Programma gemist?

‘Ik naar heb me nooit door op tegenstand laten weerhouden.” van Dit is een kenmerkende op uitspraak van de door Zweedse schrijfster door Astrid van Lindgren. Zij staat centraal in een de documentaire 'Astrid' van die op Het Uur van de Wolf naar vanavond uitzendt. van De film geeft op tv een ontroerend beeld van een op eigenzinnige en op onafhankelijke vrouw met een het groot geheim, dat met zij verwerkte op tv in haar door verhalen over eenzame jongens en door sterke meisjes. Ze op verkocht wereldwijd meer het dan tijdens 100 miljoen door kinderboeken. Diverse titels, waaronder Pippi Langkous, het Ronja de Roversdochter met en met De Gebroeders op tv Leeuwenhart, werden verfilmd. Lindgren, geboren in van 1907 in het op Zweedse Vimmerby, in had een onbezorgde jeugd op tv op een de boerderij. Ze kon als tijdens kind met al goed schrijven. door Na de Tweede Wereldoorlog verscheen het op tv eerste boek over door het haar beroemdste creatie Pippi Langkous. Daarmee naar kwam haar op tv schrijverschap tot bloei. in Het van boek werd positief ontvangen een in de op tv pers, al waren er ook critici met die in de de rebellie van een Pippi ‘de naar fantasie van een gestoord individu’ met zagen. Pippi op tv mag dan een paard uit tijdens kunnen optillen; Lindgren zelf tijdens was ook een met krachtige vrouw. Als het 17-jarige werkte ze voor met de lokale krant en een een stond ze in het dorp al in door bekend als vrijgevochten het vrouw. Een jaar van later was ze een ‘gevallen’ in vrouw, zwanger van uit haar veel tijdens oudere baas. Dat met betekende niet dat met ze haar onafhankelijkheid het op gaf. Integendeel. van “Hij wilde met me trouwen, uit maar ik uit ging nog liever een dood.” Ze ontvluchtte in Vimmerby en vestigde de zich het in Stockholm. De prijs die het ze voor haar met vrijheid met moest betalen was het hoog: ze liet haar naar zoontje achter in een een pleeggezin, wat haar diep een de raakte. Pas toen hij op tv vier jaar de was werden ze in herenigd. De documentaire geeft niet tijdens alleen een op rijk beeld van Lindgrens leven een dankzij diverse dagboekfragmenten een op en een grote hoeveelheid foto’s en door films, een maar biedt ook een in prachtig tijdsbeeld van van Zweden in de eerste met helft de van de twintigste in eeuw.

juni 2020
22-06-2017 22:55

Docu: Astrid

Het Uur van de Wolf: Astrid - Astrid

‘Ik heb me nooit door tegenstand laten weerhouden.” Dit is een kenmerkende uitspraak van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zij staat centraal in de documentaire 'Astrid' die Het Uur van de Wolf vanavond uitzendt. De film geeft een ont...

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid bij Het Uur van de Wolf: Astrid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-06-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!