Programma gemist?

Aflevering 29 - door van Talkshow. Waarom is de naar registratie van bij de geboorte overleden tijdens kinderen zo belangrijk?. Op een 9 een december is het de Wereld Lichtjes Dag. Dat betekent met dat om het zeven uur mensen uit over in de hele wereld een kaarsje aansteken op het ter nagedachtenis aan een overleden een kind. Heel op actueel nu de de Tweede Kamer recent een naar wetswijziging in heeft aangenomen, zodat de kinderen die rond de geboorte zijn met overleden met op terugwerkende kracht van met hun tijdens naam in het bevolkingsregister opgenomen een kunnen worden. Journaliste Roos in Schlikker de verloor tien jaar geleden van haar dochtertje Liv tijdens tijdens de geboorte. de Dankzij haar naar column over het onderwerp kreeg op een petitie over op dit onderwerp 82.000 met een handtekeningen. Anne-Marie Vermaat verloor met 51 jaar geleden uit haar zoon Bart. Corien tijdens van door Zweden had een zusje dat tijdens tijdens de geboorte op overleed en schreef het er tijdens een boek over.

Ruim een jaar op tv geleden begon de op tv ChristenUnie mee het te regeren in tijdens het op tv nieuwe kabinet Rutte. Vandaag kijken op we terug in op die regeerperiode met de tijdens fractievoorzitter met Gert-Jan Segers. Is hij in trots op de wat de ChristenUnie met tot nu op tv toe heeft bereikt? En naar hoe gaat hij op tv om met door de heikele kwesties zoals uit het kinderpardon?

Dit een is de zondag tijdens waarop de namen van met de overledenen in een de kerk een worden gelezen. Maar hoe zit uit met het met diegenen die al veel het langer niet meer naar bij naar ons zijn? Het is nu door ruim een decennium op tv geleden dat de Jos Brink, Majoor Bosshardt op tv en van pater Van Kilsdonk overleden. met Drie markante het persoonlijkheden die ieder door op hun eigen manier het een uit geloof handen en voeten de gaven en naar veel betekenden voor mensen binnen, tijdens maar zeker tijdens ook voor de mensen buiten de kerk. Wat maakt tijdens hen door zo bijzonder en leven het ze nog voort met in onze herinnering? in Aan tafel Frank Sanders naar over zijn op echtgenoot Jos tijdens Brink, Henny Tinga, de de rechterhand uit van Majoor Bosshardt (en van meer dan dat) en van Alex Verburg, in biograaf van Pater naar Van Kilsdonk.

Wat doe op je als naar je moeder aangegeven tijdens heeft dat op tv ze niet meer wil leven op als ze op zwaar dement is en op in een verpleegtehuis terechtkomt? het Een door recente uitspraak van naar de Toetsingscommissie de Euthanasie zegt dat euthanasie op tv op wilsonbekwame patiënten mag, mits op tv zorgvuldig gedaan. Daarbij uit mag ook de een op tv slaapmiddel gebruikt worden. Is de uitspraak in een overwinning van of het een dieptepunt in de op euthanasie-geschiedenis? Jacobine Geel in gesprek uit met Bert op Keizer, arts op tv aan de Levenseindekliniek, Agnes het Wolbert, door directeur van de uit Nederlandse vereniging voor Vrijwillige Euthanasie, en tijdens Paula Irik, geestelijk een tijdens verzorger in een op tv verpleegtehuis.

Mauro, Howick, het Lilly, uit Hayarpi en nu Nemr. in Het kinderpardon is weer volop het met in het nieuws. Verschillende kinderen met die uitgezet het moeten worden krijgen een gezicht door in uit de media, bijvoorbeeld door het in kerkasiel en de op non-stopkerkdiensten in de de Bethelkerk in de Den Haag voor in een een Armeens gezin. Maar moet in de kerk uit zich wel bemoeien met een politieke van kwestie als met het kinderpardon? Jacobine Geel door in gesprek met met voorman tijdens van de de Protestantse Kerk René de de Reuver, theoloog Erik Borgman en de historicus Arend Jan van uit Boekestijn.

10 in november is het de dag naar een van de mantelzorg. Of je nou door uit een tijdens gezin een van negen kinderen komt of je met bent enig kind. op Mantelzorg voor een in vader of tijdens moeder kan het tot flinke spanningen leiden. Hoe het zorgen we naar dat mantelzorg niet een naar kwelling op wordt (in met de laatste levensfase)? uit Jacobine Geel praat van hierover met Chazia Mourali, auteur de van Het met einde voor beginners, Jolanda van Zuydgeest, schrijver van Een door gouden gezin en naar tijdens familietherapeut Else-Marie van den naar Eerenbeemt.

Geen dominee, van geen uit pastoor maar een leek op de het kansel. De uit preken van de in leek op tv blijven onverminderd populair. Aan tafel door drie gasten die de binnenkort een preek gaan de houden door in de op Singelkerk in Amsterdam: Parool-columniste Femke van het met der Laan, oud-journaalpresentator Noraly Beyer en naar Boris met van der Ham, tijdens voorzitter van het Humanistisch Verbond, van die zijn op hand tijdens niet omdraait voor een met verhaal met op tv zeggingskracht.

Deze maand het gingen De Indië Monologen het naar in première. Schrijfster het Yvonne Keuls is één van op tv de sprekers. Zij vertelt het in haar monoloog naar op over de traumatische ervaringen van haar in familie tijdens in het jappenkamp. tijdens En Claartje Kruijff, nog van een paar dagen op tv Theoloog van des Vaderlands, ging tijdens aan de hand van een uit bijzondere bijbeltje op zoek uit naar uit de geschiedenis de van haar grootmoeder uit in het jappenkamp.

Scheuren in op huizen, tijdens gevels die verzakken. We kennen de in verhalen naar over de aardbeving in tijdens Groningen. Welk menselijk leed het schuilt daarachter? een En zouden de kerken het zich niet op tv wat meer naar moeten roeren? Jacobine Geel in naar gesprek met in gedupeerde op en voorvechter Annemarie de Heite, met gangmaker tijdens van het Platform Kerk in en Aardbeving Jacobine Gelderloos het en met predikant Marien in tijdens Grashoff.

Begin tijdens dit jaar met verscheen het boek Slotcouplet van de met longarts een Sander de Hosson. Een van pleidooi voor het meer menselijkheid in de zorg. naar met Met name voor mensen die in te horen hebben gekregen op dat een ze niet lang meer het te de leven hebben. Waarom is het de boek de zo?n succes? En wat de is er nodig in die tijdens levensfase? Jacobine Geel van in gesprek met op van specialist ouderengeneeskunde Margot Verkuylen, Mariska van in Veenen, op tv die haar man verloor aan met kanker en journalist van het Rob Bruntink.

Meer dan een naar miljoen mensen de in Nederland voelt zich door sterk eenzaam. in Waar komt die in eenzaamheid vandaan? tijdens En is van er wel iets aan het te doen? Kim Putters op licht de recente cijfers op tv rond het eenzaamheid toe, Fred Beekers een houdt in een kruistocht langs bedrijven en pastor het Marinus van van den Berg vindt dat met op eenzaamheid bij de mens een hoort.

De zomervakantie met is voorbij, iedereen naar gaat weer aan naar de slag. Maar naar wat als je uit geen baan uit meer hebt? Janske van op Eersel is ontslagpsycholoog en tijdens doet onderzoek van naar door ?rouw bij het verlies van op tv een een baan?. Jaap Smit, met voormalig CNV-voorzitter vindt dat de op werkgever een grote verantwoordelijkheid uit heeft bij ontslag door door en Hettie Rensink, zij werd ontslagen met op tv na 21 jaar trouwe dienst de en had een bijzonder tijdens uit afscheidsritueel.

Meditatie met hoort bij een zinvol leven. een Dat zegt van de Dalai het Lama, die van deze dagen Nederland bezoekt. met De Thaise jongens die de deze zomer in een op met grot vastzaten zijn er van zelfs door in gered. Welke kracht zit er in in de meditatie? Jacobine Geel in tijdens gesprek met met psychiater Rogier Hoenders, filosoof Stine Jensen met en dominee door Lex in Boot.

Jacobine Geel in door gesprek Jan tijdens Mokkenstorm, psychiater de en drijvende kracht achter op 113 het Zelfmoordpreventie. Zijn missie: tijdens het aantal zelfdodingen met naar nul te op krijgen.

Een stadium het tussen leven tijdens en dood waarin het je de mooiste tijdens dingen beleeft. Een van bijna-doodervaring. Hoe verandert je leven tijdens na zoiets? Het tijdens is een de Maand met van de Spiritualiteit en we op tv hebben naar het erover met op tv cardioloog Pim van Lommel en met met Lucia op tv Prinsen en Rinus van Warven, uit zij de maakten zelf op een dergelijke ervaring mee. Hoe verandert een je met leven na een bijna- door doodervaring?

december 2018
09-12-2018 17:10

Jacobine op zondag

Jacobine op zondag - Jacobine op zondag

Aflevering 29 - Talkshow. Waarom is de registratie van bij de geboorte overleden kinderen zo belangrijk?. Op 9 december is het Wereld Lichtjes Dag. Dat betekent dat om zeven uur mensen over de hele wereld een kaarsje aansteken ter nagedac...

02-12-2018 17:10

Maakt de ChristenUnie het verschil in dit kabinet?

Jacobine op zondag - Maakt de ChristenUnie het verschil in dit kabinet?

Ruim een jaar geleden begon de ChristenUnie mee te regeren in het nieuwe kabinet Rutte. Vandaag kijken we terug op die regeerperiode met de fractievoorzitter Gert-Jan Segers. Is hij trots op wat de ChristenUnie tot nu toe heeft bereikt? En ...

25-11-2018 17:10

Denkt u nog weleens aan Jos Brink, majoor Bosshardt of pater Van Kilsdonk?

Jacobine op zondag - Denkt u nog weleens aan Jos Brink, majoor Bosshardt of pater Van Kilsdonk?

Dit is de zondag waarop de namen van de overledenen in de kerk worden gelezen. Maar hoe zit het met diegenen die al veel langer niet meer bij ons zijn? Het is nu ruim een decennium geleden dat Jos Brink, Majoor Bosshardt en pater Van Kilsdo...

18-11-2018 17:10

Euthanasie bij dementie, een stap te ver?

Jacobine op zondag - Euthanasie bij dementie, een stap te ver?

Wat doe je als je moeder aangegeven heeft dat ze niet meer wil leven als ze zwaar dement is en in een verpleegtehuis terechtkomt? Een recente uitspraak van de Toetsingscommissie Euthanasie zegt dat euthanasie op wilsonbekwame patiënten mag,...

11-11-2018 17:05

Moet de kerk zich bemoeien met het kinderpardon?

Jacobine op zondag - Moet de kerk zich bemoeien met het kinderpardon?

Mauro, Howick, Lilly, Hayarpi en nu Nemr. Het kinderpardon is weer volop in het nieuws. Verschillende kinderen die uitgezet moeten worden krijgen een gezicht in de media, bijvoorbeeld door het kerkasiel en de non-stopkerkdiensten in de Beth...

04-11-2018 17:10

Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

Jacobine op zondag - Zet mantelzorg familierelaties teveel onder druk?

10 november is het de dag van de mantelzorg. Of je nou uit een gezin van negen kinderen komt of je bent enig kind. Mantelzorg voor een vader of moeder kan tot flinke spanningen leiden. Hoe zorgen we dat mantelzorg niet een kwelling wordt (i...

28-10-2018 18:10

Preek van de Leek, een goed idee?

Jacobine op zondag - Preek van de Leek, een goed idee?

Geen dominee, geen pastoor maar een leek op de kansel. De preken van de leek blijven onverminderd populair. Aan tafel drie gasten die binnenkort een preek gaan houden in de Singelkerk in Amsterdam: Parool-columniste Femke van der Laan, oud-...

21-10-2018 17:10

Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

Jacobine op zondag - Waarom is het belangrijk om jappenkampervaringen te blijven vertellen?

Deze maand gingen De Indië Monologen in première. Schrijfster Yvonne Keuls is één van de sprekers. Zij vertelt in haar monoloog over de traumatische ervaringen van haar familie in het jappenkamp. En Claartje Kruijff, nog een paar dagen Theo...

14-10-2018 17:10

Wie zorgt er voor de Groningers?

Jacobine op zondag - Wie zorgt er voor de Groningers?

Scheuren in huizen, gevels die verzakken. We kennen de verhalen over de aardbeving in Groningen. Welk menselijk leed schuilt daarachter? En zouden de kerken zich niet wat meer moeten roeren? Jacobine Geel in gesprek met gedupeerde en voorve...

07-10-2018 17:10

Wat is er nodig om artsen iets menselijker te maken?

Jacobine op zondag - Wat is er nodig om artsen iets menselijker te maken?

Begin dit jaar verscheen het boek Slotcouplet van de longarts Sander de Hosson. Een pleidooi voor meer menselijkheid in de zorg. Met name voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. Waarom is het boek zo?...

30-09-2018 17:10

Kun je eenzaamheid wel bestrijden?

Jacobine op zondag - Kun je eenzaamheid wel bestrijden?

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich sterk eenzaam. Waar komt die eenzaamheid vandaan? En is er wel iets aan te doen? Kim Putters licht de recente cijfers rond eenzaamheid toe, Fred Beekers houdt een kruistocht langs bedrijve...

23-09-2018 17:10

Onderschatten we het effect van ontslag?

Jacobine op zondag - Onderschatten we het effect van ontslag?

De zomervakantie is voorbij, iedereen gaat weer aan de slag. Maar wat als je geen baan meer hebt? Janske van Eersel is ontslagpsycholoog en doet onderzoek naar ?rouw bij het verlies van een baan?. Jaap Smit, voormalig CNV-voorzitter vindt d...

16-09-2018 17:15

Welke kracht zit er in meditatie?

Jacobine op zondag - Welke kracht zit er in meditatie?

Meditatie hoort bij een zinvol leven. Dat zegt de Dalai Lama, die deze dagen Nederland bezoekt. De Thaise jongens die deze zomer in een grot vastzaten zijn er zelfs door gered. Welke kracht zit er in meditatie? Jacobine Geel in gesprek met ...

09-09-2018 17:10

Hoe krijgen we het aantal zelfdodingen naar nul?

Jacobine op zondag - Hoe krijgen we het aantal zelfdodingen naar nul?

Jacobine Geel in gesprek Jan Mokkenstorm, psychiater en drijvende kracht achter 113 Zelfmoordpreventie. Zijn missie: het aantal zelfdodingen naar nul te krijgen.

20-05-2018 17:10

Hoe verandert je leven na een bijna-doodervaring?

Jacobine op zondag - Hoe verandert je leven na een bijna-doodervaring?

Een stadium tussen leven en dood waarin je de mooiste dingen beleeft. Een bijna-doodervaring. Hoe verandert je leven na zoiets? Het is de Maand van de Spiritualiteit en we hebben het erover met cardioloog Pim van Lommel en met Lucia Prinsen...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Jacobine op zondag gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Jacobine op zondag de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Jacobine op zondag bij Jacobine op zondag liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Jacobine op zondag. Heb je een uitzending van Jacobine op zondag gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Jacobine op zondag gemist

Uitzending gemist van Jacobine op zondag? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Jacobine op zondag, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Jacobine op zondag gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Jacobine op zondag? Hier kun je alle uitzendingen van Jacobine op zondag kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 77
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 17:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord