Programma gemist?

Architect Taco op Tuinhof ontwerpt uit een nieuwe kliniek voor in Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken tijdens uit de tijdens oude door onderdelen van een het inmiddels afgebroken gebouw van het Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena het met ziet: niet slopen, maar ontmantelen op tv is het de gedachte bij op circulair bouwen. * Het is in nog geen winter, maar een van straks hebben we het weer door volop nodig: tijdens strooizout. Nu kijken de experts het in nog naar de weersverwachting, op tv straks zegt de met straat zélf of uit er strooizout nodig is tijdens door een hele simpele de op tv sensor. * Groen naar Licht kijkt op het bord door van Ajax-voetballer Liza naar van der met Most. Ze kookt een een stoofpot met pompoen. Nu op te op kust en te keur de te koop. En van is dat op tv een duurzame groente? * het Fannie en Sahil de testen groene gadgets. Deze het op week de deurbel die geen elektriciteit uit nodig heeft. Maar in werkt dat in ook?

Heleentje Zwart van is coördinator met duurzaamheid van het Nordwincollege naar in Friesland, door een groene mbo-opleiding. in Van milieubewust bloemschikken door tot een duurzame manege, tijdens Milouska ziet hoe door studenten worden voorbereid in op een nieuwe, op tv duurzame manier van het werken. op * Vanaf december het rijden er in de provincie Groningen door twee bussen op in waterstof. de Die groene van brandstof komt als restproduct van het het chemiebedrijf naar Akzo Nobel in Delfzijl. Is op op tv waterstof dé toekomst voar een duurzaam vervoer? * Groen met Licht op tv kijkt op het bord van presentator in Andrea van naar Pol. Ze kookt rijst een uit met curry. Zonder vlees, dus hartstikke een duurzaam. in Hoewel, hoe zit dat ook van alweer met naar rijst? Dat heeft een ongelooflijk veel water uit nodig en tijdens dat is op van steeds meer plekken op op de wereld een op probleem. * Fannie en tijdens naar Sahil testen groene gadgets. uit Deze week: een schrift op zonder papier, met werkt dat het ook?

Wereldwijd raakt de de aarde uitgeput doordat een we uit het fosfaat eruit hebben in gehaald. Hans met van der Staak bedacht op tv een op tv methode hoe op op een simpele manier tijdens de aarde weer te voeden, tijdens zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe naar het werkt dat? * In de naar buurt het van Hawaï ligt het op tv kleine eiland Kiribati. het Dat dreigt in langzaam te verdwijnen uit door de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door in klimaatverandering. met De bewoners zoeken inmiddels het asiel in Nieuw-Zeeland, maar het is dat een het oplossing? * tijdens Groen Licht naar kijkt op het bord van uit cabaretier in Katinka Polderman. Zij door wil graag minder vlees naar eten, tijdens maar zijn alle vleesvervangers met even goed voor tijdens het milieu? * tijdens Fannie en Sahil in testen groene gadgets. de Deze week: een nietmachine zonder in nietjes, met werkt dat op tv ook?

Tienduizenden gezonde van bomen worden tijdens gekapt, gewoon omdat ze niet tijdens meer uit gewenst zijn op die plek. de En ergens in anders naar worden nieuwe, jonge bomen geplant, op die nog met jaren nodig hebben om een volwassen te worden. tijdens Dat is doodzonde. het De bomenmakelaar op verplant bomen en met Milouska gaat het mee. * Het Radboudziekenhuis had een nieuwe uniformen nodig en op tv pakte dat compleet met 'groen' aan. van Geen katoen, maar nieuwe naar duurzame kunststofvezels. Net in zo comfortabel, veel tijdens minder een vervuilend. En dan uit hebben we het door over 35.000 nieuwe 'pakken'. * door Groen de Licht kijkt uit op het bord in van (sport)journalist Nynke uit de Jong. Ze in vraagt zich af hoe duurzaam door champignons een ziijn. En wat is het het verschil tussen uit 'gewone' en biologische paddenstoelen? * in Fannie in en Sahil testen naar groene gadgets. Deze week: een in uit kartonnen zelfbouwspeaker, werkt dat de ook?

Vijftien met jaar geleden bedacht naar Gita van Duinen dat in er een totaal ecologische op wijk in op Den door Haag gebouwd zou kunnen tijdens worden. En nu op is 't eindelijk klaar: de op Groene Mient. op Elena komt bij binnentuinen, van huizen zonder met gasaansluiting en enthousiaste naar buurtbewoners. * in Leonn Sekender kwam als jongetje een van tijdens zeven vanuit Bangladesh naar Nederland. een Toen op tv stroomden de straten in ook weleens onder, tijdens maar dat is op tv niks vergeleken met de de enorme watersnood ten gevolge door in van klimaatverandering. Sekender richtte hier op een op tv stichting op die bewoners een van zijn geboortegrond uit steunt. * met Groen Licht kijkt in de in keuken van presentator en tijdens op eindredacteur Janine Abbring. naar Ze maakt bloemkoolsoep met kokosmelk. Er tijdens gaan het verhalen dat kokosnoten geplukt worden tijdens door zielige tijdens aapjes. een Milouska zoekt uit tijdens wat daarvan klopt. met En hoe zit het van met de arbeidsomstandigheden van mensen tijdens door die met kokosnoten werken? * het Fannie en met Sahil testen groene gadgets. Deze door week: met een lamp in op zout water, werkt dat in ook?

Het door festivalseizoen is de voorbij, maar bij Studio Davero een zijn tijdens ze nog druk met festivals. tijdens Twee met studenten ontwierpen een het duurzaam meubelstuk: soepel om in te bouwen van podium op tv naar het bar. * De uit meeste mensen weten naar heus wel dat naar ze het licht moeten uitdoen als op tv ze een het huis verlaten en een de verwarming niet in te hoog moeten zetten. in Maar als je met daar een serious tijdens game voor een speelt, kun op tv je je een energieverbruik wel tot in 15% verlagen, blijkt uit promotie-onderzoek. * in op We kijken op het bord van van operazanger Ernst op Daniel Smid. Hij van vraagt de zich af waarom op tv biologische kip twee door keer zo duur een is als reguliere op tv kip. Dat zit niet alleen op in ander uit voer en naar meer leefruimte. * tijdens Fannie en Sahil testen groene van gadgets: smoothies in maken met een blender die een het je handmatig bedient, werkt met dat?

Groen de leer. De leerindustrie de is smerig en heeft te tijdens kampen tijdens met slechte arbeidsomstandigheden. De door organisatie met Trace your Leather van Cooperative (TLC) wil het laten zien waar je van leer vandaan komt en zoekt in naar een alternatief: in leer uit eigen de de land, maar wel een een stuk duurder. Dan betaal je op een eerlijke uit prijs, zeggen een initiatiefnemers Janine Caalders en een Matthea van Staden. * op het Wedstrijd. Wie woont er in het uit groenste studentenhuis? uit Vijftien in steden doen mee en proberen op de prijs voor door het studentenhuis dat naar het de hardst bezuinigt in de wacht te uit slepen. door En dat begint een al met hele naar simpele dingen: doe met het licht eens het uit als je je het kamer verlaat! door * McDonalds duurzaam. uit Groen Licht gaat met schrijver/theatermaker tijdens Bart door Chabot naar McDonalds. Deze keten in probeert van hard een groen imago op te kweken, op maar kloppen die duurzaamheidsclaims wel, door vraag Chabot zich van af. Over een plofkipnuggets. * Werkt het met ook? Fannie door en Sahil testen met groene gadgets. Deze week: de De opblaaslamp het met zonnecel. het Werkt dat naar ook?

Om een koe het melk tijdens te laten met geven, moet ze steeds in een kalf krijgen. Is in dat een van klein stiertje, dan wordt 'ie de snel afgemaakt, naar want zo'n mannelijk kalf een het brengt veel te weinig op. Dat uit tijdens geldt zeker voor het kleine, langzaam met groeiende Jersey-ras. Elena tijdens voert van de stierkalfjes bij op tv bio-boeren Jacob Beeker en de Linda Heemskerk. Zij halen van de 'waardeloze' stiertjes naar op op en geven ze nog op tv een goed leven, door tot op tv ze alsnog naar de een slacht gaan. * In Bolivia door was naar de berg Chacaltaya een op geliefd ski-oord, maar de op tv van gletsjer is gesmolten en naar de ski-lift gesloten, een effect op met van de klimaatverandering. De Belgische van documentairemaker de Pieter van Eecke een laat zien welke immense gevolgen met dit heeft voor de op tv bewoners, nu er een een geen water meer van de berg uit komt. * We met kijken op een het de bord van BNNVARA radiopresentator Frenk van van der naar Lende. Hij van kookt vaak uit een pak; lekker door uit makkelijk! Vandaag risotto, een Knorr Wereldgerecht. uit Is met dat nou een op groene keuze? * Fannie en uit uit Sahil testen Groene Gadgets. Deze uit week: een wasmachine die door je met door de met hand moet bedienen. Werkt dat op ook?

In de Dutch de Sustainable Fashion Week op in met Amsterdam gaat Milouska naar op tv ontwerpers Alexander naar van Slobbe en Francisco een van Benthum een van Hacked By. Zij maken de nieuwe mode van de de leftovers in van uit de snelle mode-industrie; met kleren die niet met eens de winkel bereiken, op tv laat staan onze eigen klerenkast. in * een Groen Huis. Een groep door studenten van de van Hogeschool Utrecht een verzon een zelfvoorzienend huis en op dat ontwerp werd door door tot hun eigen uit verrassing genomineerd voor het een prestigieuze wedstrijd in de VS. op Deze naar zomer ging het huis per de naar zeecontainer naar Denver. Daar strijden de deze week op tv dertien teams naar uit de hele wereld met op tv elkaar om de naar titel van het duurzaamste uit huis. uit * Kapsalon. In naar de rubriek Opjebord kijkt de Groen tijdens Licht in de keuken van BNNVARA-presentator door Emma Wortelboer. met Ze kookt uit bijna nooit zelf, haalt liever in op tv af. Bijvoorbeeld een lekkere kapsalon bij van de op snackbar. Die frites, is van dat op tv nou een 'groene' op tv keuze? * Werkt het ook? Fannie met en uit Sahil testen groene het gadgets. Deze week: biologisch naar afbreekbare coffeecups door voor een naar Nespresso-apparaat. Werkt dat op tv ook?

Elk jaar op tv zet een groep studenten het in Delft een zich in voor de door Solarrace: een zoveel mogelijk met kilometers afleggen op tijdens zonnecellen. Ook dit jaar gaan het ze naar er weer tegenaan en onthullen het op naar nieuwste model auto-op-zon het aan Milouska. Tijdens de testrit het werd er bijna 800 door km afgelegd, is de met dat genoeg om de World Solar uit Challenge in de Australië te winnen? * van Luiers vormen tijdens een van enorme afvalberg die slecht gerecycled de kan worden. op tv De gemeente Breda deed een van met proef met baby's en ouders met tijdens de wasbare luiers. Wat blijkt: dat gaat het eigenlijk best van en uiteindelijk ben je in ook een nog goedkoper met uit. * In de rubriek OpjeBord op maakt acteur de Wart uit Kamps vitello tonato en op vraagt zich een af: kun je op tv nog met goed fatsoen door tonijn eten? En in mocht die soort uitsterven, door is dat met dan eigenlijk erg? de * En in Fannie en Sahil testen tijdens groene gadgets. Deze door week de Lifestraw, een het pijpje het waarmee je vervuild naar water schoon krijgt. op Maar werkt dat uit ook?

Elena door ontmoet Marieke Havermans. naar Ze werkte eerder als door verpakkingsdesigner bij het Unilever en was gespecialiseerd in een ketchup. het Maar na de met begrafenis van een familielid heeft op tv de ze haar hele leven omgegooid; ze naar ontwikkelde van een duurzame grafkist. Wat houdt naar dat precies in? in in * Groen Licht kijkt in op de keuken van naar Journaalpresentator Simone Weimans. Ze een maakt vegan snacks de het met havermelk. Want ze uit drinkt liever een geen koemelk. Is havermelk inderdaad een met redelijk op alternatief voor 'gewone' zuivel? * naar Nederland bungelt onderaan het allerlei 'groene' lijstjes tijdens en Groen Licht de zoekt uit: wat door de kunnen we leren van het buiteland? een Deze week: van statiegeld in in Denemarken. Hier wordt al decennialang het gesteggeld over wel op of uit geen statiegeld uit voor kleine plastic flessen. In Denemarken van zijn op alle plastic flessen in en zelfs lege blikjes van geld waard. de Milouska gaat in Kopenhagen de op uit kunst afkijken en vraagt de zich af waarom dat tijdens niet in Nederland de kan. * Fannie en naar Sahil door zoeken het op tv voor ons uit: Groene gadgets, naar doen in die wat ze naar beloven? Deze week: groeit er het echt een met plant uit een de potlood?

Elena van klimt op door het dak en kijkt een in de keuken de van de Johan Cruijff door Arena; die blijkt op tv helemaal 'vergroend' op te zijn. Hoe hebben ze tijdens dat op tv voor elkaar gekregen? op tv Deze zomer kreeg elke klant de bij AH het een naar gratis zakje geurparels; dan blijft uit je op was eindeloos lekker de ruiken. En nu is dat ook in overal op te koop. Kunnen tijdens die geurstoffen kwaad in ons het milieu? Milouska door duikt in in de waterzuivering. In uit de rubriek met Opjebord bakt Nadia Moussaid uit (presentator talkshow De in Nieuwe Maan) een van taart met blauwe uit bessen. Die bessen uit zouden supergezond zijn en worden de enorm de veel verkocht. Waar komen ze tijdens eigenlijk vandaan? En met Fannie tijdens en Sahil tijdens testen weer een groene tijdens gadget: foodlovers, een soort van plastic deksels voor groente naar tijdens en fruit dat je wil uit bewaren.

Het verduurzamen de van in eeuwenoude panden in het hart van in een Amsterdam lijkt lastig, maar in blijkt heel goed op tv mogelijk. En uiteindelijk uit moeten we op allemaal van het gas het af. Het gas raakt op de tijdens en de aarde op tv in Groningen beeft, dat kan zo in uit niet langer. Wat de zijn de haalbare op tv initiatieven? In een boerderij van door driehonderd jaar een oud in naar Makkum hebben ze nu naar een houtvergasser! de Superefficiënt, blijkt. In de rubriek 'Opjebord' naar kijken door we in de keuken uit van een op tv Bekende Nederlander. Deze het week acteur met Pim Veth. Hij kookt graag Aziatisch, naar bijvoorbeeld met de Thaise basilicum, op gekocht in de toko. Is op tv dat in nou een een groene keuze? En een Groene gadgets beloven je de te helpen met de een 'groen' het leven. Maar wordt die belofte ook door ingelost? Sahil de Amar Aïssa in en Fannie Fatima tijdens van Holsteijn doen op de test. Deze week: een naar opwindbaar in scheerapparaat. Grappig ding, maar werkt op tv het van ook?

Elena een gaat in Amsterdam in op bezoek bij Peter van Jan Brouwer. uit Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt de goed te in werken en wordt op inmiddels ondersteund door met de gemeente. Het tijdens concept op breidt zich langzaam uit over op de uit hele stad. In op Amsterdam staan inmiddels al veertien van wormenbakken. Verder zoeken actrice met op tv Jolanda van den Berg en Milouska met naar uit of je de schil in van een op citroen kunt in gebruiken.

Brecht tijdens krijgt de resultaten van nieuw naar onderzoek op van Greenpeace en het Milouska gaat tijdens lekker festivallen. Verder levert een zweten in de sportschool van ook energie op, in de Delft met zetten ze het om in de elektriciteit. op Met: Greenpeace deed drie jaar door uit geleden onderzoek naar gif in de planten uit met tuincentra. Van de 69 een onderzochte van planten bleek er éen zonder schadelijke naar stoffen, de de rest was dus wèl naar vervuild. De tuinplantenbranche de op tv beloofde beterschap. Heeft door dat iets opgeleverd? Brecht krijgt de in in resultaten van nieuw onderzoek een van Greenpeace. het * Wie staat het te zweten in de het sportschool raakt niet op tv alleen iets kwijt, maar op tv het levert naar ook energie op. Tenminste, als met je die in weet op tv te verzamelen. In Delft in slagen ze erin om op tv de van energie van de met sportende mensen om te zetten in met door elektriciteit. * Acteur Roel Bloemen op en cabaretier Hanneke een Drenth zijn een het stel en eten - tijdens net als de een rest van Nederland tijdens tegenwoordig- avocado. met En die kun tijdens je nu de ook 'eetrijp' van kopen. Maar hoe duurzaam is het dat? * Milouska gaat uit met lekker festivallen op camping op Stortemelk. Here comes met the Summer is het kleine naar zusje de van Into een the Great Wide Open in op Vlieland. De een start van het op festivalseizoen. En die een worden steeds groener, zeggen in de organisatoren zelf. Klopt van door dat?

juli 2018
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord