Programma gemist?

Architect door Taco Tuinhof op ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg met in Zeeland, opgetrokken op tv uit de oude van een onderdelen van een van inmiddels afgebroken gebouw van van Rijkswaterstaat uit de de omgeving. Elena ziet: niet slopen, in uit maar ontmantelen is de gedachte naar bij uit circulair bouwen. * Het op tv is nog op tv geen winter, maar door straks hebben we het op weer volop nodig: strooizout. een Nu kijken de experts een nog naar de op tv weersverwachting, straks zegt in op de straat zélf of er strooizout in nodig naar is door een hele uit simpele sensor. op tv * Groen Licht kijkt op tijdens naar het bord van Ajax-voetballer Liza van de der Most. Ze in kookt een stoofpot tijdens met pompoen. uit Nu te kust en het te keur te op tv koop. uit En is dat een een duurzame groente? de * Fannie en Sahil testen de groene gadgets. Deze naar week de op tv deurbel die een geen elektriciteit in nodig heeft. Maar uit werkt dat ook?

Heleentje in Zwart is coördinator met duurzaamheid van het Nordwincollege in met de Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust naar bloemschikken op tot een duurzame op tv manege, Milouska ziet hoe naar studenten worden van voorbereid op een op tv nieuwe, duurzame manier van op werken. * op tv Vanaf december rijden er in van de provincie in Groningen twee bussen door op waterstof. een Die groene een brandstof komt als restproduct van naar het de chemiebedrijf Akzo Nobel van in Delfzijl. Is waterstof dé toekomst de voar uit duurzaam vervoer? in * Groen Licht kijkt uit op het in bord van presentator Andrea met van Pol. een Ze kookt rijst van met curry. Zonder van vlees, dus hartstikke duurzaam. Hoewel, hoe door zit dat naar ook alweer met de rijst? Dat heeft een ongelooflijk veel tijdens water nodig uit en dat is naar op steeds meer plekken op tv op de wereld tijdens een probleem. * tijdens Fannie en Sahil testen groene de gadgets. Deze het week: een de schrift zonder op papier, werkt dat naar ook?

Wereldwijd raakt de op tv naar aarde uitgeput doordat we het het fosfaat eruit naar hebben gehaald. een Hans van der het Staak bedacht een methode tijdens hoe op een een simpele manier op de aarde weer te voeden, door zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe door werkt dat? * naar In tijdens de buurt uit van Hawaï ligt het met kleine eiland een Kiribati. Dat dreigt langzaam te de verdwijnen door door de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door met klimaatverandering. De een bewoners zoeken inmiddels asiel met in Nieuw-Zeeland, op tv maar is op tv dat een oplossing? * tijdens Groen de Licht kijkt op het bord van tijdens uit cabaretier Katinka Polderman. de Zij wil graag naar minder vlees eten, maar zijn alle met vleesvervangers even tijdens goed voor op het milieu? * de Fannie en met Sahil testen groene gadgets. Deze uit week: met een nietmachine zonder nietjes, het werkt dat uit ook?

Tienduizenden gezonde tijdens bomen uit worden gekapt, gewoon naar omdat ze niet meer gewenst met zijn het op die plek. En ergens anders het naar worden nieuwe, jonge bomen geplant, naar die nog naar jaren nodig hebben om volwassen uit te worden. door Dat door is doodzonde. De bomenmakelaar verplant de bomen op tv en Milouska gaat mee. het * Het Radboudziekenhuis met had nieuwe uniformen nodig en in tijdens pakte dat compleet 'groen' aan. de Geen katoen, op tv maar nieuwe duurzame kunststofvezels. Net een zo van comfortabel, veel minder tijdens vervuilend. En dan hebben we het naar het over 35.000 nieuwe 'pakken'. * op tv Groen door Licht kijkt uit op het bord van (sport)journalist met Nynke de Jong. naar Ze een vraagt zich af op tv hoe duurzaam champignons ziijn. En wat in is het tijdens verschil tussen 'gewone' en het biologische op tv paddenstoelen? * naar Fannie en Sahil testen groene gadgets. op tv Deze week: uit een kartonnen zelfbouwspeaker, werkt op tv uit dat ook?

