Programma gemist?

Architect Taco het Tuinhof ontwerpt op een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg de in door Zeeland, opgetrokken uit de uit oude naar onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw met van de Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena van ziet: uit niet slopen, maar ontmantelen de is de een gedachte bij circulair door bouwen. * Het op is nog geen uit winter, maar straks hebben we met het een weer volop een nodig: strooizout. Nu kijken de van experts nog het naar de weersverwachting, straks uit zegt de met straat zélf of een er strooizout nodig is door in een hele simpele op sensor. * naar Groen een Licht kijkt op het bord van van Ajax-voetballer een Liza van der Most. het Ze kookt op tv een stoofpot met het pompoen. Nu te kust en het het te keur te koop. op tv En is dat een een duurzame op tv groente? * Fannie een en Sahil testen groene gadgets. Deze naar met week de deurbel die geen van elektriciteit nodig heeft. van Maar werkt dat uit ook?

Heleentje tijdens Zwart is met coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege op in op Friesland, een groene mbo-opleiding. een Van milieubewust bloemschikken op tot een in duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten met worden voorbereid het op een nieuwe, duurzame uit manier van werken. tijdens * Vanaf uit december het rijden er in de provincie Groningen met twee bussen op in waterstof. Die op groene brandstof komt als in restproduct een van het chemiebedrijf een Akzo Nobel op in Delfzijl. Is de waterstof dé toekomst voar duurzaam door vervoer? * uit Groen Licht in kijkt op het op tv bord van presentator Andrea een van Pol. Ze kookt uit rijst met de curry. Zonder vlees, dus van hartstikke duurzaam. Hoewel, het hoe zit dat ook met alweer met rijst? uit door Dat heeft ongelooflijk veel water nodig een van en dat is op steeds meer op tv plekken op op de wereld een door probleem. * Fannie en naar een Sahil testen groene gadgets. Deze tijdens week: een schrift een zonder met papier, werkt dat van ook?

Wereldwijd het raakt de aarde de uitgeput doordat we het op tv fosfaat eruit hebben gehaald. van Hans van der naar in Staak bedacht een door methode hoe op naar een simpele manier een de aarde weer te uit voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe een werkt dat? * met In de buurt het van tijdens Hawaï ligt door het kleine eiland Kiribati. Dat een dreigt langzaam te tijdens verdwijnen door op tv de stijgende een zeespiegel, veroorzaakt door klimaatverandering. De de bewoners zoeken inmiddels asiel van in Nieuw-Zeeland, uit maar is naar dat een oplossing? * Groen van van Licht kijkt op naar het bord van door cabaretier Katinka Polderman. Zij wil van graag minder vlees eten, naar tijdens maar zijn alle tijdens vleesvervangers even goed voor de het milieu? het * Fannie en Sahil testen groene de in gadgets. Deze week: een nietmachine naar zonder nietjes, werkt dat van een ook?

Tienduizenden gezonde van bomen tijdens worden gekapt, gewoon omdat ze van niet de meer gewenst zijn op een die plek. op En ergens anders worden nieuwe, jonge de bomen geplant, uit die tijdens nog jaren nodig hebben in om volwassen tijdens te worden. Dat is doodzonde. op tv De bomenmakelaar met verplant bomen en door Milouska gaat mee. * Het de de Radboudziekenhuis had nieuwe uniformen nodig op tv en pakte dat compleet tijdens 'groen' aan. Geen met het katoen, maar nieuwe duurzame uit kunststofvezels. Net naar zo comfortabel, veel tijdens minder vervuilend. En dan hebben een we het over 35.000 op tv nieuwe uit 'pakken'. * Groen Licht op kijkt door op het bord van (sport)journalist Nynke met de Jong. van Ze door vraagt zich af hoe duurzaam champignons uit ziijn. En op wat is door het verschil tussen 'gewone' en in biologische paddenstoelen? * uit door Fannie en Sahil testen van groene gadgets. uit Deze week: een kartonnen met zelfbouwspeaker, werkt dat in ook?

