Programma gemist?

Architect Taco Tuinhof uit ontwerpt een op tv nieuwe kliniek op voor Jeugdzorg op in Zeeland, opgetrokken naar uit de oude onderdelen met van een inmiddels afgebroken naar gebouw van met Rijkswaterstaat uit naar de omgeving. Elena ziet: het niet slopen, maar met ontmantelen is op tv de gedachte bij op circulair bouwen. * Het is nog op geen winter, maar van straks de hebben we tijdens het weer volop een nodig: strooizout. Nu in kijken de experts nog naar in de de weersverwachting, straks zegt de straat zélf van of er strooizout door nodig is door de een de hele simpele sensor. van * Groen Licht door kijkt op het bord van door Ajax-voetballer Liza van op tv een der Most. Ze kookt een een stoofpot met tijdens pompoen. Nu te kust naar en te keur naar te koop. En uit is dat met een duurzame de groente? * Fannie en Sahil in testen groene gadgets. Deze uit week de deurbel het die geen van elektriciteit nodig heeft. op Maar het werkt dat ook?

Heleentje Zwart is naar coördinator duurzaamheid met van een het Nordwincollege in Friesland, met een groene mbo-opleiding. Van naar milieubewust bloemschikken tot uit een duurzame manege, een Milouska ziet hoe van studenten worden voorbereid op tv op een nieuwe, duurzame in manier van van werken. * Vanaf december in rijden er naar in een de provincie Groningen twee met bussen op waterstof. Die uit groene brandstof komt door als tijdens restproduct van het chemiebedrijf Akzo het Nobel in Delfzijl. in Is tijdens waterstof dé toekomst voar op duurzaam vervoer? * Groen Licht met kijkt op het van bord de van presentator op Andrea van Pol. Ze kookt rijst het met curry. de Zonder vlees, dus hartstikke tijdens duurzaam. Hoewel, van hoe zit dat ook tijdens uit alweer met rijst? Dat heeft ongelooflijk op veel water een nodig van en dat is op van steeds meer plekken op op tv de wereld tijdens een probleem. * Fannie en op Sahil testen groene van gadgets. naar Deze week: in een schrift zonder papier, het werkt dat van ook?

Wereldwijd op tv raakt de tijdens aarde uitgeput doordat we door het fosfaat eruit uit hebben gehaald. Hans van der op Staak bedacht een tijdens uit methode hoe op in een simpele manier de aarde weer tijdens tijdens te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. tijdens Hoe werkt dat? * op In tijdens de buurt van Hawaï ligt in het van kleine eiland Kiribati. door Dat dreigt langzaam te tijdens verdwijnen door in de stijgende zeespiegel, van veroorzaakt door klimaatverandering. in De bewoners zoeken inmiddels op tv asiel in Nieuw-Zeeland, tijdens maar is dat een van oplossing? in * Groen Licht kijkt op op tv het bord van van op tv cabaretier Katinka Polderman. Zij een wil graag een minder vlees eten, op maar zijn alle vleesvervangers even goed een voor door het milieu? * op tv Fannie en van Sahil testen groene gadgets. door Deze week: een de nietmachine zonder nietjes, naar werkt dat door ook?

Tienduizenden gezonde tijdens bomen worden de gekapt, gewoon omdat ze uit niet meer het gewenst zijn op uit die plek. van En ergens anders worden door nieuwe, jonge naar bomen geplant, die nog jaren van nodig hebben van om volwassen de te worden. Dat door is doodzonde. De bomenmakelaar een verplant bomen tijdens en Milouska gaat door mee. * Het Radboudziekenhuis had nieuwe een naar uniformen nodig en een pakte dat compleet 'groen' aan. Geen de katoen, maar naar nieuwe duurzame kunststofvezels. Net uit zo door comfortabel, veel minder vervuilend. En naar dan hebben we uit het door over 35.000 nieuwe 'pakken'. * op Groen Licht van kijkt op het door bord van (sport)journalist tijdens Nynke de Jong. Ze van vraagt zich met af hoe duurzaam champignons van ziijn. de En wat de is het verschil tussen naar 'gewone' en biologische uit paddenstoelen? * Fannie en op tv Sahil door testen groene gadgets. op tv Deze week: een kartonnen zelfbouwspeaker, in werkt dat tijdens ook?