Vijftien jaar geleden tijdens bedacht Gita door van Duinen dat van er een totaal ecologische in wijk op tv in Den van Haag gebouwd zou kunnen worden. uit En nu is de 't eindelijk klaar: de naar een Groene Mient. Elena komt bij in binnentuinen, huizen zonder door gasaansluiting tijdens en enthousiaste buurtbewoners. * Leonn Sekender een kwam als van jongetje van zeven vanuit in Bangladesh naar het Nederland. Toen op stroomden de straten ook weleens met onder, maar tijdens dat met is niks vergeleken met tijdens de enorme watersnood tijdens ten gevolge het van klimaatverandering. Sekender uit richtte hier een van stichting op die bewoners de van zijn naar geboortegrond steunt. * Groen Licht op kijkt in een de keuken van een presentator en eindredacteur Janine Abbring. met Ze maakt een bloemkoolsoep met kokosmelk. van Er gaan van verhalen dat met kokosnoten geplukt worden uit door zielige aapjes. Milouska zoekt het uit wat daarvan klopt. in En hoe zit met het met op tv de in arbeidsomstandigheden van mensen naar die met kokosnoten werken? met * Fannie en Sahil de testen groene op gadgets. Deze een week: een lamp op zout water, het werkt dat uit ook?

Het festivalseizoen is het voorbij, maar tijdens bij Studio Davero tijdens zijn ze nog tijdens druk met festivals. Twee naar studenten ontwierpen op tv een de duurzaam meubelstuk: soepel om te naar bouwen van podium het naar bar. in * De meeste uit mensen weten heus wel dat tijdens tijdens ze het licht moeten uitdoen naar als ze door het huis verlaten en de met verwarming door niet te hoog moeten zetten. door Maar als je op tv daar een van serious game voor speelt, op kun het je je energieverbruik wel uit tot tijdens 15% verlagen, blijkt uit promotie-onderzoek. * het We kijken op met het bord het van op operazanger Ernst Daniel Smid. op tv Hij vraagt zich af waarom de biologische kip door twee keer zo de duur is van als reguliere kip. Dat zit met niet alleen in met op ander voer en tijdens meer leefruimte. * Fannie en in Sahil testen groene uit gadgets: smoothies maken met naar een een blender die je het handmatig bedient, werkt met dat?

Groen leer. De door leerindustrie is smerig het en uit heeft te kampen de met slechte arbeidsomstandigheden. De door organisatie naar Trace your Leather Cooperative een (TLC) wil laten met zien waar op tv je leer vandaan komt en op tv zoekt naar de een alternatief: leer uit de eigen land, maar door wel met een stuk duurder. Dan naar betaal je een eerlijke prijs, van zeggen initiatiefnemers tijdens Janine Caalders en met Matthea van met Staden. * Wedstrijd. het Wie woont er in het in groenste studentenhuis? tijdens Vijftien steden doen in mee en proberen met de prijs voor het naar studentenhuis dat het de hardst bezuinigt in de de wacht te tijdens op slepen. En dat begint al met naar hele simpele dingen: een doe een het licht eens de uit als je je kamer naar op verlaat! * McDonalds naar duurzaam. Groen Licht gaat met schrijver/theatermaker van Bart op tv Chabot naar McDonalds. Deze tijdens keten probeert met hard een van groen imago te kweken, op maar kloppen die duurzaamheidsclaims wel, op tv tijdens vraag Chabot zich af. Over plofkipnuggets. tijdens van * Werkt het van ook? Fannie en tijdens Sahil testen groene in gadgets. Deze week: De opblaaslamp met op zonnecel. Werkt uit dat naar ook?

Om een koe tijdens een melk te laten geven, moet ze op tv steeds een de kalf krijgen. een Is dat een van klein stiertje, van dan wordt 'ie snel naar afgemaakt, want zo'n met mannelijk kalf brengt veel te uit in weinig op. Dat geldt zeker voor het het kleine, door langzaam door groeiende Jersey-ras. Elena voert de met stierkalfjes bij op bio-boeren Jacob Beeker en Linda van in Heemskerk. Zij halen de de 'waardeloze' stiertjes naar op en geven ze nog een met tijdens goed leven, tot ze alsnog op naar een de slacht gaan. * In de Bolivia was de door berg Chacaltaya in een geliefd ski-oord, op tv maar de gletsjer is gesmolten op tv de en de ski-lift gesloten, een op effect van de klimaatverandering. op De Belgische documentairemaker een Pieter van naar Eecke laat zien de welke immense gevolgen dit de heeft voor door de bewoners, op nu er geen water uit meer een van de berg komt. * uit We kijken op uit het op bord van BNNVARA radiopresentator uit Frenk van uit der Lende. Hij kookt vaak het uit een pak; een lekker makkelijk! uit Vandaag risotto, een het Knorr Wereldgerecht. met Is dat nou een groene keuze? het een * Fannie en uit Sahil testen Groene Gadgets. de Deze week: op een wasmachine die je met de op tv hand moet een bedienen. de Werkt dat ook?

In de van Dutch naar Sustainable Fashion Week door in Amsterdam gaat Milouska uit naar ontwerpers Alexander van Slobbe uit en Francisco naar van uit Benthum van Hacked By. Zij maken uit nieuwe mode uit van de op leftovers van de in snelle mode-industrie; kleren een die niet van eens de winkel bereiken, laat met staan onze eigen een klerenkast. * door Groen Huis. Een groep studenten met van de Hogeschool naar Utrecht verzon op tv een op tv zelfvoorzienend huis en dat ontwerp werd in tot hun het eigen verrassing genomineerd voor een een prestigieuze wedstrijd naar in de VS. een op Deze zomer ging door het huis per zeecontainer een naar Denver. Daar strijden een deze op tv week dertien teams een uit de hele wereld met elkaar in een om de titel uit van het duurzaamste huis. * het Kapsalon. In de op rubriek Opjebord het kijkt Groen Licht een in de keuken van op tv BNNVARA-presentator Emma Wortelboer. het Ze kookt bijna het nooit zelf, in haalt liever af. Bijvoorbeeld naar een lekkere in kapsalon bij de snackbar. Die door frites, is een dat nou een het 'groene' keuze? * uit Werkt het met ook? Fannie op tv en Sahil testen groene gadgets. het Deze week: biologisch afbreekbare door coffeecups voor van een door Nespresso-apparaat. Werkt dat in ook?

Elk jaar zet door een in groep studenten in Delft op tv zich in voor de de Solarrace: zoveel op mogelijk kilometers naar afleggen op zonnecellen. een Ook dit jaar gaan ze van met er weer tegenaan en in onthullen het nieuwste van model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de de de testrit werd er bijna 800 uit km afgelegd, door is dat genoeg om met de het World Solar Challenge in de Australië te op tv winnen? * Luiers vormen een op naar enorme afvalberg die slecht gerecycled het kan uit worden. De gemeente het Breda deed een in proef met baby's tijdens en ouders met van wasbare luiers. Wat het blijkt: dat gaat eigenlijk best van en de uiteindelijk ben je ook nog goedkoper uit uit. tijdens * In door de rubriek OpjeBord maakt acteur Wart in Kamps vitello tonato op en vraagt op zich naar af: kun je naar nog met goed fatsoen tonijn het eten? En mocht die tijdens met soort uitsterven, is dat dan eigenlijk met erg? met * En Fannie en een Sahil testen het groene gadgets. Deze door week de Lifestraw, van een pijpje waarmee je van vervuild op water schoon krijgt. Maar een werkt dat naar ook?

Elena naar ontmoet Marieke Havermans. door Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner tijdens bij Unilever door en was op gespecialiseerd in ketchup. Maar de na de van begrafenis van een tijdens familielid heeft ze tijdens haar hele leven omgegooid; van ze ontwikkelde een de duurzame grafkist. Wat houdt tijdens dat uit precies in? * het Groen Licht kijkt in de op tv keuken van Journaalpresentator met uit Simone Weimans. Ze uit maakt vegan snacks op tv met havermelk. Want ze drinkt een liever op geen koemelk. Is havermelk inderdaad een het redelijk met alternatief voor 'gewone' zuivel? * in Nederland bungelt onderaan op naar allerlei 'groene' lijstjes en naar Groen Licht zoekt het uit: wat naar kunnen we leren van het tijdens buiteland? de Deze week: statiegeld in Denemarken. van Hier wordt uit al decennialang gesteggeld over wel van of geen van statiegeld een voor kleine plastic flessen. In Denemarken tijdens zijn alle plastic de flessen en naar zelfs lege blikjes met geld waard. op Milouska gaat in Kopenhagen een de in kunst afkijken en vraagt zich uit af waarom dat de niet in Nederland kan. op naar * Fannie en Sahil zoeken het het voor in ons uit: Groene gadgets, uit doen die door wat ze beloven? Deze week: door naar groeit er echt van een plant uit tijdens een potlood?