Vijftien naar jaar geleden bedacht Gita van naar Duinen door dat er een de totaal ecologische wijk in Den door Haag gebouwd een zou in kunnen worden. En nu is een 't eindelijk klaar: van de Groene met Mient. Elena komt de bij binnentuinen, een huizen zonder gasaansluiting en met enthousiaste buurtbewoners. * in Leonn Sekender door kwam als jongetje van met zeven vanuit een Bangladesh naar Nederland. Toen stroomden naar de tijdens straten ook weleens onder, maar van dat van is niks vergeleken de met de enorme watersnood ten gevolge in van het klimaatverandering. Sekender het richtte hier een stichting op die in een bewoners van zijn geboortegrond steunt. een * Groen op tv Licht kijkt op tv in de keuken van presentator en in eindredacteur een Janine Abbring. Ze maakt bloemkoolsoep naar op met kokosmelk. Er het gaan verhalen dat kokosnoten geplukt met worden door zielige op aapjes. Milouska naar zoekt uit op wat daarvan klopt. En een hoe zit het een met de naar arbeidsomstandigheden van mensen die met door kokosnoten werken? op * Fannie en met Sahil testen groene gadgets. Deze van week: naar een lamp op tv op zout water, werkt met dat ook?

Het in festivalseizoen is voorbij, maar bij het op Studio Davero zijn ze nog een druk met festivals. Twee met studenten ontwierpen een het tijdens duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen uit van van podium naar het bar. * De meeste mensen weten uit heus wel naar dat ze het door licht moeten de uitdoen als ze het huis in verlaten op en de verwarming niet in te hoog moeten tijdens zetten. Maar als het je daar een serious tijdens op tv game voor speelt, kun door je je energieverbruik wel tot met 15% verlagen, door blijkt in uit promotie-onderzoek. * in We kijken op het het bord van operazanger Ernst Daniel van Smid. Hij op vraagt zich af op waarom biologische kip door twee keer zo de duur is als het reguliere de kip. Dat zit naar niet alleen in ander een voer en meer leefruimte. op * Fannie tijdens en Sahil door testen groene gadgets: met smoothies maken met een blender een die je handmatig in bedient, werkt tijdens dat?

Groen leer. De van leerindustrie is smerig in en heeft door te kampen met een slechte arbeidsomstandigheden. De naar organisatie Trace your door Leather Cooperative de (TLC) wil een laten zien waar je leer vandaan tijdens op komt en zoekt naar een door alternatief: leer uit de eigen land, in maar wel van een stuk duurder. Dan betaal je in een op tv eerlijke prijs, zeggen initiatiefnemers in Janine in Caalders en Matthea van Staden. op * op tv Wedstrijd. Wie woont er in in het groenste studentenhuis? een Vijftien tijdens steden doen mee uit en proberen de prijs voor het door studentenhuis dat door het het hardst bezuinigt in naar de wacht te van slepen. En dat tijdens begint al met hele simpele tijdens dingen: doe het het licht uit eens uit als je je de kamer in verlaat! * McDonalds duurzaam. Groen Licht een gaat met schrijver/theatermaker de Bart Chabot naar op tv McDonalds. Deze keten het probeert hard een van groen uit imago te kweken, maar kloppen in die door duurzaamheidsclaims wel, de vraag Chabot zich af. Over plofkipnuggets. van * Werkt het op van ook? Fannie en Sahil tijdens testen groene gadgets. op tv Deze week: De opblaaslamp door met uit zonnecel. Werkt dat door ook?

Om een een koe in melk te laten geven, moet van ze naar steeds een kalf krijgen. Is het dat een klein naar stiertje, door dan wordt 'ie met snel afgemaakt, want het zo'n mannelijk kalf brengt veel tijdens te weinig op. van Dat geldt op tv zeker voor het tijdens kleine, langzaam van groeiende Jersey-ras. Elena voert de stierkalfjes van bij bio-boeren door Jacob Beeker en Linda een Heemskerk. Zij door halen de 'waardeloze' stiertjes op tv naar op en geven ze nog een het goed leven, tot op tv ze op alsnog naar de door slacht gaan. in * In Bolivia van was de berg Chacaltaya een geliefd een ski-oord, maar van de gletsjer is gesmolten tijdens en het de ski-lift gesloten, met een effect van de klimaatverandering. door De tijdens Belgische documentairemaker Pieter van Eecke op tv laat zien welke uit immense gevolgen op tv dit heeft uit voor de bewoners, nu er met geen de water meer van de berg van in komt. * We kijken met op het bord naar van BNNVARA radiopresentator Frenk van door der Lende. van Hij kookt met vaak uit door een pak; lekker makkelijk! Vandaag van risotto, een Knorr het Wereldgerecht. Is in dat nou een groene tijdens keuze? * op Fannie en Sahil de testen Groene Gadgets. Deze tijdens week: een wasmachine op die naar je met de hand moet tijdens bedienen. Werkt dat in ook?

In met de Dutch Sustainable met Fashion Week in Amsterdam gaat op tv Milouska naar ontwerpers van op Alexander van Slobbe en Francisco van uit Benthum van Hacked tijdens By. Zij met maken naar nieuwe mode van uit de leftovers van de het snelle mode-industrie; kleren die niet met eens de door winkel bereiken, laat staan van met onze eigen klerenkast. * Groen Huis. in Een op groep studenten met van de Hogeschool Utrecht verzon een naar op tv zelfvoorzienend huis en dat ontwerp werd naar tot hun eigen met verrassing genomineerd voor met een uit prestigieuze wedstrijd op tv in de VS. Deze zomer ging een het huis per op tv zeecontainer naar op Denver. naar Daar strijden deze naar week dertien teams uit de door hele wereld uit met elkaar om de titel tijdens de van het duurzaamste huis. * Kapsalon. een In de het rubriek het Opjebord kijkt Groen Licht in in de keuken van het BNNVARA-presentator Emma met Wortelboer. Ze kookt met bijna nooit zelf, haalt liever de af. uit Bijvoorbeeld een lekkere kapsalon bij naar de op tv snackbar. Die een frites, is dat nou uit een 'groene' naar keuze? * Werkt op het ook? Fannie en de Sahil testen groene met gadgets. Deze de week: biologisch afbreekbare coffeecups voor een een Nespresso-apparaat. van Werkt dat het ook?

Elk jaar zet in een tijdens groep studenten in Delft in zich in voor naar de Solarrace: zoveel mogelijk van kilometers afleggen op op tv zonnecellen. op tv Ook dit door jaar gaan ze er weer van tegenaan en onthullen het met nieuwste model van auto-op-zon de aan Milouska. Tijdens de testrit uit werd er bijna uit 800 km afgelegd, op tv is dat het genoeg om de World Solar tijdens Challenge in Australië naar te winnen? tijdens * van Luiers vormen een uit enorme afvalberg die slecht op tv gerecycled kan worden. tijdens De gemeente Breda deed met een proef met baby's in een en ouders met wasbare door luiers. Wat blijkt: dat gaat op een eigenlijk best en uiteindelijk ben je door ook op nog goedkoper uit. op * In de rubriek OpjeBord het uit maakt acteur Wart uit Kamps vitello tonato en vraagt zich op af: door kun je met nog met goed fatsoen door tonijn eten? En mocht met die soort uitsterven, is van met dat dan eigenlijk erg? tijdens * En Fannie en door Sahil testen groene gadgets. in Deze de week de Lifestraw, een pijpje van de waarmee je vervuild water schoon krijgt. met Maar in werkt dat op tv ook?

Elena ontmoet Marieke tijdens Havermans. Ze het werkte een eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever tijdens en was gespecialiseerd tijdens in ketchup. op tv Maar na de begrafenis een van een familielid heeft door ze haar hele uit leven omgegooid; op tv ze op tv ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat op tv houdt dat naar precies in? * Groen de Licht kijkt in de naar keuken van Journaalpresentator in uit Simone Weimans. Ze maakt vegan door snacks met naar havermelk. Want ze drinkt liever een geen koemelk. door Is havermelk naar inderdaad een redelijk tijdens alternatief voor uit 'gewone' zuivel? * Nederland tijdens bungelt onderaan allerlei 'groene' lijstjes de en Groen op Licht zoekt uit: in wat kunnen we met leren van het buiteland? uit Deze week: het statiegeld in Denemarken. uit Hier wordt al op decennialang van gesteggeld over wel uit of geen statiegeld voor kleine de plastic in flessen. In Denemarken zijn een alle plastic flessen en zelfs naar lege blikjes in geld waard. Milouska gaat uit in Kopenhagen uit de door kunst afkijken en vraagt van zich af op tv waarom dat niet in Nederland in kan. door * Fannie en Sahil zoeken het van tijdens voor ons uit: het Groene gadgets, doen uit die wat ze beloven? Deze naar week: groeit in er echt een plant in uit een een potlood?

Elena tijdens klimt op het dak en in kijkt in de naar op tv keuken van de Johan Cruijff Arena; een door die blijkt helemaal 'vergroend' te naar zijn. Hoe hebben door ze dat het voor elkaar op tv gekregen? Deze zomer het kreeg elke klant bij uit AH een gratis zakje het geurparels; dan blijft naar je was eindeloos lekker op ruiken. door En nu is dat ook door overal tijdens te koop. Kunnen die met geurstoffen kwaad in naar ons milieu? op tv Milouska duikt in de waterzuivering. op uit In de rubriek Opjebord bakt met Nadia het Moussaid (presentator talkshow tijdens De Nieuwe Maan) een naar taart met blauwe bessen. Die naar bessen zouden supergezond het zijn en worden op enorm door veel verkocht. Waar komen ze tijdens in eigenlijk vandaan? En Fannie en naar Sahil testen het weer een groene tijdens gadget: foodlovers, een soort plastic van deksels met voor groente naar en fruit dat je wil door bewaren.

Het verduurzamen van de eeuwenoude panden in een van het hart van in Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt op heel in goed mogelijk. En de uiteindelijk moeten we allemaal van op het gas op af. Het gas raakt op van en de van aarde in door Groningen beeft, dat kan op zo niet tijdens langer. Wat zijn de in haalbare initiatieven? In van een boerderij van door driehonderd jaar oud in tijdens Makkum hebben de ze in nu een houtvergasser! met Superefficiënt, blijkt. In de het rubriek 'Opjebord' kijken we in tijdens de de keuken van in een Bekende Nederlander. Deze door week acteur op Pim Veth. Hij kookt in graag Aziatisch, bijvoorbeeld met van Thaise basilicum, gekocht op in de een toko. Is dat nou een van van groene keuze? En Groene gadgets beloven een op je te helpen met een 'groen' in leven. op tv Maar wordt op die belofte ook ingelost? naar Sahil Amar Aïssa in en Fannie Fatima van Holsteijn op tv tijdens doen de test. Deze week: tijdens een tijdens opwindbaar scheerapparaat. Grappig ding, het maar werkt het op ook?

Elena op gaat in Amsterdam op op tv bezoek bij Peter op Jan Brouwer. in Zijn burgerinitiatief met uit compostbakken blijkt goed te op werken en het wordt inmiddels ondersteund door met de gemeente. Het van concept breidt zich langzaam op tv uit naar over de hele stad. In in van Amsterdam staan inmiddels al veertien wormenbakken. van Verder in zoeken actrice door Jolanda van den het Berg en Milouska uit of je naar de schil van tijdens uit een citroen kunt een gebruiken.

Brecht krijgt van de resultaten van nieuw naar onderzoek van op tv Greenpeace en Milouska gaat uit lekker op festivallen. Verder levert door zweten in de sportschool ook door energie op, in op Delft zetten op tv ze het om in op elektriciteit. Met: tijdens Greenpeace uit deed drie jaar geleden onderzoek naar de gif met in planten uit op tuincentra. Van de 69 onderzochte een planten naar bleek er éen zonder de schadelijke stoffen, de de rest was op dus wèl vervuild. De tuinplantenbranche tijdens beloofde beterschap. Heeft met dat iets met opgeleverd? Brecht krijgt de uit op tv resultaten van nieuw onderzoek op van Greenpeace. * met Wie staat te zweten op in de sportschool in raakt niet alleen uit iets een kwijt, maar het levert ook energie een op. Tenminste, op tv als je die op weet te verzamelen. In een Delft slagen ze uit erin om de van energie van op tv de sportende op mensen om te de zetten in elektriciteit. * door Acteur een Roel Bloemen en cabaretier Hanneke Drenth een zijn op een stel en eten - uit een net als de rest van Nederland door uit tegenwoordig- avocado. En die kun je op nu tijdens ook 'eetrijp' kopen. op tv Maar hoe met duurzaam is dat? * een Milouska gaat door lekker festivallen op camping Stortemelk. Here met comes tijdens the Summer is het met kleine zusje van Into met the Great tijdens Wide Open op het Vlieland. De uit start van het festivalseizoen. En in die worden steeds van groener, een zeggen de op tv organisatoren zelf. Klopt uit dat?

mei 2019
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord