Programma gemist?

Documentaire die een de ontroerend beeld geeft tijdens van de Zweedse in schrijfster Astrid Lindgren, naar bekend op tv van Pippi Langkous, Ronja de de Roversdochter met en De in Gebroeders Leeuwenhart.Meer 'Ik heb me nooit het door uit tegenstand laten uit weerhouden.' Dit is het een kenmerkende uitspraak op tv van de Zweedse het schrijfster Astrid Lindgren. Zij staat tijdens centraal in de documentaire het Astrid. op tv De film de geeft een ontroerend in beeld van een eigenzinnige op tv en onafhankelijke vrouw met op een groot het geheim, dat zij met verwerkte in haar verhalen het over eenzame jongens de en sterke meisjes. Ze de verkocht wereldwijd meer op op tv dan honderd miljoen kinderboeken. in Diverse titels, waaronder Pippi in Langkous, het Ronja de Roversdochter en met De Gebroeders het Leeuwenhart, werden verfilmd. tijdens Lindgren, geboren in 1907 in het het Zweedse in Vimmerby, had een onbezorgde op tv jeugd uit op een boerderij. Ze kon de als kind al in goed schrijven. naar Na de het Tweede Wereldoorlog verscheen het eerste boek met over haar een beroemdste creatie Pippi op tv Langkous. Daarmee kwam op haar schrijverschap uit tot bloei. Het boek naar werd positief ontvangen in met de pers, op al waren er de ook een critici die in in de rebellie van Pippi 'de op tv fantasie van een gestoord op individu' op zagen. Pippi op tv mag dan een paard kunnen optillen; naar Lindgren zelf was naar ook een krachtige door vrouw. de Als 17-jarige werkte ze voor in de lokale krant de door en stond ze in het dorp uit al bekend de als vrijgevochten naar vrouw. Een jaar een later was naar ze een 'gevallen' vrouw, zwanger in van tijdens haar veel oudere baas. Dat het betekende naar niet dat ze haar onafhankelijkheid op naar het gaf. Integendeel. 'Hij wilde met op me trouwen, maar ik naar ging nog in liever dood.' Ze met ontvluchtte Vimmerby van en vestigde zich in Stockholm. de De prijs naar die ze voor haar uit vrijheid moest betalen in was hoog: door ze liet haar tijdens zoontje achter in in een pleeggezin, wat naar haar diep op raakte. Pas toen uit hij vier van jaar was werden ze herenigd. op tv De documentaire op geeft niet alleen een rijk uit beeld van Lindgrens uit op leven dankzij diverse dagboekfragmenten het en een grote hoeveelheid in foto's en films, de maar biedt de ook een prachtig tijdsbeeld van op tv Zweden in de door eerste helft van in met de twintigste eeuw.Minder

juli 2020
04-02-2016 22:55

Het Uur van de Wolf: Astrid

Het Uur van de Wolf: Astrid - Het Uur van de Wolf: Astrid

Documentaire die een ontroerend beeld geeft van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, bekend van Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en De Gebroeders Leeuwenhart.Meer 'Ik heb me nooit door tegenstand laten weerhouden.' Dit is een kenme...

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid bij Het Uur van de Wolf: Astrid liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-06-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!