Programma gemist?

Moeten we tijdens blijven herdenken? Deze in vraag naar stelt Jacobine Geel aan schrijver op Isabel van Boetzelaer, presentator door Eric het Corton en door programmamaker Ad van Liempt. Over een de kleine tijdens twee weken, een op 4 mei, tijdens herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers naar en vieren we op op 5 in mei de bevrijding. Wat zeggen de een oorlogsverhalen nog en tijdens uit wat kunnen wij tijdens er nog mee? van Hoe belangrijk is het in om te blijven herdenken het en de verhalen op tv door tijdens te geven? Jacobine door Geel praat erover met drie mensen door van met na de een oorlog voor wie het herdenken nog grote betekenis de heeft: schrijver Isabel van uit Boetzelaer, presentator Eric Corton door in en programmamaker Ad van in Liempt.

Met drie met vertellers uit The Passion door gaat Jacobine de Geel op zoek naar op hun een persoonlijke verhaal van met hoop en opstanding: met door Jorgen Raymann, Lenette het van met Dongen en Remco Veldhuis. Pasen is uit het feest op tv van de de opstanding. Ieder jaar de kijken er miljoenen mensen naar van The Passion. tijdens Met een drie vertellers uit The op tv Passion gaat met Jacobine Geel op zoek naar in hun persoonlijke van verhaal van hoop het en opstanding: met Jorgen Raymann, een Lenette van Dongen een en naar Remco Veldhuis.

Jacobine tijdens Geel in gesprek de met Aaltje van Zweden, moeder een van de autistische een tijdens Benjamin, psychiater en autisme-deskundige Bram op Sizoo en Gerard naar van Wolferen, hij de is tijdens docent aan de kunstacademie op tv In Nederland heeft van één procent van de mensen van autisme. op tv Hoe gaan we om met in mensen met autisme? tijdens Die vraag op klonk de naar afgelopen dagen tijdens de Autismeweek op tv en de ook hier naar aan de tafel naar van Jacobine op zondag gaan het we het erover hebben. met Wat betekent autisme uit het voor hen die het hebben met en voor hun uit omgeving? Jacobine naar Geel in het gesprek met Aaltje van Zweden, moeder een van de autistische tijdens Benjamin uit en voorzitter het van Stichting Papageno op tv voor jongeren met autisme, psychiater tijdens en autisme-deskundige Bram Sizoo op tv en Gerard van met Wolferen, hij is met docent met aan de kunstacademie in Utrecht naar en heeft zelf met naar autisme.

Discussie tussen journalist/onderzoeker op tv Margalith Kleijwegt, docent op tv maatschappijleer Halil op tv Karaslaan door en schrijver Natascha tijdens van Weezel. Leraren die op onderwerpen uit de weg tijdens gaan. Leerlingen uit die zich terugtrekken tijdens in hun eigen groep. Uit op recent onderzoek van uit DUO Onderwijsonderzoek op tv blijkt dat een op met negen leraren door lastige onderwerpen in op tv de op tv klas uit de weg gaan. Onderwerpen een als terrorisme, in homoseksualiteit, het door slavernijverleden en de in politieke situatie in Turkije zijn door lastig te bespreken met in in de klas. Kinderen de gaan om met uit kinderen met dezelfde etnische in achtergrond. Leraren maken zich tijdens zorgen van om de mislukte integratie op in de klas. op tv Is de een kloof in het het onderwijs te uit overbruggen door meer de nadruk te leggen op onze een Nederlandse normen en van waarden? Moeten scholen van de hoeder zijn van met de in Nederlandse identiteit? Een uit gesprek met journalist Margalith Kleijwegt van in die deze situatie ook tegenkwam in in haar onderzoek 'Twee met werelden, Twee door werkelijkheden'. Docent maatschappijleer het Halil door Karaslaan vertelt hoe hij op tv in de klas het gesprek tijdens aangaat over het gevoelige onderwerpen. En van journalist Natascha van in Weezel beschrijft in op haar boek 'Thuis bij tijdens de vijand' de de door manier waarop zij persoonlijk een de kloof tussen van joden en moslims een probeert te op tv overbruggen.