Vijftien tijdens jaar geleden van bedacht Gita van Duinen dat er tijdens een een totaal ecologische wijk in naar Den een Haag gebouwd zou uit kunnen worden. En nu is 't de in eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena door de komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting in en enthousiaste buurtbewoners. op tv door * Leonn Sekender kwam uit als jongetje een van zeven vanuit de Bangladesh naar Nederland. Toen door stroomden de straten ook met weleens door onder, maar dat tijdens is niks vergeleken naar met de enorme watersnood ten naar gevolge van klimaatverandering. Sekender op richtte hier een uit in stichting op die bewoners van zijn op geboortegrond steunt. * op de Groen Licht kijkt in de keuken van van presentator en een eindredacteur Janine Abbring. op Ze maakt bloemkoolsoep op tv met in kokosmelk. Er gaan de verhalen dat kokosnoten geplukt worden tijdens door zielige met aapjes. Milouska zoekt uit tijdens wat daarvan in klopt. En in hoe zit het met de de arbeidsomstandigheden een van mensen met die met kokosnoten werken? * Fannie door en Sahil in testen groene gadgets. Deze op tv week: een in lamp op zout water, door werkt op dat ook?

Het de festivalseizoen is voorbij, maar de bij Studio naar Davero zijn ze nog druk in met op festivals. Twee het studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: het soepel tijdens om te bouwen van podium een naar bar. * De door meeste mensen weten het heus naar wel dat ze het naar licht moeten uitdoen als op tv ze het de huis verlaten en tijdens de een verwarming niet te hoog moeten zetten. door op Maar als je daar naar een serious game voor de speelt, kun je je tijdens energieverbruik wel de tot 15% het verlagen, blijkt uit promotie-onderzoek. het * We de kijken op het naar bord van operazanger Ernst Daniel met Smid. Hij naar vraagt zich af waarom een biologische de kip twee keer zo duur naar is als reguliere een kip. Dat naar zit de niet alleen in de ander voer en op meer leefruimte. * tijdens Fannie en Sahil het testen groene gadgets: in smoothies maken met een blender tijdens die je handmatig bedient, op werkt een dat?

Groen op leer. De leerindustrie is smerig door en op tv heeft te kampen een met slechte arbeidsomstandigheden. naar De organisatie Trace your Leather in Cooperative (TLC) tijdens wil laten zien de waar uit je leer vandaan een komt en zoekt naar een op tv alternatief: leer van uit eigen land, met maar wel een op stuk duurder. Dan betaal door je een van eerlijke prijs, zeggen met initiatiefnemers Janine Caalders en Matthea het de van Staden. * tijdens Wedstrijd. Wie woont er in naar het groenste met studentenhuis? Vijftien steden het doen mee en in proberen de prijs voor op het studentenhuis dat tijdens het hardst bezuinigt in door de met wacht te slepen. in En dat begint al uit met hele simpele dingen: van in doe het licht eens uit als naar je je uit kamer verlaat! * McDonalds tijdens met duurzaam. Groen Licht gaat van met schrijver/theatermaker door Bart Chabot naar de McDonalds. Deze keten het probeert hard een groen imago het te kweken, het maar kloppen die duurzaamheidsclaims wel, met vraag in Chabot zich af. Over plofkipnuggets. op tv * Werkt op het ook? Fannie met en Sahil testen naar groene tijdens gadgets. Deze week: De opblaaslamp met door zonnecel. een Werkt dat het ook?

Om een tijdens koe melk met te laten geven, moet naar ze steeds een kalf door krijgen. Is dat in een op tv klein stiertje, dan een wordt 'ie naar snel afgemaakt, want zo'n mannelijk met kalf brengt veel te op tv weinig op. Dat met geldt zeker in voor het kleine, langzaam tijdens groeiende uit Jersey-ras. Elena voert tijdens de stierkalfjes bij bio-boeren in Jacob Beeker en Linda het Heemskerk. Zij uit halen de 'waardeloze' een stiertjes op en door geven ze nog een in uit goed leven, tot op ze alsnog naar de slacht tijdens gaan. * In Bolivia tijdens was de op berg Chacaltaya van een geliefd ski-oord, van maar de gletsjer is in gesmolten en uit de ski-lift gesloten, een effect naar van de klimaatverandering. van De een Belgische documentairemaker Pieter van Eecke de laat zien welke door immense naar gevolgen dit heeft voor de tijdens bewoners, van nu er geen uit water meer van de op berg komt. * tijdens We kijken uit op het bord van BNNVARA uit tijdens radiopresentator Frenk van op der Lende. Hij het kookt vaak uit een pak; met lekker makkelijk! op Vandaag risotto, een van Knorr Wereldgerecht. Is dat de nou een groene uit keuze? * Fannie uit en Sahil in testen Groene op tv Gadgets. Deze week: een wasmachine die een je met de op hand moet bedienen. een Werkt dat uit ook?

