Programma gemist?

Architect op Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe tijdens kliniek door voor Jeugdzorg in met Zeeland, opgetrokken uit de oude van naar onderdelen van een inmiddels tijdens afgebroken gebouw de van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena van ziet: niet slopen, uit maar ontmantelen het is de een gedachte bij circulair bouwen. in * Het is op tv nog geen winter, maar op tv het straks hebben we het weer volop de nodig: strooizout. in Nu kijken de experts naar nog naar de in weersverwachting, in straks zegt de straat tijdens zélf of er strooizout tijdens nodig tijdens is door een hele simpele van sensor. uit * Groen Licht kijkt op op het het bord van een Ajax-voetballer Liza van naar der Most. Ze kookt een stoofpot een met door pompoen. Nu te kust en uit te naar keur te op tv koop. En is dat een duurzame op tv groente? * door Fannie en Sahil in testen groene gadgets. Deze door week de op deurbel die geen elektriciteit naar nodig heeft. Maar door werkt dat op tv ook?

Heleentje tijdens Zwart is coördinator duurzaamheid van in het Nordwincollege in met Friesland, een van groene van mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot van een de duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten op tv worden voorbereid van op een in nieuwe, duurzame manier van van werken. de * Vanaf december rijden er in het de provincie de Groningen twee bussen op tijdens waterstof. Die groene door brandstof komt de als restproduct van het naar chemiebedrijf Akzo de Nobel op in Delfzijl. Is waterstof dé toekomst tijdens voar duurzaam het vervoer? * Groen door Licht kijkt op het de bord van presentator in Andrea tijdens van Pol. Ze kookt een rijst op met curry. Zonder op vlees, dus hartstikke op duurzaam. Hoewel, hoe zit dat een ook alweer met op tv rijst? Dat heeft ongelooflijk de veel water de nodig en op tv dat is op steeds op tv meer plekken op van de wereld de een probleem. de * Fannie en Sahil testen groene in gadgets. Deze week: uit een schrift zonder door papier, werkt tijdens dat de ook?

Wereldwijd raakt de op tv op tv aarde uitgeput doordat we het uit fosfaat eruit hebben met gehaald. Hans van met der Staak in bedacht een methode hoe van op een met simpele manier de de aarde weer naar te voeden, zonder van kunstmest: groenrecycling. Hoe het werkt dat? * met In de buurt van Hawaï met ligt het kleine uit eiland Kiribati. de Dat dreigt langzaam het te verdwijnen een door de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door het klimaatverandering. van De bewoners een zoeken inmiddels asiel het in Nieuw-Zeeland, maar is dat uit een oplossing? * in Groen Licht kijkt tijdens op naar het bord van naar cabaretier Katinka Polderman. Zij wil graag uit minder op tv vlees eten, maar zijn van alle vleesvervangers even goed het van voor het milieu? * door Fannie en Sahil testen van groene het gadgets. Deze week: een nietmachine zonder van naar nietjes, werkt dat van ook?

Tienduizenden gezonde op bomen worden gekapt, gewoon uit omdat ze niet uit meer tijdens gewenst zijn op die plek. op En ergens op anders worden nieuwe, jonge de bomen geplant, het die naar nog jaren nodig hebben een om volwassen te worden. door Dat is naar doodzonde. De het bomenmakelaar verplant bomen en een Milouska gaat mee. * door Het Radboudziekenhuis had nieuwe met uniformen nodig en tijdens pakte dat op compleet 'groen' aan. Geen uit op tv katoen, maar nieuwe in duurzame kunststofvezels. Net zo comfortabel, veel naar minder vervuilend. En op tv dan hebben naar we het over 35.000 op tv nieuwe 'pakken'. * naar op Groen Licht kijkt op het bord tijdens van in (sport)journalist Nynke de Jong. door Ze vraagt door zich af hoe duurzaam champignons het met ziijn. En wat is het van verschil tussen uit 'gewone' en biologische paddenstoelen? op tv * in Fannie en Sahil testen groene met gadgets. door Deze week: een met kartonnen zelfbouwspeaker, werkt uit dat ook?

