Programma gemist?

Nederland in was het door allereerste land ter wereld door dat een euthanasiewet op invoerde. De discussie over euthanasie de is echter een nooit gestopt.Meer Nederland van was het de allereerste land tijdens ter wereld dat een het euthanasiewet invoerde. Over de op lange politieke uit en juridische in strijd die, op typisch Hollandse met wijze, aan door de invoering van een de wet in 2002 tijdens voorafging, zendt de KRO-NCRV uit de documentaire De van uit strijd om het het einde uit. Aan de hand van met van uniek archiefmateriaal en gesprekken met vele naar op tv betrokkenen laat de film de dilemma's naar en de controverses uit rond op de totstandkoming van de euthanasiewet tijdens zien. het Het startpunt is de naar zaak Postma naar in 1973. met De enorme verontwaardiging over de vervolging op van een op arts die haar moeder tijdens euthanasie verleende met was de opmaat tot door uit de invoering van uit de wet, bijna dertig jaar later. door Ongekend met openhartig vertellen politici, artsen, juristen op tv en betrokkenen met hun verhaal. Zoals de activiste op Klazien Sybrandy-Alberda, de allereerste uit voorvechtster van vrijwillige euthanasie. En naar hoofdrolspelers in roemruchte naar de rechtszaken als die van naar huisarts Schoonheim, psychiater Chabot en het tijdens Edward Brongersma, die belangrijke keerpunten markeren een op een weg naar de euthanasiewet. een Over een de angst van artsen, de het nood en het een lijden van gewone op tv mensen een en juristen en rechters die naar de politiek de weg op wijzen. Initiatiefnemers met en voorstanders komen aan in het woord, zoals een oud-politica Elida Wessel-Tuinstra uit en Roger van naar Boxtel de van D66, die met op tv Els Borst betrokken op tv waren bij de indiening op tv uit van het definitieve wetsvoorstel in 1999. uit de Maar ook toenmalige tegenstanders de als Bas van van der Vlies (SGP) en Ruud met van Lubbers (CDA) blikken op terug. Ook na de invoering van het de de euthanasiewet zorgen spraakmakende met euthanasiegevallen en tijdens rechtszaken voor een aanscherping het van de praktijk. op Niet alleen uit waar het gaat om in fysiek lijden, maar de ook bij uitzichtloos psychisch naar lijden en met voltooid leven. De discussie tijdens over euthanasie is nooit in gestopt en de gaat tot tijdens op de dag van een vandaag door. De op documentaire de is een fascinerende reconstructie van de op totstandkoming van de van het euthanasiewetgeving in ons op land en geeft op treffende uit wijze de actuele op tv ontwikkelingen het weer.Minder

juni 2020
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!