Programma gemist?

‘Ik heb de me nooit van door tegenstand laten weerhouden.” Dit met is van een kenmerkende tijdens uitspraak van de uit Zweedse schrijfster Astrid de Lindgren. Zij staat door centraal in de documentaire 'Astrid' de die Het het Uur van tijdens de Wolf vanavond uitzendt. op tv De film het geeft een ontroerend uit beeld van een eigenzinnige en met onafhankelijke vrouw met tijdens een groot tijdens geheim, dat de zij verwerkte in van haar verhalen over eenzame jongens uit en sterke meisjes. Ze in in verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen naar kinderboeken. van Diverse titels, waaronder Pippi Langkous, op in Ronja de Roversdochter en De van Gebroeders Leeuwenhart, van werden verfilmd. Lindgren, geboren in een 1907 in de het Zweedse Vimmerby, van had een onbezorgde jeugd een op een op tv boerderij. Ze in kon als kind met al goed schrijven. Na de van Tweede Wereldoorlog verscheen het een eerste op boek over haar beroemdste creatie de Pippi Langkous. Daarmee het kwam haar schrijverschap de tot bloei. in Het boek van werd positief van ontvangen in de pers, al het waren er ook de critici die uit in de de rebellie van Pippi ‘de fantasie uit van een gestoord het individu’ van zagen. Pippi mag dan in een paard kunnen uit optillen; Lindgren zelf was ook de een krachtige vrouw. op tv Als 17-jarige werkte uit ze voor de met lokale tijdens krant en stond ze door in het dorp al uit tijdens bekend als vrijgevochten vrouw. Een jaar naar op tv later was ze het een ‘gevallen’ vrouw, het zwanger van haar veel oudere in baas. Dat betekende niet op dat ze een haar onafhankelijkheid op gaf. op tv Integendeel. tijdens “Hij wilde uit met me trouwen, maar tijdens ik ging nog liever dood.” in Ze ontvluchtte Vimmerby de op tv en vestigde zich in Stockholm. naar De prijs een die ze voor in haar vrijheid moest betalen tijdens was hoog: het ze liet haar tijdens zoontje achter in een met pleeggezin, wat haar in diep raakte. Pas uit toen hij vier jaar met was werden ze naar het herenigd. De documentaire geeft niet op tv alleen tijdens een rijk beeld van Lindgrens het leven dankzij diverse van dagboekfragmenten tijdens en een grote hoeveelheid foto’s en in tijdens films, maar biedt ook een prachtig door tijdsbeeld van het Zweden in de eerste van in helft van de twintigste door eeuw.

juli 2021
22-06-2017 22:55

Docu: Astrid

Het Uur van de Wolf: Astrid - Astrid

‘Ik heb me nooit door tegenstand laten weerhouden.” Dit is een kenmerkende uitspraak van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zij staat centraal in de documentaire 'Astrid' die Het Uur van de Wolf vanavond uitzendt. De film geeft een ont...

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid bij Het Uur van de Wolf: Astrid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-06-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!