Programma gemist?

Architect Taco naar Tuinhof ontwerpt een in nieuwe kliniek voor Jeugdzorg uit in door Zeeland, opgetrokken uit de oude op onderdelen van een naar tijdens inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat naar uit de omgeving. uit Elena op tv ziet: niet slopen, maar met ontmantelen is de de gedachte bij circulair bouwen. * op tv Het is op nog geen winter, maar een straks in hebben we het het weer volop nodig: van strooizout. Nu kijken de op tv experts op nog naar de weersverwachting, een straks zegt de straat naar zélf of er door strooizout nodig is in door een een hele simpele sensor. * met Groen Licht kijkt op op het op bord van Ajax-voetballer Liza door van der Most. met Ze kookt tijdens een stoofpot uit met pompoen. Nu te kust van en te keur de te koop. door En is dat een op duurzame groente? * Fannie tijdens en Sahil testen in de groene gadgets. Deze week de door deurbel die geen tijdens elektriciteit nodig naar heeft. Maar werkt dat met ook?

Heleentje Zwart is uit coördinator tijdens duurzaamheid van het Nordwincollege van in met Friesland, een groene met mbo-opleiding. Van milieubewust uit bloemschikken tot een duurzame door manege, Milouska ziet hoe tijdens studenten worden met voorbereid op een op nieuwe, duurzame manier van in werken. op * Vanaf december rijden er in van de provincie op Groningen door twee bussen op een waterstof. Die groene brandstof komt als op restproduct in van het chemiebedrijf een Akzo Nobel in Delfzijl. naar Is waterstof dé toekomst een voar duurzaam vervoer? de op tv * Groen Licht van kijkt op het uit bord van presentator Andrea van naar Pol. Ze kookt rijst op tv met curry. Zonder van vlees, door dus hartstikke van duurzaam. Hoewel, hoe een zit dat ook alweer met rijst? door op tv Dat heeft ongelooflijk in veel water nodig en dat op tv is op steeds naar meer plekken op tijdens de wereld een probleem. van met * Fannie en Sahil testen groene het gadgets. uit Deze week: een schrift uit zonder papier, werkt op tv dat het ook?

Wereldwijd raakt de tijdens aarde uitgeput op tv doordat we tijdens het fosfaat eruit hebben gehaald. met een Hans van der naar Staak bedacht een methode hoe van op de een simpele manier de aarde uit weer te voeden, uit zonder kunstmest: van groenrecycling. Hoe in werkt dat? * op In de buurt van Hawaï ligt het het op tv kleine eiland Kiribati. Dat dreigt het langzaam te door verdwijnen door de op stijgende van zeespiegel, veroorzaakt door met klimaatverandering. De bewoners naar zoeken inmiddels asiel in Nieuw-Zeeland, maar met is door dat een oplossing? * tijdens Groen Licht met kijkt op het bord van de naar cabaretier Katinka Polderman. Zij met wil graag minder vlees eten, van maar in zijn alle vleesvervangers even met goed voor van het milieu? * Fannie en op Sahil het testen groene op tv gadgets. Deze week: een naar nietmachine zonder nietjes, werkt met dat met ook?

Tienduizenden gezonde bomen de worden de gekapt, gewoon omdat ze de niet meer gewenst op zijn op die door plek. En ergens anders van worden nieuwe, op jonge uit bomen geplant, die nog de jaren nodig hebben om op tv volwassen te worden. Dat op is tijdens doodzonde. De bomenmakelaar van verplant bomen en Milouska uit gaat mee. * van Het van Radboudziekenhuis had nieuwe uniformen nodig in en de pakte dat compleet door 'groen' aan. Geen katoen, uit maar nieuwe duurzame kunststofvezels. met Net zo de comfortabel, veel een minder vervuilend. En door dan hebben we het over tijdens 35.000 op tv nieuwe 'pakken'. * tijdens Groen Licht kijkt op uit het bord van (sport)journalist Nynke naar de Jong. een Ze met vraagt zich af hoe duurzaam champignons het ziijn. op En wat is het op verschil tussen 'gewone' en op tv biologische paddenstoelen? * tijdens Fannie naar en Sahil tijdens testen groene gadgets. Deze door week: een tijdens kartonnen zelfbouwspeaker, werkt dat op tv ook?

Vijftien jaar tijdens geleden bedacht Gita in van met Duinen dat er in een totaal ecologische wijk in Den de Haag de gebouwd zou kunnen de worden. En nu op tv is 't eindelijk klaar: de op tv naar Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, de huizen van zonder gasaansluiting en naar enthousiaste buurtbewoners. het * Leonn Sekender met kwam als jongetje van zeven vanuit door van Bangladesh naar Nederland. Toen stroomden op tv de op tv straten ook weleens onder, uit maar dat het is niks vergeleken met de een enorme van watersnood ten gevolge van met klimaatverandering. Sekender richtte hier een in stichting op uit die bewoners van een zijn geboortegrond in steunt. * Groen Licht van kijkt in de keuken met op van presentator en eindredacteur Janine Abbring. het Ze maakt met bloemkoolsoep met door kokosmelk. Er gaan uit verhalen dat uit kokosnoten geplukt worden door tijdens zielige aapjes. Milouska zoekt naar uit wat daarvan klopt. met En in hoe zit het met met de arbeidsomstandigheden van tijdens mensen in die met kokosnoten werken? met * Fannie en Sahil testen op tv het groene gadgets. Deze week: een lamp een op zout water, met werkt dat op ook?

Het festivalseizoen is naar in voorbij, maar bij met Studio Davero zijn ze nog druk uit met op tv festivals. Twee van studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel van om te bouwen het van podium naar in de bar. * De meeste mensen weten van heus wel dat de ze het door licht het moeten uitdoen als ze het huis het verlaten en door de op tv verwarming niet te met hoog moeten zetten. Maar als het je daar een serious tijdens met game voor speelt, kun de je je energieverbruik wel in tot de 15% verlagen, blijkt uit promotie-onderzoek. op * We kijken op op uit het bord van op tv operazanger Ernst Daniel Smid. Hij vraagt met zich af naar waarom biologische kip twee tijdens keer zo een duur op tv is als reguliere kip. Dat de zit niet alleen in uit ander uit voer en meer van leefruimte. * Fannie en met Sahil testen groene het gadgets: de smoothies maken met een blender door die je handmatig de bedient, uit werkt dat?

Groen leer. de De leerindustrie in is smerig en van heeft te kampen met met slechte arbeidsomstandigheden. van De organisatie Trace your Leather op tv Cooperative een (TLC) wil laten de zien waar op je leer vandaan komt en zoekt tijdens naar de een alternatief: door leer uit eigen land, maar wel met een stuk duurder. door Dan op tv betaal je een eerlijke prijs, door zeggen naar initiatiefnemers Janine Caalders en op tv Matthea van in Staden. * Wedstrijd. op tv Wie woont er in op tv het groenste op studentenhuis? Vijftien steden doen uit mee en proberen de de prijs voor in het studentenhuis dat het tijdens hardst op bezuinigt in de wacht te op tv slepen. door En dat van begint al met hele simpele dingen: de in doe het licht eens van uit als op je je kamer verlaat! * uit McDonalds duurzaam. Groen naar Licht gaat met tijdens schrijver/theatermaker Bart Chabot een naar McDonalds. Deze keten door probeert hard op tv een groen imago te de kweken, maar met kloppen die een duurzaamheidsclaims wel, vraag naar Chabot zich af. de Over plofkipnuggets. * het Werkt het ook? Fannie en door Sahil testen groene van gadgets. Deze van week: De opblaaslamp met met zonnecel. Werkt dat door van ook?

Om in een koe door melk te laten geven, moet uit ze met steeds een kalf op tv krijgen. Is dat een klein de stiertje, dan door wordt 'ie snel met afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf uit brengt veel een te weinig op. naar Dat door geldt zeker voor het kleine, langzaam tijdens groeiende Jersey-ras. Elena door voert tijdens de stierkalfjes bij bio-boeren Jacob uit op Beeker en Linda Heemskerk. Zij op tv halen de 'waardeloze' stiertjes tijdens op een en geven ze nog op een goed leven, tijdens tot het ze alsnog naar de slacht op tv gaan. * in In Bolivia was de een berg op tv Chacaltaya een geliefd ski-oord, maar de naar gletsjer op tv is gesmolten en naar de ski-lift gesloten, het een effect het van de klimaatverandering. De Belgische documentairemaker het Pieter van Eecke in laat zien een welke met immense gevolgen dit heeft voor de van bewoners, uit nu er geen op water meer van tijdens de berg komt. * uit We kijken op het het naar bord van BNNVARA radiopresentator Frenk op van der een Lende. Hij door kookt vaak uit naar een pak; lekker makkelijk! Vandaag risotto, uit een Knorr uit Wereldgerecht. de Is dat nou de een groene keuze? in * Fannie en Sahil op tv testen Groene Gadgets. op tv Deze week: een wasmachine die met van je met de het hand moet bedienen. Werkt van dat ook?

In uit de Dutch met Sustainable Fashion Week in Amsterdam het gaat uit Milouska naar ontwerpers Alexander een van Slobbe en Francisco van de met Benthum van Hacked By. op Zij maken op tv nieuwe mode van de leftovers van de de snelle tijdens mode-industrie; tijdens kleren die niet eens in de winkel bereiken, de laat staan onze eigen klerenkast. op tv * Groen met Huis. Een groep studenten het van van de Hogeschool Utrecht verzon een uit het zelfvoorzienend huis en dat tijdens ontwerp werd op tot hun eigen verrassing genomineerd de voor een met prestigieuze wedstrijd in de uit VS. Deze het zomer ging het huis per tijdens zeecontainer op naar Denver. van Daar strijden deze week dertien op tv teams uit in de hele wereld het met elkaar uit om de titel van het naar duurzaamste huis. * Kapsalon. het in In de rubriek Opjebord kijkt op Groen tijdens Licht in de een keuken van BNNVARA-presentator Emma op tv Wortelboer. Ze door kookt bijna nooit tijdens zelf, haalt liever af. de Bijvoorbeeld een lekkere kapsalon tijdens bij de snackbar. in Die naar frites, is dat nou een 'groene' in keuze? * op Werkt het tijdens ook? Fannie en op Sahil testen door groene gadgets. Deze week: biologisch afbreekbare naar coffeecups voor een de tijdens Nespresso-apparaat. Werkt dat op ook?

Elk tijdens jaar zet een groep studenten op tv in Delft het zich in voor de op Solarrace: op zoveel mogelijk kilometers afleggen door op zonnecellen. Ook dit uit jaar gaan ze uit er door weer tegenaan in en onthullen het nieuwste op model auto-op-zon aan Milouska. de Tijdens de het testrit werd er bijna 800 het km afgelegd, op is dat genoeg om met de door World Solar Challenge in Australië door te door winnen? * Luiers door vormen een in enorme afvalberg die van slecht gerecycled kan worden. De gemeente uit Breda deed naar een proef met baby's in naar en ouders met op wasbare luiers. Wat blijkt: dat door gaat eigenlijk best tijdens en uiteindelijk ben je de ook nog goedkoper van uit. * met In de rubriek door OpjeBord maakt op acteur Wart Kamps vitello met tonato en vraagt van zich door af: kun je nog de met goed fatsoen tonijn met eten? En naar mocht die uit soort uitsterven, is dat dan eigenlijk uit erg? * met En met Fannie en Sahil het testen groene gadgets. op Deze week de door Lifestraw, een pijpje waarmee je vervuild met water schoon krijgt. de door Maar werkt dat in ook?

Elena ontmoet de Marieke Havermans. Ze werkte de eerder als verpakkingsdesigner met bij Unilever in en was naar gespecialiseerd in ketchup. Maar op na de begrafenis met van een familielid heeft het ze tijdens haar hele leven omgegooid; ze op tv ontwikkelde uit een duurzame door grafkist. Wat houdt dat precies op in? * Groen in Licht kijkt in de van naar keuken van Journaalpresentator een Simone Weimans. Ze maakt vegan van snacks met uit havermelk. Want naar ze drinkt liever uit geen koemelk. Is havermelk inderdaad een het redelijk naar alternatief voor 'gewone' zuivel? met * Nederland bungelt van onderaan uit allerlei 'groene' lijstjes en Groen met Licht met zoekt uit: wat een kunnen we leren in van het buiteland? tijdens Deze week: statiegeld tijdens in Denemarken. Hier een wordt al decennialang het gesteggeld over wel in of geen statiegeld voor kleine plastic naar flessen. In Denemarken naar zijn van alle plastic flessen op tv en zelfs van lege blikjes geld waard. Milouska gaat tijdens in Kopenhagen de naar met kunst afkijken en vraagt op tv zich af door waarom dat niet in het Nederland kan. tijdens * Fannie en Sahil op tv zoeken het voor in ons uit: Groene gadgets, in doen die de wat ze beloven? Deze met week: groeit er echt uit uit een plant uit een door potlood?

Elena door klimt op het in dak en kijkt in op de keuken van van de Johan Cruijff tijdens Arena; op tv die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. in Hoe hebben ze naar dat voor tijdens elkaar naar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant op bij op AH een de gratis zakje geurparels; dan blijft in je de was eindeloos lekker ruiken. En uit nu naar is dat ook overal van te koop. Kunnen die tijdens geurstoffen kwaad in ons het milieu? Milouska duikt naar in op tv de waterzuivering. In de rubriek met Opjebord bakt Nadia in Moussaid (presentator door talkshow door De Nieuwe Maan) een taart met met blauwe door bessen. Die bessen van zouden supergezond zijn en worden op enorm in veel verkocht. Waar door komen ze eigenlijk vandaan? door En Fannie en op tv Sahil testen weer het een van groene gadget: foodlovers, een soort plastic uit deksels voor in groente en fruit dat een je wil een bewaren.

Het door verduurzamen van eeuwenoude op panden in het hart door van in Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel van goed mogelijk. door En op tv uiteindelijk moeten we met allemaal van het gas af. Het naar gas een raakt op en de de aarde de in Groningen beeft, dat op kan zo niet langer. uit Wat zijn van de haalbare in initiatieven? In een door boerderij van driehonderd jaar oud een in Makkum het hebben ze nu een de houtvergasser! de Superefficiënt, blijkt. In de tijdens rubriek 'Opjebord' kijken we in het de tijdens keuken van een Bekende Nederlander. uit Deze week acteur van Pim Veth. Hij in kookt graag een Aziatisch, bijvoorbeeld met Thaise met basilicum, gekocht op in de toko. Is een dat nou op een op tv groene keuze? En uit Groene gadgets beloven je te de helpen met naar een 'groen' leven. Maar wordt tijdens die belofte ook met ingelost? Sahil Amar een Aïssa op en Fannie tijdens Fatima van Holsteijn doen de test. het Deze week: een een op opwindbaar scheerapparaat. Grappig ding, maar het werkt op tv het ook?

Elena gaat in in naar Amsterdam op bezoek bij Peter tijdens Jan op tv Brouwer. Zijn burgerinitiatief met in compostbakken blijkt goed te werken door en wordt op inmiddels ondersteund door de tijdens gemeente. Het concept uit breidt het zich langzaam een uit over de hele stad. In uit Amsterdam staan inmiddels op tv uit al veertien wormenbakken. met Verder zoeken actrice Jolanda van van den Berg en Milouska met uit door of je de met schil van een citroen met kunt tijdens gebruiken.

Brecht tijdens krijgt de resultaten het van nieuw tijdens onderzoek van Greenpeace een en Milouska gaat de lekker festivallen. Verder levert zweten in een de sportschool ook van energie op, van in Delft zetten ze op tv het om in door elektriciteit. Met: Greenpeace uit deed drie uit jaar geleden onderzoek tijdens naar gif in planten tijdens uit tuincentra. Van op tv de de 69 onderzochte planten bleek er op éen zonder schadelijke in stoffen, uit de rest naar was dus wèl vervuild. uit De tuinplantenbranche beloofde beterschap. Heeft naar dat iets opgeleverd? op tv Brecht in krijgt de in resultaten van nieuw in onderzoek van Greenpeace. * Wie de staat te zweten in met de sportschool raakt naar niet alleen op tv iets kwijt, het maar het levert ook energie met op. door Tenminste, als uit je die weet te van verzamelen. In Delft slagen ze de erin om de tijdens met energie van de sportende tijdens mensen om te zetten in naar elektriciteit. * Acteur door Roel op Bloemen en cabaretier Hanneke in Drenth door zijn een stel en eten door - net uit als de met rest van Nederland tegenwoordig- avocado. de En die kun je van nu ook op tv 'eetrijp' kopen. Maar van hoe duurzaam is dat? met * Milouska uit gaat lekker festivallen op door camping uit Stortemelk. Here op comes the Summer van is het kleine naar zusje van Into the op tv Great Wide Open op Vlieland. de De start uit van het festivalseizoen. de En die door worden steeds op groener, zeggen de naar organisatoren zelf. Klopt van dat?

september 2019
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord