Programma gemist?

‘Ik heb me in nooit door tegenstand in laten de weerhouden.” Dit is een kenmerkende met uitspraak uit van de Zweedse tijdens schrijfster Astrid Lindgren. Zij van staat centraal de in de documentaire 'Astrid' in die van Het Uur van met de Wolf vanavond de uitzendt. De film geeft naar een ontroerend beeld van een op tv eigenzinnige en een onafhankelijke vrouw met een op tv groot geheim, op dat zij verwerkte in het haar de verhalen over eenzame het jongens en sterke meisjes. Ze door verkocht wereldwijd meer uit dan 100 miljoen uit het kinderboeken. Diverse titels, waaronder Pippi van Langkous, Ronja in de Roversdochter en De Gebroeders van tijdens Leeuwenhart, werden verfilmd. Lindgren, van geboren in 1907 door in het Zweedse Vimmerby, had een met onbezorgde jeugd naar op een boerderij. Ze door een kon als kind al een goed schrijven. Na tijdens de Tweede Wereldoorlog een verscheen het eerste in boek over haar beroemdste op tv creatie tijdens Pippi Langkous. Daarmee kwam haar schrijverschap het het tot bloei. Het boek werd positief op tv ontvangen in de op pers, al waren naar er op ook critici die naar in de rebellie op van Pippi ‘de uit fantasie van een gestoord individu’ op tv van zagen. Pippi mag dan een paard op tv op tv kunnen optillen; Lindgren zelf was met ook een op krachtige vrouw. Als 17-jarige een werkte in ze voor de lokale tijdens krant en een stond ze in tijdens het dorp al bekend als vrijgevochten van vrouw. in Een jaar later was in ze uit een ‘gevallen’ vrouw, zwanger door van haar tijdens veel oudere baas. Dat betekende niet uit dat ze haar op onafhankelijkheid een op gaf. Integendeel. op “Hij wilde met met me trouwen, maar door ik ging de nog liever dood.” Ze ontvluchtte op Vimmerby door en vestigde zich in Stockholm. naar De prijs die van ze voor haar vrijheid op moest betalen door was hoog: ze liet door haar zoontje achter door in in een pleeggezin, naar wat haar diep het raakte. Pas toen hij vier jaar tijdens met was werden ze tijdens herenigd. De documentaire geeft niet alleen naar een de rijk beeld van Lindgrens leven op dankzij diverse dagboekfragmenten de en op tv een grote hoeveelheid op foto’s en op tv films, maar biedt ook uit een prachtig tijdsbeeld van Zweden de in in de eerste helft van de uit twintigste uit eeuw.

april 2021
22-06-2017 22:55

Docu: Astrid

Het Uur van de Wolf: Astrid - Astrid

‘Ik heb me nooit door tegenstand laten weerhouden.” Dit is een kenmerkende uitspraak van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zij staat centraal in de documentaire 'Astrid' die Het Uur van de Wolf vanavond uitzendt. De film geeft een ont...

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid bij Het Uur van de Wolf: Astrid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-06-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!