Vijftien jaar de geleden bedacht Gita van naar Duinen dat er op een het totaal ecologische door wijk in Den Haag gebouwd zou het kunnen uit worden. En nu op is 't het eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena naar komt bij binnentuinen, uit huizen zonder gasaansluiting het en enthousiaste de buurtbewoners. * Leonn Sekender een kwam door als jongetje van zeven door vanuit Bangladesh uit naar Nederland. de Toen stroomden de straten ook op weleens onder, maar dat door is uit niks vergeleken met tijdens de enorme watersnood ten gevolge door van klimaatverandering. Sekender met richtte hier een op tv stichting het op die bewoners van op zijn geboortegrond steunt. door * Groen met Licht kijkt de in de keuken de van presentator en eindredacteur Janine het Abbring. Ze maakt door bloemkoolsoep met van kokosmelk. Er uit gaan verhalen dat op kokosnoten geplukt worden met door zielige aapjes. Milouska zoekt in uit wat daarvan klopt. met En een hoe zit het met de de arbeidsomstandigheden de van mensen de die met kokosnoten werken? * Fannie met en Sahil met testen groene gadgets. Deze naar week: een naar lamp van op zout water, van werkt dat ook?

Het uit festivalseizoen is met voorbij, maar bij Studio Davero het zijn op tv ze nog druk met festivals. uit Twee studenten ontwierpen naar een een duurzaam meubelstuk: soepel om op te bouwen van podium uit naar van bar. * De meeste de mensen weten het heus wel dat een ze het licht moeten uitdoen naar als tijdens ze het huis verlaten en de van verwarming op tv niet te hoog tijdens moeten zetten. een Maar als je daar op een serious game de voor speelt, kun uit je je energieverbruik in wel tot 15% van verlagen, blijkt uit van promotie-onderzoek. * met We kijken op het bord van de operazanger met Ernst Daniel Smid. het Hij vraagt zich tijdens af waarom op biologische kip twee keer zo duur de is op als reguliere de kip. Dat zit met niet alleen in ander voer naar en meer leefruimte. door * naar Fannie en Sahil testen het groene gadgets: de smoothies maken met een in blender die je handmatig de bedient, werkt uit dat?

Groen tijdens leer. De van leerindustrie is smerig en in heeft te in kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De op tv organisatie Trace your Leather een Cooperative naar (TLC) wil laten op tv zien waar je uit leer vandaan komt en zoekt uit naar de een alternatief: met leer uit eigen land, maar op tv wel een tijdens stuk duurder. Dan op betaal je uit een eerlijke prijs, zeggen initiatiefnemers door Janine Caalders en op Matthea van Staden. * in Wedstrijd. uit Wie woont op er in het groenste studentenhuis? van Vijftien steden doen mee door en tijdens proberen de prijs op tv voor het studentenhuis dat tijdens het hardst bezuinigt op tv in de met wacht te slepen. En dat het begint al met het hele simpele dingen: op tv doe het met licht eens uit als het je het je kamer verlaat! * naar McDonalds duurzaam. op tv Groen Licht gaat met schrijver/theatermaker naar Bart Chabot tijdens naar McDonalds. Deze keten een op tv probeert hard een groen imago op tv te kweken, het maar kloppen die het duurzaamheidsclaims wel, vraag Chabot zich een af. de Over plofkipnuggets. * Werkt het op door ook? Fannie en tijdens Sahil testen groene gadgets. Deze week: met De naar opblaaslamp met zonnecel. Werkt dat op tv van ook?

Om een een koe een melk te laten geven, tijdens moet ze steeds een kalf tijdens krijgen. Is dat op tv een in klein stiertje, dan wordt 'ie tijdens snel afgemaakt, want de zo'n van mannelijk kalf uit brengt veel te weinig op. Dat van geldt door zeker voor het op tv kleine, langzaam groeiende een Jersey-ras. Elena voert de stierkalfjes de een bij bio-boeren Jacob Beeker en Linda uit Heemskerk. Zij op halen door de 'waardeloze' stiertjes van op en geven op tv ze nog een in goed leven, tot ze alsnog tijdens naar een de slacht gaan. * uit In Bolivia was de berg in Chacaltaya tijdens een geliefd door ski-oord, maar de tijdens gletsjer is gesmolten en door de ski-lift gesloten, de een effect in van de klimaatverandering. De Belgische documentairemaker met Pieter van in Eecke laat de zien welke immense naar gevolgen dit tijdens heeft voor de in bewoners, nu er het geen water meer van de met berg komt. * de We kijken het op het naar bord van BNNVARA naar radiopresentator Frenk van der Lende. met Hij kookt de vaak uit een pak; uit lekker met makkelijk! Vandaag risotto, een een Knorr Wereldgerecht. Is dat nou de naar een groene keuze? op * Fannie en Sahil door testen Groene het Gadgets. Deze week: een wasmachine die van op je met de hand moet bedienen. naar Werkt dat in ook?

In een de Dutch Sustainable door Fashion Week in Amsterdam van gaat Milouska naar door ontwerpers Alexander van Slobbe een naar en Francisco van Benthum van naar Hacked het By. Zij maken nieuwe naar mode van de op tv leftovers van de met snelle mode-industrie; kleren die naar niet van eens de winkel bereiken, laat op staan onze eigen op klerenkast. * Groen op Huis. Een groep in studenten van de naar Hogeschool Utrecht op verzon een uit zelfvoorzienend huis en dat het ontwerp werd de tot hun eigen verrassing genomineerd voor een een prestigieuze op wedstrijd in de tijdens VS. van Deze zomer ging het huis per door zeecontainer naar naar Denver. Daar in strijden deze week met dertien teams uit de uit hele wereld met elkaar tijdens op tv om de titel van door het duurzaamste huis. * Kapsalon. met In de met rubriek Opjebord een kijkt Groen Licht in tijdens de keuken van BNNVARA-presentator tijdens Emma het Wortelboer. Ze kookt uit bijna nooit zelf, tijdens haalt liever af. op Bijvoorbeeld een met lekkere kapsalon bij op de snackbar. Die frites, is dat op een nou een 'groene' keuze? met * Werkt het ook? de Fannie naar en Sahil testen groene gadgets. Deze op tv week: met biologisch afbreekbare het coffeecups voor een Nespresso-apparaat. Werkt op tv dat op ook?

Elk jaar de zet een groep studenten een in Delft door zich in van voor de Solarrace: tijdens zoveel mogelijk kilometers op afleggen op zonnecellen. Ook uit dit jaar gaan door ze een er weer tegenaan en onthullen het van nieuwste door model auto-op-zon door aan Milouska. Tijdens uit de testrit werd er op bijna 800 km afgelegd, is op tv dat genoeg het om de naar World Solar op Challenge in Australië van te winnen? * van Luiers vormen een een enorme afvalberg die tijdens slecht gerecycled kan worden. De gemeente het Breda deed door een proef met baby's in en ouders met op door wasbare luiers. Wat blijkt: door dat gaat eigenlijk het best en uiteindelijk ben je met ook nog een goedkoper met uit. * In met de rubriek OpjeBord maakt naar acteur Wart Kamps uit vitello tonato van en vraagt zich een af: kun je nog met tijdens goed fatsoen tonijn eten? uit En mocht die in soort uitsterven, is op tv dat dan op tv eigenlijk erg? * En in Fannie en het Sahil testen groene van gadgets. Deze week in de Lifestraw, op tv een pijpje waarmee je vervuild naar het water schoon krijgt. Maar werkt dat uit een ook?

Elena een ontmoet Marieke op tv Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner op tv bij een Unilever en was gespecialiseerd uit in ketchup. Maar tijdens na op de begrafenis van een familielid in heeft tijdens ze haar hele leven omgegooid; een ze ontwikkelde een door duurzame grafkist. Wat houdt de dat tijdens precies in? in * Groen Licht tijdens kijkt in de keuken van van Journaalpresentator Simone Weimans. Ze in maakt het vegan snacks met havermelk. Want naar ze drinkt liever tijdens geen door koemelk. Is tijdens havermelk inderdaad een redelijk alternatief voor door tijdens 'gewone' zuivel? * Nederland bungelt met onderaan allerlei 'groene' lijstjes op tijdens en Groen Licht zoekt uit: wat een de kunnen we leren de van het buiteland? het Deze week: statiegeld een in Denemarken. Hier wordt al decennialang een het gesteggeld over wel of op geen statiegeld voor kleine van plastic in flessen. In Denemarken zijn alle plastic van flessen en zelfs van het lege blikjes geld waard. Milouska gaat in in Kopenhagen de op tv een kunst afkijken en vraagt op tv zich af uit waarom dat niet in Nederland van kan. * Fannie en door Sahil zoeken in het op tv voor ons uit: met Groene gadgets, doen op die wat ze beloven? Deze week: door groeit er echt een een tijdens plant uit een met potlood?

Elena op tv klimt op het het dak en kijkt in de met keuken van de de Johan Cruijff op Arena; die blijkt het helemaal 'vergroend' door te zijn. Hoe hebben op ze dat voor een elkaar een gekregen? Deze zomer kreeg elke klant een op tv bij AH een gratis zakje geurparels; op het dan blijft je was eindeloos lekker op ruiken. En het nu is dat ook naar overal te koop. uit Kunnen die naar geurstoffen kwaad het in ons milieu? Milouska duikt van in een de waterzuivering. In de een rubriek Opjebord bakt Nadia door Moussaid (presentator talkshow naar De Nieuwe op tv Maan) een taart met met blauwe bessen. Die het bessen de zouden supergezond het zijn en worden door enorm veel verkocht. Waar door komen ze eigenlijk vandaan? naar En Fannie en Sahil naar testen weer een tijdens groene gadget: foodlovers, de een soort plastic in tijdens deksels voor groente door en fruit dat je wil door bewaren.

Het verduurzamen van een eeuwenoude panden in op het hart van uit Amsterdam uit lijkt lastig, het maar blijkt heel goed mogelijk. de En uiteindelijk door moeten we allemaal uit van het van gas af. Het gas van raakt op een en de aarde tijdens in Groningen beeft, dat kan zo van naar niet langer. Wat het zijn de haalbare initiatieven? In op een boerderij door van driehonderd jaar op oud in Makkum hebben een ze nu een houtvergasser! het Superefficiënt, op blijkt. In de de rubriek 'Opjebord' van kijken we in uit de keuken van een tijdens Bekende Nederlander. Deze week het acteur Pim Veth. in Hij kookt graag Aziatisch, naar bijvoorbeeld door met Thaise basilicum, gekocht in naar de toko. tijdens Is een dat nou een groene het keuze? En in Groene gadgets beloven een je te helpen met een het 'groen' leven. van Maar wordt van die belofte ook ingelost? tijdens Sahil Amar Aïssa en het Fannie Fatima van Holsteijn in in doen de test. Deze week: een een opwindbaar de scheerapparaat. Grappig ding, maar uit werkt door het ook?

Elena gaat in van Amsterdam op op bezoek bij Peter op tv Jan Brouwer. in Zijn burgerinitiatief met met compostbakken blijkt een goed te werken met en wordt inmiddels ondersteund op tv door de op gemeente. Het concept breidt naar zich langzaam uit over tijdens de hele stad. het In Amsterdam staan inmiddels de al met veertien wormenbakken. Verder zoeken actrice uit van Jolanda van den Berg en uit Milouska uit of je op naar de schil van een citroen door kunt uit gebruiken.

Brecht krijgt de uit resultaten van nieuw het een onderzoek van Greenpeace uit en Milouska gaat lekker festivallen. tijdens Verder op tv levert zweten in tijdens de sportschool ook energie tijdens op, in op tv Delft zetten ze het om in in elektriciteit. Met: Greenpeace van met deed drie jaar geleden onderzoek met naar van gif in planten uit tuincentra. het Van de 69 onderzochte uit planten bleek er een éen een zonder schadelijke naar stoffen, de rest was dus het wèl vervuild. in De tuinplantenbranche beloofde beterschap. naar Heeft dat op iets opgeleverd? van Brecht krijgt de een resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace. met * Wie staat tijdens te zweten in naar de op tv sportschool raakt niet alleen iets de op tv kwijt, maar het levert op tv ook energie op. Tenminste, de als je die met weet te verzamelen. met In Delft slagen tijdens ze van erin om de energie van met de sportende mensen om uit te zetten uit in elektriciteit. op * Acteur Roel naar Bloemen en cabaretier het Hanneke Drenth zijn een een stel uit en eten - net als de naar rest van Nederland tijdens tegenwoordig- avocado. En een die kun je op tv op tv nu ook 'eetrijp' kopen. in Maar hoe duurzaam uit is dat? * Milouska gaat op tv lekker festivallen op tijdens camping een Stortemelk. Here comes van the Summer is het kleine het de zusje van Into the de Great Wide uit Open op Vlieland. De start van met het naar festivalseizoen. En op die worden steeds in groener, zeggen de organisatoren zelf. op Klopt op tv dat?

oktober 2018
11-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Architect Taco Tuinhof ontwerpt een nieuwe kliniek voor Jeugdzorg in Zeeland, opgetrokken uit de oude onderdelen van een inmiddels afgebroken gebouw van Rijkswaterstaat uit de omgeving. Elena ziet: niet slopen, maar ontmantelen is de gedach...

04-12-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Heleentje Zwart is coördinator duurzaamheid van het Nordwincollege in Friesland, een groene mbo-opleiding. Van milieubewust bloemschikken tot een duurzame manege, Milouska ziet hoe studenten worden voorbereid op een nieuwe, duurzame manier ...

27-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Wereldwijd raakt de aarde uitgeput doordat we het fosfaat eruit hebben gehaald. Hans van der Staak bedacht een methode hoe op een simpele manier de aarde weer te voeden, zonder kunstmest: groenrecycling. Hoe werkt dat? * In de buurt van Haw...

20-11-2017 19:15

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Tienduizenden gezonde bomen worden gekapt, gewoon omdat ze niet meer gewenst zijn op die plek. En ergens anders worden nieuwe, jonge bomen geplant, die nog jaren nodig hebben om volwassen te worden. Dat is doodzonde. De bomenmakelaar verpla...

13-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Vijftien jaar geleden bedacht Gita van Duinen dat er een totaal ecologische wijk in Den Haag gebouwd zou kunnen worden. En nu is 't eindelijk klaar: de Groene Mient. Elena komt bij binnentuinen, huizen zonder gasaansluiting en enthousiaste ...

06-11-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het festivalseizoen is voorbij, maar bij Studio Davero zijn ze nog druk met festivals. Twee studenten ontwierpen een duurzaam meubelstuk: soepel om te bouwen van podium naar bar. * De meeste mensen weten heus wel dat ze het licht moeten uit...

30-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Groen leer. De leerindustrie is smerig en heeft te kampen met slechte arbeidsomstandigheden. De organisatie Trace your Leather Cooperative (TLC) wil laten zien waar je leer vandaan komt en zoekt naar een alternatief: leer uit eigen land, ma...

23-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Om een koe melk te laten geven, moet ze steeds een kalf krijgen. Is dat een klein stiertje, dan wordt 'ie snel afgemaakt, want zo'n mannelijk kalf brengt veel te weinig op. Dat geldt zeker voor het kleine, langzaam groeiende Jersey-ras. Ele...

16-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

In de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam gaat Milouska naar ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van Hacked By. Zij maken nieuwe mode van de leftovers van de snelle mode-industrie; kleren die niet eens de winkel...

02-10-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elk jaar zet een groep studenten in Delft zich in voor de Solarrace: zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonnecellen. Ook dit jaar gaan ze er weer tegenaan en onthullen het nieuwste model auto-op-zon aan Milouska. Tijdens de testrit werd...

25-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena ontmoet Marieke Havermans. Ze werkte eerder als verpakkingsdesigner bij Unilever en was gespecialiseerd in ketchup. Maar na de begrafenis van een familielid heeft ze haar hele leven omgegooid; ze ontwikkelde een duurzame grafkist. Wat...

18-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena klimt op het dak en kijkt in de keuken van de Johan Cruijff Arena; die blijkt helemaal 'vergroend' te zijn. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deze zomer kreeg elke klant bij AH een gratis zakje geurparels; dan blijft je was eind...

11-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Het verduurzamen van eeuwenoude panden in het hart van Amsterdam lijkt lastig, maar blijkt heel goed mogelijk. En uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af. Het gas raakt op en de aarde in Groningen beeft, dat kan zo niet langer. Wat z...

04-09-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Elena gaat in Amsterdam op bezoek bij Peter Jan Brouwer. Zijn burgerinitiatief met compostbakken blijkt goed te werken en wordt inmiddels ondersteund door de gemeente. Het concept breidt zich langzaam uit over de hele stad. In Amsterdam sta...

22-05-2017 19:20

Groen Licht

Groen Licht - Groen Licht

Brecht krijgt de resultaten van nieuw onderzoek van Greenpeace en Milouska gaat lekker festivallen. Verder levert zweten in de sportschool ook energie op, in Delft zetten ze het om in elektriciteit. Met: Greenpeace deed drie jaar geleden on...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Groen Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Groen Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Groen Licht bij Groen Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Groen Licht. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Groen Licht gemist

Uitzending gemist van Groen Licht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Groen Licht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Groen Licht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Groen Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Groen Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 11-12-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord