Programma gemist?

Nederland in was het allereerste land op ter wereld op dat een euthanasiewet invoerde. De met discussie met over euthanasie is naar echter nooit gestopt.Meer in Nederland was het allereerste land op tv op ter wereld dat uit een euthanasiewet invoerde. Over de lange tijdens politieke uit en juridische strijd die, het op typisch Hollandse uit wijze, aan de door invoering van de op tv wet op in 2002 voorafging, de zendt de KRO-NCRV de met documentaire De strijd om het naar een einde uit. Aan de op tv hand van uniek archiefmateriaal en van gesprekken met van vele betrokkenen met laat de film de dilemma's met en de van controverses naar rond de totstandkoming van de op tv euthanasiewet op tv zien. Het startpunt is de tijdens zaak op tv Postma in 1973. De enorme verontwaardiging tijdens op over de vervolging van een arts uit die haar naar moeder euthanasie naar verleende was de met opmaat tot de invoering door van de wet, van bijna uit dertig jaar later. van Ongekend openhartig vertellen politici, naar artsen, juristen en een betrokkenen hun verhaal. Zoals activiste het de Klazien Sybrandy-Alberda, de allereerste voorvechtster tijdens van vrijwillige euthanasie. En het hoofdrolspelers in roemruchte naar rechtszaken als naar die uit van huisarts Schoonheim, psychiater Chabot op en Edward Brongersma, die de belangrijke keerpunten door markeren op van weg naar een de euthanasiewet. Over de angst van het artsen, door de nood het en het lijden van gewone op mensen het en juristen en door rechters die de politiek met de weg wijzen. uit Initiatiefnemers en voorstanders komen aan tijdens het woord, uit zoals oud-politica het Elida Wessel-Tuinstra en Roger uit van Boxtel van uit D66, die met op tv Els Borst betrokken in waren bij op tv de indiening van het definitieve naar uit wetsvoorstel in 1999. Maar op tv ook toenmalige tegenstanders als Bas de het van der Vlies (SGP) en met Ruud in Lubbers (CDA) blikken terug. de Ook na de de invoering van de de euthanasiewet zorgen spraakmakende euthanasiegevallen en op tv een rechtszaken voor een aanscherping van de naar praktijk. Niet alleen van met waar het gaat om uit fysiek lijden, maar ook van bij van uitzichtloos psychisch lijden de en voltooid leven. De discussie over naar op euthanasie is nooit gestopt een en gaat tot tijdens op de dag het van vandaag op tv door. De documentaire is een een fascinerende reconstructie van de naar totstandkoming van in de euthanasiewetgeving in van ons in land en geeft op treffende het wijze de actuele ontwikkelingen tijdens met weer.Minder

mei 2021
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!