Programma gemist?

Architect op Taco Tuinhof ontwerpt een door nieuwe kliniek de voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken naar uit naar de oude onderdelen van een naar inmiddels het afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat in uit de omgeving. Elena op ziet: niet slopen, de op tv maar ontmantelen is de gedachte op bij circulair een bouwen. * uit Het is nog geen uit winter, maar straks hebben we tijdens het weer in volop nodig: strooizout. met Nu kijken de experts een op tv nog naar de weersverwachting, straks het zegt tijdens de straat zélf of er strooizout op tv tijdens nodig is door een hele op simpele door sensor. * Groen op Licht kijkt op het bord van op tijdens Ajax-voetballer Liza van der Most. naar Ze kookt een stoofpot uit op met pompoen. Nu te kust op en te keur op tv te koop. En tijdens is dat een een duurzame groente? tijdens * Fannie en Sahil in testen groene in gadgets. Deze week de naar deurbel tijdens die geen elektriciteit nodig het heeft. Maar werkt dat van ook?

Heleentje in Zwart is coördinator duurzaamheid van uit uit het Nordwincollege in Friesland, een groene uit mbo-opleiding. Van milieubewust op bloemschikken tot een met duurzame manege, Milouska door ziet uit hoe studenten worden voorbereid in op een nieuwe, duurzame door door manier van werken. * door Vanaf december met rijden er in de op provincie Groningen twee bussen tijdens op waterstof. Die tijdens groene brandstof komt als uit restproduct met van het chemiebedrijf Akzo tijdens Nobel in Delfzijl. door Is waterstof dé toekomst tijdens van voar duurzaam vervoer? een * Groen Licht de kijkt op het van bord van presentator Andrea op van Pol. Ze kookt een rijst met een curry. Zonder vlees, dus uit hartstikke duurzaam. Hoewel, hoe met zit dat ook het alweer met rijst? de Dat van heeft ongelooflijk veel met water nodig en dat is door uit op steeds meer plekken op op tv de wereld van een probleem. * Fannie het en Sahil testen groene op gadgets. Deze week: uit uit een schrift zonder papier, de werkt dat op ook?

Wereldwijd van raakt de aarde uitgeput naar doordat we het door fosfaat eruit hebben een gehaald. Hans van op der Staak bedacht de een methode hoe een op een simpele manier een de aarde van weer op tv te voeden, zonder kunstmest: in groenrecycling. Hoe door werkt dat? * In het de buurt op van Hawaï ligt het kleine het eiland Kiribati. Dat dreigt met op langzaam te verdwijnen tijdens door de stijgende zeespiegel, het veroorzaakt door klimaatverandering. het De bewoners uit zoeken inmiddels asiel met in Nieuw-Zeeland, maar is in dat een oplossing? * door Groen Licht met kijkt op tijdens het bord van cabaretier Katinka van Polderman. Zij door wil graag minder vlees eten, van maar op zijn alle vleesvervangers een even goed voor het in milieu? het * Fannie en Sahil de testen groene gadgets. Deze in week: een nietmachine zonder het nietjes, door werkt dat tijdens ook?

Tienduizenden gezonde bomen tijdens naar worden gekapt, gewoon uit omdat ze niet meer gewenst zijn met op die met plek. En ergens anders op tv tijdens worden nieuwe, jonge uit bomen geplant, die nog jaren nodig op hebben om naar volwassen te worden. door Dat is het doodzonde. De uit bomenmakelaar verplant bomen en Milouska gaat tijdens mee. * Het uit Radboudziekenhuis had nieuwe uit uniformen nodig en een pakte dat door compleet 'groen' aan. Geen een katoen, naar maar nieuwe duurzame kunststofvezels. op Net zo comfortabel, een veel minder vervuilend. door En dan hebben de we het uit over 35.000 nieuwe de 'pakken'. * het Groen Licht kijkt op het bord uit van (sport)journalist met Nynke de Jong. in Ze vraagt zich op tv af het hoe duurzaam champignons ziijn. met En wat is het verschil het tussen 'gewone' en van biologische paddenstoelen? naar * op Fannie en Sahil van testen groene gadgets. Deze week: van een kartonnen in zelfbouwspeaker, werkt dat het ook?

Vijftien een jaar geleden bedacht van Gita van Duinen dat er met uit een totaal ecologische wijk tijdens in Den in Haag gebouwd zou kunnen op worden. En met nu is 't eindelijk de klaar: de Groene Mient. Elena tijdens in komt bij binnentuinen, de huizen zonder gasaansluiting op en enthousiaste buurtbewoners. * Leonn Sekender op tv kwam van als jongetje door van zeven vanuit Bangladesh naar op Nederland. Toen stroomden naar de straten ook weleens een onder, op tv maar dat is niks vergeleken het in met de enorme watersnood ten een gevolge van klimaatverandering. Sekender door richtte hier op tv een stichting op die van bewoners op van zijn geboortegrond steunt. * een Groen Licht door kijkt in de keuken de van tijdens presentator en eindredacteur Janine Abbring. van de Ze maakt bloemkoolsoep tijdens met kokosmelk. Er gaan verhalen dat op tv kokosnoten tijdens geplukt worden door zielige uit aapjes. Milouska zoekt uit het van wat daarvan klopt. En hoe zit door het in met de door arbeidsomstandigheden van mensen door die met kokosnoten werken? * Fannie het met en Sahil testen groene op tv gadgets. Deze week: een lamp het op de zout water, het werkt dat ook?

Het festivalseizoen is het voorbij, maar bij een Studio op tv Davero zijn ze van nog druk met festivals. Twee tijdens naar studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: op soepel om te in bouwen van podium het naar bar. * de De meeste uit mensen weten heus in wel dat ze met het licht moeten uitdoen als met ze het huis tijdens van verlaten en de naar verwarming niet te hoog moeten met zetten. Maar als met je daar een van serious game de voor speelt, kun op tv je je van energieverbruik wel tot 15% verlagen, een blijkt uit promotie-onderzoek. * met We kijken op de de het bord van operazanger door Ernst Daniel Smid. het Hij vraagt zich af van waarom biologische kip op tv twee keer zo een duur is als op tv reguliere kip. Dat zit in niet alleen in tijdens ander voer en op tv meer leefruimte. de * Fannie en naar Sahil testen groene gadgets: met smoothies maken met het een door blender die op je handmatig bedient, werkt tijdens dat?

Groen leer. De het van leerindustrie is smerig en heeft de te kampen uit met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie op Trace your op tv Leather Cooperative (TLC) de wil op laten zien waar tijdens je leer vandaan komt en zoekt het naar een een alternatief: leer uit de eigen land, maar op wel een stuk duurder. uit Dan betaal je op tv een eerlijke prijs, een zeggen een initiatiefnemers Janine Caalders en Matthea in van Staden. naar * Wedstrijd. uit Wie woont door er in het groenste studentenhuis? Vijftien naar steden met doen mee van en proberen de van prijs voor het studentenhuis dat het het tijdens hardst bezuinigt in de met wacht te slepen. met En dat het begint al met hele uit simpele dingen: met doe het licht eens uit als het je met je kamer de verlaat! * McDonalds duurzaam. Groen door Licht gaat met met schrijver/theatermaker met Bart Chabot naar door McDonalds. Deze keten probeert hard een in de groen imago te kweken, maar kloppen het die duurzaamheidsclaims wel, op tv van vraag Chabot zich naar af. Over plofkipnuggets. * Werkt van het ook? Fannie uit en Sahil testen groene met gadgets. in Deze week: De opblaaslamp op met zonnecel. naar Werkt dat op ook?

Om met een koe in melk te laten geven, het moet ze steeds een naar kalf krijgen. Is dat door een klein met stiertje, dan wordt 'ie op tv tijdens snel afgemaakt, want zo'n mannelijk het kalf op tv brengt veel te een weinig op. Dat tijdens geldt zeker voor het kleine, op tv langzaam uit groeiende Jersey-ras. Elena voert de stierkalfjes een bij met bio-boeren Jacob op tv Beeker en Linda Heemskerk. het Zij halen de door 'waardeloze' stiertjes op en het geven ze nog een het het goed leven, tot ze een alsnog naar de van slacht gaan. uit * In Bolivia was een de berg een Chacaltaya een geliefd ski-oord, maar de door gletsjer op is gesmolten en de de ski-lift in gesloten, een effect van de klimaatverandering. met De Belgische documentairemaker op tv Pieter van Eecke uit de laat zien welke naar immense gevolgen dit het heeft voor de bewoners, nu er op tv geen een water meer op tv van de berg komt. * We op tv in kijken op het bord de van BNNVARA radiopresentator Frenk de van uit der Lende. Hij kookt vaak van uit een pak; lekker uit makkelijk! in Vandaag risotto, het een Knorr Wereldgerecht. Is dat door nou een groene op tv keuze? * Fannie de en Sahil testen Groene uit van Gadgets. Deze week: een de wasmachine die je uit met de hand moet bedienen. op Werkt dat door ook?

In tijdens de Dutch op tv Sustainable Fashion Week in tijdens Amsterdam gaat door Milouska naar ontwerpers Alexander van door Slobbe en Francisco van met Benthum een van Hacked met By. Zij maken nieuwe naar mode van de leftovers van van van de snelle mode-industrie; kleren die met niet eens de winkel in bereiken, laat door staan op onze eigen klerenkast. * Groen de Huis. de Een groep studenten van uit de Hogeschool Utrecht tijdens verzon een de zelfvoorzienend huis en dat het ontwerp werd tot hun eigen het in verrassing genomineerd voor een prestigieuze wedstrijd een in de op tv VS. het Deze zomer ging de het huis per zeecontainer op tv naar Denver. Daar strijden van deze week dertien door teams uit de in hele wereld met elkaar uit van om de titel van het het duurzaamste huis. * Kapsalon. van In door de rubriek het Opjebord kijkt Groen in Licht in de in keuken van BNNVARA-presentator tijdens Emma Wortelboer. Ze kookt bijna het nooit zelf, uit haalt liever af. door Bijvoorbeeld een lekkere op tv kapsalon bij de snackbar. uit Die frites, is op tv dat nou een met 'groene' keuze? * met Werkt het in ook? Fannie en Sahil een testen groene door gadgets. Deze week: uit biologisch afbreekbare uit coffeecups voor een Nespresso-apparaat. Werkt van dat met ook?

Elk jaar op zet een groep met studenten in naar Delft zich in voor de van Solarrace: zoveel mogelijk van door kilometers afleggen op naar zonnecellen. Ook dit jaar uit gaan ze er de weer tegenaan en met onthullen het nieuwste model de auto-op-zon aan Milouska. op Tijdens de testrit werd een er bijna naar 800 km van afgelegd, is dat genoeg op om de tijdens World Solar Challenge in op Australië te van winnen? * Luiers vormen een op tv op tv enorme afvalberg die slecht op tv gerecycled kan worden. De gemeente op tv Breda deed in een proef met tijdens baby's en ouders in met wasbare luiers. Wat naar de blijkt: dat gaat van eigenlijk best en uiteindelijk ben uit je ook nog naar goedkoper uit. * In op tv de rubriek OpjeBord een maakt acteur Wart van met Kamps vitello tonato en vraagt door zich uit af: kun je nog met goed met fatsoen uit tonijn eten? door En mocht die soort op uitsterven, is een dat dan eigenlijk erg? tijdens * En Fannie en Sahil tijdens testen groene in gadgets. Deze week de op tv Lifestraw, een pijpje naar de waarmee je vervuild water schoon krijgt. uit Maar van werkt dat van ook?

Elena ontmoet een Marieke Havermans. met Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner de bij met Unilever en was gespecialiseerd in een ketchup. Maar na de de begrafenis van het een familielid heeft op ze haar de hele op tv leven omgegooid; ze ontwikkelde met een duurzame de grafkist. Wat houdt dat het precies in? van * Groen Licht van kijkt in de keuken van door Journaalpresentator Simone Weimans. naar Ze het maakt vegan snacks met havermelk. Want een de ze drinkt liever geen koemelk. Is de havermelk met inderdaad een redelijk alternatief voor uit 'gewone' zuivel? door * Nederland op tv bungelt onderaan naar allerlei 'groene' lijstjes naar en Groen Licht zoekt uit: wat een kunnen we leren het met van het buiteland? Deze week: op tv statiegeld in Denemarken. Hier door uit wordt al decennialang gesteggeld over met wel de of geen statiegeld voor kleine met plastic flessen. In Denemarken op tv zijn alle plastic op flessen in en zelfs een lege blikjes geld waard. met Milouska gaat de in Kopenhagen de kunst de afkijken en vraagt zich af uit uit waarom dat niet op tv in Nederland kan. * van Fannie en tijdens Sahil zoeken het een voor ons uit: Groene gadgets, doen met die wat op ze beloven? Deze het week: groeit door er echt een met plant uit een uit potlood?

Elena het klimt op het naar dak en naar kijkt in de keuken op van de Johan in Cruijff Arena; die blijkt met helemaal door 'vergroend' te zijn. Hoe in hebben ze dat voor elkaar het gekregen? uit Deze zomer kreeg elke klant op bij AH in een gratis zakje met geurparels; dan blijft je met was op tv eindeloos lekker een ruiken. En nu is dat ook tijdens van overal te koop. Kunnen tijdens die geurstoffen het kwaad in ons milieu? Milouska duikt met in de een waterzuivering. op tv In de rubriek Opjebord bakt Nadia het een Moussaid (presentator talkshow De de Nieuwe Maan) een taart met door blauwe door bessen. Die in bessen zouden supergezond zijn en worden door enorm veel verkocht. uit een Waar komen ze eigenlijk vandaan? En het naar Fannie en Sahil testen weer in een groene gadget: foodlovers, het tijdens een soort plastic deksels voor groente de en fruit de dat je wil op tv bewaren.

Het verduurzamen door van eeuwenoude panden op in het tijdens hart van uit Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt door heel goed mogelijk. En op uiteindelijk moeten we in allemaal van uit het gas af. de Het gas raakt op een in en de aarde van in Groningen beeft, dat in kan zo niet langer. Wat van zijn de uit haalbare op initiatieven? In een boerderij van driehonderd tijdens jaar oud naar in Makkum op hebben ze nu een houtvergasser! uit uit Superefficiënt, blijkt. In de naar rubriek 'Opjebord' kijken in we in uit de keuken van een Bekende Nederlander. naar Deze week een acteur Pim Veth. Hij van kookt graag met Aziatisch, op tv bijvoorbeeld met Thaise basilicum, gekocht op in de de toko. Is dat nou een uit groene keuze? En tijdens Groene gadgets een beloven je te helpen tijdens in met een 'groen' leven. Maar wordt tijdens die het belofte ook ingelost? op Sahil Amar Aïssa en Fannie tijdens Fatima uit van Holsteijn doen tijdens de test. Deze van week: een opwindbaar scheerapparaat. Grappig op tv ding, maar met werkt het de ook?

Elena een gaat in op tv Amsterdam op bezoek bij Peter op tv Jan op tv Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt uit goed te werken het en wordt inmiddels op ondersteund door tijdens de van gemeente. Het concept breidt op tv zich langzaam naar uit over de het hele stad. In Amsterdam staan op tv inmiddels al veertien naar wormenbakken. in Verder zoeken actrice Jolanda van den tijdens Berg en Milouska tijdens uit of je een de schil in van een tijdens citroen kunt tijdens gebruiken.

Brecht een krijgt de resultaten van nieuw met onderzoek van Greenpeace op tv en uit Milouska gaat lekker een festivallen. Verder levert het zweten in de sportschool met ook energie op, in met door Delft zetten ze het om in het tijdens elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar een geleden door onderzoek naar van gif in planten uit tuincentra. door Van de van 69 onderzochte planten bleek naar er éen door zonder schadelijke stoffen, de op tv rest was dus wèl uit vervuild. De tuinplantenbranche naar beloofde beterschap. in Heeft dat van iets opgeleverd? Brecht op krijgt de van resultaten van nieuw onderzoek van in Greenpeace. tijdens * Wie staat te zweten in een de sportschool raakt met niet uit alleen iets kwijt, maar het op levert ook energie een op. van Tenminste, als je die weet het te naar verzamelen. In Delft slagen ze naar erin om de van een energie van de sportende mensen om uit op tv te zetten in uit elektriciteit. * Acteur Roel Bloemen de en cabaretier op tv Hanneke Drenth zijn een een stel en eten uit - net als het de rest met van Nederland tijdens tegenwoordig- avocado. En die kun door je nu ook 'eetrijp' tijdens kopen. Maar het hoe op tv duurzaam is dat? in * Milouska gaat lekker festivallen op met camping Stortemelk. Here van comes the met Summer is het kleine een in zusje van Into the Great Wide op Open op op tv Vlieland. De op start van het het festivalseizoen. En die worden tijdens steeds het groener, zeggen de organisatoren zelf. Klopt tijdens door dat?

december 2019
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!