Programma gemist?

‘Ik met heb me op tv nooit door tegenstand laten weerhouden.” tijdens Dit tijdens is een kenmerkende tijdens uitspraak van de Zweedse schrijfster een Astrid van Lindgren. Zij staat de centraal in de documentaire 'Astrid' die door Het van Uur van de uit Wolf vanavond een uitzendt. De film geeft een ontroerend een beeld uit van een eigenzinnige naar en onafhankelijke vrouw tijdens met een het groot geheim, dat zij verwerkte een in haar verhalen over op tv het eenzame jongens en naar sterke meisjes. Ze verkocht wereldwijd meer een dan een 100 miljoen met kinderboeken. Diverse titels, waaronder tijdens Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter naar en De Gebroeders op Leeuwenhart, werden uit verfilmd. Lindgren, naar geboren in 1907 in op tv het Zweedse Vimmerby, had een uit van onbezorgde jeugd op tijdens een boerderij. Ze een kon als kind al goed schrijven. naar Na de Tweede naar Wereldoorlog tijdens verscheen het naar eerste boek over haar op tv beroemdste creatie Pippi Langkous. met Daarmee het kwam haar schrijverschap tot bloei. op Het boek werd van positief met ontvangen in de pers, al tijdens waren er in ook critici die in de tijdens op rebellie van Pippi ‘de het fantasie van een gestoord individu’ op tv zagen. Pippi mag in dan een een paard kunnen optillen; Lindgren een zelf was op tv ook een van krachtige vrouw. Als 17-jarige werkte naar ze tijdens voor de lokale krant en met stond ze in het in het dorp al bekend als het vrijgevochten vrouw. op tv Een jaar later naar was ze een op tv ‘gevallen’ vrouw, zwanger van haar de veel in oudere baas. Dat betekende tijdens niet dat ze haar op naar onafhankelijkheid op gaf. Integendeel. “Hij wilde van met op me trouwen, maar op ik ging met nog liever dood.” Ze ontvluchtte een Vimmerby en vestigde zich naar van in Stockholm. De prijs die ze naar voor haar het vrijheid moest van betalen was hoog: ze liet van haar zoontje naar achter naar in een pleeggezin, wat haar tijdens diep op tv raakte. Pas toen hij tijdens vier jaar de was werden ze tijdens herenigd. De documentaire geeft het niet alleen een rijk op beeld van van Lindgrens leven dankzij diverse in dagboekfragmenten van en een grote op tv hoeveelheid foto’s en films, maar uit biedt ook een naar prachtig tijdsbeeld op tv van Zweden uit in de eerste helft van op de de twintigste eeuw.

september 2020
22-06-2017 22:55

Docu: Astrid

Het Uur van de Wolf: Astrid - Astrid

‘Ik heb me nooit door tegenstand laten weerhouden.” Dit is een kenmerkende uitspraak van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zij staat centraal in de documentaire 'Astrid' die Het Uur van de Wolf vanavond uitzendt. De film geeft een ont...

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid bij Het Uur van de Wolf: Astrid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-06-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!