Programma gemist?

‘Ik in heb me nooit door tegenstand een laten weerhouden.” Dit naar naar is een kenmerkende in uitspraak van de van Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zij staat op tv centraal op in de documentaire door 'Astrid' die op Het Uur van de Wolf vanavond in een uitzendt. De film geeft een ontroerend een uit beeld van een eigenzinnige en onafhankelijke het naar vrouw met een groot geheim, dat met op zij verwerkte in haar de verhalen over eenzame jongens uit en door sterke meisjes. Ze verkocht wereldwijd meer het dan 100 miljoen op tv van kinderboeken. Diverse titels, het waaronder Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter naar en De Gebroeders van door Leeuwenhart, werden verfilmd. Lindgren, geboren in een 1907 in het Zweedse een Vimmerby, het had een het onbezorgde jeugd op een boerderij. door Ze kon als uit kind al goed schrijven. op tv Na de Tweede de Wereldoorlog door verscheen het eerste boek over van haar beroemdste van creatie Pippi Langkous. een Daarmee tijdens kwam haar schrijverschap tot bloei. naar Het boek werd positief tijdens ontvangen in de met pers, al waren met er ook op tv critici de die in de rebellie van Pippi de naar ‘de fantasie van een gestoord individu’ naar zagen. Pippi een mag dan een paard tijdens kunnen uit optillen; Lindgren uit zelf was ook een tijdens krachtige vrouw. Als op tv 17-jarige werkte ze de voor de lokale met krant en stond ze uit in het van dorp al bekend als een vrijgevochten vrouw. Een jaar door van later was ze een een ‘gevallen’ vrouw, zwanger van haar op tv de veel oudere baas. Dat betekende niet in dat ze met haar onafhankelijkheid op gaf. uit Integendeel. “Hij wilde de tijdens met me trouwen, maar ik het ging nog tijdens liever dood.” Ze ontvluchtte Vimmerby op en vestigde zich tijdens in in Stockholm. De prijs die ze in voor haar van vrijheid moest betalen was een hoog: ze naar liet door haar zoontje achter in een op pleeggezin, in wat haar diep raakte. op Pas toen hij naar vier jaar naar was werden ze herenigd. een De documentaire geeft naar niet alleen een de rijk beeld van Lindgrens leven door dankzij diverse naar dagboekfragmenten en een grote van hoeveelheid foto’s en door films, maar biedt van ook een prachtig door door tijdsbeeld van Zweden in op tv de eerste helft in van de twintigste met eeuw.

december 2019
22-06-2017 22:55

Docu: Astrid

Het Uur van de Wolf: Astrid - Astrid

‘Ik heb me nooit door tegenstand laten weerhouden.” Dit is een kenmerkende uitspraak van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zij staat centraal in de documentaire 'Astrid' die Het Uur van de Wolf vanavond uitzendt. De film geeft een ont...

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid bij Het Uur van de Wolf: Astrid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-06-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!