Programma gemist?

Architect Taco Tuinhof door ontwerpt een op nieuwe kliniek met voor Jeugdzorg in op tv Zeeland, opgetrokken door uit de oude onderdelen op tv van een inmiddels afgebroken door gebouw van Rijkswaterstaat uit naar de door omgeving. Elena naar ziet: niet slopen, maar ontmantelen tijdens is de naar gedachte bij de circulair bouwen. * Het op tv is nog geen op winter, maar tijdens straks hebben we het weer in volop uit nodig: strooizout. Nu kijken naar de experts nog naar de naar weersverwachting, straks van zegt de straat een zélf of er strooizout uit tijdens nodig is door in een hele simpele op sensor. * Groen Licht kijkt op van het bord met van Ajax-voetballer op tv Liza van der Most. het Ze kookt naar een stoofpot op tv met pompoen. Nu uit te kust en te de keur te uit koop. En is dat een duurzame op tv groente? een * Fannie van en Sahil testen het groene gadgets. Deze week uit de deurbel die geen op tv elektriciteit nodig een heeft. Maar werkt dat een ook?

Heleentje van Zwart is coördinator naar duurzaamheid van het in Nordwincollege in Friesland, van een groene mbo-opleiding. Van milieubewust tijdens bloemschikken tot een het duurzame naar manege, Milouska ziet hoe het studenten van worden voorbereid op een nieuwe, met duurzame manier van het werken. door * Vanaf december van rijden er in de provincie Groningen de twee in bussen op waterstof. Die groene het brandstof op tv komt als restproduct van het op tv chemiebedrijf met Akzo Nobel in Delfzijl. uit Is waterstof dé tijdens toekomst voar duurzaam naar vervoer? * een Groen Licht de kijkt op het in bord van presentator Andrea uit van Pol. een Ze kookt rijst met curry. naar Zonder vlees, dus hartstikke uit duurzaam. Hoewel, hoe het zit dat van ook alweer uit met rijst? Dat heeft ongelooflijk door veel de water nodig het en dat is tijdens op steeds meer plekken op van de wereld een probleem. door in * Fannie en Sahil uit testen groene gadgets. op tv Deze week: tijdens een schrift zonder papier, werkt de dat in ook?

Wereldwijd met raakt de aarde tijdens uitgeput doordat van we het fosfaat eruit in hebben gehaald. op tv Hans van der Staak bedacht een door methode hoe op op tv een simpele uit manier de in aarde weer te voeden, op tv zonder kunstmest: van groenrecycling. Hoe werkt dat? * het In de door buurt van Hawaï ligt de het in kleine eiland Kiribati. op tv Dat dreigt langzaam te verdwijnen met uit door de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door op klimaatverandering. De bewoners met op tv zoeken inmiddels asiel in Nieuw-Zeeland, maar op tv is uit dat een oplossing? * op Groen Licht kijkt op van het naar bord van van cabaretier Katinka Polderman. Zij wil graag de minder vlees op tv eten, maar zijn de alle vleesvervangers tijdens even goed voor het uit milieu? in * Fannie en Sahil op tv testen groene gadgets. Deze week: een een nietmachine het zonder nietjes, tijdens werkt dat een ook?

Tienduizenden uit gezonde bomen worden naar gekapt, gewoon omdat ze niet door meer op gewenst zijn op die het plek. En ergens op tv anders worden nieuwe, jonge tijdens bomen geplant, die op tv nog op jaren nodig het hebben om volwassen te worden. op tv Dat is doodzonde. De het bomenmakelaar verplant bomen uit en tijdens Milouska gaat mee. * het Het Radboudziekenhuis tijdens had nieuwe uniformen nodig van en pakte dat compleet naar 'groen' aan. uit Geen katoen, de maar nieuwe met duurzame kunststofvezels. Net zo comfortabel, uit veel minder vervuilend. door En dan van hebben we het over 35.000 naar nieuwe 'pakken'. * op Groen Licht kijkt de op het bord uit van (sport)journalist een Nynke de Jong. Ze het vraagt naar zich af in hoe duurzaam champignons ziijn. En wat het is het verschil het van tussen 'gewone' en biologische paddenstoelen? van * Fannie en Sahil naar naar testen groene gadgets. naar Deze week: een kartonnen zelfbouwspeaker, op werkt uit dat ook?

