Programma gemist?

Architect de Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe op tv op tv kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, een opgetrokken in uit de oude onderdelen van in een inmiddels afgebroken op tv gebouw van Rijkswaterstaat uit een de op omgeving. Elena tijdens ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de de gedachte bij tijdens circulair bouwen. * met Het is nog de in geen winter, maar straks door hebben we het in weer volop nodig: strooizout. een Nu kijken de op tv experts nog het naar de weersverwachting, straks zegt tijdens de de straat zélf of met er strooizout nodig naar is door een door hele simpele sensor. tijdens * Groen Licht kijkt naar op het op tv bord van een Ajax-voetballer Liza van der in Most. Ze kookt een een stoofpot naar met pompoen. Nu te in kust en te het keur te koop. tijdens En is dat een duurzame op groente? * op Fannie uit en Sahil testen de groene gadgets. Deze week uit de deurbel die uit geen elektriciteit nodig op tv heeft. Maar werkt dat de ook?

Heleentje Zwart van is coördinator duurzaamheid in van het Nordwincollege naar in Friesland, een uit groene mbo-opleiding. Van milieubewust van bloemschikken tot door een duurzame manege, Milouska met ziet op tv hoe studenten worden met voorbereid op een nieuwe, op tv duurzame manier van werken. op uit * Vanaf december rijden er in op tv de provincie uit Groningen twee tijdens bussen op waterstof. Die op groene op tv brandstof komt als restproduct van het het chemiebedrijf Akzo Nobel tijdens in Delfzijl. het Is waterstof door dé toekomst voar op duurzaam vervoer? * uit Groen Licht kijkt door op het met bord van presentator Andrea van een Pol. Ze kookt rijst op met curry. Zonder door vlees, een dus hartstikke duurzaam. Hoewel, met hoe zit dat de ook van alweer met rijst? Dat met heeft ongelooflijk veel water nodig door door en dat is door op steeds meer plekken op met de wereld een probleem. door * Fannie en op tv in Sahil testen groene gadgets. Deze het week: een door schrift zonder papier, werkt dat een op ook?

Wereldwijd op raakt de op tv aarde uitgeput doordat we uit het fosfaat eruit hebben gehaald. met naar Hans van der Staak bedacht het een methode hoe op de een simpele manier het de aarde met weer te van voeden, zonder een kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt de dat? * In een de buurt met van Hawaï ligt het kleine eiland van Kiribati. Dat uit dreigt een langzaam te verdwijnen op door de stijgende tijdens zeespiegel, veroorzaakt door klimaatverandering. naar De bewoners zoeken uit inmiddels asiel in Nieuw-Zeeland, maar in is dat op een naar oplossing? * Groen Licht kijkt het op het het bord van op cabaretier Katinka Polderman. Zij wil tijdens graag minder vlees eten, door op tv maar zijn alle van vleesvervangers even goed voor het milieu? van * Fannie uit en met Sahil testen groene gadgets. een Deze week: een nietmachine zonder uit nietjes, naar werkt dat met ook?

Tienduizenden gezonde op tv bomen worden gekapt, gewoon uit omdat ze niet een in meer gewenst zijn op die plek. op in En ergens anders worden nieuwe, jonge het bomen geplant, die in het nog jaren nodig hebben tijdens om volwassen te naar worden. Dat is doodzonde. de De bomenmakelaar verplant bomen naar en uit Milouska gaat mee. * Het de Radboudziekenhuis had van nieuwe uniformen uit nodig en pakte dat op compleet 'groen' aan. Geen het uit katoen, maar nieuwe duurzame kunststofvezels. in Net met zo comfortabel, veel op tv minder vervuilend. En dan hebben we op tv het over 35.000 uit nieuwe 'pakken'. * tijdens Groen Licht een kijkt door op het bord van (sport)journalist uit Nynke het de Jong. Ze vraagt met zich af hoe op tv duurzaam champignons ziijn. de En wat is het naar verschil uit tussen 'gewone' en uit biologische paddenstoelen? * Fannie en een Sahil testen naar groene gadgets. Deze week: een het kartonnen zelfbouwspeaker, naar werkt op dat ook?

Vijftien jaar in geleden bedacht Gita op tv van Duinen dat door er een totaal een ecologische wijk in in Den tijdens Haag gebouwd zou van kunnen worden. En nu is tijdens 't eindelijk klaar: de een Groene het Mient. Elena door komt bij binnentuinen, met huizen zonder gasaansluiting en met enthousiaste buurtbewoners. met * Leonn Sekender kwam als jongetje het van op zeven vanuit Bangladesh uit naar Nederland. Toen stroomden de op door straten ook weleens onder, maar dat tijdens is niks tijdens vergeleken met de op enorme watersnood naar ten gevolge in van klimaatverandering. Sekender richtte hier een met uit stichting op die bewoners van op tv zijn geboortegrond steunt. * het Groen Licht op tv kijkt in de tijdens keuken van presentator een en eindredacteur Janine met Abbring. naar Ze maakt bloemkoolsoep een met kokosmelk. Er op tv gaan verhalen dat kokosnoten naar geplukt worden uit door zielige aapjes. Milouska tijdens zoekt uit wat daarvan een klopt. En hoe door zit het tijdens met de in arbeidsomstandigheden van mensen die met door kokosnoten uit werken? * Fannie en Sahil van testen naar groene gadgets. Deze week: de een lamp op zout uit water, werkt in dat ook?

Het festivalseizoen op is voorbij, maar op tv bij Studio Davero naar zijn ze in nog druk met van festivals. Twee studenten in ontwierpen een duurzaam meubelstuk: in soepel een om te bouwen van podium naar het bar. op tv * De van meeste mensen weten heus wel dat in ze het het licht moeten uitdoen als op tv ze het een huis het verlaten en de verwarming niet te in hoog moeten naar zetten. Maar als tijdens je de daar een serious game de voor speelt, kun je je van energieverbruik wel uit tot 15% verlagen, door blijkt uit met promotie-onderzoek. * We met kijken op het door bord van operazanger Ernst een Daniel Smid. Hij vraagt een zich op af waarom door biologische kip twee op keer zo duur is tijdens als reguliere kip. op tv Dat zit niet alleen in op ander voer naar en meer door leefruimte. * Fannie naar en Sahil naar testen groene gadgets: smoothies maken met het een blender naar die je van handmatig bedient, werkt op dat?

Groen de leer. De leerindustrie is de smerig en tijdens heeft te kampen met slechte de arbeidsomstandigheden. De het organisatie op tv Trace your Leather Cooperative (TLC) de wil naar laten zien waar je leer een vandaan komt en het zoekt naar met een alternatief: tijdens leer uit eigen land, op tv maar wel een de stuk duurder. Dan betaal je van door een eerlijke prijs, zeggen de initiatiefnemers Janine Caalders en Matthea in uit van Staden. * Wedstrijd. met Wie woont er in het naar groenste studentenhuis? Vijftien door steden doen mee het en proberen uit de prijs voor van het studentenhuis dat tijdens het hardst met bezuinigt in de een wacht te slepen. En in dat de begint al met hele naar simpele dingen: doe het licht van eens uit op als je van je kamer verlaat! * door McDonalds van duurzaam. Groen Licht van gaat met schrijver/theatermaker Bart Chabot de naar op tv McDonalds. Deze keten probeert uit hard een groen van imago te een kweken, maar kloppen op die duurzaamheidsclaims wel, met vraag Chabot zich af. Over plofkipnuggets. op * Werkt het tijdens ook? uit Fannie en Sahil testen tijdens groene naar gadgets. Deze week: De naar opblaaslamp met van zonnecel. Werkt dat naar ook?

Om een koe in de melk te laten geven, moet ze naar steeds uit een kalf krijgen. Is dat tijdens een de klein stiertje, dan op tv wordt 'ie snel afgemaakt, want een zo'n mannelijk uit kalf het brengt veel te weinig op. Dat uit door geldt zeker voor het kleine, langzaam uit groeiende tijdens Jersey-ras. Elena voert de stierkalfjes op tv bij bio-boeren uit Jacob van Beeker en Linda van Heemskerk. Zij halen de 'waardeloze' stiertjes in op en op geven door ze nog een goed leven, tot tijdens tijdens ze alsnog naar de slacht gaan. naar * met In Bolivia was de door berg het Chacaltaya een geliefd ski-oord, in maar de gletsjer is gesmolten op de en de ski-lift gesloten, een effect in van de met klimaatverandering. van De Belgische documentairemaker door Pieter van Eecke laat zien welke van door immense gevolgen dit heeft voor de naar bewoners, nu er een op tv geen water meer door van de berg komt. * op tv We kijken op in het bord van van BNNVARA op tv radiopresentator Frenk van der tijdens Lende. Hij met kookt vaak uit een pak; de lekker met makkelijk! Vandaag risotto, een Knorr Wereldgerecht. naar Is dat op tv nou een groene naar keuze? op tv * Fannie en Sahil testen Groene op tv Gadgets. op Deze week: een wasmachine van die tijdens je met de hand moet van bedienen. op tv Werkt dat ook?

In naar de Dutch Sustainable Fashion het Week de in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers uit door Alexander van Slobbe uit en Francisco van Benthum tijdens van Hacked By. Zij maken het de nieuwe mode van de leftovers met van de van snelle mode-industrie; het kleren die niet op tv eens de winkel de bereiken, laat staan onze eigen klerenkast. uit het * Groen Huis. Een de groep studenten van met de Hogeschool de Utrecht verzon een zelfvoorzienend huis op en dat het ontwerp werd tot hun eigen uit verrassing genomineerd in voor een prestigieuze naar wedstrijd naar in de VS. Deze zomer ging het op tv het huis per zeecontainer naar het Denver. Daar strijden het deze week dertien teams een de uit de hele wereld met met elkaar om de door titel van het duurzaamste op tv naar huis. * Kapsalon. In de op rubriek in Opjebord kijkt Groen naar Licht in de keuken tijdens van BNNVARA-presentator Emma Wortelboer. Ze in kookt bijna nooit met zelf, haalt van liever af. Bijvoorbeeld in een uit lekkere kapsalon bij de het snackbar. Die door frites, is dat nou een 'groene' op tv keuze? * van Werkt het op tv ook? Fannie en een Sahil testen een groene gadgets. Deze week: biologisch afbreekbare tijdens coffeecups voor het een met Nespresso-apparaat. Werkt dat in ook?

Elk jaar zet op een groep studenten uit in in Delft zich in voor tijdens de uit Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op op zonnecellen. Ook dit het jaar gaan ze in er weer tegenaan een uit en onthullen het naar nieuwste model auto-op-zon aan door Milouska. Tijdens op tv de testrit werd er bijna 800 met naar km afgelegd, is in dat genoeg om de World Solar naar Challenge in een Australië te het winnen? * Luiers vormen door een enorme afvalberg die tijdens een slecht gerecycled kan worden. De op tv gemeente uit Breda deed een proef met de baby's en ouders tijdens met wasbare luiers. naar Wat blijkt: dat gaat door eigenlijk best en in uit uiteindelijk ben je op tv ook nog goedkoper uit. * de In met de rubriek OpjeBord maakt een acteur Wart op tv Kamps vitello tonato en uit vraagt zich af: een kun je op nog met goed fatsoen tonijn eten? met op tv En mocht die soort uitsterven, het is dat dan eigenlijk uit erg? een * En Fannie en Sahil naar testen groene gadgets. op uit Deze week de een Lifestraw, een pijpje waarmee je tijdens vervuild water in schoon krijgt. de Maar werkt dat naar ook?

Elena van ontmoet Marieke een Havermans. Ze werkte eerder als tijdens verpakkingsdesigner het bij Unilever en was gespecialiseerd door in het ketchup. Maar na de de begrafenis van een familielid heeft de in ze haar hele leven omgegooid; ze in ontwikkelde een duurzame naar grafkist. Wat uit houdt dat precies het in? * Groen uit Licht de kijkt in de keuken van uit Journaalpresentator het Simone Weimans. Ze maakt vegan snacks op tv met havermelk. Want tijdens ze drinkt tijdens liever met geen koemelk. Is uit havermelk inderdaad een redelijk alternatief voor tijdens met 'gewone' zuivel? * door Nederland bungelt onderaan allerlei tijdens 'groene' lijstjes en Groen een Licht zoekt uit: met wat kunnen we op leren van op het buiteland? Deze week: een statiegeld in Denemarken. van Hier wordt al decennialang in gesteggeld over wel van of van geen statiegeld op voor kleine plastic flessen. op In Denemarken zijn alle plastic naar met flessen en zelfs lege een blikjes geld waard. Milouska gaat het in de Kopenhagen de kunst afkijken met en vraagt zich af het op tv waarom dat niet in van Nederland kan. het * Fannie en Sahil zoeken in het tijdens voor ons uit: Groene van gadgets, doen die naar wat ze beloven? Deze met week: groeit er echt het de een plant uit een door potlood?

Elena klimt door op het dak en naar kijkt door in de keuken tijdens van de Johan Cruijff Arena; door die blijkt uit helemaal 'vergroend' te zijn. naar Hoe hebben op tv ze dat voor tijdens elkaar gekregen? Deze zomer de de kreeg elke klant bij AH uit een gratis zakje geurparels; de een dan blijft je was eindeloos lekker op de ruiken. En nu van is dat ook overal te koop. op tv Kunnen die geurstoffen van kwaad in ons uit milieu? Milouska duikt van in de waterzuivering. door In de rubriek in het Opjebord bakt Nadia Moussaid (presentator van talkshow De Nieuwe Maan) het een taart met met in blauwe bessen. Die bessen zouden supergezond door zijn op tv en worden enorm veel verkocht. tijdens van Waar komen ze eigenlijk vandaan? En tijdens Fannie van en Sahil testen weer door een groene gadget: het foodlovers, een soort plastic in deksels voor groente op en fruit dat tijdens je wil de bewaren.

Het van verduurzamen van eeuwenoude tijdens panden in van het hart van met Amsterdam lijkt lastig, van maar blijkt heel goed de mogelijk. En de uiteindelijk moeten we allemaal van het het gas uit af. Het gas op tv raakt op en naar de aarde in met Groningen beeft, tijdens dat kan zo in niet langer. Wat zijn de haalbare het initiatieven? In een de in boerderij van driehonderd jaar oud in een Makkum hebben van ze nu een houtvergasser! uit het Superefficiënt, blijkt. In op tv de rubriek 'Opjebord' kijken we in van de keuken met van een met Bekende Nederlander. Deze tijdens week acteur Pim Veth. het Hij kookt op graag Aziatisch, door bijvoorbeeld met Thaise op tv basilicum, gekocht in de een toko. Is dat nou een de groene keuze? het En van Groene gadgets beloven je te uit helpen met met een 'groen' leven. tijdens Maar wordt die het belofte ook ingelost? Sahil Amar het Aïssa en Fannie naar Fatima van de Holsteijn doen de in test. Deze week: op tv een een opwindbaar scheerapparaat. Grappig ding, maar werkt met het uit ook?

Elena gaat in een Amsterdam een op bezoek bij tijdens Peter Jan Brouwer. Zijn een burgerinitiatief met compostbakken tijdens blijkt het goed te werken met en wordt inmiddels het ondersteund door de gemeente. op tv Het concept breidt zich uit langzaam uit uit over de hele stad. het In Amsterdam staan een inmiddels al de veertien wormenbakken. Verder zoeken actrice tijdens Jolanda van in den Berg en van Milouska uit uit of je de schil op tv van een citroen kunt een door gebruiken.

Brecht krijgt door de resultaten van nieuw de onderzoek van op Greenpeace en Milouska een gaat lekker festivallen. van Verder tijdens levert zweten in de sportschool op tv ook energie uit op, in de Delft zetten ze het om in uit uit elektriciteit. Met: Greenpeace in deed drie jaar geleden onderzoek naar op tv gif in planten de uit uit tuincentra. Van de met 69 onderzochte van planten bleek er éen zonder door schadelijke stoffen, de op rest van was dus wèl vervuild. tijdens De tuinplantenbranche op tv beloofde beterschap. Heeft dat iets opgeleverd? met het Brecht krijgt de resultaten van op nieuw op onderzoek van Greenpeace. * Wie een staat te tijdens zweten in de sportschool raakt van tijdens niet alleen iets kwijt, maar een het door levert ook energie op. Tenminste, met als naar je die weet met te verzamelen. In Delft tijdens slagen ze erin naar om de uit energie van de sportende mensen van om te zetten op tv in door elektriciteit. * Acteur Roel Bloemen uit en uit cabaretier Hanneke Drenth zijn een stel op tv het en eten - net als uit de rest van naar Nederland op tegenwoordig- avocado. En die kun je de nu een ook 'eetrijp' kopen. Maar van hoe van duurzaam is dat? het * Milouska gaat lekker festivallen op in camping Stortemelk. tijdens Here comes the Summer van in is het kleine zusje van Into op tv uit the Great Wide op Open op Vlieland. De start van van de het festivalseizoen. En op tv die worden steeds op tv groener, zeggen de organisatoren zelf. Klopt in het dat?

januari 2019
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord