Programma gemist?

Aflevering in 19 - Talkshow: Als met ouderen zeggen dat het ze dood een willen...

Angela Merkel blijft de torenhoog favoriet voor met de verkiezingen tijdens in Duitsland. De op kans dat het zij voor de vierde van keer bondskanselier naar wordt is een groot. Een week voor de verkiezingen tijdens praat Jacobine Geel uit op tv met Kajsa Ollongren (loco-burgemeester het Amsterdam), Duitsland-kenner uit Margriet Brandsma en oud-minister van het Buitenlandse Zaken Ben een Bot over van de vraag of in Merkel een zegen tijdens is voor door Europa.

Jacobine Geel ontvangt op tv de op Britse religiewetenschapper en op schrijver Karen Armstrong. Zij is het op bekend van haar boeken door over geweld en religie uit en haar pleidooi voor naar compassie. Armstrong is op in in Nederland om van een eredoctoraat in in ontvangst te nemen aan de VU, uit vanwege op tv haar bijzondere tijdens verdienste op het gebied het van interreligieuze door dialoog. Jacobine Geel is geboeid uit door Armstrong: 'Een wijze met op en spannende denker, met deze vrouw. En als zij zegt uit dat van het vermogen met tot compassie de lakmoesproef is uit voor ware naar religiositeit, ben ik het graag bereid haar te van geloven.' Geel door gaat met de van vooraanstaande Britse in gesprek over op tv onder andere in de rol en tijdens de toekomst door van religie in de van samenleving op tv en de compassie die we in nodig hebben voor naar een betere van wereld.

Moeten we van blijven herdenken? van Deze vraag stelt Jacobine naar Geel een aan schrijver Isabel op tv van Boetzelaer, presentator op Eric Corton en programmamaker het Ad van Liempt. op tv Over een kleine twee weken, op in op 4 mei, herdenkt Nederland op de oorlogsslachtoffers en uit vieren we een op 5 mei de bevrijding. op tijdens Wat zeggen de oorlogsverhalen nog op tv en wat kunnen wij het naar er nog mee? Hoe belangrijk met is het de om te het blijven herdenken en de verhalen door van te geven? Jacobine op het Geel praat erover met drie mensen naar van na op tv de oorlog voor wie op tv herdenken nog grote de betekenis met heeft: schrijver Isabel het van Boetzelaer, presentator op tv Eric Corton een en programmamaker Ad van naar Liempt.

Met drie door vertellers uit een The Passion gaat naar Jacobine Geel op zoek uit naar hun naar persoonlijke verhaal van hoop in en opstanding: met met Jorgen Raymann, Lenette een van Dongen en Remco op tv Veldhuis. met Pasen is het in feest van de opstanding. Ieder uit jaar tijdens kijken er miljoenen mensen naar naar The Passion. van Met de drie vertellers uit The Passion gaat door Jacobine tijdens Geel op zoek naar door hun persoonlijke naar verhaal van hoop en op tv opstanding: met op tv Jorgen Raymann, Lenette van Dongen op en tijdens Remco Veldhuis.

Jacobine Geel de in gesprek door met Aaltje van op tv Zweden, moeder van de de autistische op tv Benjamin, psychiater en autisme-deskundige tijdens Bram Sizoo en Gerard van het Wolferen, hij is van docent aan de het kunstacademie In de Nederland heeft een één procent van de van mensen een autisme. Hoe gaan we om van met mensen met van autisme? Die vraag op tv klonk de afgelopen dagen in tijdens de door Autismeweek tijdens en ook hier aan de naar tafel van Jacobine op naar zondag tijdens gaan we het erover door hebben. Wat in betekent autisme voor uit hen die het hebben en uit voor hun omgeving? tijdens Jacobine Geel in in tijdens gesprek met Aaltje van Zweden, door moeder op van de autistische Benjamin en voorzitter naar het van Stichting Papageno voor jongeren op tv met autisme, psychiater de en autisme-deskundige Bram Sizoo in uit en Gerard van Wolferen, hij tijdens is docent aan de op tv kunstacademie in het Utrecht en met heeft zelf het autisme.

Discussie tussen het journalist/onderzoeker Margalith Kleijwegt, het docent op tv maatschappijleer Halil Karaslaan en schrijver met Natascha van Weezel. Leraren naar op tv die onderwerpen uit de uit weg gaan. Leerlingen die zich uit terugtrekken van in hun eigen van groep. Uit recent van onderzoek van uit DUO Onderwijsonderzoek blijkt uit dat een op negen uit leraren lastige onderwerpen door in de klas uit de een van weg gaan. Onderwerpen op als terrorisme, homoseksualiteit, door het slavernijverleden en de de politieke situatie in Turkije het zijn lastig het te bespreken in met de klas. Kinderen op gaan om met kinderen in met dezelfde van etnische achtergrond. Leraren maken zich van in zorgen om de mislukte integratie tijdens in de een klas. Is de uit kloof in tijdens het onderwijs te overbruggen door meer het op tv nadruk te leggen op onze Nederlandse het normen en waarden? met naar Moeten scholen de een hoeder zijn van de Nederlandse naar identiteit? met Een gesprek met journalist Margalith Kleijwegt in die een deze situatie ook het tegenkwam in uit haar onderzoek 'Twee werelden, Twee werkelijkheden'. tijdens Docent met maatschappijleer Halil Karaslaan vertelt op hoe hij in door de klas het gesprek door een aangaat over gevoelige met onderwerpen. En journalist Natascha van in Weezel beschrijft in van haar het boek 'Thuis bij de het vijand' de manier waarop uit zij persoonlijk de kloof met tussen joden naar en moslims probeert te naar door overbruggen.

Discussie tussen in de Rotterdamse naar wethouder Hugo de het Jonge, verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam met en medisch ethicus een Gert naar van Dijk. Heeft iedereen het in van recht om kinderen te naar krijgen of moet je sommige uit vrouwen dwingen tot het verplichte anticonceptie? met Er met ligt inmiddels een nieuw uit wetsvoorstel dat zegt dat je de in sommige van gevallen de als overheid moet ingrijpen. De naar Rotterdamse wethouder Hugo de uit Jonge is voorstander. in Hij tijdens pleit ervoor om kwetsbare het vrouwen te van verplichten tot anticonceptie als blijkt door dat ouders echt tijdens niet voor op hun kind het kunnen zorgen. De tijdens vraag is of het dat echt een gelegitimeerde tijdens oplossing is? En uit kunnen hulpverleners het misschien nog veel op tv meer doen? Daarover gaat tijdens het met Hugo de op met Jonge, verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam op tv en medisch de ethicus Gert het van Dijk.

Prikkelende met vragen die je aan de het denken zetten een staan een centraal.

Vlak uit voor de verkiezingen praat Jacobine naar op tv Geel met de vrouwelijke tijdens premiers 'die Nederland nooit heeft op van gehad': Sybilla Dekker, Hedy naar d'Ancona en Femke met Halsema. Vlak voor een de verkiezingen praat Jacobine Geel tijdens met enkele op tv vrouwelijke de premiers 'die Nederland nooit heeft de gehad'. tijdens Wat vinden zij van de stand uit een van het land? Waar maken zij tijdens zich druk over? uit Hoe kijken tijdens zij naar al het die debatten met voornamelijk naar mannelijke de lijsttrekkers? Een bijzondere in tafel met vrouwen die hun de sporen in in de politiek hebben verdiend: het oud-ministers Sybilla op tv Dekker (VVD), het Hedy d'Ancona (PvdA) tijdens en schrijfster de en voormalig leider van GroenLinks, in Femke door Halsema. Wat geven zij op tv ons nog mee voordat we tijdens de een stembus ingaan?

Discussie een tussen columnist Arend-Jan Boekestijn, tijdens directeur van tijdens duurzaamheidsorganisatie Urgenda Marjan de Minnesma, cabaretier Freek de Jonge in en hoogleraar een duurzaamheid Herman in Wijffels. Waarom staat het uit milieu tijdens niet op één tijdens de verkiezingscampagne? uit Het is vijf een met over twaalf. De gevolgen van op tv klimaatverandering worden in meer en op tv meer zichtbaar, maar het speelt geen tijdens grote rol in naar deze verkiezingscampagne. naar Hoe kan uit dat? Hoe dringend is het op klimaatprobleem nu tijdens werkelijk? En op waar zijn er lichtpuntjes op te vinden die wijzen de op verbetering? Een van op tv discussie tussen oud-politicus en een columnist Arend-Jan uit Boekestijn, directeur van uit duurzaamheidsorganisatie Urgenda Marjan Minnesma, cabaretier Freek op op tv de Jonge en hoogleraar duurzaamheid Herman met Wijffels. Een wake-upcall een voor lijstrekkers op en naar kiezers.

Discussie tussen een ethicus Theo naar Boer, Gert Jan tijdens Segers van van de ChristenUnie en Boris van met der Ham, voorzitter van van het van Humanistisch Verbond. Over ruim twee op weken tijdens mogen we weer naar de de op tv stembus. De afgelopen vier jaar op tv is er veel veranderd naar een als het gaat om met medisch-ethische onderwerpen. de Denk aan voltooid op tv leven, orgaandonatie, abortus en door embryoselectie. Maar op tv welke rol speelt de overheid op tv eigenlijk op tv op deze gebieden? op tv En moet de overheid het met leven, van meer in het bijzonder het kwetsbaar een de leven, niet beter uit beschermen? Jacobine Geel gaat daarover in de gesprek door met ethicus Theo Boer, in Gert Jan tijdens Segers van de ChristenUnie en met Boris van met der Ham, voorzitter het van het Humanistisch met Verbond.

Discussie tussen theoloog door het Rikko Voorberg, columnist Stephan Sanders van en predikant Henk uit Jan in Prosman. Hij staat een op nummer 1 op in de peilingen voor de op Tweede uit Kamerverkiezingen. Geert Wilders met zijn op tv PVV. tijdens Wat heeft de naar PVV een christen de te bieden? Moet de kerk uit zich überhaupt bemoeien op met politiek? En hoe uit links het of rechts zijn door de Nederlandse de christenen eigenlijk? Jacobine Geel praat op erover met een theoloog Rikko Voorberg, het columnist Stephan Sanders van en predikant Henk het Jan Prosman.

Discussie de tussen ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers, onderwijsbestuurder in Hans Teegelbeckers en op tv de Rotterdamse wethouder op tv Hugo de een Jonge. Het een recht van ouders om van te kiezen naar wat door voor school hun naar kind gaat is met een door groot goed. Het met recht van onderwijskeuze bestaat nu op tv honderd jaar. De in door overheid betaalt voor in zowel religieus (bijzonder) van als openbaar onderwijs. met GroenLinks zegt: afschaffen dat bijzonder onderwijs, met alle naar scholen openbaar. Gert-Jan Segers de van de tijdens ChristenUnie zegt op zijn beurt: een uit nee, afschaffen dat openbaar onderwijs. Geef naar het onderwijs naar terug in aan de ouders en laat hen op het kiezen. Moet de met overheid godsdienstig onderwijs van financieren of is religie iets op voor thuis? Zijn een scholen op levensbeschouwelijke tijdens grondslag houdbaar? door Een discussie tussen op tv ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers, onderwijsbestuurder uit Hans Teegelbeckers en uit de Rotterdamse wethouder van Hugo de uit Jonge.

Discussie van tussen directeur omroep de MAX Jan Slagter, voormalig CDA-minister naar Ben Bot en een van Bert Keizer, arts bij de levenseindekliniek. op Leven en het dood. Afgelopen week ging op tv het veel daarover uit in het nieuws: tijdens een uit tegenstribbelende demente vrouw tijdens krijgt toch euthanasie op tv en tegelijk werd het manifest een 'Waardig ouder van worden' het gepresenteerd, dat moet voorkomen dat ouderen tijdens hun leven voltooid tijdens vinden. Bij in Jacobine op zondag het stellen tijdens we de vraag: Komt op het bij dementie aan met op levenshulp of het stervensbegeleiding? Jacobine Geel een praat met hierover met directeur omroep MAX uit Jan een Slagter, voormalig CDA-minister Ben met Bot en Bert Keizer, arts met bij de van levenseindekliniek.

september 2017
24-09-2017 17:10

Jacobine op zondag

Jacobine op zondag - Jacobine op zondag

Aflevering 19 - Talkshow: Als ouderen zeggen dat ze dood willen...

17-09-2017 17:10

Is Angela Merkel een zegen voor Europa?

Jacobine op zondag - Is Angela Merkel een zegen voor Europa?

Angela Merkel blijft torenhoog favoriet voor de verkiezingen in Duitsland. De kans dat zij voor de vierde keer bondskanselier wordt is groot. Een week voor de verkiezingen praat Jacobine Geel met Kajsa Ollongren (loco-burgemeester Amsterdam...

10-09-2017 17:10

Wat is de rol van religie in onze veranderende samenleving?

Jacobine op zondag - Wat is de rol van religie in onze veranderende samenleving?

Jacobine Geel ontvangt de Britse religiewetenschapper en schrijver Karen Armstrong. Zij is bekend van haar boeken over geweld en religie en haar pleidooi voor compassie. Armstrong is in Nederland om een eredoctoraat in ontvangst te nemen aa...

23-04-2017 17:10

Moeten we blijven herdenken?

Jacobine op zondag - Moeten we blijven herdenken?

Moeten we blijven herdenken? Deze vraag stelt Jacobine Geel aan schrijver Isabel van Boetzelaer, presentator Eric Corton en programmamaker Ad van Liempt. Over een kleine twee weken, op 4 mei, herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers en vie...

16-04-2017 17:10

Is het paasverhaal actueler dan ooit?

Jacobine op zondag - Is het paasverhaal actueler dan ooit?

Met drie vertellers uit The Passion gaat Jacobine Geel op zoek naar hun persoonlijke verhaal van hoop en opstanding: met Jorgen Raymann, Lenette van Dongen en Remco Veldhuis. Pasen is het feest van de opstanding. Ieder jaar kijken er miljoe...

09-04-2017 17:10

Is er genoeg begrip voor mensen met autisme?

Jacobine op zondag - Is er genoeg begrip voor mensen met autisme?

Jacobine Geel in gesprek met Aaltje van Zweden, moeder van de autistische Benjamin, psychiater en autisme-deskundige Bram Sizoo en Gerard van Wolferen, hij is docent aan de kunstacademie In Nederland heeft één procent van de mensen autisme....

02-04-2017 17:10

Moeten scholen de hoeder zijn van de Nederlandse identiteit?

Jacobine op zondag - Moeten scholen de hoeder zijn van de Nederlandse identiteit?

Discussie tussen journalist/onderzoeker Margalith Kleijwegt, docent maatschappijleer Halil Karaslaan en schrijver Natascha van Weezel. Leraren die onderwerpen uit de weg gaan. Leerlingen die zich terugtrekken in hun eigen groep. Uit recent ...

26-03-2017 17:10

Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen?

Jacobine op zondag - Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen?

Discussie tussen de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge, verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam en medisch ethicus Gert van Dijk. Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen of moet je sommige vrouwen dwingen tot verplichte antico...

19-03-2017 17:10

Is het populisme nu echt verslagen?

Jacobine op zondag - Is het populisme nu echt verslagen?

Prikkelende vragen die je aan het denken zetten staan centraal.

12-03-2017 17:10

De vrouwelijke premiers die Nederland nooit gehad heeft..

Jacobine op zondag - De vrouwelijke premiers die Nederland nooit gehad heeft..

Vlak voor de verkiezingen praat Jacobine Geel met de vrouwelijke premiers 'die Nederland nooit heeft gehad': Sybilla Dekker, Hedy d'Ancona en Femke Halsema. Vlak voor de verkiezingen praat Jacobine Geel met enkele vrouwelijke premiers 'die ...

05-03-2017 17:10

Waarom staat het milieu niet op één deze campagne?

Jacobine op zondag - Waarom staat het milieu niet op één deze campagne?

Discussie tussen columnist Arend-Jan Boekestijn, directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda Marjan Minnesma, cabaretier Freek de Jonge en hoogleraar duurzaamheid Herman Wijffels. Waarom staat het milieu niet op één tijdens de verkiezing...

26-02-2017 17:10

Moet de overheid kwetsbaar leven beter beschermen?

Jacobine op zondag - Moet de overheid kwetsbaar leven beter beschermen?

Discussie tussen ethicus Theo Boer, Gert Jan Segers van de ChristenUnie en Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond. Over ruim twee weken mogen we weer naar de stembus. De afgelopen vier jaar is er veel veranderd als het g...

19-02-2017 17:05

Wat heeft de PVV een christen te bieden?

Jacobine op zondag - Wat heeft de PVV een christen te bieden?

Discussie tussen theoloog Rikko Voorberg, columnist Stephan Sanders en predikant Henk Jan Prosman. Hij staat op nummer 1 in de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Geert Wilders met zijn PVV. Wat heeft de PVV een christen te bieden? ...

12-02-2017 17:10

Zijn scholen op levensbeschouwelijke grondslag houdbaar?

Jacobine op zondag - Zijn scholen op levensbeschouwelijke grondslag houdbaar?

Discussie tussen ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers, onderwijsbestuurder Hans Teegelbeckers en de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge. Het recht van ouders om te kiezen naar wat voor school hun kind gaat is een groot goed. Het recht van o...

05-02-2017 17:05

Komt het bij dementie aan oplevenshulp of stervensbegeleiding?

Jacobine op zondag - Komt het bij dementie aan oplevenshulp of stervensbegeleiding?

Discussie tussen directeur omroep MAX Jan Slagter, voormalig CDA-minister Ben Bot en Bert Keizer, arts bij de levenseindekliniek. Leven en dood. Afgelopen week ging het veel daarover in het nieuws: een tegenstribbelende demente vrouw krijgt...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Jacobine op zondag gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Jacobine op zondag de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Jacobine op zondag bij Jacobine op zondag liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Jacobine op zondag. Heb je een uitzending van Jacobine op zondag gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Jacobine op zondag gemist

Uitzending gemist van Jacobine op zondag? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Jacobine op zondag, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Jacobine op zondag gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Jacobine op zondag? Hier kun je alle uitzendingen van Jacobine op zondag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 30
  • Laatste uitzending op 24-09-2017 om 17:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord