagt zich tijdens af: kun je het nog op tv met goed fatsoen het tonijn eten? En naar mocht die soort het uitsterven, is van dat dan eigenlijk erg? * En tijdens Fannie een en Sahil testen groene gadgets. tijdens Deze week de met op Lifestraw, een pijpje waarmee van je vervuild water schoon krijgt. een Maar werkt naar dat de ook?

Elena in ontmoet Marieke Havermans. Ze de werkte eerder als van verpakkingsdesigner bij het Unilever en in was gespecialiseerd in ketchup. uit Maar na de begrafenis de van een familielid met heeft een ze haar hele leven omgegooid; uit ze ontwikkelde met een duurzame grafkist. met Wat houdt dat precies met in? door * Groen Licht kijkt in de de keuken van de Journaalpresentator Simone Weimans. uit Ze met maakt vegan snacks met havermelk. Want tijdens ze drinkt liever in geen koemelk. Is in havermelk inderdaad een door redelijk het alternatief voor 'gewone' zuivel? op tv * door Nederland bungelt onderaan allerlei naar 'groene' lijstjes door en Groen Licht tijdens zoekt uit: wat kunnen we het leren van het op buiteland? Deze door week: statiegeld in Denemarken. Hier van wordt door al decennialang met gesteggeld over wel de of geen statiegeld tijdens voor kleine plastic flessen. In door Denemarken zijn alle uit plastic flessen en door zelfs lege blikjes geld een uit waard. Milouska gaat in door Kopenhagen de kunst afkijken door en van vraagt zich af waarom dat naar niet in Nederland tijdens kan. * met Fannie en Sahil zoeken de het voor ons uit: naar Groene met gadgets, doen naar die wat ze beloven? Deze van week: groeit er het echt een met plant uit een naar potlood?

Elena tijdens klimt op het dak en het kijkt in op de keuken van de naar Johan op tv Cruijff Arena; die blijkt helemaal de 'vergroend' te zijn. uit Hoe hebben ze in dat voor elkaar op gekregen? Deze van zomer kreeg elke het klant bij AH een op gratis zakje geurparels; naar dan op blijft je was de eindeloos lekker ruiken. En het nu is van dat ook overal te door koop. op tv Kunnen die geurstoffen het kwaad in ons milieu? Milouska duikt uit in de waterzuivering. het In de op rubriek de Opjebord bakt Nadia Moussaid (presentator op talkshow met De Nieuwe Maan) een taart van met blauwe bessen. in Die bessen tijdens zouden supergezond zijn en worden door enorm op veel verkocht. Waar komen met ze eigenlijk vandaan? op En Fannie en naar Sahil testen weer een van groene gadget: foodlovers, met een soort plastic op tv van deksels voor groente naar en fruit dat tijdens je wil bewaren.

Het verduurzamen van naar eeuwenoude met panden in het hart van in Amsterdam lijkt lastig, door maar blijkt van heel van goed mogelijk. En uiteindelijk met moeten we allemaal van het het in gas af. Het door gas raakt op en de met aarde in van Groningen beeft, dat kan zo naar niet door langer. Wat op zijn de haalbare initiatieven? uit In een boerderij op van driehonderd jaar het oud in Makkum hebben in ze het nu een houtvergasser! Superefficiënt, blijkt. naar In de rubriek 'Opjebord' naar kijken we uit in de keuken van op een Bekende Nederlander. naar Deze een week acteur de Pim Veth. Hij in kookt graag Aziatisch, het bijvoorbeeld met Thaise basilicum, door gekocht in naar de toko. Is dat het nou een groene keuze? En tijdens in Groene gadgets beloven je te tijdens helpen met een 'groen' met met leven. Maar wordt tijdens die belofte ook ingelost? Sahil Amar met Aïssa en Fannie op tv het Fatima van Holsteijn doen de van test. Deze week: met een de opwindbaar scheerapparaat. Grappig ding, maar in werkt het het ook?

Elena het gaat in met Amsterdam op bezoek met bij Peter Jan Brouwer. Zijn uit burgerinitiatief het met compostbakken blijkt goed te werken op tv en wordt inmiddels van ondersteund door de tijdens gemeente. Het op tv concept breidt door zich langzaam in uit over de hele stad. tijdens In Amsterdam staan door inmiddels door al veertien wormenbakken. de Verder zoeken actrice Jolanda van van den Berg en Milouska in uit de of je de naar schil van een het citroen kunt uit gebruiken.

Brecht krijgt met de resultaten van een nieuw onderzoek van Greenpeace op tv en een Milouska gaat lekker met festivallen. Verder levert zweten in naar de sportschool een ook energie op, door in Delft zetten uit ze het om in met elektriciteit. Met: uit Greenpeace deed drie een jaar op tv geleden onderzoek naar gif tijdens in planten uit tuincentra. op Van de in 69 onderzochte planten door bleek er uit éen zonder schadelijke in stoffen, de rest was dus de wèl vervuild. met De tuinplantenbranche beloofde beterschap. het Heeft dat iets opgeleverd? de Brecht krijgt naar de van resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace. tijdens * Wie van staat te op zweten in de sportschool de raakt niet alleen van iets uit kwijt, maar het levert met ook energie op. Tenminste, als door je die weet op tv te verzamelen. In door op tv Delft slagen ze erin om met de energie van de op sportende mensen om tijdens het te zetten in elektriciteit. * Acteur de Roel Bloemen en het cabaretier Hanneke Drenth in zijn een op tv stel en eten - op net als de tijdens rest tijdens van Nederland naar tegenwoordig- avocado. En die kun je naar met nu ook 'eetrijp' een kopen. Maar hoe duurzaam met is dat? * Milouska van gaat lekker uit festivallen op een camping Stortemelk. Here comes the Summer de is het met kleine naar zusje van Into the Great Wide met Open op tv op Vlieland. De start een van een het festivalseizoen. En die worden steeds door groener, zeggen de naar organisatoren van zelf. Klopt op tv dat?

oktober 2020
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!