Discussie tussen de naar Rotterdamse wethouder tijdens Hugo naar de Jonge, verpleegkundig specialist op tv Connie Rijlaarsdam en medisch ethicus de Gert van Dijk. tijdens met Heeft iedereen het recht om kinderen naar te krijgen of door moet je sommige op een vrouwen dwingen tot verplichte anticonceptie? op tv Er ligt inmiddels naar een nieuw een wetsvoorstel dat naar zegt dat je de in sommige gevallen als door overheid moet ingrijpen. De op Rotterdamse wethouder in Hugo de Jonge met is voorstander. Hij op tv pleit ervoor op tv om kwetsbare vrouwen te verplichten tot het door anticonceptie als blijkt dat in ouders echt niet de voor hun naar kind kunnen zorgen. De vraag tijdens is of uit dat echt een gelegitimeerde uit oplossing is? het En kunnen op tv hulpverleners misschien nog veel meer doen? in met Daarover gaat het in met Hugo de Jonge, de verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam en op tv de medisch ethicus Gert van in Dijk.

Prikkelende vragen uit die je aan het het het denken zetten staan van centraal.

Vlak naar voor de verkiezingen praat op Jacobine Geel met de tijdens op tv vrouwelijke premiers 'die Nederland het nooit heeft naar gehad': Sybilla Dekker, met Hedy d'Ancona en Femke Halsema. op Vlak voor de verkiezingen uit met praat Jacobine Geel met enkele op vrouwelijke door premiers 'die Nederland naar nooit heeft gehad'. Wat tijdens vinden zij op van de stand van het land? met Waar maken zij in zich druk de over? Hoe kijken zij van het naar al die debatten met met voornamelijk mannelijke op lijsttrekkers? Een bijzondere het tafel met vrouwen die in hun sporen in een de de politiek hebben verdiend: oud-ministers door Sybilla Dekker (VVD), het Hedy d'Ancona (PvdA) en schrijfster op tv en voormalig leider op tv uit van GroenLinks, Femke Halsema. Wat de geven zij ons nog door mee voordat we op de stembus naar ingaan?

Discussie van tussen columnist Arend-Jan Boekestijn, op directeur door van duurzaamheidsorganisatie Urgenda Marjan tijdens Minnesma, cabaretier Freek de in Jonge en hoogleraar duurzaamheid op Herman op tv Wijffels. Waarom staat het het milieu in niet op één tijdens de verkiezingscampagne? de op Het is vijf over tijdens twaalf. De gevolgen in van klimaatverandering het worden meer en meer een zichtbaar, maar het het speelt geen grote rol in in deze verkiezingscampagne. Hoe uit tijdens kan dat? Hoe op tv dringend is het klimaatprobleem met nu werkelijk? En waar de zijn er lichtpuntjes te op vinden een die wijzen op uit verbetering? Een op discussie tussen oud-politicus en op columnist Arend-Jan Boekestijn, directeur op van duurzaamheidsorganisatie met Urgenda Marjan Minnesma, cabaretier Freek uit de Jonge het en hoogleraar door duurzaamheid Herman Wijffels. Een in wake-upcall voor lijstrekkers en tijdens in kiezers.

Discussie tussen ethicus met Theo Boer, van Gert Jan Segers op tv van de ChristenUnie de en Boris van tijdens der Ham, voorzitter van tijdens het op tv Humanistisch Verbond. Over ruim twee de met weken mogen we weer naar de met stembus. De afgelopen naar op vier jaar is er veel veranderd een als tijdens het gaat om medisch-ethische onderwerpen. op uit Denk aan voltooid leven, orgaandonatie, op tv abortus op en embryoselectie. Maar uit welke rol speelt in de overheid eigenlijk op de deze gebieden? En moet de in overheid het in leven, meer in het naar bijzonder met het kwetsbaar leven, naar niet beter beschermen? Jacobine Geel naar gaat het daarover in gesprek met naar ethicus Theo tijdens Boer, Gert Jan van Segers van de ChristenUnie en op tv Boris door van der Ham, voorzitter een van het Humanistisch het Verbond.

Discussie op tv tussen theoloog Rikko naar Voorberg, columnist Stephan naar Sanders en predikant tijdens Henk Jan tijdens Prosman. Hij staat op nummer 1 van in de peilingen het voor op de Tweede Kamerverkiezingen. met Geert Wilders met door zijn PVV. Wat heeft naar de PVV op tv een christen te bieden? Moet tijdens de kerk met zich überhaupt bemoeien met een politiek? het En hoe links of uit rechts zijn door de Nederlandse christenen de eigenlijk? Jacobine Geel een praat erover met naar theoloog Rikko Voorberg, columnist tijdens Stephan door Sanders en predikant Henk in Jan Prosman.

Discussie de tussen ChristenUnie-voorman Gert-Jan uit Segers, onderwijsbestuurder Hans Teegelbeckers en het de de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge. naar Het recht van de ouders om met te op tv kiezen naar wat van voor school hun kind gaat op tv is de een groot goed. Het een recht van onderwijskeuze van bestaat nu honderd jaar. de De overheid betaalt met voor een zowel religieus (bijzonder) in als openbaar onderwijs. GroenLinks zegt: in afschaffen dat bijzonder onderwijs, door met alle scholen openbaar. door Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zegt naar op zijn beurt: in nee, op afschaffen dat een openbaar onderwijs. Geef het uit onderwijs terug aan op de ouders uit en laat hen kiezen. Moet van de het overheid godsdienstig onderwijs financieren met of is religie in iets voor thuis? het Zijn scholen op met levensbeschouwelijke grondslag een houdbaar? Een discussie tussen ChristenUnie-voorman Gert-Jan in Segers, op onderwijsbestuurder Hans het Teegelbeckers en de Rotterdamse wethouder Hugo op tv tijdens de Jonge.

Discussie tussen directeur op tv omroep MAX Jan door Slagter, op voormalig CDA-minister Ben in Bot en Bert Keizer, arts het op bij de levenseindekliniek. van Leven en dood. Afgelopen een week ging het in veel daarover in op tv het nieuws: een tegenstribbelende demente met vrouw krijgt toch door in euthanasie en tegelijk werd van het manifest 'Waardig uit ouder worden' gepresenteerd, van dat moet voorkomen dat van ouderen hun tijdens leven voltooid vinden. van Bij Jacobine op zondag stellen naar we de een vraag: Komt het van bij dementie tijdens aan op levenshulp of op tv stervensbegeleiding? Jacobine Geel praat op tv het hierover met directeur uit omroep MAX Jan Slagter, uit voormalig CDA-minister Ben Bot op tv en Bert naar Keizer, arts bij de het levenseindekliniek.

Het een lijkt erop met dat veel mensen tijdens in deze tijd tijdens worstelen met het zoeken naar meer van balans in van hun in leven. Waarom ervaren op tv zoveel mensen rusteloosheid? En door is dat eigenlijk uit zo erg? Het lijkt erop van dat op veel mensen in deze naar tijd worstelen met met het zoeken naar met meer balans van in hun op tv leven. Waarom ervaren zoveel mensen een rusteloosheid? En tijdens is dat eigenlijk zo erg? tijdens Aan met het einde de van de Maand van de het Spiritualiteit gaat Jacobine met Geel hierover van in gesprek met Ignaas Devisch, uit Joke Hermsen, de Hinne naar Wagenaar en Rosita Steenbeek. En aan in het eind een van de uitzending naar wordt bekendgemaakt wat het een beste spirituele de boek van uit 2017 is.

