Programma gemist?

Nederland het was het allereerste land met ter wereld dat op een met euthanasiewet invoerde. De discussie naar over euthanasie is het echter nooit op tv gestopt.Meer Nederland was tijdens het allereerste land ter wereld de dat een een euthanasiewet invoerde. Over op tv de lange politieke uit en juridische tijdens strijd die, op typisch op tv Hollandse wijze, aan met de invoering in van de wet in 2002 op tv voorafging, zendt de KRO-NCRV de de documentaire door De in strijd om het einde uit. uit Aan de de hand van uniek uit archiefmateriaal en gesprekken met vele een betrokkenen laat van de in film de dilemma's door en de controverses rond de door totstandkoming van de euthanasiewet door door zien. Het startpunt is de zaak van Postma in op tv 1973. naar De enorme verontwaardiging het over de vervolging uit van een arts die haar moeder op euthanasie verleende tijdens was een de opmaat tot de uit invoering van de op tv wet, bijna dertig jaar later. van Ongekend naar openhartig vertellen tijdens politici, artsen, juristen en door betrokkenen hun verhaal. Zoals activiste tijdens Klazien Sybrandy-Alberda, op tv de allereerste voorvechtster van door vrijwillige naar euthanasie. En het hoofdrolspelers in roemruchte rechtszaken in als die van huisarts uit Schoonheim, psychiater Chabot het en Edward met Brongersma, die een belangrijke keerpunten markeren op weg op tv naar de euthanasiewet. het Over de angst op tv van een artsen, de nood en het met lijden van gewone mensen op en juristen en van rechters die de de politiek de de weg wijzen. uit Initiatiefnemers en voorstanders komen met aan het een woord, zoals uit oud-politica Elida Wessel-Tuinstra en uit Roger van Boxtel van D66, een die met door Els Borst in betrokken waren bij de door indiening van het het definitieve wetsvoorstel het in 1999. Maar ook toenmalige een tegenstanders als op tv Bas een van der Vlies van (SGP) en Ruud Lubbers op (CDA) blikken het terug. Ook na de invoering op van de door euthanasiewet zorgen spraakmakende euthanasiegevallen en op rechtszaken een voor een van aanscherping van de de praktijk. Niet alleen waar het het gaat met om fysiek lijden, maar ook bij op uitzichtloos psychisch op tv lijden en voltooid leven. de De discussie over een euthanasie uit is nooit gestopt van en gaat tot op de een dag van vandaag tijdens door. de De documentaire is een in fascinerende reconstructie in van de totstandkoming op van de euthanasiewetgeving uit in ons land en in geeft op treffende wijze tijdens op tv de actuele ontwikkelingen uit weer.Minder

september 2020
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!