Programma gemist?

Documentaire die een op ontroerend beeld geeft uit de van de Zweedse schrijfster Astrid van Lindgren, uit bekend van Pippi Langkous, Ronja het de Roversdochter en naar De Gebroeders in Leeuwenhart.Meer 'Ik heb het me nooit door tegenstand laten tijdens weerhouden.' op Dit is een kenmerkende uitspraak een het van de Zweedse schrijfster Astrid uit Lindgren. in Zij staat centraal in naar de documentaire Astrid. de De film geeft een ontroerend door beeld van van een eigenzinnige en onafhankelijke het naar vrouw met een groot geheim, van dat uit zij verwerkte in haar verhalen over de eenzame jongens en naar naar sterke meisjes. Ze door verkocht wereldwijd meer dan tijdens honderd miljoen kinderboeken. van Diverse titels, waaronder een Pippi Langkous, in Ronja de Roversdochter en van De Gebroeders Leeuwenhart, werden het verfilmd. Lindgren, geboren op tv in 1907 van in het Zweedse Vimmerby, had naar een met onbezorgde jeugd door op een boerderij. Ze kon van als kind al goed het schrijven. Na de de Tweede Wereldoorlog verscheen naar het eerste naar boek over naar haar beroemdste creatie Pippi Langkous. naar op Daarmee kwam haar schrijverschap tot bloei. van een Het boek werd een positief ontvangen in in de pers, al in waren er ook een critici die in op tv de rebellie van in Pippi 'de fantasie van van een gestoord individu' een zagen. Pippi mag dan tijdens een paard kunnen met optillen; met Lindgren zelf was ook in een krachtige vrouw. Als van 17-jarige tijdens werkte ze voor de door lokale krant en stond ze tijdens in in het dorp al bekend tijdens als vrijgevochten vrouw. op Een jaar van later was tijdens ze een 'gevallen' uit vrouw, zwanger van haar veel oudere een baas. door Dat betekende niet tijdens dat ze in haar onafhankelijkheid op gaf. tijdens Integendeel. 'Hij door wilde met me trouwen, een maar ik ging nog naar liever dood.' op Ze ontvluchtte de Vimmerby en vestigde op tv zich in Stockholm. De een prijs die uit ze voor haar vrijheid met moest betalen een was hoog: ze liet haar zoontje de achter de in een pleeggezin, tijdens wat haar in diep raakte. Pas toen hij de vier jaar was van werden ze van herenigd. De documentaire geeft niet van alleen een tijdens rijk beeld van Lindgrens in een leven dankzij diverse dagboekfragmenten en het een grote het hoeveelheid foto's en films, maar uit biedt ook het een prachtig op tv tijdsbeeld van met Zweden in de de eerste helft van de twintigste uit eeuw.Minder

oktober 2021
04-02-2016 22:55

Het Uur van de Wolf: Astrid

Het Uur van de Wolf: Astrid - Het Uur van de Wolf: Astrid

Documentaire die een ontroerend beeld geeft van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, bekend van Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en De Gebroeders Leeuwenhart.Meer 'Ik heb me nooit door tegenstand laten weerhouden.' Dit is een kenme...

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid bij Het Uur van de Wolf: Astrid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-06-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!