Hoe een is het gesteld in met de door veiligheid van minderheden in onze asielzoekerscentra? naar In azc's in op tv Nederland van zijn vrouwen, christenen en homo's tijdens niet altijd veilig een voor tijdens geweld. Hoe is het gesteld met met de veiligheid van van minderheden in van op tv onze asielzoekerscentra? In azc's in Nederland uit zijn vrouwen, met christenen en homo's niet op tv het altijd veilig voor geweld. Welke rol op tv spelen cultuur op en religie in dit met geweld? En moeten naar het we meer doen om de veiligheid op tv van van deze minderheden te op tv waarborgen? Een discussie tussen minister tijdens van een Onderwijs, Cultuur en naar Wetenschap Jet van Bussemaker, psychiater Sarwar Joanroy en een Sandro Kortekaas van op het LGBT Asylum door Support.

Op in Blue Monday, met maandag 16 januari, wordt voor de tijdens op tv tweede keer het Depressiegala georganiseerd. met Op dit de moment zijn, naar het verluidt, ruim een de half miljoen een Nederlanders depressief. Vandaar dat er op uit Blue Monday, in maandag 16 op tv januari, voor de tweede keer naar het Depressiegala wordt met georganiseerd. Het op gala moet het uit taboe in op depressie helpen wegnemen en met tijdens name op jongeren stimuleren op tv om met elkaar in over emoties zoals verdriet, angst het en eenzaamheid te praten. een Maar helpt de al die op tv aandacht echt? En plakken we met niet te met snel het label 'depressief' van op mensen? Een uit in discussie tussen psychiater Bram Bakker, hoogleraar het van Frank Koerselman en columniste Roos met Schlikker.

juli 2017
23-04-2017 17:10

Moeten we blijven herdenken?

Jacobine op zondag - Moeten we blijven herdenken?

Moeten we blijven herdenken? Deze vraag stelt Jacobine Geel aan schrijver Isabel van Boetzelaer, presentator Eric Corton en programmamaker Ad van Liempt. Over een kleine twee weken, op 4 mei, herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers en vie...

16-04-2017 17:10

Is het paasverhaal actueler dan ooit?

Jacobine op zondag - Is het paasverhaal actueler dan ooit?

Met drie vertellers uit The Passion gaat Jacobine Geel op zoek naar hun persoonlijke verhaal van hoop en opstanding: met Jorgen Raymann, Lenette van Dongen en Remco Veldhuis. Pasen is het feest van de opstanding. Ieder jaar kijken er miljoe...

09-04-2017 17:10

Is er genoeg begrip voor mensen met autisme?

Jacobine op zondag - Is er genoeg begrip voor mensen met autisme?

Jacobine Geel in gesprek met Aaltje van Zweden, moeder van de autistische Benjamin, psychiater en autisme-deskundige Bram Sizoo en Gerard van Wolferen, hij is docent aan de kunstacademie In Nederland heeft één procent van de mensen autisme....

02-04-2017 17:10

Moeten scholen de hoeder zijn van de Nederlandse identiteit?

Jacobine op zondag - Moeten scholen de hoeder zijn van de Nederlandse identiteit?

Discussie tussen journalist/onderzoeker Margalith Kleijwegt, docent maatschappijleer Halil Karaslaan en schrijver Natascha van Weezel. Leraren die onderwerpen uit de weg gaan. Leerlingen die zich terugtrekken in hun eigen groep. Uit recent ...

26-03-2017 17:10

Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen?

Jacobine op zondag - Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen?

Discussie tussen de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge, verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam en medisch ethicus Gert van Dijk. Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen of moet je sommige vrouwen dwingen tot verplichte antico...

19-03-2017 17:10

Is het populisme nu echt verslagen?

Jacobine op zondag - Is het populisme nu echt verslagen?

Prikkelende vragen die je aan het denken zetten staan centraal.

12-03-2017 17:10

De vrouwelijke premiers die Nederland nooit gehad heeft..

Jacobine op zondag - De vrouwelijke premiers die Nederland nooit gehad heeft..

Vlak voor de verkiezingen praat Jacobine Geel met de vrouwelijke premiers 'die Nederland nooit heeft gehad': Sybilla Dekker, Hedy d'Ancona en Femke Halsema. Vlak voor de verkiezingen praat Jacobine Geel met enkele vrouwelijke premiers 'die ...

