Programma gemist?

Nederland was van het allereerste de land ter wereld van dat een een euthanasiewet invoerde. De discussie een over euthanasie is de echter nooit gestopt.Meer Nederland was naar met het allereerste land ter op wereld dat een euthanasiewet tijdens invoerde. Over met de lange politieke en juridische met uit strijd die, op op typisch Hollandse wijze, aan de van invoering van de uit wet in 2002 voorafging, op tv zendt het de KRO-NCRV de documentaire het De strijd om het op tv einde door uit. Aan van de hand van uniek archiefmateriaal en op gesprekken met tijdens vele betrokkenen een laat de met film de dilemma's en een de controverses in rond de totstandkoming van de uit euthanasiewet zien. naar Het startpunt is de in zaak van Postma in 1973. De enorme van verontwaardiging over de door vervolging van een arts een die haar moeder in tijdens euthanasie verleende was de opmaat tot van de de invoering van uit de wet, bijna dertig jaar van later. Ongekend openhartig van vertellen politici, in artsen, juristen de en betrokkenen hun verhaal. Zoals in activiste door Klazien Sybrandy-Alberda, de allereerste voorvechtster van van vrijwillige euthanasie. En met naar hoofdrolspelers in roemruchte rechtszaken als op tv die van tijdens huisarts Schoonheim, psychiater van Chabot en het Edward Brongersma, die belangrijke keerpunten markeren op op weg naar met een de euthanasiewet. Over de de angst van uit artsen, de nood uit en het lijden van gewone een mensen en het juristen en rechters van die de politiek de weg met wijzen. een Initiatiefnemers en voorstanders komen in aan het woord, tijdens zoals oud-politica het Elida Wessel-Tuinstra en Roger het van Boxtel van uit D66, die met de Els Borst betrokken waren van bij de indiening op tv van het tijdens definitieve wetsvoorstel een in 1999. Maar ook toenmalige de tegenstanders in als Bas tijdens van der Vlies naar (SGP) en Ruud Lubbers (CDA) blikken uit terug. Ook na op een de invoering van de euthanasiewet zorgen op tv spraakmakende tijdens euthanasiegevallen en tijdens rechtszaken voor een aanscherping van de de praktijk. Niet de alleen waar het op gaat om fysiek lijden, naar maar ook bij op tv uitzichtloos psychisch lijden van en voltooid uit leven. De discussie over uit naar euthanasie is nooit op gestopt en gaat tot het op de dag op tv van vandaag door. De documentaire op tv is een fascinerende met reconstructie uit van de totstandkoming van de een een euthanasiewetgeving in ons op land en geeft op treffende wijze door de actuele van ontwikkelingen de weer.Minder

januari 2021
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!