Vijftien jaar met geleden bedacht Gita van uit Duinen dat de er een een totaal ecologische op tv wijk in Den Haag gebouwd zou uit tijdens kunnen worden. En nu is 't uit eindelijk klaar: op tv de Groene met Mient. Elena komt bij in binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting op tv en enthousiaste buurtbewoners. op * Leonn Sekender op tv kwam naar als jongetje van zeven vanuit in Bangladesh naar Nederland. een tijdens Toen stroomden de straten ook door weleens onder, maar uit dat is het niks vergeleken een met de enorme met watersnood ten gevolge van klimaatverandering. de Sekender richtte hier een een stichting op die het bewoners van op zijn op tv geboortegrond steunt. * Groen Licht kijkt in van in de keuken met van presentator en het eindredacteur Janine Abbring. Ze van maakt bloemkoolsoep met kokosmelk. op Er gaan verhalen dat uit kokosnoten geplukt worden in door zielige tijdens aapjes. Milouska zoekt op uit wat daarvan klopt. tijdens En hoe zit het het met de op arbeidsomstandigheden van van mensen de die met kokosnoten werken? * Fannie het en Sahil het testen groene met gadgets. Deze week: een op tv lamp van op zout water, door werkt dat ook?

Het festivalseizoen is op voorbij, maar door bij Studio Davero zijn een ze uit nog druk met met festivals. Twee het studenten ontwierpen een op tv duurzaam meubelstuk: soepel om tijdens te bouwen van podium naar uit bar. * de De meeste mensen weten met heus wel de dat ze uit het licht moeten uitdoen als uit ze uit het huis door verlaten en de verwarming niet door te hoog een moeten zetten. Maar als in je daar een serious de game voor speelt, tijdens uit kun je je energieverbruik wel tot de naar 15% verlagen, blijkt uit promotie-onderzoek. * door We kijken het op het bord van een tijdens operazanger Ernst Daniel Smid. van Hij vraagt op tv zich af waarom biologische in kip twee door keer zo duur is tijdens als reguliere kip. de Dat zit niet alleen in op tv ander door voer en meer leefruimte. * met de Fannie en Sahil van testen groene gadgets: smoothies maken het met van een blender die je handmatig bedient, met een werkt dat?

Groen leer. naar De leerindustrie is met smerig en heeft te tijdens kampen met slechte in arbeidsomstandigheden. De organisatie het een Trace your Leather Cooperative (TLC) op wil laten zien waar door een je leer vandaan komt en de zoekt de naar een alternatief: leer uit eigen een land, maar op wel een stuk duurder. op tv Dan betaal in je een het eerlijke prijs, zeggen initiatiefnemers uit Janine het Caalders en Matthea op tv van Staden. * Wedstrijd. Wie naar woont er in van het de groenste studentenhuis? Vijftien steden doen mee met op en proberen de prijs voor tijdens het studentenhuis met dat het hardst bezuinigt op in de wacht te op met slepen. En dat naar begint al met van hele simpele dingen: doe het licht de een eens uit als je je in kamer verlaat! * McDonalds een duurzaam. Groen Licht een gaat naar met schrijver/theatermaker Bart Chabot op tv naar McDonalds. met Deze keten probeert hard door een groen imago op te kweken, maar kloppen op die duurzaamheidsclaims uit wel, vraag Chabot naar zich af. Over plofkipnuggets. door * Werkt het door een ook? Fannie en Sahil het testen groene gadgets. Deze week: op De opblaaslamp met door zonnecel. Werkt dat naar tijdens ook?

Om naar een koe melk te uit laten op tv geven, moet ze steeds een naar kalf tijdens krijgen. Is dat een klein met stiertje, dan wordt 'ie door naar snel afgemaakt, want zo'n tijdens mannelijk kalf brengt veel te door weinig op tv op. Dat geldt tijdens zeker voor naar het kleine, langzaam groeiende van Jersey-ras. Elena op voert de stierkalfjes bij een bio-boeren Jacob Beeker en met Linda Heemskerk. het Zij halen op tv de 'waardeloze' stiertjes op met en geven ze nog het een goed leven, tot een naar ze alsnog naar de slacht gaan. tijdens met * In Bolivia een was de berg Chacaltaya het een geliefd uit ski-oord, maar de van gletsjer is gesmolten en uit de ski-lift de gesloten, een effect van de tijdens klimaatverandering. op De Belgische documentairemaker Pieter van tijdens Eecke laat zien op welke immense gevolgen een dit heeft op tv voor de van bewoners, nu er op geen water meer van een de berg komt. tijdens * We in kijken op het bord van op tv BNNVARA radiopresentator Frenk van een der het Lende. Hij kookt vaak tijdens uit een pak; uit lekker een makkelijk! Vandaag risotto, een Knorr de Wereldgerecht. Is dat het nou een groene keuze? op tv * Fannie met en Sahil van testen Groene van Gadgets. Deze week: een het wasmachine die je naar met de het hand moet bedienen. Werkt de dat ook?

In in de Dutch van Sustainable Fashion Week in uit Amsterdam gaat Milouska naar door ontwerpers Alexander een van Slobbe en Francisco van een Benthum van uit Hacked tijdens By. Zij maken nieuwe mode op van de op tv leftovers van de snelle mode-industrie; op tv kleren die niet uit eens de winkel een bereiken, laat naar staan onze een eigen klerenkast. * het Groen Huis. het Een groep studenten door van de Hogeschool Utrecht verzon een van op tv zelfvoorzienend huis en dat ontwerp werd op door tot hun eigen op tv verrassing genomineerd voor een prestigieuze door wedstrijd in de VS. van Deze het zomer ging van het huis per zeecontainer naar Denver. door Daar strijden deze de week het dertien teams uit door de hele wereld de met elkaar om de titel door in van het duurzaamste tijdens huis. * Kapsalon. in In de rubriek Opjebord het kijkt Groen Licht in naar de keuken uit van BNNVARA-presentator uit Emma Wortelboer. Ze kookt bijna de nooit zelf, de haalt liever op tv af. Bijvoorbeeld een lekkere kapsalon bij de met de snackbar. Die frites, is dat op nou een de 'groene' een keuze? * Werkt het ook? op tv Fannie en door Sahil testen groene een gadgets. Deze week: biologisch afbreekbare van coffeecups voor een een uit Nespresso-apparaat. Werkt dat op ook?

Elk op tv jaar zet een groep studenten naar in Delft zich met in voor de met Solarrace: zoveel mogelijk tijdens kilometers afleggen op op zonnecellen. Ook dit het de jaar gaan ze er weer tegenaan uit uit en onthullen het nieuwste door model auto-op-zon uit aan Milouska. Tijdens met de testrit werd met er bijna 800 km afgelegd, het is dat genoeg tijdens om met de World Solar Challenge in Australië in de te winnen? * de Luiers vormen een enorme afvalberg op die slecht gerecycled op kan worden. De van gemeente tijdens Breda deed een proef met baby's met en ouders door met uit wasbare luiers. Wat blijkt: het dat gaat naar eigenlijk best en uiteindelijk ben uit je van ook nog goedkoper uit. door * In de rubriek van OpjeBord maakt de acteur Wart Kamps vitello een tonato en vraagt een zich af: een kun je nog met goed van de fatsoen tonijn eten? En mocht die tijdens naar soort uitsterven, is dat naar dan eigenlijk erg? van * En Fannie en met Sahil testen een groene gadgets. Deze op week de uit Lifestraw, een pijpje waarmee een je vervuild water schoon krijgt. het Maar werkt uit dat door ook?

Elena ontmoet met Marieke Havermans. van Ze werkte door eerder als verpakkingsdesigner met bij Unilever en was gespecialiseerd in tijdens ketchup. door Maar na de begrafenis van op een naar familielid heeft ze haar hele naar uit leven omgegooid; ze ontwikkelde een uit duurzame grafkist. naar Wat houdt dat op precies in? * Groen van Licht het kijkt in de keuken van een Journaalpresentator Simone een Weimans. Ze op maakt vegan snacks met havermelk. Want tijdens ze drinkt liever in een geen koemelk. Is in havermelk inderdaad een redelijk tijdens alternatief voor 'gewone' zuivel? * een Nederland bungelt op tv onderaan allerlei van 'groene' lijstjes en Groen Licht op tv zoekt uit: van wat kunnen we leren tijdens van het tijdens buiteland? Deze week: tijdens statiegeld in Denemarken. Hier in wordt door al decennialang gesteggeld over wel op tv of van geen statiegeld voor kleine het plastic de flessen. In Denemarken zijn naar alle plastic flessen uit en zelfs lege blikjes geld tijdens waard. tijdens Milouska gaat in Kopenhagen op de in kunst afkijken en de vraagt zich af waarom van dat niet in Nederland een kan. * Fannie en van Sahil zoeken naar het voor ons uit: tijdens Groene door gadgets, doen de die wat ze met beloven? Deze week: groeit er echt van tijdens een plant uit een op tv potlood?

Elena in klimt op het dak het en kijkt tijdens in de keuken uit van de Johan Cruijff in Arena; die blijkt helemaal de 'vergroend' te zijn. op naar Hoe hebben ze door dat voor elkaar gekregen? tijdens Deze zomer kreeg op elke klant bij AH naar een gratis zakje een geurparels; dan door blijft je van was eindeloos lekker ruiken. En uit nu is dat ook van overal te koop. naar Kunnen die op tv geurstoffen kwaad in ons door milieu? Milouska op tv duikt in de de waterzuivering. In de uit rubriek tijdens Opjebord bakt Nadia op Moussaid (presentator talkshow De het Nieuwe Maan) een een taart met blauwe op tv bessen. Die bessen zouden het supergezond uit zijn en worden enorm veel met verkocht. Waar komen ze tijdens eigenlijk het vandaan? En Fannie en Sahil met door testen weer een groene gadget: foodlovers, met een uit soort plastic deksels voor groente de en de fruit dat je wil de bewaren.

Het naar verduurzamen van eeuwenoude panden in met het met hart van Amsterdam lijkt lastig, een de maar blijkt heel goed in mogelijk. En uiteindelijk met moeten we allemaal van door het gas af. op tv Het gas raakt uit op en de de aarde in in Groningen beeft, dat tijdens kan zo niet langer. uit Wat zijn de haalbare uit initiatieven? een In een boerderij van driehonderd op jaar oud in de Makkum hebben met ze nu van een houtvergasser! Superefficiënt, blijkt. In op tv door de rubriek 'Opjebord' op kijken we in de keuken van het een op tv Bekende Nederlander. Deze week op tv acteur Pim Veth. op Hij kookt graag Aziatisch, naar bijvoorbeeld met Thaise door basilicum, gekocht in op de toko. uit Is dat nou een uit groene tijdens keuze? En in Groene gadgets beloven je uit te helpen met van een 'groen' leven. Maar wordt de die het belofte ook ingelost? Sahil Amar tijdens Aïssa het en Fannie de Fatima van Holsteijn doen in de test. Deze week: een de opwindbaar scheerapparaat. Grappig tijdens ding, op tv maar werkt het uit ook?

Elena gaat door in Amsterdam op op bezoek bij Peter Jan in Brouwer. de Zijn burgerinitiatief uit met compostbakken blijkt tijdens goed te werken en naar wordt inmiddels in ondersteund door de gemeente. op Het concept breidt zich langzaam op tv uit over de van hele stad. In een Amsterdam staan op tv inmiddels al veertien met wormenbakken. in Verder zoeken actrice Jolanda naar van den van Berg en Milouska uit of je met de schil tijdens van een citroen kunt door naar gebruiken.

Brecht krijgt de het resultaten van de nieuw onderzoek een van Greenpeace met en Milouska gaat lekker van festivallen. Verder levert met zweten in de in sportschool ook energie op, door in Delft zetten tijdens ze tijdens het om in elektriciteit. Met: de Greenpeace deed drie op jaar geleden onderzoek door naar gif in de planten door uit tuincentra. Van de 69 naar onderzochte planten bleek er uit éen de zonder schadelijke de stoffen, de rest met was dus wèl vervuild. De tuinplantenbranche een beloofde beterschap. Heeft op dat iets opgeleverd? naar Brecht krijgt met de resultaten van nieuw op tv onderzoek van een Greenpeace. * tijdens Wie staat het te zweten in de uit sportschool raakt niet alleen het iets kwijt, maar het op tv levert het ook energie op. Tenminste, als uit je die op weet op tv te verzamelen. In Delft slagen ze naar erin om de tijdens energie van de met sportende het mensen om te zetten in op elektriciteit. * het Acteur Roel Bloemen en de cabaretier Hanneke het Drenth een zijn een stel en eten - met net het als de rest van met Nederland tegenwoordig- het avocado. En die kun op tv je nu door ook 'eetrijp' een kopen. Maar hoe op duurzaam is dat? * Milouska in gaat lekker festivallen op op camping Stortemelk. een Here door comes the Summer is van het kleine zusje van Into op tv the Great Wide door Open op van Vlieland. De start van uit het festivalseizoen. in En die met worden steeds groener, zeggen op tv de naar organisatoren zelf. Klopt in dat?

september 2021
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!