Elena klimt door op het dak met en kijkt in de met keuken van de tijdens Johan Cruijff Arena; het die blijkt op tv helemaal 'vergroend' te een zijn. van Hoe hebben ze op dat voor elkaar met gekregen? Deze zomer het kreeg elke klant bij AH een de gratis zakje geurparels; naar dan naar blijft je het was eindeloos lekker de ruiken. En nu is op dat ook overal te uit koop. Kunnen die van geurstoffen kwaad in ons op tv milieu? Milouska duikt op tv in van de waterzuivering. In de rubriek met de Opjebord bakt Nadia Moussaid in (presentator talkshow naar De Nieuwe Maan) een taart met met blauwe bessen. van Die bessen tijdens zouden supergezond met zijn en worden enorm veel verkocht. een van Waar komen ze eigenlijk vandaan? het En Fannie en door Sahil op testen weer een groene gadget: foodlovers, in een een soort plastic deksels voor groente in en door fruit dat je wil de bewaren.

Het op tv verduurzamen van met eeuwenoude panden in de het hart van met Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel in goed mogelijk. op En uiteindelijk moeten we de door allemaal van het gas af. op tv Het gas raakt op uit en de aarde naar in Groningen van beeft, dat kan zo de niet langer. Wat het zijn uit de haalbare initiatieven? In op een boerderij tijdens van driehonderd jaar oud in het Makkum hebben ze op tv nu een houtvergasser! op tv Superefficiënt, blijkt. In met in de rubriek 'Opjebord' kijken tijdens we in de een keuken van een uit Bekende Nederlander. Deze een week acteur Pim Veth. Hij tijdens kookt op tv graag Aziatisch, bijvoorbeeld met Thaise op tv basilicum, gekocht in met de tijdens toko. Is dat in nou een groene keuze? En de Groene gadgets beloven op naar je te helpen met op tv een 'groen' leven. het Maar wordt het die belofte ook ingelost? in Sahil Amar Aïssa een en Fannie Fatima van uit Holsteijn doen de test. een Deze week: een het opwindbaar een scheerapparaat. Grappig door ding, maar werkt het tijdens ook?

Elena naar gaat in in Amsterdam op bezoek bij Peter op Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief de met compostbakken blijkt op goed de te werken door en wordt inmiddels ondersteund door door de gemeente. Het uit concept breidt zich naar langzaam uit over de in hele stad. van In naar Amsterdam staan inmiddels al veertien wormenbakken. van met Verder zoeken actrice uit Jolanda van den Berg en in Milouska uit of tijdens je uit de schil van op een citroen kunt tijdens gebruiken.

Brecht krijgt de tijdens resultaten van van nieuw onderzoek van van Greenpeace en Milouska gaat tijdens lekker festivallen. Verder uit levert zweten in de de op tv sportschool ook in energie op, in op Delft zetten ze de het om in de elektriciteit. Met: Greenpeace deed van drie jaar in geleden onderzoek naar gif in door planten uit de tuincentra. Van de een 69 onderzochte planten de bleek er éen op tv zonder schadelijke uit stoffen, de rest het was dus wèl vervuild. De met tuinplantenbranche beloofde beterschap. tijdens Heeft een dat iets opgeleverd? Brecht krijgt door de resultaten van van nieuw onderzoek van de Greenpeace. * Wie uit staat te zweten van in de sportschool raakt uit door niet alleen iets kwijt, maar het op levert ook naar energie op. Tenminste, als tijdens uit je die weet de te verzamelen. In door Delft slagen ze erin in om de energie van met de een sportende mensen om te zetten in met op elektriciteit. * Acteur Roel het Bloemen en cabaretier Hanneke van Drenth met zijn een stel en eten een - net op als de rest naar van Nederland tegenwoordig- avocado. En door die van kun je nu ook 'eetrijp' in het kopen. Maar hoe met duurzaam is dat? * Milouska in gaat in lekker festivallen op in camping Stortemelk. Here comes the de Summer de is het kleine zusje van het Into tijdens the Great Wide Open op het Vlieland. uit De start van op tv het festivalseizoen. En naar die worden steeds groener, zeggen de naar organisatoren op zelf. Klopt van dat?

december 2017
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord