Programma gemist?

Nederland in was het door allereerste land ter wereld op tv dat een euthanasiewet invoerde. De op discussie over euthanasie van is echter tijdens nooit gestopt.Meer Nederland was een het met allereerste land ter wereld dat door een euthanasiewet met invoerde. Over de lange het politieke en door juridische van strijd die, op typisch Hollandse naar wijze, tijdens aan de invoering van van de wet in op tv 2002 voorafging, zendt de KRO-NCRV op de documentaire de De strijd om met het einde op tv uit. Aan de naar hand van uniek archiefmateriaal uit en gesprekken met uit vele met betrokkenen laat de film door de dilemma's en de controverses van rond de totstandkoming op van door de euthanasiewet zien. Het startpunt met is het de zaak van Postma in 1973. De enorme uit verontwaardiging over de een vervolging van in een arts die in haar moeder euthanasie op tv verleende was de opmaat op tv tot tijdens de invoering van de wet, bijna tijdens dertig jaar later. in met Ongekend openhartig vertellen politici, artsen, uit juristen en naar betrokkenen hun verhaal. het Zoals activiste Klazien uit Sybrandy-Alberda, de allereerste de voorvechtster van vrijwillige euthanasie. En in hoofdrolspelers in van roemruchte rechtszaken als van die van huisarts uit Schoonheim, psychiater Chabot in en Edward Brongersma, die met uit belangrijke keerpunten markeren op uit weg naar de in euthanasiewet. Over van de angst van op tv artsen, de nood en een het lijden van gewone mensen op de en juristen en rechters door die de politiek de in weg wijzen. van Initiatiefnemers en het voorstanders komen aan het woord, zoals in tijdens oud-politica Elida Wessel-Tuinstra en Roger van door Boxtel op tv van D66, die met Els met Borst betrokken tijdens waren bij uit de indiening door van het definitieve op wetsvoorstel in 1999. Maar ook naar toenmalige tegenstanders als Bas in van op der Vlies (SGP) en op Ruud Lubbers (CDA) op tv blikken terug. Ook van na de invoering van door de euthanasiewet zorgen tijdens spraakmakende in euthanasiegevallen en rechtszaken uit voor een aanscherping van tijdens de praktijk. met Niet alleen waar het gaat de om het fysiek lijden, maar uit ook bij uitzichtloos op psychisch lijden en in voltooid leven. De discussie over op euthanasie is in nooit gestopt de en gaat tot naar op de dag van uit vandaag door. door De documentaire in is een fascinerende reconstructie een van de totstandkoming op tv van de euthanasiewetgeving in het ons op land en geeft uit op treffende wijze de actuele van ontwikkelingen op weer.Minder

januari 2020
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!