05-03-2017 17:10

Waarom staat het milieu niet op één deze campagne?

Jacobine op zondag - Waarom staat het milieu niet op één deze campagne?

Discussie tussen columnist Arend-Jan Boekestijn, directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda Marjan Minnesma, cabaretier Freek de Jonge en hoogleraar duurzaamheid Herman Wijffels. Waarom staat het milieu niet op één tijdens de verkiezing...

26-02-2017 17:10

Moet de overheid kwetsbaar leven beter beschermen?

Jacobine op zondag - Moet de overheid kwetsbaar leven beter beschermen?

Discussie tussen ethicus Theo Boer, Gert Jan Segers van de ChristenUnie en Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond. Over ruim twee weken mogen we weer naar de stembus. De afgelopen vier jaar is er veel veranderd als het g...

19-02-2017 17:05

Wat heeft de PVV een christen te bieden?

Jacobine op zondag - Wat heeft de PVV een christen te bieden?

Discussie tussen theoloog Rikko Voorberg, columnist Stephan Sanders en predikant Henk Jan Prosman. Hij staat op nummer 1 in de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Geert Wilders met zijn PVV. Wat heeft de PVV een christen te bieden? ...

12-02-2017 17:10

Zijn scholen op levensbeschouwelijke grondslag houdbaar?

Jacobine op zondag - Zijn scholen op levensbeschouwelijke grondslag houdbaar?

Discussie tussen ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers, onderwijsbestuurder Hans Teegelbeckers en de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge. Het recht van ouders om te kiezen naar wat voor school hun kind gaat is een groot goed. Het recht van o...

05-02-2017 17:05

Komt het bij dementie aan oplevenshulp of stervensbegeleiding?

Jacobine op zondag - Komt het bij dementie aan oplevenshulp of stervensbegeleiding?

Discussie tussen directeur omroep MAX Jan Slagter, voormalig CDA-minister Ben Bot en Bert Keizer, arts bij de levenseindekliniek. Leven en dood. Afgelopen week ging het veel daarover in het nieuws: een tegenstribbelende demente vrouw krijgt...

29-01-2017 17:10

Wat is het beste spirituele boek van 2017?

Jacobine op zondag - Wat is het beste spirituele boek van 2017?

Het lijkt erop dat veel mensen in deze tijd worstelen met het zoeken naar meer balans in hun leven. Waarom ervaren zoveel mensen rusteloosheid? En is dat eigenlijk zo erg? Het lijkt erop dat veel mensen in deze tijd worstelen met het zoeken...

22-01-2017 17:10

Doen we voldoende om minderheden in asielzoekerscentra te beschermen?

Jacobine op zondag - Doen we voldoende om minderheden in asielzoekerscentra te beschermen?

Hoe is het gesteld met de veiligheid van minderheden in onze asielzoekerscentra? In azc's in Nederland zijn vrouwen, christenen en homo's niet altijd veilig voor geweld. Hoe is het gesteld met de veiligheid van minderheden in onze asielzoek...

15-01-2017 17:05

Maakt het Depressiegala depressie bespreekbaar?

Jacobine op zondag - Maakt het Depressiegala depressie bespreekbaar?

Op Blue Monday, maandag 16 januari, wordt voor de tweede keer het Depressiegala georganiseerd. Op dit moment zijn, naar verluidt, ruim een half miljoen Nederlanders depressief. Vandaar dat er op Blue Monday, maandag 16 januari, voor de twee...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Jacobine op zondag gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Jacobine op zondag de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Jacobine op zondag bij Jacobine op zondag liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Jacobine op zondag. Heb je een uitzending van Jacobine op zondag gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Jacobine op zondag gemist

Uitzending gemist van Jacobine op zondag? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Jacobine op zondag, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Jacobine op zondag gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Jacobine op zondag? Hier kun je alle uitzendingen van Jacobine op zondag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 23-04-2017 om 17:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord