Programma gemist?

Nederland de was het allereerste land door ter door wereld dat een euthanasiewet invoerde. De van discussie over euthanasie met is echter nooit door gestopt.Meer Nederland was van het allereerste naar land tijdens ter wereld dat een door euthanasiewet invoerde. Over de op tv lange politieke en uit juridische strijd die, een op typisch het Hollandse wijze, aan met de invoering van door de wet een in 2002 voorafging, zendt de KRO-NCRV uit op tv de documentaire De strijd om een het einde uit. een Aan op tv de hand van uniek archiefmateriaal en tijdens door gesprekken met vele betrokkenen laat de de film de tijdens dilemma's en een de controverses rond de op totstandkoming van op tv de euthanasiewet zien. door Het startpunt is de in zaak door Postma in 1973. De enorme verontwaardiging naar over de vervolging de van een arts de die haar door moeder euthanasie uit verleende was de opmaat door tot de invoering in van de wet, naar bijna dertig van jaar later. Ongekend openhartig vertellen op politici, artsen, juristen het en betrokkenen het hun verhaal. Zoals activiste van Klazien Sybrandy-Alberda, op tv de allereerste voorvechtster een van vrijwillige euthanasie. En met hoofdrolspelers in uit roemruchte van rechtszaken als die van huisarts Schoonheim, van psychiater Chabot het en Edward met Brongersma, die belangrijke op tv keerpunten markeren op weg naar op de euthanasiewet. Over door de angst uit van artsen, met de nood en het lijden een van gewone op tv mensen en in juristen en rechters die de op politiek de tijdens weg wijzen. de Initiatiefnemers en voorstanders naar komen aan het woord, zoals tijdens in oud-politica Elida Wessel-Tuinstra uit en Roger van Boxtel van het D66, die met het Els Borst naar betrokken waren bij met de indiening van het met definitieve wetsvoorstel van in 1999. Maar tijdens ook toenmalige tegenstanders op als Bas van op tv der Vlies (SGP) en Ruud naar Lubbers met (CDA) blikken in terug. Ook na op tv de invoering van de euthanasiewet tijdens zorgen spraakmakende euthanasiegevallen en van rechtszaken voor een de aanscherping van van de praktijk. Niet naar alleen waar tijdens het gaat om fysiek lijden, de maar ook de bij uitzichtloos door psychisch lijden en voltooid leven. door De discussie het over euthanasie is nooit van gestopt en de gaat tot een op de door dag van vandaag door. De documentaire door is het een fascinerende reconstructie van de het totstandkoming door van de euthanasiewetgeving in op tv ons land met en geeft op uit treffende wijze de actuele ontwikkelingen een door weer.Minder

oktober 2021
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!