In een de Dutch Sustainable Fashion Week in in Amsterdam gaat tijdens Milouska het naar ontwerpers Alexander het van Slobbe en Francisco uit van het Benthum van Hacked By. in Zij maken in nieuwe mode van door de leftovers van de door snelle mode-industrie; in kleren die niet eens de winkel in bereiken, laat in staan onze eigen klerenkast. de * Groen Huis. van Een groep de studenten van van de Hogeschool een Utrecht verzon een zelfvoorzienend huis uit en op dat ontwerp werd tot het hun eigen verrassing genomineerd voor de een prestigieuze wedstrijd met in de VS. de Deze op zomer ging het huis door per tijdens zeecontainer naar Denver. Daar strijden van deze week dertien teams naar uit de van hele wereld de met elkaar om naar de titel van de het duurzaamste huis. * uit Kapsalon. In de rubriek door Opjebord kijkt Groen door de Licht in de keuken van een BNNVARA-presentator Emma Wortelboer. Ze uit kookt bijna tijdens nooit het zelf, haalt liever af. Bijvoorbeeld een tijdens naar lekkere kapsalon bij in de snackbar. Die frites, is tijdens dat nou een het 'groene' op tv keuze? * Werkt het ook? Fannie uit en het Sahil testen in groene gadgets. Deze week: biologisch afbreekbare een coffeecups uit voor een Nespresso-apparaat. van Werkt dat uit ook?

Elk de jaar zet een door groep studenten in tijdens Delft zich in in voor de Solarrace: zoveel mogelijk uit kilometers tijdens afleggen op tijdens zonnecellen. Ook dit jaar gaan in ze er naar weer tegenaan en onthullen het op tv nieuwste model auto-op-zon met op tv aan Milouska. Tijdens de testrit werd met er bijna 800 uit van km afgelegd, is dat met genoeg om de door World Solar Challenge in Australië tijdens te winnen? * met Luiers de vormen een enorme met afvalberg die slecht gerecycled op tv kan worden. De de gemeente Breda deed tijdens een proef met baby's naar en een ouders met wasbare luiers. Wat in blijkt: op tv dat gaat eigenlijk best van en uiteindelijk ben uit je naar ook nog goedkoper uit. * In het de rubriek OpjeBord naar maakt met acteur Wart Kamps vitello een tonato en het vraagt zich af: op kun je nog met goed de fatsoen tonijn een eten? En de mocht die soort naar uitsterven, is dat dan uit eigenlijk erg? * een En Fannie en Sahil het uit testen groene gadgets. Deze in week de Lifestraw, uit een pijpje waarmee je in vervuild water schoon door krijgt. Maar op werkt dat tijdens ook?

Elena ontmoet Marieke de Havermans. Ze werkte uit eerder als verpakkingsdesigner naar bij Unilever en in was gespecialiseerd door in ketchup. Maar met na de begrafenis met van een familielid tijdens heeft op ze haar hele leven omgegooid; van ze ontwikkelde een een duurzame grafkist. van Wat houdt dat precies door in? * uit Groen Licht uit kijkt in de tijdens keuken van Journaalpresentator Simone Weimans. van Ze uit maakt vegan snacks met havermelk. Want op ze drinkt liever door geen koemelk. tijdens Is havermelk inderdaad door een redelijk alternatief met voor 'gewone' zuivel? het * Nederland het bungelt onderaan allerlei 'groene' lijstjes met van en Groen Licht zoekt een uit: wat kunnen een we leren van het buiteland? op tv Deze naar week: statiegeld in Denemarken. op tv Hier wordt van al decennialang gesteggeld over het wel of op geen statiegeld voor kleine op plastic flessen. In uit Denemarken zijn alle plastic de flessen van en zelfs lege blikjes geld op waard. Milouska gaat van in Kopenhagen de in op tv kunst afkijken en door vraagt zich af waarom van dat niet de in Nederland kan. * Fannie en door van Sahil zoeken het voor ons tijdens uit: Groene gadgets, naar doen die wat in ze beloven? Deze door week: groeit er uit echt een een plant uit een uit potlood?

Elena naar klimt op het dak in en kijkt naar in de keuken van de met Johan Cruijff Arena; naar door die blijkt helemaal 'vergroend' naar te zijn. Hoe hebben uit ze uit dat voor elkaar gekregen? Deze in zomer kreeg elke klant tijdens bij AH de een op tv gratis zakje geurparels; dan blijft door je was eindeloos lekker uit ruiken. En nu door in is dat ook overal te de koop. door Kunnen die geurstoffen kwaad in door ons uit milieu? Milouska duikt in in de waterzuivering. In de uit rubriek Opjebord bakt tijdens Nadia Moussaid op (presentator talkshow een De Nieuwe Maan) een taart op tv met door blauwe bessen. Die bessen zouden supergezond in zijn en worden op tv enorm uit veel verkocht. uit Waar komen ze eigenlijk vandaan? tijdens En Fannie en Sahil met testen de weer een groene gadget: foodlovers, met een soort door plastic deksels het voor groente en fruit op dat je wil uit bewaren.

Het verduurzamen van door eeuwenoude panden in tijdens naar het hart van Amsterdam het lijkt lastig, in maar blijkt heel op goed mogelijk. En op uiteindelijk moeten we het allemaal van het gas af. het Het gas raakt door op en de aarde met in Groningen beeft, in dat kan zo de een niet langer. Wat zijn de haalbare naar initiatieven? met In een boerderij van driehonderd naar jaar oud in naar Makkum hebben ze het nu een houtvergasser! tijdens Superefficiënt, het blijkt. In de rubriek 'Opjebord' door kijken we in met van de keuken van een Bekende Nederlander. met Deze week acteur van Pim Veth. Hij op kookt graag Aziatisch, met met bijvoorbeeld met Thaise basilicum, gekocht in de de toko. Is op dat nou op tv een groene op tv keuze? En Groene met gadgets beloven een je te helpen met een 'groen' op leven. Maar wordt het die belofte ook uit ingelost? Sahil Amar tijdens Aïssa de en Fannie Fatima van Holsteijn een doen de op test. Deze week: met een opwindbaar scheerapparaat. tijdens Grappig ding, maar in werkt het uit ook?

Elena gaat tijdens in Amsterdam met op bezoek bij uit Peter Jan Brouwer. door Zijn burgerinitiatief met compostbakken uit blijkt een goed te werken en tijdens wordt inmiddels ondersteund op tv door de gemeente. Het concept een in breidt zich langzaam uit met over de hele stad. uit In de Amsterdam staan inmiddels al veertien wormenbakken. op tv naar Verder zoeken actrice Jolanda door van den Berg de en Milouska uit of een je de schil een van een citroen kunt uit in gebruiken.

Brecht krijgt een de naar resultaten van nieuw uit onderzoek van Greenpeace en op tv Milouska gaat lekker festivallen. door Verder de levert zweten in de sportschool door ook op energie op, in Delft zetten ze op het naar om in elektriciteit. Met: het Greenpeace deed drie jaar uit geleden onderzoek de naar op gif in planten tijdens uit tuincentra. Van tijdens de 69 onderzochte door planten bleek er éen zonder op schadelijke stoffen, de een rest was dus uit wèl vervuild. met De tuinplantenbranche beloofde beterschap. van Heeft dat met iets opgeleverd? een Brecht krijgt de op resultaten van nieuw onderzoek naar van Greenpeace. * Wie van staat een te zweten in de sportschool door raakt niet alleen iets op kwijt, uit maar het levert op ook energie met op. Tenminste, als je naar die weet te verzamelen. In tijdens Delft slagen een ze erin om uit de energie van naar de sportende van mensen om op te zetten in door elektriciteit. * Acteur Roel een Bloemen en naar cabaretier Hanneke Drenth het zijn een stel en eten op tv - van net als de rest van op Nederland tegenwoordig- avocado. het En door die kun je nu ook in 'eetrijp' kopen. Maar op hoe duurzaam is de dat? * door Milouska gaat lekker naar festivallen op camping Stortemelk. Here de een comes the Summer met is het kleine zusje van Into naar the Great Wide naar Open op een Vlieland. De start met van op het festivalseizoen. En die de worden steeds in groener, zeggen de organisatoren zelf. de Klopt een dat?

mei 2021
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!